Orijinalini görmek için tıklayınız : Üfleyen motor %90 olabilir mi?
Merhaba arkadaşlar. bugün bir tofaşa baktım değişensiz boyasız. Motoru çok duman atıyor kapaktan ama sahibi ısrarla ekspertize soktuğunu %85-90 çıktığını istersem kendiminde sokabileceğini söyledi. Ancak boşuna 120 tl vermek istemiyorum ekspertize.
Duman atan motor %90 olabilir derseniz ekspere sokacağım?
Ahmet Saraçoğlu
13-03-2017, 20:27
bende bitiktir diye düşünüyordumda motordan motora değişiyormuş o mevzu.Sıfır polo 1.2tdi baca gibi üflüyordu , konu açmıştım ordada aynı şekilde sorun olmadığı söylenmişti.En iyisi aynı model araçların iyi kondüsyonlularında durum ne onu öğrenmeniz.
ghibli06
13-03-2017, 20:42
motorda nasıl bir yüzde birimi olabilir ben anlamıyorum gerçekten... motorun ya segmanlarında, ya motorunda, ya contasında ya kapağında ya subaplarında ya yataklarda vs vs... problem olabilir, bunu yüzde birimine çevirmeyi başaran ekspertizcileri kutluyorum, bravo, yanında 2 kilo da bakım verirler mi acaba söylesek?
motorda nasıl bir yüzde birimi olabilir ben anlamıyorum gerçekten... motorun ya segmanlarında, ya motorunda, ya contasında ya kapağında ya subaplarında ya yataklarda vs vs... problem olabilir, bunu yüzde birimine çevirmeyi başaran ekspertizcileri kutluyorum, bravo, yanında 2 kilo da bakım verirler mi acaba söylesek?
Bizim burdaki ekspertiz çıkan beygir gücünü fabrika verisi beygir gücüyle karşılaştırarak yüzde veriyor.
ghibli06
13-03-2017, 20:46
Bizim burdaki ekspertiz çıkan beygir gücünü fabrika verisi beygir gücüyle karşılaştırarak yüzde veriyor.
hadi %85 tamam, eksilen %15'te ne var? segman mı? yatak mı?
hadi %85 tamam, eksilen %15'te ne var? segman mı? yatak mı?
Hocam onu bilmiyorumda baca gibi tüten tofaş motoru %85 olabilir mi ona şaşırıyorum :)
ghibli06
13-03-2017, 20:55
Hocam onu bilmiyorumda baca gibi tüten tofaş motoru %85 olabilir mi ona şaşırıyorum :)
valla motora yüzde verene şaşırmıyorsun da dumanı tüten motora mı şaşırıyorsun? al götür adam gibi bir tofaş ustasına, baksın neden duman atıyor, yağ dumanı mı su dumanı mı zengin yakıt dumanı mı nedir? bırak yüzdeleri...
Dyno üzerine çıkartıp fabrikasyon güce ne kadat yakınsa motor o yüzdede oluyor.
Bence tek kelime ile saçmalık.
Soruna gelirsek;
Olabilir. Kompresyon segmanları iyi ama yağ segmanları bitikse yağ yakan ama perf. yerinde bir motorunuz olur. çok nadir görülen bir durumdur.
ghibli06
13-03-2017, 20:59
Soruna gelirsek;
Olabilir. Kompresyon segmanları iyi ama yağ segmanları bitikse yağ yakan ama perf. yerinde bir motorunuz olur. çok nadir görülen bir durumdur.
dynoda çok bilindik bir ekspertizci 250 hp lik aracı 110 hp çıkarttı, zaten yanlış bir ölçümün sonucunda bir de yüzdeye bağlanmıyor mu olay, vallahi bravo :)
ErayCerit
13-03-2017, 21:00
Şimdi benim yazılımlı arabamın motor %125 mi çıkacak yani ? havada kapmaları lazım o zaman :) Kompresyon testi yapılır alttan yataklara bakılır vs. vs. ama ne olduğu belli olmayan bir dyno üzerinde hiç bir usta motor şu kadar bu kadar sağlıklı diyemez
huseyinturk
13-03-2017, 21:03
çıkar. Galerilere çalışan ekspertizler var, arka paspasa kart atıyosun 85 model arabanın motoru yüzde 99 bile çıkıyor :)
Gücü iyi çıkan motor sağlıklıdır diye birşey yok, dizele benzin koy çık dynoya yüzde 200 bile görürsün
İbrahim33
13-03-2017, 21:05
Üstten egzantrikli ise üfler normaldir. ancak ben hiç bir zaman araba alırken bu üflüyor , şu püflüyor diye kafa yormadım. motorun sesi soluğu düzgünse (tanıdığın bildiğin motor) gidişi falanda düzgünse sorun yok.
