Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet sürücüsü olarak başıma gelenler >
Merhaba İstanbulun göbeğinde yaşayan bir motosiklet sürücüsü olarak başıma gelen saygısızlıkları bilerek sıkıştırmaları vs vs.
hataları videolu ve plakalı birşekilde buradan paylaşmak istiyorum. Belki yanlışlıkla denk gelirlerde bilinçlenebilirler umuduyla.
Küfür Hakaret Ayna kırma gibi saçma sapan şeyler yapmak yerine plakayı buraya yazdığımız taktirde google amca arkamızda
duracağı için daha güzel bir hareket olacağını tahmin ediyorum. He izlenme kasmak için video atıyocular gelmeden söyleyeyim.
Kanalım para kazanmaya kapalıdır.
34 RC 8885
https://www.youtube.com/watch?v=6OkSkfWpGw8
34 EE 3170 , 34 SY 7899
https://www.youtube.com/watch?v=CrMyVGA-T9w
Rockford
05-05-2019, 11:14
yanlıs anlasılmasın yapılanı savunmuyorum ama pek cok motor kullanan arkadasım seritlerin arasını sol seritle duvarın arasını sağ şeritte emniyet şeridini kendine ait sanıyor ve o bölgede kendisine otomobillerin kendisini görmemesi yada yol vermemesini hata olarak karsılıyor.
kimse o bölgede motorcuya yol vermek zorunda görmek zorunda degildir cünkü yasal olarak o bölge yol degildir aracların gidebilecegi kısım zaten çizgilerle ceklmiş durumdadır.
o bölgelere ama doğru ama yanlış kendi hayatının riskini alarak motorcu kendi girmeyi tercih ediyor. üstüne o bölgede sıkışınca hem otomobil hem motor sahipleri tarafından cekilmiş pek cok video hakaret kavga videosu görüyorum.
Bence hem otomobil hem motor sürücülerinde çok fazla iki yüzlü ve kural tanımayan sürücü bulunuyor.
Azalarak kökünün kuruması ve medeni bir ülke olabilmemiz umuduyla.
i-vtec07
05-05-2019, 11:22
yanlıs anlasılmasın yapılanı savunmuyorum ama pek cok motor kullanan arkadasım seritlerin arasını sol seritle duvarın arasını sağ şeritte emniyet şeridini kendine ait sanıyor ve o bölgede kendisine otomobillerin kendisini görmemesi yada yol vermemesini hata olarak karsılıyor.
kimse o bölgede motorcuya yol vermek zorunda görmek zorunda degildir cünkü yasal olarak o bölge yol degildir aracların gidebilecegi kısım zaten çizgilerle ceklmiş durumdadır.
o bölgelere ama doğru ama yanlış kendi hayatının riskini alarak motorcu kendi girmeyi tercih ediyor. üstüne o bölgede sıkışınca hem otomobil hem motor sahipleri tarafından cekilmiş pek cok video hakaret kavga videosu görüyorum.
Bence hem otomobil hem motor sürücülerinde çok fazla iki yüzlü ve kural tanımayan sürücü bulunuyor.
Son cümlenize amin diyorum ama şöyle bi durum var motosiklet şeritten gidince ki bu konuda haklısınız, sürekli korna sellektör ve sıkıştırma ya maruz kalıyo üzülerek söylüyorum emniyet şeridinden yada o bariyere yakın gitmek daha güvenli. Özellik le düşük cc motor kullanıyorsanız dediğimi anlarsınız çoğu kamyon 100+ üzeri hızlara rahat ulaşırken şeritten 70 80 90 gibi hızlarda gitmek büyük risk olur.
Eğitim şart :) aslında doğru olan şeritten gitmek, ama durum bu düşük cc motor kullanıyorsanız hak verirsiniz.
Bizde tasitiz bizi Motorlari fark edin diyip aglanip sizlanip Bariyerle arama girme benim. girersende net yol vermem. Videolarindada gorulduhi üzere 130 140+ gidip millet serit değiştirebileceği bosluk mesafe varken biranda cikiyorsunuz nerden geldiği belli olmayacak sekilde seni fark edemez
Sonuna kadar haklısınız motosiklet sürücüsü olarak savunmaya geçersem birton şey yazarım ama üşendim :)
Eğer vaktiniz var ise size şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=l1AK9Yz0TYI
Videodakiler tesadüf arkadaşım derseniz hiç üşenmeden gerçekten kurallara uyarak gittiğim bir video da çekebilirim.
Kurallara uyduğum sırada başıma gelen ilk olay ;
http://oi67.tinypic.com/162ow8.jpg
Taksi tali yoldan bam diye önüme atladı kaputun üstünden uçup bir martı edasıyla yere kondum. Ambulanslar vs.
2. Olay ;
http://i64.tinypic.com/2lbj24w.png
Şeridimde Kırmızı ışıkta beklerken baaam diye arkadan yediğim bir tepikle adeta nos basmış gibi öne fırladım Fevkaledeydi !!
Araba kullanan insanlar motorcuları sinek gibi görüyor.
Yolda motosiklet görüp ben bunu tokatlarım edasıyla araç kullanan gaza gelen sürücü acayip fazla.
Kurallara uyun ya da uymayın, insanlarımız kendi kullandığı araba dışındaki yaya motosiklet ya da diğer arabalara karşı ciddi duyarsız, dikkatsiz. Bir harfiyat kamyonu ya da tırlara karşı dikkatli orada avcıyken av olabilir diye korkuyor olsa gerek. :)
Sen aralardan geç,trafik hız limitlerinin üzerinde seyret,sonra korna bas. Sen hayırdır derler adama
Merhaba İstanbulun göbeğinde yaşayan bir motosiklet sürücüsü olarak başıma gelen saygısızlıkları bilerek sıkıştırmaları vs vs.
hataları videolu ve plakalı birşekilde buradan paylaşmak istiyorum. Belki yanlışlıkla denk gelirlerde bilinçlenebilirler umuduyla.
Küfür Hakaret Ayna kırma gibi saçma sapan şeyler yapmak yerine plakayı buraya yazdığımız taktirde google amca arkamızda
duracağı için daha güzel bir hareket olacağını tahmin ediyorum. He izlenme kasmak için video atıyocular gelmeden söyleyeyim.
Kanalım para kazanmaya kapalıdır.
34 RC 8885
https://www.youtube.com/watch?v=6OkSkfWpGw8
34 EE 3170 , 34 SY 7899
https://www.youtube.com/watch?v=CrMyVGA-T9w
İlk video da egea'nın kör noktasında kalmışsın gibi geldi ama ikinci video da sinyal vermeden şerit değiştiren iki tane araba görüyorum ve bunu motorlu olman ile bağdaştıramıyorum.
Araba ile de seyir halinde olsak o iki videoda ki kişiler bize de denk gelecekti.
İkinci video tamamiyle motorcu abartması en sağ şeritte 130 ile gidiyorsun araba önüne atlayınca motorcuları farkedin. Araba ile de en sağ şeritten 130 ile gitsek arabaları farkedin demek gibi saçma birşey.
Burada bana karşı olan abilerimi, kardeşlerimi artçım olarak beylikdüzü kadıköy seferi yaptırmak isterim. Araç sürücüsü olarak bu tarz cevaplar vermek inanın çok kolay size kızmıyorum 2 sene öncesine kadar motosiklet nedir bilmezdim hep abartı derdim. Ama üstüne çıkınca haklıymışsınız be kardeşim diyorsunuz. Nedemek istediğimi en iyi motorcu kardeşlerim anlar diyerek sizi video ile başbaşa bırakmak istiyorum.
https://youtu.be/3wGJuopvMHU
Sağ şerit sollama ya da makas atma şeridi değildir. 130 la sağ şeritten gidemessin arkadaşım , sağ şeride geçen adama selektörler de yağdıramassın.
Kurallara uygun şekilde sol şeritten gelip yol isteyen tüm motorlara yol veririm ivedilikle. Ki genelde bunlar Enduro grubu oluyor. Scooter cı ve racing ci arkadaşların bir kısmı babasının yolu gibi davrandığı için senin gibi kural 88 km/h sast olan yollarda sağdan 130 la gidip artislik yapıyor.
Lütfen sayın sürücüler Jaguarları farkedin :(
Şansa yaşıyorum valla
https://www.youtube.com/watch?v=F_lFhl62b3I
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=F_lFhl62b3I)
PiscocuK
05-05-2019, 12:20
İlk videoda sen cok net hatalisin
Diger videolar icin arkadaslarin yorumlarina katiliyorum.
Cok klise olacak ama saygi gormek istiyorsan saygi gostermelisin. Yeri geliyor ben motorcuyum diyerek olmayan dar yerleri serit yapiyoruz (ben dahil) yeri geliyor bizi sıkıstırıyorlar diyoruz.
Artik herkesin elinde tlf var motor surucusu olarak x5 kat daha dikkatli olmamiz gerekir
Bence sen gordugunde korna sellektor yerine once frene bas. Motorun kaportasi yok unutma. Kazasiz surusler
İstanbul'da motosiklet kullanmak zor, kullanan herkese kolay gelsin. Egea için çok talihsiz yerde kalmışsınız sanki hem arkasındaki araba büyük ona güvenerek sola çıkıyor gibi hem de kör noktada kalıyor gibisiniz. Aynı şekil Megane sağa çıkarken de siz orta şerittesiniz yine görünmeyen yerde kalmışsınız gibime geldi. Eminim sağ şeride doğru çıkarken baktı yol boş çıkmaya karar verdi birden arkasında siz belirdiniz. Hatasızlar demiyorum daha dikkatli olup sürekli kontrol edip kendi şeritlerine girebilirlerdi. Olmaması gereken fakat İstanbul trafiğinde olan şeyler. Son araba hariç bariz veya kasti bir şey göremedim şahsen ben.
Bir diğer konu motorsiklet sürücüleri diğer tüm sürücüler gibi alalade sıradan sürücülerdir. Trafik kanununlarının koyucusı ya da uygulayıcısı ve denetleyicisi değillerdir. Kafanızdaki kamera ile polislik yapmaya , kimseye kural öğretmeye kalkmayın. Kendi garajımızın önüne park ediyorum bir şey alıp çıkıcam yolda duran kadın , beyefendi garaj önü neden park ediyorsunuz diyor geçen. Motorcular da aynı , oraya park edilirmi bıradan dönülür mü ya sen bu ülkeye trafik sdabı öğretemezsin . Şikayetiniz var ise plakayı 155 e bildiriyorsunuz konu kapanıyor.
​trafik kanunu 6. Madde :
Trafik zabıtasının bulunmadığı veya yeterli olmadığı yerlerde polis; polisin ve trafik teşkilatının görev alanı dışında kalan yerlerde de jandarma, trafik eğitimi almış subay, astsubay ve uzman jandarmalar eliyle yönetmelikte belirtilen esas ve usullere uygun olarak trafiği düzenlemeye ve trafik suçlarına el koymaya görevli ve yetkilidir.
Videoların hiç birinde araçlar kusurlu değil bence. Sen şehir içi hız sınırı 80 90 olan yerlerde 120 130 gibi hızlarla makas atarak şerit değiştiriyorsun ve farkedilmeyi bekliyorsun da imkanı yok. Ufak kazalarla bugüne gelebildiğin için şanslısın bence ayrıca selektör ve kornalarla da araçları taciz ediyorsun gereksiz yere.
sağ şeritte tapagaz gidip önüme atladı diyorsun ,
solda adamın dibine girip sıyrılıp geçmeye çalışıyorsun
kusura bakmada bende bu motorcu milletinden bıktım , yola mı bakıcaz size mi dikkat edicez yanımdan ışınlanarak geçeni, aynamın dibinden geçeni ışıklarda arabama sürte sürte en öne geçen ve bunu motor olduğu için hak gören hayvan oğlu hayvanlardan , hepsinden bıktım.
tekrar yazıyorum trafikte herkes önüne bakmayı bırakıp sürekli etrafını kollayamaz aman motorcu kardeşimiz geçer mi diye.
Bu tarz şikayet ve söylemler demogojiden öteye geçmez, herkes önce kendini bir eleştirsin. 2 tarafta birbirinden beter bu konuda.
Motorcu demogojisi mi.... sıktı be usta. Hem hatalı olup hemde üste çıkmakta üzerinize yok ne yazık ki kafasına go pro takan kendini yolların sefiri zannediyor
Harika bir konu oldu bu bence. Araç sürücülerinin içlerinde olan motosiklet düşmanlığı yazılarak ortaya çıkıyor. Biride çıkıp demiyorki megane sola sinyal verip sağa geçiyor yetinmeyip sağ şerit sollama şeridi değildir diye. Veya kadjar sinyalsiz önüne kırıyor diye. Harika gerçekten :) trafik kurallarında mesela ben hiç bilmem hangi şeritte ne yapılacağını anlatan şeyleri.
Sağ şerit yavaş araçlar için
Orta şerit orta hızlı araçlar için
Sol şerit hızlı araçlar için
Diye bi kural ne gördüm ne işittim.
Motorlu araçlarla ilgili paylaşım yapılan bi forumda insanlar neden motosiklet düşmanı olsun? Siyasi parti misiniz insanlar neden sizden nefret etsin aynı yolda giden insanlarsınız işte neden bu kadar kendinizi farklı kulvara koyup ezikliyorsunuz?
Yahu birisi bana motor ile seyir halindeyken, sinyalsiz şerit değiştiren sürücünün motorcu ile alakasını söyleyebilir mi? Araba ile giderken de sinyalsiz önümüze araba atlayabilir de bunu "Motosiklet sürücüsü olarak başıma gelenler >" diye başlık açıp burada paylaşarak demogoji yapmanın mantığını söylesin?
Sonra bizim kaportamız bedenimiz, motorları farkedin diyorlar. Yahu kardeşim 130 km hız ile en sağ şeritten geliyosun sinyalsiz şerit değiştiren araba arkasında motorcu da olsa normal araba da olsa o şeridi değiştirecek bunu kişileştirmenin anlamı nedir?
Yahu birisi bana motor ile seyir halindeyken, sinyalsiz şerit değiştiren sürücünün motorcu ile alakasını söyleyebilir mi? Araba ile giderken de sinyalsiz önümüze araba atlayabilir de bunu "Motosiklet sürücüsü olarak başıma gelenler >" diye başlık açıp burada paylaşarak demogoji yapmanın mantığını söylesin?
Sonra bizim kaportamız bedenimiz, motorları farkedin diyorlar. Yahu kardeşim 130 km hız ile en sağ şeritten geliyosun sinyalsiz şerit değiştiren araba arkasında motorcu da olsa normal araba da olsa o şeridi değiştirecek bunu kişileştirmenin anlamı nedir?
Benim bedenim benim kararım 1!1!1!!
Motorlu araçlarla ilgili paylaşım yapılan bi forumda insanlar neden motosiklet düşmanı olsun? Siyasi parti misiniz insanlar neden sizden nefret etsin aynı yolda giden insanlarsınız işte neden bu kadar kendinizi farklı kulvara koyup ezikliyorsunuz?
Tek problem insanlar racing tarzı motosiklet gördüğü zaman direk yarışmak istercesine saçma sapan tavırlara bürünmesi. Yada kurye gördükleri zaman zaten güçsüz motor diyip sinek gibi ezmeye çalışmaları.
Kanka süper espri ;) yemin ediyorum sinyalsiz şerit değiştirdikleri için koyduğum video da sinyal vererek şerit değiştirmelerini amaçlaıdğım için linç yiyorum hahaha :D çok eğleniyorum şahsen.
Panelvan arabanın şerit değiştirmesini beklemeyeyim, bariyerin dibinden gideyim, arabaların kör noktasına gireyim ama şeridime girerse fren yapmayayım küfredeyim. Sağ şeritten 150 ile gideyim, 200 metre önümde adam şerit değiştirsin selektör atayım, korna çalayım, gaz açayım.
Benim de bi dünya motorcu arkadaşım var ve kaç kere artçı olarak binmişimdir. Başımıza hiç böyle olaylar gelmedi çünkü insan gibi kurallara uyarak gidiyoruz. Akan trafikte şekil yapmana gerek yok ak git şeridinde duran trafikte ise zaten çoğu araç sağ sol yer açıyor geçip gidin diye niye şova dönüştürüyorsunuz ki olayı.
Şu 2 videoda da gram haklı tarafın yok araç plakalarını da gereksiz yere reklam etmişsin yazık günah.
Trafikte motor ve araba olayının ince çizgileri var aslında. Kısa süreli motor da kullandım düzenli olarak otomobil kullanıyorum istanbul'da. Motorculara çok dikkat ediyorum ve yl veririm, şeritte yanaşırım yanımdan geçsin diye. Ama yanyol ve şeritlerin üstü motorcuların yolu değil. Düz mantık 80-100-120 km olarak seyreden bir trafikte şerit üstü gitmeniz, yanyolda seyretmeniz ve makas atmanız saçma, bir otomobil gibi şeridinde gidebilirsin ve zaten akan yol da kimse seni sıkıştırmaz ( ha sıkıştıran manyaklar vardır, onlar arabalarıda darlıyor zaten) dur kalk trafikte ise aralardan gidebilirsiniz zaten yol durmuş şeritte bir otomobil gibi beklemek saçma motorun amacına aykırı. Ama 40- 50 km bandında akan trafikte işler karışıyor. Motorcuların şunu unutmaması lazım araçların kör noktolarında kalmaları çok normal, ve yolun üstünde ki her boşluk onlara ait değil.
Hem arac hem motor surucusuyum.
Araç kullanırken motorcu kardeşlerime hep yardımcı olurum.
Kaza görsem dururum.Gecen gun taksici bir motorcu kardeşimizi sıkıştırdi tartışma vardi.
Arabadan 3 kişi idik indik motorcu kardeşimize destek olduk.
Ben motora motorcuya her zaman destek olurum.
Bu ülkede trafik kültürü olmayan bir yerde motor kullanarak canlarını hergun tehlikeye attıkları için.Bende geçiş üstünlükleri vardır.
Ben aynamda motorcu gorsem saga sola kaydiran yol veren tayfadanim.
Hepte öyle olacağım
Gokmen Erbas
05-05-2019, 13:40
hahah yine ayni teranenin konusu :) hem motorcuyum hem arabacı. hala motorları farkedemiyorum fildir fildir yardırıyorlar. mümkün de degil zaten. hırsız polis oynayacağız. sürekli kaçmak zorundayız ne yaparsanız yapın başka yolu yok bunun..
overblack
05-05-2019, 13:54
bir konuda yazılmıştı gerçekten de hoşuma gitmişti. "kaskına 5 dolarlık kamera takan trafik müfettişi oluyor"bakın çok net söyleyebilirim ben 45 yaşındayım.bizim motorları ya da arabaları yeni kullanmaya başladığımız zamanlarda yani 30 sene önce filan trafikte bu tip olaylar yoktu çünkü taşıt sayısı azdı,taşıt sayısı az olunca haliyle insanların stres düzeyi de azdı yada hiç yoktu.sen şimdi istanbul gibi 16 milyonluk bir şehirde ve bu kadar stresli bir trafikte motorla yaşamaya çalışırsan başına çok kez bela alırsın.motor kullanmaya uygun bir yer değil orası.
Çoğu kişi demiş kör nokta diye.. Onunda önüne geçeli çook uzun zaman oldu omuz kontrolü adında bi olayımız var yani. Ben burda aman ölücem aman fark edin şu bu diye birşey demedim. Motor üzerinde 3 ve ya 4 kaza tutanağım var hepsinde %100 haklılık payı verdi expertizler. İyi olmama rağmen Bana çarpanların yüzündeki suçluluk duygusu çok kötü, acıverici birşey. Egea sırf omuz kontrolu yapmadığı için bariyerle arasına sıkışıp bir uzvumu kaybetseydim hiç mi pişmanlık olmayacaktı? İsterse %100 haklı olsun hiçmi pişmanlık olmayacak. İstanbul gibi biyerde motora binmek intihar olduğunu bile bile bunun üstündeyim zaten..
Suçlu olduğun halde korna selektör yaparken dikkat et
Video yine aklıma geldi
YouTube (https://youtu.be/yxGBlZbnjUc)
Düzgün motor kullanan yok malesef.
Yan yana giden 2 araba arasındaki 1.5 m yol sizin şeridiniz değildir.
Sağ ve sol emniyet şeritleri sizin yolunuz değildir.
Kaldırımlar sizin yolunuz değildir.
Motorum, küçüğüm diyerek sokağa tersten girme hakkınız yoktur.
Gerek kanunların belirlediği hız limiti, gerekse trafiğe göre yolun kendi hızı vardır. Ona uyacaksınız.
Kamyonlar bile 100-120 yapıyor, küçük motorlar 80-90 anca yapıyor denmiş. Sen de sana uygun yolda gideceksin. TEM-E5 sana göre olmayabilir.
Ben şahsen trafiğin akış hızında önümde giden motorcuya ne sellektör yapıyorum ve korna çalıyorum. Zaten trafiği aksatmadan gidebileceği kadar gidiyor motorcu.
Başından geçen kazalar ise kaza adı üstünde. Orada sarı ve kırmızı motorlar yerinde benim arabam da olabilirdi. Yapacak birşey yok.
Kaskına kamera takan her motorcu kendini birşey zannederse işimiz var demektir.
Siz de şeritte adam gibi, normal araç trafiği ile aynı hızda gidin, kimsecikler birşey yapmaz size.
Emniyet şeritleri sizlerin değil ama bir nebze de olsa duran trafikte oradan gitmenizi anlayabilirim. Ne de olsa trafiğe takılmamak için motor sürüyorsunuz.
Bu konu her zaman tartışılır. Motorcular da ak sütten çıkmış kaşık değil zaten.
Bizleri fark edin demekten ziyade, proaktif düşünüp öndeki araba ne yapabilir onu tahmin etmeye çalışın.
PiscocuK
05-05-2019, 14:45
Çoğu kişi demiş kör nokta diye.. Onunda önüne geçeli çook uzun zaman oldu omuz kontrolü adında bi olayımız var yani. Ben burda aman ölücem aman fark edin şu bu diye birşey demedim. Motor üzerinde 3 ve ya 4 kaza tutanağım var hepsinde %100 haklılık payı verdi expertizler. İyi olmama rağmen Bana çarpanların yüzündeki suçluluk duygusu çok kötü, acıverici birşey. Egea sırf omuz kontrolu yapmadığı için bariyerle arasına sıkışıp bir uzvumu kaybetseydim hiç mi pişmanlık olmayacaktı? İsterse %100 haklı olsun hiçmi pişmanlık olmayacak. İstanbul gibi biyerde motora binmek intihar olduğunu bile bile bunun üstündeyim zaten..
