Orijinalini görmek için tıklayınız : Heryer kapanıyor sizin oralarda mı öyle ?
SpeedlinE™
05-03-2017, 16:19
Çoğu zamandır İzmit'te dikkatimi çekiyor ya firmalar kapatıyor yada dükkanlarını ufaltiyorlar. Carrefour kapanmış,bir motorsiklet satıcısı vardı büyük dükkanını kapatmis ufak dükkanı çalışıp çalışmadığı hakkında bilgim yok,Carrefour bulunduğu alışveriş merkezinin içinde ufak dükkanlar kapatmis ve bunun gibi birçok yer kapanıyor,ilerde daha büyük nasıl problemlere dönüşebilir? Diğer ufak çaplı iller veya büyük illerde de durumlar bu şekilde mi?
Şimdiden ilginize ve cevaplarıniza teşekkür ederim.
Caddeye indim bugün..
Starbucks, Mc donalds kapanmış... Mağazaları saymıyorum bile..
Koca cadde, yılların caddesi ölü bir sokak olmuş..
Ama kriz yok çok şükür, evet deyince sıçtığımız b0k bile para olacak..
Ailem emlak işiyle uğraşıyor eskiden ana caddelerde dükkanlar için "hava parası" alınırdı,kiralar senelik ödenirdi hatta senelik %10 kira artışı kabul edilirdi
Şimdi caddede istediğiniz heryer kiralık hava parasını geçtim dekorasyonu nerdeyse mal sahibi yapıcak
Ankara bahçeli 7. caddede kocaman bir mango vardı kapatıldı
Aynı şekilde caddenin devamındaki bir çok kafe restoran hepsi iflas veya devir etti
Konut satışlarına girmiyorum bile önceden 700-800bin eden daireler şimdi 500-600den zor alıcı buluyor
Kapanan mango
https://igx.4sqi.net/img/general/width960/11952404_8mKQU80yY-gNoGJXcggcuJHTZeetHMkFar3Pq0KIz1I.jpg
İzmit Çarşı dörtyolda koskoca Mado kapandı. Yeni Turan'dan 50.Yıl ilköğretim okuluna kadar küçük-büyük dükkanların çoğu kapalı.
41 Burda' da yavaş yavaş gidiyor.
Gidişat iyi değil.
florya caddesinde 3 galeri kapattı, bizde devrettik 4
piyasa kan ağlıyor resmen.
E-Ticarette bitmek üzere her yer kapanıyor. Zenginde yurt dışına gidiyor zaten. Cadde mi? orası kafirlerin yeri kapansın komple. Ulan ne çok özledim barlar sokağında, sokakta biramızı içerdik. Nevizadeye giderdik EĞLENMEYE. Şimdi başımıza iş gelmesin diye etrafında bile dolaşmıyorum. Bugün evimin etrafında yürüdüm, biraz spor olsun. Yeni farkettim Bilfen okulunun yanına gülistan kuran kursu açılıyormuş. Tam karşısınada imam hatip lisesi inşaatı başlıyormuş. En yakın devlet okulunda sınıf mevcudiyeti min. 40 kişi iken, en yakın hastaneye trafikte kolay kolay ulaşılamıyor iken bu konuma Kur an Kursu açılıyor olması...
Yıl 2023 zenginiz :D :D
Unutmadan söyleyeyim, orman katliamı ile havayı kirleten, trafiğe yararı olmayan 3.Köprü ve Avrasya tüneline bu gün de 535.000$ garanti ödememiz var. Pamuk eller cebe.
Evet dedik mi iş çözüldü diye düşünüyorsanız şu açıları değerlendirmenizi de öneririm;
- Ülkemizde yaklaşık 7 yılda bir ekonomi çöküyor. Bu çok net. Borç ile ancak bu kadar dönüyor.
- Önceden devletten IMF'den şuradan buradan borç alırdı, piyasaya verirdi iş döndürülmeye çalışırdı. Şimdi ya kurumlar özelleştirildi ya da devlet elini çok sürmüyor, özel sektör borç karşısında yıkılıyor.
- İnsanların parası olsa da harcama yapmıyor. Dolayısıyla ürünler elde kalıyor.
- Teknik olarak çok üst düzeyde değiliz. Geliştiremiyoruz, üretemiyoruz.
- Turizmin kediye yüklendiği, en ufacık birşeyde çöktüğü çok net ortada. Ruslar araplar ölse biz de peşlerine ölürüz. Başka dayanağımız yok.
- Holdingler dolar euro'nun pozisyonunu çözemiyorlar. Holding demek 50.000 - 100.000 kişiye her ay maaş ödeyen, sigortasını yatıran yer demek. Dolar euro kıpırdasa milyonlarca zarar demek. 1 milyon tl'yi bir arada görmek için ne kadar çalışmalısınız bir düşünün.
- Amerika harıl harıl tüm dünyaya basıyor. Şu halimizle dünyanın çoğu gibi buna dayanacak güçte değiliz. Ne ekonomik olarak ne askeri olarak.
Ben referandumdan sonra işlerin daha da kötü olacağını düşünüyorum.
SpeedlinE™
05-03-2017, 17:13
İzmit Çarşı dörtyolda koskoca Mado kapandı. Yeni Turan'dan 50.Yıl ilköğretim okuluna kadar küçük-büyük dükkanların çoğu kapalı.
41 Burda' da yavaş yavaş gidiyor.
Gidişat iyi değil.
epeydir çarşıya inmediğim için madoyu bilmiyordum ama cidden kapatan kapatana. Sırf kapanan carrefourdan 100küsür insan işsiz kaldı deniyor maalesef ki...
SpeedlinE™
05-03-2017, 17:15
kusura bakmayın sizin mesaj yanlışıkla alıntılamışım ama kardeşimin sınıfında bir çocuğun babasının galerisi var içi sırf son model audiler ile dolu hatta geçen gün fabrika açılısına gittiler. Sanırım hayat bazı kısımlara güzel :)
SULTANOGLU
05-03-2017, 17:15
Caddeye indim bugün..
Daha Cuma günü trafikte can sıkıntısından bir muhabbet üstüne saydık en son 27 tane kiralık ilanı vardı dükkanlar için.
SpeedlinE™
05-03-2017, 17:18
Evet dedik mi iş çözüldü diye düşünüyorsanız şu açıları değerlendirmenizi de öneririm;
- Ülkemizde yaklaşık 7 yılda bir ekonomi çöküyor. Bu çok net. Borç ile ancak bu kadar dönüyor.
- Önceden devletten IMF'den şuradan buradan borç alırdı, piyasaya verirdi iş döndürülmeye çalışırdı. Şimdi ya kurumlar özelleştirildi ya da devlet elini çok sürmüyor, özel sektör borç karşısında yıkılıyor.
- İnsanların parası olsa da harcama yapmıyor. Dolayısıyla ürünler elde kalıyor.
- Teknik olarak çok üst düzeyde değiliz. Geliştiremiyoruz, üretemiyoruz.
- Turizmin kediye yüklendiği, en ufacık birşeyde çöktüğü çok net ortada. Ruslar araplar ölse biz de peşlerine ölürüz. Başka dayanağımız yok.
- Holdingler dolar euro'nun pozisyonunu çözemiyorlar. Holding demek 50.000 - 100.000 kişiye her ay maaş ödeyen, sigortasını yatıran yer demek. Dolar euro kıpırdasa milyonlarca zarar demek. 1 milyon tl'yi bir arada görmek için ne kadar çalışmalısınız bir düşünün.
- Amerika harıl harıl tüm dünyaya basıyor. Şu halimizle dünyanın çoğu gibi buna dayanacak güçte değiliz. Ne ekonomik olarak ne askeri olarak.
Ben referandumdan sonra işlerin daha da kötü olacağını düşünüyorum.
arap rus kısmına cevap yazmak istiyorum geçen gün ailemin edirnede sempozyumu vardı epeydir gitmemiştik yolda ilerlerken düşündüm acaba bulgaristanda mıyız diye çünkü türk insanlar alışveriş merkezi,sokaklar olsun göremedim genelde bulgaristandan alışverişe,tatile vb gibi işler için geliyorlar.Çoğu kişi de herhalde öyle yürütüyor işlerini.
Dükkan açacak adam ilk kirayı düşünüyor.. Cironun yarısını kiraya versek diye hesaba başlıyor.. 1liralık basit alelade yer kiralasa, 1000 emlakçı 1000 depozit 1000 hoşgeldin kirası, hava paraları, stopaj fln saymıyorum daha.. Çokta ön görülmeyecek süpriz durumlar mıydı ki herkes aaa burasıda boşalmış fln diyor.. Boşalan boşalanaydı zaten geç fark etmek garip oldu!
Turizm sektöründe birçok otelin yabancıların elinde olduğunu ve tatillerin hepsi bir arada şeklinde pazarlandığını duymuştum.
Yani yukarıda bahsettiğim şey gerçekse Yerli esnafın eline KURUŞ para geçmez.
Ama ne kadar doğru bilmiyorum.
son donemde etrafta kapanan yerlerin çoğu fetoyla baglantili olan yerler bide ustune ustluk ekonomide bombok olunca durum ***** , bizim burada bikac tane ozel okul kapandi , kardiyum diye bi avm var 2kat komple kapandi.yemek yeride iflasin esiginde , koca giyim magazasi mudoyla ,meshur burgerking kapatti
Unutmadan söyleyeyim, orman katliamı ile havayı kirleten, trafiğe yararı olmayan 3.Köprü ve Avrasya tüneline bu gün de 535.000$ garanti ödememiz var. Pamuk eller cebe.
Bu arkadaşların arasına da yeni birileri katılmış olacakki aynı soruna parmak basmışlar :) İnsan başlığı görünce bir hayret ediyor :)
Devletin geciş garantisi milletin cebinden cıkıyor! - Ekonomi Haberleri (http://www.yeniakit.com.tr/haber/devletin-gecis-garantisi-milletin-cebinden-cikiyor-286228.html)
darkmoon
05-03-2017, 17:44
Bunlar hep dış güçlerin oyunu dolar 2 tl olucak görüceksiniz..
mkayam71
05-03-2017, 18:35
Bizim burda da teknosa kapandı ..
Hiç zannetmiyorum o günlerin geleceğini :)
Caddeye indim bugün..
O Mc donadls geçen haftaya kadar 150k TL kira değeri ile ***** sitede ilanda idi.......
ghibli06
05-03-2017, 19:09
Taksim'deki simit sarayı da kira ödemediği için mahkemelikti sanırım onlar da kapattı...
ANkara'da büyük caddeler bomboş, AVM lerin de oranını veremeyeceğim bir kısmı çıktı, çoğu AVM lere takarak çıktı şimdi yerlerine kiracı bulunamıyor...
ben burda 2 senedir 'piyasada para yok alacaklarımızı alamıyoruz!' diye kıvranıyorum, artık bu parasızlık tamamen sokağa indi, eskiden her hafta sonu brunch a giderdik, haftanın 2-3 akşamı dışarı çıkardık, artık brunch ı kendi evimizde yapıyoruz, şahsen aşçı gibi yemek yaparım, her şeyi alıp akşamları güzel yemekler yapıyoruz... yani? ben de para harcamıyorum artık, ben harcamazsam da benim gibiler yüzünden o mekanlar kapanır... zincirin en zayıf halkası kadar güçlüyüz, o zincir de şu anda koptu-kopmak üzere...
hayırlısı, kader kısmet...
Konuyu açanı fetöcü ve terörist ilan eden bir kesim var
Şaka değil hatta bu konuda mesaj bile yazıyorlar
İşler kötü değil kapanan tükkanlar fetönün diyen embesiller var :)
O yüzden ekonomi iyi diyin yoksa bu damgaları yersiniz omurgasızlardan ;)
Olsun yine de batan eş , dost kovalıyoruz mezarcılık sektörü bitmiyor :D
Mart-Mayis ayları arasında Türkiye'nin en büyük bankalarından birisinin 24 Şubesi kapanacak. Geçtiğimiz yılın son 4-5 ayında yine aynı bankanın 80 şubesi daha kapanmıştı. Evet diyelim çok güzel yarınlar bizi bekliyor..
