PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba temizliğinde dikkat ettiğiniz hususlar ?

Fbc
02-03-2009, 10:28
Selam arkadaşlar, başlıkta da yazıldığı gibi arabanızı temizlerken, temizletirken dikkat ettiğiniz hususlar nelerdir ? Nelere özen gösterirsiniz yada yapılmasını istersiniz. ?

Teşekkürler

cheers
02-03-2009, 10:32
Mesela ben ılk etapda camların temızlıgıne önem verırım :)

Orhan
02-03-2009, 10:36
Camlar ve jantlar pırıl pırıl olmalı kaportada göze çarpan bişey olmaması yeterli içinde en ufak bi pisliğe tahammül edemiyorum ama sanırım bizim kız beni alıştıracak

Ferhat_V
02-03-2009, 10:50
camlar ve konsolun temizliği...
gerisi önemli değil zaten max 5 dk sonra tekrar kirleniyo..

emretorlak
02-03-2009, 10:54
En başta içi pırıl pırıl olacak güzel kokacak.Kaportada da çamur olmasın yeter:)O kadar yıkıyorum 1 saat sonra yine toz kaplıyor arabayı.Siyah aracı temiz tutmak çok zor.Ama yıkayınca da fena oluyor:)

XoR
02-03-2009, 10:58
Son susturucu gövdesi,ucu,boruları vs komple tertemiz olmalı :)

en güzeli benim gibi kendiniz yıkayın kafanız rahat etsin sinir stres olmayın :D

SULTANOGLU
02-03-2009, 10:59
Son susturucu gövdesi,ucu,boruları vs komple tertemiz olmalı :)

en güzeli benim gibi kendiniz yıkayın kafanız rahat etsin sinir stres olmayın :D

kesinlikle :D her zaman kendim yıkarım, zaten gereken bütün ilgi ve alakayı o şekilde gösteririm :)

orhan_guney
02-03-2009, 11:04
abicim en önemlisi direksiyonun temizliğidir sonra camlar dışardada egsoz ucu vede jantlarım.kaporta önemli değil.

barutçu
02-03-2009, 11:05
Camlar ve bagajdan akan sular...
Yıkamadan çıkmadan önce bagajı açarım akan sunları tekrar sildirtirim...
Tabi birde fırçasız olması :) Yolda filan genelde yıkatmam, genelde hepsi fırçasız hepsi ama dandik fırçasız (pril :) ) olanlarda yıkatmam. Genelde onlar çok köpürür...
Bir'de uzun mesafe yaptıktan sonra aracı yıkatmam. Mümkünse çok kısa mesafeden sonra yıkatırım. Diskler zarar görmesin die.

cheers
02-03-2009, 11:07
Far ve aynalardan akan sularda önemlı benım için :)

XoR
02-03-2009, 11:07
Camlar ve bagajdan akan sular...
Yıkamadan çıkmadan önce bagajı açarım akan sunları tekrar sildirtirim...

Depo kapağı ve ayna içlerine hava tutturun onlarda fena akar :D ben yıkayıp bırakıyorum arabayı 1 saat kurusun diye ondan sonra çıkıyorum :)

shumi
02-03-2009, 11:08
çamurluk içlerini tertemiz siyah görmeliyim :) + jantlar ve aracın içi temizlenmeli en son komple araç durulamadan sonrada hızlı cilayla temizlik sonra pırıl pırıl..:)

barutçu
02-03-2009, 11:12
Depo kapağı ve ayna içlerine hava tutturun onlarda fena akar :D ben yıkayıp bırakıyorum arabayı 1 saat kurusun diye ondan sonra çıkıyorum :)

Depo ve ayna için geçerli hava tutmak fakat bagaj için genelde geçerli değil (hb arabalar için) İllaki plaka arası vs... su giriyor.

Bir de edit kısmı var tabi :)

Tabi birde fırçasız olması :) Yolda filan genelde yıkatmam, genelde hepsi fırçasız hepsi ama dandik fırçasız (pril :) ) olanlarda yıkatmam. Genelde onlar çok köpürür...
Bir'de uzun mesafe yaptıktan sonra aracı yıkatmam. Mümkünse çok kısa mesafeden sonra yıkatırım. Diskler zarar görmesin die.

XoR
02-03-2009, 11:13
işte en güzeli akan kokan olmaması için yolda yıkatıp kurutmak 1 saat :D

desibel
02-03-2009, 11:16
torpido çok önemli benim için hele o hava kanalları kesinlikle sim siyah olmalı jantlar pırıl pırıl olmalı egzoz un ucuda koltuk aralarına dikkat ederim vites körüğüne de panzota ben biraz kılım galiba:D

Diyadin
02-03-2009, 11:36
Jantlar lastikler davlumbazlar çamurluk içleri tertemiz olmalı .

Chatin
02-03-2009, 12:10
İç temizlikte tavan ın ıslak şeylerle silinmemesi geldi aklıma. Sonradan çökmeye neden oluyor çünkü.

Shadow_Dancer
02-03-2009, 12:13
En ayar oldugum konular...

