PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atm para sıkışması sorunu

brs852
04-01-2019, 14:34
Arkadaşlar merhaba
26.12.2018 tarihinde atm para yatırdığım sırada atm kartı iade edip ekran karardı para hesaba geçmedi. Tutar büyük bir mebla değil 220TL. Atm başından ayrılmadan bankayı aradım kayıt oluşturduk 1-2 gün sonra mesaj geldi böyle bir tutar yok diye tekrar aradık yeniden kayıt oluşturduk bugün gelen yeni mesajda hesabınıza 140 TL geçildi diye resmen kendi paramı alamıyorum harçlık verir gibi 140 yatırdık diyorlar parayı geri slın kabul etmiyorum diyorum yapamayız diyorlar nasıl bir yol izlemem lazım ?

meganes
04-01-2019, 15:04
güzel memleketimin atm’leri bile alırken kepçeyle verirken damlalıkla veriyo

mikelazi
04-01-2019, 15:07
o atm lerin ben.
özellikle vakıfbankın hımmına...

akko
04-01-2019, 15:10
Benim aynısı Yapı ve Kredi bankasında başıma geldi.
Para yatırırken birden kartımı çıkardı ve para yatmamıştı ama geri de vermedi. otomatik kendi kayıt oluşturdu atm.
3 gün sonra tutarın tamamı yatmıştı hesabıma.

susuco
04-01-2019, 15:16
Genelde okuyucuyum yazmam ama başıma gelen bir anıyı paylaşayım.

Öğrenci iken ev sahibine 600 tl gönderecektim. Atm'den 600 tl'yi yükledim ekrana 500 tl göndermek istiyor musunuz diye onay istedi. Ne oluyor falan dedim iptale bastım. Bir tane 100'lük araya sıkışmış katlanmış. Dikkatim olmasa 100 TL güme gidecekti. Size de öyle bir durum olmuş geçmiş olsun.

brs852
04-01-2019, 15:26
İnternette bende okudum alanda var alamayanda benim merak ettiğin 220 lira için nasıl bir süreç başlatmam lanet olsun deyip bıraksam içim içimi yer bırakmasam neye koşturup durucam birde kamera kayıtları ne kadar süre tutuluyor süre dolunca daha hiç bişey ispat edemeyiz

cookies
04-01-2019, 15:33
o atm lerin ben.
özellikle vakıfbankın hımmına...

Ne arayüzü bi şeye benziyor ne menüsü bir şey anlatıyor Commodore 64 daha hızlıdır Allah belasını versin milleti bu kadar söğüşleyip bu kadar demode bankanın..
Kredi olmasa görmemek için arka sokaktan dolanırım mx..

dieselpower
04-01-2019, 15:38
Şube atmsiyse hallolmasi gerekirdi ertesi iş gününde. Şayet yol kenarlarında sokaklardaki atmlerden işlem yaptıysan sayım günlerine kadar bekletebilirler, atmnin en son sayımi ne zaman yapılmış veya yapilcak bu şekilde sikistirirsan çözüme ulaşabilirsin belki

drago
04-01-2019, 15:40
Tam tersi bir durum; 2-3 hafta önce işbank atm'den para çekeyim dedim, önce kartı verdi, sonra para sayma sesi geldi, sonra hiç bir şey vermedi.

Tekrar giriş yaptım hesaba iade yazıyordu.

Belirlediğim tutarın 10 tl altını isteyince verdi ama.

mikelazi
04-01-2019, 15:54
Ne arayüzü bi şeye benziyor ne menüsü bir şey anlatıyor Commodore 64 daha hızlıdır Allah belasını versin milleti bu kadar söğüşleyip bu kadar demode bankanın..
Kredi olmasa görmemek için arka sokaktan dolanırım mx..

eskiye göre biraz düzeldi...
ama hızı efsanedir.kamerasına bakıp çok yumrukladım,çok küfürler ettim.
senin gene kredi.bir gün biticek yani...ben sayısal bayiiyim haftada en az 2-3 kere muhatap oluyorum kendileriyle.

Yigit-Y
04-01-2019, 16:34
Beyler her atm nin kamerası vardır

Şube dışı atmlerde özellikle para kameranın görebileceği şekilde gösterip para yuvasına koyarsanız

o iş bi hızlanıyor anlatamam

1000 tl yi yatırırken sayarak yatırdım 2 sene öncesiydi ekranda 800 görünce iade et dedim etmedi.

hemen bankayı aradım kamera karşı parayı saymıştım bakın dedim 2 saat sonra hesabıma 1000 TL yatırılmıştı.

