Orijinalini görmek için tıklayınız : Otoyollarda Hız Koridoru Uygulaması
Abi cumartesi günü lineayla istanbula gittim. Gece geri döndüm, havalimanından birilerini alıp geldim.
Sürekli 120-130 gösteriyordu kadran, zaten üstü hızlar korkutucu lineada.
3 saat küsürde gişeden gişeye gitmişim. Neyse ki 15 temmuz diye gişeler çalışmıyordu.
4 saat 30 dakikada gişeden gişeye varmak için sürekli 85le gitmek gerekiyor.
Buna akıl sır erdirebilen varsa beri gelsin :D
darkmoon
18-07-2017, 11:09
demişdik yok öyle şeymi olur saçma şey falan diyenler olmuşdu.. ama burasıda türkiye..
Ya hala 90'la geldim bekliyorum diyenler var allah akıl fikir versin sonra aziz nesin bu ülkenin %60'ı aptal dediği için taşlamaya kalktılar.......
bayramda aydın otobanında gidişte 154 dönüşte 128 ortalama yaptım ceza falan ödeme ihtimalim sıfır :) ama hala kem küm edene de iyi yapıyosun diyorum onlar sağda beklesinde gidişte yanlız olduğum için yaptığım ortalama hızdan ceza yememeye devam edeyim devlet uyanmasın duruma.
mallar dikkat etsinde 40 km altında kalırsa ortalama yine ceza var min hız kuralı vardı diye biliyorum :D
mallar dikkat etsinde 40 km altında kalırsa ortalama yine ceza var min hız kuralı vardı diye biliyorum :D
Altina koymamislardir ya :D adam gitti yemek yedi 2 saatte cekti uyudu Evlere senlik olur
Bokunu çıkardıkları kesin bu işlerde ama 100-110 gitmek de çok zor değil.
Çeşme otobanı için net bir bilgi varmı acaba ?
120km + %10 aşım ile 132ortalama üzerine ceza işliyor mu acaba bilen varmı ?
Çeşme otobanı için net bir bilgi varmı acaba ?
120km + %10 aşım ile 132ortalama üzerine ceza işliyor mu acaba bilen varmı ?
Bu konu muallak. İzmir çevirme whatsapp grubunda ceza eriğini söyleyen de var , sistemde görünmeyen bir otoban. Halka tebliğ edilmediğine göre böyle bir ceza yazılması mümkün değil aslında. ( çeşme otobanı için söylüyorum )
Valla cesme otobaninda bence yok. Bugun ztn 150-170 ortalama geldim surekli, varsa da oderiz ypcak bisey yok o yol 120 ile bitmiyo cunku.
free-hifi
29-07-2017, 11:31
29 gün oldu Aydın İzmir otoyolundan bir haber çıkmadı şükür. Ama bunlar kanser hücresi gibi sinsi bir şekilde bir zaman çıkartabilirde.
insanların bi kulak arkası kaldı . iptal edilmesi lazım bu uygulamanın.
rahmitanir
29-07-2017, 19:55
Yeni regülasyondan sonra ilk kez çeşme otobanını bu hafta kullandım.
Her ne kadar hem gidiş hem de dönüşte çeşme tarafı haricinde gişe yok. Ama seferihisar sapağının oradaki (shell'in hizası) önlü ve arkalı şekilde plaka okunması amacıyla yerleştirilen kameralar çok çok yüksek ihtimalle gişe gibi çalışıyor. Yani hız limiti çeşme otobanında da çok çok yüksek ihtimalle var.
Zaten yolda pek çok kişi benim gibi düşünüyordu ki, sadece bir maserati ve bir de range rover'in bastığına şahit oldum. Diğer benim gibi memleketimin insanı spek insanlar 120-130 bandında gidiyordu.
Doğrusu hız limiti sebebi ile sol şerit neredeyse bomboştu. Çok büyük çoğunluk orta şeritte toplanmıştı. O sebeple orta şeritte saçma bir trafik vardı. Ama sol şeride çıkıp sollama yapmak çok rahattı.
gespenster
29-07-2017, 23:32
izmirden sonra aydın otobanda ceza yıyen oldumu bodruma gıderken??
Kuzu marmara otobani (ICA) çalışıyormu bu sistem ?
Mehmet Gazihan
30-07-2017, 09:59
Kuzu marmara otobani (ICA) çalışıyormu bu sistem ?
Şuan için bişey yok. Bursa ya geldiğinde seyyar radar Egea olabiliyor. Bide yine Bursa yolun ücretsiz bölümüne yol kenarına (sağa) foto radar direkleri dikiyorlar ne zaman aktif olur bilmem
HGS gişelerinde kenara çekip bekliyorlar! Çare olarak bunu buldular
Türkiye genelinde otoyollarda 1 Temmuz tarihinde devreye giren ‘ortalama hızı ölçen radar sistemiyle’ birlikte sürücüler, belirlenen süreyi geçirmek için gişe önlerinde beklemeye başladı. İzmir-Aydın Otoyolunda süreye takılan sürücüler sistemi eleştirirken, Işıkkent gişeleri önünde sürücüler bekleyerek sürenin geçmesini bekledi.
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/590x332/596dbf7c67b0a923c45663ce.jpg
HGS gişelerinde kenara cekip bekliyorlar! Care olarak bunu buldular - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/hgs-giselerinde-kenara-cekip-bekliyorlar-care-olarak-bunu-buldular-40523465)
Yemin ediyorum fıkra gibi ülkeyiz. Gittiğimiz yere acelemiz varsa hızlı gideriz, çekip sağa süreyi bekliceksek basmanın fazlasıyla yakıt yakmanın manası nedir? :D
Şuan için bişey yok. Bursa ya geldiğinde seyyar radar Egea olabiliyor. Bide yine Bursa yolun ücretsiz bölümüne yol kenarına (sağa) foto radar direkleri dikiyorlar ne zaman aktif olur bilmem
Benim merak ettiğim kısım 2. köprü ile şuan için kurtköye kadar ulaşmış olan kısım. Pistten eve evden piste kısmı yani :D
darkmoon
30-07-2017, 12:11
hız kolidoru uygulaması 1 temmuzda başladı.. cezalar hemen gelmez sanmıyorum gene kesilen cezaların gelmesi bir kaç ayı bulur.
Ozel otoyol ve koprulerde koridor vb ceza uygulamasi yok
Bence hicbir zamanda olmayacaktir millet bol bol kullansin diye alman otobanlari gibi "limitleri kaldirdik"diye kampanya yaparlarsa sasirmam..
Sti_Ozan
30-07-2017, 12:26
Bence hicbir zamanda olmayacaktir millet bol bol kullansin diye alman otobanlari gibi "limitleri kaldirdik"diye kampanya yaparlarsa sasirmam..
Abi yapsalarda insanlar kullansa,baksana millet ceza gelmesin diye birbirini 3km hiz farkiyla sollamaya calisiyo.
darkmoon
30-07-2017, 12:43
sanırım otoyollardaki sistemide isbak yapıyor..
İSBAK | İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. – Akıllı Şehrin Mimarı (http://isbak.istanbul/)
Hız Koridor İhlal Tespit Sistemi – İSBAK | İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (http://isbak.istanbul/akilli-ulasim-sistemleri/elektronik-denetleme-sistemi/hiz-koridor-ihlal-tespit-sistemi/)
tiMachine
30-07-2017, 13:16
Sabah a haber'de gördüm ne kadar doğrudur bilemem ancak 1 temmuzdan itibaren yaklaşık 18 bin sürücü ceza yemiş ve 4 milyon liralık bir ceza kesintisi var. İnsan gittikçe bilinçlense de bu konuda koridor sayısı arttıkça daha büyük cezalar gelecektir. Ekonomimiz sadece cezaya ve vergiye kuruldu bakalım neler olacak. Senede yaklaşık 50 milyon lira koridor cezalarından gelecek gibi duruyor. Bayram ayları ve tatil aylarını düşündükçe rakamlar ikiye katlanır. Evet otoyollarda hız yapmak tehlikeli, evet cezalar daha yapıcı olmalı diyordum ve hala diyordum ancak ayda 4 milyon lira görünce de aslında ne olursa olsun insanımızın cezaları ve kanunları kabul etmeyeceğini görmüş olduk. Bari kestikleri cezalarla hastane okul falan yapsalar. Kurumların ceplerine inmese
BarışSever
30-07-2017, 13:39
1 temmuzda başladı 2 temmuzda cezayı yedik :)
mahmutbeyden,saray gişelere normal süreden 47 dakika önce geldiğim için 200 lirayı kitlediler
160-180 arası bastım ,172 ort hız
bana edirne mahmutbey arasında henüz gelmedi
Ankara-Zonguldak gişe arasına geldi. Yaklaşık 10 gün sonra geliyor. :) . En son gittiğimde ücretsiz yoldan daha az sürede gidip-geldim. Üstelik otoyolun o kalabalığı da yoktu. Çift şerit yol , sadece bir yerde yol çalışması vardı.Tavsiye ederim. Öğlen saatlerinde dikkatli gidilmeli birkaç yerde radar vardı.
darkmoon
30-07-2017, 14:38
basıp öyle bir şey yok diyenlerede zaman içinde gelir ..
