PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klima temizleyici tavsiyeniz var mi?

Emre İlbi
06-07-2017, 23:49
Würth, Sonax vs. bilinen markalar, lakin adını ilk defa duyduğum ürünleri biraz araştırdım, memnun olanlar var, hatta bilinen markalardan daha iyi diyenler var,

hayatım boyunca hiç bir şeyi parasına göre almadım, fiyat-performans eğrisine göre hareket ettim,

bu sebeple ön yargım yok, haliyle markanın bilinirliğide önemli değil,

fiyat-performans olarak önerebileceğiniz ürünler nelerdir?

Oznsrl
07-07-2017, 08:09
banada lazımdı böyle bişey takipteyim :)

wiesmann
07-07-2017, 09:24
Geçen sene yağmurlardan sonra klima koku yaptı(idrar kokusu gibi iğrenç bir koku). Bende sonax'in ürününü kullandım. Yalnız yeni polen filtresi takılıyken. (daha az etkili oldu sanırım bu şekilde)

Geçen ay ki yağmurlardan sonra tekrar koku yapmaya başladı klima tesisatı. Bu hafta eski polen filtresini çıkarıp yuvasını iyice temizleyip yeni filtreyi takmadan kullanıcam. Mümkün olduğunca ürünü klima borularına nüfuz edecek şekilde kullanmayı planlıyorum.

NOT: İlk kullanımdan sonra aracın içi bir hafta dezenfektan kokmuştu. Temizlik hissi verdi iyice.

B16
07-07-2017, 09:29
Kalorifer peteğine uygulama yapmanız lazım. Torpidonun arkasında ki kısma

motip kullanıyoruz diğer markaları bilemiyorum ama şimdiye kadar gayet memnunuz

wiesmann
07-07-2017, 09:36
Benim kullanım şeklim şu şekilde oldu.

15 dakika boyunca kolçağın üzerine tavana doğru sprey şekilde dezenfektanı açtım ve klima en kuvvetli durumda içeride sirküle olacak şekilde açıktı.

+benim arabada yaydan sonra kafa basık ve yağmurlu dönemde araç 20-35cm suya girdi ondan sonra tekrar koku oldu yoksa geçen seneden beri bir sorun yoktu.

Tunacan
07-07-2017, 09:39
Araç içi ozon temizliği yaptırın. Sigara içmediğim halde 6 ayda bir yapıyorum. Tavsiye ederim.

63owen63
07-07-2017, 09:52
luqui moly nin ürünü kullanıyorum 2 yıldır, çok başarılı.

imprezaWRC
07-07-2017, 10:58
Würth, Sonax vs. bilinen markalar, lakin adını ilk defa duyduğum ürünleri biraz araştırdım, memnun olanlar var, hatta bilinen markalardan daha iyi diyenler var,

hayatım boyunca hiç bir şeyi parasına göre almadım, fiyat-performans eğrisine göre hareket ettim,

Abro, Carpex ve Arexons'un ürünlerini kullandım. Abro'nun birkaç çeşidi var ben bakmadan bir tane almıştım, nane kokusumuydu neydi artık 500km boyunca koku reseptörlerinin içine etti, koku neredeyse ciğerime işlemişti. (uzun yola çıkmadan 1 gün önce uygulama yapıp aracı kapalı garajda camları açık bırakmıştım ona rağmen o koku klimayı açtığımda ciğerlerime, burnuma girdi, seyahat resmen ızdırap olmuştu.)
Carpex'in hortumlu versiyonu kötü kokuyu anında halletmişti ve hafif kokusu ile de rahatsızlık vermemişti. Arexons'un hortumsuz modeli de Abro gibi fena kokuyordu ama hortumlu versiyonun kokusu rahatsız edici değildi. Hortumsuz olanlar pratik ama şahsi görüşüm hortumlu olanların daha iyi temizlik yaptığı ve daha hafif koktuğu yönündedir.
Özetle, alırken ürünün üzerinde ne koktuğunu okuyup öyle alın yoksa keskin ilaç-nane karışımı kokunun gitmesi için 2-3 gün boyunca otomobili havalandırmanız gerekebilir. Ben hortumsuz olanlara artık bulaşmıyorum.