Adam aynadan minibusu goruyor ama sen yirtik dondan cikar gibi cikiyorsun sonra vicdandan bahsediyorsun
Diyelimki Allah gostermesin sana bisey oldu. Adami iceri aldilar. Coluk couk sahibi biri olsa haberi bile olmadan bir yerden firladin diye sonra o adam bahsettigin omuz kontrolunu yapmadi diye sana carpmis olsa sen vicdan azabi pismanlik duymayacakmisin. Talihsiz bir konu olmus. Trafikte milyonlarca salak sofor var. Motor araba otubus olarak ayirt etmiyorum. Videolardan gordugum sen biraz yangina korukle gidiyorsun yapma
Adam aynadan minibusu goruyor ama sen yirtik dondan cikar gibi cikiyorsun sonra vicdandan bahsediyorsun
Diyelimki Allah gostermesin sana bisey oldu. Adami iceri aldilar. Coluk couk sahibi biri olsa haberi bile olmadan bir yerden firladin diye sonra o adam bahsettigin omuz kontrolunu yapmadi diye sana carpmis olsa sen vicdan azabi pismanlik duymayacakmisin. Talihsiz bir konu olmus. Trafikte milyonlarca salak sofor var. Motor araba otubus olarak ayirt etmiyorum. Videolardan gordugum sen biraz yangina korukle gidiyorsun yapma
Motorcuyu değil sakat bırakmak öldürsen bile içeri almıyorlar abi.
Kortejine katıldım bir cenaze ;
İstanbul'da feci kaza! Motosiklet surucusu bariyere saplandı videosunu izle | Takvim TV (https://m.takvim.com.tr/webtv/video-haber/video/istanbulda-feci-kaza-motosiklet-surucusu-bariyere-saplandi)
Motorcu dostumuz şeridinde gayet güzel giderken sapağı kaçıran bi herif tak diye üzerine kırdı ve bariyerlere saplanarak can verdi. Ve adamı %100 haksız olmasına rağmen salıverdiler. Olan motorcu dostumuza oldu.
PiscocuK
05-05-2019, 15:10
Motor kullanirken en korktugum mevzu sapagi kaciran araba olayi zaten
Simdi bu verdigin ornek gibi binlerce aracin yayaya yada motora carptigi, tassakli kisinin ceza almadan ciktigi binlerce haber bulunur. Sen milleti bosver kendine bak kendince korumalarini al. Bundan sonrasi nasip kismet isi bilinmez
Buyuk sehirlerde yasayan herkesin seninkine benzer hikayeleri vardir. İlk degil sonda olmayacak. Sen ultra dikkatli ol. Motor kullaniyorsun pardonu yok.
onursumer
05-05-2019, 15:51
ilk videodaki araç benim gozumde hatalı fakat 2. videoda en sağ şeritten hızlı gittiğiniz için siz hatalısınız
hızlı ve 2 teker olmanız her şeritte yol hakkının sizin oluyor anlamına gelmez dun merterde sağ şeritte arızalan aracın sağından ve solundan geçerken emmiyetten yardıran motorlar yuzunden millet tedirginlik yaşadığından ekstra trafik sıkışmıştı 10 kere aynaya baktım geliyorlarmı diye
herkes duzgun motor kullansa kimse motorculara boyle yaklaşmaz
arada bende scooter kullanıyorum trafiğe çıkıyorum cevremde motorcuların yapıp rahatsız olduğum hiçbir davranısı sergilemiyorum
rain man
05-05-2019, 16:24
Bir diğer konu motorsiklet sürücüleri diğer tüm sürücüler gibi alalade sıradan sürücülerdir. Trafik kanununlarının koyucusı ya da uygulayıcısı ve denetleyicisi değillerdir. Kafanızdaki kamera ile polislik yapmaya , kimseye kural öğretmeye kalkmayın. Kendi garajımızın önüne park ediyorum bir şey alıp çıkıcam yolda duran kadın , beyefendi garaj önü neden park ediyorsunuz diyor geçen. Motorcular da aynı , oraya park edilirmi bıradan dönülür mü ya sen bu ülkeye trafik sdabı öğretemezsin . Şikayetiniz var ise plakayı 155 e bildiriyorsunuz konu kapanıyor.
​trafik kanunu 6. Madde :
Trafik zabıtasının bulunmadığı veya yeterli olmadığı yerlerde polis; polisin ve trafik teşkilatının görev alanı dışında kalan yerlerde de jandarma, trafik eğitimi almış subay, astsubay ve uzman jandarmalar eliyle yönetmelikte belirtilen esas ve usullere uygun olarak trafiği düzenlemeye ve trafik suçlarına el koymaya görevli ve yetkilidir.
Merhaba.
Geçen 147 ile giderken çakarları taktım. Plakaya da "PROTECTOR OF THE REALM" yazdırdım. Kim ne hata yaptıysa uyardım; korna, selektör, çakar her şeyi çalıştırarak cezalandırdım.
Yetkim olmadığını bilmiyordum. Bilgilendirme için tşk.
Ben İSTANBUL'da Hemde E5 de bisiklet kullanıyorum. Kimse beni sıkıstırmıyor. 50 60 ile akan trafikte (Avcıların düzlüğünde)Sol serit orta serit kullanarak gidiyorum (Sağdan katılımlar olduğu için sağ serittekiler ortaya geçmeye çalışıyor ) 2 teker kullanıyorsan kimin suçlu olduğunun zerre önemi yok. Zararı 2 teker kullanan görür. Defansif süreceksin. Zaten bir süre sonra kim kapısını açacak, kim aracın kafasını cıkartacak (Serit değiştirme girişimi) anlıyorsun.
Birde video paylaşmanın gram önemi yok. Ben bisikletli olarak farkındalığı yüksek birisiyim. Motora bisiklete dikkat ederim. Yeri geliyor Arkadan fişek gibi gelen motoru göremiyorum. Eeee ben şimdi duyarsız, kasap şöför müyüm?
Defansif sürüp hayatta kalacağız. Arabaya birşey olmaz. Kaporta yamulur, bir şekilde yerine konur. Senin benim iyi ihtimalle etimizde asfalt yanığı olur. En az 1 hafta acısını çekeriz.
Şöyle bir şey okumuştum bulamadım da
Motorsikletle ölüm oranı hakkında trafiğin yoğun saatlerde çok düşük akıcı trafikte çok yüksek olduğunu belirtmişlerdi.
Bu motorcular emniyetten gidiyiii diyorsunuz ya kitaba göre haklısınızda İstanbul kitaba göre bir trafik mi var :D
İstanbulda tek kural var yol verilmez yol alınır.
Ölmemek içinde araba sürücü ön aracın önündeki araca bakıp kullanmalı
Motorcu için ise muska ,ayetel kürsi ve anne duası almalı. Dikkat etmesini geçtim yetişemiyorsun nereye bakayim diye.
Cep telefonu mahvetti istanbul u zaten becereksiz sürücülerle doluyudu telefonda üstüne tüy dikti.
Not: Kaza olur yeri gelir motorcular yeri gelir araçlar suçlu olur. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. Experler motorcuları sevdikleri için genelde haklı çıkarmazlar beyler.
Objektif olalım empati kuralım. İnsanları uyaralım motorculara vatan haini muamelesi yapmayalım yolunuda istemiyor zaten kendi geçecek deliği istiyor senden.
Konuya benzer bir sürü konu açıldı hep aynı mevzu ...
Evet konu uzar da uzar.
Kendi geçeceği deliği ise benden istemeyecek. Trafik kuralları dahilinde bulduğunda o deliği kullanacak.
Ona bakarsan "makasçı" tayfa da senden geçeceği deliği istiyor, sokuyor kafayı arkayı vs.
Motorsiklette tafik kuralları dahilinde.
Motorcular için ayrı kanunlar yok..........
Evet konu uzar da uzar.
Kendi geçeceği deliği ise benden istemeyecek. Trafik kuralları dahilinde bulduğunda o deliği kullanacak.
Ona bakarsan "makasçı" tayfa da senden geçeceği deliği istiyor, sokuyor kafayı arkayı vs.
Motorsiklette tafik kuralları dahilinde.
Motorcular için ayrı kanunlar yok..........
Bence bu mesajdan sonra konuya kilit gelsin
Makascilarla motorcular bir oldu.
Helal
kullanmayan adam ne güzel atıp tutuyor ya. "kurallara uyacaksın, arabaların arasından geçmeyeceksin, emniyet şeridi sana da yasssah!" diye.. sanki ülkedeki tüm arabalar trafikte mükemmel kullanıyor, kimse sapağa 50 metre kala sağa geçmiyor, araya kaynamıyor, sola geniş alıyor, dönel kavşakta içerdekine yol veriyor di mi? bi tek motorcular kurallara uymuyor a. q.
buyurun sizi alalım ozaman motor tepesine. 60'la akan trafikte şeridi ortalayıp sizde 60'la gidin bakalım dakikalarca.. hadi bakalım he? 3 dakika içinde biri üstüne kırmaz, selektör yapmaz, sıkıştırmaz, ipinelik olsun diye yanından silme geçmezse şerefsizim. sizin gibi adamların içinde türkiyede motor kullanırken kuralları değil önce can güvenliğimizi düşünüyoruz.. rahmetli barkın abi ne güzel söylemişti. "haklı ama ölü olma." diye.. mıtırcılır için ıyrı kırıllır yok zaten. farkındayız..
hatta siz de farkındasınız ama insanoğlu kıskançtır işte.. senin şeyin motora binmeye yemiyor :)
Bence bu mesajdan sonra konuya kilit gelsin
Makascilarla motorcular bir oldu.
Helal
Evet, yırtık dondan çıkar gibi sağdan soldan fırlarsa, aynama teğet geçerse, sonra arabaya dönüp "neden beni görmedin" diye atar yaparsa makasçı ile aynı kefededir.
kullanmayan adam ne güzel atıp tutuyor ya. "kurallara uyacaksın, arabaların arasından geçmeyeceksin, emniyet şeridi sana da yasssah!" diye.. sanki ülkedeki tüm arabalar trafikte mükemmel kullanıyor, kimse sapağa 50 metre kala sağa geçmiyor, araya kaynamıyor, sola geniş alıyor, dönel kavşakta içerdekine yol veriyor di mi? bi tek motorcular kurallara uymuyor a. q.
buyurun sizi alalım ozaman motor tepesine. 60'la akan trafikte şeridi ortalayıp sizde 60'la gidin bakalım dakikalarca.. hadi bakalım he? 3 dakika içinde biri üstüne kırmaz, selektör yapmaz, sıkıştırmaz, ipinelik olsun diye yanından silme geçmezse şerefsizim. sizin gibi adamların içinde türkiyede motor kullanırken kuralları değil önce can güvenliğimizi düşünüyoruz.. rahmetli barkın abi ne güzel söylemişti. "haklı ama ölü olma." diye.. mıtırcılır için ıyrı kırıllır yok zaten. farkındayız..
hatta siz de farkındasınız ama insanoğlu kıskançtır işte.. senin şeyin motora binmeye yemiyor :)
Sen ben ne kadar dikkat etsekte , memleketimim trafiği-sürücü kalitesi belli.
Malesef can güvenliğini düşünecek motorcular.
Şartları değiştiremiyorsan, sen şartlara uyum sağlayacaksın.
Evet, yırtık dondan çıkar gibi sağdan soldan fırlarsa, aynama teğet geçerse, sonra arabaya dönüp "neden beni görmedin" diye atar yaparsa makasçı ile aynı kefededir.
Sana bir yaşanmış hikaye anlatayım.
Bir arkadaşım motorculara cok agir laflar kullanırdı.
Bir gun kaza yaptı ona yardim edenler sadece 2 tane motorcu kardesimizdi.
Bu arkadaşım sonra fikri değişti allah o motorculardan razı olsun der ne zaman konusu açılsa.
Başınıza 1,2 hadise geldi diye motorculara kin gutmeyin
Kuryeciler sacma sapan gider mesela sevmem o tarz sürücüleri.Bir gun kuryeci bir arkadaş anlattı.Uzuldum gerçekten kelle koltukta para kazanmak için yirtinmaya deger mi ama hayat şartları dedi.
Olay şu senden 60 cm lik hadi 100 cm olsun bir boşluk istiyor diye adamı sikistirmanin kimseye bir yararı yok.
Arabanın makası ile motorun aradan geçişi aynı şey değil.
Ben her iki taraftayim.Suan faal motorda kullanmiyorum.
Trafikte iken ah ula o pcx satmamam gerekiyordu derim hala.
Bence bir tane ufak motor alın biraz takılın İstanbul da anlayacaksiniz mevzuyu
Sen ben ne kadar dikkat etsekte , memleketimim trafiği-sürücü kalitesi belli.
Malesef can güvenliğini düşünecek motorcular.
Şartları değiştiremiyorsan, sen şartlara uyum sağlayacaksın.
e tamam biz napıyoruz? kurallardan feragat edip şartlara uyum sağlıyoruz. aradan geçiyoruz, kaçıyoruz, trafikten %5-%10 daha hızlı gidiyoruz, ışıkta araya giriyoruz. daha napalım? hem kurallara uy, hem şartlara uy olmuyo öyle..
e tamam biz napıyoruz? kurallardan feragat edip şartlara uyum sağlıyoruz. aradan geçiyoruz, kaçıyoruz, trafikten %5-%10 daha hızlı gidiyoruz, ışıkta araya giriyoruz. daha napalım? hem kurallara uy, hem şartlara uy olmuyo öyle..
Sen bilinçli, dikkatli olabilirsin ama bence çoğunluk öyle değil.
En azından adam gibi tam kask takan motorcu görmüyorum ben. Polis kaçıran denilen, tas şeklinde şey takıp çıkıyorlar yola.
Dizlik, dirseklik, ceket vs saymıyorum bile.
Duran trafikte geç aradan, önümden. Ama iyi kötü akan trafikte dikkat et.
Sırf bu etkenlerden motora binmedim memleketimde.
Sana kazasız, belasız yolculuklar dilerim.
Harika bir konu oldu bu bence. Araç sürücülerinin içlerinde olan motosiklet düşmanlığı yazılarak ortaya çıkıyor. Biride çıkıp demiyorki megane sola sinyal verip sağa geçiyor yetinmeyip sağ şerit sollama şeridi değildir diye. Veya kadjar sinyalsiz önüne kırıyor diye. Harika gerçekten :) trafik kurallarında mesela ben hiç bilmem hangi şeritte ne yapılacağını anlatan şeyleri.
Peki niye düşmanlar düşündün mü hiç?
Her araya girmeye çalış, kerhane ışığı gibi döşe çakarları ledleri elin kornada milleti darla, bir akıllı senmişsin gibi plakanı kapa kafaya kamerayı takıp polisçilik oyna sonra araç sürücüleri bize düşman de.
3 senedir yaz kış motora biniyorum mümkün olduğunca araba kullanmamaya çalışıyorum, yaşadıklarının bir çoğunu ben de yaşıyorumdur pek uslu sakin de kullanmıyorum emniyete aralara elbette giriyorum ama motoru kullanırken de kendimi diğer araçlardan üstün görmeden paşa paşa beklemem gereken yerde de bekliyorum kimseyi taciz etmeden. Emniyet şeridinde aralarda motorun hiçbir geçiş üstünlüğü yok güzel kardeşim. İnsanlar yol vermek zorunda değiller, bize müsamaha gösteriyorlar da gidebiliyorsun. Yol verilince et teşekkürünü devam et, milletle kavga ederek atarlanarak sana saygı duymalarını mı bekliyorsun ? Bir işe yaramaz söyleyeyim anca daha fazla düşman olurlar :)
Araba motor ayrımı yok valla trafikte çok saygısız kullanıyoruz özellikle İstanbulda.
Haklı olmanın da öldükten sakat kaldıktan sonra bir faydası yok.
şahsen söylüyorum düşman olunacak çok şey var memlekette, bir motorcu düşmanlığımız kalmıştı , hiç öyle bir düşüncem yok açıkçası.
ailemde bir sürü motorcu var, çok sağlam da garajları var, marka model saymayacağım. çok yakın akrabağlarım.
benim görüşüm istanbul motor kullanılacak bir şehir değil, yukarıda arkadaş yazmış yemiyor bir tarafınız diye, aynen gerçekten yemiyor. canımı yolda bulmadım açıkçası , istanbulda arabayla bile gayet stresli ve tehlikeli trafik. He yalnız senin yiyor diye hiç kendini supermen kahraman falan sanma, o zihniyetle gerçekten gençliğine yazık olur. Yam yam kaynıyor şehir.
Peki niye düşmanlar düşündün mü hiç?
Her araya girmeye çalış, kerhane ışığı gibi döşe çakarları ledleri elin kornada milleti darla, bir akıllı senmişsin gibi plakanı kapa kafaya kamerayı takıp polisçilik oyna sonra araç sürücüleri bize düşman de.
3 senedir yaz kış motora biniyorum mümkün olduğunca araba kullanmamaya çalışıyorum, yaşadıklarının bir çoğunu ben de yaşıyorumdur pek uslu sakin de kullanmıyorum emniyete aralara elbette giriyorum ama motoru kullanırken de kendimi diğer araçlardan üstün görmeden paşa paşa beklemem gereken yerde de bekliyorum kimseyi taciz etmeden. Emniyet şeridinde aralarda motorun hiçbir geçiş üstünlüğü yok güzel kardeşim. İnsanlar yol vermek zorunda değiller, bize müsamaha gösteriyorlar da gidebiliyorsun. Yol verilince et teşekkürünü devam et, milletle kavga ederek atarlanarak sana saygı duymalarını mı bekliyorsun ? Bir işe yaramaz söyleyeyim anca daha fazla düşman olurlar :)
Araba motor ayrımı yok valla trafikte çok saygısız kullanıyoruz özellikle İstanbulda.
Haklı olmanın da öldükten sakat kaldıktan sonra bir faydası yok.
İşte motor kullanırken ışıklar,yaya geçitleri hariç önünde bir motorcu yoksa bekleyeceğin hiç biryer bulunmuyor.
Benim attığım videolarda bana yol vermeyenlere mi korna çalmışım mesela. Veya şeridinde giden bir arabayı zorla taciz ederek şeridindemi çıkarmışım ?
Emniyet şeridinde giderken önüme atlayan arabayı mı şikayet etmişim ?
https://www.youtube.com/watch?v=zSinY34govU
Veya şöyle giderken önüme kıran bir arabayımı şikayet etmişim ?
Arkadaş tek dediğim şey şerit değiştirirken sinyal verilmediği için yaşadığım bir tehlike. Sinyal verme hiç umrumda değil en azından aynaya baksan beni göreceksin zaten.
Eşşek gibi aydınlatan ışık var aynada. Işığı görmedin egzoz sesi var.
Şu basit şey bile irdelenemiyor ne yazık ki.
Siz diyorsunuzki hiç bitmeyen motorcu demogojisi. Düşünün neden hiç bitmedi. Çünkü hep tehlike altındayız.
Emniyet şeridinde giden ilk defa bir motorcumu görüyorsunuz neden inatla emniyet şeridini daraltıyorsunuz. Biraz sola çıksanız akıp gidicez zaten.
Biz motor kullananlar trafiği sevmediğimiz için motor kullanıyoruz. Siz trafik seviyorsunuz kalın orada açın müziğinizi. Boşluklardan akıp gidelim.
Yukarıda bir kişi demiş inatla yol vermiyorum diye. 1 saniye 2 saniye yol vermezsin. İllaki bir yol açılacaktır. Neyin inadıdır bu mesela.
Bana yol vermediğin zaman trafik sorununu mu çözeceksin.
Ama Nur içinde yatsın Barkın abi öldükten sonra televizyonlara bir çok güvenli sürüş videoları çıktı. ve araç sürücüleri şu son 1 yılda çok fazla saygı göstermeye başladı.
Merhaba.
Geçen 147 ile giderken çakarları taktım. Plakaya da "PROTECTOR OF THE REALM" yazdırdım. Kim ne hata yaptıysa uyardım; korna, selektör, çakar her şeyi çalıştırarak cezalandırdım.
Yetkim olmadığını bilmiyordum. Bilgilendirme için tşk.
Kanka bende sipariş verdim benim plakada da "KASKINI TAK, HİKAYEN YARIM KALMASIN" yazıcak.
Saygılar bizden efendim.
Aykut106
06-05-2019, 03:38
sıkısık trafikte motorcuların araba gibi beklemesi tabiki mantıksız.ozellikle yazın o motor kıyafetleriyle ızdırap olur ama duran trafiktede 850 km hızlada silme gecmeyin bence. ozelliklede trafikte motor geliyosa seritte yer acarım usenmem. Sonuc olarak aynı hobiyi paylasıyoruz. bunu motorlular ve arabalılar olarak ayırmak yerine ikisi ıcınde okuzler ve suruculer olarak ayırmak daha mantıklı bence.
İlk videodaki adam yol birlesiminden dolayıda seni gormemıs olabilir. Hayatınızda hıc gorup tanımadıgınız insanları 10 saniyelik bir hatasından dolayı kufur yagmurana tutmak bide ustunede yanında kesiciye sokamanın da anlamı yok.itici ve tahrik edici bir hareket.
istanbul da yol verilmez alınır demek buyuk sacmalık. aynı sekilede motorcu makascı bir oldu falan anlamsız gerilim dolu laflar :) Yigit-Y
turboman
06-05-2019, 06:00
Sadece araba kullan birine motorcuları fark edin dersen bi ton laf yersin bu bir gerçek. 15 yıldır araba 20 yıldırda motor kullanıyorum hep trafikte yanlış yapacak olanı önceden hissetmişimdir. Mesala ara yoldan çıkacak olan adama daaat diye korna basmak yerine elim frende giderim atlarsa hafif frene basar yavaşlarım geçer giderim birazda söverim olur biter aynı şeyi arabadada yaparım yani ben sağdan gidiyordum önüme atladı birden demek yerine o karşıdakinin bi mallık yapacağını varsayarak sürerim hep altımdaki motor olsun araba olsun ne kadarda video çekseniz üstünüze fosforlu yelekte giyseniz sizi görmeyenler illaki çıkacak bu bir gerçek. Ha bu anlattıklarıma bakarsan hiç hata yapmamam gerek demek yanlış olur. Hiç belli olmaz işte hata yaptığım gün kaza yapmış olurum. Ben karşıdakinin hata yapmasıyla kaza yaparım modunda araç sürersem sıçtık demektir karşıdaki değilde kendim hata yapmamaya çalışırım. İnternette izlediğim tüm kaza videolarında çoğunlukla adam motorla öyle bi gidiyorki yol benim önüme kırarsa çarparım düşüncesi yok sanki araba önüne kırıyor ve çarpıyor olanda kendine oluyor. Trafikte herşeyi önceden tahmin edip dikkat edeceksin trafik kazalarında 2 yarafada yüzde olarak pay veriliyor sen istediğin kadar haklı ol yani herzaman kaza yapacakmış gibi kullanacaksın ki dikkatin dahada artsın elin kornada değilde frende gidersen yaşama şansını artırmış olursun. Not; Kimse ölümsüz değil :)
sıkısık trafikte motorcuların araba gibi beklemesi tabiki mantıksız.ozellikle yazın o motor kıyafetleriyle ızdırap olur ama duran trafiktede 850 km hızlada silme gecmeyin bence. ozelliklede trafikte motor geliyosa seritte yer acarım usenmem. Sonuc olarak aynı hobiyi paylasıyoruz. bunu motorlular ve arabalılar olarak ayırmak yerine ikisi ıcınde okuzler ve suruculer olarak ayırmak daha mantıklı bence.
