Orijinalini görmek için tıklayınız : Makyajlı w204 c180 1.6 156hp önerir misiniz?
dulger007
15-03-2019, 14:10
Selamun aleyküm
2012-2014 model W204 mercedes c180 1.6 156hp 7G-tronik araçlar hakkında bilgi alabilir miyim sizden? Yakıt, performans, konfor, kronik arızası gibi. Uzun vade şehir içi-dışı kullanılacak yıllık en az 25-30 bin km yapacak. Kronik sıkıntısı var mıdır genel olarak üzer mi merak ediyoruz.
Edit: Forumdamı tarayıcıdamı sıkıntı var bilmiyorum noktalı harflerde bir sıkıntı var. Konu başlığı " Makyajlı w204 c180 1.6 156hp önerir misiniz?" olarak düzeltebilir misiniz ?
alper_pug
15-03-2019, 16:53
2012 model makyajlı olanını annem-babam ortak kullanıyor. Sıfır km olarak bir akrabamız almıştı , 50.000 km de de bizimkiler aldı. Şuan 70 küsür binlerde. Kronik olarak bildiğim termostat arızası yaşanıyor. 55-60k km arasında bizde yaşadık , değiştirdik mecbur. Birde cam tavan biraz ses yapıyor.
Şehiriçi ortalama 8 ile 10 litre arası yakıyor İstanbul şartlarında. Performans olarak 156 hp gibi hissettirmiyor ama kesinlikle hantal değil. 7G-tronic şanzıman yavaş , tepkisel değil ama sağlam. Konfor ve sürüş pozisyonu çok güzel , çok keyifli kullanması. Bir bmw kadar olmasada yanlar :D
w205 c180 baldızda var , bana göre w204 daha bir Mercedes.
serhadocak
15-03-2019, 17:15
7G' liler 5 otomatiklerden kesinlikle çok daha az yakıyor, zincirden yana sıkıntı yaşayanlar var, arkası dar, performanslı değil evet ama kesinlikle zayıf bir motor hiç değil.
Şahsi düşüncem mercedes gibi mercedes, temizini bulursam alır binerim...
PiscocuK
15-03-2019, 17:38
Kısa süre 5 ileri compresör olanı kullandım satılıklardaydı bugün ilanı kaldırdım.kullandığım araçların arasında en sessiz en konforlusuydu sabahları işe direksiyon başında uyuyarak gidiyordum :)
motor ilk harekette ağır ama yola oturunca gidiyorsun.o gidişe o yakış tabi normal değil
kısmetse pzt günü yeni sahibine teslim edeceğim sizde alırsanız şimdiden hayırlı olsun
bi arkadaşımda 2013 7 ileri olanı var kaba hesap 10lt gibi yakıyor sürüş pozisyonu çok güzel 316i f30 ile kafa baş yürüyor gibi hatırlıyorum
benim dizel ihtiyacım olmasa kesinlikle alıcağım bir araba olur kendisi selection plus amg +command falan olursa yemede yanında yat bide 18'diamond jantlı hali mermi gerçekten :)
Uzun yıllar satmış ve binmiş birisi olarak kesinlikle öneririm.
Zincir vs motor sıkıntısı nadiren görülür.
Görülen sorun arka amortisörler erken gider genelde.
Çok kullanılmayan tavan ses yapar.
Bakımını yap dünyayı gez tarzı bir motoru var. Sağlam ama hafif hantal.
Hantal dediğime bakma 230-240 arası sabit gidersin yolu denk geldi mi.
Yazılıma da müsait bir motor.
Makyajlısı kalite olarak oldukça iyidir, 205ten filan daha iyi..
dulger007
18-03-2019, 16:12
2012 model makyajlı olanını annem-babam ortak kullanıyor. Sıfır km olarak bir akrabamız almıştı , 50.000 km de de bizimkiler aldı. Şuan 70 küsür binlerde. Kronik olarak bildiğim termostat arızası yaşanıyor. 55-60k km arasında bizde yaşadık , değiştirdik mecbur. Birde cam tavan biraz ses yapıyor.
Şehiriçi ortalama 8 ile 10 litre arası yakıyor İstanbul şartlarında. Performans olarak 156 hp gibi hissettirmiyor ama kesinlikle hantal değil. 7G-tronic şanzıman yavaş , tepkisel değil ama sağlam. Konfor ve sürüş pozisyonu çok güzel , çok keyifli kullanması. Bir bmw kadar olmasada yanlar :D
w205 c180 baldızda var , bana göre w204 daha bir Mercedes.
Bilgi için teşekkürler, bendede e92 vardı sattım şimdi araç arayışı içindeyim w204 makyajlıları nedense çok çok hoşuma gidiyor denemek iistiyorum açıkcası şuan bi arayış içindeyim bakalım nolacak. Bencede w204 makyajlı w205 den daha oturaklı duruyor :) Şanzıman içinde evet bmwden sonra bence en iyisi 7g-tronik, şu dsgler korkutuyor stok araçlarda kaç tane şanzıman kırmış arkadaşım kalkıştada hemen 1 den 2 ye atıyor falan garip oranlı ama hızı çok güzel dsgninde. Bakalım artık nasip :)
dulger007
18-03-2019, 16:14
7G' liler 5 otomatiklerden kesinlikle çok daha az yakıyor, zincirden yana sıkıntı yaşayanlar var, arkası dar, performanslı değil evet ama kesinlikle zayıf bir motor hiç değil.
