Orijinalini görmek için tıklayınız : Michelin Pilot Sport 5 vs Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
Backstage
13-03-2023, 19:59
Merhabalar 225 40 r18 lastik ihtiyacım var. Peugeot 308 için Michelin Pilot Sport 4 kullandım. Ömürlerini tamamladılar. 2018 tarihliydiler son döneme kadar oldukça memnundum. Bu yüzden yine Pilot Sport tan devam etmeyi düşünüyorum ancak testlerde Asymmetric 5 te oldukça iyi görünüyor. Fiyat olarakta Goodyear biraz daha uygun. 2 lastik arasında tavsiyeniz nasıl olur?
Asym5 hatta 6 daha da iyi.
PS5 kullanmadım ama PS4 e geri dönen insanlar gördüm duydum, takıp söken. PS4 ve Asym5 i bitirene kadar kullanmış biri, Asym6 hala kullanan biri olarak Asym6. :)
Goodyear kullanmadım ama michelin başkası boşuna masraf oluyor. P zero kullanıp pişman olan arkadaşlarım var.
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 kullanıyorum. Berbat yol tutuşu olan Tiguan'ın dünyası değişti. Çok memnunum.
wolkanku
14-03-2023, 08:52
eski bir pirelli fanı olarak, zamanında 159'umda 18 pzero rosso 'dan , 19 goodyear eagle f1 asym2 ye geçtiğimde, araba belirgin bir şekilde yumuşamıştı, ıslak yol performansı kurudan bile zevkli hale gelmişti.
o günden sonra eagle f1'den başka lastik almadım aldırmadım çevreme. hatta geçen hafta , şirketten daha önce a180'ine eagle f1 asym3 aldırdığım arkadaşım 50.000 km sonunda yine a180 aracı için michelin ps4 ile asym 5 arasında kaldı, lastik başına 280 tl fark vardı, al geç pişman olmayacaksın dedim, aldı çok memnun kullanıyor.
e60'da sıfır ön arka goodyear eagle f1 asym 5 kullanıyorum. frenleme tutuş , ıslak performans hepsinden çok memnunum.
Bende pilot sport4 lerden asymmetric 5’e geçtim. Bence asymm5 ler daha güzel hem kuruda hem ıslakta ps4 lerden daha güzel.
Backstage
14-03-2023, 19:07
Hepinize teşekkürler, Asymmetric 5 leri taktırdım. Kısa bir sürüşte izlenimlerim gayet güzel. Uzun dönemde merak ediyorum.
İyi günlerde kullan :) Pişman etmeyecektir
Bende yarın Asymmetric 6 taktıracağım. Michelin ile arasında çok kaldım. Bende yorumlarımı paylaşırım.
CloudGrey
16-03-2023, 08:22
yanakları narindir parkederken kaldırıma sürtmemeye , çukurlara hızlı düşmemeye dikkat edin asy5 kullanırken
Ben Asym 6 harici tüm modelleri kullandım.
Ps4, asym 3, ps5, asym5 şuan c180 aracımda kullanıyorum.
asym5 ten oldukça memnunum. konfor, yol tutuş, gürültü anlamında.
ps5 i volvo v40 aracımda kullandım, yol tutuş vs. güzeldi ama gürültülü bir lastik idi.
tabi c180 ve v40 yalıtımında da illaki fark vardır.
Ben şuan tekrardan alacak olsam ps5 almaz, asym6 alırdım.
ps istiosam ps4s alırdım :)
Asym 5 testlerde her kategoride genelde ilk 5te olan bir lastik
Genelde bir kategoride iyi olunca diğerinden feragat edildiği düşünülürse bence idealin ötesinde
Asym 6 çıkmasına rağmen yeni testlerde bile hep iyi değerler veriyor
2023 bulamadım ama 2021 testlerinden birini paylaşayım
2021 Tyre Reviews UHP Summer Tyre Test - Tyre Reviews and Tests (https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Tyre-Reviews-UHP-Summer-Tyre-Test.htm)
Ben de daha bugün 2020 tarihli olmasına rağmen asym 5 siparişi verdim
https://i.hizliresim.com/2t53cz2.jpg (https://www.hizliresim.com/2t53cz2)
Bugün asym 6 takıldı. İlk izlenim olarak eşekten ata geçmiş gibi ama eski lastikler rezaletti ondanda olabilir. Acaba asym 5 daha mı iyi olurdu biraz kafam karıştı yorumları görünce.
