Orijinalini görmek için tıklayınız : Vw CC Nasıldır?
baskan96
18-01-2020, 09:59
Herkese merhaba.
Eski konularda aradım fakat CC hakkında bir konu bulamadım.
Şu sıralar araç karşılaştırma konularını açıyorum genelde fakat forum dışında kayda değer bilgi alabileceğim pek bir yer yok :D
3 hafta önce B7 kasa 1.6 TDI manuel Passat aldım fakat kaşıntı asla bırakmıyor. Geçen gün bir konuda bir başka forum ğyesinin bir diğer forum üyesine tavsiyesi üzerine cclere bakmaya başladım.
Bu araçların kronik problemi yakıt tüketimi ve hepsinden önemlisi DSG durumu nasıldır? Alırken hangi motor seçeneği ve paketi makbuldür yardımcı olabilecek var mı?
1.4 TSI 150 lık r line Lara hasta oldum ama ilanlara bakınca geneli de uzun süredir ilanda ikinci eli nasıldır acaba onu da merak ettim.
Herkese iyi forumlar.
Herkese merhaba.
Eski konularda aradım fakat CC hakkında bir konu bulamadım.
Şu sıralar araç karşılaştırma konularını açıyorum genelde fakat forum dışında kayda değer bilgi alabileceğim pek bir yer yok :D
3 hafta önce B7 kasa 1.6 TDI manuel Passat aldım fakat kaşıntı asla bırakmıyor. Geçen gün bir konuda bir başka forum ğyesinin bir diğer forum üyesine tavsiyesi üzerine cclere bakmaya başladım.
Bu araçların kronik problemi yakıt tüketimi ve hepsinden önemlisi DSG durumu nasıldır? Alırken hangi motor seçeneği ve paketi makbuldür yardımcı olabilecek var mı?
1.4 TSI 150 lık r line Lara hasta oldum ama ilanlara bakınca geneli de uzun süredir ilanda ikinci eli nasıldır acaba onu da merak ettim.
Herkese iyi forumlar.
160 hp rline vardı bende 2015 model. 60 bin km de alıp 85 bin km de sattım. Bu süre zarfında bizim yollar bozuk olduğu için porya bilyası bozdu,şanzımanda sorun yaşadım,yağ kaçağı oldu. Onu da yetkili serviste işçilik ücreti karşılığı tamiri yapıldı. Satarken çok zorladı,116.500e alıp 116.500e 3 ayda sattım diyebilirim. Hatasız boyasız çiziksiz olmasına rağmen zorladı. Bidaha alır mıyım. Çok çok zor bi ihtimal. Ciddi anlamda tipini,konforunu beğeniyordum ama satarken zorladığı için almayı düşünmüyorum
Arkası B7 ye göre daha kısıtlı bir yaşam alanı sunuyor.
160 lık larda pistonlarda sorun olduğunu duymuştum.
Dsg bildiğimiz dsg.
Çerçevesiz kapı camı farklı hava oda ayrı mesele
150hp olanları tercih edin.
160hp lerin belli bir serisinde piston çatlatma kroniği var.
Ben dayanamıyorum CC alacağım galiba içimde kalmasın :D Fluence parasına iyi yani..
DSG hali hazırda kullanıyorum yapma etme dediler mis gibi DSG millet ağzının tadını bilmiyor..
160 hplerde 2014 e kadar olanlarda var sorun. 2015te yok
exclusive
18-01-2020, 15:12
2016 düşünürseniz çok temiz bir aracımız var kavraması yeni yazılımlı koltuklar farklı vs servis bakımlı
160 lık olanları piston kırıyor haberiniz olsun.
baskan96
19-01-2020, 20:24
Ben dayanamıyorum CC alacağım galiba içimde kalmasın :D Fluence parasına iyi yani..
DSG hali hazırda kullanıyorum yapma etme dediler mis gibi DSG millet ağzının tadını bilmiyor..
