PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabahları aşırı yorgun kalkmak ve tüm gün güçsüzlüğe karşı öneri?

TaGo
26-03-2018, 14:18
Arkadaşlar 2017 Eylül ayından beri haftanın 4 günü aralıksız spor yapmama rağmen. Bunun 3 günü PT ile ders yapacak şekilde. Vücudumdaki sabah kalkmamdaki yorgunluk hissi hatta devamındaki eylem lere karşı isteksizlik asla gitmiyor. Alkolu dahi minimize ettim o beni hayat performansından düşürüyor diye gene olmadı. Sağloıklı beslendim nitelikli yiyecekler yedim yine olmadı. Yani kısacası hayatımın son 6 ayında iyiye yönelik ne varsa yaptım yine; sabah kalkarkenki zinde kalkma ve devamında pozitif devamö etme olayına geçemedim.

Tek denemediğim bu sabahları alınabilen takviyeler. Bu konudada Eczacılardan yardım aldığımda adam kampanyalı nevarsa yada neyden çok kazanıyorsa onu öneriyor. Sizlerden isteğim bu tipte sorununuz olduysa ve bu anlamda bir takviye ile sorununuz çözüldüyse yardımcı olmanız. Teşekkürler

Gko
26-03-2018, 14:23
Abi yanılmıyosam güzelbahçe tarafında oturuyosun, sabah işe gitmeden önce 1-2 saat erken kalkıp sabah deniz kenarında yürüyüş yapmayı dene.

220T
26-03-2018, 14:26
Cep telefonunuz uyuduğunuz odada mı duruyor?Kan sayımı yaptırdınız mı?

TaGo
26-03-2018, 14:29
3 ayda bir mecburi olarak ayrıntılı kan ölçümü yaptırıyorum, guatr ve extra hepatit bulguları dahil kanımda klasik tek yüksek şey trigliserid ve buna bağlı kolestrol. Bunun içinde düzenli ilaç alıyorum. Onun haricinde kan da problemim yok Allaha şükür. Ancak evet cep telefonu odamda baş ucumda duruyor

kıvancr
26-03-2018, 14:30
Aynı sorunu kalktıgım ve yattıgım saatlerın duzensızlıgı yuzunden bazen yasayabılıyorum.
Zyrtec ısımlı suruptan kullanırsam sabah uykumu almıs cok dınc sekılde kalkıyorum.
Cocuklarada verılebılen bır surup yınede cok yorgun olmadıgım surece kullanmamaya calısıyorum.

220T
26-03-2018, 14:32
Çok büyük hata.Yorgun kalkmanın,dinlenememenin en büyük sebebi cep telefonudur.İlk iş olarak uyuduğunuz odada telefon bulundurmamakla başlayın.İkincisi de tam karanlık bir ortamda uyuyun.

HaKo
26-03-2018, 14:39
haftada 4 gün spor yoruyor olabilir mi ? 38 yaşında haftada 4 gün ağırlık çalıştığını düşünüyorum çok fazla bence. tamam spor sağlıktır ama bünyeyi aşacak derecede yapınca ciddi yorgunluk ve düşkünlük yapıyor. En azından bende öyle oluyor.

opamp
26-03-2018, 14:42
Omega 3 , koenzim Q10 ikilisini deneyebilirsin. Aynı sıkıntılar vardı bende.. bu ikisini kullandığım sürece ciddi anlamda dinç kalkıyorum sabahları ve gün içindede öyle.. Sürekli kapalı yerde çalıştığım için ayrıca kış dönemi D vitamini takviyesi alıyorum ayrıca.. Tamamen karanlık odada uyuma konusu da gerçekten doğru bu arada

ronay
26-03-2018, 15:00
egzersiz ve spor yapmak size çok iyi gelicek

Ahmet.S
26-03-2018, 15:01
Sporu azaltarak denenebilir birde günlük hayatınızda sürekli düşünüyorsanız gece yattığınızdada dinlenemiyorsunuz.

ronay
26-03-2018, 15:01
egzersiz ve spor yapmak size çok iyi gelicek

pardon yanlış okumuşum

Tunacan
26-03-2018, 15:24
Alarm kullandığım için cep telefonumu uçak modunda odamda tutuyorum. Gerçekten yorgunluk yaratır mı uçak modunda?

