PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suriyeliye araç satışı hakkında

tylan
08-06-2017, 22:14
Öncelikle herkese selamlar bende 2013 peugeot partner var arkadaşın galeriye koymuştum bu aksam üstü aradı, gittim 2 tane suriyeli almak istiyormuş. Baktılar ettiler, fiyatta anlaştık yarın satışı yapıcaz nasipse de benim kafama takılan sorular var tanıdıklara sordum nette araştırdım onlarda bilmiyor şimdi bunlara normal t.c vatandaşı gibi satış verebilecekmiyiz ? Bi de bunlar biz 34 plaka istiyoruz diyorlar boyle bişey yapabılırlermi ? Satacağım eleman Türkçe bile bilmiyor arkadası cevirdi bugün dediklerini noter de bı sıkıntı cıkarmı forumda daha önce böyle bi sorun yaşayan oldumu ?

Shadow_Dancer
08-06-2017, 22:17
Öncelikle herkese selamlar bende 2013 peugeot partner var arkadaşın galeriye koymuştum bu aksam üstü aradı, gittim 2 tane suriyeli almak istiyormuş. Baktılar ettiler, fiyatta anlaştık yarın satışı yapıcaz nasipse de benim kafama takılan sorular var tanıdıklara sordum nette araştırdım onlarda bilmiyor şimdi bunlara normal t.c vatandaşı gibi satış verebilecekmiyiz ? Bi de bunlar biz 34 plaka istiyoruz diyorlar boyle bişey yapabılırlermi ? Satacağım eleman Türkçe bile bilmiyor arkadası cevirdi bugün dediklerini noter de bı sıkıntı cıkarmı forumda daha önce böyle bi sorun yaşayan oldumu ?

Hiç girme bence..

tylan
08-06-2017, 22:18
Hiç girme bence..

Neden abi ?

MK8800
08-06-2017, 22:19
Sizinle kesinlikle alakası yok şahsi algılanmasın da son dönemlerde bunlara iyice ayar olmaya başladım . Okurken bile sinirlendim amk çocuklarına bir de 34 istiyormuş tövbe tövbe bana kalsa ekmek bile vermiceksin

gespenster
08-06-2017, 22:22
hepsi it onların ne ısın var be kardesım turke sat aracını

tylan
Valla ben manevi değil maddi düşünüyorum bu konuda 34 istemelerinin sebebini bende bilmiyorum valla :)

Shadow_Dancer
Neden abi ?

Bunlarla ilgili her gün bin tane haber okuyoruz, yasanın boşlugundan faydalanıp yapmadıkları alavere dalavere kalmadı, yakın arkadaşlarımdan biri evini kiraya verdi başına gelmeyen kalmadı. Partner zaten piyasası olan araba düzgün bi tipe ver kafan rahat olsun.

BarışSever
08-06-2017, 22:23
İnanmassınız belki ama.aracımı satacak olsam 2 bin lira fazla verse bile suriyeliye satmam.

gespenster
08-06-2017, 22:25
Valla ben manevi değil maddi düşünüyorum bu konuda 34 istemelerinin sebebini bende bilmiyorum valla :)

acıkcası bende milli dusunuyorum

free-hifi
08-06-2017, 22:26

Ya bu serefsizler bombalı araç felan yaparlar belli OLMAz bunları kullanıyorlar bence üstüne polise şikayet et şüphelendim diye ama bu sefer bunlar gerçekten böyle bir tipse senin canını da yakarlar.

RIDVAN
08-06-2017, 22:27
Sattık daha önce . Hiçbir fark yok notere gidiyorsun normel satışını veriyorsun sadece 10 dakika daha uzun sürüyor onlar istemese dahi plaka değiştirmek zorundalar devletin kendilerine verdiği plaka harfleri var mesala antepde 27 MA xxx açılımı misafir aracı sıkıntı olmaz ..

arda35
08-06-2017, 22:30
Hiçbi sorun çıkmıyormuş, gönül rahatlığıyla satabilirsiniz.

GEÇİCİ KORUMA KARTI İLE ARAÇ ALIMI - Türkiye Noter ve Noter Katipleri Sitesi (http://www.katibiadil.com/index.php?topic=10393.0)

Ben de hoşnut değilim burada olmalarından. Ama kaydı kuydu olmayan araçlara binseler daha mı iyi? Yarın bir gün kazaya karışıp karşı tarafı mağdur edeceklerine bindikleri aracın kaydı olsun devlette.

RIDVAN
08-06-2017, 22:32
Hatta adamları nasıl korkutmuşlarsa artık satış noter işlerinde . Notere belki 10 kere sordu sorun yok değilmi artık bizim değilmi . Koşa koşa sigorta kaskosunu yaptırmaya gitmişti arkadaş :)

Thracian
08-06-2017, 22:37
Direk konuyla alakası yok ama geçenlerde yolda denk geldim yunandan bulgardan türk gelen tırlardan hepsi plakasız araçlar 3 tırın üstündeydi. Araçların hepsi araziye uygun araçlardı. Genelide pick up. Şimdi benmi paranoyak oldum. Yoksa bu tırın üstündekiler suriyeye mi gidiyor

https://i.hizliresim.com/PrYrPb.jpg

turboman
08-06-2017, 23:03
Elin almanı ingilizi bile üstüne alamıyor yabancı pilakalı alıp veya getirip belli bi bedeli yani touring bedelini yatırıp araca ma plaka takabilirken satışınıda konsolosluk dışında yapamazken bu suriyeliler bizim bildiğimiz noterden satış alıp araca binebiliyorsa yazıklar olsun diyorum başka bişey demiyorum. Bence siz satın bunlara aracınızı devlet bu soysuzlara böyle müsamma gösteriyorsa siz satmayıpta ne yapacaksınız gider başkasından alır...

tylan
08-06-2017, 23:04
Hiçbi sorun çıkmıyormuş, gönül rahatlığıyla satabilirsiniz.

