Orijinalini görmek için týklayýnýz : Arsaya ev yapmakmý satýp ev almakmý
Merhaba arkadaþlar
Uzun süredir elimde mevcut olan arsaya evlenme zamaným yaklaþtýðý için ev yapmayý düþünüyorum
360 metrekare arsa var bu arsaya 3 katlý bi ev yapmak çatý katý ile üstte 2 dubleks altta 2 daire en alt kat ise komple garaj olcak þekilde bunun maliyeti ortalama ne olabilir acaba daha önce hiç böyle bi iþe giriþmediðim için tam bilmiyorum
acaba astarý yüzünü geçermi satýp ev almak dahamý mantýklý olur
tecrübeli arkadaþlardan bilgi alabilirsem iyi olur teþekkürler
tequila818
16-09-2020, 13:36
360 m2 arsanýn imar oraný yüzde kaç? Yani taban alaný kaç m2 olacak?
inþaat m2 maliyeti ucu o kadar açýk bir konu ki bu soruya kimse cevap veremez. Fikir vermesi açýsýndan inþaatýn m2 si 2 bin TL'den ortalama olarak hesaplanabilir.
Bu þekilde toplamda 2 dubleks + 2 daire m2 leri toplanýr ve kabanaca inþaat maliyeti hesaplanýr. Opsiyon olan hazýr 2 dubleks + 2 daire - arsanýn satýþý fiyatý hesaplanýr.
hangisi mantýklý ise o tercih edilir. Ben þahsen kendi arsam varken inþaatý keyfime göre yaptýrýrdým.
yigitblr
16-09-2020, 14:26
Babam þu an müteahhite inþaat yaptýrýyor. 83 metrekare temel üstüne iki katlý olacak þekilde 4+1 (evin toplam 130 metrekare olmasý lazým) ev yaptýrýyor. Müteahhitle her þey dahil olacak þekilde 155 bin liraya anlaþtý. Bize metrekaresi aþaðý yukarý 1200 liraya mal oluyor ama þu an fiyatlar daha da artmýþ olabilir.Bizden 6-7 ay önce ayný müteaahite ev yaptýran akrabamýz metrekaresini 1000 liraya yaptýrdý mesela. Biz yaz baþý gibi anlaþtýk, inþaata kurban bayramýndan sonra baþladýlar. 30 ekim gibi de teslim edecekler. Ben sizin yerinizde olsam ev yaptýrýrdým fakat þu an yapmaya karar verseniz en erken bir senede içine girersiniz evin. Acil bir ihtiyaç ise satýp tek daire almak daha mantýklý olabilir.
Merhaba arkadaþlar
Uzun süredir elimde mevcut olan arsaya evlenme zamaným yaklaþtýðý için ev yapmayý düþünüyorum
360 metrekare arsa var bu arsaya 3 katlý bi ev yapmak çatý katý ile üstte 2 dubleks altta 2 daire en alt kat ise komple garaj olcak þekilde bunun maliyeti ortalama ne olabilir acaba daha önce hiç böyle bi iþe giriþmediðim için tam bilmiyorum
acaba astarý yüzünü geçermi satýp ev almak dahamý mantýklý olur
tecrübeli arkadaþlardan bilgi alabilirsem iyi olur teþekkürler
Ýmkan dahilinde ise müstakil her zaman iyidir. Daireye sýkýþmadan hayatýný daha ferah ve rahat yaþarsýn.
Kendi zevkine göre yaptýrdýðýn ev gibisi yok.
Cimmeria
16-09-2020, 16:14
paran, zamanin ve sabrin coksa yaptir tabi.
ama ortalama maliyet diye bir sey zor, soyle soyleyeyim, sadece alacagin demiri ne zaman aldigin bile maliyeti oynatir, demiri bugun x liradan alirsin ev 200 bine cikar, yarin alirsin 180 bine cikar.
eve somine yaptirmak istersen maliyet farkli olur istemezsen farkli olur, senin yapman gereken once bir mimara projeyi cizdir, uzerinde kesin karar ver ondan sonra mutahit bulup fiyat iste. cizim olmadan mutahitin verecegi fiyatta kafadan uydurma yaklasik bir rakam olur, sen bir proje cizdirirsin rakam tamamen degisir
Bu kanalda kalem kalem maliyet var.Ön fikir olarak yardýmcý olur.Dürüst usta-sorumlu þirket bulamazsanýz çok yýpratýcý bir süreç olur,onu da unutmayýn.
ibrahim vural - YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCWqeMbYid68AIWZUaFK5usw)
65m2 temel üzeri dublex + çatý altý oda + teras olarak bir köy evi yaptýrdýk bundan yaklaþýk 10 sene önce yazdýklarýmý gözünüzü korkutmak için deðil ancak aklýnýzýn bir köþesinde olsun diye yazýyorum. Maliyet hesabýný kesinlikle iyimser olarak yaklaþmayýn araç toplarken çýkan ek maliyetler gibi ev yaptýrýrken de ek maliyetler bolca çýkýyor. En önemlisi düzgün ustalar veya müteahhit ile iþ yapmak. Kaba inþaat kýsmýnda maliyetler üç aþaðý beþ yukarý belli oluyor ancak temel kazarken beklenmedik bir kuyu bile maliyeti anlamsýz bir þekilde çoðaltýyor. Hele ince iþ kýsmý elektrik tesisatý kapýlar pencereler sývasý þunu bunu derken iyi düþünmeniz gereken bir konu. Bütçeniz yeterli olmayacaksa sinir stresi insana fazla gelebilir. Þimdiden hayýrlý olsun kararýnýz
Bu kanalda kalem kalem maliyet var.Ön fikir olarak yardýmcý olur.Dürüst usta-sorumlu þirket bulamazsanýz çok yýpratýcý bir süreç olur,onu da unutmayýn.
ibrahim vural - YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCWqeMbYid68AIWZUaFK5usw)
Dahabismillah linke týklayýnca ilk video olarak "Anahtar teslim dupleks maliyetini" görünce kapattým.......
Arkadaþým proje çizimi yapýyor yýllardýr bu iþin tam göbeðinde.
2 gün önce müstakil hayalim için rakam hesapladýk. Arsa hariç olarak yazacaðým rakamlarý.
40 bin civarý iþe baþlamadan önce su / belediye / yapý denetim vb iþler için cebinden çýkar diyor.
Araz düz ise beton maliyetin azalýr (istinad vs olmayacaðý için)
Beton olarak c25 kullanýlýr konutlarda dedi.
ben yan yana 2 tane 120 m2 maliyeti için fiyat hesaplattým.
Evler yerden 80 cm yukarýda olacak þekilde dubleks daireler olacak.
240 m2 inþaat alaný kýsacasý. 260 bin civarýna iþi bitirirsin dedi.
40 bin de kaðýt kürek iþleri desek 300K civarýna geliyor.
Tabiki bu ortalama bir maliyet. Ben 15'e mutfak yaparým sen 115 e mutfak yaparsýn.
Ben yurtbay seramik ile döþerim yeri, sen vitranýn üst serisinden kullanýrsýn 10 liralýk fayans iþi olur 40 lira gibi.
O yüzden m2 maliyetini 300 / 240 = 1250 TL gibi hesapladý.
Bence en düþük de bu rakamlara malolur gibi geliyor.
Demir beton fiyatý artar vs onlar her daim þiþirir iþi.
Yaptýr derim
Her türlü avantada olursun
Acelen yok ise
Ozgu_Akcan
16-09-2020, 18:39
Kesinlikle ev yaptýrmak daha mantýklý
Bir çok etken var maliyet için net bir þey söylemek zor.Yýllardýr büyük projelerde görev alan biri olarak þöyle tavsiye verebilirim;
-Mevcut imarýnýzý detaylý öðrenin.
-Arsanýzýn konumu ve daha önce yakýnlarýnda yapýlan binalarda zemin etüdü yapýlmýþ ise, zemin hakkýnda bilgi alýn.