mcitir
26-03-2018, 15:42
Omega 3 , koenzim Q10 ikilisini deneyebilirsin. Aynı sıkıntılar vardı bende.. bu ikisini kullandığım sürece ciddi anlamda dinç kalkıyorum sabahları ve gün içindede öyle.. Sürekli kapalı yerde çalıştığım için ayrıca kış dönemi D vitamini takviyesi alıyorum ayrıca.. Tamamen karanlık odada uyuma konusu da gerçekten doğru bu arada

Kullandığın marka nedir hocam?ayrı ayrımı yoksa tek bir vitamin desteği alıyorsun?

Birkan61
26-03-2018, 15:43
Cep telefonu olayı doğru, başta bunu denemenizi isterim

Ben işim gereği 2 cep telefonu ve bir tablet kullanıyorum, sırt çantamıda odamda tutuyordum içinde laptop var :)

bu işe başladığımdan beri sabahları küfür ede ede uyanıyordum ilaçta vitaminde kullandım

en son doktor bi akrabamız söyledi telefon yanında mı diye evet dedim bu gece odandaki elektronikleri at öyle uyu dedi

geç yatmama rağmen ertesi sabah dinç bir şekilde uyandım

alarm olarak kol saati kullanıyorum onu bile odada en uzak mesafede tutuyorum artık

free-hifi
26-03-2018, 15:45
ben böyle bir durumda pharmaton kullandım 1 ay topladım kendimi onunda zararı var diyorlar bilmiyorum.

220T
26-03-2018, 15:56
Vücudunuz uyku esnasında melatonin salgılar.Bu salgı ruhsal ve bedensel sağlığınızın iksiri gibidir.Bu salgı aynı zamanda biylojik saatinizi ayarlar.Tüm şartlar uygunsa 23.00-05.00 arası melatonin salgılanır.

Aydınlık bir ortamda vücut melatonin salgılamaz.Yine bu salgıya engel olan başka bir durum ise teknolojik sinyaller.Vücudunuz,odanızdaki cep telefonu,modem gibi cihazların etki alanı içinde olduğunda da melatonin salgılamaz.Melatonin salgılanmadıkça 20 saat de uyusanız o uykudan istediğiniz verimi alamazsınız.

rebelh
26-03-2018, 15:57
ben uyumadan önce 1 kase ev yapımı yoğurt yiyince bebek gibi uyuyorum walla
bir deneyin yoğurt güzel uyku sağlıyor

mikelazi
26-03-2018, 16:04
30 yaşında kuzenimde benzer durum vardı.acayip miskindir.
hep uyku hali çekiyordu.özellikle yemek sonrası.
unu-alkolü-şekeri tamamen kesti.çoğunlukla haşlama sebze.haftada 1-2 balık kırmızı et besleniyor.2 ayda 6 kilo verdi.amacı kilo değildi ama şuan daha kaliteli bir yaşam sürüyorum diyor.eski uyku halinden eser kalmadı diyor.

bende yemek sonrası şişkinlik çok olur.sporcu bir arkadaşım glutene alerjin olabilir,karnın normal değil diyordu.

kahvaltı harici unu kestim,şeker zaten yoktu,alkol haftada 1.günlükte yürüyüş yapmaya çalışıyorum.2 haftada 2kilo verdim ve daha zindeyim.kepek ekmeği peynirli tost,harşlanmış yumurta(direk tavuğun dötünden :) ) ve 1 elma ile insan doyuyormuş .hayırlısıyla ramazana kadar devam etmeye çalışıcam...
1haftadırda evde dambıl çalışıyorum.

arda35
26-03-2018, 16:08
Üniversitedeyken pharmaton kullanıyordum. Çalışırken de bazen kullanıyorum (yoğun dönemlerde). Çok faydasını gördüm şimdiye dek.

