Orijinalini görmek için tıklayınız : Eve Yarasa Girdi :)
Arkadaşlar selam
Az önce eve yarasa girdi :)
Bugün hava çok sıcaktı, klima açtık gündüz, akşam hava serinleyince çocukta uyuduktan sonra yatak odasının camını yarım konumda açık bıraktım,
Evin tam zıt köşesinde salonda oturuyoruz.
Ben bir yandan swapmaster'ın videolarını izliyorum, bir yarndan ***** sitede Mk1 Golf bakıyorum, Bir yandan da kıskanma favorilerini paylaş konusunda post okuyorum.
Eşimde online bir eğitim izliyor telefonunda.
Eşim aaa yarasaaa diye bağırdı içeri yatak odasından gelen bir yarasa süzüldü :)
Yarasa bu biz küçükken akşam karanlığında deli gibi uçan küçük cinsten.
Eşimde gündüz dedi ki bilmemkinlerin evine geçen sene yarasa girmişti vs dikkat edelim. Dedim ki zhaa biz kaçıncı kattayız falan.
Eşim çok korkar bu tür işlerden.
Yarasa salonun tavanında daire çiziyor deli gibi :),
Dedim ki sen çık odadan. Çıkamam diyor :) Yastığı yüzüne kapattı :)
Dedimki koş çık.
Hanım çıktı bende çıktım :)
Mutfak balkonuyla salon balkonu ortak. Salon balkonunun kapısını açacağım ama dışarıda kapı kulpu yok :)
Bir yastık aldık girdim salona, kapısını kapattım.
Balkon kapısını açtım ama hayvanın çıkacağı yok.,
Üstüme uçtukça yastığı sallıyorum balkona yönelsin diye ama deli gibi pike yapıyor sağa sola.
Sonunda çıktı balkon kapısından.
Bu tür canlıları tanıyan varsa sorum olacak.
Bunlar için ilaçlama, hijyen temizliği vs yaptırmaya gerek var mı acaba ?
Ahmet Saraçoğlu
16-05-2020, 23:11
şu an gelse net terkederim evi :):) geçmiş olsun
turbo&quattro
16-05-2020, 23:15
Yillar once uyurken odamda bir tikirti duydum . Isiklari actim odada ucan bir yarasa vardi tabi o an evde olan hic kimse inanmamisti hatta ertesi gun alay konusuydum nasil ruyalar goruyorsun diye . O gunun aksami hep beraber disari ciktik gece eve geldigimizde yarasa bu sefer salonda ucuyordu . Camlari kapilari actik cikmadi . Ufak bir balikci agi gibi birsey atmistik ustune oyle yakalayip salmistik ;). Gecmis olsun cikar belki kendiliginden .
şu an gelse net terkederim evi :):) geçmiş olsun
Şuan yarasa = covid19
Yillar once uyurken odamda bir tikirti duydum . Isiklari actim odada ucan bir yarasa vardi tabi o an evde olan hic kimse inanmamisti hatta ertesi gun alay konusuydum nasil ruyalar goruyorsun diye . O gunun aksami hep beraber disari ciktik gece eve geldigimizde yarasa bu sefer salonda ucuyordu . Camlari kapilari actik cikmadi . Ufak bir balikci agi gibi birsey atmistik ustune oyle yakalayip salmistik ;). Gecmis olsun cikar belki kendiliginden .
Zar zor çabayla çıkarttım valla ama terledim, bilmediğimiz bir hayvan sonuçta :)
turbo&quattro
16-05-2020, 23:20
Haha aman iyi ciktiysa.
SekoLive
16-05-2020, 23:21
Çorbası iyi oluyor diyorlar ama yinede sen bilirsin.
turboman
16-05-2020, 23:22
Türk yarasasıdır o covid movid olmaz ;) temas etmediyseniz veya sizi ısırmadıysa korkmanıza gerek yok ama salladığınız yastık deydiyse onu atın bence ;)
Endişemiz şu, Salona gelene kadar bir yere konduysa vs.
Allahtan çocuğun odasına girmedi :)
Tavanda delikler açacaktık az daha çıkmaysaydı :) Şaka bir yana gece gece ilginç bir aksiyon oldu.
Şimdi işin yoksa camlara sineklik yaptır :)
turbo&quattro
16-05-2020, 23:29
Endişemiz şu, Salona gelene kadar bir yere konduysa vs.