-Projenizi iþi bilen mimarlara çizdirin, statik ve mimari projeler hayati önem taþýyor.Yapýlan bir çok hata size ekstra maliyet olarak geri döner.olmaz demeyin.Bu sektörde neler oluyor neler.göz görünce insan hayret ediyor.(gereksiz büyük yapýlan kolonlar.Fazla derin kazýlan asansör çukuru, unutulan kolonlar, perdeler vs.vs.)
-Eðer yapabiliyorsanýz -kat otopark yapýn.
-Kaba inþaat maliyetinin çoðu demir,beton ve iþçiliktir.O yüzden fiyatlar çok oynamaz.
-En önemlisi (kendi iþim) güzel bir harita ölçüm ofisi ile çalýþan inþaat firmasý ile anlaþýn.Ýnþaat sektöründe hatalarý erken fark etmek, minimum hata ile çalýþmak istiyorsanýz iyi bir harita ölçüm ekibiniz olmalý.
Kabaca bunlarý söyleyebilirim.Kendi binanýzý yapmak fazla maliyetli gibi gözükse de, her zaman daha karlýdýr.(Ýstanbul ve çevresi için)
En azýndan bir kat baþlasanýz bile devamýný zamanla yapabilirsiniz.
Ve müteahhitlerden uzak durun :D
Bir çok etken var maliyet için net bir þey söylemek zor.Yýllardýr büyük projelerde görev alan biri olarak þöyle tavsiye verebilirim;
-Mevcut imarýnýzý detaylý öðrenin.
-Arsanýzýn konumu ve daha önce yakýnlarýnda yapýlan binalarda zemin etüdü yapýlmýþ ise, zemin hakkýnda bilgi alýn.
-Projenizi iþi bilen mimarlara çizdirin, statik ve mimari projeler hayati önem taþýyor.Yapýlan bir çok hata size ekstra maliyet olarak geri döner.olmaz demeyin.Bu sektörde neler oluyor neler.göz görünce insan hayret ediyor.(gereksiz büyük yapýlan kolonlar.Fazla derin kazýlan asansör çukuru, unutulan kolonlar, perdeler vs.vs.)
-Eðer yapabiliyorsanýz -kat otopark yapýn.
-Kaba inþaat maliyetinin çoðu demir,beton ve iþçiliktir.O yüzden fiyatlar çok oynamaz.
-En önemlisi (kendi iþim) güzel bir harita ölçüm ofisi ile çalýþan inþaat firmasý ile anlaþýn.Ýnþaat sektöründe hatalarý erken fark etmek, minimum hata ile çalýþmak istiyorsanýz iyi bir harita ölçüm ekibiniz olmalý.
Kabaca bunlarý söyleyebilirim.Kendi binanýzý yapmak fazla maliyetli gibi gözükse de, her zaman daha karlýdýr.(Ýstanbul ve çevresi için)
En azýndan bir kat baþlasanýz bile devamýný zamanla yapabilirsiniz.
Ve müteahhitlerden uzak durun :D
Harita olcum ofisi ile calisma isini biraz daha acabilirmisin? Yani ne yapiyorlar nerede faydasi oluyor insaat isinde? Daha detayli anlatabilirsen sevinirim. Bende bu isi yillardir dusunuyorum bilgimiz cogalsinki kotu tecrubeler yasamayalim.
Hic bir muteahhit oturmalik ev yapmiyor yada rahat yasamayi dusunerek ev yapmiyor hepsi kâr derdinde.
þu an ben yaptýrýyorum memlekete, eskiden ölü yatýrým görüyodum ama virüsten sonra fikirlerim deðiþti.
öncelikle belediyedeki ruhsat iþleri proje vs dayým memlekette valilikte makamý yüksek olmasýna raðmen, yani oyalanmadan direk 1. aðýzlardan þunu yapýn þuna gerek yok þu evraðý getirin kýsýmlarý en hýzlý þekilde yol göstermelerine raðmen 2 aydan aþaðý sürmüyor. çok kez yapmaktan vazgeçtim, halen daha müteahitten paramý geri alsam vazgeçerim o derece býktýrdýlar. para veriyosun mimara iþ yaptýramýyosun, para veriyosun devlette iþin hýzlý yürümüyor. hepsi halloldu müteahhite para verdim 2 aydýr da temel atacak diye bu o.ç nu bekliyorum :)
demem o ki sabýr gösterebilirsen bu aþamalara, sonunda kendi arsana kendi kafana göre biþeyler yaptýrmak daha iyidir her zaman.
Anladýðým kadarýyla siz büyük bir ev yaptýracaksýnýz. Sanýrým aile veya akraba ile ortak paylaþým olacak. Bazý aileler var 3 katlý müstakil evde yaþýyor ama 3 aile birbiri ile kanlý býçaklý böyle olacaðýna apartman dairesinde yaþayýn daha iyi.
Sorunuza gelecek olursak. Bugünün þartlarý ile konuþmak gerekirse 500 bin lirayý gözden çýkarýn.
þu an ben yaptýrýyorum memlekete, eskiden ölü yatýrým görüyodum ama virüsten sonra fikirlerim deðiþti.
öncelikle belediyedeki ruhsat iþleri proje vs dayým memlekette valilikte makamý yüksek olmasýna raðmen, yani oyalanmadan direk 1. aðýzlardan þunu yapýn þuna gerek yok þu evraðý getirin kýsýmlarý en hýzlý þekilde yol göstermelerine raðmen 2 aydan aþaðý sürmüyor. çok kez yapmaktan vazgeçtim, halen daha müteahitten paramý geri alsam vazgeçerim o derece býktýrdýlar. para veriyosun mimara iþ yaptýramýyosun, para veriyosun devlette iþin hýzlý yürümüyor. hepsi halloldu müteahhite para verdim 2 aydýr da temel atacak diye bu o.ç nu bekliyorum :)
demem o ki sabýr gösterebilirsen bu aþamalara, sonunda kendi arsana kendi kafana göre biþeyler yaptýrmak daha iyidir her zaman.
Sakin olun geç olsun güç olmasýn mantýðýnda davranýn. Ýnþaat piyasasýnda düzgün adam bulmak diðer piyasalra göre daha zordur.
Ýmar durumu, arsanýn bulunduðu konum, eldeki maddi güç, gelecekteki deðer kazancý, belediyenin tutumu ve eðer oturacaksanýz komþulara göre deðiþir. Doðru düzgün bir ev yapmak için metrekareye 2000 gibi bir rakamý gözden çýkarmak gerekir. Eðer baþka mülkleriniz de varsa binayý müteahhite vermek yerine tecrübeli biri ile birlikte kendiniz yapýn bence. En azýndan inþaat konusunda gelecek odaklý tecrübe kazanmýþ olursunuz. Sakýn tek baþýnýza da kalkýþmayýn. En basitinden kalfanýn birþey olmaz abi diyeceði bir hatasý iskan olayýný çýkmaza sokar. Proje hazýrlýk, onaylama, usta ile uðraþmak, iskan vs bunlar hem maliyetli hem de dertli iþler ama hazýr satýn almaya göre çok daha fazla kazancýnýz olur diye düþünüyorum.
Sakin olun geç olsun güç olmasýn mantýðýnda davranýn. Ýnþaat piyasasýnda düzgün adam bulmak diðer piyasalra göre daha zordur.
malesef ki benim zaman kýsýtlamam var birde üzerine katmer olarak, yani buraya 31/12/2020 ye kadar bir konut dikip bir insan burada yaþayabilir aþamasýna getirip bunu belediyeye zamanýnda onaylatamazsam, arsa içinde yaptýklarýmla beraber köy muhtarlýðýna devir olacak. çok saçma biliyorum ama ne mantýklý ki devlet iþlerinde? :)
çelik iskelet üzerine prefabrik ev yapardým ben olsam hem dizayný kolay hem tasarýmý güzel hem de bir çok iþçilik derdinden uzak
hala neden betondan ev yapýyoruz aklým almýyor
Modern Villa (https://www.prefabrikyapi.com/urun/modern-villa.html)
birde örnek atayým
300-350 bine böyle bir þey dikebilirsiniz hatta pazarlýkla falan daha uyguna bile dikebilirsiniz belki
kýsa sürede teslim alýrsýnýz anahtar teslim anlaþýr parayý iþ bitiminde ve eksikler giderildiðinde ödersiniz
En iyisi hazýr yapýlý olaný almalý
ghibli06
17-09-2020, 10:13
Harita olcum ofisi ile calisma isini biraz daha acabilirmisin? Yani ne yapiyorlar nerede faydasi oluyor insaat isinde? Daha detayli anlatabilirsen sevinirim. Bende bu isi yillardir dusunuyorum bilgimiz cogalsinki kotu tecrubeler yasamayalim.
