Orijinalini görmek için týklayýnýz : Honda Civic RS Hondata Yazýlým
https://www.youtube.com/watch?v=GOxN4WTLc-Q
Beklediðim ve merak ettiðim bir konuydu.Sizinlede paylaþmak istedim :)
Ýyi Seyirler
Kotam bittiði için videoyu izleyemedim.270 yaptýlar mý?
260 a aldýlar kesiciyi yoksa 270 yapardý.
260 a aldýlar kesiciyi yoksa 270 yapardý.
Kotam bittiði için videoyu izleyemedim.270 yaptýlar mý?
Bu inceyi herkes bilmez ahahhaha :D
rs in son hýzý 207 ile kýsýtlanmýþ yazýlýmla açýlýyor þuan rs in biri 270 çok rahat görüyor sadece hýz limitörü iptali ile
vtec41 hocam iki kiþi diye mi 270 yapmadý ? Bizi aydýnlatýrmýsýn?
tsk yasin
CelalMrz
16-08-2017, 19:11
Araba gpsde 200 görmedi ya la amuðagoing
Grimlord
16-08-2017, 19:17
Harbiden þu þanzumanla bu arabanýn yürümesi mucize, manuel olsaymýþ uçar giderdi :D sprint booster, yazýlým hava filtresi var bir de araçta
Emrecan-R
16-08-2017, 20:19
bu arabayý test sürüþüne çýktýk yolda tutmuyor pek gitmiyorda 180 hp gibi hayal kýrýklýðý ama kadran güzel
Baya hizli yalniz cok iyi,dunyada kullanilan ayari tr de kullanmakta cok iyi cunku yakitlarimiz 118.80 oktan :hehe:
video güzel faydalý olmuþ aracý alacaklara fikir verir
Burak Ertem in emeðine saðlýk .
Btg deki arkadaþa bizim hondacýlarýn , hondatanýn base mapleri için 575 usd vermeyeceðini bir þekilde anlatmak lazým :) ...
2 saatlik tune için bile 500-600 tl verirken alzeimer olup zangýr zangýr elleri ayaklarý titriyor 575 usd nedir :D
MertSerhanÖ.
16-08-2017, 21:24
Baya hizli yalniz cok iyi,dunyada kullanilan ayari tr de kullanmakta cok iyi cunku yakitlarimiz 118.80 oktan :hehe:
avrupa bizi kýskanýyo bikere tamammýý .s.s.s.
Focus4171
16-08-2017, 21:36
Video güzel olmus. Civic RS i test etmiþtim. Standart halini performans olarak çok beðenmemiþtim 182 HP gibi deðildi. Fakat yazýlýmda bence çok etkili olmamýþ yada beklediðim etkiyi göremedim hýzlanmada. Özellikle top speed performansý bana vasat geldi. Çok zorlanýyor gibi. Sanki standart 160 lýk TSI daha iyi son hýz çýkarýr gibi. Yinede emeklerine saðlýk ileride daha iyisi olabilir.
kagit uzerinde cvt aslinda hem ekonimik ve hizlanma olarakta cok guzel bir sanziman turu.
motorun en verimli oldugu noktada (bg yada tork olarak) max ivmelenme ile araci yurutuyor fakat alisilmisin disinda bir motor devir sabitlenme durumu oldugundan aracin gitmedigi vites kacirdigi gibi bir durum oldugundan pek begenilmez motor sesi severler tarafindan.
ayrica cvt sanzimaninin F1 araclari icin yasakli bir sanziman turu oldugunuda soylemek isterim.
tork degerinin dusuk cikmasinin sebebi ise aracin devrini max beygir gucu guc bandinda tuttugundan kaynakli oldugunu dusunuyorum. max guc devrinde tork haliyle dusuk cikar. en azindan dyno uzerinde.
kavramasi cok daha iyi olan bir kayis ile tork degeri yukarilara cikarilacagini ilerleyen zamanlarda honda dan gorebiliriz. Type r icin cvt dedikodulari dolasmakta forumlarda.
7. viteste 4500 devir ve 220 km hiz ile ortalama top speed cok acaip degerler ortaya cikartiyor :)
ben gecen gun rs ý test ettým, gayette begendým. mýllet ne beklýyor o kýlodaký arabadan onuda anlamýs degýlým
Golf 1.4 150 ile aralarinda 15 kg var fark var
150 hp lik golf bile bunu gecer durur bi daha gecer
O test edilen yolda acayip egim var std verileri facia 199 u gecemiyor araba yahu
Yazilimdan sonrada yuksek surat kabileyeti muazzam berbat 100 hp lik arabalar kadar isteksiz nazli agir aksak
Neresinden tutarsaniz elinizde kaliyor
Honda civic alayim almisken bu motoru alayim zaten baska motoru yok diyenlerin alacagi araba
O kadar..
Gökhan Bilgin
17-08-2017, 16:19
Hb sedan turbo civicleriniz deðerinde alýnýr :D
vectra-tuner
17-08-2017, 16:22
Bu videoyu dün izledim... Hondata uygulamasýndan sonra tekrar deneme yaptýklarýnda bayaðý rampa aþaðý bastýlar ama yinede hýzlanmasý iyi deðil.. Sorun CVT Þanzuman kaynaklý büyük ihtimalle, CVT þanzumanlar torka dayanýklý olmadýðý için fabrika tarafýndan Tork deðerleri düþürülmüþ ve kuvvetle muhtemel Hondata ayný þekilde tork deðerlerini yine düþük tutuyor..
i-vtec07
17-08-2017, 16:35
La stepne yi arka koltugu sök bu sekilde hýzlanýr zaten ne gerek beþyüz bilmem kaç dolara :D
#manuelolsanbari
gercek honda severler harýcý bý zahmet cýksýnlar konudan
bence bu tur konulara giris icin konu ile ilgili bilgilendirici 3-5 link okuma yada izleme gerekliligi olsa zaten bu tur yazilar yazilmaz kanaatimce.
dsg deki aktarim kaybi var cvt de yok dese birisi ortalik karisir burada ama gercekle kimse yuzlesmek istemez maalesef....
bence bu tur konulara giris icin konu ile ilgili bilgilendirici 3-5 link okuma yada izleme gerekliligi olsa zaten bu tur yazilar yazilmaz kanaatimce.
dsg deki aktarim kaybi var cvt de yok dese birisi ortalik karisir burada ama gercekle kimse yuzlesmek istemez maalesef....
herkes yerden yere vuruyo kýmse dýger markalardaký poklarý soylemýyo.honda severler alýr býner, adamlar yok satýyor býldýgýn net net.
Yine söylüyorum bu aracýn yerine astra opc line alýnýr 200 HP nin hakký verilir
Videoyu izledikçe, K24 üm ile daha çok gurur duymaya baþladým. :D
se_RC_an
18-08-2017, 08:42
bendeki megan 1.6 dci bile daha iyi hýzlanýyo bu sekilde hýzlanma 5kiþi bagaj çakýlý doluyken bile 200 cok rahat geçmiþtim
Ne alaka abi? Þahsen vasat buluyorum,konudan çýkmalý mýyým?
Fan boy olmaya gerek yok,gerçekleri görmek yeterli
Ne alaka abi? Þahsen vasat buluyorum,konudan çýkmalý mýyým?
Fan boy olmaya gerek yok,gerçekleri görmek yeterli
fan boylukla alakasý ne? spor arabamý rs ? o kýloda o sanzýman ýle olacagýnýn en ýyýsý olmus zaten. beklentý ne anlamadým? dýzel otm polo 92 býn tl olmus yaw.gýdýp baktýmda saka gýbý. 105 e gýder rs hb alýr mýs gýbý býnerým. okadar hýzlý arabam oldu suandada var cok sukur ama rs bana hýcte kotu gelmedý
fan boylukla alakasý ne? spor arabamý rs ? o kýloda o sanzýman ýle olacagýnýn en ýyýsý olmus zaten. beklentý ne anlamadým? dýzel otm polo 92 býn tl olmus yaw.gýdýp baktýmda saka gýbý. 105 e gýder rs hb alýr mýs gýbý býnerým. okadar hýzlý arabam oldu suandada var cok sukur ama rs bana hýcte kotu gelmedý
Selçuk abi sorun bence þu, ayný Honda 90'lý yýllarda eg Si veya ek ies ile gayet güzel performans sunuyodu, ve bu arabalar 130 küsür ve 120 hp idi. E haliyle 182 hp deyince, bi de Honda olunca uçup kaçmasý bekleniyor, beklendiði gibi çýkmayýnca da sonuç bu. Fiyatýna göre güzel araba da iþte dediðim gibi, 182 hp'den daha fazlasý bekleniyo ne yazýk ki.
Sorun zaten aracta deðil abi sanzýmanda bence. CVT yüzünden aracýn bütün sportif dinamiði gidiyor. Yoksa kilosu motor hacmi beklentiler belli. Rakiplerde çift kavrama sanzýman varken sportif karakterli bir araçta cvt olunca ziyan oluyor herþey.
Ben ciddi ciddi düþünmüþtüm rs i rocco dan sonra 5 kapý belki alýrým diyordum ama cvt li araç almam dsg den sonra.
mert1612
18-08-2017, 09:12
yorumlarý kullanýp mý yapýyosunuz video üzerindenmi merak ettim. bende videodaki aracýn aynýsý var civic hb. þahsým adýna konuþuyorum ben bu arabayý alýrken yürütçem gazlýcam diye deðil standart konforlu fýsýr fýsýr gezcem diye aldým ve standart halideki trafikeki bi çok araçtan üstün daha hiç beni üzmedi :) stp nin dediði cliolar pololar olmuþ 80-90 bin. þu an alýnacak en mantýklý araç sýnýfýnda. cvt ninde caný cehenneme arabamý seviyorum :D
rahmitanir
18-08-2017, 09:14
Stock RS videolarýnda cvt'yi pedallarla vites attýrýrken çok yavaþ gibi gözüküyordu. ama bu video'da sanki bariz fark var gibi.
Bu gaz kelebeði zýmbýrtýsý gerçekten bu kadar fark ettiriyor mu? Yoksa ben de algý yönetimi kurbaný mý oldum?
arka koltuk camlar bagaj bi de þanzýman sökülse baya iyi gider bence.
CelalMrz
18-08-2017, 09:34
arka koltuk camlar bagaj bi de þanzýman sökülse baya iyi gider bence.
Tabure koymayý unuttun
cvt nedir? nasil calisir once bi onu bilmek gerekir cvt yi kotulemeden once.
bakiniz The New Generation Continously Variable Transmissions ( CVT ) for Nissan & Mitsubishi - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bmBNkQA4eB0)
bildigimiz aracin yol tutusunun olcusu olarak otomobil firmalarin araclarini test ettigi moose test yani geyik testine bakalim kac km ile gecmis?
bakiniz Honda Civic 5p 2017 - Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=T69yPK2CbV8)
absurt bi ornek 911 turbo moose test Porsche 911 Turbo S 2016. Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=o-KC0Gct3J8)
enteresan bir ornek golf clubsport 77km ile dagilmasi Volkswagen Golf GTI ClubSport 2013 - Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gnaWZaQ7QqM)
bu ve buna benzer videolar ile konu hakkinda bilgi edinip yorumlar yazilir ise daha bilgi seviyesi yuksek konusmalar ortaya cikar dusuncesindeyim...
Siz boþverinde 270 yapan arabadan ses yok mu ?
Ayrýca sevmeyen çýksýn kasýyor ...
Çekemeyenlerde anten taksýn ... :))
Konu bu noktaya geldi, isteyen istediðini söylesin arkadaþ olur mu öyle iþ ?
Selçuk abi sorun bence þu, ayný Honda 90'lý yýllarda eg Si veya ek ies ile gayet güzel performans sunuyodu, ve bu arabalar 130 küsür ve 120 hp idi. E haliyle 182 hp deyince, bi de Honda olunca uçup kaçmasý bekleniyor, beklendiði gibi çýkmayýnca da sonuç bu. Fiyatýna göre güzel araba da iþte dediðim gibi, 182 hp'den daha fazlasý bekleniyo ne yazýk ki.
90 li yillarda 900-1000 kg lik araclar 120-130 bg icin gayet iyi yurumesi normal
2017 yilinda uretilen arac icin 1400-1500 kg agirlik goz ardi edildiginden ve bu tur yanilgilar ortaya cikiyor.
90 li yillarda 900-1000 kg lik araclar 120-130 bg icin gayet iyi yurumesi normal
2017 yilinda uretilen arac icin 1400-1500 kg agirlik goz ardi edildiginden ve bu tur yanilgilar ortaya cikiyor.
Hocam baþka araçlardan örnek vererek konuyu saptýrmak istemiyorum. Dediðinize katýlýyorum, orasý ayrý. Sadece insanlarýn neden bu kadar "acýmasýz" eleþtirdiðini bi nebze olsun anlamak için bu gözle bakmak lazým :)
Sorun zaten aracta deðil abi sanzýmanda bence. CVT yüzünden aracýn bütün sportif dinamiði gidiyor. Yoksa kilosu motor hacmi beklentiler belli. Rakiplerde çift kavrama sanzýman varken sportif karakterli bir araçta cvt olunca ziyan oluyor herþey.
Ben ciddi ciddi düþünmüþtüm rs i rocco dan sonra 5 kapý belki alýrým diyordum ama cvt li araç almam dsg den sonra.
Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI) izlemenizi oneririm...
E gücü hissedin diye reklam yapýp fan boylarýn 182 hp lan boru mu bu diyerek savunduklarý bi aracý þanzýmandan ötürü gitmediði için eleþtiriyoruz. Golf polo ya da herhangi bir marka savunmuyorum kesinlikle. Azýcýk dönüp baktýðýmýzda focus ecoboost da var 0-100 hýzlanmasý 8 saniye. Civic rste 8.1 saniye. Focus manuel ve civic otomatik..