Mart-Mayis ayları arasında Türkiye'nin en büyük bankalarından birisinin 24 Şubesi kapanacak. Geçtiğimiz yılın son 4-5 ayında yine aynı bankanın 80 şubesi daha kapanmıştı. Evet diyelim çok güzel yarınlar bizi bekliyor..
İnsanlar artık cep telefonundan girip işlem yapıyor.
Şubeler tabi kapanacak.
Bankacılık sektörü 2015 e göre 2016 da karını %44 arttırdı.
Cadde de 74 Adet dükkan kapanmış 3 KM yol içerisinde 74 adet dükkan.. Hepsi fetocüydü herhalde ya. Neyse evet desinler belki yeniden açarlar. Sonuçta dünya lideri bir ülkeyiz ekonomi batacak değil ya ehe ehe
Olur ya paramızdan 1 sıfır daha atılır, o zaman 2 TL neden olmasın.....
Kapatır tabii. Online bankacılık aldı başını yürüdü.
Hesap açsan şubeden açında %5, internetten açarsan %10 veriyor.
Sadece yaşlı insanlar için kaldı gibi şubeler.
İnsanlar artık cep telefonundan girip işlem yapıyor.
Şubeler tabi kapanacak.
Bankacılık sektörü 2015 e göre 2016 da karını %44 arttırdı.
Karın %35'i bankacılık hizmeti dışından ama (havale-eft ücreti, kredi kartı komisyonu, hesap işletim ücreti vb)
Karın %35'i bankacılık hizmeti dışından ama (havale-eft ücreti, kredi kartı komisyonu, hesap işletim ücreti vb)
Yani bir banka şube kapattı diye bankacılık sektörü zordadir mı diyelim?
Ayrıca havale EFT , kredi kartı komisyonu senelik ücreti de bankacılık hizmetidir, alınan ücretleri begenmiyorsaniz banka kullanmadan da nakit para ile işinizi görebilirsiniz.
Yani bir banka şube kapattı diye bankacılık sektörü zordadir mı diyelim?
Ayrıca havale EFT , kredi kartı komisyonu senelik ücreti de bankacılık hizmetidir, alınan ücretleri begenmiyorsaniz banka kullanmadan da nakit para ile işinizi görebilirsiniz.
Ben sektör dili ile yazdım. Bankacılık gelirleri faiz gelirleri ve faiz dışı gelirler diye temelde 2ye ayrılır. Benim yazdıklarım faiz dışı gelirlere girer ve son yıllarda faiz gelirlerini solladı gitti bu rakamlar....... Bunlar direkt kar sayılmaz........
bankalar internetten insanlar işlem yapsınlar diye eskiden kazandıkları kar paylarını almamaya başladılar artık..
Garanti kullanıyorum, eft havale vs ücreti ödemiyorum. Insanlar hala şube den havale yapıp yüzlerce lira ödüyor. Aynı bankadan başka hesaba ödeyince neden alır para ona hiç aklım ermez zaten. Aynı banka aynı para.
Ben sektör dili ile yazdım. Bankacılık gelirleri faiz gelirleri ve faiz dışı gelirler diye temelde 2ye ayrılır. Benim yazdıklarım faiz dışı gelirlere girer ve son yıllarda faiz gelirlerini solladı gitti bu rakamlar....... Bunlar direkt kar sayılmaz........
Tamamdır.
Bu arada bankaların karlılığı ekonominin genel durumunu yansıtmıyor tabi.
Yazdıklarım bu şekilde yorumlamsin da istemem..
İşsizlik artacak zaten artıyor da
Nedeni internet
Eyyyyyyy interrrnettttttt
Seniiii kın kın kınıyorum
Bizi yıkamazzzsınnnnnnnm
Değil mi
İnternet yüzünden kapanıyor :)
Ya gülüyorum harbiden yaaa halimize
Kartal3urak
05-03-2017, 19:55
2005'den beri Bahçeli 7.Cadde'deydim.. O Eski Halinden Eser Yok Şimdi.. Patlayan Patlayana.. Sanayii de işler daha da berbat.. Dükkan Sahibiyle Kavga Edenler, Müşteriyle Papaz Olanlar vs vs vs.. Kimse Kimseden Alacağını Tahsil Edemiyor.. Ülkede Zaten Gündem Sürekli Değiştiğinden İnsanlar Sokağa Çıkmaya Korkar Oldu.. 2 Patlama Oldu Caddeleri Kapattılar Koskoca Mekanlar Kepenk Kapattı İflaf Etti..
Gidişat Çok Kötü.. EVET Muhabbetinden Sonra Piyasanın İnanılmaz Değişeceğini Düşünenler Var.. Sanki Gökten Para Saçacaklar yada Kapı Kapı Dolaşıp Evlere Paralar Verilecekmişcesine Ümitli Olanlar Var.. Sonumuz Hayrola..
darkmoon
05-03-2017, 19:55
Hiç zannetmiyorum o günlerin geleceğini :)
dış güçlerin oyununa gelme gazoz olma efsane ol.
Genc nufus yakinda Japonya'da ki gibi olacak. Ufak bir sabit gelirle, evden yillarca cikmadan online oyun oynamayla hayat gecirecekler. Hikikimoriymis literaturde bunun adi.
darkmoon
05-03-2017, 20:08
üç gündür bazı kanalları ibretle izliyorum, amacım bu programları çekerken kullandıkları kafaları bu şekle getiren maddeyi bulmak. bir gün başarıcam inanıyorum başarıcam işte ogün dolar 1 tl de olucak benzin 1 tl de olucak.. görüceksiniz olucak ..
Genc nufus yakinda Japonya'da ki gibi olacak. Ufak bir sabit gelirle, evden yillarca cikmadan online oyun oynamayla hayat gecirecekler. Hikikimoriymis literaturde bunun adi.
Evden çıkmayın oyun oynayın maaş bağlayalım deseler milyonlarca embesil asosyal insan bulabilirler :)
Kapalı çarşı esnafı tanıdığım var 3 gündür dükkan açmıyor bir diğeri 2 dükkanı vardı 1ini kapattı 400 elemanı vardı 12 elemana düşürdü lalelide tanıdık var siftahsız gün kapatıyor ama ekonomi iyi diyorsunuz imf borçta vericez köprülerimiz tünellerimiz yap işlet devrette gelirimiz yok ama olsun ekonomi süper.
darkmoon
05-03-2017, 20:16
Keşke yapsalar karavan almayan ne olsun o sahil senin bu sahil benim içine bilgisayarıda kurarım.. maşşda mazota yeme içmeye yetse tamamdır .. :D da işte biizm yaş geçti gençlere kısmet artık :D
Tübitak gibi bir kurumu imam hatiplilerle doldurursan
sonuç bu oluyor gençlik kaçıp gidiyor kalanda ***** :)
Beyin göçünce tabiii sonra ekonomi ipe bağlı oluyor falan filan
Ahanda fityoooo :)
Avrupa'nın Havada Kapıp TUBİTAK'ın Kabul... - Cezmi Kalorifer İle Pastırma Tadında Paylaşımlar (https://www.facebook.com/CezmiKalorifer6/videos/1619844538050252/)
SpeedlinE™
05-03-2017, 20:22
Caddeye indim bugün..
Maalesef ki öyle bir düşünce ciddi yaygın. Hatta süper güc olacağız diyen bir beyefendi vardı bir sokak röportajinda :(
Avrupa'nın Havada Kapıp TUBİTAK'ın Kabul... - Cezmi Kalorifer İle Pastırma Tadında Paylaşımlar (https://www.facebook.com/CezmiKalorifer6/videos/1619844538050252/)
Videoyu izledim böyle bişey yok.Gerçekten insan pess diyor.Sonumuz hayrola
Bu durumların farkında oldukları için
İş ve işçi bulma kurumundan istihdam edilen personel için teşvik,
2016 araık - 2017 ocak - şubat sgk prim ertelemesi yapıldı.
Kobilere krediler veriliyor şuan. Ama bir 5 ay sonra neler olacak ben merak ediyorum.
Gittiğim avm lerde kapanan bir sürü dükkan görüyorum. Bakalım bu geçici iyileştirmelerin etkisi geçince ihale kime kalacak.
Referandum da hayır çıkarsa suçlu belli hayırcılar olacak, evet çıkarsa cevabı çok merak ediyorum.
Maxiboost
05-03-2017, 20:36
Bu durumların farkında oldukları için
İş ve işçi bulma kurumundan istihdam edilen personel için teşvik,
2016 araık - 2017 ocak - şubat sgk prim ertelemesi yapıldı.
Kobilere krediler veriliyor şuan. Ama bir 5 ay sonra neler olacak ben merak ediyorum.
Gittiğim avm lerde kapanan bir sürü dükkan görüyorum. Bakalım bu geçici iyileştirmelerin etkisi geçince ihale kime kalacak.
Referandum da hayır çıkarsa suçlu belli hayırcılar olacak, evet çıkarsa cevabı çok merak ediyorum.
Dis guclere aliskin degilsiniz galiba? Evet cikarsa tabi dis gucler. Hatta evet sonucunu icine sindiremeyen dis gucler.
ghibli06
05-03-2017, 20:39
Olsun yine de batan eş , dost kovalıyoruz mezarcılık sektörü bitmiyor :D
bak sonra da biri ters bir şey yazdığında kızıyorsun... BU KONUDA İŞİ KAPANAN ESNAFTAN BAHSEDİLİYOR, CENAZE İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İŞLER NASIL DİYE SORULMUYOR!
şu ciddi konuda bile biraz saygı yahu, sana bir şey diyeyim, emin ol şu yazdıklarınızdan 20 senedir para kazanan dolu kişi var ama kimse bunu geyiğini yapmıyor...
bak sonra da biri ters bir şey yazdığında kızıyorsun... BU KONUDA İŞİ KAPANAN ESNAFTAN BAHSEDİLİYOR, CENAZE İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İŞLER NASIL DİYE SORULMUYOR!
şu ciddi konuda bile biraz saygı yahu, sana bir şey diyeyim, emin ol şu yazdıklarınızdan 20 senedir para kazanan dolu kişi var ama kimse bunu geyiğini yapmıyor...
Abi 42 yaşındasın ; bırak forumu , konuyu , ciddiyeti Türkiye'de herhangi bir seçim öncesi vatandaşın dilinde her zaman bu konunun olduğunu gayet de iyi biliyorsun (batıyoruz,battık,durum çok kötü vsvs) . Kim ne kadar konuşup isyan ederse de etsin sonuç değişmiyor onu da biliyorsun neden bu kadar ciddiye alıp kendine sıkıntı yapıyorsun ? Evet ya da Hayır Tayyip ya da Kemal hangisi gelirse gelsin vatandaş başa kendi getirmiyor mu ? Getirdikten sonra da ağlanmıyor mu ? Kusura bakma da gırtlağına kadar borç batağına girip de mekanlarda şekil yapmak için 574685 ay krediyle 520i alana da üzülmem , devletin yatırdığı bursu ihtiyacı olmadığı halde alıp 3 milyarlık iphone faiziyle 5 milyara getirip ay sonuna kadar aç gezene de üzülmem . Olay siyasi istikrarsızlık , ekonomide ki dalgalanma olabilir tabiki ama bunlarıo GÖRE GÖRE VATANDAŞ EŞEKÇESİNE YAZDIĞIM GİBİ DAVRANIYOR SONRA DA AĞLANIYORSA evet bir yerimle güler dalga geçerim .
