Orijinalini görmek için tıklayınız : Seat Leon 1.4 TSİ FR Kullanıcıları Yardım ?
-Murat Özcan-
23-05-2018, 12:49
Merhaba arkadaşlar, öncelikle kendi aracım olan 1.6 TDI Golf aracımı satmaya karar verdim. Yakıt ortalamam şehir içi 6.5 ile 7.8 arası değişiyor uzun yolda ise 5.4 ile 6.5 arası oluyor. 1.2 TSİ Leon biraderimde var kullanması keyifli yakıtıda normal geldi bana. 1.4 FR almam konusunda beni ikna etmeye çalışıyor. Dizelden benzine geçiş mantıklı olur mu bu devirde bilmiyorum fakat FR ların şehir içi yakıt tüketimi sakin kullanımda 6.4 6.7 arası bir şey olduğunu duydum. Burada kullanan bir çok arkadaşlar var FR almamı önerirmisiniz yakıtları nasıldır ?
individual
23-05-2018, 13:11
Senede kaç bin km yapıyorsunuz birde hangi ilde yaşıyorsunuz.
i-vtec07
23-05-2018, 13:12
Hertürlü tdi dan fazla yakar murat, bence 1.2 tsı bak 1 litre daha az yakıyo diye biliyorum yada 1.0 tsı ada yönelebilirsin.
Fr logosuna kanma evet illaki daha keyifli araç ama öyle hothatch keyfi vermiyo hiç bi zaman.
6.5-7.8 TDI yaktığı yerde aynı koşulda 1.4tsi çok net 7.5-10 arası yakar.
-Murat Özcan-
23-05-2018, 13:16
Senede kaç bin km yapıyorsunuz birde hangi ilde yaşıyorsunuz.
Senede 10.000 ile 15.000 arası yapıyorum hocam. Tekirdağ Merkezde yaşıyorum..
Hertürlü tdi dan fazla yakar murat, bence 1.2 tsı bak 1 litre daha az yakıyo diye biliyorum yada 1.0 tsı ada yönelebilirsin.
Fr logosuna kanma evet illaki daha keyifli araç ama öyle hothatch keyfi vermiyo hiç bi zaman.
1.2 TSI bilader de var dostum fakat görünüşü falan güzel olduğu için kırmızı full bir FR bana yakışır diye düşünüyorum. Ama tabi yakıt beni düşündürüyor..
-Murat Özcan-
23-05-2018, 13:17
6.5-7.8 TDI yaktığı yerde aynı koşulda 1.4tsi çok net 7.5-10 arası yakar.
Neden sorduğum FR sahipleri basmadığın zaman az yaktığını söylüyorlar onuda anlamadım hiç hocam
TDI'da basmayınca 3.3lt yakıyor. Elmayla-elma kıyaslamak gerekiyor. Basıyorsan ikisinde de basıyorsun, sakinse ikisinde de. Aradaki fark sabit.
Ama benzinlide şöle bir durum var, bastın mı kat kat artıyor, dizelde sabit.
Neden sorduğum FR sahipleri basmadığın zaman az yaktığını söylüyorlar onuda anlamadım hiç hocam
Sen biraz basıyor gibisin ama.
Şehir içi 6.5 ile 7.8 1.6 TDI için gerçekten fazla normal koşullarda. Max 6.5 iyidir.
Şehirdışı verinde keza öyle.
Kardeşim bırakın artık araba almayı,altınızdaki araba en iyi arabadır. Biraz cebinizi düşünün , mazotta litre olarak pahalı ama uzun vadede yine benzinden az yakıyor.
araban var çok şükür,bırakalım şu insanları zengin etmeyi araba piyasası dursun biraz. 1 ay önce 90'a leon alıp 1 ay sonra 105 e satıyorlar .
individual
23-05-2018, 13:31
Senede 10.000 ile 15.000 arası yapıyorum hocam. Tekirdağ Merkezde yaşıyorum..
1.2 TSI bilader de var dostum fakat görünüşü falan güzel olduğu için kırmızı full bir FR bana yakışır diye düşünüyorum. Ama tabi yakıt beni düşündürüyor..
İstanbul'a göre çok trafik olmaz sanırım.
Senede yaptığın km göre benzinli daha mantıklı.
psikolojik olarak dizelden benzin'e geçince daha çok yakıyor diyeceksin.
Rakamsal olarak hesaplandığında araba alırken sıfır km'de
Senede 15.000KM üstü yapıyorsan dizel mantıklı oluyor.
Karar senin.Ama benzinli şuan bence daha mantıklı.
Gazlayınca 10 litre yakan mk3 FR varsa ya raçta sorun vardır.
2013 mk3 1.4 10 hp manuel fr var bende.
Her gün etiler ataşehir gidip geliyorum.
Temel ortalama 7.3 litre
Eğer abartarak gazlarsam 8.5 oluyor ama araca ciddi yüklenmek gerekiyor.
Mk3 FR ciddi keyifli arabadır ama kalite hissi golfe göre düşüktür.
Gazlayınca 10 litre yakan mk3 FR varsa ya raçta sorun vardır.
2013 mk3 1.4 10 hp manuel fr var bende.
Temel ortalama 7.3 litre
Edit olmadığı için aşağıda mesajın düzenlenmiş hali
Gazlayınca 10 litre yakan mk3 FR varsa ya araçta sorun vardır ya da yanlış kişilerin ellerinde egsoz filtre vb modifiyesi yapılmıştır.
2013 mk3 1.4 140 hp manuel fr var bende.
Temel ortalama 7.3 litre
Trim sesi yapar özellikle sunroof'tan sıcak havalarda
Ön amortisörler bazen sesli çalışır
Çok abartılı olmamakla birlikte yağ eksiltir.
Ön kapılara izolasyon yaptırmazsan yüksek sesli müzikte kapı cızırtısı dinlersin.
Golf ün ağırlığını bilmem ama ben 2.0 manuel 1500kg araç ile ş.içi 7 yi geçmiyorum. 1.6 için fazla gibi.
Bence mevcut ile devam etmelisin. Aracına da yazılım vs yaptır benzin farkı yerinde zaten TDI uğraşıldığında iyi güçler veren makinalar.
ikisinde de bakımın yılda 1 kere gelir hadi çok gazladın 2 bakım yap. LT cinsinden yine az yakarsın.
Grimlord
23-05-2018, 14:07
Şu benzin fiyatları ile büyük cesaret olur derim. Bence aracınızla devam edin
-Murat Özcan-
23-05-2018, 14:09
TDI'da basmayınca 3.3lt yakıyor. Elmayla-elma kıyaslamak gerekiyor. Basıyorsan ikisinde de basıyorsun, sakinse ikisinde de. Aradaki fark sabit.
Ama benzinlide şöle bir durum var, bastın mı kat kat artıyor, dizelde sabit.
Haklısın hocam iyi düşünüp karar vermeliyim.
Sen biraz basıyor gibisin ama.
Şehir içi 6.5 ile 7.8 1.6 TDI için gerçekten fazla normal koşullarda. Max 6.5 iyidir.
Şehirdışı verinde keza öyle.
Ben biraz basıyorum ve 18 jantlar var aracımın üzerinde 225/40/18 lastikler var Egr iptal
Kardeşim bırakın artık araba almayı,altınızdaki araba en iyi arabadır. Biraz cebinizi düşünün , mazotta litre olarak pahalı ama uzun vadede yine benzinden az yakıyor.
araban var çok şükür,bırakalım şu insanları zengin etmeyi araba piyasası dursun biraz. 1 ay önce 90'a leon alıp 1 ay sonra 105 e satıyorlar .
Doğru diyorsun hele ki şu an ki araba piyasası hayli hayli arttı
İstanbul'a göre çok trafik olmaz sanırım.
Senede yaptığın km göre benzinli daha mantıklı.
psikolojik olarak dizelden benzin'e geçince daha çok yakıyor diyeceksin.
