Orijinalini görmek için tıklayınız : Meyve Aromalı Bira
SinanAdalı
24-08-2017, 01:15
Geçen gün kabin memuru bi arkadaşım belçika'dan '' Somersby Apple Cider '' adında bira getirmiş. Tatmaz olaydım, harika bi tadı var. Bizim içtiğimiz hiç bir birayla alakası yok aroma ve tat en üst seviyede çok dikkat edildiğinde alkol tadını anlayabiliyorsunuz. Alkol oranıda %4.5 idi. Önüme 15 tane getirseler soda gibi içerdim öyle harikaydı. Türkiye'de satışı yok sanırım internette denk gelemedim. Sizinde bu tarz aromalı içtiğiniz hangi biralar var ? ya da nerede bulabiliriz istanbul'da ? Bu marka kadar olmasa da kıyıda köşede herkesin bilmediği tekellerde enteresan biralar vardır belki :)
Revolution
24-08-2017, 01:20
14.4 var başarılı ve sağlam :D
ahmetbaha-drs
24-08-2017, 01:20
Carrefour Gurmelerde vardı Somersby Apple, İstinyepark Pazarında MacroCenter'ın karşısında bir içki dükkanı var oradada değişik biralar mevcut onun dışında Metro marketlerde çok enteresan markalar bulabilirsin.
SinanAdalı
24-08-2017, 01:49
14.4 var başarılı ve sağlam :D
denicem dostum :D
Carrefour Gurmelerde vardı Somersby Apple, İstinyepark Pazarında MacroCenter'ın karşısında bir içki dükkanı var oradada değişik biralar mevcut onun dışında Metro marketlerde çok enteresan markalar bulabilirsin.
Sen neler diyorsun :D :D yarın bakıyorum hemen.. tavsiye ediyorum dicem satıldığı yeri biliyosan denemişsindir :D eyvallah
Revolution
24-08-2017, 01:51
denicem dostum :D
Sen neler diyorsun :D :D yarın bakıyorum hemen.. tavsiye ediyorum dicem satıldığı yeri biliyosan denemişsindir :D eyvallah
alkol oranı yüksek dikkatli olmak lazım ;)
SinanAdalı
24-08-2017, 01:53
alkol oranı yüksek dikkatli olmak lazım ;)
%14 gibi bişey gördüm, hamur alışık :D amaç değişik güzel tatlar bulmak
hoegaarden
weihenstephan
leffe
samuel adams
guiness
guiness hariç bunlar yumuşak ve aromatik biralar. yumuşak derken su miller gibi vs. su gibi tatsız değil yoğun tabi. fakat acı yada keskin değil. çünkü tuborg,efes,carlsberg,erdinger,bomonti gibi lager türde değiller.
bunların hepsi migros ve carrefourlarda var. rock'n rolla şubelerinde weinhstephaner ve hoegaarden fıçıları bile var. ayı pub şubelerinde de baya çeşitli avrupa biraları tadabiliyosunuz
mügeanlı halt etmiş techturkey yanında
Yanlışım varsa düzeltin ama cider elma şarabı olmuyor muydu? Bir kere bende bira sanıp aldım ama evde araştırdığımda elmanın fermantasyonundan yapıldığını öğrendim. Ama tadı cidden efsane. Bu arada farklı markalarını Macro Center, büyük Migroslar ve büyük Carrefourlarda bulabilirsin.
tuborg candır boşverin aromalı birayı :)
aromali bildiğim yokta,efes white ale hosuma gıtmıstı bayağı,içimi çok rahat.
fiyatlar ne durumda o istinye parktaki yerde ? istinye park denince bi adım geri çekiliyorum çünkü :D
M U R A T
24-08-2017, 08:19
bende kendi biramı yapmaya başlayacağım varsa kendi birasını yapan malt tavsiyesi alabilirim
altugkocer
24-08-2017, 09:12
Arkadaşlar kendiniz yapın biranızı, çeşit çeşit bira kitleri var. Bir süre sonra hobi haline geliyor zaten :D
https://i.hizliresim.com/LnrE8o.jpg (https://hizliresim.com/LnrE8o)
Pilsner, export pilsner, american pale ale, woodford wherry ve hatırlayamadığım bir kaç kit daha yaptım. Hepsinin ayrı ayrı tatları var.
Şerbetçi otu, şeker, malt özü, maya kombinasyonlarıyla bile bir kitten farklı farklı tatlar almak mümkün.
