PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigorta sirketi hasari odemiyor, bilgi!

ripaul
12-05-2018, 01:11
Merhaba,

Konuyu nereye acsam bilemedim o yuzden genel sohbet bolumune actim, eger yanlis olduysa kusura bakmayin mod arkadaslar uygun yere tasir.

2018 yilinin ocak 28'inde izmir/ksk girisinde cumartesi oglen 12.30 civarinda yagmurlu bir havada tek tarafli kaza yaptim. Aracim genesis coupe 2.0 tci. Yagmurly havanin da etkisiyle bir aracin sikistirmasi sonucu araci gecmeye calisirken kaldirima sertce vurdum ve aracin aks salincak fren diski vs. bolumunu parcaladim, aracin yurur durumu yoktu. Neyse ki baska bi araca ya da kisiye carpmadan kaldirimin uzerinde kaldim, yol akisina da mani olmadim.

Aracin disinda bir sey yok. Kapi, marspiyel, tampon dahi hicbir sorun yok. Sadece sol tekerlek aks salincak rotil fren diski gitti. Kasko sirketini aradim, cekici cagirdilar ve araci hyundai yetkili servisine goturduk.

Calisan usta basi sagolsun cok yardimci oldu, hemen her seyi kendisi halletti, kazayi anlattim, suraya yazip imzalaman yeterli, gerisini ben hallederim dedi. Pazartesi gunu kaskonun bagli oldugu sigorta sirketinin gorevlendirdigi eksper vatandas geldi ve isleme basladilar. Bir bucuk ay arac orada kaldi cunku koreden parca bekledik.

Neyse araci sag salim aldik. Aradan neredeyse 4-5 ay gecti, telefon geldi, hyundai yetkili servisi sigorta sirketinin hasari odemedigini soyledi. Sigorta sirketini aradim, neden odemediklerini sordum, kazayla ilgili suphelerinin olduklarini soylediler, kazayi aslinda alkollu olan babam yapmismis ben ise sonrasinda direksiyonda kendim varmisim gibi gostermisim. Kamera kayitlarina bakin dedim, 15 ghnden sonra siliniyor dediler, 16. gun mu geldi bu olasilik akliniza, iddia varsa ispat gerekir dedim cevap yok.

Hyundai tekrsr aradi ve sirketin hala odemedigini bu durumda benden tahsis edilmek durumunda oldugunu soyledi. Ben de eksper gidip onayladiktam ve isleme baslandiktan sonra sirket ve hyundai arasinda mutabakat oldugunu ve devreden benim ciktigimi, artik bagimin olmadigini ve iki grup arasinda halledilmesi gerektigini soyledim. Araci tutup da sirket odemiyor deselerdi o zaman ugrasirdim ancak araci almisim, eksper gelmis onaylamis baslamislar bitmis, aradan 4-5 ay gecmis, is artik beni baglamiyor.

Yapmam gereken onerdiginiz bir sey var mi?

Sinek kucuk ama mide bulandiriyor. Bir sey cikaramayacaklari halde -cunku kaza basit bir yagmurlu hava kazasi- hala uzerine gidip belki kisiye kitleyebilir miyiz diye dusunuyorlar.

Emre911
12-05-2018, 01:41
Servis direk mahkemeye versin siz hiç şunu getireyim bunu götüreyim demeyin hiç kendinizi bulaştırmayın. Sırf şu durumlar yüzünden koşarak duran arabaya polis çağırırım

Emre911
12-05-2018, 01:42
Servis direk mahkemeye versin siz hiç şunu getireyim bunu götüreyim demeyin hiç kendinizi bulaştırmayın. Sırf şu durumlar yüzünden koşarak duran arabaya ÇARPSAM polis çağırırım

Kelime eksik olmuş

HaKo
12-05-2018, 01:52
böyle saçma şey mi olurmuş yahu. tamir edilmiş dosyası kapanmış araba. kaldıki kaza raporuda yazılıp çizilip kapanmıştır. Ancak adamın biri bir delil götürüp gösterecek veya şikayet olacak ki o dosya tekrar açılsın. kasko kimki şüphelenip ödeme yapmayacak bir kere öyle bir yetkisi yok. polis mi dedektif mi. sorsaydın kamera şakasımı diye.

ripaul
12-05-2018, 07:59
Servis direk mahkemeye versin siz hiç şunu getireyim bunu götüreyim demeyin hiç kendinizi bulaştırmayın. Sırf şu durumlar yüzünden koşarak duran arabaya polis çağırırım

İki kere de polis gecti yanimdan, gecmis olsun abicim dediler, tutanak tutturmadim, tamamen benim hatam haklisin tutanak olsa hic boyle bir sey iddia edemezlerdi.

Eksper gelip yetkili servise onayi verip tamir islemine basladiktan sonra is benden cikiyor diye biliyorum, dogru mu acaba? Cunku bunun anlami kendi aralarinda anlastilat masraf bu dendi, tamam dendi odenecek. Karsilikli onay alindi basladilar ve sonrasinda araci teslim dahi ettiler.

Benim fikrim sigorta odemeyi reddettigi icin yetkili servis koparabilir miyiz beelki buradan bir sey cikar diye beni deniyor.

Bilemedim cok sacma bir durum, hukuki olarak da bana nasil dava acacaklarmis onu bilmiyorum kardesim araci teslim etmeseydin o zaman demezler mi adama, ayrica ben odeme yapacagima dair kagit da imzalamadim, sigorta sirketinin adami gidip yetkili servisle anlasti ki tamir basladi araci teslim aldim.

Yani su durumda hak iddia edebilmeleri mumkun mu?

Emre911
12-05-2018, 08:23
İt iti ısırmaz ama sigorta servis kendi arasında çözmek zorunda. babanızın alkollü olduğunu ispatlayamazlar, ki direksiyona geçti vs olağan durumlar. Sigortayı ve servisi hukuk nedir bildiğinizi belli edecek şekilde rahatsız edin derim.

Sigortalar her zaman üçten beşten yırtmaya çalışıyor. Zincirleme kazada ortada tost olan aracı sürüyordum öndeki vurdu durdu ben zar zor götünde durdum arkadaki durmayı denemedi bile heralde ki sarmaş dolaş öndekine gömüldük.
Şansıma polisin 20 metre gerisinde oldu olay sıkıntıda kalacağımı anlayınca geldi tutanak tuttu. Tutmasa sen vurduna getirir suç yüklerlerdi. Eksper bizzat kendi en az %40 suçlu sayılırdınız dedi düşünün kendi yazdığımız raporların pek bi esprisi yok

mbulur
12-05-2018, 08:59
Sigorta ile servis arasında anlaşma olması demek sigortanın hasar onarım bedelini ödememesi durumunda hasarı servise sizin ödemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Aracın sahibi sizsiniz, aracı o şirkete sigorta ettiren sizsiniz, kazayı yapan sizsiniz. Aracınıza bakan eksper sigortanın çalışanı değil hazine müsteşarlığından yetkili bağımsız çalışandır. Onun tamam onarıma başlayın demesi sigortanın hasarı ve ödemeyi kabullendiği anlamına gelmiyor. Eksperin onarıma başlayın demeksi "ben aracı hasarlı haliyle ellenmeden gördüm, araçtaki hasarla ilgili gerekli incelemeleri ve tespitleri yaptım" demektir. Daha sonrasında zaten eksper hasar raporunu yazar, resimlerle ve birlikte sigorta şirketine teslim eder, hizmet ödemesini alır ve kenara çekilir.
Servis aracınızı onarmış size teslm etmiş ancak sizinle ilgili bir şüpheden dolayı ödeme anlaşması bulunan servise hasar onarım bedelini ödemiyorsa, sizden ödemesini kesinlikle alırlar.
Servis iyi niyet çerçevesinde sigortadan parasını almak için sonuna kadar uğraşır ancak sigorta ödemeyi yapmazsa sizi icraya verir ve tüm ödemeyi mahkeme masrafları, avukatlık ücretleri ve faiziyle kısaca yasal tüm giderleriyle tahsil eder. Siz daha somra sigorta şirketine dava açar alabilrseniz alırsınız. Servis sizi mahkemeye verdiğinde "sigortamın anlaşmalı servisi, benim sigortam var gitsin oradan alsın" deme hakkınız hiç yok.