Şahsi düşüncem mercedes gibi mercedes, temizini bulursam alır binerim...
Kesinlikle 7 ileri olacak zaten 5 ileri şu saatten sonra hayatta almam şahsi fikrim. Yakıt olarak çevremde kime sorsam aman aman dedi hiç kullanıcısına denk gelmedim kullanıcısından dinlemeyi görmeyi çok istiyorum. 50K km altı güzel makul bir şey denk getirirsem inşaallah almayı düşünüyorum.
dulger007
18-03-2019, 16:17
Kısa süre 5 ileri compresör olanı kullandım satılıklardaydı bugün ilanı kaldırdım.kullandığım araçların arasında en sessiz en konforlusuydu sabahları işe direksiyon başında uyuyarak gidiyordum :)
motor ilk harekette ağır ama yola oturunca gidiyorsun.o gidişe o yakış tabi normal değil
kısmetse pzt günü yeni sahibine teslim edeceğim sizde alırsanız şimdiden hayırlı olsun
Çok teşekkürler :) Çok istiyorum makyajlı bi w204 fakat yakıt olarak aman bulaşma diyorlar. Birde amg paket Türkiye yolları için pek uygun değil sert kalıyor selection tercih et diyorlar düşünceleriniz nedir sizin?
dulger007
18-03-2019, 16:18
Başlık okey :)
Teşekkürler :)
Son 2 konumda'da şu yazı karakterleriyle ilgili sıkıntı yaşıyorum, tarayıcıdan dolayı mı yoksa forumsal bir sıkıntı mı ? Google chorme kullanıcısıyım bu arada.
dulger007
18-03-2019, 16:21
bi arkadaşımda 2013 7 ileri olanı var kaba hesap 10lt gibi yakıyor sürüş pozisyonu çok güzel 316i f30 ile kafa baş yürüyor gibi hatırlıyorum
benim dizel ihtiyacım olmasa kesinlikle alıcağım bir araba olur kendisi selection plus amg +command falan olursa yemede yanında yat bide 18'diamond jantlı hali mermi gerçekten :)
Kesinlikle aklımdaki kombinasyon, diamond jantına bende hastayım gerçekten çok yakıştığını düşünüyorum :) Ama kesinlikle beyaz araç istemiyorum ya siyah ya gri ve tonları. Amg paket için çok sert selection paket daha uygun diyorlar konfor olarak, aslında iki aracıda kullanma şansım olsa çok iyi olacakta bakalım artık nasip :) Birde istediğim gibi standart bi amg 125-130 arası oluyor sizin söylediğiniz kombin 140 bin civarına çıkıyor gözlemlediğim kadarıyla.
dulger007
18-03-2019, 16:24
Uzun yıllar satmış ve binmiş birisi olarak kesinlikle öneririm.
Zincir vs motor sıkıntısı nadiren görülür.
Görülen sorun arka amortisörler erken gider genelde.
Çok kullanılmayan tavan ses yapar.
Bakımını yap dünyayı gez tarzı bir motoru var. Sağlam ama hafif hantal.
Hantal dediğime bakma 230-240 arası sabit gidersin yolu denk geldi mi.
Yazılıma da müsait bir motor.
Motor ve zincir sıkıntısı nedir? Nasıl sorun çıkarır maliyetleri nedir acaba?
Performans şanzımandan ötürü biraz törpülü ama bende yazılım düşünüyorum zaten bu açığı öyle kapatırım belki. Kesinlikle yazılım olacak aklımda öyle bir düşünce var bakalım nasip.
Birde amg paket ve selection arasında konfor farkı çok var mıdır ? Amgler için çok sert ve rahatsız edici diyorlar ne derece doğru ?
PiscocuK
18-03-2019, 17:38
Çok teşekkürler :) Çok istiyorum makyajlı bi w204 fakat yakıt olarak aman bulaşma diyorlar. Birde amg paket Türkiye yolları için pek uygun değil sert kalıyor selection tercih et diyorlar düşünceleriniz nedir sizin?
Ben cok yanlis yonlendiririm 1000 km kadar kullandim. Typerdan cok yakiyor. Yaktigi kadar gitmiyor. Typerdan indikten sonra gayet yumusak ve sessiz sabahlari ise giderken direksiyonda uyuyarak gidiyorum. Ama yeni mercedeslere gore cla a b vs baya baya mercedes yani. Yeni cla da var bence okadar kaliteli degil
dulger007
18-03-2019, 17:42
Ben cok yanlis yonlendiririm 1000 km kadar kullandim. Typerdan cok yakiyor. Yaktigi kadar gitmiyor. Typerdan indikten sonra gayet yumusak ve sessiz sabahlari ise giderken direksiyonda uyuyarak gidiyorum. Ama yeni mercedeslere gore cla a b vs baya baya mercedes yani. Yeni cla da var bence okadar kaliteli degil
Anladım, sizin araç komressördü ondan dolayı yakıt öyleydi galiba makyajlı 1.6 larda eğer öyleyse vay halimize :D Cla çok sert trim sesi çok fazla benim bugüne kadar baktığım gördüğüm cla larda ama farklı bir havası var tabi :)
Ben bi 3 ay kullandım 2013 AMG, 50 binde boyasız, beyaz, cam tavanlı falan standart C180 AMG'ye max 125 verin.
