Orijinalini görmek için tıklayınız : Paris/nice hakkında
Selamlar bu 2 şehire gitmek gibi bir planım var şurda şunu yap ye kal tarzı her tavsiyeye açığım teşekkürler :)
Selamlar bu 2 şehire gitmek gibi bir planım var şurda şunu yap ye kal tarzı her tavsiyeye açığım teşekkürler :)
Paris için Liste ziyadesiyle uzun aşağıdaki linkden sana uygun olanları seçmelisin. Sanatsal şeylere ilgi duyuyorsan çok keyif alırsın yoksa sıkılabilirsin. Askerdeyken çok giderdik goy goy yapmaya :)
Paris’da gezilecek en iyi 10 yer - TripAdvisor (https://www.tripadvisor.com.tr/Attractions-g187147-Activities-Paris_Ile_de_France.html)
http://i44.tinypic.com/1hr1mo.jpg
Nice konusunda MK8800 daha net bilgi verir
GokhanRS
20-06-2017, 08:47
Uçakla gidiceksen pariste sorun yok. Bence bir tura katıl 1 günde zaten ne nerede öğrenirsin. Başka türlüsü zor oluyor tavsiyelerle gittiğin yerler sana uymayabiliyor v.s gibi sorunlarla karşılaşırsın.
Arabayla gideceksen yada kiralayacaksan yapma derim. Park yeri bulamazsın, bulduğuna 10 euro saat başı bayılırsın. Günde 100-200 euro otoparklara bayılmak adama koyar. Toplu taşıma ve taksiler candır. Hatta bisiklet daha da candır.
nice hakkında bilgim yok ama paristen daha iyi olduğunu söyleyebilirim tecrübelilerin tavsiyelerinden ve internette gördüklerimden. Nice için bende gitmek istiyorum umarım bir gün gider görürüm. Ömür yeterse kesin gideceğim yerler listesinde zaten.
Paris seni birkaç günde sıkar. Nice için daha çok vakit ayır derim. Turizmi eğlencesi çok daha iyi diyor giden büyüklerim arkadaşlarım. Ancak dediğim gibi paris için araçla gitme yada kiralama işini unutmanı tavsiye ederim tatilini rezil eder. toplu taşıma taksi bisiklet tavsiyemdir. Hatta taksiyi bile son ihtimal gör bence eğer bisiklet ve toplu taşımayla derdin yoksa.
Aynen otopark işi büyük sıkıntı ama bizim zamanımızda demir 1 lira orada 2 Euro ediyordu o yüzden hiç sıkıntı çekmedik biz :D :D
Gitmediysen Paris & Nice yerine bence Barcelona'ya git çok daha fazla eğlenirsin
Paris için Liste ziyadesiyle uzun aşağıdaki linkden sana uygun olanları seçmelisin. Sanatsal şeylere ilgi duyuyorsan çok keyif alırsın yoksa sıkılabilirsin. Askerdeyken çok giderdik goy goy yapmaya :)
Havan kime yabancı ? :)
Konuya dönersek;
Champ-Ellyse caddesinde köşebaşlarında duran Ferrari'lerden yarım saati ortalama 100€'ya kiralayabilirsin. Karanlık havayı seçmen trafik anlamında daha mantıklı bir seçim olur.
ufuksaracci
20-06-2017, 09:34
Havan kime yabancı ? :)
Konuya dönersek;
Champ-Ellyse caddesinde köşebaşlarında duran Ferrari'lerden yarım saati ortalama 100€'ya kiralayabilirsin. Karanlık havayı seçmen trafik anlamında daha mantıklı bir seçim olur.
80€'ydu en son gittiğimde , hatta Gallardo'da vardı. Paris'e gitmişken Lido'ya gitmemek olmaz. Fiyatı biraz yüksektir ama çok güzel bir gece geçirirsin.
Görülmediyse paris derim. En azından 1 defa görmeye değer. Yapacak şey çok, seçimi tamamen sana kalmış champs elysees'de gezilip kahve içilebilir, öğlen veya akşam Monoprix veya Franprix'den alışveriş yapılıp eyfel kulesine karşı keyif yapılabilir, bazı kişiler saçma buluyor ama bence herkesin disneyland'i görmesi lazım adamlar dünya içinde dünya yapmışlar resmen.
