PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fahri trafik müfettişinin yazdığı cezaya itiraz hakkında

MDeniz
16-05-2018, 09:56
Merhabalar. 05.05.2018 de fahri müfettişin kesmiş olduğu trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirme cezasına itiraz etmek istiyorum. Çünkü yazdığı cezada inönü caddesi yazıyor ne yön ne istikamet ne sokak hiçbirşey belli değil inönü caddesi kocaman bir yer ki gittiğim yeri adanalılar bilir atatürk parkının önünden çifte minareye doğru tek yön olan bir yer. adres açık değil ve benim gittiğim yer tek şeritli yol sağa ya da sola kaçma durumum yok. Nasıl bir işgüzarlıktır. Kimin kesmiş olduğunu tahmin edebiliyorum yeşil ışıkta 10 saniye bekleyip sonrasında benden korna yiyen araç eminim. Buna itiraz etsem birşey çıkar mı? durduk yere 235 TL ceza yazmak kul hakkına girmiyorda ne oluyor çok merak ediyorum helal etmiyorum. İnşallah çıkar biryerinden şu mübarek günlerde.

Ormanci
16-05-2018, 10:03
Kamera kaydı vb. ile aksini ispat edebilme şansı da varsa direkt iptal ederler.

Bunun haricinde, benim bi avukat arkadaş kaç ay sonra sisteme düşmüş park vb. cezası için itiraz davası açıyordu.

Anlattığı;
Gidiyoruz diyor, hakim soruyor, sen ne zaman park ettin nereye park ettin, hatırlamıyorum, polise dönüyor sen ne diye kestin ne yaptın, hatırlamıyorum...
Tamam diyor, iptal...

Hakim iptal edip çıkıyor diyor :)

Sistem hala bu şekil yürüyorsa ve adamın aksini ispat edebilecek bişeyi yoksa şansınız yüksek olabilir :)

MDeniz
16-05-2018, 10:09
Kamera kaydı vb. ile aksini ispat edebilme şansı da varsa direkt iptal ederler.

Bunun haricinde, benim bi avukat arkadaş kaç ay sonra sisteme düşmüş park vb. cezası için itiraz davası açıyordu.

Anlattığı;
Gidiyoruz diyor, hakim soruyor, sen ne zaman park ettin nereye park ettin, hatırlamıyorum, polise dönüyor sen ne diye kestin ne yaptın, hatırlamıyorum...
Tamam diyor, iptal...

Hakim iptal edip çıkıyor diyor :)

Sistem hala bu şekil yürüyorsa ve adamın aksini ispat edebilecek bişeyi yoksa şansınız yüksek olabilir :)

Aksini ispat kesinlikle edemez eminim akraba dışı usta da vardı aracımda gerekirse şahit diye de tutarım. ev yaptırıyorum ustayı alıp eve götürüyordum. gittiğim yol belli güzergah belli kamera kayıt felan alması gibi bir durum bence imkansız. çünkü şerit değiştirecek durum yok ortada ana baba günüydü akşam trafiği ve tek şerit. inönü caddesi yazıyor ne gittiğim istikamet belli etmiş ne sokak ne birşey inönü caddesinin neresi onu bile bilemez soracak olsam. nereye şikayet ediyorum acaba tam merci söyleyebilecek birisi var mıdır? kazanamazsam mahkeme masrafı çok tutar mı?

arda35
16-05-2018, 10:11
Fahri müfettişlik suistimale açık bi sistem. Kendi görmedikleri ihlallere bile ceza yazıyorlar (yakınlarının yönlendirmesiyle). Hatalı olmadığını ispat etmek de sürücüye düşüyor.

HaKo
16-05-2018, 10:21
tam bir saçmalık zaten bu fahri müfettişlik, işsiz güçsüz meşgalesi olmayan emekliye ihtiyara oturup millete tutulsun diye oyuncak sanki.