rahmitanir
17-03-2023, 10:54
Yaklaşık 4 sene önce PS4 kullanmıştım, çok memnundum. Ama 15.000 km sonrası performans düşüşü net hissedilmişti.
2 sene önce de Asym 5 kullanmıştım. doğrusu o zamanlar lastiğin 30.000 km sonrasındaki hissiyatı daha çok aklımda kalmıştı, hiç keyifli değildi. Ama lastik taze iken PS4'ten farksız hissettirdiğini hatırlıyorum.
Geçtiğimiz eylül ayı gibi tekrar Asym 5'e geçtim. 15.000 km yaklaşık yaptım, bu km'de bile çok çok memnunum. Kuruda semi slick'e oldukça yakın performans sunuyor. Yağmurdaki performansı ile iyicene enteresan. Su birikintisine girince illa aquaplaning hissiyatı oluyor ama onun dışında saçma bir güven ve tutuş sağlıyor.
asmisinsan
18-03-2023, 09:10
ps4 den ps5 e geçtik mk6 gti da e5 te patinaja düştügü yerlerde artık tutuyor abs çabuk devreye giriyordu daha geç devreye giriyor yol sesi inanılmaz azaldı
kalipson
18-03-2023, 10:29
ps4 den ps5 e geçtik mk6 gti da e5 te patinaja düştügü yerlerde artık tutuyor abs çabuk devreye giriyordu daha geç devreye giriyor yol sesi inanılmaz azaldı
İlk dönemlerde mi böyle yoksa hep mi aynı performansı sergiliyor? Hep derken sallıyorum 50K km.de de mi aynı diye sormadığım anlaşılmıştır herhalde di mi :D
İlk dönemlerde mi böyle yoksa hep mi aynı performansı sergiliyor? Hep derken sallıyorum 50K km.de de mi aynı diye sormadığım anlaşılmıştır herhalde di mi :D
Ps4 ler yukarda Rahminin dediği gibi 15000 civarı bitiyor :D ps5 leri bende merak ediyorum
asmisinsan
18-03-2023, 15:51
Bi süre kullanıp deneyimlemek lazım aysmetric5 den ps4 e geçmiştim ondan da ps5 e ilerleyen zamanda belli olur durumu ilk izlenim olumlu
konuyu takipteyim. İstanbul havalimanı yolunu bilenler bilir, her gün git gel lastikler tükenmek üzere ve arkada inanılmaz bir uğultu var. ps asymmetic 5/6 arasında kaldım bende.
Ben 40 k km ye yakın vakit geçirdim asym5 lerle, 15 defa falan da pist dahil buna. En sonda 2mm diş vardı ama hala tutuyodu benimkiler Giulietta da :D
Hatta şöyle diyim, o bitik kıvamdaki haliyle trackturk ülkü gününde mart ayında 2 kişiyle 1.19 döndüm.
hankook ventus evo2 lerde 7mm diş varken kasım ayında tek kişi ile aynı süreyi döndüm :D
kalipson
19-03-2023, 20:53
Ben 40 k km ye yakın vakit geçirdim asym5 lerle, 15 defa falan da pist dahil buna. En sonda 2mm diş vardı ama hala tutuyodu benimkiler Giulietta da :D
Hatta şöyle diyim, o bitik kıvamdaki haliyle trackturk ülkü gününde mart ayında 2 kişiyle 1.19 döndüm.
