PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yabancıdan yabancıya arac

connectfun
24-12-2008, 20:36
arkadaslar hayırlısıyla işlemlere basladık en gec 3 5 ay içinde sırbıstan vatandaslığına geciyorum emin değilim ama aldığım bilgiye göre yurt dısından 1 arac getirtme hakkım varmıs veya tr de bulunan ma mb gibi plakada bulunan araclardan alabiliyormusum bu konu hakkında kesin bir bilgisi olan varsa anlatabilrmi ??
bide yabancıdan yabancıya araclara bakabilceğim sahibinden.com hariç önerebilceğiniz site varmı ???

Tunacan
24-12-2008, 20:42
http://www.araba.com/

connectfun
24-12-2008, 20:47
araba.com a baktımda bulamadım maalesef :(

connectfun
24-12-2008, 20:48
buldum pardon

connectfun
24-12-2008, 20:49
bu konuda net bilgileri olan arkadaslar vardır bilgilerinizi bekliyorum ???

Schumi
24-12-2008, 21:04
Çifte vatandaşların yabancıdan yabancıya araç hakkı yok bildiğim. Türk vatandaşlığından çıkmadığın sürece tabi.

DeNNis
24-12-2008, 21:08
ma mb plaka alman için tr vatandaşı olamazsın ve bu plakalardan almak için türkiyede çalışma iznin veya arabanın türkiyede sahibi olduğun bir şirketin üzerine olması gerekio. yapabileceğin tek şey yurt dışından araç alarak sende 6 ay türkiyede kullanabilirsin

connectfun
24-12-2008, 21:08
peki bu aracı her 6 ayda bir göturup getircem mi ??
sanırım 6 ay burda 6 ay orda kalıyormus onlar. onada alternatif olarak her 6 ayda bir babadan oğul ustune oğuldan baba ustune geciriyorlarmıs aracları öle bişey duydum ne kadar doru bilmiyorum
cifte vatandas olunca yabancıdan yabncıya arac alınmıyor yani :(

G_TT_I
24-12-2008, 22:09
artık aynı gumruge girip cıkmak zorundasın.

Al rahatca Sırp istanda bin, artık kimse almıyo eskiden cayyen vs. hep oyle alıyolardı şimdi onunda modası geçti.

olcay_bora
24-12-2008, 22:11
eniştem alman vatandaşı sıfırlarını ötv ve kdv vermeden alıyordu ama ikinci el de nasıl onu bilmiyorum

connectfun
24-12-2008, 22:17
sırbistanda alıp binme olayım olmaz cunku yılda 2 defa gidip gelsem toplam 2 3 hafta için arac almaya değmez.
0 lar zaten yaklasık olarak aynı fiyatta ordada ama araclar 2.ele düşünce muhtesem fiyat farkı oluyor anlamadım nedendir ??
ben e36 almayı düşünüyordum. cok uygun fiyattalar yaa orda ?? hatta burda me plaka beğendim birtane.

eleanor
25-12-2008, 00:22
hocam simdi o olayi ben yapicam kismetse yurt disindaki arabami tr ye getiricem hemen sana acikliyorum...yurt disinda vatandasda olmana gerek yok 3 yil ikamet ettikden sonra aracini gümrükden vergiden muaf bir sekilde getirebiliyorsun...yani 3 tane 1 yillik vize aldigin zaman vergilerden muafsin eger vatandasligin olursa yani sirp...iste o zamanda tr de dedigin gibi yabancidan yabanciya araba alip vergilerden yine muafsin..ben suanda 2000 honda civic coupe aldim ve onu tr ye getirme hakkim artik yasal olarak var...yani turkiye konsoloslugundan arac getirme icin belgelerimi aliyorum gümrükden sorunsuzca geciyorum ve tr de trafige isletiyorum olay bu...ben vatandasliga gecmedim...3 yil ikamet ettim sadece.vatandasliga gectiginde ise o olay tam emin degilim ama 3 yilda bir 1 tane yani benm gibi 3 yil beklemiyorsun yada 5 yilda 1 bitane getirebiliyrsun..saygilar

PimPCaR
25-12-2008, 09:30
benimde çifte vatandaslıgım var su anda fakat tr de yabancıdan yabancıya satılan arabalardan alamıyoruz. sadece yabancı ülkenin vatandaslığı olması gerekiyor alabilmek için malesefki..

Cehennem
25-12-2008, 09:44
Çifte Vatandaşlığım var ama yabacıdan yabancıya araba alamıyorum. Sadece Bulgaristandan araç alıp 6 ay burda kullanabiliyorum. Daha sonrasında 6 Ay orda kalması gerekiyo. babadan oğula felan satışı olmuyo ne yazıkki. Arabanın Geçmişi Gümrüklerde inceleniyo. Fakat 2 Araç alabilmen mümkünse İlk 6 ay birini diğer 6 ay birini ülkede kullanma hakkına Sahipsin.

