Orijinalini görmek için tıklayınız : shell yakit
arkadaslar
shell den benzin aldim arac gaz yememeye basladi. civic 1.5 turbo
nazli hizlaniyor ariza isigi vs yanmiyor arac standart yakit seciyor olabilir mi anlamadim hep shell den aliyorum daha once de 1 kere yapmisti
CeyhunPatriot
01-02-2018, 21:15
arkadaslar
nazli hizlaniyor ariza isigi vs yanmiyor arac standart yakit seciyor olabilir mi anlamadim hep shell den aliyorum daha once de 1 kere yapmisti
Hocam en kaliteli benzini BP daha sonrada Opette bulabilirsin.Çevremdeki pek çok kişi yakıtın daha kaliteli olduğunu söylüyor.Bilginiz olsun.
arkadaslar
Aynı sorunu geçen hafta yaşadım .
Mersin'den Ankara'ya gelirken BP'den yakıt almıştım , Ankara girişi Gölbaşı - Şereflikoçhisar arasındaki Shell'den 50 TL'lik daha aldım .
Ertesi gün akşama kadar araç yattı , çalıştırdım içindeki yakıt bitene kadar gaz yememe , tekleme , geç çalışma gibi sorunlar ortaya çıktı .
Daha sonra kullanmadım dönerken tekrar BP'den aldım normale döndü . Geçen yıl Turan Güneş Shell'de de yaşamıştım fakat Ankara harici böyle bir sorun hiç yaşamadım
onursumer
01-02-2018, 22:07
marka değilde istasyon çok farkediyor
Aynı sorunu geçen hafta yaşadım .
Mersin'den Ankara'ya gelirken BP'den yakıt almıştım , Ankara girişi Gölbaşı - Şereflikoçhisar arasındaki Shell'den 50 TL'lik daha aldım .
Ertesi gün akşama kadar araç yattı , çalıştırdım içindeki yakıt bitene kadar gaz yememe , tekleme , geç çalışma gibi sorunlar ortaya çıktı .
Daha sonra kullanmadım dönerken tekrar BP'den aldım normale döndü . Geçen yıl Turan Güneş Shell'de de yaşamıştım fakat Ankara harici böyle bir sorun hiç yaşamadım
Bahsettiğiniz shell istasyonu select olması gerekiyor, keşke şikayetinizi belirtseydiniz.
shellden benden ne zaman benzin alsam araba sarsıntılı çalışıyor bildiğiniz sallanıyo bide daha çabuk bitiyo bp'yle 100tl/200km shelle 180km anca gidiyo ama öyle performans düşüklüğü yaşamadım bence istasyon kaynaklıdır senin problemin abi
i-vtec07
01-02-2018, 23:13
Shell den olabildiğince almıyorum yakıt artık.. benzinde bp dizelde opet
Allah allah hep shell iyi olarak bilirdik. Opete mi geçsek :)
Ben de geçen hafta libadiye shellden dizel almıştım. Araba sabah çok sarsıntılı çalışmaya başladı.Hatta bazen ilk marşta çalışmadı. Depo bitip yeni yakıt alınca düzeldi. Ben de shelle tövbe ettim.
yarın servise götürüp bilgisayara bağlatayım içim rahat etsin.
istasyona göre de değişiklik olabilir sanırım. ama ayda 2 depo yakıt hakkımız var shell den taşıt tanıma olayı :)
olmazsa yarım depo shel üstüne biraz bp den alıp mix yapayım bari :)
yada shell den nitro deneyim opel varken nitro alınca araç daha canlı oluyor du
Grimlord
01-02-2018, 23:48
Bu yorumlardan sonra opet deneyeceğim, hep shell alırdım halbuki :D Benim bile kafam karıştı
aracı aldığım günden beri 12000km dir shell den alırım yakıtı, bahçeşehir-avcılar-esenyurt çevre istasyonlardan. burada ve çevre forumlardan okuduklarım ile hep shell önerilirdi anlamadım şimdi km lerdir yanlış mı alıyormuşuz ? birde şunu merak ediyorum atıyorum burada bir konu açılsa örneğin opet kötü diye yada total kötü diye mutlaka birileri çıkıp ben memnun değilim şu nedenden dolayı diye açıklama yapacak. zamanında hatırlarım ford-fiat-alfaromeo gibi markalar satılırken koç grubu olduğu içi opeti şart koşarlardı. bir çok insan beğenmezdi opetin yakıtını (hala böyle anlaşmalar var sanırım emin değilim). bu yakıt konusu biraz psikolojik olabilir mi çünkü bu işin bir standartı var ve bu bildiğim kadarı ile denetleniyor ??