DSG'nin kullanımından ben de çok memnun kaldım. Arkadaşımda 2018 17 binde golf var vites geçişleri vs çok tatlı. Serilik istersen de çat çat çat hızlıca atıyor. Masrafına yorum yok fakat mal gerçekten ceviz :D
150lik var bitane bizde boyaısz değişensiz full servis bakımlı iyi bir parça
ama koltuklar acayip sert geliyor bana otururken kalkarken bacağımı ağrıtıyor
kasa olarak güzel yakıt olarak fena değil havalı sayılabilir arkası dar
ama koltuklar cidden çok sert ya da bana öyle geliyor anlamadım
ozan gülle
20-01-2020, 10:43
150lik 2015 model exclusive kullanıyorum 80 binde aldım 94 bin oldu görüntüsü fazlasıyla tatmin edici cam tavansız tercih etmeyin eğer cam tavanlıysa ikinci elinde sorun yok devirdaim pompası dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım dsg'nin keyfi zaten tartışılmaz
2.0 tdi olan 1,5 sene kullandım kasa olarak göze hitap eder ama hissiyat olarak zevkli bir araba değil. 4 ay ilanda kaldı. satmak cidden zor.
baskan96
20-01-2020, 19:27
Passatı verip almak ne kadar mantıklı olur? Passat bana çok hantal geliyor açıkçası. 1.6 TDI manuel highline bir araç..
1.4 tsi 160 lik dsg belli bir muddet kullandim. Gereksiz benzin tuketen bir arac.
2014 1.4tsi dsg r line 3 sene önce hatasız boyasız 99 bin e aldım 90bin km de
Ben aldığım zamanlar parça boyalılara bile 110+ rakam yazıyorlardı
1 seneye yakın bindim 113 bin km lerde 97 ye zor sattım 2-3 ay ilanda kaldı ki hata boya kusur yoktu aracımda
100 bin de devirdaim değişti başka hiçbir sorun yaşamadım
Çokta sakin sayılmayacak kullanımda % 90 ı şehir içi yakıt 8 lt lerdeydi
Konfor kalite ve görünüm donanım olarak benim için gayet yeterli ama 2.eli zayıf
Satışında en çok beklediğim ve aldığımın aşağısına sattığım belki tek aracımdı
Tuhaf gerçekten passat peynir ekmek gibi giderken polo fiyatina cc lerin elde kalması... Enteresan bir milletiz :)
Biniciye güzel araç, şekil olarak çok yakışıklı, gerisi de passat işte, DSG ise o da sorunlu, tsi ise o da sorunlu bi yere kadar :D
Görüntü için alınacaksa alınır uzun süre binmeye, yoksa baş ağrısı gibi duruyor yorumlara göre
2014 model ilk sahibiyiz. 40.000''e yaklaştı hiçbir problemle karşılaşmadık,karşılaşılmayacağı anlamına gelmiyor tabii ki.
roket gibi de gidiyor 160'lık kim gitmiyor diyor anlamadım :)
altugkocer
21-01-2020, 09:17
Çok yakın bir arkadaşım sıfır aldı 2015 model 1.4 150'lik. Kendisi çok titiz bir kullanıcıdır. Ankara şehir içi ortalaması 7-8 litre civarında. 1 kere garantiden mekatronik değişti (değişmese de olurdu aslında, garanti bitmeden değiştirmek istedi) 1 kere de devirdaim pompası değişti sanırım yine garantiden. Onun dışında herhangi bir problem çıkarmadı. Şu an 110k km'de. Bence gayet yakışıklı ve mantıklı bir araç.
ozan gülle
21-01-2020, 18:32
İkinci eli sorunlu diyorlar genelde ama forumlarda facebook gibi sosyal plartformlarda sürekli el değiştiriyor araç bende satmaya kalmadım satarken nasıl olacak bilmiyorum
baskan96
22-01-2020, 13:06
İkinci eli sorunlu diyorlar genelde ama forumlarda facebook gibi sosyal plartformlarda sürekli el değiştiriyor araç bende satmaya kalmadım satarken nasıl olacak bilmiyorum
DSG den yana ses veya başka bir sıkıntı yaşadınız mı kavramayı değiştirmeyi gerekecek?