Rakamsal olarak hesaplandığında araba alırken sıfır km'de
Senede 15.000KM üstü yapıyorsan dizel mantıklı oluyor.
Karar senin.Ama benzinli şuan bence daha mantıklı.
Evet bana da öyle geliyor düşünüp karar vereceğim
kelalper
23-05-2018, 14:13
dizelden az yakabilme şansı yok. Bir de Golf ile kıyasladığında konfor olarak çok geride kalır. FR sadece görüntüden ibaret bir araba. İşçilik kalitesi yalıtım vs olarak Golfe çok uzak.
-Murat Özcan-
23-05-2018, 14:14
Gazlayınca 10 litre yakan mk3 FR varsa ya araçta sorun vardır ya da yanlış kişilerin ellerinde egsoz filtre vb modifiyesi yapılmıştır.
Temel ortalama 7.3 litre
Trim sesi yapar özellikle sunroof'tan sıcak havalarda
Ön amortisörler bazen sesli çalışır
Çok abartılı olmamakla birlikte yağ eksiltir.
Ön kapılara izolasyon yaptırmazsan yüksek sesli müzikte kapı cızırtısı dinlersin.
Detaylı bilgiler için teşekkür ederim hocam. Bu Seat Sound olan serilerde o zaman daha çok mu cızırtı geliyordur ?
Golf ün ağırlığını bilmem ama ben 2.0 manuel 1500kg araç ile ş.içi 7 yi geçmiyorum. 1.6 için fazla gibi.
Bence mevcut ile devam etmelisin. Aracına da yazılım vs yaptır benzin farkı yerinde zaten TDI uğraşıldığında iyi güçler veren makinalar.
ikisinde de bakımın yılda 1 kere gelir hadi çok gazladın 2 bakım yap. LT cinsinden yine az yakarsın.
Fazla olmasının sebebini 225/40/18 jantlarıma bağlıyorum hocam etkisi varmıdır o kadar diyede düşünüyorum ayrıcada EGR iptali var
Şu benzin fiyatları ile büyük cesaret olur derim. Bence aracınızla devam edin
İşte kararsızım bakalım nasıl olacak göreceğiz.
-Murat Özcan-
23-05-2018, 14:16
dizelden az yakabilme şansı yok. Bir de Golf ile kıyasladığında konfor olarak çok geride kalır. FR sadece görüntüden ibaret bir araba. İşçilik kalitesi yalıtım vs olarak Golfe çok uzak.
Evet az önce inceledim kendi aracımla FR aracı. İç kalite olarak ciddi anlamda farklar varmış görmüş oldum.
Kullanan arkadaşlar illa yazar ama jantın etkisi bu ölçüde olmamalı bence. En iyi araba bildiğin arabadır ben olsam değiştirmem.
onursumer
23-05-2018, 14:20
daha hafif ama ben poloda 1.4 tsi act kullandım istanbul şehir içi trafik 9lt nin ustunu gormek mümkün değil
karışık 8lt yakıyordu uzun yolda zaten müthiş ekonomik
denizhandinc
23-05-2018, 14:22
Merhaba arkadaşlar, öncelikle kendi aracım olan 1.6 TDI Golf aracımı satmaya karar verdim. Yakıt ortalamam şehir içi 6.5 ile 7.8 arası değişiyor uzun yolda ise 5.4 ile 6.5 arası oluyor. 1.2 TSİ Leon biraderimde var kullanması keyifli yakıtıda normal geldi bana. 1.4 FR almam konusunda beni ikna etmeye çalışıyor. Dizelden benzine geçiş mantıklı olur mu bu devirde bilmiyorum fakat FR ların şehir içi yakıt tüketimi sakin kullanımda 6.4 6.7 arası bir şey olduğunu duydum. Burada kullanan bir çok arkadaşlar var FR almamı önerirmisiniz yakıtları nasıldır ?
1.6 TDI golf 7 kullanmıs biri olarak sehirci 7.8 ler falan cok fazla geldi bana. Ben sehir dısında 3.9 civarı ile bodruma gittigimi biliyorum sen sehir dısına 6.5 demissin :D aracın highline ise kesinlikle satma. Ama bos paketse FR daha tatmin edici olur.
bence tdi'den devam et abi turbo benzinli aracın ne yapıcağı pek belli olmuyor :)
-Murat Özcan-
23-05-2018, 14:32
Kullanan arkadaşlar illa yazar ama jantın etkisi bu ölçüde olmamalı bence. En iyi araba bildiğin arabadır ben olsam değiştirmem.
Haklısın en iyi araba bildiğin arabadır. Bende iyi araştırıp ona göre hareket edeceğim..
daha hafif ama ben poloda 1.4 tsi act kullandım istanbul şehir içi trafik 9lt nin ustunu gormek mümkün değil
Uzun yolda ciddi anlamda ekonomik doğru diyorsun
1.6 TDI golf 7 kullanmıs biri olarak sehirci 7.8 ler falan cok fazla geldi bana. Ben sehir dısında 3.9 civarı ile bodruma gittigimi biliyorum sen sehir dısına 6.5 demissin :D aracın highline ise kesinlikle satma. Ama bos paketse FR daha tatmin edici olur.
Aracım Tredline ama sonradan doldurdum ben ufak ufak. Jant ve EGR iptali olduğu için bazen çok yaktığını düşünüyorum.
bence tdi'den devam et abi turbo benzinli aracın ne yapıcağı pek belli olmuyor :)
Ne anlamda ne yapacağı belli olmaz kardeşim arıza falan mı açar açıklarmısın :)
Temel ortalama 7.3 litre
Çok net 10+ rahat rahat yakarsın. Gazlama var gazlama var. TDI'da 7.8 çok yüksek bir değer çünkü. Şöle örnek vereyim ben 3 sene 55.000km yazılımlı 6lt yi geçemedim şehir içinde. Tapagaz kullanmamda bile 6.5lt yakıyordu. TDI'da o değer yakılıyorsa TSI'da rahat 10ltsi var. Kıyası tekil değil orantılı yapmak lazım.
Ona bakarsan uzun yolda basmayınca en az Polo GTI yakıyor. 150km ortalaması 4.4-4.5 klima kapalı. (Tek sefere has değil 2 GTI birden fazla sefer)
Çok net 10+ rahat rahat yakarsın. Gazlama var gazlama var. TDI'da 7.8 çok yüksek bir değer çünkü. Şöle örnek vereyim ben 3 sene 55.000km yazılımlı 6lt yi geçemedim şehir içinde. Tapagaz kullanmamda bile 6.5lt yakıyordu. TDI'da o değer yakılıyorsa TSI'da rahat 10ltsi var. Kıyası tekil değil orantılı yapmak lazım.
Ona bakarsan uzun yolda basmayınca en az Polo GTI yakıyor. 150km ortalaması 4.4-4.5 klima kapalı. (Tek sefere has değil 2 GTI birden fazla sefer)
Ben neredeyse 5 yıldır kullandığım arabadan bahsediyorum sen ise kendi düşüncelerinden ve farklı araçlarla yaşadığın tecrübelerden.
Ne diyeyim sana ? Çok haklısın
Turbo benzinli bir arabada 10lt yakamazsın demek kusura bakmayın ama baya komik oluyor. Hele hele İstanbulda.
1.2 TSi Manuel ve 1.4 TSi ACT DSG 150HP MK3 leonlara sahibiz, 1.2 şehir içi 5.5-6.5 litre arası geziniyor kullanıma göre, FR da 6.5 ile 7.5 arası geziniyor.
Stock 1.6 tdi highline golf7 satıp sıfır leon fr aldık, golfle hiçbir şekilde kıyaslanamaz. yaz sonunda satıp a3 veya golf almayı düşünüyoruz.
yakıt konusunda istanbul kısa mesafede tdi 6.5 lt yakıyordu,
fr aynı güzergahta 7 - 7,5lt yakıyor.
