Orijinalini görmek için tıklayınız : Hızlandıkça gelen uğultu
Arkadaşımın yeni aldığı aracında hızlandıkça ön tekerlerden gelen bir uğultu var. Ne kadar hızlanırsa o kadar artıyor ses.
Lastiklere baktık yönlü ise ters takılmış olabilir mi diye hepsi sorunsuz gözüküyor. Ayrıca lastikler 17 üretimli sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Lastik basınçları olması gereken değerde.
Benim aklıma şu anlık teker bilyalarından olabileceği geldi başka bir önerisi olan var mı ?
Arkadaşımın yeni aldığı aracında hızlandıkça ön tekerlerden gelen bir uğultu var. Ne kadar hızlanırsa o kadar artıyor ses.
Lastiklere baktık yönlü ise ters takılmış olabilir mi diye hepsi sorunsuz gözüküyor. Ayrıca lastikler 17 üretimli sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Benim aklıma şu anlık teker bilyalarından olabileceği geldi başka bir önerisi olan var mı ?
Enteresan şekilde benim aracımda 90 KM hız ile giderken var uğultu, 80 ya da 100 ile giderken yok. Sola viraj varsa uğultu kesiliyor çok değişik bir sıkıntı.
Sizdeki sorun büyük ihtimalle rulmandır, benzer sorun yaşadım, lifte kaldırıp tekeri döndürdüklerinde zaten ses bariz fark ediyor anlaşılıyor.
Lastik yeni olmasına rağmen uğultu yani yol sesi yaratıyor olabilir. Lastiğin etiketini bulup değerlerine bakın derim. Ayrıca özellikle ucuz lastikler 6 ay yada 10k km gibi kısa bir sürede sertleşip yol sesi yapabilir
Skyhawk34
31-07-2017, 15:14
çok fazlada görmeden kullanmadan dinlemeden yorum yapamıyacam fakat, bana teker bilyası yada şanzıman bilyaları gibi geliyor.
aynı sorunu yaşadım, sağ ön tekerlek bilyası değişti, sorun çözüldü.
turkishpower
31-07-2017, 15:17
Enteresan şekilde benim aracımda 90 KM hız ile giderken var uğultu, 80 ya da 100 ile giderken yok. Sola viraj varsa uğultu kesiliyor çok değişik bir sıkıntı.
Hocam bu sorunu nasıl çözdünüz ön teker rulmanındanmı sıkıntı ? benzer sorun bende yaşıyorum
Sizdeki sorun büyük ihtimalle rulmandır, benzer sorun yaşadım, lifte kaldırıp tekeri döndürdüklerinde zaten ses bariz fark ediyor anlaşılıyor.
Yakın zamanda ustaya götürüp liftte baktırmayı düşünüyoruz. Bakalım rulman ne kadara patlar bize.
Lastik yeni olmasına rağmen uğultu yani yol sesi yaratıyor olabilir. Lastiğin etiketini bulup değerlerine bakın derim. Ayrıca özellikle ucuz lastikler 6 ay yada 10k km gibi kısa bir sürede sertleşip yol sesi yapabilir
Lastikler Goodyear EfficientGrip Performance modeli bakalım lifte alıp rulman sesine göre hareket edeceğiz.
çok fazlada görmeden kullanmadan dinlemeden yorum yapamıyacam fakat, bana teker bilyası yada şanzıman bilyaları gibi geliyor.
Araç Dsg Golf şanzumanla alakalı değil gibi öncelik bilyaya bakmak olacak.
aynı sorunu yaşadım, sağ ön tekerlek bilyası değişti, sorun çözüldü.
teşekkürler bizde onun üstüne düşeceğiz.
Talih.b16
31-07-2017, 16:03
Uğultu varken sağa veya sola viraja girin, virajda ses kesiliyor ise kesin rulmandir.
Bunu için servise değil direk bi rot balanscıya gidin daha iyi olacaktır.
Orjinal pahaliysa direk nsk marka alın, sorunsuz kaliteli bi üründür uzun süre kullanabilirsiz.