Benim merak ettiğim kısım 2. köprü ile şuan için kurtköye kadar ulaşmış olan kısım. Pistten eve evden piste kısmı yani :D
abi köprü giriş olsa kurtköy çıkış olsa illaki bi süre belirleyeceklerdir o süre 3-5 kişi ceza yiyince çıkar meydana ama şuan resmi olarak birşey görmedim ben :)
Altina koymamislardir ya :D adam gitti yemek yedi 2 saatte cekti uyudu �� Evlere senlik olur
O zaman tırcılar kamyoncular paso ceza yer adamlar tesislerde uyuyor.kanun gereği molası var.bende 3 saat gece tesiste uyudum mersine gittim 15 temmuzda.
bunu nerden kontrol edıcez ayrı bırsey varmı bılıyormusunuz ?
Bir gazeteci de çıkıp bilgi edinme hakkını kullanmıyor ya şu konu hakkında. Hangi girişten hangi çıkışa kaç dakika girilmiş sisteme ? Bunların tüm otoyollar ve tüm giriş çıkışları için ayrı ayrı beyan edilmesi lazım. Kamuoyuna açıklanması lazım.
Hatta bir zorunluluk şu dakikada.
bugra_0101
31-07-2017, 11:19
Bir gazeteci de çıkıp bilgi edinme hakkını kullanmıyor ya şu konu hakkında. Hangi girişten hangi çıkışa kaç dakika girilmiş sisteme ? Bunların tüm otoyollar ve tüm giriş çıkışları için ayrı ayrı beyan edilmesi lazım. Kamuoyuna açıklanması lazım.
Hatta bir zorunluluk şu dakikada.
abi ama zaten km / hız = zaman değil mi ? yani bunu bizde hesaplayabiliriz diye düşünüyorum ben gişelerden geçerken yol bilgisayarını sıfırlıyorum ort. hızı yaklaştıkça kontrol ediyorum
darkmoon
31-07-2017, 12:03
burdan hız sınırlarından hesap yapabilirsiniz
Hız Sınırları (http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx)
burdanda bilgi edinebilirsiniz
Bilgi Edinme (http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Root/BilgiEdinme.aspx)
free-hifi
31-07-2017, 12:13
Hız Koridoru – Android-Apps auf Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.harunsokullu.speedcorridor)
program tutar mı
burdan hız sınırlarından hesap yapabilirsiniz
Hız Sınırları (http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx)
burdanda bilgi edinebilirsiniz
Bilgi Edinme (http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Root/BilgiEdinme.aspx)
Bilgi için teşekkürler. Bilgi edinme hakkımı kullandım. Bakalım ne zaman cevap gelecek.
Sorularım ise Çeşme otobanında uygulama yapılıyor mu ? Ayrıca Işıkkent Aydın kuzey kavşağı arasındaki süre sistem üzerine kaç dakika olarak işaretlenmiş durumda ?
1 - 1 Temmuz 2017 tarihi itibariyle devreye giren hgs-ogs sistemi ile mesafe kontrollü radar uygulamasına Çeşme otobanı dahil midir ?
2- Aydın otobanı için İzmir ışıkkent gişeleri ile Aydın kuzey çıkış gişeleri arasındaki mesafe için bahse konu sistem kaç dakikaya ayarlanmıştır ? Kaç dakikanın altındaki geçişte cezai işlem uygulanmaktadır.
Saygılarımla
ï…‡ Başvuru hareketleri için tıklayınız.
ï‚© 31.07.2017 13:57 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
ï‚© 31.07.2017 13:57 tarihinde BİMER tarafından KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafına sevk edildi.
 01.08.2017 09:25 tarihinde KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ > KARAYOLLARI 2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevap yazıldı.
Cevaplar:ïµ
Cevap: KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ > KARAYOLLARI 2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (01.08.2017 11:23) 
Konu hakkında Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir.
rahmitanir
01-08-2017, 10:30
Bilgi edinme konusunda Barış abi'ninkine benzer şekilde dün başvuru yapıp aşağıdaki soruları sordum:
Otobanlarda 1 Temmuz 2017 itibari ile devreye alınmış olan hız koridoru uygulamasıyla ilgili olarak:
1) Çeşme otobanında, izmir yönünde gişeler olmadığını göz önüne alırsak, çeşme otobanında hız koridoru aktif midir?
2) Başta çeşme ve aydın otobanları olmak üzere, hız koridoru için tespit edilen süre tam olarak nedir?
3) Her hangi bir ücretliotobanın her hangi bir gişeler arası hız koridoru için tespit edilen sürelere nasıl ulaşabiliriz?
Bugün dönüş yaptılar, çok hızlı şekilde dönüş olması ilk anda şaşaırttı. Ama cevabı görünce daha da şaşırttı:
T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz xxxx sayılı başvurunuz 01.08.2017 tarihinde KARAYOLLARI 2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:
Bu ne len? Ben şimdi bilgi mi edinmiş oldum?
Hayatımda böyle sabun görmedim, yazıklar olsun...
Bilgi edinme konusunda Barış abi'ninkine benzer şekilde dün başvuru yapıp aşağıdaki soruları sordum:
Otobanlarda 1 Temmuz 2017 itibari ile devreye alınmış olan hız koridoru uygulamasıyla ilgili olarak:
1) Çeşme otobanında, izmir yönünde gişeler olmadığını göz önüne alırsak, çeşme otobanında hız koridoru aktif midir?
2) Başta çeşme ve aydın otobanları olmak üzere, hız koridoru için tespit edilen süre tam olarak nedir?
3) Her hangi bir ücretliotobanın her hangi bir gişeler arası hız koridoru için tespit edilen sürelere nasıl ulaşabiliriz?
Bugün dönüş yaptılar, çok hızlı şekilde dönüş olması ilk anda şaşaırttı. Ama cevabı görünce daha da şaşırttı:
T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz xxxx sayılı başvurunuz 01.08.2017 tarihinde KARAYOLLARI 2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:
Bu ne len? Ben şimdi bilgi mi edinmiş oldum?
Hayatımda böyle sabun görmedim, yazıklar olsun...
Cesme izmir arasi otobanda ceza gelmis bana cuma gunu muhtara teslim etmisler. Ama hiz koridoru mu yoksa gezici radar mi onu tam bilmiyorum muhtardan almadim makbuzu dinlenme tesisindede durmustum ama fayda etmemis :)
MehmetBora
02-08-2017, 13:54
Bu uygulama bir hayli başımızı ağrıtacak. Bir mantığının olduğunu da düşünmüyorum. Hız yapacak olan adam yine yapıyor, 160-180'le gidip sağa çekip sürenin geçmesini bekliyor. Amaç madem hızın önüne geçmek, koyarsın abi birden fazla noktaya anlık hız ölçümü yapan kameralı sistemi sorun çözülür. Hız/Zaman hesaplaması suistimale oldukça açık, mantık dışı ve yapıcılığı olmayan, yalnızca sıkıntı ve stres veren bir uygulamadan öteye gidemeyecek zannımca.
GokhanRS
02-08-2017, 14:02
belki hız koridoru mantıksız olabilir ama radarlara çok karşı değilim.
daha geçen hafta arkadaşım mahkemeye çıktı radar cezası yedi diye. yediği cezada %20 aşmak. yani hız limitini %20 aştın diye bile mahkemeye çıkıp ifade veriyorsun sırbistanda bile. ilk sefer sadece para cezası ama aynı yıl içinde 2-3 olursa ehliyet ve hapis cezası var.
GokhanRS
02-08-2017, 14:03
bu mahkeme olayından sonra drift atarak gezen artist arkadaş şimdi sanırsın direksiyon eğitim hocası :D uymadığı hiç kural yok artık.
darkmoon
02-08-2017, 14:10
o zaman emniyet genel müdürlüğüne biri yolu düşerse başvursun orsa anlatırlar herhalde memeleket sırrı değilya..
