Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane 1.3 tce vs Clio 1.3 tce vs Captur 1.3 tce
Bu üç aracın 0-100 , rolling ve top speed videosu var mı.
Kendi aralarındaki performans kıyaslama videosunu bulamadım, tek tek değil de en az 2 sinin performans videosu elinde olan varsa ekleyebilir mi.
Birkan61
23-01-2023, 15:04
Acil değilse megane için hafta içi müsait olunca çeker atarım.
Top speed olarak rampa aşağı 242 gördüm ben, az daha gideri vardı ama viraj geliyodu totom yemedi
Acil değilse megane için hafta içi müsait olunca çeker atarım.
Top speed olarak rampa aşağı 242 gördüm ben, az daha gideri vardı ama viraj geliyodu totom yemedi
Çok iyi olur, merakla bekliyorum. 242km ciddi iyi megane da speed limitör yok ki çok iyi otoban hızlarını görebiliyor, şanzımanı acaba en yüksek kaç km ye izin veriyor
Çok iyi olur, merakla bekliyorum. 242km ciddi iyi megane da speed limitör yok ki çok iyi otoban hızlarını görebiliyor, şanzımanı acaba en yüksek kaç km ye izin veriyor ��
Şanzımanı hp değil de torka ne kadar izin veriyor desek daha doğru aslında
Bildiğim kadarıyla 300 tork
Şanzımanı hp değil de torka ne kadar izin veriyor desek daha doğru aslında
Bildiğim kadarıyla 300 tork
Top speed, şanzıman dişli oranına göre değişmiyor mu,
FaikYILMAZSOY
23-01-2023, 19:25
Son viteste belirli bir devirde yaptigi hiz ve max devir sayısı bilinirse top speed hesabi yapilabilir.
Atiyorum 3000 devirde 120 ile gidiyor 7000 devir ceviriyorsa 120/3 = her 1000 devirde 40 km demektir 40x7 :280 km max speed. Youtubedaki videolardan da çözilebilir.
Pardon, şanzıman limiti diyince konuyu farklı anlamışım
Son viteste belirli bir devirde yaptigi hiz ve max devir sayısı bilinirse top speed hesabi yapilabilir.
Atiyorum 3000 devirde 120 ile gidiyor 7000 devir ceviriyorsa 120/3 = her 1000 devirde 40 km demektir 40x7 :280 km max speed. Youtubedaki videolardan da çözilebilir.
Benim için öncelikle top speed olduğu için, acaba bu tce motorlarda son vites redline a araç sokulabiliyor mu, çünkü çoğu aracın son vitesinde redline a ulaşılamıyor, ciğeri yetmiyor. tce si olup son vites redline gören var mı
Pardon, şanzıman limiti diyince konuyu farklı anlamışım
ne demek , yazılımla şanzımanın kaldırabileceği en üst tork değerine ulaştırılabilir sanıyorum değil mi
FaikYILMAZSOY
23-01-2023, 20:37
Benim için öncelikle top speed olduğu için, acaba bu tce motorlarda son vites redline a araç sokulabiliyor mu, çünkü çoğu aracın son vitesinde redline a ulaşılamıyor, ciğeri yetmiyor. tce si olup son vites redline gören var mı
Ben Kaysride Rolling esnasinda bi tce edc ye binmistim 170 sonrasi bayagi bayagi gonulsuzlesmisti :) rampa asagi olmazsa duz yolda pek top speed yapabilir gibi dgldi.
individual
23-01-2023, 21:05
abi selamlar bu kanaldaki arkadaş'da 1.3 megane var.güzel aynı sınıf testleri yapıyor.
Muharrem Gokce - YouTube (https://www.youtube.com/@muharremgokce)
ne demek , yazılımla şanzımanın kaldırabileceği en üst tork değerine ulaştırılabilir sanıyorum değil mi
Üstü de yapılır, ama kavrama kaçırır, tat kaçırır :)
Birkan61
23-01-2023, 21:25
7.vites ;
3000dd : 159km
3500dd : 187km
4000dd : 210km
4500dd : 237km
Bunlar benim kendi gördüklerim :D
Youtubeda 250 yapan var 4750dd, rampa aşağı bile hızlanmadı 250 sonrası sanırım yürümüyor ya da rüzgar müsade etmedi
Benim çektiğim videoyu paylaşmışlar :D
Renault Megane 1.3 Tce Rekor Topspeed Denemesi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nME1NSbyEsI)
7.vites ;
3000dd : 159km
3500dd : 187km
4000dd : 210km
4500dd : 237km
7.viteste Max 4500 deviremi ulaşıyor, edc tahminim 6bin devirde vites atıyordur, ama son viteste bu deviri ancak yazılımla görür gibime geliyor
abi selamlar bu kanaldaki arkadaş'da 1.3 megane var.güzel aynı sınıf testleri yapıyor.
Muharrem Gokce - YouTube (https://www.youtube.com/@muharremgokce)
M.Gökçe nin kanalına ilk zamanından beri takip ederim, güzel amatör videoları var ve şuan elindeki megane4 tce sini baya araçla kapıştırdı, güzel gidiyor, top speed 227 ye çıkmıştı hafif eğim aşağı.
meganlar için verilen veriler normal D ile giderken mi ? yoksa manuele alıp giderken ki veriler mi ?
edit : çümkü bende şirket aracı clio sw var dizel gerçi o ama normal d ile giderken 170 de duvar oluyo ama ,manuele alınca 191 falan görüyom