Stock 1.6 tdi highline golf7 satıp sıfır leon fr aldık, golfle hiçbir şekilde kıyaslanamaz. yaz sonunda satıp a3 veya golf almayı düşünüyoruz.
yakıt konusunda istanbul kısa mesafede tdi 6.5 lt yakıyordu,
fr aynı güzergahta 7 - 7,5lt yakıyor.
Benzinli arabanın zaten dizel ile aynı tüketim olmasını bekleyemezsin, verdiği güç, bakım masrafları, alırken verilen farka vs bakılınca 1 litre çok da değil gibi?
Jantlar kaç kilo? Replika mı? Egr iptali arttırmaz yakıtı.
rebeloghy
23-05-2018, 17:07
FR sahipleri bassan dahi 8.5 civarını aşmıyor derken aralarda boşluk olunca basıp sonra yelken modu salınarak mı ? Yoksa çıktınız evden 20 km mesafeyi basa basa, dur kalk yaparak falan katedip hala 8.5 u aşmıyor mu diyorsunuz ?
Genel kanı haklı da olarak normalde 5.5-6 yakan dizel 7.5 civarında yaktığı koşulda, benzinli araç 6 dahi yakıyor olsa normalde trafikle-gazlamayla 10 lt seviyesine ulaşır kolayca.
Leon fr bundan daha tutumluysa ne güzel tabii
kalipson
23-05-2018, 17:34
Dizel verilip alınmaz FR. Hele ki şu yakıt fiyatlarıyla.
Haklısın en iyi araba bildiğin arabadır. Bende iyi araştırıp ona göre hareket edeceğim..
Uzun yolda ciddi anlamda ekonomik doğru diyorsun
Aracım Tredline ama sonradan doldurdum ben ufak ufak. Jant ve EGR iptali olduğu için bazen çok yaktığını düşünüyorum.
Ne anlamda ne yapacağı belli olmaz kardeşim arıza falan mı açar açıklarmısın :)
yakıt olarak be abi :) bi bakıyon 7.5 biraz basıyosun 13.7lt :)
Jön Türk
23-05-2018, 18:36
Hata yaparsın, eğer değişim istiyorsan dizel highline golf al
Onur abi araya girmiş gibi olacağım ama, akan trafik ve uzun yol için gt nin değerleri nasıldı?
Çok teşekkür ederim
onursumer
23-05-2018, 19:30
Onur abi araya girmiş gibi olacağım ama, akan trafik ve uzun yol için gt nin değerleri nasıldı?
Çok teşekkür ederim
şehir içi çok doğru bilgi veremem ben hep kısa mesafe kullandım ama sattığım kişi 7.5-8.5 arası kullanıyor umraniye tarafında oturuyor
uzun yolda ise ornek vermem gerekirse bakırkoy den depoyu fullediğimde eskihisar-topcular uzerinden izmir - bodrum yaptığımda bodrum merkeze indiğimde ışık yanmamış oluyordu 4.5 lt falan yakıyor :)
Fazla matematik yapmadan ortalama bir rakam söyliyim dizel golfe göre depo başına 50-70tl fazla harcarsınız fakat buna değer. MK6dan güzel araba ama MK7 için tartışılır iyi yönleride var kötü yönleride
-Murat Özcan-
23-05-2018, 22:00
Fazla matematik yapmadan ortalama bir rakam söyliyim dizel golfe göre depo başına 50-70tl fazla harcarsınız fakat buna değer. MK6dan güzel araba ama MK7 için tartışılır iyi yönleride var kötü yönleride
Bende MK7 mi alsam FR mı alsam onun arasında kaldım açıkcası
-Murat Özcan-
23-05-2018, 22:05
Alıntı yapamıyorum arkadaşlar nette sorun var sanırım tek tek yazacağım buradan cevapları.
CVK: Jantlar Replika dostum fakat onu etkisi olduğunu düşünmüyorum bende dediğin gibi
Kalipson: Bende dizel verip benzinliye geçilirmi hala kararsızım açıkçası
SK10: Anladım kardeşim hayırlısı bakalım
Jön Türk: En kötü öyle yapacam hocam Higline alabilirim karar veremessem
FR öyle çok yakmıyor bence. Normal kullanımda 6-6.5 arası geziyor bende
basarak 30 40km ortalaması(Otobanda 170+) 8-8,5 civarlarında
otobanda sabit düz yol 110-120 5,5 lerde falan
Birkaç eklemeyle golftende ahım şahım geride bir araç degil bence
rebeloghy
24-05-2018, 12:35
FR öyle çok yakmıyor bence. Normal kullanımda 6-6.5 arası geziyor bende
basarak 30 40km ortalaması(Otobanda 170+) 8-8,5 civarlarında
otobanda sabit düz yol 110-120 5,5 lerde falan
Birkaç eklemeyle golftende ahım şahım geride bir araç degil bence
Rakamlar böyleyse çok fazla km yapmayan için güzel seçenek demek ki FR
individual
24-05-2018, 12:46
Örnek olarak ben geçen hafta istanbul ankara - ankara istanbul yaptım.
120KM sabit hızda gittim.Hızımı hiç düşürmedim ve 120km üstüne hiç çıkmadım.
Aracım 1.2TSI 105HP DSG
Ankaraya giderken ortalama 6,3'dü
İstanbul'a dönerken 6,0
Eğer hızım 100km yada biraz daha altı olsa daha çok inerdi.
Bir arkadaşım ibiza cuprası full + full depo ile rizeye gitmişti.
90km üstüne çıkmadı.
TSI'lar aslında diğer rakiplerine göre az yakıyor bence.
kalipson
24-05-2018, 13:10
Turbo arabalarda, o arabaya has ataleti yakaladın mı çok az yakar. Mesela, Megane 2 RS aracımla en az 3 defa net hatırladığım Tekirdağ - İzmir (net 500 km) arasını yarım depoyla almışlığım var. Hatta 1 tanesinde bagaj ve arka koltuklar bile eşya doluydu.
( Düz yollarda Cruise control devrede, çıkış ve inişlerde ise hep kapalı. Hız hemen hemen hep 88 km/h - RSçiler iyi bilir bu aralığı )
Mesela benzer bi hız aralığı da 110-120 km/h'dir ama 1 litre aşağı yukarı fazla yakar.
Konuyu Megane'a bağlamadan özetle; uzun yolda gayet güzel rakamlar tutturabilirsiniz ama eminim o kullanımınızın %70-80'i şehir içi olarak kalacak ve bi zaman sonra dizeli aratacak. Hee belki pişman olmazsınız ama arayacaksınız.
Şimdiden hayırlısı olsun. :)
onn_dear
24-05-2018, 14:39
Soru FR kullanıcılarına sorulmuş. Cevap veren 10 kişiden 9 u FR sahibi değil ama yorumlar süper :)
Soruya en net cevap verecek kişilerden biriyim çünkü 2015 yılında sıfır km Golf7 1.2 tsi comfortline manuel tunsgten gri aldım. 1.5 yıl bindim. 17 bin km yaptım sattım. 2016 kasımda sıfır km Leon FR 1.4 TSI aldım extra 18 jant ve geniş ekran opsiyonlu ile.
FR imi da 1.5 yıldır kullanıyorum şu an 18 bin km.de. 1 kez olsun keşke Golfu satmasaydım dedirtmedi. Golf te donanım namına hocbir şey yoktu (Led far cam tavan cruise control katlanır ayna park sensoru sürüş modları park sensoru jant vs vs)
FR kesinlikle kalitesiz bir araç değil. Golf7 vw grubunun amiral gemisi olduğu için iç mekan ekstra kaliteli. Bu nedenle bu tür yorumlar oluyor ama FR in led lerini ve cam tavanı açtıktan sonra gözüm başka bir şey görmüyor.
