PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : satışı bende olan araçla ilgili acil yardım.

kaan megi
05-03-2018, 23:39
arkadaşlar sizlere bir sorum olucak alcak karşılık bi araç almıştım müşteriden fakat kullanmak için süre istedi bi müddet daha fakat epey bi süre geçti henüz aracı teslim etmedi oyalayıp laf çevirip öldüm bittim arabam yok tarzı laflar şimdi sizlere sorum araç bnim üstüme bunu nasıl trafiğin otoparkına çektirebilirim çok da yüz göz olmak istemiyorum trafikle halledip gidip kendim sonrasında teslim almak istiyorum veya farklı bir fikri önerisi olan varmı kendim istediğimde kırk dereden su getiriyo hukuki şikayet vs olmadan kısa yoldan nasıl çözebilirim bu işi bu gibi durumla karşılaşmış bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

RafetAraç
05-03-2018, 23:45
arayacan telefonla nerdesn deyip yanına gidecen ver anahtarları dedikten sonra arabana atlayıp gidecen :)

onursumer
05-03-2018, 23:47
yedek anahtarın varsa alıp evine getirebilirsin veya park halinde bulunan biryerde o farketmeden çekiciye yükleyip alınabilir :D sonuçta senin aracın

MBuğra
05-03-2018, 23:51
Hukuki sikayet olmadan vs demissin ama yine de dusunursen soyle bir yol izleyebilirsin.

Guvendigin birine ufak bir miktarda senet imzala ver. Bu arkadas gitsin senetle beraber icrada dosya actirsin. Borcuna iliskin icradan arac sorgulamasi istesin ve arac uzerine yakalama koydurtsun. Polis, arabayi cevirince otoparka ceksin. Araba cekilince borc odenmis gibi dosya kapatilsin.

Tabi dosya masrafi otopark masrafi vs yine de ufak biseyler cebinden cikar.

kaan megi
05-03-2018, 23:59
otopark masrafı sorun değil fakat avukat vs derken uğraştırıcı ve birazda maddiyatlı oluyo yedek anahtarı yok hepsi o şahısta zaten onun aracı alcak karşılığı bana geçti kurtarıcı olayını düşündüm ve danıştım kalkıp arabamda çeklerim param veya kıymetli eşyalarım var dediğin de sıkıntı olur dendi bu aracın şase nosundan yedek anahtarını çıkartsam aracıda götürüp tanımlatmam gerekir değilmi dierek trafiği arasam o şekilde işlem yapamazlarmı

KemalHDH
06-03-2018, 00:03
Aracın markası modeli nedir?

MK8800
06-03-2018, 00:06
otopark masrafı sorun değil fakat avukat vs derken uğraştırıcı ve birazda maddiyatlı oluyo yedek anahtarı yok hepsi o şahısta zaten onun aracı alcak karşılığı bana geçti kurtarıcı olayını düşündüm ve danıştım kalkıp arabamda çeklerim param veya kıymetli eşyalarım var dediğin de sıkıntı olur dendi bu aracın şase nosundan yedek anahtarını çıkartsam aracıda götürüp tanımlatmam gerekir değilmi dierek trafiği arasam o şekilde işlem yapamazlarmı

Senin arabanda onun eşyalarının işi yok ki aracı çekiciyle kafana göre bir yere çekersin , içinde evrak ıvır zıvır ne varsa da gelir senden alır ?

MBuğra
06-03-2018, 00:20
O zaman ruhsatim kayboldu diye yeni ruhsat basvurusu yap. Ruhsatla beraber aracin servisine anahtarim kayboldu diye git anahtar cikarttir.

Anahtari kaybettim, araci kullanamiyorum diyince hic bir serviste arabayi kapinin onune getir demez zaten.

Kaldi ki arkadasimdan biliyorum, servisler arabayi gorme talebinde bile bulunmuyorlar. Sahibi oldugunu kanitlaman yeterli.

hddsheriff
06-03-2018, 00:23
Arabanın plakalarını sök yada adamı ara arabamı vermiyorsan çalıntı ihbarı yapicam deyip tehtid et

kaan megi
06-03-2018, 00:28
ruhsat çıkarttım yeni zaten şuan elimde mevcut servisden verdikleri anahtarla direk çalıştırabilirmiyim tanımlatmak gerekirmi araç farklı bir ilde aracı 2013 ford fiesta araç

kaan megi
06-03-2018, 00:32
Senin arabanda onun eşyalarının işi yok ki aracı çekiciyle kafana göre bir yere çekersin , içinde evrak ıvır zıvır ne varsa da gelir senden alır ?