Yaptığım biralardan bazıları.
https://i.hizliresim.com/WQ5Eam.jpg (https://hizliresim.com/WQ5Eam)
https://i.hizliresim.com/YN0JR2.jpg (https://hizliresim.com/YN0JR2)
https://i.hizliresim.com/mkB5Z8.jpg (https://hizliresim.com/mkB5Z8)
https://i.hizliresim.com/dGp0ED.jpg (https://hizliresim.com/dGp0ED)
NOT: Evde bira yapmak yasaldır. (1 yılda 350 litreye kadar :) )
abicim bununla kim uğraşır yahu :D
şahsen ben evde bira içmiyorum.metroda 24 lü paket var , tanesi 5 .5 a geliyor,hesaplı oluyor.
Hadi evde yaptık diyelim dışarı cıktıgımızda nası soğuk tutacam ben o birayı :)
Bende kendim yapıyorum. Yaparken ayrı, içerken ayrı haz alıyorum.
Tavsiye ederim..
altugkocer
24-08-2017, 09:19
abicim bununla kim uğraşır yahu :D
şahsen ben evde bira içmiyorum.metroda 24 lü paket var , tanesi 5 .5 a geliyor,hesaplı oluyor.
Hadi evde yaptık diyelim dışarı cıktıgımızda nası soğuk tutacam ben o birayı :)
Ben şu an 2.2 TL'ye mal ediyorum 1 şişe biramı. Ayrıca kendi yaptığın birayı içtikten sonra ticari biralar asit yığını gibi geliyor :D
Ayrıca bununla soğuk tutarsın biranı :)
https://i.hizliresim.com/vp9RGA.jpg (https://hizliresim.com/vp9RGA)
_driver_
24-08-2017, 09:26
Yanlışım varsa düzeltin ama cider elma şarabı olmuyor muydu? Bir kere bende bira sanıp aldım ama evde araştırdığımda elmanın fermantasyonundan yapıldığını öğrendim. Ama tadı cidden efsane. Bu arada farklı markalarını Macro Center, büyük Migroslar ve büyük Carrefourlarda bulabilirsin.
Doğrudur cider markalı elma şarabı var gazlı şarap diye geçer. şirince üretimi aynı fabrikanın rangers adı altında karadut çilek vs. Çeşitleri de mevcut. migrosta gördüğünüz vincent meyveli şarapları üreticisinin ürünü
kreek tavsiye ederim ben, vişneli. Yine belçikadan gelir, kabin memuru arkadaşından bi rica et meyve tadini seviyorsan.
serkanokan
24-08-2017, 09:50
Cider genellikle elmadan üretilir, ingiltere'de çok severler hatta 2.5lt'lik pet şişelerde bile satarlar. Şarap-bira arasında ama biraya daha yakın bir karakteri var.
İlk şişenin tadı çok güzel gelir ancak ikinci şişeden itibaren baymaya başlar. Burada biraya göre daha ucuz olduğu için, İngilteredeki tüm evsizler cider içip bizdeki şarapçı kafasında takılırlar.
Bende Smirnoff ICE (Limon Vokdaklı cider) çok seviyorum, nedendir bilmem ama ülkemizde çok kaliteli mekanların yurtdışından getirdiği hariç pek bulunmuyor, atmasyonmudur bilmem ama bu tür ürünlerin ülkemizde yasak olduğunu söylemiştir bir Gurme.
birde bira sevenler için özellikle yaz sıcağında Shandy tavsiye ederim (7up,Sprite,Fruko karışımlı bira, karışımın oranını siz belirleyin ve çok uzatmadan asiti kaçmadan tüketin) yazın 10 numara, hafif ve resmen atesş düşürücü :)
Bende Smirnoff ICE (Limon Vokdaklı cider) çok seviyorum, nedendir bilmem ama ülkemizde çok kaliteli mekanların yurtdışından getirdiği hariç pek bulunmuyor, atmasyonmudur bilmem ama bu tür ürünlerin ülkemizde yasak olduğunu söylemiştir bir Gurme.