Ben trafiğehiçç girmezdim ortalamam 7.4ü hep. 110-120 sabit bursa git gel 6.2yakardı haftasonları. Tam karışık günlükte 10 yakardı
W211 nasıl son gerçek E ise W204 makyajlı da son C serisi. kaliteli, yakışıklı, imajı da çok iyi, az yakıyor, çok gitmez ama üzmez de şimdi hakkını yemeyeyim o kadar eşek değil
Ben yine olsa alırım
dulger007
19-03-2019, 13:25
Ben bi 3 ay kullandım 2013 AMG, 50 binde boyasız, beyaz, cam tavanlı falan standart C180 AMG'ye max 125 verin.
Ben trafiğehiçç girmezdim ortalamam 7.4ü hep. 110-120 sabit bursa git gel 6.2yakardı haftasonları. Tam karışık günlükte 10 yakardı
W211 nasıl son gerçek E ise W204 makyajlı da son C serisi. kaliteli, yakışıklı, imajı da çok iyi, az yakıyor, çok gitmez ama üzmez de şimdi hakkını yemeyeyim o kadar eşek değil
Ben yine olsa alırım
Gerçekten öyle her şeyiyle benim gözümde son en iyi C kasa. Yakıt biraz fazla sabit hızla bile 6.2 biraz yüksek ama gülü seven dikenine katlanacak :)
Peki aracın konforu nasıldı amg paketler daha sert oluyor diğer paketlere göre sizi çok rahatsız ediyormuydu ? Sizin gözünüzde aracın eksi yanları neydi ? Uzun yolsa yol-lastik-rüzgar sesi normal seviyede mi ?
Babamda amg coupe vardı.
Sertti ama rahatsız etmiyordu.
Yakıt sanki bir miktar fazla yakıyordu.
Gerçekten öyle her şeyiyle benim gözümde son en iyi C kasa. Yakıt biraz fazla sabit hızla bile 6.2 biraz yüksek ama gülü seven dikenine katlanacak :)
Peki aracın konforu nasıldı amg paketler daha sert oluyor diğer paketlere göre sizi çok rahatsız ediyormuydu ? Sizin gözünüzde aracın eksi yanları neydi ? Uzun yolsa yol-lastik-rüzgar sesi normal seviyede mi ?
Tatlı bir sertliği var ama sert demeye de dilim varmıyor, çok ideal arabaydı ya özledim şimdi :D Kesinlikle konforlu bile diyebilirim.
Sessizlik harikaydı, standart ses sistemi de çok güzel çalıyor. Eksi yazabileceim bi yanı gerçekten yok, benzin pahalı olmasa litre bazında arkadan itişli bir araca göre çok yakmıyor. 80-90 sabit gidince 5.5 ve altı ortalamalar mümkün. :D
Motor ve zincir sıkıntısı nedir? Nasıl sorun çıkarır maliyetleri nedir acaba?
Performans şanzımandan ötürü biraz törpülü ama bende yazılım düşünüyorum zaten bu açığı öyle kapatırım belki. Kesinlikle yazılım olacak aklımda öyle bir düşünce var bakalım nasip.
Birde amg paket ve selection arasında konfor farkı çok var mıdır ? Amgler için çok sert ve rahatsız edici diyorlar ne derece doğru ?
Ben o tür sıkıntılar olduğuna 7 Yılda rastlamadım dersem doğru olur.
Sadece triger zinciri bolluk yapabiliyor galiba uzun yıllar sonra.
Ben o tür sıkıntılar olduğuna 7 Yılda rastlamadım dersem doğru olur.
Sadece triger zinciri bolluk yapabiliyor galiba uzun yıllar sonra.
peki bu w204 c180 kasa kaç yılında başladı üretime veya şöle sorayım 80-85 bandında alabilirmiyiz bu yıldızı :D
peki bu w204 c180 kasa kaç yılında başladı üretime veya şöle sorayım 80-85 bandında alabilirmiyiz bu yıldızı :D
2009 olması lazım 204 kasa başlangıcı
80-85 arası tahminimce 2010 model kompresor 5 vitesli bulursun 130_140.000 km civarı
2009 olması lazım 204 kasa başlangıcı
80-85 arası tahminimce 2010 model kompresor 5 vitesli bulursun 130_140.000 km civarı
7g olanlardan bulma şansımız ?
şöle bişey var ama
Mercedes - Benz / C / C 180 / BlueEfficiency AMG / Kapora alındı kredi girildi ! sahibinden.comda - 671850036 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-kapora-alindi-kredi-girildi-671850036/detay)
PiscocuK
20-03-2019, 10:02
7g olanlardan bulma şansımız ?
