PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bedelli Askerlik 2018

Sayfa : 1 [2] 3 4 5

rebeloghy
16-10-2018, 15:40
rebeloghy git yap tabiki bedelli medelli, devlet hak vermiş kullanmak isteyen sonuna kadar kullanır elbet, kanun bu yani ötes var mı? kanuni verilmiş bir hakka kim ne diyebilir ki?

makara yapılmasından sizin rahatsız olduğunuz kısım nedir bende onu merak ediyorum. yani sana 21 gün gibi göz açıp kapayıncaya kadar geçen askerlik için konu açılması komik gelmeyebilir, biz yapanlara komik ve espirili geliyor. zaten makara yapmaya yer arıyoruz. fırsatı bulunca da yapıyoruz. bence asıl sizler takılmayın bu konunun makaraya çekilip durmasına.

Belirttiğim gibi ben sadece bakış açınızı anlamak için sordum.

Yoksa ha bedelli yapmışım, ha medelli :) yapmışım. Forumun %99.9 u toplanıp taştaş geçse ne fark eder, tüh ya istifa edip orduya katılmalıyım hemen diyecek halim yok neticede :) .

Elbette takılmaya da gerek yok, bazı sayfalarda bilgi paylaşımlarına da ulaşılıyor taştaş arasında, arayan bulabilir. Sorun yok.

streetracer_nos
16-10-2018, 15:44
uzun dönem yaptım 3 ay amasya 12 ay edirne

şimdiki aklım olsa yaparmıyım hayır

zamanımda bedelli olsa yaparmıydım evet

bu saatten sonra bedelli çıksada çıkmasada çoluk cougumu normal askere 1 gün bile gönderir miyim hayır

kısa dönemlerin uzun dönemlerden üstün olduğuna inanıyormuyum hayır

bedelli gidene bi olumsuzluk antisempati vs. duyuyor muyum hayır

uzun dönemin bana kattığı birşey oldumu zor şartlar altındamı askerlik yaptım hayır

ozoozo
16-10-2018, 15:47
rebeloghy git yap tabiki bedelli medelli, devlet hak vermiş kullanmak isteyen sonuna kadar kullanır elbet, kanun bu yani ötes var mı? kanuni verilmiş bir hakka kim ne diyebilir ki?

makara yapılmasından sizin rahatsız olduğunuz kısım nedir bende onu merak ediyorum. yani sana 21 gün gibi göz açıp kapayıncaya kadar geçen askerlik için konu açılması komik gelmeyebilir, biz yapanlara komik ve espirili geliyor. zaten makara yapmaya yer arıyoruz. fırsatı bulunca da yapıyoruz. bence asıl sizler takılmayın bu konunun makaraya çekilip durmasına.

Makara kasıt şu ki bu forum veya dışarıda ki hayatta ; Adama soruyorsun sen askerlik yaptın mı ? elhamdülillah diye cevap veriyor. Arkasından nerede yaptın kardeşim diyorsun ; adamın cevabı Kıbrısta gardaşım oluyor. Ne yapıyordunuz diyorum ; hafta sonları kaçak göçek golden girlste takılıyorduk diyor.

Aramızda kıbrısta yapanda vardır mutlaka şimdi yanlış anlamasın , bu benim dışarıda arkadaş ortamında tanık olduğum bir mevzu.

Derdimi anlatabildim mi ? , adama askerlik sorduğunda çok şükür diye cevap verip karşısındakini aşağılıyor hatta içinden vatan haini yaftası yapıştırıyor gel gelelim işin iç yüzüne dayımız askerlikte .. üstünde ceviz kırmış. En basit örneğini önce verdim öz kuzenim İstanbul da askeri gazinoda yılbaşı eğlencesinde noel baba kıyafetiyle fotoğraf atıyordu, her gün facebookta takılıyordu bu adamın bedelliye bir söz söyleme hakkı yok.

Yav 21 günün neyini soruyorsun diyipte makara yapana zaten gülüp geçiyoruz. Konuyu vatan sevgisine, yapmayana da hain yaftası vuranlar var. Sorunda o.

GokhanRS
16-10-2018, 15:59
Makara kasıt şu ki bu forum veya dışarıda ki hayatta ; Adama soruyorsun sen askerlik yaptın mı ? elhamdülillah diye cevap veriyor. Arkasından nerede yaptın kardeşim diyorsun ; adamın cevabı Kıbrısta gardaşım oluyor. Ne yapıyordunuz diyorum ; hafta sonları kaçak göçek golden girlste takılıyorduk diyor.

Aramızda kıbrısta yapanda vardır mutlaka şimdi yanlış anlamasın , bu benim dışarıda arkadaş ortamında tanık olduğum bir mevzu.

Derdimi anlatabildim mi ? , adama askerlik sorduğunda çok şükür diye cevap verip karşısındakini aşağılıyor hatta içinden vatan haini yaftası yapıştırıyor gel gelelim işin iç yüzüne dayımız askerlikte .. üstünde ceviz kırmış. En basit örneğini önce verdim öz kuzenim İstanbul da askeri gazinoda yılbaşı eğlencesinde noel baba kıyafetiyle fotoğraf atıyordu, her gün facebookta takılıyordu bu adamın bedelliye bir söz söyleme hakkı yok.

Yav 21 günün neyini soruyorsun diyipte makara yapana zaten gülüp geçiyoruz. Konuyu vatan sevgisine, yapmayana da hain yaftası vuranlar var. Sorunda o.

ilk attığın mesajı objektif ve daha sakin bir anında okursan, orada sanki tüm askerlik senin anlattığın mış gibi anlaşılıyor. oysaki yazdıkların askeriyenin içinde %10-20 aralığındadır dönem dönem oran değişebilir. kaldı ki o tuvalet eğitimi almasa sıcmayı bilmeyen adamlar gerçek mi? evet gerçek varlar. oranları çok az olsa da gerçekler.

bu onların üniversite mezunu senden benden ondan bundan düşük olduğunu da göstermez. o insanların çoğu zamanında cahil bırakıldıkları, okulları olmadığı, hatta ömründe tv denilen aleti bile ilk defa askeriyede görmüş olmalarından. böyle adamlar tanıdım bu sebeplerden o haldeler. ancak emin olduğum bir şey varsa, başın sıkıştığında derdin olduğunda ilk o küçümsediğimiz insanlar yardıma koşardı ve ondan sonra da küçümsemeyi bıraktığım gibi bizden daha üstün insanlar olduğunu düşünürüm çoğunun o günden beri.

sen istediğin kadar eleştir, hür özgür iraden. ancak askeriyedeki bir çok saçma şeylerin bile insana kattıkları çoktur. kimine hiçbir şey katmaya da bilir. neyse özgür iradeniz. ancak ilk postunu okuyan bir çok insan eleştirir seni. son sözüm gerçekten askeriye anlattığın gibi bir yer değil. senin anlattıkların %10-20 arası bile değildir belki artık.

BARR
16-10-2018, 16:01
Kardeşim ben 351KD olarak Manisa>Kıbrısta yaptım. .... üstünde ceviz kırmadım. Teröriste kurşun da sıkmadım. Gidip komandolucuk da yapmadım. Nizamiyede görevli olarak yaptım.

Sinirimden ve stresten dermatit oldum hala acısını çekiyorum. Senin bi *** yapmadan bile nöbet tutman vatana hizmettir. Orada dönüşümlü olarak bir düzen tuttutulmak zorunda sen de buna ÖLE YA DA BÖLE yardım ediyorsun. İnsana ihtiyaç var sen de o ihtiyacı gideriyorsun. Terörist peşinde koşan adamla mukayesisi yok tabiki o işin profesyonel kısmı ve onun ücretli profesyonel askerlik şeklinde olması gerektiğine inanıyorum. Ancak sen o kurumun ihtiyacını karşılamak zorundasın bu kadar basit.

ozoozo
16-10-2018, 16:09
ilk attığın mesajı objektif ve daha sakin bir anında okursan, orada sanki tüm askerlik senin anlattığın mış gibi anlaşılıyor. oysaki yazdıkların askeriyenin içinde %10-20 aralığındadır dönem dönem oran değişebilir. kaldı ki o tuvalet eğitimi almasa sıcmayı bilmeyen adamlar gerçek mi? evet gerçek varlar. oranları çok az olsa da gerçekler.

bu onların üniversite mezunu senden benden ondan bundan düşük olduğunu da göstermez. o insanların çoğu zamanında cahil bırakıldıkları, okulları olmadığı, hatta ömründe tv denilen aleti bile ilk defa askeriyede görmüş olmalarından. böyle adamlar tanıdım bu sebeplerden o haldeler. ancak emin olduğum bir şey varsa, başın sıkıştığında derdin olduğunda ilk o küçümsediğimiz insanlar yardıma koşardı ve ondan sonra da küçümsemeyi bıraktığım gibi bizden daha üstün insanlar olduğunu düşünürüm çoğunun o günden beri.

sen istediğin kadar eleştir, hür özgür iraden. ancak askeriyedeki bir çok saçma şeylerin bile insana kattıkları çoktur. kimine hiçbir şey katmaya da bilir. neyse özgür iradeniz. ancak ilk postunu okuyan bir çok insan eleştirir seni. son sözüm gerçekten askeriye anlattığın gibi bir yer değil. senin anlattıkların %10-20 arası bile değildir belki artık.

Zaten ben bunları gerçek olduğu için belirttim , söylediklerimin de arkasındayım o konuda hem fikiriz.

Siz konuya farklı duygularla yaklaşıyorsunuz ve konu başka yerlere kayıyor ; Şöyle söylim ve net olsun sonlandıralım.

Bu söyledikleriniz hiç biri ne askerlik yapanı diğerinden üstün kılar nede yapmayanı. Söylediklerinizin hiç biri de vermiş olduğunuz örnekleriniz de burada bedelli için yorum bekleyen kişilerden daha fazla vatan sever yapmaz.

Ben o söylediğiniz insanların içinden geliyorum, götünü taşla silen köyde akrabalarım var dolayısıyla bunlar bam başka konular , bu adam sıçmayı askeriye de öğrendi diye sizden veya X kişisinden daha fazla vatan sever olmaz.

Bu mantığınız ile ilerlersek 15 ay askerlik yapıp , askerlik bana bir *** katmadı daha beter beni geriye götürdü , hiçte bir katkısını görmedim diyen adamın da vatan haini olması gerekir. Gel gelelim işin aslı öyle değil.

Konudan çooook uzaklaştık , biz askerliğin içeriklerini veya asker yaşamını yada Türkiye de askerlik nasıl olmalıyı tartışmıyoruz.

Askerlik yapanların , bedelli yapanlara vatan haini damgası vurmasının saçma ve gereksiz olduğunu tartışıyoruz. Nitekim askere gidip 1 kurşun dahi atmamış insanlar , burada bedelli yapanla sırf para yatırıp askerliğini 21 gün yaptı diye dalga geçiyor.

Biz askerliği eleştirmiyoruz , askeriyede ki düzeni eleştirmiyoruz. Askerlik yapan insanların , askerlik yapmamış insanlara tutumunu eleştiriyoruz. Mesele sadece tuvalet temizleyip , bu prizdir iyi bak değil konuya geniş bakış açısıyla bakın. Askerlikte gördüğünüz ne kadar saçma unsur varsa hepsini aklınıza getirin veya çevrenizde insanların söylediklerini bunların kaçını bir insanın yapmaması onu vatan haini yapar onu düşünün.

ozoozo
16-10-2018, 16:12
Kardeşim ben 351KD olarak Manisa>Kıbrısta yaptım. .... üstünde ceviz kırmadım. Teröriste kurşun da sıkmadım. Gidip komandolucuk da yapmadım. Nizamiyede görevli olarak yaptım.

Sinirimden ve stresten dermatit oldum hala acısını çekiyorum. Senin bi *** yapmadan bile nöbet tutman vatana hizmettir. Orada dönüşümlü olarak bir düzen tuttutulmak zorunda sen de buna ÖLE YA DA BÖLE yardım ediyorsun. İnsana ihtiyaç var sen de o ihtiyacı gideriyorsun. Terörist peşinde koşan adamla mukayesisi yok tabiki o işin profesyonel kısmı ve onun ücretli profesyonel askerlik şeklinde olması gerektiğine inanıyorum. Ancak sen o kurumun ihtiyacını karşılamak zorundasın bu kadar basit.

Bu düşünceye böyle düşünene de saygım var , mantık aramıyoruz zaten. En başında ve az önce söylediğim gibi, bahsettiğiniz işleri yapan veya benzeri işleri yapan bir kişi bir başkasına sırf bunları yaptı diye hain yaftası vuramaz yada askerliği 21 gün yaptı diye rencide etmeye hakkı yok, anlatmaya çalıştığımın hepsi bu.

Konu vatan sevdasına gelince ister istemez yukarı da söylediğim örnekler geliyor. Kurşun dahi atmamış adam burada bedelli yapanı bordo bereli gibi yargılıyor.

BARR
16-10-2018, 16:17
Valla bedelliye gideni yargılayan veya kendini komando gibi gören yok bence bu konuda. Sadece 21 gün gidilecek bunun 3 ü yol geriye kalıyor 18 gün zaten o kadar kısa ki öle mi yapacaz böle mi yapacaz şunu mu alayım durumları için gidenlere komik geliyor bu kadar basit bu konuda da diğer konularda da esprisi yapılıyor. Yoksa ona bakarsan uzun dönemler için de kısa dönemler taştaş konusu :)

ozoozo
16-10-2018, 16:20
Valla bedelliye gideni yargılayan veya kendini komando gibi gören yok bence bu konuda. Sadece 21 gün gidilecek bunun 3 ü yol geriye kalıyor 18 gün zaten o kadar kısa ki öle mi yapacaz böle mi yapacaz şunu mu alayım durumları için gidenlere komik geliyor bu kadar basit bu konuda da diğer konularda da esprisi yapılıyor. Yoksa ona bakarsan uzun dönemler için de kısa dönemler taştaş konusu :)

Neyse ben çok post atan birisi değilim, daha çok okumayı seviyorum. Güzel sohbetti , ağzınıza sağlık. Herhalde herkes neyin anlatılmak istenildiğini net olarak anlamıştır. Soru - cevap şekli gibi oldu,ol daha da uzar gider :) , zaten daha da bu konu üzerinden yorum yapmanın pek manası yok. Bazı yorumlara bakarsanız art niyeti ve öfkeyi görürsünüz, espri yapana godzilla paylaşımına bende gülüyorum zaten. Hayırlı günler cümleten

RIDVAN
16-10-2018, 17:23
Rıdvan sen askerliği nerede yapmıştın ?