Dün İzmir'e giderken tünelde 80 geri kalan kısımda 120 cruise control ile gittim 45 dakika sürdü. Bugün dönüşte Tünel 80 geri kalan 100 cc ile 53 dakika sürdü. Bakalım bahtımıza birşey çıkar mı :D
free-hifi
13-08-2017, 10:55
TEM ümraniye ataşehir istikametinde bostancı ayrımına gelmeden 80 radar hız ibaresi var üstte kameralar var orda kurulu bir radar var mı gerçekten ceza felan gelen var mı ben 100 le girdim oraya sonradan fark ettim
Hız sınırının kesintisiz ve değişiksiz 120 Km olduğu Herhangi bir otobanda 119 ya da 131 ile ceza yemiş biri oldu mu?
Ya da böyle bir ceza yemiş bir kişinin yediği cezayı gören var mı?
Mehmetmert
13-08-2017, 11:51
Arkadaslae bir abimin direk karayollari mudurlugunden almis. %10 tolerans devam ediyor.Diger kisimlari bilmiyorum ama Akdeniz bolgesi bu sekilde
https://i.hizliresim.com/gWJX7N.jpg (https://hizliresim.com/gWJX7N)
Öyle bir şey yok diye bir şey yok. Uygulama başladı hatta adamlar hayvan gibi led tabela yapip asmışlar da otoyola. Gecen gun Adana Kocaeli yaptım. Kocaman ışıklı ışıklı doğum günü pastası gibi yazıyordu "Bu yolda hiz koridoru uygulamasi yapilmaktadir" diye. Köprü yaptilar 100 kusur lira geçiş ucreti yol yaptilar bi gidip gelmeye dunya kadar hgs ücreti + yedigin cezalar cabasi. Artik yola cikmaya korkuyorum. Eve gelince iki hafta uyuyamiyorum anasını satim az buz da gelmiyor ki 300 500 iteliyorlar. Kirmizi isik ihlali kemer takmama telefonla kinusma sehir ici hiz limiti ihlali kontrolsuz donus yasak park bunlari anlarim amenna. Ama bunlarla gram ugrasmayip otoyolu kopruyu mesken haline getirmekte ben bir artniyet ararim. Tamamen duygusal. Birakalim simdi kazaymis vs icin olaylarini... Bariz ekmek kapisi. Sehir ici ara caddelerse yasak park yapan kirmizida gecen telefonla arac kullanandan gecilmiyor, polis gecip gidiyor yanindan ama masallah otoyollar e5ler mesken tutulmus.
Mehmetmert
Mehmet bu taployu nasıl ediniyoruz niğde ve adana için ?
Ankara-Mersin dün 2 saat 40 dakikada girdim günahımız nedir ? Mehmetmert
ya arkadaşlar
İstanbul-ankara yolunda bu sistem var mı yok mu :) 2 haftadır gidip geliyorum hiç hissetmedim ama cezası gelirse fena hissettirecek sanırım :)
ya arkadaşlar
İstanbul-ankara yolunda bu sistem var mı yok mu :) 2 haftadır gidip geliyorum hiç hissetmedim ama cezası gelirse fena hissettirecek sanırım :)
Ankara ist var mustu , fakat cezalar zaten 7gun icinde teblig edilmediginde gecersiz degil mi ? 15gun ya da herneyse.
hacı abi yıllar sonra bile ceza tebliğ ediyor herifler :)
bunun bir listesi var mı bir yerlerde acaba ? Mesela dudullu gişelerden yeniçağa çıkışına kadar ki süre nedir ?
Mersinli arkadaşlara sorum olacak.Tarsus' tan girip Mersin'de gişeyi geçtikten sonra hız uygulaması varmı Çesmeli'ye kadar.
TEM ümraniye ataşehir istikametinde bostancı ayrımına gelmeden 80 radar hız ibaresi var üstte kameralar var orda kurulu bir radar var mı gerçekten ceza felan gelen var mı ben 100 le girdim oraya sonradan fark ettim
Olsaydı hergün yerdik o cezayı :D
free-hifi
15-08-2017, 13:36
Kanka ne bileyim sağı solu belli olmaz bunların
Kanka ne bileyim sağı solu belli olmaz bunların
Bildiğim kadarıyla o kameralar emniyet şeridi, telefon, sigara, emniyet kemeri vs gibi ihlalleri tespit etmek içindi. Ama kullanılmıyorlar o ayrı ;)
yemin ederim yedim orda bir ay önce
Hızdan mı? :O
Hızdan mı? :O
aynen öyle neye uğradığımı şaşırdım
Bu hafta İstanbul'dan bozcaada tarafına gidicem, o taraflarda varmıdır sıkıntı? varsa nerelere dikkat etmeliyim?
free-hifi
15-08-2017, 15:04
Al Erhan bak adam ne diyor, gelirse sana ödeteceğim.
aynen öyle neye uğradığımı şaşırdım
1,5 senedir sürekli şirket araçlarıyla 140-150 yapıştırıyoruz, sizde bir sıkıntı olmasın :D :D :D
Al Erhan bak adam ne diyor, gelirse sana ödeteceğim.
Korkma kanka. Ceza gelirse bana gel, bi okuyup üfliyim seni :D :D :D
imprezaWRC
15-08-2017, 20:28
Zaten arada bir ölçsün diye kamera tarlası da yok. Gerçi olsa ne yazar, gişelerde yeteri kadar bekleyip rezilliğin daniskasını yaşıyorsun. HGS gişesinde bile bakiye yetersizse nakit ödeme yapabiliyorsun.
Geçen gün Edremit'e gittik, Osmangazi ve Bursa otobanı gişelere kadar herkes gaz pedalını paspastan çıkarıyordu ama bir bakıyorsun gişelerde heriflerle yanyanasın :D :D 10 dk gişede bekledik.
bursa otobanı içinde 2 defa gezici gördüm gazlarken sağdan sağdan gidenlere dikkat
Mehmetmert
15-08-2017, 22:14
Mehmetmert
Mehmet bu taployu nasıl ediniyoruz niğde ve adana için ?
Tarsus Karayolu mudurunden aldi bir abim, bende nigde ve adana arasini ogrenmeye calistim ama bulamadim sanirim yok ya
Ankara-Mersin dün 2 saat 40 dakikada girdim günahımız nedir ? Mehmetmert
Vallahi cok sıkıntılı reis , tunellerde hiz 80 normalde.Onuda katarsak hepimize guzel seyler gelicek :D
bursa otobanı içinde 2 defa gezici gördüm gazlarken sağdan sağdan gidenlere dikkat
Aynı şekilde 3. köprü kuzey çevre otoyolunda da jandarmaya ait radar aracı gezinmeye başladık. Bu aralar dikkatli olmak lazım. DUYANLAR DUYMAYANLARI UYARSINLAR LÜTFEN!
Osman Gencer - İzmir-Ceşme otoyolu kafanızı karıştırmasın - HABERTURK (http://www.haberturk.com/yazarlar/osman-gencer/1598475-izmir-cesme-otoyolu-kafanizi-karistirmasin)
İstanbul Park Pist gününe gelip giderken Orhangazi ve özel otoyolu kullandım, ibree 200 inmiyoooo modunda bir tek tünelde 90 gittim bakalım hayırlısı. Gelse de ödemicem zaten..
Onurkk06
16-08-2017, 12:57
Ankara İstanbul 4.30 saatmiş sınırı galiba ben geçenlerde mola vermeden 3 bucuk saatte gittim bakalım 10 gündür ses seda yok
Ankara İstanbul 4.30 saatmiş sınırı galiba ben geçenlerde mola vermeden 3 bucuk saatte gittim bakalım 10 gündür ses seda yok
4.5 saat diyen kim, neye göre bunu diyor, hangi matematik hesabını yapıyor çok merak ediyorum..
Bende 3 saat 30 dk da geliyorum genelde. Henuz bir ceza gelmedi. 120 ile gitsen 4.30 saatte 540 km yapar
sekizsilindir
16-08-2017, 13:50
4.30 saat hız limitleriyle takometreli araçlar içindi, otomobil sınıfındaki araclarada bir düzenleme geldiyse net bir aciklamada bulunsun bu işin kanun koyuculari
VW-Freaks
16-08-2017, 15:19
araba mı sürüyoruz, matematik problemi mi çözüyoruz belli değil..