Adam chip tuning yapar
Yüzde 130 motor verimli olur
Dyno tam bir saçmalık :)
Tdi üflemesi normal derler
Reno fiat da kucağa geliyor yakında demektir
Araca motora göre değişir
Soruna gelirsek;
Hocam aracın motor performansı çok iyi gidişi çekişi falan. Sanırım sekman falan problemi var.
Arkadaşlar bu arada araç tofaş 92 model doğan L.
dynoda çok bilindik bir ekspertizci 250 hp lik aracı 110 hp çıkarttı, zaten yanlış bir ölçümün sonucunda bir de yüzdeye bağlanmıyor mu olay, vallahi bravo :)
Bilim alanında milletçe sınır tanımıyoruz zaten :)
Hollanda polisini arayıp dombra çalan bir millet düşünün
Durum çokkkk vahim
:)
turboman
13-03-2017, 23:10
Aracın sibop lastikleri aşınmışsa duman verir buda var olan gücünü düşürmez ondan dolayı gücü yüksek çıkar sekmanlardan da yapabilir ama siz yinede aracı alacaksanız içini açmanız gerekecektir dumanı kesmek için
Expertize güvenmeyin. Bi ustaca gösterin
15.000km deki aracı almaya niyetlenip, ekspertiz dynosunda hp si düşük çıktı diye aracı almaktan vazgeçeni gördü bu gözler...
ahahahaha valla koptum buna, ne kadar güzel tespit
usta bugün bana 2 kilo bakım yaparmısın? haftaya gelincede geri kalan 3 kiloyu tamamlarız.
borcumuz ne? 12 litre !!!
ahahaha 2 farklı ruh hastası insan karşılaşırsa ortaya bu çıkar
ben her iki taraftada problem olduğunu düşünüyorum.
bu birazda amortisör tamiri yapanların cevaplarına benziyor ama işte burada müşterininde yerlerde gezinen bilgi ve kültürünün sonucu bu.
abi ne kadar sertleştirdin? %50 yaptık
hala insanlar amortisörü sert-yumuşak olarak biliyor çünkü
dinamo sonucundaki beygire göre yüzde veren adam
benim araç fabrika çıkışı 192hp, bir sürü şey yaptım şimdi 240hp
ee çıkan sonuç %125
ne diyecek koş koş hemen al kaçırma sakın mı?
ya siz otomobil forumuna yazan insanlarsınız ve toplumdan çoooook daha fazlasını bilen insanlarsınız.
siz şöyle bir halka karışın bakayım dudağınız uçuklar.
ne sanıyorsunuz insanları çok bilgilimi? şaka gibiler şaka!!!
ahmet motor patlatmış cümlesinden ne anlıyorsunuz?
motorun el bombası gibi patladığını zanneden insanlar var
hüseyin motor kırmış
ya bu? eveeeet motorun bardak gibi çatladığını ve kırıldığını düşünen insanlar var
kısacası o kadar bilgileri işte, siz koca ülkenin belkide %1 bilgi birikimine sahp insanlarısınız
o yüzden böyle faydalı forumların kıymetini bilin
mikelazi
14-03-2017, 09:20
Hollanda polisini arayıp dombra çalan bir millet düşünün
Durum çokkkk vahim
:)
hhaaa hhhaaa onu bile becerememişler
AKP'liler Hollanda'daki Polis Teşkilatı sanıp ABD'yi aradı ve Dombra'yı dinletti (http://odatv.com/akpliler-hollandadaki-polis-teskilati-sanip-abdyi-aradi-ve-dombrayi-dinletti-1203171200.html)
gokhankenar
14-03-2017, 09:29
ya siz otomobil forumuna yazan insanlarsınız ve toplumdan çoooook daha fazlasını bilen insanlarsınız.
siz şöyle bir halka karışın bakayım dudağınız uçuklar.
ne sanıyorsunuz insanları çok bilgilimi? şaka gibiler şaka!!!
ahmet motor patlatmış cümlesinden ne anlıyorsunuz?
motorun el bombası gibi patladığını zanneden insanlar var
hüseyin motor kırmış
ya bu? eveeeet motorun bardak gibi çatladığını ve kırıldığını düşünen insanlar var
kısacası o kadar bilgileri işte, siz koca ülkenin belkide %1 bilgi birikimine sahp insanlarısınız
o yüzden böyle faydalı forumların kıymetini bilin
Bizim insanımız gördüğünden çok kulaktan duyduğuna inandığı sürece o cehalet bitmez.
rain man
14-03-2017, 09:39
dinamo sonucundaki beygire göre yüzde veren adam
benim araç fabrika çıkışı 192hp, bir sürü şey yaptım şimdi 240hp
ee çıkan sonuç %125
ne diyecek koş koş hemen al kaçırma sakın mı?