Allahtan çocuğun odasına girmedi :)
Tavanda delikler açacaktık az daha çıkmaysaydı :) Şaka bir yana gece gece ilginç bir aksiyon oldu.
Şimdi işin yoksa camlara sineklik yaptır :)
Bir sekilde giriyorlar heralde . Bizim evin tum camlarinda kapilarinda sineklik vardi ama yinede girmis bir sekilde . Baca varmi evde ? Oradan gelmis olabilir bir ihtimalde.
Bir sekilde giriyorlar heralde . Bizim evin tum camlarinda kapilarinda sineklik vardi ama yinede girmis bir sekilde . Baca varmi evde ? Oradan gelmis olabilir bir ihtimalde.
Baca delikleri hep kapaklı 1-2 yerde var ama kullanılmıyor.
Farklı bir zamanda girip saklanmış olma ihtimali de var.
turbo&quattro
16-05-2020, 23:34
Baca delikleri hep kapaklı 1-2 yerde var ama kullanılmıyor.
Farklı bir zamanda girip saklanmış olma ihtimali de var.
Bizim evde sominenin borulari vardi ( simdi yine birkac kisi saldirmasin simarik ukala diye somineyi okuyunca ) oradan baska girebilecegi yer hic aklimiza gelmedi . Eger saklanmis olsaydi duyardiniz yaw bir sekilde haha
enes_srb
16-05-2020, 23:37
Geçmiş olsun bu dönemde ciddi korkutuyor malesef , geçen haftada arkadaşımın evine girmişti çıkarana kadar ecel terleri dökmüş. Hala ürperiyorum diyor aklıma geldikçe
Geçmiş olsun bu dönemde ciddi korkutuyor malesef , geçen haftada arkadaşımın evine girmişti çıkarana kadar ecel terleri dökmüş. Hala ürperiyorum diyor aklıma geldikçe
iyi ki çocuk uyanıkken girmedi, fobi oluşurdu.
Grimlord
17-05-2020, 00:55
iyi ki çocuk uyanıkken girmedi, fobi oluşurdu.
Bu fobiyi yenerek Batman yada Batwoman olurdu belki abi, iyi yönünden bak :D
coolvtec
17-05-2020, 08:58
Bence riskli bir şey yoktur. Bir şey yapmaya gerek yok yani.
Yıllar önce kayınvalidelerin evindeyken gece girmişti bizim odaya. Bunlar bir şekilde giriyorlar ama çıkamıyorlar ***** gözler görmüyor, sonar da açık pencere buluncaya kadar dön babam dön. Ben tam camın altında yatıyordum, iyice açtım camı yattığım yerden, 8-9 tur attıktan sonra sonunda açık camı buldu ve çıktı.
10 sene olmustur bizim eve de girmisti. Cok hizli uctugu icin evin icinde ciddi panik yaratiyor :D salon kapisini kapatip camlari aci birakinca sabaha kadar cikmisti :)
rahmitanir
17-05-2020, 09:37
Gecmis olsun.
Gencligimde 2 kez basima gelmisti bu olay.
Yarasa kanatlarini kapatip kenar koseye pustugundan parmak kadar ufacik bir sey oluyor ve gozukmuyor.
1-2 gun sonra bu hayvan aksam vakti yine evin bir yerlerinde ortaya cikar.
Biz iki seferde de yastikla vurup hayvani afallatmistik. Akabinde disariya atmistik.
Simdiden gecmis olsun.
Çorbası iyi oluyor diyorlar ama yinede sen bilirsin.
Bunu yazmak için girmiştim
Yazın benim de eve girdi. O kapısını akşam bi açtım kafamın üstünden bişey uçtu. Dedim s*çtık.
Neyse cam-perde açtık ama nafile. Tavanda tur atıyor. Baktım olacak gibi değil, gözü kararttım aldım elime büyük havlu. 2. denemede üstüne attım sonra havluyu kaldırdığım gibi camdan dışarı çıktı.
Karanlıkta uçar, ışık açıkken kalmaz olayını da geçelim. Her 2 türlü de uçuyor nalet
Yiğit G.
17-05-2020, 13:05
1- Corona virüsü yarasadan geçmedi. Yarasadan bu virüsü alıp insanın dnasına uyumlu hale getiren bir aracı hayvan oldu. Yani yarasa yiyen başka bir yırtıcı.
2- Yarasa ile insan arasında büyük biyolojik far var, hastalık direk insana geçemiyor.