AhmetKadir
16-05-2018, 10:28
once cezayı ındırımlı olarak odeyın, sonra ilgili mahkemeye gidip itiraz edin.
ben trafık cezası olmayan duzgun arac kullanan bir kişiyim, cezanın yazıldıgı yer ve tarıhte trafıkte tartıstıgım bır kısı gorursun dıye tehdıt ettıkten sonra boyle bır ceza geldı. ıddıa edıldıgı gıbı tehlıkelı bır arac kullanmam mumkun degıl zaten aılem de aractaydı gıbı ifadeler kullanın dilekçenizde.
cezayı yazanın goruntu ıspatı yoksa ıptal oluyor.
daha once basıma geldı benzer bır olay ordan tecrube ettım ben de

rebelh
16-05-2018, 10:49
masumiyet karinesi hukukun temel kavramlarında biridir
kimse sizden suçsuz olduğunuzu ispat etmenizi talep edemez
siz fahri müfettişten suçlu olduğunuzu ispat etmesini talep edebilirsiniz
ispat edemezse elinde delil yoksa normal hukuk şartlarında ceza iptal edilir

MDeniz
16-05-2018, 11:36
Çok teşekkür ediyorum adliyeden geliyorum şimdi. İtiraz edeceğim. Direk memur yazmış olsa kaybedersem avukat vekaletname parası çıkıyor dediler. 2000 bin civarı. Ama yazan fahri müfettiş olduğundan öyle bir ücret gelmez dedi. Kendisi geleceği için duruşmaya. Avukatı da varsa yapacak birşey Yok artık. 3 senedir ceza yemiyorum. Yaya ya yeşil Işık’ta bile durup saygı gösteriyorum yolda gördüğüm bir kaza beni iflah etti. Artık yapmıyorum olumsuz hareketler. Ki o cadde her zaman tıkalı makas atmam Caddy ile söz konusu olamaz

ulasoztas1
16-05-2018, 19:51
2-3 yıl önce telefonla konuşmaktan fahri müfettişin yazdığı bir cezaya itiraz etmiştim ancak itirazım aleyhime sonuçlanmıştı. Umarım sizinkisi lehinize sonuçlanır.

MDeniz
16-05-2018, 20:29
2-3 yıl önce telefonla konuşmaktan fahri müfettişin yazdığı bir cezaya itiraz etmiştim ancak itirazım aleyhime sonuçlanmıştı. Umarım sizinkisi lehinize sonuçlanır.

Peki duruşmaya o mu geldi ve masraf ne çıktı. Bir de kanıt sundu mu acaba?

G.U.Z.
16-05-2018, 21:26
masumiyet karinesi hukukun temel kavramlarında biridir
kimse sizden suçsuz olduğunuzu ispat etmenizi talep edemez
siz fahri müfettişten suçlu olduğunuzu ispat etmesini talep edebilirsiniz
ispat edemezse elinde delil yoksa normal hukuk şartlarında ceza iptal edilir

Kanıtlama yükümlülüğü yok Fahri trafik müfettişinin, yoksa sürekli kamera kaydı almak zorunda kalırlardı..

Fahri trafik müfettişleri; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun suç saydığı fiilleri işleyenler hakkında işlem yapılması amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğünce kendilerine verilen tutanağı düzenlemek ve bunları aracın tescilli olduğu trafik kuruluşuna gönderilmek üzere en geç bir hafta içerisinde herhangi bir trafik kuruluşuna teslim etmek zorundadırlar.
Fahri trafik müfettişleri İçişleri Bakanlığının belirleyeceği esas ve usullere göre eğitime tabi tutulabilirler.
Bu hizmet fahri ve ücretsizdir.
Görevini kötüye kullandığı tespit edilen fahri trafik müfettişleri iki aydan altı aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılırlar. Yargılamaları tabi oldukları esaslara göre yapılır.
Ama, eğer tutanakta usule aykırı bir işlem ya da eksik bir giriş varsa şansınız var