EOZDAG
26-03-2018, 16:16
Abiler aynı problem bende de vardı. Ben güne olması gerekenden 2 saat önce başlayarak, her sabahı bir pazar sabahı modunda geçirerek bunu çözüyorum. Yani atıyorum evden 8'de çıkmam gerekiyorsa, 6'da kalkıyorum. (Totalde 20dk bisiklet, şınav, mekik)egzersiz, duş, kıyafet, kahvaltı olarak başlayınca gayet zinde ve enerjik oluyorum. Aslında olay yoğun hayat temposu içinde güne kendine vakit ayırarak, sevdiğin yemeklerle özenilmiş bir kahvaltı hazırlayarak başlamak yani kendine özenmek, yoğun çalışıyorsanız bunu da bir deneyebilirsiniz bence.

EOZDAG
26-03-2018, 16:21
Abiler aynı problem bende de vardı. Ben güne olması gerekenden 2 saat önce başlayarak, her sabahı bir pazar sabahı modunda geçirerek bunu çözüyorum. Yani atıyorum evden 8'de çıkmam gerekiyorsa, 6'da kalkıyorum. (Totalde 20dk bisiklet, şınav, mekik)egzersiz, duş, kıyafet, kahvaltı olarak başlayınca gayet zinde ve enerjik oluyorum. Aslında olay yoğun hayat temposu içinde güne kendine vakit ayırarak, sevdiğin yemeklerle özenilmiş bir kahvaltı hazırlayarak başlamak yani kendine özenmek, yoğun çalışıyorsanız bunu da bir deneyebilirsiniz bence.

Edit: Zaten spordan dolayı ilaç/takviye vs. kullanıyorsunuzdur, bence birde güne zinde başlamak vs. için ekstra bir ilaçla vücudunuzu/karaciğerinizi yormayın.

osmanaydo
26-03-2018, 16:35
Başka bir yatakta yatmayı denediniz mi?

MertSerhanÖ.
26-03-2018, 16:38
sıkıntı tamamen psikolojik bence.Bianda yorgunluk olması fiziksel olmaz.hadi 1 2 gün oldu sonrasında vücut spora dahi adapte olur.Kafanızı taktığınız bişeyler olmalı

onat
26-03-2018, 16:42
malesef aynı sorun bende de mevcut. kaçta yatarsam yatayım asla dinç uyanamıyorum. akşam 22 de bayılıyorum bi köşeye. sanıyorum bu saat düzenlemesinden de kaynaklı bir sorun. arkadaşların söylediğine ek olarak benim de fikrim bu.

CloudGrey
26-03-2018, 16:52
pharmaton kesinlikle işe yarıyor ama kilo yapıyor.
ayrıca pharmatonu bıraktıktan 1 hafta sonra herşey başa dönüyor.

biz sorunu şöyle aşmayı denedik eşimle beraber ;
elektronik cihazları odadan kaldırdık.
telefonlar yan odada kalıyor,alarmlar ordan çalıyor.
modemi yatak odasının en uzak yerine konumlandırdık.
Cam her daim üstdende olsa açık.
Yorganı kaldırdık,sadece battaniye,kışın bile ( ev merkezi sistem bu arada)
ortalama haftanın üç günüde alkol kullanıyoruz.
Alkol aldığımız geçe yatmadan 1 aspirin içip yatıyoruz.

Son 6 aydır şikayetimiz kalmadı.

hak_on
26-03-2018, 17:01
sigara kullanıyor musunuz? eğer kullanıyorsanız bırakmayı deneyin. sonrasında olan enerji patlamasına siz bile inanamazsınız :). gece 6 saat uykunun fazla bile geldiğini görüceksiniz.

serhadocak
26-03-2018, 17:02
Karbonhidratı yeteri kadar alamıyor olabilirsiniz, uyku saatinizi düzenlemelisiniz, kronik stresten muzdarip olabilirsiniz. Atıyorum borcunuz vardır ya da başka bir problem içinize attığınız bu probleme neden olabilir. Sırtınız ağrıyorsa sık sık kronik stres üzerinde durun derim....