* ARaba yıkandıktan sonra üzerindeki fazla suyun bezle degilde cam silecegiyle alınması
* Bagaj fitillerinden akan sular
* ARaba yıkandıktan sonra kurulama bölgesine çekilirken abuk subuk gaz veren elemanlar
* Kapı içlerindeki kilit mekanizmasının çevresinin kurulanmaması
* Kadranlarının çerçevesinin tozlu bırakılması

sword
02-03-2009, 12:24
hangi yıkamaya gitsemde iş bitiminde ben tekrar bi kat ince geciom detay:)

elpadre
02-03-2009, 12:59
ıcınden gırerım dısından cıkarım

Ally
02-03-2009, 13:06
haytt surayı sıl burayı sıl demekten bıktıysanız kendınız yıkayın yawas yawas wakıty gecer en ıyısı bncee

cenk
02-03-2009, 13:12
aracınızın temizlik konusunda ne kıl adamlarmışsınız yaa :D:D

işin şakası tabi, benim arabanında jantları ve içi temiz olsun dışını yeni yıkatıyosun 10dk. sonra gene toz vs. oluyo siyah renkli araçlar için yazın hafta sonları garajda yıkıyorum roll öncesi yakışıklı gözüküyo :)

aliis
02-03-2009, 13:28
autoclean da bir kere yıkatma fırsatım oldu eksik bir yer göremedim güzeldi elinize sağlık cihan, iç mekandaki kolorifer ızgaralarının tozunun alınıp parlatılması hosuma gitti çoğu serviste bunu esgeciyorlar:icon_tup:

deniz
02-03-2009, 13:38
arac yıkandıgı zaman davlumbaz ıclerı les gıbı oldugunda sınır olurum davlumbaz ıcıne nekadar su vurulursa vurulsun temız durmaz.lastık parlatıcıyla davlumbaz ıclerıne sıkarım ve kap kara olur : )
bırde jeeplerde genelde range lerın arka arabanın altında ıvır zıvırı cok sarkık arabanın araba tertemız oralar camur arkadan cok kotu duruyor araba ılerlerken.. range olsa kesın oralara bakardım : ) yıkandıktan sonra

Low-Rider
02-03-2009, 14:09
yıkamadan sonra arabanın sağından solunda akan sulara uyuz olurum,hava tabancasıyla köşe bucak girişirim hep.

ahmetuygur
02-03-2009, 14:30
camurluk içleri davlumbaz sımsıyah olmalı !

VTEC®
02-03-2009, 16:02
her cumartesi yada pazar günü hangi gün uygun olursam daha ağırlıklı mesai sonrası gece saatlerini tercih ederim. genelde tenha oluyor ve belediye saolsun aracımı park ettiğim yerin tam üzerine 150 milyon wattlık bir lamba taktılar:Dsaolsunlar işim daha rahat oluyor.
Öncelikli olarak evimin parkına aracımı çekerim.
Paspaslarını çıkarır içindeki ıvır zıvır( sakız kutusu, eskimiş ayna kokuları, kola kutuları vs) şeyleri atarım.

Meguairs jant temizliyicimi jantlarıma davlumbazlarıma, egzos ucuna( dizel olunca gerekiyor :) ) sıkar beklemeye alırım.

2 kova ılık suyum hazırdır. 1 tanesi ile önce aracı ıslatır kendi havlu-süngerimle yıkarım. kapı araları, bagaj kenarları, temizlerim. kovamdaki kalan suyumun bi kısmıyla durulama yaparım.

İş gelir 3M Kil ile aracın üzerindeki reçine toz vs karosere yapışmış şeyleri temizler son durulama suyunu atarım.

Mikrofiber bezimle bir güzel suyunu çeker kurularım. kapı araları ön ızgara, aynalar, plaka arkaları cam fitillerinin aralarında kalan suları olabildiğince çekerim.

iş gelir özel işlemlere :) meguairs 21 numara superwax ile araca özel pedi ile geçiş yaparım. mikrofiber bezle cilalarım.

bunun dışında 3M showwax ile son kat cila atarım ve detaylı yerlerin iyice silinmesini sağlarım. tabi bunları manual elle yaptığım için birazcık canım çıkar. :)

ön cama özellikle meguairs 21 uyguluyorum yağmurlu havalarda hiç sileceğe ihtiyac duymuyorum :)

işlem sonunda ıslak-hızlı cila ile karoserdeki ufak hareleri( elle yaptığım için ne kadar uğraşsakta hare olabiliyor) gideriyorum.

bu işlemler sona erdiğinde aracın siyah yerlerini kaplama yaparım Meguairs birşeydi adı aklıma gelmedi pembe bir zımbırtı. gayet başarılı ve güzel çok uzun ömürlü şekilde aracın üzerinde kalmakta.
ne kadar dikkat etsemde lastik parlatıcı madde camlarda nokta nokta kalmakta o yüzden tüm camları camsil ile geçerim.
Torpidoma kesinlikle parlatıcı falan sürmem hatta sinir olurum. pamuksuz nemli bir bezle kapı içleri ve diğer plastik aksamı silerim, paspaslarımı aracımın içine koyar coconut esanslı yeni kokumu aracımın içine takarak temizlik işimi bitiririm.

Bu peryodu haftalık olarak yapmaktayım.
hergünde hava durumuna göre ıslak cila ile tozunu alıyorum.

mutlaka aylık olarakta şirketimin temizlik elemanları tarafından iç detaylı temizlik yaptırıyorum.

sLp
02-03-2009, 16:05
konsol ve koltuk temizliği.. aracı kullanırken gördüğüm yerler.. direksiyon, gösterge paneli özellikle -kapı eşikleri-.. aracım pis olduğu vakitlerde bile bunlar temizdir.

gökberk
02-03-2009, 16:56
Far ve aynalardan akan sularda önemlı benım için :)

En gıcık oldugum sey bazen bınıp bı yere gıdecek olsam kapıyı actıgımda kapı kolundan su aktıgını goruyorum ıcerı gecıp camdan sılıyorum akan yeri tabı sonra bakmıssın camın da kuru yeri islanıor :)
Benım ıcın de afedersınız dısı b*k götürsün içi pırıl pırıl ve miss gibi koksun...
Bagaja koydum airwick in yuvarlak kokusunu 1-1.5 ay arabaya her bındıgımde koku etrafta yayılmıs bıcımde oluyor...Hatta ustumdekı kıyafete bıle sınmiş oluyor :D

emresener
02-03-2009, 17:11
Sadece Özel Vıp mısafirler olduğunda yıkatırım minibüsü kendim yıkamaya kalkınca baya yorucu ve bi zaman sonra sinir edici oluo. Genelde Yağmurdan yağmura üstüne su gelir o kadar. daha dun yıkattım 1.5ay sonra ilk defa euheue arabanın rengi kendine geldi. Siyah araba harbiden çok sıkıntı ya. yıkıosun beş dakka sonra tozlar gözünün önünde duruo..