Skyhawk34
02-02-2018, 00:09
Markadan ziyade, istasyon odaklı olun.
Aliburakb
02-02-2018, 08:42
yarın servise götürüp bilgisayara bağlatayım içim rahat etsin.
istasyona göre de değişiklik olabilir sanırım. ama ayda 2 depo yakıt hakkımız var shell den taşıt tanıma olayı :)
olmazsa yarım depo shel üstüne biraz bp den alıp mix yapayım bari :)
yada shell den nitro deneyim opel varken nitro alınca araç daha canlı oluyor du
ben mazotu shellden alıyorum hep nitro. başka bir marka kullanmadım mazot olarak zaten ilk mazotlu aracım herhangi bir sıkıntı yaşamadım. acaba yaşıyorumda fark mı etmiyorum :D
denizhandinc
02-02-2018, 09:30
sirketten indirimim oldugu icin PO dan alıyorum hep benzini. Digerlerini bilememde shellden iyi oldugu kesin yada benim arabaya PO yarıyor:)
ottoman32
02-02-2018, 09:46
araç 103 bin de daha shell den başka yakıt görmedi benimki de sesli çalışıyor da ben mi fark etmiyorum acaba :)
BP'den şaşmayın bence şu aralar en kalitelisi o gibi duruyor. Bir ara total de iyiydi ama onda da range baya düşmeye başlamıştı. BP'nin bendeki tek olumsuzluğu aşırı dumandı gerçi araçtan da kaynaklı olabilir decat+düz boru 1.4Tdi ibizayla.
Shell hakkında yorumları görünce şaşırdım , yaklaşık 6-7 yıldır hep shellden yakıt alıyorum özellikle Bilkent - Shell hiç sorun yaşamadım. Mecbur kalmadıkça hiç bir istasyona girmemeye çalışıyorum yada iş çıkışı eskişehir yolundaki shellden alıyordum. Şirkette yıl sonu doldurduğum flextra katkısında 2000 liralık opet yakıtı aldım kafamda soru işaretleri vardı işin aslı :) Opet iyi midir kötü müdür hiç almadım diye ancak yorumlara bakınca herkes opetten memnun gibi ?
Shell hakkında yorumları görünce şaşırdım , yaklaşık 6-7 yıldır hep shellden yakıt alıyorum özellikle Bilkent - Shell hiç sorun yaşamadım. Mecbur kalmadıkça hiç bir istasyona girmemeye çalışıyorum yada iş çıkışı eskişehir yolundaki shellden alıyordum. Şirkette yıl sonu doldurduğum flextra katkısında 2000 liralık opet yakıtı aldım kafamda soru işaretleri vardı işin aslı :) Opet iyi midir kötü müdür hiç almadım diye ancak yorumlara bakınca herkes opetten memnun gibi ?
Ben de shellciyim ama yakıt fiyatlarının hali ortada. Bu sene flextrada ben de opete gömeceğim baya
golgeoyunu03
02-02-2018, 16:06
istasyona odaklı olunması taraftarıyım ben de
golgeoyunu03
02-02-2018, 16:07
Bahsettiğiniz shell istasyonu select olması gerekiyor, keşke şikayetinizi belirtseydiniz.
