PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lotus Elise Cup 250 (mini inceleme)

snrk
03-03-2018, 21:37
Merhaba arkadaşlar,

Kısmetse bu sezon pist arkadaşım bu ufaklık olacak. Rodajı daha yeni yeni bitiyor, yine de birşeyler karalamak istedim dilim döndüğünce. İlk pist gününden sonra daha detaylı izlenimlerimi eklerim.

Öncesi
Bazı arkadaşlar bilirler, son 1,5 senedir Bmw M2 kullanıyorum, onun öncesinde kısa bir süreliğine BRZ maceram olmuştu. Kimine güçsüz gelse de o dönemde benim için ideal ayarlarda bir araçtı. Arkadan itişe ilk geçişimdi ve zehiri yeni yeni alıyordum. Hafifliği, hissiyatı, sürüş pozisyonu, vites geçişleri hala aklımdadır. Otobanda talihsiz bir kaza sonucu pert ettim ve ardından M2'ye geçtim. Uzun bir süre M2 ile piste çıktım. Yüksek gücü ve (kütlesine rağmen) inanılmaz çevikliği beni çok etkilediyse de brz'deki hissiyatı veremedi. (yüksek sürüş pozisyonu, turbo motor, yumuşakımsı vites hissiyatı ve olmayan direksiyon hissiyatı başlıca nedenler arasında). Aklımın bir köşesinde hep bu boşluğu dolduracak bir araç aradım. Artık kriterlerim belliydi: arkadan itişli, manuel, hafif ve mekanik bir araç. Alfa 4C neredeyse tüm bunları karşılıyordu ama malesef manuel vitesi yoktu. Mx-5 2.0 için niyetlendim, mazda ankara bayisi resmen arabayı satmamak için uğraştı. brz'ye de hemen dönmek istemiyordum. Araya bir Cayman S 987 sıkışırdım ama o da pist için yeterli kondisyonda hissetirmedi. Gel zaman git zaman, falan fistan derkeen...kafayı kırdım.

Aradağım kan
Lotus markası uzun zamandır radarımdaydı aslında. Youtube'da izlemediğim tek bir Lotus inceleme videosu yoktur. Ancak Türkiye'de bu zamana kadar resmi bir distrübütörünün olmaması beni hep bu markaya yanaşmama engel olmuştu. Ama artık yapacak bişey yoktu. Kafayı kırmıştım. Tüm kriterlerimi fazlasıyla karşılıyordu. Peki hangi Lotus? Bildiğiniz üzere en hafif ve hissiyatlı Lotus modeli "Elise" ve bunun piste en uygun modeli de "250 cup"dı. O yüzden seçimim çok da zor olmadı.

Teyp mi? O da ney
Kısaca araçtan bahsetmek gerekirse 1.8 litre, 250 beygir gücünde supercharge'lı motoru var ve standart kerb ağırlığı 917kg. Teyp, klima, taban halısı gibi ağırlık yapan bir çok şey opsiyon. Bunlardan sadece klimayı seçtim. (sonradan pişman oldum ama neyse). Hafifletici olarak da bir takım karbon parçalar ve 2-piece fren diski opsiyonu seçtim. Tahminim benim spec 925 kg falan olması lazım. Frenler ap racing, amortisörler bilstein ve yaylar eibach olarak tercih etmiş Lotus'taki amcalar.

Hissiyat
İşte Lotus'u Lotus yapan madde. Bu arabayı bir X kişisi almışsa eğer bunun için almıştır, kara kaşı kara gözü için değil. Bir kere nereyse yerle bir oturuyorsunuz. Ayağınızın direk alümünyum şasiye değiyor. Direksiyon sistemi saf rack & pinion. Bırakın elektriği, hidrolik bile değil. Yolda olup biteni çok iyi anlıyorsunuz. İçeriye her türlü sesi alıyor. 80'de rüzgar sesi başlıyor, katlanarak artıyor. 150'yle giderken sanıyorsunuz ki 250'yle gidiyorum. Yağmur suyunu bile içeri alıyor :) Vites hissiyatı tam hayal ettiğim gibi, tamamen mekanik. Brz de iyiydi fakat bu başka bir seviyede. Sürüş pozisyonuna tam alışamadım, gömülme hissi yok. Her ne kadar sürüş pozisyonu alçak olsa da, etrafınızdaki camların da çok alçaktan başlaması sebebiyle sanki yüksekte oturuyormuş gibi hissettiriyor.

Sürüş
Henüz 750 km oldu, çok fazla zorlayamadım ama uyuz gibi de kullanmadım, az çok fikir sahibi oldum gibi. Direksiyon hamlelerine anında tepki vermesi güzel ama sanki M2'deki çeviklik yok. Kilidin olmaması da buna etken olabilir. M2'deki M-diferansiyelin nasıl mucizevi bir teknoloji olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Elise biraz daha önden kaymaya meyilli. 8.virajı güzel döner ama 12,13,14'ü M2 kadar dönemez gibi geliyor. Nisan ayında daha detaylı yazarım bu kısmı.

