PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikte ölümüne Kavga Kamerada(Taksici vs Motorcu)

Sayfa : 1 [2] 3

wolrath
21-06-2017, 02:01
munferit olaylari bosverelim abi, yoksa ayi motor da kullansa tir da kullansa ayidir, bu videoda olsugu gibi.

997TT
21-06-2017, 06:07
Uyarı: Bol küfürlü

Motorcu İle Araba Arasındaki Kavga!!!! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NecXXow2Kuc)
Boyle picler yuzunden motorculara saygim kalmadi!
Olmayan seritten gec,birde solundan geciyorum de. Aramizda motorcu vardir,bana izah edebilir mi bu hak gormeyi? Her bos delige girmeye calisirsan hakli oluyornusun? Seritten atan hirbo otomobil surucusu ne ise,buda o...

Anıl E.
21-06-2017, 10:29
Olmayan seritten gec,birde solundan geciyorum de. Aramizda motorcu vardir,bana izah edebilir mi bu hak gormeyi? Her bos delige girmeye calisirsan hakli oluyornusun? Seritten atan hirbo otomobil surucusu ne ise,buda o...

filtreleme hakları varmış abi . Filtresiz kahve bile içemiyorlarmış o derece

mert_can 41
21-06-2017, 10:40

Abi motorun ve kameran varsa kesinlikle haksız olmuyorsun her yerden gidebiliyorsun emniyet şeridi dahil.

Ya bazısı gerçekten insanı sinir ediyor sağımda araba var ilerde solda inşaat var yolda soluma girip üstüme üstüme gelip sıkıştırıyorlar sağıda kaçamıyorum. Motorcularda saygı sıfır sözüm meclisden dışarı ama aralarında çok iyilerde varda geneli öyle ben geçim kimse geçemesin kafasındalar. Kırmızı ışık yanıyor adam kaldırıma çıkıp gidiyor..

ahmet3425
21-06-2017, 17:57
istanbul trafiğinde kayıtlı 300.000 e yakın motosiklet varken 3 milyon arac var. Bu motosikletlerin yarısından fazlası mevsimlik surucu senenin en fazla 4-5 ayı kullanıyorlar. buda demek oluyorki surekli seyir halinde olan 100-150 bin motosiklet var.

simdi bu motorcuların size denk gelme ihtimali nedir? hadi denk geldi diyelim riskli bir pozisyon yaratıp sagınızdan solunuzdan ne sıklıkla geciyorlar ? ben haftasonları sadece araba kullanıyorum soyle bir dusunecek olursak bir motosiklet surucusuyle simdiye kadar risk yaratacak bir durum icerisine girmedim hiç hatırlamıyorum :S

acaba kendim de motor surdugum ve onları fark ettiğim/anlayabildiğim icin olabilir mi diye sorabilirim mesela ?

motorcu ile denk geldiğinizde trafikteki iliskiniz max 2-3 sn sürer ve bidaha onu görmessiniz ama bir ara sizin sağınıza solunuza girdiğinizde sizi zor durumda bırakır hakkınızı calar zorunuza gider kufur edersiniz kornaya basarsınız ve o arac ile seyr etmeye devam edersiniz cunku gidebilecegi bir yer yoktur sizi biraz daha geriye atmıstır.

yahu ne istiyorsunuz bu motorlardan/motorculardan ? nedir bu cekememezlik siz beklerken onlar sagınızdan solunuzdan gecip gidiyor diye zorunuza mı gidiyor ? ben gitmiyorsam o da gitmeyecek mantıgı neden ?

yukarılarda soylemistim tekrar söylüyorum.

express bir pakediniz olsa harıl harıl kurye ararsınız dımı ?

yada yemek sepetinden ordan burda bi yemek soyledıgınızde 30 dk gectiği zaman gerilir, erken geldiği zamanda mutlu olursunuz değil mi ?

o aralardan gecmese o moto kuryeler asla paket yetistiremez, siparisi vaktinde teslim edemez. ki kazandıkları para cogunun asgari ila 2000 tl arası değisiyor yaz kıs motor üstünde canları tehlike altında.

görügünüzde hafif sağa hafif sola yada kımıldamayın gecsin gitsin en fazla 2 sn mesgul eder sizi bu kadar zor olmasa gerek.

Drive Fast
21-06-2017, 18:46
istanbul trafiğinde kayıtlı 300.000 e yakın motosiklet varken 3 milyon arac var. Bu motosikletlerin yarısından fazlası mevsimlik surucu senenin en fazla 4-5 ayı kullanıyorlar. buda demek oluyorki surekli seyir halinde olan 100-150 bin motosiklet var.

simdi bu motorcuların size denk gelme ihtimali nedir? hadi denk geldi diyelim riskli bir pozisyon yaratıp sagınızdan solunuzdan ne sıklıkla geciyorlar ? ben haftasonları sadece araba kullanıyorum soyle bir dusunecek olursak bir motosiklet surucusuyle simdiye kadar risk yaratacak bir durum icerisine girmedim hiç hatırlamıyorum :S

acaba kendim de motor surdugum ve onları fark ettiğim/anlayabildiğim icin olabilir mi diye sorabilirim mesela ?

motorcu ile denk geldiğinizde trafikteki iliskiniz max 2-3 sn sürer ve bidaha onu görmessiniz ama bir ara sizin sağınıza solunuza girdiğinizde sizi zor durumda bırakır hakkınızı calar zorunuza gider kufur edersiniz kornaya basarsınız ve o arac ile seyr etmeye devam edersiniz cunku gidebilecegi bir yer yoktur sizi biraz daha geriye atmıstır.

yahu ne istiyorsunuz bu motorlardan/motorculardan ? nedir bu cekememezlik siz beklerken onlar sagınızdan solunuzdan gecip gidiyor diye zorunuza mı gidiyor ? ben gitmiyorsam o da gitmeyecek mantıgı neden ?

yukarılarda soylemistim tekrar söylüyorum.

express bir pakediniz olsa harıl harıl kurye ararsınız dımı ?

yada yemek sepetinden ordan burda bi yemek soyledıgınızde 30 dk gectiği zaman gerilir, erken geldiği zamanda mutlu olursunuz değil mi ?

o aralardan gecmese o moto kuryeler asla paket yetistiremez, siparisi vaktinde teslim edemez. ki kazandıkları para cogunun asgari ila 2000 tl arası değisiyor yaz kıs motor üstünde canları tehlike altında.

görügünüzde hafif sağa hafif sola yada kımıldamayın gecsin gitsin en fazla 2 sn mesgul eder sizi bu kadar zor olmasa gerek.

bu sabah koca enduro motoru ile bariyer ve arabam arasında geçmeye çalışırken aynamı düşüren kendini dakar pilotu zanneden abimizde paket mi yetiştiriyordu? 2 ay önce ışıklarda arkadan duramayıp bana vurup tamponu mu göçerten arabadan indiğimde fotoğraf çekerken basıp kaçan ilerden trafikte arkasından 90la el frenine asılıp aşağıya indiğimde panikten ne yapacağını şaşırıp kendini sağda park halindeki araçlarla trafikteki araçların arasını sıkıştırıp çıkamayacağını anladığında orada birinin aynasını çevirip kapılarına sürterek kaçan onun bunun çocuğuda mı paket yetiştiriyordu? yapmayın allah aşkına ben trafikteki bütün arabaları savunamadığım gibi sizde bütün motorcuları savunmayın çünkü hepsi aynı değil gerçekten inip sopalanmayı hak eden bir sürü motorcu var

Anıl E.
21-06-2017, 18:52
Ahmet bey ne motormuş.

997TT
21-06-2017, 18:53
Adam bana yemeginerken getiricek diye teror estirmesine hatta canini tehlikeye atmasina goz mu yumacagiz?
Yahu adam gibi gidene(sag-sol dahil) laf yok. Ama yirtik dondan firlar gibi sagdan soldan cikip,gorneyince laf etmesinler! Ben sagdan sola gecerken aralardan bak serit demiyorum seritte giden arabalarin arasindan gecen motorcuyu nasil goreyim? Hele birde hizli gidiyorsa....
Yazdiginiz bahane hic olmamis... Otom.Surucu motorculara dikkat etsin,onu bir tasit olarak gorsun,ustune cikmasin ama motorcuda slalom yarisindaymis gibi gazliyorsa,sonuclarina katlanicak...
Kimsenin hayati tasidigi maldan onemli degil...
Neden almanya da ingiltere vs ulkelerde boylesine motorcu teroru yok? Onlarin paketlerinin acelesi yok mu...

Yiğit G.
21-06-2017, 18:54
Uyarı: Bol küfürlü

Motorcu İle Araba Arasındaki Kavga!!!! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NecXXow2Kuc)

bu konunun başındaki motorcuyu savundum.Ama bu videodaki motorcuyu asla savunmam.Çünkü %100 suçlu.Ulan senin o araba ile tretuar arasında 20 cm lik mesafede ne işin var ? Sağ boş sağdan geç.. Hadi çukur çıktı adam sağa kırdı araba ne olacak kuş boku gibi ezileceksin arada.. Yada kedi çıktı vs ? Haklıya haklı deriz ama bu ÖKÜZLÜK etmiş kimse kusura bakmasın.

Anıl E.
21-06-2017, 18:56
Biri de çıkıp demiyor ki bizim ülkemizin tüm taşıt sürücüleri o kadar görgülü ve kurallara uyacak kalibrede insanlar değil. Hem motoru,hem arabası .

Cahillik,bilinçsizlik hat safhada

ckrc
22-06-2017, 00:39
Many drivers are nice to bikers (2) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gzk_di7hfNE)

Böyle motorcu olursa herkes saygı duyar, yol verir. Bir de bizde ki motorculara bak hepsi ama hepsi sağlı-sollu silme geçmenin, korna çalmanın, ayna kopartmanın itliğin peşinde.
Sezarın hakkı sezara, itoğlu it olmayan motorcular da var ama onları zaten biz araç kullanıcıları farketmiyoruz bile. Onlar bu adam gibi güvenlice kullanıyorlar motorlarını.

Mutu
22-06-2017, 00:44
Many drivers are nice to bikers (2) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gzk_di7hfNE)

Böyle motorcu olursa herkes saygı duyar, yol verir. Bir de bizde ki motorculara bak hepsi ama hepsi sağlı-sollu silme geçmenin, korna çalmanın, ayna kopartmanın itliğin peşinde.
Sezarın hakkı sezara, itoğlu it olmayan motorcular da var ama onları zaten biz araç kullanıcıları farketmiyoruz bile. Onlar bu adam gibi güvenlice kullanıyorlar motorlarını.

Yazmadan önce okusana kardeşim yorumlarını. 3 cümle yazıyorsun 5 tane çelişki var neredeyse içinde.

Ak umun trafiğide herkes mükemmel araba kullanıyormuş da, kimse kırmızı da geçmiyormuş, sinyalsiz şerit değiştirmiyormuş, hız sınırını geçmiyormuş tek sorun motorcularmış arkadaş. Baksana herkes motorculara not verme derdinde falan.

ahmet3425
22-06-2017, 02:06
Abi ne haliniz varsa gorun, durdurun inin arabadan dovun hincinizi alamadiysaniz ustunden gecin olsun serefsiz daha da yazmiyorum bu konuya.

wolrath
22-06-2017, 02:39
Abi ne haliniz varsa gorun, durdurun inin arabadan dovun hincinizi alamadiysaniz ustunden gecin olsun serefsiz daha da yazmiyorum bu konuya.

Otomobiline carpan motosiklet surucusunu tabancayla vurdu - Guncel Haberler - Bursadabugun.com (http://www.bursadabugun.com/haber/otomobiline-carpan-motosiklet-surucusunu-tabancayla-vurdu-842107.html)

:)

SekoLive
22-06-2017, 07:40
motorcuların hepsi altın gibi maşallah , keza otomobil sürücüleride altın gıbı onlarada maşallah

maşallah hocam maşalllah....

zaten ülkemizde sorunlu sıkıntılı kimse yok hep Avrupa arabalarının motorlarının halkımızı kışkırtmasıyla oluyor bu olaylar...

yerli araçlara binilse böyle olurmu

onat
22-06-2017, 10:43
Yazmadan önce okusana kardeşim yorumlarını. 3 cümle yazıyorsun 5 tane çelişki var neredeyse içinde.

Ak umun trafiğide herkes mükemmel araba kullanıyormuş da, kimse kırmızı da geçmiyormuş, sinyalsiz şerit değiştirmiyormuş, hız sınırını geçmiyormuş tek sorun motorcularmış arkadaş. Baksana herkes motorculara not verme derdinde falan.

Ağzına sağlık.. ben 2006 dan beri motor kullanıyorum. Benden daha büyük abilerimiz çok daha eskileri bilirler. 11 sene önce seni gördüğünde ana arterde önüne atlardı arabalar. Korna çalardın selektör yapardın bakmazdı bile. taşıt değildi ki motorlar. sonra bu motor kullanıcıları arttı , abilerine , amcalarına , tecrübelilere sordular. nasıl olcak nasıl binecez diye. herkesin cevabı bu ülkede ölmek istiyorsan motor sür oldu. taşıt olmadığını , her daim hayati tehlikenin olacağını anlattılar bizlere. motorcularda trafikte nelerle karşılaştıysa , aynılarını hatta daha beterlerini yaptı. zamanla da tamamen otomobil sürücüleri sebebiyle evrile evrile bu hale geldi motorcular. dönün bi kendinize bakın bu ülkede otomobil süren insanlar ne kadar saygılı diye.. sonuçta bundan 20 sene önce otomobil vardı ama motor çok çok azdı. gelişen bu kitleyi saygısız otomobil sürücüleri bu hale getirdi.

onat
22-06-2017, 10:52
bu konunun başındaki motorcuyu savundum.Ama bu videodaki motorcuyu asla savunmam.Çünkü %100 suçlu.Ulan senin o araba ile tretuar arasında 20 cm lik mesafede ne işin var ? Sağ boş sağdan geç.. Hadi çukur çıktı adam sağa kırdı araba ne olacak kuş boku gibi ezileceksin arada.. Yada kedi çıktı vs ? Haklıya haklı deriz ama bu ÖKÜZLÜK etmiş kimse kusura bakmasın.

ne var bu videoda ? allah aşkına ne var bu videoda ? motorcu geçmiş, sol boş. araba kullanan adamı rahatsız edecek ne var ? çok rahatça yanından geçiyor. trafikte beklemiyor. şerefsiz gelip üzerine kırıyor. sağdan geç demişsin orası 1,5 şeritlik bir yol gördüğüm kadarıyla , park edenler yüzünden. sağa geçse , park eden bir araç kapı açsa , ne olacağını biliyorsun değil mi ? neden sol boşken , sağdan gitsin riske atsın ? geçen adamın üzerine neden araba sürüyorsun , frene basıyorsun. sana ne zarar verdi adam.

Yiğit G.
22-06-2017, 11:49
ne var bu videoda ? allah aşkına ne var bu videoda ? motorcu geçmiş, sol boş. araba kullanan adamı rahatsız edecek ne var ? çok rahatça yanından geçiyor. trafikte beklemiyor. şerefsiz gelip üzerine kırıyor. sağdan geç demişsin orası 1,5 şeritlik bir yol gördüğüm kadarıyla , park edenler yüzünden. sağa geçse , park eden bir araç kapı açsa , ne olacağını biliyorsun değil mi ? neden sol boşken , sağdan gitsin riske atsın ? geçen adamın üzerine neden araba sürüyorsun , frene basıyorsun. sana ne zarar verdi adam.

ingilizce mi anlatayım ? Veya fransızca ? Yazdığımı birdaha oku.Bak aynısını 3-5 yıl önce yaşadım.Dayımı hava alanına almaya gidiyorum Atatürk'e , önüme çukur çıktı , saniye içiden refleksle kendi şeridimde sol sağ yaptım kurtuldum çukurdan ama aramda motor varmış gelmiş girmiş dibime hemde ölü noktamda , koydum herife uçuyordu az daha *** sineği gibi , allahtan düşmedi herif topladı motoru.Aaladın mı şimdi neden giremez o araya ? Öyle bir darlık durumunda geçmeyecek aga bu kadar basit net.Bekleyecek arkamda boşlugu bulursa geçecek.

Mutu
22-06-2017, 12:26
Ağzına sağlık.. ben 2006 dan beri motor kullanıyorum. Benden daha büyük abilerimiz çok daha eskileri bilirler. 11 sene önce seni gördüğünde ana arterde önüne atlardı arabalar. Korna çalardın selektör yapardın bakmazdı bile. taşıt değildi ki motorlar. sonra bu motor kullanıcıları arttı , abilerine , amcalarına , tecrübelilere sordular. nasıl olcak nasıl binecez diye. herkesin cevabı bu ülkede ölmek istiyorsan motor sür oldu. taşıt olmadığını , her daim hayati tehlikenin olacağını anlattılar bizlere. motorcularda trafikte nelerle karşılaştıysa , aynılarını hatta daha beterlerini yaptı. zamanla da tamamen otomobil sürücüleri sebebiyle evrile evrile bu hale geldi motorcular. dönün bi kendinize bakın bu ülkede otomobil süren insanlar ne kadar saygılı diye.. sonuçta bundan 20 sene önce otomobil vardı ama motor çok çok azdı. gelişen bu kitleyi saygısız otomobil sürücüleri bu hale getirdi.

Ben 1200 km'dir motor kullanıyorum. Kendi yolunda giderken 1 kere kaza 1 kere de düşme yaşadım araba sürücülerinden ötürü. Keşke kamera kayıtları olsa da olunda kurallara uyarak gittiğimi gösterebilsem ama kmseye birşeye kanıtlama derdim yok. Kimsenin canını tehlikeye atmadım, kimsenin aynasını kırmadım.

Herkesi ayı kefeye koyarak hiçbir yere varamayız.

onat
22-06-2017, 14:41
ingilizce mi anlatayım ? Veya fransızca ? Yazdığımı birdaha oku.Bak aynısını 3-5 yıl önce yaşadım.Dayımı hava alanına almaya gidiyorum Atatürk'e , önüme çukur çıktı , saniye içiden refleksle kendi şeridimde sol sağ yaptım kurtuldum çukurdan ama aramda motor varmış gelmiş girmiş dibime hemde ölü noktamda , koydum herife uçuyordu az daha *** sineği gibi , allahtan düşmedi herif topladı motoru.Aaladın mı şimdi neden giremez o araya ? Öyle bir darlık durumunda geçmeyecek aga bu kadar basit net.Bekleyecek arkamda boşlugu bulursa geçecek.

hangi dil biliyorsan o dilde anlat sorun değil. anlattığın o videodaki ise benm gözümde sorun yok. 1.5 şeritlik genişlikte bir yolda motor o şeride girer, girdiği gibi çıkar. kimseye de zarar vermez. 1.5 şeritlik yolda çukur çıkar ve araba sağ sol yapar ve motora vurur yada zarara sokarsa oda motorun bileceği iş. zaten 2 sn de o darlıktan geçer motor. 2 sn de olacaksa da elden birşey gelmez.

bilmiyorum motor tecrübeniz var mı ama 20 cm de değil o ara.

Elnur
22-06-2017, 15:17
Geçen günde Fenerbahçe stadının ordan gidiyorum hizim 50-60,Stadın önündeki ışık bana yeşil yanarken yaya geçidinden 3 motor u yapıp önüme atladi. kendimi sağa attım salak motorcuda sağa attı durdurdum adamlari görmüyomusun dedi indim aşağı farlarının kapalı oldugunu soyledim sonra patlatıp yoluma devam ettim. adam hem kullanmayı bilmiyo hem önüme atlıyo hem farları stopları kapalı birde laf yapıyor

Yiğit G.
22-06-2017, 17:35
hangi dil biliyorsan o dilde anlat sorun değil. anlattığın o videodaki ise benm gözümde sorun yok. 1.5 şeritlik genişlikte bir yolda motor o şeride girer, girdiği gibi çıkar. kimseye de zarar vermez. 1.5 şeritlik yolda çukur çıkar ve araba sağ sol yapar ve motora vurur yada zarara sokarsa oda motorun bileceği iş. zaten 2 sn de o darlıktan geçer motor. 2 sn de olacaksa da elden birşey gelmez.

bilmiyorum motor tecrübeniz var mı ama 20 cm de değil o ara.

resim dili ile anlatayım :)

Bak dostum bu ilk arasına girdiği araç...

https://i.hizliresim.com/bGMNZj.jpg

Buda 2. kavga ettiği

https://i.hizliresim.com/3qjyWp.jpg

başka söze gerek varmı ? Birkere o şeridin tamamı reno ya ait.. Ha bak alt resimdeki gibi olsa tamam anlaşırız

https://i.hizliresim.com/pW8rAq.jpg

Buna bütün dünya izin veriyor lane filtering veya lane splitting.. Yol şeritlerinin ortasından gidiyorsun diğer arabaların şerit içine girmeden....

Ama alttaki resimdekini yani bizim videodaki herifin yaptıgını yaparsan dünyanın her yerinde yasaktır.Asla bir aracın şeridine girip tretuarla arasından geçemessin... Umarım anlatabildim.İstersen motor sürüş kurallarını anlatan videoyu da vereyim ordan aldım caps leri ?

https://i.hizliresim.com/RP9dva.jpg

fthdrn
22-06-2017, 21:04
Off topic ama şu sıralar motor vlogları izliyorum sanırım scooter alacağım :D
Aşağıdaki videoda eg kasanın içinde 5 kişi bira içiyorlar harika ya :D
dakika: 1:10

https://youtu.be/7i0Z7qFAS6c?t=69

MiaMi
22-06-2017, 23:10
Bu konu ölmedimi lan, neyse eğitim şart eğitim önemli.

wolrath
22-06-2017, 23:50
Bu konu ölmedimi lan, neyse eğitim şart eğitim önemli.

:hahaha:

https://www.youtube.com/watch?v=ZpFWbvMU88o

MiaMi
22-06-2017, 23:52
Ahahahaha kanka tam zamanında geldi güzel oldu bu videodaydım,

https://www.youtube.com/watch?v=Yf8RExzMdfg

wolrath
23-06-2017, 00:13
oo phalanx alırım bir dal :P

her ne kadar daha moktan olsa da favorim sea zenith hacı :)

MiaMi
23-06-2017, 00:22
oo phalanx alırım bir dal :P

her ne kadar daha moktan olsa da favorim sea zenith hacı :)

ona küçük siprizler yapın seversin close in weapons s.

http://i267.photobucket.com/albums/ii292/cabatli_53/12087058_1025175307522282_8017546860571205175_o.jp g

wolrath
23-06-2017, 00:28
https://www.youtube.com/watch?v=R1jKv_KKKRA

MiaMi
23-06-2017, 00:34
[QUOTE=wolrath;8350718[/QUOTE]

Vurdu gol oldu o nedir arkadaş, tactics instructor course

https://youtu.be/L1pS_cQb2CI?t=1m19s

fthdrn
23-06-2017, 01:47
[video=yoKRA[/video]

Motorcu arabayı pert etti. Motorcular tü kaka :D

wolrath
23-06-2017, 02:08
Motorcu arabayı pert etti. Motorcular tü kaka :D

allah 10ların belasını versın :D huahuzhuza

onat
23-06-2017, 08:54
resim dili ile anlatayım :)

Bak dostum bu ilk arasına girdiği araç...

https://i.hizliresim.com/bGMNZj.jpg

Buda 2. kavga ettiği

https://i.hizliresim.com/3qjyWp.jpg

başka söze gerek varmı ? Birkere o şeridin tamamı reno ya ait.. Ha bak alt resimdeki gibi olsa tamam anlaşırız

https://i.hizliresim.com/pW8rAq.jpg

Buna bütün dünya izin veriyor lane filtering veya lane splitting.. Yol şeritlerinin ortasından gidiyorsun diğer arabaların şerit içine girmeden....