E gücü hissedin diye reklam yapýp fan boylarýn 182 hp lan boru mu bu diyerek savunduklarý bi aracý þanzýmandan ötürü gitmediði için eleþtiriyoruz. Golf polo ya da herhangi bir marka savunmuyorum kesinlikle. Azýcýk dönüp baktýðýmýzda focus ecoboost da var 0-100 hýzlanmasý 8 saniye. Civic rste 8.1 saniye. Focus manuel ve civic otomatik..
sanzimandan dolayi gitmeyen 182 bg lik arac nasil oluyor da 0-100 7,6 sn yapiyor? ayrica fabrika verisi degil gercek zaman verisi... ilk mesajdaki videoyu izleyebilirsiniz.
cvt icin ise Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI) linki izleyebilirsiniz...
sanzimandan dolayi gitmeyen 182 bg lik arac nasil oluyor da 0-100 7,6 sn yapiyor? ayrica fabrika verisi degil gercek zaman verisi... ilk mesajdaki videoyu izleyebilirsiniz.
cvt icin ise Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI) linki izleyebilirsiniz...
Videoda eðim olduðunu dinlediðinizi varsaymak istiyorum ama malesef: )
"Hýzlýsýnýz ama bayýr aþþaa" lafýný burda söylemek isterim
Videoda eðim olduðunu dinlediðinizi varsaymak istiyorum ama malesef: )
"Hýzlýsýnýz ama bayýr aþþaa" lafýný burda söylemek isterim
manuel vites tr ye gelmeden yan yana rolling vs denemeleri yapilmadan cvt nin kiymeti maalesef ulkemizde anlasilamayacak.
ayrica fanboy degilim. sadece motorsporlari ve teknolojileri meraklisiyim.
200 de týkanan bi araba 0-100 ü 8 sn olmasý neyi deðiþtirir. 182 hp diyince insan daha çok þey bekliyor.yol tutuþu iyidir biþey diyemem.
düz vites seçeneði olmamasý dezavantaj bence.bahsettiðimiz araba yanlýþ yazýlmadýysa 1230 kilo,aman þaham bi abartýlacak aðýrlýða sahip de deðil bence.
sýnýfý deðil belki ama 1500 kiloluk bi insignia 1.6 turbo 180 hp verisi olan araba 0-100 8.9-9 sn.hemde düz vites.top speed çok iyi.hýzlanmasý cüsseye göre çok iyi.
yeni civic rs görsel olarak güzel sadece sanýrým =)
ahmet3425
18-08-2017, 10:27
bi yakýným civic rs e kafayý takmýs durumda 60+ yasýnda bana civic rs alacagým deyip duruyor. karýsmýyorum bakalým alýrsa deneme fýrsatým olacak yalnýz cvt icin bende iyi seyler soyleyemecegim.
200 de týkanan bi araba 0-100 ü 8 sn olmasý neyi deðiþtirir. 182 hp diyince insan daha çok þey bekliyor.yol tutuþu iyidir biþey diyemem.
düz vites seçeneði olmamasý dezavantaj bence.bahsettiðimiz araba yanlýþ yazýlmadýysa 1230 kilo,aman þaham bi abartýlacak aðýrlýða sahip de deðil bence.
sýnýfý deðil belki ama 1500 kiloluk bi insignia 1.6 turbo 180 hp verisi olan araba 0-100 8.9-9 sn.hemde düz vites.top speed çok iyi.hýzlanmasý cüsseye göre çok iyi.
yeni civic rs görsel olarak güzel sadece sanýrým =)
200 de tikanmiyor hiz limitoru var
techturkey forumuna giris icin bir internet kullaniyoruz ama arastirma yapmak icin hic kullanmiyoruz bu nimeti. https://honda.com.tr/civic-hatchback/teknik-ozellikler kac kg mis bakiniz...
yazdiginiza gore insignia 1500kg ve 0-100 9 sn. demekki rs insignia dan daha hizli...
CelalMrz
18-08-2017, 10:41
techturkey forumuna giris icin bir internet kullaniyoruz ama arastirma yapmak icin hic kullanmiyoruz bu nimeti. https://honda.com.tr/civic-hatchback/teknik-ozellikler kac kg mis bakiniz...
yazdiginiza gore insignia 1500kg ve 0-100 9 sn. demekki rs insignia dan daha hizli...
Videoda limitörü iptal ediyolar zaten :(
Abicim sende videoyu bi daha izle sonra tartýþalým :D limitör iptal diyor
Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI) izlemenizi oneririm...
Üþenmedim honda uk sitesine girip manuel sanzýman versiyonu ile cvt li versiyonu kýyasladým.
teknik verilerde manuel hep üstün gelmiþ. Ayrýca çok garip ama manuel sanzýman versiyonun torku 240nm iken cvt nin 220nm.
Sanýyorum cvt nin tork dayanma gücü düþük olduðu için 20nm kýsýlmýþ araçtan.
Eðer cvt li aracýn deðerleri diðer sanzýman türlerine göre daha iyi çýkýyorsa savýnýzý kabul edeceðim. Ama gördüðüm kadarýyla öyle bir durum yok.
Þuana kadar hiç bir spor araçta cvt sanzýman görmedim. Neden tüm spor araçlar çift kavramaya geçiyor bunuda sormak lazým
PiscocuK
18-08-2017, 10:50
HP ye takýlmayýn boþverin.120 hp olduðunu varsayýn 5 sene sonra bahsettiðiniz diðer markalar sanayi sanayi dolaþýrken siz RS inizin keyfini sürüyor olursunuz
satýyorum derseniz de X2 :D
Abicim sende videoyu bi daha izle sonra tartýþalým :D limitör iptal diyor
Limitor iptal edildiginde 220+ uzeri hizlara ulasiyor ve 220 km hizinda iken devir 4500 devir/dakika oldugundan kagit uzerinde 300+ hizlara cikabileceginiz size hesaplariyla gosterebilirim. Videoda ruzgarli hava olduguda belirtilmekte. Bu videoya bagli kalarak bu tur yorumlari yapiyoruz. Reelde arac sahibi olanlar daha net bilgi vericekleridir.
Ben sadece daha aðýr bi araç örnek verdim. Hali hazýrda insignia kullanýcýsýyým zaten. Daha aðýr, 3 aþaðý 5 yukarý ayný güçte, manuel olup bu veriyi yakalýyosa bu olmuþ demektir bence. Bu iki arabayý kýyaslamak baþlý baþýna hata zaten, ben kýyaslamadým bir örnek verdim sadece. Lakin opel 200 de týkanmýyor. Gidiyor.
Ben sadece daha aðýr bi araç örnek verdim. Hali hazýrda insignia kullanýcýsýyým zaten. Daha aðýr, 3 aþaðý 5 yukarý ayný güçte, manuel olup bu veriyi yakalýyosa bu olmuþ demektir bence. Bu iki arabayý kýyaslamak baþlý baþýna hata zaten, ben kýyaslamadým bir örnek verdim sadece. Lakin opel 200 de týkanmýyor. Gidiyor.
CelalMrz
18-08-2017, 10:54
300 dedi ya la ahauhsjaushahhshaha hadi hayýrlý cumalar abiler ahshhjsjsh
rain man
18-08-2017, 10:55
Videonun sonundaki hýzlanmayý izledim sadece. O son hýzlanmada spec ne? Hondata ve sprint booster mi var sadece? Eðer yoksa egzoz filtre ile bir týk daha nefesi açýlabilir üstte belki.Hem tamam eðim aþaðý falan ama iyi hýzlanýyor bence? Yaklaþýk 12 13 sn 80-180 var. Sorun nerede anlamadým.
Üþenmedim honda uk sitesine girip manuel sanzýman versiyonu ile cvt li versiyonu kýyasladým.
teknik verilerde manuel hep üstün gelmiþ. Ayrýca çok garip ama manuel sanzýman versiyonun torku 240nm iken cvt nin 220nm.
Sanýyorum cvt nin tork dayanma gücü düþük olduðu için 20nm kýsýlmýþ araçtan.
Eðer cvt li aracýn deðerleri diðer sanzýman türlerine göre daha iyi çýkýyorsa savýnýzý kabul edeceðim. Ama gördüðüm kadarýyla öyle bir durum yok.
Þuana kadar hiç bir spor araçta cvt sanzýman görmedim. Neden tüm spor araçlar çift kavramaya geçiyor bunuda sormak lazým
manuel ve cvt de kullanilan motor farkli mi? hayir
sanziman farketmeksizin ayni motorda uretici dahi istese bg sabit tork dusuk yapamaz yazilim vs ile. bunun sebebi cvt nin calisma prensibi. Video yu alinti yapmistiniz fakat anlayamamissiniz gordugum kadariyla. cvt en yuksek guc bandinda tutar deviri. en yuksek yuk bandinda tork dusuk cikar haliyle.
kabul ediyorum cvt nin tork dayanimi dusuktur fakat bu teknik olarak bir aktarma kayisi degisimi ile yukseltilebilinir. 2,5-3.0 motorlarda dahi cvt kullanilmaktadir tork dayanimindan bahsedersek eger.
spor araclarda cvt gorememenizin sebebi ureticilerdir. sanzimanin kotu olmasi degil. 1993 yilinda William F1 tarafindan cvt sanzimanli F1 araci vardi ve bir anda F1 de cvt yasaklandi. ama siz yinede spor araclarda hic cvt goremiyoruz diye soyleyin.
300 dedi ya la ahauhsjaushahhshaha hadi hayýrlý cumalar abiler ahshhjsjsh
4500 devirde 220 yapan arac 6000 devirde 300 yapar.
Hayirli cumalar...
Limitor iptal edildiginde 220+ uzeri hizlara ulasiyor ve 220 km hizinda iken devir 4500 devir/dakika oldugundan kagit uzerinde 300+ hizlara cikabileceginiz size hesaplariyla gosterebilirim. Videoda ruzgarli hava olduguda belirtilmekte. Bu videoya bagli kalarak bu tur yorumlari yapiyoruz. Reelde arac sahibi olanlar daha net bilgi vericekleridir.
Biraz yukarýda da gerçek zaman verisi demiþtiniz. Araç 300 yapsýn kaðýt üzerinde no problem,bize reel güçler lazým :))
3 günde 250 yapan bi araç 300 kmye kaç günde çýkar? Bilene çikilata
klavye baþýnda her araba hýzlý,yolda gidemedikten sonra 300 hayal :)
O arabayý uçurumdan aþaðý atsan 270 yapamaz.
Ayrýca yazýlým yokken ayný kýsalý 106 gibi 100-200 dbn alamadýlar :D
Biraz yukarýda da gerçek zaman verisi demiþtiniz. Araç 300 yapsýn kaðýt üzerinde no problem,bize reel güçler lazým :))
3 günde 250 yapan bi araç 300 kmye kaç günde çýkar? Bilene çikilata
200 de takiliyor diyenlere ithafen bunu yazmistim. 8 ileri zf sanzimanda da ayni olay soz konusu. 6. vites 6500 devirde 250 km yapmaktadir 8 ileri zf sanziman...
ayrica cvt de 2 adet disli oldugundan tam anlamiyla disli oranlarina gore hiz hesaplamasi olmuyor. aslinda olur da :)
reel olarak yapan birisinin paylasimi... Yeni honda civic RS top speed - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=A5YuZbl_Qi4) o da 240 yapmis...
200 de takiliyor diyenlere ithafen bunu yazmistim. 8 ileri zf sanzimanda da ayni olay soz konusu. 6. vites 6500 devirde 250 km yapmaktadir 8 ileri zf sanziman...
ayrica cvt de 2 adet disli oldugundan tam anlamiyla disli oranlarina gore hiz hesaplamasi olmuyor. aslinda olur da :)
reel olarak yapan birisinin paylasimi... Yeni honda civic RS top speed - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=A5YuZbl_Qi4) o da 240 yapmis...
Videonun o hiza cikana kadarki kisminida gorebilseydik keske :D
SULTANOGLU
18-08-2017, 11:26
Videonun o hiza cikana kadarki kisminida gorebilseydik keske :D
bir rivayete göre þu an dönüþ yolundaþlarmýþ.
Küçükken arabanýn camýndan bakýp, kadranda 260 km/h görünce o arabanýn 260 bastýðýný düþünürdüm ...
Konu oraya doðru gidiyor ama göçüklü sedan RS 300 km/h görebilir ...
Ancak arabanýn göçüklü kaportasý yüzünden gördüðü son þey 300 km/ h olur ...
4500 devirde 220 yapan arac 6000 devirde 300 yapar.
Hayirli cumalar...
Kaðýt üstünde evet.. hele o güçlerde.. aerodinami diye bir þey var hepsinden önce:)
Benim Polo da 3000 devirde kadranda -168-170, gps te 158-159 yapýyor, 5400 rpm çevirebiliyor, o zaman benim araba da mý 300+ yapýyor? Kadranda 230-232 de duvar.. 17 gülle tipi jantlar, sürtünme, güç vs hepsi etken.