Artılar
- Direksiyon hissiyatı
- Vites hissiyatı
- Go-kartımsı sürüş

Eksiler
- Yol ve rüzgar gürültüsü
- Sürüş pozisyonu bir garip
- Direksiyon turu fazla (çok çevirsen de az dönüyor)
- Soft top takılıyken içeriye su alıyor.
- Gaz tepkisini daha iyi beklerdim
- Koltuklar çok sert

http://i.hizliresim.com/W7YBVm.jpg

http://i.hizliresim.com/QVzMyr.jpg

https://i.hizliresim.com/76VoM5.jpg

YAS
03-03-2018, 21:41
Soner hocam maşallah,hayırlı olsun.M2 den sonra çok farklı bir tarz pistin tozunu alırız artık yeni sezonda :) kazasız belasız :)

snrk
03-03-2018, 21:49
Soner hocam maşallah,hayırlı olsun.M2 den sonra çok farklı bir tarz pistin tozunu alırız artık yeni sezonda :) kazasız belasız :)

Teşekkürler Yasin, İstanbul Park bu arabaya bir numara fazla gelecek büyük ihtimalle. İzmir'de ve körfez'de tam evinde hisseder :)

barisy
03-03-2018, 22:46
Serres de olur bu arabaya. Hatta süper olur

snrk
03-03-2018, 23:02
Serres de olur bu arabaya. Hatta süper olur

Valla Serres vakti geldi artık. Bir gün tut kulağımdan götür beni barış hocam :D

alicancalis
03-03-2018, 23:07
Hayırlı olsun. Çok güzel bir seçim olmuş. Kazasız belasız güzel süreler bekliyoruz.

Drive Fast
04-03-2018, 00:57
Hayırlı olsun keyifle kazasız belasız kullanın inşallah, distribütörü yokmu lotus un bağdat caddesinde bayi açtılar 1-2 ay önce

snrk
04-03-2018, 01:06
Hayırlı olsun. Çok güzel bir seçim olmuş. Kazasız belasız güzel süreler bekliyoruz.
Teşekkürler alican hocam.

Hayırlı olsun keyifle kazasız belasız kullanın inşallah, distribütörü yokmu lotus un bağdat caddesinde bayi açtılar 1-2 ay önce

Teşekkürler. Evet, artık resmi distribütör var (royal motors). Ben sipariş verdiğimde yoktu, o yüzden motoreal aracılığıyla sipariş verdim.

levent
04-03-2018, 01:41
Abi hayırlı olsun son pist gününde sinyalini vermiştin zaten, makina Toyota kullanıyor sanırım bu modelde Lotus, sesini duyarız inşallah bu sezon bol bol

997TT
04-03-2018, 08:20
Hayirli olsun soner. Keyifli bir pist oyuncagi.
Lotus da gaz tepkisi ve direksiyon eski jesil oldugu icin sana suan sorun geliyor,zamanla alisirsin. Koltuk baglanti noktalarina bak,belki 1-2cm arkasi asagi inebilir tadilat ile.
Ist parkda keyif alirsin,tek sorun motor gucu olucaktir. Charger olduguna gore 20-25hp mod edilebilir belki. Izmir ve korfez de keyifli olur.
Mayis gibi serres e gideriz,bu sefer gel.
Yol konforu icin klima dogru secim,radyo yu halledersin,tasinabilir hoparlor,tamamdir...
Kilit neden yok? Opsiyon da mi yoktu. Bu kotu olmus...

MCN21
04-03-2018, 08:34
Farkli ve çok özel bir araç tercihi olmuş :) Güle güle kullanin

rahmitanir
04-03-2018, 08:43
Tarzına çok yakışan bir seçim olmuş, güle güle kullan şimdiden Soner hocam.

TaGo
04-03-2018, 09:05
Çok keyifli okudum. Baya bilgilendiren bir yazı. Peki birde akıl danışayım; manuel şanzımanlı bir gt86 yada brz, charger ile yada turbo ile kullanımı nasıl olur. Hem dailydrive hem pist amaçlı

PROMINENT
04-03-2018, 11:00
Hayirli olsun. Pist ve surus deneyimi icin ali gülan ile irtibata gecebilirsiniz ( tanismiyorsaniz )

E46
04-03-2018, 11:01
Hayırlı olsun çok keyfli ve bilgilendirici bir konu olmus. 925 kg 250 hp cok ciddi bir rakam keyfli sürüşler

snrk
04-03-2018, 11:10
Abi hayırlı olsun son pist gününde sinyalini vermiştin zaten, makina Toyota kullanıyor sanırım bu modelde Lotus, sesini duyarız inşallah bu sezon bol bol
Teşekkürler Levent, evet hatırlıyorum pist çıkışı konuşmuştuk, sen bir sonraki aracı sorduğunda ben sadece "küçük bir şey istiyorum" demiştim ve sen doğru tahmin etmiştin :)