Birde yurtdışında araç satın alabilmek için mutlaka en az 6 Ay orda ikamet etmiş olmanız gerekiyor.

Onun dışında Okul bırakma Kesin Göç ve %40 ın üzerinde özürü olan insanlar Araçlarını TR Plaka yapabiliyorlar.

connectfun
25-12-2008, 18:10
yabancıdan yabancıya arac alma olayı yattı anlasılan
2 arac alma olayıda kasıyor adamı :(

Onuralp
25-12-2008, 22:41
Ya peki bişi sorcam, biraz alakalı alakasız ama annem Kuçisa doğumlu. Nasıl çifte vatandaşlığa geçebilirim. O taraflar yavaştan AB'ye giriyorlar. Bu da bir avanataj tabi. Nasıl yapabilirim?

connectfun
25-12-2008, 23:58
bayağı uzun iş bastan söliğim. ilk önce memleketinde tanıdık varsa anenin oralı olduğunu kanıtlmak için gereken belgeler var onları kucistadan getirtmen lazım burda yeminli cevirtmene cevirtip notere onaylatman lazım sonra oraya yollaman lazım onaylanınca pasaport işlemleri baslıyor pasaport için basvurcan kucistada nasıl yurur bilmem ama biz sırbistana gidersek 1 hafatada alabilrmişik ama burdan basvuru yaptığımızda 1 2 ay suruyor almak. sonra kimlik almak için sırbistana gitmek gerekiyormus. sanırım sizdede aynı prosedur uygulanması lazım ??

Onuralp
26-12-2008, 00:32
Çok saol...

connectfun
26-12-2008, 00:33
bilgim bu kadar sadece bende yurt dısından arac getirenleri felan duydukca işgilleniyorum ama arac konusunda bir + sı yok sanırım çifte vatandaslığın

Tuner
26-12-2008, 02:26
Çift vatandaşların araba hakkı yani permi hakkı var ama bu hakkı kullanmakiçinde arabanın yanlış hatırlamıyorsam 3 yaşını dolmamış ve 1-1,5 yıl gibi süreyle türkiye dışında bulunduğun ülkede üzerine kayıtlı olması gerekiyor ve yine o arabayı ülkeye sokup TR plaka alman için diğer ülke vatandışlığından tamamen çıkıp Türkiyeye tamamen geri dönüş yapman gerekiyor. ama bu konudaki en iyi bilgiyi sırbistana gittiğin zaman Türk konsolosluğuna sor çünkü nerdeyse her yıl, yıl süreleri ve kuralları değiştiriyorlar.

onun harici 0 vergi ile veya 2.el bir aracı ülkeye sokmanın bir yolu yok var ama hepsi illegal yollar.

Cehennem
26-12-2008, 08:21
20 yaşın altındaki araçlar ın Tr ye girmesi yasak diye biliyorum. Belli bi süre orda ikamet etmiş olman gerkeiyo ki araç alabilme hakkına sahip olabilesin. Ayrıca 2 araç olayı aslında bazen çok mantıklı geliyor. yurt dışında inanılmaz düşük rakamlara çok iyi araçlar alabiliyosunuz.

ahk
26-12-2008, 08:22
yabancı vatandaşlar eger türkiye'de çalışma izni alıp çalışırlarsa (hangi iş olursa olsun) vergisiz araç alma hakları var yani yurt dışından değil burdaki bi bayiiden de araç alabilirsin. tabi aldıgın aracı sen ve eşin haricinde kimsenin kullanma hakkı yok. benim karşı komşum alman vatandaşı ve burda çalışma izni var ama böyle bi yola girmedi çünkü işlemlerle uğraşmak istemedi.
sadece bazı markalarda kar elde edersin onlarda pahalı araçlar onun haricinde hakı b.kunu geçmiyor.
eleanor bence bi araştır sadece 3 yıl kalıp vergisiz araç getiremiyorsun zaten 3 yaşından büyük araç ithalide yasak. eşim 28 sene yurt dışındaydı sınırsız oturma ve çalışma izni var ama genede vergisiz araç alamıyor.