Dikkat ettiğim nokta az da olsa var.

*Öncelikle içerisi komple iice süpürülmeli
*koltuklar silinmeli
*Camların içten güzelce silinmesi
*ARka bagaj kısmındaki suyun iice yok edilmesine bakarım.

Focusuda c.tesi sabahları 15dakkalık bi kova su ile hallederim camuru gitsin yeter benim için.

Orhan
02-03-2009, 17:16
camları güzelce temizledikten sonra fitiller kurumadan camı açıp leke yapanlara sinir olurum

metin
02-03-2009, 21:58
tamponlar ve dış plastık aksam mutlaka sılıkonla parlatılmalı olmassa olmaz

gökberk
21-03-2009, 13:31
camları güzelce temizledikten sonra fitiller kurumadan camı açıp leke yapanlara sinir olurum

işte onu yapanlardan biri benim :D

SaBRi
21-03-2009, 14:01
balata tozu olmasın öncelikle jantlar çok önemli
ne kadar hava sıksamda 3 saat ugraşsamda su illa akıyo
o yüzden yıkattıktan sonra yolda biraz sürat yapıp suyu akıtıyorum sonra evin önünde bi daha siliyorum

mümkün oldugunca hafta içi ve sabah saatlerinde gidiyorum daha boş oluyo

en uyuz oldugum koltuk ayarı ve dikiz aynasının ayarının bozulması :D:D

EMG
21-03-2009, 14:18
Genelde kendim yıkıyorum. Çünkü şuana kadar Meguiars dışında kafama göre araba yıkayan bi yıkamacı görmedim.

Öncelikle araba yıkandıktan sonra üstünde nokta bez izi, su damlacıkları, hata olmamalı. 10 dk sonra toz olacağını bilsemde pürüssüz olmalı. Jantlarda leke olmamalı. Davlunbaz içleri simsiyah olmalı. İç aksamda kapı eşiklerinde ayak izi, leke olmamalı. Konsola parlatıcı sürülmesine uyuz olurum sadece bezle tozunu alırım. Paspaslar pırıl pırıl olmalı. Camlarda iz olursa kafayı yerim. Lastikler ve plastik aksamlar parlamak zorunda. Cilasız siyah bir araba düşünülemez.

Tüm bunların yarısını bile uygulayan meguiars(bostancı hariç) dışında yıkamacı göremedim ben.

Ctesi veya Pazar günleri yaklaşık 4 saatimi alsada karşısına geçip izleyince hepsine değiyor.:)

Bu arada Cihan senin sorunun cevabı yani yıkamacılardaki eksikler bence şunlar;

-Koltuk ve ayna ayarlarının bozulması
-Silecekle su çekilmesi
-Görünmeyen kısımlarda kir,çamur kalması
-Camlarda leke olması

Aslında daha çok var ama aklıma bunlar geldi şimdi.

Dragger
21-03-2009, 15:26
Ayna altlarında su kalması ve yola cıktıgımda yan camları berbat etmesine deli oluyorum.

Hicbiryerden akan su vs kalmamalı, hava tutulmalı ya da iyice silinmeli...

İceride de el freninin altındaki bölüm adam gibi silinmeli, genelde ihmal edilen biryer...

Sükür güzel bir yıkamacım var.

Jantlar, arabanın bel altı arap sabunu ile yıkanıyor, bagaj komple yine arapsabunu...

Pırıl pırıl oluyor :D

tool
21-03-2009, 15:54
Ayna altlarında su kalması ve yola cıktıgımda yan camları berbat etmesine deli oluyorum.

Hicbiryerden akan su vs kalmamalı, hava tutulmalı ya da iyice silinmeli...

İceride de el freninin altındaki bölüm adam gibi silinmeli, genelde ihmal edilen biryer...

Sükür güzel bir yıkamacım var.

Jantlar, arabanın bel altı arap sabunu ile yıkanıyor, bagaj komple yine arapsabunu...

Pırıl pırıl oluyor :D

arapsabunu sicak su olmadigi surece parcalanmayan bisey;
bel altinda nasi kullaniyosunuz?

Turbo VTI
21-03-2009, 15:55
adam gibi yıkamacı bulcan için rahat etcek ya da kendin yıkayacaksın. en önemlisi başında duracaksın. İçine binince o temizliği görmek hissetmek ve dışardan bakınca jant egzoz vs. parladığını görmek ve leke görmemek önemlidir.

Mr.K
21-03-2009, 16:20
-Jantlardan akan sular
-Cam fitillerinden.kapi kollarindan,kaputun altindan,on farlardan,arka stoplardan,bagajin altindan akan sular.
-Icerden camlarin deli gibi silinmesi
-On konsolun kuru bezle silinmesi(losyon,sprey turevi seyler sklmamasi)
-Kapi esiklerinin koltuk altlarinin ve elfreni,koltuk yukseklik ayari bel ayari gibi oynak yerlerin altinin ustunun silinmesi
-Tamponlarin altinin silinmesi(genelde ustten silerler uzaktan bi bakarsiniz,alti camurludur.

bunun gibi seyler cihanim . . :)

koltuk ve ayna ayarinin bozulmasinida ekliiyim son olarak.

TarikS
21-03-2009, 16:25
Ic mekanda gozonunde kil-tuy-kirinti kalmasin, disinda tertemiz olmayan yer kalmasin, jantlar ve lastikler parlasin yeter benim icin.. davlumbazlarin ici cok onemli degil.. zaten hep kendim yikadigim icin kusur kalirsa da cok onemli degil.. :)

VTEC®
21-03-2009, 16:34
Arap sabunu sürme abi arabana matlaştırır.

