Orijinalini görmek için tıklayınız : e-devlet soy bilgisi sorgulama
Yukarda konusu geçmiş ama yeni gördüm. Çok şükür yazmamin sebebi araya gürcü falan girmemesi
tuner faruk
16-02-2018, 10:46
Anne tarafı 1842' ye kadar Sivas Suşehri
Baba tarafı 1830' a kadar Mersin Tarsus
Yukarda konusu geçmiş ama yeni gördüm. Çok şükür yazmamin sebebi araya gürcü falan girmemesi
Nasıl yani. Gürcistan kökenli olmak ayıp mı. Gürcü asıllı çok meşhur Rizeliler var. büyük mevkilere gelenler de var hatta :)
http://www.youtube.com/watch?v=OKHvuUz5EzE
Nasıl yani. Gürcistan kökenli olmak ayıp mı. Gürcü asıllı çok meşhur Rizeliler var. büyük mevkilere gelenler de var hatta :)
http://www.youtube.com/watch?v=OKHvuUz5EzE
Yok hiç bir yer kötü değildir. Biz kendimizi hep rizeli bildik şaşırmış olurdum ondan öyle dedim. Kimsenin memleketini kötülemek olmaz. Türkiye'nin her toprağı bizim. Kişilikler karakterler memleketleri bağlamaz.
Yüksek yerlere gelmek bize nasip olmadı napalım:)
imprezaWRC
16-02-2018, 11:47
Yok hiç bir yer kötü değildir. Biz kendimizi hep rizeli bildik şaşırmış olurdum ondan öyle dedim. Kimsenin memleketini kötülemek olmaz. Türkiye'nin her toprağı bizim. Kişilikler karakterler memleketleri bağlamaz.
Yüksek yerlere gelmek bize nasip olmadı napalım:)
Ne olacak, en kötü affedersiniz Gürcü derlerdi.
ahmet3425
16-02-2018, 11:47
görünen en eskı kayıt tarihi 1840 erzurum...
imprezaWRC
16-02-2018, 11:50
Bu hizmet iyi güzelde eksik yapmışlar. Soyağacında kimin mal varlığı en fazla onu da belirtmeleri lazımdı. Bu kuru bilgiler bir işe yaramaz :D :D
Arkadaslar bu tur bilgileri paylasirken bence dikkatli olalim. Anne kizlik soy adini paylasmayalim. SOnradan bas agritabilir..
OnurÖzden
16-02-2018, 12:30
Babam da sadece babasının babası çıkıyor, çok fazla eskiyi göstermiyor bir sebebi var mı ? Bir de puroy neresi acaba :)
https://i.hizliresim.com/NZOpRk.png
S.Özeren
16-02-2018, 12:33
9 kuşak istanbul baba tarafı
7 kuşak erzincan anne tarafı
Babam da sadece babasının babası çıkıyor, çok fazla eskiyi göstermiyor bir sebebi var mı ? Bir de puroy neresi acaba :)
Arkadaşım Bulgaristan göçmeni 1930'dan sonra çıkıyor. Büyük ihtimalle göçmenlikten dolayı o şekilde.
Dünya'nın 4'te 3'ü su geri kalanı Sivaslı diyorlar. Doğru mu?
Not: 7 göbek Sivaslıyım.
Bi ben bakamadım sabah telefona mesaj geldi pcden girip bakmaya çalıştığımda nüfus dairesine gidin diyo
Suşehrinin hangi köyü yiğidim bende suşehriliyim B16 heryerde watercity
Mutlu Değerli
16-02-2018, 14:28
Büyük büyük annemi hala hell'liyolar :D allah rahmet eylesin, Bitlis sınırlarını ilk terk edenler benim anne babaymış :D
https://pbs.twimg.com/media/DWKAuP6WkAAkvZG.jpg:large
coolvtec
16-02-2018, 15:04
Benim de 1875 lere gitti en eski, daha eskisi yok. O da dedemin babası. :)
free-hifi
16-02-2018, 15:08
babam da sadece babasının babası çıkıyor, çok fazla eskiyi göstermiyor bir sebebi var mı ? Bir de puroy neresi acaba :)
https://i.hizliresim.com/nzoprk.png
poroy bulgaristan olabilir
VTec_king
16-02-2018, 15:11
sorgulama yapalı 26 saat oldu gelen giden yok,çok gizli bilgiler sanırım :)
benim kayıtlarda da annemin babası yer almıyor.
baba tarafı da Babaannemin babaannesine kadar uzanıyor.
