Orijinalini görmek için tıklayınız : 'İstanbul Arabası Alınmaz' Mevzusu
323 practica bakıyorum. ***** satılık az sayıda araç var, Ankarada hoşuma giden bir araç satılmasını beklemek ölüm. Ama İstanbuldan bir çok ilan oluyor. Babamla bu konuda fikir çatışmasına girdik. Kendisi 'İstanbul arabası alınmaz'cılardan. Bana hiç mantıklı gelmiyor bu düşünce ama işte tecrübesizim, bilemiyorum.
O mükemmel soruyu sizlere sormak istiyorum. İstanbul arabası alınır mı?
free-hifi
19-02-2018, 10:00
Istanbullularda ankaradan araba alınmaz diyor
SekoLive
19-02-2018, 10:04
bunu tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorum uzaktaki adamı iyi tanımıyorsanız eşiniz dostunuz değilse size çok iyi ekspertiz imkanı sağlamasında anlaşmalısınız...
uzak mesafedeki tanıdığın yoksa, gideceğin ustan servisin yoksa, alınmaz yıl 2018 satıcıların insan %60ı kandırmaya çalışan profilde.
baban bu açıyla bakıyorsa kesinlikle haklı. yoksa ankarada da kötü satıcı turşu olmuş araba bulabilirsiniz bunun şehirle çok çok fazla ilgisi yok.
nerden araba alınırmış :) piyasanın yarısı istanbulda yarısı türkiyenin geri kalanında.
Bu arada arkadaş da yazmış , İstanbulda da Ankaradan araba alınmaz deniyor :) Ki bence daha geçerli , Ankaraya bütün doğudan araç geliyor , ne üdüğü belirsiz araba riski daha fazla gibi.
Şehir dışı tecrübem hiç olmadı ama bugüne kadar ne kadar araba baktıysam şehir dışından hep şaibeli çıktı.
Ben sadece Aydından alıyorum başka yerden almıyorum, bir de hep 50.000tl lik.
altugkocer
19-02-2018, 10:13
İstanbul'dan araba alınmaz mevzusu şundan dolayıdır;
İstanbul'da trafik çok, arabalar çok yıpranıyor, çok dur kalk yapılıyor, nem çok vs..
Aynı şartlarda, aynı km de İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Sivas'ta, Erzurum'da, Trabzon'da kullanılan araçların kondisyonları bence de farklıdır.
Ama bu farklılık büyük bir kıstas değil.
Neden alınmasın :) Dolandırıcıysa problem her şehirde var. İyi expertiz yaptırmak şart artık.
Benim gözümde şehirler arası tek fark güneş ve nem gibi doğal etkenlerin aracı yıpratmasıdır :)
Bence il, ilçe fark etmiyor. İstanbuldan araba alınmaz sözü bana iki şey çağrıştırıyor.
***** istanbul trafiği, sürtmeler, kazalar diğer şehirlere oranla daha çok. Dolayısıyla ufak tefek hasarlı araçlar genelde istanbul tarafında. Babanız bundan çekiniyor olabilir.
İkincisi ise galerici, satıcı, artık ne derseniz ülke nüfusa göre yine yoğunluk istanbulda. Helalinden ekmeğinin peşinde olanda var kansız olanda. Çekince sebebi bence.
Ben sevgililer gününde ankaradan 2007 a3 aldım, adamlar o kadar güven sağladılar ki hiç görmeden arabayı aldım diyebilirim, fakat ben tedbir olarak 2 kere ekspertize soktum aracımı, ilk ekspertizi satıcı arkadaşla onun dediği yere, ikinci ekspterizimi satın aldıktan sonra benim tanıdığım yere götürdüm.
Sonuç olarak ikisinde de aynı çıktı.
