Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaz Lastiği Tavsiye (Falken,Nokian, Kumho, vb.)
Yaz için 205-40-17 ebadında lastik arayışına girdim. Şuanki lastiklerim kumho ecsta kh31. lastiklerin ömrü bitti (2011 yılının). Kumhodan memnundum ama yol sesini çok alıyor gibi geldi bana birde ıslak zeminde tutuş baya zayıf. Fiyat aralığı olarak tek fiyatı max 200tl ye kadar lastik markası önerebilirmisiniz? Aklımda falken var. Yorumları, tutuşu gayet iyi diyen çok. Peki Nokian, kumhonun ku38'i veya bu fiyat aralığında hangi lastiği önerirsiniz? İçeri ses almaması ve tutuşu iyi olsun benim için yeterli. :soru:
185/60/14 için ben de öneri alayım mümkünse.
Seyfettin777
15-02-2017, 12:54
Bire bir aynı değil ama 185 65 14 Yokohama Bluearth kullanıyorum abi bizim Doblo'da.15 bin kilometre oldu öyle pek aşınma falan yapmadı.Yumuşak lastikler, Pirelli P4 almış eski sahibi lastikler pul pul dökülüyordu Yokohama'ya geçince sorun bitti.Ses ciddi ölçüde azaldı ısınınca da yol tutuşu fena sayılmaz.Bir sefer çok fena çukura düştüm balon yaptı dedim ama bir şey de olmadı.Yakıt da 0.3 litre kadar düştü.:D
Adana'dan gelirken domates meyve falan 400kg kadar yük vardı ama sıkıntı yaratmadı o fiyat aralığında bence mantıklıydı.Ben tanesini 170'e aldım şuan ne kadar bilemiyorum.
205 taban hakkında bilgim yok ona yorum yapmayayım.
halilcan9455
15-02-2017, 13:06
yakın ebatlarda GOODYEAR EFFICIENTGRIP 82H kullanıyorum.çok memnunum.Fiyat olarakta makul sayılır.
sizin ebat için http://www.goodyear.eu/tr_tr/images/1Nisan2014TarihliGoodyearGuncelFiyatListesi.pdf
Goodyear resmi sitede 170 TL fiyat vermiş.
İmkan varsa Nokian,yoksa Falken.
imprezaWRC
15-02-2017, 13:34
İmkan varsa Nokian,yoksa Falken.
+1 Nokian candır :)
Nokian baktım ama 205 40 17 ebatında bulamadım ve falken e göre daha pahalı ve iyi bir lastik gibi.
nankang tavsıye ederım ayrıca bayı fıyatına cok cok yakın fıyatta aldırabılırım ıstersenız
yakın ebatlarda GOODYEAR EFFICIENTGRIP 82H kullanıyorum.çok memnunum.Fiyat olarakta makul sayılır.
sizin ebat için http://www.goodyear.eu/tr_tr/images/1Nisan2014TarihliGoodyearGuncelFiyatListesi.pdf
Goodyear resmi sitede 170 TL fiyat vermiş.
cevap için teşekkür ederim. Resmi siteside 2014 fiyat listesi barındırması şaşırtıcı geldi.
Öneriyi değerlendireceğim.
195 50 15 nokian kullanmıştım çok memnundum. 195 45 16 falken ze914 kullanıyorum sınırları zorlamayı severim yol tutuş baya iyi :) konfor pek aramıyorum 45 yanak ve arabam sağlam basık. ama ses vs yok 10.000 km ye yaklaştı.
YavuzNaz
15-02-2017, 14:11
Falken ze912 lastik kullandım, yaklaşık 5 bin km kadar, güzel yol tutan çok sessiz olmasada iyi bir lastik.
Barum Bravirus 3 kullanıyorum yaklaşık 7 bin km oldu. gayet memnunum tavsiye ederim.
halilcan9455
15-02-2017, 15:02
cevap için teşekkür ederim. Resmi siteside 2014 fiyat listesi barındırması şaşırtıcı geldi.
Öneriyi değerlendireceğim.
ben hiç yılına bakmadan atmışım kusura bakmayın.
ama fiyatlar pek değişmemiş internette 175-180 TL gibi fiyatları var
Falken ze912 lastik kullandım, yaklaşık 5 bin km kadar, güzel yol tutan çok sessiz olmasada iyi bir lastik.
Kumho da çok sessiz sayılmaz. Kumhoya göre daha iyi bir lastik sanırım? Tekrar kumho almıcam bu kesin:)
ben hiç yılına bakmadan atmışım kusura bakmayın.
ama fiyatlar pek değişmemiş internette 175-180 TL gibi fiyatları var
Hiç sıkıntı yok :) Nasıl olsa ürün modeli vs belli.Oradan bakar bulurum. Nette de rakamlar çok farklı değil dediğiniz gibi.
Jinyu veya Marshall kullanan var mıdır?
195 50 15 nokian kullanmıştım çok memnundum. 195 45 16 falken ze914 kullanıyorum sınırları zorlamayı severim yol tutuş baya iyi :) konfor pek aramıyorum 45 yanak ve arabam sağlam basık. ama ses vs yok 10.000 km ye yaklaştı.
Sizinle konuşmuştuk.Memnun olmanıza sevindim,güle güle kullanın.:)
Umut melek
15-02-2017, 20:08
Ayni konuyla ilgili 2 başlığım var yol tutuş bölümünde. Hem ekonomik hem gerçekten iyi lastik arıyorsanız. ( yurt dışı sitelerinden tarafsız kullanıcı yorumlarını baz alarak söylüyorum. )
*Falken ziex 914 ecorun
*Toyo Tires T1R
*Barum Bravuris 3HM
*Nexen N fera su1
*Kumho ecsta ps71
Bu lastikler fiyatinin kat kat kat üstünü verir her anlamda . şiddetle tavsiye eder kazasız belasiz belasiz sürüşler dilerim. Yakın zamanda Toyo Proxes CF2 aldm. Konularda var semi slick lastik sehir ici kullanım tecrübeler başlıklı konu.
JosephuS
15-02-2017, 23:00
Falkenin kışlıkları mevcut. Kasım ayında aldım. 3000 Km falan yaptım . Gayet sessiz ve rahat . ben sevdim açıkçası.
Ayni konuyla ilgili 2 başlığım var yol tutuş bölümünde. Hem ekonomik hem gerçekten iyi lastik arıyorsanız. ( yurt dışı sitelerinden tarafsız kullanıcı yorumlarını baz alarak söylüyorum. )
*Falken ziex 914 ecorun
*Toyo Tires T1R
*Barum Bravuris 3HM
*Nexen N fera su1
*Kumho ecsta ps71
Bu lastikler fiyatinin kat kat kat üstünü verir her anlamda . şiddetle tavsiye eder kazasız belasiz belasiz sürüşler dilerim. Yakın zamanda Toyo Proxes CF2 aldm. Konularda var semi slick lastik sehir ici kullanım tecrübeler başlıklı konu.
Teşekkür ederim cevabınız için. Falken 205/40R17 84W XL Ziex ZE914 Ecorun sanırım bu modelde karar kıldım fiyatı internette195 civarı Ankarada araştırıcam hafta sonu. Peki 195 40 17 ebadı sıkıntı cıkarırmı? araca coil takıp onleri basıcam 205 taban kurtarır sanırım ama 195 daha mı garanti olur? (Çamurluk içinde bir vida var plastik bir çıkıntıyla beraber lastik ona sürtecektir o yüzden 195 de düşünebilirim)
YavuzNaz
16-02-2017, 16:01
Kumho da çok sessiz sayılmaz. Kumhoya göre daha iyi bir lastik sanırım? Tekrar kumho almıcam bu kesin:)
Kumho dan bin kat iyi.. Yeni alınmış kumho lastiklerle yaptığım kazadan sonra bedava verseler kapıdan sokmam. Her modeli için geçerlimi bu tartışılır, benim kullandığım kumho ecsta spt modeli idi, beş para etmez.
195/45/15 için öneriler nedir,eski sahibi starmax takmış,sanki jant üzerinde gidiyorum,v lastik, yol tutuşu gerçekten çok güzel,durmada biraz problem var :) onun dışında yağmurda bile gayet iyi performansı.
??
Trance-R
16-02-2017, 16:25
Falken ze914 Ecorun... 215/45/17 kullanıyorum... Gayet güzel lastik, tutuş, fren, ses, yakıt olarak iyi durumda. Yakıt C, Islak zemin B puanlaması var.
Tyrewievs'den lastik testlerine bakabilirsiniz ve kullanıcı yorumlarına da ulaşabilirsiniz.
Umut melek
28-02-2017, 19:01
Dün ibizalı bir kardeşime daha aldık. Konuda fiyatının mükemmel üstünü veren lastik. Düşünen arkadaşlara :)
http://i.hizliresim.com/7qY7kY.jpg (http://hizliresim.com/7qY7kY)
sekizsilindir
28-02-2017, 20:03
185/55 R14 ebadında
Lastik etiketinde belirtilen üç değeri (yakıt ekonomisi, ıslak zemin, ses desibeli) optimum seviyede olan performans lastiği lazım.. marka önemli değil hepsini değerlendirebiliriz
sekizsilindir
28-02-2017, 20:10
195/45/15 için öneriler nedir,eski sahibi starmax takmış,sanki jant üzerinde gidiyorum,v lastik, yol tutuşu gerçekten çok güzel,durmada biraz problem var :) onun dışında yağmurda bile gayet iyi performansı.
??
Starmaxx ın ömrü iki sezon, sonrası aşırı sertleşip her türlü sarmaya başlıyor
Falken alıp memnun olmayan zengindir,net!:)
bu etiket değerleri hikayemi olmuş oluyor. 69db lastikte oluyor çünkü. bu biraz sesli etikete göre ama gerçekte nasıldır tabi. yakıt sınıf da E .bu değerler parasına göre göze gelmiyormu yoksa hikayemi etiket işi
15 inç için spor kullanıma yatkın lastik ne önerirsiniz. Pilot Sport 3 geçiyor aklımdan.
kalipson
28-02-2017, 21:06
PS3 olmaz. Çok çabuk eriyen ve sıkça patiye düşen bir lastiktir. Konfor hariç pek getirisi yok. PS4 olabilir ama. Kullanmadım ama çok methedildiğini biliyorum.
leader_T
28-02-2017, 21:44
Falken al geç
Hocam astra j aracıma TOYO kullanıyorum çok memnunum.Bundan dolayı kışlıklarımı da TOYO aldım... Tavsiye edilir...
ps4 15 inç çıkarmıyor diye biliyorum. F/P oranı iyi, yol tutuşunda beni memnun edecek bir lastik arıyorum.Konfor olması gerekli tabi ama ne kadar performans o kadar konfordan ödün vermek oluyor biraz.