hankook ventus evo2 lerde 7mm diş varken kasım ayında tek kişi ile aynı süreyi döndüm :D
Benim için çok güzel veriler oldu bunlar. Teşekkürler. Yaza bi lastik işimiz olcak sanırım bizim de
Backstage
21-03-2023, 00:42
2000 km sonra güncelleme olsun. Hafta sonu Bursa-Ünye yapıp geldim. %80 i yağmurdaydı. 40 bin km 5 yıllık Ps4 ten sonra yol tutuş inanılmaz farketti. Islakta birçok virajı +150 döndüm en ufak bi kayma yaşamadım. Verdiğim her kuruşun hakkını verdi. Umarım uzun süre aynı performansı alırız.
wolkanku
21-03-2023, 09:00
2000 km sonra güncelleme olsun. Hafta sonu Bursa-Ünye yapıp geldim. %80 i yağmurdaydı. 40 bin km 5 yıllık Ps4 ten sonra yol tutuş inanılmaz farketti. Islakta birçok virajı +150 döndüm en ufak bi kayma yaşamadım. Verdiğim her kuruşun hakkını verdi. Umarım uzun süre aynı performansı alırız.
2000 km 'yi ne çabuk yapmışsınız maşallah :))
asym'in ıslak yol performansı resmen kurudan zevkli , o sebeple vazgeçemiyorum ben de.
Konu asym viraline döndü :D
Benim asym 5 ler de gelmiş, taktırmak için can atıyorum vallahi
Ben de yakın zamanda lastik almayı planlıyorum.
Şu an aracın üzerinde michelin ps4 var ama ömrünü tamamlamış durumda diyebilirim.
Konudan sonra Goodyear asym almaya karar verdim fakat 5 mi almak lazım 6 mı?
Ne gibi farkları var?
kalipson
21-03-2023, 14:41
Şu an aracın üzerinde michelin ps4 var ama ömrünü tamamlamış durumda diyebilirim.
Ne gibi farkları var?
Ben de alacağım. Var mı sağda solda kampanya acaba? Hiç araştırdınız mı ya denk geldiniz mi? Ps4.ler az km yapmış olmasına rağmen sanırım yıldan (2017) ve yatmaktan dolayı ömrünü yitirdi
Ben de alacağım. Var mı sağda solda kampanya acaba? Hiç araştırdınız mı ya denk geldiniz mi? Ps4.ler az km yapmış olmasına rağmen sanırım yıldan (2017) ve yatmaktan dolayı ömrünü yitirdi
Ben lastikcim.com.tr den aldım, 4 lastik için 200 lira da montajına ödedim
Fakat asıl kampanya geçen ay kayınpedere yine GY alırken idi, GY lastiklere özel kapıda montaj 60 lira verdik sadece
Yine de birim fiyat olarak çevredeki lastikçiler dahil, en ucuz pttavm de buldum, ama ona güncel montaj fiyatlarını ekleyince geçiyordu benim alışverişi
Ben lastikcim.com.tr den aldım, 4 lastik için 200 lira da montajına ödedim
Fakat asıl kampanya geçen ay kayınpedere yine GY alırken idi, GY lastiklere özel kapıda montaj 60 lira verdik sadece
Yine de birim fiyat olarak çevredeki lastikçiler dahil, en ucuz pttavm de buldum, ama ona güncel montaj fiyatlarını ekleyince geçiyordu benim alışverişi
ömrü ile alakalı ne düşünüyorsunuz ? 2023 yılında 2020 üretimli lastik için konuşuyorum. Bende 225-40-18 için lastik bakıyorum sitede 2020 üretimli lastikler mevcut. Sizde takınca danışmak istedim.
ömrü ile alakalı ne düşünüyorsunuz ? 2023 yılında 2020 üretimli lastik için konuşuyorum. Bende 225-40-18 için lastik bakıyorum sitede 2020 üretimli lastikler mevcut. Sizde takınca danışmak istedim.
Rafta beklemiş lastik ile aracın üzerindeki lastiğin beklemesinin sonuçları farklı.