birde bira sevenler için özellikle yaz sıcağında Shandy tavsiye ederim (7up,Sprite,Fruko karışımlı bira, karışımın oranını siz belirleyin ve çok uzatmadan asiti kaçmadan tüketin) yazın 10 numara, hafif ve resmen atesş düşürücü :)
Smirnoff ice efsane biseydi abi tadı damağımızda bırakıp yasaklandı dediler. Bursa'da tekelde arkadaş bulmuştu kalktık gittik ice içmeye :D
Smirnoff ice efsane biseydi abi tadı damağımızda bırakıp yasaklandı dediler. Bursa'da tekelde arkadaş bulmuştu kalktık gittik ice içmeye :D
Adana'da North Shields adında bir cafe var uçuk pahalı olmasada adana şartlarına göre pahalı sayılır oraya uzun süredir gitmiyorum ama en son gittiğimde halen vardı Adanaya gelecekler için tavsiye ederim.
ben Adana incirlik üssü'den bir tanıdığıa 24lü paket halinde çıkartıyorum (klişe amerikan paket) Party pack mi ne yazıyordu üzerinde 44usd, evet biliyorum şaka gibi bir rakam :)
son 6-7 aydır hastayım (tansiyon, kaygı bozukluğu vs) ilaçlar yüzünden içemiyorum :(
Ben bizim evin ordaki carrefourda sürekli denk geliyorum. Muhtemelen bir çok şubesinde bulunabilir.
onursumer
24-08-2017, 10:22
benim evde son iki sise kalmis olmasi lazim , artik eskisi gibi bende goremiyorum yasaklanmissa saka gibi
GokhanRS
24-08-2017, 11:46
Ben şu an 2.2 TL'ye mal ediyorum 1 şişe biramı. Ayrıca kendi yaptığın birayı içtikten sonra ticari biralar asit yığını gibi geliyor :D
ben şuan 1.5 tl ye şişe birayı, 2.2 dediğin rakama 1.5 litrelik birayı satın alıyorum :D
gözünü seviyim gavurya ülkelerin :D
Ben bizim evin ordaki carrefourda sürekli denk geliyorum. Muhtemelen bir çok şubesinde bulunabilir.
Hadi ya bı bakayım o zaman :)
altugkocer
24-08-2017, 12:47
ben şuan 1.5 tl ye şişe birayı, 2.2 dediğin rakama 1.5 litrelik birayı satın alıyorum :D
Dur abi bizi kıskanacaklar yine :D eyyyyyyyy gavurya sen kimsin ya
noVankel
24-08-2017, 12:51
adaş butikbira kiti mi?
benimde fermentede şu an bakalım ne çıkacak?
bu arada yurtdışından gelecek arkadaş falan olursa bizim malt özleri baya ucuza geliyor.
altugkocer
24-08-2017, 13:03
adaş butikbira kiti mi?
benimde fermentede şu an bakalım ne çıkacak?
bu arada yurtdışından gelecek arkadaş falan olursa bizim malt özleri baya ucuza geliyor.
Yok internette buldum görseli, kipa dan almıştım ben bu tarz bir şey. Birkaç buz kalıbı koydun mu oldukça işe yarıyor.
Bende 4 kasa stok var, baya idare eder ama sonra ne kurcam daha karar vermedim.
Aynen yurt dışında çok ucuz bira kitleri ama sıvı ve ağır :) getirmeye pek yanaşmıyor arkadaşlar :D
altugkocer
24-08-2017, 13:03
Yok internette buldum görseli, kipa dan almıştım ben bu tarz bir şey. Birkaç buz kalıbı koydun mu oldukça işe yarıyor.
Bende 4 kasa stok var, baya idare eder ama sonra ne kurcam daha karar vermedim.
Aynen yurt dışında çok ucuz bira kitleri ama sıvı ve ağır :) getirmeye pek yanaşmıyor arkadaşlar :D
edit: kit butikbira kiti evet
HondatugraL
24-08-2017, 13:38
müge hanımda kayıpları burdan buluyor zaten
SULTANOGLU
24-08-2017, 14:58
Ben 2.5 yil once mr.beer marka kitle basladim. 2 kere kit yaptiktan sonra hemen arpadan yapmaya gectim. Su an arpa dan ve bugdaydan direk bira yapiyorum. Tuborg efes eglencelik oldu. Kendi biralarima kiyamiyorum resmen.
