Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni is kurma sorunsali
Herkese selamlar.
Kanada hayallerimiz gerceklesecek gibi durmuyor,elimizde 2 ortak 500.000 gibi bir sermaye var ve gunluk akari olan bir is yapmayi dusunuyoruz. Aklimizda tekel tobacco shop acmak var ama sizlerin de dusuncelerinizi duymak isterim. Bu ortamda zarar olsa da kar edemesekte iflas edilmeyecek ne tur isler yapmali.
Pandeminin ne zaman hafifleyeceği ya da biteceği öngörülmediğinden şuan herhangi bir iş risk. Günlük belki 25 30bin kazanan meşhur cafeler aylardır kiracısıyla kanlı bıçaklı misal.
%17 den 1 yılda 74.800 TL faiz getirir adam başı 37.400 TL yıllık. Aylık 3 bin küsür.
Ne açarsan aç şuan zarar etme potansiyeli yüksek bence, insanlar dolaşmıyor, pandemi sebebiyle alt gelir grubunun kazançları iyice azaldı.
Hizmet sektörü ciddi anlamda bitti, o bütçe ile kuracağın iş yüksek gelir grubuna da hitap etmez haliyle.
Faizde net getirin var (enflasyon etkisini hariç tutuyorum) dükkan açsan tefrişat kuruluş gideri tutunma süresi derken 1 sene hiçbişi bekleme.
Kimse de kurulu tezgahını zor da kalmadı ise devretmez.
Zor karar.
Aslında zor bir karar değil. Şu piyasada iş kurmak gerçekten çok mantıklı gelmiyor. Mahallede ki 20 yıllık işletmeciler dükkan kapatmışken, bir iş kuralım hemde ortakla çok çetrefilli iş bencede. Şuanda faize koymak evet mantıklı...
benim aklımda olan işi yaziyim. sadece paket servis çalışıcak tost ve burger dükkanı. çalışan masrafı olmaması ve düşük kira ile maliyet düşürmesinden dolayı mantıklı geliyor. paranın büyük kısmını faize koyar küçük kısmıyla bu işi yapabilirsiniz :D
Koyarım bankaya getirisiyle keyfime bakarım.
tiMachine
15-01-2021, 15:28
supplement üreticileri ile konuşup üretim tedariğine katılabilirsin
benim aklımda olan işi yaziyim. sadece paket servis çalışıcak tost ve burger dükkanı. çalışan masrafı olmaması ve düşük kira ile maliyet düşürmesinden dolayı mantıklı geliyor. paranın büyük kısmını faize koyar küçük kısmıyla bu işi yapabilirsiniz :D
Paket ağırlıklı fast food +1
Evin yakınlarındaki meyhane bile paket işine asılmış. Öncelikli ürünlerinden ziyade lahmacun falan satıyorlar :)
muratburunce
15-01-2021, 15:30
şu dönemde bankay akoyup faiz olayı en mantıklısı
individual
15-01-2021, 15:39
paket servis tost burger işindeki en büyük sorun servis elamanı.
1-2 tane büfeci abiyle zamanında konuşmuştuk (şişli-maslak) dükkanın en büyük sorunu elaman.sabah işe başlıyorlar öğlen işi bırakıyorlar.En fazla çalışan elaman 2 hafta demişti.
büfeyi açıp servis'e motorla ben çıkarım derseniz iş yapar.
Getir olmayan bir yerde Getir açmak geldi aklıma. Franchiese durumunu bilmiyorum. Veriyorlar mı vs gibisinen
Geçenlerde başka konuda şunu yazmıştım. Mekan yatırımı yapmadan ve düzgün, hızlı paket servis ile şu piyasada ufak bir yatırımı katlama ihtimali var. Doğru zamanda doğru yatırım.
Forumdan bir arkadaş paylaşmıştı Kriz, ziyan edilmeyecek kadar değerli bir şeydir (https://medium.com/turkce/kriz-ziyan-edilmeyecek-kadar-de%C4%9Ferli-bir-%C5%9Feydir-d894658337fd)!
Krizi fırsata çeviren yerler var.
Mesela etli ekmek yediğim bir yer var. Küçücük dükkan 3 masası var sadece. İşletmeler kapatılınca adamlar düzgün ve hızlı şekilde paket servis olayını çözdü. Sıcak çıtır çıtır getiriyor pakette bile. Yemek sepetinde ana ekranda 9.5 puanı var en üstteki 2 restorandan biri olarak çıkıyor. Geçenlerde önünden geçerken selam verdim, hal hatır sordum. Adam 20’ye katladı bizim iş çoluk çocuk yeğen paket dağıtıyoruz dedi.
Koca koca restoranlar yemek sepetine girmiş. Paket servis becerileri sıfır. Yemek soğuk, geç, bulamaç gibi geliyor. Kötü yorum yazıyorsun sinirlenip saçma cevap yazıyor. Koca platformda ülkeye rezil oluyor, puanı düşük olduğundan yemek sepeti uyarı veriyor standartlarımızın altında restoran sipariş vermek istediğine emin misin diye :)
Geçenlerde başka konuda şunu yazmıştım. Mekan yatırımı yapmadan ve düzgün, hızlı paket servis ile şu piyasada ufak bir yatırımı katlama ihtimali var. Doğru zamanda doğru yatırım.