Hic bir muteahhit oturmalik ev yapmiyor yada rahat yasamayi dusunerek ev yapmiyor hepsi kâr derdinde.
öncelikle arsanýz zannettiðiniz yer mi onu belirliyor, en önemli olaylardan biridir, sonra balkonunuz yan parsele taþmýþ olur 10 sene sonra yýkarsýnýz :) sonrasýnda arsa içinde bina oturumunu net olarak yerleþtirirsiniz, müteahhit yaparken ve temel kazarken bu noktalarý baz alýr, kolon yerleri ve de terazisi katlar çýktýkça kontrol edilir... bitti mi? hayýr... binanýn penceresi kapýsý dýþ kaplamalarý süsleme varsa yerlerini vs haritacý vermeli ki herþey düzgün olsun,kýsacasý temelden bitimine kadar iyi bir haritacý olmak zorunda, bu müteahhitin deðil de sizin adamýnýz olursa en azýndan iþiniz düzgün gidiyor mu kafanýz rahat olur olur, iþin bitiminde sürpriz çýkmaz... ben bina Eifel kulesi gibi yatýk olduðu için kapalý otopark giriþi yapamadýðýmýz bina hatýrlýyorum...
bu arada kesinlikle evi kendiniz yaptýrýn, hazýr ev almayýn...
Betonda en az c30 kullanýn
Hatta paraya biraz daha acýyýn bir týk üstüne bile çýkýn
Demir iþçiliði ve kalýbý konusunda iyi bir kalfa
O demirlerin baðlanmasý basit gibi gözükür
Ama depremin savunmasý o demir baðlama ve kalýp iþçiliði
Vibr. Betona ne kadar güzel tutulduðu
Beton sonrasý çavuþun sulamasý bile herþeye etken
Beton dan daha saðlam çelik ama çok pahalý o kadarýna gerek bence yok
Güzel yalýtýmlý betonarme þu anki teknoloji ile uzun yýllar götürür
Dýþ iç çatý izolasyonu iyi olsun o bina 3,4 kuþat hatta üstünü rahat görür :)
Temel için mütemadiyen atmayýn kapalý otopark komple perde olacaðý için denildi
Binanýn temeli çok saðlam olacaktýr.
M2 fiyatlarý 2000 lere çýkar belki ama kale olur.
Ýskan alacak þekilde yapýyý yaptýrýn
Kalfa köylü etraf çakallýk fikri verin miktir edin
Kat mülkiyetine iskan alýnmýþ hale getirin
Yarýn bir halt gelmez baþýnýza
Mimara yatay kiriþ çalýþtýrýn statiði ona göre ayarlasýn kolonlar ve kiriþlerin konumu evin kullanýþlý olup olmamasýna neden oluyor :)
En önemli konu giderler mesela pimaþlarý büyük tutacak þekilde yaptýrýn
Su deposuda yaptýrýn sular giderse idare etmelik durum olsun
Daha bir sürü detay yazýlýr çizilir ama
Bende yapýcam önümüzdeki 5 sene içinde müstakil villa
Kesinlikle kendim yapacaðým
Þu an ki neredeyse tüm yapýlar kaçak konumda
En azýndan yeniçiflik Marmaraereðlisi tekirdað komple kaçak mesela :)
Yan yana þundan iki tane dikin gitsin
https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-home-box-mobil-yasam-alanlari-ile-arazinizde-luks-u-yasayin-855206714/detay/
öncelikle arsanýz zannettiðiniz yer mi onu belirliyor, en önemli olaylardan biridir, sonra balkonunuz yan parsele taþmýþ olur 10 sene sonra yýkarsýnýz :) sonrasýnda arsa içinde bina oturumunu net olarak yerleþtirirsiniz, müteahhit yaparken ve temel kazarken bu noktalarý baz alýr, kolon yerleri ve de terazisi katlar çýktýkça kontrol edilir... bitti mi? hayýr... binanýn penceresi kapýsý dýþ kaplamalarý süsleme varsa yerlerini vs haritacý vermeli ki herþey düzgün olsun,kýsacasý temelden bitimine kadar iyi bir haritacý olmak zorunda, bu müteahhitin deðil de sizin adamýnýz olursa en azýndan iþiniz düzgün gidiyor mu kafanýz rahat olur olur, iþin bitiminde sürpriz çýkmaz... ben bina Eifel kulesi gibi yatýk olduðu için kapalý otopark giriþi yapamadýðýmýz bina hatýrlýyorum...
bu arada kesinlikle evi kendiniz yaptýrýn, hazýr ev almayýn...
Pizza kulesi yatýk deðil mi yaw :) Eiffel dim dik duruyor yýllardýr :P
ghibli06
17-09-2020, 12:39
Pizza kulesi yatýk deðil mi yaw :) Eiffel dim dik duruyor yýllardýr :P
ahaha aynen ya aklým Parise gitti herhalde :D
orcunkar
17-09-2020, 13:20
Merhaba Gelibolunda sizin arasanızla aynı boyutlarda (360m2 ) arsam var. Pandemi çıkıp evlere kapanınca müstakil evin önemini birmez daha anladık. Aslında uzun süredir hayalimizdi fakat yemedi maliyetlerden dolayı. Daha sonra araştırmaya başladık beton çelik prefabrik vs . En son bir arkadaşımın vasıtasıyla Fayev diye bir firma bulduk kendileriyle görüştük yeni çelik kafes sistem dedikleri olay biraz araştırıp ok deyip gittik anlaşmaya. Öncelikle Basmabeton dedikleri olay var prefabrik firmaları bu parayı sizin ödemenizi talep etmekte metrakeresine göre ortalama 10.000.20.000 arasında. Ayrıca konaklama yemek vs de talep ediyorlar.
Bizim anlaştığımız firma basma beton içinde dedi konaklama yemek vs de yok. Oyüzden birazda cazip geldi .
Parayı verdim evi diksinler diye bir durum olmuyor malasef. Dediler gelibolunda mimar bulacaksın proje çizlecek statik çıkacak vs vs .30.000 tl 35.000 fiyat verdiler en son bir firma ile anlaştık 20.000tlye.
Dha sonra 850 tl geçici mütahitlik belgesi alman gerekiyor denildi tüm işlemler bitti. önümüzdeki hafta belediyenin projeyi oklenmesini bekliyoruz.
Şimdiki konumuz altyapı daha gelmediğinden foseptik çukurunun kazılmasıydı. Sağolsunlar yapı firması biz minimuma hallederiz dediler. Kurtuldum. Fakat daha bahçe duvarı çimi garajı iskanı vs derken uzun bir yol var önümde.
Gözünüzü çok korkutmasın iyi bir yapı firmasıyla anlaşırsanız yardımcı oluyorlar süreç için. Ben extra cam oda vs ekleterek 120.000 tiye yaptırdım. fakat mayıs onuydu sözleşme tarihi. Suanda fiyatlar artmış olabilir. Ev bitince içi bahçesi dışı vs 200.250.000 gibi rakamlara malolacağını düşünüyoruz. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Burak K.