Louvre müzesini gezebilirsin mesela napolyonun evi kısmı çok güzel, geri kalan kısmında da enteresan şeyler var ama beni sarmadı pek. Hemde 1 gün gidiyor. Kalacak yer bütçeye göre çok değişkenlik gösterir fakat benim tercihim çoğunlukla ibis cambronne oluyor. Hem metro istasyonu hemen dibinde turistik yerlere ulaşım çok kolay, hemde eyfel kulesine yakın. Standartları belli, temiz, kahvaltısı da paris'te diğer kaldığım ibis'lere göre daha iyi.
Ulaşım için araç kiralamayı hiç tavsiye etmem hem park yeri bulmak dert hem pahalı birde sonradan 80€ park cezasını yapıştırınca insanın içine koyuyor. :D
80€'ydu en son gittiğimde , hatta Gallardo'da vardı. Paris'e gitmişken Lido'ya gitmemek olmaz. Fiyatı biraz yüksektir ama çok güzel bir gece geçirirsin.
bahsi geçen firmayı bilmiyorum ama ben olsam çok ama çok dikkatli olurdum.
kesinlikle aracın videosunu çekin vede akşam alacaksanız 10 kere daha dikkatli olun nerede ne gibi çiziği var vs emin olun.
firmaca Almanya'da 550D M kiraladık oda özel araca giriyormuş ful kasko yapmıyorlar yani 0 euro deductable seçeneği yok o modelde ve bizim dahil sebeb olmadığımız 1.5cmlik derin bile olmayan çizik için bizden 2500 euro talep ettiler.
çok büyük kavga dövüşler sonrası goodwill'den paçayı yırttık çünkü yıllık çok kullandığımız bir firma ama şahsi bir kullanıcı olsak acımasızca 10,000tl gitmişti hemde yok yere. buda Almanya'dı.
GokhanRS
20-06-2017, 09:43
Aynen otopark işi büyük sıkıntı ama bizim zamanımızda demir 1 lira orada 2 Euro ediyordu o yüzden hiç sıkıntı çekmedik biz :D :D
Gitmediysen Paris & Nice yerine bence Barcelona'ya git çok daha fazla eğlenirsin
abi barcelonanın neresinde eğleniyorsunuz yav? gittim 3-5 barcelona şapkası forması derken para harcayıp döndüm. eğlence mekanı göremedim doğru düzgün, sahilde diskolar var onlar da hep sap yoğunlukluydu. gerçi yaz değildi ama şansız dönemine mi denk geldim acaba.
zaten al katalanları vur bizim muhafazakarlara :D kıyafet dışında kafa yapıları neredeyse çok benziyor.
ufuksaracci
20-06-2017, 09:55
Disneyland fikrine ben de kesinlikle katılıyorum. Tamamını gezememiştim vakit yetmedi resmen tekrar gitmek istiyorum. Eğer g,dersen mutlaka etkinlik saatlerine uyarak gez, gün içerisinde sadece bir iki gösterimi olan etkinlikler var. Ben arabalarla yapılan gösteriyi kaçırmıştım.
mustafa_a
20-06-2017, 10:15
Nice 'da bir akşam takıldık, genellikle siyahiler vardı sahil kısmında.Çok sıcak bir yer gelmedi bize. Buradan araçla gittiğimiz için park cezası gibi sorunlar yaşamadık. Disneyland gerçekten harika bir yer. Hafta içi gitmeye çalışın
abi barcelonanın neresinde eğleniyorsunuz yav? gittim 3-5 barcelona şapkası forması derken para harcayıp döndüm. eğlence mekanı göremedim doğru düzgün, sahilde diskolar var onlar da hep sap yoğunlukluydu. gerçi yaz değildi ama şansız dönemine mi denk geldim acaba.
zaten al katalanları vur bizim muhafazakarlara :D kıyafet dışında kafa yapıları neredeyse çok benziyor.
Biz Hilton Diagonal Mar Barcelona'da kaldık personel fiyatıyla :D sahilin tam karşısında olduğundan şanslıydık.