Yakıt tüketimine gelirsek; Her gün sabah işe gidiş akşam dönüş olmak üzere sehir içi yaklaşık 30 km yol yapıyorum. Aldığım günden beri 6.0 litre üstünü görmedim.
Uzun süreli yakıt tüketimi
http://i66.tinypic.com/261bujs.jpg
Bu sabah işe gelirken
http://i64.tinypic.com/24ywy1x.jpg
Yakıt alındıktan sonra
http://i66.tinypic.com/2h81g1f.jpg
Sonuç olarak FR 1.2 TSI dan fazla yakıt yakmıyor. Dizel Golf7 ye 15 20 bin tl vermektense FR veya 1.4 tsi Golf7 almak çok daha mantıki. Litre bazında aynı yakıtı yakacaklar. Fark Sadece benzin mazot arasındaki fiyat farkı olacak.
Kuzenimin aracı şöyle yakıyor, bir kez bindim böyle yakıyor, sağ koltuğa oturdum 10 lt yaktı vs yorumları boşverin . Tsi motorun dilinden anlarsanız sizi üzmez. Yeterki kullanmayı bilin...
Yahu öle bir yazıyorsunuz ki Seat! (VW değil zira aynı motor başka araçlarda da var) FR'ı yanlışlıkla Hybrid sattı sanacaz.
1.2TSI Manuel, 1.4 TFSI 122, 1.4 TSI 180 Twincharge motora sahip oldum kullandım uzun süre.
Kimse TSI sakin kullanımda AZ YAKMAZ DEMİYOR. Okumadan yorum yapıyorsunuz. Ben bu saydığım 3 motor ile de 4.5lt ortalama ile uzun yolda geldim gittim uzun süre. 140-150TSI'da aynı şekilde az yakar ANCAK bold yazıcam anlayın veya okuyun diye;
1.6TDI GOLF'UN 7+ LT YAKTIĞI YERDE TSI 10LT'YE YAKIN VEYA ÜSTÜNÜ YAKAR.
ISPATLAMAK İSTEYENLE İZMİRDE İTİNA İLE DENEYELİM.
individual
25-05-2018, 11:33
İstanbul
Avcılar'dan Okmeydanına gittim.
Sabah yola çıktım.
Ortalama yakıt hız süre resmi. (Az'da olsa trafik vardı)
https://i.hizliresim.com/4zmvd4.jpg (https://hizliresim.com/4zmvd4)
i-vtec07
25-05-2018, 12:19
Yahu öle bir yazıyorsunuz ki Seat! (VW değil zira aynı motor başka araçlarda da var) FR'ı yanlışlıkla Hybrid sattı sanacaz.
1.2TSI Manuel, 1.4 TFSI 122, 1.4 TSI 180 Twincharge motora sahip oldum kullandım uzun süre.
Kimse TSI sakin kullanımda AZ YAKMAZ DEMİYOR. Okumadan yorum yapıyorsunuz. Ben bu saydığım 3 motor ile de 4.5lt ortalama ile uzun yolda geldim gittim uzun süre. 140-150TSI'da aynı şekilde az yakar ANCAK bold yazıcam anlayın veya okuyun diye;
Duygularıma tercüman oldun, bi çok tsı motorlu aracım oldu yada yakın çevremde çok kullandım. Tdı 'ın o rakamı yaktığı sürüş tarzında kesinlikle tsı 2,5-3 litre daha fazla yakar.
Bi daha yorum yaparken hangi araçlara bindiğimizi belirtmemiz lazım sanırım...
Hayır ben de yazayım o zaman sen 1.6TDI Golf 6 kullandın mı? Kullanmadın? Bilmiyorsun demekki 7lt yi nasıl yaktığını ve ne kadar yüksek olduğunu? Ben kullandım sahibi oldum sıfır aldım. E ben TSI'ın nerdeyse bütün ailesine de sahip oldum kullandım ona göre yorumluyorum. Laf ola beri gele. Neyse forum değişti baya bu aralar.
onursumer
25-05-2018, 13:56
şuanki yakıt fiyatıyla 1 depoda ortalama 70-80tl fark eder + bi 150km fark eder diye düşünüyorum ben
istanbul şehir içi dizel vw kullanmadığımdan sadece kağıt uzerinde bakıyorum :)
Onur şöle şöleyim ben İstanbulda dahi en sıkışık trafikte yazılımlı Golf ile ortalama 6.2 civarı yakıyordum ki bu kar yağdığı gün, İstinye park-Kavacık, Kavacık İstinye Park arası dur kalk, 1-2 vites civarı yaktığı vs vs. Uzun yolda da ayağımı hiç çekmeden 160-220 6-6,5 yakıyordu ortalama böle kullanımlarda ağababası gelse TSI ile 9,5-10lt nin altında yakamaz aksini iddia eden varsa ben 1 deposuna denerim hodri meydan.
Hatta eski aracım Golf 1.6tdi forumda da üyemiz olan ibozum da. Birebir sölediğimin arkasındayım.
valla öyle değerler var 1.6tdi ile yakalayamıyorum onları
bence sözüm meclisten dışarı hiç buradaki rakamlara inanma abi köylü hesabı 60krş yakar fr :)
not=LT hesabı yapmayı biliyorum :)
rebeloghy
25-05-2018, 15:24
FR Sahiplerine bilgilendirmeleri için teşekkür ederim, öğreniyoruz paylaştıkça.
Ama Bar35 Baran da haklı, olay asla FR 5.5 yakamaz - 6 yakamaz vs değil.
1.6 tdi golf 7*7.5 litre yaktığı güzergah-hız-sürüş durumunda, benzinli araç yakar yani basit değil mi :)
-Murat Özcan-
26-05-2018, 15:27
Soru FR kullanıcılarına sorulmuş. Cevap veren 10 kişiden 9 u FR sahibi değil ama yorumlar süper :)
Soruya en net cevap verecek kişilerden biriyim çünkü 2015 yılında sıfır km Golf7 1.2 tsi comfortline manuel tunsgten gri aldım. 1.5 yıl bindim. 17 bin km yaptım sattım. 2016 kasımda sıfır km Leon FR 1.4 TSI aldım extra 18 jant ve geniş ekran opsiyonlu ile.
FR imi da 1.5 yıldır kullanıyorum şu an 18 bin km.de. 1 kez olsun keşke Golfu satmasaydım dedirtmedi. Golf te donanım namına hocbir şey yoktu (Led far cam tavan cruise control katlanır ayna park sensoru sürüş modları park sensoru jant vs vs)
FR kesinlikle kalitesiz bir araç değil. Golf7 vw grubunun amiral gemisi olduğu için iç mekan ekstra kaliteli. Bu nedenle bu tür yorumlar oluyor ama FR in led lerini ve cam tavanı açtıktan sonra gözüm başka bir şey görmüyor.
Yakıt tüketimine gelirsek; Her gün sabah işe gidiş akşam dönüş olmak üzere sehir içi yaklaşık 30 km yol yapıyorum. Aldığım günden beri 6.0 litre üstünü görmedim.
Uzun süreli yakıt tüketimi
http://i66.tinypic.com/261bujs.jpg
Bu sabah işe gelirken
http://i64.tinypic.com/24ywy1x.jpg
Yakıt alındıktan sonra
http://i66.tinypic.com/2h81g1f.jpg
Sonuç olarak FR 1.2 TSI dan fazla yakıt yakmıyor. Dizel Golf7 ye 15 20 bin tl vermektense FR veya 1.4 tsi Golf7 almak çok daha mantıki. Litre bazında aynı yakıtı yakacaklar. Fark Sadece benzin mazot arasındaki fiyat farkı olacak.
Kuzenimin aracı şöyle yakıyor, bir kez bindim böyle yakıyor, sağ koltuğa oturdum 10 lt yaktı vs yorumları boşverin . Tsi motorun dilinden anlarsanız sizi üzmez. Yeterki kullanmayı bilin...
İstanbul
Avcılar'dan Okmeydanına gittim.