Ps. Polo þuan 160hp civarlarýdýr anca
manuel ve cvt de kullanilan motor farkli mi? hayir
sanziman farketmeksizin ayni motorda uretici dahi istese bg sabit tork dusuk yapamaz yazilim vs ile. bunun sebebi cvt nin calisma prensibi. Video yu alinti yapmistiniz fakat anlayamamissiniz gordugum kadariyla. cvt en yuksek guc bandinda tutar deviri. en yuksek yuk bandinda tork dusuk cikar haliyle.
kabul ediyorum cvt nin tork dayanimi dusuktur fakat bu teknik olarak bir aktarma kayisi degisimi ile yukseltilebilinir. 2,5-3.0 motorlarda dahi cvt kullanilmaktadir tork dayanimindan bahsedersek eger.
spor araclarda cvt gorememenizin sebebi ureticilerdir. sanzimanin kotu olmasi degil. 1993 yilinda William F1 tarafindan cvt sanzimanli F1 araci vardi ve bir anda F1 de cvt yasaklandi. ama siz yinede spor araclarda hic cvt goremiyoruz diye soyleyin.
Ben Cift kavrama ile devam ediyorum size cvt ile baþarýlar o zaman.
Bir önceki aracým 08 civic hb i shift idi. Hayatýmda gördüðüm en saçma sanzýmandý. Aracýn bütün güzel özelliklerini yok ediyordu. Bu cvt de kullanmasý keyifsiz ruhsuz bir sanzýman bana göre. Alan alsýn hayrýný görsün.
Ne zaman Honda tam otomatik veya cift kavramaya geçer o zaman tekrar almayý düþünürüm.
Araç üreticileride manyak deðil heralde hem daha ucuza mal edecekler hemde cift kavramadan daha iyi bir sanzýman olmasýna ragmen cvt kullanmayacaklar. Mantýk olarak hatalý zaten...
Ben Cift kavrama ile devam ediyorum size cvt ile baþarýlar o zaman.
Bir önceki aracým 08 civic hb i shift idi. Hayatýmda gördüðüm en saçma sanzýmandý. Aracýn bütün güzel özelliklerini yok ediyordu. Bu cvt de kullanmasý keyifsiz ruhsuz bir sanzýman bana göre. Alan alsýn hayrýný görsün.
Ne zaman Honda tam otomatik veya cift kavramaya geçer o zaman tekrar almayý düþünürüm.
Araç üreticileride manyak deðil heralde hem daha ucuza mal edecekler hemde cift kavramadan daha iyi bir sanzýman olmasýna ragmen cvt kullanmayacaklar. Mantýk olarak hatalý zaten...
ben honda bayisi yada saticisi degilim beni yanlis anladiniz.
cvt de en onemli nokta yazilimdir. yapilan yazilima gore cvt calisma sekli belirlenir ve bu cvt nin karakterini belirler.
rica etsem cift kavramanin cvt den daha iyi oldugunu teknik olarak kanitlayabilirmisiniz bana? ben size cvt nin daha iyi oldugunu kanitliyorum ama siz kanitlayamazsiniz cunki bu tur bir calismayi kimse bilerek yapmaz.
Küçükken arabanýn camýndan bakýp, kadranda 260 km/h görünce o arabanýn 260 bastýðýný düþünürdüm ...
Konu oraya doðru gidiyor ama göçüklü sedan RS 300 km/h görebilir ...
Ancak arabanýn göçüklü kaportasý yüzünden gördüðü son þey 300 km/ h olur ...
klasik turk mantalitesi. onca yazdiklarimin arasindan 300+ kelimesinin dikkate alinmasi...
teknik olarak deðil de 2 þanzýmaný da defalarca tecrübe etmiþ ve sahip olmuþ biri olarak söylüyorum. ZF in yanýndan bile geçemez CVT þanzýman. Ne hýz olarak ne tepki olarak , ne de kullaným keyfi olarak. Ayrýca ZF de 200 de týkanma diye bir þey yok. En azýndan benim sahip olduðum araçlar soluksuz devam ediyordu gayet.
ben honda bayisi yada saticisi degilim beni yanlis anladiniz.
cvt de en onemli nokta yazilimdir. yapilan yazilima gore cvt calisma sekli belirlenir ve bu cvt nin karakterini belirler.
rica etsem cift kavramanin cvt den daha iyi oldugunu teknik olarak kanitlayabilirmisiniz bana? ben size cvt nin daha iyi oldugunu kanitliyorum ama siz kanitlayamazsiniz cunki bu tur bir calismayi kimse bilerek yapmaz.
CVT nin daha iyi olduðunu kanýtladýðýný nasýl düþündün bilmiyorum ama benim sorum da gayet basit
Madem CVT daha iyi ve daha az maliyetli. Sadece yazýlýmla bütün karakteristiðini deðiþtirebiliyorsun. O halde neden herkes cift kavrama gibi maliyetli bir sanzýman üretip araçlarýna koyuyor ?
Bir yerlerde bir sýkýntý var demek ki, Mesela tork dayanýmý olabilir mi ?
Hondanýn UK sitesine girip baktým diyorum, ayný motora sahip ayný 2 aracýn deðerleri farklý. Yeni teknoloji ile otomatik sanzýmanýn daha iyi olmasý gerekirken manuel daha iyi.
Sonra sen kalkmýþsýn CVT daha iyi diyorsun. Bende kusura bakma deðil diyorum.
cvt yi nasýl nerde kanýtlamýþ arkadaþ çift kavramadan iyi olduðunu bende çok merak ettim , okudum geçmiþ sayfalarý ama bulamadým. Aydýnlatýrsa bizi sevinirim. Yani yapamassýn öyle bir þey yokta yinede bi duymak istedim :)
teknik olarak deðil de 2 þanzýmaný da defalarca tecrübe etmiþ ve sahip olmuþ biri olarak söylüyorum. ZF in yanýndan bile geçemez CVT þanzýman. Ne hýz olarak ne tepki olarak , ne de kullaným keyfi olarak. Ayrýca ZF de 200 de týkanma diye bir þey yok. En azýndan benim sahip olduðum araçlar soluksuz devam ediyordu gayet.
zf ve cvt nin ayni motor ve kasaya konulmasi ile aradaki fark esas olarak net bir bicimde gorulebilir. cvt de hicbir vites degisimi icin bekleme soz konusu degil ve motorun en verimli oldugu devirde ilerlemesi zf sanzimanli araca gore daha iyi sure daha iyi yakit tasarrufu vs saglamaktadir. buda bir gercek. yanlisim varsa lutfen duzeltin.
SULTANOGLU
18-08-2017, 13:42
zf ve cvt nin ayni motor ve kasaya konulmasi ile aradaki fark esas olarak net bir bicimde gorulebilir. cvt de hicbir vites degisimi icin bekleme soz konusu degil ve motorun en verimli oldugu devirde ilerlemesi zf sanzimanli araca gore daha iyi sure daha iyi yakit tasarrufu vs saglamaktadir. buda bir gercek. yanlisim varsa lutfen duzeltin.
Çok özür dilerim ama bu sizin yazmýþ olduðunuz iki þanzýmanýn ayný kasa araca koyulup farký ozaman anlaþýlýr demeniz. Fizik sýnavýnda Sürtünmesiz ortamda iki cisim çekilmiþtir demekle ayný. farazi konuþmaya gerek yok.
yahu arabanýn kasayla þanzýmanýn ne alakasý var yapmayýn allah aþkýna. Bindiðim araçlar hep ayný sýnýf araçlar , a5 coupe , 4 coupe gibi mesela.
CVT nin daha iyi olduðunu kanýtladýðýný nasýl düþündün bilmiyorum ama benim sorum da gayet basit
Madem CVT daha iyi ve daha az maliyetli. Sadece yazýlýmla bütün karakteristiðini deðiþtirebiliyorsun. O halde neden herkes cift kavrama gibi maliyetli bir sanzýman üretip araçlarýna koyuyor ?
Bir yerlerde bir sýkýntý var demek ki, Mesela tork dayanýmý olabilir mi ?
Hondanýn UK sitesine girip baktým diyorum, ayný motora sahip ayný 2 aracýn deðerleri farklý. Yeni teknoloji ile otomatik sanzýmanýn daha iyi olmasý gerekirken manuel daha iyi.
Sonra sen kalkmýþsýn CVT daha iyi diyorsun. Bende kusura bakma deðil diyorum.
Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI&t=4s)
araclar ve motorlar farkli ama dsg ve cvt denemesi... VW Jetta vs Toyota Corolla - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=CIRb9ZZteas)
cvt yi nasýl nerde kanýtlamýþ arkadaþ çift kavramadan iyi olduðunu bende çok merak ettim , okudum geçmiþ sayfalarý ama bulamadým. Aydýnlatýrsa bizi sevinirim. Yani yapamassýn öyle bir þey yokta yinede bi duymak istedim :)
VW Jetta vs Toyota Corolla - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=CIRb9ZZteas)
Are CVTs The Best (Fastest) Transmissions? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cb6rIZfCuHI)
Çok özür dilerim ama bu sizin yazmýþ olduðunuz iki þanzýmanýn ayný kasa araca koyulup farký ozaman anlaþýlýr demeniz. Fizik sýnavýnda Sürtünmesiz ortamda iki cisim çekilmiþtir demekle ayný. farazi konuþmaya gerek yok.
tum datalarin ayni olup sadece farkin sanziman olmasi ile iyi yapda kotu oldugu anlasilir demem yanlis ise teori hipontez ve kanun ile belirlenen tum verilerin yanlis oldugu ortaya cikar...
cvt daha iyi aksini iddaa eden bilmiyordur diyerek kanýtlamak :D
ben manuel vitesciyim acikcasi cunki en net surus keyfi tamamen elektronikten uzak surus ile keyifli oluyor. ama isin icine elektronik girince ki bu benim hem isim hemde ilgi alanim isin rengi cok degisiyor. petrolhead olarak gelecegin elektrikli araclara dogru gitmesi surus keyfinin tamamen azaltmasi huzunlendirmiyor degil benim icin....
SULTANOGLU
18-08-2017, 14:20
tum datalarin ayni olup sadece farkin sanziman olmasi ile iyi yapda kotu oldugu anlasilir demem yanlis ise teori hipontez ve kanun ile belirlenen tum verilerin yanlis oldugu ortaya cikar...
Ozaman atýyorum motor verimlerinide þöyle görelim iki motoruda ayný kasaya koyalým ve artýk ona göre konuþalým. Bu ön görümüzün sonundada diyelim ki x motor görüldüðü üzere daha verimli ?
Bu Hondanýn kullandýðý þanzýmanýn verimini neden ben ayný araç ve ayný kasa kombinasyonu ile karþýlaþtýrimki ? Bu aracý satarken þanzýmanýn ne kadar iyi olduðunu veya motorun ne kadar iyi olduðunu satýþ temsilcileri bu þekildemi anlatýyor ? adamlar bunun kendi araçlarýnda verimli olduðuna inanmýþ ve piyasaya sürmüþ. belki sorunsuzluktan veya belki uzun ömründen kimse bilmez. Bunun karþýsýnda gel görki rakiplerin þanzýmaný ayný güce sahip motorlarda daha iyi tepkiler verdiði ortaya koyulmuþ ve cvt nin hissinden memnun olmayan insanlarýnda ortaya çýktýðý görülmüþ. Sizin yürüttüðünüz hipoteze farazi diyorum. gerçek dýþý diyorum çünkü böyle bir karþýlaþtýrmayý honda ingiltere kendi sitesinde kendi verileri üzerinden yapmýþ fakat siz kabul etmiyorsunuz. Ayný motor ayný kasa Manuel 20nm daha fazla tork ile sunuluyor. yapsana abicim aynýsýný cvt yok neden ? Çünkü CVT çok verimli 20 nm tork fazlasýna gerek yok. okey.
klasik turk mantalitesi. onca yazdiklarimin arasindan 300+ kelimesinin dikkate alinmasi...
Elhamdulillah TÜRKÜM, bu konuyla ilgili sýkýntým yok senin varsa çözelim ?
TÜRK olduðum için TÜRK mantalitesinde düþünürüm, sen Japon mantalitesinde düþünüyorsun galiba ...
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ozaman atýyorum motor verimlerinide þöyle görelim iki motoruda ayný kasaya koyalým ve artýk ona göre konuþalým. Bu ön görümüzün sonundada diyelim ki x motor görüldüðü üzere daha verimli ?
Bu Hondanýn kullandýðý þanzýmanýn verimini neden ben ayný araç ve ayný kasa kombinasyonu ile karþýlaþtýrimki ? Bu aracý satarken þanzýmanýn ne kadar iyi olduðunu veya motorun ne kadar iyi olduðunu satýþ temsilcileri bu þekildemi anlatýyor ? adamlar bunun kendi araçlarýnda verimli olduðuna inanmýþ ve piyasaya sürmüþ. belki sorunsuzluktan veya belki uzun ömründen kimse bilmez. Bunun karþýsýnda gel görki rakiplerin þanzýmaný ayný güce sahip motorlarda daha iyi tepkiler verdiði ortaya koyulmuþ ve cvt nin hissinden memnun olmayan insanlarýnda ortaya çýktýðý görülmüþ. Sizin yürüttüðünüz hipoteze farazi diyorum. gerçek dýþý diyorum çünkü böyle bir karþýlaþtýrmayý honda ingiltere kendi sitesinde kendi verileri üzerinden yapmýþ fakat siz kabul etmiyorsunuz. Ayný motor ayný kasa Manuel 20nm daha fazla tork ile sunuluyor. yapsana abicim aynýsýný cvt yok neden ? Çünkü CVT çok verimli 20 nm tork fazlasýna gerek yok. okey.
20nm olayina bir aciklik getirmek istiyorum. Tekrar tekrar ayni seyi defalarca yazdim tekrar yaziyorum.
cvt nin calisma prensibinden dolayi devri en yuksek bg bantinda tuttuyor ve en yuksek bg bandinda motor max torkunu ayni devirde verememektedir.
mesela 4000d/d 250nm tork 6500d/d 180bg gibi. cvt devri bg en verimli oldugu noktada tork 250 olmaz haliyle. bu sebeple tork icin devir araligi yaziyor. peak tork olayi cvt de yok duz viteste oldugu gibi.
tork dayanimi dusuk cvt de evet dogru fakat bu aktarma kayisinin tasarimi ile alakali tamamen. 2,5-3,0 motorlu yuksek torka sahip araclar da cvt kullanmakta. Bu demek degildir cvt torka dayanmiyor diye.