Ama alttaki resimdekini yani bizim videodaki herifin yaptıgını yaparsan dünyanın her yerinde yasaktır.Asla bir aracın şeridine girip tretuarla arasından geçemessin... Umarım anlatabildim.İstersen motor sürüş kurallarını anlatan videoyu da vereyim ordan aldım caps leri ?

https://i.hizliresim.com/RP9dva.jpg

Kendince bilale anlatır gibi anlatmışsında karşında ne demek istediğini anlamayan biri yok. anlattığın şeyin ''bu olay için'' geçerli olmadığına, doğru olmadığına inanan biri var anlatabildim mi çok zeki arkadaş :) görsellerde 2 şeritli bir yoldan bahsediyorsun , ama videoda 1.5 şerit genişlik var ve senin 20 cm dediğin yer 20 cm değil :) tahminen cbr a biniyor motorcu. gene tahmini 70-80 cm eninde bir motor olduğunu farz edersek , torosa ve solundaki kaldırıma olan mesafesi ortada. kamera darmış gibi gösteriyor ama çok da rahat geçiyor. EN AZINDAN BEN BU ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORUM. Ayrıca gösterdiğin görsellerde trafik soldan işliyor. bu demek oluyor ki kaldırımdan inen yaya ihtimaline binayen nasıl bizde sağ şeritten giden bir arabayı sağından geçmek motorcu için risk bu görselde de risk. yanlış olmasının sebebi BENİM İÇİN bu şekilde. ayrıca inan fikrini kabul ettirmek zorunda değilsin. görseller falan kullanmış baya emek vermişsin ama malesef bu noktada aynı fikirde değiliz.

Yogi
23-06-2017, 09:01
Konuyu takip edemedim motorcular mı yoksa arabacılar mı önde ?

Yiğit G.
23-06-2017, 13:50
EN AZINDAN BEN BU ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORUM

sen düşünmeye devam et kardeş kolay gele :icon_tup:

Yiğit G.
23-06-2017, 13:52
Konuyu takip edemedim motorcular mı yoksa arabacılar mı önde ?

https://www.youtube.com/watch?v=N9jDJWA4f70

scorpion
23-06-2017, 21:51
trafikte kimse kurallara uymuyor zaten, uymayı geçtim bilmiyorda. Motosikletler kullanıcılarının çoğu gerçekten ilginç insanlar. Tamam dur kalk trafikte aradan geç ona bişey demiyor zaten kimse ama akan trafikte iki arabanın arasından geçmek, bariyerle sol şeridin arasından geçmek, arabanın 30cm yanından geçmek nedir? Zaten aynada görünmüyosun adam şeritte gezinse ya altındasın ya bariyerde.

Tamam tıkalı trafikte aradan geç yani ama akan trafikte daha hızlı gidicem diye aralardan geçenlerin zerre aklı yok bence.

0M42
23-06-2017, 23:25
İnanın bana şu adamın bu hareketleri yaparken ezkaza önüne kırsanız atarlanmazsa dayılanmazsa bir şey bilmiyorum ;

Motor Delisi - Adam manyak dostumm 😲😲😲😆😆😆 (https://www.facebook.com/motorDELIS/videos/1317088508347243/?hc_ref=NEWSFEED)

Motorlu değilmi alayının köküne kibrit suyu..

TolgaUs
24-06-2017, 07:02
Bir değişik versiyonu. Ama bu sefer motorcu kazanıyor.
Instagram (https://www.instagram.com/p/BVrEaUwhtK6/)

Enes-x
24-06-2017, 08:22
Bu konu aslında çok güzel oldu.Forumun geneli motorsiklet konusunda bilgisiz ve nefret dolu.Bilmemek o kadar da önemli değil ama insanların bilgisiz olmadığını körü körüne sabit fikirlilikle idda etmesi,doğru bilinen yanlışları sonuna kadar savunmayı tercih edenlerin olması , iki tane edepsizin çektiği video yüzünden tüm motorsiklet tutkunlarına-sürücülerine hakaret etmeyi kendine hak bilenlerin çoğunlukta olması beni üzdü.

Ben bu konudan sonra artık 2 katı daha fazla dikkatli sürüyorum motorumu çünkü gördüm ki trafikte hayatımıza kasteden topluluğu sadece cahil keko kesim oluşturmuyormuş.

Motorsiklet üzerinde istesende kurallara uymak mümkün değil buna neden olan otomobil sürücüleri ,tam anlamıyla domino etkisi.

Her otomobil bizim için ölüm tehlikesi sabit hızda hız sınırları dahilinde seyir edersen açık hedef olursun.Trafiğin akış hızının üstünde bi hızla seyretmen lazım ki tehlikeleri arkanda bırakabilesin buda aralardan geçmeyi gerektiriyor.Aslında sen aynana baksan ,sinyalsiz şerit değiştirmesen ,takip mesafesi bırakmış adamın önüne zıplamasan , sabit hızda en sağdan giden motoru sellektör kornayla taciz edip sıkıştırıp emniyet şeridine atmaya çalışmasan,şeridini ortalamayı becerebilsen,bariyerle araba arasından giden motora bikaç santimde sen yer açsan , sol şeridi parsellemesen bu örnekler daha da çoğaltılabilir motorsiklet senin için ulan nerden çıktı bu diyeceğin bi tehdit olmayacak.

Biraz karşılıklı hoşgörü , biraz okuyup bilgi edinmeyle , birazda empatiyle kimsenin kimseyi öldürmesine gerek kalmaz.Bir kişide bile farkındalık yarattıysam ne mutlu bana.

Yigit-Y
24-06-2017, 08:40

Şimdi sonuca bakarsak

Motorcu haklı ki allah baba arabayı çarpmış

Bonus günah point olarak pickup da gitmiş :)

fore
24-06-2017, 11:16

Sebep? Neden alayının??

fore
24-06-2017, 11:20
Ben nedense bu forumdaki birçok motor konusundaki tavra şaşırıyorum.
İyi kötü trafik bilinci olan, saygılı insanlar var diye düşünüyordum hep ama her motor konusunda görüyorum ki değil.

Motosiklet, özel bir hak olarak verilmiyorum kismeye, ver parayı al sende git sağdan soldan o zaman.

Asıl garip olan, buradaki tavır trafikte yok, herkes çok daha anlayışlı, sağ tarafta gören her türlü kamyon, tır, otobüs, minibüs, araba yol veriyorken ve selamlaşıp geliçiyorken(yüzde 90 böyle) forum ahalisi yine mermiyle motorcu kovalıyor.

Enteresan valla..

fore
24-06-2017, 11:22
trafikte kimse kurallara uymuyor zaten, uymayı geçtim bilmiyorda. Motosikletler kullanıcılarının çoğu gerçekten ilginç insanlar. Tamam dur kalk trafikte aradan geç ona bişey demiyor zaten kimse ama akan trafikte iki arabanın arasından geçmek, bariyerle sol şeridin arasından geçmek, arabanın 30cm yanından geçmek nedir? Zaten aynada görünmüyosun adam şeritte gezinse ya altındasın ya bariyerde.

Tamam tıkalı trafikte aradan geç yani ama akan trafikte daha hızlı gidicem diye aralardan geçenlerin zerre aklı yok bence.

Geçmezsen sıkıntı. İşin özünde o var, trafikle beraber akmak diye birşey yok motorda, ya da ışıklarda arabanın arkasında durmak diye birşey yok. İşin kitabı böyle.
Sen trafikle akarsan, telefonla oynayan gelir arkandan alır seni altına. Araba kullananlar telefonla oynayıp önüne bile bakmıyorken motor kullanan önünü, arkasını, sağını, solunu, yoldaki çukuru, yola düşmüş olan portakal kasasını gözleyerek gidiyor.

Yiğit G.
24-06-2017, 14:49

Motorcunun kazandığı hiçbirşey yok aslında fena kaybetti... Oda farkında gazlayıp kaçıyor.. Hakkında yakalama çıkarılmış , yakalandığı an boku yedi ....

"Now police are looking for that motorcylicst who kick the side of the car "

https://www.youtube.com/watch?v=pAydSRyeKzM

The California Highway Patrol is searching for a motorcyclist who was captured on video as he kicked a vehicle on the 14 Freeway in Santa Clarita on Wednesday and triggered a wild, chain-reaction crash that left one motorist injured when his truck flipped.

Motorcyclist kicks car and triggers chain-reaction crash in apparent road-rage video - LA Times (http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-road-rage-motorcycle-crash-20170622-story.html)

Çoklu kazaya bilerek sebebiyet vermekten polis tarafından aranıyor.Belki de suçsuzken o yaptıgı haraket yüzünden yıllarcaaaa yatacak içerde...

Seven7
24-06-2017, 15:38
İnanın bana şu adamın bu hareketleri yaparken ezkaza önüne kırsanız atarlanmazsa dayılanmazsa bir şey bilmiyorum ;

Motor Delisi - Adam manyak dostumm ������������ (https://www.facebook.com/motorDELIS/videos/1317088508347243/?hc_ref=NEWSFEED)

Bu motoruluya trafikte bir tane kanat çırpan kuş ticareti adam denk gelse kendisi kuş olup olacak, Allah akıl fikir versin.

TolgaUs
24-06-2017, 15:56
Motorcunun kazandığı hiçbirşey yok aslında fena kaybetti... Oda farkında gazlayıp kaçıyor.. Hakkında yakalama çıkarılmış , yakalandığı an boku yedi ....

"Now police are looking for that motorcylicst who kick the side of the car "

https://www.youtube.com/watch?v=pAydSRyeKzM

The California Highway Patrol is searching for a motorcyclist who was captured on video as he kicked a vehicle on the 14 Freeway in Santa Clarita on Wednesday and triggered a wild, chain-reaction crash that left one motorist injured when his truck flipped.

Motorcyclist kicks car and triggers chain-reaction crash in apparent road-rage video - LA Times (http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-road-rage-motorcycle-crash-20170622-story.html)

Çoklu kazaya bilerek sebebiyet vermekten polis tarafından aranıyor.Belki de suçsuzken o yaptıgı haraket yüzünden yıllarcaaaa yatacak içerde...

bence birşey olmaz. Motorcu mala zarar vermekten ceza alır. Araç sürücüsü hem planlı insan öldürmeye teşebbüsden hemde mala zarar dan kamu davası açılır. Ki psikoteknik dneilen zımbırtı ordada var ise ehliyetine el konulması lazım. İradesizliği yüzünden bir aracada takla attırdı çünkü

KÖROĞLU
25-06-2017, 18:30
1.40 dan sonra izleyip biri bana transporter'ın ne yağtığını anlatabilir mi ?

https://www.youtube.com/watch?v=4W0Lmdi_AlU

TolgaUs
25-06-2017, 19:04

woooo motorcu tu kaka caravelle haklı.
Ben cahil bir kesimin böyle üstüne sürerim deşerim ölürse ölsün iyi olur vs kafasında olduğunu sanardım.
Ancak bu forum bile böyle düşünüyorsa dışardaki insanlar 2 katı düşünüyor yani bunu anlamış oldum.
Motoru taşıt olarak görmüyor burada bir kesim.
Ehliyeti alıyorum önümüzdeki ay 150NK ile başlıcaz bakalım bizi ne tür tehlikeler bekliyor görücez.

gokhankenar
25-06-2017, 19:05

Transporter cı motoru sıkıştırdığı için tamamen haksız.
Amaaaa,
O şerefsiz o aynayı kırdığı andan itibaren transportercı üstünden geçse hakkıdır :icon_tup:

fthdrn
25-06-2017, 19:07

Abi ayna kontrolü yapmadan şerit değiştirmiş. Kullanan kişi emniyet kemeri takmış şehir içinde bu da kasıtlı olarak motorun üzerine kırabilecek bir insan olmadığı izlenimi veriyor. Ama bana kalırsa hak etmiş :D

PiscocuK
25-06-2017, 19:14
Adam sol seride gecmis elleri birakmis oyun oynuyor saka gibi.

PiscocuK
25-06-2017, 19:16
Bu videodaki motorcuyu motor dogurmus.sen sikisik trafikte dans et adamin sola girdigini gore gore gaz ac sonra adamin aynasini kir. PİC

MiaMi
25-06-2017, 19:27
İnsanımız stresli o delikanlıları salacaksın şöyle bi ortama hepsi mulipa olacak :) :icon_tup::slomo::slomo::allaalla:

SAN FERMIN 2016 - Encierro 8 y ultimo - Jueves 14 julio - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=kNtwkgPBDlw)

https://www.youtube.com/watch?v=kNtwkgPBDlw

KÖROĞLU
25-06-2017, 19:28
woooo motorcu tu kaka caravelle haklı.
Ben cahil bir kesimin böyle üstüne sürerim deşerim ölürse ölsün iyi olur vs kafasında olduğunu sanardım.
Ancak bu forum bile böyle düşünüyorsa dışardaki insanlar 2 katı düşünüyor yani bunu anlamış oldum.
Motoru taşıt olarak görmüyor burada bir kesim.
Ehliyeti alıyorum önümüzdeki ay 150NK ile başlıcaz bakalım bizi ne tür tehlikeler bekliyor görücez.

Güzel kardeşim sen neden böyle bir algıya kapıldın ki ?
Ben motorcu kaka falan demedim.
Allah esirgesin trafikte birinin hatası yüzünden kimse ölmesin, hepimiz sağ salim gidelim evimize.
İki tarafa da kötü demedim oysaki ben. 1.43 de transporter sol ön teker sol şerit ile orta şeridi ayıran çizginin sol şeride bakan tarafında.
O sırada da açısal olarak transporter'ın kör noktasında kalabilir gibi geldi bana.

1.46 nın sonunda doğru ( videoyu 0.50 yavaş izliyorum) motorcu transporter'ın %90 arkasında kalmış.
1.47 de de basıp sürgülü kapı arka çizgisine kadar giriyor 1.53 den sonra da olay değişiyor.

Ben de araba kullanırken körümde bazen araç motor kalabiliyor, böyle bir şey olması ayna kırmaya hak doğurur mu ?
Kendi yargılarımıza göre adalet dağıtırsak yarın biri kaşın kalktı diye gelip vurursa ne yapacağız ?

Ehliyetin hayırlı olsun kazasız belasız bin özellikle de bu arkadaş gibi araç falan sollarken çiftetelli oynama.

Ben motorcuyu gereksiz agresif buldum, motor elbetteki bir araçtır şeritte otomobil kadar hakkı vardır.

Ama motorcu olarak önce sen kendini koruyacaksın karşındaki herkesi de tehtid olarak görüp önlemini alacaksın.

Ama ben asarım keserim dersen allah muhafaza bir gün olmadık iş gelir başına.

TolgaUs
25-06-2017, 19:42
Güzel kardeşim sen neden böyle bir algıya kapıldın ki ?
Ben motorcu kaka falan demedim.
Allah esirgesin trafikte birinin hatası yüzünden kimse ölmesin, hepimiz sağ salim gidelim evimize.
İki tarafa da kötü demedim oysaki ben. 1.43 de transporter sol ön teker sol şerit ile orta şeridi ayıran çizginin sol şeride bakan tarafında.
O sırada da açısal olarak transporter'ın kör noktasında kalabilir gibi geldi bana.

1.46 nın sonunda doğru ( videoyu 0.50 yavaş izliyorum) motorcu transporter'ın %90 arkasında kalmış.
1.47 de de basıp sürgülü kapı arka çizgisine kadar giriyor 1.53 den sonra da olay değişiyor.

Ben de araba kullanırken körümde bazen araç motor kalabiliyor, böyle bir şey olması ayna kırmaya hak doğurur mu ?
Kendi yargılarımıza göre adalet dağıtırsak yarın biri kaşın kalktı diye gelip vurursa ne yapacağız ?

Ehliyetin hayırlı olsun kazasız belasız bin özellikle de bu arkadaş gibi araç falan sollarken çiftetelli oynama.

Ben motorcuyu gereksiz agresif buldum, motor elbetteki bir araçtır şeritte otomobil kadar hakkı vardır.

Ama motorcu olarak önce sen kendini koruyacaksın karşındaki herkesi de tehtid olarak görüp önlemini alacaksın.

Ama ben asarım keserim dersen allah muhafaza bir gün olmadık iş gelir başına.

Yoo ben size kasıtlı birşey söylemedim yanlış anlaşıldım sanırım.
Motorcuları ölmeye mahkum gören yapılan haksızlıklara ses çıkarmamasını isteyen diğer forumdaşlara yazdım onları.
Burada ki olayıda şöyle açıklayayim hepimiz araba kullanıyoruz sonuçta bu forumda.

1:40 da Caravelle ile MHV yan yana geliyor. MHV hafif gürültülü bir egzoz kullanıyor farketmemesi imkansız.
1:44 de sol aynaya bakıyor ise yanımda biraz önce motorcu vardı geçerken aynadada görmedim der sürücü. Ve burada omuz kontrolu devreye girer.

Ama Caravelle direk şeride giriyor. Ayna kontrolu falan yok. MHV de haklı olarak madem kullanmıyorsun bari aerodinamiği bozmasın daha hızlı git demiş aynayı kırıp vermiş adama.
MHV tamamiyle haklı burada. Bende olsam aynısını yapardım yalan yok.

Ama bazı motorcular varki olayın içinde olmadığı halde gaz açarak kendini bir olayın içine sokup sonra ayna kırıp izlenme kasma peşinde. bu ****liğe lafım yok.

!KO
25-06-2017, 19:48
ya haklı olabılır buna bısey dıyen yok ayna kırmak nedir ya

iki arac yolda haklı haksız olunca digerinin aynasını kırıyormu ? bu ayna kırma muhabbeti neden sadece motorcularda var kaçabiliriz diye mi?
yada popüler oldu youtubeda hit alırız diye mi?

jeffy
25-06-2017, 19:50

motorcu nun ne yaptığını anlamadım asıl ben? ellerini salıp müziğe eşlik ediyor önce :) o ara caravelle i geçebilir ama geçmiyor sonra caravelle şerit değiştirirken çok basit bir şekilde gazı biraz kesip kendini o sıkıştırmadan kurtarabilecekken aksiyon olsun diye kendini o araya sokuyor daha çok... bilinçli bir sıkıştırma değil yani.. caravelle hatalımı? evet.. ama motorcunun yaptığı direk şu ;

Aha görmedi şerit değiştiriyor gaz kesmiim bi ince hızlanıp araya giriyor gibi olayım aynasınada tokatı yapıştırdımmı youtube luk video oldu...

KÖROĞLU
25-06-2017, 20:00
motorcu nun ne yaptığını anlamadım asıl ben? ellerini salıp müziğe eşlik ediyor önce :) o ara caravelle i geçebilir ama geçmiyor sonra caravelle şerit değiştirirken çok basit bir şekilde gazı biraz kesip kendini o sıkıştırmadan kurtarabilecekken aksiyon olsun diye kendini o araya sokuyor daha çok... bilinçli bir sıkıştırma değil yani.. caravelle hatalımı? evet.. ama motorcunun yaptığı direk şu ;

Aha görmedi şerit değiştiriyor gaz kesmiim bi ince hızlanıp araya giriyor gibi olayım aynasınada tokatı yapıştırdımmı youtube luk video oldu...

ben de tam olarak böyle yorumlamıştım ilk mesajımı attığımda, demek ki bu şekilde düşünen sadece ben değilmişim.

Bir noktada zaten geride kalıyor orada az fren yapsa carevelle gidecek yoluna.

Dün bundan 5 beter birisi göz göre göre önüme kırdı arabayla, (ben de arabadaydım) bu durum ayna kırmak normal görülüyor ise ben dün o adamı kesmeliydim.

jeffy
25-06-2017, 20:05
ben de tam olarak böyle yorumlamıştım ilk mesajımı attığımda, demek ki bu şekilde düşünen sadece ben değilmişim.

Bir noktada zaten geride kalıyor orada az fren yapsa carevelle gidecek yoluna.

Dün bundan 5 beter birisi göz göre göre önüme kırdı arabayla, (ben de arabadaydım) bu durum ayna kırmak normal görülüyor ise ben dün o adamı kesmeliydim.

aynen aynen ben daha 1 saat önce çeşmeden izmire gelirken çok daha sıkıntılısını yaşadım ama frene bastım adamın girdiği yere burnumu sokmaya çalışmadım yaşlı amcam geçti sollamasını yaptı tin tin geçti tekrar orta şeride.. napalım şimdi aynasınımı kıralım amcanın?

bu iş resmen bu videoların ilgi çekmesinden kaynaklı bir durum olmaya başladı artık..

motorda adamın solundan geçmiş devam edebilecekken yani önün boşken ellerini sal dans et , adam seni görmeyip sabit hızla şerit değiştirirken ki o arada caravelle in arkasınadayken bi tık gaza dokunup kendini araya sok... sonra vay beni sıkıştırdın de aynasını kır.. bide haklı ol.. ne güzel dünya gerçekten..

Eren G.
25-06-2017, 20:11
Burada israrla anlama istemiyor bazi arkadaslar surekli bir magdur edebiyati pesindeler herhalde. Burada motorculara kizanlarin ben dahil %99u su topicde paylasilan tipte dangalak tip motorculara ayar olmus vaziyette normal insan gibi surenlere degil . Ben trafikte ister inansin motorcu arkadaslar ister inanmasinlar umrumda dahi degil istisnasiz arkam sagim solumdaki motorsikletlere gerek sikisik trafikte gerek sokak aralari dar yerlerde vs surekli yol veriyorum ki bunlara ankaranin barzo muzikli kebapci motosikletleri dahi dahildir. Kİ izmire donunce bir ay sonra pcx alicagim kesin yakin arkadaslarimin hemen hepsinde motosiklet var surekli artci olarak biniyorum. Ama bu benim pcxi alinca dangalak gibi motosiklet abuk subuk hareketler yapip trafikte her hata yapanin aynasini kacabilecegime guvenip kiracahim anlamina gelmiyor. He kiran adam da sonucuna katlanmak zounda burasi turkiye arabada bile gunde 50 tane mahkukatla ugrasip ucuz siyiriyoruz. Motosikletlilere ozel bir garezim yoktu kend adima ama artik su youtube parasi pesinde kosan hiyarlar yuzunden artik gicik oluyorum kafasinda goproyla gezip resmen olay arayan tiplere oister istemez. Mobil imla hatalari varsa ozur dilerim simdiden.

Dynatech
25-06-2017, 20:35
Youtube da hit alicam diye salça olacak çelik bariyerlere haberi yok. Dokun biraz frene *** mu var zorluyosun.
Kafaya kamera takan bu tayfa yuzunden motora binesi gelmiyor insanin. Istanbul trafiginde gunde 70 km civari yol yapiyorum günlük, bu tarz kac tane olay geliyor başımıza. Sen hakli olsan ne olucak birak gecsin zaten sen her turlu gecip gidiceksin. 20 milyonluk şehir, kac kisiyi adam ediceksin acaba boyle? Senin adam ettim sandigin herif motorculara daha fazla bileniyor nefret ediyor haberin var mi? Hersey egitim aile terbiyesi ve yetisme ile basliyor ve bitiyor. Boyle kameraya çekmekle ayna kirmakla kimse duzelmez, bosuna.....