3- 2003 de ilk çıkan covid hastalığı sars 1 yani yine yarasadan geldi ama yarasa avlayan misk kedileri önce virüsü kendileri aldı sonra mutasyon geçirtip insana bulaşıcak hale getirip kedilerden insana bulaştı.
Kısaca alın elinize sevin hiçbir şey olmaz.
https://www.askideas.com/media/15/Cute-Baby-Bat-In-Hand-Funny-Picture.jpg
onursumer
17-05-2020, 13:15
yazlıkta başıma birkaçkere geldi
üzerine havlu atıp dışarı attım ben hep
başka turlu olmuyor :D
geçmiş olsun ister istemez tedirgin olur insan, hayvanın suçu olmasa da adı çıktı bir kere.
1- Corona virüsü yarasadan geçmedi. Yarasadan bu virüsü alıp insanın dnasına uyumlu hale getiren bir aracı hayvan oldu. Yani yarasa yiyen başka bir yırtıcı.
2- Yarasa ile insan arasında büyük biyolojik far var, hastalık direk insana geçemiyor.
3- 2003 de ilk çıkan covid hastalığı sars 1 yani yine yarasadan geldi ama yarasa avlayan misk kedileri önce virüsü kendileri aldı sonra mutasyon geçirtip insana bulaşıcak hale getirip kedilerden insana bulaştı.
Beni 7 dünya mikecek elime almam :)
Yiğit G.
17-05-2020, 17:42
Beni 7 dünya mikecek elime almam :)
yarasa deyince aklıma hep bu gelir
https://www.youtube.com/watch?v=NoSVnc-7eTk
GokhanRS
17-05-2020, 18:11
Bizim evde sominenin borulari vardi ( simdi yine birkac kisi saldirmasin simarik ukala diye somineyi okuyunca ) oradan baska girebilecegi yer hic aklimiza gelmedi . Eger saklanmis olsaydi duyardiniz yaw bir sekilde haha
Neyseki zengin değilizde eve yarasa marasa girmiyor 🤣
Çocukken babam görev icabı diyarbakırda otururken yazları 3-4 haftada bir girerdi salona, peder bey çıkartırdı havluyla, bi zararı olmaz ama sineklik yaptırmakta fayda var, bizim zamanlarda öyle bir teknoloji yoktu pek
Ahhaah iimiş :p
Balkonda sıgara ıcerken bızım de duvara carpmıstı gerzek hayvan.
×bu arada baslıgı gorunce yarasa hangı arabanın lakabı la dıyıp merak ederek gırdım konuya :p
Neyseki zengin değilizde eve yarasa marasa girmiyor
Yapmayın abi ya adam daha dıger konuda yeni allahını seven defansa geldı dedı :p
Yapmayın abi ya adam daha dıger konuda yeni allahını seven defansa geldı dedı :p
Altın kapılarımız kan oldu Tayfunnn :=)
Her yarasa gelip size coronavirus bulastirmiyor. Ayrica Turkiye'deki yarasalarda coronavirus yok.
Benim yatak odasina da yazin hep giriyolar. Vileda kovasini ustlerine kapatip alttan karton kaydirarak hapsedip saliyorum. Bazen bakisiyoruz odada bir sure, batman gibi hissediyorum iyi oluyor.
Sekerli su yapin verin iciyorlar. Zaten bortu bocekle beslendiginden kendileri ac kalmiyor pek.
Bence gayet sirinler. Yemiyorum tabi.
Her yarasa gelip size coronavirus bulastirmiyor. Ayrica Turkiye'deki yarasalarda coronavirus yok.
Benim yatak odasina da yazin hep giriyolar. Vileda kovasini ustlerine kapatip alttan karton kaydirarak hapsedip saliyorum. Bazen bakisiyoruz odada bir sure, batman gibi hissediyorum iyi oluyor.
Sekerli su yapin verin iciyorlar. Zaten bortu bocekle beslendiginden kendileri ac kalmiyor pek.
Bence gayet sirinler. Yemiyorum tabi.