Garanti Bankasında oldu bu olay

Kamera olayı önemli hemen bakıyorlar.

Bankada önemli

Vakıf ve Ziraat ATM allah cezasını versin bu arada :D

berkaym
04-01-2019, 17:19
Akbanktan 120 tl gönderceklerdi 1 ay önce. Parayı yutmuş neyse şikayet falan sayım günü sonrası hesabıma 20₺ geldi. Bu sefer ben aradım 20 değil 120 gelcekti o aradaki 100 hala şıkışık herhalde dedim biraz bi gülüp tekrar kayıt oluşturalım dediler 14 iş gününde 120tl 2 taksitle geldi. :D

misery1903
04-01-2019, 20:25
ATM recycling değilse, yani diğer insanların yatırdığı parayı para çekmek isteyenlere geri vermiyorsa zaten çıkmama ihtimali yok. Recycling olsa bile her banknot detaylı olarak loglanıyor, atm'de her bastığınız tuş bile loglanıyor, sanırsam şifre hariç, ya da o gizli olarak loglanıyor olabilir. Recycling değilse yatırılan tüm para bir haznede tutuluyor, kasa sayımında az çok çıkması lazım. Kamera kayıtları uzun süreli olarak tutuluyor diye biliyorum, çünkü herhangi bir sahtekarlık ve benzeri olayda hem yasal olarak hem bankanın tespit etmesi için gerekli diye biliyorum net süreyi bilmemekle beraber.
Vakıfbank'ın atm'lere niye bu kadar sövdünüz yav, bir de bu isteklerinizi şikayetlerinizi kayıt oluşturup bildirin bankalara ki geri bildirim olsun, müşteri şikayetleri ciddiye alınıyor her bankada.
Özetle bence tekrar kayıt oluşturun incelesinler bir daha. Çok nadiren olsa da olabiliyor böyle şeyler.

brs852
05-01-2019, 10:31
Tekrar kayıt oluştueup beklicez bakalım insanı uğraştırmaktan başka bişeye yaramıyorlar ya

Kahn23
05-01-2019, 10:43
Normalde max 3 iş günü içinde tutar iade olur. Sizi niye bu kadar uğraştırdılar enteresan.

MCN21
05-01-2019, 14:26
2-3 defa basima geldi genelde hizli bir sekilde cozuldu. Sadece son sefer halkbank cok ugrastirdi. 1-1,5 ay sonra sikayet var sitesine konu actiktan sonra yatirmislardi.

Victiz
05-01-2019, 14:32
ATM recycling değilse, yani diğer insanların yatırdığı parayı para çekmek isteyenlere geri vermiyorsa zaten çıkmama ihtimali yok. Recycling olsa bile her banknot detaylı olarak loglanıyor, atm'de her bastığınız tuş bile loglanıyor, sanırsam şifre hariç, ya da o gizli olarak loglanıyor olabilir. Recycling değilse yatırılan tüm para bir haznede tutuluyor, kasa sayımında az çok çıkması lazım. Kamera kayıtları uzun süreli olarak tutuluyor diye biliyorum, çünkü herhangi bir sahtekarlık ve benzeri olayda hem yasal olarak hem bankanın tespit etmesi için gerekli diye biliyorum net süreyi bilmemekle beraber.
Vakıfbank'ın atm'lere niye bu kadar sövdünüz yav, bir de bu isteklerinizi şikayetlerinizi kayıt oluşturup bildirin bankalara ki geri bildirim olsun, müşteri şikayetleri ciddiye alınıyor her bankada.
Özetle bence tekrar kayıt oluşturun incelesinler bir daha. Çok nadiren olsa da olabiliyor böyle şeyler.

vakıfbankın para alma haznesi çok değişik. parayı vermek bi dert, sonra sıkıştırıp geri alması bi dert. çevremde kimi gördüysem vakıfbank atm si ile ilgili aynı düşüncede malesef. en rahatı garanti ve qnb finansın yeni atm leri.