4.30 saat hız limitleriyle takometreli araçlar içindi, otomobil sınıfındaki araclarada bir düzenleme geldiyse net bir aciklamada bulunsun bu işin kanun koyuculari
Düzenleme var zaten, yasa da belli
millet boş yere ortalığı ayağa kaldırıyor..
sabit 120 km hız limiti olan yerlerde ( tünel - şehir merkezi vb hariç ) 132 ortalama hıza kadar ceza yemezsin..
Bu ortalama hızı yaparken bazı yerlerde 180 basar, bazı yerlerd 50 ile gider ama 180 basarken hız kamerasına yakalanırsan ceza yersin
Osman Gencer - İzmir-Ceşme otoyolu kafanızı karıştırmasın - HABERTURK (http://www.haberturk.com/yazarlar/osman-gencer/1598475-izmir-cesme-otoyolu-kafanizi-karistirmasin)
Iyi olduda gelirse itiraz ederiz :hehe:
Ben satacağım arabayı zaten bu gidişle. Kullanmayacağım aracı beslemenin anlamı yok artık. Yaşasın 1,5 dci edc :D
sekizsilindir
16-08-2017, 17:51
Düzenleme var zaten, yasa da belli
millet boş yere ortalığı ayağa kaldırıyor..
sabit 120 km hız limiti olan yerlerde ( tünel - şehir merkezi vb hariç ) 132 ortalama hıza kadar ceza yemezsin..
Bu ortalama hızı yaparken bazı yerlerde 180 basar, bazı yerlerd 50 ile gider ama 180 basarken hız kamerasına yakalanırsan ceza yersin
Evet, %10 a kadar limit aşımı var.. o zaman bu koridor moridor işlerini çikartanlar kim, amaçları ne? Uygulamada olmayan şeyi konuşuyoruz galiba
Evet, %10 a kadar limit aşımı var.. o zaman bu koridor moridor işlerini çikartanlar kim, amaçları ne? Uygulamada olmayan şeyi konuşuyoruz galiba
Hayır uygulamada var belli yollarda
1. adım..
A gişesinden girdin, B gişesinden Çıktın.. Aradaki mesafe 132 KM diye düşün..
yolda hiç hız kamerası olmadığını farzet.. 1 saatte geçersen sıkıntı yok
59 dakikada B gişesinden çıkarsan ceza yersin..
Bu cepte..
2. adım...
Millet ne yapıyor, yolda basıyor 180-200, sonra gişelere gelmeden bekliyor yukarıdaki örneğe göre 1 saatin dolmasını..
amaç ne hızı engellemek.. bunun için de devlet koridor olan yere yukarıdaki gibi davranan kişiler için hız kamerası koyuyor. koridordan ceza yemeyen hız kamerasından yiyor..
Devletin sana izin verdiği hız 120+%10
koridor da olsa, hız kamerası da olsa, koridor + hız kamerası da olsa bu sınırı aşmaman isteniyor. Önlemler de bunun için
3.adım..
Bu arada yol üzerinde 80'e 50'ye düşmen gereken tünel vb yerler olabilir, oralarda da belirtilen hıza düşmen gerekir. Ben hız kamerasını takmıyorum, basarım kafama göre sonra beklerim dersen yol üzerinde bu gibi düşük hız yapılması gereken yerler varsa yol-hız-zaman denkleminde bu yerleri de hesaplaman gerekir.
yasa belli.. belirtilen hızı %10 ve üzerinde aşarsan ceza yiyorsun
koridor da olsa, hız kamerası da olsa.. belirtilen hız 120 ise 132 ve sonrası ceza..
belirtilen hız 50 ise 55 ve sonrası ceza
90 ise 99 ve sonrası ceza..
sekizsilindir
16-08-2017, 18:32
Evrenoz
Bu postumuda silin konuyu kilitleyin, :) konu hakkinda dahada yazan olmaz herhalde..
Detaylı cevap için teşekkürler
Onurkk06
16-08-2017, 18:49
Ben satacağım arabayı zaten bu gidişle. Kullanmayacağım aracı beslemenin anlamı yok artık. Yaşasın 1,5 dci edc :D
Bende tam olarak bu fikirdeyim otobanda da korkuyla gazlayacaksak ne anlamı var alırım 110 120 hp araç tıs tıs giderim
Antep-Urfa arası uygulamaya dahil mi?
aga eşekle oynayan osuruguna katlanır :D
hiç bir araba hangisi olursa olsun otobanda gazlamak için değil zaten buranında bir kuralı olacak tabi aldıgınız parcalarda bıle for race use only yazar :)
ha sen dersen ki 120 az 150 yapalım o farklı bir bakış açısı tabi :D
duyar kasma sende gazlıyosun dıyenler evet gazlıyorum ceza yersem de itiraz etmıyorum :D
kunteper
03-09-2017, 22:50
cezalar kagit ustunde gayet acik belirtilmis, peki uygulamada nasil ?. ceza kesiyorlar mi, yiyen var mi aramizda
Ben bugün ogs yi çıkarıp aydın otobanında basıp gittim. Bir şey gelirse haber veririm. Bayramda otoyollar ücretsiz olduğu için ogs de giriş çıkış görünmüyor zaten.
Kanun sistem kaydı üzerinden ceza kesilir diyor. Sistem kayıt almadığı için benim giriş ve çıkışım plaka üzerinden tespit edilebilse dahi kayıt süreyi göz kararı alamayacaklarından kanunen ceza kesilebileceğini zannetmiyorum. Keserlerse de avukata iş çıksın biraz.
Ayrıca sistemde aylarca hgs olan aracımda sticker kullanmadım. Her seferinde uzun mesafe parası kesildi. Sanırım sistem sadece çıkışta kaçak geçiş tespit ettiği anda kameradan plaka bilgisi alıp hgs den tahsilat yapıyor. Bu plaka hangi giriş gişesinden geçmiş bakmıyor. Baksaydı girişe göre tahsilat yapması gerekirdi. Yine de yatırım tavsiyesi değildir.
Sonuçtan haberdar ederim. Ayrıca geçen ay kiralık şirket aracıyla aydın otobanına girdiğim anda 132 cruise , selatin tüneli 98 şeklinde sürüş yaptım ceza gelmedi. Bilginize.
Ben bugün ogs yi çıkarıp aydın otobanında basıp gittim. Bir şey gelirse haber veririm. Bayramda otoyollar ücretsiz olduğu için ogs de giriş çıkış görünmüyor zaten.
Kanun sistem kaydı üzerinden ceza kesilir diyor. Sistem kayıt almadığı için benim giriş ve çıkışım plaka üzerinden tespit edilebilse dahi kayıt süreyi göz kararı alamayacaklarından kanunen ceza kesilebileceğini zannetmiyorum. Keserlerse de avukata iş çıksın biraz.
Ayrıca sistemde aylarca hgs olan aracımda sticker kullanmadım. Her seferinde uzun mesafe parası kesildi. Sanırım sistem sadece çıkışta kaçak geçiş tespit ettiği anda kameradan plaka bilgisi alıp hgs den tahsilat yapıyor. Bu plaka hangi giriş gişesinden geçmiş bakmıyor. Baksaydı girişe göre tahsilat yapması gerekirdi. Yine de yatırım tavsiyesi değildir.
Sonuçtan haberdar ederim. Ayrıca geçen ay kiralık şirket aracıyla aydın otobanına girdiğim anda 132 cruise , selatin tüneli 98 şeklinde sürüş yaptım ceza gelmedi. Bilginize.
Bende böyle düşündüm. Hgs var bende normalde ogsden girip çıktım dün aydın otobanında. Bekleyip görcez artık :D
girişi ve çıkışı tespit edip de ücret kesiyor girişi tespit etmese doğrulanan ödemede hep en uzak mesafe keserdi ? ekranda yazana bakmamak lazım
Ogs cikarttiniz ama plaka tespit sistemleri var giselerde.
Eger plakaniz sistemin okuyacagi turse,ogs yi cikartmanin yardimi olmaz.
İbrahim33
04-09-2017, 10:11
Kesin çözüm plakaları bagaja atmak herhalde :D
Thracian
04-09-2017, 15:26
Kesin çözüm plakaları bagaja atmak herhalde :D
Plakaya bez sarmak. Ve diyarbakırdaki traktor un plakasıda çözüm
rain man
01-10-2017, 18:14
Hız koridoru uygulaması 7/24 değil mi? :D bir de nerden nereye. Adıyaman pazarcık adana otobandan da doğru ankara şeklinde rota. Sadece otobanda mi uygulama var yoksa tüm giriş çıkışlar mi?