İlk videodaki adam yol birlesiminden dolayıda seni gormemıs olabilir. Hayatınızda hıc gorup tanımadıgınız insanları 10 saniyelik bir hatasından dolayı kufur yagmurana tutmak bide ustunede yanında kesiciye sokamanın da anlamı yok.itici ve tahrik edici bir hareket.
istanbul da yol verilmez alınır demek buyuk sacmalık. aynı sekilede motorcu makascı bir oldu falan anlamsız gerilim dolu laflar :) Yigit-Y
Ben şuan İstanbul dayım.Kimse yol vermiyor yol almaya çalışıyorum sürekli :)
İşte motor kullanırken ışıklar,yaya geçitleri hariç önünde bir motorcu yoksa bekleyeceğin hiç biryer bulunmuyor.
Benim attığım videolarda bana yol vermeyenlere mi korna çalmışım mesela. Veya şeridinde giden bir arabayı zorla taciz ederek şeridindemi çıkarmışım ?
Emniyet şeridinde giderken önüme atlayan arabayı mı şikayet etmişim ?
https://www.youtube.com/watch?v=zSinY34govU
Veya şöyle giderken önüme kıran bir arabayımı şikayet etmişim ?
Arkadaş tek dediğim şey şerit değiştirirken sinyal verilmediği için yaşadığım bir tehlike. Sinyal verme hiç umrumda değil en azından aynaya baksan beni göreceksin zaten.
Eşşek gibi aydınlatan ışık var aynada. Işığı görmedin egzoz sesi var.
Şu basit şey bile irdelenemiyor ne yazık ki.
Siz diyorsunuzki hiç bitmeyen motorcu demogojisi. Düşünün neden hiç bitmedi. Çünkü hep tehlike altındayız.
Emniyet şeridinde giden ilk defa bir motorcumu görüyorsunuz neden inatla emniyet şeridini daraltıyorsunuz. Biraz sola çıksanız akıp gidicez zaten.
Biz motor kullananlar trafiği sevmediğimiz için motor kullanıyoruz. Siz trafik seviyorsunuz kalın orada açın müziğinizi. Boşluklardan akıp gidelim.
Yukarıda bir kişi demiş inatla yol vermiyorum diye. 1 saniye 2 saniye yol vermezsin. İllaki bir yol açılacaktır. Neyin inadıdır bu mesela.
Bana yol vermediğin zaman trafik sorununu mu çözeceksin.
Ama Nur içinde yatsın Barkın abi öldükten sonra televizyonlara bir çok güvenli sürüş videoları çıktı. ve araç sürücüleri şu son 1 yılda çok fazla saygı göstermeye başladı.
Kanka bende sipariş verdim benim plakada da "KASKINI TAK, HİKAYEN YARIM KALMASIN" yazıcak.
Saygılar bizden efendim.
Arkadaşım senin de anlamak istemediğin nokta şu; bu videolar veya anlattığın hikayeler araba şoförlerinin de başına geliyor, memleket bu, malzeme bu, yapacak bir şey yok
Motorcusun diye başına gelmiyor yani bunlar :) Ben de motor kullanıyordum şu an ailevi sebeplerden bırakmak zorunda kaldım ama çok şükür başıma hiç iş gelmedi. O attığın bir videodaki bariyere saplanan arkadaş gibi mevzular denk geldi ama araba kullanırken 4 gözsek motor kullanırken 8 göz kullanmak sayesinde darbesiz atlattım bugune kadar, binlerce kez şükür olsun
Sen de selektör ve kornayı son çare olarak düşünüp sakin sakin kullanmaya bak bence, anneanne spec iyidir :)
Arkadaşım senin de anlamak istemediğin nokta şu; bu videolar veya anlattığın hikayeler araba şoförlerinin de başına geliyor, memleket bu, malzeme bu, yapacak bir şey yok
Motorcusun diye başına gelmiyor yani bunlar :) Ben de motor kullanıyordum şu an ailevi sebeplerden bırakmak zorunda kaldım ama çok şükür başıma hiç iş gelmedi. O attığın bir videodaki bariyere saplanan arkadaş gibi mevzular denk geldi ama araba kullanırken 4 gözsek motor kullanırken 8 göz kullanmak sayesinde darbesiz atlattım bugune kadar, binlerce kez şükür olsun
Sen de selektör ve kornayı son çare olarak düşünüp sakin sakin kullanmaya bak bence, anneanne spec iyidir :)
İşte amaçlanan şeyde bu. Aslında motorlar ince yapılı olduğu için aynaya baksa bile hızını tahmin edemiyor. Yavaştır o diyip geçiveriyorlar. Herkesin başına geldiği gayet doğru. Bu tür şikayetleri video olduğu halde turkiye.Gov.Tr üzerinden paylaşsak bile "trafik polisi olmadığı için işlem yapılamaz" diye güzel bi cevap geliyor. Bunu yapmak yerine videolu şekilde internet ortamına atsak en azından herkes araba almadan önce plakayı internete yazdığı için bi reklam olmuş olur. Ve dikkatlik artar bence.
Harika gerçekten :) trafik kurallarında mesela ben hiç bilmem hangi şeritte ne yapılacağını anlatan şeyleri.
Ben şu mesajdan sonrasını okumadım.
Harika gerçekten :D
Bence diğer üyelerin kendisini yormasına pek gerek yok :)
Diğer yandan konuyla ilgili 1-2 karalayayım;
Motosikletlere genelde dikkat ederim ama E-5'te sol şerit ile bariyer arasında gitme "mallığı" nedir. Emniyeti de geçtim...
Emniyette gidip, üzerine atlayan "mal"a laf ederken kendimiz neredeyiz? Efendim motosikletleri kimse görmezmiş de, trafikle birlikte aynı hızla gidersek bilmemne olurmuş da... Bunların hepsi laf-ı güzaf. Bahane... O zaman binmeyeceksin.
Motosiklet, otomobile göre bambaşka bi konsantrasyon ve kullanım stili gerektiriyor. Ancak gözlemlediğim, özellikle de kask kamerası moduna girenlerin çoğu ekstra bi saçmalıyor.
Çok gördüm mesela, YouTube'a koymuş adam, sağdan yardırmış tam kavşak çıkışında Doblo'nun biriyle kafa kafaya geliyorlar, solunda kaçacak yeri de var, düüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüt diye abanıp Doblo'daki dümbükle ağız dalaşına giriyor. E arkadaş, başta haksız olan sensin.
Arkadaş yazmış mesela, selektör yapacağına frene bas diye.
En nefret ettiğim malca hareketlerden biridir. Adam arabayla 4 yola tam gaz yaklaşır, o arada selektörleri patlatır. Arkadaş, o kadar korkuyorsan o selektörler seni kurtaramaz. Dalar birisi göbekten, görürsün ebeni. Bu bahsettiğim arabayla yaşananlar bir de yani.
Kaportamız yok, şoförler şöyle böyle derken, bu mallara güvenip daha büyük mallıklar yapmak da bizdeki motorculara özgü maalesef.
Örneğin arkadan hızlı geliyor, sonra efendim bizi niye görmedin. Motor kullananların ilk öğrendikleri şeylerden biridir. Yeniler hiç öğrenmiyor galiba ama... Hızın şu kadar oldukça, diğerlerinin seni fark etme süresi uzar diye.
Aynadan hız fark edilmez genelde. Motosikletin ne kadar hızlanabileceği de genelde araç sürücüleri tarafından tahayyül edilemez genelde.
Ya çok aptal, çok standart bir otomobil sürücüsü şu hatayı bile yapıyorken, düşünün, motosikleti fark etmeleri çok daha uzun, sen daha hızlı giderek iyice fark edilme süresini uzatıyorsun;
Malın birini sollayacaksın, adam 10sn'de bir yerine, 1dk'da bir dikiz aynasına bakıyor, adam en son seni arkasında görmüş, sen de müsait ortamı buldun, baktın adam sollamayacak, basıp tam çıkacaksın, bizim beyinsiz nasıl olsa arkamdaki bekliyor, çıkmadı diyor, aynaya ikinci defa bakmadan, birden sollama kararı veriyor.
E düşün, sen bunu yapmaktan aciz adamın bir de 40'la giden trafikte 100'le arkasına geldiğinde seni görmesini bekliyorsun. Adam aynaya bakıp, önüne dönüp, hamleyi yapana kadar sen oraya gelmiş oluyorsun. Senin farını, seni görse bile hızını anlamıyor ki, o daha uzakta nasıl olsa diyor.
Motosikletliler kendilerinin fark edilmesini sağlamak için önce kendilerinin de neler yaptıklarını veya yapması gerektiğini fark etmeleri gerek. Tek taraflı olmaz bu iş.
Ben şu mesajdan sonrasını okumadım.
Harika gerçekten :D
Bence diğer üyelerin kendisini yormasına pek gerek yok :)
Diğer yandan konuyla ilgili 1-2 karalayayım;
Motosikletlere genelde dikkat ederim ama E-5'te sol şerit ile bariyer arasında gitme "mallığı" nedir. Emniyeti de geçtim...
Emniyette gidip, üzerine atlayan "mal"a laf ederken kendimiz neredeyiz? Efendim motosikletleri kimse görmezmiş de, trafikle birlikte aynı hızla gidersek bilmemne olurmuş da... Bunların hepsi laf-ı güzaf. Bahane... O zaman binmeyeceksin.
Motosiklet, otomobile göre bambaşka bi konsantrasyon ve kullanım stili gerektiriyor. Ancak gözlemlediğim, özellikle de kask kamerası moduna girenlerin çoğu ekstra bi saçmalıyor.
Çok gördüm mesela, YouTube'a koymuş adam, sağdan yardırmış tam kavşak çıkışında Doblo'nun biriyle kafa kafaya geliyorlar, solunda kaçacak yeri de var, düüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüt diye abanıp Doblo'daki dümbükle ağız dalaşına giriyor. E arkadaş, başta haksız olan sensin.
Arkadaş yazmış mesela, selektör yapacağına frene bas diye.
En nefret ettiğim malca hareketlerden biridir. Adam arabayla 4 yola tam gaz yaklaşır, o arada selektörleri patlatır. Arkadaş, o kadar korkuyorsan o selektörler seni kurtaramaz. Dalar birisi göbekten, görürsün ebeni. Bu bahsettiğim arabayla yaşananlar bir de yani.
Kaportamız yok, şoförler şöyle böyle derken, bu mallara güvenip daha büyük mallıklar yapmak da bizdeki motorculara özgü maalesef.
Örneğin arkadan hızlı geliyor, sonra efendim bizi niye görmedin. Motor kullananların ilk öğrendikleri şeylerden biridir. Yeniler hiç öğrenmiyor galiba ama... Hızın şu kadar oldukça, diğerlerinin seni fark etme süresi uzar diye.
Aynadan hız fark edilmez genelde. Motosikletin ne kadar hızlanabileceği de genelde araç sürücüleri tarafından tahayyül edilemez genelde.
Ya çok aptal, çok standart bir otomobil sürücüsü şu hatayı bile yapıyorken, düşünün, motosikleti fark etmeleri çok daha uzun, sen daha hızlı giderek iyice fark edilme süresini uzatıyorsun;
Malın birini sollayacaksın, adam 10sn'de bir yerine, 1dk'da bir dikiz aynasına bakıyor, adam en son seni arkasında görmüş, sen de müsait ortamı buldun, baktın adam sollamayacak, basıp tam çıkacaksın, bizim beyinsiz nasıl olsa arkamdaki bekliyor, çıkmadı diyor, aynaya ikinci defa bakmadan, birden sollama kararı veriyor.
E düşün, sen bunu yapmaktan aciz adamın bir de 40'la giden trafikte 100'le arkasına geldiğinde seni görmesini bekliyorsun. Adam aynaya bakıp, önüne dönüp, hamleyi yapana kadar sen oraya gelmiş oluyorsun. Senin farını, seni görse bile hızını anlamıyor ki, o daha uzakta nasıl olsa diyor.
Motosikletliler kendilerinin fark edilmesini sağlamak için önce kendilerinin de neler yaptıklarını veya yapması gerektiğini fark etmeleri gerek. Tek taraflı olmaz bu iş.
Güzel abim kendine yazık etmişsin. Bir üst postta yazdıklarını özet olarak yazdım halbuki. Keşke okumadım demek yerine okusaydın hiç yorulmadan sayfayı kapatırdın. Değerli fikirlerin için yinede sağol :)
Değerli arkadaşlar ,
Ülkede ne doğru ki bu doğru olsun.
Motorcu arkadaşlar da bence kesinlikle aşağıdaki eğitimi almalılar.
“Trafikte tehlikeleri tanımlama eğitimi “ trafikte başınıza gelebilecek tehlikeleri öngörmeye ve korna yerine frene basmaya yönlendiren bir eğitim.
http://gusem.com/tr-TR/defansif-surus-trafikte-tehlikeleri-tanimlama-ttt-egitimi,EG_420000000000.html
Her eğitim alan doğru düzgün kullanıyor mu peki ? Tabisi hayır. Ben bu eğitimleri 5 er defa falan aldım ama ben de kurallara uymuyorum. Hatta her ay bir kaç tane ceza ödeyerek ülkeme katkıda bulunuyorum.
metin_1989
08-05-2019, 16:54
vallaha hocam sana hak veriyorum ama biz trafikte makas atanlardan şikayetciyken sizinde onlardan aşağı kalır yanınız yok yırtık dondan cıkar gibi cıkıyorsunuz sabit bir yer belirleyin kendinize ordan geciceğinizi bilelim sağ taraftan gidenlere herzaman yol veriyorum ama iki araç arasına girene kimse kusura bakmasın yol vermem. izlediğim videolardan sende de hata var hocam iğneyi başkasına çuvaldızı kendimize herkez üstüne düşeni yapmalı.
Gunes G.
08-05-2019, 17:30
1- 2 yanlis 1 dogru etmez. Sen motorla hatali hareketler yapiyorsun, etrafindaki araclarin bazilari da hatali davraniyor diye sen hatasiz olmuyorsun. Ikinizde hatali oluyorsunuz. Bu ikinci video icin yorumumdur.
Ilk video icin yorum yapmak cok daha kolay, tamamen sen hatalisin. Sol seritte giden aracla bariyer arasindan kanuni olarak gecemezsin, etik olarak da gecmemelisin. Sen bir motorlu tasitsin trafikte, nasil araclar kurallara uysun istiyorsan sen de kurallara uymakla baslamalisin birseyleri duzeltmeye. Kurali kanunu da gectim, akillica geliyor mu gercekten o aradan gecmeye calismak size?
Diyelim kanun cikti, sol seritten aracla bariyer arasindan gecebilir motorlar diye artik. Yine de gecilmez ki. Aracin soforu motoru gormese sola kaysa sinek gibi sikisir hatta can verirsiniz oradan gececegim derken. Eh ulkede kanun var, arac soforu hatali, siz haklisiniz da öldünüz. Umarim bu cumleden gereken mesaj alinmistir.
2- Motor kullanmadan konusmak kolay diyenler: Biz neden motorsiklet kullanmiyoruz sizce? Siz zahmet etmeyin dusunmeye, ben soyleyeyim. Bu ulke motorsikletle makul seviyede guvenlik icinde seyahat etmek icin uygun bir ulke degil, gorunen o ki uzunca bir sure de olmayacak. Sebebi bu motor kullanmamamizin, yoksa motorsiklet ehliyeti bende de var.
3- Motorsiklet kullanan ile otomobil kullanan farkli kisiler degil, ayni kisiler. Bunu anlamak lazim once. Ikisi de genel olarak kurallara uymuyor, problem de buradan cikiyor. Ben bu tartismalari iki kanunsuzun biribirine atifta bulunmasi olarak degerlendiriyorum. Cikan sonuc ikinizde haksizsiniz, anca birbirinizi yersiniz, bu ayrimci (motorcu vs arabaci) yaklasimla bir arpa boyu yol da ileri gidemezsiniz.
Onerim, bu ulkede motorsiklet kullanmamaniz cunku bu ulke ne kanun olarak buna hazir ne de insan olarak. Basiniza turlu bela gelmesini istemiyorsaniz budur yapilmasi gereken. Ha illa da kullanacagim diyorsaniz, siz bilirsiniz. Risk sizin riskiniz, kayiplarda sizin kayiplariniz olacak.
gokhankenar
08-05-2019, 23:30
iki videonuza da söylenecek çok şey var da mübarek gün kalp kırılmasın :)
Adamların birbirine saygısı yok otomobillerden anlayış bekliyorlar 1.5 metrelik boşlukta birbirini geçmeye çalışıyorlar. Sağımdan geçene yol vereyim derken solumdan geçenden fırça yiyorum. Yol vereyim başım ağrımasın diyorum ne kadar kaçarsam o kadar yakın geçiyor bu motorcular ben duran trafikte niye strese giriyorum herkes önce kendini kollasın.
ahmet3425
09-05-2019, 12:21
10 yıldan fazladır istanbul da aktif motosiklet kullanıyorum. yaz kıs 365 gun yagmur kar fırtına demeden. en son 2017 yılının şubat ayında 0 km aldıgım motorum suan 68.000 km de ve toplamda 100.000 lerce km yol yapmıslıgım vardır.
o kadar cok sey ile karsılastım ki istanbul trafiginde tecrubelerim max seviyede. Misal gecenlerde 4 leventte aniden tali yoldan ana yol daki ters yone U yapan hayvan oglu hayvan yuzunden bir motosilletci arkadsımızın hayatı karardı.
bunca yıllık surucu tecrubelerim ve o kadar km yapmıs olmama ragmen bunu ben bile ongoremezdim. orada hiç sucum yokken o hayvan oglu hayvan yuzunden olebilirdim.
demem o ki motor suruculeri genel olarak trafikte her an olumle burun burunalar kurallara uyanı yada uymaya boyle bir fark oldugunu kesinlikle dusunmuyorum.
artık bu tarz tartısmalardan da sıkıldım hiç ugrasmıyorum. genel olarak sakin ve kimseyi cok rahatsız etmeden kullanırım işten eve evden işe modeli. gerektigin de kornayıda surekli kullanırım sen arabanın icinde rahatsız olma diye canımı tehlikeye atmam geldiğimi sana gostermem gerek, senin dikkat seviyene hayatımı emanet etmem!
başka bir acıdan bakalım, avrupada insanlar arac kullanırken cok dikkatli davranıyorlar en azından almanyaya her yıl gittim de gordugum buydu. amma velakin oldu da istemeden bir hata yaptınız hos goru seviyesi 0 kufur korna kıyamet saldırıya geciyorlar direkt hatta polise ihbar ediliyormus direkt.
bir 2 defa basıma geldi cunku kiraladıgımız aracla yabancı oldugum bir trafikte alısma adaptasyon sırasında bi kac hatalı hareket yaptım ve cok siddetli tepkiler gordum. turkiye de adam arabadan iner silahı vardır ceker vurur flaan diye millet cok bir birine yardırmıyor heralde :)
simdi ben aracımla usul usul trafikte seridimde ilerliyorum. sırf eds kameraları yada polis yok diye o emniyet seridine atlayan servis minubusleri belediye otobusleri ve diğer uyanık arac suruculerinin harketleri hiç mi zorunuza gitmiyor ?
kameram bozulana kadar ben hepsini tek tek kayda alıp emniyete fotolu sekil de ihbar ediyordum. bugun kameram yok olsa yine yaparım. suan da ilerde polis varsa durup plakası ile beraber yaptıgı eylemi sozlu olarak ihbar ediyorum ayrı konu.
eger işlenen suc karsısında cezai yaptırım olmassa bunlar bu sekil de devam edecek. avrupa da cezalar coook agır adamın dotunden kan alıyorlarmıs. hadi girsin emniyete dotu yiyorsa bakalım.
10 gun boyunca her sabah mainz dan frankfurta otoyolda deli gibi trafikte seyr ediyordum dur kalk seklinde 1 tane emniyete, giren sapaga son anda dalan, milletin onune refujun dibinden salca olan adam gormedim.
motorcularla ugrasmayın trafikte asıl sorun arac suruculerinin yolları babalarının patates tarlası zannetmesi. ceza ve yaptırımların artması ve agırlasması gerek aksi taktdir de arpa boyu yol alamayız.
Motoru da arabayi da kullanan ayni insan, sorunun temeli kuralsizlik. Videolar zaten ozetlemis durumu.