İzzet Göçmen
01-03-2017, 07:13
Nokian cok memnunum ben
sekizsilindir
01-03-2017, 07:30
Nokian cok memnunum ben
Hangi seri? Kullandığınız ölçüler kaç?
Dün ibizalı bir kardeşime daha aldık. Konuda fiyatının mükemmel üstünü veren lastik. Düşünen arkadaşlara :)
http://i.hizliresim.com/7qY7kY.jpg (http://hizliresim.com/7qY7kY)
Yakıt değeri e ve db si 71 yüksek değil mi sizce? Yoksa çok da önemi yok mu? Sessiz bir lastik değil herhelde.. birde fiyat öğrenebilirmiyim?
İzzet Göçmen
01-03-2017, 12:47
Hangi seri? Kullandığınız ölçüler kaç?
Nokian İline 195-50-15 Kullanıyorum Yagmur C Yakıt 3 deseni mükemmel falkenle arasında kladım nokian aldım asırı asırı memnunum
Nokian baya uygun bende nisanda alicam buyuk ihtimal nokian olur benimkide. Memnun olmayan yok hemde ucuz
nokian ın 205 40 17 ebadında lastiği yok gibi bulamadım:)
Falkeni 195/60/15 170 tl dedi lastikci. Nokiani soracaktim bayiligini birakmis dedi yazlikta okadar iyi degil falken daha iyi falan yapti. Pek inanmak istemedim ama falkenin fiyati iyi. Punto icin cok sert kacarmi falken
İzzet Göçmen
01-03-2017, 13:32
nokian ın 205 40 17 ebadında lastiği yok gibi bulamadım:)
Nokian Line de 205*50-17 ve 215-45-17 secenegi var
pek fark yok arasında tavsiye ederim Nokianın kendi sitesinde tüm testleri var bu markayı asla göz ardı etmeyin
İzzet Göçmen
01-03-2017, 13:33
Falkeni 195/60/15 170 tl dedi lastikci. Nokiani soracaktim bayiligini birakmis dedi yazlikta okadar iyi degil falken daha iyi falan yapti. Pek inanmak istemedim ama falkenin fiyati iyi. Punto icin cok sert kacarmi falken
2016.2 Ay üretim lastigi 160 tl ye aldım ve asırı asırı memnunum yok böyle bi lastik ya
Falken nokiandan ucuz sanirim. Nokianda hep kafamda kalan bir lastik
keklemiş senii :D nokian iyi bi lastik ve falkenden daha pahalı fakat nokian da her istediğin ebatı bulmak biraz sıkıntı bazı ebatlar hele yok mesela ben alacaktım sordum 195*45*15 ebatın üretimi yok
2016.2 Ay üretim lastigi 160 tl ye aldım ve asırı asırı memnunum yok böyle bi lastik ya
falken mi ? ebat nedir ve nerden aldınız ? ben çanakkale lapsekide sordum 195*45*15 adet 180 tl dedi üretim 2015 sonu gibi
Falken nokiandan ucuz sanirim. Nokianda hep kafamda kalan bir lastik
aynen ama çok iyi bi lastik ben ebat bulsaydım alacaktım
İzzet Göçmen
01-03-2017, 13:51
keklemiş senii :D nokian iyi bi lastik ve falkenden daha pahalı fakat nokian da her istediğin ebatı bulmak biraz sıkıntı bazı ebatlar hele yok mesela ben alacaktım sordum 195*45*15 ebatın üretimi yok
falken mi ? ebat nedir ve nerden aldınız ? ben çanakkale lapsekide sordum 195*45*15 adet 180 tl dedi üretim 2015 sonu gibi
aynen ama çok iyi bi lastik ben ebat bulsaydım alacaktım
Nokian 195 50 15 İline Serisi konudan resmi bulup eklicem birazdan
İzzet Göçmen
01-03-2017, 13:53
http://i.hizliresim.com/1Vdg1j.jpg
Benim ebat cok olan oldugu icin bulmakta sikinti yok. Hangisi ucuzsa onu alicam zaten. Ama gidipte cin mali almam. Falken nokian gibi iyi ucuz lastiklerden alacagim nisanda inşallah
http://i.hizliresim.com/1Vdg1j.jpg
oo iyiyimiş nerden aldınız bu lastikleri nokian bayisinden mi ? bu fiyata lapsekiye gönderir mi bi sorarmısınız ?
nankang için yorum var mıdır?
falken 205/40/17 ortalama fiyatları nedir ?
yaza girerken bi takım bende alacağım.
falken 205/40/17 ortalama fiyatları nedir ?
yaza girerken bi takım bende alacağım.
Genelde 195 200 tl civarında.. daha ucuza bulubilirsem alıcam bende.
Umut melek
01-03-2017, 15:12
Kardeşime aldığımız lastik ebatı 2.sayfada paylaştığım 205 40 17r 210 tl nakit aldik. Fiyat performasn olarak hakkını cok üst duzey verir. Imkan varsa toyo alın . proxes cf2 taktım böyle bir tutuş geri bildirim olamaz. Konum var zt bu bölümde semi slick kullanan vs başlıklı postta. Tekrar ediyim falken ziex 914 her spec ci arkadaşın mutlaka kullanması gereken bir lastik. :)
sekizsilindir
01-03-2017, 15:49
Nokian İline 195-50-15 Kullanıyorum Yagmur C Yakıt 3 deseni mükemmel falkenle arasında kladım nokian aldım asırı asırı memnunum
Nokian la kaçıncı sezonunuz?
Bende bu kış wrd4 aldım tek kelimeyle "çokçokiyi" .. Yazlık15 jant/lastik kombinim var ama 185/55 R14e geçmek istiyorum.. Nokianda bu seri yok maalesef :(
Falken ze 914 sipariş geçtim, yazılan yorumlar üzerine gelsin izlenimlerimi aktarırım. 205 55 16 ölçü bu arada.
Conti CPC5 alma niyetindeydim. ancak adet fiyatı 250 ye fırlayınca 200 liradan var geçtim, 167 liradan falken aldım.
Bende Falken 215/45/17 olarak aldım 1616 üretim tarihi bakalım iş görücekmi.
arkadaşlar nankang nankang ns20 hakkında tecrubeleri yazıyım. 15bin km dir kullanıyorum. sogukken kötü ısınınca canavar, yagmurda orta, Deli gibi yol sesi var. Fren orta
Umut melek
03-03-2017, 13:59
Alan arkadaşlara kazasız belasiz sürüşler dilerim. Hayırlısı olsun. Alma arifesinde olan arkadaşlara bir kaç lastik önerisinde daha bulunayım. Falken ziex 914 den sonra mutlaka denemenizi öneririm. Kumho ecsta ps71. Harika nir lastiktir. Parasının hakkını ck üst düzey verir.
Kh27 kumho nasildir varmi tecrube eden
Yabanci bilinen sitede baktim pek geri donusu yok:)
Bu arada hankook k425 te dikkatimi cekti bu fiyat araliginda. Onerdigin falken konfor lastigimi yoksa alan arkadaslar sportifmi arac kullaniyor. Birde nokian line ile i line var i line daha ucuz nedense
Arkadasimdada conti cp5 var oda memnun lastiklerden onun aracta punto
Falken ze 914 sipariş geçtim, yazılan yorumlar üzerine gelsin izlenimlerimi aktarırım. 205 55 16 ölçü bu arada.
Conti CPC5 alma niyetindeydim. ancak adet fiyatı 250 ye fırlayınca 200 liradan var geçtim, 167 liradan falken aldım.
DOT 3816 geldi ilk izlenimlerimde herhangi eksi bir yön gözlemlemedim, iyi ki almışım diyorum. Gerçi 5 senelik lastikten sonra ne taksak iyi gelir :) İlerleyen zamanlarda detaylı olarak tekrar yorumlarım. Almama sebep olan yorumları için Umut meleke teşekkürler. Jazz zamanından beri takip ederim ne kadar hassas olduğunu mesajlarından hissetiğim için, güvenerek aldım lastiği.
Umut melek
06-03-2017, 20:43
DOT 3816 geldi ilk izlenimlerimde herhangi eksi bir yön gözlemlemedim, iyi ki almışım diyorum. Gerçi 5 senelik lastikten sonra ne taksak iyi gelir :) İlerleyen zamanlarda detaylı olarak tekrar yorumlarım. Almama sebep olan yorumları için Umut meleke teşekkürler. Jazz zamanından beri takip ederim ne kadar hassas olduğunu mesajlarından hissetiğim için, güvenerek aldım lastiği.
Allah razı olsun abim düşüncelerin beni cok mutlu etti. :) allah kaza bela nazar vermesin Insallah :) Ne mutlu bana güvenilir biri olarak tercih sebeplerinden olmuşum :) bu arada hafta sonu başka bir abime de 225 45 17 leon mk3 e takcaz :)
Bİ falken yorumuda benden tam bir f/p ürünü
Faruk_Vtec
06-03-2017, 21:48
falken adamdır..
AliGizda
15-03-2017, 15:42
Şu an aracımda Lassa İmpetus Revo var, arka lastiklerim neredeyse sıfıra indi ama yol tutuşundan acayip memnunum sadece çok sert. Bir kaç haftaya yeni lastik alacağım, buradaki yorumlardan sonra Falken' e yoğunlaştım. maks. 200 TL' ye kadar öneri verebilecek varmıdır? Aracımın orjinalinde 195/55/16 var ben bu ölçüyü 205/55/16 yapsam muayenede falan sıkıntı yaşarmıyım? Hem 205/55' te fiyatlar daha uygun.
contınental cpc5 aldım güzel yumuşak sessiz lastik. punto nun çukurlara girişi değişti :)
AliGizda
15-03-2017, 16:11
contınental cpc5 aldım güzel yumuşak sessiz lastik. punto nun çukurlara girişi değişti :)
Benim ebatlara baktım kolay otoda 320 TL hemşo :) Beni aşıyor o lastik.
kalipson
15-03-2017, 16:32
Falken Azenis FK453 kullanan var mı?