Sabah yola çıktım.
Ortalama yakıt hız süre resmi. (Az'da olsa trafik vardı)
https://i.hizliresim.com/4zmvd4.jpg (https://hizliresim.com/4zmvd4)
Genel anlamda FR kullanıcıları yakmadığını Wag kullanıcı arkadaşlarımızda yakabileceğini söylüyor.
Sonuç olarak hangi bilgi daha sağlıklı kafa karışıklığı oldu bende biraz beyler
İstanbulun en çok trafik olan güzergahında A3 1.4 TFSI kullanıyorum 6 senedir, 1 kez olsun 10 lt yakmadım. Abartmıyor musunuz biraz?
Ortalamam 7.2-7.5 lt civarı. Çok extrem trafikte kalırsam 8li değerler yakıyorum.
18 jant var, leondan da ağır benim araba, 1400 kg civarı.
Konuyla ilgili düşüncem 1.6 TDI sonrası 1.4 TSI alınabilir, fazla üzeceğini düşünmüyorum. Benzinli arabanın keyfi de bambaşka.
onursumer
26-05-2018, 16:59
Onur şöle şöleyim ben İstanbulda dahi en sıkışık trafikte yazılımlı Golf ile ortalama 6.2 civarı yakıyordum ki bu kar yağdığı gün, İstinye park-Kavacık, Kavacık İstinye Park arası dur kalk, 1-2 vites civarı yaktığı vs vs. Uzun yolda da ayağımı hiç çekmeden 160-220 6-6,5 yakıyordu ortalama böle kullanımlarda ağababası gelse TSI ile 9,5-10lt nin altında yakamaz aksini iddia eden varsa ben 1 deposuna denerim hodri meydan.
Hatta eski aracım Golf 1.6tdi forumda da üyemiz olan ibozum da. Birebir sölediğimin arkasındayım.
bende 9.5 un ustu mumkun değil diyorum gerçi benimki act idi normal 1.4 tsi kullanmadım benim yol bilgisayarı ortalamam istanbul parkta 9.5 a çıktı bi sonrasında hep 7.5 8 hadi çok sıkışık akşam trafiği 8.7 oldu
İstanbulun en çok trafik olan güzergahında A3 1.4 TFSI kullanıyorum 6 senedir, 1 kez olsun 10 lt yakmadım. Abartmıyor musunuz biraz?
Ortalamam 7.2-7.5 lt civarı. Çok extrem trafikte kalırsam 8li değerler yakıyorum.
18 jant var, leondan da ağır benim araba, 1400 kg civarı.
Konuyla ilgili düşüncem 1.6 TDI sonrası 1.4 TSI alınabilir, fazla üzeceğini düşünmüyorum. Benzinli arabanın keyfi de bambaşka.
Aynı motor 122 lik Dr.Ecu yazılımlı A1 ile gazlayınca çok net 11 yakıyorduö, İstanbul Park 15-16lt idi ortalama da.
Kullandığım ve yorumlardan okuduğum TSI motorların versiyonlarına göre tüketim farkları var. 1.4 TSI 160 hp 2009 Model EOS var. Şehir içi ortalaması 10.5 - 12 lt arasında. Biraz sakin yolda giderse 9 lara düşüyor... ( Tamam eos biraz ağır ve 17 jant mevcut) 1.4 TSI 122 hp 2015 model Jetta var. Şuan uzun yol ve İstanbul trafiği ortalaması 7.8 litre. Köprü trafiğinde 10-11 lt direk. Uzun yolda 5.5 litre bile gördüm... TSI motorların son versiyonları özellikle ACT'ler tutumlu. Ama ilk çıkanlar malesef harcıyor benzini. Ve özellikle gazladığımızda sonu yok tüketimin.
Aynı motor 122 lik Dr.Ecu yazılımlı A1 ile gazlayınca çok net 11 yakıyorduö, İstanbul Park 15-16lt idi ortalama da.
Polo'da yol pc yok, kodlamadan menzil görüyorum sadece ama şöyle bişey diyim ben de dediklerine genel ek olarak.
1.6 TDi yazılım dp Polo ile pompa ortalaması 9.5 lt görmüşlüğüm var full şehir içi it gibi kullanımla tabiri caizse. Pistte de menzil düşüşü / yapılan km den yola çıkarak 15-16 lt ortalama görüyorum :)
Dizelin 7+ yaktığı şartta benzinli en insiyatifli hali ile 9+ yakar, altını yakmaz.
ps : şehir içi 18 lt mazot ile 300-330 km civarı yapıyorum..
-Murat Özcan-
01-06-2018, 10:23
bende 9.5 un ustu mumkun değil diyorum gerçi benimki act idi normal 1.4 tsi kullanmadım benim yol bilgisayarı ortalamam istanbul parkta 9.5 a çıktı bi sonrasında hep 7.5 8 hadi çok sıkışık akşam trafiği 8.7 oldu
Bu ACT olanlar hangi yıldan sonra başlayan seriler başkan ?
cuneytturkoglu
01-06-2018, 11:05
Tüm yorumları okuyamadım ama 2 senedir 150hp dsg leon fr kullanıyorum bildiklerimi, gözlemlerimi size anlatayım. Şehir içi klima açık normal kullanım en az 10 litre yakar. Akşam sakin dolaşayım derseniz şehir içi 5-6 litreleri gördüm aynı şekilde sabit hızla şehirler arasıda 4-5-6 gibi gezer. Uzun yolda hissiyatı araba hafif gibi hissettiriyor ama aynı zamanda arabaya alışınca dönemiyeceği viraj yokmuş gibi de samimi hissiyatı var. Şehir içinde bundan daha pratik, rahat, keyifli bi araba kullanmadım. Performans dersen biz sıfır aldık arabayı yağlama yapmadan, ısınmadan gazlamadık devamlı servise bakımlarını yaptırdım ve şimdi 170hp lik mini cooper s le kafa kafaya hatta geçiçek gibi gidiyor. Yüksek hızlarıda gayet yeterli. İçerisinden sabah sessizliğinde ilk bindiğinizde ufak tefek trim sesleri gelebilir ama beni hiç rahatsız etmedi. Golf den zaten bilirsiniz ki hiç bir zaman bmw audi gibi olamaz bunu koltuğundan bile anlayabilirsiniz
-Murat Özcan-
01-06-2018, 11:15
Tüm yorumları okuyamadım ama 2 senedir 150hp dsg leon fr kullanıyorum bildiklerimi, gözlemlerimi size anlatayım. Şehir içi klima açık normal kullanım en az 10 litre yakar. Akşam sakin dolaşayım derseniz şehir içi 5-6 litreleri gördüm aynı şekilde sabit hızla şehirler arasıda 4-5-6 gibi gezer. Uzun yolda hissiyatı araba hafif gibi hissettiriyor ama aynı zamanda arabaya alışınca dönemiyeceği viraj yokmuş gibi de samimi hissiyatı var. Şehir içinde bundan daha pratik, rahat, keyifli bi araba kullanmadım. Performans dersen biz sıfır aldık arabayı yağlama yapmadan, ısınmadan gazlamadık devamlı servise bakımlarını yaptırdım ve şimdi 170hp lik mini cooper s le kafa kafaya hatta geçiçek gibi gidiyor. Yüksek hızlarıda gayet yeterli. İçerisinden sabah sessizliğinde ilk bindiğinizde ufak tefek trim sesleri gelebilir ama beni hiç rahatsız etmedi. Golf den zaten bilirsiniz ki hiç bir zaman bmw audi gibi olamaz bunu koltuğundan bile anlayabilirsiniz
Anlıyorum hocam şehir içi sakin kullanımda 5 6 LT ise gayet başarılı bir tüketim.
Trim sesini kendi aracımda da duyuyorum alıştık artık
cuneytturkoglu
02-06-2018, 17:46
Anlıyorum hocam şehir içi sakin kullanımda 5 6 LT ise gayet başarılı bir tüketim.