Dragger
21-03-2009, 16:53
arapsabunu sicak su olmadigi surece parcalanmayan bisey;
bel altinda nasi kullaniyosunuz?

Sıvı gibi satılanları var, markette bakkalda...

Suya karıstırdınmı dagılıyor, normal sabunlu su kıvamına geliyor :)

Dragger
21-03-2009, 16:53
Arap sabunu sürme abi arabana matlaştırır.

Bagaj o olmadan temizlenmiyor, tek o cıkarabiliyor bagajdaki siyahlıgı...

Jantların da kromunu cok güzel parlatıyor :)

senna
21-03-2009, 17:30
yaklaşık 10 yıldır arabayı sadece arap sabunuyla yıkarım başka hiç bir sabun yada katkı kullanmadan matlaştırmadan öte sanki parlaklığı daha uzun süre koruyor çektiğim cila daha uzun süre kalıyor üzernde muhtemelen arap sabunun yapısı nedeniyle

Göki,ZD
21-03-2009, 19:56
genelde kendim yıkarım sonax ın şampuanı nı kullanırım yıkadıktan sonra kaba ve ince suları silerim tam anlamıyla kuruması için 2-3 saat beklerim ve yine sonax ın renk cilasını atarım.takıntılı olarak kaput ve ön tampona her zaman 2 kat atarım özellikle kaputta çok zaman kaybederim. ve lastiklere 1 kutu sprey harcarım temizlikten sonra:) camları dıştan çok iyi silerim ama içten silmek baygınlık veriyor nedense:D konsolun parlak olmasından ziyade temiz olmasını tercih ederim genelde dışarda satılan ürünler matlaştırıyor.aracımı temizlerken en zevk aldıgım kısım içini süpürdüğümde alıyorum nedense :D

VTEC®
21-03-2009, 20:02
Bagaj o olmadan temizlenmiyor, tek o cıkarabiliyor bagajdaki siyahlıgı...

Jantların da kromunu cok güzel parlatıyor :)

abim beyaz arabayı çok güzel yapar arap sabunuda genel olarak kullanımda matlaştırdığını biliyorum ilginç ben aracımın hiç bir yerime sürmem walla

grkm
21-03-2009, 20:29
Öncelikle arabamı asla ve asla köpük ile yıkatmam. Yakın zamana kadar tanzikli su tutrurup sonra magirus(meguiar's :D) mcrofbr eldivenle hep kendim yıkardım. Suyun aktığı muhtemel noktalar ( cam fitiller, yan sinyaller, silecek fiskiyeleri , kapı ve tampon üzerindeki çitalar , kapı kolları , ızgaralar, anten ve gövdesi, geçmeli yerler vs . hepsinden üfleyerek yada çevremde varsa(nitekim daha kolay :)) kompresorle temizlerim.

Benim en çok takıldığım şey parmak izleridir. Özellikle koyu ve cansız renklerde daha çok göze batar. Araba temizken asla elimle kapıyı açmam , açtırmam :)
Fırsat buldukça yıkamalar sonunda yine magirus un bir nimeti olan nxt techwax ile plastik aksamlar hariç heryere yoğun bir uygulama sonucu tertemiz bir araç elde etmiş olurum :)

Sanıyorum Sercan ve Baran dan sonra görebileceğiniz en kıl kişi benimdir bu hususta :)

mehzent
21-03-2009, 20:52
Bakırkoy meguıarsda Gokhana bırakırım ve keyfıme bakarım benden daha ıyı ve eksıksız yapar heralde tum temızlık işlemlerini..:)

Gokhan ın yaptığı nxt yavaş yavaş hıtt olmaya başladı zaten forumlarda bile :)

mertk
21-03-2009, 21:35
Meguiar's forever sagolsun haftanın 3 gunu bahcelievler omer ve fikret abi aracımı detaylı yıkar eder cilasını (NXT) sini yapar ayda bir film cila atar 6 ayda bir boya korumasını yapar nazımı ceker, benm 414414 boya ve cizikler hakkında sorularıma hiç sıkılmadan cvp verir , bayadır gidiyorum Meguiars a , bugune kadar Megu dan daha iyi araba yıkayana rastlamadım içim rahat bi arabayı 40dk yıkıyorlar :D

Emir_b16a
21-03-2009, 22:55
walla dış temizlikte yıkandıktan sonra arabanun boyasının üstünde 1 damla su kalmamalı camlar ter temiz olmalı kapıları açtığımda eşiklerde kaı içlerinde hatta kapının altında toz toprak çamur su vb bişi kalmamış olmalı çamurluk içleri dahil iice temizlenmiş olmalı jantlarda balata tozundan we saçma sapan su damlacıkları olmamalı lastikler keza tertemiz olmalı mümkünse araba 3 kere yıkanmalı peş peşe düzgün bi şampuan we bolca suyla 1 kowayla olmaz sileceklerim ıslak ıslak cama deymemeli araç yıkandıktan sonra 1 saat kdr camlar açılıp kapanmamalı :D

iç temizlikte halılarım mutlaka hawa tabancasıyla temizlenip üstünden elektrik süpürgesiyle geçilmeli pas paslarım ıslakken arabaya konulmamalı dreksiyon silinidkten sonra üstünde yağ benzeri el kaydrıcı madde kalmamalı torpidomdan da bişi eksilmemiş olmalı sigara paketim özellikle :D mümkünse tawanda ıslatılmadan hafif nemli bezle silinmeli camlarda parmak izi olmamalı :D

çokmu nazlıyım :D

Alperen-B
21-03-2009, 23:42
Sırasıyla ilk camlara dikkat ederm sonra jantların temizliğine ve lastiğin parlaklıgına(lastikler parıl parıl parlamalı :D) - sonra aradan akan sulara kıl olurum zaten hava tuttururum - davlumbazların içi tertemiz olmalı - koltukların arasında pislik kalmısmı ona bakarm. eğer bu dediklerimi dört dörtlük yapmıssa bahşişi haketmiş demektir :D :D :D :D

ATA156
22-03-2009, 09:13
Ben arabayı pis seviyorum.