şöle bişey var ama
Mercedes - Benz / C / C 180 / BlueEfficiency AMG / Kapora alındı kredi girildi ! sahibinden.comda - 671850036 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-kapora-alindi-kredi-girildi-671850036/detay)
Abi arabayı 5 kere birleştirmişler :)
2011 makyajlı 1.8 cgi motor 7 ileri olanından var bizde. Zincir sorunu yaşamıştık hatta forumda konusu da var. 1.6 motorlarda da aynı sorunu yaşayan olmuş, özetle zincir bollaşıyor ve zamanında tespit edilmezse bayağı bir masraf çıkartıyor ne yazık ki. Bizim sorunumuzda mercedes sorunun arkasında durmadı, kullanıcı hatası denildi ve sürekli yetkili servis bakımlı olmasına rağmen sembolik bir indirim haricinde hiçbir yardımları olmadı. 25k gibi bir masraf çıktı, zincir egzantrik kasnaklarını kitledi ve sonrası *****. W203 ve W204 kasaların her ikisinde de 80-100k civarında sorun yaşayanlar olmuş araştırdığımda gördüğüm ve çoğunda mercedes durumu kabullenmemiş. Alacaksanız kesinlikle kontrol ettirin, soğuk marşta dengesiz çalışma ve itici sesine benzer bir ses yapmasından teşhis edilebiliyormuş servisin iş işten geçtikten sonra verdiği bilgi :)
Onun haricinde keyifli bir araba, amg paket evet biraz daha sert ama kesinlikle konforsuz bir sertlik değil aksine kullanımı çok keyifli ve başarılı bir yol tutuşu var. Tüketim olarak şehir içi genelde trafikli karma kullanımda 10lt civarı yakıyor. İçi bence sınıfına göre biraz dar, ön tarafta sorun yok ama arka tarafta diz mesafesi kesinlikle yetersiz, uzun boylu birisinin arkasında hatta diz mesafesi yok :) Şanzımanı bir dsg değil, hatta biraz kullanım keyfini törpülüyor da diyebilirim ama şehir içi kullanımda alt devirleri canlı. Bahsettiğim sorun haricinde bir sorun ile karşılaşmadık bir masraf çıkarmadı, ama yetkili servisleri periyodik bakımları biraz pahalı diyebilirim.
dulger007
28-03-2019, 13:53
2011 makyajlı 1.8 cgi motor 7 ileri olanından var bizde. Zincir sorunu yaşamıştık hatta forumda konusu da var. 1.6 motorlarda da aynı sorunu yaşayan olmuş, özetle zincir bollaşıyor ve zamanında tespit edilmezse bayağı bir masraf çıkartıyor ne yazık ki. Bizim sorunumuzda mercedes sorunun arkasında durmadı, kullanıcı hatası denildi ve sürekli yetkili servis bakımlı olmasına rağmen sembolik bir indirim haricinde hiçbir yardımları olmadı. 25k gibi bir masraf çıktı, zincir egzantrik kasnaklarını kitledi ve sonrası *****. W203 ve W204 kasaların her ikisinde de 80-100k civarında sorun yaşayanlar olmuş araştırdığımda gördüğüm ve çoğunda mercedes durumu kabullenmemiş. Alacaksanız kesinlikle kontrol ettirin, soğuk marşta dengesiz çalışma ve itici sesine benzer bir ses yapmasından teşhis edilebiliyormuş servisin iş işten geçtikten sonra verdiği bilgi :)
Onun haricinde keyifli bir araba, amg paket evet biraz daha sert ama kesinlikle konforsuz bir sertlik değil aksine kullanımı çok keyifli ve başarılı bir yol tutuşu var. Tüketim olarak şehir içi genelde trafikli karma kullanımda 10lt civarı yakıyor. İçi bence sınıfına göre biraz dar, ön tarafta sorun yok ama arka tarafta diz mesafesi kesinlikle yetersiz, uzun boylu birisinin arkasında hatta diz mesafesi yok :) Şanzımanı bir dsg değil, hatta biraz kullanım keyfini törpülüyor da diyebilirim ama şehir içi kullanımda alt devirleri canlı. Bahsettiğim sorun haricinde bir sorun ile karşılaşmadık bir masraf çıkarmadı, ama yetkili servisleri periyodik bakımları biraz pahalı diyebilirim.
Bmw nin N47 kodlu dizellerdeki zincir sıkıntısıyla aynı heralde. Onlardada kronik sıkıntıydı ses yapmaya başlıyor ve müdahale edilmezse zincir kırılıp yüksek maliyetlere sebep olabiliyor.
Aslında beni düşündüren şuan tek şey yakıtı. Yaptığım mesafeler çok gerek şehir içi gerek şehir dışı ve trafiğin olduğu bölgeler buda beni korkutuyor. Bakalım gönlüm c180 den yana istediğim gibi bir araç denk getirirsem affetmiyecem aklımda kalacağına altımda kalsın :D
dulger007
28-03-2019, 13:54
amg alma çok sert
Amg almazsam amg ye çeviririm muhakkak oda yüksek maliyet bu yüzden mecbur amg bakıyorum görseli çok hoşuma gidiyor.
Amg almazsam amg ye çeviririm muhakkak oda yüksek maliyet bu yüzden mecbur amg bakıyorum görseli çok hoşuma gidiyor.
Amg al kesinlikle.
Sertlik görecelidir.
2011 model makyajsız kasa AMG paket vardı bende de.
Emin ol abi, içimde kalan nadir araçlardan. Abartılacak bir sertliği yok, yol tutuşu efsane (benim kullandığım sınıflara göre)
Ben 50k km yakın kullandım, Allah'a şükür hiç bir sıkıntı yaşamamıştım.
Şimdiden adınıza hayırlı olsun.