Tunceli 4.Komando

ozoozo Hayır İnşallah ?

Komando konusunu gibi bir şey vardı okuduğum şimdi ismi görünce aklıma geldi

3-4 Gün önce sen bana askerliği nerden yaptın diye sorunca ben anladım aslında niye sorduğunu geri doğuda komando yapmam heralde senin tatmin etti farklı yere çektin konuyu bende konuyu dağıtmamak konuyu uzatmamak için yazmadım cevap sana . . Ben askerde askerliği nerede ne şekilde yapmış olursa olsun insan içinde bitiyor sen sana verilen görevi yerine getir vicdanın rahat olsun gerisi kolay . Komando seçimi var denilince didik didik kaçanlarıda gördüm elli tane bahane üreten sırf doğuya gitmemek için aslan gibi öne atlatıp cani yürekten isteyenide , İsteyen 15 gün isteyen 6 isteyen 12 yapar konunun özeti herkes kendisine yakışanı yapar.

asscutter
16-10-2018, 17:46
uzun dönem yaptım 3 ay amasya 12 ay edirne

şimdiki aklım olsa yaparmıyım hayır

zamanımda bedelli olsa yaparmıydım evet

bu saatten sonra bedelli çıksada çıkmasada çoluk cougumu normal askere 1 gün bile gönderir miyim hayır

kısa dönemlerin uzun dönemlerden üstün olduğuna inanıyormuyum hayır

bedelli gidene bi olumsuzluk antisempati vs. duyuyor muyum hayır

uzun dönemin bana kattığı birşey oldumu zor şartlar altındamı askerlik yaptım hayır
olayınn özeti

asscutter
16-10-2018, 17:47
insana bişey katmamsı konusuna katılıyorum

R.I.P
17-10-2018, 00:12
Çalışırken işe ara verip 353.kd olarak gittim geldim. O zaman bedelli imkanı olsa yaparmıydım ? Evet
6 ay sürede içtimalara girmeyebilirdim özellikle hepsine girdim.
Nöbet tutmayabilirdim ama hergün nöbete yazdırdım.
Denetimlere gönüllü olarak yazdırdım 2 defa hatta ve takdir belgesi aldım.
Kimine göre enayilik kimine göre manyaklık ama özetle başıma ne gelirse keyif almaya bakıp herşeyi hakkıyla yapmak gibi bir felsefem var o nedenle hayat önünüze ne koyarsa basın geçin çok takılmayın derim

Yigit-Y
17-10-2018, 00:32
Bende keşke bedelliden yararlansaydım

Akranlarımın hepsi bedelli yaptı

Mal gibi gittim kafama edeyim diyorum bende mesela

Hele bu memleketin insanına 1 gün bile hizmet etmek gelmiyor içimden

Giden şehitlere yaralanan gazilere o kadar çok üzülüyorum ki

Bu adamların ne günahı var dı be diyorum

Allahtan bu insanları bu hale kim düşürmüşse daha beterini yaşasınlar diyorum

Şu ülkenin düştüğü hali gördüğümde

Yapacak birşey yok girdi bana 15 ay

Torunlara askerlik hikayelerimi anlatırım bol bol :)

Bedelli yapanlara suç aramak da saçma hakkı veren hükümet

Bedelli fırsatı değerlendiriyorlar

Haklılarda

Benim fikirlerim değişti bu konuda

Kalleş olan hükümet başka birşey değil :)

rebeloghy
17-10-2018, 09:42
3-4 Gün önce sen bana askerliği nerden yaptın diye sorunca ben anladım aslında niye sorduğunu geri doğuda komando yapmam heralde senin tatmin etti farklı yere çektin konuyu bende konuyu dağıtmamak konuyu uzatmamak için yazmadım cevap sana . . Ben askerde askerliği nerede ne şekilde yapmış olursa olsun insan içinde bitiyor sen sana verilen görevi yerine getir vicdanın rahat olsun gerisi kolay . Komando seçimi var denilince didik didik kaçanlarıda gördüm elli tane bahane üreten sırf doğuya gitmemek için aslan gibi öne atlatıp cani yürekten isteyenide , İsteyen 15 gün isteyen 6 isteyen 12 yapar konunun özeti herkes kendisine yakışanı yapar.

Sadece şu '' Herkes kendine yakışanı yapar'' kısmı özetliyor bakış açısını.

Bence de herkes eğitimi, vizyonu doğrultusunda katkıda bulunuyor ülkesine..

Anıl E.
17-10-2018, 09:57
Eski hukuk kuralları olsa burada ki çoğu insan hakkında ''askerden soğutma'' kavramında dava açılır,baya da başları belaya girerdi;ama eski kuralların bir hükmü olmadığı için herkes rahat rahat g3 ile yazıyor :) . Kurallar ve kanunlar hala var ama uygulayacak kimse yok.

Arkadaşlar herkesin düşüncesi kendine,devlet böyle bir yasa çıkartmış bedelli olarak insanlarda doğal olarak yararlanıyor. Ben de bedellinin bazı seçeneklerine karşıyım bazı seçeneklerine katılıyorum;ama bazı yorumlar var ki askerliği ortadan kaldırtacak cinsten. Hatta sınırları falan bırakalım herkes Allaha emanet bir yaşam sürsün anlamında isteyenler çıkacak.

Kimse kimseyi kırmasın gereksiz yere.

emir91
17-10-2018, 10:51
Eski hukuk kuralları olsa burada ki çoğu insan hakkında ''askerden soğutma'' kavramında dava açılır,baya da başları belaya girerdi;ama eski kuralların bir hükmü olmadığı için herkes rahat rahat g3 ile yazıyor :) . Kurallar ve kanunlar hala var ama uygulayacak kimse yok.

Arkadaşlar herkesin düşüncesi kendine,devlet böyle bir yasa çıkartmış bedelli olarak insanlarda doğal olarak yararlanıyor. Ben de bedellinin bazı seçeneklerine karşıyım bazı seçeneklerine katılıyorum;ama bazı yorumlar var ki askerliği ortadan kaldırtacak cinsten. Hatta sınırları falan bırakalım herkes Allaha emanet bir yaşam sürsün anlamında isteyenler çıkacak.

Kimse kimseyi kırmasın gereksiz yere.

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=VDEg8drGmh0) Güçlü türkiyede son durum :)

Erdem K.
17-10-2018, 12:14

olm bana dermatit çok osbirden diyodun şimdi sinir stres diyosun
bi karar ver
yanıltma milleti

BARR
17-10-2018, 12:21
Yüksek mühendis olucan bir de Petkimde işler kesat heralde canın sıkıldı.

zx6r
23-10-2018, 17:58
Arkadaşlar en boş askerlik şubesi neresi Üsküdar hergün full
boş bi şube bulup tamamlamak istiyorum başvuruyu , mevki önemli değil istanbul içi olsun yeterli :)

berkaym
23-10-2018, 18:05
boş bi şube bulup tamamlamak istiyorum başvuruyu , mevki önemli değil istanbul içi olsun yeterli :)

Rizeye gitçem ben direk güzelde yemek yer dönerim :D

zx6r
23-10-2018, 18:08
Rizeye gitçem ben direk güzelde yemek yer dönerim :D

ahahaha nerelerdesin olum sen bi BEETLE daha aldım gırtlak dolu 1.4tsi difüzör lazım olabilir fazla uzaklaşma :)

berkaym
23-10-2018, 18:17
ahahaha nerelerdesin olum sen bi BEETLE daha aldım gırtlak dolu 1.4tsi difüzör lazım olabilir fazla uzaklaşma :)

Teslim olmadan şipariş veririz dönünce takarız alo de hallederiz :D

Burak K.
23-10-2018, 18:20

Facebook grubunda Şile boş oluyormuş diye konuşuluyor.

-Murat Özcan-
23-10-2018, 19:42

Şileye gideceğine gel tekirdağa koca gün adamlar oturuyor işsizlikten

AliGizda
24-10-2018, 07:21

Silivri bomboş oluyordu ama son zamanlarda orası da dolmaya başladı sanırım. Geçen hastane evraklarını teslim etmeye gittiğimde 4:15' de içeri almadılar beni çok sıra diyerek. Randevu alırsan en dolu yer bile rahat rahat geçiyor.

Y.Emre
24-10-2018, 07:41

Hallettin mi la sen başvuru işlerini?

Orçun Dikayak
24-10-2018, 08:38
Beyler 2 veya 3 kere askerlik şubeye gitmeyin süreci size yazayım kolaylık olur.

1-E-devletten başvuru yapıp kağıtları çıkarıyorsunuz bankaya gidip parayı yatırıyorsunuz dekontları alıyorsunuz.

2-Bu süreçte şubeye gitme gereği yok E-devletten ASAL Yoklama Başvurusu yapıyorsunuz doldurmanız gereken yerleri dolduruyorsunuz hatta yakın zamanda çekilmiş bi vesikalık fotoğrafınızı taratıp oraya yüklüyorsunuz.

3-Bu yoklama yapıldıktan sonra aile hekimine gidiyorsunuz muayene oluyorsunuz ordan size askerliğe elverişli diye bi kağıt veriyorlar herhangi bi sıkıntınız yoksa eğer varsa askeri hastaneye oda çok kalabalık uzun uğraş eğer ki sorunlu bi durumunuz devamlı kullanmak zorunda olduğunuz bi ilaç vs yoksa doktor sorduğunda bi sıkıntınız olmadığını belirterek kolay şekilde işlemi bitirebilirsiniz.

4-Bütün en başta çıkardığınız E-devlet başvuru kağıtları bankaya yatırdığınız paranın 3 adet dekontu yoklamadan sonra 2-3 sayfa daha bişeyler var bunların çıktısı ve muayeneden sonra size verilen kağıtla beraber bi dosya yapıp şubeye gidiyorsunuz şubedeki görevli girişini yapıyor sizi şubedeki albaya gönderiyor albay kağıdı imzalıyor ve işlem bitiyor.

Sonra E-devletten size vuracak celp dönemini takip ediyorsunuz daha doğrusu bekliyorsunuz :)

rebeloghy
24-10-2018, 09:53
Beyler 2 veya 3 kere askerlik şubeye gitmeyin süreci size yazayım kolaylık olur.

1-E-devletten başvuru yapıp kağıtları çıkarıyorsunuz bankaya gidip parayı yatırıyorsunuz dekontları alıyorsunuz.

2-Bu süreçte şubeye gitme gereği yok E-devletten ASAL Yoklama Başvurusu yapıyorsunuz doldurmanız gereken yerleri dolduruyorsunuz hatta yakın zamanda çekilmiş bi vesikalık fotoğrafınızı taratıp oraya yüklüyorsunuz.

3-Bu yoklama yapıldıktan sonra aile hekimine gidiyorsunuz muayene oluyorsunuz ordan size askerliğe elverişli diye bi kağıt veriyorlar herhangi bi sıkıntınız yoksa eğer varsa askeri hastaneye oda çok kalabalık uzun uğraş eğer ki sorunlu bi durumunuz devamlı kullanmak zorunda olduğunuz bi ilaç vs yoksa doktor sorduğunda bi sıkıntınız olmadığını belirterek kolay şekilde işlemi bitirebilirsiniz.

4-Bütün en başta çıkardığınız E-devlet başvuru kağıtları bankaya yatırdığınız paranın 3 adet dekontu yoklamadan sonra 2-3 sayfa daha bişeyler var bunların çıktısı ve muayeneden sonra size verilen kağıtla beraber bi dosya yapıp şubeye gidiyorsunuz şubedeki görevli girişini yapıyor sizi şubedeki albaya gönderiyor albay kağıdı imzalıyor ve işlem bitiyor.

Sonra E-devletten size vuracak celp dönemini takip ediyorsunuz daha doğrusu bekliyorsunuz :)

E-devlette ASAL Yoklama Başvurusu yapamadım,

Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız lütfen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre kayıtlı olduğunuz askerlik şubesine müracaat ediniz.

Şeklinde bir uyarı veriyor. Daha önce üniversite sonrası 2 yıl tecil için askerlik şubesine gidip muayene olmuştum. Yine de yoklama için gitmek mi gerekiyor ?

emir91
24-10-2018, 10:02
Daha önce yüksek lisans tecili için muayne ve tecil işlemi yapmış arkadaşlar sizin edevlet yoklama vs. kısımlarıyla bir işiniz yok askerlik şubesi kağıtları verdiyse elinize artık celp beklenecek sadece

Enes-x
24-10-2018, 10:13

Kesinlikle sultanbeyli.

9.45 randevusuna gittim dün.9.30 da ordaydım içerde oturarak 10 dk bekledim hiçbişey yapmaya gerek yok isimle çağırıyorlar ve 10.00 da şubeden çıkmıştım.İçerisi özel banka gibi 5-6 memur var hepsi gayet hızlı soru sormaya gerek kalmadan onlar bilgi veriyorlar.Randevusuz gidilirse kapıdaki güvenlik randevu al gel diyor, ısrar edersen otoparkta çileli bekleyişe hak kazanıyorsun.Randevulular erken biterse 5 er 5er randevusuz çağırıyorlar.

Şile için çok az memur var işlemler çok uzun sürüyor diye yorum okumuştum.

Nightfish
24-10-2018, 10:27
Kesinlikle sultanbeyli.