Trim sesini kendi aracımda da duyuyorum alıştık artık
Yanlış anlaşılmasın sakin trafikde o değerler var. Normal trafikte 8 litreden aşşağıya düşmez hatta 10 litrelerde gezer
Yine sorucağınız bişey olursa her zaman cevaplarım
onn_dear
02-06-2018, 18:54
Yanlış anlaşılmasın sakin trafikde o değerler var. Normal trafikte 8 litreden aşşağıya düşmez hatta 10 litrelerde gezer
Yine sorucağınız bişey olursa her zaman cevaplarım ��
Yok yok 10 olur mu 20 litre yakar sıkışık trafikte 30 olduğu da görülmüştür...
cuneytturkoglu
03-06-2018, 12:19
Yok yok 10 olur mu 20 litre yakar sıkışık trafikte 30 olduğu da görülmüştür...
Abi özelden numaranı ver anlık resim atayım sana :) 10.9 gösteriyor
Dizel Golf ile 7-8 litre yakıyorsan FR ile 10 lt yakarsın.(kullanım tarzına bakarak söylüyorum)
Bende 1.4 tsi 140 lık style paket kullanıyorum. Yakıt ortalamam 7-8 litre arasında.Uzun da daha da düşüyor zaten.
Şehirler arası normal bir şekilde seyahat ederken ben dizel bir araç ihtiyacı hissetmiyorum.
Ama şehir içinde hikaye başka. Aracı eşim hafta içi okula gel git şeklinde kullanıyor. Mesafe oldukça yakın oluğu için araç doğru dürüst ısınmadan tekrar kontak kapanıyor. Ara ara sağa şehir içinde sağa sola gitmeler dahil, bu şekilde kullanımda kışın 9.5-10, oluyor, yazın ise 8-8.5lara kadar düşüyor tüketim. Daha da artırmak mümkün; bu tamamen size bağlı.
Tekrar etmek de fayda var, gaza sabit basarak aracı çok sıkıştırmazsanız; araç ekonomik diyebilirsiniz. (Düşük devirde üretebildiği torku ve nispeten hafif oluşundan ötürü)
Geçen yıl arkadaşın düğününe giderken ki rotam ve tüketimim aşağıda;
* İlk durak Karabük : 260 km
Sakarya Ada avm önünde otobüsten 2 arkadaşımı da alarak düştük yola.
Hava sıcak, klima açık, bagaj dolu, 120 - 135 km bandında otoyoldan Karabük'e doğru devam ettik.
https://i.hizliresim.com/WQbMEq.png
* İkinci durak Zile : 430 km
Karabük'ten bir arkadışımızı daha da alıp; Zile yolunu tuttuk.
Çorum - Osmancık bölgesindeki tuzak sabit radarları bildiğimizden daha sakin bir tempo ile devam ettik.
Klima açık, hızımız max 120, kimi radar koridorlarında 70!
https://i.hizliresim.com/r2El37.png
* Zile - Tokat : 55 km
Daha önce vefat eden sınıf arkadaşımızın kabrini ziyaret etmek istedik.
https://i.hizliresim.com/Q7Qrak.png
Yol bilgisayarı 4.9 litre gösteriyor. Bağ evi, düğün konvoyu, aracı merak eden arkadaşlarımın gazlaması vs dahil...
Karabük'ten sonra dayanamayıp ara ara gazlamalı Sakarya'ya dönmesem 4.6 gibi bir değer ile devam ediyordum yola.
https://i.hizliresim.com/lWEaBB.jpg
Araç : 2016 Leon FR, Manuel, yazılımlı 125'lik
Pics or didn't happen; :)
cuneytturkoglu
04-06-2018, 14:21
Şehirler arası normal bir şekilde seyahat ederken ben dizel bir araç ihtiyacı hissetmiyorum.
Ama şehir içinde hikaye başka. Aracı eşim hafta içi okula gel git şeklinde kullanıyor. Mesafe oldukça yakın oluğu için araç doğru dürüst ısınmadan tekrar kontak kapanıyor. Ara ara sağa şehir içinde sağa sola gitmeler dahil, bu şekilde kullanımda kışın 9.5-10, oluyor, yazın ise 8-8.5lara kadar düşüyor tüketim. Daha da artırmak mümkün; bu tamamen size bağlı.
Tekrar etmek de fayda var, gaza sabit basarak aracı çok sıkıştırmazsanız; araç ekonomik diyebilirsiniz. (Düşük devirde üretebildiği torku ve nispeten hafif oluşundan ötürü)
Geçen yıl arkadaşın düğününe giderken ki rotam ve tüketimim aşağıda;
* İlk durak Karabük : 260 km
Sakarya Ada avm önünde otobüsten 2 arkadaşımı da alarak düştük yola.
Hava sıcak, klima açık, bagaj dolu, 120 - 135 km bandında otoyoldan Karabük'e doğru devam ettik.
https://i.hizliresim.com/WQbMEq.png
* İkinci durak Zile : 430 km
Karabük'ten bir arkadışımızı daha da alıp; Zile yolunu tuttuk.
Çorum - Osmancık bölgesindeki tuzak sabit radarları bildiğimizden daha sakin bir tempo ile devam ettik.
Klima açık, hızımız max 120, kimi radar koridorlarında 70!
https://i.hizliresim.com/r2El37.png
* Zile - Tokat : 55 km
Daha önce vefat eden sınıf arkadaşımızın kabrini ziyaret etmek istedik.
https://i.hizliresim.com/Q7Qrak.png
Yol bilgisayarı 4.9 litre gösteriyor. Bağ evi, düğün konvoyu, aracı merak eden arkadaşlarımın gazlaması vs dahil...
Karabük'ten sonra dayanamayıp ara ara gazlamalı Sakarya'ya dönmesem 4.6 gibi bir değer ile devam ediyordum yola.
https://i.hizliresim.com/lWEaBB.jpg
Araç : 2016 Leon FR, Manuel, yazılımlı 125'lik
Pics or didn't happen; :)
Kışın benimki daha az yakıyor çünki ac tuşunu devreye sokmuyorum. Sizinki neden daha çok yakıyor anlamadım
Kışın benimki daha az yakıyor çünki ac tuşunu devreye sokmuyorum. Sizinki neden daha çok yakıyor anlamadım
Profilinizde Antalya'da olduğunuz görülmekte. Buna istinaden;
1. Ben Kasım ayında Turanza T001'leri söküp, Alpin 5'leri takıyorum. Alpin 5'ler çok daha yumuşak ve yakıt tüketimini artıran lastikler.
2. Aynı mesafede kışın aracın optimum çalışma sıcaklığına gelmesi daha fazla vakit alıyor. Dolayısı ile görece olarak daha soğuk motor daha fazla tüketiyor.
3. Aracı çalıştırınca rölanti devrinin düşmesi için geçen süre artıyor, bu sürede daha fazla yakıt tüketiyorsunuz.
4. Yazları sabahları klima açmadan gidilecek güzergah, kışın camları buğusunu çözmek ve aracı ısıtabilmek için MAX AC seviyesinde çalıştırılıyor.
...
cuneytturkoglu
04-06-2018, 17:16
1. Ben Kasım ayında Turanza T001'leri söküp, Alpin 5'leri takıyorum. Alpin 5'ler çok daha yumuşak ve yakıt tüketimini artıran lastikler.
2. Aynı mesafede kışın aracın optimum çalışma sıcaklığına gelmesi daha fazla vakit alıyor. Dolayısı ile görece olarak daha soğuk motor daha fazla tüketiyor.
3. Aracı çalıştırınca rölanti devrinin düşmesi için geçen süre artıyor, bu sürede daha fazla yakıt tüketiyorsunuz.
4. Yazları sabahları klima açmadan gidilecek güzergah, kışın camları buğusunu çözmek ve aracı ısıtabilmek için MAX AC seviyesinde çalıştırılıyor.