17-09-2020, 15:26
Kendiniz yapmaya karar verirseniz yazýlanlar kadar kolay olmayacak, olmuyor bunu göze alarak girin iþe.
ghibli06
17-09-2020, 16:13
Kendiniz yapmaya karar verirseniz yazýlanlar kadar kolay olmayacak, olmuyor bunu göze alarak girin iþe.
aslýnda zor deðil, adam gibi bir proje ofisiyle adam gibi bir 'inþaat mühendisi-mimar' ekiple çalýþýrsa (mahalle müteahh-ÝT i deðil) ve de makul fiyatlarla anlaþýlýrsa (400 e bitecek iþi 300 kastýrmazlarsa), 30 liralýk iþten 500 liralýk beklentisi olmazsa, 500 liralýk iþe de 30 lira vermeye kalkmazsa her þey yolunda gider merak etmeyin, gözünüzü korkutmayýn...
aslýnda zor deðil, adam gibi bir proje ofisiyle adam gibi bir 'inþaat mühendisi-mimar' ekiple çalýþýrsa (mahalle müteahh-ÝT i deðil) ve de makul fiyatlarla anlaþýlýrsa (400 e bitecek iþi 300 kastýrmazlarsa), 30 liralýk iþten 500 liralýk beklentisi olmazsa, 500 liralýk iþe de 30 lira vermeye kalkmazsa her þey yolunda gider merak etmeyin, gözünüzü korkutmayýn...
bülent abim bu millet hala ölü becerme derdinde. böyle millete sen niye kaliteli hizmet sunasýn? müteahhit e bu mutfaðý deðiþtireceðim diyorsun "abi sök at onlarý müteahhit iþi onlar." diyor.
Yan yana þundan iki tane dikin gitsin
https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-home-box-mobil-yasam-alanlari-ile-arazinizde-luks-u-yasayin-855206714/detay/
çok büyük para ya bu, o kadar etmez..
ghibli06
17-09-2020, 16:45
bülent abim bu millet hala ölü becerme derdinde. böyle millete sen niye kaliteli hizmet sunasýn? müteahhit e bu mutfaðý deðiþtireceðim diyorsun "abi sök at onlarý müteahhit iþi onlar." diyor.
aynen katýlýyorum, en son yaptýðým villa 5-6 sene önceydi, sahibi Ankara'nýn meþhur bir gözlükçüsüydü, rica minnet giriþmiþtim mimar bir arkadaþýmý kýramadýðým için, koskoca dükkanlarý olan, eþþek yüküyle para yaptýðýný övüne övüne anlatan adam, ekstra yaptýrdýðý hiç bir iþin parasýný ödememeye karar verdi, onlar aslýnda yapýlmasý gereken þeylermiþ (terasý büyütmek, arka bahçe merdivenlerinin ve de duvarlarýnýn taþ kaplanmasý, havuz civarýnýn taþ kaplanmasý, garaj giriþinin taþ bordür ve de taþ kaplamalarý vs vs)... oysa sadece bina giriþini, kapý giriþ ve de terasýný taþ kaplayacaktýk, adam hoþuna gittikçe þurayý da yapalým, burayý da yapalým dedi sonunda da biz zaten böyle anlaþmýþtýk siz bana fiyat söylemediniz dedi :D ulan birim fiyatý ayný sadece 100 m2 yapacaðýmýz iþi sen 450 m2 yaptýrdýn, çarpaný deðiþtir öde dedik ama arada çok sevdiðim bir arkadaþým olduðu ve de iþ ona yýkýlacaðý için sineye çektik gittik... bu tarz adam sayýsý piyasada o kadar çok ki, kaliteli iþ yapan firmalar kesinlikle villa iþine girmek istemiyor, bireysel ve de iþi bilmeyen müþteriyle uðraþmak istemiyor...
Tabikide seve seve yazarým.Öncelikle yaptýðýmýz iþ dijital bir iþ.Bunun için autocad, netcad vs gibi autodesk yazýlým programlarýný bilmemiz lazým.Birde kullandýðýmýz ölçüm cihazlarý var gps, total station, nivo vs.Bu cihazlar bir çok marka tarafýndan üretilen geliþmiþ hesap makineleri diyebilirim.Çoðu türkçe menü ve kullanýmý zor gibi gözükse de bence çok basit.
Örnek vermem gerekirse bugün kullandýðýmýz yollarýn sýnýrlarýný ve eðimlerini bizler ayarlýyoruz.Kaba inþaat ve ince inþaat gibi bina yapýlarýnda, bütün kolon perde, pencere, kapý, asansör vs. gibi yapýlarýn baþlangýç noktalarýný biz veriyoruz ve bunu autocad ve netcad üzerinden koordinatlý þekilde proje bazlý olarak yapýyoruz.Hava alaný pistleri, araç yarýþ pistleri, metro tüneli, hafriyat ve kazý gibi bir çok alanda aktif olarak görev alýyoruz.
Amacýmýz çizilen projeleri sahaya hatasýz þekilde uygulamak ve yapýlan imalatý kontrol etmek, yapýlan hatalarý erkenden fark etmek.Konu beton demir olunca maliyetler büyük oluyor ve hata kaldýrmýyor.Bu yüzden yapýlan bir kolon bile aþama olarak en az 3-4 kere bizim gözümüzden geçiyor.
Ýnsanlar genelde çoðu yapýlarýn inþaat mühendisi tarafýndan yapýldýðýný düþünse de harita ve ölçüm ekibi bütün imalatý ve süreci takip eden bitiren ekip oluyor.
Büyük firmalarýn çoðu bünyesinde harita mühendisi ve bu ölçüm cihazlarýný barýndýrýyorlar.Dýþarýdan hizmet alan bir çok firmada mevcut fakat taþeron sistemi biraz can sýkabiliyor.
Son olarak ölçüm cihazlarý satýn alýp kiraya verebilirsiniz.Kýsaca örnek vermem gerekirse 50bin tl deðerinde ki bir cihazý 1.500 tl gibi rakamlara aylýk kiraya verebilirsiniz.Bugün aylýk 1.500 lira kira alabilmeniz için minimum 300 bin tl gibi bir rakamlý ev almanýz gerektiðini de hatýrlatýrým.
Eðer bu iþi yapmak istiyorsanýz detaylý araþtýrarak ve saha tecrübesi edinerek baþarýlý olabilirsiniz.Harita mühendisi olmak zorunda deðilsiniz.
Eðer ki analitik düþünebiliyor ve bilgisayar ile aranýz iyi ise baþarabilirsiniz ayrýca sayýlarla aranýzýn iyi olmasý ve biraz
da ingilizce bilmeniz gerekiyor.(programlar için)
Daha detaylý bilgi için bana istediðiniz zaman yazabilirsiniz.
Ýstanbul da arkadaþýmla kendi þirketimizle bir çok firmanýn iþlerini aktif olarak yapýyoruz.
Biraz karýþýk oldu.Ýmla ve yazým hatalarý için þimdiden özür dilerim.
İnşaat Mühendisiyim, kendi mesleğimi yapmıyorum o yüzden maliyet hesabına giremeyeceğim ama diğer konularda yardımcı olayim. Daha önce ev yaptırdım. -Terimler ingilizce, türkçelerini inan bilmiyorum.
1- Zemin etütü yaptırın veya sorun belediyeye, en büyük golu temelden yersiniz maliyette.
2- Mimari ve Statik projeyi çizdirdikten sonra, harita ekibi alın, projenin etütünü, kot dağıtımını ve noktalamasını o ekip yapsın, kalfaya bırakmayın o işi.
3- C35 beton en dayanıklı betondur, C24 daha az dayanıklıdır diye bir şey yok, Bu farklar sadece beton sınıfıdır, 1m^3 beton küpünün 1atm basınçda dayanımını ölçler. Birakın betonorme dizaynını inşaat mühendisi yapsın, cam baktığınız zaman dünyadaki en sert maddedir ama çok çabuk kırılır. Betonarme dizayn edilirken, elastic deformation prensibi ile dizayn edilir. Bazı kolanların deprem anında sheer force'yi düzgün iletmesi için, elastik yapıda olması gerekmektedir. Deprem yönetmeliğine uygun dizayn ve uygulama yapılırsa, binadan yana hiç bir sıkıntınız olmasın.
4- Dizayn işin 30%'u uygulama 70%'i en basitinden, betonarme dizaynında, demirci etriyeyi alttan bağlamaz eli girmez ise, zoruna gider, o zaman bütün betonarme dizayn sheer force etkisinde kalır, deprem dayanımı yönetmeliğin bile altına düşer. Kalıp ekibi & Beton ekibi de işini düzgün yapmalı, segregation ve cold joint olmaması için beton dökümünün uygun hava koşulunda yapılması lazım, vibratör uygulanması lazım, betonun sulanması lazım, kalıbın zamanında sökülmesi lazım vb vb. -Oraya hazır beton getirip dökmek demek o beton C30 dayanımında olacak demek değil.