Bayram öncesi bahçeşehirden izmire 4 saatte girdim. Suan ıcın ceza gelmedi,umarım hıcte gelmez :)
free-hifi
11-11-2017, 08:43
Kayinpedere 10.04.2016 tarihindeki ihlal icin bugün 412 tl ceza geldi.
Demekki yok diye sevinmemek lazım.
Birde 412 tl 2016 mi 2017 tarifesi mi nasıl ogreniriz
Ben Anadolu otoyolunda cc 129 sabitleyip gidiyorum kaç aydır. Kameralardan da 129 ile geçiyorum.
emre_277
11-11-2017, 10:33
bir kaç kez izmirden aydına 30 dakikada geldim henüz ceza yok :)
rahmitanir
11-11-2017, 10:35
Hakkaten, koca forumdan hiç mi ceza yiyen yok?
arabasızadam
11-11-2017, 10:52
Kamyonetle sıksık bodrum İzmir arası gidip geliyorum ,kamyonetler içinde ortalama 132 km midir limit bilen varmıdır?
1 haftami 10gun mu ne icerisinde teblig edilmeyen cexalar gecersiz sayilmiyo muydu ?
cezalar kagit ustunde gayet acik belirtilmis, peki uygulamada nasil ?. ceza kesiyorlar mi, yiyen var mi aramizda
ben yazın babaeski-edirne arasında yedim 2 kere yazın geliyordu cezalar
bugün aydın izmir arası 130 sabit hızla geldim tünelde 80'e düştüm iki gişe arası 40 dakika sürdü. 15 dkka bekledim çıkmadan önce. kaç dkkada geçmek gerekiyor bu yolu sınır kaç bilen var mı?
bugün aydın izmir arası 130 sabit hızla geldim tünelde 80'e düştüm iki gişe arası 40 dakika sürdü. 15 dkka bekledim çıkmadan önce. kaç dkkada geçmek gerekiyor bu yolu sınır kaç bilen var mı?
3-4 ay önce 132 Cruise , tüneller 99 Cruise geçip hiç beklemeden çıkmıştım. Ceza gelmedi.
Bu sistemin çalıştığından şüphe etmeye başladım. Otoyolda ceza yiyen varsa bir kaç ceza makbuzu görsek iyi olurdu. İnternette de bulamadım.
Otobanda 132 de zaten ceza gelmez..
Dakika hesabı peşinde koşmak gereksiz.
130 ceza sınırının altında
tünellerde de 80 zaten hız sınırı, onda da sorun yok
boşa beklemişsin
3-4 ay önce 132 Cruise , tüneller 99 Cruise geçip hiç beklemeden çıkmıştım. Ceza gelmedi.
Bu sistemin çalıştığından şüphe etmeye başladım. Otoyolda ceza yiyen varsa bir kaç ceza makbuzu görsek iyi olurdu. İnternette de bulamadım.
eşim tünelde yedi geçenlerde 95'le
Otobanda 132 de zaten ceza gelmez..
Dakika hesabı peşinde koşmak gereksiz.
130 ceza sınırının altında
tünellerde de 80 zaten hız sınırı, onda da sorun yok
boşa beklemişsin
evet ama ilk başta açıklanan süre 1 saat 15 dakika civarıydı. sonra emniyet 53 dakika altına ceza yazıyoruz diye açıklama yapmış okuduğum bir yerde. hız sınırları içinde gidince 40 45 dakika sürüyor yol. biraz önce döndüm tekrar aynı yolu 132 km hızda cruise ile arada durup benzin aldım 50 dakikada çıktım ona rağmen.
evet ama ilk başta açıklanan süre 1 saat 15 dakika civarıydı. sonra emniyet 53 dakika altına ceza yazıyoruz diye açıklama yapmış okuduğum bir yerde. hız sınırları içinde gidince 40 45 dakika sürüyor yol. biraz önce döndüm tekrar aynı yolu 132 km hızda cruise ile arada durup benzin aldım 50 dakikada çıktım ona rağmen.
açıklamalarında söylediler zaten dakika hesabı yapmayın, hız sınırlarını aşmadığınız taktirde sıkıntı yok diye.
Resmi bir açıklama yok.. Haber siteleri ya da alakasız tipler matematik bilmediğinden saçma sapan hesaplar yaparak dakikalar attılar ortaya..
Kanun açık, kanun net.. Ne diyor?
Giriş - çıkışın arasında belirlenen hız sınırını %10'dan fazla aşarsan ceza yersin..
Anlattık geçen sayfalarda..
Tünel vb'nin olmadığı, hız limitinin 120 olduğu bir yolda ortalama 131 ile gitmiş ve ceza yemiş bir kişi çıkmadı bunca zamandır ortaya
tünel münel olan yerlerde de ona göre düzenlemen gerekir hızını
Tünelde hız limiti 70 ya da 80 ise ( tüneline göre değişiyor sanırım ); 95 ile ceza yemek de son derece normaldir.
Konuyu yeni gördüm aydın otobanında 06:38 de 427 ₺ ceza yedim. Araç şirketti irdelemedim kaçla nasıl diye ama sistem çalışıyo demekki
free-hifi
11-11-2017, 23:24
Konuyu yeni gördüm aydın otobanında 06:38 de 427 ₺ ceza yedim. Araç şirketti irdelemedim kaçla nasıl diye ama sistem çalışıyo demekki
Tarih ne ceza kağıdı resmi olursa aydinlaniriz
Tarih ne ceza kağıdı resmi olursa aydinlaniriz
Tarih 18 ekim şirketten bulabilirsek koyarım kağıdı ben bakmadım bile
Mehmet Gazihan
12-11-2017, 00:20
https://i.hizliresim.com/7y7B7v.jpg
Bursa Istanbul otoban
Tüm radar gözlerinde yavaslıyorum
Haricinde O gece biraz hızlıydım muhtemelen koridora girdim.
Mehmet Gazihan
12-11-2017, 00:22
Resim yanlış olmuş ((:
https://i.hizliresim.com/9DrQNo.png
Resim yanlış olmuş ((:
O yanlış işe yarıyo mu abi :)
Mehmet Gazihan
12-11-2017, 07:34
Keyless anahtarlar , cep telefonu, chipli kimlik pasaport dokunmatik kredi kartı içindeyken çalışmıyor..
78nakres
13-11-2017, 16:23
bursa yalova arası yediğiniz ceza gemlik sonrasımı yoksa ücretsiz olan yerdemi ?
İzmir - Alaçatı arası otoyolda da başlamış bugün cezası geldi. 27 Ekim'de aşmışım.
Ortalama hızımı 183km/s olarak hesaplamışlar.. 15,5dk'da geçmişim. Kabaca 47.275km mesafeyi 120km/s ile 24 dk'da geçmem gerekiyor şeklinde hesapladım gelen cezadan. Hesapta hata yaptıysam kusura bakmayın.
Mesafe Otoyolun Ücretli kesim yazan Seferihisar'dan Alaçatı'ya kadar olan mesafedir, Çeşme marina'ya çıkan yol dahil değildir.
Hiçbir yerde uyarı vb. yok, duyurularda da trafik.gov.tr'de filan geçmiyor. O yüzden itiraz ediyorum.
Bu yolu kullanan basan varsa bilginiz olsun. Foto da göndermişler gerçi ilk fotoda plakayı yakalayamamışlar ön cam var sadece.
Resim yanlış olmuş ((:
https://i.hizliresim.com/9DrQNo.png
Abi bu yeni otobanda sabit radarlar mi var yoksa gezici radar mi?
Ben bu hafta sonu ordan 170 190arasi balikesire gittim de icime bi korku dustu simdi. Fena girer valla hic ihtimal vermedim ben okadar kazik bir yola radar kuracaklarina
10 gün içinde bildirimi yapılmayan cezaları ödüyor musunuz?
genelde istanbul-izmit arası otoban kullanırım. son 2 aydır gişeden tam geçiş anında ortalama hızı sıfırlayarak geçiyorum, tünel vs. ayırt etmeden diğer gişeden 132 km altında ortalama hızla çıkış yapıyorum. Aracınızın yol bilgisayarında ortalama hız bölümü varsa bundan faydalanın. Hız koridoru olan avrasya tüneli ya da ataköy sahil yolu gibi yerlerde de bu şekilde kullanıyorum.
mikelazi
14-11-2017, 13:53
hız koridorun yeni kurulduğu zaman.