ArMy
26-03-2018, 17:09
Bir kbb uzmanına görünün. Geceleri nefes alışverişte problem olabilir bu da tam dinlenememe ile beraber yorgun uyanmanıza sebep olur.

altugkocer
26-03-2018, 17:25
Uzmanlar uyuduğunuz odanın sıcaklığının 18 dereceyi geçmemesini söylüyorlar. Ben uyumadan önce epey havalandırıyorum odayı. Biraz da olsa faydası oluyor.

mehmetRS
26-03-2018, 17:43
Cep telefonunu yatarken başımın ucundan yatağın altına bir yere sallayıp uyumayı denedim bir süre;
Sabahları gözlerimi açamama, o böyle "ya offf 10 dakika daha uyusam nolur" hissi yok olmaya başlamıştı.
Faydasını görünce cep telefonunu kapatıp, baş ucumdaki etejere koyup uyumayı denedim bir kaç gün, sonuç hüsran, sabahları yine bir araba dayak yemiş gibi uyanıyordum.
Sonra cep telefonunu antreye bırakıp uyumaya başladım. Bir kaç aydır yapıyorum bunu ve gerçekten uykuya dalma hızım, uyandığımda ki gerinme isteğim arttı.. Sabahları uyandığımda eskiden uzak bir şey gibi gelirdi off ne iyi uyudum demek felan.. Fakat artık öyle bir sorun yaşamıyorum. İlla ki bir önceki gün içerisinde yaptığım şeylerin etkisi oluyor yorgunluğuma vs ama, cep telefonlu ve telefonsuz fark, çok ama çok ciddi benim için.
En basit yol bununla başlayabilirsiniz denemeye..
Tabi, öte yandan fayda görmezseni metabolik tetkikler yaptırarak kontrol sağlayabilrisiniz. Karaciğeriniz, enzimleri, sigara alışkanlığı, stres, vs bir sürü etkisi var.
Geçmiş olsun

mehmet6r
26-03-2018, 18:12
Geçmiş olsun, gün boyu hayatatınızı etkileyen bir durum. Güneş doğum ve batım zamanları uyumak, dediğiniz etkiyi gösteriyor olabilir. Uyku periyotları güneşin gündelik hareketlerine göre şekilleniyor. Misalen güneş atıyorum sabah 7de doğmaya başladı 6:50-7:20 arası uyuyor olmazsanız bu etkiden kurtulabilirsiniz. O yarım saat (45dk da olabilir) arada kahvaltı yapmak bir ihtimal. Keza güneşim tam tepede olduğu vakitte 20dklık bir uyku diğer vakitlerde saatlerce uykuya bedel. Denemek size kalmış, umarım kısa sürede atlatırsınız.

Eyüp
26-03-2018, 18:13
Hiç düşünmeden uyuyabilen yoktur ama stresli olduğum dönemlerde bende yataktan kaçta yatarsam yatayım dayak yemiş gibi uyanıyorum..İş hayatına bağlıda olabilir..

ertantamer
26-03-2018, 19:25
Bende yoğun iş hayatına başladım iş ev arasındaki mesafe uzak olduğu için erken kalkmak durumunda kalıyorum. Akşam 8 de de yatsam sabah dayak yemiş gibi uyanıyorum yorgunluk hissim geçmiyo. Bir gün sabahtan akşama kadar yatsam dinlenemezmişin gibi. Nefes problemi yaşıyorum yamukluk var burnumda ve ağzım açık uyuyorum. Onun haricinde ne gibi sıkıntı olabilir ?

onn_dear
26-03-2018, 20:03
Yaşlanıyoruz abii :) Şaka bir yana eğer ağır idman yapıyorsan ve yeterince protein ve karbonhidrat almıyorsan sebebi tamamen budur bence.

Er34
26-03-2018, 22:10
pharmaton kesinlikle işe yarıyor ama kilo yapıyor.
ayrıca pharmatonu bıraktıktan 1 hafta sonra herşey başa dönüyor.

biz sorunu şöyle aşmayı denedik eşimle beraber ;
elektronik cihazları odadan kaldırdık.
telefonlar yan odada kalıyor,alarmlar ordan çalıyor.
modemi yatak odasının en uzak yerine konumlandırdık.
Cam her daim üstdende olsa açık.
Yorganı kaldırdık,sadece battaniye,kışın bile ( ev merkezi sistem bu arada)
ortalama haftanın üç günüde alkol kullanıyoruz.
Alkol aldığımız geçe yatmadan 1 aspirin içip yatıyoruz.