...
Doğrudur abi arabayla hiç kış görmedim gibi bişey.
dikkatsiz kullanımda tdi 7-8lt yakar fr 10-11 dikkatli kullanımda ikiside az yakar ama gene aralarında fark olur
...
+ Ek yapmak istiyorum, kışın dizel araba daha geç ısınıyor (takribi 4km sürüş sonrası ideal su sıcaklığına erişiyor 0 derece civarı dış sıcaklıkta)
Benzinli aynı ortam şartlarında yaklaşık 1,5 km sonunda ideal su sıcaklığını yakalıyor.
1.6 TDi Polo ve 1.4 tsi 150 VW CC tecrübem aynı gün içinde..
sercanışık
05-06-2018, 16:45
Gecen hafta ıcerısınde yalovadan ıspartaya 550 km yol yaparak geldım ortalama 100 km 1 2 defa dısında hızımı aşmadım ıspartada asfaltı guzel oldugu ıcın serı kalkmada 2 vıtes yoktu :) oradan dag yolu uzeınden alanya yaptım alanya da yıne gezıldı edıldı yalova ya gerı geldıgımde 1670 km falan yaptım ve ortalama 470 tl cıvarı benzın aldım yalovaya gırdıgım sırada 3 diş benzın ve 220 km yol yapar dıyordu anlık tuketımlerım yol boyu 4.3 4.9 arası alanyadan donus sırasında ıse 5.1 ıle dondum ( 150 act arac 17 jantlı) toplamda 550 tl yakıt ıle 18xx km yol yaptım
-Murat Özcan-
07-06-2018, 11:29
Bazı değerler ciddi anlamda çok güzel duruyor tabi kullanan arkadaşlar daha iyi bilir
cuneytturkoglu
08-06-2018, 10:10
Gecen hafta ıcerısınde yalovadan ıspartaya 550 km yol yaparak geldım ortalama 100 km 1 2 defa dısında hızımı aşmadım ıspartada asfaltı guzel oldugu ıcın serı kalkmada 2 vıtes yoktu :) oradan dag yolu uzeınden alanya yaptım alanya da yıne gezıldı edıldı yalova ya gerı geldıgımde 1670 km falan yaptım ve ortalama 470 tl cıvarı benzın aldım yalovaya gırdıgım sırada 3 diş benzın ve 220 km yol yapar dıyordu anlık tuketımlerım yol boyu 4.3 4.9 arası alanyadan donus sırasında ıse 5.1 ıle dondum ( 150 act arac 17 jantlı) toplamda 550 tl yakıt ıle 18xx km yol yaptım
Dikkatli kullandığında bu değerleri tabiki yakalrsın ama şahsen o kadar km sabredemem
bizde arkadaşıma fr bakıyoruz yakında alıcaz gibi alır almaz yakıtını ölçecem senin için abi tdi kullandığım güzergahta
-Murat Özcan-
10-06-2018, 13:47
bizde arkadaşıma fr bakıyoruz yakında alıcaz gibi alır almaz yakıtını ölçecem senin için abi tdi kullandığım güzergahta
Çok iyi olur kardeşim bana da yardımcı olmuş olursunuz
Aracım 1.6 TDI Polo RSA Stage 1 yazılımlı dpf egr v.s herşey duruyor üzerinde 17" replika jant var lastik basınçlarım 4 lastik de 34 PSI. Yakıt aldığım yer Narlıdere BP "NORMAL" Diesel litresi 5.74. Toplamda 160tlye 27.87 Litre yakıt almışım ve bir haftada toplamda bu yakıtla 605KM yol yaptım. Tam bir karma sürüş oldu bu sefer benim için çevre yolu 90 sabit kullanım da var gazlama da var dur kalk trafik de kısa mesafe kullanım da var bu sırada klima az kullanıldı. En kötü etken evimle okulumun 6km arasının olması ve bu sırada tınaztepeye tırmanmam araba daha ısınmamışken doğru düzgün. Ortalamam litre bazında 4.6 litre kuruş bazında 26 kuruş.
Seat Leon 1.2 TSI 2015 model aracımla şehir dışı 330 Km sonunda 3.4 lt yakıt ortalaması gördükten sonra neden FR'ın mantıklı gelmediğini bir kez daha anladım . 1.4 150 HP FR yakın bir arkadaşımda bulunmakta ve defalarca kez şehir içi yada dışı kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum .
Shadow_Dancer
10-06-2018, 18:46
Seat Leon 1.2 TSI 2015 model aracımla şehir dışı 330 Km sonunda 3.4 lt yakıt ortalaması gördükten sonra neden FR'ın mantıklı gelmediğini bir kez daha anladım . 1.4 150 HP FR yakın bir arkadaşımda bulunmakta ve defalarca kez şehir içi yada dışı kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum .
ortalama sürat nedir ? BEnde de aynı araç var şimdiye kadar şehir dışında o degeri hiç yakalayamadım.
Çok iyi olur kardeşim bana da yardımcı olmuş olursunuz
temiz araba arıyoruz abi yoksa çoktan almıştık manuel alıcaz bu arada 140'lık düşünüyoruz
ortalama sürat nedir ? BEnde de aynı araç var şimdiye kadar şehir dışında o degeri hiç yakalayamadım.
Hep -1 eğimde inmiş bence abi
onursumer
10-06-2018, 23:34
yokuş aşağı herhalde
ben eğimsiz duz yolda 1.4 tsi act ile 3.5 in altına duşemedim oda 2 silindir kapalı cc açık araç daha hafif polo
Nightfish
10-06-2018, 23:36
Peki araç 3.3 yakarken siz neyin kafasını yaşıyordunuz ? Torbacınızın bilgilerilerini bizimle de paylaşabilir misiniz ?
sanırsam yol bilgisayarınız atmosferik basınç,yükselti, areodinamik sürtünmeyi 0 baz alarak hesaplama yapıyor?
1.2 tsi ibizam ve 1.4 tsi 125 lik manuel leonum vardı aynı anda. Aynı güzergahta leon depo ortalaması 6 lt iken ibiza 6.2 lt oluyordu.
Leon'da hybrid turbo var şuan 220 hp civarı falan, dümdüz yolda 90 a sabitleyince anlıkta 3.8-4.1lt arası, 120 ye sabitleyince 5.2-5.7lt arası yakıyor. Uzun dönem ortalamam ara ara basmalar dahil ankara içi hafif-orta trafikte 6.1 lt. Şehirler arası 5.4-6.5 arası değişiyor hız ve rakım durumuna göre. (120 nin altına hiç düşmeden kullanırım şehirler arasında)
-Murat Özcan-
11-06-2018, 11:59
temiz araba arıyoruz abi yoksa çoktan almıştık manuel alıcaz bu arada 140'lık düşünüyoruz
Hep -1 eğimde inmiş bence abi
yokuş aşağı herhalde
ben eğimsiz duz yolda 1.4 tsi act ile 3.5 in altına duşemedim oda 2 silindir kapalı cc açık araç daha hafif polo
1.2 tsi ibizam ve 1.4 tsi 125 lik manuel leonum vardı aynı anda. Aynı güzergahta leon depo ortalaması 6 lt iken ibiza 6.2 lt oluyordu.
Leon'da hybrid turbo var şuan 220 hp civarı falan, dümdüz yolda 90 a sabitleyince anlıkta 3.8-4.1lt arası, 120 ye sabitleyince 5.2-5.7lt arası yakıyor. Uzun dönem ortalamam ara ara basmalar dahil ankara içi hafif-orta trafikte 6.1 lt. Şehirler arası 5.4-6.5 arası değişiyor hız ve rakım durumuna göre. (120 nin altına hiç düşmeden kullanırım şehirler arasında)
Bahsi geçen arkadaş bir açıklama yapsa hiç fena olmaz aslında. Herkez merak ediyor yakıt değerlerini.