araç muğlada ben izmirdeyim araç zaten bana hiç geçmedi bi kere satışta gördüm sürekli ondaydı araç sıkıntı çıkartmak amaçlı böle bir yol izleyebileceği eşyam param vs vardı derse sorun olabilir diye düşünüyoruz

kaan megi
06-03-2018, 00:41
aslında tam sorum şu bu servisde çkartcağım anahtar ile araca bi tanımlama vs yapmadan direk çalıştırabilirmiyim

Octane
06-03-2018, 00:42
Polisi ara arabamı iyi niyetimle verdim geri alamıyorum de. Anahtarıyla bir verdim işi görülsün diye hata ettim kasko falan ödemiyor ama adam arabamı bana geri vermiyor, arabamın da nerede olduğunu biliyorum de. Şahsın adını soyadını adresini polise ver. Ben arabamı istiyorum geri de.
Bir nevi hırsızlık yani de.

CVK
06-03-2018, 01:22
Kaza falan yapar veya bir suç işlenirse araçla başınız ağrır. Bence fazla uzatmadan alın aracı.

tylan
06-03-2018, 04:07
2 yolun var iki Arkadaşını şahit gösterip aracım çalındı diyeceksin. Ya da adresini biliyorsan çekici ile alıp götüreceksin. Hiç bi şey talep edemez yok param vardı yok altınım vardı diyemez dese bile yoktu der çıkarsın ya da bi seçenek daha var. Ama bu illegal bizim buralarda bi abimiz var. Vade ile araba verip paramızı alamadığımız da ona gidiyor plakayı Marka modelini sattığımız kişinin fotosunu adını verip aracın değerinden komisyon veriyorduk. Bu 2000 tl de oluyordu 12.000 de istersen senin için bi arayıp sorayım her marka modelin kapısını açıp çalıstırabilme bilgisine sahip. Ama çanakkaleden muğlaya gidip arabayı alması sana ucuza patlamaz baştan diyim

vectra-tuner
06-03-2018, 07:37
Doğru olan bilgiyi Polise başvurarak tutanak altına aldırın, herhangi bir olay olursa sizin elinizde belge olur.. Polis gereğini yapacaktır, şahsi fikrim dolambaçlı yollara gitmeden Polis ile doğru bilgiyi paylaşmanız

gokhankenar
06-03-2018, 08:03
Kusura bakmayın ama fazla iyisiniz. Satışı aldıktan sonra binip gelmeniz lazımdı. Git Muğlaya ara polisi arabama el koydular de polisle git kapısına sonrada bin gel. Avukat mavukat işlerine hiç gerek yok

individual
06-03-2018, 08:16
Polise olayi tum dogrulu ile anlatin.

Size onlar yardimci olucaktir.

jokey
06-03-2018, 08:16
Sen iyi niyetle gereğinden fazla iltimas göstermişsin, bundan sonra daha fazla iyi niyetini suistimal etmesine izin verme bence dostum. Yerinde olsam polise başvururdum, alacağa karşılık bu aracı bana resmi olarak sattı ama arabayı teslim etmiyor de, polis gerekeni yapar.

powERS
06-03-2018, 08:21
Sabit kancanın bir lafı var.

İnce düşünene kalın girer.

ben olayın eksi yönlerinden bahsedeyim aklımın erdiğince muhakemesini sen yap.

Bu adam borç yapmış sana karşılığında arabayı vermiş. Ve fiili olarakta kaçıyor..

- Bu adam, alkollü araç kullandı yada alkolsüz yaya ya çarptı adam mefta.. Eleman arabayı bıraktı kaçtı. Hop gel bakalım bro..

- Bu adam, kaçakçılık yapıyor arabayı kullandı sonra bıraktı kaçtı. Hop gel bakalım bro..

- Bu adam, güvenlik güçlerine karşı koydu bıraktı kaçtı. Hop gel bakalım bro..

- Bu adam, arabada infaz yaptı mefta arabada kendisi yunana kaçtı bile. Tahmin et..

Sen kötüyü düşün na göre planını yap, olmazsa ne alâ.

- Bu adam şimdi ayak sürüyor aracın anasını belliyor ne bilim belkide hurdacıya sattı bile. Herşey olabilir.

Ben yerinde olsam polise danışırdım yukarda dendiği gibi alıkonma var derdim. Ha olmuyormu ya kaçakçılık ya da çalıntı diye ihbar ederdim.
en kötü.

EREN34
06-03-2018, 08:22
aslında tam sorum şu bu servisde çkartcağım anahtar ile araca bi tanımlama vs yapmadan direk çalıştırabilirmiyim

Kapıları kapı fişeğinden açmak dışında bir şey yapmaz. Anahtarın tanıtılması gerekir.