2-2,5 sene önce bağdat caddesinde 1
caddebostan sahilde 2 ceza yedim.
polis memuru ismail koç sağolsun :D
bursa yalova arası yediğiniz ceza gemlik sonrasımı yoksa ücretsiz olan yerdemi ?
Aynen. Eğer ücretli otoyolda ise itiraz edin iptal ettirin cezayı. Tebliğ açık açık Bursa İzmir otoyolu hariç yazıyordu.
Edit. Ceza makbuzunda ogs veya hgs kontrollü bir ceza değil gibi.
Bu arada bir tane hgs sisteminden otoyolda ceza yiyen arkadaş ceza makbuzunu paylaşabilir mi ?
https://image.ibb.co/fKzQa6/Ceza1.png (https://ibb.co/jJBGhm)
https://image.ibb.co/ffdJv6/Ceza22.png (https://ibb.co/dFmhNm)
İkinci görselde soldaki foto Alaçatı Gişe, diğerinde, plakayı da yakalayamamış, şu yol üstüne kurulan tesisattan alınan foto.
İkinci görselde soldaki foto Alaçatı Gişe, diğerinde, plakayı da yakalayamamış, şu yol üstüne kurulan tesisattan alınan foto.
Sisteme bak çay demle, imkan olsa da gişeden de 180 le geçsek ceza yazacak kadar hızlı bir çekim yapan sistem yok yani öyle mi :D
İzmir - Alaçatı arası otoyolda da başlamış bugün cezası geldi. 27 Ekim'de aşmışım.
Ortalama hızımı 183km/s olarak hesaplamışlar.. 15,5dk'da geçmişim. Kabaca 47.275km mesafeyi 120km/s ile 24 dk'da geçmem gerekiyor şeklinde hesapladım gelen cezadan. Hesapta hata yaptıysam kusura bakmayın.
Mesafe Otoyolun Ücretli kesim yazan Seferihisar'dan Alaçatı'ya kadar olan mesafedir, Çeşme marina'ya çıkan yol dahil değildir.
Hiçbir yerde uyarı vb. yok, duyurularda da trafik.gov.tr'de filan geçmiyor. O yüzden itiraz ediyorum.
Bu yolu kullanan basan varsa bilginiz olsun. Foto da göndermişler gerçi ilk fotoda plakayı yakalayamamışlar ön cam var sadece.
Tünel vb yoksa, hız limiti 120 ise, ibren ve gerçek hız arasında hata yoksa
132 üzerinden hesap yapabilirsin
free-hifi
15-11-2017, 12:11
183 km ortalama ile mi gittin ne demek istiyor cezada :D
Deniz için normal :D Hatta kendi arabası olsa 210+ rahat görürdük.
imprezaWRC
15-11-2017, 14:06
1 haftami 10gun mu ne icerisinde teblig edilmeyen cexalar gecersiz sayilmiyo muydu ?
Evet ama o açıklamayı Finlandiya Emniyet Müdürü yapmıştı :D :D
imprezaWRC
15-11-2017, 14:09
Bir an bende otomobili böyle birşeye sarıp sarmalayıp gazladı sandım :D :D
Evet ama o açıklamayı Finlandiya Emniyet Müdürü yapmıştı :D :D
Yanlışınız var, Libya emniyet müdürü idi :D
free-hifi
15-11-2017, 14:14
10 gün içinde bildirimi yapılmayan cezaları ödüyor musunuz?
Kanka böyle bir şey dayanağı var mı
imprezaWRC
15-11-2017, 14:37
Yanlışınız var, Libya emniyet müdürü idi :D
Doğru dediniz. Finlandiya Emniyet Müdürü çakarlı araçlar için tebliğ yapmıştı :D :D
Kanka böyle bir şey dayanağı var mı
Var kanka. Bi keresinde mecidiyeköy arasokakların biri ters yönmüş. Ben de öndekileri takip ederken girmiş bulundum. 1 ay sonra gelmişti ceza kağıdı. Tam iptal ettirmek için başvuracaktım, kendi kendine silindi. Gidip sordum, iptal olmuş dediler.
İzmir'e gittim geldim. Otoyolda 130, bölünmüş yolda 120 geçmedim.
Fakat yerleşim yeri giriş çıkışlarına da kamera koyup 60 km sınırı tabelası koymuşlar.
Örneğin Susurluk giriş-çıkışı, Akhisar giriş-çıkışı gibi.
Tabii kimse 66 ile gitmiyor.
Ceza gelirse buraya yazarım.
Radarı daya tamam heryere kamera koy giren bize girsin kabulüm ama sistemi amorti eder etmez mtv ni düşür ötv ni düşür ne bileyim yakıtı düşür hep bana hep bana olmaz ki dimi? Techten çıkma bakan istiyoz
Mehmet Gazihan
15-11-2017, 18:45
Gece vakti Bursa dan İstanbula otobanda giderken yapıştırmışlar.
Abi bu yeni otobanda sabit radarlar mi var yoksa gezici radar mi?
Ben bu hafta sonu ordan 170 190arasi balikesire gittim de icime bi korku dustu simdi. Fena girer valla hic ihtimal vermedim ben okadar kazik bir yola radar kuracaklarina
Her iki yönde 3 adet lazer sensör ve kamera var, görseniz yok ne alaka dersiniz, incecik direkler üzerinde bi çift göz.. Sadece sol şeride odaklanmış gibiler..
Uzun tünelin giriş ve çıkışlarında ve çıktıktan 1_2km sonra gözler
Sisteme bak çay demle, imkan olsa da gişeden de 180 le geçsek ceza yazacak kadar hızlı bir çekim yapan sistem yok yani öyle mi :D
HGS/OGS okuyan sistem bu sağdaki foto. Kameralar çok dik olarak yere bakıyorlar. Üzerlerinde hız ölçebilir ekipman da yok. Dolayısıyla belli bir hızın üstünde plakalı görüntü yakalayamamaları normal. Buna bir de görüntülerin arşivleniş biçimi de eklenince ihtimal iyice düşüyor.
Tünel vb yoksa, hız limiti 120 ise, ibren ve gerçek hız arasında hata yoksa
132 üzerinden hesap yapabilirsin
Hız limitinden ziyade yaptığım 4 işlem doğru mu ondan emin olamadım, o yüzden sordum :) Bu rotada hız hep aynı= 120km/s. Yoksa virajları uzun ve sertçe olan bir otoyol bu. Sürekli 132+ üzerinde gidip hiç durmadan sisteme takılmadan da geçeriz ;) Herifler "kurduk koridoru bakıyoruz" desinler yeter.
Evet, öyle diyor. Yani ben öyle anladım.
Deniz için normal :D Hatta kendi arabası olsa 210+ rahat görürdük.
Burada kime anormalki? :D
Var kanka. Bi keresinde mecidiyeköy arasokakların biri ters yönmüş. Ben de öndekileri takip ederken girmiş bulundum. 1 ay sonra gelmişti ceza kağıdı. Tam iptal ettirmek için başvuracaktım, kendi kendine silindi. Gidip sordum, iptal olmuş dediler.
Bu gerçekten doğru mu? Nasıl teyit ederiz? Bugün itirazına başvurdum cezanın, ucuna bunu da ekleyeyim. Avukat tutmak istemiyorum.
Fakat yerleşim yeri giriş çıkışlarına da kamera koyup 60 km sınırı tabelası koymuşlar.
O kameralar tam Trafik Bölge amirliklerinin önü. Yolu izlemeyi seviyorlar. Hız okumuyorlar.
Radarı daya tamam heryere kamera koy giren bize girsin kabulüm ama sistemi amorti eder etmez mtv ni düşür ötv ni düşür ne bileyim yakıtı düşür hep bana hep bana olmaz ki dimi? Techten çıkma bakan istiyoz
Bir şey diyeyim mi? Alaçatı gişelerden çıkarken, gişelerin orada KGM yöneticisi olduğu belli 3-5 tip vardı, sanırım gişeleri yıkacaklar ona bakıyorlardı, yanlarından tozutarak ben geçtim. Muhtemelen plakayı alıp böyle düzmece ceza düzenlediler. Daha evvel de başıma geldi..
Bana Otoyol A.Ş. yollarında hiç ceza gelmedi.
Açıkçası seneler evvel hızdan ötürü ehliyeti 1 sene kaptırdıktan sonra 2. cezam bu. İlkine de itirazla iptal ettirdiydim.