Müstehak bu millete yani kimse isyan etmesin
Ne ekersen tarladan o çıkar :)
ghibli06
05-03-2017, 20:49
sene 2008, piyasadan milyonlarca alacakla battım, 3-4 araba, oturduğum villa yarı fiyatına gitti, kafama silah da dayandı bıçakla saldrıya da uğrdım ,evime haciz geldi eşyaları topladılar götürdüler, borcu ödedim eşyaları almadım yenisini aldım... evimi de arabalarımı da eşyalarımı da alan mezarcılar ne oldu bilemem ama ben şu an ne durumda mıyım? memleket batsa ipimde olmaz, yarın borçlarımı öder, kasalarımı alır evleri kiralar arabaları satar giderim, ömür boyu da çalışmam... artık bırakın şu mezar muhabbetini, ciddi konuya ya ciddi yazın ya da yazmayın...
darkmoon
05-03-2017, 20:52
Batan insanlar gözleri kararmışcasına borç batağında iken gece klüplerinde altlarında kiralık yada kredili araçlarla gezerken amman bir daha mı gelicez dünyaya kafasında yaşarken.. ben niye üziliyim.. inan şurda yazanlar kadar borç batağında olanlar batmış olanlar halini umursamayanlar düşünse kendini böyle olmazdık belkide.. ben gram üzülmüyorum.. değişen hiç bir şey yok..
bana sorsan ben ülke olarak nasıl ayakdayız hayret içindeyim.. yapılan projelerin verilerine bakıyorum nerdeyse hepsi zararda köprüler yollar.. bakıyorsun kurumlar zararda telekom ,thy karda olduğumuz kar ettiğimiz bir şey yok..
ülkede zaten adam akıllı bir icadımız dünyada lider olduğumuz bir teknoloji üretim dalıda yok olsa olsa fiks kumaş falandır... ben hala nasıl ayakda kaldığımıza şaşıyorum ayaktaysak normalin dışında bir şeyler olduğu kesin..
onursumer
05-03-2017, 20:55
valla ben insanların hala daha borçla alım yapmalarını hayretle izliyorum , bulunduğum konum itibari ile bu tarz işlemleri ben yürütüyorum gereksizce milyonluk borca giriliyor ve insanımız akıllanmadıktan hesabını bilmedikten sonra bizim gibi belli bir kesimin duşuncesi veya davranışı ile bu ulkede bişey olmaz
Şu videoyu izliyoruz sonra küfür etmiyor öyle mi ? :D Ne güzel memleketimiz var.
Karşılıksız çeklerden de bahsedelim biraz. Alacaklarımızı alamıyoruz ki vereceklerimizi verelim. Koskoca belediyeler ödeme yapmıyor şaka gibi. Muğla belediyesinin sadece bize olan borcunu duysanız şaşırırsınız. Her hafta düzenli olarak arıyorum kendilerini sağolsunlar, muckkk
darkmoon
05-03-2017, 21:05
adam işsiz güçsüz gitmiş taksitle iphone 7 plus almış şimdi ben kafa bulmıyımda ne yapıyım .. artık ciddiye bile alamıyorum.. mantığın bilimin ilimin fizik kurallarının bittiği bir noktadayız..
ghibli06
05-03-2017, 21:09
adam işsiz güçsüz gitmiş taksitle iphone 7 plus almış şimdi ben kafa bulmıyımda ne yapıyım .. artık ciddiye bile alamıyorum.. mantığın bilimin ilimin fizik kurallarının bittiği bir noktadayız..
iyi de konu başlığı k.çında don olmayanların aldığı IPhone değil ki? yahu koca koca zincirler batıyor, starbucks krediye girmiş kendine ada mı satın almış? McDonalds KOBİ kredisi çıkmadı diye mi zora girmiş? MANGO kendi mülkünden sıkıldığı için mi kapatmış?
darkmoon
05-03-2017, 21:19
iyi de konu başlığı k.çında don olmayanların aldığı IPhone değil ki? yahu koca koca zincirler batıyor, starbucks krediye girmiş kendine ada mı satın almış? McDonalds KOBİ kredisi çıkmadı diye mi zora girmiş? MANGO kendi mülkünden sıkıldığı için mi kapatmış?
işte anlatabiliyorsan buyur anlat .. ben en basit donsuz adam üstünden anlatıyorum .. donsuz adam candır..
ghibli06
05-03-2017, 21:25
işte anlatabiliyorsan buyur anlat .. ben en basit donsuz adam üstünden anlatıyorum .. donsuz adam candır..
işte örneği o şekilde verince herkes 'oh olsun, l sana bomba!' moduna giriyor... kapanan çok ciddi firmalar var, bunu da ciddi tartışamayacaksak açalım bir TypeR konusu, bütün geyiklerimizi dökelim...
Ekonomi kötü olmasının asıl nedeni
Ülke yönetimi hükümet yani beyler
İnsanlar harcamalarına izin verende hükümet
Hükümet mesela gsm firmalarına kontratlı satış yasak dese
Nasıl olurdu :)
Amaç insanların hayatları değil yönetenlerin ceplerinin dolması oldukça
Bu tarz konular açılır kapanır
İnsanlar ilk önce okuyup anlamayı öğrenmeli ki
Ülke refaha tekrar kavuşsun
Merkeze türk lirası bastırarak
Değersiz para birimini ülkedeki kobi esnafa faizsiz kredi vererek
Dolar düşmez ekonomi düzelmez
Biz tam batmadan çıkamayız
Yumurta totoya dayanmadan uyanamayan bir milletiz malesef
O yüzden çekirdek kolaya devam :)
onursumer
05-03-2017, 21:40
işte örneği o şekilde verince herkes 'oh olsun, l sana bomba!' moduna giriyor... kapanan çok ciddi firmalar var, bunu da ciddi tartışamayacaksak açalım bir TypeR konusu, bütün geyiklerimizi dökelim...
mağazacılık sektorundeyim kendimi bildim bileli , yan olarakta üretim imalat yaptığım bir şirketim var kardeşimle ortak personelimiz yok ikimiz işletiyoruz
mağazacılık kısmından bakarsak eğer
parası olanın içinden harcamak gelmiyor , korkuyor keyifle gezemiyor ortamdaki her konudaki belirsizlik ile bu insanların normalde ciddi müşteri olduğu yerler patır patır dokulmeye başlıyor bulunduğum mağaza ve bolgesinde aylık 4-5milyon tl lik bir ciro kaybı soz konusu siz hesaplayın durumu istanbulun merkezindeyim yani
herşeyi geçtim kendim düşünüyorum hiçbir sosyal aktiviteye nerdeyse para harcamaz olmuşum , haftanın belli günleri sevdiğim restoranlarda yemek dışında para nerdeyse harcamıyorum olmadığından değil içimden gelmiyor benim gibi çok insan vardır hatta büyük kısmıdır , benim müşterisi olduğum yer zora girmesinde neresi girsin
kendi şirketim olarak baktığımda üretim anlamında ciddi anlamda kaybımız var hatta bitti diyebilirim
iş yapmıyormuyum çok şukur iyi iş yapıyorum ama eskiden 10bin -20bin tl lik iş olduğu zaman yüzüne bakmaz diğer büyük işlerimize yonlenir uğraşmazdık şimdi onlar olmasa belki 1 buyuk projeden sonra tüm sene boş oturuyoruz
kişisel goruşum iyi günlerimiz , elimizdekini tutmayı bilmezsek , önlemimizi almazsak daha kotusunu yaşayabiliriz
arabasızadam
05-03-2017, 21:43
Gördüğüm bi haberde dünyanın sayılı ekonomileri arasına girmişiz aq yersen ,hayatları yalan dolan omurgasızların, 4aydır işsizim bakıyorum hiç bişey yok psikolojim bozuldu artık ,kaç yüz yıllık Türk tarihinde gele gele bu omurgasızların dönemine denk geldim aq,bu arada bende bodrumda yaşıyorum, her gün bi dükkan kapanıyor açık olanlarda kan ağlıyor , esnaf arkadaşım var siftahsız dükkan kapıyor bazen ,gidişhat hiç iyi değil Allah sonumuzu hayır etsin.
Milli ekonomi bakanı şuan televizyonda konuşuyor, avrupa bizi kıskanıyor falan diye.
Herkeste alkışlıyor.
Ya bu adamlar gerçekten salak, yada bizim bilmediğimiz gizli üretimimiz ve gizli ihracatımız var.
Kimsede çıkıp demiyorki "madem o kadar güçlüyüz neden 3.92 TL=1 euro diye.
Alkışlayanlarda Türkiye"ye gelse aysonunu getiremeyecek insanlar.
Yakın zamanda İstanbul boğazımızdan gazino olacak diye geçirilen gemiyi çin savaş gemisi yaptı.
Hatta marketide" TÜRKİYE"DE 700 TL"YE" satılıyor.
Millet harbi salak, eee beyinsiz dünyanın en pahalı benzinini kullanıpta daha alkışlıyorsan cahilsin demektir.
Millet Deli Rıza Baba :D
Hem avrupa"da yaşayanlar niye oy kullanıyor?
Başbakan evet için ülkeyi turluyor
Mitinglerde bennnn başbakan olmak istemiyorum diye evet istiyor
:):):):)
Böyle bir ülkedeyiz
Başbakan başbakanlık sistemini istemiyor
Ben dot kılı olacağım diyor
Bir kısımda şaki şakkk şakk:)
Sonrada ekonomi :)
Not:Siyaset kokuyorsa konular kilitlenip silinir kimse ondan şüphe etmesin mod atkadaşlar gerektiğinde gerekli müdahaleyi yapıyor
Yine gereksiz yere dert sahibi olmuşsunuz .
http://s2.quickmeme.com/img/ae/aea3b3c95be16b368691732609d4b6cdcc53759dd386880dd1 251b926ce48b08.jpg
Seyfettin777
05-03-2017, 22:19
Çok uzun bir mesaj yazdım, sonra bunu kim okuyacak, her okuyan ne kadarını anlayacak ya da ben ne kadar anlatabileceğim dedim.Sonra yardımıma Binary Lightning bey yetişti.Kendisinin tüm Türkiye Cumhuriyeti geçmişini özetler nitelikte olan sözlerini, video şeklinde aşağıya bırakıyorum.Zaman kaybı istemeyenler 0.28'e alabilirler...
https://youtu.be/n5UR5KWYygs
Başbakan evet için ülkeyi turluyor
Mitinglerde bennnn başbakan olmak istemiyorum diye evet istiyor
:):):):)
Böyle bir ülkedeyiz
Başbakan başbakanlık sistemini istemiyor
Ben dot kılı olacağım diyor
Bir kısımda şaki şakkk şakk:)
Sonrada ekonomi :)
Not:Siyaset kokuyorsa konular kilitlenip silinir kimse ondan şüphe etmesin mod atkadaşlar gerektiğinde gerekli müdahaleyi yapıyor
Ne olacak hacım bu adam başbakan olmadan önce televizyonda bangır bangır düşük profillli başbakan bulacağız bu sefer demedilermi?
Böyle başbakandan beklenecek harekette bu olurdu zaten..
Ekonomiye gelince olaya sadece olmadığı halde lüks yaşamaya çalışıp batanlar olarak bakmayın..
İşini gücünü dört dörtlük yapan namuslu İnsanlarda gidiyor birer birer.. Allah sonumuzu hayıretsin..
Ayrıca Kosgeb falan bahanesiyle referandum öncesi piyasaya sıcak para pompalıyorlar yine biraz ortalık sakinlesin diye.. bunun sonunun ne olacağınıda önümüzdeki sene bu ödemeler başladımı zaten yazıyor oluruz..
deeperblack
05-03-2017, 22:28
Ahh işte ahh.
Tübitak bu projeyle voleyi vurup yürüyecekti, dış borç falan hep kapanacaktı da işte büyük oyunu bozdular.
http://galeri13.uludagsozluk.com/721/ledli-ekmek-dolabi_1084265.jpg
Ahh işte ahh.
Tübitak bu projeyle voleyi vurup yürüyecekti, dış borç falan hep kapanacaktı da işte büyük oyunu bozdular.
Ledli ekmek dolabı
Fena güldümmmm beee :):):)
Tayfun.O
05-03-2017, 22:35
Ahh işte ahh.