Hayirli olsun soner. Keyifli bir pist oyuncagi.
Lotus da gaz tepkisi ve direksiyon eski jesil oldugu icin sana suan sorun geliyor,zamanla alisirsin. Koltuk baglanti noktalarina bak,belki 1-2cm arkasi asagi inebilir tadilat ile.
Ist parkda keyif alirsin,tek sorun motor gucu olucaktir. Charger olduguna gore 20-25hp mod edilebilir belki. Izmir ve korfez de keyifli olur.
Mayis gibi serres e gideriz,bu sefer gel.
Yol konforu icin klima dogru secim,radyo yu halledersin,tasinabilir hoparlor,tamamdir...
Kilit neden yok? Opsiyon da mi yoktu. Bu kotu olmus...
Teşekkürler murat hocam, aynen güç sıkıntı o yüzden süreye fazla takılmadan keyif için bineceğim. Elise ve exige modellerinde kilit seçenek olarak bile yok. Evora ve 3-eleven'da torsen var. Serres'e bu sefer ben de çok isityorum bakalım.

Farkli ve çok özel bir araç tercihi olmuş :) Güle güle kullanin
Teşekkür ederim. :)

Tarzına çok yakışan bir seçim olmuş, güle güle kullan şimdiden Soner hocam.
Teşekkürler rahmi hocam :)

Çok keyifli okudum. Baya bilgilendiren bir yazı. Peki birde akıl danışayım; manuel şanzımanlı bir gt86 yada brz, charger ile yada turbo ile kullanımı nasıl olur. Hem dailydrive hem pist amaçlı
Teşekküler, brz için yurtdışında supercharger kitleri çok popüler. Direk 100 hp ekliyor. Fiyat/performans olarak çok çok mantıklı bir seçenek aslında. Ama benim elim modifiyeye hiç gitmiyor nedense :)

snrk
04-03-2018, 11:13
Hayirli olsun. Pist ve surus deneyimi icin ali gülan ile irtibata gecebilirsiniz ( tanismiyorsaniz )
Teşekkürler, tamamdır :D

Hayırlı olsun çok keyfli ve bilgilendirici bir konu olmus. 925 kg 250 hp cok ciddi bir rakam keyfli sürüşler
Teşekkür ederim :)

ukku
04-03-2018, 12:43
Hayırlı uğurlu olsun tekrardan.. Güle güle bin.. Bu otomobil ile caterham'in felsefesi aynı, caterham de eski lotus nihayetinde..
Eğlenmek için çok hızlı gitmeye gerek olmadığını hatırlatacak.. :)

Ayrıca serres sohbetine +1.. İstersen özlediğin BRZ'yi de kullanırsın :)

.::EmrE::.
04-03-2018, 13:51
Çok güzel bir oyuncak maşallah :) oldukça özel ve nadir bir araç ülkemizde, sadece ben lotus alacak olsam British Racing Green ve sarı şeritler falan seçerdim herhalde :D

individual
04-03-2018, 14:05
hayırlı olsun maşallah.

çok iyi bir tercih yapmışsınız.

snrk
04-03-2018, 15:06
Hayırlı uğurlu olsun tekrardan.. Güle güle bin.. Bu otomobil ile caterham'in felsefesi aynı, caterham de eski lotus nihayetinde..

Teşekkürler utku hocam, ben pistte brz'nin hakkını veremedim, bayrak sende artık :)

Çok güzel bir oyuncak maşallah :) oldukça özel ve nadir bir araç ülkemizde, sadece ben lotus alacak olsam British Racing Green ve sarı şeritler falan seçerdim herhalde :D
Teşekkürler, renk konusunda haklısınız, biraz aceleye getirdim. Fazla dikkat çekmeyen birşey istiyordum böyle oldu.

hayırlı olsun maşallah.

çok iyi bir tercih yapmışsınız.
Teşekkürler.

yesil
04-03-2018, 21:17
çok güzel araç hayırlı olsun. quaife'ın kilitli diferansiyeli var bu araç için sanırım.

Redfish16V
04-03-2018, 21:19
Maşalllah kazasız belasız :) motorda sanırım 2zz+sc versiyonu :) Monkeywrenchten dilediğiniz aftermarket ekipmanı getirtebilirsiniz :)

snrk
04-03-2018, 23:37
çok güzel araç hayırlı olsun. quaife'ın kilitli diferansiyeli var bu araç için sanırım.
Teşekkürler, doğrudur ama malesef stok tutmayı düşünüyorum.