GEÇİCİ KORUMA KARTI İLE ARAÇ ALIMI - Türkiye Noter ve Noter Katipleri Sitesi (http://www.katibiadil.com/index.php?topic=10393.0)

Ben de hoşnut değilim burada olmalarından. Ama kaydı kuydu olmayan araçlara binseler daha mı iyi? Yarın bir gün kazaya karışıp karşı tarafı mağdur edeceklerine bindikleri aracın kaydı olsun devlette.
Teşekkür ederim bu arada mili duygular falan diyorsunuzda ben araba satmayınca bunlar ülkeden gitmeyecek.Ticarette din,dil ırk tanımam şahsen

hddsheriff
08-06-2017, 23:06
Teşekkür ederim bu arada mili duygular falan diyorsunuzda ben araba satmayınca bunlar ülkeden gitmeyecek.Ticarette din,dil ırk tanımam şahsen

sen ticaretine bak ama notere tek gitme paraları da iyice kontrol et güven olmaz o köpeklere

Yigit-Y
08-06-2017, 23:06
Yağmurlu havada su bile yok

Ben senin yerinde olsam satmam dursun derdim

İbrahim33
08-06-2017, 23:11
normal satış yapıyorsun. kafasına göre 34 alamaz. ikametgahı bulunduğu ilin plakasını alır. parayı önce satıştan önce al. noter zaten yeminli tercüman isteyecek sizden. merak ettiğin şeyleri sorarsın ona. bi sıkıntı olmaz. ben 3-4 tane sattım sıkıntı yaşamadım hiç.

2jz
08-06-2017, 23:12
Buradaki Suriyeliler açtıkları iş yerlerine yabancı çalıştırmıyoruz diye yazı asıyor. Şahsen ne ev kiraya veririm, ne araba satarım, ne başka bir şey veririm.

tylan
08-06-2017, 23:12
sen ticaretine bak ama notere tek gitme paraları da iyice kontrol et güven olmaz o köpeklere

Yok zaten satış konusunda tecrübeliyim parayı hesabıma yatırmadan şoför koltuğuna oturtmam notere hiç bi zaman tek ve boş gitmem prensip olarak

İbrahim33
08-06-2017, 23:13
Bazı arkadaşlar ona satma buna satma ben olsam satmam muhabbeti yapmışta , ticarette öyle birşey yok. gelene ağam , gidene paşam diyeceksin esnafsan. her müşteri senin için değerlidir. önemli olan senin kazanacağın para.

tylan
08-06-2017, 23:17
Yağmurlu havada su bile yok

Ben senin yerinde olsam satmam dursun derdim

Reis sen deme bari bunu :) araba zaten pahalıya geldi bana motor bitik almıştım 0 motor yaptım motor yapıldı diye kımse yanaşmıyor muayne3 ay sonra bitecek 4 lastik bitik stoplarda kırıklar var vs vs

tylan
08-06-2017, 23:30
Bazı arkadaşlar ona satma buna satma ben olsam satmam muhabbeti yapmışta , ticarette öyle birşey yok. gelene ağam , gidene paşam diyeceksin esnafsan. her müşteri senin için değerlidir. önemli olan senin kazanacağın para.

Aynen zaten yazan çoğu kişi ticaretle uğraşmıyordur eminim.

Yigit-Y
09-06-2017, 00:01
Reis sen deme bari bunu :) araba zaten pahalıya geldi bana motor bitik almıştım 0 motor yaptım motor yapıldı diye kımse yanaşmıyor muayne3 ay sonra bitecek 4 lastik bitik stoplarda kırıklar var vs vs

Desene öyle suriyeli kardeşlere bırak el bombasını :)

ckrc
09-06-2017, 00:03
Yok zaten satış konusunda tecrübeliyim parayı hesabıma yatırmadan şoför koltuğuna oturtmam notere hiç bi zaman tek ve boş gitmem prensip olarak

Dolu-Boştan kasıtı anlayamadım ben :D

Yigit-Y
09-06-2017, 00:05
Dolu-Boştan kasıtı anlayamadım ben :D

Sapanla gidiyor demek istemiş şair bu dizesinde :)

ckrc
09-06-2017, 00:06
Sapanla gidiyor demek istemiş şair bu dizesinde :)

6136'ya muhalefetse sıkıntı çıkar....:D

Yigit-Y
09-06-2017, 00:08
6136'ya muhalefetse sıkıntı çıkar....:D

Sıkıntı çıkmadan sapan çıkmaz :)

Suriyeliye paramı kaptırak şimdi :)

beetle
09-06-2017, 00:12
şu aralar heryerde eski yıkık dökük ne karar araba varsa hepsi MA ve MB plakalı olarak yollarda geziyor. Ulen bu MB plakayı alamıyorum ya yanarım yanarım ona yanarım.

Muharrem C.80
09-06-2017, 00:13
Direk konuyla alakası yok ama geçenlerde yolda denk geldim yunandan bulgardan türk gelen tırlardan hepsi plakasız araçlar 3 tırın üstündeydi. Araçların hepsi araziye uygun araçlardı. Genelide pick up. Şimdi benmi paranoyak oldum. Yoksa bu tırın üstündekiler suriyeye mi gidiyor

https://i.hizliresim.com/PrYrPb.jpg

Hilux ların bolluğuna bakarsak kesin suriyeye gidiyor.

ckrc
09-06-2017, 00:17
Hilux ların bolluğuna bakarsak kesin suriyeye gidiyor.

Türkiye şantiye cenneti, şantiyelerin en kral araçlarıdır Hilux-L200-Ranger.
Paranoyaya gerek yok.
3. Havaalanında çalışırken sahaya giden bütün araçlar L200 ve Rangerdi mesela.
3. Köprü ve Kuzey Otoyolunda da keza aynı şekilde L200-Ranger-Hiluxlar var.