Son 6 aydır şikayetimiz kalmadı.

alkolden sonra aspirin ne amacla alıyorsunuz. Sabah baş ağrısı olmasın diye mi ? Düzenli tüketiciyim ilk defa duydum merak ettim

BarışSever
26-03-2018, 22:36
bende de bu sorun vardı,güç içerisinde yorulacağın aktivite vs varsa yapmaya çalış,az yemek bol haraket ve bol bol su ile kendime geldim

OnurÖzden
26-03-2018, 22:47
Sebebi uyku apnesi de olabilir abi.

dachosen
27-03-2018, 00:19
1-Overtraining olmamak için spor haftada 2 ye düşsün.
2-O da olmazsa sabah multi vitamin
3-O da işe yaramazsa Modiwake
4-O da işe yaramazsa Concerta yada Ritalin
Bunlarda işe yaramazsa sabah seni yataktan uçarak kaldırıcak, heyecanlandırıcak durmadan kullanmak isteyeceğin bi araba sahibi olmalısın :)

MCN21
27-03-2018, 02:06
Ben sizin yaptiginiz gibi duzenli beslenip hafatada 3 gün spor yapinca sabah 6-6.30 da enerji patlamasiyla uyaniyorum.

Ama beslenme duzenim yagli abur cubura donsun yada spora 1 hafta gitmeyim direk cokus basliyor. Fazla uyuma fazla yemek yemeye basliyorum.

Bu arada ben telefon ve ipad hep bas ucumda ve karanlik odada uyurum.

Bence problem psikolojik olabilir yada uyku apnesi.

opamp
27-03-2018, 06:18
Kullandığın marka nedir hocam?ayrı ayrımı yoksa tek bir vitamin desteği alıyorsun?

Ayrı ayrı solgar ürünü, omega3 950 mg, q10 100 mg... bunlara ek olarak alfalipoik asit eklenebilir.

aposport
27-03-2018, 07:39
Odanızda siz uyurken oksijen kalmıyorsa, temiz taze hava yoksa oda yorgun kalkmaya sebep.

aslan
27-03-2018, 07:49
Vücut yorulmuş abi bol bol uykuya ihtiyacı var ama karanlık bir oda şart iyi bir uyku için

CloudGrey
27-03-2018, 08:03
alkolden sonra aspirin ne amacla alıyorsunuz. Sabah baş ağrısı olmasın diye mi ? Düzenli tüketiciyim ilk defa duydum merak ettim

evet o sebebten,müthiş etkili.
sabah ne bir baş ağrısı,yorgunluk nede bi akşamda kalmalık...

Burak Mehmet
27-03-2018, 08:55

baş ağrısının sebebi kandaki su eksikliği. aspirini alın ama bol da su için denildiği gibi sabah daha zinde kalkılır..

TaGo abi benzer sıkıntılarım vardı deviasyon ameliyatından sonra geçti... Nefes ile ilgili bir probleminin olması muhtemel ...

TaGo
27-03-2018, 10:46
Gece nefes alma zorluğu yaşıyormuyum bilemem tabi. Ancak sanırım olsa eşiö uyarırdı diye düşünüyorum. Yinede bilimsel düzeyde bakmak lazım olaya dediğiniz gibi uyku apnesi olabilir. Ancak uyku apnesininde en büyük gidericisi kg vermek kaldıki son 6 ayda 10 kg verdim. Elektronik eşyaları odadan çıkarmak ile başlıycam bakalım inşallah bir faydası olur.

