PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mobil klima tavsiye

phoenixs
14-05-2017, 00:33
İyi günler tech ailesi

***** yaz yaklaşıyor ve evimin salonu sıcak oluyor normal klima için Asma tavan vs yaptırınca pek yer kalmadı bana şöyle salonu buz gibi etmese de olur ama hafif serinletecek bi mobil klima Laz'ım marka model direk tavsiye olursa gider alırım sadece soğutsun yeter kışın alıp depo ya indiririm hemşerim yer kaplamamış olur

turboman
14-05-2017, 00:43
Mobil klima bende alacaktım ancak vazgeçtim attığı taş ürküttüğü kurbağaya değmediği için nedeni iç ve dış ünütenin oda içerisinde kaldığı için oluşan ısının oda sıcaklığını artırdığı için bide baca gibi bi zımbırtısı var onuda dışarı vermek için camı aralık bırakıyosun oda tam bi fiyasko...

2jz
14-05-2017, 01:55
Mobil klima bende alacaktım ancak vazgeçtim attığı taş ürküttüğü kurbağaya değmediği için nedeni iç ve dış ünütenin oda içerisinde kaldığı için oluşan ısının oda sıcaklığını artırdığı için bide baca gibi bi zımbırtısı var onuda dışarı vermek için camı aralık bırakıyosun oda tam bi fiyasko...

Evlerdeki baca çıkışı ile kullanılabilir. Bizim ev 4 yıllık bina. Kalorifer olmasına rağmen mutfakta 2 tane, salonda 1 tane baca çıkışı mevcut. Heralde iç anadoluda standart donanım :) bu baca çıkışları mobil klima için kullanılabilir. Antalya için yetmez büyük ihtimalle ama iç anadoluda mobil klima fazlasıyla iş görüyor.

Yiğit G.
14-05-2017, 06:14
Evlerdeki baca çıkışı ile kullanılabilir. Bizim ev 4 yıllık bina. Kalorifer olmasına rağmen mutfakta 2 tane, salonda 1 tane baca çıkışı mevcut. Heralde iç anadoluda standart donanım :) bu baca çıkışları mobil klima için kullanılabilir. Antalya için yetmez büyük ihtimalle ama iç anadoluda mobil klima fazlasıyla iş görüyor.

Baca çıkışı olmaz ne yazikki.Şöyle ki eğer baca çıkışı zemine yakınsa ancak olur.Çünkü cihazdan çıkan çıkış borusu 1 metrenin biraz üstüne çıktıgında cihaz verim vermiyor.Maks 1.5 metre olması lazım.E baca çıkışları minumum 2.5 metredir.Cihaz sogutmaz

phoenixs
14-05-2017, 06:42
Baca çıkışı olmaz ne yazikki.Şöyle ki eğer baca çıkışı zemine yakınsa ancak olur.Çünkü cihazdan çıkan çıkış borusu 1 metrenin biraz üstüne çıktıgında cihaz verim vermiyor.Maks 1.5 metre olması lazım.E baca çıkışları minumum 2.5 metredir.Cihaz sogutmaz

Abi bende salonda baca çıkışına delik delerek kullanmayı planlıyordum evim 2. Kat bina 3 kat lı kullanabilir miyim bu şekilde ?

2jz
14-05-2017, 08:27

Abi baca deliği aşağıya alınsa çözüm olabilir mi acaba?

Yigit-Y
14-05-2017, 08:38
Bende vestelinki var gayet memnunum

20 m2 odayı güzelce soğutuyor

9000 btu soğutma kapasiteli

2 yıldır kullanıyorum

phoenixs
14-05-2017, 09:50
Bende vestelinki var gayet memnunum

20 m2 odayı güzelce soğutuyor

9000 btu soğutma kapasiteli

2 yıldır kullanıyorum

Yiğit abi salondaki baca borusuna delik açsam kullansam olur mu acaba ?