Select olması konusunda biraz bilgilendirmeniz mümkün mü
80bin km dir Shell kullanıyorum. Arada bi opet ve Total denedim Totalden memnun kalmadım ama Opette pek farkı olmadı sadece psikolojikmi bilmiyorum ama ses sanki daha çoktu opette.
bugün servise gittim bilgisayarda arıza görünmedi usta test sürüşü yaptı benzin aldığın yeri değiştir dedi. benzine su karışmış dedi direk
bende shelli şikayet ettim. mecburen bu depoyu bitircez artık araba sürmekten soğudum
Ben de shellciyim ama yakıt fiyatlarının hali ortada. Bu sene flextrada ben de opete gömeceğim baya
İşin aslı bende o sebepten mecburi seçtim , yakıt fiyatları dediğiniz gibi ma-alum, Ee böyle de bir fırsat varken opet ne kadar kötü olabilir diye seçtim :)
sekizsilindir
02-02-2018, 19:00
bugün servise gittim bilgisayarda arıza görünmedi usta test sürüşü yaptı benzin aldığın yeri değiştir dedi. benzine su karışmış dedi direk
bende shelli şikayet ettim. mecburen bu depoyu bitircez artık araba sürmekten soğudum
Nasıl yani şimdi bilgisayarda bir şey çıkmadı Usta kullanırken yakıttaki suyumu hissetti
valla ben ustanın yalancısıyım benzin alır almaz oldu arıza taramasında birşey çıkmıyor, tek seçenek bu kalıyor dedi. bu depo bitince belli olur artık başka yerden benzin alınca yine yazarım bu konuya
Shell ile iletişime geçtiğinizde yakıt alımı yapılan istasyon ve sizin araçtan numune alıyorlar. Bence bitirmeyin
Shell ile iletişime geçtiğinizde yakıt alımı yapılan istasyon ve sizin araçtan numune alıyorlar. Bence bitirmeyin
shelle mail attim aracimdan numune alabilirsiniz diye
cuneytturkoglu
03-02-2018, 00:39
Farklı 2 yakıtı karıştırırsanız performans kaybı gibi şeyler çok normaldir. Ben her seferinde 97oktanlık shell alıyorum daha hiç sıkıntı yaşamadım
Select olması konusunda biraz bilgilendirmeniz mümkün mü
''select'' ingilizce anlam olarak seçmek, ayırmak, seçilmiş olmak anlamını taşır. Bu ibareleri taşıyan istasyonlar Hollanda menşeili ve Türkiye bünyesinde olan istasyonlardır, yani dolayısı ile hata payı 0 veya 0 a yakın olmak zorundadır. Personelinden tutun tuvaletine market reyonuna kadar.... Ben Shell ''select'' istasyonlarını kullanırım ve bahsi geçen ters durumları hiç yaşamadım.
Aynı durum Total için ''BONJOUR'' istasyonları için geçerlidir. Yani ''Bonjour'' ve ''Select'' istasyonlarını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Daha önce hiç total denemedim ama 1-2 depo denemeyi düşünüyorum.
Total=demiroren....
Abi selamlar,
Dizel de opet mi shell mi? Hangisi favori olmalı?
aracı aldığım günden beri 12000km dir shell den alırım yakıtı, bahçeşehir-avcılar-esenyurt çevre istasyonlardan. burada ve çevre forumlardan okuduklarım ile hep shell önerilirdi anlamadım şimdi km lerdir yanlış mı alıyormuşuz ? birde şunu merak ediyorum atıyorum burada bir konu açılsa örneğin opet kötü diye yada total kötü diye mutlaka birileri çıkıp ben memnun değilim şu nedenden dolayı diye açıklama yapacak. zamanında hatırlarım ford-fiat-alfaromeo gibi markalar satılırken koç grubu olduğu içi opeti şart koşarlardı. bir çok insan beğenmezdi opetin yakıtını (hala böyle anlaşmalar var sanırım emin değilim). bu yakıt konusu biraz psikolojik olabilir mi çünkü bu işin bir standartı var ve bu bildiğim kadarı ile denetleniyor ??
Nedeni çok basit buradaki çoğu kişi bilmeden piskolojik olarak konuşuyor.Sizinde dediğiniz gibi neticede bu markaların hepsi bir takım denetlemelerden geçiyor yani shell yada opet yada po aracını tekletecek kadar kötü kalitesiz bir yakıt alamaz.Bende bu tür sorunların istasyon kaynaklı olduğunu düşünürüm bilinçli ve işe ticari olarak değilde duygusal olarak bakan esnaf zihniyetli firmalar zaten yakıt aldıklarında 1 - 2 gün o yakıtı deposunda dinlendirip öyle satışa çıkarır maksat içerisinde su pislik vs. varsa dibe çöksün insanlara temiz yakıt verelim diyedir.