Köken iki taraftan da arnavutluk.
Anne tarafından dedelerim Kırım'lı. Baba tarafından dedelerim ise Bulgaristan'lı.
Zaten biliyordum ama isimlerini görmek bile mutlu etti. Tüm atalarımızın mekanı cennet olsun inşallah...
1850'lerde doğan görebildiğim en büyük dedem ile, babamın adı soyadı aynı :)
Anne tarafı görülen en eski kayıtlarda bile İstanbul
Baba tarafı Selanik - İzmir - İstanbul olarak gelmiş.
erkekler hep mustafa
bayanlar ayse fatma
konya beysehır, hatta aynı mahalle, hatta a b yı gormus evlenmıs c olmus gıtmıs komsu d ıle evlenmıs gıbı . sanırım herkes ılk gordugu kadına asık olmus
babamın anneannesınn annesı, babannemı gommus. uzerıne bır de 20yıl yasamıs. ınsan torununu gomer mı yahu,tobe tobe
bı garıp agac cıktı, kapattım gıttı. konyayı sevmıyordum, ıyıce nefret ettım :)
OnurÖzden
16-02-2018, 16:07
Arkadaşım Bulgaristan göçmeni 1930'dan sonra çıkıyor. Büyük ihtimalle göçmenlikten dolayı o şekilde.
Aynen olabilir abi, Babaannem direk selanikli zaten yazıyor. Dedemleri bilmiyorum artık ama puroy'u merak ettim :D
Bizde macırlık var gibi duruyor :D
Şuraya ekran görüntüleri koyan arkadaşlar bence kaldırsın.. "Anne Kızlık Soyadı" mevzusu ile ilgili aklınıza bile gelmeyecek şeyler yaşanabilir.
tuner faruk
16-02-2018, 16:21
Dünya'nın 4'te 3'ü su geri kalanı Sivaslı diyorlar. Doğru mu?
Not: 7 göbek Sivaslıyım.
Yanlış olma ihtimali varmı sence ? :D
Suşehrinin hangi köyü yiğidim bende suşehriliyim B16 heryerde watercity
Watercity merkez :D
Evet yüksek ihtimal nüfus kayıtlarında eski Türkçe'den güncel alfabeye çevrilirken sesli harf hataları yapılmış olabilir.
Benim de annemin baba tarafı Serez'li ama kayıtta "Siruz" diye geçiyor.
Bizim savas zamanlarinda cepheye giderek bir daha geri donmemis iki dedemiz var... Onlarla alakali bir sey var mi yok mu diye merak ediyorum...
Yoksa nereli yada hangi milletten oldugumu cok onemsemiyorum acikcasi...
Bizim savas zamanlarinda cepheye giderek bir daha geri donmemis iki dedemiz var... Onlarla alakali bir sey var mi yok mu diye merak ediyorum...
ben bugun msb ye dilekce verdim babamın dedisi cepheden geri donmemiş gaip yazıyor zamanında cok bilgi verilmemiş osmanlıca arşiv duruyormus msb de bakalım ne sonuç çıkacak çok merak ediyorum.
ben bugun msb ye dilekce verdim babamın dedisi cepheden geri donmemiş gaip yazıyor zamanında cok bilgi verilmemiş osmanlıca arşiv duruyormus msb de bakalım ne sonuç çıkacak çok merak ediyorum.
Ben cok arastirdim kayitlardan ama bulamadim zamaninda...
Rahmetli dedem 1900 dogumlu... Ic guveysi gelmis koye. Sebebi ise iki buyuk dedenin savastan donmemesi ve iki dul kadin birakmasi geride... Ikiside evlenmemis... Areada geceleri eslerini sayiklarlarmis... Hikayeleri cok etkilemisti beni...
