Orijinalini görmek için tıklayınız : Gemi de Çalışm Hakkında
ottoman32
27-08-2017, 14:43
herkese merhaba, 2015 de pdr bölümünden mevzun oldum kpss ye girmeden ( kız uğruna ) koşarak askere gittim, ***** pdr de pek kısa dönem çıkmıyor, neyse yedek subay olarak gittik öndrn bi 15 temmuz gibi saçma birşey yaşadık sonra da kız gitti. Askerliği bitirdim geldim neyse kpss çalıştım sınava girdim 79 puan aldım yerleşirim diye umut ederken mülakat diye saçma sapan birşey çıktı ve puanım 60 a düştü kaldım, acayip ruhum bunalıyor babamın fırınında tezgah bekliyorum ama artık babamın eline bakmak istmiyorum. Özel okullara başvurdum tecrube istiyorlar, nasıl olcaksa artık kimse iş vermiyor, tecrube istemeyen dersaneler de 1400 tl veriyor mecburi olarak sonra 400 ü maaş yatınca elden vereceksin diyor ( felsefe mezvunları kabul ediyor istersen çalışma diye tehdit ediyorlar.) neyse uzun lafın kısası internette dolanırken bu gemi ilanlarını gördüm, yemek yapmayı acaip seviyorum, üniversite okurken aşçılık kurslarına falan gitmiştim. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba? Çalışan bir tanıdığı ya da kendisi çalışan?
dieselpower
27-08-2017, 15:12
benden sana ilk tavsiye Türk bi firmada çalışma..
Gemide çalışan bi arkadaşım uzun süre ailesinden uzak kaldığı için bırakmıştı.İmkan varsa başka işlere yönel
turbo&quattro
27-08-2017, 15:21
Herkesin yapabilecegi is degilm gemicilik. 6 ay dogru duzgun karada olmadigin zamanlar oluyor vs.. parasi iyi olabilir ama para = mutluluk degil her zaman.
ottoman32
27-08-2017, 15:21
evli değilim, çoluk çocuk derdi yok bu seneye kadar ( 7 yıldır ) ailemden uzak yaşıyordum zaten, Türk firmasın da çalışmadan demek istediğiniz ney acaba
ottoman32
27-08-2017, 15:23
Herkesin yapabilecegi is degilm gemicilik. 6 ay dogru duzgun karada olmadigin zamanlar oluyor vs.. parasi iyi olabilir ama para = mutluluk degil her zaman.
abi senin kara bize göre her türlü iyi tabi :) şaka bir yana denizi seviyorum yani göl var gerçi bur da ama :) ufak bi sandalımız var 3 güne bir binmeye çalışırım
dieselpower
27-08-2017, 15:27
Türk firmalarda maaşın sıkıntı oluyor geç yatırma, maaşı alamama vs gibi..
ottoman32
27-08-2017, 15:34
google a yazınca korktum ya milleti ne dolandırmışlar öyle
dieselpower
27-08-2017, 15:49
kendini gemiye bağlayacağına dilinde varsa thy nin 2. kaptan aday adayı diye bi program ona göz atmanı tavsiye ederim
Çat pat ing varsa git kabin memuru ol. Hem zor değil hemde maaşları fena değil.
Iş hakkında bir fikrim yok ama , referansları belli olmayan firmalara yönelmeyin . Çok samimi bir arkadaşım vardı bu işin çakallığına kaçtı Yakamoz Denizcilik ayağına milyon para vurdu :D
i-vtec07
27-08-2017, 17:16
Allah yardımcın olsun gemi işi zor bence bi tanidıgım 6 ayda 8 ayda bi ailesiyle görüşüyo tabi o makine dairesinde ve sağlam bi bölüm bitirdi en son 7500 dolar mı ne alıyodu aylık görüşemediğimiz için net aklımda diğil rakam . Trilyonda verseler ben yapmam o işi tek bi ömrümüz var onuda ailemle geçirmek tercihim herzaman .