Mesela audi s tronik sanziman cvt turevidir. 2,0 tfsi a4-a5 modellerinde kullanilmaktadir. tork limiti elbet vardir bu tasarim ile ilgili.
tork dayanimi vs tamamen farkli bir konu basligi. karisiklik olmakta...
TÜRK olduðum için TÜRK mantalitesinde düþünürüm, sen Japon mantalitesinde düþünüyorsun galiba ...
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
konu ile alakasiz yaziniz ve tavriniz icin tesekkur ederim.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ver mehteri verrrr
20nm olayina bir aciklik getirmek istiyorum. Tekrar tekrar ayni seyi defalarca yazdim tekrar yaziyorum.
cvt nin calisma prensibinden dolayi devri en yuksek bg bantinda tuttuyor ve en yuksek bg bandinda motor max torkunu ayni devirde verememektedir.
mesela 4000d/d 250nm tork 6500d/d 180bg gibi. cvt devri bg en verimli oldugu noktada tork 250 olmaz haliyle. bu sebeple tork icin devir araligi yaziyor. peak tork olayi cvt de yok duz viteste oldugu gibi.
tork dayanimi dusuk cvt de evet dogru fakat bu aktarma kayisinin tasarimi ile alakali tamamen. 2,5-3,0 motorlu yuksek torka sahip araclar da cvt kullanmakta. Bu demek degildir cvt torka dayanmiyor diye.
Mesela audi s tronik sanziman cvt turevidir. 2,0 tfsi a4-a5 modellerinde kullanilmaktadir. tork limiti elbet vardir bu tasarim ile ilgili.
tork dayanimi vs tamamen farkli bir konu basligi. karisiklik olmakta...
S-tronic in CVT ile bir ilgisi yok , çift kavramalý kuru tip þanzýman. CVT türevi multitronic onla karýþtýrdýnýz sanýrým.
Arkadaþ demiþ insigniadan daha iyi hýzlanýyor yalnýz unuttuðum bir nokta var insignia boþ haliyle 1600 kg'a yakýn bir araç buna raðmen ara hýzlanmasý ve son hýza yaklaþmasý bana göre Honda RS den daha iyi, bence Honda bu araçta baþarýsýz olmuþ özellikle rakibi astra opc line karþýsýnda sönük kalmýþ .
https://youtu.be/ZfZexwY9HS0
MertSerhanÖ.
18-08-2017, 17:10
yazýlýmsýz hakkaten gps te 200 göremedi olaya bak.aahahha
Yazýlýmdan sonrada 200 den 223 e bildiðin tek tek atladý.hatta bi ara 204 te kaldý aha dedim 203 e düþcek þimdi :D
Kasa güzel,performans bence kötü.Kasa aðýr daha ne gitsin demiþler,benmi dedim 1400 kg yapýn diye.sonuç olarak performans bence düþük.
Ha alýnmazmý,alýnabilir.0 km araç takýntýsý olanlar tercih edebilirler iyi bir aile aracý.
Buarada bu btg nin sprintbooster çýlgýnlýðýný napýcaz yaa.4 sene önce vw racing filtre sormaya girdim,adam sprint bposter takmalýsýn diyip yarým saat anlatmýþtý .d
Cimmeria
18-08-2017, 17:25
bunca yýllýk honda fanatiðiyim beni bile aþtý bu söylem...
270 yapacaktý rs çýta 300 oldu...
Eskiden sadece typer konularýnda tartýþma çýkardý
Þimdi çýtayý baz versiyon civice yükselttik valla :D
cvt de aktarým kaybý olmasa deviri en yüksek hp gücünün üretildiði rpm de sabit olarak tutup manuel þanzýmandan yavaþ kalmayý nasýl baþarýyor. cvt ve manuel opsiyonlarý sunan araçlarýn hepsinde manuel daha iyi hýzlanma verilerine sahip. scooter þanzýmanýnýn biraz geliþmiþi pek bir zamazingosu yok. üretim maliyeti düþük olmasa hiç bir frma tercih etmez. elektrik süpürgesi gibide ses çýkartýyor motoru sabit devirde tuttuðu için. piyasada ki en iyi þanzýman þu anda 8 ileri zf bana göre. tork konvertörlü bir þanzýmanýn rahatlýðý ve dayanýklýlýðý yanýnda piyasadaki çoðu çift kavramadan daha hýzlý vites atýyor. manuel'e görede performans verileri daha iyi. dsg'de ardýndan gelir ama kuru kavrama olanlarýn kýsa kavrama ömrü problem.
Eskiden sadece typer konularýnda tartýþma çýkardý
Þimdi çýtayý baz versiyon civice yükselttik valla :D
Oralarda nasýl bilmiyorum ama türkiyede halen Honda hayat onda :hehe:
Oralarda nasýl bilmiyorum ama türkiyede halen Honda hayat onda :hehe:
Burada kafalar biraz karýþýk :D
http://i63.tinypic.com/5x6e0l.jpg
Burada kafalar biraz karýþýk :D
http://i63.tinypic.com/5x6e0l.jpg
hahahaahahhahaha
Kusura bakmayin ama sizin hesaplamaniz biraz hayal urunu olmus. 200 km ye zar zor cikan bir arabanin 300 yapmasini beklemek epey mantiksiz. Ben 340 hp araba kullandigim halde ve 250 km ye rahatlikla cikabildigim halde bile kesin olarak 300 km yaparim diyemem cunku henuz denemedim. Gerisini siz dusunun :D
Ayrica videoyu dikkatli izlerseniz 7. vitese gectikten sonra arabada 1 km bile hizlanma yok. Yani gereksiz bir vites olmus acikcasi. Yokus asagi bile 250 yukarisini gorebilecegini zannetmiyorum.
Ayrica videoyu dikkatli izlerseniz 7. vitese gectikten sonra arabada 1 km bile hizlanma yok. Yani gereksiz bir vites olmus acikcasi. Yokus asagi bile 250 yukarisini gorebilecegini zannetmiyorum.
250 görücekmiþ hala iniyolar aþþa son duyumlar bu þekilde.Gps 249 kadran 285.
Saygýlar
RIDVAN.
Saygýlar
RIDVAN.
Agri dagindan asagi dogru otoban yaptilar haberimiz yok galiba :D
The professor
18-08-2017, 20:53
HP ye takýlmayýn boþverin.120 hp olduðunu varsayýn 5 sene sonra bahsettiðiniz diðer markalar sanayi sanayi dolaþýrken siz RS inizin keyfini sürüyor olursunuz
satýyorum derseniz de X2 :D
Galiba ironi yaptýnýz. Doðru diðer markalar 5 yýl sonra sanayide dolaþacaklar ama civicler þimdiden sanayide göçük düzeltmecilerin gülü oldular. Bayiden 0 km gamzeli satýlanlarý bile var.
ahmetakbayir
18-08-2017, 21:35
3 kez test ettim daha da etmeyecem araba yürümüyor CVT mahvettmiþ ACT 150 DSG Leon daha seri gelmiþti açýkçasý
ahmetakbayir
18-08-2017, 21:36
Galiba ironi yaptýnýz. Doðru diðer markalar 5 yýl sonra sanayide dolaþacaklar ama civicler þimdiden sanayide göçük düzeltmecilerin gülü oldular. Bayiden 0 km gamzeli satýlanlarý bile var.
Aynen doðru Face gruplarýnda millet ne yapacaðýný þaþýrýyor Fb7 kasalar deðerlencek gibi :)
1.4 tisiaylardaki 300 kadrana alkýþ tutuyorsunuz da, adamýn 260/270 demesine mi tutuldunuz Allah aþkýna. :D
Bu arada vag grubu tabi hýzlý gelir, 60 a kadar 10 10 bölünmüþ hýz, ona aldanmayýn. :D
Agri dagindan asagi dogru otoban yaptilar haberimiz yok galiba :D
Agri dagin eteginde,ucan civic rs olsam.
Gocuk olsam kaportada
Cano cano
Sanayi sanayi dolaþsam
:hehe:
sinan3405
18-08-2017, 23:23
Arkadaþ demiþ insigniadan daha iyi hýzlanýyor yalnýz unuttuðum bir nokta var insignia boþ haliyle 1600 kg'a yakýn bir araç buna raðmen ara hýzlanmasý ve son hýza yaklaþmasý bana göre Honda RS den daha iyi, bence Honda bu araçta baþarýsýz olmuþ özellikle rakibi astra opc line karþýsýnda sönük kalmýþ .
https://youtu.be/ZfZexwY9HS0
opelýn ve hondanýn derdi aktarým bence buda sanjýman bana kalýrsa. bende 2001 model 2.0 cdx vectra var senýn aracýn amcasý yada dedesý beným arac otomatýk ýlerý 4 oranlarda uzun ama 140 tan sonra cok aracý uzer 210 kmh kadarda nefesý kesýlmez. opel aktarýmdaký sorunu cozmus olsa 0-100 degerlerýdý ýyýlesýr. sahsý gorusum su hondayla ýlgýlý honda teknolojýyý gec getýrýyor saglam yapýyor. boyle býr araca cvt yakýsmamýs. pýyasa fýyatlarýna bakýnca fýyat ýyý sayýlýr. lakýn bu aracý genc nesýl kabul edermý soru ýsaretý.
Grimlord
18-08-2017, 23:29
Yazýlýmlý Civic RS stock Astra OPC kadar yürüyor anlaþýlan :D
Stage 2 Astra OPC Line ( manuel sanýrým )
280 hp :)
https://www.youtube.com/watch?v=am2Abbt6A9A
ottoman32
18-08-2017, 23:33
Yol yaptýk daha ne olsun der gibi birþey iþte :)
Saygýlar
RIDVAN.
Þimdi 285 ile giden Civic'i yanýndan 160 ile geçmek vardý :D
Uzunda giden biseyler ariyorsaniz bmw bakin 270 goruyor, yapilinca nasil sonuclar cikacak merak ediyorum, honda iddiali dis tasarim yapmis , sahipleri barut gibi herkese gaz aciyor rs hb olanlar ozellikle :D
video yu izledikten sonra sýradaki gelen otomatik video :D youtube de isyanda :D (küfür içerir)
https://www.youtube.com/watch?v=lUh7is3CY3w
video yu izledikten sonra sýradaki gelen otomatik video :D youtube de isyanda :D (küfür içerir)
dayý ne hondalar var bmw yiyor :) boþver sen rs'i
Yorum kisa oz ve cok net olmus... epeyde sert :D
SULTANOGLU
19-08-2017, 19:42
Dayini kemer konumu sayesinde araba dursada kendisi gorur 200 u :)
eleþtiri gizli hayranlýktýr :D yanlýz biþey dikkatimi çekti eskiden bu tip konular hondanýn safkan spor araçlarý için açýlýrdý sanýrým honda bu iþte level atladý olmalý ki çýta ve beklenti bayaa yükselmiþ sýradan bi aile arabasýnýn bile tartýþýr eleþtirir olduk
honda göçük onda :D
1.4 tsi gözünü sevsinler yað yakýyo dsg cortluyo ama gidiyor be.
1.4 tsi gözünü sevsinler yað yakýyo dsg cortluyo ama gidiyor be.
cortlasada deðiþtiriyor garanti bitsede. önemli olan markanýn malýnýn arkasýnda durmasý.
eleþtiri gizli hayranlýktýr :D yanlýz biþey dikkatimi çekti eskiden bu tip konular hondanýn safkan spor araçlarý için açýlýrdý sanýrým honda bu iþte level atladý olmalý ki çýta ve beklenti bayaa yükselmiþ sýradan bi aile arabasýnýn bile tartýþýr eleþtirir olduk
Pardon ama ne zamandan beri RS aile arabasi oldu ?
Bir forumda Honda RS icin eleman cok guzel bir acilim yapmis, paylasmazsam yazik olur. (Konu eski ama durum guncel) :D
http://img.pixady.com/2017/08/218862_rs.png
Konunun tamamini burayi tiklayarak (https://honda-tech.com/forums/honda-civic-del-sol-1992-2000-1/what-do-rs-badges-mean-1250350/) gorebilirsiniz.
aynen aynen hondalara laf yok,kral araba. Elestirdigimiz hukumete karsida gizli hayranlariz biz bakma son fiyat abi. : )
Düz mantýk ile cvt hep en yüksek bg alýnan devirde tutuyor bu yüzden en iyi en hýzlý demek biraz cahillik deðil mi sizce de ya ?
Sakaysa komik deðil, ciddiyse yazýk..
O deðilde karþýdaki abinin ses tonu ana haber bülteni spikeri gibi ayný :D Telefonda konuþsam çekinirim :D
i-vtec07
22-08-2017, 14:01
Benim fikrim deðiþti " makina deli deliiii "
hayranlýktan deðil vergiden o , millet artik alabilecegi arabayi elestiriyor typer olmuþ 200 lira tabi elestiren olmaz :P :D
Düz mantýk ile cvt hep en yüksek bg alýnan devirde tutuyor bu yüzden en iyi en hýzlý demek biraz cahillik deðil mi sizce de ya ?
Sakaysa komik deðil, ciddiyse yazýk..
Cahillik oldugunu biraz anlatirmisiniz? Bu yargiya yada bu kaniya nasil vardiniz?
Motorun en yuksek beygir gucundeki devir hizinda tutmasi araci hizli yapmaz mi?