16v
22-03-2009, 11:31
İstanbulda beni tatmin edebilecek bir firma bir consept bilemiyorum :)

ddonmez
22-03-2009, 14:16
Ben arabayı pis seviyorum.

+35 :D

araç beyaz ; alt kısım kahverengi üst taraf beyaz çift renk hoşuma gidio :D

Ranthor
22-03-2009, 17:19
ben öğrenciyken kendim yıkardım ama artık ne halim ne zamanım var.
takıntım yok, esasında çok işe yaramayan, kazık , göz boyayan ürünlerin hepsini satın alırım:)

Böyle nano-wax caf caf clean filan tam bana göre. Sabundan öteye geçiyor mu? Bence alakası yok. Ama olsun araba şampuanım filan hep tam.
Kız olsam süslü olurdum heralde, arabanın o kadar çok cila vs vs si var ki.

Shadow_Dancer
22-03-2009, 17:28
abim beyaz arabayı çok güzel yapar arap sabunuda genel olarak kullanımda matlaştırdığını biliyorum ilginç ben aracımın hiç bir yerime sürmem walla

valla benim araba beyaz arasıra dragger'la aynı yerde yıkatıyorum ne zaman arap sabunuyla yıkasalar araba gözüme daha bi parlak geliyor

elpadre
22-03-2009, 17:35
once ısınden baslarım sonra motoroaa sonrada dsına onem verrım :)

grkm
22-03-2009, 20:56
ben öğrenciyken kendim yıkardım ama artık ne halim ne zamanım var.
takıntım yok, esasında çok işe yaramayan, kazık , göz boyayan ürünlerin hepsini satın alırım:)

Böyle nano-wax caf caf clean filan tam bana göre. Sabundan öteye geçiyor mu? Bence alakası yok. Ama olsun araba şampuanım filan hep tam.
Kız olsam süslü olurdum heralde, arabanın o kadar çok cila vs vs si var ki.

meguiar's ürünlerini bir dene , sabundan öteye geçiyor mu geçmiyor mu sonra karar verelim :) :)

Ranthor
22-03-2009, 21:01
ben turtle wax seviyorum görkemim, tosba hoşuma gidiyor, haa meguiars da alırım bulursam hemen.

Chatin
22-03-2009, 21:09
3 şey ;

- gögüs ve plastik aksam için miray oto havlusu ile silin hem çok güzel parlıyor hemde cidden pisliği ve kiri alıyor. shell de 5 tl büyük marketlerde kesin 3 tl falandır. içinde 36 tane var ve arabanın içindeki yüm plastik aksamı 3 tanesiyle rahat parlatırsınız.
- camlarınızın buğu yapmasını istemiyorsanız elma kesin ve camı elma ile silin. leke kalırsa peçete ile alın. yada kuru sabun gezdireceksiniz.
- bagaj ve paspas altındaki halıflexi önce camsil sıkarak fırçalayın sonra temiz bir bez
yada kağıt havlu ile silin bakın nasıl çıkıyor.

iç mekanın temiz olması herşeyden önemli dışı herzaman kirleniyor çünkü özellikle bu günlerde dün yıkattım arabayı bugün yağmur yağdı işte :)

bunun dışında polen filtresinin temiz olması araba temizliğine giriyorsa sık sık onu değiştirim. bir düşünün aslında en rahat mikrop vb şeylerin direk gelişine neden olan yer orası.

chaylak
22-03-2009, 22:29
dün yaklaşık 4 saat falan sürdü sadece dışını yıkadım arabanın..

Önce sıcak su + sonax cilalı şampuan..
sonra su ile duruladım.. sonra kabaca islaklıgı sildim,
turtle wax hızlı cila ile tekrar ayrıntılı bir şekilde sildim.. camları sildim, lastik ve siyah plastikleri parlatıcı ile sildim..

sabah kalktım :eek: acaip bir şekilde yağmur yağıyor :Deli: dünkü bütün temizlik iptal :D

FaBeRgE
22-03-2009, 22:41
http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=81391
şuna bakmanızı öneririm :)

chaylak
22-03-2009, 23:13
yuh ya yuh yaaaa :( :( :(

hünküre hünküre, salya sümük ağlamak istiyorum :(

CasabLanca
22-03-2009, 23:26
ya astra zaten cincık gibiydi adamlar kulak pamuğuyla temizlediler arabayı :D bide sonra parçaladılar bunlara denilecek bir laf var ama forum müsait değil :D:D

Ranthor
22-03-2009, 23:30
o hamur nedir?, clay ama özele birşey heralde?

FaBeRgE
23-03-2009, 00:24
Kütahya'daki yıkamacıların rezilliği ve evimizin müstakil olmasından dolayı artık arabamı kendim yıkıyorum :)

Aşağıda tek tek aldığım ürünlerin linkini vericem hepsi şiddetle tavsiye ettiğim ürünlerdir.