MK8800
09-06-2017, 00:26
Memleketini satıp gelen ****** çocuklarına araba da satmam ekmek de vermem , esnaflıkta kahpeye , haine ağam-paşam çekmek de esnaflığın kuralıysa biz babamızdan bunca sene esnaflığı öğrenememişiz . Kimse kusura bakmasın ama bu konuda en yaşlısından bebeğine kadar benim için o soysuzların geneli aynıdır ayırt etmiyorum . Biz Allah göstermesin o durumda olsak da farzı misal bu ibnelerden yardım istesek ( sığınma hakkını geçtim yardım diyorum bak ) bi tekme de bu kahpe evlatları vururdur ; Bu yazımı da kimse şahsi algılamasın , illa algılarım diyen olursa da tartışmaya mesaj yolu ile devam edebiliriz .

İbrahim33
09-06-2017, 00:31
Memleketini satıp gelen ****** çocuklarına araba da satmam ekmek de vermem , esnaflıkta kahpeye , haine ağam-paşam çekmek de esnaflığın kuralıysa biz babamızdan bunca sene esnaflığı öğrenememişiz . Kimse kusura bakmasın ama bu konuda en yaşlısından bebeğine kadar benim için o soysuzların geneli aynıdır ayırt etmiyorum . Biz Allah göstermesin o durumda olsak da farzı misal bu ibnelerden yardım istesek ( sığınma hakkını geçtim yardım diyorum bak ) bi tekme de bu kahpe evlatları vururdur ; Bu yazımı da kimse şahsi algılamasın , illa algılarım diyen olursa da tartışmaya mesaj yolu ile devam edebiliriz .

sana katılmıyorum bu konuda mikail. adamlar yaramaz yada hain olabilir , onu zaten savunan yok. ama esnaflık sattığın malı bi şekilde müşteriye pazarlamaktır bence.

Muharrem C.80
09-06-2017, 00:33
Ne paranoyası ya istediği yere gitsin napalım yani yanlış gelmişin sen şantiye mantiye iyi biliyorum nerde ne olduğunu hiluxlar evrensel terörist arabası demek istiyorum orda he ayrıca da suriyleye gidenin hesabı paranoyaya yer bırakacak düzeyi geçeli yıllar oldu

MK8800
09-06-2017, 00:39
sana katılmıyorum bu konuda mikail. adamlar yaramaz yada hain olabilir , onu zaten savunan yok. ama esnaflık sattığın malı bi şekilde müşteriye pazarlamaktır bence.

Valla Mersinde ki durumu da gözlemliyorsunuzdur , olduğu bölgelerdeki durumlara bakılınca memleketin içine ettiler yani daha söylenecek söz bile kalmadı . Azıtmaya başlayan , miletin annesi , kız kardeşi var . Daha 3 gün oluyor duymuşsundur belki Viranşehir sahilde arkadaşımın kız kardeşine 5-6 tanesi laf atıyor ondan sonra Arkadaşımı bıçaklayıp kaçtılar . Sadece Suriyeli değil ama ben onlarda gördüğüm için yorumu o şekilde genelliyorum ben bu yarz insanlarla esnaflık vs hiç bir durumda ticaret ya da benzeri durumlar içinde bulunmam .

Bilmeyenler için Viranşehir sahilinde bunlar gelmeden önce gece 2-3'e kadar yazları aileler , gençler her kesimden insan iç içe oturur gezer yer içerdi .

fthdrn
09-06-2017, 00:44
Bunlara ne iş ne aş ne araba ne ev verin.

İbrahim33
09-06-2017, 00:52
Valla Mersinde ki durumu da gözlemliyorsunuzdur , olduğu bölgelerdeki durumlara bakılınca memleketin içine ettiler yani daha söylenecek söz bile kalmadı . Azıtmaya başlayan , miletin annesi , kız kardeşi var . Daha 3 gün oluyor duymuşsundur belki Viranşehir sahilde arkadaşımın kız kardeşine 5-6 tanesi laf atıyor ondan sonra Arkadaşımı bıçaklayıp kaçtılar . Sadece Suriyeli değil ama ben onlarda gördüğüm için yorumu o şekilde genelliyorum ben bu yarz insanlarla esnaflık vs hiç bir durumda ticaret ya da benzeri durumlar içinde bulunmam .

Bilmeyenler için Viranşehir sahilinde bunlar gelmeden önce gece 2-3'e kadar yazları aileler , gençler her kesimden insan iç içe oturur gezer yer içerdi .

doğru haklısın mersin yaşanacak bi şehir olmaktan çıktı. hele ki viranşehir %90 arap dolu. bizde 3-5 araba geçirelim işte onlara akılları başlarına gelsin :D

Anıl E.
09-06-2017, 00:54
Çok zor durumdaysan,aracına başka alıcı bulamıyorsan çak gitsin .

Ama su veren itfaiyenin hortumunu .. İyice çoğaldılar amip gibi yemin ediyorum ,çete gibi dolanıyorlar bi de . Elin kızına ,eşine sataşıyor şerefsizler ,her gün hırsızlık ,gasp . Sabah ezanında milletin evine giriyorlar bir şeyler çalıp gidiyorlar .

Bu nedir başkan ya , milletin derdini sıkıntısını bizim ülkenin vatandaşı çekiyor .

fthdrn
09-06-2017, 01:00
Kimse bunları insan yerine koyup konuşmazsa belki sktir olup giderler geldikleri yere. Şimdi konuda deniliyor ki esnaf adam insan ayırmaz herkes değerlidir önemli olan para kazanmak- ticarettir deniliyor. dqwas xca

fthdrn
09-06-2017, 01:02
La birşey yazıcaktık mesaj gitti iyi mi neyse demem o ki varın 1 lira az kazanın ama kendi insanınızı tutun.

AşkınS.
09-06-2017, 01:07
Ticarette göm gitsin kardeşim. Burdan kimse almayacak bu aracı sonuçta. Yarın bi gün sana da külfeti olacak dediğine göre.
Bizde istemeyiz böylelerine araba satmak falan ama devlet destek veriyor ki adamların miki maşşağına denk.. o yüzden sen satmazsın,ahmet satar,mehmet satar...