Korollacı
06-03-2018, 08:33
bence yalana dolan hic girmeden git trafik subeye araci alacak karsiligi aldigini vs. durumu anlat. noter satisi ve elindeki resmi evraklari ruhsat dahil butun evraklarini goster arac hakkinda yakalama karari cikar yakalanip otoparka cekilince gider arabani alirsin.

SekoLive
06-03-2018, 08:39
az çok tecrübeme dayanarak yazıyorum

bu işin sonunda senin üstüne trafik cezaları vergi cezaları v.s. gelicek hem alacağını alamamış hemde devlete borçlanmış olacaksın

iyi niyet başa bela

Eren G.
06-03-2018, 09:12
Cok mu bela arabanin sahipleri de yerini bildiginiz halde gidip alamiyorsunuz ? Kolluk kuvvetleti de karismasin istiyorsaniz o zaman maalesef blr bardak soguk su iceceksiniz. Bence gidin bir avukat ile gorusun yalan dolan sokarsaniz daha donra sizin basiniz agrir.

rebelh
06-03-2018, 09:13
sanırım şu an adamın arabanın değerli parçalarını(airbag vs.) sökmediğini düşünerek yorum yapıyoruz
adamın niyeti kötüyse çoktan her şeyi söküp satmıştır sizi de oyalıyordur

GEB
06-03-2018, 09:23
Her ihtimal var düşünecek ama maalesef sizi oyalıyor. Burada yazılan düşüncelerin gerçekleşmeyeceği ne *****.. Hukuki bir süreç olmadan almanız da zor, belli o.

mbulur
06-03-2018, 09:57
Servisten alacağınız anahtarı araca tanıtmadan çalıştırmanız mümkün değil. Aracın immobilizer sistemi yeni anahtardaki kodu tanımadığından aracın çalışmasına izin vermez.
Servise yeni anahtar siparişi vereceksiniz, sonra ya yeni anahtarla aracın yanına servis elemanı ve cihaz ile gidip anahtarı araca tanıtıp aracı çalıştırqacaksınız yada aracı bulunduğu yerden servise çektireceksiniz.
Aracın içinde şu evrakım vardı kayboldu vs durumlşarı içinde aracı açmadan önce karakola başvurup polis isteyeceksiniz ve aaracı polis nezaretinde açıp tutanak tutacaksınız.

ByMuSt!
06-03-2018, 17:23
Hukuki kavramları net bilmediğimizden dolayı polise veya avukata danışın, belki onlar olayı gasp veya hırsızlık olarak değerlendirebilir. Sonrasında karşı taraf ile iletişime geçersiniz. Orta yolu bulmaya çalışırsınız. Telefon konuşmalarınızı görüntülü olarak kaydedin , anlaşamaz resmi işlem başlatmanız gerekirse karşı tarafın yanlış beyan vermesine karşı delil olarak kullanırsınız.

Aracın sizde olmadığına dair bir işlem olmazsa diğer yorumlardaki gibi bir olayın gerçekleşmesi sonucu resmi sahibi siz olduğunuz için hiç kullanmadığınız araç başınıza bela olabilir.

220T
06-03-2018, 17:32
Merhametten maraz doğar.

Evrenoz
06-03-2018, 18:42
Arabayla herhangi bir suç işlediği anda direkt sana patlar
Git polise başvur geç olmadan

hddsheriff
06-03-2018, 19:10
Geçen cuma vw servisi olan arkadaşımın başına gelenleri yazayım da polise gidip gitmemeye sen karar ver.

Ehliyeti olmayan çırak akşam üstü satılık ilanı olduğu için sitenin parkında duran carevella'nın anahtarını alıp (çalıp) evine gidiyor. Sabah belediye otobüsüyle bir kazaya karışıyor polis geliyor çırak arabayı bırakıp kaçıyor (hala ortada yok ) rapor tutuldu mu öğrenemiyoruz polis bende rapor yok diyor iett bilmiyor. Şu an için araba bağlandı , otoparka çekildi , ruhsat sahibi ve arabayı kullanana ceza yazıldı , arabada en az 5 bin tl masraf var. Olay sonuçlandığında muhtemelen otobüsün tamir masrafı yattı parası vs ucu açık meblalar karşımıza çıkacak. Hadi gel de vicdanlı ol .

G.U.Z.
06-03-2018, 22:04
Geçen cuma vw servisi olan arkadaşımın başına gelenleri yazayım da polise gidip gitmemeye sen karar ver.