9.45 randevusuna gittim dün.9.30 da ordaydım içerde oturarak 10 dk bekledim hiçbişey yapmaya gerek yok isimle çağırıyorlar ve 10.00 da şubeden çıkmıştım.İçerisi özel banka gibi 5-6 memur var hepsi gayet hızlı soru sormaya gerek kalmadan onlar bilgi veriyorlar.Randevusuz gidilirse kapıdaki güvenlik randevu al gel diyor, ısrar edersen otoparkta çileli bekleyişe hak kazanıyorsun.Randevulular erken biterse 5 er 5er randevusuz çağırıyorlar.

Şile için çok az memur var işlemler çok uzun sürüyor diye yorum okumuştum.

Randevu ile gidilince zaten beklenmiyor ki. Sıkıntı randevu alamayıp oraya direkt gidince yaşanıyor. Beykoz şubesine sabah 08:00'de gittim, randevum yoktu. 11:30'da çıktım.

Burak K.
24-10-2018, 11:08
Hallettin mi la sen başvuru işlerini?

Hallettim kanka celp bekliyorum

Mesut-RR
24-10-2018, 12:48
2017'de tecil ettirmiştim,Agustos sonunda başvurup parayı yatırdım ancak ne muayene oldum - 2017'de olmuştum - ne de yoklama başvurusu yapabiliyorum.Arkadaşım muayene olman gerekiyor diyor yoklama başvurusunu tamamlamak için.Süreç takibi denilen alanda da "9. aşamadasınız", yoklama başvurusunda ise "yükümlü olarak kaydınız bulunamadı" yazıyor.Net bilgisi olan var mı muayeneyi tekrarlamam hakkında ?

Keeper
24-10-2018, 13:47
Muayene tekrarı gerekmiyor. Şubeye dekontları teslim ettiyseniz artık celp bekleyeceksiniz

aslanneron
24-10-2018, 16:28
Bugun celp dönemi acıklanıcakdı bir şey olmadı heralde bilgisi olan var mı?

MCN21
24-10-2018, 16:51
Bugun celp dönemi acıklanıcakdı bir şey olmadı heralde bilgisi olan var mı?

3 kasimda aciklanmasi gerekiyor.

HarunToprak
25-10-2018, 14:19
Şansa ilk celp çıktı gittik geldik. Hayırlısı olsun gidecek arkadaşlar için :)

Met
25-10-2018, 14:46
3 günlük dünya dediler, 21 günü kitlediler :)

Ormanci
25-10-2018, 15:10
Randevu sistemi de gitti galiba, 2-3 gündür yeğenler uğraşıyor Ada'dan randevu alacağız diye, e-devlette komple seçeneği kaldırdılar :)

Bu arada olay soğumuş ama, benzer yanlışı başkaları da çok yapıyor, bir arkadaşım sövüyor, "işte efendim bilmemne çocukları, ben askere gittim, o da gidecek"... Ya arkadaş, sen askerliğini nerede yaptın, şurada, ne yaptın? Hiç... Onu götür bunu getir... Sanırsın herkes terörist avladı, yat kalk sağa dön sola dön yaptık başka bişey yapmadık ki, başkası kütüphaneci oldu, öbürü haberci, biri şoför cart curt. Bi de küfür ediyor adam. Ya devlet bu imkanı vermiş, senin hizmetini başka türlü yapmana imkan veriyor, 6 ay gelmeyeceksen ver parasını diyor. Bu kadar basit, olayı başka yerlere çekmemek lazım.

Yoksa arkadaşlar zaten yazmış, bu ülkede 30-40 senedir çözülemeyen (veya "çözülmeyen") terör sorunu için kaç şehit verdik, hepsi de askere gidiyorum diye giden, eğitim diye birkaç gün bişeyler yapıp 3 tane mermi atan 20 yaşında çocukları saldılar bunların karşılarına... Tamam komandolar şunlar bunlar da var ama kaç tane, onlar da uzun dönem çocuklardandı çoğu. İlk ateş açıldığında hallerini düşünebiliyor musunuz ufacık çocukların? Pat pat iniyolardı kesin kuş gibi...

Aradan yarım yüzyıl geçmiş, efendim biz profesyonel askerlik bilmemne yapacaz... E günaydın.

Bütün hükümetlerin şehitlerimizin kanında vebali var. Hepsinin... Şu terör ne zaman başladıysa o zamandan beri. Lamı cimi yok. O yüzden bedelli yapana laf etmeye gerek yok.

Kadının biri ağlıyordu, adam üniversite bitirmiş, yüksek lisans bitirmiş, 1.olmuş bilmemne, askerde şehit oluyor. Ben bunun için mi büyüttüm, vatan falan sağ olmasın diyor. Bizde askerlik "gaz"dır zaten. Aslan gibi askerlik muhabbeti eskidenmiş herhalde. Büyük olay gibi... Zerre olayı yok. Askere giden biliyordur. İyi komutanlar, iyi ortamlar vs haricinde dönen bir sürü gerizekalılık, şerefsiz bazı rütbelilerin aptal saptal işleri... Aha size müthiş yer :) Asker torunu, Kıbrıs Gazisi oğlu olarak yazıyorum bunları ha yanlış anlamayın :)

Bedelli askerlik konusunda hemen aynı muhabbetler devreye giriyor, tartışılanlardan bağımsız olarak bu konuya değinmek istedim. Hiç gereği yok :) Zaten sizler de o noktada birleşmiş ve bitirmişsiniz, tebrikler :)

erhanarici18
25-10-2018, 15:29
bende pazartesi günü yatırıcam parayı
inş kalan işlemler bi hafta sürmez
böyle askerlik şubelerinin önünden geçenler yolu düşenler yoğunlukla ilgili bilgilerini yazarlarsa iyi olur
kartalda ikamet ediyorum hangi şubeye gitmeliyim neresi boş olur

fthdrn
25-10-2018, 15:43
böyle askerlik şubelerinin önünden geçenler yolu düşenler yoğunlukla ilgili bilgilerini yazarlarsa iyi olur

Senin için cevap vereyim; randevusuz işlem yapılmıyor normalde o yüzden insanlar gece 3-4de gidip sıraya giriyorlar. Randevusu olanlar bitince yada o an yoksalar sıradan adam alıyorlar. Bazı şubelerde 1 memur sadece randevulu olanlara bakıp diğerleri sıradan alıyor(örneğin üsküdarda gece 3de sıraya giren insanlar vardı). Neresi boş olur konusuna gelince dün sabah şile sakinmiş denildiği için sabah 7.30da oraya gittiğimde önümde 5 kişi vardı. Akşam 15:00 gibi ancak sıra bana gelmişti ki arkamda 50 kişi daha vardı. Aslında sıra bana da gelmeyecekti de komutan baktı bitmeyecek kendisi de memurlar gibi işlem yapmaya başladı sağolsun. Randevu alabiliyorsan çevre illerde olmak kaydıyla randevu almaya çalış elinde hazır bulunsun ne olur ne olmaz. Randevusu olan adamın bile bir sonraki güne kaldığını gördüğüm için randevusu olmayanların şuan ki yoğunlukta pek bir şansı yok İstanbul için konuşuyorum tabi. Ben dün Bursadan randevu aldım her ihtimale karşı yetişmeseydi yarın Bursaya gidicektim. Dün şile belediye başkanı geldi ziyarete İstanbul için hafta sonu da askerlik şubeleri işlemlere devam edebilir vs dedi, doğruluk payı nedir ne değildir arayıp öğrenmek lazım.

erhanarici18
25-10-2018, 16:19
Senin için cevap vereyim; randevusuz işlem yapılmıyor normalde o yüzden insanlar gece 3-4de gidip sıraya giriyorlar. Randevusu olanlar bitince yada o an yoksalar sıradan adam alıyorlar. Bazı şubelerde 1 memur sadece randevulu olanlara bakıp diğerleri sıradan alıyor(örneğin üsküdarda gece 3de sıraya giren insanlar vardı). Neresi boş olur konusuna gelince dün sabah şile sakinmiş denildiği için sabah 7.30da oraya gittiğimde önümde 5 kişi vardı. Akşam 15:00 gibi ancak sıra bana gelmişti ki arkamda 50 kişi daha vardı. Aslında sıra bana da gelmeyecekti de komutan baktı bitmeyecek kendisi de memurlar gibi işlem yapmaya başladı sağolsun. Randevu alabiliyorsan çevre illerde olmak kaydıyla randevu almaya çalış elinde hazır bulunsun ne olur ne olmaz. Randevusu olan adamın bile bir sonraki güne kaldığını gördüğüm için randevusu olmayanların şuan ki yoğunlukta pek bir şansı yok İstanbul için konuşuyorum tabi. Ben dün Bursadan randevu aldım her ihtimale karşı yetişmeseydi yarın Bursaya gidicektim. Dün şile belediye başkanı geldi ziyarete İstanbul için hafta sonu da askerlik şubeleri işlemlere devam edebilir vs dedi, doğruluk payı nedir ne değildir arayıp öğrenmek lazım.

randevu alamıyorum şu an adapazarı izmit yalova da dahil heryer dolu diyo
e-devletten askerlik yoklama işlemlerini mi seçeceğiz

erdalss
25-10-2018, 16:19
Arkadaşlar tamam hadi celp açıklanacak ama yine binlerce insan celp bekleyecek, para yatırma gtarihi bittikten sonra herkesi şu tarihte gideceksin diye tarihinin belli olma ihtimali yokmu bu işin bari 1 sene sonra olsada gideceğimiz tarihi bilsek ?

fthdrn
25-10-2018, 16:27
randevu alamıyorum şu an adapazarı izmit yalova da dahil heryer dolu diyo
e-devletten askerlik yoklama işlemlerini mi seçeceğiz
ASAL Randevu Başvuru (https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-randevu-basvuru)
Seçeneklerde Bedelli başvurusunu kaldırdılar fakat "Askerliğe sevk işlemleri" seçeneği ile randevu alabilirsiniz. 30.10.2018 de Bursa Osmangazi şubesinde boş saatler mevcut. Gitmişken iskender de yersin mis :D ben dün kafaya koymuştum gitmeyi çok şükür hallettik. O stresi yaşamamak için randevu alın cebinizde dursun garanti olarak.

Arkadaşlar tamam hadi celp açıklanacak ama yine binlerce insan celp bekleyecek, para yatırma gtarihi bittikten sonra herkesi şu tarihte gideceksin diye tarihinin belli olma ihtimali yokmu bu işin bari 1 sene sonra olsada gideceğimiz tarihi bilsek ?
Celp tarihi neye göre sıralanıyor yaş, başvuru tarihi vs hiç bir şekilde netlik yok. İlk başvuran 88li insan beklerken son celpten 1 hafta önce başvuran daha genç biri gidebiliyor. Dua edip beklenilecek sanırım.

ramo35
25-10-2018, 16:46
aklınızda olsun halıcıoğlu sabah 5 e kadar dün işlem yaptı istanbullular için sölüyeyim çalışanlar kimsenin haberi yok diye yakınıyordu randevuya gerekte yok

uluckaban
25-10-2018, 18:08
Ben geçen ay ödemeyi yaptım askerlik şubesine gidip başvuru yaptım. Sağlık muayenesi olayını bilmiyordum şimdi sağlık muayenesi olduktan sonra tekrar şubeye gitmem gerekir mi?

levent
25-10-2018, 18:10
Ben geçen ay ödemeyi yaptım askerlik şubesine gidip başvuru yaptım. Sağlık muayenesi olayını bilmiyordum şimdi sağlık muayenesi olduktan sonra tekrar şubeye gitmem gerekir mi?

bana da dememişlerdi, arkadaş uyarısı ile yoklama başvurusunu yaptım bugün de aile hekimimi burdakiyle değiştirdim, yarın sisteme düşer dedi doktor. sisteme düştükten sonra gidicem bakalım. genelde gerekmiyor diyorlar ama ben gelicek hafta bir sabah erkenden şubeye gidip garantiye alıcam işi, türkiye burası..

fthdrn
25-10-2018, 18:12

Aynı soruyu şubede sordum. Gerek yok E-devlet üzerinden celp tarihini bekleyin yeterli dedi.

levent
25-10-2018, 18:16
Aynı soruyu şubede sordum. Gerek yok E-devlet üzerinden celp tarihini bekleyin yeterli dedi.

Bana da şubede işlemlerimi yapan abi aynısını demişti, 3 Eylül'de

berkaym
25-10-2018, 18:19
Benimde bir sorum var yarın parayı yatırıcam sonra şubeye gidicemde. Garip bir durum var ikametgah istanbul ama aile hekimi değişmemişim rizede kalmış. Ayın 25 ile 5’i aradındaki hekim değişikliğide 6’sında devreye giriyomuş. İlla kendi aile hekimimize gitmemiz mi lazım yoksa başka herhangi doktor halleder mi? Ona göre rizeye gidicem sağlık raporu için :D

Nightfish
25-10-2018, 18:20

Pazartesi 29 Ekim, bankalar çalışmayacak ki ?