darkmoon
07-07-2017, 11:42
sonax,würth luiqymolly mopid carpex falan hortumlu hortumsuz hepsini kullandım ben çokda bir fark göremedim hepsi birbirinin mavisi laciverti etkileri çok kısa sürüyor..

bende bir ürün var fıs fıs araba için değil abtibakteriyel hastane temizlik ürünü .. hastane klimalarında falan kullanılıyor en uzun etkiyi onda yaşadım ama çok ağır .. aşırı ağır yazın 1 ay camlar açık gezdim resmen.. bulursam ismini yazarım zaten bir kere kullandım .. 2 sene sonra aracı sattığım adam bile arabada hafif bir hastane kokusu gibi bir koku var demişdi :D :D

Drive Fast
07-07-2017, 11:54
Takipteyim benimde klimayı temizlemem lazim

mertkan
07-07-2017, 12:08

önce bunuu

http://www.mototech.sk/fotky28838/fotos/_vyr_5551PLAK-ATAS-Airclim-antibatterico-150ml-antibakterialny-cistic-klimatizacie.jpg

sonra bunu

http://i67.tinypic.com/2yxir8o.jpg

en sonda bana dua edin geçmiş olucak

oğuz
07-07-2017, 12:24
atas clim ve sonrasında bende atas airclim kullandım. iki araçta kullandık misler gibi oldu. eski aracımda ise sidik kokusu vardı bariz. ozaman atas clim gibi hortumlu berner in ürününü kullanmıştım oda işe yaramıştı.

imprezaWRC
07-07-2017, 12:30
önce bunuu

http://www.mototech.sk/fotky28838/fotos/_vyr_5551PLAK-ATAS-Airclim-antibatterico-150ml-antibakterialny-cistic-klimatizacie.jpg

sonra bunu

http://i67.tinypic.com/2yxir8o.jpg
en sonda bana dua edin geçmiş olucak

İkiside klima bombası diye tabir edilen ürün değil mi, aynı şeyi yapmıyorlar mı ?

burakgunay
07-07-2017, 13:06
Babamın aracında klima çalışırsa bir sorun yok fakat klima yerine soğuk pozisyonda klima kapalıyken havalandırma çalışırsa çok kötü kokuyor. Klima açıkken, ya da sıcak pozisyonda yani kalorifer olarak kullanınca havalandırmayi, bir problem yok. Sebebi nedir? Ben ne yapabilirim

mertkan
07-07-2017, 13:17
İkiside klima bombası diye tabir edilen ürün değil mi, aynı şeyi yapmıyorlar mı ?

birisi koku için birisi temizlik için

ayrıca

http://s017.radikal.ru/i421/1408/be/910fc3e5f903.jpg

bunuda kullanabilirsib bu üçü 50 tl yi geçmez sanada evde ugras olur keyif alırsın

ayrıca hava filtresi polen filtresinide degistirirsen daha ıyı olur

Ome_RS
07-07-2017, 15:18
Atas plak ve airclim nerden alabiliriz.
Bakım yaparken klimayı da temizleteyim.

marikan
07-07-2017, 15:22
Würth klima temizleme spreyi kullandım. Çok memnun kaldım. Doğrudan evaporatörü temizledim. Şu an en ufak koku yok. Alt tahliye borusundan yeşil renk yosun gibi kir aktı temizlerken.

alperaslann
07-07-2017, 16:57
Spreyi açık klima ayarını sona getirip yapılmıyor mu bunlar? Onlar çok etkili olmuyor mu? Takipteyim.

darkmoon
07-07-2017, 18:42
koku varsa gazda bitmiş olabilir onuda kontrol ettirin.