Bildiğim kadarıyla doğru koşullarda 10 yıl rafta bekleyebiliyor sıfır lastik, araç üzerinde ise 5 yıl.
Michelin, Good Year, Continental gibi premium markaların hele ki yumuşak lastikleri için 2 yıl eski olması hiç sorun değil.
Daha önce 4 yaşında contisport contact aldım sıfır, yeni tarihli ile kullanımımı kıyasladığımda hiç bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Yeni tarih petlas, kumho hatta dunlop vs alacağıma biraz daha eski premium alırım.
Ben 2020 tarihli aldım yeni lastikleri, 48. hafta üretim, 4 hafta sonrası 2021 zaten :) 1 yıl da garantisi, sigortası, yol yardımı var daha ne olsun.
sırasıyla PS4 - PS5 ve ASY 5 ve 6 kullandım. PS5'ten kesinlikle memnun kalmadım. Hatta 4 bile ondan daha iyiydi. Hem uğultu çok fazla hem lastiği sürekli ısıtmak gerekiyor tutması için. ASY serileri ıslakta daha güven verdi ve etli bir lastik olduğu için daha tombul duruyor. PS5'in dış kadife dekoru çok iyi fakat ben yol tutturamadım.
PaSHa-brk
30-03-2023, 14:45
Bende yapılan yorumlar sonucunda bugün ASYM 6 satın alıp taktırdım. Hakkımda hayırlısı :)
kalipson
30-03-2023, 15:28
Bende yapılan yorumlar sonucunda bugün ASYM 6 satın alıp taktırdım. Hakkımda hayırlısı :)
Hayırlıolsun. Fiyat ne tuttu ayıptır sorması
PaSHa-brk
30-03-2023, 15:35
Hayırlıolsun. Fiyat ne tuttu ayıptır sorması
Teşekkürler, lastik ölçüm 225/40/18 adet fiyatı 2.250 TL montaj dahil
kalipson
30-03-2023, 15:36
Teşekkürler, lastik ölçüm 225/40/18 adet fiyatı 2.250 TL montaj dahil
Gayet güzel rakam. Ben 235 taban düşünüyorum ki lastik başına 100 200 atar galiba :/
Ben 225 40 18 ölçüde 2 set Conti Premium Contact kullandıktan sonra Bridstone Potenza Sport a geçtim.
Şiddetle tavsiye ederim çok güzel lastik özellikle ıslakta baya iyi.
Testler de de zaten önde götürüyor. TR de pek PR yapılmadığı için bilinmiyor.
kalipson
30-03-2023, 16:39
Ben 225 40 18 ölçüde 2 set Conti Premium Contact kullandıktan sonra Bridstone Potenza Sport a geçtim.
Şiddetle tavsiye ederim çok güzel lastik özellikle ıslakta baya iyi.
Testler de de zaten önde götürüyor. TR de pek PR yapılmadığı için bilinmiyor.
Potenza kullandıydım ama sport.unu bilmiyorum. Çok sertleşiyodu 10K km kadar sonra
Bu tamamen bu sene yapılan bir model yumuşaklık olarak Conti ile aynı. 10k oldu benim bir sertleşme vs olmadı.
Rafta beklemiş lastik ile aracın üzerindeki lastiğin beklemesinin sonuçları farklı.
Bildiğim kadarıyla doğru koşullarda 10 yıl rafta bekleyebiliyor sıfır lastik, araç üzerinde ise 5 yıl.
Michelin, Good Year, Continental gibi premium markaların hele ki yumuşak lastikleri için 2 yıl eski olması hiç sorun değil.
Daha önce 4 yaşında contisport contact aldım sıfır, yeni tarihli ile kullanımımı kıyasladığımda hiç bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Yeni tarih petlas, kumho hatta dunlop vs alacağıma biraz daha eski premium alırım.
Ben 2020 tarihli aldım yeni lastikleri, 48. hafta üretim, 4 hafta sonrası 2021 zaten :) 1 yıl da garantisi, sigortası, yol yardımı var daha ne olsun.