G.U.Z.
16-05-2018, 21:28
Çok teşekkür ediyorum adliyeden geliyorum şimdi. İtiraz edeceğim. Direk memur yazmış olsa kaybedersem avukat vekaletname parası çıkıyor dediler. 2000 bin civarı. Ama yazan fahri müfettiş olduğundan öyle bir ücret gelmez dedi. Kendisi geleceği için duruşmaya. Avukatı da varsa yapacak birşey Yok artık. 3 senedir ceza yemiyorum. Yaya ya yeşil Işık’ta bile durup saygı gösteriyorum yolda gördüğüm bir kaza beni iflah etti. Artık yapmıyorum olumsuz hareketler. Ki o cadde her zaman tıkalı makas atmam Caddy ile söz konusu olamaz

Siz davayı müfettişe değil idareye açıyorsunuz, müfettişin davaya gelmesi muhtemel değil, idare dava tebligatı gelince onunla görüşüp karşı savunma yapar, eğer idare kaybederse ve kasıt görürse müfettişe rücu eder

gokhankenar
17-05-2018, 00:12
Daha geçen hafta ışıklarda beklerken cep telefonuyla konuşmaktan ceza yedim. 10 dk içinde e devlete düştü daha ben eve varmadan bildirim geldi:) artık fahri sünnetçiler mi yazdı yoksa mobese mi gördü orasını bilmiyorum. Hakettim ödedim :)

MDeniz
17-05-2018, 02:34
Vallahi haketmedim haketsem baş tacı der Öderim. Zamanında 1 günde 3 kez radara girdiğimi bilirim o zaman 956 tl ödedim niye hakettim diye. Ama bunu haketmedim çünkü o yolda şerit Yok şerit çizgisi bile Yok. Nasıl şerit değiştireyim. İşine gelmemiş yazmış açık ve net. Ve herzaman ama herzaman tıkalı biryer hız yapmak günün her saati imkansız.

MDeniz
17-05-2018, 02:35
Tek çekingem onlar kazanırsa avukatlık vekalet parası ödetirler mi ? O rakam 2000 i buluyor dediler.

mcanx
17-05-2018, 07:13
yahu ne mahkemesi ne duruşması,mahkeme filan olmuyo, şikayet dilekçesi gibi düşünün

evraklarınızı google amcadan hazırlayın, aynı dosyaya koyun adliyeye gidip trafik cezasına itiraz için başvuru yapıcam diyosun evrakları bırakıyosun, zaten durumun ilerleyişi hakkında sana sürekli tebligat geliyor 2. tebligatta yani 5 ay gibi bir sürede ceza iptal olarak lehime sonuç aldım ben. öncesinde direk ödedim cezayı ama nolur nolmaz diye

not: istanbulda tekirdağ plakası kullandığımdan uzadı birazda oranın ilçe emniyetine mi ne gitti önce vs.
not2: google'dan bakın kağıt düzenine yazım şekline; "ben bu fahri müfettişi tanımam, bana bu cezayı neye dayanarak yazdı onu da bilmiyorum, elinde eğer fotoğraf, video vs varsa tarafıma sunulmasını eğer yoksa cezanın iptalini talep ediyorum" özetle aynen kullanacağın üslup bu.

yada bana özelden mail adresinizi yazın ben size kendi başvuru kağıtlarımı bulursam fotoğraflarını göndereyim

Ormanci
17-05-2018, 08:11
Ben de fahri müfettiş olup, taksi dolmuş minibüslere göndericem paso :D

MDeniz
17-05-2018, 11:09
Kanıma dokunuyor yemin ederim gıcık aldığına yazıyor gibi. istikamet bile belirtmeden koca inönü caddesi demiş çıkmış. şerit varda makas mı attık anlamıyorum. ne şerit var nede yol buna müsait koskoca çarşının ortasından bahsediyor dangalak.