Sonax konsantre şampuan, 1kapak atıyorum 1 kovaya en az 3defa komple yıkayabiliyorum
http://www.hepsiburada.com/sonax-konsantre-sampuan-314300-1000ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson314300

Automix 5li temizleme seti,bu setteki en iyi parça sünger eldiven,aracın üstündeki çamuru tazyikli su ile aldıktan sonra bol sabunlu suya daldırıp girişiyorum arabaya :) Camsilde baya bi işimi görüyor. Sünger ise çok değşik bir sünger. Aracın iç kısımnda kullanıyorum genelde
http://www.hepsiburada.com/automix-yikama-seti-5-parca/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otsv1100900000652

Sonax jant temizleyici, bu üründe çok güzel jantlarımı çok güzel parlatıyordu.Jantları beyaza boyadık bakalım nasıl olacak:beuj:
http://www.hepsiburada.com/sonax-jant-temizleyici-429200-500ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson429200

Setimdeki en iyi parça sonax araç içi temizleyici, Özellikle tavandaki etkisini görmeniz lazım. Automix 5li setten çıkan sünger ile tertemiz yapıyor. Aynı anda halı olan paspaslarım falanda bunla temizliyorum.
http://www.hepsiburada.com/sonax-arac-ici-temizleyici-321200-500ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson321200

Carpex süt, Torpido gibi plastik aksamlar için süper, Hiçbir şekilde parlatmıyor matlığını koruyor ve tozlanmasını geciktiriyor. Yanında verilen 2 ürünü de direk çöpe attım :)
http://www.hepsiburada.com/carpex-3-lu-oto-bakim-seti-093023/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm093023

Güderi
http://www.hepsiburada.com/modacar-dogal-hakiki-kurulamatemizleme-guderisi-091192/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm091192

Yıkadıktan sonra ne kadar su olursa olsun kaporta cam fark etmez süper su emiyor
http://www.hepsiburada.com/modacar-dogal-hakiki-kurulamatemizleme-guderisi-091192/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm091192

Her yıkamadan sonra gazyağı ile ziftleri siler tekrar yıkarım,motorun her tarafını gazyağı ile güzelce silerim. Şu anda kafamda black&decker'in oto yıkama makinesi var. onun yanına da cilali şampuan+hızlı cila almak istiyorum.

Hızlı cila için ne dersiniz:soru: nasıl yapılır gerçekten bir işe yarıyor mu? Gerek yoksa sadece cilalı şampuan işimi görür mü ?

Bunlarda gazyağı ile silinmiş halleri

http://img387.imageshack.us/img387/4073/dsc0290copymn4.jpg

http://img57.imageshack.us/img57/9500/dsc0291copyiw9.jpg

M U R A T
23-03-2009, 08:12
o hamur nedir?, clay ama özele birşey heralde?

yapışkan kirleri temizleyen yüzeyi pürüssüz yapan bişey..

FaTiH44
23-03-2009, 08:53
bu hamuru nerden temin edebileceğimizi bilen var mı acaba?

Orhan
23-03-2009, 08:55
Adamlar aşmışlar 2 saattir adım adım baktım süper ince iş daha sonuna gelemedim :)

M U R A T
23-03-2009, 10:14
bu hamuru nerden temin edebileceğimizi bilen var mı acaba?

meguiars şuan kil ve temizleme sıvısı+ mikrofiber kurulama beziyle birlikte 80 tl ye satıyor..

FaTiH44
23-03-2009, 10:22
sağol.fiyat iyiymiş:)

Enes-x
23-03-2009, 22:54
Hızlı cila için ne dersiniz:soru: nasıl yapılır gerçekten bir işe yarıyor mu? Gerek yoksa sadece cilalı şampuan işimi görür mü ?

Bu mesajından sonra hepsiburada daki ürünlere öyle bi göz atıyordum..Bi anlık gazla bunların siparişini verdim.:) tahminim cuma günü filan gelir heralde? Hızlı cilayı uygulayıp sonucunu yazarım..Meguiarsın ürünleriyle uzaktan yakından alakası olmayacağını düşünüyorum ama fiyatları çok cazip geldi..

Sonax Konsantre Şampuan 8.72 ytl
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/200/otson314300.jpg
Sonax Hızlı Cila 11.80 ytl
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/200/otson288200.jpg
Sonax Microfiber Sünger 23.60 ytl
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/200/otson428100.jpg

Ek olarak evde 2-3 tane microfiber bez,1 tane sadece camlar için özel bi bez ,armor all whell foam jant temizleyicisi,carpex lastik parlatıcısı ve turtle wax zip wax diye cilalı şampuan var..Araba yıkamak için bi eksiğimiz kalmadı heralde :)

EMG
23-03-2009, 22:58
Sonax hızlı cila bende var. Arabayı yıkayıp duruladıktan sonra ıslak zemine uygulanıyo. Sonuç iyi fena değil ama meguiarsla kıyaslanamaz.

FaBeRgE
25-03-2009, 01:30
Bu mesajından sonra hepsiburada daki ürünlere öyle bi göz atıyordum..Bi anlık gazla bunların siparişini verdim.:) tahminim cuma günü filan gelir heralde? Hızlı cilayı uygulayıp sonucunu yazarım..Meguiarsın ürünleriyle uzaktan yakından alakası olmayacağını düşünüyorum ama fiyatları çok cazip geldi..

Sonax Konsantre Şampuan 8.72 ytl
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/200/otson314300.jpg
Sonax Hızlı Cila 11.80 ytl
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/200/otson288200.jpg
Sonax Microfiber Sünger 23.60 ytl
http://images.hepsiburada.com/assets/OA/200/otson428100.jpg

Ek olarak evde 2-3 tane microfiber bez,1 tane sadece camlar için özel bi bez ,armor all whell foam jant temizleyicisi,carpex lastik parlatıcısı ve turtle wax zip wax diye cilalı şampuan var..Araba yıkamak için bi eksiğimiz kalmadı heralde :)

Hayırlı olsun bekliyorum :) Meguiars ürünlerini netten nerden alabiliriz:beuj:

EMG
25-03-2009, 01:36
sahibinden.com da var hepsiburada da olması lazım

levent
25-03-2009, 01:39
Sonax hızlı cila bende var. Arabayı yıkayıp duruladıktan sonra ıslak zemine uygulanıyo. Sonuç iyi fena değil ama meguiarsla kıyaslanamaz.

bende kullanmıştım , meguiars ın yanından geçemez ama en azından parlıyo :)
en güzeli yiit spec sabun + sirke üstüne cila güzel oluyo tavsiye ederim :D

chaylak
25-03-2009, 01:45
/////ΛLPINE® ; sonax'in sampuani fiyatina göre fena degil..

ama arabayi köpürttükten sonra biraz bekle, 3-5 dakika, ondan sonra gene köpüklü suyla yıka..

benim arabada ishal olmuş bir kuşun pisligi vardı camda, yaklaşık 20 cm :D
ayni sampuandan kullaniyorum, normal köpürtüp su döktüm gitmedi.. köpüğü üstünde biraz bekletip yıkadım çıktı gitti bütün lekeler :D

FaTiH44
25-03-2009, 10:15
sonax hızlı cila kullandım ama memnun kalmadım,onun yerine sonax xtreme diye bir cila var mavi kutulu,ondan çok memnun kalmıştım tavsiye ederim.