Şans işi biraz...
mechanic
19-02-2018, 10:16
baktirdigin surece heryerden alinir. baktirmazsan babandan bile alma. bu kadar basit
Tanıdığımız yok hiç, o konuda biraz çekingen. Burada yıllarca çalıştığımız ustalarımız, tanıdık expertizlerimiz filan var. Var olmasına da araba yok işte :D
Bana kalsa yarın giderim istanbula. Yine techten bir expertiz önerisi istesem, gayet güvenilir yerler de öğrenebilirim diye düşünüyorum. Şehir dışına yalnız çıkmam gerekecek, hiç de tanıdık olmayınca korku biraz da ondan ama ben bu siteye en yakınımdan daha çok güveniyorum..
SekoLive
19-02-2018, 10:19
Tanıdığımız yok hiç, o konuda biraz çekingen. Burada yıllarca çalıştığımız ustalarımız, tanıdık expertizlerimiz filan var. Var olmasına da araba yok işte :D
Bana kalsa yarın giderim istanbula. Yine techten bir expertiz önerisi istesem, gayet güvenilir yerler de öğrenebilirim diye düşünüyorum. Şehir dışına yalnız çıkmam gerekecek, hiç de tanıdık olmayınca korku biraz da ondan ama ben bu siteye en yakınımdan daha çok güveniyorum..
araba istanbulun neresınde?
İstanbul'da trafik çok, arabalar çok yıpranıyor, çok dur kalk yapılıyor, nem çok vs..
Aynı şartlarda, aynı km de İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Sivas'ta, Erzurum'da, Trabzon'da kullanılan araçların kondisyonları bence de farklıdır.
Nem olayı ege ve akdenizde daha beter , istanbulda ben nemden araba çürüdüğüne hiç rastlamadım.
İzmirden bir kere mercedes almıştım , araç bodrumdan bi otel sahibinden gelmeydi , daha 6 yaşında arabaydı çamurluk kenarlarında korozyon başlamıştı şaşırmıştım, sonra sorduğumda yazlık mekandaki arabalarda bu problemin olduğunu öğrenmiştim.
AhmetKadir
19-02-2018, 10:21
1.5 yıl once Saab almak için İstanbul'a gittim yanımda Saab'tan anlayan bir arkadasımla. maltepe de bulustuk arkadasın tanıdıkları maslakta oldugu ıcın oraya gıttık baktık ettık. aracta arıza cıktı. sahıbının haber var veya yok günahını almayım. Anlaşamadık. saat oglen 12 oldu. o saatten sonra bı daha ne baska araca bakacak fırsat oluyor Istanbulda ne de o hayal kırıklıgı ile gezecek keyif kalıyor. aynı gece kalktık geri döndük. hayal kırıklığı mı dersin, yorgunluk mu dersin, havaya giden para mı dersin oylece geri donduk samsuna.
bu da böyle bir anımdı :)
AhmetKadir
19-02-2018, 10:22
1.5 yıl once Saab almak için İstanbul'a gittim yanımda Saab'tan anlayan bir arkadasımla. maltepe de bulustuk arkadasın tanıdıkları maslakta oldugu ıcın oraya gıttık baktık ettık. aracta arıza cıktı. sahıbının haber var veya yok günahını almayım. Anlaşamadık. saat oglen 12 oldu. o saatten sonra bı daha ne baska araca bakacak fırsat oluyor Istanbulda ne de o hayal kırıklıgı ile gezecek keyif kalıyor. aynı gece kalktık geri döndük. hayal kırıklığı mı dersin, yorgunluk mu dersin, havaya giden para mı dersin oylece geri donduk samsuna.
Satıcı dürüst ise her yerden araba alınır. Bu işin memleketi yok, satan insanın karakteri önemli.
Sadece dizel araçlar için özellikle doğu illeri (mardin de 9 ay kaldım bu tecrübede oradan geliyor) irdelenmeli, müthiş kaçak mazot olayı var.
Satıcı size gerekli expertiz imkanını sağlıyor ve yardımcı oluyorsa her yerden alınır. Çok defa istanbultan araç aldım, izmirden fethiyeden aldım.
Hatta fethiyeden polis bir abiden aldım öğretmen eşinin kullandığı arabayı, itimat ettim baktırmadım bile. Arabada bir dünya değişen çıktı ben satarken.