GokhanRS
17-05-2018, 11:20
Kanıma dokunuyor yemin ederim gıcık aldığına yazıyor gibi. istikamet bile belirtmeden koca inönü caddesi demiş çıkmış. şerit varda makas mı attık anlamıyorum. ne şerit var nede yol buna müsait koskoca çarşının ortasından bahsediyor dangalak.

ya o değilde nasıl bir işsizliktir ben ona anlam veremiyorum.

fahri trafik müfettişi olmanın kuralları da çok basit değil. insan niye o kadar çaba gösterir ki trafik müfettişi olmak için. maaş veya prim mi var acaba?

kurallara bak
40 yaşını aşmış olmak
minimum yüksek okul mezunu olmak
minimum 10 sene ehliyet
hiç trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak.
geriye dönük bilmem kaç sene ceza puanı almamış olmak.
kamu hizmetlerinden yasaklanmamış olmak
taksirli suçlar ve aşağıdaki suçlardan yargılanmamış olmak (35-40tane madde de burda var)
tüm kurallara uyan kişilerin valiliğe başvurması, valilik onayından sonra yüksek kurul değerlendirmesine gidilmesi.
yüksek kurul onayladıktan sonra bilmem neler olması (burada uzun)
belgeleri tam olsa bile eğitime girmeyenler kimlik alamaz.
eğitime girse bile başarı gösteremeyenler müfettiş kimliği alamaz.
eğitime girse başarılı olup müfettiş olsa bu safer bazı kurallar var onlar iptallere sebep olabilir.
örneğin kendileri polis tarafndan çevrildiğinde trafik müfettişi olduğunu söyler ver yırtmaya çalışırsa bile iptal edilir.

neyse yaklaşık 50 sayfa daha bişeyler var :D yani zor spor gazetesi.

benim %5ini yazarken yorulduğum şeylere katlanıp niye müfettiş olmak için uğraşır insanlar. ağır işsizlik gibi geliyor bana.

yada bunda da her iş gibi mevzular 100 sayfa olup gerçekler 1 sayfada çözülüyor belki de adam kayırmayla.

MDeniz
17-05-2018, 13:27
valla dilekçemi yazdım bugün yada yarın teslim edeceğim. 2 çocuk büyütüyoruz şeridi olmayan her dakika tıkalı olan hatta şimdi git şimdi bile tıkalıdır çünkü dolmuş ve otobüslerin son durağı olan bir yer. nasıl şerit ihlali yapabilirim izah etsinler bana. ya batarım yada çıkarım.

Sadık Özyer
17-05-2018, 13:59
fahri mütefettişlik şöyle 2 lira maaşlı bişi olsa trafikte sıkıntı kalmaz :D

dqn
19-05-2018, 07:29
Sulh Hukukta görülüyor duruşma falan yok.Genelliklede iptal edilmiyor.Ben durduğum çevirmede ahlaksız polis yüzünden polis ihtarına uymamaktan ceza yedim.Üstüne birde tehdit edildim.İtirazın reddine karar verildi 22 lira da yargılama gideri çıktı.Hatta yargılama giderine de faiz bindirmişler :)

Genellikle iptal edenler kadın hakim oluyor.

sweap07
19-05-2018, 23:01
3 aya once bende itirazda bulundum hala ses soluk yok tebligatta gelmedi

sweap07
04-06-2018, 19:16
itiraz sonucum red olarak geldi ve tebligat ücreti yansıtılarak 28 tl borcu olduk iyimi

srkns
15-02-2019, 10:34
10 gün önce bana da 46/2c 'den kitlemiş amcanın biri.. sabah işe gidiş saati, güzergah bilgisi ve tarih doğru fakat ne gazlama ne makas yaptığım bir durum yok..

bir kaç kez dolmuşun birden önüme kırması nedeniyle refleks olarak kendimi yan şeride az biraz atmışlığım var, başka da mantıklı bir sebep yok o ceza için, neyse ödedik hemen evrakları hazırlayıp bugün çağlayan adliyesine gidip sulh ceza ön büroya teslim ettim, ist 3.sulh ceza hakimliğine düştü dedi, e-devlet'den takip edebiliyor muyum dedim yok dedi, bir soru daha sorsam küfredecek ifadesi vardı ya da ben fazla alınganlık yaptım bilemiyorum.. sonucu posta yoluyla mı bekleyip göreceğiz?