Yok abi. Alıcıysa "oynanmış bu araba ne olacağı belli olmaz, kurcalanmış der"
"satıcıysa her şey olması gerektiği gibi yapılmıştır, profesyonel kişilerce gücü artırılmıştır" der.
Ekspertiz işi komple yalan dolan ya. Forumdan Yiğit beyin yaşadıkları, çevreden kenardan duyduklarımız. Kaportanın boyalı mı değişen mi analizini yapamayan adamlara motor sormak apayrı hikaye. Motor için en güveniliri yine subjektif olsa da herhalde ustasına götürüp yolda vs görüp sesini dinlemek olur.
Şu duman işine ben de kafayı takmıştım bir ara sonra yeni nesil araçlarda da olduğunu görünce tek kıstas olmadığına kanaat getirdim.
İbrahim33
14-03-2017, 09:40
belki inanmazsınız ama sanayide ne diyaloglar dönüyor. adam honda civicle 150 km/h hız ile kazaya karışsa içinden burnu bile kanamadan çıkacağını iddia ediyor. bunu diyende kaportacı. daha bunun gibi ne diyaloglar varda , honda veya civic kelimesini duydum mu uzaklaşıyorum bölgeden :)
geçen haftada ön düzenciye gittim. serserinin biri focus 1 e , air ve ekzoz yapmış çin çan çon jant takmış dibine kadar basmış , dükkanın önünde bağırtıyor. kapının önünde müşteriler ve araç sahibinin yakını arasında dönen diyaloğu görseniz acırsınız o kadar cahilliğe. adamlar arabanın uçacağını köpek gibi gideceğini savunuyor. dayı dedim , ortalama dizel bi araba gelse bu arabanın anasını ağlatır. arabın tüpten (km çekilmekten anası ağlamış) bunu içimden dedim :). hepsi birden bana baktı ne diyor bu der gibilerinden. (gözlerinde nasıl büyütmüşlerse)
neyse çıktı gitti bende ön düzeni falan bıraktım takıldım arkasına dizel era ile. 1 ışık 2 ışık 3 ışık derken resmen eğleniyorum bununla. basıp geçiyorum , sonra ayağımı çekiyorum. basıp geçiyorum yine ayağımı çekiyorum. en son dedim şimdi bunlar cahildir , kavga mavga çıkmasın , sağından iteledim 3 kere kornaya bastım gittim :) akılları başlarına gelmiştir herhalde.
Benim bir vectram vardı
Benzinde 5000 devire kadar bastı 120 hp çıkardı
Lpg de 4000 devire kadar bastı 90 hp çıkardı
Ustune birde abi araba yaşlı ya bu kadar kayip normal dedi
1 hafta sonra eksantrik takmadan önce ve sonra Mehmet gazihanda ölçüm yapıldı 133 hp çıktı araba :)
Bağcılar oto Center in un en çok iş yapan ekspertiz servisiydi bide..
Vızır vizir çalışıyordu.
Merhaba arkadaşlar. bugün bir tofaşa baktım değişensiz boyasız. Motoru çok duman atıyor kapaktan ama sahibi ısrarla ekspertize soktuğunu %85-90 çıktığını istersem kendiminde sokabileceğini söyledi. Ancak boşuna 120 tl vermek istemiyorum ekspertize.
Duman atan motor %90 olabilir derseniz ekspere sokacağım?
