PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Fal Ve Ýnandýrýcýlýðý hk.

skaratas2
10-09-2020, 10:26
Slm herkese...

Konu çok ilginç olduðu için tecrübeleri paylaþmak adýna açtým...Son günlerde bir falcý ile bilgi edinmek istedigimiz konular için görüþtük.isim vermicem reklam olmasin...bizden sadece anne ismi ve dogum yili istedi ve su falina bakti... isimler vererek çok ciddi gerçek yorumlar yapti...ciddi olan hastalýðýmdan baþlayýp, kayinlarimin ismini verdi yasamlariyla ilgili sorunlarddan bahsettiki gercekdi, kýz kardeþimin ismini vererek yorumlar yapti v.s. dahada somutlaþtýrmak için sonrasinda trafik kazasi yapan yeðenime randevu alarak arattim ve görüþtüler...onun kendisini trafik kazasi icin aradigini, yakinda mahkemesinin olacaðýný, haziran 23 de eline bir mahkeme evraki geldigini, kazada aracta üç kiþi olduklarini, ölümlü bir kaza olduðunu, ceza evine gireceðini ama sonucda maddi olarak karsi tarafin talepleri olacak ve anlasacaksiniz vs. Sistematik olarak yorumladi...
Hic inanmadigim bir konu idi ve hala araþtýrýyorum, nasil olurda isimler ve tarihler verebilir diye...

Bilgisi olan ve tecrubesi olan paylaþýrsa sevinirim...ucret falan çok önemli deðil takilmayin...iþin mantik kismindayim, bir siber altyapi sahiplerimi var...ne olabilir bu denli bilgi sahibi yapan þey...yine ciddi tavsiye üzerine gittim sadece...

mcemrek
10-09-2020, 10:30
eðer sistem üzerinden yapýyorlarsa saðlam teþkilat gerçekten yarýn git mitte baþla denilir öylesine. diðer türlü zaten hiç kafam basmaz bana uzak olsun

PiscocuK
10-09-2020, 10:31
Bu bilgileri sosyal medyada paylaþtýysanýz gerisi çok kolay
facebookta benzer bir video denk gelmiþti..Adam þu tarihte þuradasýn bu tarihde bu öldü bu kaza yaptý þunu yaþadýn bunu harcadýn diye tane tane anlatýyorlardý.Paravanýn arkasýnda falýna bakýlan adamýn facebooku açýktý gibi gibi.

imprezaWRC
10-09-2020, 10:44
Bu kadar net isim verebilen ne bokuma falcýlýk yapar. Gitsin borsada yatýrým yapsýn, loto falan oynasýn. Ýlla bir yerlerde ya konuþulmuþtur ya da sosyal medyanýz var ise oradan yürümüþtür.
Özet, inanmayýn.

pirasa
10-09-2020, 10:46
nüfus, adliye, saðlýk, tapu bu 4 ünde masa baþý çalýþan birer memur ve falcý þirket olsa kimse anlamaz ne olduðu. adliyede artýk tüm dosyalar uyap üzerinde, tapuda takbis, saðlýk zaten ulusal sistem üzerinde edirneden kan tahlili versen vanda sonuç 1dk da alýnýyor, nüfusdaki memur tek sorguyla bütün soy aðacýný görüyor. þimdi fal kýsmý nerede ? olmuþlarý deðil olacaklarý bilmesi falcý yapar mesela borsayý sor 1300 olurmu 1 haftaya de. yada deki 1 birim para yatýrdým borsadan haftaya 1.5 olur mu? o zaman falcýlýk belli olur. gerisi stalk

Yigit-Y
10-09-2020, 10:46
Böyle bir tarikata bende geldim

Dedikleri olsaydý paraya bozmuþtum

Oç yi ortam dinleme yapýp telefonla bilgi alýyor ibneler

Bir sikim bildikleri yok

Çok bilselerdi parayý koyacak yer bulamazlardý

Uzak dur hep bu gacýlar yüzünden bu durumlara düþüyoruz zaten :)

imprezaWRC
10-09-2020, 10:49
nüfus, adliye, saðlýk, tapu bu 4 ünde masa baþý çalýþan birer memur ve falcý þirket olsa kimse anlamaz ne olduðu. adliyede artýk tüm dosyalar uyap üzerinde, tapuda takbis, saðlýk zaten ulusal sistem üzerinde edirneden kan tahlili versen vanda sonuç 1dk da alýnýyor, nüfusdaki memur tek sorguyla bütün soy aðacýný görüyor. þimdi fal kýsmý nerede ? olmuþlarý deðil olacaklarý bilmesi falcý yapar mesela borsayý sor 1300 olurmu 1 haftaya de. yada deki 1 birim para yatýrdým borsadan haftaya 1.5 olur mu? o zaman falcýlýk belli olur. gerisi stalk

Ya býrak ne borsasý, hemen süper loto rakamlarýný versin, 50milyon çýkarsa 5 milyonunu falcýya verirsin ya da gönlünden ne koparsa onu verirsin, sonra da cehennem olur gidersin.

pirasa
10-09-2020, 10:56
Ya býrak ne borsasý, hemen süper loto rakamlarýný versin, 50milyon çýkarsa 5 milyonunu falcýya verirsin ya da gönlünden ne koparsa onu verirsin, sonra da cehennem olur gidersin.

o kadar da zorlama caným oda insan :D

imprezaWRC
10-09-2020, 11:05
o kadar da zorlama caným oda insan :D

2dk'da google'da su falý diye yazýnca neler çýktý neler :D :D
Bakan kiþi doða üstü varlýklar ile iletiþime geçiyormuþ, doða üstü varlýklara wp'den mi yazar, açar sorar mý ya da rakamlarý kaynar sudan mý, soðuk sudan mý görür nereden görür bilemem. Baksýn bulsun söylesin o zaman sen falcýsýn derim. :D :D
50 milyonu canlý elime saysýnlar o zaman düzenli olarak ziyaret ederim :D :D

R.S.C
10-09-2020, 11:09
fark ettiyseniz hep olmuþ olaylar hakkýnda bilgi verir bu tipler gelecek ile alakalý ancak sallamasyon yaparlar. üstte yazýlan yorumlara katýlmakla beraber 3 harfliler ile irtibatlý olabilirler.

ama ekseriyeti üçkaðýtcýnýn tekidir. bulaþmamanýzda fayda var, Dinen de büyü vs iþleri lanetli sayýlýrlar(yapanda yaptýranda) bilginize...

“Ey iman edenler! Sihir, büyü, fal... Þeytan iþi birer pisliktir. Onlardan uzak durun ki þerden ve þerirlilerden kurtulmuþ olursunuz.” (Maide Suresi, Ayet: 90)

“... Düðümlere üfleyenlerin kötülüðünden... Sabah aydýnlýðýnýn Rabbine sýðýnýrým...” (Felâk Suresi, Ayet: 1-4)

“Pekiyi bilirler ki, büyü yapan ve yaptýran kimsenin ahirette hayýrlý bir nasibi yoktur. Vicdanlarýný sattýklarý þey ne kötüdür. Keþke (bunu) bilselerdi.” (Bakara S. A: 102)

imprezaWRC
10-09-2020, 11:12
fark ettiyseniz hep olmuþ olaylar hakkýnda bilgi verir bu tipler gelecek ile alakalý ancak sallamasyon yaparlar. üstte yazýlan yorumlara katýlmakla beraber 3 harfliler ile irtibatlý olabilirler.

3 harfliler ile irtibattaysa o zaman ihale mihale kovalasýn ne diye falcýlýk yapýyor :D :D :D

mcanx
10-09-2020, 11:26
6 yýl önceki kýz arkadaþým çok iyi bi falcýya gittim, yakýnda ayrýlýcaz ve sen peþimden koþacakmýþsýn dedi. hadi ordan neden ayrýlalým, inanma böyle þeylere dedim

sonuç: ayrýldýk ve peþinden baya koþtum :D

skaratas2
10-09-2020, 11:32
Gorusmemiz yuz yuze oldu ve soylememle birlikde bakmaya basladi suya...ama kulagina fisiladanan bir seyle ve benzeri durumlar olabilir... kaynimin ismini verdi ve sigarayi acil birakmali dedi, kendisi cocukluktan tek bobrekli ve yine onun icin diyaliz makinalari ve hastene görüyorum dedi...çok þaþýrdým kaldým...yeðenle pekiþti olay...

delyyy
10-09-2020, 11:33
Þok kampanya, yalnýzca 50 TL'ye radyatör suyundan araba falýnýza bakýyoruz.
Motoru ne zaman elinize alýrsýnýz, 3'ten 2'ye çekerseniz ne olur hepsi bizde.
IBAN TR20 0006 xxxx

:D

skaratas2
10-09-2020, 11:51
Ýstediði bilgiler, ad soyad, anne adi, dogum yiliniz, ve kendisine kim aracýlýðýyla ulaþtýðýnýz...parali baktiklarina iban veriyor...biz samimi arkadaþýyla gidince almadi...