DOHC
15-02-2019, 12:02
Antalya Haberleri - Fahri trafik mufettişinin kestiği cezalar misafirleri kacırdı - Yerel Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/antalya/fahri-trafik-mufettisinin-kestigi-cezalar-misaf-41060386)

denizhandinc
15-02-2019, 12:34
bu nasıl is ak yolda arkasından korna calsak ayar olup ceza yazıyor resmen adamlar. Sonra itirazla ugras dur. Canı sıkılsa tipimden hoslanmasa arkamdan uygun bicimde serit degismedi yazsa ispat yok bisey yok neye göre yazıyor yazsada neye göre kabul görüyor bu ceza

dqn
15-02-2019, 12:57
10 gün önce bana da 46/2c 'den kitlemiş amcanın biri.. sabah işe gidiş saati, güzergah bilgisi ve tarih doğru fakat ne gazlama ne makas yaptığım bir durum yok..

bir kaç kez dolmuşun birden önüme kırması nedeniyle refleks olarak kendimi yan şeride az biraz atmışlığım var, başka da mantıklı bir sebep yok o ceza için, neyse ödedik hemen evrakları hazırlayıp bugün çağlayan adliyesine gidip sulh ceza ön büroya teslim ettim, ist 3.sulh ceza hakimliğine düştü dedi, e-devlet'den takip edebiliyor muyum dedim yok dedi, bir soru daha sorsam küfredecek ifadesi vardı ya da ben fazla alınganlık yaptım bilemiyorum.. sonucu posta yoluyla mı bekleyip göreceğiz?

Evet itirazin sonucu adresinize teblig edilcek. Eger reddedilirse 20-30₺ yargilama gideri cikiyor birde haberiniz olsun.

coolvtec
15-02-2019, 20:26
Antalya Haberleri - Fahri trafik mufettişinin kestiği cezalar misafirleri kacırdı - Yerel Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/antalya/fahri-trafik-mufettisinin-kestigi-cezalar-misaf-41060386)

bayramda bile gelen olmuyormuş, yazık ya :D

Can1993
16-02-2019, 21:22
Bu iş çok saçma bi durum olmaya başladı. Bana adam edirne ankara otoyolu diyerek ceza kesmiş :D . Birden fazla seri şerit değiştirerek trafik güvenligini tehlikeye atmak 1002 tl de ücret var.İtiraz etsen bi dünya tantana.

Yigit-Y
17-02-2019, 15:43
Hükümet beceriksizliği bu da

Olay şöyle olmalı

Videolu ispat eden vatandaşlar bir sisteme yüklemeli

Ceza kesinlesirsede cezadab yuzde 10 almalı

Böylelikle trafikte kimse götunu başını oynatamaz

Millet gerekeni yapar.

Nasıl fikir.

Makas attığın video saklanacak sende mahkemeye itiraz edeceksin.bu itiraz haksiz ise 2 kat ceza ödeyeceksin.hakli isen sana ceza kesen ceza ödeyecek.

Böyle bir sistem kurulsa trafik polisine gerek kalmaz

Eds ye filan

Nasıl bir cadı avı başlar anlatamam

Ben ibb başkanı olsam ilk işim bunu kurmak olur

Trafik bile rahatlar

Soldan 40-50 ile gidenlerede zimbalayacagiz çünkü

Cok iyi olur

EOZDAG
17-02-2019, 16:20
Hükümet beceriksizliği bu da

Olay şöyle olmalı

Videolu ispat eden vatandaşlar bir sisteme yüklemeli

Ceza kesinlesirsede cezadab yuzde 10 almalı

Böylelikle trafikte kimse götunu başını oynatamaz

Millet gerekeni yapar.