PiscocuK
31-07-2017, 16:12
Benim aklıma alternatif olarak şanzıman geliyor ama onun olmayacağını belirtmişsiniz.Porya bilyası olabilir aks askı bilyası olabilir birden fazla yerden geliyor olabilir yani bence bir ustaya baktırın
gespenster
31-07-2017, 16:12
gecen bende bilyaları degıstırdım ugultu sorunundan dolayı, lastık hava basınclarının geregınden cok basıldıgı zaman yaptıgını soylemıslerdi.. ki ben gereginden fazla hava basıyordum lastıklere.
buyuk ıhtımal sızınkıde bılya
Uğultu varken sağa veya sola viraja girin, virajda ses kesiliyor ise kesin rulmandir.
Bunu için servise değil direk bi rot balanscıya gidin daha iyi olacaktır.
Orjinal pahaliysa direk nsk marka alın, sorunsuz kaliteli bi üründür uzun süre kullanabilirsiz.
Teşekkürler yorum için. Yakın zamanda sanayiye götürüp baktıracağız. Artık hangisi bütçemize uyarsa ona göre bir şeyler düşüneceğiz.
Komple porya değişiyor galiba o yüzden biraz daha tuzlu olacak ben eski usul preste rulman değişir diye düşünüyordum.
golgeoyunu03
31-07-2017, 16:16
aynı sekilde bende de aynısı oluyor. ellemedim öyle biniyorum :)
Hocam bu sorunu nasıl çözdünüz ön teker rulmanındanmı sıkıntı ? benzer sorun bende yaşıyorum
Baktırma fırsatım olmadı , en kısa zamanda götürüp inceleteceğim. Ama garip olan sadece 90 km hızda yapması.
Mantıken rulmanda olsa her hızda yapar diye düşünüyorum.
aynı sekilde bende de aynısı oluyor. ellemedim öyle biniyorum :)
Ben elleyeceğim de vakit yok bırakmaya. Şehir içi biniyorum %90 ve ses olmayınca unutuyorum.
skf rulman değişim işçiliğine bakın şaka gibi, sanayide çekiçle girişmiştiler şimdiye kadar.
SKF - Tekerlek rulman kiti VKBA 3596 Renault Clio II 1.4 8V ABS'il - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=pAZZnsOd_PA)
golgeoyunu03
31-07-2017, 19:39
Baktırma fırsatım olmadı , en kısa zamanda götürüp inceleteceğim. Ama garip olan sadece 90 km hızda yapması.
Mantıken rulmanda olsa her hızda yapar diye düşünüyorum.
Ben elleyeceğim de vakit yok bırakmaya. Şehir içi biniyorum %90 ve ses olmayınca unutuyorum.
skf rulman değişim işçiliğine bakın şaka gibi, sanayide çekiçle girişmiştiler şimdiye kadar.
SKF - Tekerlek rulman kiti VKBA 3596 Renault Clio II 1.4 8V ABS'il - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=pAZZnsOd_PA)
bende 62 de ve 92 de geliyor :) 100den sonra ses yok
Hizlandikca artan ugultu rulmandan oluyor genellikle... Ne kadar hizlanirsan o kadar fazla artiyor ses. Daha once 323 ve Coltta benzer sorunu yasadim. Colt kompl degisti, 323te ise bilya...
Farkli sebepleri de olabilir belki ama ilk suphelendigim sey bu oldu diger arkadaslar gibi...
Edit yok, ekeleme yapalim..
Latikten benzer bir sorun yasadim. Kis lastigi idi. Onda gurultu fazlalasmisti evet, ama hiz 140lara gelince lastigin asfalta basmasi azaldigi icin ses azaliyordu :) Ankaraya 140=150 gitmistim :)
Muhtemelen teker rulmanlarından, ancak daha önce kullandıgım opel astrada hızlandıkca artan ugultu şikayetiyle gittiğim servisten şanzıman problemi oldugunu ögrenerek cıkmıştım
ghibli06
01-08-2017, 10:02
uğultu var uğultu var :) radyodan sanki bozuk kanal sinyali gibi gelen bir ses vardı benim arabada ve direksiyon pompası çıkmıştı, hız arttıkça ses de artıyordu...
livaneli
01-08-2017, 11:41
Sağa virajda uğultu artıyorsa sol ön teker rulmanı ; sola virajda uğultu artışı varsa sağ ön teker rulmanı bozulmuştur.
yorumlar için sağolun müsait bir zamanda öncelikle rulmanlara baktırıp sorunu çözeceğiz.
rain man
01-08-2017, 13:43
Porya söylenmiş. Eğer bakıldıysa o değilse, aks veya şanzımandan da olabilir.