Makina dairelerinde mühendis olarak çalıştım bir dönem.(Çarkçı olarak) Çalıştığım firma tr'nin isim yapmış firmalarından biriydi. Şöle bir durum var. Ben denize gidiyorum hadi görüşürüz diye bir durum yok. Eğitimleri var , sertifikaları var, Sınavları var. Yeterlilikleri var. Bu senin nerden baksan aşçı olarak çıksan bile. Birkaç ay zamanını ve bütçenden götürür. Ayrıca Gemi seni limanda beklemiyor gel katıl diye,sen bekliyorsun uygun katılacağın limanı. Türk firmaları iyi değil diye bir durum yok. İsim yapmış, sağlam Türk firmaları da var. Ancak evraklarında herhangi bir eksik olmasa bile ilk defa aşçılık yapacağın için bu firmalar ile görüşmende kabul etmeyebilirler. Referans isterler, karadaki aşçı olarak çalışmanı da göz önünde bulundururlar. Aşçı gemide çok önemlidir. Çünkü gemide diğer personelin damak lezzetini iyi tutmak zorundasın,başka yerden yeme şansları yok. Sürekli et,tavuk benzeri ürünler pişiriyorsun. Sebzeler , dolapta(sebzelik) bulunmasına rağmen 1hafta-10günden sonra yenmeyecek duruma geliyorlar. Hele ki benim gibi en kısa seferin 1aysa yani liman arası fazla ise sabah,akşam et ve türevleri,bakliyat yersin. Yapılacak iş mi dersen karada seni bağlayan birşey yoksa belli bir döneme kadar yaparsın. O da nedir belli bir birikim. Yalnız bir söz vardır gemicinin parası puldur derler. Çünkü bilmediğin limanlarda duruyorsun , çıkıyorsun , geziyorsun. Hiç harcamadım desen bile 200-300 doların gidiyor. Kendini kaptırırsan maaşı bile bırakabilirsin. Maaşları da o kadar yüksek düşünme. 10-20 bin dolarlar filan havalarda uçuşuyor. Türk şirketleri için kaptan ve baş mühendis maaşları 10 000 dolar gibidir. O da kimyasal yük taşıyorsan veya tankerlerde çalışıyorsan (özel sınıf gemi). Aşçı maaşı da şirkete göre çalıştığın gemi sınıfına ve liman durumuna göre 1500-3000usd arasında değişir. Benim çok iyi yabancı dilim var, yabancı şirketlerde veya Cruise gemilerinde çalışırım dersen daha zorlu bir yol ve çaba seni bekliyor. Maaşları tabi daha yüksek olur. Ama iş görüşmesi yapmak için yurt dışına çıkarsın. Diğer yandan değinilmiş Thy'nin yardımcı pilot alımı için açmış olduğu eğitimler var, IELTS veya TOEFL yeterlilik puanın varsa birkaç elemeden sonra yardımcı pilot adayı olabiliyorsun. Bir yandan da sağlık durumuna dikkat etmelisin, önemli.Bu eğitimde yaklaşık 2yıllık bir süreç. Elemelerden sonra kalırsan eğer eğitim süresi boyunca aylık 3bin lira yatırıyolar. Daha sonra yardımcı pilot olarak yanlış hatırlamıyorsam 13500 gibi bir maaş ile işe başlıyorsun. Bu eğitim masrafını senden kesiyorlar cüzi olarak. Burada da sözleşmeye tabisin. Ben bu işi yapmayacağım sevmedim dersen THY'na bir daire parası ödersin. Çalışma koşulları denizciliğe göre daha elverişli olduğu kesin.
çok kilit bi soru sormak istiyorum. ilanı, kızı mızı boşverin.
HAYALİNİZ NE?!
ottoman32
27-08-2017, 20:08
yorumlarınız için çok teşekkürler, sabahtan beri araştırıyorum bende pek yapılacak iş gibi durmuyor :) hayalim belli çocuklarla iç içe olmak en son boynu bükecem 1000 lira 1000 liradır diyip dersaneye başlamaya niyet edeceğim
Gimifayf
27-08-2017, 21:34
Çat pat ing varsa git kabin memuru ol. Hem zor değil hemde maaşları fena değil.
Turk Hava Kurumu universitesi kabin memurlugu mezunu arkadasim 1.5 yildir havayollarina basvuruyo ingilizcesi olmasina ragmen DAYISI olmadigi icin is bulamiyo. Meslegi bu olan birisi bu islere alinmiyorsa sizin dediginiz biraz zor malesef...