Nasıl fikir.

Makas attığın video saklanacak sende mahkemeye itiraz edeceksin.bu itiraz haksiz ise 2 kat ceza ödeyeceksin.hakli isen sana ceza kesen ceza ödeyecek.

Böyle bir sistem kurulsa trafik polisine gerek kalmaz

Eds ye filan

Nasıl bir cadı avı başlar anlatamam

Ben ibb başkanı olsam ilk işim bunu kurmak olur

Trafik bile rahatlar

Soldan 40-50 ile gidenlerede zimbalayacagiz çünkü

Cok iyi olur

Ohio'da polis uyuşturucunun önüne geçmek için benzeri bir sistemi uyguluyor :D

https://i.hizliresim.com/Wqp1RY.jpg (https://hizliresim.com/Wqp1RY)

Bugra06
17-02-2019, 16:25
Geçen sene bankamatik'den para çekmek için 5 dk park yerindeki aracın arkasına park ettim.Bir yandan da arabayı kesiyorum önümdeki çıkmak isterse müsaade edeyim diye.Neyse biri baktım plakaya bakıyor gittim arkasına park ettiğim araç çıkmak istiyormuş meğer fahri müfettiş miş amca bendeki şans da böyle işte çölde kutup ayısı misali.Ceza yedim tabiki.

Yigit-Y
17-02-2019, 19:54
Ohio'da polis uyuşturucunun önüne geçmek için benzeri bir sistemi uyguluyor :D

https://i.hizliresim.com/Wqp1RY.jpg (https://hizliresim.com/Wqp1RY)

Çok iyimis be :)

srkns
17-02-2019, 20:18
bana 46-2c (Aksine bir işaret bulunmadıkça, trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek) den ceza kitleyen o amca

46/2-d sol şerit ihlali
Aksine bir işaret bulunmadıkça, gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmek, suçunu işleyenlere de yazıyor mu acaba?? ya da bu maddeden de haberi var mıdır?

cezadan sonra (kennedy caddesi- yenikapıdan bakırköy istikameti) 4 şerit yolda tek şeritten gidiyorum sabit, en solda önümde tıntın giden olursa asla sağından geçmiyorum, bir süre sellektör ile yol isteyip bekliyorum, 5.vitesten 3 e kadar düşüp yeniden hızlandığım bile oluyor bu arada..

akay
20-02-2019, 02:16
ahaha benim oturduğum site bu :) fakat burda bi konuyu atlamış benim komşular. sitenin 4 tarafına park ediyoruz doğru. fakat bazı ayılar kaldırıma park ediyor. ve görme engelliler için sarı şeridin üzerine. doğal yani ceza yazılması. ben de hep park ediyorum site dışına sokağa. ceza falan yemedim. ne işi var aracın kaldırımda?

34btr1907
20-02-2019, 14:06
aynı ceza bana da geldı bugun,hatta 2 tane yazmıs arka arkaya,durdugu yerde,araç park halinde bu yazılan saatte,gps ile ıspatlama sansım da var.ama bu belgeyı fahri dallamalarının basma sansı yok sanırım doğrumu ? kesen polıs ise iptal etme sansı % kaç oluyor.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/51603173_10156433631252620_6770670704082812928_n.j pg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=7ffdc9e352c595efca16e346cbfa46c6&oe=5D267257

34btr1907
20-02-2019, 14:08
demek istediğim park cezası yazılsa sorun yok ,dıger saydıkları yalan çünkü.

srkns
29-05-2019, 19:21
15 şubatta yaptığım itirazın sonucu bugün geldi; red :)
aksini ispatlayamadığımız için..

https://i.hizliresim.com/Or2Q73.jpg

Ormanci
30-05-2019, 08:31
Ben de 40'ı bekliyorum, basacam kırbacı, basacam kırbacı...