Benim ebatlara baktım kolay otoda 320 TL hemşo :) Beni aşıyor o lastik.
hemşo hepsiburada da indirim vardı baktınmı? bide istersen ataşehir gns oto dan fiyat al düşünürsen. biz iki arkadaş pendikten kalkıp oraya gittik. hem daha uygun fiyat verdiler hem sağolsun ilgilendiler memnun kaldık.
bende falken falan bakıyodum 175 tl dediler. bayi listesi yok. mail attım dönüş bile yapmadılar. dedim çok sallamıyorlar demekki oyüzden almadım. nokian a zam gelmeseydi nokian alıcaktım aynı paraya conti almış oldum.
golgeoyunu03
15-03-2017, 17:28
215/40/17 ebatlarında yaz lastiği tavsiyesi olan var mı? pzero nero gt haricinde
185/55/15 Lastik önerileriniz varmıdır.suan goodyear efficientgrip kullanıyorum.memnun kalmadım.daha önceki lastiğim yokohama'ydı çok memnundum
efficientgrip 3 kanallı mı ? 4 kanalı sı gayet güzel lastiktir.
Marshal Matrac FX MU11 185/55R14 80V -- Dunlop 185/55R14 80H TL Spfm800 -- Kumho KU31 ECSTA SPT185/55 R14 80H
Bu 3 lastikten hangisini tercih ederdiniz? neden ? sporting aracımda kullanıcam sadece hafta sonu ve sert kullanmak için olan bir araç
Marshal da hız endeksi v diğer ikisi h
AliGizda
16-03-2017, 10:14
hemşo hepsiburada da indirim vardı baktınmı? bide istersen ataşehir gns oto dan fiyat al düşünürsen. biz iki arkadaş pendikten kalkıp oraya gittik. hem daha uygun fiyat verdiler hem sağolsun ilgilendiler memnun kaldık.
bende falken falan bakıyodum 175 tl dediler. bayi listesi yok. mail attım dönüş bile yapmadılar. dedim çok sallamıyorlar demekki oyüzden almadım. nokian a zam gelmeseydi nokian alıcaktım aynı paraya conti almış oldum.
Continental için diyosan eğer pahalanmış o, Falken bir tık ucuz ama kargo süresi çok geç.
eski jant ve lastik takımını güzel bir fiyata jantçıya satınca dayanamayıp jant ve lastik aldım 0. Falken diye yola çıkıp riken adında bir lastik aldım. Okadar önerdi ki adam ve fiyatıda baya uygun olunca aldım bende. Lastik oldukça yumuşak hamuru. Dağerleri iyi değil ama şaşırtıcı şekilde kohforlu ve sessiz. Yağmurlu havada hatta kar yağdı dün tutunması baya iyi kumhodan daha iyi geldi bana. Şu an için memnunum sorun yok. Fiyatına göre iyi gibi geldi bana.
Marshal Matrac FX MU11 185/55R14 80V -- Dunlop 185/55R14 80H TL Spfm800 -- Kumho KU31 ECSTA SPT185/55 R14 80H
Bu 3 lastikten hangisini tercih ederdiniz? neden ? sporting aracımda kullanıcam sadece hafta sonu ve sert kullanmak için olan bir araç
Marshal da hız endeksi v diğer ikisi h
Ku31 kullandım,yol tuttuğunu görmedim.Yapı olarak uzun ömürlü ama.Balans,çatlama vs. gibi durumları olmadı.Ömrü bitince Falken'e geçtim,çok daha memnunum.
Ku31 kullandım,yol tuttuğunu görmedim.Yapı olarak uzun ömürlü ama.Balans,çatlama vs. gibi durumları olmadı.Ömrü bitince Falken'e geçtim,çok daha memnunum.
185/55/14 Falken ZE912 80H bunu mu tavsiye ediyorsun? 136 lira fiyatı var. benim yazdığım 3 modelden de 30 lira civarı daha ucuz
Ben ZE914 Ecorun modelini kullanıyorum,912 modeliyle tecrübem yok maalesef. Ertekin
Ben ZE914 Ecorun modelini kullanıyorum,912 modeliyle tecrübem yok maalesef. Ertekin
Tamamdır buldum FALKEN 185/55R14 80H ZE914 Oto Lastik 169 lira fiyatı var. diğerleri ile aynı.
rain man
16-03-2017, 11:32
Ku31 arabayi aldığımda üzerinde vardı kullandığıma mutlu olmadığım bir lastik. Diş derinliği iyi ve üretim tarihi yeni olmasına rağmen islakta yol tutuş ve fren mesafesinde sorunları olduğunu Michelin primacy 3e geçince farketmistim.
Umut melek
16-03-2017, 20:32
Gecen pazar bir abimize daha aldık falken ziex 914. Oda baya memnun kaldı ilk izlenimleri gerçekten iyi. Hatta takar takmaz bide jantları boyadık şıkır şıkır oldu :)
http://i.hizliresim.com/LyAvNZ.jpg (http://hizliresim.com/LyAvNZ)
http://i.hizliresim.com/aL3nQ7.jpg (http://hizliresim.com/aL3nQ7)
kalipson
16-03-2017, 20:38
Ben de bi 2 sene önce Megane RS'e takmıştım ve memnun kalmıştım. Yumuşak ve tutunan bir lastikti. Ama uzun dönem kullanamadım işte. Arabayı satınca gitti.
Bi de Azenis serisi var. Onları da çok merak ediyorum. Azenis FK 453
Umut melek
16-03-2017, 20:51
Azenisi bende ck merak ediyorum . Toyo proxes cf2 taktım 2 ay oldu. Azenis kullanan varsa sağlıklı bilgiler öğreniriz inşallah :)
onursumer
16-03-2017, 21:59
sabırla 215 40 17 kumho v70 bekliyorum :D
Ben de bi 2 sene önce Megane RS'e takmıştım ve memnun kalmıştım. Yumuşak ve tutunan bir lastikti. Ama uzun dönem kullanamadım işte. Arabayı satınca gitti.
Bi de Azenis serisi var. Onları da çok merak ediyorum. Azenis FK 453
Azenisi bende ck merak ediyorum . Toyo proxes cf2 taktım 2 ay oldu. Azenis kullanan varsa sağlıklı bilgiler öğreniriz inşallah :)
çok iyiymiş ama sanırım 17 den aşşagısı yok
kalipson
16-03-2017, 22:27
çok iyiymiş ama sanırım 17 den aşşagısı yok
Avrupa'daki fiyatları da çok yüksek aslında. Bi bizde uygun. Sanırım piyasada yer elde etme çabasından. Siz nereden çıkarımda bulundunuz?
Avrupa'daki fiyatları da çok yüksek aslında. Bi bizde uygun. Sanırım piyasada yer elde etme çabasından. Siz nereden çıkarımda bulundunuz?
15 olaymış alırdım
çıkarım ne anlayamadım ??
kalipson
16-03-2017, 22:38
15 olaymış alırdım
çıkarım ne anlayamadım ??
Yani kullanan birisiyle mi konuştunuz? İyi olduğunu nasıl öğrendiniz anlamında demiştim. :)
Yani kullanan birisiyle mi konuştunuz? İyi olduğunu nasıl öğrendiniz anlamında demiştim. :)
gogıl amcaya sordum :D
1 hafta içinde yaz lastigi alıcam tavsiye edebiliceginiz marka varmı ? falken için fiyat aldım 175/65/14 125 tl
AliGizda
20-03-2017, 15:25
Bende bugün Falken taktıracağım en yüksek ihtimalle. Çok bayiisi yok o sebeple Yenibosna' dan kalkıp Büyükçekmece' ye gideceğim. Tecrübelerimi buradan paylaşırım.
lucky Jackal
20-03-2017, 15:31
Bf Goodrich g-Grip deneyen var mı?
Kolayoto'dan geçen hafta 1 takım Falken(205/55/16) sipariş verdim buradaki yorumları dikkate alıp indirimde vardı 167 tl tanesi. 2 günde elime ulaştı 3 tanesi 2017 1.hafta 1 tanesi 2016 52. hafta made in turkey. bayide 190 tl idi.Bu hafta sonu taktırmayı düşüyorum kışlıkları çıkarıp.
205/55/16 hankook ventus prime 3 aldım şimdilik memnunuım 189TL hepsiburaadada
-Murat Özcan-
20-03-2017, 23:09
Yazlık olarak Kumho ku 39 kullandım memnundum fakat biraz ses içeri alıyordu onun dışında da sert çukurlara pek gelmiyor 2 takım değiştirdim onun için. Kışlık olarak da Nokian kullandım çok yumuşak ve sessiz bir lastikti
nokian zLine kullanıyorum ebat 225/45/17
ıslak zemin ve yazın kuruda çok memnunum, 215/50/17 ebattaki kışlık lastiklerimden daha konforlu. Fakat biraz çabuk aşınıyor gibi.
rain man
21-03-2017, 20:07
Konuya güncelleme çekelim yeni konu açmayayım dedim. Aracımın orjinal lastik ölçüsü 215 45 17 ama 2 yıldır 225 45 17 ile biraz mecburiyetten biraz da memnun kaldığımdan hem yazlık hem kışlık olarak kullandım. Her şeyi bir lastikte bulmak sanırım imkansız. Yani hem kuruda iyi tutsun hem ıslakta güzel dursun hem de düşük ses ve yakıt tüketimi olsun aynı zamanda ortalama üstü yıpranma süresi olsun diyebileceğimiz bir lastik yok.
2 Yıl 25 bin km'de yalan olan michelin primacy 3 sonrası ne tavsiye edersiniz?
Olmazsa olmazım kuru ve ıslak performansının gerçekten çok iyi olması. Yurtdışı karşılaştırma testlerinde kimi testte continental csc6 ile michelin ps4 öne çıkmış. Siz ne tavsiye edersiniz? Aşağı yukarı diğer lastiklerden lastik başı 100 tl fazla vermeye değer mi?