Grimlord
25-06-2017, 20:39
Hataya hatayla cevap vermek, olay tamamen bu. Adam sıkıştırmış seni, buna eyvallahta ne diye hala inat edip adamın peşinde gidiyorsun? Niye aynasını kırıyorsun? Artık kafada kamera olan bi motorcu falan gördüğümde mümkün olduğunca uzak duruyorum, böyle youtubeda hit olmaya çalışan tiplerin sayısı acaip arttı. Durduk yere adamın başını belaya sokar bunlar

dasemert
25-06-2017, 21:35
https://www.youtube.com/watch?v=wT-1ecWVmzc
2017 TURKİYE MOTOR AYNA KIRMA VE KAVGALARI - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wT-1ecWVmzc)

2.14 den sonrasında adamlar direk saldırıya geçiyor inip.Allah yolunda giden insanları uzak tutsun beladan böyle insanlardan.

Yiğit G.
25-06-2017, 21:38
Motorcu %100 haklı... Ayna kırmakta da haklı.. Eğer bu videoyu trafik yetkililerine gönderse trafik yetkilileri kesse bu transportere 5.000 tl ceza bide - 90 puan + 3 ay trafikten men bakın bakalım bir dahaki sefere nasıl dikkat eder araç kullanırken.. Ama bunu yapan bir devlet yok.O yüzden kırılıyor o ayna işte anlayabildiniz umarım ?? Doğru birşey oldugunu savunmuyorum ama şu durumda ne yazik ki herkes harkes kendi hakkını savunuyor çünkü ortada senin hakkını savunacak bir devlet yok.

300E
25-06-2017, 21:48
Youtubedeki motovloggerlerin çoğu ilgi or*spusu olmuş, Ankaralı bir arkadaş vardı, kanal adı kafadardı sanırım, o çok güzel vloglar çekiyor, bi onu izliyorum arada.

300E
25-06-2017, 21:50
Youtubedeki motovloggerlerin çoğu ilgi or*spusu olmuş, Ankaralı bir arkadaş vardı, kanal adı kafadardı sanırım, o çok güzel vloglar çekiyor, bi onu izliyorum arada.

Düzeltme: kolaçan imiş, buda kanalı.

Kolacan
- YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCRLYpC8t3MFZHXcSLzF-lIg)

jeffy
25-06-2017, 22:42
Motorcu %100 haklı... Ayna kırmakta da haklı.. Eğer bu videoyu trafik yetkililerine gönderse trafik yetkilileri kesse bu transportere 5.000 tl ceza bide - 90 puan + 3 ay trafikten men bakın bakalım bir dahaki sefere nasıl dikkat eder araç kullanırken.. Ama bunu yapan bir devlet yok.O yüzden kırılıyor o ayna işte anlayabildiniz umarım ?? Doğru birşey oldugunu savunmuyorum ama şu durumda ne yazik ki herkes harkes kendi hakkını savunuyor çünkü ortada senin hakkını savunacak bir devlet yok.

aynı videoyumu izliyoruz hocam sizinle?

1-Motor caravelle yi ilk geçtiğinde önü boşken ellerini salıp dans etmeye başlayıp hız kaybetmiyormu? Akan trafikte en sol şeritte motorla giderken ne kadar doğal bir hareket değilmi? Mesela buna ne ceza kesilse motorcu tekrar yapmaz bu hareketi?
2- Caravelle motoru farketmeyip yada geri düştüğünü düşünüp HATA yapıp şerit değiştirirken motor caravelle in kendisine temas edemeyeceği kadar geri düştüğü anda gaza dokunup kendini araya sokuyormu sokmuyormu?

Arabanın sana temas etmeyeceği yere kadar gerisine düş.. sonra adam aynasını kontrol etmeden şerit değiştirmesini tamamlarken bi tık gaza dokun kendini araya sok vay motorcu %100 haklı :) yok öyle bir hak..

Lütfen bu ikisinede eğer cevap verecekseniz videoyu tekrar izleyip cevap verin..

Her sağına bakmadan şerit değiştirenin aynasını kıracaksak ayvayı yedik bırakın motoru arabayla yol gidemeyiz ve her sağına bakmadan şerit değiştirene dediğiniz cezaları vereceksek 1 yıla kalmaz trafikte kimse kalmaz..

burda motorcunun yaptığı resmen kendine video için malzeme çıkarmak.. başka hiç birşey değil..

KÖROĞLU
25-06-2017, 22:54
jeffy ben videoyu acaba diyerek yeniden izledim, ilk izlediğimde ki fikrim değişmedi.
Trafik bu kadar; bakış açısına göre değişken yorumlanacak bir durum mu onu düşünüyorum.
Adam motor üstünde en sol şeritte dans ediyor, yazdığın gibi zorla araya girmeye çalışıyor ama haklı değişik bir bakış açısı.
Bir gerçek var ki cezalar caydırıcı değil bu ülkede her alanda.

Yigit-Y
25-06-2017, 23:06
O değilde sidik yarışları enfes mikemmel :):):)

hndcrx
25-06-2017, 23:44
https://www.youtube.com/watch?v=wT-1ecWVmzc
2017 TURKİYE MOTOR AYNA KIRMA VE KAVGALARI - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wT-1ecWVmzc)

2.14 den sonrasında adamlar direk saldırıya geçiyor inip.Allah yolunda giden insanları uzak tutsun beladan böyle insanlardan.

2.09 da direk aklıma gelen :D:D:D

https://i.hizliresim.com/1gvra1.jpg (https://hizliresim.com/1gvra1)

İbrahim33
25-06-2017, 23:47
bu motorcular öyle ayna kırıp karı gibi kaçtıkları videoları koyuyorlar ya , keşke dayak yedikleri videolarıda koysalar. şimdi açacağım hayırdır oglım videosunu izleyip rahatlayacağım.

Silence45
26-06-2017, 00:00
Motorcuların araba kadar hakları var trafikte diyoruz ya, bende motor kullandım ama ne duran trafikte ne de akan trafikte sürekli bi aralara girme, araçların dibinden sağından solundan gitme gibi hareketler yapmadım. Motorun manevra hakkı varsa arabanında var ve araba geniş olduğu için ani bir manevrada hemen sağını solunu kontrol edemez çünkü araç büyük. Motor kullananların alayı ya sürekli aralardan geçip kaçıp kurtulma derdinde. Madem öyle gidin şeridin ortasından araba gibi kendinizi de güvene alın. Motor kullanırken şahsen hep araç gibi şeridin ortasından giderdim geçecek olan diğer şeritten sollayabilir.

Yiğit G.
26-06-2017, 00:47
aynı videoyumu izliyoruz hocam sizinle?

1-Motor caravelle yi ilk geçtiğinde önü boşken ellerini salıp dans etmeye başlayıp hız kaybetmiyormu? Akan trafikte en sol şeritte motorla giderken ne kadar doğal bir hareket değilmi? Mesela buna ne ceza kesilse motorcu tekrar yapmaz bu hareketi?
2- Caravelle motoru farketmeyip yada geri düştüğünü düşünüp HATA yapıp şerit değiştirirken motor caravelle in kendisine temas edemeyeceği kadar geri düştüğü anda gaza dokunup kendini araya sokuyormu sokmuyormu?

Arabanın sana temas etmeyeceği yere kadar gerisine düş.. sonra adam aynasını kontrol etmeden şerit değiştirmesini tamamlarken bi tık gaza dokun kendini araya sok vay motorcu %100 haklı :) yok öyle bir hak..

Lütfen bu ikisinede eğer cevap verecekseniz videoyu tekrar izleyip cevap verin..

Her sağına bakmadan şerit değiştirenin aynasını kıracaksak ayvayı yedik bırakın motoru arabayla yol gidemeyiz ve her sağına bakmadan şerit değiştirene dediğiniz cezaları vereceksek 1 yıla kalmaz trafikte kimse kalmaz..

burda motorcunun yaptığı resmen kendine video için malzeme çıkarmak.. başka hiç birşey değil..

1- ister dans eder isters vals yapar.Şerit hakkı onun.İster hız kaybeder ister gazı kökler.Kime ne ? önündeki araç aile arkasındaki araç arasındaki mesafe onun hakkıdır.İsterse kendi şeridinde slalom yapar.
2-Caravelle motorcunun şeridine giriyor hatalı şekilde.Bitti bu kadar.Motorcu gaza basmış basmamış isterse kasıtlı beklesin sıkıştırmayı hiç farketmez caravelle HATALI.. .Gerisinin hiçbir önemi yok çünkü ortada motor üstünde bir can var.

Aynayı kırmayı zaten üstte ki mesajımda dogru bulmadıgımı söyledim.Ama kendi hakkını aradı.

TolgaUs
26-06-2017, 08:37
Wooo nalet olası motorcular hep haksızzzz.
Bakalım yeni düşmanlar gelmiş mi aramıza.

https://youtu.be/qKhsBBsNnpE

Quantum
26-06-2017, 08:41
Carvelle de tuhaf bir şey göremedim. Adam önce motora yol veriyor geçip gitsin diye, adam şeritte sabit hızda devam ediyor dans ediyor falan filan, carvelle nin şoförü motorcunun keyfini mi bekleyecek yahu? Motor kullananlar araç şoförlerinden daha uyanık, daha kaçar gibi, daha tetikte kullanması gerekmiyor mu bu motoru. E adam motor üzerinde dans ediyorsa, önündeki boşluğu doldurup geçip gitmek gibi bir derdi yoktur deyip şerit değiştiriyor carvelle de. Motorcu sonradan anlıyor, kafayı sokmaya çalışıyor ama carvelle şeridi değiştirmiş oluyor. Sen önce .ötünü başını oynatmadan adam gibi sür motorunu, sonra karşındaki adamdan doğru hamleler bekle derler böyle tiplere.

Velhasıl, sonra "bunu bana yapmayacaktın" tripleri hasıl oluyor işte. Hırs, altındaki motora güvenme, izlenme sayısı kasma, bir sürü sebebi var bunun.

YouTube + gopro + motor üçlüsü ile yollar Teksas a döndü iyice.

Bir de YouTube da bi delikanlı izlesek.
Yine aynı senaryo olsa mesela. Aynayı kırsa.
Sonra adam peşine gelecek tabi, hani haspam sinirlenip aynayı kırıyor ya. Bu sefer kaçmasa.
Yol kenarına çekip kaskını eldivenini montunu çıkarsa,
Birebir round başlasa.
Var mı böyle şerefsiz ayna kıran tipte delikanlı motorcu?
Hiç sanmıyorum.
Aynayı kırıyorsan adamsa kaçmayacaksın bi tarafın yusuf ede ede.

TolgaUs
26-06-2017, 09:05
Caravelle yi haklı gören kişileri 30 dakika e5 de motor sürmeye davet ediyorum.
Fazla değil ya valla bak 30 dakika sadece.

jeffy
26-06-2017, 09:58
1- ister dans eder isters vals yapar.Şerit hakkı onun.İster hız kaybeder ister gazı kökler.Kime ne ? önündeki araç aile arkasındaki araç arasındaki mesafe onun hakkıdır.İsterse kendi şeridinde slalom yapar.
2-Caravelle motorcunun şeridine giriyor hatalı şekilde.Bitti bu kadar.Motorcu gaza basmış basmamış isterse kasıtlı beklesin sıkıştırmayı hiç farketmez caravelle HATALI.. .Gerisinin hiçbir önemi yok çünkü ortada motor üstünde bir can var.

Aynayı kırmayı zaten üstte ki mesajımda dogru bulmadıgımı söyledim.Ama kendi hakkını aradı.

ister dans eder ister vals yapar?

Anlıyorum...

KOSEREN
26-06-2017, 10:09
Yav Allah aşkına gerçek motorculara saygımız var,gerçekten trafikte insan gibi kullanana herzaman öncelik veriyorum ama şu kafasına goproyu takıpta soytarılık peşinde hit kasanları korumaya çalışmayın komik oluyur.

Quantum
26-06-2017, 10:26
Caravelle yi haklı gören kişileri 30 dakika e5 de motor sürmeye davet ediyorum.
Fazla değil ya valla bak 30 dakika sadece.

Trafikte dans ederek motor süren adam mı,
Sol şeritte giden otomobilin solundan şimşek gibi geçen adam mı,
Makasın en alasını yapan adam mı
kendini kollayaca trafikte, yoksa arabanın içindeki adam motorcuyu mu kollayacak..

Hep nalıncının keseri kullanması gibi düşünüyorsunuz.

Bir de konuyla da alakalı, nefret ettiğim bir jargonu var şu motorcuların.
"Ben motorcuyum, istediğim herşeyi yaparım, ben iki teker üzerindeyim, canım tehlikede, kelle koltukta kullanıyorum motoru, sen bana dikkat edeceksin. "
Yok ya? Kullanma o zaman arkadaş. Sen kendine dikkat etmeyeceksin, sürüşüne, kurallara riayet etmeyeceksin, ama millet sana dikkat edecek, YouTube da hit olsun diye ayna kıracaksın, caka satacaksın. Oh ne ala memleket.
Geçiniz o işleri.
"Motorcu"lara ayarım.
"Motosiklet kullanıcıları"na ise saygı duyarım.
Kişinin motoru kullanım tipi de bu iki kategoriden hangisine girdiğini/gireceğini belirler.

ckrc
26-06-2017, 11:21
kendini kollayaca trafikte, yoksa arabanın içindeki adam motorcuyu mu kollayacak..

"Ben motorcuyum, istediğim herşeyi yaparım, ben iki teker üzerindeyim, canım tehlikede, kelle koltukta kullanıyorum motoru, sen bana dikkat edeceksin. "
Yok ya? Kullanma o zaman arkadaş. Sen kendine dikkat etmeyeceksin, sürüşüne, kurallara riayet etmeyeceksin, ama millet sana dikkat edecek, YouTube da hit olsun diye ayna kıracaksın, caka satacaksın. Oh ne ala memleket.
Geçiniz o işleri.
"Motorcu"lara ayarım.
Kişinin motoru kullanım tipi de bu iki kategoriden hangisine girdiğini/gireceğini belirler.

Motorcu ve Motorsiklet kullanıcısı tanımı gerçekten çok doğru.

Motorculara ben de ayarım, trafik teröristi ve magandası hepsi açıkca söyliyeyim amaç hit peşinde koşmak, ayna kırmak, itlik, serserilik tek kişisel başarısı, övünebileceği yetkinliği "motorsiklet sürebilmek" olan dallamalar. Ofisin olduğu üniversitede var bir tane çocuk kapalı otoparkta motoru çalıştırıyor 15 dakika bekliyor motorun ısınmasını mı, otoparka giden kızların "ooo ne kadar da motorcu bir çocuk kesin sevişmemiz lazım" demesini mi bilemiyorum ama. 15 dakika boyunca kapalı alanda, homur homur motor sesi var, üstü kütüphane çocuklar ders çalışıyor, bitişik nizamı ofis insanlar çalışıyor. Umurunda değil paşazadenin. 1-2 Sefer çıkıp uyardım, tamam abi bir daha yapmicam diyor 2 gün sonra tekrar aynısını yapıyor.

Motorsiklet kullanıcılarının hepsine ama hepsine saygım sonsuz, trafikte darken sağda-solda bekleyip geçeceği boşluk yoksa kimseyi taciz etmeyen, arabanın kör noktasını bilen, emniyet şeridinde duran trafikte 100le değilde, 70-80 ile görece olarak daha yavaş, temkinli giden sinyal kullanan, defansif araç kullanan motorskilet sürücülerine saygım sonsuz.

TolgaUs
26-06-2017, 11:33

Geçiniz o işleri.
"Motorcu"lara ayarım.

Dimi halbuki bizler bu forumda asla trafiğe açık alanlarda roll yapmayız.
Arabaları muhendismişiz gibi yere basıp dinamikleriyle oynamayız.
Hepimiz 4 4 lük arabalarımızı kullanırız her kurala uyarız asla e5 te 80 üzerine temde 120 üzerine çıkmayız.
Hele bilerek daha iyi yanlasın diye bitik lastik hiç takmayız.
Hepimiz sinyallerimiz verip trafiği bilgilendiririz.
Saçma sapan 90-150 hp lik araca açık egzoz takıp insanları rahatsız etmeyiz.
Hemde hiç bi zaman sistem kurup bass ı sonuna kadar köklemeyiz.

Bu laflarım size değil forum geneline hitabendir.

Size diyecek tek bir lafım var sadece.
Lütfen 1 günlüğüne motosiklet kiralayın ve araba kullandığınız gibi kullanın. Trafik seyriyle aynı gidin. Ve kendi şeridinizi takipleyerek gidin.
Motosiklet kullanıcılarının gerçekten neden böyle davrandığını daha iyi anlayacaksınız.
Arabanın içinde şahit olup pek önemsemediğmiz tehlikeler motor üstünde çok daha fazla korkutucu olabiliyor.

Yukardaki caravelle'nin ayna gitti 1000küsür TL gitti adamın. Artık daha dikkatli olacaktır farkındalığı artacaktır trafikte.

Yukarda biri araba arabayla kapıştığı zaman ayna mı kırıyor hayır diyor. Evet çok haklı birbirleriyle it dalaşı yapıp önlerini kesip mutlaka yol kavgası yüzünden birisi birisini öldürüyor.

jeffy
26-06-2017, 12:06
Hepimiz 4 4 lük arabalarımızı kullanırız her kurala uyarız asla e5 te 80 üzerine temde 120 üzerine çıkmayız.

Lütfen 1 günlüğüne motosiklet kiralayın ve araba kullandığınız gibi kullanın. Trafik seyriyle aynı gidin. Ve kendi şeridinizi takipleyerek gidin.
Motosiklet kullanıcılarının gerçekten neden böyle davrandığını daha iyi anlayacaksınız.
Arabanın içinde şahit olup pek önemsemediğmiz tehlikeler motor üstünde çok daha fazla korkutucu olabiliyor.

Yukardaki caravelle'nin ayna gitti 1000küsür TL gitti adamın. Artık daha dikkatli olacaktır farkındalığı artacaktır trafikte.

Yukarda biri araba arabayla kapıştığı zaman ayna mı kırıyor hayır diyor. Evet çok haklı birbirleriyle it dalaşı yapıp önlerini kesip mutlaka yol kavgası yüzünden birisi birisini öldürüyor.

dostum doğru söyle videodaki motorlu senmisin?

Quantum
26-06-2017, 12:10

Arkadaşım.. Sen de alındığına göre, motosiklet sürücüsü değil, motorcusun..

Bu benim düşüncelerimdir, aynı zamanda çevreye yayılan algı budur..
Bahsettiğin tipte otomobillerin olması, "motorcu" sıfatının altını "haklı" gerekçelerle doldurulması anlamına gelmez.
Bir problem varsa hesabı motorcu kesmemeli.. Gitsin kafasındaki kameralarla suç duyurusunda bulunsun.
Ha adalet olmadığı yerde hesabı ben keserim mantalitesi varsa, hesabı keserken yakalanırsa o kişi, ağlamayacak o zaman..
Motorcu kim ki hesabı kesiyor? Hangi title ile?
Adalet çalışmıyor diyorsan, binme madem motora..
Motora binmek istiyor ama daha iyi bir trafik istiyorsan o zaman başka ülkeye git ne bileyim.. Ama hesabı kesecek kurum varken, aynı hesabı kesmeye kalkanların kanundaki ismi yasadışı örgüt üyesidir.

Madem bu örnekleri veriyorsun, o motorcular gitsin dip basık şayincilerin, yolun ortasında sıfır çizen bmw cilerin aynalarını kırsın o zaman.. Madem faydalı bir şey yapıldığına inanıyorsun? O tiplerden bizler de sıkıldık..
Günahı olmayan insanları da taciz ediyorlar ya da mallarına zarar veriyorlar.. Hadi onu da anladık, öyle bir erkeklik yapıyor, o zaman kaçma delikanlı gibi.. Bu şerefsizliği nasıl sindiriyorlar içlerine?

Motorcular elbombası gibi gezen haydutlardır.
Korku imparatorluğu kurma eğilimindeler.. Amerikadaki motosiklet çeteleri gibiler, tek fark Türkiyedekiler tek kişilik çete.

Motorun üzerinde iken ben istediğimi yaparım, dans ederim, dalga geçerim, kafamdaki kaska, arkamdaki monta elimdeki eldivene güvenip istediğim kişinin anası bacısı hakkında konuşurum, kimse benim önüme çıkamaz, çıktığı an aynalarını kırarım mantığı devam ederse;
Bu düşüncede olan toy artisler için cadı avı başlatması yakındır insanların, çok fazla bilenmeye başlanıldı çünkü..

TolgaUs
26-06-2017, 12:32
dostum doğru söyle videodaki motorlu senmisin?

Hayatımda motosiklet sürmedim. Sadece artçı olarak birçok defa bindim motora.

Arkadaşım.. Sen de alındığına göre, motosiklet sürücüsü değil, motorcusun..

Bu benim düşüncelerimdir, aynı zamanda çevreye yayılan algı budur..
Bahsettiğin tipte otomobillerin olması, "motorcu" sıfatının altını "haklı" gerekçelerle doldurulması anlamına gelmez.
Bir problem varsa hesabı motorcu kesmemeli.. Gitsin kafasındaki kameralarla suç duyurusunda bulunsun.
Ha adalet olmadığı yerde hesabı ben keserim mantalitesi varsa, hesabı keserken yakalanırsa o kişi, ağlamayacak o zaman..
Motorcu kim ki hesabı kesiyor? Hangi title ile?
Adalet çalışmıyor diyorsan, binme madem motora..
Motora binmek istiyor ama daha iyi bir trafik istiyorsan o zaman başka ülkeye git ne bileyim.. Ama hesabı kesecek kurum varken, aynı hesabı kesmeye kalkanların kanundaki ismi yasadışı örgüt üyesidir.

Madem bu örnekleri veriyorsun, o motorcular gitsin dip basık şayincilerin, yolun ortasında sıfır çizen bmw cilerin aynalarını kırsın o zaman.. Madem faydalı bir şey yapıldığına inanıyorsun? O tiplerden bizler de sıkıldık..
Günahı olmayan insanları da taciz ediyorlar ya da mallarına zarar veriyorlar.. Hadi onu da anladık, öyle bir erkeklik yapıyor, o zaman kaçma delikanlı gibi.. Bu şerefsizliği nasıl sindiriyorlar içlerine?

Motorcular elbombası gibi gezen haydutlardır.
Korku imparatorluğu kurma eğilimindeler.. Amerikadaki motosiklet çeteleri gibiler, tek fark Türkiyedekiler tek kişilik çete.

Motorun üzerinde iken ben istediğimi yaparım, dans ederim, dalga geçerim, kafamdaki kaska, arkamdaki monta elimdeki eldivene güvenip istediğim kişinin anası bacısı hakkında konuşurum, kimse benim önüme çıkamaz, çıktığı an aynalarını kırarım mantığı devam ederse;
Bu düşüncede olan toy artisler için cadı avı başlatması yakındır insanların, çok fazla bilenmeye başlanıldı çünkü..

Evet cezayı kesmesi gereken bir kurum var oda EGM trafik şube.
Gel gelelim EGM
- Ihbar (https://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx) burdan olsun whatsapp hattından olsun bir çok defa videolu şikayette bulunduk.
Çıkan sonuç trafik polisleri olayı görmediği için işlem yapamıyoruz.
üstü kapalı olarak Diyorlar ki siz okadar profesyonel montaj işi yapıyorsunuz ki suçluymuş gibi gösteriyorsunuz size güvenmiyoruz.