Guell Park - Casa Batllo - Parc de Montjuic - Gothic Quarter - Tibidabo - Poble Espanyol
Yukarıdaki yerlerde çok vakit geçirdik, bol bol Tapas yedik. Bize çok hitap etti açıkcası.
Biz Hilton Diagonal Mar Barcelona'da kaldık personel fiyatıyla :D sahilin tam karşısında olduğundan şanslıydık.
Guell Park - Casa Batllo - Parc de Montjuic - Gothic Quarter - Tibidabo - Poble Espanyol
Yukarıdaki yerlerde çok vakit geçirdik, bol bol Tapas yedik. Bize çok hitap etti açıkcası.
Biz de kalabiliyor muyuz? :)
semsialtunbas
20-06-2017, 12:14
Nice'in en güzel yanı Monaco'ya dönüşü demiş şair :)
Biz de kalabiliyor muyuz? :)
Sadece çalışan personele 25 euro :D
Barcelona çok güzeldi yahu
hatun yoğunluğu da epey iyiydi
barcelonata üzerinde var bir sürü club
Sadece çalışan personele 25 euro :D
Anladım. Mevsimlik işçi olarak başvurmamız gerek :D
Aslında Cote'd Azure bölgesini tek başına Nice olarak değerlendirmemek lazım , hani bizim Ege Bölgesi gibi düşün her yerinin Bodrum'u Çeşme'si gibi ayrı güzellikleri var .
Konaklama ve Havalimanı açısından başlarsak en uygun bölge tabiki Nice olacak TR'den direk uçuşlar veya takipte kalırsan özel uçuşlar oluyor haftanın her günü var neredeyse .
Sezon için konuşuyorum en kalabalık olduğu aralık Haziran-Ekim arası zaten fiyatları Hotels ve alternatiflerinden takip edebilirsin , grup ile gidecekseniz airbnb'de evler de mevcut .
Nice-Cannes-Monaco üçgeni en canlı yerler diyebiliriz sezon için ; fakat benim tavsiyem Monako tabiki her konuda cennet , en basiti sabahtan akşama kadar kaldırımda otur geçen arabaları izle :D
Gelelim kesinlikle gitmen gereken yerlere ;
Önünde fotoğraf çektirmeden gelen Türk henüz görmedim , restoranını deneyebilirsin , kahveleri ve tatlıları güzel ben beğeniyorum fiyatlar geçirmasyon ama mekanı rehin alacaksın klasik esnaf taktiği
Hotel de Paris, 5 star luxury hotel in Monaco. Luxury hotel in the South of France (http://www.hoteldeparismontecarlo.com/)
Kahvaltı veya akşamüstü oturmak için mükemmel bir terası var rezervasyonlu gidersen güzel bir masa da ayarlar , tadımlık puroları da mevcut
Monte Carlo Hotels, Best Luxury Hotel in Monaco - Fairmont (http://www.fairmont.com/monte-carlo/)
Gece-Gündüz ayrı programları olan canlı mekanlara gelirsek ;
Billionaire Club: Fairmont Monte Carlo, Monte-Carlo, Monako - TripAdvisor (https://www.tripadvisor.com.tr/ShowUserReviews-g190409-d230423-r137818088-Fairmont_Monte_Carlo-Monte_Carlo.html) ( Fairmont kendi yeri )
Monte Carlo - Nikki Beach (http://www.nikkibeach.com/destinations/beach-clubs/monaco/) ( ablalar canlı ama şeytan tüyü olmadan Sixt'ten kiralık 520i'ye falan düşmezler zaten G63'e biniyorlar :D )
TWIGA MONTE CARLO, RESTAURANT, SUMOSAN CONTEMPORARY JAPANESE, SHISHA BAR, SUSHI BAR & CLUB | (http://www.twigamontecarlo.com/) - Burası benim favori mekanımdır cidden tavsiye ederim
Hem havuz-deniz hemde SBM'in aktivilerinden faydalanayım dersen de ;
http://www.montecarlosbm.com/wellness-sport/monte-carlo-beach-club/
Nice ve Cannes zaten yaz sezonunda sürekli festival havasında , herşeyi bulabilirsin . Aslında tarihi mekanlarda var Jardin Exotique veya Monaco'da Kraliyetin araç koleksiyonu falan da var ama çok ilgini çekmez zannetmiyorum :D
15 Temmuz'dan sonra Ağustos sonuna kadar oradayım o döneme denk gelirsen yardımcı da olurum . Zaten benden başka 06 plaka ile gezen de görmedim geçen sene bir Ömür abiler gelmişti 34 plaka McLaren ile :D - arabayla gelmek de ayrı keyif ama düşünün isterseniz zaten araba kiraladım bindim derseniz de aynı paralara geliyor .
