Orijinalini görmek için tıklayınız : Satisi verilmemis arac
Arkadaslar merhaba, 2011 yilinda motorumu satmistim cocukluk haliyle satis vermedim ve bugun banka hesabplsrima haciz konmus toplam borçlardan dolayi, elimde ne motor ne ruhsat nede plakam var borcu odicem zaten mecburende ama ben bu aracı trafikten nasil men edebilirim bilen var mi ?
PiscocuK
28-12-2017, 19:10
Satisi nasil yaptiniz noter uzerinden mi? Yas 20 olarak gorundugu icin sorma geregi duydum
Satisi nasil yaptiniz noter uzerinden mi? Yas 20 olarak gorundugu icin sorma geregi duydum
Noter satışı yok galiba.
14 yaşında nasıl satış yapar o da ayrı dediğin gibi.
Elinde bir belge olmadan trafikten çekemezsin sanırım.
Bence çalıntı başvurusu yap polise. O tutanak ile belki birşeyler yapabilirsin.
alihan11
28-12-2017, 19:21
Noter satışı yok galiba.
14 yaşında nasıl satış yapar o da ayrı dediğin gibi.
Elinde bir belge olmadan trafikten çekemezsin sanırım.
Bence çalıntı başvurusu yap polise. O tutanak ile belki birşeyler yapabilirsin.
ruhsat sizin uzerinize olduğu icin keyfe keder cekebiliyorsun trafik şubeden. git derdini anlat düzgünce onlar yardimci olur zaten sonrada borcu kaparsın.
2013 yılında 19 yasındaymış :)
en basiti çalıntı ihbarı ver direkt çekme belgeli olarak trafikten çekiliyor.
aykutsafakyaman
28-12-2017, 23:15
Çalıntı ihbarı vericeksin şu durumda başka çaren yok.
kaan megi
29-12-2017, 00:20
çalıntı ihbarı vericek nolcak gönül rızasıyla parasıyla satmış motorunu motoru alan çocuğu otomatikman hırsız durumuna düşürücek
çalıntı ihbarı vericek nolcak gönül rızasıyla parasıyla satmış motorunu motoru alan çocuğu otomatikman hırsız durumuna düşürücek
Sattığı adam vergisini vermeyip, OGS-HGS kaçak geçip, belki kazaya karışıp kaçıp çok mu dürüst davranmış ki arkadaşa haciz gelmiş?
immortalboss
29-12-2017, 15:15
Trafiğe git güzelce derdini anlat.Aracı hurdaya çıkarmak istediğini söyle.Veya yakalama kararı çıkıyorsa çıkar.Aracı alırsın hurdasını satarsın veya trafikten men edilir başın ağrımaz.Ancak hızlı olmakta fayda var.Araç çünkü hırsızlık,kapkaç vs. herhangi bir olaya karışırsa direk suçlu pozisyonuna siz düşeceksiniz.
Skyhawk34
29-12-2017, 15:33
Trafiğe git güzelce derdini anlat.Aracı hurdaya çıkarmak istediğini söyle.Veya yakalama kararı çıkıyorsa çıkar.Aracı alırsın hurdasını satarsın veya trafikten men edilir başın ağrımaz.Ancak hızlı olmakta fayda var.Araç çünkü hırsızlık,kapkaç vs. herhangi bir olaya karışırsa direk suçlu pozisyonuna siz düşeceksiniz.
İşin tamamen özet bulmuş hali.
parayı verdiler hadi sende motor senin hayırlı olsun dedin yolladın sanırım ?
kaan megi
30-12-2017, 00:22
Sattığı adam vergisini vermeyip, OGS-HGS kaçak geçip, belki kazaya karışıp kaçıp çok mu dürüst davranmış ki arkadaşa haciz gelmiş?
böle durum olmasın diye noter satışı var arkadaş bi hata yapmış noterden satışı vermiyerek kim bilir kaç el değiştirdi motor çalıntı demek direk olarak kullanan kişinin hırsızlıkdan damga yemesine sebep olucak çözümü çalındı demek değil.
böle durum olmasın diye noter satışı var arkadaş bi hata yapmış noterden satışı vermiyerek kim bilir kaç el değiştirdi motor çalıntı demek direk olarak kullanan kişinin hırsızlıkdan damga yemesine sebep olucak çözümü çalındı demek değil.
İşi o kadar dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. Arkadaş notersiz satmış. Eğer motor el değiştirdi ise diğer alıcılar neden notersiz almış? Ruhsatta satıcı dışında bir isim yazıyorsa gerçekten sıkıntı. Hepsi kendini akıllı sanmış malesef. İhale kimde kalırsa, elinde patlar. Bu kadar basit.
Arkadaş bir şekilde motoru alamazsa, kimbilir haciz rakamı kaç tl Belki önümüzdeki 3 yıllık geliri ipotek altında şimdiden.
Çalıntı ihbarı dışında bir önerin varsa yazıver.
hddsheriff
30-12-2017, 08:32
E devletten bak bakalım sigorta yaptırmışlar mi ? Eğer yapılmamışsa muhtemelen bağlanmıştır otoparkın birinde yatıyordur.
Ruhsatı üzerine değil diye hgs ogs trafik cezası vs takmayan bir adamın altında ki motoru çalıntı diye almak mübahtır.
osmanaydo
30-12-2017, 09:26
Ben, gece gidip plakalarını sökmüştüm.
Arkadaş ertesi gün geldi satışı aldı.
Tavsiye değildir. :)
2 yıl önce babamın adına kayıtlı 2 adet mobylette vardı sadece bir tanesinin ruhsatı ve plakası mevcut 2 motorunda kendisinden eser yoktu emniyete gitti bu iki motorun kaydını sildirmek istiyorum dedi ordan bi form la birlikte toplamda 100-150 tl gibi maliyeye para yatırarak kayıtlarını sildirdi...motorların cc den dolayı vergisi yoktu ama geçmiş sigorta vs herhangi birşey çıkmadı...