SULTANOGLU
24-08-2017, 16:04
Bu arada aramizda.kendi birasini yapanlarla bir gun bulusup tadim yapabiliriz gibi bisey geldi aklima :D
M U R A T
24-08-2017, 16:22
Bu arada aramizda.kendi birasini yapanlarla bir gun bulusup tadim yapabiliriz gibi bisey geldi aklima :D
ben bir yapayım güzel olursa paylaşırım
arabasızadam
24-08-2017, 16:30
Üzdün beni ,biz 7 liradan içiyoruz bide fazla tüketiyorum masraflı oluyor ,bi ara kit alıp evde yapmayı deniycem.
Süper bir fikir,
birebir aynı düşüncede yurtdışında bir festivalde tadım yarışmasında sarhoş olmuştum bedavaya :) ama cidden size birşey diyimmi Belçika biranın yeri,millet almanı,hollandalıyı vs biliyor hepsini ezberlemiş biri olarak şahsen ben Belçikanın üzerine tanımam.
Antalyalogy
24-08-2017, 16:44
Ben 2.5 yil once mr.beer marka kitle basladim. 2 kere kit yaptiktan sonra hemen arpadan yapmaya gectim. Su an arpa dan ve bugdaydan direk bira yapiyorum. Tuborg efes eglencelik oldu. Kendi biralarima kiyamiyorum resmen.
Selam,
Bir konu açsanız da biz de faydalansak tecrübelerinizden. :D
turbo&quattro
24-08-2017, 17:16
Cider da malt ve hop olmadigindan bira sinifinda degil, sarapta degil. Bir nevi alkollu elmali bir icecek diyebiliriz. Tr yi bilmiyorum ama burada craft biralar asiri populer. Degisik alkol oranlarinda, degisik aromalarda genelde ufak sehirlerin bira ureticileri. Budweiser, bud, miller yada import herhangi bir bira artik tuketilmiyor gibi. Smirnoff ice genc kiz icecegi diyorlar. Genelde alkol tuketemeyen genc kizlar yada ergenler. Sizler nesini seviyorsunuz bide bulmaya calisiyorsunuz bide buldunuz dunya para veriyorsunuz anlamiyom ;)
vayyy mike ne güzel olmuş konu bende bi bira içtim geçenlerde daha dogrusu bi arkadaş içiyodu şişesi ve rengi hoşuma gitti bi yudum aldım sonra da bi şişe içtim çok hoşuma gitti ama ismini unuttum :D açık sarı bi rengi limoni bi tadı var dı :D
GokhanRS
24-08-2017, 17:35
Ice burda da var çocuklar satın alıyor haklısın o konuda. Sirplar rakıyı seviyor zaten. 55 60 derece kiraz erik vs rakısı candır :)
MetalliHead
24-08-2017, 17:51
Selcuker Selcuk
- YouTube (https://m.youtube.com/channel/UC1OkWBDOS8UqGuPmyzeOf_A) şöyle bir youtube kanalı var . evde çeşitli içkilerin yapımını anlatıyor . bir göz atmanızı öneririm
SULTANOGLU
24-08-2017, 18:38
ben bir yapayım güzel olursa paylaşırım
Hangi kitten yapiyorsunuz su anda ?
Selam,
Bir konu açsanız da biz de faydalansak tecrübelerinizden. :D
Daha onceden.bir konu vardi fakat kapatildi o sebepten sonrada tekrar acilmadi. :(
SULTANOGLU
24-08-2017, 18:39
Süper bir fikir,
birebir aynı düşüncede yurtdışında bir festivalde tadım yarışmasında sarhoş olmuştum bedavaya :) ama cidden size birşey diyimmi Belçika biranın yeri,millet almanı,hollandalıyı vs biliyor hepsini ezberlemiş biri olarak şahsen ben Belçikanın üzerine tanımam.
Bu sene aslinda istanbul macka kucuk ciftlik parkta yapildi hatta cokta guzeldi. Bence asiri keyifli ortamlar herkesin amaci ayni farkli bir sey uretmek yapmak :) ayni araba toplatilari gibiydi
Cider da malt ve hop olmadigindan bira sinifinda degil, sarapta degil. Bir nevi alkollu elmali bir icecek diyebiliriz. Tr yi bilmiyorum ama burada craft biralar asiri populer. Degisik alkol oranlarinda, degisik aromalarda genelde ufak sehirlerin bira ureticileri. Budweiser, bud, miller yada import herhangi bir bira artik tuketilmiyor gibi. Smirnoff ice genc kiz icecegi diyorlar. Genelde alkol tuketemeyen genc kizlar yada ergenler. Sizler nesini seviyorsunuz bide bulmaya calisiyorsunuz bide buldunuz dunya para veriyorsunuz anlamiyom ;)
Kultur farki haci abi bu bahsettigin durum. Bosnada da raki meshurdur,icmeye kalksan icemezsin. Onlarda bizim rakı mizi sevmiyolar gibi gibi. (Y) + olarak birada hollanda birasi Bavaria'yi tek gecerim. Wheinstephaner vs halt etmis. Tabi damak tadi herkesin farkli.
