Orijinalini görmek için tıklayınız : Renocular Yardım (Pozitif Kamber)
CloudGrey
21-01-2020, 10:05
Aslında sadece renocu değil birçok kişi konu hakkında bilgi sahibidir burda :)
araç 2009 megane cc
Derdim şudur ;
Olay bayadır var ama ben sallamıyordum.şimdi yeni lastik aldım abi dıştan yer dediler o yüzden çözeyim dedim.
Ön tekerlerde bariz çıplak gözle görünen pozitif kamber var...sağ 0,50 sol 1 derece
Rot balans sırasında bende saf saf diyorumki abi ayarlayın kamberi ne var ki bunda :D sanki forza oynuoz :D
adam diyorki abi renoda öyle bir ayar yok ahahaha :D bende sonradan ayıldım :D
Neyse hayatımda hiç reno yürüyeni görmedim benim bilgi alanım s2000 üzerine.
şimdi anladığım kadarıyla bu renoda üst salıncak diye bir parça yok.
araç sistemi, kule-->amortisör takozu-->amortisör ve yay-->porya--> ve alt salıncaktan oluşuyor.
mantıken bu herhalde sistemden yamuk olan bir yada birşeyler var?
yanılıyormuyum ? fikriniz nelerdir ?
yamulması en muhtemel parça hangisidir?
İlk şüpheli salıncak bence.Farklı kasaların parçalarında bazen farklı ölçüler çıkabiliyor.Eğer böyle bir fark varsa daha öncesinde, belki bu gibi yanlış parça takılmış da olabilir.
CloudGrey
21-01-2020, 12:15
İlk şüpheli salıncak bence.Farklı kasaların parçalarında bazen farklı ölçüler çıkabiliyor.Eğer böyle bir fark varsa daha öncesinde, belki bu gibi yanlış parça takılmış da olabilir.
daha çok darbe diye düşünüyorum.
yamulan alt salıncak haliyle aks taşıyıcıyı alttan kendine çekip açıyı bozdu.
alttan kendine çekince üstten bel verip pozitif kamber verdi o zaman.
bu senoryonun gerçekleşmesi için amortisör ve takozunuda yamultması gerekmezmi peki
daha çok darbe diye düşünüyorum.
yamulan alt salıncak haliyle aks taşıyıcıyı alttan kendine çekip açıyı bozdu.
alttan kendine çekince üstten bel verip pozitif kamber verdi o zaman.
bu senoryonun gerçekleşmesi için amortisör ve takozunuda yamultması gerekmezmi peki
Doğru söylüyorsunuz ama böyle bir darbe alsaydı da sonuçları itibarıyla kendini bu zamana kadar gizleyemezdi bence,fark ederdiniz.
CloudGrey
21-01-2020, 14:02
Doğru söylüyorsunuz ama böyle bir darbe alsaydı da sonuçları itibarıyla kendini bu zamana kadar gizleyemezdi bence,fark ederdiniz.
2 senedir farkındayımda pek sallamıyordum arabaya binmediğim için..
lastik yeni şimdi dışı yenmesin diye problemi çözmeyi karar verdim.
baktım olmuyor serviste komple değiştirin diyeceğim bütün takım elemanlarını, bi rakam alayım servisten
serviste o iş çok pahalıya çıkar abi. Daha önce hiç ön takımda özellikle amortisör sökülen yer var mı
CloudGrey
21-01-2020, 15:09
serviste o iş çok pahalıya çıkar abi. Daha önce hiç ön takımda özellikle amortisör sökülen yer var mı
araba bendeyken olmadı.....
sonuçta 11 yaşında araba. ön iki amortisör , takozları, salıncaklar , burçlar bunların değişimine 2bin derlerse bana uyar ;)
istinye reno kankimiz vur kır yaparız.
sanayide birkaç yere sordum abi düzeltiriz müzeltiriz ayağı yaptılar 300 liraya...
sanayi işini pek sevmem burda telle tuttturulan rotlar gördü bu gözler o yüzden pek güvenemiyorum.
aykutsafakyaman
21-01-2020, 16:47
araba bendeyken olmadı.....
sonuçta 11 yaşında araba. ön iki amortisör , takozları, salıncaklar , burçlar bunların değişimine 2bin derlerse bana uyar ;)
istinye reno kankimiz vur kır yaparız.
sanayide birkaç yere sordum abi düzeltiriz müzeltiriz ayağı yaptılar 300 liraya...
sanayi işini pek sevmem burda telle tuttturulan rotlar gördü bu gözler o yüzden pek güvenemiyorum.