HondatugraL
14-05-2017, 10:00
Baca açıksa sorun olacağını sanmam ama klimanın hortumu yukarı kadar yetişmez soba borusu yada su borusu ıle uzatırsınız :)

Yigit-Y
14-05-2017, 10:12

Kardeşim

Cam arasından çıkartıyorum sıcak hava çıkışını

Su giderini 19 lt damacanaya taktım ben

Biraz sesli çalışıyor

Ama o serin ortamda uyumak mikemmel

Ses beni rahatsızlık vermiyor

Her odaya klima götürme imkanı güzel bir hadise :)

phoenixs
14-05-2017, 10:18
Kardeşim

Cam arasından çıkartıyorum sıcak hava çıkışını

Su giderini 19 lt damacanaya taktım ben

Biraz sesli çalışıyor

Ama o serin ortamda uyumak mikemmel

Ses beni rahatsızlık vermiyor

Her odaya klima götürme imkanı güzel bir hadise :)

Abi klimayı salona koymayı düşünüyorum ve camın önünde komple kanepe var o yüzden tam ters tarafa koyacam o tarafda da baca deliği var :-) açsam bi delik güzelce monte etsem ev 2. Kat bina 3 katlı baca açık tavana çıkar mı sıcak hava yoksa cihaz çalışmaz mı düzgün

EREN34
14-05-2017, 10:21
Benimde aklımı kurcalayan bir ürün.

Klima işiyle uğraşan kim varsa alma dedi. Ufo gibi. Çapını soğutuyor diyen de oldu, verim düşük diyen de

Yigit-Y
14-05-2017, 10:37
Abi klimayı salona koymayı düşünüyorum ve camın önünde komple kanepe var o yüzden tam ters tarafa koyacam o tarafda da baca deliği var :-) açsam bi delik güzelce monte etsem ev 2. Kat bina 3 katlı baca açık tavana çıkar mı sıcak hava yoksa cihaz çalışmaz mı düzgün

Bacaya kadar uzuyorsa tutturabiliyorsan sıkıntı yok

O sıcak hava kesinlikle dışarı çıkması gerek
EREN34 kanka bu max 20 m2 kapalı alan için yapılmış

Klimacılar montaj yok diye sevmezler böyle cihazları

Normal bir klimanın yerini tutmaz ama iş görüyor 2 senedir kullanıyorum

Eşim ilk aldığım gün söylendi şimdi iyiki almışsın diyor

Yazın havadaki nemi alması bile yetiyor soğutmasını geçtim

+soner
14-05-2017, 11:19
Ses konusunda hassassanız hiç bulaşmayın. Buzdolabı kompresörünün verdiği sesin tam iki katını veriyor.

KÖROĞLU
14-05-2017, 12:59
4 ay kadar ofiste kullandık müthiş sesli bir alet. Su haznesi doldur boşalt uğraştırıyor. Ses hassasiyeti yoksa normal klima kadar olmasa da iş görür.

Biz kapattığımızda oh be diyorduk sesten ötürü. Alırken kaç db olduğuna bakmak lazım. Kullandığımız marka blyss di bu arada.

Yigit-Y
14-05-2017, 13:25
Ses olarak marka marka değişmekte

Su olayı ortamın nemi ile doğru orantılı

15 m2 oda bir gecede 19 lt damacanayı dolduruyor

Suyu bir yere bağlayamadığım için damacana muhabbeti var

Ama gidere bağlanma şansı olanlar sıkıntı çıkmaz

Evden taşınırken kolay sökme takma para derdimiz yok :)

Yiğit G.
14-05-2017, 16:33

Abi baca deliği aşağıya alınsa çözüm olabilir mi acaba?

Ben 2 yıl önce alıcaktım mobil klima biraz araştırdım bu sonuca vardım.Boru uzadıkça sıcağı atmakta zorlanıyor alet soğutma yapamıyor bi müddet sonra aşırı ısınmadan kapatıyor kendini.. Google ' a "mobil klima" yazın görsellere bakın ne demek istediğimi anlarsınız boru uzunlukları belli.Hadi az daha uzatsan 2 metre olsun yine yetmez bence.