Bossanova
07-07-2017, 20:12
Stac Italy nin ürünün kullanmıştım polen filtresini yenileyip , var olan bütün kötü kokular geçti ve yerine çok hafif bir vanilya kokusu kaldı.
Size tavsiyem yazın klima kapalı iken havalandırma sistemini iç devir daim halinde kullanmayın bu sistemde nemlenme ve bakteri oluşumuna sebep oluyor.
Stac Italy KLİMA TEMİZLEME İlacı 090150 Modelleri ve Fiyatları | Tekzen (https://www.tekzen.com.tr/stac-italy-klima-temizleme-ilaci-090150-2370705)

Drive Fast
07-07-2017, 20:38
Hortumlu olan modelleri nasıl uygulanıyor youtube da bi videoda adam köpükleri hava kanallarina sıkıp klima kapali havalandirmayi çalıştırıyor arabanın altından su damlamasi gerekiyormuş doğrumu bu yoksa ürüne göre degisiyormu

İbrahim33
07-07-2017, 22:44
Ben şanslıyım herhalde benim arabada klimayı açınca mis gibi oluyor içeri. :D

ermanozzy
08-07-2017, 07:56
atas airclim i bende kullandim. faydasini gordum diyebilirim. alternatif olarak oto kuaforlerdeki ozonlu klima temizleme de cok faydali oluyor.

darkmoon
08-07-2017, 10:37
Hortumlu olan modelleri nasıl uygulanıyor youtube da bi videoda adam köpükleri hava kanallarina sıkıp klima kapali havalandirmayi çalıştırıyor arabanın altından su damlamasi gerekiyormuş doğrumu bu yoksa ürüne göre degisiyormu

su damlamama olayını bilmemde gerisi doğru kapakları kapıyorsun içeri sürkalasyonu açıyorsun belli bir müddet köpüğü sıkıp dolanıyor sistem içinde sağ ve sol taraflarda yapıyorsun aynı işlemi burda dikkat ediceğin şey fazla solumaman.. camlar kapılar kapalı olucak.. belli bir süre hava dönücek ..

birde fıs fıs lılar var onlarda kapacıkların içine sıkıyorsun spreyi bir tüp bitene kadar aynı benzer işlemi yapıyorsun..

birde tabana konup açılıp kendi kendine içindeki sıvıyı sprey şeklinde salan var.. onuda tabana yere koyuyorsun..

hepsinin işlevi aynı antibakteriyel temizlik..

Grimlord
08-07-2017, 10:54
Fazla para vermeyim diye 10-15 civarına carpex aldım, hortumuyla klima kanalına doğru bastım ama en fazla 2 3 açıştan sonra yine aynı kokuya döndü. Polen filtresini de değiştirmiştim. Profesyonel temizlik şart heralde

darkmoon
08-07-2017, 11:01
Fazla para vermeyim diye 10-15 civarına carpex aldım, hortumuyla klima kanalına doğru bastım ama en fazla 2 3 açıştan sonra yine aynı kokuya döndü. Polen filtresini de değiştirmiştim. Profesyonel temizlik şart heralde

su yollarını hortum ve kanalları öncelikle kontrol ettir kılcal bir kaçakda olsa pis koku yapar.. zaten anlarsın su vardır elini sür diplere .. eğer az normal bir kokuysa gaz bastır gazı yenilet.. gaz bitmeye yakın yada bittiğinde gene koku yapar.. ondan sonra bu tip temizlikler daha etkili ve kalıcı oluyor .. gerçi en kalıcısı bile bir kaç ay sürüyor gene başa dönüyor..

polen filtresinin üstüne kaliteli kalıcılığı yüksek olan bir parfüm sık abartmadan :) o çok daha kalıcı oluyor ..

R.I.P
09-07-2017, 17:54
klima açtığım dönemlerde yolculuğun son dakikalarında sistemi dışardan hava alır konuma getirip öyle kapatıyorum, bir de servis dışında bakım yaptırıyorsanız genelde karbonlu ve karbonsuz diye tabir edilen iki tip filtre oluyor. daha pahalı olmasına rağmen karbonlu tip koku yapmıyor kesinlikle.

marikan
10-07-2017, 10:42
Klima temizleme adı altında benim bildiğim 3 farklı ürün satılıyor. Başka bildiğiniz varsa ekleyin.

Koku bombası: Klima açık şekilde iken aracın içine koku bombası denen tüpü koyup mandalına basıyorsunuz. Mandal basılı kalıyor ve bir kaç dakika ortama hava püskürtüyor. İç sirkülasyon açık şekilde uyguluyorsunuz. Sprey klima sistemi içinde dolaşarak kötü kokuları engellemeyi vaad ediyor. Sonax marka kullandım ama tam bir sonuç alamadım. Etkisi 2-3 gün sürüyor sadece. Bir kaç yaşındaki araçlar için daha uygun. Onları klima sistemi çok kirli olmuyor.