10 yıldan fazladır istanbul da aktif motosiklet kullanıyorum. yaz kıs 365 gun yagmur kar fırtına demeden. en son 2017 yılının şubat ayında 0 km aldıgım motorum suan 68.000 km de ve toplamda 100.000 lerce km yol yapmıslıgım vardır.
o kadar cok sey ile karsılastım ki istanbul trafiginde tecrubelerim max seviyede. Misal gecenlerde 4 leventte aniden tali yoldan ana yol daki ters yone U yapan hayvan oglu hayvan yuzunden bir motosilletci arkadsımızın hayatı karardı.
bunca yıllık surucu tecrubelerim ve o kadar km yapmıs olmama ragmen bunu ben bile ongoremezdim. orada hiç sucum yokken o hayvan oglu hayvan yuzunden olebilirdim.
demem o ki motor suruculeri genel olarak trafikte her an olumle burun burunalar kurallara uyanı yada uymaya boyle bir fark oldugunu kesinlikle dusunmuyorum.
artık bu tarz tartısmalardan da sıkıldım hiç ugrasmıyorum. genel olarak sakin ve kimseyi cok rahatsız etmeden kullanırım işten eve evden işe modeli. gerektigin de kornayıda surekli kullanırım sen arabanın icinde rahatsız olma diye canımı tehlikeye atmam geldiğimi sana gostermem gerek, senin dikkat seviyene hayatımı emanet etmem!
başka bir acıdan bakalım, avrupada insanlar arac kullanırken cok dikkatli davranıyorlar en azından almanyaya her yıl gittim de gordugum buydu. amma velakin oldu da istemeden bir hata yaptınız hos goru seviyesi 0 kufur korna kıyamet saldırıya geciyorlar direkt hatta polise ihbar ediliyormus direkt.
bir 2 defa basıma geldi cunku kiraladıgımız aracla yabancı oldugum bir trafikte alısma adaptasyon sırasında bi kac hatalı hareket yaptım ve cok siddetli tepkiler gordum. turkiye de adam arabadan iner silahı vardır ceker vurur flaan diye millet cok bir birine yardırmıyor heralde :)
simdi ben aracımla usul usul trafikte seridimde ilerliyorum. sırf eds kameraları yada polis yok diye o emniyet seridine atlayan servis minubusleri belediye otobusleri ve diğer uyanık arac suruculerinin harketleri hiç mi zorunuza gitmiyor ?
kameram bozulana kadar ben hepsini tek tek kayda alıp emniyete fotolu sekil de ihbar ediyordum. bugun kameram yok olsa yine yaparım. suan da ilerde polis varsa durup plakası ile beraber yaptıgı eylemi sozlu olarak ihbar ediyorum ayrı konu.
eger işlenen suc karsısında cezai yaptırım olmassa bunlar bu sekil de devam edecek. avrupa da cezalar coook agır adamın dotunden kan alıyorlarmıs. hadi girsin emniyete dotu yiyorsa bakalım.
10 gun boyunca her sabah mainz dan frankfurta otoyolda deli gibi trafikte seyr ediyordum dur kalk seklinde 1 tane emniyete, giren sapaga son anda dalan, milletin onune refujun dibinden salca olan adam gormedim.
motorcularla ugrasmayın trafikte asıl sorun arac suruculerinin yolları babalarının patates tarlası zannetmesi. ceza ve yaptırımların artması ve agırlasması gerek aksi taktdir de arpa boyu yol alamayız.
Trafik kurallarının uygulanması, cezaların yükseltilip uygulanması hususlarındaki temennilerinin motorcular için de geçerli olduğunu düşünüyorum.
Ne de olsa onlar da trafikte ve sütten çıkmış ak kaşık değiller.
Otoparktan çıkarken solumdan gelen arabaların hepsi durdu yol verdi, aynı şekilde sağımdaki arabalarda yol verdi, bende ufaktan gaza bastım ve arabanın burnunu çıkartmamla motorun çarpması bir oldu,
Bu kadar araba niye durmuş, bende mi kontrollü gitsem acaba diye düşünmeden sıfır algıya ile geldi çarptı,
Arabadan inince hemen motorcu ile ilgilendim, arabama vs bakmadım bile, çok şükür hiç bir sıkıntı olmadı,
Haklı olmama rağmen ne tutanak tuttum ne bir şey talep ettim hellalleştik.
Daha kötüsüde olabilirdi, onun hatası yüzünden ben niye vicdan azabı çekmek zorunda kalıyorum.
-ki trafikte çok dikkat ederim motorlara, uzaktan gelen motor varsa ön fren kitler kafadan kayar vs diye beklerim geçmesini,
Memlekette saygı kalmamış, hala arabalar motorculara saygı duysun.
İnsan insana saygı duysun önce gerisi gelir zaten.
1- 2 yanlis 1 dogru etmez. Sen motorla hatali hareketler yapiyorsun, etrafindaki araclarin bazilari da hatali davraniyor diye sen hatasiz olmuyorsun. Ikinizde hatali oluyorsunuz. Bu ikinci video icin yorumumdur.
Ilk video icin yorum yapmak cok daha kolay, tamamen sen hatalisin. Sol seritte giden aracla bariyer arasindan kanuni olarak gecemezsin, etik olarak da gecmemelisin. Sen bir motorlu tasitsin trafikte, nasil araclar kurallara uysun istiyorsan sen de kurallara uymakla baslamalisin birseyleri duzeltmeye. Kurali kanunu da gectim, akillica geliyor mu gercekten o aradan gecmeye calismak size?
Diyelim kanun cikti, sol seritten aracla bariyer arasindan gecebilir motorlar diye artik. Yine de gecilmez ki. Aracin soforu motoru gormese sola kaysa sinek gibi sikisir hatta can verirsiniz oradan gececegim derken. Eh ulkede kanun var, arac soforu hatali, siz haklisiniz da öldünüz. Umarim bu cumleden gereken mesaj alinmistir.
2- Motor kullanmadan konusmak kolay diyenler: Biz neden motorsiklet kullanmiyoruz sizce? Siz zahmet etmeyin dusunmeye, ben soyleyeyim. Bu ulke motorsikletle makul seviyede guvenlik icinde seyahat etmek icin uygun bir ulke degil, gorunen o ki uzunca bir sure de olmayacak. Sebebi bu motor kullanmamamizin, yoksa motorsiklet ehliyeti bende de var.
3- Motorsiklet kullanan ile otomobil kullanan farkli kisiler degil, ayni kisiler. Bunu anlamak lazim once. Ikisi de genel olarak kurallara uymuyor, problem de buradan cikiyor. Ben bu tartismalari iki kanunsuzun biribirine atifta bulunmasi olarak degerlendiriyorum. Cikan sonuc ikinizde haksizsiniz, anca birbirinizi yersiniz, bu ayrimci (motorcu vs arabaci) yaklasimla bir arpa boyu yol da ileri gidemezsiniz.
Onerim, bu ulkede motorsiklet kullanmamaniz cunku bu ulke ne kanun olarak buna hazir ne de insan olarak. Basiniza turlu bela gelmesini istemiyorsaniz budur yapilmasi gereken. Ha illa da kullanacagim diyorsaniz, siz bilirsiniz. Risk sizin riskiniz, kayiplarda sizin kayiplariniz olacak.
Eyv risk bizim tabiki de.
2. Video da van araç sağa doğru nizami geçiyor bende soldan devam ediyorum. Beyaz araç çok çok sonra üstüme dümdüz kırıyor aracı ve sinyalsiz kırıyor. Ve inatçı biri olsam bariyerle arasında sıkışırdım. Hala daha şu araç nasıl savunuluyor inanın hiç anlıyamıyorum. Yani adam bildiğin cinayete teşebbüs. Sanki ben adamın üstüne gitmişimde o bana yol vermiş gibi görülüyor heralde video. Çok garip.
Yav tutturdun sinyal sinyal diye bir an baska ulkede yasadimi falan sandim. ulkenin %95i sinyal kullaniyorda benim mi haberim yok. Motora kiran arabayada kamyona neye denk gelirse artik kiriyor geciyor. Hatta dahada genellersek boyutu büyük olan küçüğün tepesine cikiyor senin sahsina munasir degil
ahmet3425
10-05-2019, 09:34
Trafik kurallarının uygulanması, cezaların yükseltilip uygulanması hususlarındaki temennilerinin motorcular için de geçerli olduğunu düşünüyorum.
Ne de olsa onlar da trafikte ve sütten çıkmış ak kaşık değiller.
motorculara olan bu kin ve nefretinin ozel bi sebebi var mı ? aynanı falan mı kırıp kactılar ?
motorculara olan bu kin ve nefretinin ozel bi sebebi var mı ? aynanı falan mı kırıp kactılar ?
"eger işlenen suc karsısında cezai yaptırım olmassa bunlar bu sekil de devam edecek. avrupa da cezalar coook agır adamın dotunden kan alıyorlarmıs. hadi girsin emniyete dotu yiyorsa bakalım."
Motorcular arabalardan çok daha fazla emniyete giriyor. Hatta emniyetten çıkmıyorlar.
Ben cezalar artacak veya uygulanacaksa motorcuları da kapsamalı, sen de buna katılıyor musun diye sordum?
Senin motorcuların yaptıklarının alttan alınması, görmezden gelinmesi isteğinin özel bir sebebi var mı?
Motorculara has bir nefret ve kinim yok. Sadece eşit davranılmasını istiyorum.
Ama sen araç sürücülerine karşı bayağı kinlisin anlaşılan.
ahmet3425
10-05-2019, 14:24
"eger işlenen suc karsısında cezai yaptırım olmassa bunlar bu sekil de devam edecek. avrupa da cezalar coook agır adamın dotunden kan alıyorlarmıs. hadi girsin emniyete dotu yiyorsa bakalım."
Motorcular arabalardan çok daha fazla emniyete giriyor. Hatta emniyetten çıkmıyorlar.
Ben cezalar artacak veya uygulanacaksa motorcuları da kapsamalı, sen de buna katılıyor musun diye sordum?
Senin motorcuların yaptıklarının alttan alınması, görmezden gelinmesi isteğinin özel bir sebebi var mı?
devletin kolluk kuvvetleri ses etmiyor aksine onlar bile gerektiğinde yol veriyorken ''bi dolu sebebi var'' senin ne dusundugun cok onmeli değil. 4-6-10-20 tekerli araclarla motosikletleri aynı kefede değerlendirmeyin.
biz emniyet seridini emniyetli seyahat edebilmek icin kullanıyoruz. arac suruculeri ise çakallık olsun diye kullanıyor buradaki ince cizgiyi nasıl goz ardı edebiliyorsunuz anlasılır gibi değil.
istanbul gibi buyuk metropollerin trafik derdinin kurtulusu motosiklete yonelmekten baska birsey değil. sanada tavsiye ederim cok faydasını gorursun.
ben emniyette senin hakkını gasp eden aracların plakalarını alıp ihbar ediyorum. dunya yansın umrumda olmaz kafasındaysan o senin sorunun.
bende arac kullanıyorum, arac kullanırken gayet nizami trafik kurallarına uyan bir surucuyum ama motorsiklet kullanırken kurallara uymaya calısırsan olmessen sakat kalırsın istanbul gibi bir yerde o yuzden motor suruculeri olarak o beklentine karsılık veremiyoruz kusura bakma canımız daha kıymetli.
devletin kolluk kuvvetleri ses etmiyor aksine onlar bile gerektiğinde yol veriyorken ''bi dolu sebebi var'' senin ne dusundugun cok onmeli değil. 4-6-10-20 tekerli araclarla motosikletleri aynı kefede değerlendirmeyin.
biz emniyet seridini emniyetli seyahat edebilmek icin kullanıyoruz. arac suruculeri ise çakallık olsun diye kullanıyor buradaki ince cizgiyi nasıl goz ardı edebiliyorsunuz anlasılır gibi değil.
istanbul gibi buyuk metropollerin trafik derdinin kurtulusu motosiklete yonelmekten baska birsey değil. sanada tavsiye ederim cok faydasını gorursun.
ben emniyette senin hakkını gasp eden aracların plakalarını alıp ihbar ediyorum. dunya yansın umrumda olmaz kafasındaysan o senin sorunun.
bende arac kullanıyorum, arac kullanırken gayet nizami trafik kurallarına uyan bir surucuyum ama motorsiklet kullanırken kurallara uymaya calısırsan olmessen sakat kalırsın istanbul gibi bir yerde o yuzden motor suruculeri olarak o beklentine karsılık veremiyoruz kusura bakma canımız daha kıymetli.
Bu da suç aslında. Görevi kötüye kullanma olabilir belki en basit haliyle.
"Trafik kuralları" var memleketimde, "Araba kuralları" veya "Motorsiklet kuralları" diye kurallar yok.
Veya trafik kurallarında motorculara has özel maddeler yok.
Sana kazasız belasız yolculuklar dilerim.
volume81
10-05-2019, 15:51
- Avrupada lane splitting yasal ama insan gibi trafik kültürün varsa iş görür adamlar emniyete girme ihtiyacı duymuyor şerit aralarından gidiyor.
- Şerit aralarından ben giderim madem avrupa modeli iyi diyorsunuz, benim için sorun yok şerit arasından giderken kaç acemi veya telefonuyla oynayan kişi beni son anda görüp direksiyonu kıracak ?
- Emniyet şeridine girmemelerinin sebebi aynı şekilde zaten adam kendini güvende hissederek yolda sürebiliyor ( Biz süremiyoruz o yüzden emniyet şeridinden gidiyoruz. emniyet fantazimizin olduğundan değil )
- Motosiklet ile emniyet şeridinden gidiyorsam kime ne zararım var ? Acil durumda ilgili araca yol verebildiğim için oradan gidiyorum.
Motorcu arabacı diye ayırmak istemiyorum tabi ama tavsiyemdir özellikle istanbulda motosiklet kullanın trafiğin gerçek yüzünü göreceksiniz.
not: pizza/lahmacun kuryelerini motorcu profili bu işte diyip örnek göstermeyin. ( Trafikte taksiciler böyle araba kullanıyo işte diyip tüm binek otomobil şöförlerini kastetmek gibi bişey bu )
34 BKS 839
http://oi67.tinypic.com/207qrdz.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=0n8j3rWwlhw
Yağmur damlası azizliği olmasaydı üstüme nasıl geldiği daha net görülebilecekti.
Dün Şenlikköy mezarlığına gidiyordum. Tek şeritli yolda adam üstüme sürdü.
Su kanallarına girmemek için kendimi zor konumlandırdım. Gram yavaşlamadı eleman.
Su kanalları biz motorcular için %95 yere düşmekle sonuçlanabilecek yerlerdir.
Şimdi plakasıyla beraber attım bu videoyu.
Bimden dakota çekirdeğimi colamı aldım bu adamı savunmanızı bekliyorum.
Saygılar.
34 BKS 839
http://oi67.tinypic.com/207qrdz.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=0n8j3rWwlhw
Yağmur damlası azizliği olmasaydı üstüme nasıl geldiği daha net görülebilecekti.
Dün Şenlikköy mezarlığına gidiyordum. Tek şeritli yolda adam üstüme sürdü.
Su kanallarına girmemek için kendimi zor konumlandırdım. Gram yavaşlamadı eleman.
Su kanalları biz motorcular için %95 yere düşmekle sonuçlanabilecek yerlerdir.
Şimdi plakasıyla beraber attım bu videoyu.
Bimden dakota çekirdeğimi colamı aldım bu adamı savunmanızı bekliyorum.
Saygılar.
Videyu görebilseydik iyiydi............
Sezarın hakkını sezera vermesini de biliriz.
Size şöyle bir örnek vereyim belki daha anlaşılır olur; hatırlarsanız Shevchenko karşısında çaresiz kalan Servet Çetin en son gidip adamın formasını yırtıyordu :) burda Shevchenko motosiklet, Servet otomobil. Birisi hızlı ve çevik forvet, diğeri yavaş ve sert stoper. Yani Servet olayları algılayana kadar, Shevchenko golü çoktan atmış oluyor :) Servet'te topu kapmak istiyor ama karşısındaki adam o kadar çevik ki ya penaltı yapıyor ya forma yırtıyor :)
bilmem anlatabildim mi? :D:D
Motosiklet kullanmamış kimse bu konuyu algılayamaz, konuşmaya değmez. Çözüm olarak ise A sınıfı ehliyeti almadan B sınıfı ehliyeti verilmesin gibi gereksiz bi çözüm sunabilirim :)
2. Video da van araç sağa doğru nizami geçiyor bende soldan devam ediyorum. Beyaz araç çok çok sonra üstüme dümdüz kırıyor aracı ve sinyalsiz kırıyor. Ve inatçı biri olsam bariyerle arasında sıkışırdım. Hala daha şu araç nasıl savunuluyor inanın hiç anlıyamıyorum. Yani adam bildiğin cinayete teşebbüs. Sanki ben adamın üstüne gitmişimde o bana yol vermiş gibi görülüyor heralde video. Çok garip.
Senin önce algılarını iyice açman lazım, beni yanlış anlama.
Berkan’ın dediği gibi sinyal verenler % kaç oranda bu ülkede? Orda o egeanın sola geçeceğini ben daha sen minibüse yaklaşırken sezdim, sen motor üstünde bunu sezgileyemiyorsan motorlu taşıt kullanmamanı can güvenliğin için tavsiye ederim.
Ayrıca tam minibüsü geçtiğin anda egeanın kör noktasındasın.
sanctuary35
12-05-2019, 01:31
trafikte en çok korktuğum taşıt motorlar. o yüzden mümkün mertebe uzak durmaya çalışıyorum yol veriyorum ki gitsin fakat, iki araç arasına girmek, araç ile bariyer arasına girmek, araçların sağlamak çok tehlikeli her hangi bir şöförün bir anlık dalgınlığına bakar bu hareketleri neye dayanarak yapıyor motorcu arkadaşlar hiç anlamıyorum varıcağınız yere bu kadarmı aceleniz var? En çokta kuryeler motorcuların adını lekeliyor mutlaka bunlara çözüm bulunmalı, kaldırımdan gider, aradan geçer, kırmızıda durmaz vsvs
kurallara uyan arkadaşları ayrı tutaraktan, motorcuların asıl problemi kendileri trafikte saygı istiyorlar ama kendilerinin ne trafiğe, ne insana nede kendilerine saygıları yok..
Mert Safa
12-05-2019, 02:14
Ya trafikte kimsenin kimseye saygısı yok ki bırakın motosikleti arabayı, ambulansa saygısı yok, ambulansa yol verene saygısı yok. Ben karambole şansa a noktasından b noktasına gittiğimizi düşünüyorum. Elbette herkes daralıyor, hata yapıyor ama neticede bu motorlu taşıtların üzerinde can var o unutuluyor :)
Şişliden çıktım trumpın önünden yol bi e5 e bi çağlayana doğru devam ediyor çağlayana doğru giderken ışıklarda durduk baktım ambulans var bi 3 5 araba arkada yol zaten 2 şeritten teke düşüyor en sağdan sola okmeydanına dönenler falan derken ben ışıkları az geçip tam teke düşeceği noktada durdum ki ambulans sağda sağ şerit aksın geçsin diye ambulansla arasında 2 araba olan bir Ford arkadasımız ambulansa tampon yapmaya çalışıyor ama amaçsız. tam ben aynaya baktım rahatlıkla girip yola devam edecekken bildiğiniz 4 tekerlekli bir arabayı silme içimden geçti ve gitti :) Bizim insanımız defansif sürüşe alışık değil buna bence bende - bizde dahiliz.
O yüzden işin motoru arabası yok öğrenmemiz gereken defansif sürüş ve sükunet :)
livaneli
12-05-2019, 11:55
...
Emniyet şeridini yolculuk için kullanmamız suçtur, 2 bin lira cezası var. O şeritte cankurtaranlar ve emniyet araçları seyredebilir.
ahmet3425
12-05-2019, 14:57
Emniyet şeridini yolculuk için kullanmamız suçtur, 2 bin lira cezası var. O şeritte cankurtaranlar ve emniyet araçları seyredebilir.
Bilgilendirme icin tesekkurler, sayenizde yeni birsey daha ogrendim..
Yok yav daha geçen gün emniyette ceza yedim eds den. 156 lira ödedim. Trafik polisleri istediği kadar trafik olsun hemen çıkabileceğimiz için müsama gösteriyor. Ama eds affetmiyor :)
Ha birde emniyet şeridindeyken kaza yaparsak %100 haksız konumdayız onuda bilelim..
livaneli
12-05-2019, 15:46
Bilgilendirme icin tesekkurler, sayenizde yeni birsey daha ogrendim..
Gerçek öğrenme deneyimle olur, umarım deneyimlemek zorunda kalmazsınız.
Yok yav daha geçen gün emniyette ceza yedim eds den. 156 lira ödedim. Trafik polisleri istediği kadar trafik olsun hemen çıkabileceğimiz için müsama gösteriyor. Ama eds affetmiyor :)
Ha birde emniyet şeridindeyken kaza yaparsak %100 haksız konumdayız onuda bilelim..
46/2-f maddesi için ceza, kimi yerde 1002 lira, kiminde 1240 lira yazıyor.
1002 TL 46/2 F
Motor ise emniyet şeridi değil başka bir madde yazmıştır size.
Erken ödeyince 751 ödüyorsun.
Gerçek öğrenme deneyimle olur, umarım deneyimlemek zorunda kalmazsınız.
46/2-f maddesi için ceza, kimi yerde 1002 lira, kiminde 1240 lira yazıyor.
1002 TL 46/2 F
Motor ise emniyet şeridi değil başka bir madde yazmıştır size.
Erken ödeyince 751 ödüyorsun.
https://i.hizliresim.com/bVqlNn.jpg
Aynen başka madde üzerinden yazmışlar cezayı. İnsaflı davranmış abiler bari. 1000 tl ödeseydim hayatta girmezdim birdaha emniyet şeridine :)
golgeoyunu03
13-05-2019, 06:52
araç arızası durumunda eds nin bulunduğu emniyet şeridine geçersek ceza gelir mi?
https://i.hizliresim.com/bVqlNn.jpg
Aynen başka madde üzerinden yazmışlar cezayı. İnsaflı davranmış abiler bari. 1000 tl ödeseydim hayatta girmezdim birdaha emniyet şeridine :)
Madde numarasını da paylaşırsanız daha bilgilendirici olur
sinyal falan istanbulda çok takılmamak lazım. sıkıntılı örnekleri mevcut
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=He5JlrGrKsM)
Madde numarasını da paylaşırsanız daha bilgilendirici olur
54 1 a üzerinden kesmişler plakanın üzerinde yazmakta hocam
Neyse abiler bi 20 gün video gelmez. Küçükçekmece hamza günalp kışlasına teslim oluyorum bugün. Şehit olmaz isek videolar haziran ayında gelmeye devam eder sizi seviyorum :)
Neyse abiler bi 20 gün video gelmez. Küçükçekmece hamza günalp kışlasına teslim oluyorum bugün. Şehit olmaz isek videolar haziran ayında gelmeye devam eder sizi seviyorum :)
Hayırlı teskereler...............
He fotoğraf varmış şimdi detaylı bakınca gördüm, şirket pc'de hizliresim'e yüklenen fotolar çıkmıyor da, pardon :D
Son dakika… İstanbul’da trafiği kilitleyen kaza! - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-istanbulda-trafigi-kilitleyen-kaza-3-4771081/)
Kaportasının gövdesi olduğunu idrak edemeyen bir motorcu.................
TEM’de feci kaza: 1 olu - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/temde-feci-kaza-1-olu-4786887/)
1 tane daha.......................