Zeyna gibi oradan oraya uçup zıplamasa belki anlaşılabilir ama iki kelam sohbet edecek kadar durmuyor olduğu yerde :)
MatraX_07
18-05-2020, 07:44
ne kadar tatlıymıs :D :D
ChuckBartowsKi
18-05-2020, 13:25
daha önce belki 3-4 kere girdi müstakil bir evde oturuyorum bölge çok kalabalık olmadığı için çok oluyorlar daha önceleri de küçükken futbol falan oynarken 2-3 kere yine temasım oldu maalesef.
eve girince tenis raketinden tutun telefondan açılan sese kadar bir çok yöntem ile mecburi çıkardım korku ilk başta oldu sonralarda alıştım artık.
fakat eve ne zaman girse hep benim odama girdi ve girdikten sonra ben mutlaka ufak çaplı veya büyük grip atlattım bu da anektod olsun corona olayı çıkana kadar hep alerjim var yarasaya derdim çünkü yazın ortasında grip olmak garip gelirdi meğer hayvan kendini korumak için hasta ediyormuş hahaha
corona falan olacağını hiç sanmam fakat yastık temas ettiyse atın odayı havalandırın bir şey olacağını sanmam.
Teşekkürler.
Corona işin şakası tabi ama bakteri vs taşırsa diye endişem vardı.
Yatak odasının perdesini yırttığını farkettik
Yarasa evi sevdi galiba tekrar girdi :)
Hemen salondan çıktık kapılar kapatıp.
Sonra salona girdim balkonu açmak için yarasa ortada yok :) Saklanmış.
Bulmak için başıma motor kaskımı taktım :)
Perdenin arasına saklanmış :)
Perdeyi sallayınca üstüme çarptı tekrar perdede asılı olarak durmaya başladı .
Bir kutuyu üzerine kapattım, camdan dışarı saldım :)
Merak ettiğimiz evde saklanan başka yarasa var mı :)
Ahmet Saraçoğlu
09-06-2020, 21:24
haydaaaaa :):):)
Başa bela aldık bu işi, cam açamayacağız file takmadan, ya hep klima, ya file.
Evi ilaçlatmayla ilgili birşey yapabilir miyiz ki acaba?
MetalliHead
09-06-2020, 21:32
Corona bulaştırmasa da kuduz bulaştırabilen bir hayvan
Yiğit G.
09-06-2020, 22:49
Corona bulaştırmasa da kuduz bulaştırabilen bir hayvan
çok düşük bir ihtimal.. çevrende yarasadan kuduz kapan var mı ? Köpek kedi den bile daha düşük ihtimali var. Yani yarasadan kuduz diye çekinirsen sokaktaki kedi köpekten daha çok çekinmen lazım.
MetalliHead
09-06-2020, 22:59
çok düşük bir ihtimal.. çevrende yarasadan kuduz kapan var mı ? Köpek kedi den bile daha düşük ihtimali var. Yani yarasadan kuduz diye çekinirsen sokaktaki kedi köpekten daha çok çekinmen lazım.
Kedilere alerjim var yaklaşmıyorum, daha önce saldırıya uğradığım için köpeklere de yaklaşamıyorum . Benim için sadece yarasa kalıyor :D
Başa bela aldık bu işi, cam açamayacağız file takmadan, ya hep klima, ya file.
Evi ilaçlatmayla ilgili birşey yapabilir miyiz ki acaba?
Sen benim gibi üşenme cama sineklik yaptır. 2 senedir erteliyorum insallah bu yaz yaptırıcam ben de :)
Bizim eve sinek kelebek giriyor gerci yarasa ile tanışmadık çok şükür :D
Burak Mehmet
10-06-2020, 09:03
hiç bişey olmaz hocam rahat ol.. ben Harry Potter gibi geziyorum
https://i.hizliresim.com/YgdvBA.jpg (https://hizliresim.com/YgdvBA)
Anadolu yakası sineklik siparişleriniz alınır :)
kelalper
10-06-2020, 10:13
Türkiyede yaşayan yarasalar insanlara zararı olmayan otobur cinsli yarasalar. Vampirik özellikleri yok. Çöp yemezler ağaç yaprakları ve meyveleri ve böcek sinek yerler. Korkulacak bir şeyi yok. Isırmasını engelleyecek şekilde fırın eldiveni ile tutun atın dışarı eğer pustuysa. Uçuyorsa da havlu yorganı at üstüne.
Anadolu yakası sineklik siparişleriniz alınır :)
Tek kanat fiyatı nedir? Tuzla/Aydınlı 5 Adet gerekli.
Klasik tip ac kapa olan. Sürgülü veya plise istemiyorum.
Tek kanat fiyatı nedir? Tuzla/Aydınlı 5 Adet gerekli.
Klasik tip ac kapa olan. Sürgülü veya plise istemiyorum.
Maalesef plise var sadece