Onurkk06
16-02-2018, 18:03
anne tarafı ankara çubuk baba tarafı kırıkkale 1800den beri iç anadolunun bağrındayız :D
kunteper
16-02-2018, 18:05
Babam da MSB den dilekce ile dedesinin bilgilerini ogrenmisti, en son sevk yeri, tutun cizelgesi vs alinabiliyor, 1915ten sonra kayip babamin dedesi de
OnurÖzden
16-02-2018, 18:10
Evet yüksek ihtimal nüfus kayıtlarında eski Türkçe'den güncel alfabeye çevrilirken sesli harf hataları yapılmış olabilir.
Benim de annemin baba tarafı Serez'li ama kayıtta "Siruz" diye geçiyor.
Evet abimiz haklıymış, gündüz bakamamıştım poroy yazınca direk çıktı.
Burgas'ın üstü sunny beach yanı :D Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. :)
gökten elma yağsa taş düşer sorgulamada bişry çıkmadı nufus müdürlüğüne gidin yazıyo oraya gidersem şimdi çıkamam şimdi kalsın öyle
Diyarbakır/
Bismil/
ALTIOK MAHALLESİ
akrabalara selamlar ;)
turbo&quattro
16-02-2018, 20:03
Valla baya merak ettim ne bende ne abimde nede kardesimde kayit cikiyor .
İbrahim33
16-02-2018, 20:09
zaten bildiğim şey çıktı şaşırmadım :D
baba tarafı elazığ pertek , babamın ana tarafı has yörük :D bozyazı tekeli.
ana tarafı , babadan urfanın türkmen boyları , anne tarafı muş merkez (muşun merkezi %100 türktür , sonradan bozulmuş istila edilmiştir.)
hemşerime bahhhh hele :D
Corumluyuk heri :)
Anne tarafı 1914 (ölüm tarihi) e kadar çıktı.
Baba Tarafında dedemden başka kimse yok.
Babamın E devletten girdim. Babası,kardeşim,ben,kendisi çıktı. Annesi bile yok :)
Anne tarafı 1841 den beri izmir menderes. Baba tarafı İstanbul fatih karagümrük 1824 ten beri 7 göbek istanbulluymuşum yeni haberim oldu :) bulgaristanda cok akrabam var ama hiç birinin kayıtı çıkmadı
Hiç mi ilginç, komik, üzücü bişey olmaz amg. Anne baba aynı angara köyü 200 sene kimse kıpırdamamış yerinden. Lan yan köyden kız bari alın o da yok. İsimler klasik ayşe fatma ali hasan mehmed
O değil bizim ana tarafıda isim konusunda hiç yaratıcı değilmiş erkek halil-hüseyin-mehmet kız zahide ayşe-emine-fatma. Babam da kandırmış beni. Bizim soyda ercan-sabri ismi senelerdir yaygın demişti dedemin dedesinin adı mehmet ali onun babasının adı feyzullah onun babasının adı osman cıktı :)
GokhanRS
16-02-2018, 21:59
bizimkiler anlattığında inanmıyordum, atatürkle beraber göçtü dedemiz v.s diye. bu gün baktım dedemin dedesi atatürkün annesi zübeyde hanımın komşusu çıktı, hatta atatürkte orda büyümüş dayısının çiftliğinde, ozamanlar ufak köymüş şimdi kocaman mahalle semt gibi bişi.
langaza diye bir yer. zamanında osmanlınındı yani bizde türküz tabiki :)
free-hifi
16-02-2018, 23:06
1849 doğumlu nenenin ismi Maviş çıktı :)
blumenberg
16-02-2018, 23:08
1828 sopuna kadar KIRŞEHİR :)
VTec_king
17-02-2018, 10:54
babamın annesinin babası langazalı çıktı,Atatürk ün annesinin köyü,hatta Atatürk ün karga kovaladığı köy ,Toprak çıktık Atatürk le çok mutlu oldum
İngiliz özentisi arkadaşım Bulgar çingenesi çıktı. Kim yaptıysa eline sağlık bu sistemin. :D :D
mert_can 41
17-02-2018, 13:40
İngiliz özentisi arkadaşım Bulgar çingenesi çıktı. Kim yaptıysa eline sağlık bu sistemin. :D :D
Ahuhahshshdhs BaDCaT mi ahuhahshdhdhd
ozan gülle
17-02-2018, 16:39
Bilgisi olan varmı bendede alt üst soy bilginiz e devlette üretilememektedir belge temini için nüfus müdürlüğüne gidin diyor neden acaba ?