PiscocuK
10-09-2020, 11:52
IBAN TR20 0006 xxxx

hahahah çok iyi

imprezaWRC
10-09-2020, 11:57
IBAN TR20 0006 xxxx

Hahah çok iyi ya :D :D
Suyun sýcaklýðý 90 derece bile olsa bakabiliyormusunuz :D :D

Rec.O
10-09-2020, 12:13
Askerde bi hatun ayarladým, askerlik yapmýþ olanlar durumlarý bilir :)))) . Öyle gidip fal baktýrýyordu, bi gün gitmiþ baktýrmýþ benim ismimin baþ harfleri çýkmýþ evleneceksiniz demiþ (ben içimden gülüyorum o arada). Bizim kaderimiz bu evleneceðiz faldada cýktý felan filan. Sonuç=Ben baþkasýyla evliyim :D Hiç inanmam.

skaratas2
10-09-2020, 12:19
Yok burda direkt osom veriyor, kaynin murat, kardesin mert v.s. ayrica sure gelen olaylarla ilgili, hastalik, mahkeme, kazanc, is dunyan, ogrenciligin vs. ile ilgili direkt gercek somut bilgi veriyor. Klasik fal olayý deðil...hatunla ilgili sikintin varsa, arama sebebin, ve hatunun ismini direkt soyliyor ilk safhada... mal gibi kaliniyor yani... hatta isim olay vererekde soru sor bana diyor...ne olacak, nerde olacak, nasil sonuclanacak gibi...

imprezaWRC
10-09-2020, 12:30
Ýstediði bilgiler, ad soyad, anne adi, dogum yiliniz, ve kendisine kim aracýlýðýyla ulaþtýðýnýz...parali baktiklarina iban veriyor...biz samimi arkadaþýyla gidince almadi...

Güven telkin etmek için almamýþtýr. Zaten maþallah bir istemediði ikametgah, TC ve anne kýzlýk soyadý kalmýþ.

imprezaWRC
10-09-2020, 12:32
Yok burda direkt osom veriyor, kaynin murat, kardesin mert v.s. ayrica sure gelen olaylarla ilgili, hastalik, mahkeme, kazanc, is dunyan, ogrenciligin vs. ile ilgili direkt gercek somut bilgi veriyor. Klasik fal olayý deðil...hatunla ilgili sikintin varsa, arama sebebin, ve hatunun ismini direkt soyliyor ilk safhada... mal gibi kaliniyor yani... hatta isim olay vererekde soru sor bana diyor...ne olacak, nerde olacak, nasil sonuclanacak gibi...

Buradan benim nickimi ver, kayýnvalidemin adýný ve soyadýný bilsin birde kullandýðým otomobillerin plakalarýný söylesin adres ver yarýn bende yatýrým bilgisi almaya gideyim :)

pirasa
10-09-2020, 12:36

arkadaþým sen olaya kendini inandýrmaya mý çalýþýyorsun ? yoksa buradan fikir mi almaya çalýþýyorsun? yada biraz daha inandýrýp özelden millete falcýyý mý pazarlayacaksýn tezgahta sen de mi varsýn? böyle bir þeyin olmayacaðýný söylüyor iþte herkes. bana hatun lazým deðil gelsin bulkarayý alparayý oyununa gidelim karalarý göstersin. yada kýbrýsa geçelim holdemde milletin ellerini söylesin. hepsi gerçekleþmiþ olay sonuçta kaðýtlar daðýtýlmýþ ve ben göremiyorum görsem ona göre bet veririm. yani olay hikaye, tezgah güzel ama bize yemez parayý zor kazanan insanlarýz biz. tezgahý zekeriyaköy, sarýyer tarafýnda elit bir kafede açarsanýz belki heybeyi doldurursunuz.

h.savas
10-09-2020, 13:15
kesinlikle fasa fiso falcýya göre þu anda c7 rs6 ile semtte turluyordum

AþkýnS.
10-09-2020, 13:19
Ya kendi hayatlarýný düzeltsinler,yanýma ferrariyle gelmeyen falcýya inanmam

-ER-
10-09-2020, 13:28
�� Neden bu falcýlar hep geçmiþi söylüyor, Bende inanmýyorum. bu kadar mý ahlaklýlar, bilecekleri bilgilerle kendilerini varlýk içinde yaþatabilirken 50,100,500'e fal bakýyorlar.
Hiç mi bunlarýn insanlýðý savunaný yada milliyetçisi yok. Memleketi için baþýna gelecek olaylarý ön görüp bir faydasý dokunmaz.
Ahlak anlayýþlarýndan tamam kendi menfaatlarýna kullanmýyorlar sistemi ama insanlýk için iyi bir þey de yapmýyorlar :D
Öyle olanlar zaten tarihte konuþuluyor mesela baba Vanga. Gerçi þimdi düþündüm oda çok zengin deðil be ama falcý deðilde kahin sýfatý �� bilemedim hadi eyvallah asldsjadkjashdkjashdhkajsd

pirasa
10-09-2020, 13:32
Ya kendi hayatlarýný düzeltsinler,yanýma ferrariyle gelmeyen falcýya inanmam

murat övüç ferrariyle gelebilir mesela. adamýn youtube da videosu var fal bakarken nasýl yürüdüðünü anlatýyor

skaratas2
10-09-2020, 13:52
Kesinlikle böyle bir dusuncem olamaz...en inanmayandan daha inanmayanim o kadar...sistemsel bir alt yapi olmasi lazim ama nasil noktasindayim... þu varki erisilmesi zor bilgileri anlýk söylüyor... varsayalim kayinvalidenin adini ve rahatsizligini direkt söylese ne düþünürsün...

Ben hala sanal ortamda cok hýzlý bilgi toplayip sunmalari nokatsindaki becerilerini anlamaya calisiyorum...

imprezaWRC
10-09-2020, 13:53
�� Neden bu falcýlar hep geçmiþi söylüyor, Bende inanmýyorum. bu kadar mý ahlaklýlar, bilecekleri bilgilerle kendilerini varlýk içinde yaþatabilirken 50,100,500'e fal bakýyorlar.
Hiç mi bunlarýn insanlýðý savunaný yada milliyetçisi yok. Memleketi için baþýna gelecek olaylarý ön görüp bir faydasý dokunmaz.
Ahlak anlayýþlarýndan tamam kendi menfaatlarýna kullanmýyorlar sistemi ama insanlýk için iyi bir þey de yapmýyorlar :D
Öyle olanlar zaten tarihte konuþuluyor mesela baba Vanga. Gerçi þimdi düþündüm oda çok zengin deðil be ama falcý deðilde kahin sýfatý �� bilemedim hadi eyvallah asldsjadkjashdkjashdhkajsd

Belki Osmanlý zamanýnda olmuþtur. Padiþahým siz Viyana'yý kuþatmayýn orada þinitzel yapan bildiðim iyi bir usta var ona gidin. Hööörst ne diyorsun, tez bunun kellesi alýna.
Tam geleceði görüp öneride bulunuyordu gitti adam veya kadýn.

misery1903
10-09-2020, 13:55

Sýzdýrýlan nüfus kimlik bilgileri verisi üzerinden tüm sülaleni bulur bu bilgiler ile. Hele ki taþýnmadýysanýz adrese kadar bulur. TC kimlik ve kütükten eþ dost akraba da bulur. Onlardan birinin, genelde yaþlý ya da çok bilmeyenlerin herkese açýk sosyal medya profillerinden de yürür gider.
Belirtildiði gibi de uyap ve findeks sistemine eriþimi olandan mahkeme ve maddi durumlara eriþir.

Gko
10-09-2020, 13:59
Kesinlikle böyle bir dusuncem olamaz...en inanmayandan daha inanmayanim o kadar...sistemsel bir alt yapi olmasi lazim ama nasil noktasindayim... þu varki erisilmesi zor bilgileri anlýk söylüyor... varsayalim kayinvalidenin adini ve rahatsizligini direkt söylese ne düþünürsün...

Ben hala sanal ortamda cok hýzlý bilgi toplayip sunmalari nokatsindaki becerilerini anlamaya calisiyorum...

Yani o kadar çok açýkça söylenmiþ ve siz mesajlarý okumadýðýnýzý her postta belli ediyorsunuz. Özellikle okuyun diye alta alýntý yapýp bold yapýyorum OKUMANIZ GEREKEN KISMI.