Doğal seleksiyon diyesi geliyor insanın..............
motosikletli arkadaş kamerayı takınca ve motosikletin üzerinde olunca her yol kendinin zannediyor. ilk videoda otomobil sürücüsü onu ezmediği için gidip bir sadaka versin ayrıca bir de mazallahğim tahtası koysun. her zaman bu gibi durumlarla karşılaşacağından elini tahtaya vurması için aramaya gerek kalmayacak. hiç kimsenin beklemediği bir yerden arabanın altına girmeye çalışıyor. sonra da başıma gelenler diyor. bende motosikletin üzerinde çokca vakit geçiriyorum ama bir kamerayı imha edeceğim. sırf bu tipler yüzünden kendi halinde gidenler de zorluklarla karşılaşıyor.
burkaykalyon
15-05-2019, 16:18
Daha 20 dk önce başıma geldi. Keşke araç kamerası olsaydı da buraya yükleseydim videoyu.
U dönüşü serbest olan yerden sinyalimi vererek yol da boşken dönüş yapıyordum. Mesafe kurtarmadı manevra yapmak zorunda kaldım. Geri geldim tam ileriye gidicektim sağ önden zırt diye motorcu(kurye motorlarından) son hızda(50-60 km/h) geçti resmen iğne deliğinden. Geçtikten sonra da bana el kol yapıyor bir de. Yakalayamadım. Ah keşke yakalasaydım dedim içimden.
Ben dönmeye başladığımda gelen arabalarda bekliyordu he bu arada.
Vursa beyninin pekmezi kaputa akacak. Kendi hatası yüzünden mındar olacak benim hayatım kararacak. 2 saniye bekleyemedi 2 saniye.
Düzgün kullananları tenzih ediyorum ama bu tip motorcu sığırlar İstanbul trafiğinde bir hayli fazla.
orhansah
15-05-2019, 16:19
kendini yolların sahibi sanarak selektör ve kornayla ilerleyen motorcular; umrumda değilsiniz valla kaza yapsanız üzülmem. ben de motor kullanıyorum kornayla kimseyi taciz etmem. şu ana kadar 1 kere gerizekalı bir taksiciye denk geldim o kadar. başka hiçbir sürtüşme,takışma, sıkıştırma vs yaşamadım. herkes kendine baksın önce, sonra başkasından yol/saygı beklesin.
ahmet3425
22-05-2019, 23:01
Bugun aksam rutinim olan isten eve donerken enterasan bi olayla karsilastim.
E-5 aydinevler idealtepe guzergahi, en sol seritin solundan trafigi yararak ilerlerken en solda bi trafik polisi yaya halde araclarin arasina girmis jetta marka bir araca dur dedi araba durmadi en sola bariyere yani benim onume kirdi bende fren falan derken yavasladim polis silahini cekti ama nafile eleman sagda bosluk buldu makaslaya makaslaya uzaklasti polis ise en sagdaki aracina kostu ama
O trafikte yetismesi imkansizdi, bu arada mevzuyu anlamadim.
Bende ayar oldum .ice takildim pesine ki benden kacabilme sansi yok idealtepe sapagina gelmeden sagdan ara sokaklara girdi bende takibe devam ettim en son bi sokaga gordi araclarin arasina park etti. Beni gormeyecegi bir yere cekip 155 i aradim ve ceryan eden olayi anlatip aracin lokasyonunu vererek cok acil ekip yollamalarini istedim. 155 de konustugum memur arkadas cook tesekkur etti ve hemen ekipleri yonlendirdiler biraz izledim arac yerinden kimildarsa diye baktim hareket yok devam ettim.
Buyuk ihtimalle araci bulmuslardir.
Ben vatandaslik gorevimi elimdeki imkanlar dahilinde yerine getirdim. Keske kameram olsaydi paylasirdim izlerdik hepberaber :)
2 yıldır motosiklet sürücüsüyüm ama hiç kimse beni nalet bir kültablası olarak kullanmamıştı :(
Bakalım üzerime ne zaman tükürülcek, umarım tükürülmeden önce bir aracın altında veya tırın arkasında pestilim çıkmaz :D
https://www.youtube.com/watch?v=LGsjuax-W64
PiscocuK
06-07-2019, 11:20
Piredir o deve olsa duramazsin
2 yıldır motosiklet sürücüsüyüm ama hiç kimse beni nalet bir kültablası olarak kullanmamıştı :(
Bakalım üzerime ne zaman tükürülcek, umarım tükürülmeden önce bir aracın altında veya tırın arkasında pestilim çıkmaz :D
Bekliyoruz başına geldiği zaman paylaşım videonu.
Muhtemelen araç altında veya tırın arkasında pestilin çıkmaz senin.
Araba ve bariyer arasında rendelenip tost olacak gibisin.
mikelazi
08-07-2019, 08:56
2003 ten beri ist.de motorsiklet kullanıyorum.önceleri çok tartıştım,kavga ettim.hepsi boş,değişen bişeyde yok.
belli bir süre sonra sinirleri alınıyor insanın.
şimdi araba ile trafiğe çıksam daha çok küfrediyorum.
magandanın altında motor olmuş,araba olmuş çokta farketmiyor.
ilk videoda haklisinda 2. videoda haksiz olan sensin bence.Sakir sakir serit degis aralarin arasinda cizgiden solla sonra beni farketmiyolar de.Kimse kimseyi farketmeye mecbur degil trafik kurallari icerisinde yolunda gidersen zaten farkedilmeye gerek kalmiyo
Cimmeria
10-07-2019, 10:07
Bir şey soracağım, şu şekilde arabayla bariyer arasında resmen teğet geçecek şekilde gitmenizin özel bir sebebi var mı? Gittiğiniz yer şerit de değil yol bitim çizgisinin dışındasınız.
Arabadaki sürücünün o boşlukta araç olmasını beklememesi çok normal değil mi? Bir çukur falan olsa anlık 20 santim arabayı sağa çekse çukura girmemek için artık siz yoksunuz...
Gerçekten çok şaşırıyorum sizin gibi motor kullananlara, hayatınız bu kadar mı değersiz? Normal bir şekilde kullansanız motoru keşke...
Bu arada sigarasını dışarı atan öküz de tam öküzmüş.
Bir şey soracağım, şu şekilde arabayla bariyer arasında resmen teğet geçecek şekilde gitmenizin özel bir sebebi var mı? Gittiğiniz yer şerit de değil yol bitim çizgisinin dışındasınız.
Arabadaki sürücünün o boşlukta araç olmasını beklememesi çok normal değil mi? Bir çukur falan olsa anlık 20 santim arabayı sağa çekse çukura girmemek için artık siz yoksunuz...
Gerçekten çok şaşırıyorum sizin gibi motor kullananlara, hayatınız bu kadar mı değersiz? Normal bir şekilde kullansanız motoru keşke...
Bu arada sigarasını dışarı atan öküz de tam öküzmüş.
Sebep olarak ;
Herkesin motosiklete ilk başlama amacı trafikten,park yerinden kurtulmaktır.
Daha sonra bu olay aşka dönüşerek boyut atlıyor.
Yolun en sağına, emniyet şeridine, otoban da sol şeridin sol şeridine girme amacımız trafikten kaçmak içindir.
Trafik olmadığı zaman zaten bu söylediğim yerlerde kolay kolay motosiklet göremezsiniz. (acemi değilse kullanıcı)
Aralara girdiğimiz zaman kendini bilen bir insan trafik tamamen durduysa 15 20km hızla, trafik orta halli akıyorsa 35,40km hızla gider.
Ki bunlarda ani bir öne kırma durumlarında vs en azından benim için rahatlıkla durulabilecek hızlardır.
Motosiklette ölme mevzusu okadar basit bir iş değil hocam en fazla oran buran kırılır 1 aya geçer gider.
Yeterki takla vs atıp kafanın üstüne düşme.
Arabadaki sürücünün o boşlukta araç olmasını beklememesi çok normal değil mi?
Eğer araç sahibi ilk defa trafiğe çıkmıyor ise en sağından binlerce motosiklet geçmiştir zaten. Ordan birinin gelme ihtimali olması olağandır.
Ama tabi orada olduğumuz için kaza vs durumlarında %100 herzaman haksız durumdayız biz. Dediğim gibi ez geç beni gram umrunda olmasın.
Ama trafik polisi de olabilir orda onun üstüne çıkarsan hayatın kararır. Bu yüzden her zaman sağ şeritte bile olsan bir gözün daima sağ aynada olsun.
Hayat kurtarır.
Adamlar boşuna avrupa havası çekiyor demiyoruz. Hangi ülke ise adamlar motosikletler için özel şerit yapmışlar.
Burda da yapsalar böyle bişey o şerit dışında gezen motosiklet sürücülerine 5bin ceza deseler herkes memnun olur.
Bizde ne yazık ki bu şerit emniyet şeridi. Ve kaza halinde %100 haksızız. İnşallah bir gün gelişmemiz dileklerimle..
https://www.youtube.com/watch?v=gmwDiJ4c-7I
Adamlar boşuna avrupa havası çekiyor demiyoruz. Hangi ülke ise adamlar motosikletler için özel şerit yapmışlar.
Burda da yapsalar böyle bişey o şerit dışında gezen motosiklet sürücülerine 5bin ceza deseler herkes memnun olur.
Bizde ne yazık ki bu şerit emniyet şeridi. Ve kaza halinde %100 haksızız. İnşallah bir gün gelişmemiz dileklerimle..
https://www.youtube.com/watch?v=gmwDiJ4c-7I
Bizde bu şeridi elek ederler :):)
sekizsilindir
11-07-2019, 00:09
Özel motosiklet şeridi TR için biraz ütopik olur, japonya örneği bize daha uygun
https://youtu.be/DI03H77-b7s
mikelazi
11-07-2019, 09:39
Özel motosiklet şeridi TR için biraz ütopik olur, japonya örneği bize daha uygun
https://youtu.be/DI03H77-b7s
13;47sn japonyada bir 206 gördüm vay :)
Neyseki motosiklet kullanıcıları empati yapma yeteneğine sahip. Kamera bazen çok işe yarayabiliyor.
Durdurup kavga edeceğine artislik yapacağına şirket aracıysa şirketine, şahıs aracıysa cimer e şikayet.
https://i.hizliresim.com/YdkroE.png
https://i.hizliresim.com/86ZDjW.png
https://i.hizliresim.com/DO24jm.png
https://i.hizliresim.com/mX610Z.png
Neyseki motosiklet kullanıcıları empati yapma yeteneğine sahip. Kamera bazen çok işe yarayabiliyor.
Durdurup kavga edeceğine artislik yapacağına şirket aracıysa şirketine, şahıs aracıysa cimer e şikayet.
https://youtu.be/lYJhLKJj_jM
bu kamera işi çığrından çıktı artık. önüne gelende kamera var ve hepsi karşı tarafı taciz edecek şekilde kullanılıyor. yakında o kameralar bir yerlere gidecek ama bakalım ne zaman.
free-hifi
12-07-2019, 09:25
konu iyi denk geldi :D
bugün ilk defa motora bineyim dedim 10 metre gidemeden düştüm bir daha motor a felan binmem zor işmiş :D
başıma bunlar geldi :D
PiscocuK
12-07-2019, 10:33
bugün ilk defa motora bineyim dedim 10 metre gidemeden düştüm bir daha motor a felan binmem zor işmiş :D
Geçmiş olsun birşey yok inşallah :)
Pes etme orda senin bi suçun yok :D
free-hifi
12-07-2019, 10:51
Geçmiş olsun birşey yok inşallah :)
Pes etme orda senin bi suçun yok :D
sağol aga ufak tefek sıyrıklar :D
O KAdar uzman arkadaşımız var biri gelip demedi kanka bak bu böyle sürülür ahhh ah
PiscocuK
12-07-2019, 10:58
sağol aga ufak tefek sıyrıklar :D
O KAdar uzman arkadaşımız var biri gelip demedi kanka bak bu böyle sürülür ahhh ah
Videoyu izledim..Kaldırım başlatmış :) Ama sen ustasından ders almadan hırçın atın üstüne binmişsin
free-hifi
12-07-2019, 11:01
Videoyu izledim..Kaldırım başlatmış :) Ama sen ustasından ders almadan hırçın atın üstüne binmişsin
:D ahahha aynen
SekoLive
12-07-2019, 11:10
pcx 125 olsa kurtarırdıda 150 olunca karakaçan gibi gitmiş :)
şükür ciddi bişeyin yok uzman arkadaşlar sana bi güncelleme yapsın.
free-hifi
12-07-2019, 11:48
pcx 125 olsa kurtarırdıda 150 olunca karakaçan gibi gitmiş :)
şükür ciddi bişeyin yok uzman arkadaşlar sana bi güncelleme yapsın.
25 O KADAR fark ediyor mu :D
sekizsilindir
12-07-2019, 11:59
[QUOTE=sekizsilindir;8586933]Özel motosiklet şeridi TR için biraz ütopik olur, japonya örneği bize daha uygun
Peki Japonya'da hiçmi kaza olmuyor, trajikomiklerden
https://youtu.be/b9Tia2phTRc
25 O KADAR fark ediyor mu :D
50 cc si bile sadece yanında duran adamı kündeye getirir. Motosiklet bisiklet sürmeye benzemiyor ne yazik ki.
İnsanlara çok kolaymış gibi lanse ettirilip eğitim vermeden sokağa saldırıp can alıyorlar. Yeter ki satış olsun.
https://youtu.be/kdVZDT3Gdug
[QUOTE=sekizsilindir;8586933]Özel motosiklet şeridi TR için biraz ütopik olur, japonya örneği bize daha uygun
Peki Japonya'da hiçmi kaza olmuyor, trajikomiklerden
https://youtu.be/b9Tia2phTRc
haha. 2 saatir aynı kaza videosunu arıyorum ben insta dan çekene kadar sen bulmuşsun :D
Kalpler bir bro. :D
İlgili sıkıştırmanın devamı ;
Doğru olduğunu düşünmek istiyorum.
Durdurup tartışmaya girsende dövsende bitmeyecek ama böyle biter belki.
Kameraların gücü adına. Yihuuu
İnşallah birgün birileri benide çeker koyar youtube a. Hızıma yetişebilirlerse sdadasads.
https://i.hizliresim.com/nbrWn5.png
En çok korktuğum kaza çeşidi. Son anda içeri dalanlar.
Bir arkadaşımızın dün yaşadığı kaza. Ve punto sürücüsü hemen uzamış plakası neyim belli değil sanırım.
Çocuğun kol cam kesiklerinden paramparça olmuş. Plastik cerrahi zar zor kolu toparlamış.
https://www.youtube.com/watch?v=M_64Iw2Ygfo
Motorcular neden şeritte beklemez de 2 araba arasına girer ?
https://www.youtube.com/watch?v=YC0RKEz8rNE
Hani umrunuzda değil biliyorum ama göz ucuyla takiplediğinizin farkındayım.
Kendimizi açıklayabilmemiz için illaki bu tarz olayların yaşanmasını beklemek gerekmiyor.
kardeşim motosikletleri bende severim ama EGEA ile olan olayda sucun buygu sende eyvallah egea bi anda donuyor sinyalde veriyor galiba ama minibusun hemen yanından geçince Egeanin seni gormesi zor. Eyvallah digerlerinden bişi diyemem ama dikkatli olun
gokhankenar
17-07-2019, 00:34
Bir arkadaşımızın dün yaşadığı kaza. Ve punto sürücüsü hemen uzamış plakası neyim belli değil sanırım.
Çocuğun kol cam kesiklerinden paramparça olmuş. Plastik cerrahi zar zor kolu toparlamış.
Böyle birşey olamaz ya Allahın belası herif
Ölmemek için aralara girdiğimiz doğrudur.
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde meydana gelen trafik kazasında kırmızı ışıkta bekleyen motosiklete çarpan otomobil sürücüsü motosiklet sürücüsünün ağır yaralanmasına neden oldu.
Kaynak ve video : http://beyazgazete.com/video/webtv/g...li-731488.html
Cimmeria
23-07-2019, 09:55
bu kaza değil ki cinayete teşebbüs amk çocuğu bir de durmadan kaçmış...
hep diyorum bu ülke motora binilecek ülke değil, gereksiz risk alıyorsunuz motor sürücüleri
ahmet3425
23-07-2019, 10:40
bu kaza değil ki cinayete teşebbüs amk çocuğu bir de durmadan kaçmış...
hep diyorum bu ülke motora binilecek ülke değil, gereksiz risk alıyorsunuz motor sürücüleri
orada motor surucusu kurye arkadasın da aslında sucu var.
istanbul da motor surdugunu unutmus, o tarz sapak ayrımlarında olumlu/yaralanmalı cok fazla motor kazası oluyor bunu bilerek o sapaklara girerken 50x dikkatli olmamız gerekir. motoru suren arkadas nasılsa kimse yok edasıyla hızlı ve rahat geliyor/olmaz.
Evet Yusuf Durup'un bugun davası sonuçlandı. Şaka gibi bir karar açıklandı. Taksirle ölüme neden olmaktan 3 yıl 6 ay , iyi halden ötürü 2 yıl 11 ay hapis cezası.
1 Yıl ehliyetine el konulmuş. Ehliyete el konulduğuna göre hapis cezası para cezasına mı çevrilcek acaba ? Trafikte bol bol adam öldürebilirsiniz hiç sıkıntı yok. Altı üstü 2yıl.
https://www.youtube.com/watch?v=o43VBp-WuYA
Evet Yusuf Durup'un bugun davası sonuçlandı. Şaka gibi bir karar açıklandı. Taksirle ölüme neden olmaktan 3 yıl 6 ay , iyi halden ötürü 2 yıl 11 ay hapis cezası.
1 Yıl ehliyetine el konulmuş. Ehliyete el konulduğuna göre hapis cezası para cezasına mı çevrilcek acaba ? Trafikte bol bol adam öldürebilirsiniz hiç sıkıntı yok. Altı üstü 2yıl.
konuşan hanım kim biliyormusunuz.......
Vatan caddesinde bir ölümlü kazaya karışmış bir ablamız. kim kime ne anlatıyor
konuşan hanım kim biliyormusunuz.......
Vatan caddesinde bir ölümlü kazaya karışmış bir ablamız. kim kime ne anlatıyor
Allah allah onun olayını bilmiyorum. Haberi maberi var mı internette ?
Allah allah onun olayını bilmiyorum. Haberi maberi var mı internette ?
kazayı size haber vermeden yapmış demek ki.
kazayı size haber vermeden yapmış demek ki.
Anlıyorum..
ahmet3425
23-07-2019, 13:53
2014 yılından beri aynı yolu yaz/kıs 365 gun kullanıyorum. aynı sekilde yusufun yaptıgı gibi en sağdan gelip altunizade istikametine emniyet seridine girmek suretiyle devam ediyorum.
yusuf orada olası bu tarz son saniye donusunde kendini kurtarabilecek hızın uzerinde yani malesef fazla hızlıydı. ben elimden geldiği kadar korna ve hızımı dusurup 50x dikkatli sekilde yeniden yoluma devam ediyorum. bu 5 yıllık surecte aynı yerde ve bir sonraki sapakta onumde benzer bir kaza da oldu. motorcu arakdas yaralı kurtuldu. benim de onume atlayanlar sapaga son sn girenler oldu.
yapacak birsey yok oluyor bunlar biz motor suruculerinin bu durumlardan arac suruculerine oranla daha fazla ders cıkarıp hiç bir zaman tedbiri elden bırakmamaız gerek.
1 ustteki benzer kurye arkadasın olayında oldugu gibi arac surucusu hakkında birsey soylemiyorum gerek yok cunku.
2014 yılından beri aynı yolu yaz/kıs 365 gun kullanıyorum. aynı sekilde yusufun yaptıgı gibi en sağdan gelip altunizade istikametine emniyet seridine girmek suretiyle devam ediyorum.
yusuf orada olası bu tarz son saniye donusunde kendini kurtarabilecek hızın uzerinde yani malesef fazla hızlıydı. ben elimden geldiği kadar korna ve hızımı dusurup 50x dikkatli sekilde yeniden yoluma devam ediyorum. bu 5 yıllık surecte aynı yerde ve bir sonraki sapakta onumde benzer bir kaza da oldu. motorcu arakdas yaralı kurtuldu. benim de onume atlayanlar sapaga son sn girenler oldu.
yapacak birsey yok oluyor bunlar biz motor suruculerinin bu durumlardan arac suruculerine oranla daha fazla ders cıkarıp hiç bir zaman tedbiri elden bırakmamaız gerek.
1 ustteki benzer kurye arkadasın olayında oldugu gibi arac surucusu hakkında birsey soylemiyorum gerek yok cunku.
Aynen abi bu tip mevzular dünyanın her yerinde oluyor, tedbirli olacaksın, başka çare yok. 2 motosikletli de İstanbul'dan alakasız olarak "trafikte" motor sürdüğünü unutmuş.
Yine bir kaza yine bir %100 motorcu haklılığı.
Sarıyer'de otomobilin motosikletliye carptığı kaza kamerada - Haberler Haberleri (http://www.milliyet.com.tr/milliyet-tv/sriyerde-otomobilin-motosikletliye-carptigi-kaza-kamerada-6004943)
Her ne kadar kontrolsuz kavşak dahi olsa sağdan gelen araca yol vermek zorundasın brrreemın.
2 side mal gibi kavşağa giriyor ama eksper yinede %100 araç hatalı diyecek. Gitti hasarsızlık indirimi tüh.
Sarıyer'de otomobilin motosikletliye carptığı kaza kamerada - Haberler Haberleri (http://www.milliyet.com.tr/milliyet-tv/sriyerde-otomobilin-motosikletliye-carptigi-kaza-kamerada-6004943)
Her ne kadar kontrolsuz kavşak dahi olsa sağdan gelen araca yol vermek zorundasın brrreemın.
2 side mal gibi kavşağa giriyor ama eksper yinede %100 araç hatalı diyecek. Gitti hasarsızlık indirimi tüh.
Motorcunun çıktığı yer sokak, arabanın yolu ise cadde gibi.
Keza kontrolsüz kavşak bile olsa, daaannn diye kavşağa girmekte yanlış. Bir yavaşlayıp kolaçan etmek kimseye zarar vermez.
Bilirkişi raporu yazar herşeyi herhalde.
yüzdelik kavramları herkesin farklı imiş. adam sokaktan ana caddeye çıkıyor. hadi çıktı (mallık yaptı diyelim ) kafana taktığın kaskı bile bağlamamış sın çarpanın hiç kabahati yokken kask kafadan uçacak sonra motosiklet sürücüsü zarar görecek günahsız adamın başı derde girecek. motosikletlinin ehliyeti var mı ?? birinci sorulması gereken. kim haklı derseniz bence yola kontrolsuz çıkan suçlu ayrıca kavşağa park etmiş van da suçlu.
ahmet3425
24-07-2019, 15:48
burada hatanın buyugu motoru suren kuryede dikkat edersen 4 yola giriyor ama kafasını kor olan noktaya yani beyaz kangonun hatalı park yaptıgı yone dogru cevirmiyor oradan arac gelse kangoo yuzunden seni goremez. sende bi yavasla kafanı cevir bak bakim birsey geliyor mu mal gibi dalarsan yola olacagı bu.
burada hatanın buyugu motoru suren kuryede dikkat edersen 4 yola giriyor ama kafasını kor olan noktaya yani beyaz kangonun hatalı park yaptıgı yone dogru cevirmiyor oradan arac gelse kangoo yuzunden seni goremez. sende bi yavasla kafanı cevir bak bakim birsey geliyor mu mal gibi dalarsan yola olacagı bu.