Nightfish
25-10-2018, 18:23
Benimde bir sorum var yarın parayı yatırıcam sonra şubeye gidicemde. Garip bir durum var ikametgah istanbul ama aile hekimi değişmemişim rizede kalmış. Ayın 25 ile 5’i aradındaki hekim değişikliğide 6’sında devreye giriyomuş. İlla kendi aile hekimimize gitmemiz mi lazım yoksa başka herhangi doktor halleder mi? Ona göre rizeye gidicem sağlık raporu için :D

Aynı olay başıma geldi, hemen anlatayım nasıl çözüldüğünü. e-nabız uygulamasından hemen aile hekimi değişikliği talebinde bulun. Bu talep normalinde bir sonraki günün sabahı hekimin önüne düşüyor ancak bu ay sonu muhabbetinden dolayı göremeyecek. Doktora git, adamlar merkezi arayıp durumu açıklıyor ve sana bir form doldurtuyorlar. Bu formu merkeze gönderiyorlar ve merkezdeki adam hemen kaydını yeni aile sağlığı merkezine çekiyor.

berkaym
25-10-2018, 18:37
Aynı olay başıma geldi, hemen anlatayım nasıl çözüldüğünü. e-nabız uygulamasından hemen aile hekimi değişikliği talebinde bulun. Bu talep normalinde bir sonraki günün sabahı hekimin önüne düşüyor ancak bu ay sonu muhabbetinden dolayı göremeyecek. Doktora git, adamlar merkezi arayıp durumu açıklıyor ve sana bir form doldurtuyorlar. Bu formu merkeze gönderiyorlar ve merkezdeki adam hemen kaydını yeni aile sağlığı merkezine çekiyor.

o zaman yarın parayı yatırıp e devletten yoklama yapiyim ordan yeni aile hekimime koşarım. sonrası zaten sakin bir askerlik şubesi kovalamak

levent
25-10-2018, 18:38

Aynı işte benim hekim de Alanya idi, bugün asm de dilekçe doldurdum, yarın öğlene geçer dedi. Yarın en yakın aile sağlığı merkezine uğra işlemlerden sonra :)

berkaym
25-10-2018, 18:40
Aynı işte benim hekim de Alanya idi, bugün asm de dilekçe doldurdum, yarın öğlene geçer dedi. Yarın en yakın aile sağlığı merkezine uğra işlemlerden sonra :)

sabah bankayı halledip aile hekimine gidicem hemen şube illa hallolur zaten ayın 3üne kadar vakit var

erhanarici18
25-10-2018, 18:57
Pazartesi 29 Ekim, bankalar çalışmayacak ki ?

aynen benimde az önce jeton düştü
salı yatırıcam parayı
aile hekimine salı gününe randevu aldım
çarşamba günüde askerlik şubesine randevu aldım adapazarına
bakalım inş yetişir işlemler

erhanarici18
25-10-2018, 19:01
aynen benimde az önce jeton düştü
salı yatırıcam parayı
aile hekimine salı gününe randevu aldım
çarşamba günüde askerlik şubesine randevu aldım adapazarına
bakalım inş yetişir işlemler

zaten para yatırma ve sağlık muayenesi salı günü halledilir
boş bi şube bulursam adapazasına da gitmeye gerek kalmaz

agresive
25-10-2018, 21:44
arkadaşlar ziraat bankasına para yaptıracaksanız adınıza hesap açıyorlar parayı havuzda topluyorlar sisteme geçmesi bir günü buluyor ben sabah 10 da yatırmıştım öğlene kadar düşer gelin makbuzunuzu alın diyorlar.
ama ertesi günü buluyor ziraat bankasına para yaptıracaksanız bunu dikkate alın derim.

urukain
25-10-2018, 21:46
benim para yatırma ve askerlik şubesi işlemleri tamamda aile hekimine gittiğimde bir türlü msbden veri çekemiyor 1 haftadır hep "msb yoklama bilgilerini çekerken teknik bir aksaklık meydana gelmiştir" hatası alıyor, var mı başına gelen ??

agresive
25-10-2018, 21:52
ben ve arkadaşların başına gelen bu aile hekimliği vs işlem sırası varya hastane sevk ve asker alma kırmızı durumda 1 ay kadar durdu
3. celpler açıklandıktan sonra yeşile döndü 2. celp açıklanmadan iki hafta önce yatırmıştık parayı hala bekliyoruz

Nightfish
25-10-2018, 22:13
arkadaşlar ziraat bankasına para yaptıracaksanız adınıza hesap açıyorlar parayı havuzda topluyorlar sisteme geçmesi bir günü buluyor ben sabah 10 da yatırmıştım öğlene kadar düşer gelin makbuzunuzu alın diyorlar.
ama ertesi günü buluyor ziraat bankasına para yaptıracaksanız bunu dikkate alın derim.

Sizin bayağı talihsiz olmuş. Ben de Ziraat'e yatırdım. Hatta parayı çekmek için kendi bankam Garanti'de 30 dk bekledim, arabayı park etmek dahil Ziraat'te işlem toplam 10 dakikada bitti. Dekontları vs de hemen verdiler, hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Nightfish
25-10-2018, 22:15
benim para yatırma ve askerlik şubesi işlemleri tamamda aile hekimine gittiğimde bir türlü msbden veri çekemiyor 1 haftadır hep "msb yoklama bilgilerini çekerken teknik bir aksaklık meydana gelmiştir" hatası alıyor, var mı başına gelen ??

Buna da cevap vereyim. Öğleden sonra sistem kilitleniyor, sabah 08:00 gibi gidip hemen işlemi yaptırmanız lazım. Ofisten bir arkadaşımla aile hekimim aynı. O öğleden sonra gitti, verileri alamadı. Doktor sağolsun o olmadan ertesi sabah erkenden girmiş halletmiş, bi kutu kestane şekeri isterim dedi aldık götürdük :)

berkaym
25-10-2018, 23:47
Bu arada yeni farketttim daha bankayı halletmeyenler varsa eğer ziraat mobil indirip randevu alabilirsiniz. Ziraat müşterisi olmanıza gerek yok tc ile istediğiniz şube ve saate randevu alıp gidebilirsiniz.

Grimlord
26-10-2018, 00:04
İstanbul'da askerlik şubelerinin bazıları 24 saat çalışıyormuş, öyle yazmışlar ekşide. Bayağı bir başvuru olmuştur

MCN21
26-10-2018, 03:15
İstanbul'da askerlik şubelerinin bazıları 24 saat çalışıyormuş, öyle yazmışlar ekşide. Bayağı bir başvuru olmuştur

Kaç ay süre verdiler yine millet son dakikaya yığılmış.

BerkayKamaci
26-10-2018, 07:51
Yanlız askerlik şubesinden önce aile hekimini halledemiyorsunuz diye biliyorum. Önce banka - askerlik şubesi - aile hekimi diye gidiyor sıra bilginiz olsun.

said_
26-10-2018, 08:14
Ben başvuruyu açıklandıktan sonra 2. haftasında yaptım.
parayı yatırıp şubede başvuruyu yaptık. Muayene celp açıklandıktan sonra yapılmıyormu. benim herhangi bir muayenem yok.

fthdrn
26-10-2018, 08:17
Aile hekiminin izinli olacağı tuttu işin yoksa salı gününe kadar bekle.

berkaym
26-10-2018, 09:17
Aile hekiminin izinli olacağı tuttu işin yoksa salı gününe kadar bekle.

Şuan aile hekimide sisteme giremiyo zaten gitsenizde hallolmuyo

fthdrn
26-10-2018, 10:52
Şuan aile hekimide sisteme giremiyo zaten gitsenizde hallolmuyo

Sabah erken saatlerde sistem aktif oluyordu dedi aile hekimi. Bakalım artık bir şekilde hallolucak

berkaym
26-10-2018, 11:13
Sabah erken saatlerde sistem aktif oluyordu dedi aile hekimi. Bakalım artık bir şekilde hallolucak

Sabah 9’dan beri 3 kere gittim en son sisteme girdi ama onay alamadı. Bugün saat başı gidicem bakalım

fthdrn
26-10-2018, 11:19
Sabah 9’dan beri 3 kere gittim en son sisteme girdi ama onay alamadı. Bugün saat başı gidicem bakalım

Aile hekimi ile aranız iyiyse rica edin kendisi müsait oldukça denesin

tuner faruk
26-10-2018, 11:23
Bilenler vardır Küçükçekmece-Avcılar askerlik şubesi E-5 üzeri yan yolda park yeri olmadığından insanlar yanyolda 1 şeride aracı park ediyolar.
Dün akşam saat 23:30 gibi Sefaköyden itibaren ciddi trafik vardı meğersem askerlik şubesi açıkmış işlem yapıldığı için insanlar 1 şeride araçlarını bırakmışlar saat kaça kadar işlem aldılar bilmiyorum ama aklınızda bulunsun:)

erdalss
26-10-2018, 12:40
arkadaşımada muayene yapılacağı söylenmemiş yada o atlamış, daha sonra askeriyeye gittiğinde muayene olmazsan sana celp gelmez demişler muayeni yaptır bekle demişler,

-Murat Özcan-
26-10-2018, 12:45
Ben bizim arkadaşla konuştum. Kütahya da yapıyor şuan hatta bugün bitti. Adam 21 günde çavuş olmuş nasıl olmuş bende anlamadım. 21 günde çavuş olunur mu ?

YasinTEMUR
26-10-2018, 16:04
Ben bizim arkadaşla konuştum. Kütahya da yapıyor şuan hatta bugün bitti. Adam 21 günde çavuş olmuş nasıl olmuş bende anlamadım. 21 günde çavuş olunur mu ?

Öyle bir ihtimal yok bende bugün Kütahya’dan terhis oldum çöküp kalkmaktan başka bişi yapmamıştır :)

cKatmer
26-10-2018, 16:53

Derler :))))

Kısa 359KD yaptım ben 21 gün sonunda Çavuş oldum ağzıma resmen ...... olduğuma da bin pişman oldum. Girer girmez kaşına gözüne mi bakmışlar çavuş yapmışlar :)))

isacicek28
26-10-2018, 20:00
Beykoz askerlik şubesi cumartesi 24 saat çalışacak bilginiz olsun

SerkanYazgan.
26-10-2018, 20:01

acemilerin çavuşu oluyor yani resmi olarak çavuş değil. Sadece acemi askerlerin içinden onlara yol gösterecek birine çavuş deyip geçiyorlar :D Çavuş yemekhaneye götürüyor dua ettiriyor, sayımlara felan topluyor milleti. Yapılacak iş değil :D

YasinTEMUR
26-10-2018, 20:14
acemilerin çavuşu oluyor yani resmi olarak çavuş değil. Sadece acemi askerlerin içinden onlara yol gösterecek birine çavuş deyip geçiyorlar :D Çavuş yemekhaneye götürüyor dua ettiriyor, sayımlara felan topluyor milleti. Yapılacak iş değil :D
Kütahya’da bu dediğinizde olmadı bedelli erler aynı rütbede kimsenin ona yol göstermesini hoş karşılamadı olay çıktı sadece uzun dönem çavuş ve onbaşı grubu bunu yaptı ama Çavuşlar’ın ego tatmin ettiği bir 21 gün geçti :)

AşkınS.
26-10-2018, 20:39
Parayı ilk yatıranlardan biriyim,hala gidemedim :) askerlik şubede işlemleri alıp beklemeniz gerek dediği için takip etmemiştim. 1 buçuk ay önce yaptım o işlemi de,henüz açıklanmadı. Muhtemelen uzun bi süre gidemicez. Uzun vadeli plan da yapamıyorum..

Yiğit G.
26-10-2018, 21:46
son günlerde ne zaman bizim bu maltepe askerlik şubesinin önünden geçsem kuyruk var acaip.. Bunların hepsi bedelli mi ?

Octane
26-10-2018, 23:12
Bugun manisa komando seysinden terhis oldum. Herkese basarilar dilerim.

onurgoyunc
27-10-2018, 07:28
Öyle bir ihtimal yok bende bugün Kütahya’dan terhis oldum çöküp kalkmaktan başka bişi yapmamıştır :)

Ben de dün terhis oldum kütahya 8. Bölükten :) Hangi bölükteydiniz?

YasinTEMUR
27-10-2018, 07:35
Ben de dün terhis oldum kütahya 8. Bölükten :) Hangi bölükteydiniz?

2.Bölük benim biraz sıkıntıydı :)

pashaboy
27-10-2018, 07:38
Bende dün terhis oldum kütahya hava er eğitim 6. Bölük şükür kurtulduk geçmiş olsun herkese

onurgoyunc
27-10-2018, 08:13
2.Bölük benim biraz sıkıntıydı :)

Zorladılar sizleri, bizim bölük biraz daha rahattı

yiiter
27-10-2018, 09:06
Balıkesir Merkez Bakım ve Eğitim Komutanlığından dün terhis oldum.

3 hafta ilk başta uzun gelsede çabuk geçti. Bu saatten sonra oraya gideceklere Allah kolaylık versin. Hem soğuk hemde rütbeli adamlar işi çözdü bizde acemiliklerini attılar :)

Bedelli askerlik olayında bölük bölük ve takım takım komutanlar değiştiği için kimisi çök kalk yat çömel yaparak geçiriyor askerliği,

kimiside komutanım ayakta çok bekledik bize bi yat pozisyonu cezası verir misin ile geçti :)

-Murat Özcan-
29-10-2018, 09:54
Gidenler anılarını anlatınsa biz gidecek olanlar da ona göre dikkat edelim

YasinTEMUR
29-10-2018, 17:48
Gidenler anılarını anlatınsa biz gidecek olanlar da ona göre dikkat edelim

Abi bol bol çömelerek oturmaya alıştırın kendinizi birde yanınıza multivitamin hapları alın girişte söylemeyin cebinizde girin gitsin, 340 kişilik bölükte hasta olmayan yoktu yemeklerde hiç meyve çıkmadı Allah sabır versin şimdiden çünkü Çavuşlar iyi ego tatmin ediyor , soru sormak isteyen olursa merak ettiğini yazarsa cevaplarım.

cbrracingteam
29-10-2018, 18:05
Ankara Mamak Mebs muhabere yaptık çiçek gibi bitirdik geldik şükür yemek vs iyi ortam güzel Albay Faruk Tosun un çiftliği

fthdrn
30-10-2018, 08:30
Muayene sistemi çalışıyor. Dövmelerden ve façadan sevk vericekti zor ikna ettim doktoru bunu da hallettik. Artık cekp beklicez her ay

erhanarici18
30-10-2018, 08:47
Arkadaşlar sıralama nasıl şimdi önce para sonra sağlık muayenesi mi yoksa askerlik şubesine mi gidicez
Bide tuzla Gebze Sultanbeyli askerlik şubeleri nin yoğunlukları ne durumdadır giden gören var mı

AliGizda
30-10-2018, 09:05
Kayınço Samsun' da yaptı. 2 celp döneminde gitmişti. Feci öksürüyor. Bu dönemlerde gidene Allah kolaylık versin. Tabanlık ve termal içlik kesinlikle yanınızda götürün.

Orada tetanoz aşısı yapıyorlarmış, gitmeden tetanoz, grip aşısı, vitamin takviyesi vs varsa yaptırmakta fayda var. Silahlar pas içindeymiş.