İmam eriğini papaz eriğine çeviren var :D bu daha hiç bir şey
deeperblack
05-03-2017, 22:41
Allah sonumuzu Hayır etsin. Bende 15 kişi çalıştırıyorum ve 35 senelik bir şirketi yönetmeye çalışıyorum.
Reklam sektöründeyim ve piyasada ilk duran ve ilk hareket eden işlerden birisidir.
Tüm bu olanları mantık çerçevesinde irdeledikten sonra durup düşünüyorum.
Geldiğim noktada işleme geçmiş uygulamaların bahsettiğimiz kitle tarafında yapılamayacak kadar karmaşık ve bir o kadar da komplike şekilde olması beni çıldırtıyor.
En imrendiğim durumdur ayrıca : Cahillik ne güzel şey... Herşeyi biliyorsun...
Ne kadar konuşursak konuşalım değişmeyecek çok şey var. Ekonomimizin cok iyi olduğunu söyleyenler, siz kriz var deyince size terörist,kafir,vatan haini diyecek olanlar var. Suan durum şu şekilde ki kazanan gerçekten çok kazanıyor, kaybeden de asiri kaybediyor.. kız arkadaşımın babası turistler için ürünler olan bi dukkani var ve rus olayından sonra işler tamamen kesilmiş ve suan siftahsiz günü kapadiklari oluyor. Herkes icin hayırlısı olsun.arac satışları patlamış durumda,evler topraktan doluyor,petroller dolu,yani kriz sana bana var diye düşünmüyor da değilim
Kaç kişinin dikkatini çekti bilmiyorum ama piyasada acayip derecede yeni para dolaşıyor hepsi gıcır gıcır yepyeni, darphaneye para bastırarak krizden çıkmaya çalışanlar yönetiyor ülkeyi, yazık günah bu memleket insanına.
arabasızadam
05-03-2017, 22:57
Abi 42 yaşındasın ; bırak forumu , konuyu , ciddiyeti Türkiye'de herhangi bir seçim öncesi vatandaşın dilinde her zaman bu konunun olduğunu gayet de iyi biliyorsun (batıyoruz,battık,durum çok kötü vsvs) . Kim ne kadar konuşup isyan ederse de etsin sonuç değişmiyor onu da biliyorsun neden bu kadar ciddiye alıp kendine sıkıntı yapıyorsun ? Evet ya da Hayır Tayyip ya da Kemal hangisi gelirse gelsin vatandaş başa kendi getirmiyor mu ? Getirdikten sonra da ağlanmıyor mu ? Kusura bakma da gırtlağına kadar borç batağına girip de mekanlarda şekil yapmak için 574685 ay krediyle 520i alana da üzülmem , devletin yatırdığı bursu ihtiyacı olmadığı halde alıp 3 milyarlık iphone faiziyle 5 milyara getirip ay sonuna kadar aç gezene de üzülmem . Olay siyasi istikrarsızlık , ekonomide ki dalgalanma olabilir tabiki ama bunlarıo GÖRE GÖRE VATANDAŞ EŞEKÇESİNE YAZDIĞIM GİBİ DAVRANIYOR SONRA DA AĞLANIYORSA evet bir yerimle güler dalga geçerim .
Ben 35567 taksitle 520i yı rüyamda bile göremiyorum ,konuya biraz daha saygılı ve gerçekçi yaklaşalım lütfen.
Bi Nike ayakkabı olmuş 500 lira, ne ekonomisi.
ErkanCanS
05-03-2017, 23:15
İş var para yok. Alacaklarımızı alamıyoruz. İş olmasa kapatırsın dükkanı biter gider , hem iş yapıyorsun , hem dönemiyorsun. Toptancılar 2 aydan fazla vadeli çek almıyorlar artık. Kimse kimseye güvenmiyor şu anda . Bir de bu durumdan faydalanan kahpeler var. Kimsede para yok yaaaaaaaa diyip borcunu ödemez , bir bakmışsın tır filosu çekmiş , yada 400 liralık araba almış altına. Devir gayrimeşru kovalayan tahsilatçı adamların devri oldu . Tefecileri saymıyorum bile..
zeck1341
05-03-2017, 23:21
Arasta park avm de fast fod standı olan tanıdığımda dukkanı kapatıyor 11 metre kare yere 4bin tl kira ödüyor du bu devirde dükkan sahibi olucaksın işletenden fazla kazanıyosun tertemiz para
İşin komik tarafı, o kadar dükkan kapatan esnaf, evet oyu basmak için çırpınıyor. :D
Ailem emlak işiyle uğraşıyor eskiden ana caddelerde dükkanlar için "hava parası" alınırdı,kiralar senelik ödenirdi hatta senelik %10 kira artışı kabul edilirdi
Şimdi caddede istediğiniz heryer kiralık hava parasını geçtim dekorasyonu nerdeyse mal sahibi yapıcak
Aynı şekilde caddenin devamındaki bir çok kafe restoran hepsi iflas veya devir etti
Konut satışlarına girmiyorum bile önceden 700-800bin eden daireler şimdi 500-600den zor alıcı buluyor
Kapanan mango
https://igx.4sqi.net/img/general/width960/11952404_8mKQU80yY-gNoGJXcggcuJHTZeetHMkFar3Pq0KIz1I.jpg
Ohannes burger. Bu mağazaya az ürün göndermedim ben, içim burkuldu kapandığını duyunca.
kalipson
05-03-2017, 23:41
Caddeye indim bugün..
Bi abimin zamanında dediği bi laf... Cadde batarsa ülke ciddi sıkıntıdadır demektir.
İnşallah yanılırız hepberaber.
Neler neler yazasım var da tövbe ettim :) .
İçimize ata ata ciğer kalmadı .
Kapanan mango
Burası sait faik mi malik fatih mi bişey olmuş. Hiç adını duymadığım bişey olmuş. Bu devirde büyük cesaret.
canozgur106
05-03-2017, 23:50
Allah sonumuzu hayır etsin..Ülkeyi çıkmaza sokanlar utansın.
Year One
05-03-2017, 23:51
şimdi iş yerine geldim. şubat maaşını daha alamadım. açık konuşayım. patron kameradan görmüş normalde iş başı 22:00 gece 10 saat çalışıyoruz mesai de ödemiyor bir sürü terane neresinden tutarsan tut elinde kalır rezil bir firma. ki benimde son günlerim sanırım çünkü şu 15 temmuz muhabbetinden beri 2 ayda 1 maaş alıyoruz. neyse sadede geleyim. her boku yiyip namazında niyazında olan bu patronum 45 dakika geç geldim diye (ki bilerek geç geldim hıncımı alamıyorum) telefonla aradı neden geç geldin diye. bende neden maaşı vermedin dedim yüzüne telefonu kapattım. bir daha da geri aramadı. sabah görüşelim diye mesaj çekmiş. bende cevap yazdım. erken gel senin buraya gelmeni bekleyemem. zibille iş var 3 vardiya çalışıyoruz. ama para yokmuş. muhasebeyi arıyoruz hallederiz diyormuş. iyi bende kredi ödediğim bankaya ve kartlarım olan bankaları arayıp hallederiz beaa diyeyim. daha ne diyeyim.
phoenixs
05-03-2017, 23:53
Arkadaşlar benim peder de battı dükkan daki malı ölü fiyatına çıkarmaya çalışıyor adam dükkanı ayakta tutacak diye anjiyo+stent+kalp pili+ayakta kalp krizi geçirdi
Kendim memurum esnafın işi çok zor Allah yardımcınız olsun
Birde günümüzde her bayan emekli olmalı yani evde emekli olan sayısı 2 olmalı bu gelecek için en doğru yatırımlardan olur
Ha bu arada 302 , 303,304,403 atego ve axor parçası Laz'ım olan pm atabilir
Konu çok güzel umarım anlamsız siyası dalaşmalara girmezde devam eder.
İzmir ve Tekirdağ'da da bir çok yer kiralık, devren kiralık pozisyonda. Hadi esnaf yanlış hareket etti gereksiz borçlandı vs. Büyük fabrikalarda da aynı durum var,işten çıkarmalar arttı. Herkeste işten çıkarılma korkusu var. İnsanlar para harcarken korkuyor sadece temel ihtiyaçlar gideriliyor şu zamanda.
Ayrıca piyasanın vermiş olduğu kaygı iş yapan insanlarda güven kaybına neden oluyor. İş yapsak paramızı alırmıyız,yapmasak boş dururuz vs gibi çelişkiler çıkıyor ortaya. Durum vahim.
Ülkemizde ekonomik kriz var bu bir gerçek. Yalnız bir örnek vereyim. Bir X firması bir de Y firması olsun. X firmasının bağlantıları sağlam hooop hibesiz kredi çıkıyor, borçları siliniyor, ihale paslanıyor buna kriz var mı?
Diğer Y firmasının bağlatısı yok piyasadan alacağı var alamıyor ve ödeme yapamıyor. Krediye başvuruyor vermiyorlar prosedürler diyorlar, bari devlete olan borçlarımı sildireyim kolaylık sağlayın diyor yok arkadaşım yapamayız diyorlar, ihale alayım diye uğraşıyor şartnameye projeye çalışıyor olması gerekeni veriyor ama yüksek kalıyor çünkü diğer düşük veren fiyatı kıracak kolaylığı bağlantısı sayesinde sağlamış. Y firmasına kriz var mı?
Bu yukarıda verilen örneğin bir benzerini bireyler için de uygulayabiliriz. Demek ki neymiş :)
Ben artık milletimizin karın tokluğuna çalıştığına inanıyorum.
Halk yeterli refah düzeyine ulaşmadıktan sonra istersen 1. ekonomi ol bişey değişmez.
Mesela çin diyelim, dünyanın en büyük 2. ekonomisi olmasına rağmen refah düzeyinde çok geride.
Günlük düşük ücretlerde çalışan insanların fazlalığından bahsediyorum.
Bizim 1/10"umuz kadar ülkeler bizden fazla tarım ihracatı yapıyorsa ben orada "hele bir dur arkadaş derim."
Ekonomik özgürlüğü olmayan bir ülkeden bahsediyoruz. Ekonomik özgürlüğümüz olmadığı sürece daha çok krizleri kapımız açık bekleriz. Ülke de sadece hizmet sektörü iş görür hale geldi. Tarım , sanayi , bilişim gibi sektörler artık gerileme ve küçülme politikası ilerlemeye başladı. Krizi iyi yönetemeyen firmalar batmaya başladı. Krizi iyi yönetenler ise bir tık ileri gittiler. Krizler zaten devlet adamlarını değil halkı etkiler. Bu yüzden devlet adamları rahat bir politika izleyerek kriz yok derler çünkü yediği önünde yemediği arkasında. Zengin bir tık daha zenginleşir. Fakir daha çok fakirleşir. Orta kesim ise bütçesini planlamasını ayarlarsa zenginleşir. Planlama yapamaz ve ileriyi göremezse fakirleşir. Allah sonumuzu hayır etsin. Tünellere , köprülere , yollara ekmek bandıracak hale geldik.
Bizim 1/10"umuz kadar ülkeler bizden fazla tarım ihracatı yapıyorsa ben orada "hele bir dur arkadaş derim."
tahmin ediyorum alta eklediğim olaydan bahsediyosun kardeşim
Birşeyler doğru gitmiyor, yanlış yapılıyor. Kim ne yapıyor ne ediyor, siyasi bir yorum yapmicam. Merak edenler vardır belki okumak isterler. Hollanda'nın 2016 tarım ihracatı rekor kırdı. Bunun içinde sadece tarım ürünü üretimi dışında tarım makineleri üretimi de mevcut.