GokhanRS
20-06-2017, 13:35
Barcelona çok güzeldi yahu
hatun yoğunluğu da epey iyiydi
barcelonata üzerinde var bir sürü club
doğrudur abi. la sangria içeceklerini tek geçerim :D
nice'ed pek birşey yok etrafı güzel ama git gel epey zaman alıyor ve trafik sikintisi var, illa kalınacaksa sahil tarafında biyer bulunur kalınır zaman geçirilir, tabi güzel manzara vs kalite olan yerler oldukca pahalı
doğrudur abi. la sangria içeceklerini tek geçerim :D
Sangria hanım çok içti ama bana vişneli dimes meyve suyu gibi geldi :D Ben sürekli Estrella içtim. Bizim efes gibi aslında çok bi numarası yok ama nedense elektriğimiz tuttu :D
http://thetaste.ie/wp/wp-content/uploads/2015/04/estrella-damm-e1429991312213.jpg
GokhanRS
20-06-2017, 13:56
Sangria hanım çok içti ama bana vişneli dimes meyve suyu gibi geldi :D Ben sürekli Estrella içtim. Bizim efes gibi aslında çok bi numarası yok ama nedense elektriğimiz tuttu :D
http://thetaste.ie/wp/wp-content/uploads/2015/04/estrella-damm-e1429991312213.jpg
abi nerde içtiniz bilmiyorum ama biz restoranda yemeğin yanında sipariş ettik. kocaman bakır sürahide içinde kocaman kocaman meyve taneleri v.s hani yemekten önce içiyim desen meyveler karnını doyurur.
abi nerde içtiniz bilmiyorum ama biz restoranda yemeğin yanında sipariş ettik. kocaman bakır sürahide içinde kocaman kocaman meyve taneleri v.s hani yemekten önce içiyim desen meyveler karnını doyurur.
Farklı farklı noktalarda denedik ama ben meyvemsi içkileri sevmiyorum :D
sangria cumartesi burada zamlandi ve tadı ordakilere yaklaşamaz bile, eger seviyorsanız herhangi bir markete girip kutuda olanları 1eu'dan başlıyor ve içine meyve vs atmadan direk hafif şerbetli şekilde kutularca içilir.
cruz garcia real sangria fiyat tat olarak oldukça iyi üzerinde ispanaydan gelme ispanya içkisi gibi bişeyler yazıyor
Grimlord
20-06-2017, 15:13
Milano Nice Cannes Monaco turuna katılmıştım ben de, Nice şehrinde tam İzmir havası var. Sahili falan epey güzel ama akşama doğru çıkan seyyar satıcılar pek rahat vermiyor orada. Bizim buradaki saatçiler gibi aynı :D Ben Novotelde kalmıştım, 3 yıldızlıydı sanırım. Gayet güzeldi, kahvaltı yemek falan dahildi.
Oraya kadar gitmişken kesinlikle Monaco'ya uğrayın derim. Hayatımda göremeyeceğim kadar lüx araba gördüm. Marinada rüya gibi yatlar vardı. Bindiğim taksi bile M X6 idi. 600 metrelik yola 30 euro aldı pezevek
Bu arada Paris'te her ayin ilk pazar günü müzeler ücretsiz olur. Haftasonu ise cadde-sokak üstü otoparklar (bizdeki ispark modeli) ücretsizdir.