NOT: Benimki makyajsız 5 vites olandı tabi. Kış aylarında şehir içi 11 12 lt buluyor :)
Mehmetmert
01-04-2019, 10:05
Baska bir seye yorum yapmayacagim ama yazilimla guc alinir demis, oyle yazilim yaptiririm gazlarim saplarim diye dusunmeyin.Yazilimla bir sey olmasini gectim, turboya gule gile dersiniz ilk olarak . Zaten yuruyen 1.6 156 lik gormedim ben daha :)
Baska bir seye yorum yapmayacagim ama yazilimla guc alinir demis, oyle yazilim yaptiririm gazlarim saplarim diye dusunmeyin.Yazilimla bir sey olmasini gectim, turboya gule gile dersiniz ilk olarak . Zaten yuruyen 1.6 156 lik gormedim ben daha :)
Yazilim yapilmis sekilde uzun suredir kullanilan birsuru 1.6 turbo 156 lik gosterebilirim.. tamtersine gayet yeterli bir guc aliyor ve tamamen sorunsuz...
Mehmetmert
02-04-2019, 08:34
Yazilim yapilmis sekilde uzun suredir kullanilan birsuru 1.6 turbo 156 lik gosterebilirim.. tamtersine gayet yeterli bir guc aliyor ve tamamen sorunsuz...
Merhaba bu bir suru yazilimli aractan sure videosu gorebilir miyiz ? Yada once - sonra sure videosu var mi acaba ? Dyno’lar komik zaten, ucan kacmayan 156hplik arabayi orjinal 178 olcmusler...
Ha yeterden kastiniz 156 dan 165 gibi bir seyse ona bir sey diyemem :)
Amg alınmalı
Süspansiyon sertliği bence güzel
Makyajlı kasa eski sahibi olduğum araclardandi
Taklali pert toplamistik
Ya bu kadar mı sağlam olur
Ben o konuda hayran kaldım
Yeni kasa bana o hissiyatı vermedi
Şanzıman çok güzel
Yakıt ne cok ne az
Kesinlikle tavan olsun
Beyaz çok iyi duruyor
2010 dan sonra kaçta başladı bunlarda makyajlı modelleri
Peki 1,6 122lik ile 156lık arasındaki fark nedir?
122lik için de yazılımla iyi güçler alınıyor diye gördüm, B serisi ve CLC için merak ettim; bilgi verebilir misiniz?
Merhaba bu bir suru yazilimli aractan sure videosu gorebilir miyiz ? Yada once - sonra sure videosu var mi acaba ? Dyno’lar komik zaten, ucan kacmayan 156hplik arabayi orjinal 178 olcmusler...
Ha yeterden kastiniz 156 dan 165 gibi bir seyse ona bir sey diyemem :)
Sure nedir? Hangi sifir aracin pbox verisi paylasilir ureticiler tarafindan? Gokyuzunden assagiya araci atip sure aldik diye geziniyor piyasada herkes. Tum dunyada bu isin kaniti dynodur. Yaklasik 200 hp guc alabiliyorum ve bu stage 1 uygulama icin bence yeterlidir. Uzgunum insanlar araclarini pbox verilerine gore kullanmak icin satin almiyor. Chip tuningin amaci bu tarz araclrda gunluk kullanimi bir miktar daha keyiflendirip, ayni zamanda sakin bir kullanimda yakit ekonomisi saglamaktir.
Mehmetmert
02-04-2019, 19:47
Sure nedir? Hangi sifir aracin pbox verisi paylasilir ureticiler tarafindan? Gokyuzunden assagiya araci atip sure aldik diye geziniyor piyasada herkes. Tum dunyada bu isin kaniti dynodur. Yaklasik 200 hp guc alabiliyorum ve bu stage 1 uygulama icin bence yeterlidir. Uzgunum insanlar araclarini pbox verilerine gore kullanmak icin satin almiyor. Chip tuningin amaci bu tarz araclrda gunluk kullanimi bir miktar daha keyiflendirip, ayni zamanda sakin bir kullanimda yakit ekonomisi saglamaktir.
Sure nedir mi?
Uretici bile 0-100’unu paylaşıyor arabanin.Bu sureden sayilmiyor mu? 0-100 degerini herhangi bir aracin teknik verilerinde görebilirken (sitesine bakarken), kac tanesi dyno grafigini koyuyor? Anca katalog indireceksin...vs oda koyduysa.
Bu forum dahil bir cok kisi gordu,dynoda 200hp olan aracin 150hplik araci gecemedigini.Kusura bakmayinda stock 156hp olan arabayi dynoda 180-85 olcup yazilimlada 190-95hp bandinda olcup bunu diyenleride gorduk,komik :)
Ayrica duzgunce soyledim , egim onemli degil once-sonra istedim,ayni yerde basildiktan sonra isterse dağa tirmansin isterse ucurumdan araba yuvarlansin sonuçta ayni yer oldugu icin fark belli olucak.
Bir diger noktada insanlar yazilimdan sonra pbox verilerini gectim 0-100 degerine bakarak bile arac aliyor.Keske 50-150 surelieri de dahil edilse bu duruma...O zaman sizin dediginize gore 0-100 degerini silsinler kimse sureye bakmasin...Normal kullanici 50-150ye kac snde ciktigi onemli degil sizde haklisiniz.Yolda gecildigi adama dyno verisini cikti olarak uzatir artik camdan
Ben hala stage1 ile o guclerin gelemeyecegini savunuyorum ama simdi
Mercedes C 156hp (C 180) - BoostER Performance (https://www.boosterperformance.com/chip-tuning-detay/mercedes-c-156hp-c-180-6875/)
su linkede baktigimda 175hpde kalmis(310nm) onuda bir 200hp 400nm olarak guncellesinler bence
.(19hpden 80nm alindiysa bir 25hpden daha 90nm alinir diye düşünüyorum.Masallah dizeller halt etmis torktta :)
Edit: yanlis link :D
Sure nedir mi?
