Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkas Otomotiv Ankara Tavanı direği macunlu araba sattılar
Merhaba,
Bir konuyu sizlere danışmak istiyorum. 14 ay önce Ankara ARKAS Otomotiv Volvo bayiinden Peugeot 301 otomobil satın aldım. Satın alırken elimde kaşeli imzalı "1 Parça boyalı ön çamurluk boyalı, 1 Parça ön çamurluk değişik" olduğuna dair kaşeli imzalı rapor verildi. Kredili araç olduğundan ötürü 14 aydır kullanmaktaydım. Ancak satma ve model yükseltme kararı aldım. Bugün ise araca bakmaya gelen bir müşteri ile test merkezinde aldığım sonuç ile şoke oldum. Aracımın tavan ve direk kısmında macunlu boya çıktı. 2 adet test merkezi gezdim. Ankara ARKAS Otomotiv'de soluğu aldım. Ancak tavanın atlandığını farkında olmadığını söylediler. Hiç bir işlem yapılmıyor. Kanunen hakkım nedir yardımcı olabilecek var mıdır?
Alırken araca expertiz yaptırmadınız mı ?
MertSerhanÖ.
26-02-2018, 14:41
Aradan 14 ay geçmiş.14 ay'da sizin yaptırmadıgınız ne ***** diyip işin içinden çıkarlar.Birde üstüne marka kötülemekten size tazminat açarlar mahvolursunuz.
Hiçbir hak iddaa edemezsiniz.Bela okuyun devam edin.
BirkanYazici
26-02-2018, 14:41
Maalesef hiçbir hak iddia edemezsiniz
Arkas Otomotiv kaşeli imzalı ekspertiz raporu verdiğinden ötürü dışarda ekspertiz yaptırmadım. Kendileri tavan boyasını atladıklarını kabul ediyorlar ancak... Sonuç nasıl olacak bilmiyorum.
Kabul etseler de etmeseler de iş işten çoktan geçmiş. Sonuç alınabileceğini sanmıyorum. Doğuş oto gibi bir firmaya bile boyalı ''sıfır'' araba sattığı için dava açıldığı bir dönemde sizin ikinci el araca ve güvenmeniz büyük cesaret.
Geçmiş olsun ama 14 ay geçtikten sonra tek şansınız Arkas otonun size zararınızı karşılayacak miktarda nakit ödeme yapması veya aracı tavan hasarsız fiyattan 2.el piyasa fiyatına göre geri alması. Ama bunu yapacak firma yok kadar azdır.
İbrahim33
26-02-2018, 15:40
öncelikle geçmiş olsun. keşke alırken baktırsaydınız. karşı tarafta kendine göre haklı , ne bileyim 14 ayda sizden olmadığını derlerse hiçbir şey diyemezsiniz.
Geçmiş olsun ama 14 ay geçtikten sonra tek şansınız Arkas otonun size zararınızı karşılayacak miktarda nakit ödeme yapması veya aracı tavan hasarsız fiyattan 2.el piyasa fiyatına göre geri alması. Ama bunu yapacak firma yok kadar azdır.
Firmayı buna yönlendirmeniz lazım. Normal şartlarda çok birşey çıkmaz ama firma ile bir avukat aracılığı ile görüşerek arabuluculuk yaptırıp, satın aldığınız fiyattan geri alımını ve kredi masraf /bu süreçteki kredi faizini alarak zararsız kurtulmaya çalışabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Arada bir iki gün olsa çok çirkinleşirdiniz. Ama 14ay büyük süre, aracı sizin macunlayıp boyamadığınızı kanıtlamanız lazım. E olmayan şeyi de kanıtlayamayacağınıza göre...
Firma insan çıkıp kabul ederse, belki şu anki piyasa fiyatından aracı geri alır. Buna mecbur mu değil.
Ya da bizden başka araç alın derler o araçta indirim yapıp zarar gösterirler.
Yaparlarsa tabi...
mehmetRS
26-02-2018, 18:17
Böyle durumlarda hep merak etmişimdir şu meseleyi ;
Mesela firma bize diyor ki, bu kadar sürede kaza yapıp senin boyatıp macunlatmadığın ne *****..
Firmanın bu iddiayıda mahkeme karşısında kanıtlayabiliyor olması gerekmez mi?
Elimizde firmadan onaylı ekspertiz raporu var, arada geçen 14 ay süre var, ve 14 ay süre zarfında aracı alan ve kusurlu olduğunu farkeden sahibinin yapmış olabileceği düşünülen bir kaza var.