Şile otoyolunda olsun E5 karayolun da olsun sizler neden hafriyat kamyonlarına sövüyorsunuz ozaman ?
Bizim canımızı o hafriyat kamyonları köprülerde rüzgardan koruyarak bir çok defa hayatımızı kurtardı.
Madem her büyük cismin küçük cismi ezmeye hakkı var, Üzerinize süren sizi şıkıştıran harfiyat kamyonlarına ses çıkarmayın.

Neden motorcu kaza yapsa %51 olanakla sakat kalma , ölme riski olduğunu görmek istemiyorsunuz ısrarla ?
Trafikte hırs yaparsın kırarsın motorcunun üzerine sakat kalırsa ölene kadar sen bakmak zorundasın o adama.
Ölürse ulan hırs yaptık iyi b*k yedik adamı öldürdük diyip hiçmi vicdan sızlamayacak.

Yukardaki arkadaş ne trafiği yavaşlatıyor nede trafiği tehlikeye sokuyor. Takip mesafesini koruyarak ilerliyor.
Hmm dans ediyor üstüne kırmalıyım düşüncesi nerden geliyor ilginç doğrusu..

Not: Hiç bir cümlemin kaba üslüp içermemesine dikkat ederek 3 4 defa okudum.
Varsa gözümden kaçan biryer kusura bakmayın.

Quantum
26-06-2017, 13:17
Cümle cümle cevaplayayım mı..

---------

....üstü kapalı olarak Diyorlar ki siz okadar profesyonel montaj işi yapıyorsunuz ki suçluymuş gibi gösteriyorsunuz size güvenmiyoruz....

Az önce de söyledim.. İnsanların gözündeki algınız bu şekilde ve bu kötülüğü bizzat kendiniz yaptınız kendinize, birbirinize..

Şile otoyolunda olsun E5 karayolun da olsun sizler neden hafriyat kamyonlarına sövüyorsunuz ozaman?
Bizim canımızı o hafriyat kamyonları köprülerde rüzgardan koruyarak bir çok defa hayatımızı kurtardı.
Madem her büyük cismin küçük cismi ezmeye hakkı var, Üzerinize süren sizi şıkıştıran harfiyat kamyonlarına ses çıkarmayın.

Sövüyoruz evet.. Ancak bişey kaçırıyorsunuz..
Bizim sövme sebebimiz büyük olduğu için değil.. Haydut gibi trafikte ilerlediği için..
Aynı "motorcular" gibi..
Motosiklet kullancılarını tenzih ediyorum yine, motorcuların alayı hayduttur gözümde..
Şehirler arası yollarda sevkiyat yapan kamyon ve tırlara sövmüyoruz mesela..
Neden? Çünkü bir çoğu saygı gösteriyorlar akabinde de saygı görüyorlar..

Ama şehirler arası yolda, hız sınırı 120km/h olan bir yolda herhangi bir şeritte ilerlerken bana silme geçen bir "motorcu" olursa, iliklerinde hissetme derecesinde söverim.
Gördüğün üzere sövme kriterleri arasında büyüklük yok, zihniyeti pis, saygısız ve ego yüklenmiş insanlar var.. Bindiği araç ne olursa olsun bu tipte olanların alayına sövüyorum ben..

Neden motorcu kaza yapsa %51 olanakla sakat kalma , ölme riski olduğunu görmek istemiyorsunuz ısrarla ?

O zaman dans etmesinler trafikte.. Video çekeceğim diye şaklabanlık yapmasınlar.. Önündeki dolu şeride kafayı uzatmasın.. Öyle palyaçolar kendini düşünmüyorsan ben mi düşüneceğim onun güvenliğini? Devamlı ölme riski vsvs diyorsunuz da; önce bu cümlenin önemini kendiniz algılayın..
Ölme riski derler, 300TL lik kask takarlar..
Ölme riski derler, adamın cebinde silah var mı yok mu bilmeden araçlara zarar verirler..

Ölme riski olduğu için mi ayna kırdıktan sonra kaçıyorlar.. O riski alıyorlar demek ki o aynayı kırarken.. Öyle ya..
Peki öyle bir risk alıyorsan kendi hayatınla ilgili, "ölme riskimiz var" zırvasını neden kullanırlar devamlı? Geçin bu işleri..

Trafikte hırs yaparsın kırarsın motorcunun üzerine sakat kalırsa ölene kadar sen bakmak zorundasın o adama.

Yok öyle bişey.. Ne kanuni olarak ne de herhangi bir yaptırım olarak..

Ölürse ulan hırs yaptık iyi b*k yedik adamı öldürdük diyip hiçmi vicdan sızlamayacak.

Aynayı kırdıktan sonra sizlerin vicdanı ne kadar sızlarsa benim de o kadar sızlar emin ol.. Tekrar ediyorum ki, kişi kendini düşünmezse ben onu hiç düşünmem..

Yukardaki arkadaş ne trafiği yavaşlatıyor nede trafiği tehlikeye sokuyor. Takip mesafesini koruyarak ilerliyor.
Hmm dans ediyor üstüne kırmalıyım düşüncesi nerden geliyor ilginç doğrusu..

"Dans ediyor üzerine kırayım diye düşünüyor" demedim ki, o kısmı bir daha okuyun..

Demişim ki;
"Adam önce motora yol veriyor geçip gitsin diye, adam şeritte sabit hızda devam ediyor dans ediyor falan filan, carvelle nin şoförü motorcunun keyfini mi bekleyecek yahu? Motor kullananlar araç şoförlerinden daha uyanık, daha kaçar gibi, daha tetikte kullanması gerekmiyor mu bu motoru."
Yani adam şeridinde bekliyor bir süre, muhtemelen aynasından bakıyor geliyor mu diye,
Bakıyor arkada motorcunun teki önü boş, ilerlemiyor, motorunun önünde dans ediyor, o da solundaki şeride geçiyor..
Motorcunun önüne kırmıyor..
Ama motorcu bunu yediremiyor, (Bunu derken? Neyi? Şeridinin dolmasını.. :) ) olmayacak bir yere motorun kafasını sokuyor.. Kendi kendini sıkıştırttıracak aklınca.. Uyanık..

Ben 20li yaşlarımın başlarında ZZR1100, GSX-R zamanlarında kullanıyordum motoru.. Sabahtan İzmir İstanbul yapardım, aynı gün içinde geri dönerdim İzmir'e.. İlkokula yeni başladığın yıllarda yani.. (Çok olmuş yahu.. Yaşlanmışız.. )
O yüzden sana tavsiyem şudur ki, motorcu olmaktan kurtul ve motosiklet kültürü olan, bir motosiklet kullanıcısı ol.. O başka bir bakış açısı.. Motorsikleti bir taşıt olarak görmekten çok yaşam biçimi olarak algılama durumu.. Çok derin konular ama.. O derinliğe in derim..

Neye benziyor biliyor musun.. Şehirler arasında sevkiyat yapan tır şoförleri vardır.. 2 satır sohbet ettiğinde "yahu senin gibi bir adamın ne işi var bu meslekte" dersin.. Kültür, bilgi, yorumlar, derinliğine indikçe hayran olursun o amcalara.. O kadar çok var ki bu tipte olan tır şoförü.. Kamyoncu deyip geçiyoruz hata ediyoruz aslında..
Şimdi bi tarafta o kalitede o kültürde tırcı olan bir adam, diğer tarafta şehir içinde fink atan milletin anasını ağlatan harfiyat kamyon şoförleri..

Eğer sen de kendini "motorcu" olarak tanımlayan kişilerdensen,
Sizler o harfiyat kamyon şoförlerinin zihniyetinde, saygısızlığında olan ama kamyon yerine motora binen kullanıcılarsınız, kusura bakma..

Gelişimini yanlış yönde ilerletiyorsun.. Bakış açına bir göz atmanı tavsiye ederim

PiscocuK
26-06-2017, 14:17
Motorla istanbul trafiginde 30 dakikaya davet eden ve aynayi kirmayi hak olarak goren arkadaslar arac tartismalarinda da ayna kirmaya davet ediyorum. Aynayi kir ve oldugun yerde kal ozaman ak got kara got ortaya cikar

TolgaUs
26-06-2017, 15:00
Hmm.. 7 yıllık aktif olarak 4 tekerlek kullanma deneyimine sahibim. Bu zaman zarfında yaklaşık olarak 150 160bin km çok rahat devirmişimdir.
Allaha şükürler olsun ki trafikte hiç kimse ile 2 li münakaşaya girmedim. Ki girecek bir harekette de bulunmadığımı düşünüyorum.
Ayna kırma psikolojisine giren motorcu sadece canına bilerek kast edildiği için sinir harbinde yaptığı harekettir.
Haksız olduğunu düşünüyorsanız savcılığa ilgili video yu internet üzerinden suç duyurusu başlatabilirsiniz.
Ki ayna kıran motorcuların %70 i haklı olarak kırıyor. %30 uda klavyenizden çıkacak bir şikayet metniyle cezalandırılabilir.
Bence boş birşey için tartışılıyor :)

Yiğit G.
26-06-2017, 15:08
abi motor kullanmayan adam veya motorcu kardeşi abisi vs olmayan boş boş konuşmasın allasen.Atıp tutuyorsunuz 2 gündür.Motorsikleti olmayan adam anlamayamaz neler yaşandıgını trafikte.Ayna da kırar , otomobil şöförünün g*tünede sokar o aynayı.Bu video da gördüklerinizden bahsetmiyorum haklı haksız o ayrı.. Bunlar trafikte yaşananlardan sonra dolup taşmanın sebebidir.O ayna kıran adam belki hayatında karıncayı incitmemiştir.Ama %90 ı öküzlerle dolu toplumumuzda doğal olarak trafikte %90 öküzlerle dolu.Otomobilcininde haklı oldugu yer var motorsikletlininde tek fark otomobilci haklı oldugunda arabasında çizik oluyor motorcu haklı oldugunda ölüyor.Bunu anlamak lazım önce

Yiğit G.
26-06-2017, 15:46
edit yok.. Eklemeyi unuttum "her motorcudan" bahsetmiyoruz tabi.. 2 sayfa önce bu alttaki videodaki motorcuya saydım sövdüm... Bunun da yaptıgı adilik , orada arada kalıp yapışsa bariyere %100 kendi hatası.. Bunun gibilerden de bol var trafikte bunu ekleyelim .. %100 haksız motorcu

https://www.youtube.com/watch?v=NecXXow2Kuc

Dayı
26-06-2017, 17:59
Motorcu veya motorsiklet kullanıcısı terimler farketmez maalesef toplumumuz da hak aramak kavramı ile zorbalık-kabadayılık kavramı birbirine karıştı. Esas önemli olan belki de bu nokta. Bir zamanlar hak mahkemeler de aranıyordu. Şimdi herkes hakkını kendi arıyor.
Diyelim ki doğru, o zaman 3-5 sayfa once ki aynasını kıran adama çarpan taksiciyi kimse suçlamasın çünkü taksici hakkını arıyordu. Özellikle motor kullanan kardeşlerime diyorum aynayı kırmak haksa aynanı kırana çarpmak da hak. Haaa diyeceksiniz ki birinde zarar mala birinde insan hayatı. O zaman şöyle düşünelim aynası kırılan kişi korkudan heyecandan aracın kontrolünü kaybetti ve çarptı.
Sözün kısası madem kafanda kamera taşıyorsun gidip görüntüyle şikayetçi olacaksın, gerekirse karakolu atlayıp direk savcıya çıkacaksın, yok cezayı ben ayna kırarak veririm diyorsan, adam çarpınca da öyleydi böyleyi demeyeceksin.

Not; aynayı kıranı da çarpan da tasvip etmiyorum.

Dynatech
26-06-2017, 18:13
edit yok.. Eklemeyi unuttum "her motorcudan" bahsetmiyoruz tabi.. 2 sayfa önce bu alttaki videodaki motorcuya saydım sövdüm... Bunun da yaptıgı adilik , orada arada kalıp yapışsa bariyere %100 kendi hatası.. Bunun gibilerden de bol var trafikte bunu ekleyelim .. %100 haksız motorcu

https://www.youtube.com/watch?v=NecXXow2Kuc

Bu arkadaşla sol seritte elleri birakip dans eden arkadaş arasinda bir fark yok. 2 si de bosuna aksiyon yaratiyor. Frene dokunup biraksa hicbir sikinti olmayacak, araya girmeye zorlama *** mu var? Ama kafada kamera var ve aksiyon ariyorlar.
Ayrica da son videodaki bir de isyan ediyor ben bunun üstündeyim diye. Bu daha da komik. Motor kullaniyorsan zaten direk riski alarak basliyorsun gune. Kimse sana zorla kullandirmiyor. Bunun bedelini baskasina odemetemezsin. Motor üstünde olduğunun bilincinde olmayan insanlar ve bu macera arayan arkadaşlar bunlarin kaynağı. Arabanin panelinde cizik olacak sen öleceksin, aradaki fark bu ama anlamak istemiyor bu videolardaki arkadaslar. Kolumda ve bilegimde 6 tane platin var istanbul da yasadigim motorsiklet kazasindan dolayi. Adam bana kafadan carpti hemde kendi seridimde. Araba kullaniyor olsaydim sadece tampon camurluk panel vs giderdi. Hakli olmak birseyi degistirmiyor yani, hiçbirşey insan hayatindan kiymetli degil. Birakin gecsin önünüze birsey kaybetmezsin. Hakliysan korna çal, kufur et vs. Araya girip zorlama! Karsi tarafda zorlarsa ceset torbasında bir araya getirirler insanin bedenini....

AdemAr
27-06-2017, 00:09
Ben de ayna kıranları tasvip etmezdim ta ki burada ki insanların yorumlarını okuyana kadar.. Kırmakla iyi yapıyorlar en azından yaptırırken ne işe yaradığını da sorar öğrenir..
Yazılanları gülerek okuyorum sürekli roll'e giden , egzost takan, hiç birşey yapmamışsa araç kullanırken telefonuna bakan adamlar gelmiş yok şöyle kural böyle bilmem ne :D

mert_can 41
27-06-2017, 00:57
Bu konu çok gereksiz uzadı yeni yetme youtuber hevesli motorcular yüzünden arabacılarla kutuplaşma oldu. Arkadaş bir kişiye siniriniz derdiniz varsa adama açtırıp camı söylersiniz ayna kırıp kaçmak nedir zile basıp kaçan çocuklar gibi eğer bu mantıkla arabacılar da yürürse hata yapan motora vurmak lazım böyle bir şey olabilirmi.

Geçen bu arkadaşın taksicinin aynasını kırma videosunu paylaşmıştım şimdide 8.25 te yapmış şimdi bu mercedesin ne günahı var yol vermek zorundamı kaldı ki araba gemi gibi nereye sığdırıcak

https://www.youtube.com/watch?v=GL4ZXPAfZIs

gokhankenar
27-06-2017, 08:15
Ah şu aynaları kırdıktan sonra kaçmıyorlar mı. G.tün yiyorsa kaçma kırdıktan sonra ama nerde o yürek

M U R A T
27-06-2017, 09:55
birisi şu gopro yu şunların götüne soksun artık lütfen

Faruk'S
27-06-2017, 10:21
Bir şey merak ediyorum. Bu 206₺ bedeli olan tehlikeli araç kullanmak, tehlikeli şerit değiştirmek diye kestikleri ceza motorlar için geçerli değil mi? Yoksa 4 teker felan mı şart

AşkınS.
27-06-2017, 11:50
Videoyu yeni izledim,içimin yağları eridi :D taksiciye ve konu sahibine çok teşekkür ederim bu anı bize yaşattıkları için :D

jeffy
27-06-2017, 15:45
Ah şu aynaları kırdıktan sonra kaçmıyorlar mı. G.tün yiyorsa kaçma kırdıktan sonra ama nerde o yürek
HAahahah bi önceki sayfada sanırım videoda minibüsün aynasını kırdıktan sonraki kaçış efsane :) hani yakalansa biliyorki şiringayla kan alacaklar nerden kaçacağını şaşırıyor :) delikanlılık böyle bişey işte :)

.::EmrE::.
27-06-2017, 15:50
Taksiciyi destekleyenler nasıl bir kafa yaşıyor anlamadım. Ayna da kırsa adamın hayatına kast ediliyor o zaman kavgada herkes silah taşısın birşey yapana sıkalım aynı zihniyet. Gerçekten toplum olarak bitmişiz.

27-06-2017, 15:52
Yokuşta, tek arabalık dar bir sokakta 20 km max hızla gidilebilecek bir yerde taksinin arkamdan korna/selektör kombosu yapması sonucu kavga cıktı. Nereye gideceğim diye sorunca adam dayanamdı sopayla falan indi. Arkadaş tuttu adamı ayrıldık giderken arkamda küfür etti. Elimde olsa aynasını da kırardım, arkasından ateş de açardım. Aynı tepkiyi, veya benzer bir durumu motorcunun yaşamadığını nerden biliyorsunuz?

Rec.O
27-06-2017, 16:42
tarafsız olarak konusuyorum yanlıslıkla bi anlık dalgınlıkla bişey yapsam tutsa arabamın aynasını kırsa, iner o aynayı ona sokarım. Açık ve net. Ha olur hepimiz dalgın olabiliyoruz, derki ne yaptığını zannediyoırsun yol benim hakkım vs. Gerektiği yerde kusura bakma demesinide biliriz. Ben hepsi için söylemiyorum ama motorcuların bi cogunluğu o kamerayı taktından sonra bi özgüven patlaması geliyor.

Rec.O
27-06-2017, 16:46
bu arada benimde motorum oldu yaklaşık 6 -7 sene önce ama biz böyle birşey yapmadık.

AşkınS.
27-06-2017, 18:22
Taksiciyi destekleyenler nasıl bir kafa yaşıyor anlamadım. Ayna da kırsa adamın hayatına kast ediliyor o zaman kavgada herkes silah taşısın birşey yapana sıkalım aynı zihniyet. Gerçekten toplum olarak bitmişiz.
Bence sizin kafa değişik. Adam geçecek geçerken de aynayı vurup kıracak? Velevki oldu trafikte taksicinin bilmeyerek bi hatası,sürdürmek mi lazım? Sen istediğin gibi davranacaksın,aralardan geçip makas atacaksın,kafana kamera takıp millete artistlik yapacaksın,o da ayna kırıp sağda solda forumlarda sitelerde bunu marifetmiş gibi anlatacaksın,taktik vereceksin.. sonra taksici suçlu... yok öyle bi dünya,efendi gibi binene lafım yok.

fthdrn
27-06-2017, 20:41

kavgada biri sizi yaralayıp hemen ortadan kaybolma durumu varsa topuğuna sıkıp yavaşlatabilirsin :D

MiaMi
27-06-2017, 20:46
dk 19:40 lan ne milletiz ya

https://www.youtube.com/watch?v=M5FHvTX93W8
Sıfır Bir - "Bir Zamanlar Adana'da" 2. Sezon 4. Bolum - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=M5FHvTX93W8)

İzzet Göçmen
27-06-2017, 20:58
Arabada kullandım motor halen kullanıyorum,Araba kullanırken bir motorcuyu bisikletliyi sıkıstırmadım sıkıstıranın üstüne sürdüm taciz ettim gerekirse korudum onca sene bir kazam olmadı düz yolda giderken saga sinyal verip,bi anda sola kıran adama vurdum kendi yolumda solda gidiyorum tır sandı kendini öküz,uctum 10 gün raporlu kaldım motorumda 3 bin tl hasar var ve hala serviste dedigi laf, görmedim aynasını sokmazmısın bi tarafına adam aramadı sormadı dahi,sikayetci olmadım insanlıktan güvelik kamerasi kurtardı kask kamerasi aldım bendemi sucluyum simdi ? Elektro sokum vardı kullanmıyordum onuda tasımaya baslıcam,o yetmezse silahımı tasıcam adam bana vurucak ben kalkıcammı kalmamıcammı belli degil, adamı oyarlar o an geldimi bir allahın kulu sonunu düsünmezz motorla araba durma mesafesi aynımı riski aynımı tasa bakıyor gittin öyle görmedim özür dilerimle geri gelmiyor,ilk önce insan olmalıyız

İzzet Göçmen
27-06-2017, 21:14
https://www.youtube.com/watch?v=xjeO_zwOhag&list=PLmNPF9XmbQzIxHwhnP8moQmnVdoY4sJwA&index=10

gayet acıklayıcı sanırım binlerce video var böyle kenardan gecemionmu git ordan gec diyor birde

İzzet Göçmen
27-06-2017, 21:15
https://youtu.be/xjeO_zwOhag?list=PLmNPF9XmbQzIxHwhnP8moQmnVdoY4sJw A

01ayk01
27-06-2017, 21:39
Neyseki bu ayna kiran totoslardan Adana'da yok. Bi delikanlilik yaptigini zannedip aynayi kiraar kirk avratlik yapip durumu duzeltmezler.

Quantum
27-06-2017, 23:06
Bu ayna kıran ya da kırılmasını doğru bulan genç arkadaşlara bir sorum var. Daha önceki yazdığım postlarda da sormuştum yine sorayım.

Madem motorcu bir efelik delikanlılık yapıyor, hesabı kendisi kesiyor ve aynayı kırıyor,
Neden kaçıyor doğru bir şey ise bu eylem?

Madem sizin nazarınızda otomobil şoförü hatalı, aracının önünü kesin indirin aşağı, siz de kaskınızı eldivenlerinizi çıkarın hesaplaşın?
Olmuyor mu öyle. İlla cezalandıracaksanız adamı? Faturayı kesip kaşenizi adamın çenesinin ortasına koyun? Olmuyor mu öyle faturayı kesme olayı. Yemiyor mu diyeyim ya da?
Bu işin Raconu aynayı kırıp hızlıca olay yerinden uzaklaşmak mıdır?
Hani "debelensin dursun şimdi" hesabı.
Gerçi biz ona "kaçmak" diyoruz. Delikanlı adamsan neden kaçıyorsun. Durmaya yüreğin yetmiyorsa aynayı neden kırıyorsun. Bir sürü sorular, sorular.
Adamın aynasını kırıyor, toton motorunu sağa çekip durmaya yetmiyor ve kaçıyorsan, etek giy gez daha iyi.
Erkek olmak önünde pipin olması demek değildir.

STP
27-06-2017, 23:43
Ne konu be :) yazicam siliyorum.neyse

AdemAr
28-06-2017, 00:20
Bu ayna kıran ya da kırılmasını doğru bulan genç arkadaşlara bir sorum var. Daha önceki yazdığım postlarda da sormuştum yine sorayım.

Madem motorcu bir efelik delikanlılık yapıyor, hesabı kendisi kesiyor ve aynayı kırıyor,

Madem sizin nazarınızda otomobil şoförü hatalı, aracının önünü kesin indirin aşağı, siz de kaskınızı eldivenlerinizi çıkarın hesaplaşın?
Olmuyor mu öyle. İlla cezalandıracaksanız adamı? Faturayı kesip kaşenizi adamın çenesinin ortasına koyun? Olmuyor mu öyle faturayı kesme olayı. Yemiyor mu diyeyim ya da?
Gerçi biz ona "kaçmak" diyoruz. Delikanlı adamsan neden kaçıyorsun. Durmaya yüreğin yetmiyorsa aynayı neden kırıyorsun. Bir sürü sorular, sorular.
Adamın aynasını kırıyor, toton motorunu sağa çekip durmaya yetmiyor ve kaçıyorsan, etek giy gez daha iyi.