Anıl E.
09-06-2017, 01:20
Şöyle bir ilginçlik yaşanabilir,bu arkadaş arabayı satar ,iki gün sonra da o laleler arabayı yağlar ballar bizim insanımıza satar kâr ederek . Onlar niye ekmek yiyor abi

SpeedlinE™
09-06-2017, 06:05
Valla izmitte geçen gün dilenci bir kadın( max 25-30) elinde bebek var birkaç aylık belli...Yüzüne birkaç bir şey söyledim de işte..... Sokaklarda çocuklarını yapıp sonra dileniyorlar.....

Birde izmit yahyakaptan girişinde benzinlik var ,onun oradan geçerken bir yaşlı amcamız(türk) dedi ki suriyeli çocuklara açmısınız? onlarda dedi ki evet. Adam elinde ki birkaç simidi verdi ki adamcağızın da durumu belli yani iyi niyetle verdi bir de kazanacağı da belli sokakta dolaşırken. Suriyeli çocuklar aldı adam gitti bana dediler ki(durdum izledim valla) simit 2 lira alır mısın? dedim az önce adam size onu ücretsiz verdi parayla satmak yakışır mı? Evet dediler ve bir tanesi hastaydı sanırım(umarım öyle olsun) dalga geçer gibi oynamaya başladı,alacak mısın demeler vs... Çektim gittim de sokakta gördüklerim böyle en azından izmitte durum bu.

Yigit-Y
09-06-2017, 07:14
Işıklarda gelene soruyorum suriyelimisin evet

Miktir git diyorum ben direk

Türk vatanfaşına denk gelirsem selpak alıyorum

Bunlardan o kadar nefret ediyorum ki

Allah biliyor başımızın belalıları

turbo&quattro
09-06-2017, 07:42
Babamlar yazin Canakkale Biganinin bilmemne koyundeler. Gecen yaz bende gittim yanlarina. Suriyeliler kamp gibi birsey kurmuslar orada takiliyorlardi cocuklari diger cocuklarla oynuyorla, koyluler yemek veriyorlar ihtiyaclarini elden geldikce karsiliyorlar is veriyorlar vs...Bunlarin kalma surelerimi dolmus ne olduysa bir sabah cekip gitmisler. Orada biraktiklari pislikleri, cer copu gordukce topunun ustune benzin dokup yakmak gerek. Igrenc, pislik, korkak, vatan hainleri.. acimayin hicbirine..

onurc
09-06-2017, 07:54
beter olsun şerefsiz ıbn*ler . yağmurlu havada su yok denildiği gibi.güven olmaz onlara.

Evrenoz
09-06-2017, 08:06

Peki ya müsterin teröristse ve sen terörist olduğunu biliyorsan?

makif84
09-06-2017, 08:17
Biz ne desek sen satmayı kafana koymuşsun.Umarım ilerde bir sıkıntı olmaz.Bunlara yüz verdikçe ülkenin içine ediyoruz...

sedat s
09-06-2017, 08:23
ite köpeğe çakala degıl araba su vermem o arabayı yatırırım gene satmam o serefsızlere. ısın ucunda kazanc var dıye bu kadar gozu kara olmayın. o arabadan kazandıgı paraylamı zengın olacaksın yada 1000 2000 zarar etsen ıflasmı edeceksın. sadece surıyelıye degıl ben çakal takımına ne mal satarım ne mal alırım onlardan kazandıgım para gelmesın lazım degıl

GokhanRS
09-06-2017, 08:28
ticaret ticarettir, istediğin parayı veriyorlar ise parayı noterde teslim al kontrol et say v.s sonra verirsin satışı gerisini onlar düşünsün. 34 mü ister 155 mi alır seni ilgilendirmez o kısmı. para peşin kırmızı meşin alana sat. duygusal düşünülmez ticarette bence.

zaten dini imanı duyguları ırkçılığı ticarete karıştıranlar ticaretin içine edenlerdir. fikir bedava herkes elinden geldiğince fikir verir. başın sıkıştı mı kim sana 1 lira verecek. ticaret tek ahlakı dolandırmamak kazıklamamaktır. her şey kitabına uygunsa umursamadan sat.

onurc
09-06-2017, 08:33
mesele burda bence o değil Gökhan abi,ticareti din ile karıştırmak değil.

benim bu konudaki düşüncem ülkesinden kaça kaça buraya gelen adamların işini görmüş oluyosun,senin aracılığınla bir şekilde mal sahibi olmuş olacak,parasını veriyor olabilir,paranın nerden geldiği zaten meçhul.
Yaa beter olsunlar gram acıyorsam şerefsizim.sadece o bebekleri yolda görünce biraz üzülüyorum gerisinin zerre önemi yok.Bugün satılmaz yarın gelir başkası alır.

Ama mal sahibi ne isterse onu yapacak tabi ki , biz fikir buyuruyoruz sadece burada .

clioGT
09-06-2017, 08:37
adli sicil kaydı filan isteyin.

Eyüp
09-06-2017, 08:44
Şöyle bir ilginçlik yaşanabilir,bu arkadaş arabayı satar ,iki gün sonra da o laleler arabayı yağlar ballar bizim insanımıza satar kâr ederek . Onlar niye ekmek yiyor abi

Başlığı ilk görünce aklıma gelen , adamlar marjlara bakmadan çalışıyor..Öyle bir kesimi de var

GokhanRS
09-06-2017, 08:51
mesele burda bence o değil Gökhan abi,ticareti din ile karıştırmak değil.

benim bu konudaki düşüncem ülkesinden kaça kaça buraya gelen adamların işini görmüş oluyosun,senin aracılığınla bir şekilde mal sahibi olmuş olacak,parasını veriyor olabilir,paranın nerden geldiği zaten meçhul.
Yaa beter olsunlar gram acıyorsam şerefsizim.sadece o bebekleri yolda görünce biraz üzülüyorum gerisinin zerre önemi yok.Bugün satılmaz yarın gelir başkası alır.