Bülent abi de yazmış, uğultu var uğultu var diye :) Uğultu diye tariflenen ne? Bence sırayla teker bilyalarına, turbo hortum veya egzoz manifolda, lastiğe (başka lastik takılıp denenebilir) aks ve şanzımana bakılmalı.
Konuyu güncellememişim. Daha sonra benzer sorun yaşayanlar için güncelleyeyim.
Aracın sağ arka poryası değişti sorun düzeldi.
Orjinal ürün SKF kullanıldı.
turkishpower
14-09-2017, 15:39
sağ ön porya rulmanı değiştirdik sorun çözüldü. bendeki uğultu sesi direksiyonu sağa cevirince kesiliyodu.düz giderken ve sola çevirince uğultu devam ediyordu.
dieselpower
12-08-2019, 11:26
Cumartesi otobanda iken sağ taraftan ses gelmeye başladı, direksiyonu sağa çevirince ses gidiyor diğer türlü her halukarda ses devam ediyor, alt takımı yenileneli 2000km bile olmuyor ama piste de girdim. Rulman olma ihtimali var mıdır???
Vites aralığı var mı yoksa her vites de oluyor mu?
Şirket de kullandığım dacia var, onda da 5. vites de motor dan uğultu sesi geliyor, yaptırmıştım tekrar gelmeye başladı. Kelebek içinde tortu birikmişti, onlar vs değişti..
dieselpower
12-08-2019, 15:51
Vites aralığı var mı yoksa her vites de oluyor mu?
Şirket de kullandığım dacia var, onda da 5. vites de motor dan uğultu sesi geliyor, yaptırmıştım tekrar gelmeye başladı. Kelebek içinde tortu birikmişti, onlar vs değişti..
Her viteste oluyor, ses sadece direksiyonu sağa çevirince kesiliyor onun dışında sürekli var
Her viteste oluyor, ses sadece direksiyonu sağa çevirince kesiliyor onun dışında sürekli var
Sağdan ses geliyorsa soldaki rulmanlar bakılmalı. En ucuz ve basit yöntem bu. Eğer sıkıntı rulman değilse diğerlerine ilerlenmeli.
dieselpower
19-08-2019, 19:38
Sağdan ses geliyorsa soldaki rulmanlar bakılmalı. En ucuz ve basit yöntem bu. Eğer sıkıntı rulman değilse diğerlerine ilerlenmeli.
aks somunu gevşemiş sağ tarafın bakmak hiç aklıma gelmedi, sıktık teste çıktım %80 azaldı diyebilirim, teker bilyasi dedi usta.
yalnız anlamadığım ses sağdan geliyorsa solu mu değiştirin demek istediniz
aks somunu gevşemiş sağ tarafın bakmak hiç aklıma gelmedi, sıktık teste çıktım %80 azaldı diyebilirim, teker bilyasi dedi usta.
yalnız anlamadığım ses sağdan geliyorsa solu mu değiştirin demek istediniz
Tam düzgün anlatamamışım kusura bakmayın. Rulman yük yokken ses yapıyor. Eğer sizin sağ tarafta bir rulman bozulduysa sola doğru viraja girince ağırlık sağ tarafa gidecek ve rulmanın sesi kesilecek. Yani bunlara bakarak ne taraftan geldiğini az çok kestirebilirsiniz. Zaten usta teker söküp çevirdiğinde direkt anlar hangisinde sıkıntı olduğunu.
dieselpower
19-08-2019, 19:46
Tam düzgün anlatamamışım kusura bakmayın. Rulman yük yokken ses yapıyor. Eğer sizin sağ tarafta bir rulman bozulduysa sola doğru viraja girince ağırlık sağ tarafa gidecek ve rulmanın sesi kesilecek. Yani bunlara bakarak ne taraftan geldiğini az çok kestirebilirsiniz. Zaten usta teker söküp çevirdiğinde direkt anlar hangisinde sıkıntı olduğunu.
çevirdik sağ taraf dedi zaten, ben sizin dediğinizi tam anlayamadım sadece