Yani işte bu şey kafası dodge fargo alıp ters şeritten gelen herkese çarpıp geçicem nası olsa %100 haklıyım :D
Motorcuda araç sürücüsüde 2side salak gibi kavşağa giriyor. Sağdan motorcu geldiği içinde %100 haklı olacak motorcu diye düşünüyorum.
İnşallah köşeye kapalı kasa arabyı park eden gerizekalıya da kusur yazarlar
He bir de motorcunun gelişi ters yön olabilir gibi duruyor
Şaka mısın arkadaş sen?
Bu kazada %100 olan bir durum yok,
Kazada yaralanan bir insan evladı var,
Gitti hasarsızlık indirimi, tüh.
Yorum mu bu şimdi?
Boş beleş laflar, her konuda gereksiz sivrilmeler, boş yorumlar.
Bunun üstünede cevap olarak beğenmezsen okuma falan yaz tam olsun...
Şaka mısın arkadaş sen?
Bu kazada %100 olan bir durum yok,
Kazada yaralanan bir insan evladı var,
Gitti hasarsızlık indirimi, tüh.
Yorum mu bu şimdi?
Boş beleş laflar, her konuda gereksiz sivrilmeler, boş yorumlar.
Bunun üstünede cevap olarak beğenmezsen okuma falan yaz tam olsun...
Yaş 34. İroni anlama kabiliyeti 0. Peygamberimize gelen ilk vahiy "Oku".
Yazılan mesajları okursan analrsın ama ironiyi. Ok Kib By.
Yaş 34. İroni anlama kabiliyeti 0. Peygamberimize gelen ilk vahiy "Oku".
Yazılan mesajları okursan analrsın ama ironiyi. Ok Kib By.
He Tolga he, git kumda oyna sen.
Neyin nerede yazılacağını çözememiş adam ironiden bahsediyor,
Bu kafayla benim yaşıma gelebilirsen nerede ne yazılacağını daha iyi anlarsın.
He Tolga he, git kumda oyna sen.
Neyin nerede yazılacağını çözememiş adam ironiden bahsediyor,
Bu kafayla benim yaşıma gelebilirsen nerede ne yazılacağını daha iyi anlarsın.
Hadi inş....
Yok be kankaaaa ne öldürmeye teşebbüsü onlar aynaya bakıyor seni görmüyor.
Hep aralara giriyosun. Ölürsen ses etmiceksin haketmişsindir. Sonuçta sende bizim gibi şeritte bekliceksin.
Kaçabileceğin yer varsa bile gitmiceksin. Oturup şeritte paşa paşa bekliceksin.
41 UK 117 , 59 KB 405 , 34 TEF 16 , 41 ABM 830 (Sizinle ahirette hesaplaşıcaz kankalar.)
2. Videodaki bebeye koptum ama. Önüme kırdı. Beddua ettim.
Otobüscü sıkıştırdı bu veledi zinayı. Gitti otobuscunun de onune kırdı sinirlenip.
Sadece ben yetmiyormuş gibi 30 40 kişiyede kaza yaptırabilirdi.
http://www.youtube.com/watch?v=et7momhREH4
İlk videodaki i20 de tam öküzmüş he
SEnin kameranın açısından mı biz arada mesafe varmış gibi algılıyoruz da aslında 1-2 boy önünde mi gerçekleşiyor bu olaylar?
Yoksa ne olacağını bilmeden videoyu izlerken sanki yeterli mesafedeyken kimin kimin nereye doğru şerit değiştireceği öngörülebiliyor. i20 hariç :D
İlk videodaki i20 de tam öküzmüş he
SEnin kameranın açısından mı biz arada mesafe varmış gibi algılıyoruz da aslında 1-2 boy önünde mi gerçekleşiyor bu olaylar?
Yoksa ne olacağını bilmeden videoyu izlerken sanki yeterli mesafedeyken kimin kimin nereye doğru şerit değiştireceği öngörülebiliyor. i20 hariç :D
Yok abi kamera açısı çok daha fazla yumuşatıyor olayları aslında.
Burada tepkiyi o yüzden çekiyorum önlenebilirmiş gibi gözüküyor.
Ama gerçekte o anki refleks ve panik birleşince oldukça korkutucu şeyler olabiliyor.
Ben mesela daha önce hiç bukadar korkmamıştım. ilk sahnede Geçerim gaz aç, Geçemem frene bass diye ikileme düşerken,
Ciddi söylüyorum dedim Tolga motor sevdası buraya kadarmış girdin kamyonetin altına.
Geçmiş olsun. Allaha sığınıp geçtim aralarından.
Ama video da baktığımda çok daha tehlikeli yerlerden geçmiştim bune amk spor gazetesi dedim.
https://www.youtube.com/watch?v=W17Fq0cu3qI&feature=youtu.be
Ben mesela daha önce hiç bukadar korkmamıştım. ilk sahnede Geçerim gaz aç, Geçemem frene bass diye ikileme düşerken,
Ciddi söylüyorum dedim Tolga motor sevdası buraya kadarmış girdin kamyonetin altına.
Ama video da baktığımda çok daha tehlikeli yerlerden geçmiştim bune amk spor gazetesi dedim.
Kardeşim senin bu video da yaptığın hareket akla izana uygun mu sence ?
Nedir yani olay hayat mı sıkıcı ve bos geliyor sana ? Düşünmüyor musun bana bişey olsa ailem üzülür arkadaşlarım üzülür diye ?
Bırak arabayı motoru, haklı haksızı da bi kendine çeki düzen ver bence. Manası yok yaptığın işin...
Sen sonrasında da normal gitmiyorsun ki, genel olarak ciddiye alınmamanın sebebi bu. Bu kullanımla "omo sonyol vormoyorlar" "komso bono gormoyor" noktasından ileri gidemezsin :)
Tolga merhaba. Bu paylaştığın video ki olayın herhangi bir aracın sıfıra sıfır makas atmasından farklı olan şeyi nedir acaba ? Beni sakın eleştirir tavır ile algılama bende motosiklet sürücüsü olma adayıyım mt07 arıyorum :) . Lütfen dikkat edin benim kaportam bedenim diyen ve bunun bilincinde olan bir insanın bu tarz bir sürüş yapması bana garip geldi.
Ben gördüğüm şeyi yorumladım kendimce. Evet motosikletlere dikkat etmeli herkes oda bir taşıt onunda içinde,üzerinde bir can var lakin motosiklet bir taşıt ve trafik kuralları onun içinde var. Sinyal vermeden aralara girip çıkan silme makas atan araç için nasıl var ise onun içinde var.
Keyifli ve sorunsuz sürüşlerin olsun.
SekoLive
31-07-2019, 10:41
tolga ailen böyle videoları umarım izlemiyordur, insanları üzersin bu şekilde motor kullanma. O kasktaki kamerayı da lütfen çıkar.
iki hikaye iki video atıcam iki ilgi çekecem ise amacın biz sana yardımcı olalım takipçiyse takip edelim layksa layk atalım.
amacın tüm türkiyeyi trafik bilincine kavuşturmak ise önce kendinden başlaman gerek, diğerlerinede senin benim ömrüm yetmez.
Kardeşim senin bu video da yaptığın hareket akla izana uygun mu sence ?
Nedir yani olay hayat mı sıkıcı ve bos geliyor sana ? Düşünmüyor musun bana bişey olsa ailem üzülür arkadaşlarım üzülür diye ?
Bırak arabayı motoru, haklı haksızı da bi kendine çeki düzen ver bence. Manası yok yaptığın işin...
Sen sonrasında da normal gitmiyorsun ki, genel olarak ciddiye alınmamanın sebebi bu. Bu kullanımla "omo sonyol vormoyorlar" "komso bono gormoyor" noktasından ileri gidemezsin :)
tolga ailen böyle videoları umarım izlemiyordur, insanları üzersin bu şekilde motor kullanma. O kasktaki kamerayı da lütfen çıkar.
iki hikaye iki video atıcam iki ilgi çekecem ise amacın biz sana yardımcı olalım takipçiyse takip edelim layksa layk atalım.
amacın tüm türkiyeyi trafik bilincine kavuşturmak ise önce kendinden başlaman gerek, diğerlerinede senin benim ömrüm yetmez.
Öncelikle Pozitif, Hakaret içermeyen eleştirileriniz için teşekkür ederim.
Hayattan mı sıkıldım ?
Evet fazlasıyla sıkıldığımı söyleyebilirim. Hergün aynı tantana hergün aynı koşuşturma içinde bulunuyoruz..
Motorun üzerinde Adrenalin ile bu sıkıntıyı eğlenceli hale dönüştürüyorum.
Ailen üzülmeyecek mi?
Annem zaten 2011 yılında vefat etti. Daha 18 yaşımdayken ehliyetimi aldım.
Tam annemle güzel geziler yapıcaz oraya gidicez burada yemek yiyicez derken İstanbul trafiğine alışana kadar Annemi toprağa verdim.
Babamla da aram limoni zaten. Üzülür üzülmez bilemiyorum. Tek duam sakat kalmamak. Direk ölürsem çok sevinirim.
Like alma mevzusu kamera takma
Hiç bir sosyal medya hesabım yok. Kendilerinden nefret ederim. Dışarıda görülen ördek dudaklı Like özentilerinden biri değilim yani.
Tek amacım sizlere biz motorcuların üzerine kırdıklarını göstermek bizi trafikte görmezden geldiklerini göstermek.
Adamların beni göre göre şeridime bodoslama daldıkları 4 ayrı video yu gösterdim size. 0 Tepki geldi. Kendi hatamı gösterdim 4 tepki geldi.
Hata olduğunun bilincindeyim zaten. Ama ben kimseyi öldürecek hatalar yapmıyorum. Birini öldürebilmek için ancak bir yaya ya ihtiyacım var.
Videolarım izlensin gözüyle baksam zaten youtube başlığı untitled değil. Motor kullanırken neredeyse ölüyordum !! der 50 100 TL ye instagrama reklam verir gayet hatrı sayılır takipçi kasardım.
Ben son videoda araçlara kusur bulmadım zaten. O tamamiyle benim ikilemde kalıp yaptığım büyük bir salaklıktı. Verilmiş sadakam varmışta kurtuldum.
Tolga merhaba. Bu paylaştığın video ki olayın herhangi bir aracın sıfıra sıfır makas atmasından farklı olan şeyi nedir acaba ? Beni sakın eleştirir tavır ile algılama bende motosiklet sürücüsü olma adayıyım mt07 arıyorum :) . Lütfen dikkat edin benim kaportam bedenim diyen ve bunun bilincinde olan bir insanın bu tarz bir sürüş yapması bana garip geldi.
Ben gördüğüm şeyi yorumladım kendimce. Evet motosikletlere dikkat etmeli herkes oda bir taşıt onunda içinde,üzerinde bir can var lakin motosiklet bir taşıt ve trafik kuralları onun içinde var. Sinyal vermeden aralara girip çıkan silme makas atan araç için nasıl var ise onun içinde var.
Keyifli ve sorunsuz sürüşlerin olsun.
Kanka selam. Sana özellikle yazmak istedim.
MT07 Seni öldürecektir. Bak öldürebilir yazmıyorum. Son derece ciddi şekilde öldürecek yazıyorum.
İlk motor olacak sanırım, mt07 ile başlanmaz. Torq katili o makina. 1. 2. 3. viteste her daim sürekli ön kaldırabildiğim, zor zaptettiğim makina.
Viraj kabiliyeti 0 olan bir makina. Çok fazla rüzgar alan bir makina. Yapma!! İlla naked kullanıcam diyorsan mt25 ile başla önce.
Sıkıldın mı. 4 5 ay,,, sonra geç CF Moto 400 NK,,,, 4 5 ayda bunu kullan sonra geç MT07 ye.
burkaykalyon
31-07-2019, 11:18
Tolga sakın yanlış anlama. Bir tavsiye olarak söylüyorum. En acil şekilde Psikolojik destek almalısın. Yazdığın şeyler hiç normal şeyler değil çünkü.
Tolga sakın yanlış anlama. Bir tavsiye olarak söylüyorum. En acil şekilde Psikolojik destek almalısın. Yazdığın şeyler hiç normal şeyler değil çünkü.
Hangi deli, deli olduğunu kabul etmişki abi :)
200-300 TL saatlik psikoloğa vereceğime 4 Depo benzin doldurur, Bu benzin ile 1200 KM yol yapar, otobanda 200KM hızla 6 Saatlik Non Stop bi Adrenalin desteği almayı tercih ederim :D
Win Win durumunu korumalıyız bence. :D
Tek hayalim şu benim.
Umarım kimseye zarar vermeden yaptığım yapacağım bir hatada şu hayale kavuşmayı çok isterim.
Millet bazen benim hayalimi yaşıyor. Çok imreniyorum.
http://www.bolugundem.com/d/gallery/3314_5.jpg
Kanka selam. Sana özellikle yazmak istedim.
MT07 Seni öldürecektir. Bak öldürebilir yazmıyorum. Son derece ciddi şekilde öldürecek yazıyorum.
İlk motor olacak sanırım, mt07 ile başlanmaz. Torq katili o makina. 1. 2. 3. viteste her daim sürekli ön kaldırabildiğim, zor zaptettiğim makina.
Viraj kabiliyeti 0 olan bir makina. Çok fazla rüzgar alan bir makina. Yapma!! İlla naked kullanıcam diyorsan mt25 ile başla önce.
Sıkıldın mı. 4 5 ay,,, sonra geç CF Moto 400 NK,,,, 4 5 ayda bunu kullan sonra geç MT07 ye.
esas olması gereken motosiklete geçerken fazladan iki motosiklet alıp satacaksın. alım satım yapmadığım için net bir rakkam söyleyemiyeceğim ama ilk iki motosikletten zarar 2 şer den 4 sigortadan zarar ve arama aşamasındaki masraf alım satımlarda masraf ve uğraşma derken 5 lira harcarsın. benim önerim MT 07 nin üzerine bir 5 daha koy neye denk geliyorsa onu al...
esas olması gereken motosiklete geçerken fazladan iki motosiklet alıp satacaksın. alım satım yapmadığım için net bir rakkam söyleyemiyeceğim ama ilk iki motosikletten zarar 2 şer den 4 sigortadan zarar ve arama aşamasındaki masraf alım satımlarda masraf ve uğraşma derken 5 lira harcarsın. benim önerim MT 07 nin üzerine bir 5 daha koy neye denk geliyorsa onu al...
Abi yapma. Çocuğun aklına saçma sapan fikirler sokma. Rica ediyorum. Vebal alıyorsun yapma.
Motor kullandınmı hiç bilmiyorum. Motosiklet kullanmak araba kullanmaya benzemiyor. Gaz ve Fren pedalından ibaret değil motosiklet.
Çok daha büyük teknik istiyor motosiklet. Doğru yönlendir insanları. Yönlendirmeyeceksen bile benim konum altında yapma bu saçma önerileri.
MT07 çok tehlikeli bir motor Dünya genelinde çok fazla insana tabut oldu bu motor. Yapmaa!!!
Abi yapma. Çocuğun aklına saçma sapan fikirler sokma. Rica ediyorum. Vebal alıyorsun yapma.
Motor kullandınmı hiç bilmiyorum. Motosiklet kullanmak araba kullanmaya benzemiyor. Gaz ve Fren pedalından ibaret değil motosiklet.
Çok daha büyük teknik istiyor motosiklet. Doğru yönlendir insanları. Yönlendirmeyeceksen bile benim konum altında yapma bu saçma önerileri.
MT07 çok tehlikeli bir motor Dünya genelinde çok fazla insana tabut oldu bu motor. Yapmaa!!!
şimdi motosikleti kullanmak için anladığım kadarı ile yetenek gerektiriyor. ülkemizde de motosiklet kullanan az olduğuna göre yeteneksiz bir irktan geliyoruz. oysa ki japonyanın taiwan ın tamamı motosiklet kullanıyor. bu da sizin dediğinizden yola çıkarak o ırkların yetenekli veya bizim ırkımızdan üstün olduğu anlamına geliyor demek ki. düşüncesi bu yönde olana vah vah demekten başka bir söz bulamıyorum. basite indirgersek yani benim fikrime. bu uzay mekiği mi ki bir özel yetenek gerektirsin. basit kullanım şekli ile herkese ve her bütçeye hitap eden bir ulaşım aracı. Trafikte kullanabilmen için bir sürücü belgesine ihtiyaç gerekmekte. el ve ayak melekeleri yerinde olan birisi bunu kullanır. Fakat sizin dediğiniz gibi ölür kalır diyorsan, ben bu tipteki sürücülere kendini öldürmeye çalışanlar olarak ayrı bir sınıfa koyuyorum, onlar zaten bir şekilde amaçlarına ulaşıyorlar. Çok bilmekte iyi değil. Çok büyük teknikten kastın ne bilmiyorum ama öyle bir bilgim olsa şimdi rossi ile aynı kürsüde olurduk. hiç bir kara vasıtası tehlikeli değil. onu tehlikeli yapan sürücüsü. olayı abartıp olduğundan farklı gösterip ben motosiklet sürücüsüyüm sizden üstünüm diyorsan ona da diyecek sözüm yok. kimin ne olduğunu bilmeden konuşmamakta fayda var o yüzden benden bu kadar.
şimdi motosikleti kullanmak için anladığım kadarı ile yetenek gerektiriyor. ülkemizde de motosiklet kullanan az olduğuna göre yeteneksiz bir irktan geliyoruz. oysa ki japonyanın taiwan ın tamamı motosiklet kullanıyor. bu da sizin dediğinizden yola çıkarak o ırkların yetenekli veya bizim ırkımızdan üstün olduğu anlamına geliyor demek ki. düşüncesi bu yönde olana vah vah demekten başka bir söz bulamıyorum. basite indirgersek yani benim fikrime. bu uzay mekiği mi ki bir özel yetenek gerektirsin. basit kullanım şekli ile herkese ve her bütçeye hitap eden bir ulaşım aracı. Trafikte kullanabilmen için bir sürücü belgesine ihtiyaç gerekmekte. el ve ayak melekeleri yerinde olan birisi bunu kullanır. Fakat sizin dediğiniz gibi ölür kalır diyorsan, ben bu tipteki sürücülere kendini öldürmeye çalışanlar olarak ayrı bir sınıfa koyuyorum, onlar zaten bir şekilde amaçlarına ulaşıyorlar. Çok bilmekte iyi değil. Çok büyük teknikten kastın ne bilmiyorum ama öyle bir bilgim olsa şimdi rossi ile aynı kürsüde olurduk. hiç bir kara vasıtası tehlikeli değil. onu tehlikeli yapan sürücüsü. olayı abartıp olduğundan farklı gösterip ben motosiklet sürücüsüyüm sizden üstünüm diyorsan ona da diyecek sözüm yok. kimin ne olduğunu bilmeden konuşmamakta fayda var o yüzden benden bu kadar.
Abi bu nası bir mantık allah rızası için. B ehliyetini yeni almış bir adama lamborghini huracan verirmisin 0 tecrübe ile. MT07 denilen motosiklet 3 saniyenin altında 100km hıza çıkabilen çıktığı kadar hızlı duramayan aerodinamik açıdan sürekli rüzgar alıp sağa sola savurtan viraj denge kabiliyeti oldukça düşük olan 0 dan başlayan biri için fazlasıyla tehlikeli olan bir motosiklettir.
Biz basit bir vites düşürme için 4 işlemi aynı anda yapıyoruz.
Sağ ayak Frene bas
Sol el Debriyaja bas
Sağ el teker kitlemesin diye ara gaz ver
Sol ayak vites düşür.
Bu hareketi motor kaslarına kazandırmak için vakit lazım. Öğrenmek lazım. Bisiklet değil bu. Yada otomatik bir araba gibi sadece gaz fren değil bu.. Rica ediyorum. Bilmiyorsunuz sorun anlatalım bildiğimizce. Ezbere konuşup vebal almayın.
Abi bu nası bir mantık allah rızası için. B ehliyetini yeni almış bir adama lamborghini huracan verirmisin 0 tecrübe ile. MT07 denilen motosiklet 3 saniyenin altında 100km hıza çıkabilen çıktığı kadar hızlı duramayan aerodinamik açıdan sürekli rüzgar alıp sağa sola savurtan viraj denge kabiliyeti oldukça düşük olan 0 dan başlayan biri için fazlasıyla tehlikeli olan bir motosiklettir.
Biz basit bir vites düşürme için 4 işlemi aynı anda yapıyoruz.
Sağ ayak Frene bas
Sol el Debriyaja bas
Sağ el teker kitlemesin diye ara gaz ver
Sol ayak vites düşür.
Bu hareketi motor kaslarına kazandırmak için vakit lazım. Öğrenmek lazım. Bisiklet değil bu. Yada otomatik bir araba gibi sadece gaz fren değil bu.. Rica ediyorum. Bilmiyorsunuz sorun anlatalım bildiğimizce. Ezbere konuşup vebal almayın.
şimdi dediklerini örnekleyelim.
B ehliyetini yeni almış bir adama lamborghini huracan verirmisin 0 tecrübe ile tam da nokta bu işte. futbolcu aamet süper ligde bir takıma transfer olur galerici memed ona bu otomobili satar. zannedersem parayı sonra verirsin şekilde o da gider İstanbul Baltalimanında düz yolda taklalar atar. Bu örnekten kaç tane var bilemedim ama ikinci varmı yada olur mu bilmem. Bak seninle aynı mı düşünüyoruz ne.
gelelim diğer sağ ayak sol el vs vs ye, zaten yürürken cep telefonu ile whatsapp tan yazamayan zaten bu işi yapmasın. tarif ettiğin hareketler yürüken mesajlaşma hareketleri
B ehliyetini yeni almış bir adama lamborghini huracan verirmisin 0 tecrübe ile tam da nokta bu işte. futbolcu aamet süper ligde bir takıma transfer olur galerici memed ona bu otomobili satar. zannedersem parayı sonra verirsin şekilde o da gider İstanbul Baltalimanında düz yolda taklalar atar. Bu örnekten kaç tane var bilemedim ama ikinci varmı yada olur mu bilmem. Bak seninle aynı mı düşünüyoruz ne.
gelelim diğer sağ ayak sol el vs vs ye, zaten yürürken cep telefonu ile whatsapp tan yazamayan zaten bu işi yapmasın. tarif ettiğin hareketler yürüken mesajlaşma hareketleri
Vay arkadaş akla mantığa bak. Adamın taklalar atarak 2. Seferi yaşayıp yaşıyamıyacağı belirsiz diyecek akla zekaya sahipken hiç tanımadığın bir çocuğa nasıl böyle saçma sapan 5 daha koy daha iyisini al önerisini sunabiliyorsun? Abi gir profilime beni engelle ne olur. Benden çok çok büyüksün saygısızlık yapmak istemiyorum daha fazla.