Uretici bile 0-100’unu paylaşıyor arabanin.Bu sureden sayilmiyor mu? 0-100 degerini herhangi bir aracin teknik verilerinde görebilirken (sitesine bakarken), kac tanesi dyno grafigini koyuyor? Anca katalog indireceksin...vs oda koyduysa.
Bu forum dahil bir cok kisi gordu,dynoda 200hp olan aracin 150hplik araci gecemedigini.Kusura bakmayinda stock 156hp olan arabayi dynoda 180-85 olcup yazilimlada 190-95hp bandinda olcup bunu diyenleride gorduk,komik :)
Ayrica duzgunce soyledim , egim onemli degil once-sonra istedim,ayni yerde basildiktan sonra isterse dağa tirmansin isterse ucurumdan araba yuvarlansin sonuçta ayni yer oldugu icin fark belli olucak.
Bir diger noktada insanlar yazilimdan sonra pbox verilerini gectim 0-100 degerine bakarak bile arac aliyor.Keske 50-150 surelieri de dahil edilse bu duruma...O zaman sizin dediginize gore 0-100 degerini silsinler kimse sureye bakmasin...Normal kullanici 50-150ye kac snde ciktigi onemli degil sizde haklisiniz.Yolda gecildigi adama dyno verisini cikti olarak uzatir artik camdan
Ben hala stage1 ile o guclerin gelemeyecegini savunuyorum ama simdi
Mercedes C 156hp (C 180) - BoostER Performance (https://www.boosterperformance.com/chip-tuning-detay/mercedes-c-156hp-c-180-6875/)
su linkede baktigimda 175hpde kalmis(310nm) onuda bir 200hp 400nm olarak guncellesinler bence
.(19hpden 80nm alindiysa bir 25hpden daha 90nm alinir diye düşünüyorum.Masallah dizeller halt etmis torktta :)
Edit: yanlis link :D
0-100 degeri sofir bir arac icin bir kistas olsada ikinci el olan ve kac km de lastige sahip oldugu veya bu 0-100 olcumunun yapildigi asfaltin nasil oldugu gibi bircok degiskenin bulundugu konuda hicbirsekilde kistas degildir. Yazilim sonrasinda 0-100 degerinin dusmeyip tersine arttigi bircok arac olmustur. Kotu yol kosulu lastik vs sebebiyle. Herseyin iyi ve sifir kondisyonunda oldugu araclari bunun disinda tutabiliriz ama su an konustugumuz aracin sifirinin uretilmedigini ve kondisyonunun tamamen belirsizoldugunu unutmamak gerekir. 25 hp daha gelirse 90 nm daha gelir vs gibi komik bi yoruma soyliycek biseyim yok malesef. Ayriyetten her kullanici alin aracimla 200 e kadar cikin, bircok olcum yapin vs demiyor. Kaldiki bahsedilen arac orta ve ustu yas kullanici kitlesine sahip pbox kelimesinin ne demek oldugunu bilmeyen kisilere hitap ediyor. Ne herkes aracini bu sekilde bir olcum yaptirmak istiyor nede yapanlar.
Sizin iddianiz o olabilir, tecrubeniz de o yonde olabilir ama bu siz dediniz diye kimsenin yapamayacagini veya bunun yapilamayacagi anlmina gelmez. Ben bu degeri yakalamisimdor baskasi daha yuksegini yakalar. Ama bu tarz bir konuda bu kadar kesin konusmamak gerekir ;)
Mehmetmert
02-04-2019, 21:52
0-100 degeri sofir bir arac icin bir kistas olsada ikinci el olan ve kac km de lastige sahip oldugu veya bu 0-100 olcumunun yapildigi asfaltin nasil oldugu gibi bircok degiskenin bulundugu konuda hicbirsekilde kistas degildir. Yazilim sonrasinda 0-100 degerinin dusmeyip tersine arttigi bircok arac olmustur. Kotu yol kosulu lastik vs sebebiyle. Herseyin iyi ve sifir kondisyonunda oldugu araclari bunun disinda tutabiliriz ama su an konustugumuz aracin sifirinin uretilmedigini ve kondisyonunun tamamen belirsizoldugunu unutmamak gerekir. 25 hp daha gelirse 90 nm daha gelir vs gibi komik bi yoruma soyliycek biseyim yok malesef. Ayriyetten her kullanici alin aracimla 200 e kadar cikin, bircok olcum yapin vs demiyor. Kaldiki bahsedilen arac orta ve ustu yas kullanici kitlesine sahip pbox kelimesinin ne demek oldugunu bilmeyen kisilere hitap ediyor. Ne herkes aracini bu sekilde bir olcum yaptirmak istiyor nede yapanlar.