Cahillik oldugunu biraz anlatirmisiniz? Bu yargiya yada bu kaniya nasil vardiniz?
yapmýyor ama :)
70le 5. viteste giderken yarým debriyaj ile aracý en yüksek beygir gücü alan devirde tutalým o zaman cvtye gerek yok..
Bu kanýya da þöyle vardým açýklýyým; cvt'yi sadece en yüksek beygir gücü devrinde tuttuðu için en hýzlý þanzýman diyosunuz, baþka bir geçerli sebebiniz bile yok.
AYrýca youtube'da 2351123512 tane video varken 1 adet videodan baþka birþey paylaþmýyosunuz, ki o 2351235123 videonun içinde cvt vs manual xxxCar diye bissürü video var cvt hepsinde nal toplarken.
Neden peki o videolarý göz ardý ediyosunuz ????????????????????????
Ýbrahim33
25-08-2017, 00:32
Yav adamlar 125 hp olanýna uçuyor kaçýyor muhabbeti yapýyor , rs 260 270 görmüþ çok mu :D
makturan
25-08-2017, 07:25
Ufffffffffffff mermiiiiiiiiiii ama o kadar hp'ye raðmen leon fr ý geçemeyen mermi yazýk sana konulan þanjumana ...
yapmýyor ama :)
"yapmiyor ama" sozu ile kanitliyorsaniz tesekkur ediyorum teknik aciklamaniz icin.
Ufffffffffffff mermiiiiiiiiiii ama o kadar hp'ye raðmen leon fr ý geçemeyen mermi yazýk sana konulan þanjumana ...
150 lik fr ý gerçekten geçemiyor mu? :D
70le 5. viteste giderken yarým debriyaj ile aracý en yüksek beygir gücü alan devirde tutalým o zaman cvtye gerek yok..
Bu kanýya da þöyle vardým açýklýyým; cvt'yi sadece en yüksek beygir gücü devrinde tuttuðu için en hýzlý þanzýman diyosunuz, baþka bir geçerli sebebiniz bile yok.
AYrýca youtube'da 2351123512 tane video varken 1 adet videodan baþka birþey paylaþmýyosunuz, ki o 2351235123 videonun içinde cvt vs manual xxxCar diye bissürü video var cvt hepsinde nal toplarken.
Neden peki o videolarý göz ardý ediyosunuz ????????????????????????
cvt nin yarim debriyaj ile ayni kefeye nasil koyuyorsunuz? Surekli ayni devirde tutmasi aktarma kaybi oldugunu gostermez. ayrica cvt degisken oran oldugundan surekli orani degistigi icin ve vites degisiminde yasanan yakala birak mantigi olmadigindan vites degisim suresi de olmamaktadir.
cvt'yi sadece en yüksek beygir gücü devrinde tuttuðu için en hýzlý þanzýmandir diyorum demissiniz. buna arti olarak vites gecislerinde yasanan aktarma orani degisikliklerinde (vites degisimleri) bekleme olmamasi da cvt yi diger duz ve otomatik viteslerden daha hizli kilmaktadir. cvtlerde kavrama sureklidir. baska gecerli nasil bir sebep istiyorsunuz? orneklendirebilirmisiniz?
cvt nin ayni kosul ve sartlarda diger sanziman turleri karsisinda nal toplayan 2351123512 tane yada 2351235123 videodan birisini paylasirmisiniz?
Ek olarak 1 den fazla video paylastim. Anlasilan bunlari izlememis yada anlamamissiniz.
"yapmiyor ama" sozu ile kanitliyorsaniz tesekkur ediyorum teknik aciklamaniz icin.
teknik olarak kanýtlayayým o zaman. buyurun linkteki cvt ve manuel vitesli civic'in performans verilerini inceleyin.
teknik olarak kanýtlayayým o zaman. buyurun linkteki cvt ve manuel vitesli civic'in performans verilerini inceleyin.
linki unutmuþum :)
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-6667.htm)
cvt nin yarim debriyaj ile ayni kefeye nasil koyuyorsunuz? Surekli ayni devirde tutmasi aktarma kaybi oldugunu gostermez. ayrica cvt degisken oran oldugundan surekli orani degistigi icin ve vites degisiminde yasanan yakala birak mantigi olmadigindan vites degisim suresi de olmamaktadir.
cvt'yi sadece en yüksek beygir gücü devrinde tuttuðu için en hýzlý þanzýmandir diyorum demissiniz. buna arti olarak vites gecislerinde yasanan aktarma orani degisikliklerinde (vites degisimleri) bekleme olmamasi da cvt yi diger duz ve otomatik viteslerden daha hizli kilmaktadir. cvtlerde kavrama sureklidir. baska gecerli nasil bir sebep istiyorsunuz? orneklendirebilirmisiniz?
cvt nin ayni kosul ve sartlarda diger sanziman turleri karsisinda nal toplayan 2351123512 tane yada 2351235123 videodan birisini paylasirmisiniz?
Ek olarak 1 den fazla video paylastim. Anlasilan bunlari izlememis yada anlamamissiniz.
Manual Transmission vs Auto CVT Performance Review: 2016 Scion iM vs Scion iM - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=95HqyUDxr4Y&t=237s)
https://www.youtube.com/watch?v=95HqyUDxr4Y&t=237s
Bir þehir efsanesinin daha sonuna geldik sanýrým.
CVT en iyi þanzýman, zaten aktarma kaybý filan da yok, kötü olsa Honda hiç koyar mý yea ekibine de teþekkür ederiz.
Saðolsunlar fanatikliðin bu topraklarda henüz ölmediðini gösterdiler.
270 ekibini de yine bu konuda aðýrlamak isteriz.
Dip not : Bakýn bu konu bile 7 sayfa konuþuldu, Honda'yý çekemediðinizden ötürü böylesiniz ekibi, sizler de çok deðerlisiniz.
Bir þehir efsanesinin daha sonuna geldik sanýrým.
CVT en iyi þanzýman, zaten aktarma kaybý filan da yok, kötü olsa Honda hiç koyar mý yea ekibine de teþekkür ederiz.
Saðolsunlar fanatikliðin bu topraklarda henüz ölmediðini gösterdiler.
270 ekibini de yine bu konuda aðýrlamak isteriz.
Dip not : Bakýn bu konu bile 7 sayfa konuþuldu, Honda'yý çekemediðinizden ötürü böylesiniz ekibi, sizler de çok deðerlisiniz.
Bu arada geçen bir forumda canlý yayýn yaptýlar .250 yapabilmiþ 251 dememiþ ama gps gene 198de kalmýþ :D :hehe: bilginize :D ulen 0.9clio bile 180 yapýyo cart diye :hehe: auhxsuahxauhxuahxauhxuaha
reflections
04-09-2017, 02:09
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-2988.htm)
80-180 verisinde
insignia 21,7
civic 24,1
iki araç arasýnda 250 kg fark olduðunu unutmayalým
buda bonus olsun
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-6318.htm)
Focus4171
04-09-2017, 09:16
Bizde çok fazla denemesi olmayan Civic RS'in, Jetta 1.4 TSI 160 HP'lik ile denemesine denk geldim yurtdýþý videolarýnda. TSI karþýsýnda herkesin ortak görüþü olduðu gibi baya etkisiz gözüküyor. Bizde de zaten çok denemeye gerek duyulmadý sanýrým.
Stock jetta 1.4tsi 2013 VS stock Honda Civic 1.5 turbo. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=GcjslZMbKJw)
individual
05-09-2017, 12:30
Bizde çok fazla denemesi olmayan Civic RS'in, Jetta 1.4 TSI 160 HP'lik ile denemesine denk geldim yurtdýþý videolarýnda. TSI karþýsýnda herkesin ortak görüþü olduðu gibi baya etkisiz gözüküyor. Bizde de zaten çok denemeye gerek duyulmadý sanýrým.
Stock jetta 1.4tsi 2013 VS stock Honda Civic 1.5 turbo. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=GcjslZMbKJw)
honda power of dreams
TSI'lar karþýsýnda iþleri çok zor hondalarýn twincharge bile gerek yok.
1.4 TSI 125HP kafa kafaya gider.
makturan
11-09-2017, 07:29
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-2988.htm)
80-180 verisinde
insignia 21,7
civic 24,1
iki araç arasýnda 250 kg fark olduðunu unutmayalým
buda bonus olsun
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/duel6717-6318.htm)
bilgi amaçlý paylaþayým
1.4tsi 150hp act manuel fr
https://i.hizliresim.com/PO3jJO.jpg
https://i.hizliresim.com/g9lQMO.jpg
bilgi amaçlý paylaþayým
1.4tsi 150hp act manuel fr
https://i.hizliresim.com/PO3jJO.jpg
https://i.hizliresim.com/g9lQMO.jpg
Yanlis bilgi biri 100 200
Digeri 100 180 : ) :hehe:
ben gecen gun rs ý test ettým, gayette begendým. mýllet ne beklýyor o kýlodaký arabadan onuda anlamýs degýlým
Abi seni tanýmýyorum, forumdan takip ettiðim kadar sadece. Senin herhangi bir hondayý beðenmeme ihtimalýn, çekim sýrasýnda Burak Ertem'in kafasýna meteor düþme ihtimalinden daha düþük zaten :D
makturan
22-09-2017, 08:21
Merhaba Arkadaþlar,
Yakýn bir arkadaþýma Honda RS aldýk. Onunla bir deneme yaptýk. Yorumlara dikkat edelim..
Honda otomatik þanjumandan dolayý baþlarda gidemiyor ve AÐIR ! 160km gibi yetiþiyor roll yolu bitiyor. Bugün daha uzun soluklu deneme yapmaya calýsacagýz.
Honda Civic Rs Otomatik 1.5Turbo Vtec 182Hp - STOK -
Seat Leon FR Manuel 1.4Tsi 125Hp - Stage 1 Yazýlým -
Videolar :
1. Deneme (Honda otomatik olduðu için tam ayný anda ayarlayamadýk gibi.. )
https://www.youtube.com/watch?v=JL0pjmp3kzk
2. Deneme (Korna honda da - biraz erken gaza basmasýný söyledim - )
https://www.youtube.com/watch?v=neQrtvVGx4c
3. Kadran ( eðim -1,25 civarý )
https://www.youtube.com/watch?v=pKxA3jVvfb0
4. Kadran ( 0-100 eðim 0 derecelerde 100den sonra rampa yukarý hafif +1 ler )
https://www.youtube.com/watch?v=bqhL012_j3s
iyi Seyirler
1.4 tsi 125 kaç hp oluyor yazýlým sonrasý? Altlarda bu kadar ölü kalýcaksa hiçbir anlamý yok turbo olmasýnýnda 180hp olmasýnýnda. Yada gaz tepkisi çok kötü
Focus4171
22-09-2017, 10:19
RS'in iyi olmadýðýný biliyordum da, bu kadar kötü olduðunu da bilmiyordum :) Demek ki yukarýda ki 160'lýk TSI ile deneme sonucu normal o zaman. Civic düþünülüyorsa, RS alýnacaðýna Civic 125'lik Manuel eski motoru almak daha mantýklý o zaman.
makturan
22-09-2017, 10:39
Roll 'de þanjumaný ayarlamasý zor gibi
1. kornada honda
3. kornada Leon bassa eþit hareketlenir gibi ..
Leon Fr 125hp 1.4 tsi yazýlým sonrasý 170hp dyno verisi var.
Yaklaþýk 200 kg daha hafif Honda 'dan .
onn_dear
22-09-2017, 10:48
1. kornada honda
125 lik FR sadece yazýlýmla yavaþ 170 hp olsun :D 140 lýklar ancak olur.
Honda niye bu kadar aðýr ? mantýklý bi açýklamasý var mý ? 200k ciddi bir fark.
Diðer konuda saç inceliðinden vs bahsedildi bide. Enteresan yani 4 çeker sanki 200kg fark
1. kornada honda
170 sadece yazýlýmla biraz fazla deðil mi?
2 korna kadar geç tepki vericekse üstündeki rs logosunu ve ekleri söksünler :D Egzozuda tampon altýna saklasýnlar :D
i-vtec07
22-09-2017, 11:05
Daha öncede yazdým b.k atmak deðil gerçekler bunlar rs 150 lik fr kadar anca gidiyo diye
125 lik yazýlýmlý fr 150 lik stock fr dan 2-3 boy civarý hýzlý kýyaslayýnca da ayný dediðim durum ortaya cýkýyo..
Bu arada 125 lik fr sadece yazýlýmla 170 hp olamaz 155-160 max
140 lýk fr zaten 185-190 oluyo turbosu büyük olduðu halde 125 likten, 150 lik lerin turbosuda çok verimli deðil bu yüzden oda genelde 170-175 hp oluyo :) 125 de dediðim gibi 155-160 falandýr
Maþallah araçlarýnýza güzel video teþekkürler :)
Ben de geçen yolda denk geldim heyecanlý bir RS sahibi arkadaþa, arkamda kaybolunca þaþýrmýþtým. Cidden hiç gitmiyormuþ.
Bu arada 125hp TSI imkaný yok 170hp olmaz yazýlýmla, 155 alsanýz iyi.
MertSerhanÖ.
22-09-2017, 11:37
hitler motor civikkk ares .d.d
kalipson
22-09-2017, 11:46
Çok matah gideri/ yürürü olan bi arabaymýþ gibi, bi de RS logosu yok mu!!?? Bitiyorum ona :D
Civic hb 1411 kg Golf 1395 kg
Kilolari ayni nerdeyse
1.4 150 hp golf bunu gecer durur bi daha gecer bi daha gecer..