Adam sizin bütün kimlik bilgilerinizi bile istemiþ. Alttaki mesajdaki gibi bi teþkilatsa yakýnda üstünüze þirket bile açarlar :D

ST
10-09-2020, 14:00
Geleceði bilen sadece Allah'týr.

Zamanýnýza ve paranýza yazýk, itibar etmeyin.

skaratas2
10-09-2020, 14:06
Yani o kadar çok açýkça söylenmiþ ve siz mesajlarý okumadýðýnýzý her postta belli ediyorsunuz. Özellikle okuyun diye alta alýntý yapýp bold yapýyorum OKUMANIZ GEREKEN KISMI.

Adam sizin bütün kimlik bilgilerinizi bile istemiþ. Alttaki mesajdaki gibi bi teþkilatsa yakýnda üstünüze þirket bile açarlar :D

Farkinda olunmasi adina paylaþtým...bende bu bahsettiðim noktadayým arkadaþlar, anlamadýðým konular deðil, eski emniyet calisaniyim, simdi valilik...bu konu çok kiþiye problemler acabilirde ilerde...bilgi sahibi olalum istedim... farkli tecrübesi olandan da biz öðrenelim...

skaratas2
10-09-2020, 14:11
Birileri bu bilgileri cok hizli ediniyor ve bunu falcilik marifetiyle insanlara sunuyor....yarin ne getirir götürür bilinmez... bu kadar ileri duzeyde bir iþlemler silsilesi ile hareket etmeleri de çok düþündürücü...

ozoozo
10-09-2020, 14:36
Ýnananý, inanmayaný veya meraký olaný, olmayaný bir kenara koyarsak.

Kuranda büyü, fal, mistik güçler vs. adý her neyse geçer yani inananlar için doðrudur. Ýnanmayanlar için ise tarihte mistik güçler, büyü, þamanlar vs. diye yer alýyor zaten. Artýk hangi açýdan baktýðýnýza baðlý :)

Kuran-ý kerimde geleceði Allahtan baþkasýnýn bilemeyeceði ancak büyü yapan veya yaptýranýn en büyük günahlar arasýnda yer aldýðý geçer ve haramdýr. 7 helak olmanýn arasýnda yer almaktadýr. Yapan veya yaptýran Allah katýna lanetlidir diye duymuþtum. Buna istinaden sureler ve dualar da vardýr.

Ancak bu olayý inanmayanlar kadar baþýna gelipte korkan çok insan olmuþtur. Hiç denk gelmediniz mi ? Yakýn çevrenizde vs. büyü yapýlan saçma sapan olaylarýn geliþtiðine. Benim duyduðum veya tanýk olduðum bu tarz olaylara denk geldim :) Kapý kiriþine sýkýþtýrýlan kaðýda yazýlý sureler vs. kapý sökülüpte ortaya çýkan, insanýn koymasýnýn mümkün olmadýðý vs.

Ben inanan bir insan olduðum için ve inandýðým kitapta yer aldýðý için bu iþlere inanýyorum zaten yer alýyor ve çok fazla örneði de var. 3 Harflilerle baðlantýlý ve gerçekten gerçek bilgiler veren, yok artýk dedirtecek ve sizin yaþadýðýnýz gibi sorguladýðýnýz durumlar olabiliyor ancak genelde hep ayný tepkiler veriliyor :) Dolayýsýyla fark ettiyseniz verilen bilgiler hep geçmiþe dair bilgiler, geleceðe dair tutturanlarda vardýr üfleyenler de vardýr ancak neye göre kime göre ya da arkadaþlar dediðin gibi niye kendisine ferrari almýyor bilmiyorum fakat geçmiþe dair bildikleri ve ailenize dair saydýklarý gerçek olabilir, þaþýracak bir þey yok gibi. Gerçekten iþini iyi yapan ve sallamasyon bir falcý deðilse ciddi ciddi bilenler ve bilgisi olanlar çýkýyor. Fakat fal,büyü yapmak kadar baktýrmak ve uðraþmakta ayný günahlar arasýnda yer alýr.

He þunu da belirteyim 4 tane masa baþý memur ayarlayýpta biri de gelsin bizden fal baksýn, biz de masa baþýndaki çocuklara bilgiyi aktaralým onlar bize söylesin :) zor iþler. Gerçekten iyi bir falcýnýn yanýna gittiyseniz eðer böyle bir ortamýn olmadýðýný anlarsýnýz. Kýbrýsta daðýn tepesinde meþhur bir nine var belki bilenler bilir. Sabah 4 de millet sýraya giriyor akþam 8 de bitiriyor, biraz araþtýrýrsanýz görürsünüz.

ozoozo
10-09-2020, 14:37
Ýnananý, inanmayaný veya meraký olaný, olmayaný bir kenara koyarsak.

Kuranda büyü, fal, mistik güçler vs. adý her neyse geçer yani inananlar için doðrudur. Ýnanmayanlar için ise tarihte mistik güçler, büyü, þamanlar vs. diye yer alýyor zaten. Artýk hangi açýdan baktýðýnýza baðlý :)

Kuran-ý kerimde geleceði Allahtan baþkasýnýn bilemeyeceði ancak büyü yapan veya yaptýranýn en büyük günahlar arasýnda yer aldýðý geçer ve haramdýr. 7 helak olmanýn arasýnda yer almaktadýr. Yapan veya yaptýran Allah katýna lanetlidir diye duymuþtum. Buna istinaden sureler ve dualar da vardýr.

Ancak bu olayý inanmayanlar kadar baþýna gelipte korkan çok insan olmuþtur. Hiç denk gelmediniz mi ? Yakýn çevrenizde vs. büyü yapýlan saçma sapan olaylarýn geliþtiðine. Benim duyduðum veya tanýk olduðum bu tarz olaylara denk geldim :) Kapý kiriþine sýkýþtýrýlan kaðýda yazýlý sureler vs. kapý sökülüpte ortaya çýkan, insanýn koymasýnýn mümkün olmadýðý vs.

Ben inanan bir insan olduðum için ve inandýðým kitapta yer aldýðý için bu iþlere inanýyorum zaten yer alýyor ve çok fazla örneði de var. 3 Harflilerle baðlantýlý ve gerçekten gerçek bilgiler veren, yok artýk dedirtecek ve sizin yaþadýðýnýz gibi sorguladýðýnýz durumlar olabiliyor ancak genelde hep ayný tepkiler veriliyor :) Dolayýsýyla fark ettiyseniz verilen bilgiler hep geçmiþe dair bilgiler, geleceðe dair tutturanlarda vardýr üfleyenler de vardýr ancak neye göre kime göre ya da arkadaþlar dediðin gibi niye kendisine ferrari almýyor bilmiyorum fakat geçmiþe dair bildikleri ve ailenize dair saydýklarý gerçek olabilir, þaþýracak bir þey yok gibi. Gerçekten iþini iyi yapan ve sallamasyon bir falcý deðilse ciddi ciddi bilenler ve bilgisi olanlar çýkýyor. Fakat fal,büyü yapmak kadar baktýrmak ve uðraþmakta ayný günahlar arasýnda yer alýr.

He þunu da belirteyim 4 tane masa baþý memur ayarlayýpta biri de gelsin bizden fal baksýn, biz de masa baþýndaki çocuklara bilgiyi aktaralým onlar bize söylesin :) zor iþler. Gerçekten iyi bir falcýnýn yanýna gittiyseniz eðer böyle bir ortamýn olmadýðýný anlarsýnýz. Kýbrýsta daðýn tepesinde meþhur bir nine var belki bilenler bilir. Sabah 4 de millet sýraya giriyor akþam 8 de bitiriyor, biraz araþtýrýrsanýz görürsünüz.

**edit

Akþam 8 demiþim, sabah olacak. Sadece 4 saat bakýyor ve millet sabahýn köründe daðýn tepesinde sýra oluyor vs.

Bana kalýrsa boþ iþler, ne dalga geçerim ne de inanmak isterim ama gerçek mi dersen evet gerçek derim :)

skaratas2
10-09-2020, 15:45
Buradan benim nickimi ver, kayýnvalidemin adýný ve soyadýný bilsin birde kullandýðým otomobillerin plakalarýný söylesin adres ver yarýn bende yatýrým bilgisi almaya gideyim :)

Benim edindigim tecrübeye göre okur herseyini emin ol...�� zaten sorun bunu nasil yaptýklarý... buna dahil olan iþler neler...ilk akla gelen belli basli sitelere girebilmeleri, polnet, mernis, e devlet vs. Ve bunlari cabuklukla iletebilmeli...spontane durumlardada baþarýlýlar yani...ama çözülür yakýnda diyorum...