Yayayken bile sürücülere küfür ettiğim oluyor, öyle saçma salak şeylerle karşılaşıyorum ki, şimdi diyorum elimde olsa geçireceksin çatır çatır...

Ancak salak salak kesenlere de bişey yapılması lazım. Onun denetimi nasıl yapılır bilinmez. Burada bile saçmalama şikayeti çok. Demek ki çok kafasına göre davranan var, bunu engellemek gerekli.

denizhandinc
30-05-2019, 11:43
15 şubatta yaptığım itirazın sonucu bugün geldi; red :)
aksini ispatlayamadığımız için..

https://i.hizliresim.com/Or2Q73.jpg

cezanın ispatı var mıymış?

TarikS
30-05-2019, 12:51

"adamın sana nasıl bir garezi olabilir ki"

Cevap bu :) Emniyete itiraz için danışmaya gittiğimde fahri müfettiş cezası itirazlarına böyle yanıt geliyor, boşa uğraşma demişlerdi :)

CenkB
30-05-2019, 18:27
bana 46-2c (Aksine bir işaret bulunmadıkça, trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek) den ceza kitleyen o amca

46/2-d sol şerit ihlali
Aksine bir işaret bulunmadıkça, gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmek, suçunu işleyenlere de yazıyor mu acaba?? ya da bu maddeden de haberi var mıdır?

cezadan sonra (kennedy caddesi- yenikapıdan bakırköy istikameti) 4 şerit yolda tek şeritten gidiyorum sabit, en solda önümde tıntın giden olursa asla sağından geçmiyorum, bir süre sellektör ile yol isteyip bekliyorum, 5.vitesten 3 e kadar düşüp yeniden hızlandığım bile oluyor bu arada..

cezayı bu güzergahda mı yazdılar? geçmiş olsun.
Arada çıkıp o yolda basıyorum bende.

TigeR
30-05-2019, 18:35
Atatürk Caddesinden Çifte Minareye doğru olan yol Cumhuriyet Cad diye geçer, yerin orası olduğundan emin misiniz?

srkns
30-05-2019, 22:39
cezayı bu güzergahda mı yazdılar? geçmiş olsun.
Arada çıkıp o yolda basıyorum bende.

Evet, ceza saatine gore tam olarak yenikapi samatya dolaylarinda görüp yazmış tahminen. Her gun kullandigim guzergah, eds kamera muhabbetine pek inanmiyorum iki yildir araliksiz haftaici her sabah is guzergahim oldugundan kullaniyorum, hatta yazilim yaptigimda 160 km/h lara kadar kasiyordum kazlicesme ayrimina kadar hic hizdan ceza gelmedi. Sonra bir gun fahri amca geldi bu oyunu bozdu

Leader01
31-05-2019, 00:24
Bana da Adana'da fahri müfettiş bir ceza yazmıştı 100 TL civarında bir cezaydı, bende sinirimden mahkemeye dilekçe verdim, benim aleyhime sonuçlandı, birde mahkeme masrafı mı dosya masrafı mı neydi hatırlamıyorum 350 TL para ödedim.

Dayı
31-05-2019, 06:37
Geçenler de bize de bir ceza geldi, makas atmak sureti ile trafiği tehlikeye düşürmek vs vs. Belirtilen adrese gittik, sağ şerit park, tek şerit ten trafik akıyor. sokağın resimlerini çektik ve bu sokakta hiç bir şekilde makas atılamaz, sokağın yapısı itibari ile böyle bir şeye imkan yoktur diye savunma verdik. Mahkeme cezayı iptal etti.