Ama mal sahibi ne isterse onu yapacak tabi ki , biz fikir buyuruyoruz sadece burada .

herkesin fikrine saygı duyuyorum. ben şehit çocuğum ona rağmen bunları terorist olarak görmüyorum. seviyor muyum? aksine ifrit oluyorum. ancak neden parasını başkasına versin ki, alırım parasını veririm arabayı, gitsin ne yapıyor ise yapsın. marketin var gelen giden alışveriş yapıyor her birinin siciline mi bakıyoruz? sen satmassın gider terorist kılıklı vatan haini bir galericiye para kazandırır. terörist herife parasını kaptırsa daha mı iyi? o yüzden ticaret ticarettir benim gözümde. sadece türk gelse 500 indirim yapıcaksam bunlara 1 kuruş fiyat düşmem. ben gurbetteyim sürekli başka bir ülkeye gidip duruyorum. erdoğan sağolsun yok haçlılar yok sahtekar yahudiler filan hakaret etmediği ırk kalmadı, tüm halklar erdoğan ismini duyunca mide bulantısı geçirip hakaret ediyorlar adama. ben sanıyordum ki hep onun yüzünden bizi de aşağılayacaklar dünyada. ancak hiç öyle olmadı. aksine elin gavurları sağolsun daha iyi davrandılar. politikacıların .... olması senin suçun değil diyerek yaklaştılar ve hep hoş görü gördüm ben gavurlardan. almanlara nazi diye hakaret ettiği adamları sinirlendirdiği dönemde bile elin almanı boşver dostum politikacılar şerefsizliği bizim arkadaşlığımızı bozmaz dedi. biz insan olanı seviyoruz dediler.

kaypak bile olsa suriyeliler biz ön yargılı olmamalıyız. hele arapları hiç haz etmem normalde ama aşağılamam karşıma denk geldiklerinde adam yerine koyar muhabbet ederim, karakterinin bozuk olduğunu anlarsam da muhataplığımı keser yoluma devam ederim. vatanı zor durumdayken kaçıp başka ülkede keyif çatan adam benim gözümde de tabi ki karaktersizdir bunu da unutmayın. yine ön yargı yanlıştır kimin ne olduğunu neden ne halt yediğini bilemiyoruz sonradan pişman olmaktansa ya haklı bir tarafı varsa ihtimalini hep göz etmeliyiz insanların.

dahan
09-06-2017, 08:53
bizim surili bir motor alacakmış kuryelik yapan birinden hatta resmini gösterdi tam çakal tipi,, neyse motor sahibi bir şekilde bu salaktan parayı alıyor 1200 tl..yarin gel satış yaparım diye bizim suriliyi postalıyor yarin oluyor ne gelen var ne giden bizim surili yanıma geldi napacaz diye vs olan oldu para gitti sonra bu kuryenin babasına ulaştı babasına alo diyor babası buna direk küfür ediyor konuşmuyo öyle bir olay olmuştu aralarında fakir gibi gözüken zenginlerde var gelirken müze vs yagmalayanlar var ,,aralarında işidli var her türlüsü var yani..ama bir kısmı bunlar gibi degil düzgünleride var ...yani ne bunlarda suç var nede bizde suç bunları ülkeye sokanlarda

Anıl E.
09-06-2017, 08:55
Ben Türk Milliyetçisiyim abi ,ülkemin adamı dışında kimse umurumda olmaz. Bizim başımıza öyle durumlar gelse bir Allah'ın kulu ülke sahip çıkıpta içeri almaz. Yaşayacak ülke buldular,mokunu çıkardılar afedersin. Ne zaman denk gelseler,azarlarım kavgaya zorlarım.

dahan
09-06-2017, 09:00
şimdi siz bunlara vatandan bahsetmeyin bu adamların beyni ayrı frekansta çalışıyor sanki zeka seviyeleri düşükmüş gibi degişik adamlar bide çok cahiller,,,bu şartlarda nasıl çoçuk yapıyorsunuz diyorum adam bana bakıp gülümsüyor işleri güçleri yiyip içmek sonra fikifiki al sana nurtopu gibi surili

Anıl E.
09-06-2017, 09:35
https://www.youtube.com/watch?v=-VVj3H2wjJc

yine suriyeli. ÖL-DÜR-ECEK-SİN bunları teker teker ,işkence ede ede geberteceksin . Sonra tabuta koyup ülkelerine bırakacaksın.

nerde forumun suriye severleri ? Bak iki tane genç kız yoğun bakımda ,hayati durumları ciddi.

Thracian
09-06-2017, 09:40
Türkiye şantiye cenneti, şantiyelerin en kral araçlarıdır Hilux-L200-Ranger.
Paranoyaya gerek yok.
3. Havaalanında çalışırken sahaya giden bütün araçlar L200 ve Rangerdi mesela.
3. Köprü ve Kuzey Otoyolunda da keza aynı şekilde L200-Ranger-Hiluxlar var.

Arkadasım bende ilk görünce şantiye işi düşündüm. 3 tır üstündeki hiç bir araçta ön ve arkada plaka olmayınca süphe ettim. Görüntünğn arkasında ki BİM e girdim, şöförlerle muhabetim ayak üstü tırcılık zor iş diye. Bizde düşünüyoruz diye sohbete girdim kasada. Biz uzunyol şöförüyüz uluslararası gidip geliyoruz dedi.

GokhanRS
09-06-2017, 09:59
https://www.youtube.com/watch?v=-VVj3H2wjJc

yine suriyeli. ÖL-DÜR-ECEK-SİN bunları teker teker ,işkence ede ede geberteceksin . Sonra tabuta koyup ülkelerine bırakacaksın.

nerde forumun suriye severleri ? Bak iki tane genç kız yoğun bakımda ,hayati durumları ciddi.

vallahi ön yargılı olmiyim iyileri vardır illa aralarında diye düşünüyorum hep ama bu haberleri gördükçe bende sinirleniyorum. yine diyorum, haksız olan biziz. adamlar cahil eğitimsiz hatta sapıkça dini inançları filan var ama biz aldık bunları ülkeye, kaç kişi ayaklandı referandum yapılsın kafana göre alma dedi. üstüne bide bunları ülkeye alanları ödüllendirdi ülkemizin çok vatan perverleri.

streetracer_nos
09-06-2017, 10:10
Bu adamlar hayırlı insanlar olsalardı kendi ülkelerine hayırları dokunurdu.Daha tam adapte olamadılar biraz daha zaman geçsin o zaman görün tantanayı.Şimdi hükümet bunları besliyo ,sağlık hizmeti vs. veriyo.Kesilsin parti başlıyacak o zaman

KÖROĞLU
09-06-2017, 10:12
vallahi ön yargılı olmiyim iyileri vardır illa aralarında diye düşünüyorum hep ama bu haberleri gördükçe bende sinirleniyorum. yine diyorum, haksız olan biziz. adamlar cahil eğitimsiz hatta sapıkça dini inançları filan var ama biz aldık bunları ülkeye, kaç kişi ayaklandı referandum yapılsın kafana göre alma dedi. üstüne bide bunları ülkeye alanları ödüllendirdi ülkemizin çok vatan perverleri.