Ehliyeti olmayan çırak akşam üstü satılık ilanı olduğu için sitenin parkında duran carevella'nın anahtarını alıp (çalıp) evine gidiyor. Sabah belediye otobüsüyle bir kazaya karışıyor polis geliyor çırak arabayı bırakıp kaçıyor (hala ortada yok ) rapor tutuldu mu öğrenemiyoruz polis bende rapor yok diyor iett bilmiyor. Şu an için araba bağlandı , otoparka çekildi , ruhsat sahibi ve arabayı kullanana ceza yazıldı , arabada en az 5 bin tl masraf var. Olay sonuçlandığında muhtemelen otobüsün tamir masrafı yattı parası vs ucu açık meblalar karşımıza çıkacak. Hadi gel de vicdanlı ol .

Off:(( geçmiş olsun:(

Burak Mehmet
07-03-2018, 08:21
acıma yetime... döner vurur gözüne. siz polise hemen gidip bir tutanak tutturun bu konu ile ilgili olarak...

Bugraaa
07-03-2018, 08:25
böyle güvenip nasıl veriyosunuz hele ki şu zamanda anlamak çok güç

turkerrr
07-03-2018, 10:27
kendi adına olan aracı hırsız gibi gidip almak saçma adresi biliyorsan karakola gidip şikayetçi olmak en mantıklısı, çokta uzatmadan almak lazım arabadan parça falan sökülebilir, kaza bela olabilir.

kaan megi
07-03-2018, 14:57
arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim ticaretle uğraşıyoruz batık bi adamdan bişeleri alırken paranızı kurtarmaya çalışırken bu kadar detaylı düşünmek olmuyor airbag teyp vs söker tarzı vergi borcunu ödememiş tabiki bunlar olağan şeyler uzun süredir ticaret yapıp mal verdiğiniz kişiyle o kadar kolay yüz göz olunmuyor aradığımızda yukardada yazdığım gibi ağlayıp sızlıyor bizde zaman tanıya tanıya bu hale geldik yoksa kalkıp bu devirde kim olursa olsun kimsenin malına haciz koyamaz polise aracım çalındı deyip ne onun nede kendi başımı belaya sokmak istemiyorum amaç altarnatif yol arayışı kimse üzülmeden formülü şöle bulduk ruhsat çıkarttık aracı satış yapıp farklı kişiye sigortada yapmayıp ilk çevirmede yada sorguda zaten aracı kapatırlar onun elindede belge kalmamış olucak yada direk trafiğe çektirticem evet iyilikden maraz doğuyo malesef bakalım yaşıcaz görcez hepinize teşekkür ederim değerli yorumlarnız için.

G.U.Z.
07-03-2018, 15:03
Aracın şu anda yürür durumda olduğundan emin misiniz?

gokhankenar
08-03-2018, 08:14
Yani aracın çevirmeye girmesini mi bekleyeceksiniz ? Yaa daha fazla oyalanmayın valla bela alacaksınız başınıza

B16
08-03-2018, 09:13
arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim ticaretle uğraşıyoruz batık bi adamdan bişeleri alırken paranızı kurtarmaya çalışırken bu kadar detaylı düşünmek olmuyor airbag teyp vs söker tarzı vergi borcunu ödememiş tabiki bunlar olağan şeyler uzun süredir ticaret yapıp mal verdiğiniz kişiyle o kadar kolay yüz göz olunmuyor aradığımızda yukardada yazdığım gibi ağlayıp sızlıyor bizde zaman tanıya tanıya bu hale geldik yoksa kalkıp bu devirde kim olursa olsun kimsenin malına haciz koyamaz polise aracım çalındı deyip ne onun nede kendi başımı belaya sokmak istemiyorum amaç altarnatif yol arayışı kimse üzülmeden formülü şöle bulduk ruhsat çıkarttık aracı satış yapıp farklı kişiye sigortada yapmayıp ilk çevirmede yada sorguda zaten aracı kapatırlar onun elindede belge kalmamış olucak yada direk trafiğe çektirticem evet iyilikden maraz doğuyo malesef bakalım yaşıcaz görcez hepinize teşekkür ederim değerli yorumlarnız için.

Arıyosun trafik vakfını onların ahtapot tabir edilen çekicileri var. 4 tekerden havaya alıyorlar aracı. sonra anahtarcıya gidip kapıyı açtırıyorsun. Sıfırdan anahtar+kontak göbeği alıyorsun bitiyor.
Y

GÖKTÜRK
09-03-2018, 00:45
aracın çevirmeye girmesini beklerseniz daha çok beklersiniz aracı bulup ahtapotla aldırın