Mahçup oldum alıcıya fiyatı ona göre söyledim aldı gitti. Şimdi bu fethiyeden araba alınmaz demek mi ? Değil.
Babalar biraz eski kafalı bizimkinin de böyle takıntıları var aşamıyoruz, takılmayın he babacım deyip geçin :)
altugkocer
19-02-2018, 10:25
Nem olayı ege ve akdenizde daha beter , istanbulda ben nemden araba çürüdüğüne hiç rastlamadım.
İzmirden bir kere mercedes almıştım , araç bodrumdan bi otel sahibinden gelmeydi , daha 6 yaşında arabaydı çamurluk kenarlarında korozyon başlamıştı şaşırmıştım, sonra sorduğumda yazlık mekandaki arabalarda bu problemin olduğunu öğrenmiştim.
Aynen öyle. Bir de bu İstanbul'dan araba alınmaz lafı eskilerin kullandığı bir tabirdir.
Eskinin şartlarıyla günüz şartları arasında dağlar kadar fark var. Artık imkan çok, arızalı ya da değişmesi gereken parçayı anında değiştirebiliyorsun. Detailing ve boya koruma işleri aldı başını gitti, arabanın boyasını yıllarca ilk günkü gibi tutabiliyorsun vs..
Aynen öyle. Bir de bu İstanbul'dan araba alınmaz lafı eskilerin kullandığı bir tabirdir.
Eskinin şartlarıyla günüz şartları arasında dağlar kadar fark var. Artık imkan çok, arızalı ya da değişmesi gereken parçayı anında değiştirebiliyorsun. Detailing ve boya koruma işleri aldı başını gitti, arabanın boyasını yıllarca ilk günkü gibi tutabiliyorsun vs..
İstanbuldan araba alınmaz değil de , istanbulda belli başlı yerlerden araba alınmaz diyelim şehir dışındaki arkadaşlar için ,
Mesela Bağcılar esnafı için kalkıp gelecekseniz 2 kere düşünün , çoğunun ağzı yüzü yalan , onun dışında belli başlı semtlerde değilde , alakası olmayan yerlerde olan dükkanlar , ne bileyim , bayrampaşa , ümraniye , büyükçekmece , sultangazi ( sözüm meclisten dışarı genelleme yapıyorum) galerilerin olduğu belli değilde kıyıda köşede kalmış kenar mahallede açılmış bir galeriyse hemen kalkıp gelmeyin. bugüne kadar 30a yakın araba alıp satmış biri olarak nacizane tavsiyelerim. Ben ayağımın dibinde olduğu halde tenezzul edip gibip bakmıyorum bu saydığım yerlerdeki araçlara.
Alıntı değil de cevapla diyerek yazınca bildirim gidiyordur umarım gitmiyorsa affola. Ankarada nem olmayınca bize korkunç geliyor tabi, ama burada da yanıyor arabalar mesela.. Nem konusu dediğiniz gibi problem değilse, küçük sürtünmeler de boyanır takıntım yok o konuda, e trafik de en fazla baskı balata masrafı açar diye düşünüyorum. O zaman bu sorunun cevabı İstanbuldan araba alınır oldu :D
Alıntı değil de cevapla diyerek yazınca bildirim gidiyordur umarım gitmiyorsa affola. Ankarada nem olmayınca bize korkunç geliyor tabi, ama burada da yanıyor arabalar mesela.. Nem konusu dediğiniz gibi problem değilse, küçük sürtünmeler de boyanır takıntım yok o konuda, e trafik de en fazla baskı balata masrafı açar diye düşünüyorum. O zaman bu sorunun cevabı İstanbuldan araba alınır oldu :D
O sesin şahsi fikrine kalmış, ister fizandan ister istanbuldan al, baktırdıktan sonra aklına yattıysa her yerden alınır.