Ben şuna kesinlikle inanıyorum üç kuruş paraya şerefini satan insanlar var tabikide deposundaki benzine su katan da var bu memlekette.İstasyonların denetlemesini yapan kurumlar ile konuşulup bulunduğunuz bölgede onların önerilerine göre de istasyon seçebilirsiniz.
Mümkün olduğunca markaların kendi istasyonlarını seçin, benim sabit bildiğim istasyonlar var BP, Shell ve Aytemiz'in kendine ait; onlar dışında yakıt almıyorum aldırmıyorum genelde :)
LPG için Aytemiz görüp görebildiğim en iyi gaz, (6-7 yıldır 150bin km'yi geçkindir gazcıyım :) ) benzinli C180'e de oradan benzin alıp kullandım yarım depo yine sorunsuzdu, benzinli araca geçmek gibi bir heyecan ararsam yine Aytemiz'den devam edeceğim, çok geliştiriyorlar kendilerini bence her konuda
Nedeni çok basit buradaki çoğu kişi bilmeden piskolojik olarak konuşuyor.Sizinde dediğiniz gibi neticede bu markaların hepsi bir takım denetlemelerden geçiyor yani shell yada opet yada po aracını tekletecek kadar kötü kalitesiz bir yakıt alamaz.Bende bu tür sorunların istasyon kaynaklı olduğunu düşünürüm bilinçli ve işe ticari olarak değilde duygusal olarak bakan esnaf zihniyetli firmalar zaten yakıt aldıklarında 1 - 2 gün o yakıtı deposunda dinlendirip öyle satışa çıkarır maksat içerisinde su pislik vs. varsa dibe çöksün insanlara temiz yakıt verelim diyedir.
Ben şuna kesinlikle inanıyorum üç kuruş paraya şerefini satan insanlar var tabikide deposundaki benzine su katan da var bu memlekette.İstasyonların denetlemesini yapan kurumlar ile konuşulup bulunduğunuz bölgede onların önerilerine göre de istasyon seçebilirsiniz.
Cogunlukla size Katilmakla beraber bazi konularda yanlisi duzelteyim. Hicbir istasyon yakiti dinlendirmez, oyle bir luksu yoktur. Bu tip sorunlar benzinde psikolojik olabilir ya da istasyon dumen yapmis olabilir ama dumen yapan istasyon bir kere bunu yapabilir, sikayette tespit edilirse istasyona ciddi ceza kesilir. Dizel yakitta ise durum benzinden daha kotu, istasyon ismi vermeyeyim , bazen shell mazot alimini tuprastan vermeyi kesiyor ve baska dolum tesisinden yaptiriyor , o baska dolum tesisi de baska markanin ithal mazotu. O mazottan su da cikiyor camur gibi pislikte cikiyor. Normalde hicbir shell istasyonu da tuprasin mazotundan baska mazot almak istemiyor. Bu ithal gemi mazotu denk gelirse durum kotu :) mumkun oldukca eurodizel alin. O mazot su gibi beyaz yarim saat sisede bekleyince dibine camur gibi cokme yapan bir mazot.. eurodizeli kismen daha iyi
free-hifi
04-02-2018, 08:21
Onur_s 20 .000 litre ve alti satan istasyonun yakıt dinlendirme şansı olabilir. Oda tank kapasitesi ne bağlı mesela bende 6 adet 19 luk tank var yakitlarim dinlenmiş olur genelde . O iş sorumlu da biter.
Kötü takip olayını şu an en çok veren firma yukarda örnek li denizde kimi çevirir se kalite bakmadan alıyor . 2 kere full yaptım şehir içi opet e göre 100 150 km az gittim biri kendi istasonuydu düşü n
güncelleme yapıyorum:
depo dün akşam bitti bu sefer petrol ofisinden 50 liralık aldım ve araba normale döndü
sonranbugün başka bir shell den 100 liralık aldım (taşıt tanıma olduğundan mecburen shell den almam lazım)
araba yine aynı oldu, en başa döndük gaz tepkisi zayıfladı yani şöyle bir durum oluşuyor başka benzinle pedala dokununca ivmeleniyor ama shell den alınca pedala herzamankinin 2 katı fazla basmak gerekiyor dipgaz da arabanın gidişi yine iyi.