ProdriveSTI
10-09-2020, 15:53
Valla ben cinlere,büyü,tarot falý vs. hepsine inanýrým.
Bunlarla bir alakasý vardýr.

Low-Rider
10-09-2020, 15:56
Bu iþleri yapanlarýn çoðu kolpa amaaaa çat kapý gittiðiniz, sizi hayatýnýzda ilk kez gören birisi geçmiþinizle ilgili nokta atýþý yorumlar nasýl yapýyor bunu açýklayabilen var mý ?

Sizi araþtýrmýþtr vs diyorsunuz ama çat kapý gittiniz ve araþtýracak ne zamaný var ne baþka bir þey.

Geleceði söylemeleriyle alakalý inancým zaten yok ama birebir yakýnlarýmda bu geçmiþi nokta atýþý söyleme olayýna çok þahit oldum.

i-vtec07
10-09-2020, 16:22
Þahsi fikrim geleceði göremezler, geçmiþe biþey diyemem, ýsparta eðirdirde bi köyde ruhsatlý meþhur bir falcý var herkezde güveniyo, ama benden tavsiye bu iþlere fazla kapýlmayýn bence eþiniz hakkýnda aileniz hakkýnda yalan yanlýþ biþey söyler kolpa bi falcý iþler karýþýr, yada size biþey söyler psikolojiniz bozulur, cidden uðraþmayýn derim.. Kolpa falcý çok fazla var ..

imprezaWRC
10-09-2020, 16:24
Bu iþleri yapanlarýn çoðu kolpa amaaaa çat kapý gittiðiniz, sizi hayatýnýzda ilk kez gören birisi geçmiþinizle ilgili nokta atýþý yorumlar nasýl yapýyor bunu açýklayabilen var mý ?

Sizi araþtýrmýþtr vs diyorsunuz ama çat kapý gittiniz ve araþtýracak ne zamaný var ne baþka bir þey.

Geleceði söylemeleriyle alakalý inancým zaten yok ama birebir yakýnlarýmda bu geçmiþi nokta atýþý söyleme olayýna çok þahit oldum.

Olm bunlarýn tabelasý falan mý var :D Anca birisi gel götüreyim diyecek o da þu saatte sana falancayý getireyim falan diyecek. Benim duyduðum bu iþler böyle iþliyor. Neyse, iþin özeti ben zerre inanmýyorum.

Low-Rider
10-09-2020, 16:28
Olm bunlarýn tabelasý falan mý var :D Anca birisi gel götüreyim diyecek o da þu saatte sana falancayý getireyim falan diyecek. Benim duyduðum bu iþler böyle iþliyor. Neyse, iþin özeti ben zerre inanmýyorum.

ya hadi aradý dedi sana falancayý getiricem adý imprezaWRC, hadi e devlet'ine falan da girdi gitti seni muhtarlýktan tapudan her yerden araþtýrdý (olmaz ya hadi oldu:))

geçmiþ kiþisel bazý þeyleri söylemelerinin mantýðýný almýyor benim kafam. Bu yorumu yapma sebebim birebir gördüðüm örnekler olduðu için sorguluyorum ben de.

CloudGrey
10-09-2020, 19:33
bigün böyle bi falcýya gittik yanýmda kýsa bir arkadaþým var.
cocuk öyle kýsaký mini cooper'ý kullanýrken dýsardan gören herkes araba kendi gidioyor sanýyor.

neyse cocuha falcý abla baktý baktý dediki bu sene üniyi kazanýcaksýn :D :D

cocugun maltepe üniversitesi 3. sýnýf radyo tvCilik okumasý dýþýnda bir sorunumuz yoktu aslýnda.. :D

livaneli
10-09-2020, 20:01
Nitelikli dolandýrýcýlýk

GokhanRS
10-09-2020, 20:01
Falcýlarý miktir edin, alayý þaklaban. Ya size aracý olan ötmüþtür yada red hack filan zamanýnda tüm devlet kurumlarýný hackledi nette paylaþtý. Bknz soner Rolling ispiyon vakasý.

Ancak takýk olduðum konu, bu dýbýrýna çaktýmýn CÝN lerine neden herkes 3 harfli diyor. Yazmasý bile zor.

30 senedir CÝN derim bir b.kta olmadý. Hatta cinlerim var diyen birine CÝNLERÝNÝ skeyiim dedim. Yine Bi halt olmadý.

Kýsaca CÝN deyin yahu. CÝN CÝN CÝN CÝN

ETÝ CÝN
MÝKÝ CÝN
DÝKÝ CÝN.
ALAYINI S...CÝN.

hayretler içinde izlerim halkýmýzýn gerçek olmayan þeylerden korkmasýný.

Korkmayýn tüm CÝN leri üstüme gönderin, bende cin kýzartma seviyorum.

MetalliHead
10-09-2020, 20:17
6 yýl önceki kýz arkadaþým çok iyi bi falcýya gittim, yakýnda ayrýlýcaz ve sen peþimden koþacakmýþsýn dedi. hadi ordan neden ayrýlalým, inanma böyle þeylere dedim

sonuç: ayrýldýk ve peþinden baya koþtum :D

Kendini gerçekleþtiren kehanet deniyor buna. Siz istemeseniz de bilinç altýnýz ve oluþturduðunuz ön yargýlarýn kehaneti gerçekleþtirmesine deniyor.

PiscocuK
11-09-2020, 06:49
Falcýlarý miktir edin, alayý þaklaban. Ya size aracý olan ötmüþtür yada red hack filan zamanýnda tüm devlet kurumlarýný hackledi nette paylaþtý. Bknz soner Rolling ispiyon vakasý.

Ancak takýk olduðum konu, bu dýbýrýna çaktýmýn CÝN lerine neden herkes 3 harfli diyor. Yazmasý bile zor.

30 senedir CÝN derim bir b.kta olmadý. Hatta cinlerim var diyen birine CÝNLERÝNÝ skeyiim dedim. Yine Bi halt olmadý.

ETÝ CÝN
MÝKÝ CÝN
DÝKÝ CÝN.
ALAYINI S...CÝN.

Cinayet susu diye bir film var yakin donemde vizyona girmisti
Oradan bir sahne geldi aklima 1:10 sonrasi :)

Cinayet Süsü - CHAT SAHNESÝ - YouTube (https://youtu.be/_jaW4nO2C4s)

https://youtu.be/_jaW4nO2C4s

mertxx
11-09-2020, 07:03
Ülkenin ne hale geldi gül gibi forum bile artýk dayanamadý

Ome_RS
11-09-2020, 07:37
Eðer fal büyü gerçek olmasa dinimizce yasaklanmazdý.
Hadi þimdi dinleme teknoloji bi sebep bulunuyor da 50-100 sene evvel nasýl yapýlýyordu?
Sebebini bilmem, nasýl yapýldýðý ile ilgilenmem ama uzak durmakta fayda var.

cabrioleter
11-09-2020, 08:31

ETÝ CÝN
MÝKÝ CÝN
DÝKÝ CÝN.
ALAYINI S...CÝN.

muhtemelen islamla alakasý olmayan þamanizm geleneklerinden.. kötü adý anýnca onu çaðýrmýþ olma ritüeli..
yoksa kuranda cin suresi var bu durum bana da çok tezat gelmiþtir hep :D

bu çaðda cine, büyüye inanan da ne bileyim açsýn harry potter falan izlesin..

EOZDAG
11-09-2020, 08:41
Geçen sene bu iþlerle kafayý bozup okulu býrakmýþ bir arkadaþým zorla bana biþeyler baktý, yýldýz haritasý vs. dedi ki "2020 senin yýlýn olacak, uçacan, kaçacan, evlenmek için can atacan, þöyle ivmelenecen, iþlerin böyle büyüyecek, rüzgar arkanda vs. vs." böyle büyük büyük manþetlerin ardýndan geldiðimiz durum; covid patladý, aldýðýmýz yatýrýmlar ertelendi, anlaþtýðýmýz yerli yabancý çoðu firmayla anlaþmayý bozduk vs. vs. evlenmekten kasýt göktürkte bahçeli otoparklý ev sahibi olmaksa, evet can atýyorum. Ben bu iþe para vs. vermedim ama bu hata payýyla bana þöyle böyle olacaksýn diyen insanýn yüzünü görmeden, telefonla saatine 250tl-300tl ödeyen insanlar var. Bence çok temiz iþ, azýcýk merak varsa yapýlýr. Bugün Tr'de çalýþan kaç kiþinin saati 300tl ediyor ?

skaratas2
11-09-2020, 09:46
Burda anlatmak istediðim... Öyle yada böyle bu iþi iyi yaptýðýna inanilan falcilar v.s. normal insanlarin düþünebileceði düzeyin üstü bir sistem ile çalýþýyor artik ve çok þaþýrtýcý bilgilere anlik ulaþýp, karþýsýndakini inanilmaz þaþýrtabilir halde... kapýlmamakta fayda var...tabi inanan çok insanda var... Zora sýkýntýya düþmüþ bazý insanlarýn Fal ý, bir çeþit terapi yöntemi görmesi. profesyonel yardým görmeye cesaret edemeyen, buna gerek duymayan insanlarýn bu yardým ihtiyaçlarýný çeþitli ruhban araçlarýyla kolay tatmin etmelerini artik yadýrgamýyorum...çok iyi yerlerden yakalýyorlar...