Forumdan bir arkadaş paylaşmıştı Kriz, ziyan edilmeyecek kadar değerli bir şeydir (https://medium.com/turkce/kriz-ziyan-edilmeyecek-kadar-de%C4%9Ferli-bir-%C5%9Feydir-d894658337fd)!
Aynen okumuştum yazdığınızı. Benimde işi katlayan 2 tanıdığım var 1 tanede zar zor idare eden kapatma eşiğinde olan var. Kapatma durumunda olanın tek eksisi taşıma kısmı. Diğer ikisinden biri yemeksepeti vale ile çalışıyor diğeride kendi motorcuları ile çalışıyor. İkiside güzel işliyor o yüzden katladı. Bende bağdat caddesi yada acıbadem için bakınıyorum.
Paket ağırlıklı fast food +1
Evin yakınlarındaki meyhane bile paket işine asılmış. Öncelikli ürünlerinden ziyade lahmacun falan satıyorlar :)
Covid sonrasıda uzun bir süre bitmez bence bu yoğunluk. O yüzden düzgün paket servis her türlü yürür bence
Bunu yazmaya gelmiştim demek aklın yolu bir.
Hatta Şu dönemde küçük sadece malzemelerin sığacağı bir dükkan fazlasıyla yeterli olacaktır. Reklamı iyi yapılırsa ara sokakta kuytu bir dükkan bile iş görür.
Temizlik, Lezzet, Hız, Ücret gibi konularda altın oran yakalanırsa ihya eder diye düşünüyorum.
Bunu yazmaya gelmiştim demek aklın yolu bir.
Hatta Şu dönemde küçük sadece malzemelerin sığacağı bir dükkan fazlasıyla yeterli olacaktır. Reklamı iyi yapılırsa ara sokakta kuytu bir dükkan bile iş görür.
Temizlik, Lezzet, Hız, Ücret gibi konularda altın oran yakalanırsa ihya eder diye düşünüyorum.
Maksimum 30-35 m2 yer yeterli oluyor. Kirada 2 civarında olurda iyi konumda tadından yenmez :D
CloudGrey
15-01-2021, 18:36
çalışan masrafı olmaması demek sanıyorum paketi siz göndermeyeceksiniz evlere ?? insanlar gelip alıcak.
öyle olursa kuytudaki dükkan batar.
siz gönderirseniz de servis elemanı alacaksınız işe , ee gene işçi masrafı..
benim aklımdada o paket servisi yapan motorcu olmak var :)
inanın motorcu mekancıdan fazla kazanır hale gelmiş.
ataşehir abbas waffle benim 20 yıllık arkadaşımın , herif pandemi boyunca sadece motorculara çalışıyorum diyor.
kısaca 2 ucu b*klu değnek...
bu devirede paran varsa yatır bakmaya bekle , hiçbişe yapmaya değmez.
bi inovasyon yapamıyorsunuz amerikanın tekrar keşfine gerek yok.
programala dilinden anlamasam bugun ilk iş "harbi yerli mesajlaşma programı" işine girerdim.
hazır whatsaptan ortam gergingen..
individual
15-01-2021, 18:47
çalışan masrafı olmaması demek sanıyorum paketi siz göndermeyeceksiniz evlere ?? insanlar gelip alıcak.
ataşehir abbas waffle benim 20 yıllık arkadaşımın , herif pandemi boyunca sadece motorculara çalışıyorum diyor.
programala dilinden anlamasam bugun ilk iş "harbi yerli mesajlaşma programı" işine girerdim.
Yerli mesajalaşma uygulamasına hiç gerek yok.
1-2 arkadaşıma söyledim ama dinlemediler.En güzeli tavla okey oyunu yapmak.açılışda bide arada sırada reklam çıksın yeter.
zamanında bir abimiz ios'da youtube arkaplanda çalışması için bir uygulama yapmış.allah bereket versin mutfak masrafı çıkıyor diyordu.
ciddi olarak programcılık bilsem en güzeli oyun yazmak.reklam gelirleri yeter.
CloudGrey
15-01-2021, 18:50
Yerli mesajalaşma uygulamasına hiç gerek yok.
1-2 arkadaşıma söyledim ama dinlemediler.En güzeli tavla okey oyunu yapmak.açılışda bide arada sırada reklam çıksın yeter.
zamanında bir abimiz ios'da youtube arkaplanda çalışması için bir uygulama yapmış.allah bereket versin mutfak masrafı çıkıyor diyordu.
ciddi olarak programcılık bilsem en güzeli oyun yazmak.reklam gelirleri yeter.
aynen öyle abi , para artık digital ortamda..
bende bu işi bilmeyi, okulu okumayı çok isterdim...
individual
15-01-2021, 18:55
aynen keşke bende bilsem diye çok dövünüyorum.iyi programcılık bilen arkadaşlara söylüyorum kulak arkası yapıyor.diyorum ne yazcan yok firma crm yazılımı.yok kafelere paket servis programı.abi gerek yok onlara bir sürü var.sen git bak oyun yaz diyorum yok dinleyen.bide örneklerde var türkiyedeki 2-3 tane oyun firması milyon dolarlara satıldı yurtdışına yada ortak aldılar.bu kadar büyük düşünmeyede gerek yok.