Konuya güncelleme çekelim yeni konu açmayayım dedim. Aracımın orjinal lastik ölçüsü 215 45 17 ama 2 yıldır 225 45 17 ile biraz mecburiyetten biraz da memnun kaldığımdan hem yazlık hem kışlık olarak kullandım. Her şeyi bir lastikte bulmak sanırım imkansız. Yani hem kuruda iyi tutsun hem ıslakta güzel dursun hem de düşük ses ve yakıt tüketimi olsun aynı zamanda ortalama üstü yıpranma süresi olsun diyebileceğimiz bir lastik yok.
2 Yıl 25 bin km'de yalan olan michelin primacy 3 sonrası ne tavsiye edersiniz?
Olmazsa olmazım kuru ve ıslak performansının gerçekten çok iyi olması. Yurtdışı karşılaştırma testlerinde kimi testte continental csc6 ile michelin ps4 öne çıkmış. Siz ne tavsiye edersiniz? Aşağı yukarı diğer lastiklerden lastik başı 100 tl fazla vermeye değer mi?
GY Eagle Assym 3 öneririm ben, nerdeyse tüm handikapları gidermişler. Eskidikçe zayıflama kalkmış, ömür uzamış
Falken'de ebatlara göre üretim yeri farklılık gösteriyor,bilginiz olsun.
bu falken l95*45*/50*15 ebatlarından bende almayı düşünüyorum ama farklı olan bişey dikkatimi çekti
V mi H mı hangisi daha iyidir bilemedim ? bilen var mı bu olayı nedir ?
Umut melek
22-03-2017, 10:41
Gürsel abi v al corsaya takcaksan 195 45 15 al abim
burda 3 farklı tip var nedir ne değildir anlayamadım ?
Falken 195/45 R15 78v Ziex Ze914 Ecorun Oto Lastik - n11.com (http://urun.n11.com/oto-lastik/falken-19545-r15-78v-ziex-ze914-ecorun-oto-lastik-P170745013)
Falken 195 / 45 R 15 Tl Ze914 78v Yaz Lasti̇ği̇ Ureti̇m Yili 2016 - n11.com (http://urun.n11.com/oto-lastik/falken-195-45-r-15-tl-ze914-78v-yaz-lastigi-uretim-yili-2016-P118267957)
Falken 195/45r15 78v Ze914 Oto Lastik - n11.com (http://urun.n11.com/oto-lastik/falken-19545r15-78v-ze914-oto-lastik-P94128946)
FALKEN 195/45R15 78V ZE914
Falken 195/45 R15 78V Ziex ZE914 Ecorun
Falken 195/50 R15 ZİEX ZE914 82V
bunlar ne anlama geliyor
FALKEN 195/45R15 78V ZE914
Falken 195/45 R15 78V Ziex ZE914 Ecorun
Falken 195/50 R15 ZİEX ZE914 82V
bunlar ne anlama geliyor
Şimdi ürünün kendi sitesinden baktım muhtemelen hepsi aynı lastik.
Çünkü sitede bu isimde (benzer) tek lastik var. 78V ve 82V
Lastik yanak ölçüsüne göre değişen hız sınıfını gösteriyor. Linke tıklayınca altta görünüyor.
Diğer düşüncem de bu isimler firmaların ürünleri yayınlarken kendilerine göre kesip biçmelerinden kaynaklı farklılık gösteriyor.
Farklı ürün olsa official sayfada muhakkak olurdu diye düşünüyorum.
Detaylar için:
https://www.falkenlastik.com.tr/lastikler/ziex-ze914
Doğru tespit etmişsini tolga_kaan_ benim aldığım kolay otada ecorun yazmıyordu lastik ecorun olarak geldi.
Arkadaşlar öncelikle Falken ile ilgili görüşlerinizi belirtir misiniz?
Ford Focus 3 için bir set almayı planlıyoruz, orj ebatı 215-55-16 bunun yerine 205.55.16 taksak ne gibi sıkıntılar yaşarız ?
AliGizda
27-03-2017, 12:23
http://i67.tinypic.com/v5wy6o.jpg
Geçen hafta konu sayesinde Falken Ziex ZE914 aldım, önceden Lassa Impetus vardı ona göre daha yumuşak ve çok memnunum. Tanesini 175 TL' ye aldım, 2017 1. Hafta üretimi lastiklerin hepsi, tavsiye ederim.
Satanael
27-03-2017, 23:53
1.6 hdi aracim icin lastik arastirirken bi haftadir bu konuya bakiyorum ve kumho alicakken kesinlikle suan icin vazgecmis durumdayim.. bende tavsiyeler uzerine falken ziex 914 serisini bayiden sordurttum ve 205/45 r17 icin 225 lira adet fiyatı aldim. Suan icin stockta yokmus 1 haftaya gelir diyorlar. Evet arkadaslar kullanan arkadaslar nasil memnunlarmi? Ssuan barum bravius2 var aracimin uzerinde ama 2013 yilinin lastigi olsugundanmidir neydendir bilmiyorum ama hic memnun degilim deli gibi uğultu var. Yol tutus hic yok nerdeyse.. hani falken alma karari verdim ama kullananlarin yorumu nedir?
rain man
28-03-2017, 07:11
Arkadaşlar öncelikle Falken ile ilgili görüşlerinizi belirtir misiniz?
Ford Focus 3 için bir set almayı planlıyoruz, orj ebatı 215-55-16 bunun yerine 205.55.16 taksak ne gibi sıkıntılar yaşarız ?
Taban küçülüyor kesit oranı sabit kalıyor. Hem taban küçüldügü için yol tutuş negatif yönde etkilenir yanak yüksekliği de azaldığı için lastik konforu azalır çukurlarda balon yapma vs riski artabilir. Tek artısı yakıt da bir miktar azalma olur sanırım.
bu falken l95*45*/50*15 ebatlarından bende almayı düşünüyorum ama farklı olan bişey dikkatimi çekti
V mi H mı hangisi daha iyidir bilemedim ? bilen var mı bu olayı nedir ?
Abi lastiğin hız sınırı o sonda yazan v-t-h-u vs. gibi tek harfler. onun önündeki lastik basına rakamda yük kapasitesi
H=Max: 210
V=Max: 240 km için üretilmiş
http://sibop.net/wp-content/uploads/2016/09/lastik-2.jpg
http://sibop.net/wp-content/uploads/2016/09/lastik-1.jpg
Taban küçülüyor kesit oranı sabit kalıyor. Hem taban küçüldügü için yol tutuş negatif yönde etkilenir yanak yüksekliği de azaldığı için lastik konforu azalır çukurlarda balon yapma vs riski artabilir. Tek artısı yakıt da bir miktar azalma olur sanırım.
Makyajlı f3 lerde taban 205 e düşürülmüş, ona istinaden sordum. O zaman 215 mi alalım dersiniz ?
Bir de bir miktar yol sesi azalır zira totalde 4cm gibi bir sürtünme azalmış oluyor.
Yiğit G.
28-03-2017, 20:32
Ku31 arabayi aldığımda üzerinde vardı kullandığıma mutlu olmadığım bir lastik. Diş derinliği iyi ve üretim tarihi yeni olmasına rağmen islakta yol tutuş ve fren mesafesinde sorunları olduğunu Michelin primacy 3e geçince farketmistim.
normal bence michelin 300 lira , kumho 150 tl :)
Kumho 205/55 R16 91h 169 tl
Michelin Primacy 3 205/55 R16 91V 300 tl
Kumho Ecsta KU31 - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Ecsta-KU31.htm)
Michelin Primacy 3 - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/Primacy-3.htm)
fiyat farkı 2 kat ama performans farkı az... Yani ku31 kötü lastik değil parasının lastiği hatta fiyat farkına bakarak daha fazla fiyat+perf. lastiği diyebiliriz.O yüzden primecy ona göre üst bir lastik karşılaştırmamak gerek , durumun almaya yetiyorsa tabiki michelin.
rain man
28-03-2017, 22:01
normal bence michelin 300 lira , kumho 150 tl :)
Kumho 205/55 R16 91h 169 tl
Michelin Primacy 3 205/55 R16 91V 300 tl
Kumho Ecsta KU31 - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Ecsta-KU31.htm)
Michelin Primacy 3 - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/Primacy-3.htm)
fiyat farkı 2 kat ama performans farkı az... Yani ku31 kötü lastik değil parasının lastiği hatta fiyat farkına bakarak daha fazla fiyat+perf. lastiği diyebiliriz.O yüzden primecy ona göre üst bir lastik karşılaştırmamak gerek , durumun almaya yetiyorsa tabiki michelin.
Katılıyorum abi. Amiyane tabirle limitlerde veya agresif kullanımda farkını ortaya çıkarıyor tabi. Yoksa günlük tatlı şeker kullanım için hele ki şehir içinde ben hiç lastiğe büyük çaplı bir bütçe ayırmazdım. Primacy 3'ün fiyatları bu sene uçmuş. 2 sene önce 300'e 225 45 17 aldım. Kumho da 220 tl idi.
snan1910
28-03-2017, 23:03
Nokian weatherproof 4 mevsim lastiklerini kullanan var mı? Yazlık lastik alicam almışken eskiyen kisliklarida düşünüp Nokian mı alsam diyorum, hem kışlık hem yazlık
AliGizda
29-03-2017, 16:18
1.6 hdi aracim icin lastik arastirirken bi haftadir bu konuya bakiyorum ve kumho alicakken kesinlikle suan icin vazgecmis durumdayim.. bende tavsiyeler uzerine falken ziex 914 serisini bayiden sordurttum ve 205/45 r17 icin 225 lira adet fiyatı aldim. Suan icin stockta yokmus 1 haftaya gelir diyorlar. Evet arkadaslar kullanan arkadaslar nasil memnunlarmi? Ssuan barum bravius2 var aracimin uzerinde ama 2013 yilinin lastigi olsugundanmidir neydendir bilmiyorum ama hic memnun degilim deli gibi uğultu var. Yol tutus hic yok nerdeyse.. hani falken alma karari verdim ama kullananlarin yorumu nedir?