Maşalllah kazasız belasız :) motorda sanırım 2zz+sc versiyonu :) Monkeywrenchten dilediğiniz aftermarket ekipmanı getirtebilirsiniz :)
Teşekkürler. Aynen motor 2zz. Site de güzelmiş. yedek parça için bile kullanılabilir gibi :)

turbo&quattro
05-03-2018, 07:18
Tarz ve zevk sahibi olmak cok baska birsey. Keyifli gazlamalar.

Erdem K.
05-03-2018, 07:54
tr.de bir örneği daha var mı merak ettim :)

iyi günlerde, bol keyifli sürüşler ...

coolvtec
05-03-2018, 08:14

Dadından yenmez.
N/A 240hp ler + güzel lastik ve coil ile bile pistte çoğu aracı üzüyorlar.

997TT
05-03-2018, 09:02
Kılıt varsa tak derım,buyuk faydasını gorursun...

Mr.Bilal
05-03-2018, 09:12
Hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler dilerim. M2 yi sattınız mı yoksa duruyor mu?

Yarbay
05-03-2018, 10:07
20 senedir hayalim bu araç , kanada'da satışı yoktu yaşadığım yıllarda,tr'de yoktu şimdi evliyiz + vergilerle hayal, nelere bindim(e46 m3-S2000) buna binmek nasip olmadı bir ya :(

zevkiniz ve cesaretiniz için sizi ayakta alkışlıyorum,helal olsun valla ,umarım kazasız belasız binmek nasip olur.
bu arada yakın gördüğüm bir müşterimde ilk nesil K serili 190lık vardı akabinde toyota superchargerlı mk2 aldı, kendisi ingiltere'de k20li mk2ye binmiş ağırlık olarak daha ağır olsada çok daha uyumlu ve doğru hissettirdiğini söyledi.

yer olarakta en kral zevk vereceği yeri hep Route de Gentelly / Fransa Alpler diyor, yakın sayılmaz ama :)

Ormanci
05-03-2018, 10:07
Elise gençliğimin hayaliydi. Milletin pek bilmediği, hele hele 06 plaka görünce "Angara"lıların "O ney la?" diye bakacağı bi araç olmuş. Güle güle yardırın :)

4c'yi de gördüğümde ilk aklıma gelen Elise olmuştu.

Ben de severim böyle "farklı" araçlar almayı, imkanlar ölçüsünde :)
Örneğin imkanım olsa millet Bugatti, Lamborghini, Ferrari diye inlerken, gider direk Z06 Corvette alırım başkasına bakmam :) Veya Pagani vs. gibi daha cins bişeyler de olabilir :)

Bu açıdan çok güzel bi hamle olmuş, güle güle kullanın tekrar :)

Edit: İmla - Aaaaa edit ?!! :D

HUSNU
05-03-2018, 10:44
Mükemmel seçim olmuş . Exige olsun isterdim açıkçası . Ama bu da çok güzel . Kazasız belasız kullanın . Pist videolarını bekliyoruz

OrcunInce
05-03-2018, 11:19

Serres +1, Ukku'yu özledim. :)

Lotus muhteşem tercih, sıkılırsan bir gün talibim :)

TaGo
05-03-2018, 11:25
Serres kafilesine benide eklermisiniz irtibatı nereye yapıyoruz

snrk
05-03-2018, 11:35
Tarz ve zevk sahibi olmak cok baska birsey. Keyifli gazlamalar.
Teşekkürler :)

tr.de bir örneği daha var mı merak ettim :)

iyi günlerde, bol keyifli sürüşler ...
Teşekkürler, bildiğim kadarıyla yok :)

Kılıt varsa tak derım,buyuk faydasını gorursun...
Murat hocam beni biliyosun, hayatımda yaptığım en büyük modifiye M2'ye çelik fren hortumu takmak oldu :D Stok sevdamdan vazgeçmem lazım :)

Hayırlı olsun. kazasız belasız sürüşler dilerim. M2 yi sattınız mı yoksa duruyor mu?
Teşekkürler, M2 duruyor.

20 senedir hayalim bu araç , kanada'da satışı yoktu yaşadığım yıllarda,tr'de yoktu şimdi evliyiz + vergilerle hayal, nelere bindim(e46 m3-S2000) buna binmek nasip olmadı bir ya :(

zevkiniz ve cesaretiniz için sizi ayakta alkışlıyorum,helal olsun valla ,umarım kazasız belasız binmek nasip olur.
bu arada yakın gördüğüm bir müşterimde ilk nesil K serili 190lık vardı akabinde toyota superchargerlı mk2 aldı, kendisi ingiltere'de k20li mk2ye binmiş ağırlık olarak daha ağır olsada çok daha uyumlu ve doğru hissettirdiğini söyledi.

yer olarakta en kral zevk vereceği yeri hep Route de Gentelly / Fransa Alpler diyor, yakın sayılmaz ama :)
Teşekkürler, daha iyileri sizlerin olsun.