Disneylan'a gideceksen gitmeden önceki akşam disneyland'a yakın bir otelde kal derim. Residhome Val d'Europe otelini tavsiye ederim. Booking te var. 3* otel kalitesinde apart otel. Disneyland'a metro ile 2 durak. Metro zaten dibinde.
Resepsiyondan ucuza disneyland bileti alabilirsin. Hem gidiş-geliş metro paran çıkar, hemde orada bilet alma sırası beklemeden içeri girersin.
Disneyland'a direk açılış saatinde git ve oyunlar, gösteriler rakam sırası ne ise o sıra ile katil. Yoksa Şimşek Mc Queen canlı show'unu kaçırırsın ki gerçekten kaçmaması gereken bir gösteri.
Tabi ben yetişkin parkından bahsettim. içeride 3 park var.
Havacılığa merakın varsa Paris'e yakın (araba işe gidilir) Uzay ve Uçak müzesi var. Boeing 747 nın iç kısmından kesit alınmış ve tüm içini görmekten ilk ahşap uçağa, emekli savaş jetleri ve bombardıman uçaklarından efsane Concorde a kadar hepsi mevcut. Müzenin adı: Musee de l'Air et de l'Espace. Le Bourget tarafında kalıyor. Paris'e yakın.
ahmetgurlek
21-06-2017, 13:15
iki yere de ikişer kez gittim. paris için en büyük tavsiyem dost kitabevi'nin görsel gezi rehberi (büyük, kaliteli baskı ve resimli olan, bi de küçük cep kitabı var o yaramaz) var, mutlaka al. bölge bölge gezilecek görülecek yerler. kalacağın gün sayısına göre, günde 2-3 bölge gezecek şekilde ayarla. ben son gittiğimde 5 gün kalmıştım, tüm bölgeleri karış karış gezmiştim.
nice için diyeceğim ise tek başına çok bi şey yok. 1 günde tamamını gezersin. ama vakit ayırabiliyorsan en az 3 gün geçirip, monaco, cannes ve st tropez'yi de kombinlemek lazım.
son olarak da paris ve nice arasında hızlı tren var, mesafe normalde uzak 650-700 km falan ama 5 saat civarında gidiyor, çok keyifli bi yolculuk olur. fiyatı da uçaktan ucuza gelir.
herkese çok teşekkürler bugün biletlerimizi aldık gidiş paris dönüş nice'den :)
Paris'e hem iş hem balayı için 2 farklı sefer gittim. İlki christmas zamanıydı ki gerçekten şehir çok çok çok canlıydı. İkinci gittiğimde ise yaz ayıydı. Paris için nacizane birkaç tavsiyede bulunmam gerekirse öncelikle "araba" lafından uzak durun. Elinize bir metro haritası, cebinize 3 günlük full bir metro bileti alarak şehrin heryerini gezebilirsiniz. Şehrin gezilmesi gereken 8-10 yerini belirleyin. Bölge bölge ayırın ve kendinize günlük güzergahları belirleyin. Franprix, monoprix, carrefour farketmeksizin büyüklü küçüklü marketlere girip, ucuz olan şaraplardan bol bol alın, bol bol için. Ben turistik gezilerde müze, sanat merkezi vs vs gezmeyi çok sevmediğim için iki gidişimde de Louvre müzesine girmedim, eyfelin tepesine çıkmadım. Bunun yerine foto çektirip, yanındaki parklarda ayaklarımı uzanarak şarap içmeyi tercih etmiştim. Sokak satıcılarından ve özellikle bul karayı al parayı tiplerden uzak durun. Yerel pazarlarına uğramayı unutmayın. Eyfelle boydan fotoğraf alın. Champ-elysees (şanzelize) caddesindeki her galeriye girin. Hamburger yicekseniz queen'di yanılmıyorsam adı orda yiyin, burgerdan lezzetli. Hediyelik alacaksanız notr damme adasındaki kıyıda köşede kalmış yerlerden alın. %60 fiyatını teklif edin. Biraz pazarlıkla rahatlıklar alırsınız. Şimdiden iyi eğlenceler.
Daha dün Nice den geldim, Cannes, Monaco, Monte Carlo ,Eze araba kiralayıp hepsini gezdim. 1 hafta kadar bulundum sorularını sorabilirsin.