Bende lastik araştırırken bu konuya denk geldim ve bu konu sayesinde Falken ziex ze 914 aldım. Benimkiler 195/55/16 ebatında. Eski lastiklerimin tarihi yeniydi ama çok sertti Falken' leri takınca rahatladı araba. Diğer lastiklerimin yol tutuşundan çok memnundum, Falken' lerle tecrübe etme şansım olmadı fakat aynı gibiler. Tecrübe ettikçe bilgilendiririm.
Bu arada ben lastikleri 175 TL' ye aldım.
Konu sahibinden özür dileyerek konuya ortak oluyorum :) Kışlıkları geçte olsa sökmem gerekiyor ve acilen yazlık lastiği almam lazım bu konuyu okuyunca falken ve nokian baya kafamı karıştırdı.
185-65-15 için kolay otoda falken yok 195-60 var nokianda ise ebatlarda sıkıntı gözükmüyor.. Tabanı 185'ten 195 cıkarsak yanağıda 65'ten 60'a düşürsek sıkıntı olur mu ? Yada nokian'mı dersiniz..
Aklımda conti eco contact 5 vardı kafam çorba olmuş durumda.. Ne tavsiye edersiniz hem ölçü hemde marka olarak..
-Murat Özcan-
19-04-2017, 01:13
225 40 18 yazlık lastik önerecek arkadaşlar varmıdır. Kumho ku 39 seri kullanıyorum önler 2 oldu yarıldı buna yakın başka marka tavsiyesi olan varmı ? önemli olan sessiz ve yumuşak olması varsın yine yarılsın :)
By CrAzY
19-04-2017, 07:42
225 40 18 yazlık lastik önerecek arkadaşlar varmıdır. Kumho ku 39 seri kullanıyorum önler 2 oldu yarıldı buna yakın başka marka tavsiyesi olan varmı ? önemli olan sessiz ve yumuşak olması varsın yine yarılsın :)
Fiyat aralığınız nedir 200 e de var 800 e de .
-Murat Özcan-
22-04-2017, 22:26
Fiyat aralığınız nedir 200 e de var 800 e de .
Tanesi 250 300 arası olabilir
arkadaşlar 195/50/15 ebatlarında yaz için lastik araştırıyorum araç honda civic aşagıdakilerden hangisini tavsiye edersiniz.
lassa impetus revo +
bridgestone turanza t001
pirelli cinturato p1 verde
nokian line
-Murat Özcan-
01-05-2017, 16:15
225 40 18 hangi lastiği tavsiye edersiniz arkadaşlar fiyat maksimum 300 tl
kalipson
01-05-2017, 16:37
N11'de Lassa Impetus var o rakama. Kullanmadım, bişey diyemiyecem
wiesmann
04-05-2017, 12:49
Dun falken icin 225tl fiyat almistim bugun lansman fiyatina 260tl ye goodyear eagle sport all season aldim
Goodyear Eagle Sport All Season - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Eagle-Sport-All-Season.htm)
Lastigin degerleri beni mutlu etti.
Ebat: 225/45/17
bnde kumho alın derim geyet güzell
-Murat Özcan-
04-05-2017, 20:04
N11'de Lassa Impetus var o rakama. Kullanmadım, bişey diyemiyecem
Onuda kullanmadim hic bilmiyorum nasil bir lastik olduğunu
Dun falken icin 225tl fiyat almistim bugun lansman fiyatina 260tl ye goodyear eagle sport all season aldim
Goodyear Eagle Sport All Season - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Eagle-Sport-All-Season.htm)
Lastigin degerleri beni mutlu etti.
Ebat: 225/45/17
Nerden aldin hocam adres verirmisin
bnde kumho alın derim geyet güzell
Yok hocam kumho kullandım memnun kalmadim fazla
huseyinturk
04-05-2017, 20:06
Yakın zamanda Falken aldım 300 liradan, tavsiye ederim
195/50R15 Falken ze914 taktım resmen beynimi s...ti Bende sattım görüntü için 16 janta geçip fiyatı en uygun olan 195/45R16 Milestone taktım (petlas ın yan ürünü)
Yanağı daralttığım halde Falken den sonra inanılmaz sessiz ve konforlu bir lastik olduğunu gördüm.Daha kötü diye beklerken nasıl mutlu oldum anlatamam.Ömrü Falkenin yarısı kadar bile olsa o sesi çekmem arkadaş.Milestone harika.
wiesmann
04-05-2017, 22:52
Nerden aldin hocam adres verirmisin
Yuke lastik sasmaz satis muduru gokhan beyden aldim. Diger subeler fazla fiyat veriyor ama gokhan bey olabilecek en iyi fiyati veriyor.
rain man
04-05-2017, 22:55
Ben de aldığım 18 jantlar ile beraber gelen Dunlop SP Sport Maxx RT 225/40R18 92Y XL kullanıcam. etikette 70 db yazıyor ama sesli ve takır tukur olacağına eminim. Yorumlar güzel ama yine de. Tecrüblerimi yazarım.
Yiğit G.
05-05-2017, 16:54
225 45 17 eagle f1 asy 300 tl , aynısının 205 45 17 si 400 küsür tl !!!! Küfür edicem ... Ara ebat oldugu için pahalı diyorlar.. Ne kötü bir ebatı varmış aracın yahu...
Beyler 300 tl civarına perf. lastiği arıyorum ıslağının çok önemi yok aracı cok cıkarmıyorum ama kurusu iyi yapışması lazım.. Semi slick alacaktım KU36 oda yok piyasada...
İstanbul avrupa yakasında yokmu forumdan bir lastikçi 4 adet 195/55/15 lazım jantlarım hazır bekliyorum
-Murat Özcan-
06-05-2017, 23:40
Yuke lastik sasmaz satis muduru gokhan beyden aldim. Diger subeler fazla fiyat veriyor ama gokhan bey olabilecek en iyi fiyati veriyor.
Anladım hocam bir fiyat alayım o zaman ben
Konu kirliliği olmasın diye buraya yazayim dedim
Clio 4 sw var dizel
Lastikleri yandan ufak çatlamalar başlamış
Balona dayanıklı frenajı ve konforu iyi olan lastik tavsiyesi bekliyorum
Bu tavsiye sadece kullanıcı yorumu olursa sevinirim
kalipson
20-05-2017, 11:31
Konu kirliliği olmasın diye buraya yazayim dedim
Clio 4 sw var dizel
Lastikleri yandan ufak çatlamalar başlamış
Balona dayanıklı frenajı ve konforu iyi olan lastik tavsiyesi bekliyorum
Bu tavsiye sadece kullanıcı yorumu olursa sevinirim
Muhtemelen lastikler Bridgestone olması lazım. Bende de Michelin Primacy 3 var. GT Line modelini jant opsiyonu ile sipariş ederseniz Bridgestone yerine Michelin ile geliyor. Tavsiye ederim.
snan1910
20-05-2017, 12:38
175 65 15 ebadında araştırmalar sonucu nokian weatherproof aldım , tane fiyatı 195TL den bulabildim en uygun. 2017 tarihli. Hem yaz hem kış performansı olarak çok öven vardı. alalı 1200km civarı oldu, yol sesi yok, tutuş ve yumuşaklık başarılı, yakıtta belirgin bir fark olmadı ,kış için de genel yorumlar güzel ama deneyip göreceğiz. araştıran varsa şuan için öneririm weatherproof u. kış performansı da bahsedilen gibiyse çok mantıklı lastik.
Nokian zLine 225/45/17 2. Sezonundayım 10bin üstü km oldu
Konfor yol tutuş kayıp yok yol sesi biraz arttı gibi ve ömür konusunda tereddütlerim var
Talih.b16
20-05-2017, 13:17
Kumho dunlop falken bunların hepsini kullandım.
Hicbirinden memnun kalmadım, yol tuttuklarınıda gormedim.
Suan yazlik lassa impetus revo 2 plus var, sert lastil ama ısınınca yok tutyor
Kışlıklarim laufenn marka cok memnun kaldım.
Olcu 205 55 16.
Bu tarz lastik alıcaksanız laufenn, semperit, kleber falanda bakın.laufenn hankook un, semperit conti. Nin.
kalipson
20-05-2017, 13:23
Nokian zLine 225/45/17 2. Sezonundayım 10bin üstü km oldu
Konfor yol tutuş kayıp yok yol sesi biraz arttı gibi ve ömür konusunda tereddütlerim var
Nokian çok övülen bir lastik lakin stok seviyesi hep düşük kalıyor. Lastiği yarsan etsen sıkıntı.
-Murat Özcan-
21-05-2017, 20:59
Nokian çok övülen bir lastik lakin stok seviyesi hep düşük kalıyor. Lastiği yarsan etsen sıkıntı.
Benim tanıdığımda nokian kullanıyor aşırı memnun, fakat herhangi bir sorunda stok sorunu var
Merhaba herkese,
Yaz lastiği konusunda Goodyear EfficientGrip Performance düşünüyorum.
Islak zemin ve yakıt konusunda epey iyi dereceler almış.
Kışlıklarda da Goodyear Ultimate Grip 9 kullanıyorum ve inanılmaz memnunum bu nedenle yazlıkta da Goodyear önceliğim.
Ebat 205/55/16 91V; EfficientGrip Performance kullanan var mı? Yorumlarınız nedir?
Teşekkürler.
rain man
23-05-2017, 17:43
Yaklaşık iki haftadır Dunlop sportmaxx rt kullanıyorum. Sözde 2k km yapmış diye aldım ama kanımca 10 bine yakın. Diş derinliği 4.5 mm falan. Kuruda fren performansı yol tutuşu çok güzel. Islakta da fren güzel ama çok olmasa da aquaplaning var. Beğenmediğim kısım yerler biraz ıslaksa virajlar tehlikeli oluyor. Fiyat olarak falken ile iyi markaların arasında. Bu arada lastik acayip sessiz. Ben 17den 18e Michelinden sonra geçtim. Beklentim düşüktü o yüzden mi yoksa bilmiyorum ama genel olarak beğendim.