Elise gençliğimin hayaliydi. Milletin pek bilmediği, hele hele 06 plaka görünce "Angara"lıların "O ney la?" diye bakacağı bi araç olmuş. Güle güle yardırın :)

4c'yi de gördüğümde ilk aklıma gelen Elise olmuştu.

Ben de severim böyle "farklı" araçlar almayı, imkanlar ölçüsünde :)
Örneğin imkanım olsa millet Bugatti, Lamborghini, Ferrari diye inlerken, gider direk Z06 Corvette alırım başkasına bakmam :) Veya Pagani vs. gibi daha cins bişeyler de olabilir :)

Bu açıdan çok güzel bi hamle olmuş, güle güle kullanın tekrar :)

Edit: İmla - Aaaaa edit ?!! :D
Teşekkürler, daha iyileri sizin olsun.

Mükemmel seçim olmuş . Exige olsun isterdim açıkçası . Ama bu da çok güzel . Kazasız belasız kullanın . Pist videolarını bekliyoruz
Teşekkürler, ben de pist gününü iple çekiyorum :)

Serres +1, Ukku'yu özledim. :)

Lotus muhteşem tercih, sıkılırsan bir gün talibim :)
Tamamdır aklımda olsun Orçun hocam :)

KemalHDH
05-03-2018, 11:49
Hep merak ettiğim araçlardan birisidir. Çok güzel bir yazı olmuş bu şekilde paylaştığın için teşekkür ederim. BRZ - M2 - Elise bu üçüne birden sahip olmuş kimse yoktur herhalde. Üçünü birden kullananlarda İngiliz test pilotlarıdır. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Tecrübelerini takipteyim.

Sinan'S2k
05-03-2018, 12:43
Muhteşem bir araç. Başarılı bir seçim. Pist geri bildirimlerinizi merak ediyorum.

SULTANOGLU
05-03-2018, 12:55
Araç Aşırı hoşuma gitti. Siz eksileri saydıkça ulan ne keyif alırım bunu böyle kullanırken dedim :D güle güle kazasız belasız keyifle kullanın.

Fotolara bakıp bakıp bir kaç kere daha beğenesim geliyor :D

Anti
05-03-2018, 15:57
Ülkemizde görmeye alışık olmadığımız bir güzellik :) kazasız belasız ve keyifle kullanırsınız umarım. Arkadaşımın Opel Speedster (2.2)'ini kullanmışlığım var, o mekanik fuhuş hissiyatı kesinlikle bambaşkaydı :) Müthiş seçim :icon_tup:

snrk
05-03-2018, 16:04
Hep merak ettiğim araçlardan birisidir. Çok güzel bir yazı olmuş bu şekilde paylaştığın için teşekkür ederim. BRZ - M2 - Elise bu üçüne birden sahip olmuş kimse yoktur herhalde. Üçünü birden kullananlarda İngiliz test pilotlarıdır. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Tecrübelerini takipteyim.
Ben teşekkür ederim. :)

Muhteşem bir araç. Başarılı bir seçim. Pist geri bildirimlerinizi merak ediyorum.
Teşekkürler. Ben de merakla bekliyorum :)

Araç Aşırı hoşuma gitti. Siz eksileri saydıkça ulan ne keyif alırım bunu böyle kullanırken dedim :D güle güle kazasız belasız keyifle kullanın.

Fotolara bakıp bakıp bir kaç kere daha beğenesim geliyor :D
Teşekkürler, daha iyileri sizin olur inşallah :)

Ülkemizde görmeye alışık olmadığımız bir güzellik :) kazasız belasız ve keyifle kullanırsınız umarım. Arkadaşımın Opel Speedster (2.2)'ini kullanmışlığım var, o mekanik fuhuş hissiyatı kesinlikle bambaşkaydı :) Müthiş seçim :icon_tup:
Teşekkürler :)

mc pherson
05-03-2018, 20:22
Keyifli inceleme için eline sağlık Soner hocam. Alışılmışın dışında çok nadir bir aracı tercih edip ülkemize getirdiğin, tanıttığın için de tebrikler. Bu sayede lotus markasını ve tüm detaylarını bizler de öğrenmiş olduk. Pist deneyimlerini de merakla beklemekteyiz. Keyifli sürüşler...

997TT
05-03-2018, 23:31
Sekerım cıgerım,bu modıfıye degıl,ıyılestırme. Fren hortumu gıbı dusun. Pıst ıcın nasıl ıyı balata alıyorsak,bunun gıbı dusun. Bana dua edersın.... Hıc tavsıye edipde pısman olan duymadım.. varsa al canım...