Kg aldırıcı bir takviye istemiyorum zira yaz geliyor ve ben baya iddialı şekilde yağlardan kurtulmuşken kas kütlemide stabilize etme derdindeyim. Ancak bünyem kg almaya yatkın olduğundan bu tarz bir etkileri var ise takviyelerin almam büyük ihtimal

rebelh
27-03-2018, 11:21
aspirin dünyanın en iyi ilacı diyorlar hiç bir rahatsızlığınız olmasa bile kullanmanız kalp krizi riskini azaltıyor
hatta zamanında ilaç şirketleri tekelleşmeden önce bulunduğu için fiyatı bu kaar ucuz diyorlar doktorlar
şimdi keşfedilse bu paralara alamazmışız

Agent
27-03-2018, 11:25
Hızlı kilo kayıplarında vücut eski dengesini aradığından ( karbonhidrat, yağ ) seni yorgun hissettirebilir. Sonuç olarak o spor esnasında kullandığın enerjiyi vücut bir yerden sağlamak durumunda, yağ karbonhidrat bulamaz ise kastan yakarak sağlayacak, buda seni yorgun hissettirebilir. Tabi bunların çoğunluğu neticemizden uydurduğumuz şeyler ancak kan değerlerin vs. iyi ise en önemli etken psikolojik oluyor, yine dediğim gibi hızlı kilo kayıplarında sinir sistemi de gücünü kaybettiğinden bu hissiyatı vermiş olabilir.

16EC813
27-03-2018, 11:28
Arkadaşlar 2017 Eylül ayından beri haftanın 4 günü aralıksız spor yapmama rağmen. Bunun 3 günü PT ile ders yapacak şekilde. Vücudumdaki sabah kalkmamdaki yorgunluk hissi hatta devamındaki eylem lere karşı isteksizlik asla gitmiyor. Alkolu dahi minimize ettim o beni hayat performansından düşürüyor diye gene olmadı. Sağloıklı beslendim nitelikli yiyecekler yedim yine olmadı. Yani kısacası hayatımın son 6 ayında iyiye yönelik ne varsa yaptım yine; sabah kalkarkenki zinde kalkma ve devamında pozitif devamö etme olayına geçemedim.

Tek denemediğim bu sabahları alınabilen takviyeler. Bu konudada Eczacılardan yardım aldığımda adam kampanyalı nevarsa yada neyden çok kazanıyorsa onu öneriyor. Sizlerden isteğim bu tipte sorununuz olduysa ve bu anlamda bir takviye ile sorununuz çözüldüyse yardımcı olmanız. Teşekkürler

yaşlanıyosun :D

ozan gülle
29-03-2018, 00:28
Sigara kullanıyormusunuz ben çok sigara içersem dediginiz gibi kalkıyorum 2 yıl sigara kullanmamıştım o zaman 5 saat uyusam bile çok dinç kalkıyordum

Ali_ZG
29-03-2018, 06:20
benexol b12 oneririm. eksikliginde bahsettiginiz olaylara ek sac dokulmesi ve unutkanlik da olur. fazlaligini ise vucut idrar yoluyla atiyor. kisacasi kafaniza gore alabildiginiz belki de tek vitamindir kendisi oneririm siddetle.

Diyadin
29-03-2018, 07:10
Tarkan Abi geçmiş olsun. Özür dileyerek söylüyorum bekar zamanlarımda bana da oluyordu yoğun cinsel hayatımdan dolayı. Belki bir süre rolantide gitmek gerekebilir.

KARALOM
29-03-2018, 07:34
monotonluktan olabilirmi ?

997TT
29-03-2018, 10:10
Burundan rahat nefes alıyormusun?
Odan da kımyasal salgılayan parke,sentetık vs bırsey var mı?
Odanı havalandırıyormusun?
Kanın oksıjenın oksıjenı ne kadar emebılıyor?
Hep aynı saatte mı yatıyorsun?
Kullandıgın her hangı ılac var mı...
Yorgunluk hıssının cok sebebı olabılır malesef. Stres bıle....

BaDCaT
29-03-2018, 10:22
Doktora gitmek ve gerekli tetkiklerin yapılması tek çözümdür tavsiyelik bir durum sözkonusu değil bir çok varyasyon mevcut sağlık konusunda o nedenle sonuçlar olmadan varsayımlarla hareket etmek sadece vakit kaybıdır.

egemenerenk
30-03-2018, 15:10
Abilerim telefon bilgisayar vs. O kadar etkisi var mı cidden?
Son 3-4 aydır geceleri uyuyamıyorum sabahları ise 12 den önce uyanamıyorum, hoş 12 kalkmama rağmen yaklaşık bir saat yatakta ayılmaya çalışıyorum oturur posizyona gelip açma germe gibi basit spor hareketleri yapıyorum ama ayılamıyorum bir türlü. 1 buçuk yıl çalıştım o süre zarfında uyku düzenin vs çok çok iyiydi, işe girmeden öncede ne kadar geç uyusamda sabah 9 da ayaktaydım. İşi bıraktığımdan beri bu haldeyim nasıl düzene girebilirim?