onursumer
05-01-2019, 16:25
3-4 kere başıma geldi hep şube atm si olduğundan çok kısa surede çozuldu yatırdılar parayı şikayet edip üzerine gitmekte fayda var

individual
05-01-2019, 16:46
benimde başıma geldi.şube atm'si değildi.Tutarda 2500TL yanlışım olmasın.Tam sayarken hata verdi ekran kapandı açıldı sonra kartımı iade etti.Kontrol ettiğimde tutar yatırılmış gözükmüyordu.Bankayı aradım bilgi verdim olayı bir dilekce olarak yazıp mail ve fax ile merkezime gönderdin dediler.Şube atm'si olmadığı için 7-10 iş günü sonrasında geri dönüş yapılacaktır dediler.Neden diye sorduğumda şube atm'si değil gezici banka personeli yardımcı olucak dediler.Dedim tutar yanlıştı falan demeyim dedim kamera kayıtları var hata olmaz dedişer.

Aradan 10 gün geçti 2.500TL hesabıma yatırılmıştı.Ama şunu öğrendim yüksek tutarlı işlemleri şube atm'sinden yapmaya gayret ediyorum.Bu tarz sorunlarda şube atmsinde hızlı sonuç alınıyor.

909
05-01-2019, 17:30
Bugün benimde başıma çok komik bir olay geldi
Biraz ortalarından yırtık olan 50 usd parayı teb atm'sine yatırdım.
Parayı iade etti ama yarım :D bende iade ettiği yarım parayı da cihazın içine attım. :D
Şikayet oluşturdum bakalım 4 gün içinde çözülecek miş.

AhmetKadir
05-01-2019, 23:15
Ziraat bankamatigi bana sahte 100lira verdi ya daha nolsun

kunteper
05-01-2019, 23:33
Konuyu acan arkadasa gecmis olsun, muhtemelen o gun tirnakcilik yapilmis o ATMden, o yuzden meblagi tam yatirmamislar. Bu durum soyle :

Ornegin siz 100TL yatirdiniz, hata aldi atm, bu parayi direk musteri parasi kutusuna koyar, kutuda var 100TL.

2. musteri geldi para cekecek, 100TL para cekti, kapak acildi, 100TLnin 40TLsine tirnak atti aldi gitti, geriye kalan 60 TLyi makine yutup musteri kutusuna koyar, kutuda var 160TL.

Problem de su esnada olusuyor. bazi eski model ATMler paranin musteri kutusuna aktarilmasi sirasinda parayi sayamiyor. Kutudaki paranin kime ait oldugu tam olarak saptanamiyor bu yuzden de.

2jz
06-01-2019, 01:54

Aynen bu şekilde. Paranın çıkmama ihtimali yok. Tüm loglar tutulur. Hatta ileriki dönemde şifre giriş hızının bile yapay zekaya öğretilmesi söz konusu.

Atm yada veznede para eksik yada fazlayda tüm işlemler kontrol edilir. Hesap kapanmadan kimse olduğu yerden ayrılmaz.

Sizin iş neden uzadı anlamadım. Kameralar incelensin muhtemelen başka bir durum söz konusudur

ERK_RS
06-01-2019, 10:02
3-4 ay önce Garanti atm’sinde 7,800 usd sıkıştı.
Atm kartı verdi ve ekran dondu.
Özellikle şube atmsi tercih etmiştim zaten ve iki kişiydik,
Birimiz atm başında bekledi, ben de bankaya girerek durumu izah ettim.
Kayıt oluşturalım; akşam sayım yapılsın falan dediler. Bende kabul etmedim. Çok acil ihtiyacım var, hemen kullanmam gerekiyor sonuç olarak 40 bin lira yapıyor bırakıp gidemem dedim.
Sonra saolsun bir yetkili atmyi açtı ve giriş haznesinde bütün parayı buldu ve tutanak ile trslim ettiler.

Emre911
06-01-2019, 12:39
Arkadaşıma harçlık yolluyodum ziraatten. Onlarda da kartsız işlem havale parası istiyor kendim teknik geliştirdim kartsızdan hesabıma para yatır diyip çocuğun bilgilerini giriyorum telefonuna mesaj geliyor bana söylüyor falan çocuk kendi hesabına kendi yatırmış gibi bu şekilde her ay yolluyorum.