Bende michelin energy 195/55/16 lar var ama beğenmedim
Balon yaptı yanlarda çatlamalar başladı
Clio4 sw için öneriler bekliyorum
Yağmurda viraj fren mesafesi yol sesi ablamında konforlu bir lastik önerisi bekliyorum :)
Bu markalar arasında benimde tavsiyem semperit speed life 2 olurdu. Memnun kaldığım bir lastik yol tutuşu gayet iyi 200 tl bandında satışı var.
Bende michelin energy 195/55/16 lar var ama beğenmedim
Balon yaptı yanlarda çatlamalar başladı
Clio4 sw için öneriler bekliyorum
Yağmurda viraj fren mesafesi yol sesi ablamında konforlu bir lastik önerisi bekliyorum :)
Continental ContiPremiumContact 2
nasıl kullanan var mı ?
Nokian Line bulunabilirse, yoksa conti premium contact 6
conti en sonunda hem kuru hem ıslak da muhteşem hem de uzun ömürlü lastik işini becerdi.
-Murat Özcan-
30-05-2017, 13:46
Bende uzun araştırmam sonucu 225-40-18 olarak falken 914 ecorun aldım. Sessiz lastik yolda tutuyor kumhoya göre biraz daha yumuşak geldi bana sanırım nokian ile aynı gibi
Hankook Ventus S1 evo2 nasıl peki ?
98 model bravo aracıma sıfır astik alıcam. jant ebatı 15 inç teneke jant
milestone(petlas) bu marka nasıl ? önerir misiniz ? artıları eksileri nelerdir ?
185x55x15
195x55x15
195x50x15
185x50x15
bu ölçülerden hangisini almalıyım ? aracı kardeşim kullacak. kendisi biraz acemi, çukurlara girdiğinde 50 yada 55 yanak yarılma gibi bir sorun çıkarır mı ?
50 de yarılmaz 55 de yarılmaz fakat petlas ile ilgili bir tecrübem yok. Falken' dan çok memnunum, bu lastiğin bu kadar ucuz olma sebebini de anlayabilmiş değilim.
Grimlord
08-08-2017, 20:36
Petlas yerine 195-50-15 ölçülerinde Nexen aldım, gayet memnunum. Aracımda yay olmasına rağmen konforlu gayet, yol sesi falan da yok.
185/65/r14 ebatlarında lastik arayışı içerisindeyim.Falken Sıncera Sn832 Ecorun Metro Markette 140 tl.Lastik hakkında bilgisi olan varmı?Fiyat nasıl?
Focus için 225 40 18 ST janta göre fiyat/performans olarak ne alınabilir?
175/65/r14 86T lastik arıyorum.Şu iki seçenek arasında kaldım varmı tavsiye?
Kumho 175/65r14 86t Xl Kh27 Lastik (ana Bayi'den) ucretsiz Kargo ! GittiGidiyor'da 299924476 (http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/kumho-175-65r14-86t-xl-kh27-lastik-ana-bayi-den-ucretsiz-kargo-299924476)
n11'de FALKEN 175/65R14 86T XL Extra Load SN832 Yük Tipi Oto Lastik seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Falken 175/65r14 86t Xl Extra Load Sn832 Yuk Tipi Oto Lastik - n11.com (http://urun.n11.com/oto-lastik/falken-17565r14-86t-xl-extra-load-sn832-yuk-tipi-oto-lastik-P140446214)
Yiğit G.
14-09-2017, 01:54
Focus için 225 40 18 ST janta göre fiyat/performans olarak ne alınabilir?
Syron Race..
orochi-x
25-09-2017, 10:48
205/40 R17 ölçülerinde Kumho 84Y Ecsta SPT KU31 lastikleri 4 yıla yakındır 2 set (2x4 Lastik) olarak kullandım, halen de kullanmaktayım. Oldukça memnunum ancak bana göre artı yönleri olduğu kadar eksi yönleri de var elbette. Yol sesi konusunda başarılı değiller. Hamuru oldukça sert, haliyle konfor konusunda da çok başarılı olduklarını söyleyemem. Ancak yol tutuşu bana göre çok çok iyi ve inanılmaz dayanıklılar. O kadar çukura düşmelere başka bir lastik dayanabilir miydi bilmiyorum.
falken ze310 kullanan var mı ? Yorumları merak ediyorum.
Barum Bravirus 3 kullanıyorum yaklaşık 7 bin km oldu. gayet memnunum tavsiye ederim.
1999 model toyota avensis aracımda kullandım bende..ortalama kullanım şartları için gayet başarılı olduğunu düşünüyorum.binek otomobiller için
225-45-17 için petlas velox sport PT741 için ne dersiniz arkadaşlar?
golgeoyunu03
29-11-2018, 13:15
arkadaşlar dacia logan mcv için 185/65/15 yaz lastiği ne önerirsiniz? frenlemesi ve sağlamlığı önemli.
Arkadaşlar merhaba konuyu canlandırayım. Kaç gündür araştırıyorum ama bir türlü karar veremedim kafayı yiyeceğim. Tabi karar veremememin sebebi ise lastiklerin fiyatlarının yükselmesi oldu.
Bu lastik konusu çok değişik bir durum. Aynı lastiğin yorumlarına bakıyorum biri diyor lastik çok güzel öteki diyor virajda savuruyor ama kimse hangi aracı kullandığını yazmamış. Kendimden örnek vereyim en son punto aracımda Continental cpc5 kullandım 2 senede 40 bin km yaptım hiç sorun çıkarmadı. Dişleri 2-3mm aşınmıştır 2 sene daha gider gibiydi çatlama vs hiç olmadı. Şimdi astra h kasa araç aldım.lastikleri eski. Tabi herkes gibi benimde istediğim ömrünü çabuk tamamlamasın, sert olmasın ,yol tutuşu iyi olsun sesli olmasın. Araştırdığım lastikleri söyleyeyim. Continental cpc5 375 cec6 390tl.
Goodyear efficent grip performans modeli tavsiye edilmiş 350 tl. 4 kanal olanı. Hankook ventus prime3 290 tl civarı. Falken ve lassa 280 300 tl civarı. Falken 310 ecorun sanırım. Lassa greenways modeli. Nokian line var 270 tl neden bu kadar ucuz anlamadım. İline eline serisi pahalı çünkü. En son kararsız kalırsam eski lastiğimden alacağım kapatacağım defteri.
line eski seri ondandır ama al bence pişman olmazsın
Birde petlas pt515 serisi var 250 tl. Nokian için yorumlarda çok şundan bahsedilmiş" lastikler 1 sene 30 bin km sonra parçalanarak eskimeye başladı dişlerde kopmalar oluştu" yabancı forumlarda da mevcut bu yazı. Hatta kaç bayiye sorsam kışlık tavsiye ederim yazlık edemem dedi
By_Carizma
27-03-2019, 22:27
michelin pilot sport 4 hakkında ne düşünüyorsunuz ? 225/45/17 olarak 1.6 tdi octavia da kullanıcam
205/55/16 olarak Falken ze310 aldım. Daha yağmur yüzü görmediğinden biraz daha kullanayım yorumlarım. Genel olarak iyi. Hepsiburada üzerinden aldım 280 Lira 9 taksit olarak
Birde petlas pt515 serisi var 250 tl. Nokian için yorumlarda çok şundan bahsedilmiş" lastikler 1 sene 30 bin km sonra parçalanarak eskimeye başladı dişlerde kopmalar oluştu" yabancı forumlarda da mevcut bu yazı. Hatta kaç bayiye sorsam kışlık tavsiye ederim yazlık edemem dedi��
O kadar uzun süre kullanmadım bilmiyorum ama kopsa bile petlastan her türlü iyidir 30 bin bile çok bence 20 binden fazla kullanmıyorum bi lastiği şahsen :)
205/55/16 olarak Falken ze310 aldım. Daha yağmur yüzü görmediğinden biraz daha kullanayım yorumlarım. Genel olarak iyi. Hepsiburada üzerinden aldım 280 Lira 9 taksit olarak
Yorumlarını bekliyoruz hocam. Lastik konforlu mu? Umarım memnun kalırsınız. Bazı yerlerde bir seneden sonra sertleşiyor denmiş ama neye göre tabi
O kadar uzun süre kullanmadım bilmiyorum ama kopsa bile petlastan her türlü iyidir 30 bin bile çok bence 20 binden fazla kullanmıyorum bi lastiği şahsen :)
Valla kardeşim ben senede 20 bin falan yaptığım için uzun ömürlü lazım oluyor. Yukarıda da yazdım Continental 2 senede hiç bozulmadı.
halilcan9455
28-03-2019, 06:59
Arkadaşlar merhaba konuyu canlandırayım. Kaç gündür araştırıyorum ama bir türlü karar veremedim kafayı yiyeceğim. Tabi karar veremememin sebebi ise lastiklerin fiyatlarının yükselmesi oldu.
Bu lastik konusu çok değişik bir durum. Aynı lastiğin yorumlarına bakıyorum biri diyor lastik çok güzel öteki diyor virajda savuruyor ama kimse hangi aracı kullandığını yazmamış. Kendimden örnek vereyim en son punto aracımda Continental cpc5 kullandım 2 senede 40 bin km yaptım hiç sorun çıkarmadı. Dişleri 2-3mm aşınmıştır 2 sene daha gider gibiydi çatlama vs hiç olmadı. Şimdi astra h kasa araç aldım.lastikleri eski. Tabi herkes gibi benimde istediğim ömrünü çabuk tamamlamasın, sert olmasın ,yol tutuşu iyi olsun sesli olmasın. Araştırdığım lastikleri söyleyeyim. Continental cpc5 375 cec6 390tl.
Goodyear efficent grip performans modeli tavsiye edilmiş 350 tl. 4 kanal olanı. Hankook ventus prime3 290 tl civarı. Falken ve lassa 280 300 tl civarı. Falken 310 ecorun sanırım. Lassa greenways modeli. Nokian line var 270 tl neden bu kadar ucuz anlamadım. İline eline serisi pahalı çünkü. En son kararsız kalırsam eski lastiğimden alacağım kapatacağım defteri.
2-3 set Petlas lastik eskitmiş biri olarak yorumlarımı aktarayım.Öncelikle ana tercihim her zaman goodyear olmuştur ancak ekonomik olması açısndan Petlas lastiklerini uzun süredir kullanıyorum PT515 modelini en son Astra G aracımda kullandım.Önceki modelleri ile aynı izlenim uyandırdı bende yoltutuş, ıslak performansı, uzun ömürlülük gayet iyi düzeyde ancak birazcık sert ve yol sesi yapıyor.