Yag kapagindan mi ufluyor yoksa yag cubugunun ordanmi? Ustten egzantirikli motorlarda yag kapaginin ordan uflemesine normal bakiyolar ama tofas motoru hakkinda bisi bilmiyorum. Duman atiyorsa oyle kullanamicagina gore bi masrafi var belli ki. Simdi exper %80 dedi diye bu aracin bedelinin %20 si kadar masrafi mi var 😊 Yuzde olayina takilmayin gidin bi tofas ustasina gosterin. Experlere zaten guvenim yoktu en son yigitin bmw mevzusundan sonra artik hic guvenmem.
ulasoztas1
14-03-2017, 10:40
Hala filtre + egzoz takınca aracın son süratinin artıp ibreyi ters çevireceğini düşünen insan dolu ortalık :D
exper lerin hiçbirine güvenmiyorum hele beygir konusunda en iyisi kompresyon testi yap bütün silindirler aynı çıkıyorsa sorun olacagını sanmıyorum
emrekuzdere
14-03-2017, 11:23
Akıllı telefon mu bu mübarek %85 vs. değer versin :D Dynoda aracın verdiği güç motor ömrü ile zerre alakalı değildir. Kİ ekspertizlerde ki dynoların kaçının kalibrasyonu düzgün, verdiği değerler doğru?
Exper işide moda oldu he bir dönem çiğ köfteciler patlamıştı şimdide bunlar patladı. Exper ne ya ? Tanıdık, bildik ustana götürürsün motoruna, kaportasına baktırırsın alırsın. He yoktur öyle ustan götür yetkili servise baksınlar exper exper ne ya her köşe başında zart exper, zurt exper.
Emlakçı gibi boş dükkan tutan exper olmaya başladı.
onn_dear
14-03-2017, 15:24
yazılımlı araca expertiz yapınca fabrika verisi hp ile karşılaştırdığı için %100 veriyor :D :D
S.Özeren
14-03-2017, 15:39
TDİ üflemesi normal , sıfır kmde üfler 200 binde üfler
Al önüne bu arabayı, geç arkasına, telefon ile şöföre talimat ver "tam gaz yap, bırak" vs.
Egzoz gazının rengine bak.
Al önüne bu arabayı, geç arkasına, telefon ile şöföre talimat ver "tam gaz yap, bırak" vs.
Egzoz gazının rengine bak.
siyah duman hocam. kapaktanda baya duman atıyor. ekspertizde motor güzel çıktı adama üfleme var dedim yağ değişimi bakım falan yapınca düzelir dedi. Aracı aldık bakımla kesmeye çalışıcaz artık üflemeyi.
:D Hayırlı olsun. Varsa bi bit yeniği düzelmez o bakımla makımla.
:D Hayırlı olsun. Varsa bi bit yeniği düzelmez o bakımla makımla.
fiyatı düşürttük biraz. olmadı sekman. olmadı komple motora kadar yolu var :) ya da böyle satıcaz :D
nrkdrarsln
19-03-2017, 23:17
Yazılımdan önce farkı görmek için 40 binde Opel Astra K 136lık çıkartmışlar dynoya 117hp vermiş. Krankta 136 hp tekerde 117hp ama çoğu ekspere sorsan sıfır arabanın motoru bitik der heralde. :D
Dyno ölçümünün amacı motorun HP sidir HP koşula göre değişkenlik gösterir. Tecrubemi anlatayım stock fabrika verisi 105 HP 250 nm tork olan araç 115 HP 235 nm tork verdi araç 15 bin km de yazılım yaptım 156 HP 280 nm tork verdi 140 lik dizel geçiyordu her dyno doğru olcemiyor 160 HP lik aracın 200 HP çıktığı ni gordukten sonra hiç güvenim kalmadı yolda belli olur gidişi
enesbeyter
20-03-2017, 00:31
Daha yeni ekspertiz yaptırdık arkadaşa araç alırken. Raporda motor %90 çıktı ama görevli arkadaş üstüne basa basa "Bu ölçümün anlık motor verisi olduğunu, motorun ömrü vs hakkında kesinlikle belirleyici birşey olmadığını" belirtmişti.
Yani ekspertizden çıktıktan sonra hiçbir geçerliliği yok o raporun. Satıcı size gösteriyosa da zaten oynanmış olabileceği aklınızda bulunsun
Burda 2 farklı ekspertize götürdüm sırf dyno verisi almak için (Trabzon da) Birisi motor 83 civarı dedi araba 127 hp çıktı (stok 147 hp f7r) bir diğeri 141 hp ölçtü motor 90 üstünde çok iyi dedi lakin oda torku 320 nm ölçtü :D Dyno olayı o gün bitti gözümde. Keza tekere 154 hp veren araçla kafa burun yürüdük gerçi onda uzun şanzıman varmış sanırım ama ne olursa olsun dyno işi ancak 60 fikir verir diye düşünüyorum.