Siz trafikte hiç mi kamyoncu , taksici , otobüscü , minübüscü vs. Önünüze kırdığında arabanın içinde küfür etmediniz ve ya el kol yapmadınız ? Siz neden önüne kırıp suratına karşı etmiyorsunuz ?

ozaninho
28-06-2017, 01:07
Bu forumdaki ilk mesajim ve buyuk ihtimalle de son mesajim olacak, insanliktan nasibini almamis yorumlar okudum az once. Aynasini kirdiysa bu MADDI bir zarardirve parayla telafi edilebilir. Motorcu tamamen hatalidir ve cezalandirilmalidir. Taksici ise 20 liralik ayna icin bir insanin canina KAST etmistir. O motorcu olebilirdi beyler otesi yok bunun. Tamamen safi cahillik su hareket. Ustunden gecseymis yazan cahiller var bir de. Manyak misiniz? Kolay mi insanin canini almak? hele ki bir ayna icin. Gider plakasini verirsin polise ya da takip edersin durdurursun kavgani edersin ama seyir halindeyken ustune kirmak nedir otobanda. Taksici kesinlikle kasten adam oldurmeye tesebbusten yargilanmalidir. Umarim cezasini en yakin zamanda bulur. Motorcunun yaptigi da yuzde yuz hatalidir ve cok ayri cahilliktir ona hicbirsey demiyorum zaten. Ne ceza gerekiyorsa verilmelidir, daha sonra boyle hareketlerin yapilmasini engelleyecek yaptirim uygulanmalidir.
Ama su forumdaki tepkiler gercekten rezillik. Bu mantalitedeki insanlarin varligini gordukce sansa yasadigimizi hatirliyorum tekrar.

ozaninho
28-06-2017, 01:11
Ayrica taksici hatali motorcu hatali demiyorum, ikisi de cok hatali. Ama taksici katil gozumde, motorcu ise trafik magandasi. Taksiciyi destekleyenler de su hareketten sonra lutfen ben saglikliyim vs demesin piskologa gitsin. Ciddi bir tedavi gormeniz lazim.

Quantum
28-06-2017, 01:23
Siz trafikte hiç mi kamyoncu , taksici , otobüscü , minübüscü vs. Önünüze kırdığında arabanın içinde küfür etmediniz ve ya el kol yapmadınız ? Siz neden önüne kırıp suratına karşı etmiyorsunuz ?

Motorcular küfür küfür ediyor tukaka demiyorum ki.
Neden adamın malına zarar verdikten sonra kaçıyorlar diyorum.
Laf ebeliği yapmayın gayet açık ve anlaşılır kurduğum cümleler.
Konuyu bana da getirebilirsin sorun yok?
Benim çoook el frenini çekip inmişliğim var. Adamın malına zarar verip kaçmadım hiç bir zaman.
Motor kullanırken de kızdım bağırdım küfürleştim ama böyle ayna kırıp kaçmak gibi bir kahpelik hiç bir zaman yapmadım.

ErkanCanS
28-06-2017, 01:51

Motorcular küfür küfür ediyor tukaka demiyorum ki.
Neden adamın malına zarar verdikten sonra kaçıyorlar diyorum.
Laf ebeliği yapmayın gayet açık ve anlaşılır kurduğum cümleler.
Konuyu bana da getirebilirsin sorun yok?
Benim çoook el frenini çekip inmişliğim var. Adamın malına zarar verip kaçmadım hiç bir zaman.
Motor kullanırken de kızdım bağırdım küfürleştim ama böyle ayna kırıp kaçmak gibi bir kahpelik hiç bir zaman yapmadım.

Kimse üstüne alınmamış , ben niye alındım çünkü 2 kere taksi 1 kere minibüsçü kahpeliğine uğradım. Ülkemizde kimlerin taksici , minibüsçü , tırcı olduğu ***** neyse. Hani sen adamı motosikletle durduracaksın eşit şartlarda kapışacaksınız ya ... Keşke öyle olsa. Sen tek inersin , arabadan 3 kişi inerler. Sen tek inersin oda tek iner ama elinde ya sopa olur yada bıçak. Araçtan iner bir güzel dayılanır şovunu yapar , ilk o saldırır sağı solu kırılınca ambulansın içinden şikayetçiyiiiiiiiim diye bağırır.

Bir motosiklet sürücüsünün bir ticari taksiyi durdurması imkansıza yakın zaten. He adama maddi zarar verdin sonrada çektin kenara gel dedin. Kaskı çıkardın kafa göz dalacaksınız. 1 tane delikanlı taksi sürücüsü yok eli boş çıksın o arabadan. En sevdikleri şey boş adama sopayla vurmak hatta bunun için fırsat kollarlar. Ama sen ellerin boşken o sopayı, bıçağı görünce makinayı çıkarsan ya arabayı bırakıp kaçar -hani ekmek teknesi edebiyatı varya ( tecrübeyle sabit) , yada o ağzından salya saçarak sana koşan lavuk bir anda süt dökmüş kedi olup çaktırmadan 155 imdata sığınır :) Bu arada tek başına taksiciyle kavga ederken 1vs1 ( tabi onda banko sopa var ) , etraftaki taksicilerde ceylan yavrusu görmüş sırtlan edasında sağa çekip sana saldırır.

Ben bu tecrübeleri otomobille yaşadım hiç motosiklet sürmedim. Motosiklete bayılıyorum ama üstüne çıkmayı düşünmüyorum. Kesinlikle ya hastane ya mapushane durumu..

PiscocuK
28-06-2017, 10:20
Aktif motor kullanan arkadaşların araba içindeyken ayna kırma olayına denk gelmesini yürekten istiyorum.Bakalım ozaman da bukadar sakin ve sağ duyulu olacaklarmı
sakın ola kimse ben motoru kolluyorum aynama bakıyorum demesin

ayrıca dikkat ettiyseniz burada bir çok kişi hem motor hem araba kullanıyor
burada genel motorcu şikayeti youtuber olma çabasında olanlar kuryeler kebapçılar.Kimse günlük motor kullanıcılarını eleştirmiyor çünkü o adamlar yani siz nasıl kullanmanız gerektiğini biliyorsunuz tüm ekipmanlarınız yazın ortasında bile üzerinizde.
Benimde başıma geldi tuzlada ışıklardan harekete geçtim adam pat dedi marketin önünden yola atladı.Ben direk motorun üzerinden atladım 2 tur yuvarlandım kalktım ama kalkınca adamı dövmedim.ilk ve tek kazam o oldu motorda Allah beterinden korusun dedim.Yine söylüyorum ayna kırmak çözüm değil.
kaçıyorum sanırsınız kaçamazsınız biryerde sıkışırsınız kaskı lazımlık yaparlar gtünüze

son olarak ister motor ister araba kullanın istanbul'un öküzü de eşkiyasıda hata yapanıda bitmez.Trafiğe çıkıyorsanız sinirlerinizi evde bırakacaksınız gerekiyorsa adam suçluysa siz elinizi kaldırıp gülerek küfür edeceksiniz :D

28-06-2017, 12:02

Adamı dövdükten sonra hastaneye götürecek misiniz? Orada bırakıp yola devam mı edeceksiniz yoksa? Kaçmadım adamı dövdüm bıraktım, bindim arabama/motoruma devam ettim. Ne farkı kaldı ha ayna kırmısım ha adamı dövüp basıp gitmişim.. Herşeyi kavga ile çözmeye çalışan, birbirini yaralama ile hesaplaşan bir toplumuz. Adam suçlu ve benden güçlü ise ne olacak onu da söylesenize :)

28-06-2017, 12:14
Bu forumdaki ilk mesajim ve buyuk ihtimalle de son mesajim olacak, insanliktan nasibini almamis yorumlar okudum az once. Aynasini kirdiysa bu MADDI bir zarardirve parayla telafi edilebilir. Motorcu tamamen hatalidir ve cezalandirilmalidir. Taksici ise 20 liralik ayna icin bir insanin canina KAST etmistir. O motorcu olebilirdi beyler otesi yok bunun. Tamamen safi cahillik su hareket. Ustunden gecseymis yazan cahiller var bir de. Manyak misiniz? Kolay mi insanin canini almak? hele ki bir ayna icin. Gider plakasini verirsin polise ya da takip edersin durdurursun kavgani edersin ama seyir halindeyken ustune kirmak nedir otobanda. Taksici kesinlikle kasten adam oldurmeye tesebbusten yargilanmalidir. Umarim cezasini en yakin zamanda bulur. Motorcunun yaptigi da yuzde yuz hatalidir ve cok ayri cahilliktir ona hicbirsey demiyorum zaten. Ne ceza gerekiyorsa verilmelidir, daha sonra boyle hareketlerin yapilmasini engelleyecek yaptirim uygulanmalidir.
Ama su forumdaki tepkiler gercekten rezillik. Bu mantalitedeki insanlarin varligini gordukce sansa yasadigimizi hatirliyorum tekrar.

Ne kadar güzel bir tespit olmuş.. Hala adam yaralamayı / üstünden geçmeyi, cana kast etmeyi "delikanlılık" sananlar var.

Quantum
28-06-2017, 14:10
Yapmayın yapmayın..
Yapıp, sonunda kaçacağınız işler yapmayın.. Bu arada kaçmayı gururunuza nasıl yediriyorsunuz? Normal birşey ise bu ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Sonunda kaçmayacağınız şeyler yapın, ya da yapmayın.. Yaptığınız herşeyin arkasında durun.. Delikanlılık derken bundan bahsediyorum ben.. Israrla anlamak istemeyen, anlamamazlıktan gelen, laf ebeliği yapan arkadaşların kendi sorunudur, benim burada neden bahsettiğimi herkes o kadar güzel anlıyor ki..

Ayna kırmayı, başkalarının malına zarar vermeyi, akabinde de totosuna güvenmediği için kaçanları, bu eylem zincirini savunmayın..

Videodaki gibi saiko birisi denk gelir, etki tepki doğurur, canınızdan olursunuz.
Ya da kaçarken adam belinden çeker silahı sıkar, ölürsünüz.. Kaçarken önünüze bir araba çıkar trafikte, sıkışırsınız, arkanızdan aynasını kırdığınız adam gelir döver sizi bir güzel elinde haydarla, olan size olur.. Yapmayın bunu..

Adamın tipine bakmadan, arabada kaç kişi var etmeden çat çut girişiyorsunuz arabalara.. Böyle yaparak insanları kendinize bileyleyip sonra "trafikteki sürücüler bize saygı göstermiyor" diye mıkırdanıyorsunuz..
Yolda kaza falan yapan motorcular gördüklerinde çoğu insanın umrunda olmuyorsunuz acımıyorlar.. "Hamama giren terler, müstehak bunlara" deyip geçiyorlar yanınızdan farkında mısınız bunun..
Ne acı bir duruma getirmişsiniz kendinizi.. Nefret ettirmişsiniz kendinizden herkesi..

Bu etiketi kendi üzerinize yapıştıran kendinizsiniz..

İki teker üzerinde hayatım riskli diyorsunuz ağzınıza sakız olmuş bu laf ama kendi hayatınızı hiçe sayan hareketler yapıyorsunuz..
Siz kendinizi korumuyorken, başkalarının sizin hayatınızı korumasını bekliyorsunuz.. Bu ne yaman çelişki böyle.. Öyle bir şey yok.. Sen kendini düşünmezsen benim hiiç umrumda değilsin mesela..

Yapmayın.. Yapıyorsanız da sonuçları konusunda şikayet etmeyin..
Son yazımdır,
Sevgiler.

wolrath
28-06-2017, 15:58
burada motorcuların kullanımını elestırenler; yan sayfada ınstagramda kankasının 200+ hızlarda makasını begenıyorlar, tey allahım :)

Turk ınsanının en nefret ettıgım yonu. dedıgımı yap, yaptıgımı yapma !

28-06-2017, 22:27
Yapmayın yapmayın..
Yapıp, sonunda kaçacağınız işler yapmayın.. Bu arada kaçmayı gururunuza nasıl yediriyorsunuz? Normal birşey ise bu ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Sonunda kaçmayacağınız şeyler yapın, ya da yapmayın.. Yaptığınız herşeyin arkasında durun.. Delikanlılık derken bundan bahsediyorum ben.. Israrla anlamak istemeyen, anlamamazlıktan gelen, laf ebeliği yapan arkadaşların kendi sorunudur, benim burada neden bahsettiğimi herkes o kadar güzel anlıyor ki..

Ayna kırmayı, başkalarının malına zarar vermeyi, akabinde de totosuna güvenmediği için kaçanları, bu eylem zincirini savunmayın..

Videodaki gibi saiko birisi denk gelir, etki tepki doğurur, canınızdan olursunuz.
Ya da kaçarken adam belinden çeker silahı sıkar, ölürsünüz.. Kaçarken önünüze bir araba çıkar trafikte, sıkışırsınız, arkanızdan aynasını kırdığınız adam gelir döver sizi bir güzel elinde haydarla, olan size olur.. Yapmayın bunu..

Adamın tipine bakmadan, arabada kaç kişi var etmeden çat çut girişiyorsunuz arabalara.. Böyle yaparak insanları kendinize bileyleyip sonra "trafikteki sürücüler bize saygı göstermiyor" diye mıkırdanıyorsunuz..
Yolda kaza falan yapan motorcular gördüklerinde çoğu insanın umrunda olmuyorsunuz acımıyorlar.. "Hamama giren terler, müstehak bunlara" deyip geçiyorlar yanınızdan farkında mısınız bunun..
Ne acı bir duruma getirmişsiniz kendinizi.. Nefret ettirmişsiniz kendinizden herkesi..

İki teker üzerinde hayatım riskli diyorsunuz ağzınıza sakız olmuş bu laf ama kendi hayatınızı hiçe sayan hareketler yapıyorsunuz..
Siz kendinizi korumuyorken, başkalarının sizin hayatınızı korumasını bekliyorsunuz.. Bu ne yaman çelişki böyle.. Öyle bir şey yok.. Sen kendini düşünmezsen benim hiiç umrumda değilsin mesela..

Son yazımdır,

Sevgiler.

Anlatamiyorum sanirim. Ben motorcu degilim, motor ehliyetim de yok. Fiziki olarak da ustun bir insan degilim. Trafikte karsilastigim bir hatanin faturasini nasil kesecegim? Karsimdaki "insanimsi" "delikanlilara" insan gibi anlattigim durumlarda bile adam arabadan sopa vs cikarip ustume yuruyorsa ne yapacagim? Ulkenin polisini aradiginizda "he tamam ben ekibe haber veririm" diyor ve bir cacik olmiyorsa ne yapmami oneriyorsunuz? O adamin arabasina, evine, herhangi bir malina zarar vermek cok eglenceli oluyor emin olabilirsiniz.

KÖROĞLU
28-06-2017, 22:46
Taze bir olay anlatayım, sanırım bu konuda içten içe motorculara bilenmişim bu gün onu farkettim.

2 şeritli bir yolda sağ şeritten gidiyorum. 10 metre önünde sağ şeridi yarım kapatmış bir araç var (yarısı kaldırım da yarısı yolda)

Mecburen sola sinyal verdim ve hafif sol yapıp geçeceğim. O arada kalp nakline yetişen dr edasıyla sağımdan bir motokuryeci arkadaş bariyer dibinden ince ince geliyor. Gördüm ama sola çıkmışken arkamdan gelen sol şeridin tamamını kapatınca ben park halindeki araca çok yakın geçmek zorunda kaldım.

Soluma geçti cama vurdu, açtım ne oldu dedim ? Sağını görmedin mi dedi, gördüm dedim. Niye sıkıştırdın dedi, sıkıştırmadım bir şey olmaz devam et dedim.

Cam kapadım devam ederken bir daha vurdu cama, bana alttan alttan geliyor o ara hissediyorum, işte pek iyi geçmedi hafif kuruluyorum. (iyi bir b.k yemiyorum ama neyse)

Noldu dedim ? (durduk bu arada) arkadakiler korna sellektör falan. Yol hakkım var dedi, dedim senle yol hakkını mı tartışayım burada ?

Motorun var diye sağa sola atlamaya hakkın mı var dedim ? ben bekliyorsam sen de bekleyeceksin. Benim ne kadar hakkım var sa senin de o kadar hakkın var az bekle sonra devam edersin.

Şimdi hem sağıma giriyorsun (dar bir alan) geçemeyince neden yol vermedin oluyor. Niye yol vereyim ? yol zaten hafif hafif akıyor bekle 2 dk sonra zaten geçersin.

Bu gün ben motorum aslanım kaplanıp istediğim yerden geçerim sen hem dikkat edecek hem yol vereceksin beklentisini birebir yaşadım, değişik kafa.

Ama nasıl kurulduysam buradaki videolardan aynaya falan vursa gittiği yere kadar kovalardım eminin. Kaldı ki otobanda e-5 de arkadan basıp gelen motor geçsin diye sağa sola oldukça yanaşan, ışıklarda imkan varsa manevra yapıp yol veren adamım.

Not: aynalar sağlam hala :)

jeffy
28-06-2017, 23:16
Anlatamiyorum sanirim. Ben motorcu degilim, motor ehliyetim de yok. Fiziki olarak da ustun bir insan degilim. Trafikte karsilastigim bir hatanin faturasini nasil kesecegim? Karsimdaki "insanimsi" "delikanlilara" insan gibi anlattigim durumlarda bile adam arabadan sopa vs cikarip ustume yuruyorsa ne yapacagim? Ulkenin polisini aradiginizda "he tamam ben ekibe haber veririm" diyor ve bir cacik olmiyorsa ne yapmami oneriyorsunuz? O adamin arabasina, evine, herhangi bir malina zarar vermek cok eglenceli oluyor emin olabilirsiniz.

Şimdi kardeşim trafikte biriyle dalaştın el kol falan baktın 2-3 kişiler gücün yetmeyecek sustun olay duruldu..

Sonra arkadan gittin salakta adamın bide aynasını kırdın başladın kaçmaya.. biraz ilerde trafik iyice tıkandı durmak zorunda kaldın :)

Biraz önce sopa çıkarırlar , kalabalıklar diye sustuğun adamlar bu sefer bide mallarına zarar verdiğin için geliyorlar yanına..

Ne kadar eğlenceli değilmi? :)

Bu arada trafikte karşılaştığın her hatanın faturasını kesmek zorunda değilsin.. Ya sabır der devam edersin olur biter.. İnsanoğlu hata yapar.. Her hata yapana ceza kesmeyede kalkamazsın el elden üstündür biri bir ceza keser birgün şaşırırsın..

MK8800
28-06-2017, 23:31
Ayna kırmak motorcunun hakkı , ayna kıran motorcuya aynayı sokmak araç sürücüsünün hakkıdır.

Konu kilit tartışmak isteyenler E5'e hayırlı geceler

SULTANOGLU
28-06-2017, 23:37
Banada gecenlerde altunizade girisinde oldu. Normalde motor kullanan gorunce yol veriyorum her firsatta hemde. Neyse bu ***** kopru trafigi *** gibi, bende dedim altunizadeden girim nakkastan cikim sag sinyal verdim ama amk kodumun bazi araba suruculeri altunizadeye taa 5 km onceden girecek olduklarindan kendine hak gordukleri emliyer seridindeler. Bende normal yol ayrimina kadar kendi seridimdeydim sonra girdim tam yol ayrimindan ve yol durdu. Tam seridin ayrildigi yerdeyim. Amk bir motorlu mavi biseydi tshirtlu racing kullaniyor. Amk selektor korna sagdan gecemiyor soldan gecemiyor amk yol olsa vericem gecicek. Arabada cildiriyorum. En gicik oldugum sey selektor. Neyse yol acildi. Sapaga giricem onume gecti 30 km ile gidiyor bana dondu bakiyor. El havada arkadaki motorcuya beni sikayet ediyor bu burdaydi gecemedik falan diye. Gozunu s...... yol kapali yol diye arabada bagirdim beynim agridi.

Nasil kafayi yedim. Ulan mal oglu mal yol olsa neden vermiyim. Trafik tikali gecemiyorsan napim buhar olup ucimmi 2 teker eksik tasita biniyorsun diye. Arada boyle kendini y.... anteni zannedenler cikmiyor degil.

kunteper
28-06-2017, 23:48
Millet sikisik trafikten sikilip motorculara sovuyor.

Sonra bir taksici ile olay olunca taksiciyi savunuyor.

Taksicilerin yuzde 99.9u oc degilmis gibi.

Forumun da yarisi katilmis. Hala akli basinda insanlari gormek guzel yine de ...

SULTANOGLU
28-06-2017, 23:53
Bana yazdiysan sikisik trafikten motora sovmuyorum. Bende motor kullaniyorum. Ama motor kullanipta kendini cumhurbaskani korumasi kivaminda yuksek rutbeli gorenlere tahammul edemiyorum.

Normalde surekli yol veriyorum, gecsin gitsin motor trafige bir yuku bile yok Ama oturup gecilemeyecek yerde de 1.5 tonluk arabamla kaybolmami bekleyen kisilere kusura bakmayinda sovelim.

individual
29-06-2017, 10:49
Trafikte tartıştı, sinirlenip üzerinden geçti

Manisa’da trafikte tartışmaya başlayan motosiklet ve otomobil sürücüsünün kavgası bir vatandaş tarafından kaydedildi. Kavgayı ayırmaya çalışan vatandaşlara rağmen otomobil sürücüsü aracını motosikletin üzerine sürerek parçaladı.

Trafikte tartıştı, sinirlenip uzerinden gecti - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/trafikte-tartisti-sinirlenip-uzerinden-gecti-40504154)

Anıl E.
29-06-2017, 11:15
Trafikte tartıştı, sinirlenip üzerinden geçti

Manisa’da trafikte tartışmaya başlayan motosiklet ve otomobil sürücüsünün kavgası bir vatandaş tarafından kaydedildi. Kavgayı ayırmaya çalışan vatandaşlara rağmen otomobil sürücüsü aracını motosikletin üzerine sürerek parçaladı.

Trafikte tartıştı, sinirlenip uzerinden gecti - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/trafikte-tartisti-sinirlenip-uzerinden-gecti-40504154)

Bu otomobil-motosiklet kavgaları çok ciddi boyutlara ulaşmaya başladı.

|KaAn|
29-06-2017, 12:28
4 yıldır motor kullanıyorum, o günden beri otomobili kullanmam sanırım evdekilerin servis zamanı geldi bunun dedikleri günlere denk geliyor sadece.
Bu video'da aynayı kıranda, kaldırımda yayaya korna çalanda, kırmızı ışıkta beklemeyen veya kask takmadan motor kullananda hatalıdır! ANCAK!!! eğerki katil değilseniz, insanlara zarar vermeyi hobi olarak görmüyorsanız bir motor kullanıcısına çarpmazsınız.
Bu başlık altında da iyi olmuş, keşke ölseymiş, helal taksiciye vs. diye söylenen kişileri Ankiyete bozukluğu,Obsesif kompulsif bozukluğu şüphesiyle psikiyatrik yardım almalarını öneririm.

Mutu
29-06-2017, 12:48
4 yıldır motor kullanıyorum, o günden beri otomobili kullanmam sanırım evdekilerin servis zamanı geldi bunun dedikleri günlere denk geliyor sadece.
Bu video'da aynayı kıranda, kaldırımda yayaya korna çalanda, kırmızı ışıkta beklemeyen veya kask takmadan motor kullananda hatalıdır! ANCAK!!! eğerki katil değilseniz, insanlara zarar vermeyi hobi olarak görmüyorsanız bir motor kullanıcısına çarpmazsınız.
Bu başlık altında da iyi olmuş, keşke ölseymiş, helal taksiciye vs. diye söylenen kişileri Ankiyete bozukluğu,Obsesif kompulsif bozukluğu şüphesiyle psikiyatrik yardım almalarını öneririm.