Ben iyisini görmedim. adapazarının tam göbeğinde oturuyorum. Tren garını herkes bilir 2 arka caddesi Yürüyerek 2 dk yani.

Mahalle eski binalardan oluşuyor En yenisi 10 yıllık diyeyim. Üst katımızda suriyeliler, alt katımızda da ıraklılar var ortada da biz.

Karşı binanın 1 dairesinde ve arkadamki binada da aynı şekilde. 1 Senelik gözlemlerim.

1. Çok pisler temizlik - iman ikilisinden haberleri yok. Apartman girişini *** götürüyor haftada 2 defa temizlenmesine rağmen.
2- Görgü diye bir şey yok. Bisikletler bir yerde, ayakkabılar başka yerde, ev eşyaları kapının önünde.
3- Çok pis kokuyorlar, ev kapıları açıksa içeriden gelen koku ciddi söylüyorum tahammül edilemez seviyede
4- Tercüman çağırdım insan gibi laf anlattım bahçeye çöp atmayın, çöp dökme saati var diye ama dinleyen yok.
5- bir evde 20 kişi kalıyorlar gecenin bir buçuğunda koşmalar, bir şeylere vurmalar. Bir gün atacam birini o olacak.
6- Cahiller dedim ya örnekleyeyim bunların dairesine giden bir sigorta aşınmış teli kopmuş, gittim yaptım.
Nasıl bir beyinsizlikse tamir etmek yerine tahta ile teli sigortaya doğru ittirmişler, sanıyorum akımdan ötürü ana sigorta tablosu erimiş. Çarpılıp ölse uğraş
Bir gün haber geldi üst kat yanıyor itfaiye gelip söndürmüş şaka gibi.

7-) Şuursuzlar, 20 li yaşlardaki kız kardeşleri hasta olmuş gece 2 de kapı çaldılar açtım, aldım hastaneye götürdüm.

Baktılar ettiler Abi var küçük oğlan var anası ve babası var. Benle hastaneye anası - küçük kardeş ve hasta kız geldi.

o an uyanamadım sonra bir ara sordum dedim abin nerde ? evde uyuyormuş sabah iş varmış.

Be ......siz biz işe gitmeyecek miyiz ? Büyük olan ....siz de ne kadar rahat. Kız kardeşini ***** tanımadığın adama emanet ediyorsun var mı böyle bir dünya.

He bunların sebepleri ne yine biziz, aç gözlüyüz çünkü. Harabe gibi evlere suriyeli müslüman kardeşlere yardım ayağına 2 katı paraya kiralıyoruz.

Şuraya yazıyorum biraz palazlanıp birlik olsunlar azıcık kendilerini güçlü hissetsinler ondan sonra görün neler olacak bu ülkede.

Bunlara su veren itfaiyenin hortumunu....

SekoLive
09-06-2017, 10:16
Evimizi tutmak için gelen Suriyeli evin değerinin 2.5 katı ücret verdiği halde vermedik evimizi.

Bu konuda Ticarette yoluna bakacaksın, geçirmene bakacaksın diyenler yarın bu tutumlarına çok pişman olacaktır bu kesin bir durum.

Yarın ülke elden gidiyor konularında ticaretine bakacaksın yazanlar kesinlikle msj atmasın.

KÖROĞLU
09-06-2017, 10:16
Şunu da yazmadan edemeyeceğim, 15 temmuz sonrası eline bayrak alıp sürüp sürüştürüp takıp takıştırıp sokağa çıkan insanlar,

eğer evlerinin önünden geçerken kapıları açıksa bir hışımla kapatıyorlar. İnsan kendini tacizci gibi hissediyor, emeği geçenlerin ...

i-vtec07
09-06-2017, 10:21
Yazdım yazdım sildim adamlar benim ülkemde satış alabiliyo mal sahibi olabiliyo vay be .. arap yalakası köpekler iyice adamdan saydılar bunları

Konuya gelirsek ben satmam abi kafan rahat olsun

SekoLive
09-06-2017, 10:26
bu arada 34 plaka istiyorsa bi güzellik yapıp istanbulda trafik tescile yollayın paraları varsa istediği plakayı alırlar bu konuda müsterih olsunlar yeterki ceplerinde para olsun. 34 ŞAM 34 bile alabilirler.

GokhanRS
09-06-2017, 10:28
Evimizi tutmak için gelen Suriyeli evin değerinin 2.5 katı ücret verdiği halde vermedik evimizi.

Bu konuda Ticarette yoluna bakacaksın, geçirmene bakacaksın diyenler yarın bu tutumlarına çok pişman olacaktır bu kesin bir durum.