Baca deliği aşağa çekilirse olur ama bence çirkin görüntü olur bütün odalarda aşagılara baca deliklerimi açıcaksın ? Yok sadece salon dersen e o zaman split klima al yani :)

Bence mobil klimanın hiçbir mantıgı yok.. Ha şöyle adana urfa antep mersin antalya vs gibi cehennem sıcakları olan şehirdesindir hani misafirin gelir vs hop açarsın odasında ama o şehirlerde de her odada klima var zaten.. E istanbul ankara vs zaten topu topu 15-20 gün ölüm sıcakları oluyor.. 1 tane duvara split klima yetiyor.

EREN34
14-05-2017, 19:07
yiğit-Y

Bende ondan bahsediyorum işte. Normal bir klima gibi olmaz.

Damacanadaki suyu dökme. O bildiğin parayla satılan üyü suyu. Ütüde kullan. Kireç mireç olmaz.

Yigit-Y
14-05-2017, 19:40
yiğit-Y

Bende ondan bahsediyorum işte. Normal bir klima gibi olmaz.

Damacanadaki suyu dökme. O bildiğin parayla satılan üyü suyu. Ütüde kullan. Kireç mireç olmaz.

Arabada yıkanır aslında çift kova filan :):):)

Kanka çiçeklere döksek yararı olur mu

Bir halta yaramıyormuş suda minarel yokmuş dedilerdi bana

phoenixs
14-05-2017, 19:51
Kararımızı değiştirdik :-) normal bi klima alacağız Samsung lar çok şık ama kararsızız hangi marka alalım 35 metre kare salon için ?

EREN34
14-05-2017, 20:20
Arabada yıkanır aslında çift kova filan :):):)

Kanka çiçeklere döksek yararı olur mu

Bir halta yaramıyormuş suda minarel yokmuş dedilerdi bana

çiçeğe olmaz. Daha doğrusu dediğin gibi mineral, demir vs. olmadığından ütü ve araba yıkama dışında bir halta yaramaz.

Esnaf genelde dükkan önü toz kalkmasın diye yere döker :)

Yigit-Y
14-05-2017, 20:52
çiçeğe olmaz. Daha doğrusu dediğin gibi mineral, demir vs. olmadığından ütü ve araba yıkama dışında bir halta yaramaz.

Esnaf genelde dükkan önü toz kalkmasın diye yere döker :)

Hahaha esnaflar severrrrrr

Mobil klima satışı artar şimdi

Galericiler o su geliyor diye alırlar

1 senede parayı çıkartır :)

EREN34
14-05-2017, 21:25
Hahaha esnaflar severrrrrr

Mobil klima satışı artar şimdi

Galericiler o su geliyor diye alırlar

1 senede parayı çıkartır :)

Normal klimada da su çıkıyor. şşşşş uyandırma :D

ali_utku
15-05-2017, 07:43
Geçen yaz ofis için aldım ben.Çatı katındaki odada kullanıyorum.Bayağı sesli çalışıyor ama gayet güzel soğutuyor.Hava çıkış borusu için pencere aparatları var.Kesme biçme yapmadan tahliye borusunu camdan dışarı çıkarabiliyorsunuz.

Eworen
15-05-2017, 07:58
Dış üniteleriyle iç üniteleri birleşik olduğu için bi hayli sesli çalışırlar eğer tahliye borusu için çözüm bulunabilirse gayet güzel soğutur
Ama dış üniteyi takabileceğiniz bi yer varsa split klima ile kıyaslanmaz bile
Mobil klima dış ünite takılamayan durumlarda son çare olarak kullanılmalı..

Yigit-Y
12-06-2017, 16:33
https://i.hizliresim.com/kWjkED.jpg

An itibari ile :)

3 sene önce 499 tl ye aldığım vestel ile

Seslii ama bir o kadarda serinletme sezonu bana hayırlı olsun

Hahahahaah :)

Seyyar tayyar candır gece yatak odasına gideceğiz onunla :)