PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Basık araç muayene sorunu

bayramoglu
04-01-2018, 00:26
Selamun aleyküm abilerim kardeşlerim pazartesi günü aracımın muayenesi var sorunum arabam önden biraz basık fakat lastikle çamurluk arasına bir parmak giriyor kimileri geçer kimileri kalır dedi şansımı denesem bu halde geçermi? Birde arka tampondaki sis lambasına üçlü röleyle çakar modülü bağladık sökmesi biraz zahmetli arka sis lambasının ampulunu söksem hafif kusurlu geçermiş öyle diyorlar yoksa kalırmı. Kriterler belli biliyorum ama basık halde geçenler var rampa falan diyorlar bi akıl verseniz çok minnettar kalırım çünkü muayene ücreti falan derken yayları değiştirecek pek bütçem kalmıyor öğrenciyim. Teşekkürler şimdiden aracın şimdiki halini yüklüyorum.

https://preview.ibb.co/dEAjew/IMAG0163.jpg (https://ibb.co/iVWCXG)
free image hosting (https://tr.imgbb.com/)

bayramoglu
04-01-2018, 00:30
https://preview.ibb.co/hfQBRb/IMAG1194.jpg (https://ibb.co/iqsrRb)

gökberk
04-01-2018, 00:59
Ya herro ya merro deyip gireceksin zaten. Basıklık için de fren testi için rollera sürterse kalır tahminimce.
Bildiğim kadarıyla sis farı yanmazsa geçmez. Onu yaptır öyle dene en azından.

b.arica
04-01-2018, 01:03
Bende ibiza var 5 cm spor yayla geçti ve hafif kusur bile yazılmadı. Tamamen istasyondaki görevli ile alakalı bir durum. Yapacağın şey belli gözü karartıp gideceksin :)

Grimlord
04-01-2018, 01:29
O kadar basık değil gibi aslında. Lipi sökebiliyorsan sök, 2-3 cm daha kardasın :D

.::EmrE::.
04-01-2018, 03:34
Benim S2000 de coilover vardı, önce geçti sonra kaldı. Yani muayeneden cıktık, tam belgeleri veriyordu çalışan, istasyon müdürü kameradan izlemiş, bu arabayı nasıl geçiriyorsunuz diye geldi. Sonra çapraz teste aldılar, tabiki kaldı orda. Gittik yükselttik tekrar geldik falan. Anlayacağın ; tamamen istasyon ile alakalı. Ondan önceki muayenede geçmiştim mesela.

denizhandinc
04-01-2018, 07:52
Arac o kadar da basık durmuyor %99 gecer

razzmatazz
04-01-2018, 08:34
alttan kaldırınca yaylar boşa çıkıyorsa geçmiyor eski aracımda önden basmıştık yayları kesip ama amortisör milide kesilmişti bu şekilde boşa çıkmıyordu yaylar arkalarda sadece yay kesildi mil ellenmedi boşa çıktığı için kaldık muayneden birde ön lastikler dönüşlerde vs. davlumbaza sürtüyorsa ağır kusur bilgin olsun önden yüksek dursun diye geniş yanak lastik takmıştım ordan biliyorum :D

İbrahim33
04-01-2018, 08:36
emanet yay bul , buda başka bir fikir.

CenkB
04-01-2018, 09:01
Önceki aracımda lastik çamurluk arası 1.5 parmakdı. Rampaya almışlardı. Bu aracım 2 parmak rahat giriyor direk geçti.
Orduda muayeneye girmedim hiç ama basık araçla.

Şenol ertugan
04-01-2018, 11:53
arka sis yanmaması hafif kusur olarak geçer ampulu sökmen yeterli olacaktır basıklık muhabbetide ordaki görevliyle alakalı bi durum

bayramoglu
04-01-2018, 13:41
Sağolun varolun bugün öğrendim mühürlü app de geçmiyormuş bahsettiğim ince yazılı Beşiktaş app arka plaka bagaja silikonlu üzerine iple plakalık tutturup eski plakayı takarak kamufle etmeye çalışcam inşallah sorun olmaz

bayramoglu
08-01-2018, 09:40
Çapraza aldılar rampada sürtme olmadı basıklıktan hafif kusur olarak geçti fakat araç sınıfı belirtilmemiş maddesinden ağır kusurlu olarak kaldı kontrol ettiler önceki muayenelerde de gözükmüyormuş süpriz oldu sabah sabah...

mikelazi
08-01-2018, 11:05
alttan kaldırınca yaylar boşa çıkıyorsa geçmiyor eski aracımda önden basmıştık yayları kesip ama amortisör milide kesilmişti bu şekilde boşa çıkmıyordu yaylar arkalarda sadece yay kesildi mil ellenmedi boşa çıktığı için kaldık muayneden birde ön lastikler dönüşlerde vs. davlumbaza sürtüyorsa ağır kusur bilgin olsun önden yüksek dursun diye geniş yanak lastik takmıştım ordan biliyorum :D

aynen

alttan kaldırınca yay boşta kalıyorsa hayatta geçirmezler.zaten gayet mantıklı yaptıkları.

spor yayla hiç kalmışlığım yok.çapraz testebile geçtim.

biraderin uno spor yayı yok diye kestik,yay boşta kalmasın diyede mildende kısalttık.

sorunsuz geçtik.

bayramoglu
08-01-2018, 15:01
aynen

alttan kaldırınca yay boşta kalıyorsa hayatta geçirmezler.zaten gayet mantıklı yaptıkları.