Tavan macun, direkler macun vs olmasıyla birlikte bir sürtme hafif bir vuruk gibide görünmüyor ( Gerçi tavanın neresi ve ne kadarı macun bilemiyorum ).
Finalde iş nasıl yürüyor acaba?
Sırf kanıtlanamayan bir ihtimal yüzünden adam bu arabaya midesi bulana bulana binsin mi diyor adalet sistemi? Adalet sistemi derken, mecazi anlamda diyeyimde, "yüce" adaletimiz üzerine alınmasın
Drive Fast
26-02-2018, 18:18
Bilirkişi boyayı incelediğinde boyanın kaç seneleik olduğunu çıkartıyor diye biliyorum o konuyu araştırın isterseniz veya bilen biri varsa bilgilendirsin bizi, geçmiş olsun
mehmetRS
26-02-2018, 18:18
bu arada edit olmadığından yazmak istedim, orada yıldızla sansürlenmiş kelimeyi neden sansürledi anlamadım.. "m a l u m" yazıyor orada :)
immortalboss
26-02-2018, 18:48
Boyanın yaşını çıkaracak bir teknoloji olduğunu sanmıyorum.Ancak şöyle bir durum var.Araç alınmadan 1 hafta önce boyandı,aldıktan 1 hafta sonra da siz kaza yaptınız diyelim.Bu kadar hassas günü gününe boyanın tarihini çıkaramayacağı için bir hak iddaa edemezsiniz.Eğer karşı taraf iyi niyetliyse aracınızın hasarlı fiyatlarına bakın,aradaki farkı almaya çalışın derim.Çünkü aracın tamamının parasını almak,veya dava açıp hak aramak çok uzun süreli ve maddi olarak sıkıntılı olacaktır.
Mehmetmert
26-02-2018, 19:02
Belki peugeot yetkili servisinda yapilmistir, servis gecmisini sorgulayin derim...
Peugeotta atiyorum 01.01.2017 de tamir gorduyse
Ekspertiz raporuda 01.02.2017 de tavana boyasiz yazdilarsa hukuki olarakta kazanirsiniz
Diger turlu zor gorunuyor
Geçmiş olsun.
Ellerindeki araçlara bir bakın. İşinizi görecek bir araç varsa takasta yardımcı olmalarını talep edin derim. Firma için daha az maliyetli olacağı için bu şekilde yardımcı olabilirler. Tabii bu kez iyi bir ekspertiz yaptırmadan almamak lazım.
* Böyle bayi kurnazlıklarını görünce Opel rezaleti'ni anmadan edemiyorum. Naz Reis, uyanık bayiye ne de güzel kitlemişti faturayı.
İbrahim33
26-02-2018, 19:51
Bilirkişi boyayı incelediğinde boyanın kaç seneleik olduğunu çıkartıyor diye biliyorum o konuyu araştırın isterseniz veya bilen biri varsa bilgilendirsin bizi, geçmiş olsun
kaç senelik değilde , tazeliğini inceliyor diyelim biz ona. yeni boyanmışsa belli olur zaten :) ama eğer ki değil 14 ay 12 ay önce boyanmışsa oda anlayamaz.
hddsheriff
26-02-2018, 20:10
Arabayı alırken neye imza attığınız da önemli.
Belki peugeot yetkili servisinda yapilmistir, servis gecmisini sorgulayin derim...
Ekspertiz raporuda 01.02.2017 de tavana boyasiz yazdilarsa hukuki olarakta kazanirsiniz
Yapılacak en mantıklı şey servis kayıtlarından bulmak.
Diğer seçenek firmayla oturup anlaşıp arabayı değerinde onlara satmak.
Diğer seçenekler vakit ve nakit kaybı. Mahkeme üzerinde tarih yazılı kıymetli evrağın hangi tarihe yazıldığını tespit etmek için duruşmayı 6 ay sonraya erteleyen bir kurum.
Geçmiş olsun :(
alper_pug
26-02-2018, 20:38
2011 Aralık ayında VW Florya Mez bayisinden 0 (sıfır) km aldığımız Poloyu satarken öğrendik ki sol kapı değişmiş. Atılabilecek her yere mail attım , gittim görüştüm vs vs karşılığında koca bir hiç aldım :) Umarım siz başarabilirsiniz.
bu arada edit olmadığından yazmak istedim, orada yıldızla sansürlenmiş kelimeyi neden sansürledi anlamadım.. "m a l u m" yazıyor orada :)
Malu m site yazılamasın diye.
onursumer
26-02-2018, 21:36
aynen aracın nerde nezaman hasar alıp onarıldığını kanıtlayabilirsiz aracın onceki hasarı ve size verilen rapor tutmadığından anca hak idda edebilirsiniz
KemalHDH
27-02-2018, 01:45
Kesinlikle Arkasın kasıtlı yaptığına inanmıyorum. Elemanlarının aracı alırken hızlı şekilde hareket etmesinden kaynaklıdır. Gayriihtiyaridir yani. Ha süre uzun yardımcı olacaklarını sanmıyorum ama inşallah sıkıntınızı giderirler.