Sizin iddianiz o olabilir, tecrubeniz de o yonde olabilir ama bu siz dediniz diye kimsenin yapamayacagini veya bunun yapilamayacagi anlmina gelmez. Ben bu degeri yakalamisimdor baskasi daha yuksegini yakalar. Ama bu tarz bir konuda bu kadar kesin konusmamak gerekir ;)
Şimdi 0-100 katalog değerlerini sıfır araç üreticileri veriyor(keşke 50-150de koysalar diyen benim) , o yüzden 0-100 değerinde ki olayınızı otomotbil üreticilerine mail olarak aktarın bence..(dipnot olarakta 3 yıl geçerki , sonrasında kondisyon kaybedebilir diyede eklesinler)
Süre nedir ? hiçbir geçerliliği yok dediniz ,kısas dynodur dediniz ben o yüzden 0-100 değeri önemsizse neden çıkıp üreticiler bununla reklam yapıyor ? Neden dyno verilerine yüzümüze sokmuyorlar ? Demek ki süre önemliymiş.Ben hiçbir yerde sizden 0-100 istemedim :)
18hp den 80nm kazandığını iddia etmişiniz,ekstra 25hpden daha neden gelmesin.Sitenizde öyle yazıyor ? Birde bence güncelleyin orada 175hpde bırakmışınız,burada stage1 200 hp diyorsunuz hemde üstünde ki ihi turboyla bence komik olan tork hesabından ziyade burası:) Stage 2 'de kaç alıyorsunuz acaba ?
Ben size 200de yapın demedim , 50-150de güzel değerler ama benim anladığım şu an yazdıklarınıza bakarak , aracı yapıp gönderiyorsunuz direkt.Çünkü çok basit bir log alırken bile 150'leri görmek gerekiyor.Siz loglarınızı 50-100 arasında alıyorsunuz sanırım ? Yada almıyorsunuz :)
Mühendislik basit sonuçlar içerir.İçeri girecek akışın basıncı belli , üstünde ki ihi turbonun basabileceği belli.İlahi güçleriniz varsa bilemem ama o malzemenin sizde bastırsanız , mercedes fabrikasyonda bastırsa , bakkalda ki amcada bastırsa mekaniksel X basıncı belli...Mesele burda ki X basıncı herhangi bir yazılımcının bastıramaması değil , mekaniksel olarak o basınçtan sonra turbonun kaldıramaması.
Neyse ya aman 200hp stage 1 tamam :D
Kusura bakma kardesim ben hata ettim.. bundan sonra gelen araclara yazilim yapmam yazdiklarini aynen soylerim kiriliyormus yapmayalim derim. Aydinlatici bilgilerin icin tesekkurler
Kusura bakma kardesim ben hata ettim.. bundan sonra gelen araclara yazilim yapmam yazdiklarini aynen soylerim kiriliyormus yapmayalim derim. Aydinlatici bilgilerin icin tesekkurler
Reklamı az yapıyorsun ondan böyle oluyor. :D
Reklamı az yapıyorsun ondan böyle oluyor. :D
Valla ne diyim Tarik’cim sende haklisin :) yeter reklamsizlik biseyler yapmak lazim artik.. sonra yanlis algilaniyoruz :)
( Makyajlı 7 ileri 156 HP için ) 7 liralık benzin fiyatıyla şuan bu araç ortalama 75 kuruş yakıyor diyebilir miyiz ? ( Makyajlı 7 ileri 156 hp için )
( Makyajlı 7 ileri 156 HP için ) 7 liralık benzin fiyatıyla şuan bu araç ortalama 75 kuruş yakıyor diyebilir miyiz ? ( Makyajlı 7 ileri 156 hp için )
Tam günlükte aynen öyle. "Ne aşırı trafik ne de hep açık yol" şeklindeki agresif olmayan normal kullanımda öyle yakıyor.
Bundan 6 yıl önce V8 amerikancılar 0,75-1.0kuruş yakıyor dediklerinde gözlerimiz fal taşı gibi açılıyordu.
Geldiğiniz noktaya bak. 1.6 araba 0,75 krş yakıyor. Maşallah..
2013 7G ler 1.8 ve kompresöre göre net 2 litre daha az tüketimi var
2009 modelini aldık bizde cidden güzel arabaymış ben gayet memnunum fakat vitesi N aldığımda arabada hafif titreme oluyor bazende baya baya hissettiriyor titremeyi sizce sebebi nedir ?
Diğer sorum ise direksiyonu seyir halindeyken sağa veya sola dönmek için çevirdiğimde kendini toplamıyor toplasa da çok az topluyor w204 kasalarda oluyormuş normal dediler sizce normal mi ?
Hissiz yol ile alakası olmayan bi direksiyonu var zaten,yumuşak yapıcaz diye sürüş hissi bırakmamışlar direksiyonda.Diğer araçlara göre daha az topladığı doğru..
2010 dan sonra kaçta başladı bunlarda makyajlı modelleri
2011de değişti, ilk olarak 1.8 7 ileri cgi geldi, devamında 5 ileri komp döndü 2012 yılında..
2011de değişti, ilk olarak 1.8 7 ileri cgi geldi, devamında 5 ileri komp döndü 2012 yılında..
7 ileri ler 2012 de gelmemiş miydi 1.6 156hp motorlar için ?
karar verin artık :D
7G-TRONİC ler 2012 mi 2013 mü ?
karar verin artık :D
7G-TRONİC ler 2012 mi 2013 mü ?
valla bende tam bilmediğimden soruyorum abi :D Emin olmak adına.
