PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kriko Cahiliyeti Yardım Lütfen

Kagan_KOÇAK
15-06-2017, 15:13
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar.Bugün 2 sene önce aldığım krikoya işim düştü,dhthandtools markalı arabalı kriko yanlız problemim ne yaptıysam krikoyu çalıştıramadım sürekli boşa pompalıyor kaldıraç bir türlü havaya kalkmadı yağıda var oruç kafayla çözemedim.İşin ayrıntısını bilenden yardım talep ediyorum :D

MCN21
15-06-2017, 15:27
Sapi saga veya sola cevirdiginizde(kendi ekseni etrafinda) sistemi kilitler veya bosaltir :) sizin ki bosta kalmis olabilir.

KÖROĞLU
15-06-2017, 15:27
Ürün bu yada benzeri ise ön tarafta solda görünen ufak bir manivela var onu sıkmayı dene, gevşek ise çalışmaz.

http://www.iletisimrulman.com/uploads/urunler/thumbs1/1029_001_8.jpg

fthdrn
15-06-2017, 15:28
tabana yakın yerde somun gibi sağa yada sola dönen bir parça olması gerekiyor ?

Kagan_KOÇAK
15-06-2017, 15:42
tabana yakın yerde somun gibi sağa yada sola dönen bir parça olması gerekiyor ?

Evet fatih onla çok oynadım tam sağ yaptım olmadı sola yaptım olmadı hiçbir şekilde kaldırmıyor

Ürün bu yada benzeri ise ön tarafta solda görünen ufak bir manivela var onu sıkmayı dene, gevşek ise çalışmaz.

http://www.iletisimrulman.com/uploads/urunler/thumbs1/1029_001_8.jpg

Yok abi benimki ayaklı bundan değil :(

Sapi saga veya sola cevirdiginizde(kendi ekseni etrafinda) sistemi kilitler veya bosaltir :) sizin ki bosta kalmis olabilir.

İşte onu nasıl çözücem bana o lazım :D

Video yüklüyorum daha net olması açısından birazdan atıcam

Kagan_KOÇAK
15-06-2017, 15:51
IMG 1476 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iSkIyiIJGaY&feature=youtu.be) linkten bakabilirsiniz problemime :)

E21hamza
15-06-2017, 16:44
IMG 1476 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iSkIyiIJGaY&feature=youtu.be) linkten bakabilirsiniz problemime :)

Altta bir yayı olması lazım o çıkmış olabilir mi? Aynı tarz krikoda başıma gelmişti :)

Kagan_KOÇAK
15-06-2017, 17:09
Altta bir yayı olması lazım o çıkmış olabilir mi? Aynı tarz krikoda başıma gelmişti :)

Yay yok malesef piston gibi birşey var yağı pompalayan,sadece videoda gözüken yay var sol taraftaki gergi yayı

bad cat
15-06-2017, 19:25
üstü siyah boyalı vidayı sıktınız mı?

Dynatech
15-06-2017, 22:59
Hidrolik boşalmış olabilir içindeki ... Kontrol ettiniz mi?

Kagan_KOÇAK
16-06-2017, 02:48
Hidrolik boşalmış olabilir içindeki ... Kontrol ettiniz mi?

Yağdan bahsediyorsanız içinde hidrolik yağı var onunla alakalı değil maalesef :(

üstü siyah boyalı vidayı sıktınız mı?

Evet hepsini denedim ama yinede olmadı

AşkınS.
16-06-2017, 11:40
Tam dik konumda iken en sağa hızlıca çevirin sona geldiğinden eöin olun ve kaldırın.. o şekilde yatay konumdayken sağa çevirseniz de 2 3 diş anca döner.. en yukarıdayken yapın bunu

Kagan_KOÇAK
16-06-2017, 14:01
Tam dik konumda iken en sağa hızlıca çevirin sona geldiğinden eöin olun ve kaldırın.. o şekilde yatay konumdayken sağa çevirseniz de 2 3 diş anca döner.. en yukarıdayken yapın bunu

Denemedim ama oda olmadı malesef :(

sinisa
16-06-2017, 14:45
İlk kez kullaniyorsaniz belki inip kalkan kisim paket icinde acilmasin diye yapilmis bi kilit gibi birsey olabilir onun haricinde bozuk olma ihtimali var kalkan kismi elinizle kaldirirken pompalayin kendi kendine dusuyorsa valfi agrizali olabilir