5- Müteahhitle iş yapacaksanız, mühendislik temelli birisini bulun, kalfa & duvarcı geçmişli müteahhite asla villa yaptırmam. Malzemeli ve malzemesiz fiyat alın. Malzemeyi siz vericekseniz şantiyenin başında durmanız lazım.
6- En doğrusu siz hiç 3-5 kuruşun hesabını yapmayın, iyi bir müteahhit seçin ve güzel bir sözleşme yapın avukat nezdinde, müteahhitinize asla parayı önceden vermeyin. 30% peşin - 70% anahtar teslimde vb. Bana sorarsanız, bırakın malzemeden para kazansın müteahiit. Malzemeli verin.
Ev yaptırmak, arsa sizinse her zaman + ancak KAKS, TAKS, Gabari, Hmax, imar durumu vs bilmek de lazım. Her arsaya ev yapamıyorsunuz.
Ýnþaat Mühendisiyim, kendi mesleðimi yapmýyorum o yüzden maliyet hesabýna giremeyeceðim ama diðer konularda yardýmcý olayim. Daha önce ev yaptýrdým. -Terimler ingilizce, türkçelerini inan bilmiyorum.
1- Zemin etütü yaptýrýn veya sorun belediyeye, en büyük golu temelden yersiniz maliyette.
2- Mimari ve Statik projeyi çizdirdikten sonra, harita ekibi alýn, projenin etütünü, kot daðýtýmýný ve noktalamasýný o ekip yapsýn, kalfaya býrakmayýn o iþi.
3- C35 beton en dayanýklý betondur, C24 daha az dayanýklýdýr diye bir þey yok, Bu farklar sadece beton sýnýfýdýr, 1m^3 beton küpünün 1atm basýnçda dayanýmýný ölçler. Birakýn betonorme dizaynýný inþaat mühendisi yapsýn, cam baktýðýnýz zaman dünyadaki en sert maddedir ama çok çabuk kýrýlýr. Betonarme dizayn edilirken, elastic deformation prensibi ile dizayn edilir. Bazý kolanlarýn deprem anýnda sheer force'yi düzgün iletmesi için, elastik yapýda olmasý gerekmektedir. Deprem yönetmeliðine uygun dizayn ve uygulama yapýlýrsa, binadan yana hiç bir sýkýntýnýz olmasýn.
4- Dizayn iþin 30%'u uygulama 70%'i en basitinden, betonarme dizaynýnda, demirci etriyeyi alttan baðlamaz eli girmez ise, zoruna gider, o zaman bütün betonarme dizayn sheer force etkisinde kalýr, deprem dayanýmý yönetmeliðin bile altýna düþer. Kalýp ekibi & Beton ekibi de iþini düzgün yapmalý, segregation ve cold joint olmamasý için beton dökümünün uygun hava koþulunda yapýlmasý lazým, vibratör uygulanmasý lazým, betonun sulanmasý lazým, kalýbýn zamanýnda sökülmesi lazým vb vb. -Oraya hazýr beton getirip dökmek demek o beton C30 dayanýmýnda olacak demek deðil.
5- Müteahhitle iþ yapacaksanýz, mühendislik temelli birisini bulun, kalfa & duvarcý geçmiþli müteahhite asla villa yaptýrmam. Malzemeli ve malzemesiz fiyat alýn. Malzemeyi siz vericekseniz þantiyenin baþýnda durmanýz lazým.
6- En doðrusu siz hiç 3-5 kuruþun hesabýný yapmayýn, iyi bir müteahhit seçin ve güzel bir sözleþme yapýn avukat nezdinde, müteahhitinize asla parayý önceden vermeyin. 30% peþin - 70% anahtar teslimde vb. Bana sorarsanýz, býrakýn malzemeden para kazansýn müteahiit. Malzemeli verin.
Ev yaptýrmak, arsa sizinse her zaman + ancak KAKS, TAKS, Gabari, Hmax, imar durumu vs bilmek de lazým. Her arsaya ev yapamýyorsunuz.
MetalliHead
23-09-2020, 16:32
Vehbi Koç'a göre arsa alýrsan altýn, ev yaparsan gümüþ, kiracý koyarsan teneke olurmuþ.
Ev alýrsan, baþkasýnýn planýný çizdiði bir evden seçmek zorunda kalacaksýn. OTopark, mutfak ne de salonun istediðin gibi olmayacak. Belki otoparký bile olmayacak.
Ama planýný kendin çizeceðin evde istediðin gibi þekillendirme þansýn var. Biraz daha maliyetli olacaktýr, amma velakin fazladan yapacaðýn kýsýmlarý kiraya verme þansý da olacak.
Tarzanjumbo
23-09-2020, 23:38
Yaptýrýn ama kolay deðil uzun bol çakýllý bir yol yürüyeceksiniz.Binanýn kabasýna anlaþýrken bile bir çok ustadan fiyat teklifi almayý unutmayýn en ucuz her zaman iyi bir tercih olmadýðý gibi en pahalý fiyat verende en kalitelisi deðildir. Her kalemde 5 10 kiþiden fiyat alýn
Kesinlikle yaptýrmanýzý tavsiye ederim kendi yeriniz ise,
ancak arkadaþlarýnda dediði gibi ucu açýk bir soru sormuþsunuz. ada parsel ve belediye imar notlarýna bakýlmadan, proje çizilmeden verilen fiyat aslýný yansýtamaz. Ben size 2500tl derim baþka müteahhit çýkar 1500e yaparýz hallederiz ltd þti olur 3000e gelir iþ bitimi.
Mesela müteahhit veya kalfa size 2000 dedi* dedi ama bunun elektrik mekanik mimari plan projesi var mý? peysaj var mý? arsaya enerji çekilecek alan mesela 10km uzakta ise elektrik firmasý biz boxa kadar getiriyoruz diyebiliyor. box ile aranýzda 10km var ise geçmiþ olsun gibi gibi. Dolayýsý ile öncelikle belediye ile iþ yapan mimarlýk firmasý bulun bölgenizde. 3boyuttan 2 boyuta elektrik mimari mekanik tüm plan ve proje çizim þeklinde anlaþýn. Zaten anlaþtýðýnýz firmanýn müteahhit baðlantýsý vardýr. Bu þekilde yürüyebilirsiniz.
huseyinturk
24-09-2020, 18:07
8 yýllýk inþaat mühendisiyim, 2 tane okul, 2 tane 50+ daireli çok katlý konut projesi, 4-5 tanede sokak arasý tek blok alçak katlý konut inþaatlarýnýn þantiye þefliðini takibini yaptým herþeyiyle. ilk 2 sene yapý denetimde çalýþmýþtým bir çok usta ekip tecrübem oldu haliyle. Ne kadara biter sorusunun cevabý yok... Þimdi kendim iþler yapýyorum, kat karþýlýðý 10-20 dairelik görüþtüðüm yerler var, haliyle her ne kadar iþin içinde olsamda bu iþi yapan tecrübesi benden çok fazla olan saygý duyduðum insanlarla fikir alýþveriþindeyim. Ayný tip inþaat yapan biri 100 m² 2+1 daire maaliyeti 120-130 derken, ötekisi 200 diyor. Çok büyük belirsizlikler var inþaat iþinde. Ýþin içinde olmasam, kendi bilimden emin olmasam kesinlikle uzak dururdum.
Kendiniz yapýn mantýklý ama iþinizi takip edicek güvendiðiniz biri yoksa þöyle yapýn, bu iþi yapan biriyle anahtar teslim anlaþýn, ödemeyi kesinlikle geriden yapýn kendinizi güvenli tarafta tutun. o kiþi illa para kazanacaktýr ama öbür türlü emin olun hem cebinizdenn daha çok para çýkar, hem yok yere bir dünya stres yaþarsýnýz
huseyinturk
24-09-2020, 18:08
en basit güncel örnek, bir tanýdýðýmýn binasýnda rögar hattý yenilenecek, rica etti diye fiyat çýkardým. Ýþin maaliyeti 20 bini bulmuyor, verilen fiyatlar 73 bin, 68 bin, 105 bin
en baþýndan beri iþlemler nasýl ilerlicek peki imar iskan falan
serkanOC
05-10-2020, 15:09
Bir kasinan da ben olarak arsa alip uzerine ev yapmak maksadiyla arsanin detaylarini saglikli ogrenmek icin Sile Belediyesi nde tanidigi olan var mi diye sormak isterim?