Şimdi geliyorum verilere:
Hollandanın 2016 tarım ihracatı: 85Milyar Euro
kaynak:Netherlands agricultural exports hit new high | NL Times (http://nltimes.nl/2016/01/26/netherlands-agricultural-exports-hit-new-high)
Türkiye 2016 tarım ihracatı: 20Milyar Dolar
kaynak: başbakan= Bakan Yıldırım: Turkiye'nin tarımsal ihracatı 20 milyar dolar (http://www.gidahatti.com/bakan-yildirim-turkiyenin-tarimsal-ihracati-20-milyar-dolar-51122/)
Hollanda yüzölçümü: 41.543 km²
Kaynak: wikipedia
Konya yüzölçümü: 38.873 km²
Kaynak:wikipeida
hani hep derler ya avrupa'da bi *** yetişmiyo falan filan, almanya'da marketlerde türkiyeden gelen meyve sebze yok denecek kadar az. Neredeyse hiç görmüyorum. Aklına gelmicek bi sürü şey geliyo hollanda'dan. Yani demem o ki tarım sektöründe bile ciddi sıkıntı var. Neden bilemem, belli ki üretim yok. Bir yerlerde yanlışlık var işte. Pek sanmıyorum ama belki görmek istemeyen bir iki kişi okur farkına varır diye yazdım bunları.
Ülke yeterli refah düzeyine know-how'ı kendi yaparak , üretim yaparak ulaşır. Biz toplum olarak tüketmeye alıştık veya mecbur bırakıldık zaten yapımız da da var. Bu zamana kadar yatırımlar taşa toprağa yapıldı. 2.Dünya savaşından sonra Almanya o kadar çok üretti ki makinaların başına adam bulamadılar ülkemizden o kadar gurbetçi gitti şimdi geldikleri durum ortada biz daha iyiyiz tabi :) Çalıştığım çok iyi ustam vardı şirket politikası ve piyasa şartlarından dolayı , BİM'de kasiyer oldu rahatım diyor. Üretenin maliyetleri yükseldi, kar marjları düştü hem sanayi hem de tarımda. Şimdi kimse üretmek istemiyor üreten kesimde al-satçı oldu, cidden çalışan kesimde heves de kalmadı.
Tayfun.O
06-03-2017, 00:59
Birşeyler doğru gitmiyor, yanlış yapılıyor. Kim ne yapıyor ne ediyor, siyasi bir yorum yapmicam. Merak edenler vardır belki okumak isterler. Hollanda'nın 2016 tarım ihracatı rekor kırdı. Bunun içinde sadece tarım ürünü üretimi dışında tarım makineleri üretimi de mevcut.
kaynak:Netherlands agricultural exports hit new high | NL Times (http://nltimes.nl/2016/01/26/netherlands-agricultural-exports-hit-new-high)
kaynak: başbakan= Bakan Yıldırım: Turkiye'nin tarımsal ihracatı 20 milyar dolar (http://www.gidahatti.com/bakan-yildirim-turkiyenin-tarimsal-ihracati-20-milyar-dolar-51122/)
hani hep derler ya avrupa'da bi *** yetişmiyo falan filan, almanya'da marketlerde türkiyeden gelen meyve sebze yok denecek kadar az. Neredeyse hiç görmüyorum. Aklına gelmicek bi sürü şey geliyo hollanda'dan. Yani demem o ki tarım sektöründe bile ciddi sıkıntı var. Neden bilemem, belli ki üretim yok. Bir yerlerde yanlışlık var işte. Pek sanmıyorum ama belki görmek istemeyen bir iki kişi okur farkına varır diye yazdım bunları.
Bizim tarım arazileri imara açılıyor abi :D Burada okuyan varsa bilir özellikle mezun olanlar Çünür e gelsin 2 yıl önce mezun olan bile ulan buraya ne olmuş der Ş.merkezi üni uzaklığı yaklaşık 9 km bunun 8 km si üni kadar alabildiğince tarım arazisi idi sağ olsun belediye başkanı imara koydu 2 senede mahalle kuruldu o yol civarına.
He bi de şu etken var . Abi sen malı yetiştiriyorsun aracı ya veriyorsun 50 krş tan aracı toptancıya satıyor 55 krş toptancı markette satıyor 3 liraya pazara satıyor 2 liraya. 10 sene öncede mal 50 krş tu şimdi de 50 krş mazot 10 sene 2 liraydı şimdi 4.5 lira. Çiftçi eskiden 100 dönüm ekiyorsa şimdi 25 dönüm ekiyor yani çiftçi gücü kalmadı. Kalmayınca Ülke tarım ülkesinden çıktı para getirmediği(büyük firmalar hariç) için kimse yapmak istemiyor. E bide son dönemlerde çok kazık yiyen oldu toptan 10 krş fazla veriyor herkes ona satıyor ama para yok ortada 1-2 sefer ödeme yapılıyor gerisi yok. Mesela bizim 2 senedir alacak 10.000 tl miz var ama yok adam uçtu piyasadan aracıya gitsek canımımı alacan diyor bizim gibi olan çok var.
Avrupu ya genelde Türkiye meyve satıyor sebzeleri hollanda karşılıyor diye biliyorum
Üretim yapanın üzerinde o kadar fazla maliyet var ki..
Bir ülkede malı üreten,o malı alıp kârını koyup satan adamdan daha az kazanıyorsa birşeyler yanlıştır,kimse üretim yapmak istemez.
Sakarya'da mandıra kurup süt ürünleri üreten kuzenim 2 sene sonra fabrikayı devretti.Şİmdi bi kaç frigo kamyon bi de soğuk hava deposuyla ucuz mal kovalayıp kârını koyup satıyor.Söylediği şey,hem daha çok kazanıyorum hem kafam rahat...
Durum böyle olunca memlekette üretim vs olmuyor malesef...
Tam olarak bu olayları kast ediyorum abi.
Halbuki bizim topraklarımız çok çok verimli topraklar ama yanlış tarım politikalarımız var maalesef.
Benim yaşadığım şehirde Türk ürünleri bol ama ne zaman strasbourg, colmar vb. yerlere gitsem Türk ürünlerini bulamıyorum.
Genç nüfusmu? Genç nüfusun babası bizde, hatta bazı avrupa ülkelerinin toplam nüfuslarından fazla sadece genç nüfusumuz var.
Verimli toprağımızda var, madenlerimizde var, 2 kıtayı birbirine bağlayan boğazımızda var, sahillerimizde var yani ülkemizde yok yok.
Ama biryerlerde bir sorunda var.
İstanbul gibi tarihi ve doğal güzellikleri olan dünyada kaç tane ülke var?
Birçok yabancı turist İstanbul"un dünyada eşi benzeri olmadığını söylüyor.
Ama ülkemize turist gelmiyorsa bunun bir sebebi olmalı.
Gürcistan"da, Bulgaristan"da bile araba-benzin vb. fiyatları uygunsa biz önce kendimizi sorgulayalım.
Evden çıkmayın oyun oynayın maaş bağlayalım deseler milyonlarca embesil asosyal insan bulabilirler :)
Keşke yapsalar karavan almayan ne olsun o sahil senin bu sahil benim içine bilgisayarıda kurarım.. maşşda mazota yeme içmeye yetse tamamdır .. :D da işte biizm yaş geçti gençlere kısmet artık :D
Siz cok yanlis anladiniz :)
Demek istedigim hani ebevyenler vefat edince bekar kiz cocuguna surekli maas baglanmasini veya anne-babadan ufak bir ev-tarla kalip kirasiyla gecinebilecek olanlari kastetmistim. Yoksa is maas baglamaya gelirse, ulkenin 2/3'si eve kapanir. :D
Istanbulda kapalicarsi - laleli kotu durumda hatta cok kotu durumda 30yillik esnaflar soyluyorlar dip'i gormustuk ama bukadari hic olmamisti birde isin diger yuzu var bakirkoy galeria'nin onunden geciyorsun cookshop , saray muhallebcisi doldurmus happy moons ayakta bekletip sira-liste yapiyor , ikinci el arac piyasasinda esnaflar sanki bedavaya mal aliyor gibi arac almaya calisiyor sezon geliyor diye, bu yonlu baktigimizda hem kriz var hem kriz yok hic bi *** anlamadim Allah herkese kolaylik versin...
Kullanıcı
06-03-2017, 06:49
Esnafın durumu kötü duruyor son zamanlarda kiralık dükkanlar çok görmeye başladım trafikte hobi olarak sayar duruma geldim, Allah yardımcıları olsun ne diyeyim.
En çok borç olup yada işleri kötü olup referandumdan evet çıkarsa işleri düzelecek olanlara acıyorum her şeyi bir ipe bağlı sanıyor garibim.
Türk lirasının hali
http://i.hizliresim.com/8MgB1d.jpg (http://hizliresim.com/8MgB1d)
ozyt1000
06-03-2017, 07:08
Her yer kapanmıyor, yeni köprüler açılışlar yapılıyor sürekli, 3.köprü, avrasya tüneli vs. zaten avrupa bizi kıskanıyor. Hem ben hep 50 TL lik benzin alıyorum. Beynimide aldırdım düz boru yaptırdım ferah ferah büyük resme karşı ayran içiyorum.
Şaka bir yana artık hiç birşey anlatmaya gerek yok durum ortada, dibe doğru gidiyoruz. Maalesef bu sefer en dibi görmeden de yukarı çıkamayacağız gibi geliyor. Umarım yanılırım.
Sacma sapan dis politakalar ile etrafimizda ki butun komsularimizla dusman olmusuz. Bu ulkelere ihracat yapan insanlar teker teker kepenk indiriyor. Fazla uzaga gitmeyin 15 sene once komsu ulkelerimizin durumu nasildi suan ki durumlari nasil? Siyonizme calisiyor bizim hukumetimiz hep birilerine nefretle, kin ile atar gider yapiyoruz. Yapici degil hep ayristirici politika. Neredeyse butun dunya ile dusman olduk. Bunu da cok guzel bi sekilde iceride halk'a "Dis mihraklar, ust akil" vs diye yutturuyorlar.
Yahu almanya'ya 'oraya gelirim dunya'yi ayaga kaldirim' diyorsun ki zaten baska birsey yapamayiz. Bu mudur "Guclu Turkiye?" Adamlarin teknolojisi almis basini gitmis kullandigimiz beyaz esyadan, bindigimiz arabaya, giydigimiz kiyafete kadar, sanayide her dalda adamlar okey donuyor. Adamlar mesaj veriyor sana ulkende gazetecileri, yazarlari, sanatcilari iceri atamazsin diyor, bu sekilde demokrasi olmaz diyor ve bizimkiler de almanya'da demokrasi yok diye gelip bizim halkimiza dert yaniyor. Komik degil mi? Genelkurmay baskanini terorist diye iceri atmissin sen. ee nerde demokrasi?
Sucu kendimiz de aramaya baslayip, gercekleri gercekten gordugumuz de bu ulke de tas yerinden oynar. Ama tembeliz ne dusunuyoruz, ne arastiriyoruz, ne calisma disiplinimiz var, isten kaytarmanin turlu turlu yollarini arariz, paso ona buna salliyoruz, ahlak yok. Bunlarin oldugu yerde hangi ulke olursa olsun cokmeye mahkumdur. Kendimize ceki duzen verelim. is yapmaya kalkiyorsun herkes birbirini zukmenin pesinde. ee nereye kadar boyle gidecek? Hadi bir zuktun iki zuktun ee sonra?
Biraz uzun oldu kusura bakmayin
ghibli06
06-03-2017, 08:02
Istanbulda kapalicarsi - laleli kotu durumda hatta cok kotu durumda 30yillik esnaflar soyluyorlar dip'i gormustuk ama bukadari hic olmamisti birde isin diger yuzu var bakirkoy galeria'nin onunden geciyorsun cookshop , saray muhallebcisi doldurmus happy moons ayakta bekletip sira-liste yapiyor , ikinci el arac piyasasinda esnaflar sanki bedavaya mal aliyor gibi arac almaya calisiyor sezon geliyor diye, bu yonlu baktigimizda hem kriz var hem kriz yok hic bi *** anlamadim Allah herkese kolaylik versin...