Bi keresinde parayı soktum cep şifresini girdim ekranım tam ortasına mouse imleci geldi baktım bi melül melül noluyok demeden görüntü gitti üfürdüm biraz kendine geldi ama ana menüye döndü hoşgeldiniz falan diyor. s*kerim hoşgeldinini 500 lira içinde duruyor. feryat figan aradım ziraati 2 kovboy güvenlik bide dayı geldi 2 saat laf anlattım havale ücreti kesmesin diye ben evet bu moku yedim diye. Ikına ıkına çözdüler

VTec_king
07-01-2019, 12:40
biraz önce yapıkredi atm sinden para çektim,parayı bildiğin kustu dışarı,sonra ekranda para verme işlemini şu an gerçekleştiremiyorum dedi arıza verdi ,ben parayı almış bulundum bakalım ne olacak

ahmet3425
07-01-2019, 14:52
kurumsal dolandırıcılar ''bankalar'' gecmis olsun cozulur illaki de ya tutarsa yapıyorlar boyle bazen.

dj ugurcan
08-01-2019, 13:27
elimden geldiğince banka sınırları içerisinde yer alan atm leri tercih ediyorum ki bu türk yaşanılacak bir olumsuzlukta sabah hemen müdahale edebilmek için. sadece böyle ufak meblağlar da değil bir anda 70 bin tl yi akşam vakti atm den yatırdığımı bilirim çok şükür bir problem yaşamadım bu güne kadar

darkred
08-01-2019, 13:33
Konunun nasıl etkisinde kaldıysam bugün ATM'de işlem yaparken kameraya doğru paraları sayıp öyle işleme devam ettim :)

909
09-01-2019, 18:07
Bugün benimde başıma çok komik bir olay geldi
Biraz ortalarından yırtık olan 50 usd parayı teb atm'sine yatırdım.
Parayı iade etti ama yarım :D bende iade ettiği yarım parayı da cihazın içine attım. :D
Şikayet oluşturdum bakalım 4 gün içinde çözülecek miş.

İlk iş gününde para hesaba yatırıldı.

brs852
10-01-2019, 07:03
İlk iş gününde para hesaba yatırıldı.

14-15 gün sonunda parça parça hesabıma yatırıldı bundan sonra kesinlikle şube atmlerini yercih edeceğim.

NakkaSss
10-01-2019, 09:29
Benim de başıma geldi. 6bin tl yatırıyordum garanti atm'sine sonra birden sistem saçmaladı paranın bir kısmını dışarı verdi bir kısmını da yuttu. saydığımda elimde 1400tl vardı kalanını yutmuş makine. Hemen garanti bankasını aradım anlattım durumu kalan tutar bilgisini de verdim. Akşam ATM' lerde yapılan sayımlardan sonra fazla çıkan paralar içinden verilecek dendi. Ertesi gün aradılar tutarı teyit etmek amacı ile. İçeride kalan kısım 4600' dü bana söyledikleri rakam ise 2100 dü. Dedim ne saçmalıyorsunuz siz kabul etmiyorum sayılı bir para bu dedim eminim o tutarın içeride olduğundan dedim. Tamam dediler tekrar kontrol edelim. Ertesi gün bir daha aradılar hamdi beyin teklifi bu sefer de 2600'dü tekrar kabul etmedim bir daha bakın dedim ama biz eminiz dediler, dedim ben daha eminim bir daha bakım dedim. Tamam dediler. Bu sefer son teklifleri de 3500'dü bunu hesabınıza geçiyoruz dediler. Hayır dedim anlaşılan o ki içeriden birisi benim parayı cepledi ben buradan bunu anlıyorum dedim. Yarın BDDK' ya suç duyurusunda bulunacağım konu hakkında dedim bilginiz olsun konuşmalarımızı da kayıt altına alıyorum dedim onları da sunacağım dedim. Ne bu sadaka verir gibi dedim. Siz kimin parasını kime vermiyorsunuz lan dedim. Sonra tekrar bir kontrol edelim bey efendi sakin olun dediler. 2 saat sonra da sistemde bir yanlışlık olduğunu ve bu konudan dolayı özürlerini iletip paranın tamamını tarafıma geçtiler. Maalesef TR' de işler böyle yürüyor siz siz olun saymadan para yatırmayın ATM' ye. Biraz sesinizi çıkarmasanız birileri paranın üzerine yatar.