2021 assymetrıc 5 aldım bende :) Bakalım nasıl çıkacak. HB den 1589 tl ye aldım bu arada arayanlara fikir olması açısından.
Ne gibi farkları var?
Goodyear almaya gittim ancak stoklarda maalesef yoktu, eski tarihli lastik de almak istemedim.
Bridgestone Potenza Sport ve Continental Premium Contact 7 arasında kaldım.
2023 üretim Continental Premium Contact 7 siparişi verdim, pazartesi ya da salı en geç montajını yaptıracağım.
Hiç aklımda olan bir ürün değildi, bakalım hayırlısı...
rain man
16-04-2023, 10:05
Ben de w205 için önler 225 45 18 arkalar 245 40 18 arayışındayım.
Konu sahibinin affına sığınarak bir şey soracağım.
Burada f1 asymmetric 5 ve 6 önerilmiş. Hankook s1 Evo 3 de keza önerilmişti ve goodyeardan daha ucuz diye alacaktim. Fakat şu ilanlar karşıma çıktı. Yorumlarınız nedir?
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/goodyear-22545-r18-95y-xl-eagle-f1-asymmetric-5-fp-oto-yaz-lastii--retim-yili-2022--p-HBV000011GIO4?magaza=Anadolu+Otomotiv&url_src=and-product-detail)
Sonda yer alan FP ibraresinin anlami nedir?
Aynı model fakat farklı hız ve yük endeksi lastiği arkada kullanmamın sakincasi olur mu? Önler 91y arkalar 95y gibi
Ben de w205 için önler 225 45 18 arkalar 245 40 18 arayışındayım.
Konu sahibinin affına sığınarak bir şey soracağım.
Burada f1 asymmetric 5 ve 6 önerilmiş. Hankook s1 Evo 3 de keza önerilmişti ve goodyeardan daha ucuz diye alacaktim. Fakat şu ilanlar karşıma çıktı. Yorumlarınız nedir?
Hepsiburada.com | Guvenlik (https://www.hepsiburada.com/goodyear-22545-r18-95y-xl-eagle-f1-asymmetric-5-fp-oto-yaz-lastii--retim-yili-2022--p-HBV000011GIO4?magaza=Anadolu+Otomotiv&url_src=and-product-detail)
Aynı model fakat farklı hız ve yük endeksi lastiği arkada kullanmamın sakincasi olur mu? Önler 91y arkalar 95y gibi
fp jant koruma olabilir emin değilim ama yük endeksi sorun olmaz zaten ön arka lastiklerde çoğunlukla farklıdır
Lastikte FP ne demek? FP = Flange Protector 'un kısaltmasıdır. Lastiğin jant koruma özelliğini ifade etmektedir
bu arada continental premium contact 7de öneririm. bitik michelin ps4leri söküp Contileri taktiktan sonra ilk gözlemim ciddi konfor artışı oldu. İzmir asfaltından bile yol tutuş ve viraj performansı gayet başarılı geldi.
rain man
16-04-2023, 23:33
Yorumlar için teşekkürler. Bazı açıklamalara google'dan ulaşamayınca sağolsun Tech devreye giriyor :)
Asym 5 için bir arkadaşım üretim kaynaklı taban sorunu olduğunu bir dönem çok uğraşıldığını bahsettiğinden asym 6 denk gelmediği takdirde goodyear'ı askıya aldım.
Farklı bir sorum olacak. W205 için amg jantta önerilen orjinal ölçü:
Ön 225 45 18 Arka 245 40 18
İlginç şekilde 225 45 18 ile 225 40 18 arasında lastik başına aynı üründe neredeyse minimum 500-600 fark var.
Bu sebeple
Önlerde 225 40 18 Arka 255 35 18
olarak alırsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? (sürtme vs)
Yorumlar için teşekkürler. Bazı açıklamalara google'dan ulaşamayınca sağolsun Tech devreye giriyor :)
Asym 5 için bir arkadaşım üretim kaynaklı taban sorunu olduğunu bir dönem çok uğraşıldığını bahsettiğinden asym 6 denk gelmediği takdirde goodyear'ı askıya aldım.