70-80 milyonluk ülkede en fazla 100bin kişinin sürdürebildiği bir lüks olacak elbette, Afirka'da bile millet donsuz gezerken ana caddede Hilton Sheraton lüks club vs ler var. sonuçta para buhar olmuyor sadece el değiştiriyor...
İst için bir soru :) Cadde'de bu kadar kapanan işyeri varken Nişantaşında durum nedir? Kapanan dükkan varsa bile neden Cadde kadar haberlere konu olmuyor?
Bu ayrımın nedenini açıklayacak olan var mı?
ghibli06
06-03-2017, 08:26
İst için bir soru :) Cadde'de bu kadar kapanan işyeri varken Nişantaşında durum nedir? Kapanan dükkan varsa bile neden Cadde kadar haberlere konu olmuyor?
Nişantaşı belli lüks hayatı hemen her dönem sürdürebilenlerin çoğunluğu oluşturduğu yerler... bakın yüzlerce dairesi onlarca dükkanı bankada hiç kullanmadığı faizlik parası olanlar var, onlar ekonomiden hemen hiç etkilenmezler, Bağdat caddesine ise öğrenci de gider, işadamı da gider, memur da gider, usta da gider, maliyetler de bunların hepsinin geleceği şekilde hesaplanır, eğer memur öğrenci artık gidemiyorsa ciro yarıya düşer, o lüks tayfadan gelen %20 artık dükkanı çevirmez, fark bu...
SpeedlinE™
06-03-2017, 08:27
elbet bilgisi olan vardır bir soru sormak istiyorum
şuan piyasada tonla firma var çinden ürün getirip adını basıp satan. Eskiden ufakta olsa beldesan,ramzey,bisan firmaları ufak moped tarzı motosikletleri üretiyorlardı. 2 zamanlı emisyon değerlerinden yada bunun gibi bir sebepten üretimi durdu/durduruldu.Ramzey afrika gibi ülkelere gönderim yaparken moped tarzı motorları şuanda firma kapanmıştı vede üretim durmuştu doğru hatırlıyorsam ortaklar arasında birkaç iş vardı herneyse. Şuanda rmg moto gusto olarak devam ediyor bisan firmasıda hala bisan ama motosikletleri zongshene yaptır tr de adını bastır geç işi.Bu iş insanın cebine daha çok para sokuyor herhalde dimi? çünkü öteki türlü yerli motosikletin(bu işleri çok bilmesemde) birkaç belge zorunluluğu,ar-ge vb gibi birçok meşakkatli işi var vede hepsi bütçe ve zaman demek birde satıp-satılmayacağı belli değil herhalde tehlikeye girmek istemiyorlar. Hindistana bakıyorum adamların bajaj,tvs,hero vb gibi hem motosiklet,otomobil,triportör vb gibi taşıt firmaları mevcut.Bu arada elektrikli çoğu taşıtı da çinden getiriyoruz(motosiklet,3tekerlekli taşıtla vs)
Kendimiz üretebilsek hem ülkeye daha yararlı hemde daha güzel olmaz mıydı?
ghibli06
06-03-2017, 08:34
elbet bilgisi olan vardır bir soru sormak istiyorum
şuan piyasada tonla firma var çinden ürün getirip adını basıp satan. Eskiden ufakta olsa beldesan,ramzey,bisan firmaları ufak moped tarzı motosikletleri üretiyorlardı. 2 zamanlı emisyon değerlerinden yada bunun gibi bir sebepten üretimi durdu/durduruldu.Ramzey afrika gibi ülkelere gönderim yaparken moped tarzı motorları şuanda firma kapanmıştı vede üretim durmuştu doğru hatırlıyorsam ortaklar arasında birkaç iş vardı herneyse. Şuanda rmg moto gusto olarak devam ediyor bisan firmasıda hala bisan ama motosikletleri zongshene yaptır tr de adını bastır geç işi.Bu iş insanın cebine daha çok para sokuyor herhalde dimi? çünkü öteki türlü yerli motosikletin(bu işleri çok bilmesemde) birkaç belge zorunluluğu,ar-ge vb gibi birçok meşakkatli işi var vede hepsi bütçe ve zaman demek birde satıp-satılmayacağı belli değil herhalde tehlikeye girmek istemiyorlar. Hindistana bakıyorum adamların bajaj,tvs,hero vb gibi hem motosiklet,otomobil,triportör vb gibi taşıt firmaları mevcut.Bu arada elektrikli çoğu taşıtı da çinden getiriyoruz(motosiklet,3tekerlekli taşıtla vs)
Kendimiz üretebilsek hem ülkeye daha yararlı hemde daha güzel olmaz mıydı?
tabii ki daha yararlı olur ama ülkede üretim yapmaya çalışırsın, en pahalı elektriği kullanırsın, en pahalı sigortayı ödersin, daha para kazanmadan vergiyi iteler, eğer ödemezsen haciz koyar, kullandığın doğalgaz üretim için yeterli basıncı sağlamaz yazarsın başvurursun ilgilenmez, gider eski tip LPG kazanı kurarsın, hem taşımada hem de pazarlama araçlarında dünyanın en pahalı benzinini kullanırsın liste uzar gider, sonuç? BİM markette 250 liraya satılan Çin malı bisikletle rekabet etmek... bu şartlarda kim üretim yapar?
burak_2885
06-03-2017, 08:45
Mecidiyeköy meydanda bulunduğum binada 100tane ofis var. Önceden burda kira bulunmazdı şuan 10 tanesi boş
muratabdoglu
06-03-2017, 08:50
Selamlar,
Ben Nişantaşına çok yakın bir reklam ajansında çalışıyorum burada yeniyim. Öğle aramızda City's veya bu çevrede andik dundik ne kadar marjinal mekan varsa gidiyoruz. Geçenlerde yine ekiple yemeğe çıktığımızda sohbet ederken duydum, Nişantaşının birçok yerlisi taşınmaya başlamış, çok fazla kiralık ev var. Evler değerlerinin altına satılıyor veya kiraya veriliyormuş..
Nişantaşı'nın yabancı halkı korkup ülkeden kaçmaya başlamış bunu gören sosyo-ekonomik statüsü yüksek diğer halkta etkilenip, huzurum kalmayacak burada deyip uzaklaşıyormuş. Yani Nişantaşı dediğimiz yerin değeri düşüyormuş.
Yemek yediğimiz yerlerde tam zam yapacak, müşteriler ayaklanıyor. Adamlar '' dönmüyor efendim, çark döndüremiyoruz mecburuz'' diyor.
asmisinsan
06-03-2017, 08:57
sanal degerler yükseldi yükseldi şişti sonunda 12 yıldır kadıköyde esnafız geçen ay mal sahibi geldi ve kiraya 750 tl civarında zam yaptı abi yapma işler yok falan desekte beni ilgilendirmez benim burdan başka yerlerimde var begenmiyorsanız cıkın ben burdan kira almasamda olur dedi ve zamı yaptı gitti caddede durum aynıydı esnaf artık canından bezdi
öyle demeyin ama ekonomimiz çok iyi gidiyor elhamdülillah...
valla imkanı olan çocuğunu yurt dışında okutsun ve orada hayatına devam ettirsin. ülkenin geleceği manidar.
ulasoztas1
06-03-2017, 09:14
ekonomi bombok, yaşam standardı yerlerde geziyor ama köprümüz var, delik deşik duble yollarımız var hey yavrum heyy :bravo:
Lale devri çoçuklarıyız biz :Deli:
cekmekoydeki ve diger semtlerdeki emlak balonu nezaman patlayacak merak icindeyim , asgari ucreti 1300 lira olan ulkenin en dusuk fiyata sahip evi 300000bin lira olmamali
Ülkenin gidişi gidiş değil. Sonumuz hayır olsun inşallah.
Cadde ortalamayı verdiği için vaz alınır
İstiklal de öyledir
Merter ve laleli güngörene kaçıyor :)
Kiralardan ötürü
Allah halimize acıyor sanırım bizim sektör kör topal gidiyor
İşçilerin maaaşlarını kiramızı ssk filan ödeniyor
Bakalım bize ne zaman vuracak bu ekonomi :)
tayreep_john
06-03-2017, 10:14
şuan küçük esnaf yada kobi olarak hissedilen birşey yok bence ama evet çıkarsa ülkenin durumu noolcak çok merak ediyorum.
2012 yılında kendime bir yol haritası çizerek öz sermaye + borçla esnaf oldum. Yol haritam 2018'de bitiyordu. Darbe teşebbüsünden sonra yol haritam arap saçına döndü ve şu an çok ciddi sıkıntılar içerisindeyim. Büyük ihtimalle bir ortak ile giderleri ikiye bölerek daha stabil bir şekilde atlatmaya çalışacağız bu krizi. Nefes alabileceğim kosgeb kredisinin ikisinde de başvurdum ikisinde de çıkmadı. Ancak şunu söyleyeyim. Bu saatten sonra kayıtlı resmi iş yapanı s.ksinler.
@ghibli çok güzel yazmış para buharlaşmıyor el değiştiriyor.
Ülkemizde yaşanan aynısı. Fakir olanda zaten yoktu. Ama bu ülkede bir orta direk kavramı vardı ( memur, işçi sınıfının oluşturduğu)
Şuan o kavram yerle bir olmak üzere. Toplum fakirler ve zenginler olarak iki kutba ayrılıyor, aradaki gelir adaletsizliği gitgide açılıyor.
Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de kendi zenginlerini yarattı, fark şu benim nazarımda. Eskiden de olan kayırma işleri ayyuka çıktı, ve insanlar hakkı olmadan bir şeyler almayı doğru bulur oldu. Maalesef hak / hukuk oldu guguk. Adamı olanın / mevki olarak yüksek yerlerde tanıdıkları olanın bir şekilde işini yürüttüğü bir sistem halini aldı ülke.
Bu geçmişte de doğru değildi an olarak da doğru değil. Maalesef siyasi söylemler / ekonomik bilgi cehaleti / her şeyi ben bilirim durumu / halkın atarlı bir lider ile tatmin olması gibi durumlardan ötürü aşırıya kaçan söylemler ekonomiyi baltalıyor.
Kategorize etmekten nefret ediyorum ama ekonomik verilerden bir haber olan halkın büyük kısmı pompalanan hatalı veriler ve yandaş haberler ile avunuyor.
Şuan olmayan mutluluk satılıyor aslında. Ve üzülerek izliyorum hala "benim tuzum" kuru diyenler var. Böyle bir kesim elbette hep var olacak ama kimse unutmasın gemi battığında sultan kamarası da suyun altına gidiyor.
Bir arkadaşım yazmış tebrik ediyorum "ahlak" demiş. Evet bizim eksiğimiz bu çoğumuz müslümanız ama ne kadar ahlaklıyız ?
(dinsel eksende bir özleştiri olarak yazdım, tartışma çıkması için değil)
Bizim bizden başka dostumuz yok, olmayacakta. Ama bizi bize düşman etmek için verilen çabaları gördükçe içim kan ağlıyor.
Birleştirici olması gerekenler ayrıştırmak için resmen yangına körükle gidiyor.
Az buçuk kaynak araştırması yapabilecek vasıfta bir adam şu piyasada "ekonomi çok iyi" demez, diyemez.
Ben bu durumun ilerleyen dönemde sosyal etkilerini merak ediyorum, semavi hocam okursa birkaç yorum yapsın.
Dun dogus grubunun 2.el zıyaretınde bulundum.
200 bın tl aracları 30 40 lıra pesınle verıyorlar, Aylık 5-6bın tl gelırı olan orta gelırlı bırı alır ve onumuzdekı 4 sene hıcbır esnaf ıle tıcaretı olmaz. Sadece gecımıne bakar.
Aynı sekılde % 5-10 pesınatlar ıle daire verılıyor. 10-20 sene borclandılıyor. Olmayan paralar ıle yasanılan luksler sonucunda halkın cebınde borcundan dolayı para kalmadı.
2017 ıcınde neredeyse hersektore gelen % 30 - 40 zam artıslarıda bu ve bunlar gıbılere eklendı,piyasalara tuz bıber oldu.