Yarın ülke elden gidiyor konularında ticaretine bakacaksın yazanlar kesinlikle msj atmasın.

ev konusunda tamamen haklısın. 2 katı kazancam diye suriyeliye ev veren ev sahiplerine hiç acımam. bende vermem açıkcası. ancak araba satmak insanı ev arsa sahibi yapmaz. elin çinlisi de gelse ingilizi yunanı arabı suriyeliside gelse mal satmak ticarettir bana göre ve bir yanlışı ayıbı yoktur.

ancak ev vermek para için olduğunda bu aç gözlülüktür. bir insana ev verirken türk dahi olsa karakterine işine gücüne bakmak gerekir. 500 liralık evi 1000 liraya suriyeliye verip 6 ay sonra bir daha kirasını alamayan ev sahipleri ağladığında hak etmişsin oh olmuş sana bile derim. ancak hep diyorum. suriyelilere değil de asıl onları böyle ülkenin her yerine serpiştiren hükümete hiç laf eden yok nedense? hatta dediğim gibi ödüllendiriliyorlar üstüne birde.

bana göre olanların sorumlusu bu ülkenin minimum %50 sidir. suriyelilerden gelen belaları hak ediyorlar, üzüldüğüm konu kurunun yanında yaş da yanıyor. bizde çekiyoruz bunlardan. umarım çok geç olmadan çözüm bulunur.

cookies
09-06-2017, 10:38
(Ticaret ile uğraşıyorum, esnafım) Bunlardan ''Zırnık'' bir şey vermemde almamda para için.. En iyisinin de ta!!

turbo&quattro
09-06-2017, 10:42
Arabada satin, evde verin, insan sayip yemekte verin. 10 sene sonra gorursunuz memleketi nasil bir boka bulastirdiginizi. Yol biraz daha yakinken sirt donun, kendi capinizda barinmalarina izin vermeyin vermeyin ki belki defolup giderler tutunamayinca.

camsemih
09-06-2017, 10:42
parayla bile benden bırak arabayı bir bardak su alamaz. Barındırmayın parayla bile olsa beslemeyin bu soysuzları verdiğiniz her taviz ileride hepimize zarar olarak geri dönecek.

İbrahim33
09-06-2017, 10:48
Peki ya müsterin teröristse ve sen terörist olduğunu biliyorsan?

Mevzuyu çarptırıyorsun abi.

streetracer_nos
09-06-2017, 10:52
Sahil kenarına gittiler hep, şimdi havalarda ısındı gündüz plaj deniz akşam serin parkta çay keyfi, Gece çimlerde bi uyku bebeler ışıklarda para basıyo bi yandan.Kayıt kuyut hiçbişeyleri yok yasadışı bi olayda o an tutuklanmazsa bi daha hayatta bulamazsın .

Evrenoz
09-06-2017, 11:23
Mevzuyu çarptırıyorsun abi.

Aslında kasıtlı olarak böyle uç bir örnek verdim. Madem belli bir tür insan "ticaret ticarettir. Herkesle yapılabilir" düşüncesinin dışında kalabiliyor, suriyeliler de kalabilir diyebilmek için örneği bu uç noktaya taşıdım

İbrahim33
09-06-2017, 11:29
ite köpeğe çakala degıl araba su vermem o arabayı yatırırım gene satmam o serefsızlere. ısın ucunda kazanc var dıye bu kadar gozu kara olmayın. o arabadan kazandıgı paraylamı zengın olacaksın yada 1000 2000 zarar etsen ıflasmı edeceksın. sadece surıyelıye degıl ben çakal takımına ne mal satarım ne mal alırım onlardan kazandıgım para gelmesın lazım degıl

pardon yanlış anlamayın , siz kamu ya da özel sektörde maaşlı mı çalışıyorsunuz , yoksa ticaretle mi uğraşıyorsunuz ? Gerçi bendekide soru eğer ticaretle uğraşıyor olsa idiniz böyle düşünme şansınız olmazdı.

örneğin torbacı sana araba getirdi abi sıkışığım satmam lazım dedi , 60 lık malı 50 ye almayacak mısınız o adam torbacı diye ? Yada atıyorum masaj salonu işleten bi kadın sizden araba istedi , kadın koşturuyor diye o arabayı ona satmayacak mısınız ? ticarette alan memnun satan memnunsa sorun yoktur.

ticaret ticarettir, istediğin parayı veriyorlar ise parayı noterde teslim al kontrol et say v.s sonra verirsin satışı gerisini onlar düşünsün. 34 mü ister 155 mi alır seni ilgilendirmez o kısmı. para peşin kırmızı meşin alana sat. duygusal düşünülmez ticarette bence.

zaten dini imanı duyguları ırkçılığı ticarete karıştıranlar ticaretin içine edenlerdir. fikir bedava herkes elinden geldiğince fikir verir. başın sıkıştı mı kim sana 1 lira verecek. ticaret tek ahlakı dolandırmamak kazıklamamaktır. her şey kitabına uygunsa umursamadan sat.

Hele şükür konuyu doğru anlayan biri çıktı.

Ülke mi kalmış serkan abi allah aşkına. Afedersin düşmüşüz bi *** çukuruna çırpınıp duruyoruz. Sen üsttekilere , bizi bu hallere getirenlere bak bence.

Aslında kasıtlı olarak böyle uç bir örnek verdim. Madem belli bir tür insan "ticaret ticarettir. Herkesle yapılabilir" düşüncesinin dışında kalabiliyor, suriyeliler de kalabilir diyebilmek için örneği bu uç noktaya taşıdım

Evet biraz uç bi örnek oldu. O zaman para kazanmanın her türlüsü mübah deyip , insan kaçakçılığı yapalım , kaçak sigara getirelim ucu açık örnekler çoğaltılabilir. Ticaretin helal ve yasal olanı makbuldür bence. Dinen ve yasal olarak herhangi bir yanlış bulunmuyorsa , alan ve satan memnunsa bence problem yok.

enes_srb
09-06-2017, 13:10
Savastir kapini acarsin yardim edersin ama kendi ulkenin gelecegini, ekonomisini , insanlarin hayatlarini etkilemeden yapicaksan yaparsin. bi plan cizip ona gore ilerlersin. kimse kizmasin suan Turkiye disinda kafasina gore girip yasanabilcek bi ulke daha yok ne bi duzen ne bi kontrol .Sonucun farkli olmasi imkansizdi yani bu saatten sonrada bu sorun cozulmez her gun daha kotuye gider . Bu gunleri mumla aricaz .