Sanayide o dediklerinizi almaya kalkarsanız dediğiniz rakamlara bile bulamayabilirsiniz ki yetkili servis işçilikte x2 :)
Araba sizdeyken kaldırıma vs vurdu mu veya iyi bir çukura düştünüz mü ?
Megane 2'nin amortisörleri bence sağlam amortisörde sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Takoz böyle bir şeye sebep olabilecek ise takozu çok çabuk dağılıyor.
Alt salıncaklar da yan sanayi rotilli şekilde ucuza bulunabiliyor boş yere orjinal parçaya para saçmaya gerek yok.
Viraj çubuğunda da bir darbe vs varsa bu da çekme yapmış olabilir buna da bakılmalı bence.
Yani ucuzdan pahalıya takoz, salıncak, viraj çubuğu bakılmalı gibi geliyor bana.
CloudGrey
21-01-2020, 18:55
Megane 2'nin amortisörleri bence sağlam amortisörde sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Takoz böyle bir şeye sebep olabilecek ise takozu çok çabuk dağılıyor.
Alt salıncaklar da yan sanayi rotilli şekilde ucuza bulunabiliyor boş yere orjinal parçaya para saçmaya gerek yok.
Viraj çubuğunda da bir darbe vs varsa bu da çekme yapmış olabilir buna da bakılmalı bence.
Yani ucuzdan pahalıya takoz, salıncak, viraj çubuğu bakılmalı gibi geliyor bana.
bak o bilmediğimiz bir konuyda onuda ekleyelim listeye , çok sağol ;)
Sanayide o dediklerinizi almaya kalkarsanız dediğiniz rakamlara bile bulamayabilirsiniz ki yetkili servis işçilikte x2 :)
Araba sizdeyken kaldırıma vs vurdu mu veya iyi bir çukura düştünüz mü ?
yok be megane 2 parçaları ucuz...
bendeyken hiçbişe olmadı. olay aldığımdan beri var taaa 2017den
istinye reno ile çalışıyoruz, ben işçiliği x / 4 yaparım :)
haftaya bir randevu alayım bakalım ne diyecekler
osmanaydo
22-01-2020, 01:24
İşini bilen bir şaseci, 15 dakikada düzeltir.
Kadir Salim
22-01-2020, 18:03
https://i.hizliresim.com/mXQR6Z.jpg
Megane 2 ler liftte iken durum bu.
Lastik yiyecek kadar kamber oluşuyorsa illaki bir sorun ve anormallik vardır.
CloudGrey
22-01-2020, 21:14
Megane 2 ler liftte iken durum bu.
Lastik yiyecek kadar kamber oluşuyorsa illaki bir sorun ve anormallik vardır.
araba yerde iken gözle anlaşılır derecede var.
bakalım sanayiden önce reno servise götüreceğim , ne diyecekler görelim
Muhtemelen şaseden kaynaklı.
İyi bir rotcu da sorunun ne olduğunu söyleyecektir servise gitmeden rotcuya gidin bence.
CloudGrey
30-01-2020, 16:43
Muhtemelen şaseden kaynaklı.
İyi bir rotcu da sorunun ne olduğunu söyleyecektir servise gitmeden rotcuya gidin bence.
şase kaynaklı olması için darbe olması lazım ama arabada darbe yok ;)
rotcuda ;yaaa abi bi adamımız var düzeltiriz 300 lira vs vs esnaf ağzı yaptı.
bana fiyatını yada düzelticek adam lazım değil , ne olduğunu söylecek harbi usta lazım.
istinye renoya gidip dedimki (usta ile konuşuyorum) ön tekerlerde 1,5/0.5 "pozitif kamber" var diyorum.
Zaten bakınca görünüyor.
usta diyorki amortisör sesmi yapıyor...
ohoy dayı dedim senin usta yapanı ... çıktım geri geldim.