Kesinlikle katılıyorum... bilecik bozüyükte ikamet etmekteyiz, aynı zamanda eskişehirdede işimiz var. Babamın 2011 model x6 sı 230k kmye geldi. Ne en ufak bir vuruk oluştu bunca sene. Nede motor arızası. Zira iki adet şirket aracımız, birtane linea 160k km de birde doblomuz 260k km de. Hiçbirisinin ne kazası ne boyası nede değişeni var. Lineanın baskı balatası hala orjinal ve gayet iyi durumda, hiçbir araca rutin bakımlar dışında ek bi masraf yapılmadı diyebilirim... haa tabi kullanıcı faktörlerinide göz önüne almak lazım. Misal annemin fiat 500l si bildiğin çarpışan otoya dmndü
8 9 sene kadar istanbulda yaşamış birisi olarak şunu diyebilirim, kaza bela görmese bile istanbulda arabalar gerçekten eziyet çekiyor. Ayrıca annemin bir önceki arabası olsun, benim kendi foresterım oksun yada abimin eski arabası, bu araçların başınada ne geldiyse kaza sürtme çarpıp kaçma vs hepsi istanbulda oldu malesef...
osmanaydo
19-02-2018, 10:58
İstanbul, Ankara'dan en az %5 ucuz.
Hem daha hesaplı alırsın, hem de deniz havası alırsın.
Bence alınır.
İstanbuldan araba alınmaz değil de , istanbulda belli başlı yerlerden araba alınmaz diyelim şehir dışındaki arkadaşlar için ,
Mesela Bağcılar esnafı için kalkıp gelecekseniz 2 kere düşünün , çoğunun ağzı yüzü yalan , onun dışında belli başlı semtlerde değilde , alakası olmayan yerlerde olan dükkanlar , ne bileyim , bayrampaşa , ümraniye , büyükçekmece , sultangazi ( sözüm meclisten dışarı genelleme yapıyorum) galerilerin olduğu belli değilde kıyıda köşede kalmış kenar mahallede açılmış bir galeriyse hemen kalkıp gelmeyin. bugüne kadar 30a yakın araba alıp satmış biri olarak nacizane tavsiyelerim. Ben ayağımın dibinde olduğu halde tenezzul edip gibip bakmıyorum bu saydığım yerlerdeki araçlara.
İstoçta bi esnafın azını kırıyordum arkadaşlar araya girdi... akşam saat 3 gibi arkadaşa bi araba bulduk, baktık istoçta. Aradık adamı boya yoksa geliyoruz, varsa şimdiden söyle bizi yorma... lavukta yok boya moya rahat olun dedi. Akşamın o vakti trafik olur diye çık 10 tane toplu taşıma aracı değiştir taksiye para ver vs vs 3 kişi 2 saatte istoç a vardık ve yol masrafmızı 80 lirayı aştı. Gittik adamın yanına, arabanın kaputta yumruk kadar göçük, e dedik bu ne??? Nolcak pndan yaa bişey olmaz diyor, boya makinesi istedik mikrona bakacaz 200 küsür mikron çıktı 5 parçada, ulan dedik hani boya yoktu??? Adam ne yapsa beyenirsiniz..? Cebinden kağıt 20tl çıkardı, amaan dedi boya dediğin nedir diyerek arabanın kaputun üstüne koydu üstünede boya makinesi koydu 320mikronmu ne öyle bi değer çıktı, sojra aradan parayı çekti bidaha ölçtü buseferde 200küsür mikron değer çıktı, aliminyum evladı ''işte boya dediğin bukadarcık bişey farkediyor, ne olacak bukadar kalınlaşmışsa boya'' dedi... benim tepem orada bi attı, ben arabanın bir ucunda adam öbür ucunda, senin ***** avradını diye 2 tur aracın etrafında döndük, arkadaşlar ite çeke aldılar beni götürdüler....