CenkB
31-05-2019, 07:48
Evet, ceza saatine gore tam olarak yenikapi samatya dolaylarinda görüp yazmış tahminen. Her gun kullandigim guzergah, eds kamera muhabbetine pek inanmiyorum iki yildir araliksiz haftaici her sabah is guzergahim oldugundan kullaniyorum, hatta yazilim yaptigimda 160 km/h lara kadar kasiyordum kazlicesme ayrimina kadar hic hizdan ceza gelmedi. Sonra bir gun fahri amca geldi bu oyunu bozdu

Benim ev tam zeytinburnu sapağından girince 16 9 rezidanslarının arkasındaki sokakta. Gece gündüz bende basıyorum o yolda. Kameralar çalışmıyor. Bakırköyün girişinde Po yu geçince tepedekiler aktif ama.
Fahri işi kötü. Hiç de aklıma gelmemişti.
Bu arada bahsettiğimiz yoldaki kamera hız çekmiyor ama emniyet kemeri ve telefonu görüntülüyor diye biliyorum.

rebelh
31-05-2019, 08:14

muthemelen cezanın ispatı tutanak
tutanağa dayandırarak ceza yazıyorlar bu açık da kapanmış oluyor

Day Walker
31-05-2019, 08:25
Bu ara bu müfettiş bozuntuları da aç kalmış nerde çalışmayan kamera var oraya erketeye yatıyorlar.

Bide bişey sorcam bunları böyle evire çevire bi güzel dövünce cezası nedir :D Ben ceza yemedim ama yiyen tanıdıklar var.

Bitanesi dediki adamı dövmeyeceksin omur iliğini kırcan hayatı boyunca yatalak kalacak :hehe: dedim sen nasıl bir hayat yaşıyosun haahahah :D

denizhandinc
31-05-2019, 11:17
muthemelen cezanın ispatı tutanak
tutanağa dayandırarak ceza yazıyorlar bu açık da kapanmış oluyor

Tutanak onlar icin bir ispat ama bizim icin degil. Görevine kötüye kullanıp kıllık yapan bi ton model var. Seri serit degistiriyosun herif makas cezası yazıyor. Görüntü kaydı yok bisey yok.

Ben bi gün otobanda dayının biriyle agız dalasına girdim baktım koçan gibi biseye uzandı torpidodan lan dedim müfettis galiba bu hemen uzayıp kamyonun önüne attım kendimi plakamı almasın diye :D simdi bana ayar olsa plakamı alıp makas cezası yazsa nasıl acıklayacam durumu

rebelh
31-05-2019, 11:18
Tutanak onlar icin bir ispat ama bizim icin degil. Görevine kötüye kullanıp kıllık yapan bi ton model var. Seri serit degistiriyosun herif makas cezası yazıyor. Görüntü kaydı yok bisey yok.

Ben bi gün otobanda dayının biriyle agız dalasına girdim baktım koçan gibi biseye uzandı torpidodan lan dedim müfettis galiba bu hemen uzayıp kamyonun önüne attım kendimi plakamı almasın diye :D simdi bana ayar olsa plakamı alıp makas cezası yazsa nasıl acıklayacam durumu

haklısınız da mahkeme bu şekilde düşünüyor olabilir diya yazdım ben
kaldı ki devletin paraya ihtiyacı var bi de böyle düşünün :)

rebelh
31-05-2019, 11:19
sana ceza yazmazsa bana ceza yazmazsa bize ceza yazmazsa
nasıl alınacak o 0 km a6lar?

G.U.Z.
31-05-2019, 11:52

Adam bu şekilde kafasına göre ceza yazar ve ispatlanirsa:

Görevini kötüye kullandığı tespit edilen ve Yönetmelikte belirlenen esas ve usullere aykırı olarak işlem yapan müfettişler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek 6’ncı maddesi hükmü uyarınca iki aydan altı aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılırlar. Ayrıca, bunların yargılanmaları tabi oldukları esaslara göre yapılır.

Ve mufettislikleri iptal olur,

Devlet de diyor ki, bu adam koyduğum kriterleri sağladı, eğitim aldi ve görevini kötüye kullanırsa yargılanacağıni da biliyor, aksi kanitlanana kadar ben dürüst olduğuna güveniyorum diyor.