İlginç şekilde 225 45 18 ile 225 40 18 arasında lastik başına aynı üründe neredeyse minimum 500-600 fark var.
Bu sebeple
Jantlar ön arka farklı mı?
7 inç genişlik için 205, 7.5 için 215, 8 için 225 ideal genişlik mesela; arka jantlar daha büyük değilse taşmasıyla oluşan görüntü de rahatsız etmiyorsa takılır ama doğru bir uygulama olmaz
Aşağıdaki linkten olası uygun senaryoları görebilirsiniz ama mesela 255e 8 inç için bir görüntü çıkmıyor.
Tyrestretch.com (https://tyrestretch.com/)
rain man
17-04-2023, 08:51
Jantlar ön arka farklı mı?
7 inç genişlik için 205, 7.5 için 215, 8 için 225 ideal genişlik mesela; arka jantlar daha büyük değilse taşmasıyla oluşan görüntü de rahatsız etmiyorsa takılır ama doğru bir uygulama olmaz
Aşağıdaki linkten olası uygun senaryoları görebilirsiniz ama mesela 255e 8 inç için bir görüntü çıkmıyor.
Tyrestretch.com (https://tyrestretch.com/)
Ön 7.5 arka 8.5 olması lazım orjinal AMG jantının. İlk yazdığım Mercedes orjinal ölçüleri bu sebeple.
Bu sebeple
sürtme olmaz çap küçülecek zaten konfor azalır göstergede gösterdiğinden biraz az hızla gider araba
Konuya bir güncel çekeyim.
Büyük ihtimal kış sonrası lastik değişimi yapacağım, aracın üzerindeki stock Primacy4 'ler ile ıslakta tutunma problemi yaşıyorum biraz zorlayınca. Asymmetric 6, PS5 ve PremiumContact 7 'lere bakıyorum. Gördüğüm kadarıyla; Islaktaki tutuşu başta olmak üzere asymmetric daha çok beğenilmiş gibi forumlarda. ,
- ekstra olarak da; sürüşlerimin çok büyük kısmını gündelikte kullanacağım için sessizlik manasında da çok sessiz diyorlar asy6 için. Ama konfor için pek karsılastırmalı yorum bulamadım :)
-Haftasonları bir gün Şile yada bahçeköy yapmaya başladık. Lastiğin yetmediğini gördüm özellikle bahçeköy yolundaki parlak asfalt + yağmur birleşiminde :) hepimiz aynı hızda gitmemize rağmen araç birden kendini sallıyor resmen. eski sahibi 28-29 psi da kullanmış, dış yüzeyleri bitik resmen. Dişlerinde hiç bir şey yok ama bu kadar yol tutmamayı anlayamadık bugün. Acaba bu kadar düşük basınçla kullanılmasından olabilir mi ?
Deneyimleyenlerden yorumlarını beklerim.
eminkilic61
13-11-2023, 08:29
Konuya bir güncel çekeyim.
Büyük ihtimal kış sonrası lastik değişimi yapacağım, aracın üzerindeki stock Primacy4 'ler ile ıslakta tutunma problemi yaşıyorum biraz zorlayınca. Asymmetric 6, PS5 ve PremiumContact 7 'lere bakıyorum. Gördüğüm kadarıyla; Islaktaki tutuşu başta olmak üzere asymmetric daha çok beğenilmiş gibi forumlarda. ,
- ekstra olarak da; sürüşlerimin çok büyük kısmını gündelikte kullanacağım için sessizlik manasında da çok sessiz diyorlar asy6 için. Ama konfor için pek karsılastırmalı yorum bulamadım :)
-Haftasonları bir gün Şile yada bahçeköy yapmaya başladık. Lastiğin yetmediğini gördüm özellikle bahçeköy yolundaki parlak asfalt + yağmur birleşiminde :) hepimiz aynı hızda gitmemize rağmen araç birden kendini sallıyor resmen. eski sahibi 28-29 psi da kullanmış, dış yüzeyleri bitik resmen. Dişlerinde hiç bir şey yok ama bu kadar yol tutmamayı anlayamadık bugün. Acaba bu kadar düşük basınçla kullanılmasından olabilir mi ?