Drive Fast
06-03-2018, 00:10
Abi bu arada ilk mesajda pişman oldum yazmışsın da klimayı aldığına mı pişman oldun yoksa teyp ve taban halısını almadığına mı :D

snrk
06-03-2018, 01:02
Keyifli inceleme için eline sağlık Soner hocam. Alışılmışın dışında çok nadir bir aracı tercih edip ülkemize getirdiğin, tanıttığın için de tebrikler. Bu sayede lotus markasını ve tüm detaylarını bizler de öğrenmiş olduk. Pist deneyimlerini de merakla beklemekteyiz. Keyifli sürüşler...
Teşekkürler Göker hocam :)

Sekerım cıgerım,bu modıfıye degıl,ıyılestırme. Fren hortumu gıbı dusun. Pıst ıcın nasıl ıyı balata alıyorsak,bunun gıbı dusun. Bana dua edersın.... Hıc tavsıye edipde pısman olan duymadım.. varsa al canım...
Peki bir kaç seans böyle bir çıkayım da, baktım olmuyor tekrar düşüneyim :D

Abi bu arada ilk mesajda pişman oldum yazmışsın da klimayı aldığına mı pişman oldun yoksa teyp ve taban halısını almadığına mı :D
Klima sisteminin toplamda 15 kiloya yakın olduğunu öğrenince pişman olmuştum. Ama şimdi siyah araç + ağustos sıcağını düşününce belki de iyi bir şey yapmışımdır :)

2jz
07-03-2018, 22:03
#under1000kg seven biri olarak beğeniyorum böyle otomobilleri. Kazasız belasız kullanın.

snrk
08-03-2018, 21:45
#under1000kg seven biri olarak beğeniyorum böyle otomobilleri. Kazasız belasız kullanın.

Teşekkürler, ağırlık mevzusu bende de son 1-2 yıldır takıntı haline geldi. Çoğu otomobilde neredeyse ilk baktığım teknik özellik bu olmaya başladı.

Sinan Koc
08-03-2018, 22:28
Hayırlı olsun, pist için harika seçim. güle güle kullanın

Eray Arslan
08-03-2018, 22:37
Hayırlı olsun Soner abi kazasız belasız kullanman dileğiyle :) M2 kadar kıvrak olmasa da Lotus'un pistte güzel işler çıkaracağına eminim. Nisan ayında fotoğraflarım yeni arkadaşı :D

snrk
09-03-2018, 10:21
Hayırlı olsun, pist için harika seçim. güle güle kullanın
Teşekkürler Sinan hocam :)

Hayırlı olsun Soner abi kazasız belasız kullanman dileğiyle :) M2 kadar kıvrak olmasa da Lotus'un pistte güzel işler çıkaracağına eminim. Nisan ayında fotoğraflarım yeni arkadaşı :D
Teşekkürler Eray, tamamdır sabırsızlıkla bekliyorum :)

SKSafir
09-03-2018, 15:42
Vaaay çok iyi Maşallah Kazasız belasız, Bende de 2ZZ var Corolla T-Sport olarak, bu sezon piste bol bol görüşmek üzere artık :) , benimde çok beğendiğim bir araç Lotus, yanlız ben daha hafif bekliyordum tabiki günümüze gore epey hafif.

Yiğit G.
09-03-2018, 17:21
ingilterede kalırken yanında kaldığım ailede lotus esprit vardı.Başka birçok lotuslara daha binme fırsatım oldu.Ya aşık olursun ya nefret edersin öyle araçlar.Herkese göre değil.Aynı mini gibi.. Hayırlı olsun kazasız belasız güzel ama zor bir kızdır :)

snrk
09-03-2018, 23:40
Vaaay çok iyi Maşallah Kazasız belasız, Bende de 2ZZ var Corolla T-Sport olarak, bu sezon piste bol bol görüşmek üzere artık :) , benimde çok beğendiğim bir araç Lotus, yanlız ben daha hafif bekliyordum tabiki günümüze gore epey hafif.
Teşekkürler, ağırlık olarak bence de daha iyi olabilirdi kesinlikle. Özellikle aracın boyutlarını düşündüğümüz zaman. Mesela 4C gibi full karbon şasiye geçseler tadından yenmezdi :)

ingilterede kalırken yanında kaldığım ailede lotus esprit vardı.Başka birçok lotuslara daha binme fırsatım oldu.Ya aşık olursun ya nefret edersin öyle araçlar.Herkese göre değil.Aynı mini gibi.. Hayırlı olsun kazasız belasız güzel ama zor bir kızdır :)
Teşekkürler. Ben de bekliyorum bakalım ne zaman zorluk çıkarmaya başlayacak diye. :) Özellikle el yapımı olması insanı ister istemez tedirgin ediyor.

excellency23
11-03-2018, 22:21
normalde lotuslar oyuncak gibi olur ama sizinki masallah cok atarli. hele arkadan efsane duruyor. siyah olmasinin etkisi heralde. ayni arabanin fotolarini arattim sizinki gibi degil hic biri, cogunda difüzör falan emanet durmus :)

arac icinden detayli fotolar bekliyoruz

PROMINENT
12-03-2018, 01:36
Teşekkürler, ağırlık olarak bence de daha iyi olabilirdi kesinlikle. Özellikle aracın boyutlarını düşündüğümüz zaman. Mesela 4C gibi full karbon şasiye geçseler tadından yenmezdi :)

Teşekkürler. Ben de bekliyorum bakalım ne zaman zorluk çıkarmaya başlayacak diye. :) Özellikle el yapımı olması insanı ister istemez tedirgin ediyor.