Ome_RS
11-09-2020, 09:47
muhtemelen islamla alakası olmayan şamanizm geleneklerinden.. kötü adı anınca onu çağırmış olma ritüeli..
yoksa kuranda cin suresi var bu durum bana da çok tezat gelmiştir hep :D

bu çağda cine, büyüye inanan da ne bileyim açsın harry potter falan izlesin..

o zaman bu çağda kuran a da inanmayalım :)
Kuran'a inanıyorsan Cinlerin varlığını da kabul etmek gerekir. He bu cinler filmlerde vs işlendiği şekilde olan varlıklar mıdır orası tartışılır.
Cin vardır bu net ama o cin bizim bildiğimiz varlıklar mıdır o tartışılır.

Ome_RS
11-09-2020, 09:50
o zaman bu çağda kuran a da inanmayalım :)
Kuran'a inanıyorsan Cinlerin varlığını da kabul etmek gerekir. He bu cinler filmlerde vs işlendiği şekilde olan varlıklar mıdır orası tartışılır.
Cin vardır bu net ama o cin bizim bildiğimiz varlıklar mıdır o tartışılır.

Sokacam ayarýna bu karakterlerin.

o zaman bu çaðda kuran a da inanmayalým :)
Kuran'a inanýyorsan Cinlerin varlýðýný da kabul etmek gerekir. He bu cinler filmlerde vs iþlenen þekilde olan varlýklar mýdýr orasý tartýþýlýr.
Cin vardýr bu net ama o cin bizim bildiðimiz varlýklar mýdýr o tartýþýlýr.

imprezaWRC
11-09-2020, 10:06
Geçen sene bu iþlerle kafayý bozup okulu býrakmýþ bir arkadaþým zorla bana biþeyler baktý, yýldýz haritasý vs. dedi ki "2020 senin yýlýn olacak, uçacan, kaçacan, evlenmek için can atacan, þöyle ivmelenecen, iþlerin böyle büyüyecek, rüzgar arkanda vs. vs." böyle büyük büyük manþetlerin ardýndan geldiðimiz durum; covid patladý, aldýðýmýz yatýrýmlar ertelendi, anlaþtýðýmýz yerli yabancý çoðu firmayla anlaþmayý bozduk vs. vs. evlenmekten kasýt göktürkte bahçeli otoparklý ev sahibi olmaksa, evet can atýyorum. Ben bu iþe para vs. vermedim ama bu hata payýyla bana þöyle böyle olacaksýn diyen insanýn yüzünü görmeden, telefonla saatine 250tl-300tl ödeyen insanlar var. Bence çok temiz iþ, azýcýk merak varsa yapýlýr. Bugün Tr'de çalýþan kaç kiþinin saati 300tl ediyor ?

Ýyiki dinlememiþsin. Seniinki tam Forer (Barnum da deniliyor) efekti için ideal örnek olmuþ. Evlilik haricindekileri bana da söylese bana da cuk otururdu.
Rüzgar arkanda, yelkenlimiyim a.m.k (Spor gazetesi) :D :D

MeRtCaN
11-09-2020, 10:09
Su falýymýs
Kýtap falýymýs
Kum falýymýs

Bunlar hýkaye Þeyler hiç bir þekilde inanmayýn

Ama Dogum haritasý yýldýz haritasý
Sizin dogum tarihiniz saatiniz ile oluþturulan gökyuzu haritasýdýr
Astrolojidir..
hayatýnýzdaki dönüm noktalarý vs %80 çýkar gelecek hakkýnda bilgi vermesi o haritaya bakan yorumlayan kiþiye baðlýdýr.

Türkiyede ve Dünya da iþide cok ýyý olan astrolog lar vardýr.

ama astrolg falcý degýldýr
bu iþin egýtýmýný almýs ve egýtýmýný veren kýsýlerdýr

imprezaWRC
11-09-2020, 10:25
ya hadi aradý dedi sana falancayý getiricem adý imprezaWRC, hadi e devlet'ine falan da girdi gitti seni muhtarlýktan tapudan her yerden araþtýrdý (olmaz ya hadi oldu:))

geçmiþ kiþisel bazý þeyleri söylemelerinin mantýðýný almýyor benim kafam. Bu yorumu yapma sebebim birebir gördüðüm örnekler olduðu için sorguluyorum ben de.

Olm adam veya kadýn bezgin bir þekilde oraya giderse, denilecek þeyler basit, senin yüreðin kabarmýþ, için çömelmiþ, senin omuzlarýnda çok büyük baský var.
Sonraki durumda eyvah eyvah'daki çakmakçý dede sahnesindeki gibi ilerleyebilir. :D :D
Bakýnýz Eyyvah Eyvah - Ali Rıza Şeker - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=pLaL5Ce3BE8)

https://www.youtube.com/watch?v=pLaL5Ce3BE8
O birþey söyler sen onaylamak için aðzýný açarsýn biraz dökülürsün o orada biraz daha yürür sen yine dökülürsün.
Ha öyle sen hiç konuþmuyacaksýn, eline de sadece isminden baþka done vermeyeceksin (bu da ne çirkin laf, done ne ya) o sana geçmiþte tarih bazýnda ne halt olduðunu anlatacak o zaman durup düþünürüm. Ama iþte bana ne geçmiþten, olmuþ bitmiþi anca DMC Delorean ile deðiþtirebilirim ki benim þansýma 60-70mph'i geçince arkadan ceza gönderirler otur birde onunla uðraþ :D : Ýþin özeti, geleceði görsün (ama öyle gaz verecek þekilde deðil) yatýrým tavsiyesi versin, loto numaralarýný söylesin. Bana ne geçmiþten, ben bilmiyorum sanki ne halt oldu :D :D Ya da al bu zaman makinesinin anahtarý þu tarihe git rakamlarda bunlar, oyna ve hemen paralarý al biraz deðerlendirip doðru Japonya'ya yerleþ desin :D :D

EOZDAG
11-09-2020, 10:35
Nitelikli dolandýrýcýlýk

Hizmet sektörünün kaliteli ve getirisi yüksek bir alt kolu lütfen :D

Yigit-Y
11-09-2020, 10:55
Olm adam veya kadýn bezgin bir þekilde oraya giderse, denilecek þeyler basit, senin yüreðin kabarmýþ, için çömelmiþ, senin omuzlarýnda çok büyük baský var.
Sonraki durumda eyvah eyvah'daki çakmakçý dede sahnesindeki gibi ilerleyebilir. :D :D
Bakýnýz Eyyvah Eyvah - Ali Rýza Þeker - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=pLaL5Ce3BE8)

O birþey söyler sen onaylamak için aðzýný açarsýn biraz dökülürsün o orada biraz daha yürür sen yine dökülürsün.
Ha öyle sen hiç konuþmuyacaksýn, eline de sadece isminden baþka done vermeyeceksin (bu da ne çirkin laf, done ne ya) o sana geçmiþte tarih bazýnda ne halt olduðunu anlatacak o zaman durup düþünürüm. Ama iþte bana ne geçmiþten, olmuþ bitmiþi anca DMC Delorean ile deðiþtirebilirim ki benim þansýma 60-70mph'i geçince arkadan ceza gönderirler otur birde onunla uðraþ :D : Ýþin özeti, geleceði görsün (ama öyle gaz verecek þekilde deðil) yatýrým tavsiyesi versin, loto numaralarýný söylesin. Bana ne geçmiþten, ben bilmiyorum sanki ne halt oldu :D :D Ya da al bu zaman makinesinin anahtarý þu tarihe git rakamlarda bunlar, oyna ve hemen paralarý al biraz deðerlendirip doðru Japonya'ya yerleþ desin :D :D

Video varya cuk

sensinkulustur
11-09-2020, 11:45
Düzeni oturtmuþtur hocam hepsi hikaye inanmayýn.
Hele bu fal uygulamalarýna inanýp para verenleri hiç anlamýyorum.
Az iyi, az kötü fal yorumlarýný veritabanýna eklemiþler kafalarýna göre yolluyorlar.