Aylardir aradim taradim sonunda bir yer buldum pazarligini yaptým geldi yerin arastirmasina.. ogrendigim kadariyla tanidigin olmadan gidince yuzune bakmiyorlarmis belediye de..
Sile ve Kargali nin kesistigi Degirmencayiri denen yerde cekecegin tel orguye bile Muhtar karisiyormus.. Ogullariyla beraber cokmusler mahalleye.. Var mi tavsiyeleriniz ?
Bir kasinan da ben olarak arsa alip uzerine ev yapmak maksadiyla arsanin detaylarini saglikli ogrenmek icin Sile Belediyesi nde tanidigi olan var mi diye sormak isterim?
Aylardir aradim taradim sonunda bir yer buldum pazarligini yaptým geldi yerin arastirmasina.. ogrendigim kadariyla tanidigin olmadan gidince yuzune bakmiyorlarmis belediye de..
Sile ve Kargali nin kesistigi Degirmencayiri denen yerde cekecegin tel orguye bile Muhtar karisiyormus.. Ogullariyla beraber cokmusler mahalleye.. Var mi tavsiyeleriniz ?
Öyle þey mi olur hocam, hurafe hepsi, o öðrenidklerin durumdan para kazananlar. Git belediyeye, derdini tasaný anlat sana yardýmcý olurlar.
Ýmkan varsa tabiki ev yapmak.
arkadaþlar hepinize vediðiniz bilgiler için teþekkür ederim ilk adým olarak belediyeye gidip ne kadar temel atabileceðimi öðrendim 148 m2 temel 3,5 kat olacak þekilde yapýlabiliyomuþ bu þekilde ortalama bütçe ne ayýrmalýyým sizce
Sadece evin birim m2 yapýmý için 2000 TL iyidir yaklaþýk hesap olarak sen yapacaksan.
Müteahit yapacaksa zaten maliyet 2000-2500 TL / m2, müteahit 4000-5000 TL / m2 arasý yapacaktýr.
Buna ilave þeyler de katýlmalý ama neticede örneðin asansör olacaksa asansör parasý, iskan parasý vs.
Neticede sen 500 m2 yapacaksan 1 milyon TL, müteahit sana yapacaksa 2 milyon TL diyim.
sen kendin yapamayacaksan yani iþten anlamýyorsan ve baþkasýna yaptýracaksan bu biraz sancýlý olacaktýr konu ile alakalý yapýlan tüm yorumlarýda okudum çok bilgi ve tecrübe paylaþýmlarý olmuþ
bende inþaat teknisyeniyim her ne kadar da üst yapý yapmasak da kurum olarak yine de sektörün içindeyim inþaat iþi ucu açýk bi olay onun için hem kolay hem zordur
herne yapacaksan yap sadece þunu söliyim çok iyi iþ bitirmiþ referanslarý saglam olan usta kalfa müt vb insanlara iþ yaptýr
haa bide sakýn ola ki parayý peþin ödeme
son biþey arsanýn yeri konumu lokasyonu yapamaya degermi bu aslýnda birinci þart olmalý bence
tequila818
11-11-2020, 09:28
arkadaþlar hepinize vediðiniz bilgiler için teþekkür ederim ilk adým olarak belediyeye gidip ne kadar temel atabileceðimi öðrendim 148 m2 temel 3,5 kat olacak þekilde yapýlabiliyomuþ bu þekilde ortalama bütçe ne ayýrmalýyým sizce
Bu sorunun cevabýný vermek neredeyse imkansýz. Örnek olmasý açýsýndan internete klozet yazdým 400 TL ye de var 1000 TL ye de. Seçilen ürünler inþaat maliyetini ciddi þekilde deðiþtirecektir.
10 Mart 2020 SALI (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200310-7.htm)
Yine de 150 m2 3.5 kat bir inþaat için 1 milyon TL civarý para harcanýr diye düþünüyorum. +- bütçe çok deðiþecektir.
VitrA Metropole 5677B403-0092 Duvara Tam Dayalı Klozet, VitrA Clean, 65 cm, Beyaz Fiyatı ve Ozellikleri - GittiGidiyor (https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/vitra-metropole-5677b403-0092-duvara-tam-dayali-klozet-vitra-clean-65-cm-beyaz_pdp_609195769)
VitrA S20 Duvara Tam Dayalı Klozet 5512L003-0092 (https://www.evdeimaj.com/vitra-s20-duvara-tam-dayali-klozet-seti-5512l003-0092?gclid=EAIaIQobChMIhJnRwPn57AIVidOyCh1kkw1hEAQ YAyABEgLwUPD_BwE)
Konu inþaat ve maliyet olduðuna göre benim hep merak ettiðim bir þey var. Müstakil ev yapýlacak olsa betonarme mi yoksa ahþap/kütük ev mi daha mantýklý? A dan Z ye +/- yönleri bakýmýndan tavsiye hangisi olur. Sadece fikir edinme öðrenme amaçlý soruyorum.
Konu inþaat ve maliyet olduðuna göre benim hep merak ettiðim bir þey var. Müstakil ev yapýlacak olsa betonarme mi yoksa ahþap/kütük ev mi daha mantýklý? A dan Z ye +/- yönleri bakýmýndan tavsiye hangisi olur. Sadece fikir edinme öðrenme amaçlý soruyorum.
bu tamamen senin evden beklentine göre deðiþir. amerikadaki 2 katlý evlerin hepsi çelik yada ahþap konstrüksiyon. hani rüzgarda uçan evler var iþte onlardan.
Konuda bazý yorumlar var, kýsaca mütahite yaptýrmayýn denmiþ ama bence paranýz nakitse bir mütahitle anlaþýn. O ekmeðini yesin sizi de kalýpçý ayrý, betoncu ayrý, alimunyumcu ayrý, camcý ayrý kazýklamasýn. Kazýklamakta deðil, baþýnda bir sürü insan olmasýna raðmen kalýpçý yanlýþ kalýp aldýðý için 3 katýn mervidenleri yanlýþ oldu, yýktýk baþtan yaptýk. Burada maliyet ne kalýpçýya, ne de arsa sahibine direk bize. Bu gibi durumlarla karþýlaþmanýz gayet olasý. Mütahit ekmeðini yesin, sizde zamandan ve sinir stresten elde ettiðiniz kazancý mütahite verdiðinizi ve yiyeceðiniz kazýklarý peþinen sigortaladýðýnýzý düþünün. Para kazanmak isteyen size piyasa*2 fiyat vermez, gider 6-7 firmadan fiyat alýrsýnýz, tekliflere bakarsýnýz ona göre karar verirsiniz. Kabasýný ayrý, incesini ayrý firmaya verebilirsiniz. Bunun içinde fiyat alabilirsiniz. Veya hazýr faizler yükselmeye baþladý biraz daha bekleyin inþaat piyasasý iyice daralsýn, sonra gidin mütahite böylece sýcak paranýn kýymeti de artmýþ olur. Son olarak sorduðunuz fiyat sorusu da 20liraya da fayans var, 80 liraya da, 300 liraya da. c20 + c25 beton da kullanabilirsin, c25+c30da kullanabilirsin. Ayrýca beton direk bölge bölge deðiþiyor zaten fiyatlarý, o yüzden fiyat verenlerin çoðu tahmini yazýyor ama siz ciddi farklar görebilirsiniz.
yilmazcatalbas
11-11-2020, 10:55
Bireysel olarak yapacaksanýz ortalama m2 maliyeti 1.500 TL alabilirsiniz. Tabi bu baz fiyat yani uygun fiyatlý ürünlerle olduðunda bu þekilde ama bireysel olarak yapacaksýnýz ve illaki bir kere yapacaðýz güzel olsun saðlam olsun diyeceksiniz. Böyle düþündüðünüzde de ortalama m2 maliyetini 2.000 TL gibi düþünebilirsiniz.
bu tamamen senin evden beklentine göre deðiþir. amerikadaki 2 katlý evlerin hepsi çelik yada ahþap konstrüksiyon. hani rüzgarda uçan evler var iþte onlardan.