Ben bu ceza makbuzundan şunu anlıyorum. Sistem foto ile yakalamamış, hgs ogs sistemi ile giriş ve çıkış okunmuş gibi duruyor. Yani İzmir den Alaçatı ya giderken ogs yi söküp Seferihisar ogs direklerinin altından 200-220 geçersen sistem girişi okuyamadığı için çıkışta sadece 3 Tl tahsil edip cezasız bir şekilde geçmek mümkün olacak. Genelde ben çıkış yaparken ekranda "3 tl - giriş Yok" şeklinde ibare çıkıyor. Araçta hgs etiketi yok, plaka app olduğundan kamera da okuyamıyor olabilir.
Gece vakti Bursa dan İstanbula otobanda giderken yapıştırmışlar.
Her iki yönde 3 adet lazer sensör ve kamera var, görseniz yok ne alaka dersiniz, incecik direkler üzerinde bi çift göz.. Sadece sol şeride odaklanmış gibiler..
Uzun tünelin giriş ve çıkışlarında ve çıktıktan 1_2km sonra gözler
Uzun tünel dediğiniz Yeni açılan Bursa Yalova otoyolunun içerisindeki tüneller sanırım. Bahsi geçen otoyol, koridor sistemli radar uygulamasından muaf. Tebliğde hariç tutulan tek yol burası hatta. İsmen geçiyor.
Bu durumda koridoru muaf tutup sabit direk dikmişler gibi görünüyor. Eğer cezanın yazıldığı yerden eminseniz ben şahsen bir daha kullanmam o otoyolu.
Susurluk'tan Eylül sonu geçtim, gelen giden yok. Bilgi olsun, 100 civarı hızla geçtim bu arada.
Bozuyük'te 103, Bolu tünel çıkışı 209 la radara girdikten sonra daha da ezbere bilmediğim yolda basmam zaten mazot oldu 5.08 :D
Bu gerçekten doğru mu? Nasıl teyit ederiz? Bugün itirazına başvurdum cezanın, ucuna bunu da ekleyeyim. Avukat tutmak istemiyorum.
Kesinlikle doğru. Ama ben henüz itiraz etmemiştim. Daha doğrusu edemedim. Çünkü kendileri iptal etmişler veya bir şekilde sistemden silinmiş. Geçmiş olsun deyip gönderdiler. Sene 2012 veya 2013'dü. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı çıkmadı.
Ben bu ceza makbuzundan şunu anlıyorum. Sistem foto ile yakalamamış, hgs ogs sistemi ile giriş ve çıkış okunmuş gibi duruyor. Yani İzmir den Alaçatı ya giderken ogs yi söküp Seferihisar ogs direklerinin altından 200-220 geçersen sistem girişi okuyamadığı için çıkışta sadece 3 Tl tahsil edip cezasız bir şekilde geçmek mümkün olacak. Genelde ben çıkış yaparken ekranda "3 tl - giriş Yok" şeklinde ibare çıkıyor. Araçta hgs etiketi yok, plaka app olduğundan kamera da okuyamıyor olabilir.
plaka okuyan kameralar app değil daha birçok çeşidi rahatça okuyorlar. ogs hgs etiketi takılı olmayıp hız koridorundan ceza yemiş olan var mı acaba? İzmir aydın veya çeşme otobanında ogs'yi sadece çıkışta okutuyorum daha ceza gelmedi.
plaka okuyan kameralar app değil daha birçok çeşidi rahatça okuyorlar. ogs hgs etiketi takılı olmayıp hız koridorundan ceza yemiş olan var mı acaba? İzmir aydın veya çeşme otobanında ogs'yi sadece çıkışta okutuyorum daha ceza gelmedi.
Selam,
Kendi aracımda HGS var ama takılı değil. Torpidoda duruyor, ne girişte ne çıkışta okutmuyorum. Nadiren bazı gişelerde torpidodan okuduğu oluyor. 120/132 uymam hiç hız koridorundan ceza yemedim. Yukarıda ceza yediğim başkasının kiralık aracı.
Bu durumda ogs hgs söküp öyle gazlıyouruz :D
10 gün olayı doğru değilmiş.
free-hifi
24-11-2017, 16:36
10 gün olayı doğru değilmiş.
KONUYU açar mısın?
KONUYU açar mısın?
Birkaç gazetede bu olay konu olunca birçok kişi tebliğ tarihini işaret ederek mahkemeye başvurmuş. Yargıtay müdahale edip davaların tümünü reddetmiş. Söz konusu 10 günlük sınır, kurumlar arası idari yazışmaları kapsıyormuş.
Bana gelen bilgi bu şekilde.
Uzmanı değilim.
Tebliğ için azami süre mevcut fakat başıma gelen bir olayda biz adreste ulaşamadık trafik şubedeki askıya çıkardık dediler ve mahkemede askıyı kabul etti. İlk zamanlar bu tebliğ süresi nedeniyle birçok ceza silindi ama polislerde yöntemini buldu.
Aynı şekilde alkollü yakalananlarda cihazların kalibrasyonu yok diye itiraz edip ehliyetini geri alıyordu bunu da polisler öğrendi :)
Yani halk açık buluyor devlet o açığı kapatıyor, o sırada açıktan yaralanan yırtmış oluyor.
snan1910
29-11-2017, 15:23
Şuan aydın izmir otobaninda Adnan Menderes havalimanına transfer aracindayim 140km sabit gidiyor , aracı kullanan arkadaş biz hep böyle gidip geliyoruz sıkıntı yok diyor
Şuan aydın izmir otobaninda Adnan Menderes havalimanına transfer aracindayim 140km sabit gidiyor , aracı kullanan arkadaş biz hep böyle gidip geliyoruz sıkıntı yok diyor
Ben onlara karşı farklı bir sistem uygulandığını düşünüyorum.
İstanbul'da mesela iş çıkışında emniyet şeridini kullanmayan taksici, servis aracı, Havaş vs. yok diyebilirim. Kocaman EDS yazmasına rağmen hiçbiri uymuyor. Ya bunlara ceza gelmiyor ya da çok kazanıyorlar.
Ben onlara karşı farklı bir sistem uygulandığını düşünüyorum.
İstanbul'da mesela iş çıkışında emniyet şeridini kullanmayan taksici, servis aracı, Havaş vs. yok diyebilirim. Kocaman EDS yazmasına rağmen hiçbiri uymuyor. Ya bunlara ceza gelmiyor ya da çok kazanıyorlar.
Onlar sadece şöför muhtemelen. Ceza ruhsat adresine gidiyordur eğer kesiliyorsa.
karsiyakaliozi
29-11-2017, 16:31
İzmir çeşme yolunda eski gişeler yerine konan okuyucular hgs okuyamıyor sanırım nereden çıkarsam çıkayım giriş yok yazıyor çıkış da en uzun mesafeyi kesiyor hep .
Suleyman
29-11-2017, 16:40
İzmir aydın da yemiştim ben de, bilginize.
İzmir çeşme yolunda eski gişeler yerine konan okuyucular hgs okuyamıyor sanırım nereden çıkarsam çıkayım giriş yok yazıyor çıkış da en uzun mesafeyi kesiyor hep .
Aynen, normalde bende de öyle. HGS camdayken de okumuyor. O yüzden çıkardım, torpidoda duruyor şu an. Hiçbir yerde okutmuyorum.
Fotoğrafsız radar cezalarına itiraz edebiliyor muyuz ? Fotoğrafsız bir şekilde 111 km ile ceza yemişim , hız sınırı 80. Yani 110 olsa bir alt dilimde olcak ama 1 km ile yüksekten ödüyorum ve fotoğraf yok. Büyükçekmece - Silivri yönü e5 . O yolu 4-5 yıldır sayısız defa kullandım , ilk defa geçtiğim yol değil ama fotoğrafsız bir şekilde olması güven vermedi. Gezici radar bile olsa fotoğraf olması lazım değil mi ?
free-hifi
11-12-2017, 12:08
Fotoğrafsız radar cezalarına itiraz edebiliyor muyuz ? Fotoğrafsız bir şekilde 111 km ile ceza yemişim , hız sınırı 80. Yani 110 olsa bir alt dilimde olcak ama 1 km ile yüksekten ödüyorum ve fotoğraf yok. Büyükçekmece - Silivri yönü e5 . O yolu 4-5 yıldır sayısız defa kullandım , ilk defa geçtiğim yol değil ama fotoğrafsız bir şekilde olması güven vermedi. Gezici radar bile olsa fotoğraf olması lazım değil mi ?
sağda maket bir polis arabası var o şerefsiz yazıyor
sağda maket bir polis arabası var o şerefsiz yazıyor
Kamerası mı var ? 29 ekim tarihinde kesmişler cezayı. O tarihten önce ve sonra da çok defa geçtim ama henüz başka ceza gelmedi ? Ben o maketleri sadece uzaktan gerçek polis sanıp yavaşlasınlar diye koyduklarını düşünüyordum :)
free-hifi
11-12-2017, 12:37
Kamerası mı var ? 29 ekim tarihinde kesmişler cezayı. O tarihten önce ve sonra da çok defa geçtim ama henüz başka ceza gelmedi ? Ben o maketleri sadece uzaktan gerçek polis sanıp yavaşlasınlar diye koyduklarını düşünüyordum :)
Banada Ayfarda çalışan bacanak söyledi bu yazıyor bilgin olsun dedi.