Bu arada ben hastaneye sevk olmuştum, hastanede işlemlerimi tamamladım fakat evrağı askeriyeye teslim edemedim. Teslim etmek için de son gün 3 ekim midir?

Anıl E.
30-10-2018, 10:29
Muayene sistemi çalışıyor. Dövmelerden ve façadan sevk vericekti zor ikna ettim doktoru bunu da hallettik. Artık cekp beklicez her ay

vatanına göz dikeni ez oğul..

fuatozkan
30-10-2018, 10:35
Arkadaşlar benim aile hekimi samsunda gözüküyor ben ankaradayım kısıtlı gün var git gel problem olucak gibi aile hekimini acilen değiştirme yada devlet hastanesi özel hastana gibi yada farklı yollu nasıl muayene olurum.

safaks
30-10-2018, 11:22
Arkadaşlar benim aile hekimi samsunda gözüküyor ben ankaradayım kısıtlı gün var git gel problem olucak gibi aile hekimini acilen değiştirme yada devlet hastanesi özel hastana gibi yada farklı yollu nasıl muayene olurum.

Internetten cok rahat sekilde degistirebiliyorsun aile hekimini. E nabiz dan oluyor galiba.

fuatozkan
30-10-2018, 12:43
Internetten cok rahat sekilde degistirebiliyorsun aile hekimini. E nabiz dan oluyor galiba.

5 kasım 23.59 da değişir diyor.

berkaym
30-10-2018, 12:53

seçtiğiniz aile hekimine gidn ordan form doldurup aile sağlığı merkezi yada kızılaya yönlendiriyolar hemen değiştiriyolar sonra dönüp sağlık raporunu halledebilirsiniz

Bhdr06
30-10-2018, 12:57
Arkadaşlar sıralama nasıl şimdi önce para sonra sağlık muayenesi mi yoksa askerlik şubesine mi gidicez
Bide tuzla Gebze Sultanbeyli askerlik şubeleri nin yoğunlukları ne durumdadır giden gören var mı

Normal sıralama önce para, sonra askerlik şubesi sonra muayene.
1. E devletten başvurunu yap pdf dosyasından en az 2 tane çıktı al.
2. Parayı yatır, dekontları al.
3. Askerlik şubesine git. Şubede danışmada bir kağıt veriyolar onu imzalayıp, e devletten çıktı aldığın kağıdı imzalayıp bunları dekontlarla beraber teslim ediyosun. Kaşeleyip imzalayıp bir nüshasını sana veriyolar.
4. Lisans mezunu değilsen, hala okuyosan ya da daha önce yoklaman hiç yapılmadıysa e devlete girip (bilgisayardan gir mobilden çıkmıyo) asal yoklama başvurusu yapıyosun. Daha önce yoklaman yapıldıysa gerek yok.
5. Sağlık ocağına gidip kendi aile hekimine muayene ol. Sonucu sisteme otomatik ekleniyo bida askerlik şubesine gitmene gerek yok.
6. En sonda daha önce yoklaman yapılmadıysa e devletten takip edebiliyosun süreci asal yoklama başvuru takipten.

safaks
30-10-2018, 13:21

Beni saglik ocagi saglik merkzine gonderdi. Oraya gittigimde herifler 5dkda gecirdi. Keske gelmeseydin netten de oluyodu dediler. O yuzden yazdim. Ertesi gunse direkt isleme gecti.

Enes-x
30-10-2018, 14:13
Normal sıralama önce para, sonra askerlik şubesi sonra muayene.
1. E devletten başvurunu yap pdf dosyasından en az 2 tane çıktı al.
2. Parayı yatır, dekontları al.
3. Askerlik şubesine git. Şubede danışmada bir kağıt veriyolar onu imzalayıp, e devletten çıktı aldığın kağıdı imzalayıp bunları dekontlarla beraber teslim ediyosun. Kaşeleyip imzalayıp bir nüshasını sana veriyolar.
4. Lisans mezunu değilsen, hala okuyosan ya da daha önce yoklaman hiç yapılmadıysa e devlete girip (bilgisayardan gir mobilden çıkmıyo) asal yoklama başvurusu yapıyosun. Daha önce yoklaman yapıldıysa gerek yok.
5. Sağlık ocağına gidip kendi aile hekimine muayene ol. Sonucu sisteme otomatik ekleniyo bida askerlik şubesine gitmene gerek yok.
6. En sonda daha önce yoklaman yapılmadıysa e devletten takip edebiliyosun süreci asal yoklama başvuru takipten.

5. Madde den sonra sağlık muayenedesinde aile hekiminden geçemeyip hastaneye sevk edilirsen evrakları askerlik şubesine elden iletme mecburiyeti doğmuyor mu?

Birde bi bu yoklama muayenenin en son yapılma tarihi nedir bilen var mı?

fthdrn
30-10-2018, 14:17
Dekontu askerlik şubesine teslim etmenin son günü 3 kasım. Yoklama ve muayenenin son günü yok. E devlette bakanlığın açıklamasında yazıyor zaten.

Enes-x
30-10-2018, 14:28
Dekontu askerlik şubesine teslim etmenin son günü 3 kasım. Yoklama ve muayenenin son günü yok. E devlette bakanlığın açıklamasında yazıyor zaten.

yoklama ve muayenenin nasıl süresi olmaz.Acaba celp tarihi belli olunca mı son muayene tarihi belli oluyor.

Askerlik şubesinden verilen evrakta şöyle diyor

Madde 2 : Yasa kapsamında 03 Kasım 2018 (dahil) tarihine kadar başvurusu kabul edilenlerin;hangi celp döneminde silah altına alınacakları,temel askerlik hizmetini yerine getirmek üzere sevk edilecekleri eğitim birlikleri,yoklama kaydı bulunmayanların yoklamalarını yaptırmaları gereken tarih Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile asal.msb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.Yapılacak duyuru 1111 sayılı Askerlik Kanununun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliği mahiyetindedir.

tuner faruk
30-10-2018, 14:37
5. Madde den sonra sağlık muayenedesinde aile hekiminden geçemeyip hastaneye sevk edilirsen evrakları askerlik şubesine elden iletme mecburiyeti doğmuyor mu?

Birde bi bu yoklama muayenenin en son yapılma tarihi nedir bilen var mı?

Evet evrakları elden teslim etmen gerekiyor.

AliGizda
30-10-2018, 14:56
Beni de hastaneye sevk ettiler, muayene oldum. Belgeyi askerlik şubesine teslim edeceğim fakat aşırı kalabalıktı askerlik şubesi randevu al gel dediler şimdi de internette bedelli askerlik işlemleri için randevu alınmasına gerek yok gibi bir ibare var. Bütün askerlik şubeleri 24 saat çalışıyor mu bilgisi olan var mı?

fuatozkan
30-10-2018, 15:50
Beni saglik ocagi saglik merkzine gonderdi. Oraya gittigimde herifler 5dkda gecirdi. Keske gelmeseydin netten de oluyodu dediler. O yuzden yazdim. Ertesi gunse direkt isleme gecti.

Askerlik şubesine gittim sordum. Önce başvuru işlemleri daha sonra muayene işlemi şimdi onla vakit kaybetme dedi.

Parayı yatırıp gittiğimde tekrar teyit ettiririm zaten.

olivera7
30-10-2018, 16:02
3 kasim sonrasi butun sevkleri aciklicak diye okuyorum ama bir bilgisi olan var mi ?

EmreS13
30-10-2018, 19:45
Bugün kütüğüm Ankara dışında Çorum’da başvurumu yaptım bende.
1) parayı bankaya yatırdım.
2) dekont ve edevlet’ten aldığım çıktıyla beraber askerlik şubesine gittim, evrak imzaladım, bir nüshasını bana verdi, işlemleri memur halletti, en son şube yüzbaşısı vardı ona imzalattırdı, askerlik şubesiyle işin kalmadı dedi.
3) imzaladığım evrağın bir nüshasını bana verip, edevlet üzerinden yapmam gereken işlerin olduğu bir kağıt verdi, bunları yapıp aile hekimine gidip muayene olacaksın ve işlemlerin bitecek dedi.
4) edevlet üzerinden belge doldurma, fotoğraf yükleme, vs. işlerini hallettim, bir tek aile hekimine gidp muayene olma işim kaldı.

Yalnız bende şöyel bir şey çıktı; belge doldururken celp dönemi seçme bölümü vardı, “kasım, şubat, mayıs, ağustos” olarak sırayla celp dönemi seçme seçeneği vardı, bende uygun olan zamanları sıralayıp işaretledim. :)

said_
30-10-2018, 20:06
2) dekont ve edevlet’ten aldığım çıktıyla beraber askerlik şubesine gittim, evrak imzaladım, bir nüshasını bana verdi, işlemleri memur halletti, en son şube yüzbaşısı vardı ona imzalattırdı, askerlik şubesiyle işin kalmadı dedi.
3) imzaladığım evrağın bir nüshasını bana verip, edevlet üzerinden yapmam gereken işlerin olduğu bir kağıt verdi, bunları yapıp aile hekimine gidip muayene olacaksın ve işlemlerin bitecek dedi.
4) edevlet üzerinden belge doldurma, fotoğraf yükleme, vs. işlerini hallettim, bir tek aile hekimine gidp muayene olma işim kaldı.

Yalnız bende şöyel bir şey çıktı; belge doldururken celp dönemi seçme bölümü vardı, “kasım, şubat, mayıs, ağustos” olarak sırayla celp dönemi seçme seçeneği vardı, bende uygun olan zamanları sıralayıp işaretledim. :)

Bende bu şekilde yaptım, fakat bana böyle bir şey söylemediler veya kağıtta vermediler, celp dönemlerini takip et dedi, ilk 3 celp çıkmadı, daha yeni yoklamamı yaptım e-devletten gidip aile hekimine muayene olacağım. Sırf yoklamam yok diye ilk 3 celbe giremedim sanırım.

Burda bir soru işareti var. TSK nın akış şemasında, celp belli olduktan sonra yoklama vs işlemlerini yapacaksın yazıyor.

Grimlord
30-10-2018, 20:44

Yazılan celp dönemleri doğruysa 1 sene bekleyenler bile olacak. Ne işe yaradı ki bu bedelli şimdi? Hani yığılmayı önleyeceklerdi? Yeminle pişman ettiler 6 ay gitmediğime.

EmreS13
30-10-2018, 21:38
Bende bu şekilde yaptım, fakat bana böyle bir şey söylemediler veya kağıtta vermediler, celp dönemlerini takip et dedi, ilk 3 celp çıkmadı, daha yeni yoklamamı yaptım e-devletten gidip aile hekimine muayene olacağım. Sırf yoklamam yok diye ilk 3 celbe giremedim sanırım.
Burda bir soru işareti var. TSK nın akış şemasında, celp belli olduktan sonra yoklama vs işlemlerini yapacaksın yazıyor.
Daha önce kayıt yaptıran arkadaşlarımda bu şekilde yapmışlardı. Atlamış olabilirsin belki.

Yazılan celp dönemleri doğruysa 1 sene bekleyenler bile olacak. Ne işe yaradı ki bu bedelli şimdi? Hani yığılmayı önleyeceklerdi? Yeminle pişman ettiler 6 ay gitmediğime.
Çok saçma bi düzeni olmayan bir şey yaptılar sırf para uğruna ben artık o gözle bakıyorum.

HondatugraL
30-10-2018, 21:39
keşke sseneye çıksa benımkı razıyım :D

CVK
30-10-2018, 22:49
O celp dönemleri normal kısa dönemler için. Seçenekler yani. Biz bedellileri celp aralarına serpiştircekler hahahah.

burkaykalyon
31-10-2018, 07:58
Dün akşam Halıcıoğlu şubeye 8'de girdim. 8.15'te işlemlerim bitti çıktım.

Kalabalık olur zannediyordum ancak bomboştu.

AliGizda
31-10-2018, 08:03
Dün akşam Halıcıoğlu şubeye 8'de girdim. 8.15'te işlemlerim bitti çıktım.

Kalabalık olur zannediyordum ancak bomboştu.

Sabah 8' mi? Akşamları açık diyorlardı açık mı hala?

CaNeR44
31-10-2018, 08:15
Biz şimdi 1 sene boyunca ileriye dönük plan yapamayacakmıyız erken tatil planı bilet alma evlenen düğün nişan vb her an çıkabilir hazır beklemek lazım

ArMy
31-10-2018, 08:30

O celp dönemleri normal askeri yoklama yaptırırken çıkıyor bedelli ile alakası yok diye biliyorum ben.

serkanokan
31-10-2018, 08:39
Ben bedelli başvurusu yaparken celp dönemi işaretleme diye bir seçenek hiç yoktu.
Evrak işlemlerim bittikten sonra arada bir e-devlete girip askerliğinin ne zaman nereye çıkacağına bakarsın dediler, tamam deyip ayrıldım askerlik şubeden.

Ssamet
31-10-2018, 10:02
Ben bedelli başvurusu yaparken celp dönemi işaretleme diye bir seçenek hiç yoktu.
Evrak işlemlerim bittikten sonra arada bir e-devlete girip askerliğinin ne zaman nereye çıkacağına bakarsın dediler, tamam deyip ayrıldım askerlik şubeden.

Zaten yok hocam celp dönemi seçimi falan. Şans usulüne bağlı kısaca :)

burkaykalyon
31-10-2018, 11:05
Sabah 8' mi? Akşamları açık diyorlardı açık mı hala?

Akşam 8. Tüm şubeler 7/24 hizmet veriyor. 5 Kasım'a kadar 7/24 buradayız dedi benim işlemi yapan memur.

volume81
31-10-2018, 11:37
dün işlemleri hallettim bende sadece sağlık raporu kaldı.

Aile hekimine gittim sisteme ulaşamadı istanbul'a geri döndüm.

Şimdi aile hekimini değiştirmek istedim ama her ayın 25'i ile 5'i arasında değiştirirseniz bir sonraki ayın 6'sında geçer felan dedi.