En güzeli okey programı oyun açılırken 1tane reklam bide oyun sırasında yukardan reklam mis.40-50 yaş üstü amcalara teyzeler yükler mis gibi reklamlardan damlaya damlaya göl olur.
Herkese selamlar.
Kanada hayallerimiz gerceklesecek gibi durmuyor,elimizde 2 ortak 500.000 gibi bir sermaye var ve gunluk akari olan bir is yapmayi dusunuyoruz. Aklimizda tekel tobacco shop acmak var ama sizlerin de dusuncelerinizi duymak isterim. Bu ortamda zarar olsa da kar edemesekte iflas edilmeyecek ne tur isler yapmali.
Tekel & Tobacco shop ile ilgili konu vardı, baya baya sosyal hayatı bitirmen gerekli.
Al sat yapılabilir, ebay'in bu tarz eğitimleri var.
Ebay üzerinden iş yapabilirsin, ürün alıp aracı olarak satabilirsin.
Paket servis işi çözülürse yemek
Sağlıklı, doğal, organik paketlenmiş gıda
Sağlıklı, doğal, organik kozmetik ürünler
Kamp ile ilgili ürünler
Bebek ve çocuklara yönelik ürünler
Takı
Becerilebilirse alkol sepeti benzeri bir organizasyon :D
Bu sektörler yatırdığının karşılığını fazlasıyla alabileceğin potansiyele sahip hala. 2,3,4,5 ile ilgili 2020’de bir kaç firmayla iş yaptım rakamlar çok iyi.
Tekel & Tobacco shop ile ilgili konu vardı, baya baya sosyal hayatı bitirmen gerekli.
Al sat yapılabilir, ebay'in bu tarz eğitimleri var.
Ebay üzerinden iş yapabilirsin, ürün alıp aracı olarak satabilirsin.
bu olayı bi kaç kere bende gördüm duydum bizde ki simsar olayının dijital versiyonu gibi sanırım araştırıp tam öğrenemedim ama örnek veriyorum kanada da satılan malı misal tayland pazarına kârını koyup ilan açıyormuşsun gibi bişey ama net bilmiyorum mantıklı geliyor stok yok kira yok evden halledilir sanki böyle birşeyse
Anlaşılır yazmamışım tam. Çalışan derken oturmalı düzen olmadığı için garsonu komisi vs gerekmiyor. 2 kişi dükkan içinde yeterli oluyor. Paket işi evet kuryeler paket başı bir fiyat istiyor yada yemeksepeti vale hizmeti ile anlaşılıyor. Vale işi daha makul bence şuan. Adamlar yarım gün çalışıp bırakıyo yoksa gerçekten. O yüzden servis kısmına hiç bulaşmadan dükkanı minimum maliyetle işletip ys vale ile anlaşmak makul duruyo
CloudGrey
15-01-2021, 19:59
aynen keşke bende bilsem diye çok dövünüyorum.iyi programcılık bilen arkadaşlara söylüyorum kulak arkası yapıyor.diyorum ne yazcan yok firma crm yazılımı.yok kafelere paket servis programı.abi gerek yok onlara bir sürü var.sen git bak oyun yaz diyorum yok dinleyen.bide örneklerde var türkiyedeki 2-3 tane oyun firması milyon dolarlara satıldı yurtdışına yada ortak aldılar.bu kadar büyük düşünmeyede gerek yok.
En güzeli okey programı oyun açılırken 1tane reklam bide oyun sırasında yukardan reklam mis.40-50 yaş üstü amcalara teyzeler yükler mis gibi reklamlardan damlaya damlaya göl olur.
bu saatten sonra bu iş şöyle basic bi şekilde öğreticek bir kurum yada yada biri varmıdır acap ?
CloudGrey
15-01-2021, 20:01
bu olayı bi kaç kere bende gördüm duydum bizde ki simsar olayının dijital versiyonu gibi sanırım araştırıp tam öğrenemedim ama örnek veriyorum kanada da satılan malı misal tayland pazarına kârını koyup ilan açıyormuşsun gibi bişey ama net bilmiyorum mantıklı geliyor stok yok kira yok evden halledilir sanki böyle birşeyse
olayın adı dropship.
yapmayan yada yapmaya çalışmayan kalmadı...
"Fikriniz varsa" yazılım işi uygun, kod yazmak-yazdırmak 2. partını oluşturuyor.
Bir çok bankaya ve telekomünikasyon firmasına yazılım işi yapan sektörde adı bilinen bir firmada iş analistiyim, iş analisti müşteriden gelen talebi evirip çevirip olabilecek kıvamda daha kullanışlı ve yaşam döngüsünde sürdürülebilir hale getiren kişi diyebilirim..
Yazılım sektörüne yeni girecekseniz, hangi alanda olursa olsun bir yenilik katmanız gerekir. Yapılmış olanı yapmak size ve cebinize çok bir şey katmayacaktır. Düzgün bir tezgahınız olursa zarar etmezsiniz o ayrı..