Low-Rider
11-09-2020, 11:47
Bakýnýz Eyyvah Eyvah - Ali Rýza Þeker - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=pLaL5Ce3BE8)

Benim söylediðim kýsým boldladýðým kýsým bunun yaþanmýþlýðýný bildiðim için yazýyorum. Ama isteyen istediði þeye inanmakta özgür.

imprezaWRC
11-09-2020, 12:25
Benim söylediðim kýsým boldladýðým kýsým bunun yaþanmýþlýðýný bildiðim için yazýyorum. Ama isteyen istediði þeye inanmakta özgür.

Yani bence çat kapý bile olsa illa birinin tanýdýðý aracýlýðý ile gitmiþtir ve illa bir takým bilgileri almýþtýr diye düþünüyorum. Gelecekten birþeyler de söyleyip tutturdu mu? Yani ne bileyim dende ofisin olduðu lokasyonda fal bakan bir teyzeyi biliyorum. Bir ara kapýya ne kadar lüks otomobil varsa gelip gidiyordu. Nerede evde oturan paralý hatun var hepsi teyzeye kahve falý baktýrmaya gidiyordu. Bir ara bizim ofisten arkadaþadý yodla görüp gel bakayýp demiþliði vardýr. Ha tutturuyormuydu tutturamýyormuydu bilemiyorum ama haneyi geçindiren, kirayý, ývýrý zývýrý ödeyen teyzeydi .
Parayý bulmuþsun altýnda Range Rover, ne halt etmeye falcýya gidersin. Ne öðreneceksin, kocam beni aldatýyor mu ? Ya ablacým býrak aldtasýn, senin altýna vermiþ mi Range Rover'ý, kartý ve nakiti de vermiþ mi? Bitti gitti. Sende günü gün et, her gün 3-5 kýyýya köþeye biriktir, sende akýllý davran. Yarýn öbürgün kocan haddi uðurlar olsun dediðinde dýmdýzlak kalma.
Falcý dediðin bir nevi psikolog. Ýnsan niye gider, terapi olsun diye gider. Konuþacak, içini dökecek birini arýyorsan gidersin. Yalanda olsa 3-5 iyi laf dinlemek içinde gidebilirsin. Ne bileyim bana geçmiþi anlatmasý çok cezbedici gelmiyor. (hiç cezbedici gelmiyor) Diyorum iþte, bana rakamlarý söylesin :D :D

Low-Rider
11-09-2020, 12:45
Yani bence çat kapý bile olsa illa birinin tanýdýðý aracýlýðý ile gitmiþtir ve illa bir takým bilgileri almýþtýr diye düþünüyorum. Gelecekten birþeyler de söyleyip tutturdu mu? Yani ne bileyim dende ofisin olduðu lokasyonda fal bakan bir teyzeyi biliyorum. Bir ara kapýya ne kadar lüks otomobil varsa gelip gidiyordu. Nerede evde oturan paralý hatun var hepsi teyzeye kahve falý baktýrmaya gidiyordu. Bir ara bizim ofisten arkadaþadý yodla görüp gel bakayýp demiþliði vardýr. Ha tutturuyormuydu tutturamýyormuydu bilemiyorum ama haneyi geçindiren, kirayý, ývýrý zývýrý ödeyen teyzeydi .
Parayý bulmuþsun altýnda Range Rover, ne halt etmeye falcýya gidersin. Ne öðreneceksin, kocam beni aldatýyor mu ? Ya ablacým býrak aldtasýn, senin altýna vermiþ mi Range Rover'ý, kartý ve nakiti de vermiþ mi? Bitti gitti. Sende günü gün et, her gün 3-5 kýyýya köþeye biriktir, sende akýllý davran. Yarýn öbürgün kocan haddi uðurlar olsun dediðinde dýmdýzlak kalma.
Falcý dediðin bir nevi psikolog. Ýnsan niye gider, terapi olsun diye gider. Konuþacak, içini dökecek birini arýyorsan gidersin. Yalanda olsa 3-5 iyi laf dinlemek içinde gidebilirsin. Ne bileyim bana geçmiþi anlatmasý çok cezbedici gelmiyor. (hiç cezbedici gelmiyor) Diyorum iþte, bana rakamlarý söylesin :D :D

Ýlk mesajýma zaten yazdým.. Bu iþi yapanlarýn %90i kolpaci, geleceði söylüyorum diyen yalan söylüyordur.

cabrioleter
11-09-2020, 15:45
Su falýymýs
Kýtap falýymýs
Kum falýymýs

Astrolojidir..
hayatýnýzdaki dönüm noktalarý vs %80 çýkar gelecek hakkýnda bilgi vermesi o haritaya bakan yorumlayan kiþiye baðlýdýr.

bu ne bilimsizliktir ya rabbi!
astronomi bilimdir astroloji ise þarlatanlýktýr.
astrologlar ise þarlatanýn ta kendisi..

Astrolojinin Bilimle İmtihanı - Tevfik Uyar | kitapyurdu.com (https://www.kitapyurdu.com/kitap/astrolojinin-bilimle-imtihani/372287.html)

þiddetle tavsiye ederim..
yalansavar ekibinin her sene baþýnda nasýl bilimsel metodoloji ile kehanet uydurup tutturduðunu ve bunlarýn nasýl bir þarlatanlýk olduðunu anlattýðý podcastler var onlarý da dinlemelisin..
bi insanýn dönüm noktasýyla yýldýzlarýn, gezegenlerin uzaktan yakýndan hiçbir alakasý yok..

Berkan
11-09-2020, 15:50
Bizde zamanýnda gecenin bir köründe Mr.K (Onur) ile oturuyorz birde bir kýz. Bizim kayseri kurnazý Onur baþladý sallamaya söyle falcý var böyle falcý var hemen gelir eder falan. bu böyle yürüyünce bende eslik ediyim dedim tanýman etmen lazým herþeyi biliyor ediyor diye iki koldan destekli desteksiz sallýyoruz.

Tabi bukadar gaza abla tutuldu çaðýrýn nolur diye, falcý dediðimizde Yavuz-Dragger :hahaha:.
Bizim falcý gelene kadar biz saðlý sollu kýza ne seversin nelerden hoþlanýrsýn yok hoslandýgýn biri varmý falda sallamalýk salak saçma biton soru sorduk.

Bende bu kýzýn keklik gibi söylediklerini mesaj yazdým, ana maddelerin bunlar doldur doldur sallar artýk diye. :hahaha::hahaha:

Bizimki durup durup sen xx yerde yaþamak istiyosun, 5 dk geçiyor içinde X harfi olan birini bekliyosun diyip yazdýgým 1 cümleyi 10 cümle sallayýp sallayýp duruyor.

Tabi abla dumur, eli ayagý karýstý ayy dogru, nerden gördün nasý biliyorsun, bayýldým ettim,kaça bakýyorsun normalde, arkadaslarýma söyliyime kadar geldiydi mevzu ahahha

Ýþin özü Kek olmayýn, biraz zorlasak saatte usturuplu olsa orda falcý diye tarikat kurardýk valla:D

imprezaWRC
11-09-2020, 16:22

Astrolojinin Bilimle Ýmtihaný - Tevfik Uyar | kitapyurdu.com (https://www.kitapyurdu.com/kitap/astrolojinin-bilimle-imtihani/372287.html)

yalansavar ekibinin her sene baþýnda nasýl bilimsel metodoloji ile kehanet uydurup tutturduðunu ve bunlarýn nasýl bir þarlatanlýk olduðunu anlattýðý podcastler var onlarý da dinlemelisin..
bi insanýn dönüm noktasýyla yýldýzlarýn, gezegenlerin uzaktan yakýndan hiçbir alakasý yok..