Drive Fast
31-07-2019, 18:35
https://i.hizliresim.com/gPWn02.jpg
turboman
31-07-2019, 23:28
Yazmayayım dedim tutamadım. Ben yürürken watsapta mesaj yazamıyorum ama 2 sene önceki mt07 ile tek tekerde debriyajsız vites atıyordum... yani yürürken watsaptan yazamıyorum diye 15 yıllık motor sevdamdan vazmıgeçeyim ?
gokhankenar
01-08-2019, 00:31
Tolga Allah sonunu hayır etsin...
Birileri yine hayalimi yaşıyor. Geçmiş olsun kendisine.
Umarım sağ salim kurtulması dileğim ile.
Hadımköy gişelerde yaşanmış biraz önce bu kaza.
Allah acil şifalar ihsan etsin, ailesine sabır versin. Motorcu arkadaşımız emniyet şeridinde duran araca çarpmış, ambulans gelmiş ve yaşaması mucize demişler. İnşallah kurtulur. Kaskı bile parçalanmış, fotonun birinde sağda görünenler, kemik parçalarıymış sanırım. Lütfen dikkat edelim arkadaşlar her zaman söylüyoruz ama lütfen yola çıkmadan sevdiklerimizi düşünelim en azından.
https://i.hizliresim.com/5NQ2qA.jpg
https://i.hizliresim.com/00BLpV.jpg
Yazmayayım dedim tutamadım. Ben yürürken watsapta mesaj yazamıyorum ama 2 sene önceki mt07 ile tek tekerde debriyajsız vites atıyordum... yani yürürken watsaptan yazamıyorum diye 15 yıllık motor sevdamdan vazmıgeçeyim ?
konu bu kadar basit iken arkadaş konuyu çetrefilli hale sokarak motosiklete binmenin özel ve ayrıcalıklı bir iş olduğunu anlatmaya çalışıyor. yürürken whatsapp tan yazamayan biri bile kullanıyor bu motosikleti. hem ayaklarını hem ellerini ayrı ayrı kontrol etmek özel bir beceri gibi anlatıldığı için, çok özel bir yetenek zannedilmesin.
turboman
01-08-2019, 08:30
konu bu kadar basit iken arkadaş konuyu çetrefilli hale sokarak motosiklete binmenin özel ve ayrıcalıklı bir iş olduğunu anlatmaya çalışıyor. yürürken whatsapp tan yazamayan biri bile kullanıyor bu motosikleti. hem ayaklarını hem ellerini ayrı ayrı kontrol etmek özel bir beceri gibi anlatıldığı için, çok özel bir yetenek zannedilmesin.
Ama motor kullanmak yetenek ve beceri işi her motor süren yetenekli ve becerikli olsa daha az kaza olur bence
Çin Taiwan ve japonya herkes motosiklete biniyor. bu şimdi tüm bunlar yetenekli insanlar mı ??
Kimsenin başını yakmadan git, biz de toplum da rahatlasın.
turboman
01-08-2019, 11:28
Çin Taiwan ve japonya herkes motosiklete biniyor. bu şimdi tüm bunlar yetenekli insanlar mı ??
Onu kaza oranlarına bakıp karar verebiliriz. Sende bilemezsin bende bilemem yeteneklimi diye
Dün yine aynı benzinlikte gerçekleşen bir kaza.
En sol şeritten çarprazlama 3 şerit değiştirerek benzinliğe girmeye çalışan aracın 2 motorcuyla temas yaşaması..
Video küfürlüdür dikkat.
https://www.youtube.com/watch?v=mLmvV6eRKyg
ahmet3425
02-08-2019, 12:02
işte bunlar hep oluyor ve malesef olmaya devam edecek motor suruculerinin coook dikkatli kullanması gerek, neyse ki bu sefer ucuz atlatılmıs...
34btr1907
02-08-2019, 14:21
Ama motor kullanmak yetenek ve beceri işi her motor süren yetenekli ve becerikli olsa daha az kaza olur bence
kesınlıkle haklısın
dun saat 19 suları e5 merterde sağ şeritte beklıyorum,trafık dur kalk,bı gürültü koptu aynaya bakmamla motorun sürüklenip benım arabanın sağ arka çamurlugun altına girmesi bir oldu,sürücüde bariyere sekti geri geldi,motorundan yaklaşık 10 mt ileri düştü,araç yükset sıkıntı olmadı ,ufak araç olsa tamponu paramparça olmuştu,inip sürücüsüne bakmadım bile çünkü canı gram umrumda değildi,arabaya baktım devam ettim,
tıkabasa dolu trafik,yürümeyen arabalar,ve bomboş emniyet şeridi,orda bile düzgün motor kullanamayan adam ya binmesin üzerine şunun yada baskanının basını yemeden geberip gitsin herkes rahatlasın
Böylesini de ilk defa gördüm. Adam akla koymuş ben ayna kullanmıcam diye hiç umru değil.
Bide aynayı açayim diye paat üzerime sürdü arabayı direk uzadım oradan. Koptum amk spor gazetesi.
Hergün trafiğe "bugun ne yaşarım acaba" diye çıkıyorum. Çok harika ve adrenalin dolu bir ülke yemin ederim.
https://youtu.be/9xwKBBwF1HA
600RR yine 20 yaşında ki bir kızın canını aldı. Üzücü..
Çocuk kıza hava atmak için bak nası gidiyom üff ne makaslar atıyorum derken bum.
Motosiklet otomobile carptı: 1 olu, 1 yaralı - Dailymotion Video (https://www.dailymotion.com/video/x7f6own)
Normal insanlar neden motosikletleri sevmezler.
bunları oraya bırakan fenerbahçede futbol onayan birisi imiş
yer moda kırıntı büfenin karşısı
https://i.hizliresim.com/nbJQQV.jpg (https://hizliresim.com/nbJQQV)
PiscocuK
06-08-2019, 09:34
Burada sorun ne abi ben anlayamadim
Sorun nedir? Sorusuna gelecek olan cevabı merakla bekliyorum.
https://pbs.twimg.com/profile_images/378800000652455967/317bace11b7599932b2128314bd6f165_400x400.jpeg
600RR yine 20 yaşında ki bir kızın canını aldı. Üzücü..
Çocuk kıza hava atmak için bak nası gidiyom üff ne makaslar atıyorum derken bum.
Motosiklet otomobile carptı: 1 olu, 1 yaralı - Dailymotion Video (https://www.dailymotion.com/video/x7f6own)
Acemi olduğu okadar belli ki.. Resmen kızın katili olmuş çocuk. Direk ön teker kayıp yeri öpmüş.
https://youtu.be/vte_n7Vsx3c
Carmageddon
06-08-2019, 16:20
Böylesini de ilk defa gördüm. Adam akla koymuş ben ayna kullanmıcam diye hiç umru değil.
Bide aynayı açayim diye paat üzerime sürdü arabayı direk uzadım oradan. Koptum amk spor gazetesi.
Hergün trafiğe "bugun ne yaşarım acaba" diye çıkıyorum. Çok harika ve adrenalin dolu bir ülke yemin ederim.
https://youtu.be/9xwKBBwF1HA
Hem adamın aynası kapalı diye sitem ediyorsun hem de akan trafikte kapalı olan aynanın tarafında iki aracın arasından geçiyorsun. Dostum senin hayatın bu kadar ucuz mu?
Hem adamın aynası kapalı diye sitem ediyorsun hem de akan trafikte kapalı olan aynanın tarafında iki aracın arasından geçiyorsun. Dostum senin hayatın bu kadar ucuz mu?
2 Aracın arasından geçtikten sonra fark ettim zaten adamın aynasını.
Herkesin aynasına odaklanmıyorum ki gazlarken :D Pekte umrumda değil zaten.
Öleceğim varsa ölürüm. Hepimiz ölücez zaten ilk defa olacak birşey değil. ^^
Araç park edicektiniz herhalde ama oraya ancak 106 falan sığar zaten :D
34btr1907
07-08-2019, 03:31
Acemi olduğu okadar belli ki.. Resmen kızın katili olmuş çocuk. Direk ön teker kayıp yeri öpmüş.
https://youtu.be/vte_n7Vsx3c
kesınlıkle haklısın
dun saat 19 suları e5 merterde sağ şeritte beklıyorum,trafık dur kalk,bı gürültü koptu aynaya bakmamla motorun sürüklenip benım arabanın sağ arka çamurlugun altına girmesi bir oldu,sürücüde bariyere sekti geri geldi,motorundan yaklaşık 10 mt ileri düştü,araç yükset sıkıntı olmadı ,ufak araç olsa tamponu paramparça olmuştu,inip sürücüsüne bakmadım bile çünkü canı gram umrumda değildi,arabaya baktım devam ettim,
tıkabasa dolu trafik,yürümeyen arabalar,ve bomboş emniyet şeridi,orda bile düzgün motor kullanamayan adam ya binmesin üzerine şunun yada baskanının basını yemeden geberip gitsin herkes rahatlasıneksilemekle olmuyor bu işler
Araç park edicektiniz herhalde ama oraya ancak 106 falan sığar zaten :D
derdimi anladığınıza sevindim.
oraya 208 veya polo da park edebilir. motosikletleri orada park edecek yüzlerce yer varken park yeri tutma uğruna oraya motosiklet park eden bir zihniyet. sonra motosikleti kenara köşeye koymaya çalıştığınızda bile tepki veren insanlar olmaya başladı. motosiklet amacına uygun kullanıldığı sürece kullanışlı ve pratik bir araç.
oraya 208 veya polo da park edebilir. motosikletleri orada park edecek yüzlerce yer varken park yeri tutma uğruna oraya motosiklet park eden bir zihniyet. sonra motosikleti kenara köşeye koymaya çalıştığınızda bile tepki veren insanlar olmaya başladı. motosiklet amacına uygun kullanıldığı sürece kullanışlı ve pratik bir araç.
Kaldırımamı park etsin nereye park etsin? Neyin kafası bu yav valla anlam veremiyorum.
PiscocuK
07-08-2019, 09:30
Yani yeri geldiğinde ooooooovv motorlu taşıt şeridinde gidecek, yeri geldiğinde öyle park olmaz :)
Yok öyle bir dünya kimse kusura bakmasın.Siz park yeri bulamadınız diye motoru suçlayamazsınız.En az diğer videolar gibi gereksiz olmuş
Yani yeri geldiğinde ooooooovv motorlu taşıt şeridinde gidecek, yeri geldiğinde öyle park olmaz :)
Yok öyle bir dünya kimse kusura bakmasın.Siz park yeri bulamadınız diye motoru suçlayamazsınız.En az diğer videolar gibi gereksiz olmuş
herkes işine geldiği gibi anlıyor.
Zamanında motosiklet sürücüleri köprüde motosiklet pratiktir kolaydır gibi gösteriler yapmıştı. bir otomobilin kapladığı yere dört motosiklet sığar diye. kara yolu tüm motorlu taşıtların. şeridin ortasından gitmek motosikletin de hakkı. yeter ki trafiği aksatmasın. park ederken otomobili eğri park edenlerin araçlarının fotoğrafını bir öküz fotoğrafı ile birlikte paylaşıyorlarsa bu da aynı. iki otomobillik yere bir otomobil park edenden ne farkı var bu parkın.
2 Aracın arasından geçtikten sonra fark ettim zaten adamın aynasını.
Herkesin aynasına odaklanmıyorum ki gazlarken :D Pekte umrumda değil zaten.
Öleceğim varsa ölürüm. Hepimiz ölücez zaten ilk defa olacak birşey değil. ^^
pekte umrunda değilmiş miş , görende 60 yaşına gelmiş 50 yıllık motorsiklet tecrübesi var sanar. Sen bu kafayla gidersen zaten ecel'in yakın olur.
Kaldırımamı park etsin nereye park etsin? Neyin kafası bu yav valla anlam veremiyorum.
sen şaka mısın ????
sayfalardır okuyorum senı,anlam veremiyorum sana,şinasi sen misin , ama yok videoların falan var o değilsindir.
kaldırmamı parketsın dıyor bir de dalga gecer gıbı, motorsıkletler agırlıklı olarak kaldırımlara park etmıyor mu zaten?
Kendini otomobil ile aynı sınıfta görüyorsan emniyet şeridini kullanmayacaksın veya otomobillerin arasından da geçmeyeceksin o zaman.Her , 4 tekerlekli kara taşıtı olan otomobil gibi sende şeritte gideceksin,trafikte bekleyeceksin ?
Yapabiliyor musun bunu ?
pekte umrunda değilmiş miş , görende 60 yaşına gelmiş 50 yıllık motorsiklet tecrübesi var sanar. Sen bu kafayla gidersen zaten ecel'in yakın olur.
sen şaka mısın ????
sayfalardır okuyorum senı,anlam veremiyorum sana,şinasi sen misin , ama yok videoların falan var o değilsindir.
kaldırmamı parketsın dıyor bir de dalga gecer gıbı, motorsıkletler agırlıklı olarak kaldırımlara park etmıyor mu zaten?
Kendini otomobil ile aynı sınıfta görüyorsan emniyet şeridini kullanmayacaksın veya otomobillerin arasından da geçmeyeceksin o zaman.Her , 4 tekerlekli kara taşıtı olan otomobil gibi sende şeritte gideceksin,trafikte bekleyeceksin ?
Yapabiliyor musun bunu ?
Bak şinasi kankan sana sürpriz yapmış.
https://i.hizliresim.com/BOy5ED.png
Bir kural var. Yasak yazmış adamlar kocaman.
Belli ki kaldırıma park eden araçları çektiriyorlar.
Çekerlerse paramı verecekmisin ?
Şu kural tanımamazlıklarınız illegal yaşam tarzınız beni benden alıyor.
BarışSever
07-08-2019, 10:38
Valla bir motorcu olarak konuya ben de dahil olmak istiyorum,kaldırıma park etsen bu sefer de öküze bak kaldırımı işgal etmiş vs diyecekler ki polis kaldırımda görse ceza yazıp isterse çektirebilir bile..
bu şekilde de yola parkedince koca arabalık yeri işgal etmiş oluyoruz(!) ya peki bu insanlar motorlarını nereye bırakacaklar?
Bak şinasi kankan sana sürpriz yapmış.
https://i.hizliresim.com/BOy5ED.png
Bir kural var. Yasak yazmış adamlar kocaman.
Belli ki kaldırıma park eden araçları çektiriyorlar.
Çekerlerse paramı verecekmisin ?
Şu kural tanımamazlıklarınız illegal yaşam tarzınız beni benden alıyor.
Ben bu fotoğraftaki park yerine parketmiş motorsikletlere sitem etmiyorum.Parkedebilir elbette.Genel konusuyorum. 50 cm lik kaldırımda duran tabelaya dikkat edildiği kadar keşke akan trafikteki tabelalara ve uyarılara veyahut kurallarada dikkat edilse.
Gerçi sen ölüme röveşata çeken adamsın maşallah,hak getire.
"Herkesin aynasına odaklanmıyorum ki gazlarken Pekte umrumda değil zaten. " diyen birisi bana kural tanımamazlıktan veya illegallikten bahsetmesin mümkünse,komik kaçıyor :)
Ben bu fotoğraftaki park yerine parketmiş motorsikletlere sitem etmiyorum.Parkedebilir elbette.Genel konusuyorum. 50 cm lik kaldırımda duran tabelaya dikkat edildiği kadar keşke akan trafikteki tabelalara ve uyarılara veyahut kurallarada dikkat edilse.
Gerçi sen ölüme röveşata çeken adamsın maşallah,hak getire.
"Herkesin aynasına odaklanmıyorum ki gazlarken Pekte umrumda değil zaten. " diyen birisi bana kural tanımamazlıktan veya illegallikten bahsetmesin mümkünse,komik kaçıyor :)
Seni güldürebildiğime sevindim hocam.
PiscocuK
07-08-2019, 11:39
herkes işine geldiği gibi anlıyor.
Zamanında motosiklet sürücüleri köprüde motosiklet pratiktir kolaydır gibi gösteriler yapmıştı. bir otomobilin kapladığı yere dört motosiklet sığar diye. kara yolu tüm motorlu taşıtların. şeridin ortasından gitmek motosikletin de hakkı. yeter ki trafiği aksatmasın. park ederken otomobili eğri park edenlerin araçlarının fotoğrafını bir öküz fotoğrafı ile birlikte paylaşıyorlarsa bu da aynı. iki otomobillik yere bir otomobil park edenden ne farkı var bu parkın.
Herkes işine geldiği gibi anlamıyor.Burada Tolgayı en sevmeyen adam benimdir açık net..Ama sezarın hakkı sezara.Yok zamanında öyle oldu böyle gittiyi boşberin.Paylaştığınız resimde motorcunun bir suçu yok.ister Fenerli olsun ister Galatasaraylı isterse evsiz.Elmalarla elmaları armutlarla armutları toplayalım.Birbirine karışınca işin içinden çıkılmıyor
Herkes işine geldiği gibi anlamıyor.Burada Tolgayı en sevmeyen adam benimdir açık net..Ama sezarın hakkı sezara.Yok zamanında öyle oldu böyle gittiyi boşberin.Paylaştığınız resimde motorcunun bir suçu yok.ister Fenerli olsun ister Galatasaraylı isterse evsiz.Elmalarla elmaları armutlarla armutları toplayalım.Birbirine karışınca işin içinden çıkılmıyor
Bi muhabbete otursak senle, gerçekte tanısan bide beni şeker gibi çocuğumdur ha şeker şeker :D
Bugün saat 17.00 sıralarında Akhisar – İstanbul devlet karayolu üzerinde feci kazada 1 kişi hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre kaza bugün saat 17.00 sıralarında Akhisar-İstanbul devlet karayolunun 20.kilometresinde Selçikli Mahallesi yol ayrımını geçince meydana geldi.
Motosiklet sürücüsü 25 yaşındaki Enes Kocabaş, aynı yönde ilerleyen 34 FA 8819 TIR’ın altında kalarak olay yerine hayatını kaybetti. Olay anı arkadan gelen araç kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde motosiklet sürücüsü Enes Kocabaş’ın hayatını kaybettiğini belirledi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
https://www.youtube.com/watch?v=JL8uFhO-Sno
Adam dümdüz göz göre göre ezdi biçti gitti anasını satim.
Bugun güzel bir video ya denk geldim.
Aralardan giden motorcu beyaz araç üzerine kırdığı için düşüyor.
Arkadan trafik polisi geliyor ve kusuru araca şerit ihlali yaptığı için veriyor.
Ama tabi trafik polisinden daha iyi bilirsiniz sizler. Saygılar :)
https://youtu.be/CfHCOi-OZQE?t=69
Bir yaya olarak bu da benim başıma gelen. Bağdat caddesinde karşıdan karşıya geçerken soldan otomobil beklerken sağımdan gelen bir motosiklet.
https://www.youtube.com/watch?v=W-85GUFel7E&feature=youtu.be
Net belli olmasa da ama galiba iribi sinyil virmiyir deme curetinde bulunmazsin heralde.
16 ağustos 2019 yalova motosiklet kazası 16 ağustos 2019 yalova motosiklet kazası - #94031850 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/94031850)
Net belli olmasa da ama galiba iribi sinyil virmiyir deme curetinde bulunmazsin heralde.
16 ağustos 2019 yalova motosiklet kazası 16 ağustos 2019 yalova motosiklet kazası - #94031850 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/94031850)
Emniyet şeridi kullanan adamı hangi mesajımda savundum ki?
Her zaman yazdığım şey trafikte ilk defa sağınızdan bir motosiklet geçmedi.
10 binlercesi geçecek. Sağınıza 1 tık daha fazla kontrol.
Hem kendi vaktinizi hem de motorcunun hayatını korumuş olursunuz.
Sağa dönüşlerde omuz kontrolü veya ayna kontrolü zor bişey olmasa gerek 2 si toplam en fazla 1 saniyenizi alır.
Bakmadın motora çarptın. Motorcu ölür hastaneye yatırılır bilmem kaç gününüzü git ifade ver kendini akla vicdan rahatlat vs. alır.
Bir bisiklet kullanıcısı olarak, motorcuların başına gelenlerin aynısı benimde başıma geliyor.
İnsanlar 3-5 saniyeyi geçtim, 1 saniye beklemeden beni geçip sokağa giriyorlar.
Sinyal desen yok, insanların gerçekten 3-5 senede bir tekrar ehliyet sınavlarına girmesi lazım.
Bir insanın sinyal vermemesi başka bir insanın hayatına mahal olabiliyor.
O yüzden bisiklet ile giderken arkamı kollamaktan olabildiğince şehir dışında binmeye çalışıyorum.
gokhankenar
17-08-2019, 12:47
Göz göre göre ölüme gitmiş. Araç sinyalini de vermiş dönerken. Allah rahmet eylesin
Bişi sorucam amacım öğrenmek polemik yaratmak değil,
arkamızdan 120 km hız ile gelen bir motorcuyu aynada ne zaman görmeye başlarız ve ne zaman bizi geçer.
Teorik olarak 120 km hızla giden bir motor saniye de 33.33 metre gider dimi.
Yani biz bu adamı 100 metre geride aynadan fark etsek ( ki sanmıyorum çünkü sürekli aynaya bakarak gidemeyiz haliyle) sinyal ya da omuz kontrolü de yapsak kazaya engel olacak şekilde görebilir miyiz.
Daha önce de yazmıştım bu servis motorları bile eni çok ürkütüyor fırt fırt göremiyorum nerede olduklarını.
bunu açıklayacak kimse var mı.
Trafikte eşit hakka sahip olduğunu iddia eden motorlar neden sağdan solda aradan dereden geçmeye çalışıyor ?
Motorsikletler eşit hakka sahip ama asla araba gibi gidemez,istesede öyle bir lüksü yok.Avrupada yada Amerikada olsak yani trafik kültürü olan bir yerde bu mümkün ama türkiyede çok tehlikeli.Tabi ki paketçi motorları gibi her boşluğa girmekte doğru değil.Motorsiklette ne kadar çok aracı arkanda bırakırsan o kadar tehlikeyi arkanda bırakmış olursun.