Bide bu rs 200 u gecmiyodu degilmi :)
1. videoda seat 2. korna çalarken gaz açýyor
2. videoda zaten arkadan akýtarak geliyor. Civic Rsi bende sevmedim Hatta logosu için RealSlow tabirinin doðru olduðunu düþünüyorum :)
onn_dear
22-09-2017, 12:54
Civic hb 1411 kg Golf 1395 kg
Kilolari ayni nerdeyse
1.4 150 hp golf bunu gecer durur bi daha gecer bi daha gecer..
Bide bu rs 200 u gecmiyodu degilmi :)
200 ü geçmez olur mu caným 207 yapýyor :D :D
smtkrglu
22-09-2017, 16:21
200 ü geçmez olur mu caným 207 yapýyor :D :D
yazaþ geçsin :) golf7 nin 100-200 30sn den aþaðý deðil honda 26sn lerde bitiriyor
þimdi bide leon fr ile örnek vermeye felan kalkarsýnýz dizeli 1185KG leonun arada 226KG fark var araç yürüten adamlara 226KG nin ne kadaar büyük bir fark olduðunu sorabilirsiniz...
onn_dear
22-09-2017, 16:42
yazaþ geçsin :) golf7 nin 100-200 30sn den aþaðý deðil honda 26sn lerde bitiriyor
þimdi bide leon fr ile örnek vermeye felan kalkarsýnýz dizeli 1185KG leonun arada 226KG fark var araç yürüten adamlara 226KG nin ne kadaar büyük bir fark olduðunu sorabilirsiniz...
bence yanlýþ bir mantýk, Leon 226 kg daha hafif olabilir ama karþýlýðýnda 32 hp daha düþük güce sahip. Araç yürüten adamlara 32 hp nin ne kadar büyük bir fark olduðunu sorabilirsiniz.
smtkrglu
22-09-2017, 16:54
bence yanlýþ bir mantýk, Leon 226 kg daha hafif olabilir ama karþýlýðýnda 32 hp daha düþük güce sahip. Araç yürüten adamlara 32 hp nin ne kadar büyük bir fark olduðunu sorabilirsiniz.
7 kg 1 begir e eþittir :) 226 kg 32.28 eþ deðerdir... þöyle hesaplanýyor 226 kg yý 7 ye böyüyorsun kýsacasý :D
makturan
22-09-2017, 18:02
1. kornada honda
düzeltme
Leon fr stage 1 yazilim 155 hplerde
Mehmetmert
22-09-2017, 18:29
7 kg 1 begir e eþittir :) 226 kg 32.28 eþ deðerdir... þöyle hesaplanýyor 226 kg yý 7 ye böyüyorsun kýsacasý :D
7kg 1beygir
70kg 10 beygir
700kg 100 beygir
7000kg 1000 beygir :D Kamyonlarý 18 ton falan taþýyabilmesi için herhalde min 2500hp olmasý lazým :)
Ben þu kg þu kadar beygire eþittir demeyi cidden çok ama çok mantýksýz buluyorum , kilo tabiki etkili hepimiz hem fikirizde hangi motorda, hangi þanzumanda , hangi arabada , ne kadar güçteki bir arabada.
Neyse yokmu Adanada Civic RS olan TDI Golfle deneyelim :D
smtkrglu
22-09-2017, 19:21
7kg 1beygir
70kg 10 beygir
700kg 100 beygir
7000kg 1000 beygir :D Kamyonlarý 18 ton falan taþýyabilmesi için herhalde min 2500hp olmasý lazým :)
Ben þu kg þu kadar beygire eþittir demeyi cidden çok ama çok mantýksýz buluyorum , kilo tabiki etkili hepimiz hem fikirizde hangi motorda, hangi þanzumanda , hangi arabada , ne kadar güçteki bir arabada.
Neyse yokmu Adanada Civic RS olan TDI Golfle deneyelim :D
Þu demek oluyor her 7 kg aðýrlýðýn senin aracýnýn gücünü yansýtamamasýna neden oluyor yani 1hp eksikmiþ gibi yürüyor aksini iddia ediyorsan TDÝ ne dört kiþi bindir civic RS ile öyle dene aracýnýn gidiþinde deðiþiklik olmaz sanýrým senin gibi bakarsak olaya :)
Mehmetmert
22-09-2017, 19:28
Þu demek oluyor her 7 kg aðýrlýðýn senin aracýnýn gücünü yansýtamamasýna neden oluyor yani 1hp eksikmiþ gibi yürüyor aksini iddia ediyorsan TDÝ ne dört kiþi bindir civic RS ile öyle dene aracýnýn gidiþinde deðiþiklik olmaz sanýrým senin gibi bakarsak olaya :)
-Bakýn yukarýda kilonun zaten etkili olduðunu yazdým , ama 7kg nasýl 1hp :) Sizin hesabýnýzla bir kamyonun 18 ton yük taþýyabilmesi için minimum 2500hp olmasý lazým.Kime göre ,hangi araca göre , hangi motora göre , hangi þanzumana göre , hangi torka göre , hangi beygire göre 7kg 1hp...
-Þimdi stock TDI 105 hp olan arabaya 70er kilo 5 kiþi binsek , toplamda 350 kilogram yapýyor. + bagajada 70 kg aðýrlýk koysak toplamda ettimi bize 420kg aðýrlýk.Sizin hesabýnýzla 7 kg 1 hp ise 420 kg 60 hpsini götürür.Bu araba 45 hpmi oldu :D :D Hele birde bunu 90hplik dizele yaptýðýmýzý düþünsek 30 hplik arabamýzkmý oldu :) Clio symbol 65 hpliðimiz olsa 5hp ile devam edicez sanýrým yolda 5 kiþi :)
-
-Bakýn yukarýda kilonun zaten etkili olduðunu yazdým , ama 7kg nasýl 1hp :) Sizin hesabýnýzla bir kamyonun 18 ton yük taþýyabilmesi için minimum 2500hp olmasý lazým.Kime göre ,hangi araca göre , hangi motora göre , hangi þanzumana göre , hangi torka göre , hangi beygire göre 7kg 1hp...
-Þimdi stock TDI 105 hp olan arabaya 70er kilo 5 kiþi binsek , toplamda 350 kilogram yapýyor. + bagajada 70 kg aðýrlýk koysak toplamda ettimi bize 420kg aðýrlýk.Sizin hesabýnýzla 7 kg 1 hp ise 420 kg 60 hpsini götürür.Bu araba 45 hpmi oldu :D :D Hele birde bunu 90hplik dizele yaptýðýmýzý düþünsek 30 hplik arabamýzkmý oldu :) Clio symbol 65 hpliðimiz olsa 5hp ile devam edicez sanýrým yolda 5 kiþi :)
-
Uygun fiyata matematik dersi verilir.
Ýletiþim PM
yazdýklarýnýza +1 :D
smtkrglu
22-09-2017, 19:39
-
Bir kamyondu aldý baþýný gitti mevzusu bahsi geçen araba nakliyat iþi ile uðraþýyorsunuz tahminimce kamyonlarýn forum sayfasý varsa orda yapsýnlar bu diyaloðu 5 kiþi iken 105 hp lik TDÝ golf ile yürüyebiliyormusun bi video atta bende tamam diyeyim :) kaç týr geriden gelecen merak etmedim deðil hani :D tabi denk araçlar ya yazýlýmlý yada yazýlýmsýz
Bu bahsi geçen TDI býrak 5 kiþiyi, üste adam baðlayýp 10 kiþide bindirsen bu RS'i geçer :D
Mehmetmert
22-09-2017, 19:59
Bir kamyondu aldý baþýný gitti mevzusu bahsi geçen araba nakliyat iþi ile uðraþýyorsunuz tahminimce kamyonlarýn forum sayfasý varsa orda yapsýnlar bu diyaloðu 5 kiþi iken 105 hp lik TDÝ golf ile yürüyebiliyormusun bi video atta bende tamam diyeyim :) kaç týr geriden gelecen merak etmedim deðil hani :D tabi denk araçlar ya yazýlýmlý yada yazýlýmsýz
Ya hayýr bakýn cidden dalga geçmek için falan yazmýyorum , yada birþey demek içinde deðil.Kilo verince ütopik rakamlar verdiðim için kamyon dedim orda.Yani 7 kg 1hp'nin hiçbir matematiksel açýklamasý yok hatta yürüyendeki aðýrlýk çok daha farklý bunu hepimiz biliyoruz.Neyse uzatmayacaðým daha fazla :)
Bu bahsi geçen TDI býrak 5 kiþiyi, üste adam baðlayýp 10 kiþide bindirsen bu RS'i geçer :D
Cok agir oldu :D
smtkrglu
22-09-2017, 20:07
Ya hayýr bakýn cidden dalga geçmek için falan yazmýyorum , yada birþey demek içinde deðil.Kilo verince ütopik rakamlar verdiðim için kamyon dedim orda.Yani 7 kg 1hp'nin hiçbir matematiksel açýklamasý yok hatta yürüyendeki aðýrlýk çok daha farklý bunu hepimiz biliyoruz.Neyse uzatmayacaðým daha fazla :)
Bu aðýrlýk mevzusunun daha önce 7-8 sene öncede mevzusu geçti techde sayfalarca sürdü o zaman þöyle diyelim 100-200 sürelerini pay biçelim kaç tane 150 act fr ye bindim 33-34 sn den aþaðý inmiyor 100-200 hýzlanma RS 26sn civarý þuan daha 500 lü kmlerdeyim ilk 1500 km basmayý düþünmüyorum yoksa bizzat video atardým
Mehmetmert
22-09-2017, 20:13
Bu aðýrlýk mevzusunun daha önce 7-8 sene öncede mevzusu geçti techde sayfalarca sürdü o zaman þöyle diyelim 100-200 sürelerini pay biçelim kaç tane 150 act fr ye bindim 33-34 sn den aþaðý inmiyor 100-200 hýzlanma RS 26sn civarý þuan daha 500 lü kmlerdeyim ilk 1500 km basmayý düþünmüyorum yoksa bizzat video atardým
Ben RS'e kesinlikle laf etmiyorum sadece kg kýsmýna deðinmek istedim :)
125 lik yazýlýmlý Leon bile geçmiþ daha ne olacak :(
individual
23-09-2017, 14:39
125 lik yazýlýmlý Leon bile geçmiþ daha ne olacak :(
yazýlýmlý 1.0 1.2tsi dan umitliyim ben.
Mehmetmert
23-09-2017, 15:15
Yazilimli bir 1.0 bence tutunur uzunca bir sure :D
smtkrglu
23-09-2017, 15:27
Denizler daðlara paralel olduðu için fok balýklarý yalnýz yaþar ;)
Grimlord
23-09-2017, 16:00
Denizler daðlara paralel olduðu için fok balýklarý yalnýz yaþar ;)
Tam tersi deðil miydi? :D
Þu RS çiler neden denemiyor TSI grubuyla? Eskiden olsa bit sürü video olurdu :( Bu arada yazýlýmlý 125liðe geçildiðine göre yazýlýmlý çoðu 1.6 dizel yürür RS le.
Þu RS çiler neden denemiyor TSI grubuyla? Eskiden olsa bit sürü video olurdu :( Bu arada yazýlýmlý 125liðe geçildiðine göre yazýlýmlý çoðu 1.6 dizel yürür RS le.
Yangýna direk uçak yakýtýyla gidiyorsun. :)
Mehmetmert
25-09-2017, 10:15
Hondatalimi , egzozlu , filtreli artik ne varsa tdi Golfle denerim :D
Videolar itibariyle hiç giderli görünmüyor. Düz vitesi gelsin de bir bakalým gerçek giderine. :)
Þuradaki yorumlarý okuyunca bazýlarýnýn ümidine hayran kalmamak elde deðil.
RS'i 1.6 tdi ile golf ile tokatlayacaðýný düþüneni mi ararsýnýz 150 hp tsi golf ile tokatlayacaðýný düþüneni mi ararsýnýz. Hepsi bu konuda buluþmuþ maþallah.
https://www.youtube.com/watch?v=NrmjCjWRXEk
RS'i geçeceðini iddia ettiðiniz araçlarýn testlerini bir inceleyin ondan sonra gelin teknik konularý konuþalým.
Grimlord
05-01-2018, 12:35
Hocam sizi bulmuþken soralým, top speed 270 rahatlýkla yapar diyorlar, siz hiç denediniz mi?
RS'i 1.6 tdi ile golf ile tokatlayacaðýný düþüneni mi ararsýnýz 150 hp tsi golf ile tokatlayacaðýný düþüneni mi ararsýnýz. Hepsi bu konuda buluþmuþ maþallah.
RS'i geçeceðini iddia ettiðiniz araçlarýn testlerini bir inceleyin ondan sonra gelin teknik konularý konuþalým.
Honda fabrikasýný 7 kere dönünce hacý oluyormuþuz baþkaným doðru mu?
200 de týkanmanýn tekniðini açýklar mýsýnýz o halde?
Hocam sizi bulmuþken soralým, top speed 270 rahatlýkla yapar diyorlar, siz hiç denediniz mi?
Denemedim ancak konudaki o bahsettiðiniz mevzuyu okudum. Evet kadranda 207 km gözüküp araç hýz kesicisine girdiðinde devir saati oldukça düþük durumda ve motor henüz en yüksek gücünü üretmiyor ancak 240-250 km üzeri hýzda inanýlmaz bir rüzgar direnci oluþacaðý için 270 bana mantýklý gelmedi. Motorun gücü kadar sanzýman oranlarý da bir aracýn çýkabileceði maksimum hýzý deðiþtirir. Bu nedenle hýz sýnýrlayýcýyý kaldýrýp düþük rüzgarlý bir havada test etmeden yapabileceði en yüksek hýz kestirilemez.
onurc 200'de týkanma derken? 200 üstüne çýkamýyor mu demek istiyorsunuz?