Rüzgarda uçma iþi olmaz gibi ama tayfun hortum vs gibi durumlarda betonarme de çatýsý felan zarar görmez mi? orada maliyet fazla sanýrým.
yigitblr
11-11-2020, 11:50
Temmuz gibi baþlayan inþaatýmýzda metrekare maliyeti 1200-1250 liralara geliyordu. Þu an ki fiyatlarla 1500 leri bulur büyük ihtimalle. O zaman 80 liraya aldýðýmýz demir teli geçen hafta 120 ye aldýk mesela.
Bizim Kargalý'da arsamýz var yaklaþýk 15 senedir falan, arsa hisseli tapu ve diðer adam bizimle alakasýz. Belediyeden izinsiz þekilde yaptýðý evi satýþýmýza engel olduðu için direk belediyeye talepte bulunup yýktýrdýk ki adam oralý herkesi tanýyor vs vs. Yani bildiðim kadarýyla yasa iþliyor. Arsanýn iþleriyle kargalýnýn eski muhtarý ve ailesi ilgileniyor ekme biçme vs her gittiðimizde gelir oturur bizimle muhabbet arasýnda hiç bu tarz deðirmendere de muhtar sýkýntýsý tarzý bir muhabbet hatýrlamýyorum abi. Arsanýn detaylarýndan kastýn tam ne bilmiyorum ama belediyenin sitesinden arsanýn bilgilerini girerek imar durumunu falan direk görebiliyorsunuz.
canimrecepcim
11-11-2020, 17:53
yazýldý mý bilmiyorum ama güncel çekelim ; evi, arsayý, hanýmýn altýnlarýný, böbreði ne var ne yok satýp araba almak !
huseyinturk
12-11-2020, 20:52
Üst kat çýkmalarla 200 civarý olur. 3,5 kat dediðinizin içinde bodrum kat ve zemin kat dahil mi? 3,5 kattan kastýnýz, Zemin+2 normal kat+ çatý piyesi diyelim. Bodrumuda katarsak 750 m² inþaat alanýnýz olur. Bismillah demek için ruhatý demiri betonu ve diðer iþ, malzeme avanslarý içinde bir miktar paranýz olmasý lazým. 600-700 bin nakitle baþlanýr iþi bilen biri için. Toplamda 1500 civarý para harcarsýnýz. Ama tekrar tekrar üstüne basarak söylüyorum, hallederiz yaparýz yaparsýn gibi gaz veren, usta kesimi gibi,2 ay bekçilik tecrübesine dayanarak inþaattan anladýðýný iddaa eden þahýslarýn gazýna gelmeyiin lanet edersiniz.
huseyinturk
12-11-2020, 20:55
Birde þöyle bir durum var, inþaat iþi ciddi iþ güvenliði riski barýndýran bir iþtir. Bizlerde cahilinden, cahil olmayanýna bana bir þey olmaz yaa zihniyetinde bir milletiz. Ufak bir iþ kazasýnýn yaþanmasý sizi hayattan soðutur. Küçük inþaat diye düþünmeyin, birþey olmaz dediklerimize oluyor genelde.
serkanOC
14-11-2020, 14:17
Bizim Kargalý'da arsamýz var yaklaþýk 15 senedir falan, arsa hisseli tapu ve diðer adam bizimle alakasýz. Belediyeden izinsiz þekilde yaptýðý evi satýþýmýza engel olduðu için direk belediyeye talepte bulunup yýktýrdýk ki adam oralý herkesi tanýyor vs vs. Yani bildiðim kadarýyla yasa iþliyor. Arsanýn iþleriyle kargalýnýn eski muhtarý ve ailesi ilgileniyor ekme biçme vs her gittiðimizde gelir oturur bizimle muhabbet arasýnda hiç bu tarz deðirmendere de muhtar sýkýntýsý tarzý bir muhabbet hatýrlamýyorum abi. Arsanýn detaylarýndan kastýn tam ne bilmiyorum ama belediyenin sitesinden arsanýn bilgilerini girerek imar durumunu falan direk görebiliyorsunuz.
Soyle ki ; Belediyenin sitesinden baktiginla tapuda yazanlar tutmuyor.. arsayý xx donum diye pazarliyor, tapuda 500mt2 eksik ve ada parseli farklý yaziyor.. ben belediyeden sordurdugumda aldýgim cevap 'kayitli boyle bir yer yok'.. Emlakci kesinlikle mal sahibi ile seni bulusturmuyor.. malý satarken yapacagin her sey icin seni muhtara yonlendirmeye calisiyor..
Emlakciya donuyorum o da diyor ki yeni islem gordu mt2 de degisti ada parsel no da.. Emlakciya diyorum ki mal sahibiyle gorustur ciddi alici oldugumu anlayinca 10 liranýn hesabini yapmayacaktir; olmaz bana bu fiyattan asagi satma da arama da dedi diyor.. bunu ayný emlakci 4 farkli arazi icin de soyledi.. yanimda bebek var, yasli insanlar var onlarin hatirina belki yapar diyorum olmaz diyor..
CABACI emlagi burdan da ifsa etmis olayim.. kimsenin ekmeginde degiliz de keriz yerine koyulunca insanin zoruna gidiyor.. Diger emlakcilar la ayný muhabbet oldu, onlar; abi ben sizi mal sahibiyle bir araya getiririm siz dilediginiz gibi pazarliginizi yaparsýnýz' dediler ben teklif etmeden.. Esnaf var esnaf var.. Arsa isi cok cetrefelli.. tarlayý satan diyorki tarlanýn %5 imarý var.. arsayi satan diyorki tarlalardan imar kalktý %5 artik yok.. hala arayistayim yani
Soyle ki ; Belediyenin sitesinden baktiginla tapuda yazanlar tutmuyor.. arsayý xx donum diye pazarliyor, tapuda 500mt2 eksik ve ada parseli farklý yaziyor.. ben belediyeden sordurdugumda aldýgim cevap 'kayitli boyle bir yer yok'.. Emlakci kesinlikle mal sahibi ile seni bulusturmuyor.. malý satarken yapacagin her sey icin seni muhtara yonlendirmeye calisiyor..
Emlakciya donuyorum o da diyor ki yeni islem gordu mt2 de degisti ada parsel no da.. Emlakciya diyorum ki mal sahibiyle gorustur ciddi alici oldugumu anlayinca 10 liranýn hesabini yapmayacaktir; olmaz bana bu fiyattan asagi satma da arama da dedi diyor.. bunu ayný emlakci 4 farkli arazi icin de soyledi.. yanimda bebek var, yasli insanlar var onlarin hatirina belki yapar diyorum olmaz diyor..
CABACI emlagi burdan da ifsa etmis olayim.. kimsenin ekmeginde degiliz de keriz yerine koyulunca insanin zoruna gidiyor.. Diger emlakcilar la ayný muhabbet oldu, onlar; abi ben sizi mal sahibiyle bir araya getiririm siz dilediginiz gibi pazarliginizi yaparsýnýz' dediler ben teklif etmeden.. Esnaf var esnaf var.. Arsa isi cok cetrefelli.. tarlayý satan diyorki tarlanýn %5 imarý var.. arsayi satan diyorki tarlalardan imar kalktý %5 artik yok.. hala arayistayim yani
Emlakçýyý al beraber tapuya gidin o zaman? Sorun var mý yok mu görsün.
Ýskan, ruhsat harçlarý, proje masraflarý, yapý denetim ücreti gibi þeyleri de sormak lazým. Bunlar da yekün tutar inþaat maliyeti yanýnda.