ozan gülle
23-01-2020, 10:54
DSG den yana ses veya başka bir sıkıntı yaşadınız mı kavramayı değiştirmeyi gerekecek?
ben degiştirmedim kavramayı hiçte sorun yaşamadım
Cc'nin ikinci eli passata göre daha yavaştır. Arteon, passat b8 ilişkisi gibi düşünün. Doğru fiyata her türlü kısa sürede satarsınız, sonuçta satılmayacak araba yoktur en nihayetinde. Kesinlikle 150hp versiyonunu tercih edin. 160'lıklarda piston kırma yaşanabiliyor ya da yetkili servisten motoru değiştirilmiş arabayı tercih edin. Yeni motor revize edilmiş olması sebebiyle sorunsuzdur. En azından ikinci kez problem yaşayan okumadım, duymadım da. Performans konusunda 2.0t, 3.0 veya hot hatch kullanıyorsanız yüz güldürmez yoksa her türlü tatmin eder.
Kavrama ise baskı-balata gibi ömürlü bir parçadır. Bu sorundan çok hassaslığı ve bilinçsiz kullanım ile alakalı bir şey. Eğer ben para verdim, dikkat etmek zorunda mıyım diye düşünceniz varsa zf ya da tam otomatik şanzımanlı bir araba bakın. Dsg için dur kalk trafiğinde kullanıyorsanız, manuel ya da sport modda kullanmanız lazım. Şanzıman olabildiğince en az şekilde yarı kavrama durumunda çalışmalı. Park ederken P konumunda kaydırma yapılmamalı. Dururken de araca kavrama durumunda bırakmamak gerekiyor. Kalanı kader kısmet.
baskan96
23-01-2020, 17:18
Satıp alacak araba bulamamak rezillik vallaha. En sonunda eskort işi bi Cla 200 yapıştırıp keyfime bakıcam :D
2.0 tdi 170 hp kullanıyorum. sınıfına göre sert bi araba amortisorlerden ses geliyo ama gidişi yol tutuşuda buna paralel olarak gayet iyi. virajda lastiğin ne kadar yetiyosa o kadar zorla aracın yuruyeninden yana bi kopma henüz gerçekleşmedi. yakıt gazlamalı şehir içi 7.5 lt. dizeldeki dsg 6 ileri ıslak kavrama olduğu için 1.4 kadar çok sorun yaşanmıyo. 2.0 tdi türkiye için ideal bi motor. aracı satıpta yerine alacak bi araba bulamıyorum gayet memnunum.
baskan96
25-01-2020, 22:35
Paket farkları hakkında bilgi verebilecek var mıdır? Exclusive ile sportline arasında ne fark var sağlıklı bilgi bulamadım
ozan gülle
26-01-2020, 01:54
Normalde en dolusu exclusive paket oluyor fakat siparisle gelmis daha dolu sportline paketlerde mevcut benim arac exclusive paket donaim olarak en 4 koltuk isitma hareketli koltuk var standart sportline pakette koltuk isitma olmuyor
Normalde en dolusu exclusive paket oluyor fakat siparisle gelmis daha dolu sportline paketlerde mevcut benim arac exclusive paket donaim olarak en 4 koltuk isitma hareketli koltuk var standart sportline pakette koltuk isitma olmuyor
Sadece önlerde oluyor sportlne da..
Shadow_Dancer
26-01-2020, 09:50
Her ne kadar yaşı ilerlemiş olsa da, temiz bakılmış diri kondüsyonda örnekleri trafikte kendini hemen belli ediyor. Benim boyum 1.90 ne öne ne arkaya sığamıyorum. Çolukla çocukla binilecek bi araba degil. Genelde çocuksuz ya da max tek çocuklu ailelere uygun.
CeM öZeR
26-01-2020, 10:08
Her türlü alınır. Hele de r line olursa efsane. Leon Fr parasına Cc alınır güzelce binilir. 180 den sonra arka cam hafif ses yapar ama hiç sorun degil. 2011 c180 parasına kız gibi 2016 Cc ye binilir.
individual
27-01-2020, 10:01
ikinci eldeki fiyatlarına göre çoğu modelden daha mantıklı bir araç bence.