Mr.Bilal
05-01-2018, 13:12
troll detected
Emrecan-R
05-01-2018, 13:23
1.4 tsi dsg 150 hp RS i geçebilirmi bence denk giderler
1.4 tsi dsg 150 hp RS i geçebilirmi bence denk giderler
Tsi hazýr,rs varsa deneyelim bittiði yere kadar
160 zýr stock roccom ile delgeç olabilirim efendim istanbuldaysanýz??
kanka.net sidikli þinasi havalý troll dedected.............
hemen neden troll mroll diyorsunuz, belki haberi yok olan konuþmalardan geyiklerden ?
Bende yeni üye olsam rs im olsa ayný þeyleri söylerdim heralde. Denememiþ olabilir aracýný tsi ile.
bende de 160lýk rocco var rs le ne olur acaba ? :)
hemen neden troll mroll diyorsunuz, belki haberi yok olan konuþmalardan geyiklerden ?
Bende yeni üye olsam rs im olsa ayný þeyleri söylerdim heralde. Denememiþ olabilir aracýný tsi ile.
3 tane rs ile denedim 2-50 den basýnca 4 boy falan geçiyorum
3 tane rs ile denedim 2-50 den basýnca 4 boy falan geçiyorum
dsg tarzý bi çift kavrama olsa rs de demek ki baþa baþ olacak. Bu aracýn tek sorunu sanzýmaný bence...
Belli bir olgunluða ulaþamamýþ cor çocuk ile muhattap olmuyorum. Saygýsýzlýk yapanlar ile yöneticiler ilgilensin.
Araçlarýn ivmelenmesinde max tork, tork bandý, maks güç, max devir, þanzýman diþli oranlarý, aracýn aðýrlýðý ve rüzgar sürtünme katsayýsý gibi birçok etken vardýr. 160 lýk rocco 150 tsi gibi ifadeler karþýlaþtýrma yaparken hiçbir anlam ifade etmez.
Tam olarak hangi araçla hangi aracý karþýlaþtýrýyorsunuz? Þanzýman tiplerine kadar yazmazsanýz saðlýklý bir karþýlaþtýrma elde edilemez.
DSG þanzýmanlý vw schirocco ile CVT þanzýmanlý RS'i kýyaslýyorsanýz þöyle bir sonuç ile karþýlaþabilirsiniz.
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/en/duel3087-6717.htm)
Düz vitesli vw schirocco ile CVT þanzýmanlý RS'i kýyaslýyorsanýz þöyle bir sonuç ile karþýlaþabilirsiniz.
403 Forbidden (http://www.zeperfs.com/en/duel2417-6717.htm)
Bu iki farklý karþýlaþtýrmayý yorumlayabilir misiniz?
Ne hondaymýs arkadas,gram laf soyletmýyosunuz.
Bu ne marka fanatýklýgý ?
Ekledýgýnýz výdeoyu sýz mý cektýnýz tam emýn olamadým ama neden 160 ta kesýyorsunuz o zaman ? Top speed'e laf soyletmýyorsunuz gýbý hýssettým ama výdeo neden yol varken býtýyor ? (:
Býr arkadas denemýs gecmýs.Teknýk verýlere gore mý gazlayacak bu arabalar ?
2 de oturmus 4 boy da paþa paþa geçmiþ.
Ben marka fanatýgý degýlým vag cýyým ama honda da severým,sizin gibi deðil yani.Abartmayýn bu kadar
Belli bir olgunluða ulaþamamýþ cor çocuk ile muhattap olmuyorum. Saygýsýzlýk yapanlar ile yöneticiler ilgilensin.
Araçlarýn ivmelenmesinde max tork, tork bandý, maks güç, max devir, þanzýman diþli oranlarý, aracýn aðýrlýðý ve rüzgar sürtünme katsayýsý gibi birçok etken vardýr. 160 lýk rocco 150 tsi gibi ifadeler karþýlaþtýrma yaparken hiçbir anlam ifade etmez.
Tam olarak hangi araçla hangi aracý karþýlaþtýrýyorsunuz? Þanzýman tiplerine kadar yazmazsanýz saðlýklý bir karþýlaþtýrma elde edilemez.
DSG þanzýmanlý vw schirocco ile CVT þanzýmanlý RS'i kýyaslýyorsanýz þöyle bir sonuç ile karþýlaþabilirsiniz.
Düz vitesli vw schirocco ile CVT þanzýmanlý RS'i kýyaslýyorsanýz þöyle bir sonuç ile karþýlaþabilirsiniz.
Ayrýca,
Schirocco ? Bence bu fatal error.
Scirocco dogurusudur.
Ayrýca,
Scirocco dogurusudur.
O mesajda zaten dikkat çekici olan yer "h" harfinin fazladan yazýlmýþ olmasýydý.
Teþekkür ederim sayenizde bir anda aydýnlandým.
O mesajda zaten dikkat çekici olan yer "h" harfinin fazladan yazýlmýþ olmasýydý.
Teþekkür ederim sayenizde bir anda aydýnlandým.
Anlamý nedýr h harfýnýn orada ?
150 LÝK tsi veya 160 lýk rocco ile dostça deneyebilirim 80-200 arasý (207 i geçemiyorum honda kýzýyor:) )
aracým rs henüz 3 bin km de maksat muhabbet olsun :)
özelden bana ulaþabilirsiniz
i-vtec07
05-01-2018, 17:11
Doðal olarak 1.6 125 lik hondadan geçinçe uçup kaçýyo sanýyolar þu rs si. Bilinçli hondacýlar iþe þanzýmanýn ne b.k olduðunu kabul ediyo . Ayrýca 150 lik fr 220-230 lara çýkabilen bi araç bizzat denedik . Geçer benden demesi çýkýn deneyin . Konuþmakla olmaz
AhmetKadir
05-01-2018, 17:11
Ayrýca,
Scirocco dogurusudur.
Dogurusudur ne demek madem 1 harfe takilicaz?
Neden sürekli ayný semtin haracýný yemek isteyen iki farklý mafya üyeleri gibi çatýþýyorsunuz forumda ? Çoðu konuda birileri birileri ile kavga ediyor. Nedir bu gerginliðin sebebi ?
Neden sürekli ayný semtin haracýný yemek isteyen iki farklý mafya üyeleri gibi çatýþýyorsunuz forumda ? Çoðu konuda birileri birileri ile kavga ediyor. Nedir bu gerginliðin sebebi ?
Yönetim ohal baþlatýrsa herkesin aklý baþýna gelecek :D
Doðal olarak 1.6 125 lik hondadan geçinçe uçup kaçýyo sanýyolar þu rs si. Bilinçli hondacýlar iþe þanzýmanýn ne b.k olduðunu kabul ediyo . Ayrýca 150 lik fr 220-230 lara çýkabilen bi araç bizzat denedik . Geçer benden demesi çýkýn deneyin . Konuþmakla olmaz
ben 150 lik astra k dan rs e geçtim. ondan önceki aracým ise 2.4 accorddu.
þunu net söyleyebilirim ki 2.4 accord ne kadar gidiyorsa rs de 200 e kadar ayný performansý veriyor, hatta ara hýzlanmalarý accorddan iyi accord varken yazýlýmlý leon ile denemiþtim ( 180 hp olduðunu belirtmiþti sahibi)
80 de basýnca accord öne çýkýyor sonra leon geliyor 2 boy arayý açýyor 180 e doðru accord yetiþiyor 200 de yarým boy accord geçiyor.
benim çok iddiam yok evli çocuklu ve içinde arada gazlama ihtiyacýný giderecek bir araç olarak rs bana çok uyuyor ama 150, 160 lýk stock tsi ler ile de denemek isteyen varsa bana pm atabilir. geçilsemde arabayý yakacak halimiz yok
honda bizim canýmýz ciðerimiz koþulsuz sevdik onu :)
i-vtec07
05-01-2018, 19:01
ben 150 lik astra k dan rs e geçtim. ondan önceki aracým ise 2.4 accorddu.
þunu net söyleyebilirim ki 2.4 accord ne kadar gidiyorsa rs de 200 e kadar ayný performansý veriyor, hatta ara hýzlanmalarý accorddan iyi accord varken yazýlýmlý leon ile denemiþtim ( 180 hp olduðunu belirtmiþti sahibi)
80 de basýnca accord öne çýkýyor sonra leon geliyor 2 boy arayý açýyor 180 e doðru accord yetiþiyor 200 de yarým boy accord geçiyor.
benim çok iddiam yok evli çocuklu ve içinde arada gazlama ihtiyacýný giderecek bir araç olarak rs bana çok uyuyor ama 150, 160 lýk stock tsi ler ile de denemek isteyen varsa bana pm atabilir. geçilsemde arabayý yakacak halimiz yok
honda bizim canýmýz ciðerimiz koþulsuz sevdik onu :)
Ben sana yazmamýstým aslinda abi senin yorumun altýna yazýnca öyle anlaþýldý galiba, aydýnlý üyeye söyledim, açýkçasý yorum yazanlara çoluk çocuk gibi benzetmeler kullanýnca hoþuma gitmedi.
Sizin gibi düþünenlerle tabiki deneme yapýlýr :)
Sen kim oluyorsun da daha kendini tanýtmadan atar yapmaya baþlýyorsun ilk mesajla? Türkiye'de satýlan RS gayet cacýk bir otomobil olup, düz vites gelmedikçe (ki düz vitesinde performans deðerleri otomatikten pek farklý deðil) bir cacýk olmaz.
C sütunun senin daha çökmemiþ anlaþýlan.
Seni öncelikle þu linke alalým:
http://www.techturkey.com/forum/-yelerimiz/
Yazdýklarýna bakýnca araçlar ve þanzýmanlar konusunda çok bilgili birine benziyorsun. Sayfanýn baþýnda iki karþýlaþtýrma linki verdim. Cvt þanzýmana sahip 1.5 Civic ile 160 hp Scirocco aracýn düz vitesli Dsg þanzýmanlý karþýlaþtýrmalarýný analiz edip CVT'yi yorumladýðýn gibi teknik açýdan DSG'yi yorumlar mýsýn?
Mr.Bilal
05-01-2018, 20:37
Bu konu kilitlenir demedi demeyin.
Bu konu kilitlenir demedi demeyin.
Abi daha dur üç korna yapmadýk nereye :)
i-vtec07
05-01-2018, 20:55
Yazdýklarýna bakýnca araçlar ve þanzýmanlar konusunda çok bilgili birine benziyorsun. Sayfanýn baþýnda iki karþýlaþtýrma linki verdim. Cvt þanzýmana sahip 1.5 Civic ile 160 hp Scirocco aracýn düz vitesli Dsg þanzýmanlý karþýlaþtýrmalarýný analiz edip CVT'yi yorumladýðýn gibi teknik açýdan DSG'yi yorumlar mýsýn?
Malesef dsg li araç hiç kullanmadým bilgim yok. Zaten benim ehliyetimde yok . 2011 de foruma üye olurken, kokulu silgi hediye ediyorlardý o yüzden üye oldum . Ýyi akþamlar
Abi daha dur üç korna yapmadýk nereye :)
Ölü taklidi yapalým bence......
Mehmetmert
05-01-2018, 22:36
Yokmu yahu Adana - Mersinde bir RS , Deneyelim benim 1.6 TDI Golf 7 ile :D
ahmetakbayir
05-01-2018, 23:44
Hb ler 2018 de manuel + sunroofla geliyor o zaman ortalýk karýþýr gibi
Redfish16V
05-01-2018, 23:48
Hb ler 2018 de manuel + sunroofla geliyor o zaman ortalýk karýþýr gibi
manuel þu an gelmiyor,dizel/otomatik kombini gelecek.çok baský yapýldý manuel için ama kesin net olarak gelmeyecek dediler.. Belki yaza tekrar bi gelme durumu olur,çünkü talep oldukça fazla.Þu an bayide rs'te yok bakalým dedik satýlmýþ hepsi :)
Þayet hb sunrooflu ve manuel gelirse ve göçüksüz olacaksa alýrým kesin net.
2 gündür bakýyorum zaten
Mr.Bilal
06-01-2018, 00:11
Ne dediðinin farkýndamýsýn sen. Kaç boy geçilirsin üzülme durduk yere :)
Yanlýþ hatýrlamýyorsam sizinki 90 + çýtýr yazýlýmdý. :D
HB fümeler çok güzel duruyo c segment alsam ya megane gtline alýrým yada civic 1.5t sport
Bir araba için insanlarýn bu kadar ölümüne savunmalarýný da, bu kadar yere gömmelerini de anlamýyorum.
Civic 1.5 RS, normal þartlarda standart olarak C segmenti bir aile arabasý. Bizim ülkemizde hala daha atmosferik 1.6 motorlarý satýþa sunduðu ve deli gibi alýndýðý için 1.5 RS'i Hothatch bir araç yapmaz. O yüzden bu arabalardan bu kadar beklentiye girmek asýl yanlýþ olan. Fk8 Typer þunu geçiyor bunu geçemiyor þöyle yavaþ böyle yavaþ diye tartýþýlýr, kabul edilir. Ama 1.5 RS'i bu þekilde kefeye koymak bir kere baþtan yanlýþ. Aracýn þanzýmaný çift kavrama olsa eðer çok daha iyi olurdu ama standart bir kullanýcý için gayet makul düzeyde. Adamlar bu þanzýmaný fk8'e koysa otomatik Typer olarak piyasaya çýkarsa eleþtiriler son derece yerinde ama bu araba standart aile aracý. Bu arabanýn muadili Megane, Focus, Corolla, Astra, Jetta. Bunlardan bu performans beklenmiyorken 1.5 RS'e bu kadar eleþtirmek de ve savunmak da doðru deðil.