NakkaSss
10-01-2019, 09:34
Bu arada kamera kayıtları ve sistem log'larını BDDK kurallarına bankalar 10 yıl süre ile saklamak zorundadır. Saklamadığı veya gösteremediği durumda direk suçlu kendisi sayılır.

brs852
10-01-2019, 10:02
Bu arada kamera kayıtları ve sistem log'larını BDDK kurallarına bankalar 10 yıl süre ile saklamak zorundadır. Saklamadığı veya gösteremediği durumda direk suçlu kendisi sayılır.

kamera kayıtları için konuştuk 60 gün saklıyoruz dediler savcılık kararıyla bakabilirsiniz dediler savcının karşısına da 80 lira için çıkılır mıydı bilemedim :D

volume81
10-01-2019, 10:13

10 yıl kamera görüntüsünü yavaş saklasınlar :D

İşim ile ilgili bazı yerlere gidip data boyutlarına bakıyorum da 10 yıl aman yarabbi :D

NakkaSss
10-01-2019, 10:42
kamera kayıtları için konuştuk 60 gün saklıyoruz dediler savcılık kararıyla bakabilirsiniz dediler savcının karşısına da 80 lira için çıkılır mıydı bilemedim :D

E tabi 80 tl için uğraşılır mı orası size kalmış. :D Ama en azından telefonda uğraştırabildiğiniz kadar uğraştırın derim. :D

NakkaSss
10-01-2019, 10:45
10 yıl kamera görüntüsünü yavaş saklasınlar :D

İşim ile ilgili bazı yerlere gidip data boyutlarına bakıyorum da 10 yıl aman yarabbi :D

Pardon Log' lar 10 yıl tutuluyor. Kamera kayıtları ATM üzerinde minimum 2 ay tutulmak zorunda. :D Mevzuat bu şekilde.

Hondafatih
10-01-2019, 10:48
eğer o anda banka açıksa içeriye girip atmden şu kadar para yatırdım ama ekran kapandı geri iade alamadım dediğinizde atm ile ilgili kim sorumluysa güvenlik eşliğinde atmyi açıp atm kasasını sayıp geri fazla görünüyorsa geri iade ediyorlar

brs852
10-01-2019, 10:59
E tabi 80 tl için uğraşılır mı orası size kalmış. :D Ama en azından telefonda uğraştırabildiğiniz kadar uğraştırın derim. :D

15 gün sonunda yattı para parça parçada olsa gerek kalmadı çok şükür :D

eğer o anda banka açıksa içeriye girip atmden şu kadar para yatırdım ama ekran kapandı geri iade alamadım dediğinizde atm ile ilgili kim sorumluysa güvenlik eşliğinde atmyi açıp atm kasasını sayıp geri fazla görünüyorsa geri iade ediyorlar

şube atmsi olmadığı için mobil ekibin açılması beklendi ekip açtı para yok dendi iş uzadı da uzadı sonuçlandı en sonunda :d

5500
08-01-2020, 18:40
konuyu hortlatayım.
20 gün önce TEB ortak atm'den 11.500 TL yatırmak istedim. 1500 TL geri verdi kalanı yuttu, para giriş haznesinide kapattı. Kendi bankam Finansbank'a kayıt falan açtırdım ama 20 gündür halen çözülecek. Bu işin yolu yordamı yokmudur hızlandırmak için? Hergün arıyorum neredeyse.

BugraH4N
10-01-2020, 20:12
şube atmlerdeyse ilk iş günüde ATM sayılır fark cıkarsa sizin dediğiniz rakmla örtüşüyorsa hesabınıza yatırırlar ama gel gelelim sube dışında bi atm ise servis gidecekte atmyi boşaltacakta rapor tutacakta falan filan iş uzuyor 2 kere başıma geldi. bundan sona büyük rakamları mümkünse subeden değilse 1000 +1000 yatırıyorum

srkns
11-01-2020, 08:46
Yakın zamanda galleria avm yapı kredi atm'sinden ufak bir meblağ çekmek istedim, önemli bir telefon geldi o an kafa gitti tabi kartı alıp gittik yarım saat sonra aklıma geldi parayı almadığım, daha doğrusu atm vermedi parayı. tam bankayı arayacakken sms geldi para sıkışması tespit edildi 444 xx xx numarayı arayın diye, talep oluşturduk o gün de hafta sonuydu, mesai saatinde ekip gidip sayım yapacak fazla çıkarsa iadesini yaparız dediler, ümidi kesmiştim bu cümleden sonra. 2 iş günü sonrası yatmış para hesaba, herhangi bir bilgilendirme mesajı filan da gelmedi.