-Murat Özcan-
14-06-2018, 10:07
Bu 125 lik ile 140 lık arasında yakıt farkımı var beyler ?
onursumer
14-06-2018, 10:46
Bu 125 lik ile 140 lık arasında yakıt farkımı var beyler ?
bildiğim kadarıyla duz 140 yoktu act vardı emin değilim genede
İbrahim33
14-06-2018, 11:05
bizim bindiğimiz tsi lerde bi problem var herhalde. verin bakayım bana bi tsi , çökeyim bakın nasıl +10 yakıyor. dizelle 7-8 yakıyoruz. saçmalamasın kimse. tsi ye bindim , o yüzden yorum yapıyorum.
İbrahim33
14-06-2018, 11:07
normal koşullarda normal sürüş tarzıyla 7-8 lt yakar tsi , bence bu da ekonomik bir değerdir ayrıca.
bizim bindiğimiz tsi lerde bi problem var herhalde. verin bakayım bana bi tsi , çökeyim bakın nasıl +10 yakıyor. dizelle 7-8 yakıyoruz. saçmalamasın kimse. tsi ye bindim , o yüzden yorum yapıyorum.
aosb- adana şehir merkezi arası daha 2500kmdeki 125lik frla yolun çoğunda 200+ hızla, yavaşlamam gerektiğinde de 160 civarından aşağı düşmeden 8,9 yaktı daha dün.
0kmden beri ilk 2500km ortalaması 6,9-7,1 arası gidip geliyor karışık kullanımda.
Bahsi geçen arkadaş bir açıklama yapsa hiç fena olmaz aslında. Herkez merak ediyor yakıt değerlerini.
açıklamayı şu şekilde yapayım ; 330 km sonunda ortalama hız 83 Km/s'dir , hız sabitleyici açık bir şekilde fakat yokuş aşağı hız sabitleyiciyi anlık kapatıyorum çünkü hız sabitleyici açık olduğunda yokuş aşağıda olsa ortalama anlık 0.5-1 lt arası değer gösteriyor , temmuz başında tekrar uzun yol yapacağım yakaladığım değeri resimle buraya atarım . Kimisi fazla havadan uçtuğumu söylemiş ama bunu yaptığımda elime geçecek bir şey yok o yüzden kimseyi kandırmak gibi bir durum söz konusu değil .
Kaldı ki bu değeri yakalamak için normalden çok fazla kastım , en basitinden yol yokuş yukarı ise yokuştan önce hızı yükseltip yokuşta hiç gaz pedalına dokunmadım . Yukarıda dediğim gibi yokuş aşağı olduğunda ise gene hız sabitleyiciyi kapatıp gaza dokunmadan viteste indim vs.
Leon'un hafif olmasını unutuyoruz gibi... vw grubundan daha hafif seat'lar. Dün 3 kişi 100 km yol yaptım, klima sürekli açık. akan trafik, ara sokaklar. 1.4 tsi 122 lik jetta 9 lt gösterdi. Birde 125'lik TSI motorlar 1,5 litre kadar daha tutumlu.
-Murat Özcan-
14-06-2018, 19:34
bildiğim kadarıyla duz 140 yoktu act vardı emin değilim genede
normal koşullarda normal sürüş tarzıyla 7-8 lt yakar tsi , bence bu da ekonomik bir değerdir ayrıca.
aosb- adana şehir merkezi arası daha 2500kmdeki 125lik frla yolun çoğunda 200+ hızla, yavaşlamam gerektiğinde de 160 civarından aşağı düşmeden 8,9 yaktı daha dün.
0kmden beri ilk 2500km ortalaması 6,9-7,1 arası gidip geliyor karışık kullanımda.
açıklamayı şu şekilde yapayım ; 330 km sonunda ortalama hız 83 Km/s'dir , hız sabitleyici açık bir şekilde fakat yokuş aşağı hız sabitleyiciyi anlık kapatıyorum çünkü hız sabitleyici açık olduğunda yokuş aşağıda olsa ortalama anlık 0.5-1 lt arası değer gösteriyor , temmuz başında tekrar uzun yol yapacağım yakaladığım değeri resimle buraya atarım . Kimisi fazla havadan uçtuğumu söylemiş ama bunu yaptığımda elime geçecek bir şey yok o yüzden kimseyi kandırmak gibi bir durum söz konusu değil .
Kaldı ki bu değeri yakalamak için normalden çok fazla kastım , en basitinden yol yokuş yukarı ise yokuştan önce hızı yükseltip yokuşta hiç gaz pedalına dokunmadım . Yukarıda dediğim gibi yokuş aşağı olduğunda ise gene hız sabitleyiciyi kapatıp gaza dokunmadan viteste indim vs.
Leon'un hafif olmasını unutuyoruz gibi... vw grubundan daha hafif seat'lar. Dün 3 kişi 100 km yol yaptım, klima sürekli açık. akan trafik, ara sokaklar. 1.4 tsi 122 lik jetta 9 lt gösterdi. Birde 125'lik TSI motorlar 1,5 litre kadar daha tutumlu.
Artık bu konu kullananlar ile kullanmayanlar arasında değişkenlik göstermeye başladı.
Kullanan arkadaşlar değerlerini video yada resim olarak atarsa daha sağlıklı olacak.
Kullanan her arkadaş farklı yorumlar yapıyor arabayı alayım mı almayayım mı kararsız kaldım açıkçası.
Yoksa dizel bir şey bakıp alacam buradaki yorumlara göre bütçemi ayarlıyorum şuan beyler..
korkmazz
14-06-2018, 22:03
Buna kesinlikle katılıyorum leon st kullanıyorum diesel otomatik genel ortalamam 6.3 civarı bu gün bir yerde denk geldi düz boru lu egzoz vs . Li bir Fr ın ortalamasına baktığımda 12.2 gösteriyordu uzun sureli tüketim ortalaması .yani bu konu tamamen gaza nasıl basıldığıyla alakalı
-Murat Özcan-
14-06-2018, 22:16
Şehir içi sakin kullanım da ne yakar bu araç
onursumer
14-06-2018, 23:17
kullanan herkesin farklı yorum yapması normal
herkes farklı il ilçe ve farklı trafik şartlarında kullanıyor araçları ki kullanım tarzı var bide bunun
Dün arkadaşın fr’ına bindim sakin kullanımda stop etmeden önce çıkarıp 50 lira verdi lazım olur dedi
Ortalama 15/20 lira veriyor dedi arkadaş klima kapalı gezmiş geçen ay sigortasını da yatırmış kendisi
-Murat Özcan-
15-06-2018, 17:18
kullanan herkesin farklı yorum yapması normal
herkes farklı il ilçe ve farklı trafik şartlarında kullanıyor araçları ki kullanım tarzı var bide bunun
Belkide başkan doğrudur ne diyim
Dün arkadaşın fr’ına bindim sakin kullanımda stop etmeden önce çıkarıp 50 lira verdi lazım olur dedi
Ortalama 15/20 lira veriyor dedi arkadaş klima kapalı gezmiş geçen ay sigortasını da yatırmış kendisi
50 lira derken hocam orayı anlamadım.
O kadarlık benzin mi alındı..
Belkide başkan doğrudur ne diyim
50 lira derken hocam orayı anlamadım.
O kadarlık benzin mi alındı..
abi fr'ın az yakıp üstüne birde para üretmesi konulu bir mesaj yazmış mk8800 abi :) ;)
excellency23
22-06-2018, 13:44
yol bilgisayarinin gösterdigi yakita hic inanmam. bindigim arabalarin hepsinde normalden az gösteriyordu. 6 gösteriyorsa depoyu doldurup hesapladigimda 6.9 cikiyordu mesela.
1.6 tdi den en iyi ihtimalle 1.5 2 litre fazla yakar bence. ona göre hesapla aylik ne kadar fazla benzin parasi vereceksin koymaz dersen al gitsin belli ki tipini begenmissin. :)