Deneyimleyenlerden yorumlarını beklerim.
Conti SportContact 7 deneyeceğim şahsen bir sonraki lastik alımımda, çevremde spor arabalarını günlük kullanan herkes öneriyor.
kullanılmış Primacy'ninde ıslak yolda gazlarken tutunmaması normal gibi
Conti SportContact 7 deneyeceğim şahsen bir sonraki lastik alımımda, çevremde spor arabalarını günlük kullanan herkes öneriyor.
kullanılmış Primacy'ninde ıslak yolda gazlarken tutunmaması normal gibi
Dediğiniz gibi sportcontact7’yi baya övüyorlar ama zaten benim ölçülerde mevcut değil bildiğim kadarıyla. Pc7 serisine bakabilirim ancak.
Bold yazdığım yeri sorma sebebim ise 3 araç aynı yolda nerdeyse aynı hızla gidip; gündelik araçlar olduğundan benzer lastikler sahipler. birden benim aracın salması çok tuhaf geldi bize. Araçları değiştik yine aynı sonuç oldu:) Bundan ötürü ; acaba lastiğin düşük basınç kullanılması özelliğni yitirtti sorusu geldi ancak aklıma.
Sağolun cevabınız için bu arada
eminkilic61
13-11-2023, 11:25
Dediğiniz gibi sportcontact7’yi baya övüyorlar ama zaten benim ölçülerde mevcut değil bildiğim kadarıyla. Pc7 serisine bakabilirim ancak.
Bold yazdığım yeri sorma sebebim ise; 3 araç aynı yolda nerdeyse aynı hızla gidip; gündelik araçlar olduğundan benzer lastikler ile birden benim aracın salması çok tuhaf geldi bize. Araçları değiştik yine aynı sonuç oldu:) Bundan ötürü ; acaba lastiğin düşük basınç kullanılması özelliğni yitirtti sorusu geldi ancak aklıma.
Sağolun cevabınız için bu arada
düşük basınçla kullanmak, dıştan ve içten yer lastiği. bu da viraj performansını düşürür. 28-29 psi bana çok az geldi ama oem basınçları nedir bilemiyorum.
düşük basınçla kullanmak, dıştan ve içten yer lastiği. bu da viraj performansını düşürür. 28-29 psi bana çok az geldi ama oem basınçları nedir bilemiyorum.
Belli ki dediğiniz gibi olmuş :’(. Kıştan sonra en iyisi değişeyim ben bunları. Normalde kapı değerlerine göre 35-33 olması gerekirken aldığımda 29-28 di. Ve belli ki amcamız böyle binmiş bir süre. Lastiklerin dış yüzeyi 25 bin kmlik lastik gibi değil, baya silinmiş…
Bi aracımda PS4 bi aracımda asym6 var asym6 ları yeni aldım sayılır p zero ların yerine geçti genel olarak çok sessiz ve gerçekten çok konforlu bir lastikmiş p zero ile kıyaslamam bile ps4 ile kıyaslamak gerekirse bi tık daha başarılı gibi
Ama aracınız spor bir araç değilse seçimi fiyatlarına göre yapabilirsiniz çünkü dönem dönem aralarında çok fiyat farkı olabiliyor fiyat yakınsa asym6 değilse hangisi uygunsa devam totalde uçurum yok
wolkanku
13-11-2023, 16:02
konu altında daha önce de yazmış olabilirim, yıllarca pirelli fanboyluğu yaptıktan sonra good year eagle asym2 ile tanıştıktan sonra bir daha pirelli hiç almadım, gördüğüm yerde kaçtım.
sıfır lastik alacağım zaman michelinin hep bir tık daha pahalı olması sebebiyle optimal birleşim olarak asym serileri ile devam ettim, en son e60da da sıfır asym5 kullandım. Her koşulda sorunsuz kullandığım bir lastik oldu.