Ayın 6'sınde Aile hekimini değiştirip tekrar muayne olucam.

brs852
31-10-2018, 11:44
Bende Manisa Komanda Eğitim Tugayından geçen hafta sonu geldim.
İşlemleri yaparken gideceğim yer belli olana kadar muayene olmadım yer belli olduktan sonra e-devletten sevk işlemimi başlatıp 1 gün sonrasında gidip muayene oldum.
Askerlik şubesinden onay gelincede sevk kağıdımı indirip direk gittim. Tekrar tekrar şubeye gitmedim.

AliGizda
31-10-2018, 12:26
Akşam 8. Tüm şubeler 7/24 hizmet veriyor. 5 Kasım'a kadar 7/24 buradayız dedi benim işlemi yapan memur.

Sağolasın, o halde bu akşam gidip evrağımı teslim edeyim bende.

said_
31-10-2018, 13:00
Bende Manisa Komanda Eğitim Tugayından geçen hafta sonu geldim.
İşlemleri yaparken gideceğim yer belli olana kadar muayene olmadım yer belli olduktan sonra e-devletten sevk işlemimi başlatıp 1 gün sonrasında gidip muayene oldum.
Askerlik şubesinden onay gelincede sevk kağıdımı indirip direk gittim. Tekrar tekrar şubeye gitmedim.

Yani yoklamanın olup olmaması ile ilgili değilmi ilk 3 celp. bende yoklamam yok diye çıkmadı sandım.

O zaman Muayene işini aslında birliğe sevk tarihinden önce halletmek yeterli oluyor.

brs852
31-10-2018, 13:12
Yani yoklamanın olup olmaması ile ilgili değilmi ilk 3 celp. bende yoklamam yok diye çıkmadı sandım.

O zaman Muayene işini aslında birliğe sevk tarihinden önce halletmek yeterli oluyor.

aynen öyle eğer bir değişikli olmadıysa ben bu şekilde yaptım hatta 2014 sonrasında muayenesi bulunanların tekrardan muayene olmasına dai gerek yok diye biliyorum sevk kağıdı doldururken gözüküyor muayeneye gerek olup olmadığı

Suleyman
31-10-2018, 13:39
Amasya'da 2.celp olarak tamamladım. Darısı başınıza.

miNNic
31-10-2018, 16:17
Kütahya Hava Er Tug. 2. Dönem olarak yaptım Darısı başınıza çevirmeden korkmadan geçmek çok iyi :))

kickboxer
31-10-2018, 16:37
Burdur 2. celpdim burdura düşmeyin :D yapın bir dümen

SametYkn
31-10-2018, 16:57
gidip gelenler nasıl geçti ne yaptınız ne ettiniz isyan edenler var :)

-Murat Özcan-
31-10-2018, 18:12
Abi bol bol çömelerek oturmaya alıştırın kendinizi birde yanınıza multivitamin hapları alın girişte söylemeyin cebinizde girin gitsin, 340 kişilik bölükte hasta olmayan yoktu yemeklerde hiç meyve çıkmadı Allah sabır versin şimdiden çünkü Çavuşlar iyi ego tatmin ediyor , soru sormak isteyen olursa merak ettiğini yazarsa cevaplarım.

Bazı yerlerde öyle sorunlar varmış demek ki bazı arkadaşlar da rahat geçti dedi fakat hastalık her yerdeymiş sanırım

Ankara Mamak Mebs muhabere yaptık çiçek gibi bitirdik geldik şükür yemek vs iyi ortam güzel Albay Faruk Tosun un çiftliği

Sizin orası rahatmış hocam demek ki bazı arkadaşlar fazla rahat değilmiş

Onurkk06
31-10-2018, 20:04
Arkadaşlar ben Ağustos ortasında işlemleri hallettim oradaki bayan 3 kasımdan sonra belli olucak dedi ama muayene olma muhabbeti falan var nasıl olucak?

kickboxer
31-10-2018, 20:37
Burdur için söyliyeceklerim 19günde 15kg vermek.Yeterlidir sanırım :)

ruudvan
31-10-2018, 22:27

yarasın....

agresive
01-11-2018, 00:32
bizde de tam tersi oldu başvuruyu yapıp parayı yatırıp önce aile hekimliğinden muayene olmamızı istediler muayene olduktan sonra asker alma işlemlerini yaptılar.

Kahn23
01-11-2018, 03:56
İskenderun'da yapan arkadaşlar Bedelli için en iyi yer olduğunu söylüyorlar.

Yurtdışından başvuru yapanlar muayene sorunu nasıl çözdü? Forumda y.dışından başvuran var mı ?

i-vtec07
01-11-2018, 07:39

Barış diye birisi var mıydı sizin birlikte antalyalı ? :D

S.Özeren
01-11-2018, 08:27
Berkaycığım bizim semtten biri gidip geldi

Öttürmüşler

Bugünde samet teslim oldu

O da pek memnun kalmayacak gibi

3 hafta zaten lak diye geçer

Ben dondum kanki

On numara beş yıldızdı

Yemekhane hariç hiç bir sikayetim yok

Yemekhane de tamamen damak zevki

BARR
01-11-2018, 08:31
Gelenlere geçmiş olsun büyük bir yük kalktı üstünüzden.

Anıl E.
01-11-2018, 09:07

19 günde 15 kilo çok sağlıklı değil gibi,bir kontrol olun :)

emir91
01-11-2018, 09:50

Burdur diye alcatraz a atmış olmasınlar sizi :D

said_
01-11-2018, 10:02
Arkadaşlar ben Ağustos ortasında işlemleri hallettim oradaki bayan 3 kasımdan sonra belli olucak dedi ama muayene olma muhabbeti falan var nasıl olucak?

Hem bu linkte hemde resimdeki akış şemasında, yoklama vs. celpler belli olduktan sonra gözüküyor.

Bende o yüzden yaptırmadım. fakat içime bir kurt düştü, ne olur ne olmaz diyip, e-devletten yoklamamı sonrasında da aile hekimine muayene oldum. Muayene hala e-devlete girilmedi. sistem çuvalladı galiba. Bu konuda net bir bilgiye askerlik şubesi verebilir ama onlarında telefonlar kilit.

http://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/bedelli_faaliyet_takivimiI.pdfhttp://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/diagram_03082018.jpg

Seven7
01-11-2018, 10:40
Tüm işlemleri sırası ile gerçekleştirdim. Aile hekimine de muayene oldum, sisteme girişini yaptı. Fakat 3 gündür bu şekilde sistem. Benim yapabileceğim bir şey var mı yoksa 3 Kasım'a kadar diken üstünde beklemeye devam mı?

https://i.hizliresim.com/5yPEJA.jpg

gökberk
01-11-2018, 10:43
O sondakini ne yap ne et yeşile çevirttir bence :)

ahmetbaha-drs
01-11-2018, 10:52
Istanbul-Çatalca şubedeki memurlar 30 Kasım'a kadar belgelerini getirip teslim edebilirler, ama 3 Kasım'a kadar parayı bankaya yatırıp dekont almaları yeterli arkadaslarınıza soyleyin demislerdi özellikle her gelene.

MCN21
01-11-2018, 10:53
Burdur dan memnun kalanlarda var :D Hani beğenip beğenmemek görecelidir de o kadar kiloyu nasıl verdiniz. Heralde ben tek öğün beslensem o kadar kısa sürede 15kg kaybedemem.

yusufcan_k
01-11-2018, 11:04
Tüm işlemleri sırası ile gerçekleştirdim. Aile hekimine de muayene oldum, sisteme girişini yaptı. Fakat 3 gündür bu şekilde sistem. Benim yapabileceğim bir şey var mı yoksa 3 Kasım'a kadar diken üstünde beklemeye devam mı?

benimde aynı bu şekilde bekliyorum valla :D

berkaym
01-11-2018, 13:02
Bende aynı şekilde askerlik şube onayı bekliyorum sadece sordum merak etme düzelicek dedilerde işte bekliyoruz

///KDrÖZER
01-11-2018, 15:01
Bankayı parayı yatırdım askeriyeye gittim evkra işlerini hallettim aile hekimine salı çarşamba ve bugün gittim sabah akşam öğlen arıyorum ara ara girip sistem üzerinden sağlık muayenemi girmeye çalışıyor ve bir türlü sisteme giremediğinden sağlık muayenemde girmedi ne yapacağım bilmiyorum.

fthdrn
01-11-2018, 15:48
Bankayı parayı yatırdım askeriyeye gittim evkra işlerini hallettim aile hekimine salı çarşamba ve bugün gittim sabah akşam öğlen arıyorum ara ara girip sistem üzerinden sağlık muayenemi girmeye çalışıyor ve bir türlü sisteme giremediğinden sağlık muayenemde girmedi ne yapacağım bilmiyorum.

Parayı yatırıp dekontu içeri verdiyseniz bedelli askersiniz demektir. 3 kasıma kadar muayene zorunluluğu yok için rahat olsun.

blow07
01-11-2018, 19:23
Tek tip askerlik gelecek diyorlar .

hakan308
01-11-2018, 19:55
Bende islemleri tamamladim ama yoklama basvurusu yapmaya calistigimda yukumlu olarak kaydiniz bulunmqmaktadir yaziyor bu durumla karsilasan varmi

Onurkk06
01-11-2018, 20:36
Bende islemleri tamamladim ama yoklama basvurusu yapmaya calistigimda yukumlu olarak kaydiniz bulunmqmaktadir yaziyor bu durumla karsilasan varmi

Aynı şekilde benimde

fthdrn
01-11-2018, 20:44
Türkler varoluşlarından beri savaşçılarını çocuk yaşta bu yönde yetiştirip eğitirdi. Yeniden bu düzende profesyonel askerliğe geçiş yapabilsek keşke. 20 yaşına kadar hayatında silah görmemiş genci sınıra yollamak yerine lise eğitiminden başlayıp gerekli donanım ile eğitilen asker arasında çok büyük fark olur.

Yigit-Y
01-11-2018, 23:13
Ben dondum kanki

On numara beş yıldızdı

Yemekhane hariç hiç bir sikayetim yok

Yemekhane de tamamen damak zevki

Hoşgeldin kanka

Kilo vermişindir işte miss gibi :)

agresive
01-11-2018, 23:14

asker alma işlemin tamamlandığında yeşil olacak benim hastane sevkim ile asker alma işlemlerimi bitirdikten bir ay sonra tamamen yeşil olmuştu.

S.Özeren
02-11-2018, 00:33
Sondaki yeşilin önemi yok arkadaşlar ilk ikisi yeşil ise arkanıza yaslanip bekleyin

Ben teslim olmaya doğru yola çıktığım gün yeşil oldu kendisi

Ayrıca hiç muayne olmadan gelen arkadaşlar da mevcutdu kasmayın yani bu kadar

semsialtunbas
02-11-2018, 07:42

bu ekran nereden açılıyor edevlette? ben de başvurumu tamamladım ama muayene vs olmadım, Asal yoklama başvurusu süreç takibinde yükümlü olarak kaydınız bulunmamaktadır yazıyor?

Shadow_Dancer
02-11-2018, 07:43
Su 21 gun olayi kadar sacma bise yok.. ne ogretecekler acaba 21 gunde ben onu anlamadim

DenizKaan
02-11-2018, 08:04
bu ekran nereden açılıyor edevlette? ben de başvurumu tamamladım ama muayene vs olmadım, Asal yoklama başvurusu süreç takibinde yükümlü olarak kaydınız bulunmamaktadır yazıyor?

yüksek lisans yaptınız mı ?
yada okul bitince tecil ettirdiniz mi ?
Bana o yüzden dediler, bende de sizdeki yazılar çıkıyor.

GokhanRS
02-11-2018, 08:09
Su 21 gun olayi kadar sacma bise yok.. ne ogretecekler acaba 21 gunde ben onu anlamadim

15 bin tl lik fitness salonu işte ne güzel :)

punto_multijet
02-11-2018, 08:15

Askerliğimi Asteğmen olarka 2007-2008 yaptım. Dun seferbelik tebliği geldi hazır ol diye kars sarıkamışa :D

YasinTEMUR
02-11-2018, 08:19

Giderken aynısını söylemiştim :) birde dönerken görseydin beni :)

Emre İlbi
02-11-2018, 08:28
Herkese merhaba,

2 ay oldu ben işlemleri tamamlayalı, halen bekliyorum, yalnız ufak bir değişiklik oldu,

şöyle ki; önceden askerlik durumumda 03.11.2018 tarihine kadar erteleme görünüyordu, şuan 31.12.2018 gözüküyor,

açıkçası neler oluyor anlayabilmiş değilim

semsialtunbas
02-11-2018, 08:33
yüksek lisans yaptınız mı ?
yada okul bitince tecil ettirdiniz mi ?
Bana o yüzden dediler, bende de sizdeki yazılar çıkıyor.

ikisini de yaptım hocam, normal miymiş yani böyle gözükmesi?

DenizKaan
02-11-2018, 09:25
ikisini de yaptım hocam, normal miymiş yani böyle gözükmesi?

Normal diyolar hocam, ben de yüksek lisans yaptım bende de görünmüyor.
sadece celp dönemlerini kontrol etmek yetiyor bizde

speedy34
02-11-2018, 09:27
21 gün dayanamayan çıkmaz sanırım :D

kickboxer
02-11-2018, 10:12
Burdur dan memnun kalanlarda var :D Hani beğenip beğenmemek görecelidir de o kadar kiloyu nasıl verdiniz. Heralde ben tek öğün beslensem o kadar kısa sürede 15kg kaybedemem.

Burdur dan memnun kalanlar piyadelerdir. Zpt taburu çok acayipdi anlatılmaz yaşanır.15kg bende kamuflajda anlıyamadım sivilleri giyince pantolnu tutarak cıktım nizamiyeye düşcek diye. Yemekleri kediye köpeğe veriyorsun yemiyordu.Günde 1 yumurtayla ortalama geçirdim salatanın icinden salyangoz bile çıktı.
Böyle beslenmenin üzerine heryere yürü sürekli ceza şınav çek bitmişim ne bileyim :D anlamadım bende halsizliği hissedicek vaktim bile yoktu.