free-hifi
19-02-2018, 11:12
İstoçta bi esnafın azını kırıyordum arkadaşlar araya girdi... akşam saat 3 gibi arkadaşa bi araba bulduk, baktık istoçta. Aradık adamı boya yoksa geliyoruz, varsa şimdiden söyle bizi yorma... lavukta yok boya moya rahat olun dedi. Akşamın o vakti trafik olur diye çık 10 tane toplu taşıma aracı değiştir taksiye para ver vs vs 3 kişi 2 saatte istoç a vardık ve yol masrafmızı 80 lirayı aştı. Gittik adamın yanına, arabanın kaputta yumruk kadar göçük, e dedik bu ne??? Nolcak pndan yaa bişey olmaz diyor, boya makinesi istedik mikrona bakacaz 200 küsür mikron çıktı 5 parçada, ulan dedik hani boya yoktu??? Adam ne yapsa beyenirsiniz..? Cebinden kağıt 20tl çıkardı, amaan dedi boya dediğin nedir diyerek arabanın kaputun üstüne koydu üstünede boya makinesi koydu 320mikronmu ne öyle bi değer çıktı, sojra aradan parayı çekti bidaha ölçtü buseferde 200küsür mikron değer çıktı, aliminyum evladı ''işte boya dediğin bukadarcık bişey farkediyor, ne olacak bukadar kalınlaşmışsa boya'' dedi... benim tepem orada bi attı, ben arabanın bir ucunda adam öbür ucunda, senin ***** avradını diye 2 tur aracın etrafında döndük, arkadaşlar ite çeke aldılar beni götürdüler....
ne olacak sonuçta bir çuval civata dememiş iyiki :)
İbrahim33
19-02-2018, 11:15
istanbuldan araba alınmaz diyenlerin %90 ı farkında olmadan istanbul arabasına biniyor :D
halbuki bence istanbul arabası temiz olur. doğu arabasından korkun. ya da hatay antep.
Bir baltaya sap olamayacak kadar aciz adamlar oralarda esnaflık yapmaya çalışıyor. Esnaflık al gülüm ver gülümle olmuyor işte sadece. Öyle her dükkanın başına oturan esnaf olamaz. Kara cahil edep adap bilmeyen adamlar bir çoğu. Ben telefon dahi açmıyorum konuşmaktan aciz çoğu hayvandan bozma. Koyuyolar tezgaha 5 tane araba 3ü konsinye , 200 lira sermayeye krallar , bi de hepsi mafya :) Sever misin sabaha mı bırakırsına geliyor iş aynı senin çıldırdığın gibi :)
Grimlord
19-02-2018, 11:58
Türkiye'nin en pahalı arabaları ne hikmetse Ankara'da satılıyor, ben de buna anlam veremiyorum. Bence hangisi temizse ve ucuzsa onu al. 30 bin liralık aynı durumda aynı kmde iki arabada şehirler arasında neredeyse 3-4 lira fark oluyor.
facede gezenadam var senin yerine araca ekspertiz yapıyor. kullanan memnun kalan çok. Denemeye değer.
Asil izmirden ozellikle bucadan araba alinmaz. Yollar her yerde rezil gibi ne alt takim kaliyor ne trim. Saka maka oradan araba alinmaz buradan araba alinmaz degil her araba her yerden alinir sadece satici ve alici durust olmali hata kusur gizlenmemeli.
halilcan9455
19-02-2018, 12:58
Şehitkamil / GAZİANTEP
Tür: Gerilim
IMDb: 9.0
aposport
19-02-2018, 13:02
Şimdi illeri ve 3 kağıt ağırlıklarını yazacağım birileri üzerine alınıp olay çıkaracak.
Sadece 1 örnek vereyim. 2 kere Antep e araba almaya gittim. 2 sinde de dönüş uçağına arkama bakmadan koşa koşa yetiştim.