F10 da ise michelin ps4 aldım, ps4 karakteristik olarak daha yumuşak bir lastik, ama bu kadar yumuşaklığa gerek var mı emin değilim, zira ne kadar yumuşaksa hamur o kadar erken bitecek olduğu bir gerçek. Ben yılda max 5-6 bin km yaptığım için benim için çok da önemli değil ancak yılda 15-20 bin km yapanlar için bu eksi sayılabilir.
Bu yumuşaklığın getirdiği frenaj ve tutuş kısmı micheline yine artı katıyor , tırtıklı asfaltta yokuş aşağı sağa sola dalışlı virajlarda lastiğin yere tutunma hissi direksiyonda biraz daha kendini hissettiriyor.
Yani özet geç dersen;
paraya kıyılacaksa ps4, fiyat performansın tam karşılığı olsun derseniz asym5 .
(konu başlığı ps5, ancak sahibi olmadığım için o lastik için yorum yapamıyorum, michelinin genel karakteristiği üzerine yazmak istedim.)
Bi aracımda PS4 bi aracımda asym6 var asym6 ları yeni aldım sayılır p zero ların yerine geçti genel olarak çok sessiz ve gerçekten çok konforlu bir lastikmiş p zero ile kıyaslamam bile ps4 ile kıyaslamak gerekirse bi tık daha başarılı gibi
Ama aracınız spor bir araç değilse seçimi fiyatlarına göre yapabilirsiniz çünkü dönem dönem aralarında çok fiyat farkı olabiliyor fiyat yakınsa asym6 değilse hangisi uygunsa devam totalde uçurum yok
konu altında daha önce de yazmış olabilirim, yıllarca pirelli fanboyluğu yaptıktan sonra good year eagle asym2 ile tanıştıktan sonra bir daha pirelli hiç almadım, gördüğüm yerde kaçtım.
sıfır lastik alacağım zaman michelinin hep bir tık daha pahalı olması sebebiyle optimal birleşim olarak asym serileri ile devam ettim, en son e60da da sıfır asym5 kullandım. Her koşulda sorunsuz kullandığım bir lastik oldu.
F10 da ise michelin ps4 aldım, ps4 karakteristik olarak daha yumuşak bir lastik, ama bu kadar yumuşaklığa gerek var mı emin değilim, zira ne kadar yumuşaksa hamur o kadar erken bitecek olduğu bir gerçek. Ben yılda max 5-6 bin km yaptığım için benim için çok da önemli değil ancak yılda 15-20 bin km yapanlar için bu eksi sayılabilir.
Bu yumuşaklığın getirdiği frenaj ve tutuş kısmı micheline yine artı katıyor , tırtıklı asfaltta yokuş aşağı sağa sola dalışlı virajlarda lastiğin yere tutunma hissi direksiyonda biraz daha kendini hissettiriyor.
Yani özet geç dersen;
paraya kıyılacaksa ps4, fiyat performansın tam karşılığı olsun derseniz asym5 .
(konu başlığı ps5, ancak sahibi olmadığım için o lastik için yorum yapamıyorum, michelinin genel karakteristiği üzerine yazmak istedim.)
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Artık alacağım zaman dediklerinizi dikkate alarak bakarım duruma göre. Sağolun
driver_can
24-12-2023, 12:17
Aracımın üzerinde p7 geldi 225/40/18 sizce bu lastikleri goodyear asymetric 5 veya 6 ile değiştirsem mi ?Araç sıfır derdim konforlu sessiz bir lastik.P7 ler nasıldır tecrübe etmedim.Pilot sport yol sesi olduğu çok söyleniyor.Fiyatı da goodyear'a göre yüksek zaten.