Dayı
12-05-2018, 09:55
İyi bir avukatla görüşün ve icra takibi başlatın. bırakın iddialarını onlar ispatlasın.

free-hifi
12-05-2018, 10:47

gelmiyor ki istediğin kadar çağır

ölü yaralı yoksa gelmiyor beyefendiler

220T
12-05-2018, 10:59
Hangi sigorta şirketi bu?

Emre911
12-05-2018, 12:38
gelmiyor ki istediğin kadar çağır

ölü yaralı yoksa gelmiyor beyefendiler

Şaibeli durum var sigortayla sorun yaşadım bi kez daha yaşamak istemiyorum vs derseniz oflaya puflaya gelme ihtimalleri var

hddsheriff
12-05-2018, 14:08
Polis raporu ve alkol raporu olsaydı bunların hiç biri yaşanmaz dı.

ripaul
12-05-2018, 15:51
Hasari karsilamayi reddeddn sigorta sirketi Generali Sigorta.

Eger soz konusu dava acilirsa kaza konusunda benim suclu oldugum/alkollu oldugum ya da surucu koltugunda iddia ettikleri gibi babamin oturduguna dair bir kanitlari olmasi gerekmiyor mu?
Ben sigorta sirketine kameralari kontrol edin dedigimde 15 gunden sonra kontrol edilemedigini soylediler, 16.gun de mi bu akillarina geliyor?

Ben kasko sirketiyle sozlesme imzaladigimda alkollu olmadigim muddetce hasarlari kendi sigorta sirketlerinin karsilayacagi teminatini bana vermis olmuyorlar mi?

Ayrica aracin tamirine baslanip, tamamlanip bitirildiginde yani butun bir surecte sigorta sirketi ile yetkili servis arasinda herhangi bir konusma hic mi olmadi? Mutlaka olmus olmali ki arac bana bir bedel talep edilmeden teslim edildi.

Sonuc olarak ben kisi olarak araci teslim alirken herhangi bir bedel odeyecegime dair hicbir belge imzalamadim. Yetkili servis su durumda benden ziyade sigorta sirketini dava etmek durumunda degil mi? Olay benden coktan cikmis durumda.

Su durumda parayi benden talep etmeleri ve hatta alabilmeleri nasil mumkun anlamis degilim.

kelalper
12-05-2018, 16:03
o nasıl bir olay arkadaş. Kafalarına göre yem atıyolar kazayı siz yapmamışsınız babanız yapmış diyolar. Kanıtın var mı yok. Kimi neyle suçluyorsun diye dava açarım.

Dayı
12-05-2018, 17:01
Benzer bir olay benim başımdan da geçti. 2 sene önce motor çalındığın da tam ödeme yapacakları gün, ödeme yapmayacağız dediler. Hakkımda sigortaya biri şikayette bulunmuş. neyse arayıp söylediler bende 3 gün içinde ödeme beklediğimi, ödememi yapın araştırmanıza devam edin dedim aksi halde elimde ki mutabakata göre icra işlemlerini başlatacağımı söyledim. ödememi aldım.

sizin de burada mutabakatınız var, daha doğrusu sizinle bire bir yapılmamış ama servisle yapılmış bir mutabakat var. şu parçalar değişecek, şu parçalar onarılacak ve şu kadar işçilik diye bir mutabakat var. Yukarı da dediğim gibi bir avukat bulun.

Ben kasko sirketiyle sozlesme imzaladigimda alkollu olmadigim muddetce hasarlari kendi sigorta sirketlerinin karsilayacagi teminatini bana vermis olmuyorlar mi? Demişsiniz

Alkollü olsanız bile ödeme yapacakları durumlar var. Kazaya alkol mü sebep oldu ona bakılır.

Dayı
12-05-2018, 17:05
edit olmadığı için buraya ekleme yapıyorum;;;;;

siz bir şey ispatlamaya çalışmayın. siz ödemenizi almaya çalışın. Bırakın onlar aracı babanızın kullandığını ispatlamaya çalışsınlar. siz direk çözüme ilerleyin.

Day Walker
12-05-2018, 17:58
Geçmiş olsun yazacak çok şey var ama yazılanların biri hariç hepsi kafa karıştırıcı ve yanlış.

Önce mevzuatı bilmek lazım.

Neyse çok uzatmayacağım babanın alkollü olduğunu ve ehliyetinin alındığını nasıl öğrenmişler ?
Araç babanın üstüneyse EGM de zaten bilgileri vardır ve babanın ehliyetinin alınma tarihi ile kaza tarihi aynı veya yakınsa hangi şirket olursa olsun ödemez zaten.

Mevzuata göre de bu satten sonra sen o aracı kullanırken kaza yaptığını kanıtlamak zorundasın. Şimdi o kamera kayıtlarının peşine sen düşmelisin.

Tekrar geçmiş olsun.

ripaul
12-05-2018, 17:59
Yok yanlis anlasildi, ben odeme dahi yapmadim. Arac yapildi halloldu 3-4 aydir suruyorum halihazirda sorun yok, yani yetkili servis su durumda aracin odemesini sigorta sirketinden tahsis etmeden bana araci teslim etti. Simdi ise beni arayip odemeyi hala sigortadan alamadik, siz arayip konusur musunuz diyorlar.

ripaul
12-05-2018, 18:01
Babam alkollu degildi, babam kazayi yapmadi, ve yine babamim ehliyeti hicbir tarihte hicbir zaman da alinmadi, orada da yanlisiniz var :) yani boyle bir durum hic olmadi.

ripaul
12-05-2018, 18:03
Geçmiş olsun yazacak çok şey var ama yazılanların biri hariç hepsi kafa karıştırıcı ve yanlış.

Önce mevzuatı bilmek lazım.

Neyse çok uzatmayacağım babanın alkollü olduğunu ve ehliyetinin alındığını nasıl öğrenmişler ?
Araç babanın üstüneyse EGM de zaten bilgileri vardır ve babanın ehliyetinin alınma tarihi ile kaza tarihi aynı veya yakınsa hangi şirket olursa olsun ödemez zaten.

Mevzuata göre de bu satten sonra sen o aracı kullanırken kaza yaptığını kanıtlamak zorundasın. Şimdi o kamera kayıtlarının peşine sen düşmelisin.

Tekrar geçmiş olsun.

Tekrar edeyim, babamin ehliyeti hayatinin hicbir doneminde alkol dahil hicbir sebeple alinmadi. Boyle bir sey yok yani

denizhandinc
12-05-2018, 19:04
Sigorta ile servis arasında anlaşma olması demek sigortanın hasar onarım bedelini ödememesi durumunda hasarı servise sizin ödemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Aracın sahibi sizsiniz, aracı o şirkete sigorta ettiren sizsiniz, kazayı yapan sizsiniz. Aracınıza bakan eksper sigortanın çalışanı değil hazine müsteşarlığından yetkili bağımsız çalışandır. Onun tamam onarıma başlayın demesi sigortanın hasarı ve ödemeyi kabullendiği anlamına gelmiyor. Eksperin onarıma başlayın demeksi "ben aracı hasarlı haliyle ellenmeden gördüm, araçtaki hasarla ilgili gerekli incelemeleri ve tespitleri yaptım" demektir. Daha sonrasında zaten eksper hasar raporunu yazar, resimlerle ve birlikte sigorta şirketine teslim eder, hizmet ödemesini alır ve kenara çekilir.
Servis aracınızı onarmış size teslm etmiş ancak sizinle ilgili bir şüpheden dolayı ödeme anlaşması bulunan servise hasar onarım bedelini ödemiyorsa, sizden ödemesini kesinlikle alırlar.
Servis iyi niyet çerçevesinde sigortadan parasını almak için sonuna kadar uğraşır ancak sigorta ödemeyi yapmazsa sizi icraya verir ve tüm ödemeyi mahkeme masrafları, avukatlık ücretleri ve faiziyle kısaca yasal tüm giderleriyle tahsil eder. Siz daha somra sigorta şirketine dava açar alabilrseniz alırsınız. Servis sizi mahkemeye verdiğinde "sigortamın anlaşmalı servisi, benim sigortam var gitsin oradan alsın" deme hakkınız hiç yok.

abi o zaman bunu bastan söylemeleri gerekmiyor mu? yada en azından aracın teslimatı yapılmadan önce? Yoksa ben gidip sanayide yaptırırım aracı serviste bi ton para ödemek istemiyorum belki?

benzer bi kaza gecmisti basımdan sigortadan hasar bedelinin karsılanacagına dair en bastan bir yazı almıstık sorun olmamıstı haliyle.