Esprit hariç bir sikinti yasamazsiniz lotusda.

snrk
12-03-2018, 19:14
normalde lotuslar oyuncak gibi olur ama sizinki masallah cok atarli. hele arkadan efsane duruyor. siyah olmasinin etkisi heralde. ayni arabanin fotolarini arattim sizinki gibi degil hic biri, cogunda difüzör falan emanet durmus :)

Google’da aratınca gördükleriniz muhtemelen facelift öncesi modeller. MY17.5 de diffüzör bir hayli küçültültü. Yeni fotolar atarım çekince

Esprit hariç bir sikinti yasamazsiniz lotusda.
Benim de temennim o yönde :)

Manettino
12-03-2018, 20:29
Mükemmel seçim. Allah kaza bela vermesin.

FaikYILMAZSOY
12-03-2018, 21:02
Maşallah mükemmel görünüyor birseyi merak ettim motor 1.8 yazmıssınız , Rover K serisi mi ?

snrk
12-03-2018, 22:02
Mükemmel seçim. Allah kaza bela vermesin.
Teşekkürler

Maşallah mükemmel görünüyor birseyi merak ettim motor 1.8 yazmıssınız , Rover K serisi mi ?
Teşekkürler. Motor toyota 2zz-ge. Daha öncesinde sanırım 2008e kadar falan rover k motoru kullanılmış. Ama artık hep toyota

snrk
27-03-2018, 23:06

Biraz geç oldu ama.. buyrunuz :)

http://i.hizliresim.com/4anaL0.jpg
http://i.hizliresim.com/JQGQpq.jpg
http://i.hizliresim.com/z0D0mB.jpg
http://i.hizliresim.com/G9J9vy.jpg
http://i.hizliresim.com/y0D0P0.jpg
http://i.hizliresim.com/6J1JZN.jpg
http://i.hizliresim.com/W7P7Vq.jpg
http://i.hizliresim.com/3EVE9O.jpg

Batuhan67
31-03-2018, 22:30
Maşallah kazasız belasız gazlamalar efsane araç bunlar

snrk
01-04-2018, 20:28
Maşallah kazasız belasız gazlamalar efsane araç bunlar

çok teşekkürler.

dragstar
01-04-2018, 21:57
track day arabası olarak alıcağım 2-3 arabadan biri, hayırlı olsun

Lee-on!
02-04-2018, 11:55
Tam bir pist aracı. Benim de tercih edeceğim bir arac olurdu. Ne amaca hizmet ettigi belli. Otomobil sektörünün Ducatisidir Lotus. Tarz sahibidir, kisiliklidir. 4c de güzel bir tercih olurdu ama Lotus apayrı. Güle güle kullanın...

snrk
02-04-2018, 14:21
track day arabası olarak alıcağım 2-3 arabadan biri, hayırlı olsun

Tam bir pist aracı. Benim de tercih edeceğim bir arac olurdu. Ne amaca hizmet ettigi belli. Otomobil sektörünün Ducatisidir Lotus. Tarz sahibidir, kisiliklidir. 4c de güzel bir tercih olurdu ama Lotus apayrı. Güle güle kullanın...

Teşekkürler, bu hafta göreceğiz bakalım pistte neler yapacak ya da yapamayacak :D

individual
02-04-2018, 14:26
içi efsane tam bir pist yarış otomobili.

maşallah tekrardan nazar değmesin.

dragstar
02-04-2018, 21:23
Teşekkürler, bu hafta göreceğiz bakalım pistte neler yapacak ya da yapamayacak :D

Pazar günümü geliceksiniz? Ben pazar gelicemde

snrk
02-04-2018, 22:27
içi efsane tam bir pist yarış otomobili.

maşallah tekrardan nazar değmesin.
Teşekkürler, fiorino hava kanalları haricinde ben de seviyorum :)

Pazar günümü geliceksiniz? Ben pazar gelicemde
perşembe (open pit) ve cumartesi (2 seans) gireceğim kısmetse. Pazar da oradayım cat yarışı var :) Çok yoğun bir hafta olacak.

snrk
06-04-2018, 10:19
Dün open pitte çok hızlı araçlar vardı. Gt2rs, gt3rs, turbolar vs. En iyi 2:12 dönüldü (991.2 turbo sanırım). Ben 2:22 yapabildim. Alıştıkça biraz daha düşerim belki. Güç eksikliğini hissediyorsunuz özellikle 7 de yokuş çıkarken. Ama sürüş dinamikleri pistte çok iyiydi. İlk yazımda önden kaymaya meyilli demiştim ama şimdi daha dengeli ve keyifli geldi. Kamerayı unuttuğum için video çekemedim maelesef. Şimdilik bu kadar. Haftasonu video çekerim umarım.