İbrahim33
01-04-2018, 16:31
1-Overtraining olmamak için spor haftada 2 ye düşsün.
2-O da olmazsa sabah multi vitamin
3-O da işe yaramazsa Modiwake
4-O da işe yaramazsa Concerta yada Ritalin
Bunlarda işe yaramazsa sabah seni yataktan uçarak kaldırıcak, heyecanlandırıcak durmadan kullanmak isteyeceğin bi araba sahibi olmalısın :)

abi özel mesaj kutun dolu :)

TaGo
01-04-2018, 17:45
Çarşambadan beri sporu bıraktım. Kesinlikle iyileşme yok. Hatta daha kötüyüz bile diyebilirim. Gece 12 de yatıp sabah 11:30 da jalktım bugün ve hala uykum var. Sanırım farklı birşeyler deneyeceğim.

nikimyok
01-04-2018, 20:59
merhaba. sabahları açık havada hafif tempoda koşmayı deneyin. izmirde sahil ve kültürpark sabah koşusu için idealdir. koşmadan önce iki bardak su içmeyi unutmayın. en az 30 dk koşu, sonra duş ve sonra düzgün bir kahvaltı tüm gün kendinizi iyi hissettirir. sabahları yorgunluk hissettiğiniz için ilk günlerde zorlanabilirsiniz ama sabah koşusu gerçekten insana iyi geliyor.

ayter
03-04-2018, 10:30
Melatonina diye bir melatonin takviyesi var.eksi de falan yorumlari vardi.Uyku kalitelisini arttırdığı icin sorununuza çözüm olabilir.Birde yatmadan önce magnezyum takviyesi de ise yarayabilir.Dikkat edin icerigi magnezyum oksit olmasın vücutta emilimi iyi degil.

Ewren
03-04-2018, 10:39
Horlama ile beraber uyku apnesi olabilir. Uyku laboratuvarında 1 gece yatıp tetkik ettirilmesinde fayda var. göğüs hastalıkları bakıyor bu duruma.

GKS
03-04-2018, 10:41
spor-beslenme ve uyku düzeni bu 3ünden biri bozuk olmamalı

Can1993
03-04-2018, 19:06
Aynı sorun bendede var gece uykum gelmiyor sabah 9 da sanki bi araba dayak yemiş gibi kalkıyorum. Telefonu 5 metre uzaga koyurum cam acık yatıorum ama genede düzelme yok

rebelh
03-04-2018, 19:08
normalde uyku sıkıntısı çeken yatağını arayan biriyim
konu açıldığından beri telefonları karşı odaya koyuyorum
arkadaş kafayı koyduğum yerde uyumaya başladım bir kaç gündür :D
öğlen çıkıyorum yatıyorum hemen uyuyorum
akşam çıkıyorum biraz uzaniim diye 40 dakika uyuyorum hemen rüya görüyorum
sadece telefonla ilgili değildir tabi ama psikolojik olarak rahatladım

Mutlu Değerli
03-04-2018, 19:20
Spor yapcan, ekmek yemicen, düzenli beslencen, supradyn gibi takviye ilaç

canozgur106
03-04-2018, 21:18
Cep telefonu kısmını bu geceden itibaren deneyeceğim,gece 11 sabah 6 arasında ki uykunun kıymetli olduğunu bilinir bi gerçek o saatler arasında uyuyabilirsem sabah çok uzun süre uyumuşda uyanmış gibi oluyorum bu ispatlı gerçek :)

coolvtec
03-04-2018, 22:43
Biraz da havalardan, ne zamandan lodos esiyor. ayrıca mevsim geçişlerinde oluyor böyle.
Tavsiyelerim;
-herkesin dediği gibi telefon ve elekronik aletlerden uzak durmak(yatak odasında)
-Ekmek sıfıra indirmek.
-şekeri mümkün oldukça az, çayda sıfır kola vb yok kesinlikle. bir tek anne teyze eş yapımı tatlılar ve kaliteli pastalar olabilir.
-fazla kiloları ver. (ekmek ve şekeri kesince gidiyor zaten.)
-son olarak kaliteli uyku. (11-7 arası.)

sporun olumsuz etkilediğine inanmıyorum bu arada.

kolay gelsin Tarkan.