Yazılım için isteğiniz varsa öncesinde bir çok arkadaşın belirttiği gibi bankada faizde durması mantıklı. Udemy'de ara ara kurslar çok uyguna gelebiliyor ben de alıyorum kod geliştirme ile alakalı geçmişim olmamasına rağmen. ( Bir çok yazılımcı arkadaşın önerisi üzerine Engin Demiroğ'un 100+ saatlik kursunu indirimli almıştım geçen ay)
+ Olarak, Taksimde biri şarküteri biri tekel shop 2 dükkanı olan arkadaşım var. Son 2 yılda düşük olan satışlar pandemiyle durdugunu söylemişti, kii bakkal marketler açıkken tekel dükkanları haftasonu kapalı. Yasaklı saatlerde alkol satışı yapmanın cezası da katlanarak gidiyor,(320.000tl) ne hikmetse dükkan kapama cezası yok.
En azından pandemi süreci bitmeden tekel açmak kafaya namluyu dayamakla eş değer bana göre.
sportinger
15-01-2021, 20:17
dükkan al kiraya ver!!!
individual
15-01-2021, 20:40
bu saatten sonra bu iş şöyle basic bi şekilde öğreticek bir kurum yada yada biri varmıdır acap ?
ya kurslar var.ama yazılım işinde şöyle bir durum var.bu pandemi döneminde benim kendi işimle ilgili bir kaç ufak yazılım işi vardı visual basic youtube tutorial videolarından ufakdan başladım öğrendim.
yazılımı yaparken şunu anladım zamanında niye başlamadığımı çok deli kafa patlatmak gerek.yaşlar olmuş 35 bu saaten sonra kendimde o gücü göremedim.
(2 tane çok iyi yazılımcı tanıdığım abim var matematikleri on nuamra istatistik falan çok iyi onlar hemen yeni bir dil programlama çözüyor.herşey yaşında güzelmiş 15-16 yaşında başlamam gerekirmiş en azından benim için)
muharrem7791
15-01-2021, 22:43
Udemyde var bunun üzerine eğitim verenler mesela atıl samancioglu bu dijital eğitimlerde çok iyi programa bir çok alanında eğitimi var
Mutlu Değerli
15-01-2021, 22:49
Takıntılarınız yoksa; ben olsam parayı bankaya atarım net para alırım her ay. Bu devirde herşey ciddi risk. 2.el piyasası bile durdu şu an yani o hale geldi piyasa
Aynen öyle, ebay sana bu konuda yardım ediyor ama en son 1k dolarlardaydı eğitimi, sonrasında da aylık senden para alıyor.
Abd kıtasında iş yaparsan eğer, senin adına faturayı da kesiyor, ürünü depoluyor sen sadece aracısın.
Bu işe kafa yatırılıp yapılabilir. ki bir de abd de ayak bulursan cidden yürürsün.
Ebay sana hangi ürünlerin sattığını, satacağını bile söylüyor.
muharrem7791
16-01-2021, 08:33
Aynen öyle, ebay sana bu konuda yardım ediyor ama en son 1k dolarlardaydı eğitimi, sonrasında da aylık senden para alıyor.
Abd kıtasında iş yaparsan eğer, senin adına faturayı da kesiyor, ürünü depoluyor sen sadece aracısın.
Bu işe kafa yatırılıp yapılabilir. ki bir de abd de ayak bulursan cidden yürürsün.
Ebay sana hangi ürünlerin sattığını, satacağını bile söylüyor.
onunla ilgili araştırma yapabileceğimiz bir yer varmıdır? bir ara bende düşünmüştüm
Amazon üzerinden dropshipping daha mantıklı. Eğerki dropshipping yapma niyetiniz varsa.
Amazon’un mevcut sistemi çok güzel şu an.
Ben ebay üzerinden yaptım zamanında. Kendi imkanlarımla sıfır bilgi ile başladım :) hiç eğitim almadan bir tane bile video izlemeden :)
Aliexpressten satıcıyı bağlayıp ebay’de sattım.
CloudGrey
16-01-2021, 12:08
Amazon üzerinden dropshipping daha mantıklı. Eğerki dropshipping yapma niyetiniz varsa.
Amazon’un mevcut sistemi çok güzel şu an.
Ben ebay üzerinden yaptım zamanında. Kendi imkanlarımla sıfır bilgi ile başladım :) hiç eğitim almadan bir tane bile video izlemeden :)
Aliexpressten satıcıyı bağlayıp ebay’de sattım.
sanıyorum bu iş artık mümkün değil , ***** paypal TR'den gittiği için ?
Anlaşılır yazmamışım tam. Çalışan derken oturmalı düzen olmadığı için garsonu komisi vs gerekmiyor. 2 kişi dükkan içinde yeterli oluyor. Paket işi evet kuryeler paket başı bir fiyat istiyor yada yemeksepeti vale hizmeti ile anlaşılıyor. Vale işi daha makul bence şuan. Adamlar yarım gün çalışıp bırakıyo yoksa gerçekten. O yüzden servis kısmına hiç bulaşmadan dükkanı minimum maliyetle işletip ys vale ile anlaşmak makul duruyo
Kendi paketçin yoksa, o uygulamalar götürülen ürünün %30 gibi kısmını alıyor. Yine sana düşen gelir ciddi az oluyor. Ama tabi kendin motor bulundurmanın ve personelinin giderini hesaplayınca belki mantıklı oluyordur bilemiyorum. Bu 2 yöntemi incelemek kağıda dökmek lazım.
dropshipping artık balon oldu. Çok fazla yapan ciddi olarak fazla yapan birde işi az çözen danışmanlık yapıyorum diye instada takipçi kasıyor para tuzağı diyeceğim ama ağlara ciddi miktarda kefal düşüyor.