Yigit-Y
09-06-2017, 13:17
Araç el bombası gibi

Bırakın suriyeliye kitlesin arkadaş

Uğraşsın dursun suriyeli dürzü

Abi suriyeli kazıklamak gerek ki

Gitsin bu memleketten

Reyislerine söve söve

Acımak yok suriyelilere

Miktirip gitsinler memleketimizden

tylan
09-06-2017, 15:32
Yorum yapan herkese teşekkürler herkesin görüşüne saygım sonsuz bugün satışı gerçekleştirdik herhangi bi sıkıntı olmadı parayı getirdiler gittik notere alan kişinin ikametgahı istanbul olduğundan 34 plaka çıkacak araç. Bu arada yiğit-Y reis piyasasına göre uyguna verdim düzgünü 50.000 olan arabayı 40.000 e aldılar. Ayrıca Allah kimseyi vatanından yurdundan etmesin türkçe bilenle az muhabbet ettik alan kişi suriyede cilt hastalıkları konusunda en öenmli gelen doktorlardan biriymiş şimdi sondaj makınaları üretiyor yada tamıratı yapıyormuş. Benim kafamda 3 ayrı yerde saç kıran var 6 aydır düzelmiyordu baktı etti sen hacamat yaptırmışsın pis kan tam cıkmamıs oralarda kalmıs dedi gerçekten de yaptırmıştım bakalım kendısı ilaç hazırlayıp bana göndericek

kurtbil
10-06-2017, 12:11
Yorum yapan herkese teşekkürler herkesin görüşüne saygım sonsuz bugün satışı gerçekleştirdik herhangi bi sıkıntı olmadı parayı getirdiler gittik notere alan kişinin ikametgahı istanbul olduğundan 34 plaka çıkacak araç. Bu arada yiğit-Y reis piyasasına göre uyguna verdim düzgünü 50.000 olan arabayı 40.000 e aldılar. Ayrıca Allah kimseyi vatanından yurdundan etmesin türkçe bilenle az muhabbet ettik alan kişi suriyede cilt hastalıkları konusunda en öenmli gelen doktorlardan biriymiş şimdi sondaj makınaları üretiyor yada tamıratı yapıyormuş. Benim kafamda 3 ayrı yerde saç kıran var 6 aydır düzelmiyordu baktı etti sen hacamat yaptırmışsın pis kan tam cıkmamıs oralarda kalmıs dedi gerçekten de yaptırmıştım bakalım kendısı ilaç hazırlayıp bana göndericek

Okumuş olanı bir şekilde bu ülkeye belki faydalı olabiliyordu, ki sosyolojik araştırma yapmadan konuşmak zaten çok zor, fakat sokaklarda binlerce oranın işsiz güçsüz olanlarından olduğu için insanların artık müsaması kalmadı. Gelip burada iş beğenmeyen, yapılan yardıma burun kıvıran suriyeli hikayesini birebir ağızdan da çok duyduğum için açıkcası ben de çok sıcak bakamıyor bu duruma.

tylan
10-06-2017, 20:24
Okumuş olanı bir şekilde bu ülkeye belki faydalı olabiliyordu, ki sosyolojik araştırma yapmadan konuşmak zaten çok zor, fakat sokaklarda binlerce oranın işsiz güçsüz olanlarından olduğu için insanların artık müsaması kalmadı. Gelip burada iş beğenmeyen, yapılan yardıma burun kıvıran suriyeli hikayesini birebir ağızdan da çok duyduğum için açıkcası ben de çok sıcak bakamıyor bu duruma.
Valla önceki postta yazmıstım ticarette din dil ırk tanımam. Bizim burda da suriyeliler var şükür daha kötüsü denk gelmedi,gelmesin de zaten. İş beğenmemezlik bizim millette daha çok. Benim büfem var 9 saat iş yemek+sigorta 1700 tl maaşa eleman bulamıyorum gençlerin hepsi kahve köşelerinde kumar oynuyor. Şeftali,kiraz toplamaya zaten yanaşmıyorlar. Millet suriyeli çalıştırıyor mecbur. Eskiden. De kürtler çalışırdı şimdi hepsi mutahit oldu. Her ailede 2 tane araba var şimdi. Hoş çalışana Allah verir bakmayın suriyeliler olmasa vasifsız eleman bulunamıycak piyasada vasıfsız eleman diyipte bakmayın ekonominın can damarıdır vasıfsız eleman

sedat s
11-06-2017, 11:06
[QUOTE=İbrahim33;8343627]pardon yanlış anlamayın , siz kamu ya da özel sektörde maaşlı mı çalışıyorsunuz , yoksa ticaretle mi uğraşıyorsunuz ? Gerçi bendekide soru eğer ticaretle uğraşıyor olsa idiniz böyle düşünme şansınız olmazdı.

örneğin torbacı sana araba getirdi abi sıkışığım satmam lazım dedi , 60 lık malı 50 ye almayacak mısınız o adam torbacı diye ? Yada atıyorum masaj salonu işleten bi kadın sizden araba istedi , kadın koşturuyor diye o arabayı ona satmayacak mısınız ? ticarette alan memnun satan memnunsa sorun yoktur.

12 senedır tıcaret ıle ugrasıyorum ve tıcarı hayatım boyunca hep böyle davrandım ve cok sukur ıyı yerlere geldım. tıcaret para hersey degıldır benım gozumde itten köpekten ne alıırım ne mal satarım mesela gecen tenekesi 270 lıra olan bı peynır denk geldı 190 lıraya verecekler 200 teneke kadar ve almadım. bu urun fabrıkasında 270 lıra 190a satılıyorsa ya calıntı mal yada bayıden fabrıkadan karsılıksız cekle yada baska yollarla alınmıs bı mal benı aradılar almadım istesem 190dan alır 250ye catır catır okuturum 1 gunde yolumu bulurdum. öyle gelecek para bana lazım degıl bence sızde bıraz secıcı olun. bıde şu boyut var burda aldıgı urunden 1 lıra kazık yese 30 sayfa konu acan dolandırıldım dıyen ınsanlar " bosver çak ıkı katına " yerlestır gıtsın kafasında bununda pek ahlaklık bı tıcaret oldugu soylenemez. neyse Allah herkesın carsısına pazar versın

.