Ekrem_06
04-04-2018, 00:14
Uykuyu çok seven ve resmen astral seyehat mı diyorlar ölü uykusu mu diyorlar bilmem ama top patlatsan uyanamayan birisiydim. '99 depreminde ranzadan düşüp yerde uyumaya devam etmişim yani o derece(hatırlamıyorum depremide hissetmedim).. Neyse yaş geçti evlendik falan benim burun kırık bu arada bi yaptırmaya vakit bulamadım. Sağ açık sol kapalı kısmen. Hanım çok şikayetçi olmaya başladı harbiden böyle uyanamama, kalkınca böyle dayak yemiş gibiydim.. İlk şekeri bıraktım, kahveye ve çaya 3 şeker atan adamdım şekeri bıraktım, ekmeği çok azalttım, spor yaptım kilolardan kurtuldum, yatak değiştirdik, oda rutubetliydi boya badana ardından evi değiştirdik. Böyle olmuyo dedim sonunda doktora gittim. Bir kaç ölçümden sonra b12 eksikliği çıktı.. Doktor kontrolünde ilaç almaya başladıktan sonra uyku düzenim yoluna girdi. Sabahları uyanınca rüyalarımı hatırlar oldum ki uzun zamandır rüya görmüyorum diyordum. Tavsiyem bi doktor kontrolüne git ve gerçekten yaşam kaliten değişiyor. Sabah 6 dedin mi kalkıp traş olurken arabanı yıkayabilirsin o derece bir dinçlikten bahsediyorum.

Firat.M3
04-04-2018, 23:20
verdiğin emeğin karşılığını alamayınca da yapar.

alicancalis
04-04-2018, 23:41
Enfeksiyoz Mono ve Epstein Bar Ig lerine baktırmanı öneririm.

douu
05-04-2018, 09:59
vücudun yeteri kadar vitamin alamıyor abi. sen ne kadar vitaminli yiyorum desen de spor yapıyorum iyi besleniyorum desen de eksikliği var. eniştem doktor. kan sayımları yaptırıyoruz düzenli olarak. şöyle söyleyim sana. 2 kilo portakal yesen yarısını alamayacağın c vitaminini bi tane takviye edici vitamin hapı ile alabiliyorsun. d vitamini örnek veriyorum güneşte dursan havuç yesen falan herşeyi stabil olarak yapsan günde alabileceğin miktar toplamda 1000 birim ise vücudunun ihtiyacı olan miktar 10000 birim. istersen bu konuda detaylı kan sayım bilgilerini verirsen yardımcı oldurayım sana. eniştem profesyonel olarak bu işle ilgileniyor çünkü.

jeffy
05-04-2018, 11:47
İlk mesajdan sonra konunun devamını okumadım söylendiyse bilmiyorum ancak yazdığın belirtiler Uyku Apnesini aklıma getirdi.. hafif derecedede yaşanıyor olsa müthiş bir halsizlik , uykusuzluk , enerji düşüklüğü yaşatır..

_opeth
05-04-2018, 14:00
kimse dememiş sanırım. fazla çay ve kahve tüketimi az su tüketimi sorun yaratıyor olabilir. telefonlar yanımdadır iki adet özellikle sahada çalışıp eve yorgun döndüğümde ölü gibi yatıyorum. çayı 3 kupadan fazla içince filan uykum sapıtıyor. hatta bi kaç gün az uyumaya başladım bugün yorgun hissediyorum ki haftanın sonları olduğu için normal karşılıyorum.

he tabi stres topu olarak 3 kedi var evde onlar da pozitif etkiliyor olabilir.