Makyaj ile birlikte 2011 sonu 1.8 motorlar ile 7G geldi, kısa bir süre sonra da 1.6lt 7G ye dönüldü.
1.8 motor ile şehir içinde 9,5 10lt arası tüketiyor.
Hissiz bir araba da kesinlikle değil bence, aksine kulanımı çok keyifli ve güzel yol tutuyor. Amg paket için konuşuyorum.
7 ileri ler 2012 de gelmemiş miydi 1.6 156hp motorlar için ?
Mercedeste çalışıyorum net bilgidir yani:)
2011 kasa makyajlandı 7 ileri 1.8 cgi oldu, 2012de 5 ileri kısa süre komp motor geldi, yani 2012de genelde 5 ileri komp motor, az miktarda 7 ileri 1.6cgi var.. 2013te hep 1.6cgi 7 ileri...2014 nisan yeni kasa geldi.. 2014te az miktar eski kasa var..
makyajsızlar ne kadar kalitesizse makyajlılar o kadar kaliteli..
Mercedeste çalışıyorum net bilgidir yani:)
2011 kasa makyajlandı 7 ileri 1.8 cgi oldu, 2012de 5 ileri kısa süre komp motor geldi, yani 2012de genelde 5 ileri komp motor, az miktarda 7 ileri 1.6cgi var.. 2013te hep 1.6cgi 7 ileri...2014 nisan yeni kasa geldi.. 2014te az miktar eski kasa var..
makyajsızlar ne kadar kalitesizse makyajlılar o kadar kaliteli..
Bu bilgi cok iyi oldu. Ben 2014 w204 gordugumde yalandan yazmislar sanip direk geciyordum ilanlari :) tesekkur ettim
serhadocak
13-04-2019, 15:13
Peki mercedeste çalışan arkadaşım, yetkili bir beyfendiye benziyorsunuz, şaka bir yana, Hocam 1.8 ve 1.6 ların farklı çeşitleri de var kendi içlerinde onlar hakkında ne dersiniz? Alacak olsanız hangisini alırsınız? Sorunsuzluk, güç ve yakıt anlamında...
Peki mercedeste çalışan arkadaşım, yetkili bir beyfendiye benziyorsunuz, şaka bir yana, Hocam 1.8 ve 1.6 ların farklı çeşitleri de var kendi içlerinde onlar hakkında ne dersiniz? Alacak olsanız hangisini alırsınız? Sorunsuzluk, güç ve yakıt anlamında...
Komp ve cgi olarak kıyaslarsak, yakıt olarak ciddi cgi üstün. sorunsuzluk bir miktar belki komp daha iyi olabilir.Cgi iyidir. 2011den beri boşuna kullanılmıyor.
serhadocak
23-04-2019, 11:39
Eyvallah...
baskan96
23-01-2020, 19:09
Herkese selamlar. Konu kirliliği olmasın diye buradan devam edelim istedim.
Bu araçların hangi motor ve şanzıman tipi olanı makbuldür? Ortalama 145 bin lira bütçem var tüpe uyumlu olacak şekilde hangi tipi önerirsiniz?
Herkese selamlar. Konu kirliliği olmasın diye buradan devam edelim istedim.
Bu araçların hangi motor ve şanzıman tipi olanı makbuldür? Ortalama 145 bin lira bütçem var tüpe uyumlu olacak şekilde hangi tipi önerirsiniz?
145 liraya en güncel 2013 1.6 turbo alırsın da bende varken Prins için sordum 12 bin lirayı buluyor demişlerdi 2018'de
1.6 kompresör olan bulmak lazım 2012'de olması lazım yine makyajlı kasa. onunki daha uygun fiyatlıydı galiba
c180de en verimli kombinasyon 2013 model 7gtronic 1.6 turbo motor bence 10lt 11lt falan yakar donanım olarakda selection bulunabilirse gerçekten güzel bir araç bana bir türlü nasip olmadı her alıcam dediğimde başka bi araç nasip oldu hep içimde kaldı :)
1.8 olanlar da triger zinciri mi kayışda mı bir problem oluyordu diye biliyorum
Ahmet Saraçoğlu
18-03-2025, 00:07
2025 te 150k km civarı 1mn civarına hala alınır mı?
komp-turbo-1.6-1.8vs aynı hp baya çeşit var ama atla deve performans farkı yok sanırım.Tüketim çok önemli değil , makyajlı - makyajsız en sıkıntısız motor-şanzuman kombini hangisidir?Alırken nelere dikkat edilmeli?
Jön Türk
18-03-2025, 07:50
komp-turbo-1.6-1.8vs aynı hp baya çeşit var ama atla deve performans farkı yok sanırım.Tüketim çok önemli değil , makyajlı - makyajsız en sıkıntısız motor-şanzuman kombini hangisidir?Alırken nelere dikkat edilmeli?
1.6 7G AMG en çok tutulan istenilen modeli olup geçen sene sahibi oldum.
ilk sahibinden almıştım 302bin km de idi. Kronik olarak devirdaim ve direksiyon problemi yaşanabiliyor. 1050 satmıştım.
Kompresör motorda cgi motor ile atla deve fark var :) Yakıtta, gidişte . Komp. motor çok uyguna denk gelirse Lpg li olabilir.