Eskişehir'de üretim yapan ve Türkiye'nin yerli araç macerasında ilk,somut,seri üretim adımını atan Hisarlar Makina da satıldı.TURKAR isimli arazi aracını üretiyorlardı.("Motoru ithaldi." konusuna girmiyorum.)
http://www.otosenotomotiv.com.tr/Images/galeri/t11.jpg
SpeedlinE™
06-03-2017, 11:38
220T yurt dışına satıldı herhalde öyle mi? nereye satıldı bir bilginiz var mı?
Korollacı
06-03-2017, 11:45
E-Ticarette bitmek üzere her yer kapanıyor. Zenginde yurt dışına gidiyor zaten. Cadde mi? orası kafirlerin yeri kapansın komple. Ulan ne çok özledim barlar sokağında, sokakta biramızı içerdik. Nevizadeye giderdik EĞLENMEYE. Şimdi başımıza iş gelmesin diye etrafında bile dolaşmıyorum. Bugün evimin etrafında yürüdüm, biraz spor olsun. Yeni farkettim Bilfen okulunun yanına gülistan kuran kursu açılıyormuş. Tam karşısınada imam hatip lisesi inşaatı başlıyormuş. En yakın devlet okulunda sınıf mevcudiyeti min. 40 kişi iken, en yakın hastaneye trafikte kolay kolay ulaşılamıyor iken bu konuma Kur an Kursu açılıyor olması...
Yıl 2023 zenginiz :D :D
ulan yazmiyim yazmiyim dedim de konu basligi ile alakasiz yorumuna uyuz oldum. ekonomik kriz ile ilgili bir konuda dahi din dusmanligini elden birakmiyorsun. yok nevizadeye gidermis yok barlar sokaginda sokak ortasinda birasini icermis. bi kere sunu ogren imam hatip okulu ile kur'an kursu farklidir. sen sokak ortasinda nasil ickini icerken kimse sana karismiyorsa kur'an-i kerim kurslarina ve imam hatip okullarina karisma gidenlerede laf soyleme. imam hatiplerde sadece imam yetismiyor cocugun manevi dunyasi gelisiyor dinini ogreniyor bunun yaninda devlet mufredatinda ne varsa ders olarak onu goruyor. imam hatiplerde devlet okulu en yakin devlet okulundaki 40 kisilik mevcuttan sikayet ediyorsun ama okul yapiliyor sirf dini egitimi fazla verecek diye adi imam hatip oldugu icin elestriyorsun. gozunuzde islami o kadar karartmissiniz ki bazi seyleri anlamiyor gormuyorsunuz. hastaneye kolay ulasilmiyor diyorsun bunun sorumlusu kur'an kurslari veya imam hatipler mi?
orman katliamindan ve peskes cekilen arazilerden bahset hava kirliliginden bahset korfezdeki gemilerin kacak olarak denize akittiklari pisliklerinden bahset osmangazi koprusunun ve avrasya tunelinin fahis fiyatlarindan bahset eywallah haklisin dogrudur. halkin parasiyla devlet bankalarindan milyarlarca dolar kredi kullandirilip yatirim yapilmis ama halk kullanamiyor. ulkeyi yoneten siyasilerin yaptiklari hirsizliklardan bahset kosgeb kredilerinin nasil yandaslara dagitildigindan bahset
ama islama ve onu ogrenmek icin yapilan okullara kurslara asla laf etme.
Semtimiz de metro çalışması, vialand avm, yapılan bir kaç prestijli konut projesi ve savaş ülkesinden kaçan halktan dolayı en düşük kira 900 tl
2+1 70-80 metrekare daireler 350-400 bin
vialand avm de bir çok dükkan zaten dolmamıştı, olanların çoğuda kapandı büyük prestijli markalar bile dayanamıyor.
milletimiz ihtiyaç dışı ve tutarsız harcamalara bayılır.biraz biti kanlanınca esnaflarda böyle yapıyor.
220T yurt dışına satıldı herhalde öyle mi? nereye satıldı bir bilginiz var mı?
Şirketin %75'ini Mahindra aldı.
70-80 milyonluk ülkede en fazla 100bin kişinin sürdürebildiği bir lüks olacak elbette, Afirka'da bile millet donsuz gezerken ana caddede Hilton Sheraton lüks club vs ler var. sonuçta para buhar olmuyor sadece el değiştiriyor...
İst'da otururken karşı komşum Güney Afrika'ya Dünya Kupasına gitti. Otel-Stad arası yolculuk korku içinde geçti diyor. Yolun sağ tarafında elektrikli teller ile korunan villalar,malikaneler varken karşı kaldırımda yoksulluk içinde yaşayan gecekonduda insanlar var diyordu. Eee bu da ister istemez çatışmaya yol açıyor.
Aslında biz de Türkiye olarak bu örneği yaşıyoruz.
Talih.b16
06-03-2017, 12:53
aga işsizlik almış başını gitmiş, işyerleri kapatan kapatana.
biride cıkıp kardeşim 1.400 liraya nasıl geçinelim, nasıl geçinicez kira yeme içme cocugun okul masrafları elektrik su doğal gaz nasıl ödeyeceğiz soran yok.
yani cok fazla hak hukuk ve müslümanlıktan bahsedilen bir ülkede böyle bir paylaşımın olması bana diyecek cok fazla sey bırakmıyor.
peygamberimiz komşusu açken tok yatan bizden değilden değildir demiş, daha ne diyim bilemedim
ailem 60 yildir bu ulkede ticaret yapmaktadir. Ithalat ihracat imalat yapiyoruz. hep konustugumuz konu 2002 den bu yana ticaretin sekli degisti. Ve maalesef buna ayak uyduramayanlari zor gunler bekliyor. Ekonomi iyi degil bunu bilmeyen zaten belirli bi grubun sempatizyanlari yada konuyu bilmeyip konusanlar. Cok zor gunler bizleri bekliyor.
Not: para kazanan nasil kazandigini nasil politik cevrelerden edinilen dostlarla oldugunu farketmeyen yoktur.
Cevap belli !!!
https://www.youtube.com/watch?v=qKMVOS3rX2Q
Ogzedr 4.50 - 5.30 arası kafi anlayana. Ses kaydı olsa insan tereddüt eder ama canlı görüntü daha ne olsun.
EnesAksu
06-03-2017, 14:07
Arkadaşlar abiler yorumları kime okutsam galeyana getiriyorlar diyorlar :) onun için bence boşa çenemizi yoruyoruz. Büyük bir şirkette çalışıyorum, kriz yok diyen b0k yemiş bize bile yansıyor.
bunlar daha iyi günlerimiz. piyasa 3 5 yıla toparlanır belki ama 15 20 yıl sonrasında ülkeyi çok kötü günler bekliyor. iş gücü olsun 3 çocuk 5 çocuk yapın diye nüfusu patlattılar. ileride iş gücüne çok az ihtiyaç olacak, makineleşme yapay zeka ve robotik alandaki gelişmelerle ciddi oranda artacak. avrupaya karşı tek kozumuz olan ucuz iş gücü ve yüksek nüfus önemini kaybedecek.gelişmiş ülkelerdeki üretim maliyetleri ciddi oranda düşecek. ülkemizdeki fazladan popülasyonda devletin üstüne yük olacak. teknolojimiz olmadığı için ülkede üretim kalmayacak. işte o zaman bizi bu açılan imam hatipler ve camiler kurtaracak. çünkü her türlü dua'yı ezbere biliyor olacağımız için bu zor günleride dua ederek atlatacağız çok şükür.
cagalazade
06-03-2017, 14:40
İzmir de hizmet sektöründe esnafız eşimle, ikimizde senelerce kurumsal şirketler çalıştık didindik vs sonra yeter deyip esnaf olmayı, azıcık aşım kaygısız başım demeyi seçtik.
Özet geçicem, 2500 kira + 1000 faturalar + 2500 maaşlar + 1500 malzeme + muhasebe, vergi, bağkur, stopaj ortalama 1500 + alışveriş cart curt 1000 dersen demek ki ayda biz dükkanı döndürmek için 10.000TL kazanmalıyız... Bölüyorum 30 a ne yaptı? 333TL, peki geçen haftamın günlük ortalaması ne? 120tl...
ev kiramız, çocuğun masrafları, benzin, mutfak, faturalar ve daha yazmadığım bir çok şey...
bayan kuaförüyüz, kadınlar o saça fön çektirecek abi, boyatacak abi, manikürsüz olmaz aman filan geyikleri vardı hani eskiden, şimdi kadınların umurunda değil muhtemelen ki biz bu durumdayız.
komşum olan bakkal yemin ediyor sadece ekmek ve gazete satıyorum nerdeyse diye.
kısacası küçük esnaf olmak zor, devlet aman dinlemiyor... bu saatten sonra evladı için yaşayan tipleriz biz, böyle devam ederse gidicez... neresi olur bilmem ama bildiğim tek şey şu, bu ülkeyi yönetenler, bu zamana kadar bu ülkenin başına gelmiş en büyük belalardır ve önünü alacak, dur diyecek, milleti gafletten uyandıracak bir lider çıkmadıktan sonra ortada ne ülke kalacak ne de vatan
Gıda ve Gıda Hizmet Sektörüne Kriz Yok Ben Bir tek bunu bilir bunu söylerim. Geçen gün beylikdüzü' nde dikkatimi çekti köklü markaların cafeleri arka arkaya açılıyor ve içerleri hınca hınç dolu. ama bu durumu genele yayamayız diye dusunuyorum cunku cafelerin açıldığı semtler muhitler veya bölgeler hep yeni yeni gelişen bölgeler olduğu için işletme sahipleri aslında belli bir süre için piyasanın kaymağını yiyorlar.
halilkarakas
06-03-2017, 15:46
adamın don almaya parası yok cebinde ama olsun yol yaptı diyor.
ben bulgar vatandaşı olma arifesindeyim çünkü bu ülkenin gidişatı iyi değil ve burdan gitmek istiyorum.
mesleğim enjeksiyon makina ustalığı. bir yere işe girsem alacağım en fazla maaş 3 bin tl. peki ben bu maaşla kendime ne alacağım? Ev almak istesem yaşım 30 , 50 yaşımda evin kredisi biter! çocuk yapsak bu krediyi öderken ona nasıl geleceğiyle alakalı okul okutmak v.s bunları nasıl güzel bir şekilde yapacağım? heryer inşaat ev parası almış başını gidiyor bu insanlar bunları nasıl alacak.20 sene krediyle tabi evin reisinin cacığı çıkana kadar çalışacak. kısaca bu ülkeden kaçmak lazım :D :D hergün uyandığımda bu adam yine ölmemiş diye üzülüyorum
SpeedlinE™
06-03-2017, 16:22
Gıda ve Gıda Hizmet Sektörüne Kriz Yok Ben Bir tek bunu bilir bunu söylerim. Geçen gün beylikdüzü' nde dikkatimi çekti köklü markaların cafeleri arka arkaya açılıyor ve içerleri hınca hınç dolu. ama bu durumu genele yayamayız diye dusunuyorum cunku cafelerin açıldığı semtler muhitler veya bölgeler hep yeni yeni gelişen bölgeler olduğu için işletme sahipleri aslında belli bir süre için piyasanın kaymağını yiyorlar.
Kesinlikle genelleme yapmak istemem ama bir kısmı dışarıdan gördüğüm kadarıyla hala instagramdan "beğeni ve popülarite" kazanabilmek adına giden oradan fotoğraf çekilen insanlar. #kahve #canimcimlarla gibi hashtag kullanarak değişik filtrelerle fotoğraf paylaşıyorlar. İnsanların düşüncesini bilemem ama işte piyasada kahveci veya atıştırma tarzı ürünler satan çoğu yerin fiyatları ciddi fahiş. Arkadaşım var İstanbul'da dükkan açtılar hem restaurant hem Cafe. Bize fiyatları gösterdi (sahibi babası sınıf arkadaşım) dedi işte fiyatlar nasıl yorum yaptık bizde birkaç konuda kimi şeylere pahalı dedik işte emsalleri ile karsilastirdik çocuk ta dedi ki ama satılıyor bu fiyata. Haklı,insanlar fiyat ne kadar artarsa artsın almaya devam ediyorlar ve hayretle izliyorum bende.