Boşver laf anlatamıyoruz. Adamlar aynaya namus mumalesi yaptılar. Adamlar ayna kıranı haksız ama cana kast edeni haklı buluyorlar daha ne olsun? Ayna > can. Ülkede yaşamın hiç önemi yok biliyorduk da bu konuyla o görüşüm iyice pekişti.

İzzet Göçmen
29-06-2017, 16:59
Yapmayın yapmayın..

Son yazımdır,
Sevgiler.

Dayıcım motor kullananda insan,araba kullananda insan neden adamları hor görüyorsun sen gecmiyorsan adamdamı gecmicek,oturuyorsun arabanda gelseler vursalarda iner bakarsın neden bu düsmanlık kinin kime,riskli yapan otomobil sürücüleri,birgün bisiklet veya motora binersinde sucsuz oldugun halde biri vurur sonra cıkar özür dilerim görmedim der ve arabasına binip siktirip gider,empati kur biraz. (Sen kendini düşünmezsen benim hiiç umrumda değilsin mesela.. ) Bu lafının acıklaması yok vurur öldürürüm diyorsun resmen

Quantum
29-06-2017, 18:20
Dayıcım motor kullananda insan,araba kullananda insan neden adamları hor görüyorsun sen gecmiyorsan adamdamı gecmicek,oturuyorsun arabanda gelseler vursalarda iner bakarsın neden bu düsmanlık kinin kime,riskli yapan otomobil sürücüleri,birgün bisiklet veya motora binersinde sucsuz oldugun halde biri vurur sonra cıkar özür dilerim görmedim der ve arabasına binip siktirip gider,empati kur biraz. (Sen kendini düşünmezsen benim hiiç umrumda değilsin mesela.. ) Bu lafının acıklaması yok vurur öldürürüm diyorsun resmen

Arkadaşım cümlelerimi yorumlama..
Yazdığım şeyler yoruma açık değil, herşey net.. Herşeyi açık açık yazarım ben, hiç bişey ima etmem..

Ben vurur öldürürüm gibi bişey yazmadım. Anlamamışsın yazdıklarımı, yazdığım cümleleri alıp kel alaka yerlere götürme. Anlayan bir sürü kişi var burada, sor anlatsınlar neden bahsettiğimi..

Ben herhangi bir kişiye, yaptığı uyguladığı herhangi bir eylem sonucunda kendinin zarar göreceğini söylersem; o da kendini düşünmese devam etse, yine aynı cümleyi kursam;
yani;
"Sen kendini düşünmezsen benim hiç umrumda değilsin" desem..
O kişiyi öldürürüm mü demek isterim??!!..
Ya da tehdit mi etmiş olurum!

Bişeyler yazıp çizerken önce iyi okuyun, okuduğunuzu anlamaya çalışın, bunları beceremiyorsanız elinizi vicdanınıza koyup öyle yazın.. El insaf!

Yiğit G.
29-06-2017, 18:36
Boşver laf anlatamıyoruz. Adamlar aynaya namus mumalesi yaptılar. Adamlar ayna kıranı haksız ama cana kast edeni haklı buluyorlar daha ne olsun? Ayna > can. Ülkede yaşamın hiç önemi yok biliyorduk da bu konuyla o görüşüm iyice pekişti.

Burada taksicinin motorcuya vurmasına şu lafları diyen insanlar

iyi olmuş
hak etmiş
bende yapardım
su testisi
taksici haklı
vs
vs

bunları diyen insanlardan uzak durun.Profillerine girip engellilere ekleyin.Bu insanlardan kimseye hayır gelmez.Ne arkadaş olunur nede aynı ortamda durulur.Kavga ederseniz arabayla üstünüzden geçebilirler mesela.Veya silahla bıçakla öldürebilirler haklı olduklarını düşünürlerse.

Quantum
29-06-2017, 19:02
Utanmasanız "kendizi haklı görüyorsanız(!) adamın aynasını kırın geçin, ayna kırmak kadar doğal bişey yok, kırdıktan sonra da kaçmayı unutmayın" diyeceksiniz..

Şu engelleme olayını hatırlattığın iyi oldu Yiğit. Tek tek yapayım ben de.. İnsanların mallarına zarar verip bunu kendinde hak gören ve bundan da zevk alan fatura kesici insanlardan kimseye hayır gelmez. Çok haklısın.. Dışarıda bu meşrepteki insanlar bana zaten yaklaşamazlar da, burada da öte olsunlar..
Sana da uğurlar olsun..

Çok sıkıldım bu muhabbetten, artık cidden bişey yazmayacağım..

hndcrx
29-06-2017, 19:32

iyi olmuş
hak etmiş
bende yapardım
su testisi
taksici haklı
vs
vs

bunları diyen insanlardan uzak durun.Profillerine girip engellilere ekleyin.Bu insanlardan kimseye hayır gelmez.Ne arkadaş olunur nede aynı ortamda durulur.Kavga ederseniz arabayla üstünüzden geçebilirler mesela.Veya silahla bıçakla öldürebilirler haklı olduklarını düşünürlerse.

kanka aynalarıma kara mamba dolayacam :D

ambinte
29-06-2017, 19:39

iyi olmuş
hak etmiş
bende yapardım
su testisi
taksici haklı
vs
vs

Elinize sağlık...
Biz burada ayna kırma kötü diye tartışamıyoruz bile.
Aynadan vazgeçtik canlar gitmesin diyoruz.

Yiğit G.
29-06-2017, 19:52
kanka aynalarıma kara mamba dolayacam :D

muhahha böyle kanka

https://www.youtube.com/watch?v=o0uyHgz6-NI

rebeloghy
29-06-2017, 19:56
Ben şunu anlamak istiyorum;

Aynanızın kırılması dünyanın sonu değil, Aynanızı kırdı diye insanın canına kast etmeye değer mi ?
Biri mala zarar vermek, diğeri cana kast etmek..
Hatta canın kıymeti yoksa kendinizi düşünün ayna uğruna hapis falan cinayete gider ucu..

Tamam şimdi bunlar güzel.

Merakım, hiç arabayla bunu yapanınız oldu mu ? Yada yapan biri olmuş mudur ?
Trafikte o yada bu sebeple birine kızıp arabasının camını kırıp aynasını kırıp yani zarar verdiğiniz oldu mu ?

Olmaz abi böylesi , özeti çok basit.

Motorla kaçmak kolay, zararı ver ve kaç şeklinde karaktersizlik tekniği.

Hem motor hem araba kullananlarımız var, motorla aynayı kırarım abi ben de diyenler; arabayla da yapıyor mu ?

hndcrx
29-06-2017, 19:56
muhahha böyle kanka

https://www.youtube.com/watch?v=o0uyHgz6-NI

ahahaha hatırladım :)

Yiğit G.
29-06-2017, 20:10
Utanmasanız "kendizi haklı görüyorsanız(!) adamın aynasını kırın geçin, ayna kırmak kadar doğal bişey yok, kırdıktan sonra da kaçmayı unutmayın" diyeceksiniz..

Şu engelleme olayını hatırlattığın iyi oldu Yiğit. Tek tek yapayım ben de.. İnsanların mallarına zarar verip bunu kendinde hak gören ve bundan da zevk alan fatura kesici insanlardan kimseye hayır gelmez. Çok haklısın.. Dışarıda bu meşrepteki insanlar bana zaten yaklaşamazlar da, burada da öte olsunlar..
Sana da uğurlar olsun..

Çok sıkıldım bu muhabbetten, artık cidden bişey yazmayacağım..

hala ayna diyorsun yahuuu hala AYNA diyorsun.. 50 liralık parça.Ayna yahu ! Ne olacak ... 5 sayfadır ayna dan bahsediyorsun arkadaş.Taksici adamın üstünden geçiyor.Sen ayna ayna ayna... Biz zaten ayna kırmanın yanlış oldugunu söylüyoruz aklı selim kimse burada ayna kırmanın doğru bir haraket oldugunu söylemez.Ama şu olayda araç adamı öldürmek için çarptıgında siz ayna dan bahsediyorsanız kusura bakmayın abi psikolojik sorunlarınız vardır.

Ha genel olarak ayna kırmanın yanlış diyorsanız ok katılıyorum sonuna kadar.Birkaç video daha paylaşıldı orda mesela motorcunun haksız oldugunu 1000 kere söyledim araçların arasına girdiği için hatta baskaları ile tartıştım.Ama şu video da insan olan , duyguları olan kişi taksiciyi haklı bulmaz.

O zaman sana şöyle derim çok sevdiğin birine , arkadaşına vs biri yolda küfür etti , arkadaşında küfür eden kişiye tokat attı.Küfür eden kişide çıkardı sıktı öldürdü tokat atanı.. Sen şu durumda öldüren kişiyi haklı göreceksin.Diceksin ki sürekli e tokat attı oda.Tokat attı tokat attı tokat attı.. Bunu savunacaksın.. İşte bu tokat aslında ayna kırma.. Umarım anlatabildim..

marikan
30-06-2017, 13:08
Bu olay şöyle bir şey; İki kişi var, biri çok hızlı koşuyor, diğeri şişman ve hantal ama elinde silah var. Hızla koşan çevikliğine güvenip şişman olana tokat atıp kaçmayı planlıyor. Tokatı atıyor ama şişman çekip vuruyor.

Şişman olanın hiç kurtarır yanı yok malesef. Kanunen suçlu.
Hızlı koşan ise tam bir ahmak. Bile bile lades olunmaz. Azcık şerefli ve ayık olmak lazım. Ölürse arkasından "pisi pisine gitti Niyazi" derler.

volume81
30-06-2017, 14:21
ben olaya farklı yerden bakıcam birazda,

şöyle ki sadece motosiklet/araba olayı değil hatta genel olarak trafik olayıda değil. Ülkede genel olarak bir adaletsizlik problemi var ki bu her alanda var sadece trafikde değil.

Şöyle ki adalet mekanizmasının doğru çalışmadığı yerde insanlar içgüdüsel olarak kendi doğrularıyla kendi adalet mekanizmasını oluşturur.

Yıllardır hem motosiklet hemde arabayla trafikde iç içe yaşıyorum. şimdi araba kullanan yapıyomu motor kullanan yapıyomu muhabbetine gelirsek evet yapıyorum ve yapıyoruz.

arabada motosikletde insanın karakterine göre satın alınmıyor veya trafiğe çıkarılmıyor. bugün arabayla sığırlık yapan yarında motosiklete binip sığırlık yapıyor.

şimdi adalet tarafına tekrar dönersek ben motosikletle kendi şeridimde giderken minibüsün biri beni sıkıştırırsa ne olur ?

cevap : hiç birşey olmaz hiç bir hukuki yaptırımda yapılmaz bu araç sürücüsüne

eee hal böyle olunca biraz daha tehlike faktörünü arttırırsanız üstüne kırdığınız adam hayatı söz konusu olduğu için kendi adalet mekanizmasında aynasını kırmak onun için normal birşey olur.

diğeri aynam kırıldı diye motorun üzerine kırma hakkını elde ettiğini düşünür böyle böyle gider işin sonu ya kavgaya yada ölüme gider.

adam gibi çalışmayan adalet sistemi sadece trafikde değil birisi herhangi bir alanda sizin yaşamınızı tehlikeye atacak bir durumda haraket eder ve adalet sistemi buna bir yaptırımda bulunmaz ise bir nevi an davası güdülüp haksızlığa uğrayan kişi kendince doğru/yanlış adaletini sağlamaya çalışır.

şimdi trafikde motosiklette arabada kullanıyorum dedim ya daha ayna kıracak seviyeye gelmedim en son allahından bulsun diyip kendimde bişey yoksa basıp gidiyorum ülkenin hali zaten belli inip kavga etmeye çalışsam silah mı çıkarıcak sopa mı belli değil ( sopa çıkaracağını bilsem bende silah taşıcam tabiki :) )

yani olay biraz daha vahim sadece trafik felan değil bu ülkede hayatın hemen her yerinde bu örneklere rastlarsınız. işci haklarını adaletli bir şekilde yürütemezseniz en ufak bir olayda işci gider patronun arabasını tekmeler ama adam gibi tazminatı neyse verirseniz hiç birşey olmaz he olursada nadir olur işcinin başka problemlerinden olur :)

tutup aynasını kırıyosa ölsün demekle sıkıştırıyorsa aynasını kırsın demek arasında herhangi bir fark yoktur.

powERS
30-06-2017, 14:37
Bu olay sonucunda motorluya ne oldu bılgısı olan varmı ya da yazıldımı burada gormedım. ?

streetracer_nos
30-06-2017, 14:43
Motorcu yada taksici haklı haksiz bi yorum yapmıyorum.
Ama olayı maddiyatla değerlendiriyorsunuz..
Olay ayna silecek far tampon değil taciz sonucunda oluşmuş anlık sinir.Anlamadım ki herkez pamuk gibi mi dolaşıyor trafikte

mehmetRS
30-06-2017, 15:10
Bir sabah nöbetten çıkmış eve gidiyordum, Millet Caddesinde bir anlık dalgınlıkla, bir tanesini çok fena sıkıştırdım, son anda farkına vardım, camı açtım, formalar üzerimde, hani görsün beni sesimi duysun diye özür dileyeceğim, birşeyi varmı diye soracam felan.. Konuşmaya başlar başlamaz taaaak kapıya bir tekme. Şimdi aynı uykusuzluk, sinir halide yapıyor, vurunca kapıya ileride önüne kırıp durdurdum. Hani tam patlayacak olay, vuracam adama artık kaskı vizörü neresine denk gelirse ki gerçekten umrumda değil ne taktığı vs ( o an o moddayım ), el kol hareketi yaparak dur dur diyerek kaskı cıkardı bir hamlede.. Aaa bizim hastaneden yine x bölümün y teknisyeni cocuk. Kapının düzeltme parasını almadım. Motoruna bir tekme atarak yere yıktım bende ödeştik. Ertesi gün hastanede hiçbirşey olmamış gibi yaşantımıza devam ettik. Ben onu güneş koruyucu kask vizöründen tanımazken o beni görerek kapıma tekme attığı halde. Keşke arabayla çaksaydım diye düşünmedim değil lakin çözüm bu da değil. En güzeli inip kozunu paylaşacaksın. Yada plaka mlaka bişeyle ihbar edeceksin sanırım. Burada taksici adam üzerine kırdığı için, bir arkadaşın güzel bir benzetmesi olmuş, şişman silahlı adam, çevik silahsız adam gibi, cok güzel bir benzetme.. Öte yandan varsayalım taksici kamerada görmediğimiz bir yerde bu arkadaşı sıkıştırdı, küfürleştiler vs, ileridede kamera açısına girdikleri yerdede motorcu arkadaş adamın aynasını kırdı. Burada taksici onu durdurmak için yine önüne kırmak durumunda, lan in bi konusalım, ayna öyle kırılmaz ama kemik böyle kırılır gibi bir muhabbetle motorcunun duracağına inanan sayısı tahminimce azdır. Taksicinin yaptığı cana kastetmek ve hiç doğru birşey değil, başarılı birşey yapmış gibi anlatılacak birşey hiç değil. Maddiyatı geçelim. Ortada fiilen saldırı var ve ilk hamleyi gördüğümüz kadarıyla motorcu yapıyor. Taksici ne yapsa doğru olurdu? Plakasını alıp ihbar etmeyi saymıyorum bunu eleyelim, bunun ne sonuc cıkaracağını hepimiz biliyoruz. Ne taksici tatmin olacak ne o tekmeyi atan herif akıllanacak çünkü..

AdemAr
01-07-2017, 01:39
Ne aynaymış yahu. Aynası çok kıymetli olan aynasına çok değer veren o değer verdiği aynasını kullanması gerektiği gibi kullansın bu adamlar da o aynayı kırmaz.
Ayna kırmayı doğru bulmuyorum fakat isteyen bir arkadaşla 1 gün motorla istanbul turu yapalım tamamen trafik kuralları içerisinde motor kullanarak bizzat kendisi de görsün üzerine kıranları , şeritte hafif yana kayınca direk silme yanına gelenleri kısaca ölüm korkusunu bir tatsın ondan sonra görücem aynamı kırıyor yoksa kapıya tekme mi atmak istiyor o an can havliyle kendi karar versin.

!KO
01-07-2017, 18:37
Kaza sonrası buyuk tartışma: Sizce suclu kim? (http://www.yenisafak.com/video-galeri/hayat/kaza-sonrasi-buyuk-tartisma-sizce-suclu-kim-2144310?utm_referrer=https:%2F%2Fzen.yandex.com)

burda kim haklı şimdi ?

STP
01-07-2017, 19:00
Motorcu haksiz keko gibi kontrolsuz gidiyor

ENGean
01-07-2017, 19:08
Trafık kurallarına göre sağdan sollamak yasak olduğuna göre motorcu suçlu burda.
Kadın sol kapıyı acmıs olsa,motorcuda sol kapıdan vurmus olsa, o zman motorcu haklı olurdu.

mert_can 41
01-07-2017, 19:19
Kadının açtığını görüyor kapıyı ne frene dokunuyor ne gaza ne de bir korna çalıyor. Kapı açılıncada kamera çekiyor. Motor almak bu kadar kolay olmamalı.. Resmen ayaklı bomba birine patlayıp öldürücek kendini..

wolrath
01-07-2017, 19:30
Kaza sonrası buyuk tartışma: Sizce suclu kim? (http://www.yenisafak.com/video-galeri/hayat/kaza-sonrasi-buyuk-tartisma-sizce-suclu-kim-2144310?utm_referrer=https:%2F%2Fzen.yandex.com)

burda kim haklı şimdi ?

sadece kaza anını ızledım, sonrasını merak etmedım bıle.

olmayan bır serıtte gıdıyorsanız, rısk alıyorsunuzdur. bu sadece motorlar degıl tum araclar ıcın gecerlı sonucta. elbette yerı gelıyor ben de tercıh edıyorum, ama her daım dıkkat ettıgım noktalar var;

-gorundugu uzere bır taksı yolcu ındırmek ıcın her an durabılır,
-otomobıl degıl , ama uzun ya da yuksek aracların onlerınden baska bır motorcu anıden saga cıkabılır
-bır yaya (muhtemel cocuk,genc) kosarak sagdan gelebılır
-telefonla ugrasan bır surucu anıden gereksız bır sekılde saga kırabılır
-sol serıttekı aracın sıkıstırması sonucunda onunuzdekı arac anıden saga kırabılır
-solunuzdan motor gectıyse ondekı arac ona yer vermek ıcın sızın onunuze kırabılır

gıbı gıbı gıbı. onlarca sey var . bu mereti kullacaksan psıkopat olacaksın aga , yoksa boyle amele sumugu gıbı yapısırsın yere.

wolrath
01-07-2017, 19:32
bu arada burada taksıcı de motorcu da suclu. orası bır cep degıl , kırmızı yanması, trafıkte yolcu ındırebılecegınız anlamına gelmıyor. yıne aynı sey, yaptıgımız sey ama dogru degıl.

PiscocuK
01-07-2017, 20:37
Bu motorcuya suclu diyorsaniz trafikte motorcu kalmaz. 100 motorun 100 tanesi brdan gider. Tabi bu onlari hakli yapmaz ama sucu motorcuya atmak vicdansizlik olur. Taksici orada yolcu indiremez motorcu serit olmayan yolda gidemez yani babannemin biyigi olsa misali. Her iki tarafin yaptigida hergun yapilan seyler. Bu sefer kaza olmus

Ayrica motorcu bi atarli cikti once sonra bi ince geri vitesler. Taksici makul adammis kameran acik goruntu varsa polisi cagiriyorum diyor, motorcu nebilim ben acikmi cekiyormu. Halbuki 2 dk once kadina bak burda kamera var bosuna cekmiyoruz diyordu. Demekki ya motorda evrak eksigi var yada adamda ehliyet yok

Ayrica birseyi merak ettim. Bu bir trafik kazasi degilmi. Yani rapor tutup bu sekilde islem yapilamaz mi

volkan_gs
01-07-2017, 21:38
hahaha motorcunun giderli başlayıp kameran açık mı denince ben ne bileyim diye bitirmesi :D

Sadık Özyer
01-07-2017, 21:59
Motorcu haksiz keko gibi kontrolsuz gidiyor

İlk kez aynı düşüncedeyiz , geldin mi istanbulda Selçuk abi çay içicektik?

arda35
01-07-2017, 23:00

burda kim haklı şimdi ?

Bu çok iyiymiş ya, sülük gibi yapışmış. İçimin yağları eridi.

Biz de bisiklete bindiğimizde şerit arası yapıyoruz. Ama o zaman canını diğer sürücülere emanet ettiğini iyi bellemek gerek. Sonra böyle kıçının üstüne oturduğunla kalırsın.

fore
02-07-2017, 09:31
Bu çok iyiymiş ya, sülük gibi yapışmış. İçimin yağları eridi.

Biz de bisiklete bindiğimizde şerit arası yapıyoruz. Ama o zaman canını diğer sürücülere emanet ettiğini iyi bellemek gerek. Sonra böyle kıçının üstüne oturduğunla kalırsın.

Bisikletle de siz yapışında sülük gibi bir de benim içimin yağları erisin..

arda35
02-07-2017, 09:57
Bisikletle de siz yapışında sülük gibi bir de benim içimin yağları erisin..

Yapışırsam hatırlatırsınız.
O boşluktan yarınlar yokmuş gibi gideceğine daha kontrollü gitseydi hiç böyle dertlere gark olmayacaktı mankafa motorcumuz. Şimdi maddi manevi tüm zararını çekecek elbet.

tylan
02-07-2017, 10:08
Dün akşam bandırma kipa nın orda böyle bi kameralı motorcu önüme fırladı biraz küfürleştikten sonra farıma vurup kaçtı. Motoru mavi beyaz yamaha mt -25 ti 3 sokak koşturdum. Altımda toyota hilux olduğundan ara sokağa girdi kaçtı kaçamasaydı yemin ediyorum çiğneyecektim o.nun çocuğu farımı çatlattı. Valla gram sevmezdim kafasında kameralı artıst motorcuları artık daha da kılım coğu youtube kanalına malzeme cıksın diye kavga ediyor. Ama biri daha bana böyle yapsın. Çektiği videoyu anca brazzersta izlenecek hale getiricem. Kamyonetimde haydar yoktu. Gittim garajıma demirden haydar yaptım

TolgaUs
02-07-2017, 10:14
Dün akşam bandırma kipa nın orda böyle bi kameralı motorcu önüme fırladı biraz küfürleştikten sonra farıma vurup kaçtı. Motoru mavi beyaz yamaha mt -25 ti 3 sokak koşturdum. Altımda toyota hilux olduğundan ara sokağa girdi kaçtı kaçamasaydı yemin ediyorum çiğneyecektim o.nun çocuğu farımı çatlattı. Valla gram sevmezdim kafasında kameralı artıst motorcuları artık daha da kılım coğu youtube kanalına malzeme cıksın diye kavga ediyor. Ama biri daha bana böyle yapsın. Çektiği videoyu anca brazzersta izlenecek hale getiricem. Kamyonetimde haydar yoktu. Gittim garajıma demirden haydar yaptım

ooh demirden haydar. Yumruğu olan birine demirle saldırmak gerçekten çok delikanlıca harikasınız..