Þu kitabý arýyordum link verdiðin iyi oldu :)

eraslanb
11-09-2020, 16:57
Eğer müslümansanız hatta 3 büyük dine inanıyorsanız. Cinlerin varlığına da inanmalısınız.
Gelelim fal mevzusuna Cinler pisliğin olduğu her yerde yaşar eskiden tuvalet evlerin dışındaydı değil mi? Saraylarda bile bu böyle sebebi ev temiz kalsın cinler gelmesin diyedir. Hatta doğudaki evlerde mutfak bile eve dahil değildir başka bir bölümüdür evin kapıyı kilitler gidersin.
Sizin tanışabileceğiniz kapasite deki tüm falcılar gelecek konusunda sahtekardır. Komple sallama bakanları bir kenara bırakırsak. Az biraz cinlerle bağlantılı bir falcıya gittiğinizde ışık hızında hareket edip aynı anda birçok yerde olan bir varlığa kim olduğunuzu söylediğiniz de saliseler içinde bilgi alabilir. Şimdi bir örnek vereyim karınız sizi aldatıyor. Falcıya bunu söyledi cin. Size de falcı boşanacaksınız eşiniz hayattındaki adamın adı e harfiyle başlıyor dedi şüphelendiniz yakaladınız boşandınız bu onun geleceği görmesi değil olan olaydan ve geçmişinizden çıkarım yapmasıdır. Bir örnek daha kardeşinizle iyi gibi duran ortaklığınız var. Falcı 6 aya dükkanı ayıracaksınız dedi. Kardeşinizin eşi hergün başını yiyor dükkanı ayır diye ve adam pes edecek gibi size çaktırmıyor. Bu durumu duyan falcı size söyleyince geleceği bilmiş olmuyor çıkarım yapıyor. Belki kardeşiniz son dakika eşini boşayacak.
Gelelim geleceği direk görme mevzusuna Allah'a has bir özelliktir. Çok kurcalamayın ebcet alfabesi yıldızname falan diye cehennemin dibi çok sıcak duramazsınız:)

eraslanb
11-09-2020, 16:58
Mobildeyim biri duzeltebilirse sevinirim.

MetalliHead
11-09-2020, 18:31

Astrolojinin Bilimle Ýmtihaný - Tevfik Uyar | kitapyurdu.com (https://www.kitapyurdu.com/kitap/astrolojinin-bilimle-imtihani/372287.html)

Bahsettiðiniz kitaba ek olarakbu videolarda izlenebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=wuc9KGB3yi4

https://www.youtube.com/watch?v=CoZ-NRsGWKw

GokhanRS
11-09-2020, 20:14
Astroloji bilimdir ayaðý ile pazarlanan dindir falcýlýktýr. Ýnsanlýðýn büyük kýsmý da gazetelerin satýþ kaygýsýyla yayýnladýklarý sahte burç makale vb sayesinde gerçekmiþ gibi inanýrlar. Bence insanlarýn günlük algýlarýyla oynamaya yönlenmeye baþlamýþtýr. Bazý gazeteler burç sayfasýyla beyin yýkama giriþimlerinde bile bulunurlar.

livaneli
11-09-2020, 20:21
Su falýymýs
Kýtap falýymýs
Kum falýymýs

Astrolojidir..

Astrolojiyi de falcýlýðýn bir türüdür. Üfürükçülerin deðil de okumuþ yazmýþ, entelektüel kesimin iþtigali olmasý bir þeyi deðiþtirmiyor. Astronomi dersen bilimdir.

MeRtCaN
11-09-2020, 23:34
Astrolojiyi de falcýlýðýn bir türüdür. Üfürükçülerin deðil de okumuþ yazmýþ, entelektüel kesimin iþtigali olmasý bir þeyi deðiþtirmiyor. Astronomi dersen bilimdir.

Alakasi yok
Yanlis biliyorsunuz
Astroloji gezegen ve yildizlarin insan uzerindekini etkisini yorumlayan
Bir bilim dalidir

Fal ise uydurma hurafe dir
Ýkisi bir birinden cok farklidir

MeRtCaN
11-09-2020, 23:37

Siz hala
Astrolog lar ile
Sarlatanlik yapan hurafecileri karistiriyorsunuz
Ayni sey degil

sagi
11-09-2020, 23:38
Su falýymýs
Kýtap falýymýs
Kum falýymýs

Astrolojidir..

valla abi küçükken bakýlan yýldýzname'nin gerçekleþmesi insaný etkilemiyor deðil al sana gelecek :)

MeRtCaN
11-09-2020, 23:39
Ha bu arada eski kiz arkadasim unlu bi astrolog du :))
5 yil dir birlikteydik 2 aydir ayriyiz

5 yilda ne mi oldu hala zengin deðilim sayilsal cikmadi bize ������������

MeRtCaN
11-09-2020, 23:40
valla abi küçükken bakýlan yýldýzname'nin gerçekleþmesi insaný etkilemiyor deðil al sana gelecek :)

Kanka bende cok asiri inanmiyorum
Ama cidden cikan tutan seyler var
5 yildir isin icinde oldugum icin net konusyorum :)

MetalliHead
12-09-2020, 07:57
Alakasi yok
Yanlis biliyorsunuz
Bir bilim dalidir

Astroloji toplumda en yaygýn olan sahte bilimdir(pseudo science). Köken olarak bilimi alsa da yöntem olarak bilimsel deðildir. . Bir gezegenin sizin üzerinizde etki oluþturabileceði tek fiziksel kuvvet kütle çekim kuvvetidir ama ayný evin salonunda oturduðunuz arkadaþýnýzýn size uygulayacaðý kütle çekim kuvveti jüpiterin uygulayacaðýndan fazladýr.

Ahmet.S
12-09-2020, 08:22
3 harfliler ile irtibattaysa o zaman ihale mihale kovalasýn ne diye falcýlýk yapýyor :D :D :D

Geçmiþle ilgili olaylarý öðrenebilir cinlerden. Ýrtibat halinde olan var. 18 yaþlarýmýzda bir arkadaþýmýn üstüne orutuyorlardý sabaha karþý. Yanýnda kalýnca kireç gibi olmuþtum. Yani inanan için cinler var.

fthdrn
12-09-2020, 08:40
Bu cinlerle muhattap olan birini tanýyordum gerçekten geçmiþe ait bilgiler veriyorlar. Ýþ güç yok tabi onlarla uðraþýyorlar. Hobi gibi düþünün.

GokhanRS
12-09-2020, 09:09
Metafiziksel olaylarý cinleri falan ispatlayanlara çok büyük para ödülü veren bilimsel kuruluþlar var.

Bence harcanýyorsunuz buralarda.

AþkýnS.
12-09-2020, 10:40
Geçmiþe dair deðil geleceðe dair ipuçlarý lazým bize

Anýl E.
12-09-2020, 10:46
Sadece ölüler görür..

free-hifi
12-09-2020, 10:48
Definecilerin yoldaþýdýr onlar

said_
12-09-2020, 11:31
https://pbs.twimg.com/media/DnEqFlbW4AEahXz.jpg

MetalliHead
12-09-2020, 11:55
Metafiziksel olaylarý cinleri falan ispatlayanlara çok büyük para ödülü veren bilimsel kuruluþlar var.

Bence harcanýyorsunuz buralarda.

Randi vakfý paranormal olduðunu ispatlayanlara milyon dolar para veriyordu, 50 sene kimse bu ödülü alamadý :D James Randi illüzyonist olduðu için hilelerini yediremediler :D :D

livaneli
12-09-2020, 23:20
Alakasi yok
Yanlis biliyorsunuz
Bir bilim dalidir

Nesnel etki ve tepkileri gözlenemeyen hiç bir olgu bilim deðildir. Deneysel olmayan hiç bir eylem de bilim kapsamýnda incelenemez.

Mutlu Deðerli
13-09-2020, 00:08
Falcýlara kalsa arkadaþým þimdi C7 Stingray la geziyordu... Hayatlar H100 :D

DOHC
13-09-2020, 08:43
Alakasi yok
Yanlis biliyorsunuz
Bir bilim dalidir

Bilim dalý mý?
Hangi üniversitede astroloji bölümü var peki?

DOHC
13-09-2020, 10:43
Soramazsın: Faladdin (Sertac Taşdelen) I 86. Bolum - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=9OWYjnOVmy0)

cabrioleter
13-09-2020, 18:59
abi konuda carl saganlar, richard dawkinsler, james randiler yetmiyor yerlilerden yalansavar ekibi, tevfik uyar falan yani cayýr cayýr bilim insanlarýnýn konuya nasýl baktýðý ile alakalý bir ton paylaþým var hala þarlatanlýða ýsrarla bilim diyorsunuz aðzým açýk bakýyorum..

bugün sosyal medya yýkýlýyor cinci hocanýn nasýl cin çýkardýðýyla ilgili görüntülere denk gelmiþsinizdir belki.. bunlar bu ülkede asla bitmeyecek..

çünkü çok hafife alýyoruz..

https://pbs.twimg.com/media/Eg59ji8WsAAZMoE?format=jpg&name=small

GokhanRS
13-09-2020, 21:07
Cinsel tacizden kaydı olan ‘cinci hoca’ yakalandı! Skandal goruntuler ortaya cıktı - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cinsel-tacizden-kaydi-olan-cinci-hoca-yakalandi-skandal-goruntuler-ortaya-cikti-6036379/)

gokhankenar
14-09-2020, 00:21
Fala inanmayýn Falsýz kalýn...