Kesinlikle genelleme yapmak istemem ama bir kısmı dışarıdan gördüğüm kadarıyla hala instagramdan "beğeni ve popülarite" kazanabilmek adına giden oradan fotoğraf çekilen insanlar. #kahve #canimcimlarla gibi hashtag kullanarak değişik filtrelerle fotoğraf paylaşıyorlar. İnsanların düşüncesini bilemem ama işte piyasada kahveci veya atıştırma tarzı ürünler satan çoğu yerin fiyatları ciddi fahiş. Arkadaşım var İstanbul'da dükkan açtılar hem restaurant hem Cafe. Bize fiyatları gösterdi (sahibi babası sınıf arkadaşım) dedi işte fiyatlar nasıl yorum yaptık bizde birkaç konuda kimi şeylere pahalı dedik işte emsalleri ile karsilastirdik çocuk ta dedi ki ama satılıyor bu fiyata. Haklı,insanlar fiyat ne kadar artarsa artsın almaya devam ediyorlar ve hayretle izliyorum bende.
Onlar 15-20 yaş grubu onları sayma. Onların mekanlara bıraktığı 2 çay parası toplasan 20 lira. işletmelerin hedef kitleleri onlar değil. Yalnızca o yaş grubundaki insanların çok sık paylaşımlarına denk geldiğin için sana öyle geliyor.
SpeedlinE™
06-03-2017, 16:43
Onlar 15-20 yaş grubu onları sayma. Onların mekanlara bıraktığı 2 çay parası toplasan 20 lira. işletmelerin hedef kitleleri onlar değil. Yalnızca o yaş grubundaki insanların çok sık paylaşımlarına denk geldiğin için sana öyle geliyor.
Olabilir,belki de yaşım itibari ile okulda onlarla çok karşılaştığım için olabilir.(99 doğumluyum)
İzzet Göçmen
06-03-2017, 16:51
1 Sene önce yi örnek vericem makına bakımcıyım bi fabrikada calısıyorum maasım 2 lirayi cok cok rahat geciyor 1 sene önce aracımın ayda 6-7 defa deposunu dolduruyordum bir gün binmedigim zaman olmuyordu ota b0ka arabayla gidiyordum ,Simdi nemi oldu maasım aynı daha fazla mesai yapmaya basladım,arabama branda aldım aylık otoparka yazıldım,haftadan haftaya arabayı cıkartabiliyorum, depo fullemekmi odaa ne ? ne kadar işimi görücekse o kadar alıyorum 100 km ise 30 40 lira,evde yiyorum.Lanet olsun hepsinin cezasını versin rabbim nedir bu ya ülkede adalet yok hak yok hukuk yok yok,hersey yükseldi ekonomiye baglı adam mal alıyor üstüne10 20 koyuyor bi anda kar edip köse olmak için evler arsalar deli paralar dönüyor anlamıyorum nolucak ülkenin hali herseyde HAYIR vardır
,
Ben tekstil sektöründeyim kendim işletme ve elektronik mezunuyum şu anda sektörümüz zor durumda sadece istanbul daki bir kaç tekstilcinin işinin iyi olduğunu biliyorum oda tamamen dış piyasalardan gelen müşterilerle gözlemlediğim kadarıyla şu anda revaşta olan sektör inşaat özsermayesi ile iş yapanlar birazdaha bu ortamı rahat geçirebiliyor fakat başkasının sermayesini kullananlara ALLAH yardım etsin.. Bir gün sıra yine tekstil sektörüne gelicek ve bizde o zaman parlayacağız her şey nasip..
http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=318796
İzmir Alsancakta çoğu dükkan boşaldı, kiralık hepsi. Bunun yanında Mavişehirin göbeğine yandaş! lar yetmezmiş gibi 3. AVM'yi yapıyor. (3'ü nün arasını yürüyerek 5dk da gidebiliyorsunuz anlayın artık)
individual
07-03-2017, 10:21
Arkadaşlar burdan türk mütahitlere seslenmek istiyorum.Yeni yapılan binaların altını artık lütfen dükkan depo yapmayın daire yada otopark yapın.
Yeni taşındığım mahallede 2 bim, 1 şok 2 a101, 3 bakkal, 10 manav, 2 berbe,r 3 kuaför, 3 dernek, 2 tane bakkal, 3 tane telekom var ve 20 tanede boş kiralık satılık dükkan var ama boş daire yok.İş imkanı yok ve siz hala dükkan yapıyorsunuz.Sonrada dükkanlar satılmadı kiralanmadı diye kızıyorsunuz.
Bildiniz olsun eskiden'di o dükkan al abi kira getirisi çok diye.
mal sahipleri sağolsun ayda 3 lıra kazanan adamdan 5 lıra kıra ısterse olacagı bu
t-jet ali
07-03-2017, 10:41
İzmit te Carrefour kapandı evet ama yerine avm geleceği söyleniyor yine. Mantar gibi avm. bitiyor, hepsi de yürüme mesafesinde .
SpeedlinE™
07-03-2017, 10:59
İzmit te Carrefour kapandı evet ama yerine avm geleceği söyleniyor yine. Mantar gibi avm. bitiyor, hepsi de yürüme mesafesinde .
yıkılıp mı yerine avm mi gelecekmiş acaba?
çok yakınında 41 burada
az uzağında dolphin
daha uzağında ncity
symbol
arastapark
sanırım bu kadar vardı izmitte
baya az sayıda avm varmış ya aslında gelebilir yanı iyi oldu çok ihtiyacımız vardı...
çok yakınında 41 burada
az uzağında dolphin
daha uzağında ncity
symbol
arastapark
baya az sayıda avm varmış ya aslında gelebilir yanı iyi oldu çok ihtiyacımız vardı...
Outlet Center'ı da ekleyelim. :bluehpy:
Suleyman
07-03-2017, 12:06
Koskoca şişli halaskargazi de kötü, bakalım nereye varacak sonumuz.
t-jet ali
07-03-2017, 12:48
çok yakınında 41 burada
az uzağında dolphin
daha uzağında ncity
symbol
arastapark
Azeri iş adamının aldığı ve avm yapılacağı söyleniyor, Real in olduğu yeri de Haldız lar aldı, oraya da avm ve rezisdans-otel yapılacağı söyleniyor.
yusufcan_k
07-03-2017, 12:53
ankara meşrutiyet caddesinde bugun ofise yürürken saydım 15 tane dükkan kiralık satılık durumda. 1 2 sene öncesinde boş yer bulamazdın.
Muhammet Uğur
07-03-2017, 12:57
Devlet esnafın arkasında durmaz ise kapanır tabi.Turizm acentamız var uçak biletlerini tüm özel firmalar bize internet siteleri ile aynı fiyata, daha fazla komisyon ile verirken THY internet sitelerine daha ucuza veriyor biletlerini bunu TÜRSAB toplantılarında dile getirincede komisyonunuzdan kısıp sizde daha ucuza verin gibi bir cevap alıyorsunuz.
SpeedlinE™
07-03-2017, 13:07
Azeri iş adamının aldığı ve avm yapılacağı söyleniyor, Real in olduğu yeri de Haldız lar aldı, oraya da avm ve rezisdans-otel yapılacağı söyleniyor.
cevaplarınız için teşekkür ederim. Ne diyeceğimi bilemedim vallahi,ilginç yani değişik şeylerle uğraşmak üstüne üstümüze yok.Bide travmay katıldı bu kervana...Araçların gideceği yol bırakmayıp havadan ulaşım sağlayacağız herhalde...
darkmoon
07-03-2017, 13:28
fitch güzel açıklama yaptı dolar 3.68 tl oldu bugün size dedim dolar ilk etapda 3.5 sonra 3 tl olucak sonrasında seneye 2 tl .. işler ekonomi her şey şahane.
Arkadaşlar burdan türk mütahitlere seslenmek istiyorum.Yeni yapılan binaların altını artık lütfen dükkan depo yapmayın daire yada otopark yapın.
Yeni taşındığım mahallede 2 bim, 1 şok 2 a101, 3 bakkal, 10 manav, 2 berbe,r 3 kuaför, 3 dernek, 2 tane bakkal, 3 tane telekom var ve 20 tanede boş kiralık satılık dükkan var ama boş daire yok.İş imkanı yok ve siz hala dükkan yapıyorsunuz.Sonrada dükkanlar satılmadı kiralanmadı diye kızıyorsunuz.
Bildiniz olsun eskiden'di o dükkan al abi kira getirisi çok diye.
aynen abi bizim evin altıda market ,karşıdaki evin altı bim yeter usandık market market . Döt kadar mahallede 4 tane market var ,hal böyle olunca ikisi kapatmak zorunda kaldı . Evin altında otopark yok götürüp başka yerin kapalı otoparkına para veriyoruz abone olarak.
individual
07-03-2017, 14:02
aynen abi bizim evin altıda market ,karşıdaki evin altı bim yeter usandık market market . Döt kadar mahallede 4 tane market var ,hal böyle olunca ikisi kapatmak zorunda kaldı . Evin altında otopark yok götürüp başka yerin kapalı otoparkına para veriyoruz abone olarak.
Daha eczane ve düğün salonunu saymadım anıl düşün.Taşınalı 6 ay olucak.İlk geldiğimde Satılık yazanlar kiralık'a cevirdiler.Bomboş duruyor dükkan'lar.Dükkan üstü oturanlar önceden arsa o arsanın sahibiymiş ev ısınmıyor alttan soğuk geliyor diyor.Dedim neden acaba düşün bakalım bi :)
Şöyle düşün şişlide 1 milyon ile 1.5milyon TL arasında sıfır daire satıyorlar yeni yapılmış altında yine dükkan var.Yahu arkadaş bu daire alan adamın kesin arabası vardır bu arabayı ayıptır söylemesi g.t mi sokacak.Yap altını garaj işte.
350.000TL altı dükkanlı daire satıyor.altını garaj yap 450.000TL de daire başına zaten sen dükkanın parasını çıkartıyorsun.
Kafa işte yok milletde.
Gerçi adam teraslı ev alıp teras'ı kapatıp evin içine dahil ediyor ne güzel ferah ferah teras'da otur al çayını kahveni güzel bir bahce dizaynı yap.Yok işte :)
başbakan mitingde dese ki; Sandıktannnnn evet çıkarsaaaaaaa marsta nargile cafe açacağızzzzzz (nida bu şekilde) ... ülkenin yarısı buna inanacak kadar bilgisiz.
ülke kaynaklarınının sağa sola peşkeş çekildiği şu dönemde hiç bir şekilde bu krizin önüne geçemezsiniz. Kardeşim darphanede sabaha kadar tl basın bunu da mı akıl edemiyorsunuz beyin bedava :)
Yav bu ülkeye saman ithal ediliyor saman. daha neyin münazarasını yapıyorsunuz.Orta halli Aklı olan insan parasını korumaya çalışıyor zengin zaten zenginliğine devam ediyor. Alt gelire sahip insanlar bitik okeye dönüyor. Yalama yandaşlar cukka doldurma keyfisi..
orta dırek kalmadı sadece zengın ve fakır kaldı. buyuklerle kucuklerın rekabet etmesının ımkanı yok. bız peynırcılık yapıyoruz bı ornek kendımden vereyım muratbey 500 gr lor peynırını 3,80den verıo bıze 5 lıraya satıyoruz bim 3.20e satıo. ben nasıl ıs yapayım bu malı nasıl satayım musterıme. musterı dıokı kardesım amma kazıkcısın adam ne bılsın böyle oldugunu. zamanla erıyıp bıtıpp gıdıcez butun esnaflar olarak