https://resmim.net/f/jTY44E.jpeg

Redfish16V
06-04-2018, 10:30
güç olarak 1-2 tavsiye vermek istedim :) ;
PPE Header – Lotus Elise/Exige – Stainless Steel – SC | Monkeywrench Racing (https://www.monkeywrenchracing.com/product/ppe-header-lotus-eliseexige-stainless-steel-sc-2/)
MWR Valve Set (16) – 2ZZ-GE Stainless Flat Face (Standard Size) | Monkeywrench Racing (https://www.monkeywrenchracing.com/product/mwr-valve-set-16-2zz-ge-stainless-flat-face-standard-size/)

PPE headers ve flat face subaplar kesinlikle 2zznin kaderini değiştiriyor.PPE'nin birebir replikasını iyi bir eksozcu yapabilir bu arada.Subaplarda ise sıkıştırma 11.8 oluyor ve dayanıklık olarak mükemmel diyebilirim.Tekrardan maşallah kazasız belasız 2zzge seviyoruz :)

snrk
06-04-2018, 10:38
güç olarak 1-2 tavsiye vermek istedim :) ;
PPE Header – Lotus Elise/Exige – Stainless Steel – SC | Monkeywrench Racing (https://www.monkeywrenchracing.com/product/ppe-header-lotus-eliseexige-stainless-steel-sc-2/)
MWR Valve Set (16) – 2ZZ-GE Stainless Flat Face (Standard Size) | Monkeywrench Racing (https://www.monkeywrenchracing.com/product/mwr-valve-set-16-2zz-ge-stainless-flat-face-standard-size/)

PPE headers ve flat face subaplar kesinlikle 2zznin kaderini değiştiriyor.PPE'nin birebir replikasını iyi bir eksozcu yapabilir bu arada.Subaplarda ise sıkıştırma 11.8 oluyor ve dayanıklık olarak mükemmel diyebilirim.Tekrardan maşallah kazasız belasız 2zzge seviyoruz :)

Çok teşekkürler hocam öneriler için. Stok takıntımı yenene kadar böyle devam. İnşallah yenerim :)
Peki şöyle bir şey sorsam. Stok haliyle 95 oktan az geliyor olabilir mi bu motora? Yakıt katkısı, toluen vs kullanıyor musunuz? Sanki birşeyler gücü sınırlıyor gibi

levent
06-04-2018, 14:29
Çok teşekkürler hocam öneriler için. Stok takıntımı yenene kadar böyle devam. İnşallah yenerim :)
Peki şöyle bir şey sorsam. Stok haliyle 95 oktan az geliyor olabilir mi bu motora? Yakıt katkısı, toluen vs kullanıyor musunuz? Sanki birşeyler gücü sınırlıyor gibi

Sıkıştırmadan dolayı biraz katkı ile canlanabilir ama volan kaynaklı biraz da o sıkışma hissiyatı abi.

Modifiye fobini yenersen direk ; BOE Supercharger Kit – Lotus Elise Exige – Rev400 TVS | Monkeywrench Racing (https://www.monkeywrenchracing.com/product/boe-supercharger-kit-lotus-elise-exige-rev400-tvs/)

Redfish16V
06-04-2018, 17:34
2zzge zengin çalışır zengin sever.11,8-12-2 afr arası en iyi verimi verir.bende tsport varken toluen kullanmıştım olumlu yönde sonuç almıştım ama toluenden ziyade metanol daha etkili olacaktır.

DKB34
07-04-2018, 09:43
Dün Viaportun orada gördüm Maşallah
https://i.hizliresim.com/gOJbkZ.jpg

Manettino
22-05-2018, 01:24
Aracın içi insanı gerçekten gazlamaya teşvik ediyor mükemmel bir çıplaklığı var :D

Fiorino hava kanalları yerine yeni mercedes c serisinin uçağımsı menfezlerini kullanılabilir fakat bir pist aracı için tuzlu olabilir sanırım.

YAS
22-05-2018, 08:26
Fiorino hava kanalları yerine yeni mercedes c serisinin uçağımsı menfezlerini kullanılabilir fakat bir pist aracı için tuzlu olabilir sanırım.

Aracta taban halısı dahi yok track spec diyebiliriz,bunlara takılmamak lazım aracın olayı menfez vs değil cunki

OğuzCanAlantor
24-05-2018, 16:26
[QUOTE=snrk;8459454]Teşekkürler, fiorino hava kanalları haricinde ben de seviyorum :)

Hava Kanalları ilk Alfa Romeo 156da kullanındı . Fiorino diyemeyiz :D

emrek0c
26-05-2018, 19:31
aracınız çok güzel kazasız belasız..