E-ticaretin içinde biri olarak Dropshippingi parlatan arkadaşa bir kaç soru sormuştum zamanında. anında tüm platformlardan engellemişti. İşin risklerini, bazı yasal zorunlulukları hiç anlatmıyor. Tek amaçları eğitim, 2 dandik yazılım veya eklenti itelemek. İnsanlara sadece duymak istediklerini yani kolay para nasıl kazanılırı anlattıkları için dinleyeni çok oluyor tabi.
YouTube da bunu yapanlardan biri daha var. Ortağı yakın bir arkadaşımın abisi. 7-8 eyalette devasa depoları olan çok büyük sermaye gücüne sahip insanlar. Kendileri dropshipping yapmıyorlar ama sanki parayı o şekilde kazanıyor gibi anlatıp rakam paylaşıyorlar.
İşin risklerini, yasal durumları, pazaryeri kurallarını, oluşabilecek aksi bir durumda karşılaşacağın zararları, riskleri anlatan yok. Sıfır riskle ticaret ve kolay para vaadediyorlar.
Yeni bir eğitim satmaya başlamış hele birisi. Yüzbinlerce ürün, büyük bir risk, küçük bir kar oranı. Haftalık 2000 doları bu riske göre güzel bir paraymış gibi pazarlamaya başladı şimdide. Operasyonel yükü üstlenip 50 ürünle günlük daha fazlasını yapmak anlattığından daha kolay.
Kendi paketçin yoksa, o uygulamalar götürülen ürünün %30 gibi kısmını alıyor. Yine sana düşen gelir ciddi az oluyor. Ama tabi kendin motor bulundurmanın ve personelinin giderini hesaplayınca belki mantıklı oluyordur bilemiyorum. Bu 2 yöntemi incelemek kağıda dökmek lazım.
Bir de yemeksepeti online ödemeleri 45 gün sonra veriyordu ama pandemide 15güne düşürmüş sanırım.
O konuda getir daha iyi , kendi komisyonunu kesip ertesi gün hesaba yatırıyordu.
şu an TR de bu işi yapan binlerce insan var, ödemeni paypal'dan almak zorunda değilsin ki.
swift, banka havelesi.. bir dünya olay var. Parayı bir türlü alırsın malını sattıktan sonra.
CloudGrey
16-01-2021, 13:39
şu an TR de bu işi yapan binlerce insan var, ödemeni paypal'dan almak zorunda değilsin ki.
swift, banka havelesi.. bir dünya olay var. Parayı bir türlü alırsın malını sattıktan sonra.
ebayde paypalsız?
Year One
16-01-2021, 15:23
bende yurtdışı bankasına bağlı paypal hesabım var. önemli olan ne satılır bü düşünmem lazım :)
Mevcut hali ile evet pek mümkün değil. Yurtdışı bağlantılar ile yapanlar var.
34btr1907
16-01-2021, 21:56
borsadan ufak rakamlı 10 tane kagıt al sat
Trendyolda taşıyıcı olabilirsin kendi ağını kurabilirsin motorlarla veya kendi aracınla
CloudGrey
17-01-2021, 00:08
gene işi kuramadan battık dimi , ortadoğuda doğduğum bu günede lanet olsun
livaneli
17-01-2021, 00:39
gene işi kuramadan battık dimi , ortadoğuda doğduğum bu günede lanet olsun
Vizyonun yok senin, yoksa Ortadoğu mükemmel bir kazanç kapısı.
Bak, herkese yapmam bu kıyağı: önce sakal bırakıyorsun, adını değiştirip "Bozbulut Dede" yapıyorsun, "Parasıyla değil mi, Üflersem yağar." sloganıyla köy köy dolaşıp yağmur yağdırıyorsun. Köşesin.
Bir iki de ayet salladın mı ,ohooo...
CloudGrey
17-01-2021, 01:00
vizyonun yok senin, yoksa ortadoğu mükemmel bir kazanç kapısı.
Bak, herkese yapmam bu kıyağı: önce sakal bırakıyorsun, adını değiştirip "bozbulut dede" yapıyorsun, "parasıyla değil mi, üflersem yağar." sloganıyla köy köy dolaşıp yağmur yağdırıyorsun. Köşesin.
Bir iki de ayet salladın mı ,ohooo...
buna hala inanan varmi :d ahahahha
livaneli
17-01-2021, 01:10
Çok...yoksa iktidar değişirdi.
CloudGrey
17-01-2021, 01:26
Çok...yoksa iktidar değişirdi.
hayatımda bundan daha ikna edici bir önerme duymadım :D haklısın abi :)
hakan308
17-01-2021, 02:18
mining işi yapabilirsin sermayen demirbaşın zarar etsen bile bi kısmını karşılar
suan faizin %19 oldugu yerde iş kurmak cok mantıksız bence. faizde kalmayı tercih etmeli.
Kırklari tarikatı yaz google'a .