Bir çok araç sürücüsünün bilmediği birşey var sanırım. Sizde arabalarınıza kamera taktırıp savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsniz.

ambinte
02-07-2017, 10:17
İkisi de hatalı
Bu kazanın aynısı mecidiyeköyde yaklaşık 2 sene önce oldu. O sürücü bu sürücü kadar şanslı değildi. Düşerken beton bariyerlere çarptı ve vefat etti.
Motorcu her zaman güvenlik balonu bırakmalı ve sürüşünü sürekli planlamalı. Bir taksinin duran trafikte yanından geçerken yani buna filtreleme deniyor, sürüş planına orada o kapının açılma ihtimalini eklemeli. Eğitimsiz sürücüler bu planlamanın ne olduğundna bir haber şekilde sürüşlerine devam ederler.

tylan
02-07-2017, 10:23
ooh demirden haydar. Yumruğu olan birine demirle saldırmak gerçekten çok delikanlıca harikasınız..

Bir çok araç sürücüsünün bilmediği birşey var sanırım. Sizde arabalarınıza kamera taktırıp savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsniz.
Öyle yavşaklık yapana titanyumdan olsa az. Bana ışık yanıyorken yola atlayıp sövüp kaçmayacak o zaman. Ben oyle şeyler için savcılığa gitmem. Plakası kıvrılmıstı ama marka-modelden bulucam o motoru hesabını ben vericem

bahadırtelli
02-07-2017, 12:27
Motorcunun halinden anlamak icin cok degil 1 saat sabah yada aksam trafiginde arkaya binin.
Gunde birkac defa olum tehlikesi atlatiyorlar. Dun cok sevdigimiz bir abimizin olum yildonumuydu.
Sevep bir taksicinin en soldan saga musteri kapma hevesi. Ortada can varken gerisi faso fiso.

Dynatech
02-07-2017, 13:46
Trafikte sorunsuz motor kullanabilmek için iyi de araban kullanabilmek lazım. Çünkü araç kullanan kişi motora binince önündeki arkasındaki yanındaki veya ışıkta duran taksi örneği gibi diğer araçların ne yapabileceğini önceden az da olsa kestirebiliyor. Büyük şehirlerde motor kullanan herkes; hareket halindeyken taksinin sağından gitmemeyi dururken de çok kontrollü yanından geçmeyi bilmelidir. Çünkü taksi yolun sağında potansiyel müşteri gördüğü anda 2 yada 3 şeritten direk sağa atlayabilir(başıma geldi), yada üstteki videodaki gibi yolcu indirebilir. Bunları az çok tahmin etmeyen herkes bu arkadaş gibi kendini yerde bulabilir.
Konu 22 sayfa olmuş, ama burada yazılan konusulan herşey boş. EĞİTİM ve MEDENİYET olmayınca bu ve bunun gibi çok kazalar yaşanır, çok canlar gider.

KÖROĞLU
02-07-2017, 16:36
Merakım, hiç arabayla bunu yapanınız oldu mu ? Yada yapan biri olmuş mudur ?
Trafikte o yada bu sebeple birine kızıp arabasının camını kırıp aynasını kırıp yani zarar verdiğiniz oldu mu ?

Sabah 7.45 işe gidiyorum, eşim var ve 6 aylık hamile.

Sağımdan bir megane 3 çıktı daha doğrusu üzerime uçtu. Zar zor en sola attım kendimi durdum. Bana vurmuş olsa yan eşim ya bebeğim muhakkak zarar görürdü çok hızlıydı. o an ben çıldırdım.

Korna selektör durmadı, bastım arkasından sağından geçtim onun ön sağ çamurluğuna gelecek şekilde vurdum durdurdum.

İndim aşağı çıkan babamın oğlu olsa yatıracağım o durumdayım. Hatta inme diye eşim kolumu o kadar sıkmış ki tırnak izleri çıkmış.

İnmedi kimse , vurdum cama (camlar 5 numara sanırım görünmüyor) bir bayan açtı. Dedim az önce öldürüyordun bizi.

Pişkin pişkin "Görmedim dedi" görmüyorsan binme dedim çektim gittim. Ya benim ya karşıdakinin sadakası varmış bir şey olmadı.

Benim ssol arka çamurluk onun sağ ön çamurluk 10 cm göçtü. Eşi polismiş sanırım (araç kayınpederin üstüneydi) plakadan ulaşmışlar,

Ben sözüm ona kadına hakaret etmişim, asla yapmam. Sonra arayan soran olmadı.

Pişman mıyım ? Yapmasam daha iyi olurdu elbette, ben neticede ceza kesecek makam değilim.

Sıradan vatandaşım, ama sevdiğine böyle bir tehtit yöneldiğinde insan bazen insanlıktan çıkıyor.

wolrath
02-07-2017, 19:27
hahaha motorcunun giderli başlayıp kameran açık mı denince ben ne bileyim diye bitirmesi :D

bugun fenerbahceden gectın mı volkan? havuz cıkısı sankı yanından gectım gıbı geldı :D

acelem olmasa kameramı acıp senı cekecektım, sonra acık olup olmadıgını unutacaktım :hahaha:

volkan_gs
02-07-2017, 23:28
bugun fenerbahceden gectın mı volkan? havuz cıkısı sankı yanından gectım gıbı geldı :D

acelem olmasa kameramı acıp senı cekecektım, sonra acık olup olmadıgını unutacaktım :hahaha:

hahahhha :D

aynen abi, girişteki dondurmacıya uğradık çocuklarla :)

rebeloghy
03-07-2017, 09:08

Sağımdan bir megane 3 çıktı daha doğrusu üzerime uçtu. Zar zor en sola attım kendimi durdum. Bana vurmuş olsa yan eşim ya bebeğim muhakkak zarar görürdü çok hızlıydı. o an ben çıldırdım.

Korna selektör durmadı, bastım arkasından sağından geçtim onun ön sağ çamurluğuna gelecek şekilde vurdum durdurdum.

İndim aşağı çıkan babamın oğlu olsa yatıracağım o durumdayım. Hatta inme diye eşim kolumu o kadar sıkmış ki tırnak izleri çıkmış.

İnmedi kimse , vurdum cama (camlar 5 numara sanırım görünmüyor) bir bayan açtı. Dedim az önce öldürüyordun bizi.

Pişkin pişkin "Görmedim dedi" görmüyorsan binme dedim çektim gittim. Ya benim ya karşıdakinin sadakası varmış bir şey olmadı.

Benim ssol arka çamurluk onun sağ ön çamurluk 10 cm göçtü. Eşi polismiş sanırım (araç kayınpederin üstüneydi) plakadan ulaşmışlar,

Ben sözüm ona kadına hakaret etmişim, asla yapmam. Sonra arayan soran olmadı.

Pişman mıyım ? Yapmasam daha iyi olurdu elbette, ben neticede ceza kesecek makam değilim.

Sıradan vatandaşım, ama sevdiğine böyle bir tehtit yöneldiğinde insan bazen insanlıktan çıkıyor.

Elbette böyle durumlar istenmese de yaşanıyor o cinnet anıyla. Merakımdan sormuştum.

Kavga edebilirsiniz, herkes edebilir. Mala zarar verip kaçmak farklı bir konu, motorla kaçmak kolay diye yeni nesil motorcular bunu seçiyor karakter meselesi tabii.

Arabayla ayna kırıp kaçan yoktur diye tahmin ettiğimden sormuştum :) Sizin durumu daha farklı..

220T
03-07-2017, 09:41

Korna selektör durmadı, bastım arkasından sağından geçtim onun ön sağ çamurluğuna gelecek şekilde vurdum durdurdum. .

Aynı mevzu bir tanıdığın başına geldi.Onun da eşi hamileydi ve eşinin oturduğu sağ kapıdan çarptılar.Tanıdık inmiş,öbür arabadaki kişiyi resmen dağıtmış.Lakin diğer araçtaki kişi savcı çıktı.3 yıl gibi hapis yattı,birkaç ay oldu çıkalı.

KÖROĞLU
03-07-2017, 12:15
Aynı mevzu bir tanıdığın başına geldi.Onun da eşi hamileydi ve eşinin oturduğu sağ kapıdan çarptılar.Tanıdık inmiş,öbür arabadaki kişiyi resmen dağıtmış.Lakin diğer araçtaki kişi savcı çıktı.3 yıl gibi hapis yattı,birkaç ay oldu çıkalı.

İşte ya benim ya karşı tarafın verilmiş sadakası varmış, ben indim o hızla adam çekip vursa ben bk yoluna gideceğim..
Ben vursam düşse bir şey olsa yine ben ceza çekeceğim. Ama o ruh hali başka insan kendine hükmedemiyor.
Oldukça duruldum eskiye göre ama yine olsa aynı durum sanırım benzer bir tepki veririm.
Bazen bir şeyler nasipten çıktımı bu tür durumlar bahanesi oluyor.

mkerim
03-07-2017, 12:34
İkisi de hatalı
Bu kazanın aynısı mecidiyeköyde yaklaşık 2 sene önce oldu. O sürücü bu sürücü kadar şanslı değildi. Düşerken beton bariyerlere çarptı ve vefat etti.
Motorcu her zaman güvenlik balonu bırakmalı ve sürüşünü sürekli planlamalı. Bir taksinin duran trafikte yanından geçerken yani buna filtreleme deniyor, sürüş planına orada o kapının açılma ihtimalini eklemeli. Eğitimsiz sürücüler bu planlamanın ne olduğundna bir haber şekilde sürüşlerine devam ederler.

inanılmaz bir değerlendirme. Tehlikenin başlangıcı bu kadar düşünme zaten. O balonları etrafına mı saracak. O zaman motosiklet amacından çıkar. sürüş anında o kadar yorum yapacaksan yürüme hızından az hızlı gitmek zorundasın. bu filtreleme işine çöp toplayıcıların yanından geçerkeni de ekledin mi. İnsanların kafasını karıştıran eğitim olaylarına neyse ki bir son veriliyor. konudan uzak kişilerin bulduğu terimler ve konuya heves edenler tarafından yapılan terimlerin uygulamaları düzene girecek. herkes akham kesemeyecek.

benim fikrim ise; taksi yolun ortasında birisini indiriyor. HATALI
motosiklet ise çarpmayabilir di. onun hatası da durmaması.

powERS
03-07-2017, 13:47

hasss.. ben sağdan geçiyorrumm solda müsaittti.. eee laan bana kalcak ihale tripleri :D:D

BarışSever
04-07-2017, 20:57
https://www.youtube.com/watch?v=H8HfUyz20vQ
buna ne demeli ??

Mutu
05-07-2017, 00:15
Bugün 80 km hız sınırlı yolda 80 km hızla giderken sapağı kaçırmamak için önümden doğru en soldan gelip sapağa giren ama frene basmasam beni öldürecek ona otomobil şöförü saygıdeğer arkadaşın videosunu çekseydim de ben de onu sorsaydım keşke buna ne demeli diye. Benzer bir durum yaşamadan buradan millete atar gider yapması, akıl vermesi o kadar kolay ki.

individual
05-07-2017, 10:18
Oha Abi Ya - Motosikletli trafikte kendini sıkıştıran... (https://www.facebook.com/OhaAbiyaOfficial/videos/1011588165609707/?hc_ref=NEWSFEED)

Bu video'da motorlumu hatalı yoksa araç sürücüsümü ?

Şöyle bir video var.Benim en büyük dikkatimi çeken polis yolda ilerlerken önündeki araçların hepsi sağa çekip yol verdiler.

Dayı
05-07-2017, 10:36
Adalet bu işte, anında işleyince kimse kendi adaletini aramıyor. Emniyet şeridinin kullanımı da ders niteliğinde. Polis aracı da enteresan biçimde yolda şeritte durdu.

Oha Abi Ya - Motosikletli trafikte kendini sıkıştıran... (https://www.facebook.com/OhaAbiyaOfficial/videos/1011588165609707/?hc_ref=NEWSFEED)

Şöyle bir video var.Benim en büyük dikkatimi çeken polis yolda ilerlerken önündeki araçların hepsi sağa çekip yol verdiler.

d3n1s
05-07-2017, 10:52

Yalnız polise el kol korna yaparak yanına çağırabilmen de ayrı enteresan.

ahmet3425
05-07-2017, 12:28
inanılmaz bir değerlendirme. Tehlikenin başlangıcı bu kadar düşünme zaten. O balonları etrafına mı saracak. O zaman motosiklet amacından çıkar. sürüş anında o kadar yorum yapacaksan yürüme hızından az hızlı gitmek zorundasın. bu filtreleme işine çöp toplayıcıların yanından geçerkeni de ekledin mi. İnsanların kafasını karıştıran eğitim olaylarına neyse ki bir son veriliyor. konudan uzak kişilerin bulduğu terimler ve konuya heves edenler tarafından yapılan terimlerin uygulamaları düzene girecek. herkes akham kesemeyecek.

insan beyni gerektiğinde bir super bilgisayardan daha hızlı islem yapabilir bunada dusunme diyebiliriz. biraz abartayım 100 senelik motorcusunuz adamın yorumunu elestiriyorsunuz sizde ayrı bi ilgincsiniz m kerim bey.

Onamdar
05-07-2017, 13:03
Arkadaş 23 sayfa 431 post ne konuştunuz bu kadar

powERS
05-07-2017, 16:08
https://www.facebook.com/isimizgucumuzmodifiye/videos/10155001688382851/

Mutu
05-07-2017, 16:52
Aslında polis siz 2 tekere binerek riski alıyorsunuz hiç konuşmayın olur öyle şeyler deyip savuşturabilirdi başından.

mkerim
06-07-2017, 08:36
insan beyni gerektiğinde bir super bilgisayardan daha hızlı islem yapabilir bunada dusunme diyebiliriz. biraz abartayım 100 senelik motorcusunuz adamın yorumunu elestiriyorsunuz sizde ayrı bi ilgincsiniz m kerim bey.

sizler konunun ne kadar kötü bir yere gittiğini bu eğitimleri verenlerin insanlara neler anlattığını bilmediğinizi düşünerek; Bulgaristanda olan kazanın böyle gidilir uygulamasının bire bir aynısı olduğunu söyleyeyim. sol viraj eğer karşıdan gelişi görüyorsan en soldan dönülür gibi bir anlatımla uygulanması istendiğinden haberiniz var mı acaba. hatta bu tür fotoğrafları internette paylaşarak kendilerini nasıl öldürmeye çalıştıklarını göstermeleri. her önüne gelenin eğitmen olduğu bir zamanda anlamsız ifadeler ile motosiklet kullananın kafasını karıştırmayı bir pazarlama dehasına dönüştürmeleri ve sahte sertifika vererek bir iş yaptıklarını zannetmeleri karşısında bu şekilde düşünüyorum. zaten çok yakında bu eğitim işlerini TMF den izin ve onay almadan yapamayacaklar.

ambinte
06-07-2017, 09:40

Siz hasta mısınız? Sürekli benim motorsiklet kullanımı ile ilgili tezlerime bir itiraz. Yaşınıza hürmeten bu zamana kadar kibarlığımı bozmadım ama anladım sizde bir rahatsızlık var.
Planlama ve konum güvenli sürüşün temelini oluşturur ve siz buna bile itiraz etmişsiniz. Cidden sinirimi bozuyorsunuz :)

ambinte
06-07-2017, 09:43
yok yok cidden sizde bir sıkıntı var.
sol virajda konum nerede olmalı hız ne olmalı? Eğer virajda doğru konum ve hızda olursak bizim şeridimize geçmiş tehlikeyi çok önce görüp durma şansımız olmaz mı?
rahmetli arkasından bunları konuşuyor olmak da can sıkıcı. sizin bir eğitmenle sıkıntınız olmuş belli. bu bir öğretmene kızıp kimse okula gitmesin tavrına dönmeye başladı artık. lütfen gençleri zehirleme.

onurc
06-07-2017, 09:56
Kardeşim şu *****un motorunu sürmeyi bilmeyen tepesine binmesin.Allah rızası için.
altında ki 250 cc lik motorun kıçına taktığı 50 liralık egzozu ile ,arkasına aldığı 40 kilo tüy siklet kız arkadaşıyla resmen beni geçmek için ölüme daldı herif..
Korna kıyamet durdurdum,bana atarlanıyor,baktım aynaya vuracak gibi el her zaman hazır..
Bunlar hep o s*k*k youtuber mıdır nedir o p*clerın yuzunden oluyor.oralardan görüp öğreniyorlar.Lan öleceksin dedim öleceksin,geberip gidecen 2 kişisin dedim motorda..
Aynaya bak diyo,lan yanımdasın ne aynasına bakıcam,kafatasına tükürdüğümün iti..
250 lik motorla neyin kafası bu.Frene basmasam tost gibi kalacaktı arada,noldu sonra , ben karakola lavuk hastaneye.
Lan inşallah birine zarar vermeden göç olur gidersiniz bu dünyadan !

onurc
06-07-2017, 09:57
edıt:motorculara genel konusmuyorum,o lavuk göçüp gitsin =)

TolgaUs
07-07-2017, 10:16
Iyy tükaka motorcu ıyy hep hatalı motorcu ıyy

https://youtu.be/Ys4o9XSbOy0

individual
07-07-2017, 10:20

Bu video'daki motorcunun yaşadığı tehlikeyi şu ölsün çarparım düşürürüm diyenlerin başına gelse ne yaparlardı acaba ?

jeffy
07-07-2017, 10:50

Ne yapmak lazım şimdi Youtube dan motorcuların hatalı olduğu 3-5 video koyup altına

Iıyyh araba kullananlar hep hatalı ıııyyhh mı yazalım?

Motorcular hep hatalı diyen kim oldu bi göster bi iki alıntı yaparak bizde görelim.. Ama ben motor üstünde dans edip kendini şeride zorla sokup sıkışıyor gözüken motorcu için adam ister dans eder ister gaza basar yazan gördüm...

Hangi kısım daha objektif şimdi?

TolgaUs
07-07-2017, 11:08
Ne yapmak lazım şimdi Youtube dan motorcuların hatalı olduğu 3-5 video koyup altına

Iıyyh araba kullananlar hep hatalı ıııyyhh mı yazalım?

Motorcular hep hatalı diyen kim oldu bi göster bi iki alıntı yaparak bizde görelim.. Ama ben motor üstünde dans edip kendini şeride zorla sokup sıkışıyor gözüken motorcu için adam ister dans eder ister gaza basar yazan gördüm...

Hangi kısım daha objektif şimdi?

Uygun fren mesafesi dicem ama i dont know diyeceksiniz muhtemelen. O yüzden dokunmatiğimi eskitmicem.

PiscocuK
07-07-2017, 11:13
Yanlız burda motorcu kör noktada merso görmemiş belliki..Yani böyle düşünmek istiyorum en azından göz göre göre de kırmaz üzerine sanırım

Bu sabah yürüyüş sebebi ile pendik-bayramoğlu arası E5 trafiğe kapatıldı herkes sahile ara sokaklara minibüs yoluna yan yola girdi.İşe gelmeme 200 mt kala sağdaki araçlar gidecekleri yol kalabalık olduğu için bekliyor bizim şeridi açık tutuyorlardı tam geçerken aracın biri yırtık dondan çıkar gibi bir fırladı tersten zor durdum motorla.Ulan dedim alemin akıllı senmisin it bizimi öldürücen dedim akıllıyım lan nolucak dedi motorun ayağını indirdim inicektim bütün millet adama ana avrat küfür edince camını kapatıp sindi aracın içine.Yaptığı hatadan değil ettiği lafta dolayı dövecektim adamı

SULTANOGLU
07-07-2017, 11:14
Baska bir forumda mercedesin sonradan el kaldirim pardon dedigini yazmislar.

PiscocuK
07-07-2017, 11:16
Başka illeri bilmiyorum ama İstanbul'da motor kullanıyorsanız (NE YAZIK Kİ) herşeyi kabul etmiş oluyorsunuz

jeffy
07-07-2017, 11:39
Uygun fren mesafesi dicem ama i dont know diyeceksiniz muhtemelen. O yüzden dokunmatiğimi eskitmicem.
Hahaha dur bi google a yazayım uygun fren mesafesi neymiş :) sende boş durma o dokunmatiğine kıymana gerek kalmadan insanların burda ne tarz motor kullananlara tepki verdiğini tekrar okuyarak anlamaya çalış..

Böylelikle belki bakın motorcu haklı diye bideo koymana gerek kalmaz..

rebeloghy
07-07-2017, 12:29
TolgaUs Bak ne güzel örnek paylaşmışsın. Mercedesli çok büyük bir hata yapıyor, dalgınlık olsun, üstüne kırma olsun her türlü hata.

Ancak daha önemli olan motorlunun tepkisi. Peşinden gidip ayna kırmaya, sataşmaya çalışmıyor.

Dün akşam trafiğinde babamla işten dönüyoruz. Babam kullanıyor. Sağdan gelen araç sinyal vermişiz ama yol vermedi. Yanımızdayken de önü boşaldı yürüse arkasına girecez uyudu bekliyor falan. Neyse bu yürüdü az sonra ama korna çalındı diye aynaya bakıyor tip tip. Ben de bakacağına yürü diye işaret ediyorum.

Az ilerledi, durdu. Baktım arabadan indi geliyor. Sol camdan geldi, Olüm dalmışem ne vaör dalmışeğm diye bir şeyler söyledi.

Dalmışsan kusura bakma demesi gerekensin ama inip utanmadan geliyor ve dalmışım ne var diyor hanzo.

İşin komik yanıysa, bu gelen tip, 35-40 yaşlarında, 1.60-1.65 boy 50 kilo falan. Babam alsa tek eliyle camdan içeri alır, insem arabayla altlı üstlü tost yapar kars kaşarı diye eritirim onu.

Ne mi yaptık ? Güldük geçtik.

TolgaUs
07-07-2017, 21:56
TolgaUs Bak ne güzel örnek paylaşmışsın. Mercedesli çok büyük bir hata yapıyor, dalgınlık olsun, üstüne kırma olsun her türlü hata.

Ancak daha önemli olan motorlunun tepkisi. Peşinden gidip ayna kırmaya, sataşmaya çalışmıyor.

Dün akşam trafiğinde babamla işten dönüyoruz. Babam kullanıyor. Sağdan gelen araç sinyal vermişiz ama yol vermedi. Yanımızdayken de önü boşaldı yürüse arkasına girecez uyudu bekliyor falan. Neyse bu yürüdü az sonra ama korna çalındı diye aynaya bakıyor tip tip. Ben de bakacağına yürü diye işaret ediyorum.

Az ilerledi, durdu. Baktım arabadan indi geliyor. Sol camdan geldi, Olüm dalmışem ne vaör dalmışeğm diye bir şeyler söyledi.

Dalmışsan kusura bakma demesi gerekensin ama inip utanmadan geliyor ve dalmışım ne var diyor hanzo.

İşin komik yanıysa, bu gelen tip, 35-40 yaşlarında, 1.60-1.65 boy 50 kilo falan. Babam alsa tek eliyle camdan içeri alır, insem arabayla altlı üstlü tost yapar kars kaşarı diye eritirim onu.

Ne mi yaptık ? Güldük geçtik.

