Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra K Titreme, Çekme ve Lokurtu Problemi
Merhabalar, aracım Astra K 1.6 Dizel Otomatik Km 57000
Aracımda bir takım sorunlar var fakat servis çözüm getiremiyor.
Araç ile yüksek hızda gaza yüklendiğimde sola çekiyor, ayağımı gazdan çekince de sağa çekiyor. 120 gibi hızlarda hız sabitleyici ile sakin sakin giderken herhangi bir sorun yok. Rot ve balans ayarları yeni yapıldı sorun devam ediyor. Aynı zamanda yüksek hızda gaza yüklenince alttan hissedilir titreme oluyor fakat direksiyonda çok titreme yok. Gazdan ayağımı çekince titreme çok çok azalıyor.
Rolantide kabinde aşırı titreşim hissediyorum ve dizel olmasından kaynaklı normal diyor servis. Yavaş bir kalkış yaparken ilk anda da hafif titretiyor. Özellikle 1den 2ye ve 2den 3e geçişte hafif vuruntu yapıyor. Daha üst viteslerde çok hissedilmiyor.
Özellikle parke taşlı yolda 20km/h civarı hızlarda ilerlerken bozuk, titreşim yaratan kısımlarında tıkırtı, lokurtu karışımı bir ses geliyor ve bu sesin benzeri motoru kapatırken de geliyor.
Ben motor kulaklarından veya akslardan şüpheleniyorum. Siz değerli ustaların da görüşünü almak istedim. Teşekkürler.
gaza yüklenme ve bırakınca çekme ve yüklenince titreme aklıma ilk aks ları getirdi kontrol edildimi
Yüzde 90 aks
Aks kafalarında sorun olup olmadığını kontrol için, boş bir alanda tam sol yaparak direksiyonu, kullanın ve dinleyin; daire çizin yani. Tak tak tak ses geliyorsa o yönün dış aks kafasında sorun vardır. Aynı şeyi tam sağ yaparak da deneyin. Bir de direksiyon tam çevirili vaziyette geri geri gidin, ses geliyorsa hangi yöne çevrili ise direksiyon oranın aks kafası sorunludur. Tabi ses de çıkmayabilir, hoplaya hoplaya gidiyorsa yine sorun vardır.
Titreşim ve silkeleme ise şanzıman kulaklarından, motor kulaklarından, baskı balatadan volandan hatta enjektörlerden bile olabilir. Bu durumda sadece ihtimal söylenebilir bence sorun direkt şu diye kimse söyleyemez yakından incelemedikçe.
Araç tam otomatik o yüzden baskı balata yok. Akşam dediğiniz şekilde kontrol edip tekrar yazarım. Hoplamıyor daha çok vibrasyon ve çekme yaratıyor. Cevap için teşekkürler
Araç tam otomatik o yüzden baskı balata yok. Akşam dediğiniz şekilde kontrol edip tekrar yazarım. Hoplamıyor daha çok vibrasyon ve çekme yaratıyor. Cevap için teşekkürler
Tam tur dönme esnasında hoplamasını kast ettim.
Tam otomatikse işler değişir, katalitik konvertör girer işin içine.
KGüneyli
26-04-2017, 16:50
Senin dediğin olayı corsa'da yasadım aks dediler ama araba dip yerdeydi. Düşük devirlerde birden gaza oturunca saga sola sallayıp duruyordu arabayı altttan.
Biraz kaldırdım şimdi hiç bir sorun yok. Sıkıntın aks gibi geliyor bana. Ama servis çözüm bulamadı diyorsun enteresan
Az önce tam sağ ve sol yaparak uzun uzun denedim. Herhangi bir ses veya hoplama durumu olmadı.
Edit: 26 Nisan 2017 - YouTube (https://youtu.be/JboanxWXtdU) Motor kulaklarını test etme amaçlı video çektim hem boşta hem viteste. Sanırım motor kulaklarını değiştirmem gerekli. Yüksek hızda yüke binince çekme yapması da bu sebeple olabilir mi?
kesik_çizgi
26-04-2017, 23:12
Araç trigeri kayışlı mi zincirli mi, şayet kayışlı ise ve yakın zamanda değişim yaptıysanız triger değişimi sırasında kulakların pekmezini akıtmış olabilirler.
Ek olarak Birinci viteste gaz vermeden kalkış yaparken devir saatiniz de devirde çok düşme oluyorsa sonra topluyorsa devir saatiniz, triger sentesine bir baktırmanızı tavsiye ederim, vuruntunun ve sarsılmanın sebebi bu da olabilir
Ben motor kulaklarına bakılmasını da öneriyorum.
Hocam araç zincirli hiç dokunulmadı daha önce motora, fakat servis normal deyip geçiştirme eğiliminde o yüzden biraz böyle araştırmalara girmiş bulundum. Kalkışta ince bir titreşim ve rolntide beklerken oluşan vibrasyon motor kulağına itiyor beni fakat hiç kontrol etmeden bu kmde bozulmaz diyor servis.
kesik_çizgi
27-04-2017, 07:46
Hava(gaz)kelebeğine bir adaptasyon ve de serviste yazılım güncellemesi ile de bi denenebilir, mekanik olarak bir işlem değildir hiçbirisi, bir ihtimal daha ortadan kalkmış olur
kesik_çizgi
27-04-2017, 07:48
Ayni model speclere sahip başka bir Astra k ile ayni şartlarda rolanti devrine de bir bak bence, az da olsa dusukluk varsa bostayken vibrasyona sebep olur
Astra J var arkadaşımda tamamen aynı motor. Onda eser yok titremeden.
Servise gittim test yaptık. Akstan veya lastiklerden şüphelendiler. Bu hafta yoğun haftabaşı getir tek tek deneyelim dediler. Pazartesi veya salı gidip bırakacağım artık aracı.
http://www.techturkey.com/forum/yelerimiz/
rain man
27-04-2017, 13:37
Ilk mesaj sonrası ben de aks diyecektim. Araç stok ve her ışıkta 1. Vites dip gaz kalkmıyorsaniz o km'de bozulması çok zor değil mi? Araçta yay var mı? Şundan soruyorum araç tasarlandıgından düşük olunca ona göre akslar da gereğinden fazla strese maruz kalıyor.
Araç stok ama ben genel anlamda sert kullanıyorum. Deseler ki kulak kırılmış darbe almış garantiye girmez yine tamam derim ama çözümsüzlük canımı sıkıyor. Bugün başlayan yeni birşey de viteste ilerlerken gazdan ayağımı çekince hafif çarpma sesi geliyor. Bence kulaklar miadını yavaş yavaş dolduruyor gibi.
İbrahim33
27-04-2017, 20:59
Volant olabilir...
Volant olabilir...
Dedim de otomatikmiş, otomatikse benzer şeyi tork konvertör yapar yazacaktım katalitik konvertör yazmışım :)