"usta" diye para kazanan dayı KAMBER ne bilmiyor...
pazartesi kemal tepretoğlu reno servisine bırakacağım bakalım ne diyecekler...
sorum basit ama kimse cevap veremiyor?
amortisör takozundamı sorun ?
amortisördemi ?
alt salıncakmı yamuk ?
buna bağlı olarak traversmi yokmu ?
ÇOOOK uca gittim KULEMİ yamuk ?
3 şubat büyük gün bakalım ne diyecekler :D
İste iyi bir rotcudan kastim o.
Rotcu soyleyecek tabladan mi kuleden mi saseden mi
Yolun kadosan tarafina dusermi bilmiyorum fakat Gençler rot balans kesinlikle yardimci olacaktir. Tüm araclarimi oraya goturmusumdur , islerinide duzgun yaparlar.
Purmol35
30-01-2020, 19:52
şase kaynaklı olması için darbe olması lazım ama arabada darbe yok ;)
rotcuda ;yaaa abi bi adamımız var düzeltiriz 300 lira vs vs esnaf ağzı yaptı.
bana fiyatını yada düzelticek adam lazım değil , ne olduğunu söylecek harbi usta lazım.
istinye renoya gidip dedimki (usta ile konuşuyorum) ön tekerlerde 1,5/0.5 "pozitif kamber" var diyorum.
Zaten bakınca görünüyor.
usta diyorki amortisör sesmi yapıyor...
ohoy dayı dedim senin usta yapanı ... çıktım geri geldim.
"usta" diye para kazanan dayı KAMBER ne bilmiyor...
pazartesi kemal tepretoğlu reno servisine bırakacağım bakalım ne diyecekler...
sorum basit ama kimse cevap veremiyor?
amortisör takozundamı sorun ?
amortisördemi ?
alt salıncakmı yamuk ?
buna bağlı olarak traversmi yokmu ?
ÇOOOK uca gittim KULEMİ yamuk ?
3 şubat büyük gün bakalım ne diyecekler :D
Takoz dan dolayı pozitif kamber vermez, kayıp arkayı kaldırım a vurmuştum amortisör de eğikti fakat açı da bir oynama yoktu. Siz ön düzen ile ilgili bir parça değiştirmediyseniz hi. , varsa ya önceki sahibi yanlış parça alıp taktırdı yada dediğiniz gibi salıncak kasıp açıyı bozdu.
CloudGrey
30-01-2020, 21:33
Takoz dan dolayı pozitif kamber vermez, kayıp arkayı kaldırım a vurmuştum amortisör de eğikti fakat açı da bir oynama yoktu. Siz ön düzen ile ilgili bir parça değiştirmediyseniz hi. , varsa ya önceki sahibi yanlış parça alıp taktırdı yada dediğiniz gibi salıncak kasıp açıyı bozdu.
evet buda ihtimal dahlinde, ama geçen arkadaşımla arabayı lifte kaldırdık baya bi inceledik , altta gözle görülür birşey yoktu.
bizimde aklımıza tepeden olabileceği geldi...
Yolun kadosan tarafina dusermi bilmiyorum fakat Gençler rot balans kesinlikle yardimci olacaktir. Tüm araclarimi oraya goturmusumdur , islerinide duzgun yaparlar.
kadosan dediğiniz yer dudullu sanayi değilmi?
bakalım 3 şubatta sorunum çözülmez ise dediğiniz yere gideyim..
alihan_27
30-01-2020, 23:21
Ön yayları sedan modelinki takılmış olabilir. Orjinalleri yeşil renk(yanlış hatırlıyor olabilirim) olması lazım. Parça numarasından sorgulatın.
CloudGrey
04-02-2020, 13:08
evet dün servise bıraktım bugün istediğim cevapları aldım.
daha doğrusu taşlar yerine oturmaya başladı.
salıncakların bağlı olduğu alt beşik (travers) yamuk.
acıbadem kemal tepretoğlları bugün travers + işçilik çart curt için kanki indirimli 3100tl rakam çıkartı.