SinanAdalı
24-08-2017, 20:01
Hahahaha.. abi cok organize ve çeşitli bi topluluğuz :D
SinanAdalı
24-08-2017, 20:03
***** güzide ülkemizde pek çeşit bulamadığımızdan tadı güzel olanları ayıklıyoruz öyle sizin oralardaki gibi yok burda napalım :D Ağır ezdin bide..
özet olmuş..
aynen Craft biralar tutuluyor,Cider pek içilen birşey değil.
birde mevsimlik biralar var yaza kışa özel.
karışık biralar genelde gençlere hitap ediyor..
İbrahim33
24-08-2017, 20:21
Valla bir birasever olarak değişik tatlara meraklıyımdır. Ama hangi birayı denesem dönüp dolaşıp tuborg malt'a dönüyorum.
SinanAdalı
24-08-2017, 20:29
Valla bir birasever olarak değişik tatlara meraklıyımdır. Ama hangi birayı denesem dönüp dolaşıp tuborg malt'a dönüyorum.
bende elbet bomontiye dönüyorum ama bu sevgiyide büyütmek lazım :D bira kültürü iyidir :D
evde adam akıllı stout veya doppelbock yapmak mümkü mü? malu.m bulması biraz zor oluyor hazırlarını bile
Talih.b16
24-08-2017, 20:57
Lager veya ale ne olursa olsun bizim damak tadımız farklı.
Dünyada içilen biraların çoğunu içtim.hatta birkaç yerel burada içtim.
Corona, budw. Heineken, guinnes, carlsbeg bunlar bizim damak tadımıza pek uymuyor bence, biz daha çok aldante denilen tarzda içecekler yemekler seviyoruz.
Hafif olmasına rağmen miller tad olarak bize yakın.
Diğerleri bana çok arpa aroması veriyor.
Yeni favorim efes malt, şeker hastasıyım illa içeceksen malt iç dedi doktor.
Bence tadı aroması çok iyi.
Eskiden gusta vardı oda güzeldi hala varmı bilmiyorum.
turbo&quattro
24-08-2017, 22:16
Aslinda bu konu burada kalsin gerek bira gerekse sarap vs paylasimlari icin. Ben meslegim geregi cok ilgiliyim, arastiriyorum, tadiyorum, brewery lere, vinyard vs gidiyorum surekli. Ogrendiklerimi paylasabilirim/paylasabiliriz :)
SULTANOGLU
24-08-2017, 23:44
evde adam akıllı stout veya doppelbock yapmak mümkü mü? malu.m bulması biraz zor oluyor hazırlarını bile
Abi gayet mumkun en son yaptigim tam bock omamakla beraber cogu ozelligini tasiyordu. Isli ve bildigin koyu bir biraydi. Ben tabi kendi receteme gore yaptim bunu ama siz direk kit alip hazir malt ile kolayca bock ve stout yapabilirsiniz.
HondatugraL
25-08-2017, 03:54
hepsini dene tarafını seç diyorsun yani :D
hocam size katılıyorum Smirnoff Ice kesinlikle yumuşak bir içecek hatta çocuk içeceği bile diyebilirsin ama insanın zevkine kim karışabilirki? :)
şu amerikalılar halen ego tatminsizliğini aşamadı, yooo broo thats fuckin gay, o gey bu gey sürekli maço erkek olma,güçlü erkek olma , sert erkek olma davasında , kanıtlamasında, sana birşey diyiimi onların bu düşüncesi gey :)
adamlara kalsa sex on the beach gay, smirnoff ice gay, malibu gay, Baileys gay yani çok klişe ama kalitesiz laflar bunlar merak etme orda doğmuş 23 yıl yaşamış biri olarak gayet iyi biliyorum tipleri :)
sen kaç yılında gittin bilmiyorum zamanında hatch back arabada gaydi noldu? japon arabada gaydi noldu? :)
diyorum ya kabul ediyorum saydığım onca içki yumuşak içimli içki ama bu beni kızmı yapar gaymi kardeşim? şaka gibi yorum :)
adana'da buranın hası yerlisi sabahın 4-5inde ciğere oturup bir şişe rakısını içmesiyle ünlüki buna bende dahilim, evimde jack,chivas, onu geçtim incirlikten hediye gelen stagg JR.Barrel proof bourbon'da var inan chivas yanında şurup kalır.