shell in koydugu katkı sanırım gaz pedalı hassasiyetini azaltıyor :D
yada besim araba yakıt seçiyor. çok saçma bir durum. artık 100 liralık shell den üzerine de 100 liralık başka yerden alıp mix yapacağım sanırım :)
50.000km’dir Shell dizel kullanıyorum. Hiç bir problem yaşamadım. Başka markadan 1 litre bile yakıt almadım. :)
free-hifi
10-02-2018, 19:56
Dün akşam shell in kendi istasyon u olan gülsuyu koprusu altindaki şubede yakıtı fullledim. Zararlı olmasına rağmen yolda kalacak seviyede yakıtı tukettim. Farkı anlamak için şart . Sonuç 3. Vites te çıktığım bir rampa vardı 5 vites e çıktım vites düşürmek istemedi araba. Performans olarak gerçekten iyi ama menzil olarak kontrol edecegim . Opet te şehir içi 550 felan gidiyorum
Dün akşam shell in kendi istasyon u olan gülsuyu koprusu altindaki şubede yakıtı fullledim. Zararlı olmasına rağmen yolda kalacak seviyede yakıtı tukettim. Farkı anlamak için şart . Sonuç 3. Vites te çıktığım bir rampa vardı 5 vites e çıktım vites düşürmek istemedi araba. Performans olarak gerçekten iyi ama menzil olarak kontrol edecegim . Opet te şehir içi 550 felan gidiyorum
Karşılaştırma sonrası görüşlerini buraya yazar misin? Ben de 2 marka arasında gidip geliyorum. Daha doğrusu Shell'de im ama Opet E gönlüm kayıyor.
Gimifayf
10-02-2018, 23:08
Tum sirket araclarimiz is makinalarimizda yillardir Shell kullaniyoruz.
Yakittan kaynakli 2 kez sorun yasadik dmax pikapta yakit filtresinde problem olustu sadece.
Tabi tonlarca saglikli yakit almanin yaninda bu 2 kez soruna onemsiz gozuyle bakiyorum.
450k kmdir dizel 3.6 Range, 120 k kmdir 1.5 dci Duster, 45k kmdir 320ied, 35 k kmdir 530i, kilometresini sayamadigim Ducatolar, kilometresini sayamadigim Dmaxler, Cat Komatsu Volvo is makinalari, Axor ve Fatih kamyonlar vs sorunsuzca kullandigimiz araclardan bazilari.
Bp benzininin daha iyi oldugunu cok fazla duyuyorum bu ara etrafimda ama aliskanliklari degistirmek kolay olmuyor. :)
free-hifi
10-02-2018, 23:31
Karşılaştırma sonrası görüşlerini buraya yazar misin? Ben de 2 marka arasında gidip geliyorum. Daha doğrusu Shell'de im ama Opet E gönlüm kayıyor.
Opet te kükürt biraz daha fazla. Opet menzil olarak 50 100 fark edebilir. Shell De motor sesi biraz daha düşük. Şimdi bu km lerde farkı hissederim. Ama 100 km den sonra aliskanlik oluşur . Dediğim gibi aracın atak ligi arttı sirkete giderken kullandığım yolda 5. Vites te gittim şaşırtıcı oldu. Depo bitsin bakalım kaç km yapacağım.
sekizsilindir
11-02-2018, 02:18
fuelSave? V-power? hangisi
free-hifi
11-02-2018, 10:03
fuelSave? V-power? hangisi
V power tabiki. Fuel Save ticari ler eski dizel ler için uygundur. Biraz daha kalın katkısı azdır. Menzil uzun olabilir
Slipshod
11-02-2018, 20:59
yılların shell kullanıcısıyım önceki araçlarımda lpg + benzin şimdiki arabamda full benzin kullanıyorum shellden sırf bu konu yüzünden denemek amaçlı opetten aldım bakalım fark var mı. bu arada bulunduğum yerdeki shell istasyonu shellin kendi istasyonu değil.