Önceliğim Goodyear , fiyat/performans tercihim de Petlas uzun yıllardır.
Yorumlarını bekliyoruz hocam. Lastik konforlu mu? Umarım memnun kalırsınız. Bazı yerlerde bir seneden sonra sertleşiyor denmiş ama neye göre tabi
almamda etkili olan test 2018 Auto Bild 15 inch Summer Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-15-inch-Summer-Tyre-Test.htm)
2 senede 65 bin jinyu gallopro yh18 kullandım güzel bi lastik şimdi yine aynı lastiğin aynı ebatını aldım
tabi sizin ebatı bilmiyorum ama benim ki biraz kıl bi ebat oldugundan 185*45*15 da dolayı çok iyi geldi bana bu lastik
iki aracımda da nankang kullanıyorum, oldukça memnunum fiyat performans oranından.
almamda etkili olan test 2018 Auto Bild 15 inch Summer Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-Auto-Bild-15-inch-Summer-Tyre-Test.htm)
Abi bu testlere güvenmiyorum ben hangi koşullarda nasıl bi asfaltta yapılıyor bilmiyoruz tr şartlarında test sonuçları tutmuyor bence kullanıcı yorumları önemli. Daha önce bakmıştım pzero neroya potenza re002 den iyi falan diyordu alakası yok 2 side kullandığım model potenza kat kat iyiydi attığın sayfayada baktım p1 verde ile nokian line gözüme ilişti 2 sinide kullandım bu testlere göre p1 iyi diyor ama nokian daha iyiydi mesela onlarıda kullandım
testlere epey baktım ama bu testlerde lastik 10 bin sonra ne olacağını kimse yazmıyor :)
Hankook aldım ben de 205/55r16 kışı geçirdim yaklaşık 5bin km oldu fena değil gibi. Öncesinde continental vardı fark göremedim. eylül ya da ekim ayında aldım 1.4tsi golf aracım.
kalipson
28-03-2019, 10:15
Bütçe varsa Michelin
Bütçe yoksa Falken
derim. :)
Hankook aldım ben de 205/55r16 kışı geçirdim yaklaşık 5bin km oldu fena değil gibi. Öncesinde continental vardı fark göremedim. eylül ya da ekim ayında aldım 1.4tsi golf aracım.
hangi serisi ventus prime 3 mü ?
215-40-18 - 225-35-18 ebatlarında lastik arıyorum marka vs önerisi olacak arkdaşlarım abilerim varsa çok sevinirim :)
hangi serisi ventus prime 3 mü ?
ventus prime 3, 4 lastik+balans+sökme takma toplam 1350 TL.
benden bir ay sonra arkadaşa aldık 1200TL :)
continental contipremium contact 4 olması lazım eski lastiğim. 55bin km kullandım.
Hep nitrojen ile.
goodyear efficient grip performans modelini bir bayiden 325 tl fiyat aldım başka bayi 400 tl dedi. nette 350 falan. 325 diyen 2 hafta önce kampanyadan aldık ondan uygun dedi 2018 fiyatı uygun testlerde de genel kanı iyi olduğu için alınabilir aslında.
goodyear efficent grip performans model lastiği aldım. biraz daha geçsin detaylı yazarım. ilk izlenim yumuşak sessiz gibi ama sanki v yanak gibi gidiyor yolda geldi bana anlayamadım tam
fuatozkan
04-04-2019, 10:59
Uyguna geldiği için Starmaxx V desen olan st730 mu ondan aldım 4 tane yol tutuşu nette okuduklarımdan ve beklediklerimden kat kat iyi oldu.
Kışlık la güven vermeyen ıslak zeminde güven verdi direksiyonda hissiyat olarak. Tek dezavantajı söylenilen gibi yol sesi. Bu kadar güzel tepkiler beklemiyodum açıkcası 1-2 sen idare etsin kafasındaydım ama gayet memnun kaldım.
haftaya haftaiçi yağmur varmış yağmur performansını aldıktan sonra ze310'lar konusunda bir başlık yazacağım.
E180'e 245-45-R17 1.Hafta 2019 üretim,
A3'e de 225 45 R17 2.Hafta 2019 üretim
Continental Premium Contact 6 aldım. İki ebat ve araçta da çok memnunuz kesinlikle tavsiye ederim.
goodyear efficient grip performans modelini bir bayiden 325 tl fiyat aldım başka bayi 400 tl dedi. nette 350 falan. 325 diyen 2 hafta önce kampanyadan aldık ondan uygun dedi 2018 fiyatı uygun testlerde de genel kanı iyi olduğu için alınabilir aslında.
goodyear efficent grip performans model lastiği aldım. biraz daha geçsin detaylı yazarım. ilk izlenim yumuşak sessiz gibi ama sanki v yanak gibi gidiyor yolda geldi bana anlayamadım tam
Daha önceki lastiğim efficentgrip performance serisiydi. İlk zamanlar yumuşak ve sessizdi 6-7 aydan sonra lastik karakter değiştiriyor. Tutunma sıfırdı çok kolay patinaja düşüyor ve abs ye rağmen sert frende araç kızaklıyordu. Sert girilen virajda kendisini bırakıyordu. 30 binden sonra lastikte kopma ve çatlamalar olmuştu inşallah sizde olmaz.
haftaya haftaiçi yağmur varmış yağmur performansını aldıktan sonra ze310'lar konusunda bir başlık yazacağım.
Merakla bekliyorum hocam bende ziex 914 serisini kullanıyorum eğer güzelse bende değiştirebilirim.
E180'e 245-45-R17 1.Hafta 2019 üretim,
A3'e de 225 45 R17 2.Hafta 2019 üretim
Continental Premium Contact 6 aldım. İki ebat ve araçta da çok memnunuz kesinlikle tavsiye ederim.
Süspansiyon konforu ve ses seviyesi olarak deneyimleme şansınız oldu mu?
Ne Çok yumuşak ne çok sert, çabuk ısınıyor, sessizliği baya başarılı. Ben kefilim lastiğe bu sene baya ödül aldı zaten testlerde.
Ne Çok yumuşak ne çok sert, çabuk ısınıyor, sessizliği baya başarılı. Ben kefilim lastiğe bu sene baya ödül aldı zaten testlerde.
Evet testlerini bende takip ettim hepsinde başarılı sonuçlar almış. Genelde continental lastikler sesli olur o yüzden sordum teşekkür ederim.
Daha önceki lastiğim efficentgrip performance serisiydi. İlk zamanlar yumuşak ve sessizdi 6-7 aydan sonra lastik karakter değiştiriyor. Tutunma sıfırdı çok kolay patinaja düşüyor ve abs ye rağmen sert frende araç kızaklıyordu. Sert girilen virajda kendisini bırakıyordu. 30 binden sonra lastikte kopma ve çatlamalar olmuştu inşallah sizde olmaz.
Merakla bekliyorum hocam bende ziex 914 serisini kullanıyorum eğer güzelse bende değiştirebilirim.
Süspansiyon konforu ve ses seviyesi olarak deneyimleme şansınız oldu mu?
Umarım aynı sonucu yaşamam senede 20 bin civarı yapıyorum. Continental alamadım bütçem yetmedi. Bide harita olayıda vardı almak istemedim. En iyi alternatif bunu buldum. Bakacağız artık
kalipson
06-04-2019, 08:41
Clio 4 dizelde Riken'in kışlık lastiğini kullandık ve çok memnun kaldık. Yazlık lastikleri de aynı markadan sipariş verdik. Bizi cesaretlendiren şey ise Michelin'in üretimi olması ve konfor anlamında da bunu hissettiriyor olması. Zaten ekstrem bi kullanım tarzımız da yok. Memnun kalacağımızı düşünüyorum. :)
Ahmetfikri
10-04-2019, 09:55
5yıl/60k kmlik asymetric 2 artık güven vermez oldu özellikle uzun yolda fiyatlar uçmuş gitmiş şuan o sınıf lastik alamam
ebat 215/45/17 bütçeyi sarsmadan 350tl bandında
falken 914
barum bravuris 3
birde çoğu sitede aynı görseli kullanan riken kormoran tigar taurus lastikler var
falken 914 hakkında olumsuz yorum çok az ama diğerlerini bilemedim kullanan varmı
5yıl/60k kmlik asymetric 2 artık güven vermez oldu özellikle uzun yolda fiyatlar uçmuş gitmiş şuan o sınıf lastik alamam
ebat 215/45/17 bütçeyi sarsmadan 350tl bandında
falken 914
barum bravuris 3
birde çoğu sitede aynı görseli kullanan riken kormoran tigar taurus lastikler var
falken 914 hakkında olumsuz yorum çok az ama diğerlerini bilemedim kullanan varmı
2018 üretimli 215/40/17 Falken 914 kullanıyorum. Geçen yaz max.5 ay kullanmışımdır. Bu sene 1 ay kullandım. Açıkçası pekte beklediğim gibi çıkmadı. 145 hp civarı bir araçta kuru asfaltta lastikler sarıyor.
Bu fiyat aralığında tekrar lastik alacak olsam Kumho ya geri dönerdim.
muzurasd
18-04-2019, 14:44
yazlık riken oldukça yumuşak .kışlık micheilden geçtim çok km yapmadım deneyimlerini yazarım
not: ucuz lastik kalmamış piyasada
kalipson
18-04-2019, 15:19
Clio dizele yazlık olarak Riken yaktık. Yumuşaklık falan çok hoşumuza gitti. Memnunum. Tavsiye ederim
Falken ze310 konusundaki yorumlarımı video olarak kanala attım da şirkette youtube'u açamıyorum. imzamdam kanala girip bakabilirsiniz. müsait olunca videoyu da buraya gömeceğim.
iki arabamda yokohoma bluearth kullanıyorum. sessizlik yol tutuş fren mesafesi vs. harika. kesinlikle tavsiye ederim.
bu hafta başında 225-45-17 91Y continental premium contact 6 aldım.480TL tanesi. testlere bakıldığında en iyiler arasında görülüyor,umarım kullanımı da öyledir.
speed_emre
19-04-2019, 10:58
bu hafta başında 225-45-17 91Y contipermiumcontact 6 aldım.480TL tanesi. testlere bakıldığında en iyiler arasında görülüyor,umarım kullanımı da öyledir.