Köpük şeklinde olanlar: Kullanmadım ama araştırmıştım. Havalandırma kanallarına sıkıyorsunuz. Kanallardaki kötü koku oluşturan bakterileri yok etmeyi vaad ediyor. Sıkıntısı şu, köpük sıvılaşıp akıyor. Özellikle orta havalandırma kanallarından akan sıvı hemen altındaki teyp veya klima kontrol paneline zarar verebilir. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Evaporatör temizleyiciler: Würth marka kullandım ve kesin sonuç aldım. Zaten klimada kokuyu yapan bakterilerin yuvası evaporatör. Burayı temizlemek şart. Aracın altında evaporatörün tahliye borusu var. Hortumu o borudan içeri salıp tüm kutuyu boşaltıyorsunuz. Benim aracımda alttan tahliye borusu görünmüyordu. Torpidonun arkasından kalorifer fanını söktüm. Oradan evaporatöre ulaşılabiliyordu. Spreyi oradan evaporatörün her yerine temas edecek şekilde boşalttım. Alt tahliye borusundan yeşilimsi bir su aktı. (Sprey su gibi şeffaf). Ondan beri koku filan kalmadı. Tertemiz oldu. Araştırdığımda evaporatörü balata spreyi ile temizleyenler de varmış.

Emre İlbi
10-07-2017, 11:02
Yorum yapan abilerim ve arkadaşlara teşekkür ediyorum, aracımda herhangi bir koku söz konusu değil,

hatta oldukça temiz bir koku mevcut, herhangi bir parfüm, koku vs kullanmıyorum,

beni korkutan, bakteri ve zararlı mikroorganizmalar, onlardan kurtulmak istiyorum,

Sanırım Würth bu konuda işimi görecek gibi duruyor :)

Klima temizleme adı altında benim bildiğim 3 farklı ürün satılıyor. Başka bildiğiniz varsa ekleyin.

Koku bombası: Klima açık şekilde iken aracın içine koku bombası denen tüpü koyup mandalına basıyorsunuz. Mandal basılı kalıyor ve bir kaç dakika ortama hava püskürtüyor. İç sirkülasyon açık şekilde uyguluyorsunuz. Sprey klima sistemi içinde dolaşarak kötü kokuları engellemeyi vaad ediyor. Sonax marka kullandım ama tam bir sonuç alamadım. Etkisi 2-3 gün sürüyor sadece. Bir kaç yaşındaki araçlar için daha uygun. Onları klima sistemi çok kirli olmuyor.

Köpük şeklinde olanlar: Kullanmadım ama araştırmıştım. Havalandırma kanallarına sıkıyorsunuz. Kanallardaki kötü koku oluşturan bakterileri yok etmeyi vaad ediyor. Sıkıntısı şu, köpük sıvılaşıp akıyor. Özellikle orta havalandırma kanallarından akan sıvı hemen altındaki teyp veya klima kontrol paneline zarar verebilir. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Evaporatör temizleyiciler: Würth marka kullandım ve kesin sonuç aldım. Zaten klimada kokuyu yapan bakterilerin yuvası evaporatör. Burayı temizlemek şart. Aracın altında evaporatörün tahliye borusu var. Hortumu o borudan içeri salıp tüm kutuyu boşaltıyorsunuz. Benim aracımda alttan tahliye borusu görünmüyordu. Torpidonun arkasından kalorifer fanını söktüm. Oradan evaporatöre ulaşılabiliyordu. Spreyi oradan evaporatörün her yerine temas edecek şekilde boşalttım. Alt tahliye borusundan yeşilimsi bir su aktı. (Sprey su gibi şeffaf). Ondan beri koku filan kalmadı. Tertemiz oldu. Araştırdığımda evaporatörü balata spreyi ile temizleyenler de varmış.