Ben karman çırman bi insan olduğumu biliyordumda bukadar beklemiyordum... annemin anne tarafı ful girit adası, annemin baba tarafı çerkez kafkaslardan gelmişler, hepsi izmir ödemiş e göçmüşler ödemişten balabamdan adagideden birsürü yer çıkıyor, birde perapetra diye bir yer var neresi olduğunu bulamadım. Baba tarafı olduğu gibi erzurum tortum. Nano adında büyük büyük bir ninem ve eşi batal adında birde büyük bütük dedem var, sanırsam ermeniler...
rain man
17-02-2018, 20:56
Gündemi oyalayacak bir iş daha benim gözümde :)
Irkınız, yeriniz ne olursa olsun hiç bir önemi yok. Nereli olursan ol seçme hakkının bulunmadığı bir şey için bu kadar önemsememeli insan.
Geçtiğimiz hafta belki çoğunuzun ismen tanıdığı ünlü hekim Agop Kotoğyan namı değer "kolsuz Agop" vefat etti. Kendisi ermeni olmasına rağmen ona bir çok zenginlik vaat edilmesine ve ermeni faşizminin pik yaptığı toprakları vatanı çok sevdi yıllarca burada hizmet etti ve sayısız hastayı iyileştirirken bir çok öğrenci hoca yetiştirdi. Ruhu şad olsun.
Aslolan nereden geldiğin değil nereye gittiğin...
bana göre bu iş alt üst kimlik olayını canlandırmak için yapılmış bir çalışma ,yakında yine buna benzer bir çıkış yaparsa şahıs hiç şaşırmam
gemsazr9
17-02-2018, 22:02
mesaj yada mail mi geliyor kac günde bana birşey gelmedi
1839 ile 1913 yılları arasında dogmus olan 16 buyuk akrabam, 1 temmuzda dogmus :D
bana bu bilgiye ulasmamda emegi gecen herkese cok tesekkurler
free-hifi
17-02-2018, 22:30
Bir kısım yurttas avrupa birliği vatandaşlığı peşine düşmüş. Sonra tsk sitesinde ataları şehit olmuş mu onun pesindeler. Şehit maaşı alacaklar sanırım . Fırsat a çevirme zamani
mesaj yada mail mi geliyor kac günde bana birşey gelmedi
Hazır olduğu zaman bilgi maili/mesajı geliyor, yine E-devlet'ten aynı sayfada görüntülüyorsunuz. Yoğunluğa göre hazırlanması zaman alıyor, benim 5 saatte geldi, arkadaşımın yarım saatte geldi mesela
gemsazr9
18-02-2018, 00:11
Hazır olduğu zaman bilgi maili/mesajı geliyor, yine E-devlet'ten aynı sayfada görüntülüyorsunuz. Yoğunluğa göre hazırlanması zaman alıyor, benim 5 saatte geldi, arkadaşımın yarım saatte geldi mesela
GÖRDUM sağolu
mechanic
18-02-2018, 06:31
babamın annesinin babası langazalı çıktı,Atatürk ün annesinin köyü,hatta Atatürk ün karga kovaladığı köy ,Toprak çıktık Atatürk le çok mutlu oldum
buradan mi ogrendin?
Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz.
free-hifi
19-02-2018, 11:19
çifte vatandaşlık için kim başvuracak
Köklerde sorun yok bildiğim gibi çıktıda Babamın Anneannesi ve onun Annesi yaşıyor gözüküyor.. Babaannem annesini hiç görmemiş üvey annesiyle büyümüş gibi bir durumdan dolayı kadına söyledim bak öz annen sağ gözüküyor diye kalbine inecekti. 2 gündür arıyor hadi gidelim bulalım annemi diye..
mert_can 41
19-02-2018, 11:39
çifte vatandaşlık için kim başvuracak
Ben babamla baş vurcam bana hak ancak babam olursa düşebiliyor.
free-hifi
19-02-2018, 11:57
Ben babamla baş vurcam bana hak ancak babam olursa düşebiliyor.
Bakın kardeşim süreç nasıl oluyor bilgi verirsin aracılar ve avukatlar var deniliyor 1000 euroymuş eskiden şimdi talep yükselince artabiilirde. komşum 2009 3,20d manueli 22 ye aldı gözüm 1000 euroyu görmez bu şekilde ama bakalım
Yiğit G.
19-02-2018, 11:58
Sonra tsk sitesinde ataları şehit olmuş mu onun pesindeler. Şehit maaşı alacaklar sanırım . Fırsat a çevirme zamani
aga bu haksa alınır.. Yani eğer dedemin babası bu ülkeyi kurtarırken şehit oldu ise ve bunun sebebi ile soylara maaş baglanıyorsa helaldir bu alınır yani.Tabi dalavere yapmadan.
mert_can 41
19-02-2018, 12:16
Bakın kardeşim süreç nasıl oluyor bilgi verirsin aracılar ve avukatlar var deniliyor 1000 euroymuş eskiden şimdi talep yükselince artabiilirde. komşum 2009 3,20d manueli 22 ye aldı gözüm 1000 euroyu görmez bu şekilde ama bakalım
Tamam abi bulgaristan-Romanya-Yunanistan bir kabul eder umarım bizim atalar dünya turuna çıkmışlar azıcık :D
free-hifi
19-02-2018, 12:39
aga bu haksa alınır.. Yani eğer dedemin babası bu ülkeyi kurtarırken şehit oldu ise ve bunun sebebi ile soylara maaş baglanıyorsa helaldir bu alınır yani.Tabi dalavere yapmadan.
torunun torununa hak düşerse tabi alınır . dediğin gibi dümen yollara başvurmadan. tıpkı engelli aracı gibi.
free-hifi
19-02-2018, 12:40
Tamam abi bulgaristan-Romanya-Yunanistan bir kabul eder umarım bizim atalar dünya turuna çıkmışlar azıcık :D
yunan etmez mübadele var rumen zor olabilir bulgardan başlamak lazım
Bulgar çingenesi faber edition.
Allahını seversen git de istediğin arabayı al.
Eminim en az 20 kişi senden daha çok sevinecek bu duruma
mert_can 41
19-02-2018, 14:46
yunan etmez mübadele var rumen zor olabilir bulgardan başlamak lazım
Bakalım hayırlısı abi :D
Bulgar çingenesi faber edition.
Allahını seversen git de istediğin arabayı al.
Eminim en az 20 kişi senden daha çok sevinecek bu duruma
Tamam bee sen neli pasta seviyorsun onu söyle :D
VTec_king
19-02-2018, 19:12
buradan mi ogrendin?
daha önceden ordan bir yerden göçtüklerini biliyorduk,bu kadar detay bilmiyorduk,annemin tarafındada güney kıbrıslı büyüklerim çıktı,sanırım araştırmayı genişleticez toprak hakkı doğabilir
ugurcan52
19-02-2018, 19:24
Kendini bize izmirliyim diye tanıdıp yıllarca kasılan fakat sonunda ordulu cıkan kız arkadasıma naber toprağğaam yazdıktan sonra bu sistemi cok sevdim :)
mübadeleyle gelindiyse hiç bir toprak hakkınız yok, ordaki mallara karşılık burdan mal verilmiş çünkü..
Bu çifte vatandaşlık olayı nasıl oluyor bende duydum bunu ana-baba Makedon Arnavutluk göçmeniyiz.Bu vatandaşlık olayının peşine düşen var mı süreç nasıl işliyor ya da istedikleri kriterler var mı yoksa s.a biz göçmeniz diyip vatandaşlık alabiliyor muyuz kayıtsız şartsız?