CloudGrey
17-01-2021, 15:14
Kırklari tarikatı yaz google'a .
bundan 20 yıl önce uğur dündara şeyhin şeyini öpenler çıkmıştı.
olayın adıda muz öpme seansıydı hahahaha buda ondan :D
muharrem7791
17-01-2021, 16:13
Var hocam. En temel seviyede dini bilgisi olmayıp ticari anlamda bu işi yürütenler var. Çok var böyle yapılar mesela tosunbank
Thracian
17-01-2021, 16:20
Herkese selamlar.
Öncelikle şunu söylemek isterim. 500.000TL sermayen varsa 50.000TL ile yapabileceğin bir iş düşün. Kalan 450.000TL hem zarar etme ihtimaline karşı hemde işini daha iyi öğrendiğin zaman işini büyütmek için kullanabilirsin.
Şuanda bir kaç sektör dışında tüm işler sıkıntılı.
Zarar etmemek için önerebileceğim bir alan Çiçeksepeti, N11, Gittigidiyor gibi platformlarda küçük paket ürün satan mağazalarla görüşüp İstanbul içi hatta İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa ayırarak direk satıcıdan müşteriye götürebilirsin. Gün içinde maksimim 10noktadan alınıp 100 noktaya dağıtım gibi.
Bende bir iş geliştirme aşamasındayım ve gelecek vadettiğini düşünüyorum. Bence fikir bulmalısın
MertSerhanÖ.
19-01-2021, 14:51
Bir sorum olacak;
Şimdi,bir çoğunuz bu işin balon olduğunu eğitim yerlerinin dolandırıcı olduğunu vs yazmışsınız.Bu dropshipping denilen şey ağırlıklı olarak yurtdışı amazon vs.
Şimdi diyelimki ben bunu amazon vs değilde,trendyolda yapmak istiyorum. Yasal bi şekilde şahıs firmamı açtım,tedarikçimde var güvendiğim tanıdığım,ürünleri trendyola koydum ve satıyorum.
Burada illegal olan şey ne?Veya riskli olan şey ne biri bana açıklayabilir mi? internette bakındım ama hepsi yine yurtdışı ile alakalı.
Bir sorum olacak;
Şimdi,bir çoğunuz bu işin balon olduğunu eğitim yerlerinin dolandırıcı olduğunu vs yazmışsınız.Bu dropshipping denilen şey ağırlıklı olarak yurtdışı amazon vs.
Şimdi diyelimki ben bunu amazon vs değilde,trendyolda yapmak istiyorum. Yasal bi şekilde şahıs firmamı açtım,tedarikçimde var güvendiğim tanıdığım,ürünleri trendyola koydum ve satıyorum.
Burada illegal olan şey ne?Veya riskli olan şey ne biri bana açıklayabilir mi? internette bakındım ama hepsi yine yurtdışı ile alakalı.
Konuyla ilgili ben yazdım ama dikkatli okursanız yasadışı, illegal gibi bir şey yazmadım.
Benim bahsettiğim eğitimi verenlerin bir işletme üstündeki yasal zorunluluklardan, vergilendirme ve diğer giderlerden, işin risklerinden bahsetmemeleri.
Herhangi bir platformda yapmanın önünde hiç bir engel yok. Olayın amazonda dönmesinin sebebi ucuz çinden pahalı abd’ye ürün pazarlarken aracılık yapmak.
Türkiyedeki pazaryerlerinde fahiş komisyon oranlarını düşününce iş biraz daha zorlaşıyor.
Yazdıklarım Amazonun tüm edisyonlarında mağazası olan biri olarak kişisel görüşlerimi içerir.
MertSerhanÖ.
19-01-2021, 17:33
Konuyla ilgili ben yazdım ama dikkatli okursanız yasadışı, illegal gibi bir şey yazmadım.
Benim bahsettiğim eğitimi verenlerin bir işletme üstündeki yasal zorunluluklardan, vergilendirme ve diğer giderlerden, işin risklerinden bahsetmemeleri.
Herhangi bir platformda yapmanın önünde hiç bir engel yok. Olayın amazonda dönmesinin sebebi ucuz çinden pahalı abd’ye ürün pazarlarken aracılık yapmak.
Türkiyedeki pazaryerlerinde fahiş komisyon oranlarını düşününce iş biraz daha zorlaşıyor.
Yazdıklarım Amazonun tüm edisyonlarında mağazası olan biri olarak kişisel görüşlerimi içerir.
He yok illegal dediniz demedim,anlamadım okuduğumu mevzuyu.
Çok aşırı bir kazanç beklentim yok,güvenli olsun aylık bir miktar bıraksın yeter bana.Dediğim gibi amazon vs kesinlikle düşünmüyorum,sadece olursa trendyol için olacak.
Para artık e ticarette imalatçı tandığınız varsa amazondan satış yapabilirsiniz 3 liraya aldığınız ürünü amerikaya 3 dolara satabilirsiniz elektronik toptancısı bulursanız trendyoldan kablosuz kulaklık vs popüler ürünler satabilirsiniz dolap diye bir uygulama var ordan moda olan kıyafetler satılabilir hiç biri olmuyosa vinç kiralama işine bile girilebilir
Herkes ne güzel anlatmış.
Para dijitalde de arkadaşlar, para dijitalde bir şeyler satmakla değil, dijitalde bir şeyler satanlara bir şeyler satarak geliyor.