Teşekkür ederim hocam, bende uzun arayışlar sonucunda Würth almaya karar verdim, ilerde elbetteki yenilemek gerecek, ancak şuan için bütün mikroorganizmalardan kurtulmamı sağlar sanırım :)

Ome_RS
19-07-2017, 10:49
Arkadaslar ben bisey merak ettim.
Aracin bakimini yapacagim parcalari aldim ama o sirada klima dezenfektesi de yapayim istiyorum. Aracin polen filtresi motor kisminda sileceklerin orada boydan boya buyuk bir parca.
Polen filtresini carbonlu aldim.
Nette bu klima temizleyicilere baktigimda torpido altindan polen filtreyi sokup yuvasina gelcek sekilde tupu acip birakiyorlar ic sirkulasyonda klima 5dk calistiktan sonra araci havalandiriyorlar. Sonra poleni takip araci topluyorlar. Ben polen filtresi disarda oldugu icn nasil uyhulama yapacagim.
Birde kopuklu sistem onu da yine filtre yokken kanallardan iceri sıkıp ic sirkulasynda mi yapmak gerekli.
İlk kopuk yapacagim sonra sprey olani yapacagim.
Atas kopuk ve vanilyali dezenfektan kullanmayi dusunuyorum.
Klimada cok rahatsiz edici koku yok bazen klimayi kapatip normal havalandirmaya gecince hafif koku geliyor.

marikan
19-07-2017, 14:54
Arkadaslar ben bisey merak ettim.
Aracin bakimini yapacagim parcalari aldim ama o sirada klima dezenfektesi de yapayim istiyorum. Aracin polen filtresi motor kisminda sileceklerin orada boydan boya buyuk bir parca.
Polen filtresini carbonlu aldim.
Nette bu klima temizleyicilere baktigimda torpido altindan polen filtreyi sokup yuvasina gelcek sekilde tupu acip birakiyorlar ic sirkulasyonda klima 5dk calistiktan sonra araci havalandiriyorlar. Sonra poleni takip araci topluyorlar. Ben polen filtresi disarda oldugu icn nasil uyhulama yapacagim.
Birde kopuklu sistem onu da yine filtre yokken kanallardan iceri sıkıp ic sirkulasynda mi yapmak gerekli.
İlk kopuk yapacagim sonra sprey olani yapacagim.
Atas kopuk ve vanilyali dezenfektan kullanmayi dusunuyorum.
Klimada cok rahatsiz edici koku yok bazen klimayi kapatip normal havalandirmaya gecince hafif koku geliyor.

Polen filtrenin içeride veya dışarıda olması uygulamayı değiştirmiyor. İç sirkülasyon açık şekilde temizleyicinin mandalına basıp araç içinde bırakın. Dışarıdan hava alamayacağı için araç içerisindeki hava sistem içerisinde dolaşacak.

golgeoyunu03
19-07-2017, 15:47
Arkadaşlar audi a1 kullanıyorum, 2013 den beri herhangi temizlik yapılmadı, periyodik bakımlarda polen filtresini de değiştirtiyorum. Yaz ayları klimayı ilk açtığımda 1dk süre kadar kötü bir koku geliyor sonrasında hiç koku gelmiyor. Bunu nasıl çözebilirim? Düzenli bir pis koku yok yani anlattığım gibi.
Klimayı kontakla açıp kontakla kapatıyorum.

bskone
19-07-2017, 21:04
bende geçen gün aracımın polen filtresini degiştirdim + atas'ın ürünlerini uyguladım tavsiye ederim

https://i.hizliresim.com/BAOLVQ.jpg (https://hizliresim.com/BAOLVQ)

https://i.hizliresim.com/5QNyRl.jpg (https://hizliresim.com/5QNyRl)

marikan
20-07-2017, 09:06
Arkadaşlar audi a1 kullanıyorum, 2013 den beri herhangi temizlik yapılmadı, periyodik bakımlarda polen filtresini de değiştirtiyorum. Yaz ayları klimayı ilk açtığımda 1dk süre kadar kötü bir koku geliyor sonrasında hiç koku gelmiyor. Bunu nasıl çözebilirim? Düzenli bir pis koku yok yani anlattığım gibi.
Klimayı kontakla açıp kontakla kapatıyorum.

Koku bombası denen ürünü bir deneyin. Büyük ihtimal sorunu çözer. Olmazsa evaporatörün temizlenmesi gerek.