önce kalsın dedim, sonra dedim hazır söktüler yapılsın , illaki yapılacak.
ama %100 düzelir diye bir durum yok.
düzelmez ise salıncak yamuk , onuda değiştirdin düzelmedi amortisör yamuk şeklinde zincirleme olarak gidiyor.
inşallah bu kadarla kalır :)
Darbe mi var yoksa kronik yaşlanmadan dolayı bunların bağlantı yerlerinde yamulmalar oluyor onu da araya burç falan koyarak çözen oluyordu ondan mı acaba?
geçmiş olsun daha yükselmez masraf umarım.
Drive Fast
04-02-2020, 21:22
benzer olayı 3 sene önce lastik aldığım yerde rot ayarı yaparlırken yaşadım amortisör yamuk dediler yerine oturtup düzeltmişlerdi bayada uğraşmışlardı sağolsunlar yeni lastikle beraber arabanın yolda gidişine hayran kalmıştım. İlerde aynı sorunu yaşayan olursa diye isim vereyim belki birilerine yardımcı olurum maslak sanayi simetri lastik
CloudGrey
05-02-2020, 08:30
Darbe mi var yoksa kronik yaşlanmadan dolayı bunların bağlantı yerlerinde yamulmalar oluyor onu da araya burç falan koyarak çözen oluyordu ondan mı acaba?
geçmiş olsun daha yükselmez masraf umarım.
cemberk darbeyi çok net bilmiyoruz.
bir kaza yaşanmadı lakin hızlı çukura düşmeler tarladan giderken taşa takılmalar falan oldu :)
sadece ben değil manitamda arabayı kullanıyor ...
onun naptınıda pek bilmiyorum açıkcası :)
sağ tekerde 1.5 cm gerideymiş , baya baya ön düzen kayık yani..
banada öyle düzeltiriz böyle düzeltiriz diyen oldu , güvendiğim bir şasici 1500 tl istedi.
bu arabada zaten evladım oldu, ölüm kalım olmadığı sürece satmam diye düşünerekten orjinal traversi sipariş ettim servisten...
hayatımda ne zaman masraftan kaçtımsa daha fazla girdi bana bu sefer tel maşa iş yapmacağım bakalım ne olacak
kalipson
05-02-2020, 09:55
Bakarsan bağ olur hesabı..
Kesene bereket :)
ghibli06
05-02-2020, 10:14
bir kaza yaşanmadı lakin hızlı çukura düşmeler tarladan giderken taşa takılmalar falan oldu :)
banada öyle düzeltiriz böyle düzeltiriz diyen oldu , güvendiğim bir şasici 1500 tl istedi.
bu arabada zaten evladım oldu, ölüm kalım olmadığı sürece satmam diye düşünerekten orjinal traversi sipariş ettim servisten...
hayatımda ne zaman masraftan kaçtımsa daha fazla girdi bana bu sefer tel maşa iş yapmacağım bakalım ne olacak
kilit nokta burası, özellikle park esnasında yaşanan lastiği kaldırıma vurma, kaldırıma çıkma vs gibi olaylar çukura sert girme, hele ki çukura açılı düşme bu tarz yamulmalara sebebiyet veriyor, sonrasında bu şekilde kullandıkça ön takımda nerdeyse yamulmadık parça kalmıyor, geçmiş olsun...
kalipson
05-02-2020, 10:26
Hassas bi de Reno.da ön takımdaki zerzavatlar :/
CloudGrey
05-02-2020, 10:51
Hassas bi de Reno.da ön takımdaki zerzavatlar :/
Bakarsan bağ olur hesabı..
Kesene bereket :)
aynen abi biraz narinler , 11 yaşındaki arabaya (özellikle renoya) ön takım yapmak pek abes gelmedi o yüzden vurdum kırbacı :)
evet dün servise bıraktım bugün istediğim cevapları aldım.
daha doğrusu taşlar yerine oturmaya başladı.
salıncakların bağlı olduğu alt beşik (travers) yamuk.
acıbadem kemal tepretoğlları bugün travers + işçilik çart curt için kanki indirimli 3100tl rakam çıkartı.
önce kalsın dedim, sonra dedim hazır söktüler yapılsın , illaki yapılacak.
ama %100 düzelir diye bir durum yok.
düzelmez ise salıncak yamuk , onuda değiştirdin düzelmedi amortisör yamuk şeklinde zincirleme olarak gidiyor.
inşallah bu kadarla kalır :)
Çok istemişler sana göre bence.