Enes-x
02-11-2018, 11:43
Parayı yatırıp dekontu içeri verdiyseniz bedelli askersiniz demektir. 3 kasıma kadar muayene zorunluluğu yok için rahat olsun.

Emin misin :) Bende muayene olmadım tedirginim gümlemesin hakkımız.

Şu muayenenin son tarihi vs hiç biyerde yazmıyor , hekimden de randevu alamıyoruz full dolu.

volume81
02-11-2018, 12:36

Şu muayenenin son tarihi vs hiç biyerde yazmıyor , hekimden de randevu alamıyoruz full dolu.

Benimde öyle hatta Düzce'ye gittim muayne olmak için sistemde hata var diye olamadım. Askeriyeyi aradım bir hafta 10 gün içinde yapın bi tarihi yok dediler.

burkaykalyon
02-11-2018, 12:54
Yahu muayene konusunda sıkıntı yok. Askeriyeye dekontlarınızı teslim edip size evrak verdiler mi? O zaman tamamsınız.

Ben askeriyeye gittiğim gün aile hekimine gitmiştim. Ancak akşama kadar sisteme düşmemiş. Komutana evrakları imzaya götürdüğümde ''Seni yoklamaya göndereceğim'' dedi. ''Komutanım sabah gittim raporum elimde ancak sisteme düşmemiş'' dedim. ''O zaman göndermeyeceğim 2-3 güne sisteme düşer.'' dedi.

Sağlık muayenesi için 3 Kasım son tarih değil. Celp açıklandıktan sonra da yaptırabilirsiniz. Ancak mutlaka yaptırmanız gerekiyor. Net tarihi yok.

Bu açıklama ''Bedelli Askerlik Platformu'' tarafından yapıldı zaten.

E.Bozoglu
02-11-2018, 13:12
benimde aynı bu şekilde bekliyorum valla :D

Benimde aynı şekil bekliyorum

fthdrn
02-11-2018, 14:21

Celbi geldikten sonra muayene olanlar var. Ama tabi bir an evvel yaptırmakta fayda var memlekette her an her şey değişebilir :)

S.Özeren
02-11-2018, 15:23
Mesela ben yerim açıklandı sonra muayne oldum :)

Shadow_Dancer
02-11-2018, 17:42

Askerliğimi Asteğmen olarka 2007-2008 yaptım. Dun seferbelik tebliği geldi hazır ol diye kars sarıkamışa :D

Abi hayatta bişe ya vardır ya yoktur.. Ben askerligimi 319 KD olarak Anıtkabir komutanlıgında yaptım, iyi ki yapmışım aynı ekiple yine olsa yine yaparım.. Abim tank takım komutanıydı kuzey ırakta bitirdi bir sürü operasyona girdi, sorsam o da aynısını söyler..

Ama bedelli giden adamın zaten derdi askere gitmemek, o bölümü direkt geçmek.. Şimdi bu zamana kadar bedelli gidenler neden acemilik yapmadı, şimdi gidenler neden yapıyor ? Ben işin o kısımındayım. G3'le 3 mermi atınca mı bu adamlar harp durumunda savaşacak.

Kahn23
03-11-2018, 04:35
E-Devlet çöktü :=)

Sabaha anca hallolur.

Mehmetmert
03-11-2018, 07:59
Ben girdim su anda, bu celp döneminizde siniflandirma sonuc bilginiz bulunmamakta diyor hala

Haber siteleri aksam bugun bankalarin acik olacagini falan yazmis, ne zaman celp dönemimiz belli olacak acaba

Kahn23
03-11-2018, 08:39
Ben girdim su anda, bu celp döneminizde siniflandirma sonuc bilginiz bulunmamakta diyor hala

Haber siteleri aksam bugun bankalarin acik olacagini falan yazmis, ne zaman celp dönemimiz belli olacak acaba

Kasım celbinde yoksun. Aralık ayında açıklanacak celbi beklemen lazım.

Mehmetmert
03-11-2018, 10:09
Hiçbir yerde aciklandigina dair haber yok kasim celplerinin, emin misiniz?

Birde her seyi gectim, hadi ilk 3 celp süpriz falan oldu bekledik.Bu bedelli neye gore, hangi aya gore kac kisi goturecek ? Diyelim bu celp cikmadi , surekli celp mi bekleyecegim ben...Cok sacma degil mi, uzun donem yap planini bende ona gore hareket edeyim

Ben herkesin celp plani bugun aciklanacak diye biliyordum, eger gercekten su an aciklanmis ve herkesin celbi aciklanmadiysa cok sinirlenecegim.Boyle sacma iş olmaz

Seven7
03-11-2018, 11:04
Hiçbir yerde aciklandigina dair haber yok kasim celplerinin, emin misiniz?

Birde her seyi gectim, hadi ilk 3 celp süpriz falan oldu bekledik.Bu bedelli neye gore, hangi aya gore kac kisi goturecek ? Diyelim bu celp cikmadi , surekli celp mi bekleyecegim ben...Cok sacma degil mi, uzun donem yap planini bende ona gore hareket edeyim

Ben herkesin celp plani bugun aciklanacak diye biliyordum, eger gercekten su an aciklanmis ve herkesin celbi aciklanmadiysa cok sinirlenecegim.Boyle sacma iş olmaz

Aynı şekilde ben de öyle biliyordum, 3 Kasım'da herkesin yeri açıklanacak diye. Fakat şu açıklamadan sonra sanırım her ay çıktı mı çıkmadı mı kontrol edeceğiz;

' Bedelli Askerlik bu Celp Döneminde sınıflandırma sonuç bilginiz bulunmamaktadır. Bedelli Askerlik başvurusunu yapmış ve belirlenen bankalardan birine ödeme işlemlerinizi gerçekleştirip herhangi bir askerlik şubesine dekontunuz ile birlikte giderek başvuru işlemlerinizi tamamladıysanız, müteakip celp dönemlerini takip ediniz…. '

burkaykalyon
03-11-2018, 11:15

Bugün açıklanacak celpler şu saat itibariyle açıklanmadı Kaan Abi.

Yanlış anons kurbanı etme milleti. :D

erhanarici18
03-11-2018, 12:47
Yoklama ve muayene de yeşil yanıyor fakat askerlik şubesi işlemleri hâlâ kırmızı bi problem olur mu şubeye gidip soralım mı

berkaym
03-11-2018, 13:15
Yoklama ve muayene de yeşil yanıyor fakat askerlik şubesi işlemleri hâlâ kırmızı bi problem olur mu şubeye gidip soralım mı

Baya insandan aynı durun var bende dahil sordum kağıdı aldıysanız gerek yok dediler

Mehmetmert
03-11-2018, 17:19
Celp falan aciklanmamis bu arada benim gibi sovmeyin bosa :D Hatta yarinda para yatirilabilecekmis uzatmislar...

Tum islemler bittikten sonra herkesin yeri ve ayi bence belli olmali,tarihi uymayan dilekceyle degistirebilmeli...vs Oyuncak degil ki bu her ay sayfa yenileyelim...Kendimi gectim , evli barkli olan bile var.Neyse 21 gun aslerligin neresi mantikliki bunda mantik ariyoruz :)

sagi
03-11-2018, 20:33
Celp dönemi tercihi kısmından mı bakıyorsunuz açıklanmasına ?

S.Özeren
04-11-2018, 11:57
Ben mi yapayım ?

Bad-Fast
04-11-2018, 23:55
21 günde 15 kilo iyiymiş :D

Bolkar1st
05-11-2018, 00:11
yıl 2011 istanbul küçükyalıya düştü acemi birligi 23 gün sürdü 18 gün duş alamadık ha bugun ha yarın su patladı yan yattı çamura battı derken duşu aldık. yemekler desen vasattı o yüzden çokta şey yapmamak lazım dümdüz gidin herşey vardır orda :)

zx6r
05-11-2018, 10:22
Bugun açıklanacak diyorlardı varmı bi gelişme e devlet açılmıyor bende

SametYkn
05-11-2018, 13:59
Bugün herkesinki açıklanacaktı ama e devlette tık yok sonuç bulunamadı diyor.

Seven7
05-11-2018, 14:03
Bugün de başvuru aldıklarını gördükten sonra ben umudu kestim bugün açıklanmasından.

rebelh
05-11-2018, 14:10
yıl 2011 istanbul küçükyalıya düştü acemi birligi 23 gün sürdü 18 gün duş alamadık ha bugun ha yarın su patladı yan yattı çamura battı derken duşu aldık. yemekler desen vasattı o yüzden çokta şey yapmamak lazım dümdüz gidin herşey vardır orda :)

biz de izmirde acemi birliğin son 2 gününe kadar duş alamadık
sonra bizim birlikten bir arkadaş tüm generalin birine denk geliyor ama komutan sivil, soruyor durumlar nasıl diye o da haliyle duş alamadık 2 haftadır falan diyor
ertesi gün bir emir herkes yıkanacak
aralık ayında güneş sistemiyle ısınan suda 2200 kişiyi zorla duşa soktular saat 5ti bizim takım girdiğinde
usta birliğinde herkes zatüre..

kickboxer
06-11-2018, 12:36
21 günde 15 kilo iyiymiş :D

günde 2 haslanmıs yumurta yiyebildim. Aşırı kötüydü yemekler miğdem almadı şınav cekip kalkınca 3 4 sn ekran yoktu sonra geliyordu

Sert@ç
06-11-2018, 13:04
Yoklama sureci sorgulama yapiyorum karsima cikanlar bunlar
Askerlik subesini ve aile hekimini halletmeme ragmen hala yesil olmadi ?
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/45491584_2050464068346389_2835022446535376896_n.jp g?_nc_cat=102&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=fc1e8781804d7411d4374ea656869baa&oe=5C444C30

Grimlord
06-11-2018, 13:11
Kalkacak heralde 21 gün, dün haberlerde ilk 3 dönem pilot uygulamaydı vs demişler.
700 bin kişiyi geçmiş başvuru, 3 seneye gelmez askerlik :D

altugkocer
06-11-2018, 13:17
Kalkacak heralde 21 gün, dün haberlerde ilk 3 dönem pilot uygulamaydı vs demişler.

oha :D 10 milyar para eder 700bin kişi

EOZDAG
06-11-2018, 13:23

10 milyar 500 mülyon lütfen :D

Grimlord
06-11-2018, 13:24

Ben ağustos sonu yaptım başvuru, o zaman daha 200 bin kişi yoktu. Bizim millet döte dayandırmayı seviyor :D

altugkocer
06-11-2018, 13:27
10 milyar 500 mülyon lütfen :D

Peki sen 3 milyar 750 milyon sen milyar sen para çekmişsin sen bu parayı ne yaptın diye sormazlar mı devlete :D

Ben ağustos sonu yaptım başvuru, o zaman daha 200 bin kişi yoktu. Bizim millet döte dayandırmayı seviyor :D

Devlet bunu beğendi :D

220T
06-11-2018, 16:03
Haberciler yaş büyütme davalarını henüz keşfedemedi. :)

BARR
06-11-2018, 16:15
Bence artmalı bedelli başvuruları sıcak para mis gibi.

AşkınS.
06-11-2018, 16:20

Kalksın tabi yaaa

S.Özeren
06-11-2018, 18:49
21 gün kalkmaz

Diyelim kalktı , dava açar maddi manevi kaybımi ararim .

GokhanRS
06-11-2018, 20:17
21 gün kalkmaz

Hacı sana, senin 21 günlük maliyetini hesaplayalim üstünü geri verelim derler, bir fatura çıkarırlar. Dersin ki dubaide kral dairesinde mi kaldım :) üste ne kadar borcun çıkar düşün.

McKrop
07-11-2018, 02:03
21 gün gidene yarısını iade edicez densin :D black fridayyy

fthdrn
07-11-2018, 03:03
21 gün kalkmaz

Ben yandım herkes yansın modeli mi :)
ilk 3 celp pilot uygulamaydı, başarılı olunamadı o yüzden 21 günü kaldırıyoruz derler geçerler. Bu memlekette kim hakkını kazanmış ki sen dava açıp hakkını arıycan :)

MCN21
07-11-2018, 03:42
ilk 3 celp pilot uygulamaydı, başarılı olunamadı o yüzden 21 günü kaldırıyoruz derler geçerler. Bu memlekette kim hakkını kazanmış ki sen dava açıp hakkını arıycan :)

Herkes yansından ziyade ilk gidenlerin ciddi hakkı yenmiş oluyor. Bende kaldırılabileceğini veya bir miktar fazladan ücret ile çözme yoluna gideceklerini düşünüyorum. Bunların hiçbiri olmazsa kalan 400-500 bin kişinin celp tarihlerinin tek seferde ilan edilmesi en mantıklı davranış olur.

Diğer yandan devlete dava açıp sonuca ulaşmak ve kazanan taraf olmak biraz zor...

Kahn23
07-11-2018, 08:33
E-Devlette bu şekilde görünenler var.

https://i.hizliresim.com/GDqODN.png (https://hizliresim.com/GDqODN)

Eyüp
07-11-2018, 09:05

Bütün işlemleri hallettim,bende böyle görülüyor...

serkanokan
07-11-2018, 12:51
Savunma bakanı en geç aralık ayında celb tarihlerini ve yerlerini açıklayacağız demiş.

Mehmetmert
07-11-2018, 13:19

Abi allah için bilgi kirliliği yapma , bir önceki sayfa 4.celp açıklandı sana çıkmamış dedin her yerde açıklanıp açıklanmadığına baktım...

Bu attığın SS'de işlemlerini tamamlamış herkeste görünen ekran ... Bu şekilde görünenler var değil , herkeste bu şekilde görünüyor zaten.Yeni değişmiş yada başkalarına yeni gelmiş bir ekran değil

DenizKaan
07-11-2018, 13:27
Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı açıklamada "Şu anda işlemlerini tamamlayan 633 bin 844 gencimiz, vatandaşımızın müracaatlarını tamamladılar, paralarını yatırdılar ve eğitim konusunda da planlamaya dahil edildiler. Bununla ilgili hem eğitim tarihleri hem de eğitim yapacakları yerlerin belirlenmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu ayın sonunda, en geç aralık ayının başında bunlar tamamen açıklanacak.