spor yayla hiç kalmışlığım yok.çapraz testebile geçtim.

biraderin uno spor yayı yok diye kestik,yay boşta kalmasın diyede mildende kısalttık.

sorunsuz geçtik.
Sadece çamurluğa sürtüyormu diye baktılar hatta ön ek çatır çatır sürttü rampaya ama çamurluğa sürtmediği için hafif kusurlu geçti

akko
11-04-2019, 16:42
Sadece çamurluğa sürtüyormu diye baktılar hatta ön ek çatır çatır sürttü rampaya ama çamurluğa sürtmediği için hafif kusurlu geçti

muayenedeki rampa dedikleri tam nasıl bir olay? benim araçta da Eibach Pro-kit var(3,5cm) ama kafa biraz daha basık. bende merak ediyorum şuan bu yüzden.
gerçi muayene 2020 Ocak'ta ama konu denk geldi, merak ettim.

CemBerk
11-04-2019, 21:32
muayenedeki rampa dedikleri tam nasıl bir olay? benim araçta da Eibach Pro-kit var(3,5cm) ama kafa biraz daha basık. bende merak ediyorum şuan bu yüzden.

3.5 cm yayla bebekler gibi geçer kimse de laf etmez. Benim araçta 5cm sportline var üstüne birer bakla kesik. Aracı lifte kaldırdıklarında ön yaylar boşa çıkıyor o şekilde 1 hafta önce muayeneden geçtim. Araca bakan arkadaşa yardımcı olursanız o da size yardım ediyor kısaca.

akko
11-04-2019, 22:03
3.5 cm yayla bebekler gibi geçer kimse de laf etmez. Benim araçta 5cm sportline var üstüne birer bakla kesik. Aracı lifte kaldırdıklarında ön yaylar boşa çıkıyor o şekilde 1 hafta önce muayeneden geçtim. Araca bakan arkadaşa yardımcı olursanız o da size yardım ediyor kısaca.

Bazı istasyonların çok sıkıntılı olduğu söyleniyor :) zaten ürün TÜV onaylı normalde geçmemesi imkansız

MCN21
12-04-2019, 02:36
Bazı istasyonların çok sıkıntılı olduğu söyleniyor :) zaten ürün TÜV onaylı normalde geçmemesi imkansız

Ürün tüv onaylı olabilir ama lastik geniştir. Jantın et si farklıdır, spacer vardır askıya alınca sürter.

Yada spor yay alıp press yaptıranlar var.

Yani tüv onaylı ve geçmek zorunda diye bir durum yok. Kaldı ki bunlar olmasa bile bizim ülkede yine garantisi yok :D

akko
12-04-2019, 08:19
Ürün tüv onaylı olabilir ama lastik geniştir. Jantın et si farklıdır, spacer vardır askıya alınca sürter.

Yada spor yay alıp press yaptıranlar var.

Yani tüv onaylı ve geçmek zorunda diye bir durum yok. Kaldı ki bunlar olmasa bile bizim ülkede yine garantisi yok :D

O konularda haklısın ama benim araçta spacer vs yok. O yüzden sordum da neyse bakalım muayenede göreceğiZ :)

-Murat Özcan-
12-04-2019, 08:46
Muhtemelen geçer. Arkadaşın aracını götürdük bundan 3 cm daha basıktı sorunsuz geçti..

MCN21
12-04-2019, 10:54
O konularda haklısın ama benim araçta spacer vs yok. O yüzden sordum da neyse bakalım muayenede göreceğiZ :)

Senin kosullarinda gecmesi lazim. Aski yada rampa olayi araci capraz 2 tekere basacak 2 si bosta kalacak sekilde askiya aliyorlar. Davlumbaz veyaz camurluga surtuyorsa kaliyor. 3cm lik orjinal yay ile diger parcalarin orjinalse sorun yasamazsin. Fabrika da ona gore dizayn ediyor zaten.

akko
12-04-2019, 11:33
Senin kosullarinda gecmesi lazim. Aski yada rampa olayi araci capraz 2 tekere basacak 2 si bosta kalacak sekilde askiya aliyorlar. Davlumbaz veyaz camurluga surtuyorsa kaliyor. 3cm lik orjinal yay ile diger parcalarin orjinalse sorun yasamazsin. Fabrika da ona gore dizayn ediyor zaten.

teşekkür ederim bilgi için

bayramoglu
16-04-2019, 23:33

3.5 cm ile çok rahat geçer. sol tekerin altına rampa şeklinde takoz koyup üstüne çıkarttılar, direksiyonu tam sağa tam sola çevirip çamurluklara sürtme var mı diye elleriyle kontrol ettiler. araç yere fazla yakın diye hafif kusur yazdılar. mesafe yoksa bırakıyorlarmış öyle dedi. zincir takılabilir olması gerekiyormuş.

akko
17-04-2019, 07:25
3.5 cm ile çok rahat geçer. sol tekerin altına rampa şeklinde takoz koyup üstüne çıkarttılar, direksiyonu tam sağa tam sola çevirip çamurluklara sürtme var mı diye elleriyle kontrol ettiler. araç yere fazla yakın diye hafif kusur yazdılar. mesafe yoksa bırakıyorlarmış öyle dedi. zincir takılabilir olması gerekiyormuş.

Bilgi için çok teşekkür ederim dostum. Açıklayıcı oldu bu