Dayı
12-05-2018, 19:19
Şu anda ismi lazım değil bir sigorta firmasının genel müdürü ile bu konuyu konuşuyoruz yemekte. Mahkemeye versin, sigorta ispatlamak zorunda iddiasını diyor.

ripaul
12-05-2018, 21:38
Şu anda ismi lazım değil bir sigorta firmasının genel müdürü ile bu konuyu konuşuyoruz yemekte. Mahkemeye versin, sigorta ispatlamak zorunda iddiasını diyor.

Bir abimin yonlendirmesiyle baska bir sigorta yetkilisi ile gorustjm ve mahkemeye degil tahkime vermekle tehdit ettigin zaman geri yapacaklardir, merak etme, once duzgum bicimde konus anlat sorun neymis anlatsinlat hala yanasmazlarsa tahkime vermek zorunda kalacagini soyle gerekirse de ver tahkimde alirsin, sigorta sirketleri davadan korkmaz tahkimden korkar dedi

Muharrem C.80
12-05-2018, 21:46
Bu generali batık gemi gibi firmadır. Olabildiğince uzak durmakta fayda var. Logolarını kürekle değiştirmeleri gerek bence piyasa içerisinde olan biriyim uğraştımadıkları insan yok gibi. Telefon dolandırıcısı misali enteresan mezarcı bir firma.

Ozan Özer
12-05-2018, 21:48
Hangi yetkili servis acaba?
Yardımcı olmaya çalışacağım

Day Walker
12-05-2018, 22:11
Tekrar edeyim, babamin ehliyeti hayatinin hicbir doneminde alkol dahil hicbir sebeple alinmadi. Boyle bir sey yok yani

O zaman lehte durum tahkime gidebilirsin.

Dayı
12-05-2018, 22:40
Mahkeme tahkim.... her ne ise, itiraz diyelim kısaca

Bir abimin yonlendirmesiyle baska bir sigorta yetkilisi ile gorustjm ve mahkemeye degil tahkime vermekle tehdit ettigin zaman geri yapacaklardir, merak etme, once duzgum bicimde konus anlat sorun neymis anlatsinlat hala yanasmazlarsa tahkime vermek zorunda kalacagini soyle gerekirse de ver tahkimde alirsin, sigorta sirketleri davadan korkmaz tahkimden korkar dedi

ripaul
12-05-2018, 22:50
Hangi yetkili servis acaba?
Yardımcı olmaya çalışacağım

Yukselis/Bayrakli. Kendileri benim gorebildigim kadaritla yardimci ve iyi niyetliler zaten.

ripaul
12-05-2018, 22:51
O zaman lehte durum tahkime gidebilirsin.

Pazartesi once sigortayla yuzyuze konusup sonrasinda geri yapmazlarsa tahkimi devreye sokacagim. Generaliye dikkat!

CaNeR44
12-05-2018, 23:26
Ben tek taraflı yaptığım kazada bu gibi olasılıkların çıkıcağını bildiğim için polis çağırırım zaten her zaman çağırılması gerekli kimseye haber vermeden arabayı servise çektirmişsiniz

MCN21
13-05-2018, 02:07
Ben tek taraflı yaptığım kazada bu gibi olasılıkların çıkıcağını bildiğim için polis çağırırım zaten her zaman çağırılması gerekli kimseye haber vermeden arabayı servise çektirmişsiniz

Benim hakin arkadasim gece 2-3 gibi kaza yapiyor. Arabadan anlamaz ve ilk kazasi sigorta sirketini ariyor ne yapmam lazim diye. Sonrasinda da cekici talebinde bulunuyor. Sadece fekiciye yukleyip servise cektirmeniz diyorlar(tek tarafli kaza oldugu icin). Hikaye sonra basliyor gece o saatte kesin alkolluydunuz raporunuz yok, kamera kaydi yok biz odeme yapmayiza donuyor. Sigorta tarafindan ufak bir sorusturma baslatiliyor. Telefon kayitlari, olayi o gun yaninda bulunan farkli kisilerden dinleme. Sonrasinda odemeyi yapmayi kabul ettiler.

melihyilmaz
13-05-2018, 22:01
banada aynısı oldu arabamı yaptırdım 1 ay sonra aradılar. siz ben le dalgamı geçiyorsunuz gidin sigorta şirketi ile aranızda halledin benide bidaha rahatsız etmeyin dedim. Hiç birşeyde çıkmadı benide aramadılar bir daha.

ripaul
13-05-2018, 22:09
banada aynısı oldu arabamı yaptırdım 1 ay sonra aradılar. siz ben le dalgamı geçiyorsunuz gidin sigorta şirketi ile aranızda halledin benide bidaha rahatsız etmeyin dedim. Hiç birşeyde çıkmadı benide aramadılar bir daha.

Valla aslinda ben de boyle dusundum ama burada en magdur olan kisi/firma yetkili servis oldugu icin parayi benden tahsis edebilme olasiliklarini dusunup sigorta sirketiyle yuzyuze konusmaya karar verdim, tavirlarina gore sigorta tahkime basvuru yapacagim.

Bu arada yukaridaki vatandas kimseye haber vermeden araci servise cektirmissiniz demis, elbette ki ilk aradigim yer/kisi kasko sirketi oldu. Onlarin yonlendirmesi ile cekici geldi zaten.

KÖROĞLU
13-05-2018, 22:36
İmza attığın evraklarda "araç onarım bedelini ödemeyi kabul ediyorum" benzeri bir ifade yok ise hiç darlama kendini.

Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Aracı teslim alırken imza attığın evrakları bir kontrol et, hakkında alacak takibi başlatıp icralık olma.

araç sahibi kim ise o e-devletten kontrol etsin "dava bilgileri" diyerek. Haricinde muhatabınız ben değilim sigorta şirketi de geç.

İcra takibi yaparlarsa itiraz süresi 7 gün bu süreyi kaçırma ( bilgi olsun diye yazdım bunu)

207_TR
14-05-2018, 00:34
Sigorta acentem özellikle tek taraflı kazalarda polis tutanağını almam gerektiğini söylemişti.
Tahkim bu işi çözer.

Schumi
14-05-2018, 00:39
Şimdi sigorta şirketleri hasar tespiti için eksper çağırdıkları gibi şaibeli durumlarda sigorta araştırmacıları mı desem bilir kişi mi desem kendince dedektif mi desem bu tarz kişiler başvuruyor. Genelde emekli trafik polisi yada emekli askerlerde oluşan bu kişiler gayri resmi yollar ile olay yerine gidip etrafa sorup ifade toplayıp, kamera görüntüleri alıp, nasıl yaptıklarını bilmediğim şekilde telefon kayıtlarını topluyorlar. Ve hatta atıyorum babanızın arabası ile kaza yaptınız. Babanızı aradınız 1dk 10 sn görüştünüz. Kapattınız. Sonra arkadaşınızı aradınız. Bu arada babanızda bilmem kimi aradı onunla 2 dk görüştü gibi bilgiler ile önünüze geliyorlar. Sizin lede görüşmek istiyorlar. Sizi dinliyorlar tekrar araştırıyorlar vs.vs. Ama böyle bir araştırma olsa mutlaka sizinle görüşmek isterlerdi.