Kesinlikle Arkasın kasıtlı yaptığına inanmıyorum. Elemanlarının aracı alırken hızlı şekilde hareket etmesinden kaynaklıdır. Gayriihtiyaridir yani. Ha süre uzun yardımcı olacaklarını sanmıyorum ama inşallah sıkıntınızı giderirler.
Ben artniyetli olduklarını düşünüyorum, bu işin kaynağında olupta, ya neresinde ne var bilmiyoruz demek saçma olur, ****puya *ikiş öğretilmez. :D Koluman 2. elde çenç W212 satmıştı birine de, o zar zor iade edebilmişti geri.
Valla sırf bu yüzden bugün bir galeriden 0 km araç teslim alırken boya makinesiyle tüm parçaları kontrol ettirdim ben de başında durarak. Kimseye güvenmeyeceksiniz maalesef
Arkadaşların söylediği gibi sigorta ve servis kayıtlarına bakın, sonra uzlaşmaya gidin, ellerinde en uygun takas edebilecekleri araba nedir onu öğrenmeye çalışın derim. İşi yokuşa sürerlerse avukatla yine aynı talepte bulunursanız daha ciddiye alabilirler
Gün sonunda eğer müşteri memnuniyeti öncelikleri yoksa ve boyanın tarihiyle ilgili bir ispat bulamazsanız bir hak iddia edebileceğinizi sanmıyorum
Yiğit G.
27-02-2018, 05:50
2011 Aralık ayında VW Florya Mez bayisinden 0 (sıfır) km aldığımız Poloyu satarken öğrendik ki sol kapı değişmiş. Atılabilecek her yere mail attım , gittim görüştüm vs vs karşılığında koca bir hiç aldım :) Umarım siz başarabilirsiniz.
Citroen c3 aldık sıfır , 1-2 sene kullandık sonra fark ettik ki boyalı çıktı 2 kapısı.. Mahkemeye gidiyorduk ki anlaşalım dediler , aracı geri verdik (yeni kasa çıkmıştı) yeni kasayı diğer araçla olan farkı verip atıyorum biz 60 bine aldık yeni kasa 90 bin yani 30 bin tl verip sıfır araç aldık.. Kozyatagındaki citroen de yaşadık bunu.Çok da memnun kaldık çok yardımcı oldular.
Merhaba,
Değerli yorumlarınızın hepsini okuyorum inceledim önerilerinizin bir çoğunu uyguladım ve şu sonuca varbildik;
Arkas Otomotiv Ankara ile uzun uğraş görüşmelerimiz sonucunda, aracımı geri almayı ve eş değer modeli ile değiştirmeyi kabul ettiler. Arkas Otomotiv'den aldığım üçüncü araç olması neticesinde müşteri memnuniyeti odaklı zararı giderilme yönünde karar kıldılar.
Aracın gerçektende tavan boyasının atlandığını kabul ederek, eş değer muadili bir araç ile değişim sağlanacağı bildirildi.
Ben aracımın kredisini kapattım, borçlarını ödedim. Bugün veya yarın bana yeni otomobili teslim edecekleri bildirildi.
Yeni araç ile değişim sağlandığında daha detaylı bir bilgilendirme yapacağım.
Geçmiş olsun. Uzlaşabildiğinize sevindim açıkcası çirkefe yatmamaları güzel bir durum.
MatraX_07
28-02-2018, 11:00
Yasal olarak hak talep edersiniz o da şöyledir..
-Servis kayıtlarına bir baktırın eğer sizin aldığınız tarihten önce kayıtlarda tavanda boya varsa size satan kurum her türlü SUÇLU
oldu ki kayıt yok ve bunu servis hata yapıldığını kabul ediyorsa bu kayıt olduğuna dair mesaj vb belge almaya bak
Her türlü bastır sonucta hak senın olur
Geçmiş olsun. Aylık yüz küsur tane araç satan firmalarda yaşanabilecek sıkıntılar bunlar. Önemli olan, sonrasındaki yaklaşım. Gayet makul bir çözüm sunmuşlar bence.