S.Özeren
08-11-2018, 19:06

Ben yanmadım ki aksine çok keyif aldım . Aynı tayfa aynı bölükte bir 20 daha yaparım

Ben yandım değil mevzu bana giren herkese gircek maddi anlamda , maneviyat katmıyorum bile

Ayrıca kanun da değişiklik maddesi yok bu şekilde değiştirmeleri zaten imkansız he değiştirdiler diyelim . Sonu ne olursa olsun acarim dava isterlerse vatan haini ilan etsinler . Assagi kasımpaşa yani

S.Özeren
08-11-2018, 19:10
Hacı sana, senin 21 günlük maliyetini hesaplayalim üstünü geri verelim derler, bir fatura çıkarırlar. Dersin ki dubaide kral dairesinde mi kaldım :) üste ne kadar borcun çıkar düşün.

Hesaplasınlar kanki ,
benim askeriye gitmeden önce yaptığım alışveriş
Askeriyede harcadiklarim
1 maaş
Döndüğümde olan odemelerimin gecikmesi (daha önce hiç gecikme yok )
Ayrıca ben askerdeyken dedemin vefatı benim son vazifemi yerine getiremem gibi bissürü şey var

Savaş istiyorlarsa gelsinler sıkıntı yok :)

levent
10-11-2018, 18:47
Hesaplasınlar kanki ,
benim askeriye gitmeden önce yaptığım alışveriş
Askeriyede harcadiklarim
1 maaş
Döndüğümde olan odemelerimin gecikmesi (daha önce hiç gecikme yok )
Ayrıca ben askerdeyken dedemin vefatı benim son vazifemi yerine getiremem gibi bissürü şey var

Savaş istiyorlarsa gelsinler sıkıntı yok :)

Valla geçmiş olsun hacı, biz hala beklemece.

Ama şöyle bişey var,

1 maaş, dedenin vefatı (Allah rahmet eylesin bu arada size sabırlar dilerim) üzerinden ancak bişeyler iddia edebilirsin.

Askeriyede harcadığını zaten dışarda da yicektin derler en basiti, don atlet mevzuunda da veriyoruz der geçer borçlu çıkartır devlet her türlü :)

CelalMrz
10-11-2018, 19:33
21 gün de biter mi bilader allah kurtarsın şimdiden. Atarsa 226

S.Özeren
11-11-2018, 01:11
Valla geçmiş olsun hacı, biz hala beklemece.

Ama şöyle bişey var,

1 maaş, dedenin vefatı (Allah rahmet eylesin bu arada size sabırlar dilerim) üzerinden ancak bişeyler iddia edebilirsin.

Askeriyede harcadığını zaten dışarda da yicektin derler en basiti, don atlet mevzuunda da veriyoruz der geçer borçlu çıkartır devlet her türlü :)

Sağol kanki dostlar sağolsun

Orası öyle doğru söylüyorsun , anlatmak istediğim aslında kılıfına uydursalar bile ben dava acarım maksad ibnelik olsun :)

Keşke bugün kaldirsalar.. cok insan boş boş bekliyor . Gidip yapmaktan çok beklemesi daha zor

Burak E.
12-11-2018, 13:24
Sağol kanki dostlar sağolsun

Orası öyle doğru söylüyorsun , anlatmak istediğim aslında kılıfına uydursalar bile ben dava acarım maksad ibnelik olsun :)

Keşke bugün kaldirsalar.. cok insan boş boş bekliyor . Gidip yapmaktan çok beklemesi daha zor

ben bekliyorum resmen boş boş cıksada gidip gelsem heme işime gücüme baksam diye samet abi :)

therev
15-11-2018, 17:15
37 celp varmis subat 2020ye kadar surecekmis daha sacma bir sey duymadim. Millet bir an once bu durum cozulsun diye verdi zaten paralari.

Bad-Fast
15-11-2018, 23:27
1 milyona yakın başvuru olmuş , 2020 normal gibi :)

Onamdar
16-11-2018, 11:40
Çok saçma iş oldu hakaten. İlk 2 3 celpte çıksa da gitsek bir an önce. Zaten 1 - 1 buçuk yıl sonrasına celbi çıkan adam hali hazırda çalışmıyorsa bedelli yapmasının bir anlamı olmayacak. Zaten iş bulamaz bu halde sonuçta kimse 1 sene sonra 21 gün askere gidecek adamı almak istemez. Gider 5.5 ay gelir parasını da geri alır. İş değiştirmeyi düşünen insana da engel oldular. Ben zaten çalışıyorum iş değiştirmeyi düşünmüyorum 1 sene sonra yada 1 ay sonra gitmem arasında bir farkı olmaz benim için ama herkes benim kadar şanslı olmayabilir.
Bundan önceki iki bedelli de katılım çok daha az olmasına rağmen eğitim şartı yoktu. Şimdi tarihin en yüksek kapsamlı (25 yaş-15 bin) bedellisini çıkarıp toplam 40 celp dönemi ve 2 yılda bunca insanı 21 gün zorunlu eğitime almak en hafif tabirle işgüzarlık.

By CrAzY
16-11-2018, 12:54
Arkadaşlar bu tek tip askerlikten haberi olan varmı kısa dönemim diye bedelli yapmadık. Tek tipe çevirirlerse benim işler sarpa sarıyor. Şimdi tecili bozsam şubata yetiştirirlermi diyeceğim ama tamamen bu boşlukla alakalı olabilir. Ne yapayım bozdurayım mı tecili ?

brv
16-11-2018, 14:27
Çok saçma iş oldu hakaten. İlk 2 3 celpte çıksa da gitsek bir an önce. Zaten 1 - 1 buçuk yıl sonrasına celbi çıkan adam hali hazırda çalışmıyorsa bedelli yapmasının bir anlamı olmayacak. Zaten iş bulamaz bu halde sonuçta kimse 1 sene sonra 21 gün askere gidecek adamı almak istemez. Gider 5.5 ay gelir parasını da geri alır. İş değiştirmeyi düşünen insana da engel oldular. Ben zaten çalışıyorum iş değiştirmeyi düşünmüyorum 1 sene sonra yada 1 ay sonra gitmem arasında bir farkı olmaz benim için ama herkes benim kadar şanslı olmayabilir.
Bundan önceki iki bedelli de katılım çok daha az olmasına rağmen eğitim şartı yoktu. Şimdi tarihin en yüksek kapsamlı (25 yaş-15 bin) bedellisini çıkarıp toplam 40 celp dönemi ve 2 yılda bunca insanı 21 gün zorunlu eğitime almak en hafif tabirle işgüzarlık.

Daha öncekilerin bedeli daha yüksekti, katılım düşüktü, şu an bedel herkesin ödeyebileceği seviyede olduğu için çok fazla katılım oldu.
Tarihi belli olmadan, belirsizlik içerisinde yaşanan bir durum olsaydı eğer söyledikleriniz de haklılık payı biraz daha fazla olurdu, ama 15gün içerisinde herkesin celp dönemi belirlenecek, istediğiniz gibi program yapabileceksiniz.

Askerlik yükü sırtınızdan öyle yada böyle alınıyor, bedelli çıkmasaydı kaçak olarak çalışmaya/okumaya/yaşamaya mı devam etmek isterdiniz?

Arkadaşlar bu tek tip askerlikten haberi olan varmı kısa dönemim diye bedelli yapmadık. Tek tipe çevirirlerse benim işler sarpa sarıyor. Şimdi tecili bozsam şubata yetiştirirlermi diyeceğim ama tamamen bu boşlukla alakalı olabilir. Ne yapayım bozdurayım mı tecili ?

Bir arkadaşım kısa dönem olmasına rağmen 12 ay olarak askere almışlar, bedelli sayısı fazla olduğu için kısa dönemlere 12 ay çıkma oranı bu aralar biraz daha yüksek sanırım.

By CrAzY
16-11-2018, 14:34
Daha öncekilerin bedeli daha yüksekti, katılım düşüktü, şu an bedel herkesin ödeyebileceği seviyede olduğu için çok fazla katılım oldu.
Tarihi belli olmadan, belirsizlik içerisinde yaşanan bir durum olsaydı eğer söyledikleriniz de haklılık payı biraz daha fazla olurdu, ama 15gün içerisinde herkesin celp dönemi belirlenecek, istediğiniz gibi program yapabileceksiniz.

Askerlik yükü sırtınızdan öyle yada böyle alınıyor, bedelli çıkmasaydı kaçak olarak çalışmaya/okumaya/yaşamaya mı devam etmek isterdiniz?

Bir arkadaşım kısa dönem olmasına rağmen 12 ay olarak askere almışlar, bedelli sayısı fazla olduğu için kısa dönemlere 12 ay çıkma oranı bu aralar biraz daha yüksek sanırım.

12 aydan kastımız astek mi ? Normal bir 12 ayı bu bünye kaldıramaz hocam :D

brv
16-11-2018, 15:08
12 aydan kastımız astek mi ? Normal bir 12 ayı bu bünye kaldıramaz hocam :D

Astek yahu, düz 12 ay değil :)

By CrAzY
16-11-2018, 15:14
Astek yahu, düz 12 ay değil :)

Bakalım ben 30 kasım gelmeden tecili bozacağım. Askerlik şubesi ile görüştüm 30 kasım öncesi bozarsam şubata gidersin dediler. Astek olursam maddi olarak imkan olarak iyi olur bence ama 5 ay iyidir :)

Onamdar
16-11-2018, 19:53

Sanıyorum yazdıklarımı bütünüyle okumadınız. Orada belirttim benim için 1 ay sonra yada 1 yıl sonra gitmem birşeyi değiştirmez zaten çalışıyorum işimide değiştirmeyi düşünmüyorum lakin şöyle bir durm var iş arıyorsunuz 1 sene sonra 21 günlük eğitime gidiceksiniz kim alır sizi işe. Anca çok kalifiye birisinizdir o zaman bakmaz alırlar. Yada iş değiştirmek istiyosunuz yine aynı durum söz konusu.

yusufcan_k
19-11-2018, 08:40
5 İNCİ KOR. 105 İNCİ TOP.A.K.LIĞI/TEKİRDAĞ ÇORLU

Sevk Başlangıç
26/04/2019
Sevk Bitiş
11/05/2019

Onamdar
19-11-2018, 08:46
29 haziran bursa

serkanokan
19-11-2018, 08:46
2019 Eylül
Tekirdağ - Saray

dirk
19-11-2018, 08:47
04 Ocak Yenifoca

uniquel
19-11-2018, 08:48
haziran 2019
iskenderun

sevk baslangic 24 mayıs
sevk tarihi 8 haziran

görünüyor. Teslim tarihi 8 haziran mıdır simdi?

GEB
19-11-2018, 08:48
Günaydınlar, 12.2018 Balıkesir :)

DEJ
19-11-2018, 08:50
05/04/2019 11 inci komd.tug. Söke k.yrd.liği/aydin söke

McKrop
19-11-2018, 08:53
Mebs okl. Ve eğt.mrk.k.liği/

ankara mamak

-ER-
19-11-2018, 08:55
haziran 2019
iskenderun

sevk baslangic 24 mayıs
sevk tarihi 8 haziran

görünüyor. Teslim tarihi 8 haziran mıdır simdi?

8 inde başlayacak Cumartesi ama 10'unda da teslim olabilirsin

Ömer Musaoğlu
19-11-2018, 09:00
İkmal maliye okulu eğitim merkez komutanlığı Maltepe İstanbul

Sevk tarihi 13/04/2019

Sevk başlangıç 29/03/2019

Sevk bitiş 13/04/2019

Emre İlbi
19-11-2018, 09:00
15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Amasya 29.12.2018

herkese hayırlı olsun :)

therev
19-11-2018, 09:02
2019 agustos
kırklareli vize

ramo35
19-11-2018, 09:08
15'inci Piyade Eğitim Tugayı 5'inci p eğt tb Samsun/Merkez Eylül 2019 :S

Evrenoz
19-11-2018, 09:08
5 İNCİ KOR. 105 İNCİ TOP.A.K.LIĞI/TEKİRDAĞ ÇORLU

Sevk Başlangıç
26/04/2019
Sevk Bitiş
11/05/2019

Aynı komutanlıkta farklı bir bölükteydim. Baya büyük bir yerdir, bölüm bölüm ayrılmıştır.
En güzel mevsimde gidiyorsun.
Gündüzler bunaltmayan sıcak, geceler üşütmeyen serin

Burak K.
19-11-2018, 09:13
İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K./İSKENDERUN

Sevk Tarihi: 08/06/2019
Sevk Bitiş: 08/06/2019

8 Haziranda teslim olmam mı gerekiyor doğru anlıyorum sanırım?

Burak K.
19-11-2018, 09:14
İSKENDERUN DZ.ÜS K. DENİZ ER EĞİTİM ALAY K./İSKENDERUN

Sevk Tarihi: 08/06/2019
Sevk Bitiş: 08/06/2019

8 Haziranda teslim olmam mı gerekiyor doğru anlıyorum sanırım?

Sevk Başlangıç: 24/05/2019

streetracer_nos
19-11-2018, 09:14
15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Amasya 29.12.2018

herkese hayırlı olsun :)

Şirket yemekleri lahmacun salonlari internet kafe manav falan kral yere düşmüssün h.o

levent
19-11-2018, 09:17
MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA MAMAK

22/12/2018

Hayırlı olsun

-Murat Özcan-
19-11-2018, 09:18
Celp Dönemi
2018 ARALIK-7B
Celp Grubu
1
Birlik Adı
3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ
Sevk Tarihi
22/12/2018
Sevk Başlangıç
07/12/2018
Sevk Bitiş
22/12/2018

Hayırlısı bakalım. Bedelli mi kısaldı ben mi yanlış hesaplıyorum beyler. Ben şimdi tam olarak ne zaman teslim olmam gerekiyor..

burkaykalyon
11/10/2019

Aydın

:D

levent
Mebs okl. Ve eğt.mrk.k.liği/

ankara mamak

Tarihler? Aynı yerdeyiz

AliGizda
19-11-2018, 09:19