Bana 3 yol ağzında uyuması sonucu frensiz yandan girmek sureti ile şehir içi düşük hızlarda pert sonuçlanmalı kazada trafik sigortası bu bilirkişilerden atadı hasarın yüksek olması ve karşı tarafta az hasar olmasından dolayı. O zamanlar hasarlara polis gelip bakıyordu tutanak olayı yoktu. Adam kazanın benim doğum günümde olduğunu öğrendikten sonra alkol almış mıyım diye araştırmış. Hayatımda hiç sigara alkol vs.vs. kullanmadığımı öğrenmiş. Nasıl öğrenmiş sormuş muydum hatırlamıyorum. Kazadan sonra neden kimseyi aramadın. İlk görüşmeni 2 saat sonra yapmışsın. Şarjın bitik de değilmiş telefonun açıkmış gibi sorular sordu. :D Sonra neden çekici çağırmadın da arabayı kullandın gibi şeyler sordu. En son çok uzaktaki bir binanın kamerası çözünürlüğü kötüde olsa kazayı görmüşte dosyayı olumlu kapattı.

KÖROĞLU
14-05-2018, 07:13
Şimdi sigorta şirketleri hasar tespiti için eksper çağırdıkları gibi şaibeli durumlarda sigorta araştırmacıları mı desem bilir kişi mi desem kendince dedektif mi desem bu tarz kişiler başvuruyor. Genelde emekli trafik polisi yada emekli askerlerde oluşan bu kişiler gayri resmi yollar ile olay yerine gidip etrafa sorup ifade toplayıp, kamera görüntüleri alıp, nasıl yaptıklarını bilmediğim şekilde telefon kayıtlarını topluyorlar. Ve hatta atıyorum babanızın arabası ile kaza yaptınız. Babanızı aradınız 1dk 10 sn görüştünüz. Kapattınız. Sonra arkadaşınızı aradınız. Bu arada babanızda bilmem kimi aradı onunla 2 dk görüştü gibi bilgiler ile önünüze geliyorlar. Sizin lede görüşmek istiyorlar. Sizi dinliyorlar tekrar araştırıyorlar vs.vs. Ama böyle bir araştırma olsa mutlaka sizinle görüşmek isterlerdi.

Bana 3 yol ağzında uyuması sonucu frensiz yandan girmek sureti ile şehir içi düşük hızlarda pert sonuçlanmalı kazada trafik sigortası bu bilirkişilerden atadı hasarın yüksek olması ve karşı tarafta az hasar olmasından dolayı. O zamanlar hasarlara polis gelip bakıyordu tutanak olayı yoktu. Adam kazanın benim doğum günümde olduğunu öğrendikten sonra alkol almış mıyım diye araştırmış. Hayatımda hiç sigara alkol vs.vs. kullanmadığımı öğrenmiş. Nasıl öğrenmiş sormuş muydum hatırlamıyorum. Kazadan sonra neden kimseyi aramadın. İlk görüşmeni 2 saat sonra yapmışsın. Şarjın bitik de değilmiş telefonun açıkmış gibi sorular sordu. :D Sonra neden çekici çağırmadın da arabayı kullandın gibi şeyler sordu. En son çok uzaktaki bir binanın kamerası çözünürlüğü kötüde olsa kazayı görmüşte dosyayı olumlu kapattı.

Resmen saçmalık, uyanık sanan zavallılar yüzünden sen ben gibi adamları töhmet altında bırakıyorlar.

Keşke öncelikle çamurluğu onarılıp takılacak araca 3 parça değişimi yazan, kapı sacı değişecek araca komple dolu kapı veren eksperleri araştırıp bulsalar.

(iyisi varır illaki tenzih edelim)

Ayrıca o sana anlattığı şeyleri mahkemede "yasal olarak elde" edilmeden kanıtlaması imkansıza yakın, + özel hayatın gizliliğine de aykırı davranmış kime ne senin doğum gününde kimle konuşup ne yiyip içtiğinden.

Her konuda saçmalıkta sınırları zorlar bir ülke olduk gerçekten.

Ormanci
14-05-2018, 08:58
Bence hiçbir şey olmaz. Servis "anlaşmalı" servis değil mi? Anlaşmalı demek sigorta şirketi bilgisi/onayı dahilinde işlem yapılması demek değil midir? Tamam eksper onaylıyor da, o da sigorta şirketine bilgi vermiyor mu bu esnada? Hasar şu, bu kadar tutacak vs. diye? Bir de kimse parasını almadan arabayı teslim etmez, servisin elinde sigorta tarafında bi onay falan olması gerekiyor. Servisin uğraşması gerekecek.

Sigorta şirketleri bir sürü sigorta üçkağıtçılığını geçiyor, gidip normal kullanıcıyla uğraşıyor. Kendileri de 50 tane dalavere yapıyor hasar onarımında.

Benim öyle Ramazanda havayastığı çalınmıştı araba otoparktayken. Tam iftar saatine yakın, arkadaşlarla yemeğe gideceğim bi baktım girmişler arabaya, kaskoyu aradım, tutanak tutturun sonra işlemlere başlayabilirsiniz dediler, iyi dedim karakola gittim, iftara 5-10dk kala tutanağı aldım, şikayetçi olacak mısın dediler, yok dedim sizi daha fazla uğraştırmayayım iftar saati geliyor, çıktım gittim.

Hasar yapıldı etti tam dosya kapanacak, sigortadan birisi aradı, böyle böyle hasarınız ödenecek ama bişey sormak istiyorum, tutanak tutturmuşsunuz ama niye şikayetçi olmamışsınız? Bulunacağına inanmıyorum da o yüzden dedim. Bu bize şüpheli geldi dedi. Sigorta attı bende... He evet dedim tam iftar vakti arabamı alıp gideceğim, işim gücüm yok arabamın havayastığını çaldım camı kırıp dedim. Yok efendim yanlış anladınız bilmemne... Yok yok dedim ben anlayacağımı anladım, siz isterseniz ödemeyin, ben başka yollara başvururum dedim. Kem küm bilmemne, baktım 1-2 gün sonra onayı vermişler, hasar ödendi.

Mallıkta sınır tanımıyorlar.

CaNeR44
14-05-2018, 08:59
Benim hakin arkadasim gece 2-3 gibi kaza yapiyor. Arabadan anlamaz ve ilk kazasi sigorta sirketini ariyor ne yapmam lazim diye. Sonrasinda da cekici talebinde bulunuyor. Sadece fekiciye yukleyip servise cektirmeniz diyorlar(tek tarafli kaza oldugu icin). Hikaye sonra basliyor gece o saatte kesin alkolluydunuz raporunuz yok, kamera kaydi yok biz odeme yapmayiza donuyor. Sigorta tarafindan ufak bir sorusturma baslatiliyor. Telefon kayitlari, olayi o gun yaninda bulunan farkli kisilerden dinleme. Sonrasinda odemeyi yapmayi kabul ettiler.

gece 2-3 gibi olması arabayı çekiciye yükletip götürmeniz sizi tanımıyorum benim bile aklıma kurt düşürüyor sigorta şirketlerinin akına herhangi bir şaibe gelmesini normal karşılıyorum onları ikna etmeniz gerekli

MCN21
14-05-2018, 10:16
gece 2-3 gibi olması arabayı çekiciye yükletip götürmeniz sizi tanımıyorum benim bile aklıma kurt düşürüyor sigorta şirketlerinin akına herhangi bir şaibe gelmesini normal karşılıyorum onları ikna etmeniz gerekli

İyi güzelde sigortayı aradığından neden tutanak tutturun gibi bir bilgi verilmiyor. Dediğim gibi araçtan anlayan birisi değil.

Burak Mehmet
14-05-2018, 11:13
İki kere de polis gecti yanimdan, gecmis olsun abicim dediler, tutanak tutturmadim, tamamen benim hatam haklisin tutanak olsa hic boyle bir sey iddia edemezlerdi.