DogukanB
26-12-2008, 22:08
http://www.berkay.com.tr/bolum.php?name=ilan&grid=1

34VTC26
07-01-2009, 13:31
bazı araclar tr plakalı ama yabancıdan yabancıya satılıyor dıyelımkı yurt dısından yabancı bırınden vekalet aldık satış yapabılırmıyız ? bıde tr plakalı bı arabanın 6 ay yurt dısına gırıs cıkıs olayı sacma degılmı tam bı bılgısı olan varmı ?

ahter
07-01-2009, 15:10
çifte vatandaş veya yabancı ülkede çalışma izniyle ikamet edip aldığı yabancı plakalı araçla Türkiyeye gelmek isteyenler, o ülkede aralıksız altı ay ikamet etmeli, böylelikle altı ay boyunca Türkiye sınırları içinde rahatça dolaşabilirler, süreyi geçerse cezası vardı sanırım. Bunun dışında başkasının aracıyla veya iki araç satın alıp ilk altı ay biriyle daha sonra diğeriyle Türkiyede kullanmak gibi bir imkan yok, yani araç sahibinin aracıyla birlikte 6 ay yurt dışında ikamet etmesi gerek, kapılardaki gümrük memurları günü gününe kontrol ediyor kaldıgınız günleri.

Ryhn
08-01-2009, 11:44
çifte vatandaş veya yabancı ülkede çalışma izniyle ikamet edip aldığı yabancı plakalı araçla Türkiyeye gelmek isteyenler, o ülkede aralıksız altı ay ikamet etmeli, böylelikle altı ay boyunca Türkiye sınırları içinde rahatça dolaşabilirler, süreyi geçerse cezası vardı sanırım. Bunun dışında başkasının aracıyla veya iki araç satın alıp ilk altı ay biriyle daha sonra diğeriyle Türkiyede kullanmak gibi bir imkan yok, yani araç sahibinin aracıyla birlikte 6 ay yurt dışında ikamet etmesi gerek, kapılardaki gümrük memurları günü gününe kontrol ediyor kaldıgınız günleri.

Yazicaklarimi benden once yazmissin.
1-Cifte vatandaslar Turkiyediki YABANCIDAN YABANCIYA araclari ALAMAZLAR.

2-Yurt disindan Turkiyeye kesin donus yapan Turk vatandaslarinin vergisiz olarak 1 arac getirme haklari vardir.

3-Turkiyeye 3 yasindan eski bir arac getiremezsiniz. (klasik arac statusunde olmadigi surece)

4-25 yasindan eski klasik statusune giren acalari turkiyeye getirebiliyorsunuz vergisini odedikten sonra tabi. (Detaylarini arastiriyorum)

5-Yurt disindan aldiigniz araci ancak 6 ay sonra Turkiyeye sokabilirsiniz ve sadece 6 ay suresince. Hatta 3 er ay olarak 2 parcada diye soylendi fakat ben son donemde incelemedim. Kontrol edilmesinde yarar var.

6-2 arac alirim birini ilk alti ay ikincisini diger 6 ay kullanirim olmuyor. Arac arac sahibi ile yurt disinda 6 ay gecirmis olmasi gerek sadece aracin 6 ay yurt disinda durmasi yetmiyor.

7-Turkiyeye aracla girerken arac pasaportunuza kayit ediliyor ve bir muhurlede ARAC KAYDI VARDIR ibaresi basiyorlar. Aracsiz Turkiyeden cikis yapamiyorsunuz.

8-Yani uzun lafin kisasi yabancidan yabanciya arac almak isteyen arkadaslar TURK VATANDASLIGINDAN CIKMASI GEREKMEKTEDIR. VE BANA HICBIR ARABA TURK VATANDASLIGIMDAN VAZGECIRTEMEZ!

ahter
08-01-2009, 14:42
güzel maddelemişsin, daha açıklayıcı olmuş.

benim merak ettiğim kardeşimde benim gibi çiffte vatandaş ve yurtdışında hem okuyor hem de şuanlık çalışmasada kendi adına bir ortakla açtığı şirkette çalışıyor gözüküyor. Bu şartlar onun Türkiye'ye araç getirmesine olanak sağlıyormu ve değermi?

Ryhn
18-01-2009, 21:17
Valla sole aciklayayim epeydir bende bakmadim kanunlardaki degismelere. Normalde yurtdisinda ogrenciler egitimleri bittirdikten sonra ulkeye donerken 1 arac getirme haklari vardi eger degismediyse tabi. Ama burda sizin ufak bir sorununuz olucak. Kardesiniz cift vatandas ve yurt disinda ogrenci statusunde degil calisan statusunde. Cunku yurt disinda konsoloslukta ya calisan olarak dosya actirabilir yada ogrenci olarak. Kardesinizin durumunu bilmiyorum. Konsoloslukta ogrenci dosyasimi var yoksa calisan dosyasimi? Bunun disinda ogrenci dosyasi varsa cift vatandaslarindan ayni statuden yararlanip egitimlari bittikten sonra ulkeye 1 arac getirme haklari varmi bilmiyorum. Bunun en iyi bilgisini konsolosluktan alabilirsiniz digecegim ama genelde konsolosluklarda bunun hakkinda bilgisi olan kisi bulmak zor oluyor. O yuzden turkiyede bunun arastirmasinin yapilip yurt disinda bulundugu ulkeden teyidini almak en iyisi olacaktir.