Bu e-ticarette danışmanlık olabilir. mesela, geçen bi arkadaşım 20.000 euro/yıllık danışmanlık işi aldı side job olarak. Günde 1 saat bile ayırmıyor.
Bu SMS / Operasyon / Paketleme / Nakliye vs işleri olabilir.
Bu e-mail, marketing automation olabilir.
Yani 3 liraya herkesin alip, 6 liraya amazonda satacağınız ürün 6 ay sonra competitor etkisinden 3.5liraya inecek, siz yeni ürün bulup tedariği sağlayana kadar aynısı olacak..
Büyük düşünün, büyük kazanının.
AnilDicle
22-01-2021, 21:57
Pandemi sonrası için yazıyorum. şuan risk ve belirsizlik var çünkü. büyük gıda firmalarından franchising alabilirsiniz.Örn Halktan kuruyemiş, pablo cafe. Biraz daha riske gireyim diyosanız galericilerin veya işlek noterlerin çevresine isim yapmış sağlam bi ekspertiz açabilirsiniz.
phoenixs
24-01-2021, 14:10
Merhaba
2 senedir bende e ticaret ile uğraşıyorum allah karşımıza güzel ürünler güzel insanlar çıkarttı ve gerçekten 2 sene de güzel rakamlar kazandığımızı düşünüyorum.
e ticaretin ölüsü bile size yeter diyebilirim.Hele ki büyükşehir de yaşıyorsanız (Ankara-İstanbul ) ve en güzeli sabah gidiyorsunuz çıktılarınızı (Fatura-Kargo) alıyorsunuz paketleme bölümüne geçip onları pakete koyup sadece kargo firmasına teslim ediyorsunuz.İnsanlar 15-20 kişi ile kazandıkları paraları 1-2 kişi kazanıyorsunuz.
Buna ek olarak e ticaret dünyaya açılmak demek bugün TÜRKİYE siteleri ile başlarsınız zamanla bu avrupa amerika sitelerine yayılır.
Hepsi emek isteyen süreçler ve şunu da yaşadığım süreçte gördüm herkesin eli internete yatkın değil.
pandemiyi fırsata çevirecek işlerden biride nakliye işi özellikle e platformların taşımacılığı.. araştırıp bulunabilir.
Thracian
25-01-2021, 00:26
Bir sorum olacak;
Dropshipping şu, Sen ürününü önce satarsın, sonra sipariş edersin, kargolamayı direk müşterine yaparsın.
Bu sistemi çok çok önce 2-3 yıl önce yaparsan çok kazanabilirdin. Ama çok 'ayağa düştüğü için' eğitimleri veriliyor.
Eski bir amerika hikayesi vardır. Bir bölgede altın olduğuna dair ciddi dedikodular varmış, insanlar akın akın dağın altını kazıyorlarmış. İşin sonunda zengin olan kazma/kürek satan adam zengin olmuş şeklinde bu işte bunlara benziyor. Madem bu kadar iyi biliyorsun / bu kadar kazanıyor sen yap deyince yapmıyorlar.
Dropshipping olayının en büyük gideri araştırma işçiliği ve işsizsen senin için maliyeti düşük oluyor.
Thracian
25-01-2021, 00:40
Bence şuan yapılacak bir iş kolu, E-Ticaret sitesinden teslim alınıp müşteriye teslim yapılacak ve bunu kurumsal seviyede yapılması önü açık bir alan.
Diğer bir alan daha var benim gördüğüm. Mesela Tiny House imalatı olabilir bunu araştırabilirsiniz. Az sermaye ile olacak iş değil ama önü açık.
Diğer bir alan, Çatalca / Şile arası ormanlık alanda karavan park alanı 2018 den beri karavan satışları çook arttı. Ve bunları istanbul içi sadece otoparkta bile tutmak istesen aylık 300TL civarı.
Bu sistemi bir üst seviyeye çıkartmakta sizi marka yapabilir. Geniş bir alanda sosyal alanlar da ayrılarak karavan başına 50/100m2 de parsel ayırıp mini yazlık ve bahçelere çevirmek şuan için büyük ihtiyac.
Hatta bu alanda günlük karavanı kiraya verebilirsiniz. Şuan ki karavan bekleme süresi 6 ay geçmiş durumda ama kendi arsanız içinden çıkartmadığınız kendi karavan imalatınızı yapabilirsiniz (imarla ilgili arkadan dolanmak için örneğin Pingala Camp)
kelalper
26-01-2021, 15:44
Parayı bankaya koy faizi ile geçin diyen arkadaşlar tembellikten sakının diyorum. Lan parayı bugün bankaya koydun atıyorum 1M koydun ayda sana 15 bin lira getirdi. Üüüf paraya bak 15 bin lira ile yaşarım diosun. O 15 bin lira ile 10bin ekmek aldın bugün. Önümüzdeki ayda 15 bin geldi ama bu sefer 9900 ekmek alabiliıosun o parayı ana parana eklemediğin için. Yani hem ana paran hem de alım gücün azalıyor. Günü kurtarmak için plan yapıosunuz. Boşuna nöron yakmayın bu fikri bulmak için. Harcayamayacağınız kadar büyük bir faiz alacak kadar paranız varsa o zaman yatır faize hayatını yaşa. Yoksa günü kurtarmak için bu tip girişimsizlikler yaparsan iki gün sonra ekmek alacak paran kalmaz.