Eksper gelip yetkili servise onayi verip tamir islemine basladiktan sonra is benden cikiyor diye biliyorum, dogru mu acaba? Cunku bunun anlami kendi aralarinda anlastilat masraf bu dendi, tamam dendi odenecek. Karsilikli onay alindi basladilar ve sonrasinda araci teslim dahi ettiler.

Benim fikrim sigorta odemeyi reddettigi icin yetkili servis koparabilir miyiz beelki buradan bir sey cikar diye beni deniyor.

Bilemedim cok sacma bir durum, hukuki olarak da bana nasil dava acacaklarmis onu bilmiyorum kardesim araci teslim etmeseydin o zaman demezler mi adama, ayrica ben odeme yapacagima dair kagit da imzalamadim, sigorta sirketinin adami gidip yetkili servisle anlasti ki tamir basladi araci teslim aldim.

Yani su durumda hak iddia edebilmeleri mumkun mu?
Yanlış.
Eksperin görevi hasarı belirleyip sizi servisi ve sigortayı mağdur etmeden aracın layıkı ile onarılmasını sağlamak.

2. olarak servisin konu ile ilgili hiçbir sorumluluğu yok eğer onarımı yaptıysa parayı istemek hakkı. Ayrıca fatura sizin adınıza açık kesildi ve anlaşmalı servis evrakları imzaladınız. o evraklarda da herhangi bir kesinti -eksik ödeme durumunda ödemeyi yapacağınızı taahhüt ettiniz. Servis dava açabilir, ama sigortaya değil size dava açar...
Geçmiş olsun.
NOT: eğer sigorta şirketi ödemiyor ve bunda diretiyorsa elinde sağlam kanıtı vardır. Sizinde durumunuzda sigortanın söylediğine göre bir gerçeklik payı varsa eğer hiç zorlamayın...
NOT2: eğr servisin parasını ödemeye gücünüz var ve durum sizin anlattığınız gibi ise tamamen servisin parasını ödeyip durumu tahkime taşırsanız mağduriyetiniz için tazminat alabilirsiniz.
Tahkim vs durumları olursa pm atın yardımcı olayım...

FRTDI
14-05-2018, 14:57
İyi güzelde sigortayı aradığından neden tutanak tutturun gibi bir bilgi verilmiyor. Dediğim gibi araçtan anlayan birisi değil.

Bende daha önce geç saatlerde tek taraflı olarak kaza yapmıştım kaskoyu arayıp çekici istediğimde hasar büyükse polis çağırın rapor tutturun diye uyarmışlardı sorun olmaması açısından..

Dayı
14-05-2018, 16:53
Yanlış.
Sigorta şirketinin elinde sağlam kanıt olmasa bile ödemek istemeyebilir. Siz kendinizden çekiniyor ve yahu adamların elinde hakikaten kanıt olabilir mi diye düşunmeye zorlayarak itiraz etme-tahkime gitmemenizi sağlarlar.
Eğer eksper gelipde sevisle anlaşmışsa ve eksperin onayıyla tamirat başlamışsa ve gercekten olaylar sizin anlattığınız gibiyse, tek yapacağınız sağlam bir avukat bulmak.

Yanlış
NOT: eğer sigorta şirketi ödemiyor ve bunda diretiyorsa elinde sağlam kanıtı vardır. Sizinde durumunuzda sigortanın söylediğine göre bir gerçeklik payı varsa eğer hiç zorlamayın...
NOT2: eğr servisin parasını ödemeye gücünüz var ve durum sizin anlattığınız gibi ise tamamen servisin parasını ödeyip durumu tahkime taşırsanız mağduriyetiniz için tazminat alabilirsiniz.
Tahkim vs durumları olursa pm atın yardımcı olayım...

ErkanCanS
14-05-2018, 19:52
Ben avukat değilim ama , ağır vasıta servisi işi yapıyoruz. Benim bildiğim ve tecrübe ettiklerime dayanarak yazayım. Genellikle böyle durumlarda sigorta parayı servise öder , ortada herhangi bir şüphe varsa sigorta bu parayı mahkeme yoluyla size rücu eder. Tabi sigorta şirketinin ticari ahlakına göre durumlar değişebiliyor. Sizin durumunuzda asıl mağdur olan aracı onaran servis. Servisler bu tip durumlarda faturayı kime kestiyse ona yasal işlem başlatır. Eksperin görevi de aracın durumuna bakıp hakem rolü üstlenmektir. 3 tarafında ( onarıcı , sigorta , araç sahibi ) haklarını gözetip , kimsenin zarar görmemesini sağlamaktır. Eksper onay verdiyse siz işin içinden çıktınız diye bir durum söz konusu değil maalesef. Son olarak iyi bir avukat o parayı yasal faiziyle ve avukatlık giderleriyle beraber söke söke alır diye düşünüyorum.

Dayı
14-05-2018, 20:57
Haklısınız eksper onay verince iş bitmiş demek değildir elbette, lakin eksper onayı bir yerde mutabakattır. Aynı araç çalındığında sigorta ile araç sahibi arasında imzalanan mutabakat gibi. Onay vermiş ki bu onayı kafasına göre vermiyor tamirat yapılmış, o sırada bir ihbar şikayet duyum vs vs gelmiş ve ben ödemiyorum diyor.
O zaman iddiasını ispatlamak zorunda.
Sigorta geçtiğimiz yıl bana da soruşturma açtı, şikayet edilmişim. O zaman bu konu hakkında epey bilgi sahibi olmuştum.

Ben avukat değilim ama , ağır vasıta servisi işi yapıyoruz. Benim bildiğim ve tecrübe ettiklerime dayanarak yazayım. Genellikle böyle durumlarda sigorta parayı servise öder , ortada herhangi bir şüphe varsa sigorta bu parayı mahkeme yoluyla size rücu eder. Tabi sigorta şirketinin ticari ahlakına göre durumlar değişebiliyor. Sizin durumunuzda asıl mağdur olan aracı onaran servis. Servisler bu tip durumlarda faturayı kime kestiyse ona yasal işlem başlatır. Eksperin görevi de aracın durumuna bakıp hakem rolü üstlenmektir. 3 tarafında ( onarıcı , sigorta , araç sahibi ) haklarını gözetip , kimsenin zarar görmemesini sağlamaktır. Eksper onay verdiyse siz işin içinden çıktınız diye bir durum söz konusu değil maalesef. Son olarak iyi bir avukat o parayı yasal faiziyle ve avukatlık giderleriyle beraber söke söke alır diye düşünüyorum.

dragstar
14-05-2018, 21:18
Eksper önemli değil, sigorta suistimal birimine giderse konu ödemeyebilirler, illa birinden birşey duymuş olmaları gerekmiyor, belirli kriterleri karşılıyorsa kazanız eksper onay verse bile otomatik olarak suistimal birimine yönleniyor dosya

mbulur
14-05-2018, 23:35
Daha önce yazdım, eksperin görevi hasarı tespit etmek, onarım konusunda pazarlık ederek hasar dosyası oluşturup gerekli evraklarla birlikte sigortanın hasar servisine teslim etmektir. Eksper sigortanın elemanı yada çalışanı değildir. Eksperler hazineden belgelidirler ve bağımsız çalışırlar. Eksper sigorta tarafından görevlendirileceği gibi araç sahibi yani sigortalı tarafından da görevlendirilebilir. Yasal olarak eksper ile sigorta arasında bir bağ yoktur ve eksper tarafsız davranacağına dair yeminlidir.

Bir hasarda sigorta tarafından görevlendirilen eksper ile aranızda herhangi bir anlaşmazlık doğarsa siz araç hasarı konusunda hazineden yetkili dilediğiniz eksperi seçebilirsiniz, aracınızın hasarı hakkında inceleme yaptırıp dosya hazırlatabilirsiniz. Bunun sonucunda sizin seçtiğiniz eksperle sigortanın görevlendirdiği eksperin raporu arasında fark olursa, bu iki eksper bir hakem eksper konusunda anlaşır ve o üçüncü eksperin hazırladığı rapor kesinlik kazanır.