son_samuray
11-02-2018, 21:16
Ben yıllardır opetten alıyordum. Son 6 aydır falan Shell den alıyorum yakıtı çabuk bittiği doğru sanki tiner gibi bir anda uçup gidiyor ama opet e göre de gaz tepkileri çok iyi
free-hifi
11-02-2018, 23:32
Ben yıllardır opetten alıyordum. Son 6 aydır falan Shell den alıyorum yakıtı çabuk bittiği doğru sanki tiner gibi bir anda uçup gidiyor ama opet e göre de gaz tepkileri çok iyi
200 liranın 100 unu fuelSave 100 unu nitro yapıp denedin mi bu şekil yapan lar vardı. Yeni fulledigim bitince öyle deneyecegim
Opet te kükürt biraz daha fazla. Opet menzil olarak 50 100 fark edebilir. Shell De motor sesi biraz daha düşük. Şimdi bu km lerde farkı hissederim. Ama 100 km den sonra aliskanlik oluşur . Dediğim gibi aracın atak ligi arttı sirkete giderken kullandığım yolda 5. Vites te gittim şaşırtıcı oldu. Depo bitsin bakalım kaç km yapacağım.
Shellciyim aslen ama Opet kafamı kurcalıyordu. Sanırım shell'e devam edeceğim. Eyvallah.
Bu arada sen hangi günler istasyondasın? Bazen yolum düşüyor. Bir çayını içerim :)
free-hifi
12-02-2018, 00:20
Shellciyim aslen ama Opet kafamı kurcalıyordu. Sanırım shell'e devam edeceğim. Eyvallah.
Bu arada sen hangi günler istasyondasın? Bazen yolum düşüyor. Bir çayını içerim :)
Menzil kontrolü de yapalım ne kadar fark eder belli olur. O akşam jest minibs te yakıt aliyor du nitro mu aldı save mi göremedim. Pzar hariç ordayım beklerim her zaman
free-hifi
03-03-2018, 10:02
Menzil kontrolü de yapalım ne kadar fark eder belli olur. O akşam jest minibs te yakıt aliyor du nitro mu aldı save mi göremedim. Pzar hariç ordayım beklerim her zaman
Yakıt iyi güzelde bir depoda en az 50-60 km fark ettirdi buda depo başı 25 tl yapar :D opete göre en az 50 km az gideceğini biliyordum da yeni teknoloji vs derken yine bir test yapmış oldum.
Bp bin benzinini performans olarak bayağı beğendim. Shell den çok fazla almadım ama oda fena değildi Bp bariz iyiydi OPET menzil olarak gerçekten yüksek ama evet performansı vasat.
güncelleme yapıyorum:
depo dün akşam bitti bu sefer petrol ofisinden 50 liralık aldım ve araba normale döndü
sonranbugün başka bir shell den 100 liralık aldım (taşıt tanıma olduğundan mecburen shell den almam lazım)
araba yine aynı oldu, en başa döndük gaz tepkisi zayıfladı yani şöyle bir durum oluşuyor başka benzinle pedala dokununca ivmeleniyor ama shell den alınca pedala herzamankinin 2 katı fazla basmak gerekiyor dipgaz da arabanın gidişi yine iyi.
shell in koydugu katkı sanırım gaz pedalı hassasiyetini azaltıyor :D
yada besim araba yakıt seçiyor. çok saçma bir durum. artık 100 liralık shell den üzerine de 100 liralık başka yerden alıp mix yapacağım sanırım :)
Shellden alınca geç gaz yeme olayı devam ediyormu ? Hangi yakıt fuelsavemi vpowermı ?
Shellden alınca geç gaz yeme olayı devam ediyormu ? Hangi yakıt fuelsavemi vpowermı ?
sıkıntı yok. geçici bir durumdu. nitro alıyorum artık
Mazotu iyi olan hangisi? Opetin mazotu ile uzun km yapıyorum ama gidiş pek iyi değil. Total sevemedim nedense. Shellde flex bilmem ne çıkarınca bozdu sanırım nitro gibi değil
bende de genel kanının tersine dacia duster da shell iyi geliyor opette araba saçmalıyor..bu nedenle yıllardır shell kullanıyorum istanbul dışı şehirlerde de shell den almaya özen gösteriyorum
Gebelde Bp alirim,ultimate benzin.