İlk soruya gelecek olursak arkadan gelen motorsikletin aynadan hızını tespit etmek çok zordur.Çünkü Ufak ve çabuk hızlanma potansiyeli olan bir araç.
Kazaya engel olcak en güzel sistemi açıklıyorum :) sinyal verilir aynaya bakılır müsaitse yavaş yavaş diğer şeride kayılır bu esnada bi kere daha kısa bi bakış aynaya işlem tamam.Bu şekilde şerit değiştirilirse otomobil göremese bile motor onu görür ve süratli geliyorsa bile ona göre önlemini alır.
Motorsikletler eşit hakka sahip ama asla araba gibi gidemez,istesede öyle bir lüksü yok.Avrupada yada Amerikada olsak yani trafik kültürü olan bir yerde bu mümkün ama türkiyede çok tehlikeli.Tabi ki paketçi motorları gibi her boşluğa girmekte doğru değil.Motorsiklette ne kadar çok aracı arkanda bırakırsan o kadar tehlikeyi arkanda bırakmış olursun.
İlk soruya gelecek olursak arkadan gelen motorsikletin aynadan hızını tespit etmek çok zordur.Çünkü Ufak ve çabuk hızlanma potansiyeli olan bir araç.
Kazaya engel olcak en güzel sistemi açıklıyorum :) sinyal verilir aynaya bakılır müsaitse yavaş yavaş diğer şeride kayılır bu esnada bi kere daha kısa bi bakış aynaya işlem tamam.Bu şekilde şerit değiştirilirse otomobil göremese bile motor onu görür ve süratli geliyorsa bile ona göre önlemini alır.
Doğru. Burada araba gibisin, ama bi noktadan sonra başlarım böyle işe diyerek emniyetten kapatıyor motorcular. Hoş, polis görse öttürür ama onlar da iş çıkışı saatlerinde pek yolda olmuyor o yüzden nispeten rahat.
En güzeli araçlar hareket ederken değil, dururken aralarından geçebilme hakkı, hoş TR de kim takar orası ayrı bir mevzu.
Bişi sorucam amacım öğrenmek polemik yaratmak değil,
arkamızdan 120 km hız ile gelen bir motorcuyu aynada ne zaman görmeye başlarız ve ne zaman bizi geçer.
Teorik olarak 120 km hızla giden bir motor saniye de 33.33 metre gider dimi.
Yani biz bu adamı 100 metre geride aynadan fark etsek ( ki sanmıyorum çünkü sürekli aynaya bakarak gidemeyiz haliyle) sinyal ya da omuz kontrolü de yapsak kazaya engel olacak şekilde görebilir miyiz.
Daha önce de yazmıştım bu servis motorları bile eni çok ürkütüyor fırt fırt göremiyorum nerede olduklarını.
bunu açıklayacak kimse var mı.
Trafikte eşit hakka sahip olduğunu iddia eden motorlar neden sağdan solda aradan dereden geçmeye çalışıyor ?
Arkadan sağından solundan karşıdan gelen bir motorun hızını çıplak gözle hesaplayamazsın.
Gelen kütle küçücük birşey olduğu için hızının hesaplanması çok zor.
Videonun Türkçesi vardı ama bulamadım şimdi.
https://www.youtube.com/watch?v=_b3T7u4ZJ1Y
Bu aslında sizin benim diğerlerinin yüzünden gerçekleşen suçlar.
Yemek 10 dakika geç kalsa bi afralar bi tafralar. Hemen patronu arayıp nerdesiniz saat kaç oldu baskısından ötürü.
En basit örnek. Sizler farkında değilsiniz ama 30 dakika da gelmezse paranız iade mevzusundan ötürü kaç kişi öldü kimsenin haberi dahi yok.
https://i.hizliresim.com/gPPDX2.png
30 dakika içinde gelmezse bedava pizza yicez haha diyip kapının önünde dakika tutarak sipariş edilen pizzalardan ötürü servis elemanı işyerinde azar yiyor.
Veya maaşından kesiliyor. Adam kendi cebini düşündüğü için saçma sapan kaldırımdan yada girilmicek yerlerden girerek trafiği b*k ediyorlar. Onların suçu yok.
Trafikte seyir halindeyken eğer şeritlerden gidersek sürdüğümüz her salise kaza potansiyelimiz yükseliyor.
Öylesine denk geldiğim bir video.
https://www.youtube.com/watch?v=O9EDlOvXik4
Buda 2. Video.
https://www.youtube.com/watch?v=YC0RKEz8rNE
Yazacak sizlere anlatacağım başımıza gelen daha binbirtürlü çeşitli olaylar var ama çoğu kişi motosiklet üstüne binmediği için olayları küçümsüyor.
Ne varki kaçabilirsin sonuçta deniliyor. Ama maalesef işin rengi bu kadar basit değil. Normal de insanlar arabada panik frende sadece tek bir pedala basıyor.
Biz motosiklet sürücüleri panik frende 3 farklı uzvumuzu koordineli bir şekilde kullanmamız gerekiyor.
Herkes için tek dileğim inşallah içine girdiğiniz o 4 tarafı kapalı buzdolabından kurtulursunuz ve daha mutlu olacağınızın garantisini verecek motosiklete binmek nasip olur.
Daha sorunuz varsa memnuniyet ile cevaplayabilirim.
Saygılar.
TolgaUs çok tarafgirsin biraz daha objektif bak bence olaylara. Trafiğe kimse bir diğerine zarar vermek için çıkmıyor.
Pizza teslimi konusunda pizzayı bedavaya getirmek için dk ya bakan net şerefsizdir. Kaç defa da siparişim geç geldi gık demedim, demem de.
Ben motorsiklete de biniyorum aktif olarak bisiklet de kullanıyorum trafikte.
Araçlar için de motorsikletler için de risk her daim var trafikte *****.
Motorların sıkıntısı kaza anında koruyucu ekipmanları da olsa daha çok zarar görecekleri gerçeği.
Ne güzel söylemişsin küçük bir kütle diye, aynalar zaten küçük ve hızla gelen bu küçük nesne hem kendini hem bizi zaman zaman tehlikeye atıyor.
Ben kimse zarar görsün istemiyorum, istemeden de olsa bir cana kast etmek ne fena bir şey. Ama bazı arkadaşlar kaşınıyor gerçekten. (hem arabada hem motor da)
Sonuç olarak kişi öncelikle kendini korumakla mükellef, nasıl arabaya binince ilk önce kemeri takıyoruz, motorcu da bilinçi davranmalı.
Sen diyorsun ki omuz kontrol o bu vs yap. Ben de diyorum ki herkes bunları yapacak kadar pür dikkat araba kullanmıyor. Benim arabamın aynaları ufacık mesela sağ arkamdaki arabayı bile ancak görüyorum. Benden hızlı gelen motoru nasıl göreyim ?
Bizim tek sorunumuz kurallara uymamak. 90 yazan yerde herkes 90 la gitse şeridini takip etse çok afaki bir durum olmadıktan sonra kaza yaşanmaz.
Ama otobana tersten giren insanların olduğu ülkede, ya da emniyet şeridinde geri gelen insanların olduğu ülkede biraz ütopik bir beklenti benimki.
Kısa bir örnek vereyim 3 sny ile yol temizliği yapan araca çarpıyordum az kaldı, arkada kızım birşey düşürdü alırmısın diye ağlamaya başladı, önümde de yüksek bir arç seyrediyordu, arkamı döndüm kızım alıcam birazdan dedim bi döndüm temizlik arabasına 50 metre mesafedeyim. Allahtan yavaş gidiyordum ve solum boştu kurtardım.
o günden sonra asla durmadan arkaya dönmüyorum mesela. Kural kuraldır gözleri yoldan ayırma.
TolgaUs çok tarafgirsin biraz daha objektif bak bence olaylara. Trafiğe kimse bir diğerine zarar vermek için çıkmıyor.
Pizza teslimi konusunda pizzayı bedavaya getirmek için dk ya bakan net şerefsizdir. Kaç defa da siparişim geç geldi gık demedim, demem de.
Ben motorsiklete de biniyorum aktif olarak bisiklet de kullanıyorum trafikte.
Araçlar için de motorsikletler için de risk her daim var trafikte *****.
Motorların sıkıntısı kaza anında koruyucu ekipmanları da olsa daha çok zarar görecekleri gerçeği.
Ne güzel söylemişsin küçük bir kütle diye, aynalar zaten küçük ve hızla gelen bu küçük nesne hem kendini hem bizi zaman zaman tehlikeye atıyor.
Ben kimse zarar görsün istemiyorum, istemeden de olsa bir cana kast etmek ne fena bir şey. Ama bazı arkadaşlar kaşınıyor gerçekten. (hem arabada hem motor da)
Sonuç olarak kişi öncelikle kendini korumakla mükellef, nasıl arabaya binince ilk önce kemeri takıyoruz, motorcu da bilinçi davranmalı.
Sen diyorsun ki omuz kontrol o bu vs yap. Ben de diyorum ki herkes bunları yapacak kadar pür dikkat araba kullanmıyor. Benim arabamın aynaları ufacık mesela sağ arkamdaki arabayı bile ancak görüyorum. Benden hızlı gelen motoru nasıl göreyim ?
Bizim tek sorunumuz kurallara uymamak. 90 yazan yerde herkes 90 la gitse şeridini takip etse çok afaki bir durum olmadıktan sonra kaza yaşanmaz.
Ama otobana tersten giren insanların olduğu ülkede, ya da emniyet şeridinde geri gelen insanların olduğu ülkede biraz ütopik bir beklenti benimki.
Kısa bir örnek vereyim 3 sny ile yol temizliği yapan araca çarpıyordum az kaldı, arkada kızım birşey düşürdü alırmısın diye ağlamaya başladı, önümde de yüksek bir arç seyrediyordu, arkamı döndüm kızım alıcam birazdan dedim bi döndüm temizlik arabasına 50 metre mesafedeyim. Allahtan yavaş gidiyordum ve solum boştu kurtardım.
o günden sonra asla durmadan arkaya dönmüyorum mesela. Kural kuraldır gözleri yoldan ayırma.
İşte olay ben böyleyim ben şöyleyim ben duyarlıyımla bitmiyor hocam.
O sadece sizsiniz. Herkesin böyle olması gerekiyor. Herkesin küçüklükten eğitim alması gerekiyor bu tip konuları.
Ben çokmu meraklıyım 2 araba arasından giderken "ulan şu kapıyı açarmı, şu önüme kırarmı" korkusuyla gitmeyi.
O sizin dediğiniz benimde çok başıma geliyor. 3 saat 4 saat yola pürdikkat bakarım hiç birşey olmaz.
1 saniye bile kafamı başka yere çevirsem direk bir tehditle yüzleşiyorum.
Nasıl göreyim mevzusuna gelecek olursakta.
Yukarıda enes abinin dediği gibi sinyal vermiyorsanız bile yavaş yavaş şeridinizden çıkarsanız arkanızdan gelen motosiklet sürücüsü defansif davranacaktır.
Typer cı Ekrem Aslan gibi taaaak diye yarışma maksatlı şeridinizden çıkarsanız, Berkcan Karabulut gibi şeridinde giden bir anakuzusunun ölümüne, sakat kalmasına neden olabilirsiniz.
Typer cı Ekrem Aslan gibi taaaak diye yarışma maksatlı şeridinizden çıkarsanız, Berkcan Karabulut gibi şeridinde giden bir anakuzusunun ölümüne, sakat kalmasına neden olabilirsiniz.
ana kuzusu ? Farklı videoları seyretmişiz demekki. trafikte 4 lüleri yakıp yara yara gideceksin (typercı hatalıdır elbette, belki korktu yol vermek için manevra yaptı, belki göremedi aynasından o hızla giderken vs vs, adamı da savunmuyorum tabiki)
ama ana kuzusu demek suçu karşıya yüklemektir, bu arkadaşlarda da hata var, en azından şerit değiştirme ve hız kurallarına uymadıkları çok aşikar.
Ciddi taraflı bakıyorsun çok aşikar, o yüzden konuya son mesajımdır.
ana kuzusu ? Farklı videoları seyretmişiz demekki. trafikte 4 lüleri yakıp yara yara gideceksin (typercı hatalıdır elbette, belki korktu yol vermek için manevra yaptı, belki göremedi aynasından o hızla giderken vs vs, adamı da savunmuyorum tabiki)
ama ana kuzusu demek suçu karşıya yüklemektir, bu arkadaşlarda da hata var, en azından şerit değiştirme ve hız kurallarına uymadıkları çok aşikar.
Ciddi taraflı bakıyorsun çok aşikar, o yüzden konuya son mesajımdır.
Hukukta "an" esas alınır. Berkcanın kaza yaptığı sırada orta şeritte 3 saniye kadar şeridindeydi. O "an" da typer cı şeridinde kalsaydı bu kaza yaşanmayacak 21 yaşındaki o çocuk hala kendi yatağında uyanabilecekti.
Siz aracınızla makas ata ata ilerleseniz daha sonra şeridinizde olduğunuz halde bi kamyon şerit değiştirirken üstünüze çıksa daha önceden makas attığınız için siz mi suçlu olacaksınız? Bu mantık bumudur yani? He bilir kişi yüzde 50 50 çıkardı orası apayrı berkcanın sigortası bilmem nesi olmadığından ötürü 1 kaç madde daha döşemiş haklı olarak.
Berkcan dediğin çocuk bugün değilse yarın ölecekti elbet. Hala körü körüne savunmaya gerek yok. Belki vurduğu araç yeni bir araç değilde eski bir araç olacaktı ve o araçtaki insanın canını yakacaktı bunu da düşünmek lazım.
Berkcan dediğin çocuk bugün değilse yarın ölecekti elbet. Hala körü körüne savunmaya gerek yok. Belki vurduğu araç yeni bir araç değilde eski bir araç olacaktı ve o araçtaki insanın canını yakacaktı bunu da düşünmek lazım.
Belki de kullandığınız megane ın yarın fren hortumları hidrolik kaçıracak ve yaya geçidinde insanları biçeceksiniz? Neden aracınızı 2018 model ile değiştirmiyorsunuz?
Bu varsayımlarla iş yaparsak ooohooo kimsenin sokağa çıkmaması lazım. Hepimiz bugün ölmesek bile yarın öleceğiz zaten. Belki çok şaşıracaksın ama Hemde garantili..
https://youtu.be/LuoQCmyXHf4
Belki de kullandığınız megane ın yarın fren hortumları hidrolik kaçıracak ve yaya geçidinde insanları biçeceksiniz? Neden aracınızı 2018 model ile değiştirmiyorsunuz?
Bu varsayımlarla iş yaparsak ooohooo kimsenin sokağa çıkmaması lazım. Hepimiz bugün ölmesek bile yarın öleceğiz zaten. Belki çok şaşıracaksın ama Hemde garantili..
https://youtu.be/LuoQCmyXHf4
Değiştirdim bile 2018 araca biniyorum şu an.
sanctuary35
25-08-2019, 22:35
cmtesi günü seferihisarı geçip ürkmeze sol şeritte 100km hız ile devam ederken yine bir motor refüjle arama girdi hafifçe bir sol yapsam büyük ihtimal o hastanede yada toprak altında bende karakoldaydım, bu ve bunun gibi motor kullananlar saygıyı zerre hakketmiyor, korna çalıncada el kol yapmacalar.
Değiştirdim bile 2018 araca biniyorum şu an.
Sen adamsın kanka. Duyarlılığına hayranım. Teşekkür eder iyi gazlamalar dilerim.
cmtesi günü seferihisarı geçip ürkmeze sol şeritte 100km hız ile devam ederken yine bir motor refüjle arama girdi hafifçe bir sol yapsam büyük ihtimal o hastanede yada toprak altında bende karakoldaydım, bu ve bunun gibi motor kullananlar saygıyı zerre hakketmiyor, korna çalıncada el kol yapmacalar.
Bugün başıma gelen olayın aynısını anlattın valla he. Senmisin bu dicem de sen teee uzaktasın ^^
Motorcuyuda dinlemek lazım. Belkide video daki gibi önce sağa sinyal verip oraya doğru hareketlendikten sonra sol şeritte kalmaya karar vermişsinizdir. :)
https://www.youtube.com/watch?v=GCa4l1zUhuU
Bugün başıma gelen olayın aynısını anlattın valla he. Senmisin bu dicem de sen teee uzaktasın ^^
Motorcuyuda dinlemek lazım. Belkide video daki gibi önce sağa sinyal verip oraya doğru hareketlendikten sonra sol şeritte kalmaya karar vermişsinizdir. :)
Abicim belli ki adam seni aynada görmüş ne yapacağını anlamayıp sinek gibi yapışmayasın diye şeridinde kalmış. Ki bu şeritte kalma işini sen de önermiştin ne güzel etmiş işte.
sanctuary35
26-08-2019, 22:21
yok ben sollama yapıodum sağda yavaş arabalar vardı yani soldan kaptırmış gidiyordum. şurdan kazandığın 1 sn için hayatını riske atıp bariyerle araba arasına girme kaza olursa organlarını bariyerden kazırlar çok tehlikeli
Yine uzaktan motorun hızını farkedemeyip yola atlayanlarda bugun. Yada sağına soluna bakmadan çıktı. Bir motorcu kardeşimiz daha öldü.
Ne oldu tali yoldan kontrolsuz çıkıp ana yolda ilerleyen birini öldürdün. %100 hatalısın. Motorcunun hızlı gittiği belirlendi %75 e %25 oldu. Hapis tehlikesi almaya değermiydi belirsiz.
https://www.youtube.com/watch?v=XVhrhA_Gsfw
•ismail KOYUTURK• on Instagram: “•Olumun nefesini hisset• 📸 photo=@rafet.koyuturk 📷#sonyalfa57 🏍️motorcycle=R25 #dainese #agv #ls2helmet #yamaha_riderss #yamahar25tr…” (https://www.instagram.com/p/B1j0pmTpdTx/)
1 hafta önce ölümün nefesini hisset adlı post atıp bugun ölmek..
Neden aralara giriyoruz?
https://youtu.be/BYoU6jqnu7E
Böndö mötör köllönöyöröm bönöm böşömö höç böşöy gölmöyöcular sizede saygılar.
https://youtu.be/efx8vlPN5M8
Bugun yine kırmızı ışıkta beklerken araba yandan üstüme sürüp girdi bana. :D
Kırmızı ışıklarda beklerken bana çarpan sayısı 2 oldu. bakalım 3. yü ne zaman görücez.
Araç sürücüsünü savunmanız için video yu koyuyorum buraya :D
https://www.youtube.com/watch?v=iL7IHLpGC0U
bu sefer gerçekten haklısın. adam ve yanındaki teyze inadına yaşıyormuş gibiler
bu sefer gerçekten haklısın. adam ve yanındaki teyze inadına yaşıyormuş gibiler
Özellikle senden bu yorumu duyduğum için artık gözüm açık gitmeyecek abi :D
SekoLive
16-09-2019, 14:05
Bugun yine kırmızı ışıkta beklerken araba yandan üstüme sürüp girdi bana. :D
Kırmızı ışıklarda beklerken bana çarpan sayısı 2 oldu. bakalım 3. yü ne zaman görücez.
Araç sürücüsünü savunmanız için video yu koyuyorum buraya :D
https://www.youtube.com/watch?v=iL7IHLpGC0U
tolga,
amcayı tanıyorum forumdan misafir.
konularını takipte.
ahmet3425
16-09-2019, 16:56
Yine uzaktan motorun hızını farkedemeyip yola atlayanlarda bugun. Yada sağına soluna bakmadan çıktı. Bir motorcu kardeşimiz daha öldü.
Ne oldu tali yoldan kontrolsuz çıkıp ana yolda ilerleyen birini öldürdün. %100 hatalısın. Motorcunun hızlı gittiği belirlendi %75 e %25 oldu. Hapis tehlikesi almaya değermiydi belirsiz.
https://www.youtube.com/watch?v=XVhrhA_Gsfw
•ismail KOYUTURK• on Instagram: “•Olumun nefesini hisset• photo=@rafet.koyuturk #sonyalfa57 ï¸motorcycle=R25 #dainese #agv #ls2helmet #yamaha_riderss #yamahar25tr…” (https://www.instagram.com/p/B1j0pmTpdTx/)
1 hafta önce ölümün nefesini hisset adlı post atıp bugun ölmek..
yalnız dikkat ediyorum da bu olumlu kazalara en fazla karısan motor turu r25 cbr250 vb motorlar sende farkettin mi bunu ?
dieselpower
16-09-2019, 17:16
yalnız dikkat ediyorum da bu olumlu kazalara en fazla karısan motor turu r25 cbr250 vb motorlar sende farkettin mi bunu ?
Başlangıç motorları, tecrübeleri az kanları hızlı..
ahmet3425
16-09-2019, 17:46
Başlangıç motorları, tecrübeleri az kanları hızlı..
özetle ölmeyi bayılmak zannediyorlar...
turboman
16-09-2019, 23:06
Yani bi hevesle alıp 185 yaptım en son diyip 1 hafta sonra paket olanların motorudur kendisi...
İşin aslı millet motor alınca kral kesiliyor. İş motosikleti alınca bitiyor sanıyorlar.
Bir çoğunun lastiğin önemini bile kavrayabilecek kadar beyni yok.
Gittiği gibi duracağını zannediyorlar. 2 motosiklet sahibi oldum bugune kadar.
2sinde de alır almaz ilk işim balata ve lastikleri yenilemek oldu. Hızlı durabilmeyi desteklemek şart!
2 motosiklet bugune kadar çok ölümcül oldu.
1 r25
2 mt07.
R25 inanılmaz hızlı gidiyor. Ama ilk çıktığı yıllarda irc lastik ve abs olmaması yüzünden çok fazla kayıp verdik.
Mt07 de hızlı gitmiyor ama çok hızlı hızlanıyor. Öyleki 1. 2. 3. Vites sadece gaz açmayla tekere geliyor makina.
Haliyle bir çok apaçiyi mezara götürdü. Birdaha göremeyecekleri insanlara tekerde hava atmak için toprağa girdiler.
Özetleyecek olursak ; motosiklet daima teknik ister. Hiç bir zaman tamamen öğrenemezsin bu mereti.
Tam uff ne viraj alıyorum ne sürüyorum beee diyip özgüven kazandığın anda asfaltı öpersin.
Ve Şanslıysan nefes almaya devam edersin.
https://www.youtube.com/watch?v=q8upTI4SHqI&feature=youtu.be