şimdi ben bunları yapınca sağ taşşağım 100kg sol 105kgmu oldu , Clint eastwoodmu oldum hayırdır? :)
M U R A T
25-08-2017, 08:18
Hangi kitten yapiyorsunuz su anda ?
coopers lager yapacağım
Tholl-ga
25-08-2017, 08:44
vayyy mike ne güzel olmuş konu bende bi bira içtim geçenlerde daha dogrusu bi arkadaş içiyodu şişesi ve rengi hoşuma gitti bi yudum aldım sonra da bi şişe içtim çok hoşuma gitti ama ismini unuttum :D açık sarı bi rengi limoni bi tadı var dı :D
sen FG den baska birşey içermisin :D Aps
Seda Sayan'ın gençliği ısmarlamıştır :D
noVankel
25-08-2017, 09:06
valla benim nacizane önerim eğer tatil veya iş için prag'a giderseniz u medvidku diye bir birahane var eski;amerikada çok içilen budwieser birasının sahiplerinin çekte bira yapmayı öğrendiği yer.. servis yapan güler yüzlü ablalara da selam gönderin benden.. bu arada fiyatları biraz pahalı oraya göre ama gene 3-4 euro spesyalleri..yemekleri efsane özellikle kafir yemekleri ;)
bıraktım agaa fg yi yeni tadlar peşindeyim :D
mikelazi
25-08-2017, 16:44
canımı çektirdiniz yeminle.zaten bu saate kadar kahvaltıyla duruyorum.
akşam bomanti filtresiz patates sosis soğan halkası.güzelde bir film.turboda cortlamış zaten.
benim için,smirnoff ice aile buluşmalarında.bir odaya tıkışan erkeklerin rahatsız edilmemek için bayanlara dayadıgı tatlı alkollü soda gibi bişey.
SinanAdalı
16-11-2018, 16:27
Bi güncel çekelim.. Varmıdır meyveli bira tavsiyesi olan :)
Bi güncel çekelim.. Varmıdır meyveli bira tavsiyesi olan :)
blanc i tavsiye ederim hocam, bir çok tekelde bulabilirsiniz mavi 33lük şişede, portakal aromalı hafif güzel bir içimi var :)
hoegaarden var meşhur. biçok barda da bulunur hatta. rock'n rolla şubelerinde fıçısı vardı ama kalkmışta olabilir.. portakal kabuğu aromalı, bira sevmeyen adam birası :D
Mesut-RR
17-11-2018, 15:14
Strongbow dark fruit bulabilirseniz deneyin. bira değil ama tadı güzel %5 civarı alkol oranı.
HardCore
17-11-2018, 19:11
Bulunabiliyorsa Recorderlig'in Ciderları efsanedir, orman meyveli favorim.
-Murat Özcan-
18-11-2018, 16:12
Bende bu aralar weihenstephan birasına sardım gayet keyifli..
kahraman41
20-11-2018, 00:07
Türkiye de tekellerde 14.4 adı altında 250cc party shot ,volim vb isimlerle aromalı şarap bazlı içecekler satılıyor fiyat bandı 12 15 arası değişiyor.
Somersby yi uzun zamandır Bulgaristan'dan getirerek içiyorum. Ne Almanya'da ne de Polonya'da dikkatimi çekmedi marketlerde fakat Bulgaristan'da çokça mevcut. En son karpuzlusunu yapmışlar o da çok iyi, armut ve elma zaten favori.
SinanAdalı
21-11-2018, 18:44
Somersby yi uzun zamandır Bulgaristan'dan getirerek içiyorum. Ne Almanya'da ne de Polonya'da dikkatimi çekmedi marketlerde fakat Bulgaristan'da çokça mevcut. En son karpuzlusunu yapmışlar o da çok iyi, armut ve elma zaten favori.
Bizim ülkede bulsam kasa kasa alacam.. bende elmalısını içmiştim.