PunisheR
14-05-2018, 23:47
Tamamda ben şunu anlamadım. Belki adam kendi ödeyecekse parayı yetkilide yaptırmaz dışarda yaptırır arabasını, oem değil yan sanayi kullanır, yada imkanı yoktur yaptıramaz satar arabasını böle bişi mi var ?
Servis sahibine yazık değil mi ? Adam şimdi kazanabileceği dava adına 3-5 yıl dava mı bekleyecek ??

mbulur
14-05-2018, 23:48
Aracın onarıldığı servis sigorta şirketine ait bir işletme değil. Sİgortalıya kolaylık olması açısından ve arada işlemleri azaltma açısından servis ile sigorta arasında bir ödeme anlaşması var. Aracı götüren ve onartan sizsiniz, servis size hizmet vermiş, fatura araç sahibi adınıza kesilmiştir. Dolayısıyla ödemekle yükümlü olan da araç sahibi olarak sizsiniz.
Servis prosedürü uzun olmasından dolayı sizi mahkemeye vermek yerine ödemesini almak için sigortayla olan tüm yolları sonuna kadar kullanacaktır. Ancak sonuta sigorta parayı ödemezse size icra takibinde bulunacak ve parasını sizden tüm yasal giderleriyle birlikte alacaktır bundan kurtuluşunuz yok. Aracı teslim ederken açılan altında imzanız olan bir iş emri var, araç teslim alınırkende araca yapılan işlemleri gösteren ve aracı eksiksiz olarak teslim aldığınızı belirten yine altında imzanız olan bir evrak var. Tüm bunlar olmasa bile aracın sigortaya yapılan hasar ihbarı, ekspertiz raporu ve kesilmiş fatura kesin var.
Servis sigorta ile olan ödeme aanlaşmasına dayanarak size aracı sizden ödeme almadan teslim etmiş, bu demek değil ki sigorta parayı ödemezse sizden ödeme alamayacak. Yapılan onarımın ödemesinde araç sahibi ve aracı onarılmak üzere servise teslim eden müştereken sorumludur. Sigorta şirketi ve sigortalı olarak sizin aranızdaki bir sıkıntı onarımı yapan servisi kesinlikle bağlamaz. Ayrıca şundan emin olunki,servis böyle bir sıkıntıyla ilk kez karşılaşmıyordur ve size imzalattığı kendini güvence altına alan başka evraklarda vardır.
Sigorta parayı ödemezse sizden kesinlikle alırlar kaçarınız yok.

Dayı
15-05-2018, 00:27
Dedikleriniz doğru olmakla beraber SİGORTA EKSPERLERİ YÖNETMELİĞİ, Raporun hazırlanması ve sunumu, MADDE 20, (2) Eksper, ekspertiz sonunda, taraflarca kayıp veya hasarın miktarı üzerinde anlaşma sağlanmış ise imzalı mutabakatnameyi, anlaşma sağlanmamış ise anlaşmazlık zaptını raporuna ekler.

der. yani ekspertiz, servis yetkilisi ile değişecek, onarılacak parça ve işçilik ücretini tesbit edip imza altına aldığı bu bir mutabakattır. mutabakatta bağlayıcıdır.

Daha önce yazdım, eksperin görevi hasarı tespit etmek, onarım konusunda pazarlık ederek hasar dosyası oluşturup gerekli evraklarla birlikte sigortanın hasar servisine teslim etmektir. Eksper sigortanın elemanı yada çalışanı değildir. Eksperler hazineden belgelidirler ve bağımsız çalışırlar. Eksper sigorta tarafından görevlendirileceği gibi araç sahibi yani sigortalı tarafından da görevlendirilebilir. Yasal olarak eksper ile sigorta arasında bir bağ yoktur ve eksper tarafsız davranacağına dair yeminlidir.

Bir hasarda sigorta tarafından görevlendirilen eksper ile aranızda herhangi bir anlaşmazlık doğarsa siz araç hasarı konusunda hazineden yetkili dilediğiniz eksperi seçebilirsiniz, aracınızın hasarı hakkında inceleme yaptırıp dosya hazırlatabilirsiniz. Bunun sonucunda sizin seçtiğiniz eksperle sigortanın görevlendirdiği eksperin raporu arasında fark olursa, bu iki eksper bir hakem eksper konusunda anlaşır ve o üçüncü eksperin hazırladığı rapor kesinlik kazanır.

GokhanRS
15-05-2018, 01:05
Bu konuda gerekli açıklamayı yapmış arkadaşlar. Servis hizmeti size verdi. Sigorta ile aranızdaki problem onu ilgilendirmez. Siz sadece servise sigorta şirketinden parayı tahsil etmesi için yetki verdiniz. Tahsil edemezse kesinlikle faizleri ile birlikte alır ki bu oran bile imza attığınız fatura vs. evrakta yer alıyordur muhtemelen.

Örneğin ben aracımı yetkili servise verdim. Anlaşmaları olmadığı halde yetki belgesi ile para almadan tamir ettiler. Sonra sigorta şirketi beni aradı ve kusura bakmayın yetkili servisin faturası oranında sizin hesabınıza parayı yatırdık dediler.

Bende iyi niyeti suistimal etmemek adına aldım parayı ivedilikle servise götürdüm.

Olaydan o ana kadar haberi olmayan servis yetkiliside detaylı temizlik kuponu hediye etti sağolsun.

Anımı anlatmamdaki sebep şu. Servis ustelerse, servisle bozusmayin. Sigortaya gereken baskıyı yapın. Yoksa zararlı çıkarsınız mutlaka.

mbulur
15-05-2018, 10:11
Dedikleriniz doğru olmakla beraber SİGORTA EKSPERLERİ YÖNETMELİĞİ, Raporun hazırlanması ve sunumu, MADDE 20, (2) Eksper, ekspertiz sonunda, taraflarca kayıp veya hasarın miktarı üzerinde anlaşma sağlanmış ise imzalı mutabakatnameyi, anlaşma sağlanmamış ise anlaşmazlık zaptını raporuna ekler.

der. yani ekspertiz, servis yetkilisi ile değişecek, onarılacak parça ve işçilik ücretini tesbit edip imza altına aldığı bu bir mutabakattır. mutabakatta bağlayıcıdır.

Mutabakat, ekperin düzenlediği hasar onarım raporuna göre, yapılacak onarımın ve bunun bedelinin araç sahibi ve sigorta tarafından kabul edildiğini belirtiyor. Bu demek oluyor ki araç sahibi eksperin belirlediği çerçeve ölçüsünde yapılacak onarımı onaylıyor, sigorta ise hem onarımı ve hemde bu onarım için ortaya çıkan bedeli onaylıyor. Kısaca bu mutabakat bir ön onaydır. Onarım sırasında veya sonrasında sigorta haklı bir nedene dayanarak veya sigorta klozları içinde bulunanlara aykırı bir durum tespit etmesi durumunda ödemeyi yapmayabilir.

Ayrıca ne mutabakat, nede sigorta ile olan ödeme anlaşması vs. hiçbiri servisi bağlamaz. Servis gerekirse icra takibi yapar, ödemeyi araç sahibinden alır. Araç sahibi daha sonra sigortaya dava açar ve yaptığınız ödemeyi sigortadan almaya çalışır.

chatlaxs
15-05-2018, 10:28
Hangi şirket bu, acenteniz ne diyor konu hakkında ?

Dayı
15-05-2018, 13:30
Mutabakat, ekperin düzenlediği hasar onarım raporuna göre, yapılacak onarımın ve bunun bedelinin araç sahibi ve sigorta tarafından kabul edildiğini belirtiyor. Bu demek oluyor ki araç sahibi eksperin belirlediği çerçeve ölçüsünde yapılacak onarımı onaylıyor, sigorta ise hem onarımı ve hemde bu onarım için ortaya çıkan bedeli onaylıyor. Kısaca bu mutabakat bir ön onaydır. Onarım sırasında veya sonrasında sigorta haklı bir nedene dayanarak veya sigorta klozları içinde bulunanlara aykırı bir durum tespit etmesi durumunda ödemeyi yapmayabilir.