Abi deðirmençayýrý Þile belediyesine baðlý Kargalý Kocaeli ne belediyeler arasý fark varsa bilemiyorum. Bu arada bizim arsa tarla olarak geçiyor yasal olarak babama sordum %5 imar oluyor dedi ama tarla olarak geçen arsanýn o %5 imarýný kullanabilmen için kenarýnda yol olmasý lazým dedi, yani yol kenarý tarla deðilse %5 imar yok. Bizim yandaki arsanýn içinde var tripleks villa normalde yasal olarak yapýlamýyor ancak adam çýkan imar affýyla tapu aldý ama yýkýlýrsa eðer yerine tekrar yapamaz yasal olarak. Emlakçý meselesine geleyim bizim orda arsayla ilgilenen eski muhtar dediðim adam biliyor mesela neresi satýlýk gelene söylüyor þu arsa satýlýk vs vs kargalý da emlakçý da var ama biz vermedik mesela emlakçýya soran olursa söylüyor. He bu arada belediyedeki plana göre bizim olan arsanýn dýþýný çevreleyen telin aslýnda 7 metre dýþýna kadar bizim ancak orasý köy yolu, bu tarz þeyler de olabiliyor. Deðirmendere de oranýn insaný olan birini bulabilirsen muhtar olur, imam olur ve ya köy kahvesinin sahibi tarzý köylüyü ve dýþardan olan arsa sahiplerini tanýyan onlar genelde nerenin satýlýk olduðunu biliyor ve sahiplerini tanýyor.
Abi deðirmençayýrý Þile belediyesine baðlý Kargalý Kocaeli ne belediyeler arasý fark varsa bilemiyorum. Bu arada bizim arsa tarla olarak geçiyor yasal olarak babama sordum %5 imar oluyor dedi ama tarla olarak geçen arsanýn o %5 imarýný kullanabilmen için kenarýnda yol olmasý lazým dedi, yani yol kenarý tarla deðilse %5 imar yok. Bizim yandaki arsanýn içinde var tripleks villa normalde yasal olarak yapýlamýyor ancak adam çýkan imar affýyla tapu aldý ama yýkýlýrsa eðer yerine tekrar yapamaz yasal olarak. Emlakçý meselesine geleyim bizim orda arsayla ilgilenen eski muhtar dediðim adam biliyor mesela neresi satýlýk gelene söylüyor þu arsa satýlýk vs vs kargalý da emlakçý da var ama biz vermedik mesela emlakçýya soran olursa söylüyor. He bu arada belediyedeki plana göre bizim olan arsanýn dýþýný çevreleyen telin aslýnda 7 metre dýþýna kadar bizim ancak orasý köy yolu, bu tarz þeyler de olabiliyor. Deðirmendere de oranýn insaný olan birini bulabilirsen muhtar olur, imam olur ve ya köy kahvesinin sahibi tarzý köylüyü ve dýþardan olan arsa sahiplerini tanýyan onlar genelde nerenin satýlýk olduðunu biliyor ve sahiplerini tanýyor.
Bu arada sonradan imar affýyla tapu aldý dediðim yandaki arsanýn yolu yok o yüzden yýkýlýrsa tekrar yapamaz yasal olarak.
Gokberk611
15-11-2020, 10:39
Tabikide seve seve yazarým.Öncelikle yaptýðýmýz iþ dijital bir iþ.Bunun için autocad, netcad vs gibi autodesk yazýlým programlarýný bilmemiz lazým.Birde kullandýðýmýz ölçüm cihazlarý var gps, total station, nivo vs.Bu cihazlar bir çok marka tarafýndan üretilen geliþmiþ hesap makineleri diyebilirim.Çoðu türkçe menü ve kullanýmý zor gibi gözükse de bence çok basit.
Örnek vermem gerekirse bugün kullandýðýmýz yollarýn sýnýrlarýný ve eðimlerini bizler ayarlýyoruz.Kaba inþaat ve ince inþaat gibi bina yapýlarýnda, bütün kolon perde, pencere, kapý, asansör vs. gibi yapýlarýn baþlangýç noktalarýný biz veriyoruz ve bunu autocad ve netcad üzerinden koordinatlý þekilde proje bazlý olarak yapýyoruz.Hava alaný pistleri, araç yarýþ pistleri, metro tüneli, hafriyat ve kazý gibi bir çok alanda aktif olarak görev alýyoruz.
Amacýmýz çizilen projeleri sahaya hatasýz þekilde uygulamak ve yapýlan imalatý kontrol etmek, yapýlan hatalarý erkenden fark etmek.Konu beton demir olunca maliyetler büyük oluyor ve hata kaldýrmýyor.Bu yüzden yapýlan bir kolon bile aþama olarak en az 3-4 kere bizim gözümüzden geçiyor.
Ýnsanlar genelde çoðu yapýlarýn inþaat mühendisi tarafýndan yapýldýðýný düþünse de harita ve ölçüm ekibi bütün imalatý ve süreci takip eden bitiren ekip oluyor.
Büyük firmalarýn çoðu bünyesinde harita mühendisi ve bu ölçüm cihazlarýný barýndýrýyorlar.Dýþarýdan hizmet alan bir çok firmada mevcut fakat taþeron sistemi biraz can sýkabiliyor.
Son olarak ölçüm cihazlarý satýn alýp kiraya verebilirsiniz.Kýsaca örnek vermem gerekirse 50bin tl deðerinde ki bir cihazý 1.500 tl gibi rakamlara aylýk kiraya verebilirsiniz.Bugün aylýk 1.500 lira kira alabilmeniz için minimum 300 bin tl gibi bir rakamlý ev almanýz gerektiðini de hatýrlatýrým.
Eðer bu iþi yapmak istiyorsanýz detaylý araþtýrarak ve saha tecrübesi edinerek baþarýlý olabilirsiniz.Harita mühendisi olmak zorunda deðilsiniz.
Eðer ki analitik düþünebiliyor ve bilgisayar ile aranýz iyi ise baþarabilirsiniz ayrýca sayýlarla aranýzýn iyi olmasý ve biraz
da ingilizce bilmeniz gerekiyor.(programlar için)
Daha detaylý bilgi için bana istediðiniz zaman yazabilirsiniz.
Ýstanbul da arkadaþýmla kendi þirketimizle bir çok firmanýn iþlerini aktif olarak yapýyoruz.
Biraz karýþýk oldu.Ýmla ve yazým hatalarý için þimdiden özür dilerim.
Konudan baðýmsýz forumda meslektaþýmý görmek aþýrý mutluluk verdi. Verdiðiniz bilgileri hala sektörün içerisinde olmayan insanlar bilmiyor, haritacý ne iþ yapar diyor. Ben de Ýstanbul/Finans Merkezinde çalýþýyorum. Sizin firmanýz hangisi acaba?
þuyulandýrmasý yapýlmamýþ hiseli tarla arsa vb olan yerleri almayýn ilerde çok sýkýntý çeker çok zarar edersinizi biz bizzat yaþadýk aldýgýmýz yer çöp oldu gitti,tabi ki bizimki birazda þanssýzlýk oldu gerçi bile bile almýþtýk ama iþte dedim kýsmet
Aranel Ciryatan
16-11-2020, 08:48
Valla Profilde il Kocaeli yazýyor. 1. derece deprem bölgesi olan bir yerde arsam varsa kesinlikle müsatakil evimi en düzgün þekilde yaptýrýr 3-5 farkýna bakmazdým þahsen. Fazla daire ile falan da uðraþmazdým. Sadece kendime özel Tripex, Dublex artýk bütçeye göre yapar geçerdim þahsen.
Konudan baðýmsýz forumda meslektaþýmý görmek aþýrý mutluluk verdi. Verdiðiniz bilgileri hala sektörün içerisinde olmayan insanlar bilmiyor, haritacý ne iþ yapar diyor. Ben de Ýstanbul/Finans Merkezinde çalýþýyorum. Sizin firmanýz hangisi acaba?
Mideks Harita Müh. Ataþehir Finans merkezinde de aktif olarak iþ yapýyoruz þuan. Ne güzel tesadüf :)
Ben þilede gayrimenkul iþi yapýyorum dm den yazarsanýz gereken her bilgiyi size paylaþabilirim. % 5 diye bi imar zaten mevcut deðil.
imar notlarýnýda sizinle paylþaýrým sizde görürüsünüz.