Like yerine dislike a gitti yanlışlıkla alınmayasın dostum ^^

Ayna kıran motorcuları bir şekilde anlamak lazım. yukarıda paylaştığım videoda motorcu refleks ile kontrayla sağa kırmasaydı muhtemelen duvara yapışıp bir araba tarafından ezilecekti.
Ayna kırma vesvesesi ölüm korkusu tarafından beyne kan gitmeyen bir zamanda gerçekleştirilen hareket olarak görüyorum.
En başından beri sadece 1 örnek veriyorum. Sadece 30 dakika boyunca arabayla gittiğiniz gibi şeridinizde sessiz sakin motor sürün. Bu kadar yani.
Motorcu her zaman normal trafik seyrinin bir tık üstünde motorunu kullanmalı.

ahmet3425
10-07-2017, 10:22
Yanlız burda motorcu kör noktada merso görmemiş belliki..Yani böyle düşünmek istiyorum en azından göz göre göre de kırmaz üzerine sanırım

Bu sabah yürüyüş sebebi ile pendik-bayramoğlu arası E5 trafiğe kapatıldı herkes sahile ara sokaklara minibüs yoluna yan yola girdi.İşe gelmeme 200 mt kala sağdaki araçlar gidecekleri yol kalabalık olduğu için bekliyor bizim şeridi açık tutuyorlardı tam geçerken aracın biri yırtık dondan çıkar gibi bir fırladı tersten zor durdum motorla.Ulan dedim alemin akıllı senmisin it bizimi öldürücen dedim akıllıyım lan nolucak dedi motorun ayağını indirdim inicektim bütün millet adama ana avrat küfür edince camını kapatıp sindi aracın içine.Yaptığı hatadan değil ettiği lafta dolayı dövecektim adamı

bu mersoda kor nokta uyarı sistemi yok mu simdi ? ilginc bir donanım eksikliği. hepimiz arac suruyoruz abi kor nokta denen altın bir tehlike kuralı var o aynalara ben hiç bi zaman güvenmem hafifi bi kafa cevirmek lazım inceden.

motorcunun yerinde olsam ki aynı sey benim de basıma geldi bi kac kez yasadıgım korkuyu kelimlerle anlatamam. eger aracın aynasında surucunun kafasını görmüyorsam 2 tık tık yapıyorum kornaya mutlaka ayıktırmak icin.

sagi
10-07-2017, 10:22
Aslında çok güzel anlaşacağız ama genelleme yapıp herkes kendi haklı çıkmaya çalışmasa...

Madem öyle arabasının aynasını seven araç sahipleri de binmesin arabaya çıkmasın trafiğe motosiklet kullanan'larda çıkmasın bisiklete binelim hep beraber

ahmet3425
10-07-2017, 10:27
Baska bir forumda mercedesin sonradan el kaldirim pardon dedigini yazmislar.

ya işte merso surucusu bilerek isteyerek yapmıyor elbette oda oyle olsun istemezdi kor noktada kalmıs motoru gorememis amma velakin motorcu orada olebilirdi? demem o ki sen el kaldırıp pardon abi göremedim dersin ve olaylar senin icin cok normal devam eder ama motorcunun yasadıgı korku anlatılmaz yasamak lazım hic sucu yokken oluyordu adam orada.

yani demek istediğim trafikte karsılıklı saygı hosgoru bekliyorsak arac suruculerinin motorculara oranla 1 adım onde olması gerekli.

powERS
10-07-2017, 11:21
Mercedes motor olayında. motorlu arkadan gelmiş ve geçiyorken mersonun kör noktasında kalıyor. ama mercedes genede hatalı tabı 1.zaten ondekı aracın sağından gecmeye calısıyor herhangı bır yol ayrımı fılan yok gozuken.

aynaya baktı fakat gormedı ancak motorlu arkadan gelırken gormus olması gerekır dıye dusunuyorum. gelen bır adam gecmedıyse erıyıp buharlasmadı ya.. ama tabı dalgınlık yorgunluk hersey olabılır ki motorluda gayet güzel gidiyormus iyiki birşey olmamış.

powERS
10-07-2017, 11:24
Like yerine dislike a gitti yanlışlıkla alınmayasın dostum ^^

Ayna kıran motorcuları bir şekilde anlamak lazım. yukarıda paylaştığım videoda motorcu refleks ile kontrayla sağa kırmasaydı muhtemelen duvara yapışıp bir araba tarafından ezilecekti.
Ayna kırma vesvesesi ölüm korkusu tarafından beyne kan gitmeyen bir zamanda gerçekleştirilen hareket olarak görüyorum.
En başından beri sadece 1 örnek veriyorum. Sadece 30 dakika boyunca arabayla gittiğiniz gibi şeridinizde sessiz sakin motor sürün. Bu kadar yani.
Motorcu her zaman normal trafik seyrinin bir tık üstünde motorunu kullanmalı.

Dostum başlık içinde bir yerlerde paylaşıldı görmüşsündür. passatlı ya musallat olan 2 motor vardı. hiçte öyle ölüm tehlikesi filan yaşamış gibi değillerdi beyne kan gidip gayette güzel planladı bide kameraya çek bak dercesine hareket ediyorlardı.

yani şunu meşrulaştırmaya çalışmayın.

trafikte hangi 2 araç arasında bunun gibi bir olay gördünüz aynasını kırmak camını kırıp kaçmak gibi bir hareket. yeni yeni şeyler türüyor ve buda normal gibi konuşuyorsunuz

tamam anladık zor trafikte motor kullanmak ama bu tarz hareketler yaparak ta rahatlatmayacak kimse trafiği ya da araç sürücülerini.. daha çok şimşek çekiliyor üstlerine..

Yiğit G.
10-07-2017, 19:01
Bu video'daki motorcunun yaşadığı tehlikeyi şu ölsün çarparım düşürürüm diyenlerin başına gelse ne yaparlardı acaba ?

Öküzlük arabacı veya motorcu olmak değil öküzlük ne olursa olsun canı hiçe saymaktır.

powERS
14-07-2017, 13:05
https://www.facebook.com/isimizgucumuzmodifiye/videos/10155061007922851/

Ne diyorsunuz beyler ?

Tunacan
14-07-2017, 13:08

Ne diyorsunuz beyler ?

eden bulur...

powERS
14-07-2017, 13:11
eden bulur...

Biraz daha aç yahu :D

şimdi korna caldı kadın müstahak mı dedin ?

yoksa motorcuya onunda kırarlarmı dedın ?

Tunacan
14-07-2017, 13:14
Biraz daha aç yahu :D

şimdi korna caldı kadın müstahak mı dedin ?

yoksa motorcuya onunda kırarlarmı dedın ?

Peki açayım :D :D
Arabalının motorcunun üstüne sürmesine gerek yoktu. Trafik zaten akmıyor nereye gideceksin?
Motorcunun da kameradan kuvvet alarak aynayı kırmasına gerek yoktu.
İki sığır birbirini bulmuş özetle...

Evrenoz
14-07-2017, 13:16

Ne diyorsunuz beyler ?

Tam bir onun bunun çocuğu

Yarım saniyelik korna sesine karşı erkeklik taslamalar, aynayı kırma.. karsısında kadın değil de bodyci bi adam olaydı ağzını açamaz, kıçına sokar kuyruğunu sessiz kalırdı

PiscocuK
14-07-2017, 13:20
emin değilim ama aracı kullanan bence erkek.
kendimi motorcunun yerine koyunca nasıl sinirlenmezsin ki diyorum.Yani resmen motoru görmezden geliyor adam.önünde ki motor değil de araba olsa aynı şeyi yapabilir mi yok.Zaten yol kapalı nereye gidicen.Motorcu için yorum yapmıyorum 40 kere yaptık gerek yok

Eworen
14-07-2017, 13:26
Bu motorculardaki özgüvene hayranım
Ayna kırmalar falan kimsin lan sen O.Ç.
Sanki trafikte bitek motorluların üstüne kırıyorlar korna çalıyorlar yahu hergün trafikte aynı şeyler araçla başımıza geliyor
Yani motora has bir durum yokki tek farkı motordakinin savunması güvenlik olayı "0" zaten bence motora normal bir araca göre 10 kat saygı gösteriliyor
Otomobille kamyonla vb neyle çıkarsanız çıkın asla saygı görmezsiniz motorla az biraz da olsa görürsünüz bari benim gibi aman yanaşmıyayım düşer müşer mantığındakilerden..
O sebeple konunun nedeni aslında derin yani motorlu otomobilli olması değil mevzu
Eğitimsizlikten saygıdan aile görgüsünden falan bahsedicemde boşverin olmayan şeylerden bahsetmeyelim
Öyle işte ..

powERS
14-07-2017, 13:27
Arabalının motorcunun üstüne sürmesine gerek yoktu. Trafik zaten akmıyor nereye gideceksin?

ya burda konusuyoruzda hanı kutuplasma tü kaka demek degıl kımseye yanlıs anlasılmasın. sezarın hakkını konusalım.

şimdi bu olay 2 araba arasında olsaydı böyle olurmuydu ?

atıyorum telefona baktın o an yada ne bılım sağda solda bıseye bakıyodun trafık zaten sıkışık 1 araç boyu trafık ılerledı sen hala yerındesın.
arkadan korna geldı yarım sanıye.. bunu yapcak ben zannetmıyorum kımse olsun.

mesela lambalarda onde duruyosun arkadan bırısı daha sarı yanmıs yesıle donmemıs korna calıyor. ben mesela yesılın yanmasını beklıyorum yada 1 sn fılan daha tutuyorum frene aralıklarla basarak kı arkadakı msjı alsın dıye.

kalkıpta kımsenın ustune yurumuyorum ya da aynasına fılan gırısmıyorum..

bu olaya donecek olursak

bayan sofor dıye sıgır gıbı bogurmenın anlamı yok. bence bu adam araba kullanırken bayan sofor gordumu ustuen kıran sıkıştıran tıplerden bırı aynada baktı bayan gelıyo zaten yavasladı durdu bunu bekledı yani kornada gelınce hazır kamera var.. showw

bayan soforde bence onun ustune kırmadı aradan sıyrılıp gıtmenın derdınde ama tabı ayarlayamadı da oda dogru..

sonuc olarak kornadan sonrakı ılk hareketten ıtıbaren abartılı bır tepkı var gıbı.

yanı bılmıyorum yarım sanıye korna yuzunden bu kadar kabarcak bır durum yok gıbı, herkes gergin.

Tam bir onun bunun çocuğu

Yarım saniyelik korna sesine karşı erkeklik taslamalar, aynayı kırma.. karsısında kadın değil de bodyci bi adam olaydı ağzını açamaz, kıçına sokar kuyruğunu sessiz kalırdı

Bence body cı olmasına gerek yok erkek olsa motorcu bunu yapmazdı gıbı.

işin kötüsü videoda sanki bidaha durmus gıbı ama devamı yok.

TolgaUs
15-07-2017, 10:39
Bide böylesi var,

https://youtu.be/XA8E1WGQF8M

yol okuma hakkında gram bilgisi olmayıp trafiğe çıkanlar.
Sonra bütün suçu connecte atanlar..

DEJ
15-07-2017, 10:48
eden bulur...

benim aynı arabama aynı şekilde yapsaydı canından olur öbür dünyayı boylardı.. eden bulur napıcan

Dayı
15-07-2017, 10:51
Sağda ki kamyon kamyonet duruyor dimi?

Bide böylesi var,

DEJ
15-07-2017, 10:54
youtube bu motorcuların fena bi tarafını kaldırdı önüne gelen ayna kırıyor kadına karşı erkeklik taslamak erkeklik değildir tam tersine karılıktır

kafadaki kask var ona guveniyorlar heralde

Tunacan
15-07-2017, 10:58
benim aynı arabama aynı şekilde yapsaydı canından olur öbür dünyayı boylardı.. eden bulur napıcan

Trafikte senin gibilere ihtiyaç var gerçekten..
Keşke herkes malına zarar verenlerin canını alıyor olsaydı.
Halbuki çok kolay değil mi öbür dünyayı boylatmak??

TolgaUs
15-07-2017, 11:30
Sağda ki kamyon kamyonet duruyor dimi?

evet duruyor. Metreler öncesinden de gözüküyor.

ahmet3425
15-07-2017, 11:31
Bide böylesi var,

kardesim bak burada motorcu hatali ama oradan motorcuyu cek al orada olmadigini varsay connect zaten x5 e carpacakti koskoca jipi aynasinda gormeyenden motoru gormesini beklemiyorum bu tarz adamlarin aynayi kirdiktan sonra gotune sokmak lazim ki bida seridinden kimildamadan once iyice bi baksin sagina soluna.

arda35
15-07-2017, 12:42
Motor olmasaydı X5 kendini kurtarırdı her türlü. Connect hatalı çıktı, fakat motorcu da şeritte falan gitmiyordu. Cehaletinin kurbanı olmuş. O hareketleri yapıyorsan saksıyı çalıştıracaksın biraz.

DEJ
16-07-2017, 09:15
Trafikte senin gibilere ihtiyaç var gerçekten..
Keşke herkes malına zarar verenlerin canını alıyor olsaydı.
Halbuki çok kolay değil mi öbür dünyayı boylatmak??

kimse kimseye durduk yere sataşmaz. efendiye efendiyimdir ben.
trafikte de yanımdan geçen motorlara her zaman yer açmış, yol vermişimdir. ama böyle ortada birşey yokken erkeklik taslayıp arabama zarar verenin de bi tarafına sokmaktan beter ederim ızdırap olurum hayatına peşini bırakmam

fthdrn
16-07-2017, 09:23
X5 yolun soluna atmış kendisini connectin fren yapmadan duran aracın sollamasına izin vermek için.
Yani o connect x5 e carpmazdı. Burada birinci hatalı durma ve duraklama yapılmayacak yerde duran araç. İkinci hatalı motor.
Motorun connectin yola atlayabileceğini bilip frenlemesi gerekirdi. Beni görür frene basar aman nolcak yaa diyerek hiç istifini bozmamış motorcu.

sanctuary35
16-07-2017, 20:11
bugün otobanda sol şeritte 120-130 giderken motorcu refüjle arama girdi ya racing motorla. allah akıl fikir versin. aklım çıktı

ahmet3425
16-07-2017, 21:38
X5 yolun soluna atmış kendisini connectin fren yapmadan duran aracın sollamasına izin vermek için.
Yani o connect x5 e carpmazdı. Burada birinci hatalı durma ve duraklama yapılmayacak yerde duran araç. İkinci hatalı motor.
Motorun connectin yola atlayabileceğini bilip frenlemesi gerekirdi. Beni görür frene basar aman nolcak yaa diyerek hiç istifini bozmamış motorcu.

Hirsizin hic mi sucu yok ? Bence x5 kurtaramazdi...

Mr.K
16-07-2017, 21:48
Allah korusun dusen arkadas x3 un lastiklerine cok yakin dusmus. Bu arada o kamyon videoda izlediginiz icin gozukuyo normalde gozukmuyo + olarak x3 u kullanan onune kiran araca kornayi basarken kaza oluyo. Connecti kullanan hasminin ustune kirar gibi kirmis asil yolu okuyamayan o zaten motorcu degil. Allahin sevdigi kuluymus diyelim.

Anıl E.
16-07-2017, 21:56
Siz hâla bunları mı tartışıyorsunuz ya ? Hadi bakıyım elleriniz boş durmasın nöbete devam.

Melih-Ö
16-07-2017, 22:03
Motorcuları her seferinde suçlu gören zihniyeti sadece bir gün istanbul içinde motor kullanmaya davet ediyorum. Sadece 1 gün motor kullanın fikriniz yüzde 95 değişmezse başka birşey demiyorum. Yaklaşık 2.5 senedir motor kullanıyorum, öncesinde hep karşıydım ama kullanınca görünce tecrübe edince farklı oluyor herşey.

fthdrn
16-07-2017, 22:07
Yalnız şimdi farkettim bu tarz videolar tartışmalar izledikce yolda motorlara daha da dikkat ediyorum

Melih-Ö
16-07-2017, 22:09
Yalnız şimdi farkettim bu tarz videolar tartışmalar izledikce yolda motorlara daha da dikkat ediyorum

Ben gidemiyorum o da gitmesin diye düşünce var Fatihim malesef :) Biz arabaları seven insanlarız niye arabana zarar vereyim senin? Korna çalıyorsun hani milim kayda geçeyim işte, inadına üstüne kırıyor geçme diye :) Daha neler neler ya kullanıp yaşamanız lazım.

fthdrn
16-07-2017, 22:13
Ben gidemiyorum o da gitmesin diye düşünce var Fatihim malesef :) Biz arabaları seven insanlarız niye arabana zarar vereyim senin? Korna çalıyorsun hani milim kayda geçeyim işte, inadına üstüne kırıyor geçme diye :) Daha neler neler ya kullanıp yaşamanız lazım.

Aynen öyle bakiyorum mesela şerit arasından gelen motor var hemen kenara kayiyorum o da geçerken selam verip teşekkür ediyor. Bende mutlu oluyorum :)

Melih-Ö
16-07-2017, 22:14
Aynen öyle bakiyorum mesela şerit arasından gelen motor var hemen kenara kayiyorum o da geçerken selam verip teşekkür ediyor. Bende mutlu oluyorum :)

Aynen aynen bende çok yapıyorum onu görüp yol veriyorlar selam veriyorum hoş oluyor harbiden :)

KOSEREN
18-07-2017, 12:56
Olması gereken :)

https://www.youtube.com/watch?v=G2N6x1TJ8VA

ufuksaracci
18-07-2017, 13:12
videonun altındaki yorumlardan birine koptum;

"Ben size tercüme edeyim;
Şimdi polis diyor ki, bak diyor 3 tane şerit var, araba çok, gördüm seni geride tırın arkasında bekledin, öyle yapma, aralardan geç diyor, slalom yap, baktın çok sıkıştın, bak burada bi şerit daha var buraya gir burdan yardır diyor. Bide soruyor motor kaç para diye?"

Yiğit G.
31-07-2017, 09:13
Konu: Kameramı takayım , sinyal vermeden dönen ama yakınımdan bile geçmeyen bir aracı kovalıyayım , içindeki yaşlı diye lanlı lunlu aloo vs konuşayım

sonra ZORT...

https://www.youtube.com/watch?v=fiLKKE8Bl8Q

STP
31-07-2017, 09:21
azıze denk gelmıs :D ama hakkaten 10 m oteden gıden adamada bu sekıl artıslık yapılmaz

PiscocuK
31-07-2017, 09:27
canım yaaa sesi kısılmış erkek gitmiş tramessi gelmiş
bu psikoloji ile motorda kullanamaz artık bu deliğikanlı

SULTANOGLU
31-07-2017, 09:27
abi cidden okey haklı olabilir ama ulan 10 metre ötesi birde bakınız içe doğru sıçmak tabiri buradan geliyor. sidici sinyil virmisini siylimiştim.

SekoLive
31-07-2017, 09:38
aziz başkan kaçış yollarını kapatmasa arkadaş mahallede efsane olmuştu azize posta koydum diye... ama aziz uche gibi defans yapıyor...

-sinyal ver lan sinyal bu ne biçim tepki yaw ses tonuyla hiç bi uyuşma yok resmen kafasındaki kamera cekıyor diye bir tepki...

DEJ
31-07-2017, 09:44
Konu: Kameramı takayım , sinyal vermeden dönen ama yakınımdan bile geçmeyen bir aracı kovalıyayım , içindeki yaşlı diye lanlı lunlu aloo vs konuşayım

sonra ZORT...

Aziz Yıldırım trafikte motosiklet surucusu ile atıştı trafik durdu (sinyal kavgası) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=fiLKKE8Bl8Q)

REİS'e denk gelmiş, sesi gtüne kaçarak tamam abiye bağladı. bi yerinden kan alır valla adamın

Geri vites yapıcaksan ne diye erkeklik taslıyorsun? Aziz Yıldırım değil de yaşlı biri olsaydı peşini bırakmazdı erkek görünümlü madam kılıklı

Bana da yanında kız arkadaşıyla artistlik yapnlar oluyor önünü kesip gözlüklü abi gibi tavır koyunca geri vites hemen

Sabahta Kartal sahilde orta şeritte gidiyorum siyah honda accord kel lavuğun biri kornayı kökledi yanında kız arkadaşı vardı diye bişey yapmadım ama pişman da oldum

KÖROĞLU
31-07-2017, 09:48
ahahaha çok iyi ya son video süper cidden.

Sinyal ver lan dan, sinyal niye vermiyosun abicim e evrilmek :) Hafif içe sçmalı ayin videosu :)

Sağ bariyer dibinden kopup gelen arkadaş gelişine vole yapar dedim ama olmadı.

Ayrıca video da aziz'in hatalı bir hareketi var mı biri aydınlatabilir mi beni ?

BARR
31-07-2017, 10:04
Ahahaha öle gereksiz atar bi tarafına batar adamın işte. Sonra R yaparsın Tramessi sitili.

Onurkk06
31-07-2017, 10:24
Yahu valla bende 2 sene motor kullandım tamam trafikte çok kasap var fakat Motosikleti trafik kurallarına göre sürme olayına gelirsek hangi motorcu trafik kurallarına uyuyor? Alayı makas atıp sağlı sollu geçerek gidiyor emniyet şeridini zaten söylemeye gerek yok. Hadi emniyet şeridini kullanırsın eyvallah da emniyet şeridinde 100+km hızla gitmek nedir bu kafaya kamera takan kendini cezalandırıcı gibi hissediyor :)

DEJ
31-07-2017, 10:24
Ayrıca video da aziz'in hatalı bir hareketi var mı biri aydınlatabilir mi beni ?

Hatalı bi hareketi yok adamın kimseyi tehlikeye attığı da yok, sırf artistlik olsun video çıksın diye yapılmış hareket..

evliya
31-07-2017, 10:33
Bu motorcular kendini trafik polisi sanmaya başladı heralde, kaldı ki trafik polisleri bile sinyal vermedin diye milletle atarlı giderli konuşmuyor.

fore
31-07-2017, 10:55
Dün gece Silivri'den dönüyorum motorla, hızım da 110-120 civarıdır. Sinyal filan vermeden sol şeride 60'la atlayan o hızla da devam eden adam da haklı di mi size göre?
Arabalıyken önününe atlasa dümdüz küfür edersiniz bırakın motoru.

Çok önyargılı bakıyosunuz motor işine. Haklı olunan durumlar da var haksız olunanlar da ama nedense burada hep motorcu haksız.

Bu arada Aziz Yıldırım'ın daha profesyonel koruması olmasını beklerdim. Değişikmiş korumaları:)

fore
31-07-2017, 10:59
Bu arada tekrar seyrettim, haybeye zıplamış motorcu... Ama yine de herkes önyargılı kanaatim değişmedi:)

EOZDAG
31-07-2017, 10:59
Dün gece Silivri'den dönüyorum motorla, hızım da 110-120 civarıdır. Sinyal filan vermeden sol şeride 60'la atlayan o hızla da devam eden adam da haklı di mi size göre?

Çok önyargılı bakıyosunuz motor işine. Haklı olunan durumlar da var haksız olunanlar da ama nedense burada hep motorcu haksız.

Bu arada Aziz Yıldırım'ın daha profesyonel koruması olmasını beklerdim. Değişikmiş korumaları:)

Bu video ya yorumunuz nedir peki, o sizin yaşadığınız olay. Burada tartışılan arada var 10 mt motorcu gaz açmamış bişey yapmamış, bir araç sağa dönecek yoncaya girecek bakıyor aynasına 10mt ötede bir motorcu arada mesafe var hızlı da değil, giriyor yoncaya.

EOZDAG
31-07-2017, 11:00
Bu arada tekrar seyrettim, haybeye zıplamış motorcu... Ama yine de herkes önyargılı kanaatim değişmedi:)

Edit bunu görmemişim :)

mert_can 41
31-07-2017, 11:03

Siz aşırı taraflı seyir ediyorsunuz aziz yıldırım çok uzaktan sağ tarafa bağlanıyor motorun hayatını gram tehlikeye atmadı ayrıca önüne kırıp frenlemiyorda hızını artırıyor. Dediğiniz olayıda burda kimse savunmaz ben araba ile 200 kmh civarında 2 kere yaşadım o olayı :(