Ayrıca ne mutabakat, nede sigorta ile olan ödeme anlaşması vs. hiçbiri servisi bağlamaz. Servis gerekirse icra takibi yapar, ödemeyi araç sahibinden alır. Araç sahibi daha sonra sigortaya dava açar ve yaptığınız ödemeyi sigortadan almaya çalışır.

Mutabakat servisi bağlamaz doğru, buna katılıyorum.

Burak Mehmet
15-05-2018, 13:41
Yanlış.
Sigorta şirketinin elinde sağlam kanıt olmasa bile ödemek istemeyebilir. Siz kendinizden çekiniyor ve yahu adamların elinde hakikaten kanıt olabilir mi diye düşunmeye zorlayarak itiraz etme-tahkime gitmemenizi sağlarlar.
Eğer eksper gelipde sevisle anlaşmışsa ve eksperin onayıyla tamirat başlamışsa ve gercekten olaylar sizin anlattığınız gibiyse, tek yapacağınız sağlam bir avukat bulmak.

O zaman daha açık konuşayım. Yıllarca sigorta eksper asistanlığı yaptım ve bu tarz dosyalarda muhakkak elimizde kanıt olduğu için feragat almak için zorlardık sigortalıyı. Sigortalı kabul etmez ve durum tahkimlik olur ise o zaman çıkarırdık kanıtları. Ama hiç bir zaman tabiri caizse yem atıp oltaya getirmeye çalışmadık sigortalıyı.
İçinde bulunulan durum çok karmaşık. hem tek taraflı hem gece geç vakit hemde resmi tutanaksız.
Sigorta şirketinin konuyu araştırıp üzerine gitmesi muhtemel bir dosya imiş zaten.
Ve konu sahibinden özür dileyerek söylüyorum ki belki siz suçsuz günahsızsınız ama yıllardır süregelen yaşanmışlıklardan dolayı sizde sigorta dolandırıcısı gibi görülüyorsunuz şuan..Hem sigorta hem servis gözünde...

DOHC
15-05-2018, 13:49
O zaman daha açık konuşayım. Yıllarca sigorta eksper asistanlığı yaptım ve bu tarz dosyalarda muhakkak elimizde kanıt olduğu için feragat almak için zorlardık sigortalıyı. Sigortalı kabul etmez ve durum tahkimlik olur ise o zaman çıkarırdık kanıtları. Ama hiç bir zaman tabiri caizse yem atıp oltaya getirmeye çalışmadık sigortalıyı.
İçinde bulunulan durum çok karmaşık. hem tek taraflı hem gece geç vakit hemde resmi tutanaksız.
Sigorta şirketinin konuyu araştırıp üzerine gitmesi muhtemel bir dosya imiş zaten.
Ve konu sahibinden özür dileyerek söylüyorum ki belki siz suçsuz günahsızsınız ama yıllardır süregelen yaşanmışlıklardan dolayı sizde sigorta dolandırıcısı gibi görülüyorsunuz şuan..Hem sigorta hem servis gözünde...

Yaw, 1 akıllı gece diye yazdı, gece gece gece diye kaldı olay.
İlk mesjda diyorki arkadaş "cumartesi oglen 12.30 civarinda yagmurlu bir havada tek tarafli kaza yaptim"

Öğlen 12:30........

Dayı
15-05-2018, 15:02
Neyse hocam herkes kendi bildigine inansın, yalnız kaza dediğiniz gibi öglen 12 civarında olmuş.

2ncisi ise yargıtay kararı var ve tam sizin olayınıza uyuyor. Sigorta kaza yapan kişiyi baba kabul ediyor ve alkollü diyerek ödemeyi red ediyor. Mahkemede ödemeyi onaylıyor, çünkü herhangi bir kanıt olmadan, sigorta, arabayı baba kullanıyor ve alkolluydu diyor.

Burak Mehmet
15-05-2018, 16:29
Yaw, 1 akıllı gece diye yazdı, gece gece gece diye kaldı olay.
İlk mesjda diyorki arkadaş "cumartesi oglen 12.30 civarinda yagmurlu bir havada tek tarafli kaza yaptim"

Öğlen 12:30........

hakkatten gece nerden çıktı :D yok gece falan..

ripaul
18-05-2018, 09:22
Arkadaslar konuyu acan kisi olarak noktayi koyayim,

Generali ne harika bir firma ki Izmir'de mekanlari dahi yok. Kendilerini aramak durumunda kaldim ki bu durumlarda yuzyuze konusmak ***** en iyisi, telefonda adami cileden cikartirlar.

Her neyse aradim, konusmaya direkt, bakin suphe falan dahi degil, sofor degisikligi yuzunden hasari odemiyoruz seklinde basladilar. Gayet kendilerinden eminler. Durumu acikladim, detaylariyla anlattim, kanitlari sundum. Hala direttiler, baktim olmayacak, bir abimin tavsiyesi uzerine yukarida da yazdigim gibi, anlasilan o ki ben sizi tahkime vermek zorunda kalacagim siz bana odemeyeceginize dair bir red yazisi gonderin derhal, tahkim karar versin kim hakli haksiz deyince eeaaoo abi bir dakika diye basladi konustugum sahis :) Dosyaniza tekrar bakiyorum diye devam etti, konusma dahilindeki saygi her nasilsa bir anda artti ve o gune ait telefon dokumlerini attigim takdirde dosyanin kapatilacagi soylendi, ben de o gune ait telefon dokumumu kullandigim operatorden rica ederek kendilerine ilettim.

Durum budur :)

Ozetle bu tip durumlarda hakliysaniz ve sigorta sirketi odemiyorsa, hic uzatmadan kendilerinden odemediklerine dair bir red yazisi isteyip tahkime gideceginizi soyleyin :)

edr55
18-05-2018, 17:06
ee peki ya sizin bu süreçte gereksiz uğraşlarınızın bir bedeli olmayacak mı? aylar öncesinde yapılması gereken ödeme internete konu açılıp bilgi sahibi olunup gerekli gereksiz onlarca insanla muhattap olunup ancak alınabiliyor. siz sigorta şirketine belli bir hizmet karşılığında para veriyorsunuz fakat o hizmeti sigorta şirketi size vermiyor. al sana dolandırıcılık?

arda35
18-05-2018, 17:35

Bal gibi de yem atmışlar; neyse ki oltaya gelmemiş arkadaş. Ellerinde kanıt olsa öyle kolay geri adım atmazlardı.

ripaul
18-05-2018, 22:28
Bal gibi de yem atmışlar; neyse ki oltaya gelmemiş arkadaş. Ellerinde kanıt olsa öyle kolay geri adım atmazlardı.

Yukardaki arkadasin, elde kanit olmasa sigorta sirketi bu kadar israr etmez demesi komik olmus dogrusu. Ben gelip buraya konu aciyorum, olayi oldugu gibi anlatiyorum. Kamera kayitlarina dahi bakin diyorum, sigorta sirketinin aklina boyle bir suphe ne hikmetse kamera kayitlari 15. gunden sonra siliniyor dedikten, yani muhtemelen en az 16 gun sonra akillarina geliyor. Ne kaniti kardesim? Klasik sigorta sirketinin ya tutarsa mevzusu iste. Dosya da kapandi gitti boylelikle.