TolgaEsentepe
27-01-2021, 09:38
Parayı bankaya koy faizi ile geçin diyen arkadaşlar tembellikten sakının diyorum. Lan parayı bugün bankaya koydun atıyorum 1M koydun ayda sana 15 bin lira getirdi. Üüüf paraya bak 15 bin lira ile yaşarım diosun. O 15 bin lira ile 10bin ekmek aldın bugün. Önümüzdeki ayda 15 bin geldi ama bu sefer 9900 ekmek alabiliıosun o parayı ana parana eklemediğin için. Yani hem ana paran hem de alım gücün azalıyor. Günü kurtarmak için plan yapıosunuz. Boşuna nöron yakmayın bu fikri bulmak için. Harcayamayacağınız kadar büyük bir faiz alacak kadar paranız varsa o zaman yatır faize hayatını yaşa. Yoksa günü kurtarmak için bu tip girişimsizlikler yaparsan iki gün sonra ekmek alacak paran kalmaz.
ama müthiş bir belirsizlik var dünya genelinde. şu an alacağı risk ile 6 ay 1 yıl sonra arasında alacağı risk aynımıdır ? virüs belası zayıflayana ülke biraz olsun normale dönene kadar faizde parayı tutmanın bi sakıncasını göremedim abi ben. müthiş bir fırsat yakalar girersin işe orası ayrı ama burada soruluyorsa bu soru demek ki öyle bir fikirde yok.
Bunu görünce aklıma Onur Polat geldi :)
Edit
Sex shop açabilirsin
Bunu Görünce Onur polat geldi aklıma :)
Bu arkadasin konulari neden hep boyle oluyor ya. Yine ortaligi karistirdi kayboldu. Biz kendi kendi kendimize dukkan acip kapatiyoruz :)
Bu arkadasin konulari neden hep boyle oluyor ya. Yine ortaligi karistirdi kayboldu. Biz kendi kendi kendimize dukkan acip kapatiyoruz :)
Takipteyim ben ama herkes otur assagi diyor, zaten vasifsiz bir isci maliyeti olmus aylik 5000 tl. Bilemiyorum altan
Takipteyim ben ama herkes otur assagi diyor, zaten vasifsiz bir isci maliyeti olmus aylik 5000 tl. Bilemiyorum altan
maxima reis buradaymış haha! Yok üstad, bu devirde en kral iş dijitale yönelmek isteyenlere bir şeyler satmak.
Akari yok, deposu yok, kokarı yok.Danışmanlık, ürün, servis vs.
Eğer yapabilirim diyorsanız. Tarım sektörü hepsinden daha iyi bilinçli üretici her zaman kazanır.
kelalper
23-03-2021, 09:09
benim çalıştığım fabrikada modelhane şefi 28 yaşında. 2 sene önce başladığımda zar zor geçiniyordu. Bir yandan büyük baş hayvancılığa başladı. Şu anda Çaycuma merkezde ev aldı haftasonları gitmek için , 0 Egea aldı 50 hayvanlık baraka yaptırıyor köyde bahçesine. Arı gibi çalışıyor. Sürekli hayvan alıp satıyor. Şimdi 20 tane düve alıp onlara 1 sene bakıp hem üretecek hem de satacak. Elinde şu anda 18 büyük baş var 20 tane daha alacak. Yazın boş vaktinde yonca ekip biçmekle uğraşıyor hayvan barınağını temizliyor falan. 2 senede milyonluk oldu adam.
Thracian
26-03-2021, 22:36
benim çalıştığım fabrikada modelhane şefi 28 yaşında. 2 sene önce başladığımda zar zor geçiniyordu. Bir yandan büyük baş hayvancılığa başladı. Şu anda Çaycuma merkezde ev aldı haftasonları gitmek için , 0 Egea aldı 50 hayvanlık baraka yaptırıyor köyde bahçesine. Arı gibi çalışıyor. Sürekli hayvan alıp satıyor. Şimdi 20 tane düve alıp onlara 1 sene bakıp hem üretecek hem de satacak. Elinde şu anda 18 büyük baş var 20 tane daha alacak. Yazın boş vaktinde yonca ekip biçmekle uğraşıyor hayvan barınağını temizliyor falan. 2 senede milyonluk oldu adam.
Çalışana ekmek bol bu ülkede.
Tebrik ettim
Benim de yakin gelecekte ayni konu ile ilgili sorularim olacak, ben de bu konudan devam edeyim dedim.
Bu donem tabii biraz kıt bir dönem ancak kendim turizmciyim ve kısa çalışma ödeneğinin de kesilmesi ile birlikte (önümüzdeki hafta 2 ay daha uzayabileceğine dair bir haber aldım Ankara'dan) çalıştığımız şirketten aldığımız paralar artık hiç oldu ve yakın zamanda düzelecek gibi de değil, bu şekilde de hala şirket bizden bir şeyler beklediği için çok da sıkılmış durumdayız.
Bir aile ferdimiz de gel bir iş açalım diye bir teklifte bulundu, fikir makul oldukca sermayeyi genişletebiliriz, o yüzden sizden de fikirler almak istedim.
Önerilerinize açığız.