MetalliHead
14-09-2020, 08:33
abi konuda carl saganlar, richard dawkinsler, james randiler yetmiyor yerlilerden yalansavar ekibi, tevfik uyar falan yani cayýr cayýr bilim insanlarýnýn konuya nasýl baktýðý ile alakalý bir ton paylaþým var hala þarlatanlýða ýsrarla bilim diyorsunuz aðzým açýk bakýyorum..

bugün sosyal medya yýkýlýyor cinci hocanýn nasýl cin çýkardýðýyla ilgili görüntülere denk gelmiþsinizdir belki.. bunlar bu ülkede asla bitmeyecek..

çünkü çok hafife alýyoruz..

https://pbs.twimg.com/media/Eg59ji8WsAAZMoE?format=jpg&name=small

Günümüzde bilgiye ulaþmak çok kolaylaþtý, bundan 40 sene önce ancak dergi takip ederek ulaþýlabilecek makalelere Pubmed ve Google Scholar gibi siteler üzerinden saniyesinde ulaþabiliyoruz. Fakat tüm dünyada cahilliðe itibar ve yanlýþ bilgiye itimat da arttý. Buna baðlý olarak spirütalizm, astroloji, geleneksel Çin týbbý... gibi safsatalara inanýþ da arttý. Birkaç uyduruk siteden aþýyla ilgili safsata okuyanlar karþýmýza aþý karþýtý kesildi. Sonumuz iyi görünmüyor.

Aranel Ciryatan
14-09-2020, 10:29
Fal mevzularýna pek inanmam. Hatta sallýyor vs derdim. 2010 yýlý ***** sosyal medya vs o zamanlar bu kadar patlak deðil. O dönem bir kýz arkadaþým vardý ve çok yakýn çocukluk arkadaþým ile beni aldatma mevzularýný yakalamýþým. Bir kýz arkadaþýmda gel falcýya gidelim diye darlýyor o dönem. Yaþ 26 o zamanlar. Neyse gittik Taksim'de ara sokakta bir kafeye. Ýþte yýldýzname falan bakýyormuþ arkadaþlar. Girdik neyse içeri. Sabah gittiðimiz için boþtu kafe bide hafta içi idi direkt aldýlar. Oturdum karþýsýna dedi senin sýkýntýlarýn var baya konuþacaðýz.

Neyse özet geçerek ilerliyorum baya uzun mevzu. Dedi iþte yýldýzname baktýrmak istediðine emin misin? Doðru bildiklerinin yanlýþ, yanlýþ bildiklerinin doðru olduðunu öðrenebilirsin. Ters giden hayatýn düze, düz giden hayatýn terse dönebilir falan filan dedi. Bana ne söyleniyorsa sana söylemekle yükümlüyüm dedi. Dedim ben ok'im baktýrcam.

Neyse önüne küçük bir tahta sandýk aldý mini minide not kaðýtlarýný masaya serdi. Üzerlerine arapça bir þeyler yazmaya baþladý. baya bi 30-40 tane falan yazdý kaðýt. Sonra baþladý tek tek onlarý yakýp o minik sandýða atmaya. Son baþladý takýr takýr saymaya annenin adý bu, babanýn adý bu, 3 kardeþmiþsiniz ama senden büyük kardeþinden küçük olan doðmamýþ. Ben tabi þok böyle birþeyden haberim dahi yok. Neyse bunun mevzu sonda.

Senin kýz arkadaþýn varmýþ en yakýn arkadaþýn ile biþiler olmuþ ama iþte çocuk þöyle yapmýþ kýz böyle yapmýþ vs mevular. Geçmiþten bahsettik ettik sonra geleceðe geldik. Asýl bomba bundan sonra.

Baþladý sen 3 ay içinde bir kaza yapacaksýn. böyle bir köþemi dönüþ mü adýný bilmiyorum öyle bir yerde kaza yapacaksýn ama sana bir þey olmayacak dedi. 3 ay sonra tam dediði þekilde tali yoldan ana yola çýkan bir arkadaþ yandan vurdu arabaya.

Neyse devam edelim. Dedim ya sene 2010. Hayatýna biri girecek önce uzun süre arkadaþ olacaksýnýz sonra birbirinizin farkýna varacaksýnýz ama o zamanlar ikinizin hayatlarýnda da baþkalarý olacak fakat ikinizde çevrenizdekilerden kurtulup yollarýnýzý birleþtireceksiniz. Adýný net göremiyorum ama 5 harfli ve up uzun saçlarý ile ön plana çýkýyor dedi. 2011'de sevgili eþim ile tanýþtým 2015'e kadar arkadaþtýk ve 2017'de evlendik. 5 harfli adý ve uzun saçlarý en belirgin özelliði.

Ben tabi bu süre zarfýnda bu falý unuttum gitti. 2018 yýlý eþimle bir kafede oturuyoruz. Kafede fal falan yazýyordu o anda ampul yandý ben. Lan bu falcýnýn dedikleri bir bir çýktý diye. :D

Neyse kardeþ mevzuna döneyim. Bu arada daha baya birþey anlattý etti falan neyse bitti çýktým odadan. Elim ayaðým titriyor þok içindeyim çünkü. Ýlk iþ annemi aradým. "Kardeþimden önce düþük yaptýn mý?" annemden ne cevap gelse beðenirsiniz. Evet :D Direkt sordu tabi bu nereden çýktý diye. Dedim falcý söyledi. Oda tabi þok durumda.

O yüzden fal mal hala pek inanmasam da baþýmdan da böyle bir mevzu geçti.

MeRtCaN
14-09-2020, 10:43
Bilim dalý mý?
Hangi üniversitede astroloji bölümü var peki?

Gökyüzü bilimi dedim..

Yazýlmýþ mlyonlarca kitap var

yaný ýnanmak zorunda degýlsýn ben býsý dýyemem

Allah a da ýnanmayan býr suru ýnsan var

Ormanci
14-09-2020, 10:52
Genelde iþin hep "þebeklik" kýsmýna denk gelenler pek inanmýyor ama rüya, fal, bilmemnegörü (duru görü müydü), vesaire ile çeþitli bilgileri þunlarý bunlarý gören var. Ýþ "o zaman altýlýyý söylesin, sayýsalý söylesin" þeklinde iþlemiyor galiba. Yaþayan, anlatan eden de yalancý konumuna düþmesin neticede þurada :) Büyü, fal ve benzeri iþler eski zamanlardan beri var.

Ha inanýyor musun deseniz, ben bu þekilde "tutan" þeylere denk gelmediðim için pek sallamýyorum ama öyle birilerine denk gelirsem de %100 önyargýlý þekilde "heuheee ne bilecek lann" modunda yaklaþmam :)

Zamanýnda annemin bi arkadaþý çaðýrmýþtý, ay falcý gelecek çok iyiymiþ þöyle bilmemneymiþ... Ben de o zaman üniversitedeyim, araba da var, okuldan gelince anamýn þöferliðini yapýyorum :D Annem de meraklý hadi gidelim cart curt. Gittik, salak karý sallýyor da sallýyor, acayip soyut, mal mal þeyler söyledi, bi de kadýna orada para ödediler ahahah :) Yazdýrdýlar güya bir de, þöyle olacak böyle olacak..

Tek hatýrladýðým ve az buçuk tutan, benim için "evinizin kapýsýnda beyaz bi spor araba" dedi. Herhalde bi 20 sene sonra falan beyaz Giulietta tuttu buna istinaden :D Az buçuk dedim çünkü "acayip bi zenginlik"ten de bahsediyordu, borç harç gidiyoruz lan ne zenginliði :D

Ama enteresandýr, yine o zamanlar bir arkadaþýmýn ablasý da tarot falý bakmýþtý, her açtýðým kartýn bi köþesinde bi yerinde altýn çýkýyor. Kýz baktý baktý, neredeyse her kartta altýn var, o da bi zenginlikten bahsetmiþti, normal deðil bu falan diye... Ulan arka bahçede 1 milyon metreküp doðalgaz mý bulacam, miras mý kalacak, hiç biþey olmadý :D

DOHC
14-09-2020, 12:14
Gökyüzü bilimi dedim..

Yazýlmýþ mlyonlarca kitap var

yaný ýnanmak zorunda degýlsýn ben býsý dýyemem

Allah a da ýnanmayan býr suru ýnsan var

Bence yazdýðýn mesajý tekrar oku derim............