CnR CAN
02-04-2009, 16:30
Araba böbrek olacak tertemizz hertarafı ;) özellikle çamurluk içleri hastayım :)

R.I.P
02-04-2009, 17:15
hepsiburada da tüm oto temizlik ürünlerinde ücretsiz kargo kampanyası var(sonax ürünlerini bulabilirsiniz).
sonax hızlı cila her yıkamadan sonra uyguluyorum.memnunum çok abartı parlaklığı yok ama fena değil ***** sular çok kireçli olduğundan kurulamadada oldukça kolaylık sağlıyor.

bu arada koli bantı yapışkanlarını kaporta ve camdan nasıl çıkartabilirim? sıcak su denedim çıkmadı.gaz yağı düşünüyorum?

Fbc
02-04-2009, 17:24
tiner ve gazyağı sürmen gerek

B.Battal
02-04-2009, 23:21
veledin biri sakızdan çıkan dövmelerden yapıştırmış kapıya:mad: çizmeden nası çıkartabilirim:confused:

Ahmetfikri
02-04-2009, 23:30
bu arada koli bantı yapışkanlarını kaporta ve camdan nasıl çıkartabilirim? sıcak su denedim çıkmadı.gaz yağı düşünüyorum?

benim bagaj kilidi bozulunca bantlamıştım gaz yağıyla hafif silersen boyaya zarar vermeden çıkıyo

R.I.P
03-04-2009, 20:54
teşekkürler.en kısa zamanda deniyorum

FaBeRgE
05-04-2009, 15:00
Gazyağı ile çıkmıyor maalesef, ancak benzin çıkarabilir, tinerde boyaya zarar verebilir dikkat et. Bende meguiarsdan birkaç sipariş verdim bakalım gelmesini bekliyoruz daha kargoya bile verilmemiş. :o

R.I.P
05-04-2009, 18:55
Gazyağı ile çıkmıyor maalesef, ancak benzin çıkarabilir, tinerde boyaya zarar verebilir dikkat et. Bende meguiarsdan birkaç sipariş verdim bakalım gelmesini bekliyoruz daha kargoya bile verilmemiş. :o
gazyağı ile kaportada yapışkan haldeki izleri kolayca çıkardım.ama camdaki izler iyice kuruduğundan çok uğraştırdı az bişey kaldı
Not:gaz yağını bulmak çokta kolay bi iş değilmiş :)

FaBeRgE
06-04-2009, 00:33
gazyağı ile kaportada yapışkan haldeki izleri kolayca çıkardım.ama camdaki izler iyice kuruduğundan çok uğraştırdı az bişey kaldı
Not:gaz yağını bulmak çokta kolay bi iş değilmiş :)

Valla ben çıkaramadım hocam :) Spoilerımı yapıştırmıştım o sırada bant lazımdı kağıt bantlarda bitmişti koli bandı yapıştırdım sonra gazyağı ile silerim die. Hala o izler duruyor araçta :( Yarın malzemelerim gelirse komple bir temizliğe başlıcam benzin ile çıkarmaya çalışcam bakalım.

mar1lyn
06-04-2009, 10:31
gözle görünen yerler temiz olsun gorun meyene yerlerde arada bir bilen birine emanet edilip gerekli malzemelerle temizlensin yeter yaz aylarında yıkadıktan sonta camı açınca iz oluyor dayanamıorum ona oraları hava ile kurutmaya özen gösteririm birde kıvrımlara hava tutturup kuruturum hızlanınca kireç izi çıkyor arabada

Tunacan
06-04-2009, 10:51
Camlarda bez izi kalmıcak. Deli oluyorum yoksa. İşyerinde basınçlı yıkama var. Bu hafta için de de köpüklü yıkamam geliyor. Artık arabama kimse dokunamıyacak :D

Cam için özel bir bez tavsiyeniz var mı?

Orhan
06-04-2009, 11:00
inanmassınız belki 1*1 m ölçülerinde bebe pazeni kestirdim terziden kenarlarını overlok yaptırdım sonra her çamaşır yıkamada makinada yıkattım 10 kere falan olmuştur şimdi onunla siliyorum biri cam biri kaporta bezi sonuç süper tavsiye ederim

M U R A T
06-04-2009, 11:02
Camlarda bez izi kalmıcak. Deli oluyorum yoksa. İşyerinde basınçlı yıkama var. Bu hafta için de de köpüklü yıkamam geliyor. Artık arabama kimse dokunamıyacak :D

Cam için özel bir bez tavsiyeniz var mı?

http://www.hepsiburada.com/sonax-cam-temizleme-sungeri/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson417100
bu tarz bişey kullanabilirsin detailingworld te kullananlar var bende sipariş edicem..

Tunacan
06-04-2009, 11:03
hocam bebe pazeni nedir?

Tunacan
06-04-2009, 11:04
http://www.hepsiburada.com/sonax-cam-temizleme-sungeri/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson417100
bu tarz bişey kullanabilirsin detailingworld te kullananlar var bende sipariş edicem..

teşekkür ettim. Nasıl kullanılıyor acep bu?