volume81
27-08-2017, 21:35
Iş hakkında bir fikrim yok ama , referansları belli olmayan firmalara yönelmeyin . Çok samimi bir arkadaşım vardı bu işin çakallığına kaçtı Yakamoz Denizcilik ayağına milyon para vurdu :D
Bana iş teklifi gelmişti o firmadan sanırım :D
bi ara bende lan acaba mı felan dedim sonra biraz araştırınca sallamadım :D
herkese merhaba, 2015 de pdr bölümünden mevzun oldum kpss ye girmeden ( kız uğruna ) koşarak askere gittim, ***** pdr de pek kısa dönem çıkmıyor, neyse yedek subay olarak gittik öndrn bi 15 temmuz gibi saçma birşey yaşadık sonra da kız gitti. Askerliği bitirdim geldim neyse kpss çalıştım sınava girdim 79 puan aldım yerleşirim diye umut ederken mülakat diye saçma sapan birşey çıktı ve puanım 60 a düştü kaldım, acayip ruhum bunalıyor babamın fırınında tezgah bekliyorum ama artık babamın eline bakmak istmiyorum. Özel okullara başvurdum tecrube istiyorlar, nasıl olcaksa artık kimse iş vermiyor, tecrube istemeyen dersaneler de 1400 tl veriyor mecburi olarak sonra 400 ü maaş yatınca elden vereceksin diyor ( felsefe mezvunları kabul ediyor istersen çalışma diye tehdit ediyorlar.) neyse uzun lafın kısası internette dolanırken bu gemi ilanlarını gördüm, yemek yapmayı acaip seviyorum, üniversite okurken aşçılık kurslarına falan gitmiştim. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır acaba? Çalışan bir tanıdığı ya da kendisi çalışan?
senin bahsettiğin yada benim anladığım "cruise" gemileri, bunlar apayrı dünya. Turizm-otel mezunlarının bazıları bir hevesle tercih ediyor; çalışma koşulları firmadan(line'dan) firmaya değişiyor, genel olarak düşük maaş ve tip üzerine odaklanılır, teoride yüksek tip kalır gibi duruyor ama bazı firmaların öyle kurnaz prensipleri var ki alt kademenin eline bir şey kalmıyor. Ben senin için pek tavsiye etmem bunu.
bunun yanında; kuru yük, tanker, roro, vb gemilerde çalışabilirsin ancak bunlar için senin mezuniyet bölümünün bir getirisi yok, sıfırdan gidip STCW, liman cüzdanı, sağlık vs belgelerini alacaksın ve halk arasında bilinen "miço" olarak gemiye çıkıp belli süre çalıştıktan sonra kağıtlarını yükselterek maaşın da yükselir ve bu şekil çalışırsın. başlangıç 800 dolar gibi düşün, kontrat süreleri 3 aydan 6 aya göre değişir, bazı firmalar ekstra ücretler verebilir ama şuan denizcilik piyasası ***** krizinden kurtulamadığı için (8. senesi) ekstra veren firma yok gibi, maaşını gününde alabilirsen süper.
<benim sana tavsiyem karada mezun olduğun bölüm üzerinden iş bulman. her sene senin gibi bir çok arkadaşı karaya yönlendiriyorum. Denizcilik, Gemicilik zor iş. Bu saatten sonra sana gereksiz macera olur.
Turk Hava Kurumu universitesi kabin memurlugu mezunu arkadasim 1.5 yildir havayollarina basvuruyo ingilizcesi olmasina ragmen DAYISI olmadigi icin is bulamiyo. Meslegi bu olan birisi bu islere alinmiyorsa sizin dediginiz biraz zor malesef...
Benim de dayım yok ama benim başvurum kabul edildi. Eleme sürecini de başarıyla atlattım. Ben çalışmaya başlamak yerine askere gitmeyi tercih ettim ve işbaşı yapmadım.
Benim de dayım yok ama benim başvurum kabul edildi. Eleme sürecini de başarıyla atlattım. Ben çalışmaya başlamak yerine askere gitmeyi tercih ettim ve işbaşı yapmadım.
edit geri gelsin :)
Bu süreci tamamladığımda yaşım 29 ve askere henüz gitmemiştim. mevcutta bir yerde de çalışıyordum.
canozgur106
28-08-2017, 00:25
@sweetcaptain bu arkadaşa ulaş kendisi bu işi yapıyor fikir alışverişi yapabilirsin
Emre-Dylan
28-08-2017, 01:06
çok kilit bi soru sormak istiyorum. ilanı, kızı mızı boşverin.
HAYALİNİZ NE?!
Hayaller karın doyurmuyor be kardeş...
anıl turan
28-08-2017, 09:05
selam, asagidaki linkleri bir incele istersen
Nasıl gemiadamı olunur? Gemiadamı nedir? Gemi adamı maaşı ne kadar? (http://www.denizhaber.com.tr/nasil-gemiadami-olunur-gemiadami-nedir-gemi-adami-maasi-ne-kadar-haber-58459.htm)
Nasıl Gemi Adamı Olunur - UZMANTV (http://www.uzmantv.com/konu/nasil-gemi-adami-olunur)
yaklaşık 4 senedir yabanci bir firmanin kirada gemilerini işletiyorum, yinede sana yardımcı olabilir veya yonlendirebilirim.
P.S.: ikinci linkteki ne yazikki benim :)