Kagan_KOÇAK
17-06-2017, 01:48
İlk kez kullaniyorsaniz belki inip kalkan kisim paket icinde acilmasin diye yapilmis bi kilit gibi birsey olabilir onun haricinde bozuk olma ihtimali var kalkan kismi elinizle kaldirirken pompalayin kendi kendine dusuyorsa valfi agrizali olabilir

İlk kez kullanmıyorum ilk aldığım zamanlar baya kullandım sonra bagaja attım bir daha lazım olmadı şimdi sis farlarını sökücektim çıkardım bir türlü çalışmadı daha önce çalışan kriko kullanmadan 2 senede kendi kendine bozuldu yani olmadı bir lastikçiye göstericem en iyi onlar anlar :) o kalkan kısım elimle bile yukarı gram oynamıyor ama yinede denicem tavsiyenizi

Mr.K
17-06-2017, 01:55
Hocam krikoyu kaldırdığın kol şuan boşa çalışıyo videoda belli zaten,yay kola bağlı değil gibi kolun dibini ve dipteki bağlantıları kontrol et istersen.

Kagan_KOÇAK
18-06-2017, 13:19
Hocam krikoyu kaldırdığın kol şuan boşa çalışıyo videoda belli zaten,yay kola bağlı değil gibi kolun dibini ve dipteki bağlantıları kontrol et istersen.

Abi yay kaldıraca bağlı pomladıkça gergi yayı vasıtasıyla oranın yukarı çıkması lazım ama olmuyor benim fikrim valflerde sıkıntı var kriko yağı pompalayamıyor anlayan birine göstericez artık :)

srkns
24-10-2019, 08:25
yeni konu açmak istemedim
şu piyasada 150 lira civarında satılan 2 tonluk timsah krikoları kullanan var mı
alıp garajda ufak tefek işlerde kullanmak için ideal midir, iki tane de sehpa ile 300 lira gibi bir fiyata geliyor
şişe kriko da var elimde 3 ton galiba transit jumbodan çıkma, ama binek araç altına girmiyor yay da olduğundan
daha pratik ve sağlam olarak tavsiyeniz nedir çok marka var, kalite farkı var mıdır ne önerirsiniz?

Tunacan
24-10-2019, 08:29
Aracın kendi krikosu yok mu? Paranız cebinizde kalır.
Şişeler yüksek araçlar için kullanılıyor genelde.

srkns
24-10-2019, 09:05
Aracın kendi krikosu yok mu? Paranız cebinizde kalır.
Şişeler yüksek araçlar için kullanılıyor genelde.

biraz daha pratik olması, bir de örneğin ortadan vurup iki tekeri aynı anda yerden kesmek gereken durumları düşündüm

painkller
24-10-2019, 09:11
Konuyu bende takipteyim, araç krikosuyla zor oluyor. Arabalı krikolar gayet ideal fakat dht marka olandan almıştım 3 kere kullandık bir süre sonra paket oldu kendi kendine iniyor.

TarikS
24-10-2019, 09:16
biraz daha pratik olması, bir de örneğin ortadan vurup iki tekeri aynı anda yerden kesmek gereken durumları düşündüm

Amerika'dayken marketten linkteki ürünün şekil olarak aynısı bir ürün almıştım 30-40 dolar bir şeydi, aliexpress'te de 27 dolar civarı görünüyor. E46 330 cabrioda kullanıyodum ağırlık ölçüsü olarak vermek gerekirse. arabamda coilover vardı dip basıkken dahi giriyordu orta ve arkaya ama kafaya sokmak için ufak bi tahta üzerine çıkarmak gerekiyordu diye hatırlıyorum :D

Aşırı kullanışlı, krikoyu yerleştir, çakmağa tak bas düğmeye insin kalksın abi asrın icadı gözüyle bakıyordum o zamanlar :D

Toptan Makas Tipi 2 Ton 12v Elektrikli Hidrolik Kriko - Buy 12v Elektrikli Hidrolik Kriko,Elektrikli Hidrolik Kriko,Elektrik Hidrolik Kriko Product on Alibaba.com (https://turkish.alibaba.com/product-detail/wholesale-scissors-type-2-ton-12v-electric-hydraulic-car-jack-62204069168.html?spm=a2700.8699010.normalList.35.4 be04facd3w0pA)