2 aydir turgutreis bp den aliyorum,gayet iyidi araba ama son depo resmen bitmedi ama arabada isteksiz gidiyor...
Octavia RS
23-08-2018, 12:43
Genelde po dan alıyorum, en son yakıtımı yalovada shell den aldım araba normalden fazla yakmaya başladı. Vag çok yakıt seçiyo.
2 litre tfsi da bp seviyor
Opet hayatta almam, 3 arkadaşımın yakıt yüzünden araçları motor yedi hatta mahkemelik oldular araçlar rr vogue, 525xd ve s5
i-vtec07
23-08-2018, 12:49
Shell i nadiren alıyorum yakıt zaten pahali birde menzili kısaltmaya gerek yok çünkü bariz şekilde daha az km gidiyo aracım.
Opet total bp bunlarda sıkıntı yok yıllardır kullanıyorum. Po biraz sesli çalışıyo gibi geldi bana sanki mozat hafif kalın gibi.
Benzinde ise bp yi tek geçerim. Hele tsı motorda.
175 Thp - 160 tsi - fn2 type r
bp ultimate ile en iyi yürüyorlar
şuan hepsi karışık sanırım çoğu saçmaladı eski tatları yok birinde km fazla yapıyosun araç isteksiz diğerinde araç güzel gidiyor ama menzil kısa kalıyor vs fiyat olarak en uygununa bakın en güzeli :)
Bp bariz iyi son zamanlarda hem dizel hem benzinli cok net en iyisi..
Mazotu iyi olan hangisi? Opetin mazotu ile uzun km yapıyorum ama gidiş pek iyi değil. Total sevemedim nedense. Shellde flex bilmem ne çıkarınca bozdu sanırım nitro gibi değil
Aytemiz dene bi bakalım pişman olmazsın. Kiraladığım dizel arabalara Aytemiz'den doldurdum hep ama öyle uzun uzadıya tecrübe edemedim tabii. Benzin ve gazına güvenim sonsuz. Git indirim kartı da iste %5 indirimli alabilirsin mazotu, o da yanına kar kalır. Koşuyolu'ndaki yer firmanın kendisine ait istasyon
Harici Zeynep Kamil'in oradaki BP'nin halen mazotu iyidir diye tahmin ediyorum, BP'nin kendi yeriydi, sana da yakın.
Aytemiz dene bi bakalım pişman olmazsın. Kiraladığım dizel arabalara Aytemiz'den doldurdum hep ama öyle uzun uzadıya tecrübe edemedim tabii. Benzin ve gazına güvenim sonsuz. Git indirim kartı da iste %5 indirimli alabilirsin mazotu, o da yanına kar kalır. Koşuyolu'ndaki yer firmanın kendisine ait istasyon
Harici Zeynep Kamil'in oradaki BP'nin halen mazotu iyidir diye tahmin ediyorum, BP'nin kendi yeriydi, sana da yakın.
Aytemize ismen ön yargı var ama bir denerim abi sağolasın :) Bp'ye de bakarım.
Ben deneyerek bulacağım gibi duruyor :)
Aytemize ismen ön yargı var ama bir denerim abi sağolasın :) Bp'ye de bakarım.
Ben deneyerek bulacağım gibi duruyor :)
Shell çok ince, Bp kullanıyorum bir süredir. Gidiş sessizlik olarak Shell’e yakın, tüketim açısından Opet gibi
sekizsilindir
28-10-2018, 22:24
Etkisi Kanıtlanmayan Katkılı Akaryakıtın Satışı Yasaklanıyor (https://www.webtekno.com/haber/amp/56028)
Shell v-power tarih mi oluyor? BP ultimate, gibi diğer markaların katkılı yakıtlarına etkilerini belgeleme zorunluluğu geliyormuş,
brkkksln
05-11-2018, 16:56
Shell vpower tabancanın ucunda E5 yazan bilezik takmışlar.
motorinde de B ile başlayan bir bilezik vardı.
daha önce görmedim bunlardan.acaba E5 %5 ethanol katkılı olduğunu mu gösteriyor?
dün shellden 1 litre 10 40 yag alıyım dedim 60 tl dedi ben o paraya 4 lt yag alırım dedim arkama bakmadan kaçtım...
