PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon Hidrolik Yağı

E46
09-01-2019, 22:26
Arkadaşlar merhaba 2006 model peugeot 206 1.4 HDI feline aracıma direksiyon hidroliği ekleyeceğim fakat araci satın aldığım arkadaş aracin manuelini vermediği icin hangi yağı alacağımı bilemiyorum. Direksiyon Hidrolik kutusunu açtım baktım sarı hardal rengine benzer bir yağ var. Aracım için hangi yağı almam gerekir.

KOSEREN
09-01-2019, 23:40
Castrol ün veya diğer markaların yağ seçim uygulamarı var.Oradan öğrenebilirsin

https://applications.castrol.com/oilselector/tr_tr/c/products?data=595174bb14e9661391d3870e6747fb9b

nyx
10-01-2019, 01:09
Eğer 307 lerdeki pompadan ise "total fluide da" isimli elektrik destekli pompalar için olan yağdan almanız gerekiyor.

sekizsilindir
10-01-2019, 02:13
Dot serisini yetkili servisten öğrenin bence, uygun olmayan ürün, merkezdeki oring ve contalar da bozulmaya sebep oluyor.

E46
10-01-2019, 02:28
Dot serisini yetkili servisten öğrenin bence, uygun olmayan ürün, merkezdeki oring ve contalar da bozulmaya sebep oluyor.

Sabah bir arayıp sorayım ne diyecekler

sekizsilindir
10-01-2019, 02:55
Sabah bir arayıp sorayım ne diyecekler

Model yılına istinaden dot-3 veya 4 diye tahmin ediyorum. 5 ve 5.1 ler uymaz

Bu aynı uygun olmayan şanzıman yağlarının prinç senkromençleri yemesi gibi bişey..
Sabah ola hayrola :icon_tup:

marikan
10-01-2019, 10:34
Konu açılmışken bende bir şey sorayım.
Benim aracın direksiyon hidroliği CHF (yeşil) hidrolik orjinali. Ancak benden önceki sahibi sanırım değiştirdiğinde ATF (kırmızı) hidrolik koymuşlar.
Bende kırmızı boşaltıp CHF koydum. Ancak bir çok kişi keçeler vs ATF’ye alıştığı için CHF koyunca keçelerden kaçırır keşke değiştirmeseydin filan dendi.
Böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

sekizsilindir
10-01-2019, 14:35
Atf ye alışma diye bir şey olacağını sanmıyorum. Bozulma zaman içinde olan bir şey.

BMW Power Steering Fluid: ATF or CHF? (https://blog.fcpeuro.com/bmw-power-steering-fluid-atf-or-chf)

E46
10-01-2019, 16:05
Konu açılmışken bende bir şey sorayım.
Benim aracın direksiyon hidroliği CHF (yeşil) hidrolik orjinali. Ancak benden önceki sahibi sanırım değiştirdiğinde ATF (kırmızı) hidrolik koymuşlar.
Bende kırmızı boşaltıp CHF koydum. Ancak bir çok kişi keçeler vs ATF’ye alıştığı için CHF koyunca keçelerden kaçırır keşke değiştirmeseydin filan dendi.
Böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

Bana hurafe gibi geldi evcil hayvan mı bu yeni yerine yağına alışsın. O mantıkla bakılırsa ilk yağ değistiğinde kaçırırdı. Bence bu konularda bilgi kaynağı kısıtlı oldugundan herkes bisey söylüyor. Geçen bir servisi aradım bugüne hiçbir arabanın fren hidroliğini degistirmediklerini bu tip hidroliklerin ömürlük olduğunu soyledi. :) Değiştirmek istiyorum neresi yapar deyince garipsedi sanki Hdi motoru vankele cevirelim dedim.
O nedenle kitapçıkta ne yazıyorsa ona bakmak lazim yanlışı devam ettirmek yerine tekrardan doğru hidroliğe donmek bence yerinde bir davranış

DOHC
10-01-2019, 16:23

DOT fren hidroliği için değil mi?
Arkadaş direksiyon yağı (ATF sanırım) sormuş.

Talih.b16
10-01-2019, 17:05
Bana hurafe gibi geldi evcil hayvan mı bu yeni yerine yağına alışsın. O mantıkla bakılırsa ilk yağ değistiğinde kaçırırdı. Bence bu konularda bilgi kaynağı kısıtlı oldugundan herkes bisey söylüyor. Geçen bir servisi aradım bugüne hiçbir arabanın fren hidroliğini degistirmediklerini bu tip hidroliklerin ömürlük olduğunu soyledi. :) Değiştirmek istiyorum neresi yapar deyince garipsedi sanki Hdi motoru vankele cevirelim dedim.
O nedenle kitapçıkta ne yazıyorsa ona bakmak lazim yanlışı devam ettirmek yerine tekrardan doğru hidroliğe donmek bence yerinde bir davranış

Yok, hurafe değil.
Yağında belli bir süre alışma evresi oluyormuş, yine bizim burda okumuştum, çok sık yağ değiştirmekte sıkıntı oluşturuyormuş çünkü alışması gerekiyormuş.

307 de fluid da diye bir yağ kullanılıyor, ben castrol koydum ilk değişimde oringler patladı, sonra değişelim diyince ustam gerek yok alışmıştır sorun olmaz artık dedi, ki olmadı.

Hidrolik ve elektrik destekli değilse normal atf yağı koymanız gerekiyor. Bilindik herhangi bir marka alın, hatta içinde muhtemelen total vardır, sizde totalden devam edin

E46
10-01-2019, 20:20
307 de fluid da diye bir yağ kullanılıyor, ben castrol koydum ilk değişimde oringler patladı, sonra değişelim diyince ustam gerek yok alışmıştır sorun olmaz artık dedi, ki olmadı.

Hidrolik ve elektrik destekli değilse normal atf yağı koymanız gerekiyor. Bilindik herhangi bir marka alın, hatta içinde muhtemelen total vardır, sizde totalden devam edin

Bugün yetkili servisi aradım Total fluide kullanmaniz gerekiyor dedi hangi fluide dedim sarı olan dedi onun dışında bisey söyleyemedi sanirim bahsettiği dediginiz gibi "Fluide DA" katologuna baktım renk bilgisi olarak orange demiş muhtemelen bizim sari dediğimiz renge turuncu demişler.