PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yarın bakım var. Motor ikaz lambası yandı..

TolgaUs
26-08-2019, 14:29
Evet abiler bilindiği üzere 2017 model CBR500R kullanıcısıyım.
Alakası varmı bilmiyorum ama Dün parkettiğim yerde çok fazla güneş vardı.
Çalıştırdım motoru sıkıntısız olay yerinden ayrıldım.
Bir müddet sonra vites düşürüp gazı kökledim ve aniden motor stop etti.
Motor ikaz lambası yandı. Sağa çektim hiç bir şekilde motosiklet marş almıyordu.
Gıy gıy bile etmiyor, resmen kitledi kendini sanki.
Ardından ne yapcam ne etcem diye düşünürken 5 6 dakika sonra kendiliğinden motor ikaz lambası söndü.
Ve motosiklet tekrar çalıştı. Ne bir siyah duman nede rolantide ritim bozukluğu vardı.
Son zamanlarda Devil egzoz daha fazla patlamaya çatırdamaya başladı. Belli birşeyler olduğu ama ne olabilir ?
Yakıt tüketimim agresif kullanmama rağmen 4.7 5 civarı süregeliyor.
Yakıt artışı yok. 0 100 km ivmelenmesi normal ve top speed de normal.
Servise bunları söylediğim zaman onu değiştircez bunu değiştircez diyip fazladan para bayılmak istemiyorum. kolay inanabilen bir insanım. Siz değerli bilgili abilerimden birşey çıkarsa hazırlıklı gitmek istiyorum.

rebelh
26-08-2019, 15:58
sen kolay inanabilen bir insan değilsin dostum 35 sayfa uğraştık seninle..

DOHC
26-08-2019, 16:16
PC ile gözünün önünde baksınlar, sen de gör olası ihtimalleri.

onurc
26-08-2019, 16:27
Motorsikletin bile burada söylenenler karşısında dile gelmiş.Darısı senin başına :allaalla:

AşkınS.
26-08-2019, 17:02
Bujiler meme yapmış

+soner
26-08-2019, 18:58
Herhangi bir sensör yerinden çıkmıştır, temassızlık oluyodur.

TolgaUs
26-08-2019, 21:40
sen kolay inanabilen bir insan değilsin dostum 35 sayfa uğraştık seninle..

Nice 35 lere diyelim abi. Tartışmalar son bulsa koyundan ne farkımız kalır dimi ama.. Herkes kendi fikrini sunmakta özgür sonuçta.

PC ile gözünün önünde baksınlar, sen de gör olası ihtimalleri.

Almıyolar abi. Servis bölümünün içerisi kamera doluymuş. Sürekli izleniyoruz sizi alamayız ceza yeriz diyorlar.

Motorsikletin bile burada söylenenler karşısında dile gelmiş.Darısı senin başına :allaalla:

Bujiler meme yapmış

Aklıma gelirse gülücem abi unutturmayın bana ^^

Herhangi bir sensör yerinden çıkmıştır, temassızlık oluyodur.

Bunuda bir sorayim yarın. Bakalım ne gibi bi sürpriz bizleri bekliyor olacak..

Maxiboost
26-08-2019, 22:52
Mars basmayip sonunce basmasi enteresan. Ayakciktaki sensor mu arizali acaba? Mars mutlaka basmasi lazim oyle ya da boyle. Kill switch problemi de olabilir belki ama o da ariz yakmaz. Kodu okumak lazim. Kesmeyi az benzinden de yapabilir yakit basinci dustuyse. Sebep cok gibi hyammina

ruudvan
26-08-2019, 23:02
egzos bilyası yerinden çıktıysa çatlama patlama yapar.
ama motor ikazı yakmaz diye biliyorum .yanılıyosam düzeltin

BRKBRDL
26-08-2019, 23:11
egzos bilyası yerinden çıktıysa çatlama patlama yapar.
ama motor ikazı yakmaz diye biliyorum .yanılıyosam düzeltin

Doğrudur abi benim tanıdığım bi usta var gözü kapalı tamir ediyor onu ama Ankarada :D

TolgaUs
27-08-2019, 19:11
Kill switch tuşumuz sürekli yağan yağmurlardan ötürü oksitlenme yapmış temassızlık yapmış temizlendi geçti. 14bin bakımı için Servisten 470 tl ile şimdilik ayrıldık. 1000 tl zincir parasıda gelecek daha sonra bağış yapmak isteyen varsa itina ile kabul edilir :D

https://i.hizliresim.com/00rqYR.jpg

Maxiboost
27-08-2019, 21:40
Kill switch tuşumuz sürekli yağan yağmurlardan ötürü oksitlenme yapmış temassızlık yapmış temizlendi geçti. 14bin bakımı için Servisten 470 tl ile şimdilik ayrıldık. 1000 tl zincir parasıda gelecek daha sonra bağış yapmak isteyen varsa itina ile kabul edilir :D

https://i.hizliresim.com/00rqYR.jpg

Ariza niye yakmis ki? Kill swtich ten yakmamasi lazim :D

aykutsafakyaman
27-08-2019, 23:00
Pulsarda oyle bi mevzu yasamistim ben sacma salak bi olay çıkmıştı. Beyini okuduklarında emilen hava ile ilgili bi sensör arızası verdi sildik devam ettik. Ama bende arıza hiç sönmedi. Bi bağlat gene de cihaza.

TolgaUs
30-08-2019, 14:35
Ariza niye yakmis ki? Kill swtich ten yakmamasi lazim :D

Emin olmadan yazmiyim dedimde anca dışarı çıkma fırsatı buldum :D kill switch aktifken yanıyomuş ^^

https://i.hizliresim.com/r0ynrm.jpg

https://i.hizliresim.com/7BQ5zY.jpg

Maxiboost
31-08-2019, 08:03
Mantıklı :D