En temiz, düzgün ve en bakımlı arabalar genelde kültür ve eğitim seviyesiyle orantılı olarak batı illerinde çıkıyor.
hddsheriff
19-02-2018, 13:11
2000 yılında askerdim Ankara da o zamanda bu muhabbet vardı. 18 senede bir şey değişmemiş anlaşılan. Arabanın plaka kodu onun nerede kullanıldığını ispatlamaz. Sanki sadece İstanbul da trafik var kaza bela sadece bize özgü :D Bizim nemimiz varsa sizinde kar ve buzdan dolayı tuzunuz solüsyonunuz var. Şu ülkenin şehir efsanelerine hastayım valla :D
94 model opel corsamız var hiç kazası yok, sadece yaştan dolayı artık çürüdü araba. kazasız boyasız diye koysam 15 istesemmi :)
2009 model civic aracımızda çarpışan oto, her geçen bir kapıya vurdu, hepside karşı tarafın hatası. istediğin kadar temiz bak kaza bu olunca oluyor. ama arabaya çok temiz bakılıyo. şimdi bu araç kötü alınmazmı?
o yüzden nerden alındığı değil nasıl bakıldığı önemli araca. bakımları yapılmışmı. büyük kazası varmı onlara bakın.
He birde 06 plaka araçlarımız istanbulda kullanıyoruz, o iş belli olmaz yani.
Genelleme yapmak istemiyorum ancak ozellikle Gaziantep ve Hatay taraflarinin araclari alinmaz. Pertten donme araclarin cogu o bolgelere gidiyor. Konya icinde bu kismen gecerli. Istanbulda araclar ister istemez daha fazla yipraniyor ama neye göre. Belki arac surekli edirne istanbul arasi uzun yol yapti. Ama cogu temiz istanbul arabasi bostanci , maltepe , suadiye ve buralara yakin semtlerden cikiyor. Ornegin Ankarada bmw bakiyorsan sincan tarafinda cogu hasat cikiyor. Bu bir genellemedir tabi.Ornegin bir onceki aracimi konyadan aldim ,5 ay temizini bulmak icin ugrasmistim. aracin ilk cikisi da gaziantepti. Ancak arac temiz cikmisti ki. Fabrikadan parca degisim kayitlarina kadar ulasmistim. Aracin daha onceki kullanicilarin araclari nasil baktigi daha onemli . Kisacasi birazcikta sans isi :)
2 parça boyalı ankara arabası mı? yoksa 2 parça boyalı istanbul arabası mı daha temizdir? tartışması olmuş resmen. her şehirde temizi de vardır leşi de vardır.
mesela ben arabama istabulda çicek gibi bakıyorum ama götür beni ankaraya umrumda olmaz araba vurur kırarım diyen var mı?
Şehire değil satıcıya bakın.
"İstanbul Arabası Alınmaz" eskilerde kalan, genelde otomobiller hakkında pek bişey bilmeyen ama bildiğini sanan tayfaların uydurma lafları. Topluma da garip bi biçimde yayılmış maalesef.
"Japonların Gaportası İncedir, Alınmaz" da bunlardan biridir mesela.
İstanbul arabasının alınmama sebebi olarak "nem" gösterilir... Güya...
Ama herhalde son 20-30 sene veya daha fazladır üretilen otomobillerde zaten Korozyon sorunu çoktaaaan çözüldü. Şahin çürür belki :)
6 senelik aracın çürümesinden bahsetmiş birimiz.
Ya boya kalkmıştır, ya daha önceden hasarı vardır, bi yerlerden bişey kapıp yürümüştür. Durduk yerde çürümeleri imkansız.
Erdem K.
19-02-2018, 14:13
İstanbul'dan 9 yaşında STI almıştım, 3 sene boyunca 1 lira masraf çıkarmadı...
Babam da Mercedes aldığında lastik alacak, ne alayım diye sordu, şunlar şunlar olabilir dedim.
"Yoooook, Mercedes'e Michelin takılır" dedi. Gitti Primacy SP bilmemne mi ne aldı, yokuşta bile patinaj çekiyordu araba. Sonra geldi "bunlar tutmuyor" dedi. Eh dedim beni bi kere dinlesen...
Zamanında Skoda Octavia aldırdım, aldırana kadar ne saçma sapan muhabbetlere girdik. Yahu araba VW diyorum, yok ben o tekeri yamuk kamyonet Skoda'yı almam diyor. Gittin baktın mı? Yok. Git bak... Gitti baktı, telefon açıyor, yahu ne güzel arabaymış...