Bilgi paylasiminda bulunan herkese tesekkurler. Bu deneyimden hareketle birkac oneri,

1) Tek tarafli da olsa mutlaka tutanak tutturun.
2) GENERALI ILE CALISMAYIN
3) Sigorta sirketlerinin yemlemelerine gelmeyin.
4) Hasari odemeyi reddediyorlarsa -eger hakliysaniz- mevzuyu uzatmanin anlami yok siz red yazisi gonderin kardesim, ben tahkime gideyim orada hakkimi arayayim deyin. (bana bunu soylememi oneren abim, allianz'da calisiyor ve kendisi hicbir sigorta sirketi davadan mahkemeden korkmaz ancak tahkimden korkar, dolayisiyla geri adim atmazlarsa direkt uzatma tahkime ver, ancak buna muhtemelen gerek kalmaz geri adim atarlar demisti)
5) GENERALI ILE CALISMAYIN.
6) GENERALI ILE CALISMAYIN.

jRMix
18-05-2018, 23:12
Sonuca varmanıza çok sevindim. Hem o kadar kasko yaptırıyoruz hemde gerçekten başımıza bir şey gelse bu seferde ödetmeye uğraşıyoruz. Japonic diye bir kanalda adam otoparktayken yan tarafındaki aracın kapı açılınca iz değmesi sonucu haber vermek için söylemiş hemen tutanak tulup araç sorgusuz sualsiz serviste işleme alınmış + adama o süreç boyunca ikame araç sağlamışlar. Birde üstüne ikame aracın benzinini karşılayamıyoruz diye özür dilemişler... :)

onre
18-05-2018, 23:31
Her ne olursa olsun gece veya gündüz araçta kasko varsa polis çağırıp tek taraflı tutanak tutmak en mantıklısı. Çoğu zaman polis tek taraflı olduğu için gelemeyiz diyor ama izah edilince kasko vs durumlarını geliyorlar.

Dayı
19-05-2018, 00:03
Siz yem atmamış olabilirsiniz ama arkadaşa aleni yem atılmış, bundan sonra da başka kişilere yem atılmaya devam edilecek.

Dayı
19-05-2018, 00:11
Yukardaki arkadasin, elde kanit olmasa sigorta sirketi bu kadar israr etmez demesi komik olmus dogrusu. Ben gelip buraya konu aciyorum, olayi oldugu gibi anlatiyorum. Kamera kayitlarina dahi bakin diyorum, sigorta sirketinin aklina boyle bir suphe ne hikmetse kamera kayitlari 15. gunden sonra siliniyor dedikten, yani muhtemelen en az 16 gun sonra akillarina geliyor. Ne kaniti kardesim? Klasik sigorta sirketinin ya tutarsa mevzusu iste. Dosya da kapandi gitti boylelikle.

Bilgi paylasiminda bulunan herkese tesekkurler. Bu deneyimden hareketle birkac oneri,

1) Tek tarafli da olsa mutlaka tutanak tutturun.
2) GENERALI ILE CALISMAYIN
3) Sigorta sirketlerinin yemlemelerine gelmeyin.
4) Hasari odemeyi reddediyorlarsa -eger hakliysaniz- mevzuyu uzatmanin anlami yok siz red yazisi gonderin kardesim, ben tahkime gideyim orada hakkimi arayayim deyin. (bana bunu soylememi oneren abim, allianz'da calisiyor ve kendisi hicbir sigorta sirketi davadan mahkemeden korkmaz ancak tahkimden korkar, dolayisiyla geri adim atmazlarsa direkt uzatma tahkime ver, ancak buna muhtemelen gerek kalmaz geri adim atarlar demisti)
5) GENERALI ILE CALISMAYIN.
6) GENERALI ILE CALISMAYIN.

bir madde de ben ekleyeyim.

verilen her tavsiyeye inanmayın

Emre911
20-05-2018, 13:55
Arkadaslar konuyu acan kisi olarak noktayi koyayim,

Generali ne harika bir firma ki Izmir'de mekanlari dahi yok. Kendilerini aramak durumunda kaldim ki bu durumlarda yuzyuze konusmak ***** en iyisi, telefonda adami cileden cikartirlar.

Her neyse aradim, konusmaya direkt, bakin suphe falan dahi degil, sofor degisikligi yuzunden hasari odemiyoruz seklinde basladilar. Gayet kendilerinden eminler. Durumu acikladim, detaylariyla anlattim, kanitlari sundum. Hala direttiler, baktim olmayacak, bir abimin tavsiyesi uzerine yukarida da yazdigim gibi, anlasilan o ki ben sizi tahkime vermek zorunda kalacagim siz bana odemeyeceginize dair bir red yazisi gonderin derhal, tahkim karar versin kim hakli haksiz deyince eeaaoo abi bir dakika diye basladi konustugum sahis :) Dosyaniza tekrar bakiyorum diye devam etti, konusma dahilindeki saygi her nasilsa bir anda artti ve o gune ait telefon dokumlerini attigim takdirde dosyanin kapatilacagi soylendi, ben de o gune ait telefon dokumumu kullandigim operatorden rica ederek kendilerine ilettim.

Durum budur :)

Ozetle bu tip durumlarda hakliysaniz ve sigorta sirketi odemiyorsa, hic uzatmadan kendilerinden odemediklerine dair bir red yazisi isteyip tahkime gideceginizi soyleyin :)

adınıza çok sevindim geçmiş olsun. hukuki yolları bildiğinizi gösterdiğiniz anda saygı artıyor çok şükür ordan sonrasında adalet işlediği için az biraz

Can1993
21-05-2018, 20:40
Konuya farklı gireyim bi araç alıcaz 80 bin tl hasar kaydı var ama araba değişen yok sigortadan çekmişler galiba kaza fotograflarına nasıl ulaşabiliriz bilen varm ?

207_TR
21-05-2018, 22:59
Konuya farklı gireyim bi araç alıcaz 80 bin tl hasar kaydı var ama araba değişen yok sigortadan çekmişler galiba kaza fotograflarına nasıl ulaşabiliriz bilen varm ?

Kaza Tespit Tutanağı Sorgula (https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KazaTespitTutanagiSorgula.aspx)

207_TR
21-05-2018, 23:00

Kaza Tespit Tutanağı Sorgula (https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KazaTespitTutanagiSorgula.aspx)
Aracın plakası
o güne ait sigortalının Tc si

Tutanak ve fotolar çıkar karşına

Can1993
22-05-2018, 20:30
Aracın plakası
o güne ait sigortalının Tc si

Tutanak ve fotolar çıkar karşına

Araç sigortadan çekme belgeli alınmış sigorta. Söyle bişi ama 45.000 tl ödeme yapılmış 80.000 hasar işlenmiş cok değişik bi durum var ortada.

207_TR
22-05-2018, 21:58
Araç sigortadan çekme belgeli alınmış sigorta. Söyle bişi ama 45.000 tl ödeme yapılmış 80.000 hasar işlenmiş cok değişik bi durum var ortada.

Araç pert mi olmuş ?

Can1993
23-05-2018, 10:44
Ağır hasar kaydı mevcut. Pert kayıtlı değil

Leader01
27-05-2018, 18:45
Ağır hasar kaydı mevcut. Pert kayıtlı değil

ağır hasar kayıtlı demek pert kayıtlı demek zaten

livaneli
27-05-2018, 21:16
ağır hasar kayıtlı demek pert kayıtlı demek zaten

Pert yerine tam hasarlı sıfatı kullanılıyor diye biliyorum ve böyle araçlar onarılıp trafiğe çıkarılamaz, hurdaya ayrılır.
Ağır hasar kayıtlılar -maliyet yüksek de olsa- onarılıp muayeneden geçirilerek trafiğe çıkarılabilir.

Leader01
27-05-2018, 23:12
Pert yerine tam hasarlı sıfatı kullanılıyor diye biliyorum ve böyle araçlar onarılıp trafiğe çıkarılamaz, hurdaya ayrılır.
Ağır hasar kayıtlılar -maliyet yüksek de olsa- onarılıp muayeneden geçirilerek trafiğe çıkarılabilir.

Pert kelimesi halk dilindeki adı, tramer'de pert diye geçmez, eskiden tam ziya olarak geçiyordu şimdi ağır hasar kayıtlı olarak geçiyor,

Sigorta şirketi aracı hasarlı aracı çekme belgeli olarak satarsa alan kişi topladıktan sonra muayeneye girip plaka çıkarıp tekrar trafiğe çıkabilir,
Hurda belgeli satarsa trafiğe çıkamaz,

Can1993
29-05-2018, 18:36
SOnuç olarak biz bu aracın ne halde iken onarıldığını nasıl görücez ��