Güvendiğin şasecinin masasına koy 500 TL, yapsın şipşak :)
gemsazr9
05-02-2020, 21:43
Tekerlek gerıde olmasının tek sebebının travers oldugununu nasıl anladılar .ya takınca duzelmez ıse ?
CloudGrey
05-02-2020, 22:00
Tekerlek gerıde olmasının tek sebebının travers oldugununu nasıl anladılar .ya takınca duzelmez ıse ?
Sadece tekerlek geride değil , pozitif kamberde var.
tab, yüzde yüz belli değil , belli olana kadar değişçek parçalar...
Çok istemişler sana göre bence.
Güvendiğin şasecinin masasına koy 500 TL, yapsın şipşak :)
500mü , 50 lira bile vermem :) ısıtıp düzelmeye çalışacak bütün mukavemet yerle bir...
Sadece tekerlek geride değil , pozitif kamberde var.
tab, yüzde yüz belli değil , belli olana kadar değişçek parçalar...
500mü , 50 lira bile vermem :) ısıtıp düzelmeye çalışacak bütün mukavemet yerle bir...
daha fazla katılamazdım, beyler hafife almayın aracı yolda düz tutan parçalar bunlar.
jantdı,alt takım elemanlarıydı ısıtmak ve eğdirmek vs mantık işi değil.
düşünsenize başta sağlam ısıtılmamış orijinali eğilmiş mukavemeti azalmış ısıtılmıştan ne bekleyebilirizki?
CloudGrey
07-02-2020, 10:24
daha fazla katılamazdım, beyler hafife almayın aracı yolda düz tutan parçalar bunlar.
jantdı,alt takım elemanlarıydı ısıtmak ve eğdirmek vs mantık işi değil.
düşünsenize başta sağlam ısıtılmamış orijinali eğilmiş mukavemeti azalmış ısıtılmıştan ne bekleyebilirizki?
ayrıca usta denilen adamlar KASAP bu ülkede.öyle tel maşa işler yapılıyorki insan hayrete düşüyor.
nasıl bu işlerden para kazanıyorlar inanılır gibi değil.
bigün sanayide , bi araba alttan darbe almış ateş duvarında yamulma var, onu düzeltiyorlar izliyorum.
böyle sol tarafa yakın.
üstü açık arabanın (tentede açık harttopuda çıkarmışlar) bağlamışlar çekicekler :D
hiç sesimi çıkarmadım,izliyorum.
araba gergiden bi indi ön sol direk 5 cm önde :D
CloudGrey
07-02-2020, 12:40
bir başka bomba megane 2 CC'in ön traversinin hiçbir megane 2 ile aynı olmaması sorunsalı :D
fransadan parça sipariş ettik bekliyoruz :D
CloudGrey
10-02-2020, 17:00
bir başka bomba megane 2 CC'in ön traversinin hiçbir megane 2 ile aynı olmaması sorunsalı :D
fransadan parça sipariş ettik bekliyoruz :D
evet 1 haftalık maceramız son buldu...şöyle bir özet geçeyim ;
istinye renault maisin " sen bi binicisin bi boktan anlamassın " tavırları , cevaplarımı geçiştirmesi vs içerde çalışanların "kamber" ne bilmedikleri yüzünden yeni servis arıyordum.
forumdan abimiz VTEC® sayesinden kemal tepretoğullarına gittim.
meşhur Merdan usta ordaymış ;) bknz ; merdan usta | arabalı sozluk (https://arabalisozluk.com/merdan-usta)
hemen gidip buldum , müthiş güleryüzlü bi adam .
beni dinledi dinledi dinledi...sonrada bir bir anlattı.
bütün süreç boyuncada gün aşırı arayıp beni bilgilendi...
ve traverse değişimi ile ön düzen kabul değerlerinin içine girmiş oldu.
+0,25 , -0,25 değerleri kabul edilbilirmiş.
dedim neden sıfırlayamadık ?
tek sorumlu elemanlar artık aks taşıyıcıları kaldı dedi 0,25 değer içinde para verip onlarıda değiştirmeye gerek yok dedi :)
0,25'te lastik yenmez dedi,içim rahatladı :)
3200 tl'ye nihayete erdik :D
emeği geçen herkese , burda fikir yürüten bütün arkadaşlara teşekkür ederim.