Bu "İstanbul arabası alınmaz" lafını eniştemden duymuştum. Uzun süre tartışmasını yaşadık. Anlatamadım kendisine. Ki kendisi süper biliyorum havalarında, kullandığımız Vectra'nın arkadan çeker olduğunu iddia etmişti. Argümanı da "tüm Alman arabaları arkadan itişlidir"... Ula bizimki önden çeker diyorum. Yok diyor. Sonra babam geldi, önden çeker evet dedi :D Bu tartışmayı yaparken 15 yaşında falanım bu arada :) O kadar atar tutar eder, sonra bi ara 306 Sedan Otomatik aldı, başladı "dünyanın en iyi arabası bu" modunda... Yahu bunu alabildin, al güle güle kullan işte, neyin eziklenmesi bu... "Yahudi Mercedesi derler Pejo'ya" diyor. Birincisi sen Yahudi değilsin, ikincisi o bahsettikleri araba 70-80'lerin Peugeot'larıydı.
Türk tüketicisinin bu lafları ile hareket edersek herkes Megane'a Toyota'ya falan binmeli.
Hala bile düşünün Japon arabası Corolla haricinde iş yapmaz, Mazda, Nissan gibi markalar Türkiye'de zor iş yapar. Mazda halen istenen noktada değil mesela.
Volvo şurada 5-6 senedir biraz satış artırdı, S40'la, S60'la falan iş yaptı da biraz kırdılar şu saçma sapan kalıpları. Ama yine de emekleme dönemi...
aynı aracın birini istanbulda birini anadolu da kullanın farkı görün biri yıpranmış yorgun diğeri canlı ve diri sanırım bundan :)
aynı aracın birini istanbulda birini anadolu da kullanın farkı görün biri yıpranmış yorgun diğeri canlı ve diri sanırım bundan :)
Dükkan komşumda 2015 golf vardı bende 2013 onun araba 2017 senesinde 55k kmde benimki 100k üzeriydi benim arabam daha diri duruyordu valla ben 90k da baskı balata yaptım geçtiğimiz ay baskı balata değiştirdi.Yıpranma şehirden şehire değişiyodur elbet yada anadoludan avrupa yakasına bile değişiyordur elbet ama şehir %10 etkiliyorsa kullanıcı %90 etkiliyor bence.
Son 15 senedir her gün aktif araç kullanarak, bir tek çiziğim bile olmaması, hiç bir kaldırıma bile jantımı sürtmemiş olmam, son zamanlarda araç ararken her ilanda hasar kaydı, boyalı parça, vs görmem sonucunda vardığım karar şudur:
Ben ne de olsa vurmuyorum, parçası az bulunan nadir araçları ucuza alıp binerim, satarken de boyasız olacağı için bir şekilde satılır, hem de az para bağlarım.
volkan_gs
24-02-2018, 18:50
Son 15 senedir her gün aktif araç kullanarak, bir tek çiziğim bile olmaması, hiç bir kaldırıma bile jantımı sürtmemiş olmam, son zamanlarda araç ararken her ilanda hasar kaydı, boyalı parça, vs görmem sonucunda vardığım karar şudur:
Ben ne de olsa vurmuyorum, parçası az bulunan nadir araçları ucuza alıp binerim, satarken de boyasız olacağı için bir şekilde satılır, hem de az para bağlarım.
İstanbul trafiğine bekleriz :)
Şaka bir yana maaşallah diyelim, Allah hepimizi kazadan beladan korusun.
İstanbul trafiğine bekleriz :)
Şaka bir yana maaşallah diyelim, Allah hepimizi kazadan beladan korusun.
İki yılı istanbulda geçti :D
Teşekkür ederim.
Yazınki dolu felaketinden sonra Istanbul daki arabalar benide düşündürüyor
herkes böle der ama gider estenboldan ucuza alır 2 yay bi jant hoop 3 bin gayme koyup üstüne bebekler bebeği ilana koyar :D