Ne kadar doðru bir benzetme olur bilmiyorum ama, Honda kullanýcýlarý genel olarak zaten arabalarýna duygusal olarak bir bað kuruyorlar. Kim sevdiði bir kadýna onun kafasý yamuk alma onu, onun þurasýnda ben var bu alýnmaz diye yorum yaptýrýr? Onun için en güzeli de o, en hýzlýsý da o. :)
HB fümeler çok güzel duruyo c segment alsam ya megane gtline alýrým yada civic 1.5t sport
kasa olarak sadece duruþu güzel zaten,detaya girdiðin an baþtan aþaðý hata akmaya baþlýyor..
Talih.b16
06-01-2018, 14:05
Bu rs in rakibi kim þimdi?
Halefi selefi kim?
Bu muhtemelen 1.8 ý Shift in yerine çýktý, oda kötü bi kombinasyondu buda öyle heralde.
Ama rakipleri leon 14 tsi falansa üzücü bi durum olmuþ.
Çünkü alýnma amacý ne olucak?
a dan b ye gitmek içinmi, yoksa hýzlý olmakmý?
civic rs cvt vs golf 1.4 act 150 hp - YouTube (https://youtu.be/G12G26jKjbs)
civic rs vs polo gti 180 hp rolling 80-185 - YouTube (https://youtu.be/VCtkzhvBOSI)
rs nin 150 lik leon veya golfe gecilcegine inanmiyorum bence stock polo gti in 1 boy gerisinde kalir ama kopmaz
tekrar yaziyorum varsa
2.4 accord
150 lik leon golf vs
160 lik rocco
180 lik polo ( stock)
ozelden ulassinlar dostane deneme yaparim gecilirsemde tebrik ederim saygilar
tekrar yaziyorum varsa
2.4 accord
150 lik leon golf vs
160 lik rocco
180 lik polo ( stock)
ozelden ulassinlar dostane deneme yaparim gecilirsemde tebrik ederim saygilar
Özel mesaj gönderiyorum þubat 12 de arabamý getiriyorum tekrar istanbul’a dener video çekeriz, burayada atarýz
civic rs cvt vs golf 1.4 act 150 hp - YouTube (https://youtu.be/G12G26jKjbs)
civic rs vs polo gti 180 hp rolling 80-185 - YouTube (https://youtu.be/VCtkzhvBOSI)
rs nin 150 lik leon veya golfe gecilcegine inanmiyorum bence stock polo gti in 1 boy gerisinde kalir ama kopmaz
Polo gti’ýn 1 boy gerisinde kalmasýnýn mümkünatý yok, saðlýklý bi gti çok geçer rs’i
Ben kemiksiz 3-4 boy ayýrýyorum konyadaki rsleri
150lik golf’un geçebileceðine inanmýyorum ama bende pek civic rs’i
150lik astra k manuel 2cr yazýlýmlý 5 boy geçiyorum mesela
Yada 150lik rocco yazýlýmlý 2 boy geçiyorum
Bu denklemde stock golf’e stock rs’in (golf’ün pek þansý yok)
subat ayinda haberleslim dostum maksat muhabbet olur
iyi aksamlar
Herkese merhabalar :)
Seneler oldu mesaj atmıyorum genelde okuyorum. Sektörün içerisinden birisi olarak yorum yazacağım. Araç kıyaslamaları kesinlikle kimin neye göre ihtiyacı olduğuna göre yapılmalıdır. Yani araçtan ne almak istediğiniz tamamen sizin özelinizdedir. Kimisi cam tavansız araca çöp derken kimisi olmazsa olmazım bu değil yürüyen aksam bana süspansiyon sönümleme sesidir der. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Mercedes Benz satış danışmanıyım. CLA almaya gelene C , C almaya gelene CLA , E almaya gelene C C almaya gelene E yada A almaya gelene B , dizel almaya gelene benzinli vsvsvsvs araç satabiliyoruz. İnsanlar malesef bilgi kirliliğinin etkisinde kalıyorlar. Arabanın üzeri siyah mı ? ( cam tavandan bahsediliyor ) aga kimse de demiyor ki araç rüzgarlı yolda esp ile kendisini dengeleyebiliyor , 9 hava yastığı var vsvsvsv gibi. Bizim showroomlarda jant olsun , cam tavan olsun , siyah cam olsun kafi... Avrupa Mercedes showroomları geziyorum E kasada sunroof yok ama adamlar akıllı far ve sertliği seçilebilen süspansiyon ile araçlarını oluşturmuşlar. Her şeyin hız, hızlanma , son hız olduğu dünyasından uzaklaşmamız lazım. Evet bir Mercedes çalışanı olarak Seat marka araca biniyorum DSG , güzel hızlı çalışıyor ama her kasiste şıkır şıkır sallanma sesi malesef giderilemiyor bu böyle deniyor dur kalklar da manuele alacaksınız ki zorlanmasın.... Seat marka aracımda tirim sesleri kasislerden geçerken garç gurç bunları çoğaltabilirim . Ama motor şanzıman kombinasyonu beni tatmin ediyordu güzel tasarım ile birlikte oradan mutlu oluyordum. Şu an 1 hafta önce civic hatcback 1.5 aracımı teslim aldım. Leon ve golf ile arasında gidip geldim. Doğru tercih yaptığımı gördüm. Bagaj hacmi , kullanılan malzeme ( asla kötü diyemeyiz sert kısımlar ise sert plastik algısında değil ) iç ve dış mekan tasarımı , standartta sunulan yüksek donanım ve buna ilave inanılmaz uygun rakam. Öncelikle arkada bağımsız süspansiyon konforu ve yol tutuşu inanılmaz etkiliyor bu rakiplerinde yok. İç mekan hacmi rakiplerinde yok. Yol tutuş youtube de geyik testine bakabilirsiniz A200 amg kukaları daha düşük hızda deviririken civic daha yüksek hızda geçebiliyor. Şanzıman inanılmaz konforlu benim için çok önemliydi geçiş meçiş hissetmiyorsunuz. Ben her gün 30km gidiş 30km dönüş dur kalk gidiyorum bu benim için önemli. DSG dur kalkı sevmiyor. Ayrıca spor kullanımda yada pedallı kullanımda ki tepkilerivde son derece başarılı. Çift kavrama hızından geri ama aman aman da değil. Yakıt olarak araçtan memnunum görsel değerleri de paylaşacağım. Performans olarak 1411 kg bir araçta yeterli bu arada araç yakıt seçiyor 95 oktan ve üzeri tavsiye ediliyor. Ara hızlanmalar kalkış tatminkar. Limitör iptali ile yeterli olacaktır. En son eklemek istediğim unutmayalım ki bu bir aile aracı bu kadar olumsuz eleştiriyi hak etmiyor. Hondata yazılım ile yurtdışı videolarında 238/240 km hız CVT versiyon var. Bu da 1.5 1411 kg için yeterli ama başkası için yeterli olmayabilir sonuç olarak 110.000 TL lik bir araçtan bahsediyoruz. Bu paraya bu fazla benim algıma göre. Alacağınız ürünleri bütçeniz dahilin de yapabilirseniz 1/2 gün kasa tipi olarak kiralayıp araçla vakit geçirin size yol sesi süspansiyon sesi motor şanzıman uyumu hakkında alıcı için faydalı olacaktır.
Herkesten özür dilerim,
Neden bu formatta mesaj gözüktü anlayamadým.
Düzeltip tekrar yazacaðým. :)
free-hifi
19-01-2018, 10:43
RS yazýlým konusu ama RS e lpg takan var mý aramýzda ?
individual
03-02-2018, 12:31
YouTube (https://youtu.be/3h_IaadlHvQ)
Grimlord
03-02-2018, 12:39
YouTube (https://youtu.be/3h_IaadlHvQ)
Videodaki rs deðil ama 1.0 turbo 130 hp :)
RS lere yazýlým basladý :)
RS lere yazýlým basladý :)
ne veriyomuþ yazýlýmla ?
Mr.Bilal
03-02-2018, 15:37
ne veriyomuþ yazýlýmla ?
Stage1 210 hp
Stage2 230 hp
ne veriyomuþ yazýlýmla ?
Civis RS 1.5 Turbo +20 Hp güç +40 Nm tork + hýz limitör kaldýrma reyizzzzz
mikelazi
05-02-2018, 13:41
geçen bir videoda gördüm dp ile 225-230hp deniyordu.aslý varmý???
stock düzgün bir dynoda 180+ çýkmýþlýgý varmýdýr RS in.
geçen bir videoda gördüm dp ile 225-230hp deniyordu.aslý varmý???
stock düzgün bir dynoda 180+ çýkmýþlýgý varmýdýr RS in.
býzým verýlerýmýz yazdýgým sekýlde kardesým. býr dp ýle oyle býr guc gelmesý ýmkansýz
mikelazi
05-02-2018, 14:29
býzým verýlerýmýz yazdýgým sekýlde kardesým. býr dp ýle oyle býr guc gelmesý ýmkansýz
zaten çok uçtuklarýný düþündüðüm için bilene sorayým dedim.
eyvallah
kaldýrma iþi eyiyimiþþ :D sevdim
Þaka herhalde. 125hp egzos izler, 250km kullandýðým için çok net kýyaslayabiliyorum.
Aynen RS dediðin araba 270'e oturuyor TSI nere RS nere.
Ben de size katýlýyorum zaten, Ares ile TSI kýyaslanacak makineler deðiller. Biri özel spor araç bir kere Racing Sport.
Octavia RS
24-09-2019, 21:14
Bir ara ne makarasý dönmüstü bu civic rs in be :D
125lik 1.4 tsi jetta ile 70-80 e kadar civic kafa önde gidiyor sonra bayaa açýyor denendi :) Civic kýsada kötü uzunda fena yürümüyor aðýrlýðý tabi büyük etken maalesef..
Ama iyi tuttu sanýrým epey görüyorum
Bir ara ne makarasý dönmüstü bu civic rs in be :D
125lik 1.4 tsi jetta ile 70-80 e kadar civic kafa önde gidiyor sonra bayaa açýyor denendi :) Civic kýsada kötü uzunda fena yürümüyor aðýrlýðý tabi büyük etken maalesef..
Ama iyi tuttu sanýrým epey görüyorum
Octavia ile denesenize ya sonuçta ikisi de rs ;)
Ben de size katýlýyorum zaten, Ares ile TSI kýyaslanacak makineler deðiller. Biri özel spor araç bir kere Racing Sport.
Racing Sport degilde Road Sailing olabilir mi?
Hondalardaki RS acilimi Road Sailing tir.
Olabilir, yelken gibi süzülüyor.
onursumer
25-09-2019, 20:51
ben 2 tane civic rs ile denedim aracýma cooler takmadan once
dp eksoz filitre yazýlým olarak düþünün 1 bar 200hp kýsýk bir halde 1400kg falan aðýrlýðým
ilk denediðim araç dp yazýlým idi hangi moda alýrsa alsýn gaza oturduðumuz anda 10 boy one geçiyordum nezaman 250-260 sabit gitmeye baþlýyordum arkamdan gelip geçiyordu benim top speed o zaten
diðer denediðim ise cooler vs rs e yapýlcak herþey vardý
gaza oturduðumuzda yanýnda bikaç sn duruyordum sonra uzayýp gidiyordu tahmini 235hp falan demiþlerdi bilmiyorum artýk
ozetle rs güzel yuruyor fakat duz vitesi gider cvt çok kýrpýyor
Sailing modunda bile Türkiye'de tokatlayamadýðý bir tane satýlan C segmenti araba yok, hatta 1.6'ya kadar D'leri bile yiyor ama sailing.
125 gider diyenler iyi iddia karþýlýðý denerim. Beleþ benzinim olur. Ya da susarlar?
Stok olarak kiyasliyorsaniz temiz bir 1.6 ecoboost ile denemenizi tavsiye ederim
Arabadan anlamayan biri bunu diyebilir tabi.
Bi karar verin yelkenden mi anlýyacaðýz yoksa otomobillerden mi ona göre. Bir sailing bir gazlama diyorsunuz. Bir gazlarým bir süzülürüm diyorsunuz.
Zaten okunuþu ARES olamn bir araç için bence mitolojiden anlamak gerekiyor herþeyden önce.
Saygýlarlar,
RIDVAN
.:::KING:::. (bol noktalý yaptým)
ya arkadaslar ne rs mis be arabam 40 bine geldi bu konu acildiginda daha almamistim
biz kendi kulvarimizda memnunuz siz niye sikinti yapiyorsunuz sizi gidi anti rs ciler
bu arada izmir donusu vti ile denk geldik 120 ye kadar basabas sonra rs 2 boy geciyor vti in specler sofor arti yolcu arkada bas baba diyen bir cocuk. benim rs sofor esim ve arkada benim cocuk esit yani
1.5 hatchback modelini iki kez kullandým sürerken sanki tsi lar kadar gitmiyormuþ hissi veriyo ama aslýnda güzel yürüyor. 140-150 hp bandýndaki tsi larýn pek þansý olduðunu düþünmüyorum. Ýzlediðim videolarda da denk bir çok arabayý üzüyor 1.5 civic. Yok ben illa da 140-150 hp tsi la veya denk bir makineyle geçerim diyen varsa da çýksýn denesin burada da videoyu paylaþsýn çünkü iyice ergen tartýþmasýna döndü bu mevzu. Çok zor olmasa gerek bi gece çýkýp deneme yapmak
MURAT_HLX
26-09-2019, 12:45
Ares alasým geldi :D
Manuel rs lere yeni vti modellenmesi veriliyorsa,208(106) gti dan çekiceði var o zaman ;)