Sınır 80 ise üst ceza %30 aşımda başlıyor. Yani 104 km hız üstü pahalı ceza.
Sınır 80 ise üst ceza %30 aşımda başlıyor. Yani 104 km hız üstü pahalı ceza.
Evet haklısınız , ben direk 30 koymuşum :)
Herkese iyi haftalar.
Geçen hafta İzmir-Çeşme otoyolunda 51/2-A (%10-30) cezası yemişim. 6 senedir de ilk kez başıma geliyor. :)
Hem giderken hem de dönerken dikkat ettim ancak "bu otoyolda radar ile hız kontrolü yapılmaktadır" ya da "bu otoyolda hız koridoru sistemi uygulanmaktadır" vs gibi bir uyarıya rastlamadım otoyolun herhangi bir yerinde.
Benim mi gözümden kaçtı, yoksa hakikaten bu uyarılar yok mu? Bildiğim kadarıyla uyarı yapılmadığı sürece itirazlar olumlu sonuçlanabiliyor.
Bir bilgisi olan ya da benzer bir durumda sulh cezaya itiraz edip olumlu sonuç alan var mı?
Sanırım bende Tosya yada Havza taraflarında yedim.. Yeniçağa-Gerede'den de şüpheliyim..
Bazı EDS lerde 82 bazılarında 110km/h idi..
Bi yola çıktık albüm yapmadık inşalla..
Hazır konu hortlamışken, İstanbul e5 deki eds ler çalışıyor mu ? bilen var mı ?
enes_srb
03-09-2018, 09:40
Hazır konu hortlamışken, İstanbul e5 deki eds ler çalışıyor mu ? bilen var mı ?
Bende merak ediyorum. Özellikle geç saatlerde millet yardırıyor .
Bende merak ediyorum
Günde 250 km yapıyorum istanbul da henüz eds cezası gelmedi
8 aydır
E5'tekileri açarlar yakında.
emresener
03-09-2018, 11:06
E5'tekileri açarlar yakında.
biriktirip biriktirip geri dönük tarihleride göndermesinlerde.
en büyük korkum o.
Kapalı olduğu sürece zaten çekim yapmadığı için göndermezler diye düşünüyorum.
emresener
03-09-2018, 11:23
Kapalı olduğu sürece zaten çekim yapmadığı için göndermezler diye düşünüyorum.
daha önce yazmıyor yazmıyor diye gazladığımız galeria yeşilköy sahil yolunda. bi anda çuvallarla cezalar gelmişti insanlara..
birde geçen gün fark ettim. topkapıdan halice kadar 2xxxm hız koridoru tespiti yazıyordu.
temkini elden bırakmamakta fayda olduğu için 80-80 gidiyorum hep artık. çoğu insanda bana uyuyor :D hep bir korku.
Sahil yolunda ama senelerden beri var o uygulama orada yazıyordu yani cezayı eds'ler. E5'ten bana hiç gelmedi. Zaten ön plakam sökük geziyorum 3 senedir. Fotoğraf gelse de yazamazlar heralde :D
E%'deki radarların yapımında çalışan bir mühendis arkadaşımın sınıf arkadaşı. Süratliyseniz şeritleri ortalayın kameralar okuyamaz demiş. Çocuk eds'ler takıldığından beri dip gaz gece gündüz bir tane ceza gelmedi. Trafikten gidemiyoruz zaten de geceleri falan ortalıyorum şeritleri.
Herkese iyi haftalar.
Geçen hafta İzmir-Çeşme otoyolunda 51/2-A (%10-30) cezası yemişim. 6 senedir de ilk kez başıma geliyor. :)
Hem giderken hem de dönerken dikkat ettim ancak "bu otoyolda radar ile hız kontrolü yapılmaktadır" ya da "bu otoyolda hız koridoru sistemi uygulanmaktadır" vs gibi bir uyarıya rastlamadım otoyolun herhangi bir yerinde.
Benim mi gözümden kaçtı, yoksa hakikaten bu uyarılar yok mu? Bildiğim kadarıyla uyarı yapılmadığı sürece itirazlar olumlu sonuçlanabiliyor.
Bir bilgisi olan ya da benzer bir durumda sulh cezaya itiraz edip olumlu sonuç alan var mı?
seferihisar kavşağındaki kameralardan başlıyo
E%'deki radarların yapımında çalışan bir mühendis arkadaşımın sınıf arkadaşı. Süratliyseniz şeritleri ortalayın kameralar okuyamaz demiş. Çocuk eds'ler takıldığından beri dip gaz gece gündüz bir tane ceza gelmedi. Trafikten gidemiyoruz zaten de geceleri falan ortalıyorum şeritleri.
demekki ben çözmüşüm işi :D plakayı tam şeride getirip geçiyorum geceleri inş dediğin gibidir :)
demekki ben çözmüşüm işi :D plakayı tam şeride getirip geçiyorum geceleri inş dediğin gibidir :)
valla abi çocuk sistem kurulduğundan beri bu şekilde geçiyor bende hızım yüksekken ortalıyorum daha ses seda yok :D Ama yan yol ve zebralara bakan kameralar için bir yorumum yok :D
sanctuary35
03-09-2018, 22:33
izmir aydın otobanında da süre ölçümü var ama kimse sallamıyor herkes soldan yardırmaca dikkat ettim kimse mola yerinde durmuyoda nası iş anlamadım.
izmir aydın otobanında da süre ölçümü var ama kimse sallamıyor herkes soldan yardırmaca dikkat ettim kimse mola yerinde durmuyoda nası iş anlamadım.
bende çok dikkat ettim millet yapıştırıp gidiyo.
Bi tanıdık var aydın'da, sürekli gidip geliyo izmir'e, onun dediğine göre de gişelerden 30un altında geçersen ceza gelmiyo diyo. :D Saçma yani ne alaka bilmiyorum ama sürekli yüksek hızda geliyo adam ceza yemedi daha
Mehmetmert
03-09-2018, 23:09
Ben otoban girisinde yol bilgisayarini sifirlayip her giseden geciste boyle ortalama hiz ayarlamaktan yildim.Dikkat edin...
https://i.hizliresim.com/1Ebr2D.jpg (https://hizliresim.com/1Ebr2D)
Racing27
04-09-2018, 01:06
E5teki EDSlerin hız limiti 80 mi 80+%10 mu bilen var mı?
E5teki EDSlerin hız limiti 80 mi 80+%10 mu bilen var mı?
Hız limitlerini %10 a kadar aşmak suç değil , ilk kademe ceza %10 dan %30 a kadar aşmak
Bu sene temmuz ayında izmir aydın otobanını 180 in altına inmeden geçtim bakalım bekliyorum ne zaman gelecek diye :D E5 desen zaten sürekli yokuş aşağı hep 80 'in üzerinde gidiyorum, oradan da henüz bir hareket gelmedi onu da beklemedeyim :D
Hız limitlerini %10 a kadar aşmak suç değil , ilk kademe ceza %10 dan %30 a kadar aşmak
+
Köprü ve tünellerde geçerli değil bu %10 olayının
yap işlet devret yol buldum mu acımıyorum da diğer otobanlarda 140'ı geçmemeye çalışıyorum. genelde 130 civarında gidiyorum.
On cama bide Cd asarsan tam olur yansıtır parlar falan hiç yakalanmassin
el frenini çek arabanın götünü döndüre döndüre geç plakayı hiç okuyamaz.
On cama bide Cd asarsan tam olur yansıtır parlar falan hiç yakalanmassin
el frenini çek arabanın götünü döndüre döndüre geç plakayı hiç okuyamaz.
Dediklerinizi dikkate almayacağım teşekkürler