Shell vpower tabancanın ucunda E5 yazan bilezik takmışlar.
motorinde de B ile başlayan bir bilezik vardı.
daha önce görmedim bunlardan.acaba E5 %5 ethanol katkılı olduğunu mu gösteriyor?
Bpde de pompada e5 yazıyor sanırım yasal zorunluluk
Zaten trde satılan pompa benzininde minimum %5 etanol olmak zorunda yanılmıyorsam
Bp ultimateten şaşmamak lazım açık ara en iyi benzin
free-hifi
07-11-2018, 00:24
dün shellden 1 litre 10 40 yag alıyım dedim 60 tl dedi ben o paraya 4 lt yag alırım dedim arkama bakmadan kaçtım...
Yağ grubu Mart haziran eylül 3 zam gördü ama 60 baya cokmus
Bana Liqui Moly 5 lt toptec 4200 180 TL iken yaz ortasında Shell den aldığım fiyat dengi yağ için 270 TL idi..
Kendi aracımda 2 yılı geçkin Shell kullandım. Başka hiç bir yerden mazot almadım. Geçen ay Bp ye geçtim. Valla dünya varmış. Daha sessiz , performans hemen hemen aynı. İlk çalışmadaki dengesizlik ve koku da gitti. Ayrıca menzil en az 50 km arttı. Bi daha önünden geçmem Shellin. İki yıl boşa çekmişiz.
alfa giulietta için shell en iyi performansı en az limitle verirken geçtiğimiz günlerde denediğim 3 depo aytemiz mazot ise en uzun limiti sarsıntılı rölanti ile verdi arabamda.
Sürekli BP alıyorum bende 1.4 Tdi aracıma. ve özellikle BP Ana istasyonundan almaya özen gösteriyorum. evimin hemen alt sokağında mevcut olduğu için, yola çıkmadan alıp biniyorum. Shell ve Opet' ten uzun yoldayken almak zorunda kalmıştım. menzil olarak gerçekten fark ediyor BP.
alfa giulietta için shell en iyi performansı en az limitle verirken geçtiğimiz günlerde denediğim 3 depo aytemiz mazot ise en uzun limiti sarsıntılı rölanti ile verdi arabamda.
BP dener misin abi bir ara?
Ben en yakın (tek) istasyon 20 km olunca alamıyorum da bu aralar BP den. Corolla'da menzilde cidden fark etmişti..
bana total iy gibi geliyor
Grimlord
08-11-2018, 20:01
İlginç şekilde Shell benzin Nissan micra aracımda orta-üst devirlerde silkeleme yapıyor, bp ve opetten benzin aldım yapmadı. Halbuki 10 yıldır aynı Shellden alıyorum. Clioda hiç böyle birşey olmamıştı.
optimus_prime
08-11-2018, 20:19
shell ın buradakı yorumlarının gorunce sasırdım.
Yıllardır shellden alıyoruz aılecek ustelık opette personel ındırımımız de mevcut ona ragmen ben shell alıyorum benzin de bence en iyisi.
sekizsilindir
08-11-2018, 22:38
Sırıkla yüksek atlamaya çalışmışlar :) şu andaki güncel fiyatı 37 lira
BP dener misin abi bir ara?
Ben en yakın (tek) istasyon 20 km olunca alamıyorum da bu aralar BP den. Corolla'da menzilde cidden fark etmişti..
BP bana da çok yakın yerlerde yok.olan istasyonda e5 yanyolda olunca pek giresim gelmiyor.ama gece vakti yollar boşken geçtiğimde alırım bir depo bakalım o nasıl olacak :)
BP bana da çok yakın yerlerde yok.olan istasyonda e5 yanyolda olunca pek giresim gelmiyor.ama gece vakti yollar boşken geçtiğimde alırım bir depo bakalım o nasıl olacak :)
Ben de Ankara'da denicem muhtemelen abi, dumandan belli olur zaten bende :)
mikelazi
09-11-2018, 15:37
shell 0 duman
bp topspeedde çok hafif duman
total sanki araba crdi değil tdi gibi duman.
total ile hiç işim olmaz.
opeti denemek istiyorum kısmet olmadı.
motorda-arabada shell