XoR
06-04-2009, 11:09
Meguiars Water Magnet'in üzerine bez tanımıyorum harika bi ürün

M U R A T
06-04-2009, 11:11
teşekkür ettim. Nasıl kullanılıyor acep bu?

http://img115.imageshack.us/img115/5355/camsilici.jpg
abi böyle kullanıyor..

Tunacan
06-04-2009, 11:13
Anlamadım bişii :)

yani bu ürün camı kurulamak için mi? 1 ve 2 nolu fotoda adam ne yapıyorkine?

M U R A T
06-04-2009, 11:14
bu arada minik bir dipnot bim de satılan mikrofiber bezlerde gayet başarılı ve fiyatları çok uygun..

M U R A T
06-04-2009, 11:15
Anlamadım bişii :)

yani bu ürün camı kurulamak için mi? 1 ve 2 nolu fotoda adam ne yapıyorkine?

camı siliyor ve leke kalmıyor ekstra birşey yapmıyorsun yani..

Orhan
06-04-2009, 11:15
hocam bebe pazeni nedir?

Bebek tenine zarar vermesi için özel pamuklu bi kumaş türü çok kaliteli bir kumaştır araba yıkamacıları genelde ya şeker çuvali yada bebe pazeni kullanırlar ;)
kumaş satan bi yere gidip iste düz beyaz mavi vs. renkleri alırsan rezil olmassın :D
biraz yıkanması ve eskimesi lazım güzel su tutar iz bırakmadan siliyor hemde hesaplı

XoR
06-04-2009, 11:18
kumaş satan bi yere gidip iste düz beyaz mavi vs. renkleri alırsan rezil olmassın :D
biraz yıkanması ve eskimesi lazım güzel su tutar iz bırakmadan siliyor hemde hesaplı

bebekleri sarmak vs için kullanılan bişeymi bu :D

Orhan
06-04-2009, 11:22
bebekleri sarmak vs için kullanılan bişeymi bu :D

evet bende bi oto yıkamacıdan öğrendim adamların bezleri bi değişik iz leke bırakmıyor sordum nedir diye bebe pazeni dediler kafa yapıyo zannettim önce sordum şoruşturdum doğruymuş ya şeker çuvalı yada bebe pazeni kullanırlarmış ama bebe pazani en iyisiymiş ama eskitmek gerekli su tutmasını sağlamak için onun içinde çamaşır makinesinde yıkacayaksın :D

XoR
06-04-2009, 11:29
evet bende bi oto yıkamacıdan öğrendim adamların bezleri bi değişik iz leke bırakmıyor sordum nedir diye bebe pazeni dediler kafa yapıyo zannettim önce sordum şoruşturdum doğruymuş ya şeker çuvalı yada bebe pazeni kullanırlarmış ama bebe pazani en iyisiymiş ama eskitmek gerekli su tutmasını sağlamak için onun içinde çamaşır makinesinde yıkacayaksın :D

Ben Ankara'dan şeker çuvalı almıştım.Getirdim istanbulda çamurlu topraklı suda 2 hafta beklettim.Sonra güzelce makinada yıkadım çok iyi olmuştu ama araba boyanırken bagajdan kayboldu gitti :) Can'ın beni götürdüğü bi yıkamacıdan aldım yenisi 5 lira eskitilmiş 10 lira :D

Orhan
06-04-2009, 11:31
Ben Ankara'dan şeker çuvalı almıştım.Getirdim istanbulda çamurlu topraklı suda 2 hafta beklettim.Sonra güzelce makinada yıkadım çok iyi olmuştu ama araba boyanırken bagajdan kayboldu gitti :) Can'ın beni götürdüğü bi yıkamacıdan aldım yenisi 5 lira eskitilmiş 10 lira :D

aynen öyle doğru söylüyorsun biraz çürütmek gerek (yapılan işlemi öyle tabir ederler)
bahsettiğim kumaşı bulmak daha kolay ;)
herhangi bi kumaş satıcısında bulunabiliyor:D

XoR
06-04-2009, 11:39
aynen öyle doğru söylüyorsun biraz çürütmek gerek (yapılan işlemi öyle tabir ederler)
bahsettiğim kumaşı bulmak daha kolay ;)
herhangi bi kumaş satıcısında bulunabiliyor:D

Water Magnet kullandıktan sonra bez kavramın değişir abi :)

Tunacan
06-04-2009, 11:42
Bende Meg. magnet bez alcam :D
pahalı kaçacak ama güzele benziyor.

XoR
06-04-2009, 11:54
Bende Meg. magnet bez alcam :D
pahalı kaçacak ama güzele benziyor.

parayı sonuna kadar hak ediyo kesinlikle tavsiye ederim :)

Tunacan
06-04-2009, 12:10
Hepsiburada.com dan alıyorum ozman. uygunu o. kargo da bedavaymış. daha ne olsun :D :D ula 47TL evlat acısı gibi :D

XoR
06-04-2009, 12:11
Hepsiburada.com dan alıyorum ozman. uygunu o. kargo da bedavaymış. daha ne olsun :D :D ula 47TL evlat acısı gibi :D

ben forumdan Batıkan satıyordu ondan almıştım 35 lira :D işyerine kendi teslim etti :D

Orhan
06-04-2009, 12:21
Water Magnet kullandıktan sonra bez kavramın değişir abi :)

doğrudur ama şimdi değil yaza doğru borçları kapatayım beze gelene kadar yapacak çok şey var :D
Wax, şampuan vs. içinde şimdilik sonaxa devam elim bollaşsın o zaman meg'e geçiş yaparım diye düşünüyorum
Bide benim şöforler benim arabayı yıkayınca bez iyi ise beze adres değişikliği yaptırıyorlar o nedenle beze çok para vermemem lazım :D

FaBeRgE
06-04-2009, 13:22
bende sumpreme shine aldım meg in o nasıl acaba ?