465 TL Hepsiburada.comda indirimde lastik. 2019 üretim yılı. 2019 yada 2018 yılında yılın lastiği seçilmiş. Bende takipteyim abi :)
ps4 düşünüyorum. Daha yumuşak lastik. Sadece sert ve yol sesi alıyor diye şikayet vardı.
465 TL Hepsiburada.comda indirimde lastik. 2019 üretim yılı. 2019 yada 2018 yılında yılın lastiği seçilmiş. Bende takipteyim abi :)
ps4 düşünüyorum. Daha yumuşak lastik. Sadece sert ve yol sesi alıyor diye şikayet vardı.
bende hepsiburada dan aldım.4 lastikte 0819 dot lu.1919 tl mi ne ödedim tam rakam ,70 tl de sökme takma balans.2000 diyelim düz hesap.
speed_emre
19-04-2019, 13:19
bende hepsiburada dan aldım.4 lastikte 0819 dot lu.1919 tl mi ne ödedim tam rakam ,70 tl de sökme takma balans.2000 diyelim düz hesap.
Hayırlısı olsun abi. Yorumlarını bekliyorum. ps4 550 TL ile 600 - 650 tl kadar rakamı değişmektedir. Rakamlar ciddi arttı.
Ben lastikçiden 1980TL sökme takma nitrojen dahil aldım aynı ölçü aynı seri 2019 2.hafta :)
speed_emre
19-04-2019, 14:23
Ben lastikçiden 1980TL sökme takma nitrojen dahil aldım aynı ölçü aynı seri 2019 2.hafta :)
Hayırlısı olsun. PS4 alan yok galiba :D Bende gtc düşünüyorum. ***** izmir yolu kaymak gibi olduğu için ps4 daha iyi olur gibime geliyor. Karar veremedim. Aciliyeti
yokta fiyatlar iyi gibi alıp kışa takayım diyorum. :)
bu hafta başında 225-45-17 91Y continental premium contact 6 aldım.480TL tanesi. testlere bakıldığında en iyiler arasında görülüyor,umarım kullanımı da öyledir.
Kuzenle rizeye gittik yağmur çamur hard kullandı virajlara hızlı girdi araba e 250 ama tırsıyodum yinede lastikler aşırı iyiydi ama ıslakta bile bitane garip hareketini görmedim merak edip baktım dediğiniz modeldi aklıma yazmıştım çünkü :) sadece az biraz sesli gibi geldi o kadar
speed_emre
20-04-2019, 08:21
Kuzenle rizeye gittik yağmur çamur hard kullandı virajlara hızlı girdi araba e 250 ama tırsıyodum yinede lastikler aşırı iyiydi ama ıslakta bile bitane garip hareketini görmedim merak edip baktım dediğiniz modeldi aklıma yazmıştım çünkü :) sadece az biraz sesli gibi geldi o kadar
ps4 yumusak lastik asınması hızlı ve kolay oluyormuş. yol sesi almıyor ve bir tık daha kuru havada iyi yol tutuyor. Diğeri sert birazda dediğin gibi ses alıyor okadar :)
aralarında 100 - 150 tl gibi fark var adet başına az değil. :)
golgeoyunu03
20-04-2019, 08:42
205/55/16 ebatta keske rft si olsa da alabilsek.
Falken ze310 konusundaki yorumlarımı video olarak kanala attım da şirkette youtube'u açamıyorum. imzamdam kanala girip bakabilirsiniz. müsait olunca videoyu da buraya gömeceğim.
http://www.techturkey.com/forum/videolar/236568-inceleme_falken_ze310_ecorun.html
Focus için st jant üzerinde 225 40 18 Nexen nfera lastikli set buldum
Nexen yorumlarını okudum daha da kafam karıştı, n'fera serisini kullanan oldu mu acaba?
Nexen yorumlarını okudum daha da kafam karıştı, n'fera serisini kullanan oldu mu acaba?
Bu genel bir yorum olacak ancak bildiklerimi özetleyim.
Hiçbir lastik kötü değildir. Lastiğin üretim tarihinden itibaren uygun saklama koşullarında raf ömrü 10 yıldır. 2018 veya 2019 yılına lastik almak size herhangi bir avantaj sağlamaz.
Her gün yaklaşık 6 7 takım satıyoruz. Michelin yetkili bayisiyiz. Michelin ,Goodyear, Continental,Bridgestone, Lassa, Michelin alt ürünleri (Tigar, Kormoran).... Starmaxx hariç tüm markalar mevcut.
En çok sattığımız lastik 205/55/16 dan örnek vermek istiyorum. Michelin şuan ortalama 450 lira , Kormoran-Tigar 275 lira. Bu saydığım 3 marka aynı fabrikada üretiliyor. Hepsi Michelin garantisi altında. Düzgün şartlarda Michelin 3-4 yıl 40 bin km kullanabilirsiniz, Tigar-Kormoran ise 2 3 yıl 30 bin km kullanabilirsiniz. Fiyat farkını düşündüğünüzde Tigar-Kormoran daha mantıklı duruyor. (Tigar Kormoran üretilme amacı Çin markalarının pazar payını azaltmak)
Lastik teknolojisi olarak pazar payı yüksek markalar aynı seviyedeler. Michelin, Bridgestone, Goodyear, Continental ,Pirelli marka farketmeksizin hesabınıza hangisi uyuyorsa onu alın. Fazla para vermek size ekstra hiçbir şey sunmuyor. Özellikle Michelin lastikten ziyade markasını satıyor.
205 / 40 / 17
Sadece hafta sonu gazlamak için. Öyle sesmiş konformuş öyle dertlerim yok. Ama servet te ödemek istemiyorum. Ne var tavsiye. 215/40/17 de Nankang AR1 semislick var aslında ama 750 TL tanesi çok para. Normal lastik için 400TL, semslick içinde 550 maks 600 ü geçmek istemiyorum.
235/40/19 ebatta goodyear asmm kullanıyorum. Çok yumuşak ve sessiz bir lastik.
bu ne güzel fiyat ya. 215/40/r17 benim ebatlar, en kötü taurus 400 TL.
PS 4 bakıyorum 1.000 tl civarı :(
215/40/r17 de PS4 kullanan var mı? yorumları merak ediyorum.
Bu genel bir yorum olacak ancak bildiklerimi özetleyim.
Hiçbir lastik kötü değildir. Lastiğin üretim tarihinden itibaren uygun saklama koşullarında raf ömrü 10 yıldır. 2018 veya 2019 yılına lastik almak size herhangi bir avantaj sağlamaz.
Her gün yaklaşık 6 7 takım satıyoruz. Michelin yetkili bayisiyiz. Michelin ,Goodyear, Continental,Bridgestone, Lassa, Michelin alt ürünleri (Tigar, Kormoran).... Starmaxx hariç tüm markalar mevcut.
En çok sattığımız lastik 205/55/16 dan örnek vermek istiyorum. Michelin şuan ortalama 450 lira , Kormoran-Tigar 275 lira. Bu saydığım 3 marka aynı fabrikada üretiliyor. Hepsi Michelin garantisi altında. Düzgün şartlarda Michelin 3-4 yıl 40 bin km kullanabilirsiniz, Tigar-Kormoran ise 2 3 yıl 30 bin km kullanabilirsiniz. Fiyat farkını düşündüğünüzde Tigar-Kormoran daha mantıklı duruyor. (Tigar Kormoran üretilme amacı Çin markalarının pazar payını azaltmak)
Lastik teknolojisi olarak pazar payı yüksek markalar aynı seviyedeler. Michelin, Bridgestone, Goodyear, Continental ,Pirelli marka farketmeksizin hesabınıza hangisi uyuyorsa onu alın. Fazla para vermek size ekstra hiçbir şey sunmuyor. Özellikle Michelin lastikten ziyade markasını satıyor.
Bence hem doğru hem yanlış.
Katılmadığım nokta, "pazar farklılaştırma" amacıyla büyük markalar tarafından üretilen farklı marka lastiklerin de ana marka ile "aynı" olarak kabul edilmesi. Bu noktada "fazla para vermek birşey sunmuyor" kısmı bence yanlış mesela bu anlamda.
Örneğin Skoda ve Seat kesinlikle bir VW ile aynı değil. Görünmeyen yerlerde nerelerden çalıp çırpıyorlar. Octavia'nın eskisinden daha kötü yalıtımı vardı mesela yeni kasada. Çok şikayet gelince makyajlı kasada artırdılar mesela.
Pirelli'nin CEAT'ı var mesela, biliyorsundur, Pirelli ile aynı olmasını bekleyemeyiz. Kaldı ki P7 ve Pzero bile aynı ebatta çok farklı davranan lastikler.
Çok büyük bi genelleme olmuş bu sanki, lastikte markalar modellerine göre bile değişirken, Tigar-Kormoran'ı veya bi CEAT vs'yi aracıma takmam şahsen. Bunların yerine Petlas alır geçerim mesela.
Çok ön yargılı olsamda arkadaşımın astrasında denedikten sonra kumho hs51 aldım 195 45 17. Beklentilerimin üstünde çıktı yumuşakta lastik biraz sesli gibi sanki clio da ama astrada belli olmuyor keza yol tutuşta öyle fiyatlarıda uygun tavsiye ederim. Yalnız yağmur etiketi f ıslakta 1-2 fren denedim iyiydi ama yoğun yağışta nasıl olur bilmiyorum ağustosta rizeye gidicem orda denerim artık :)
Çok ön yargılı olsamda arkadaşımın astrasında denedikten sonra kumho hs51 aldım 195 45 17. Beklentilerimin üstünde çıktı yumuşakta lastik biraz sesli gibi sanki clio da ama astrada belli olmuyor keza yol tutuşta öyle fiyatlarıda uygun tavsiye ederim. Yalnız yağmur etiketi f ıslakta 1-2 fren denedim iyiydi ama yoğun yağışta nasıl olur bilmiyorum ağustosta rizeye gidicem orda denerim artık :)
Yağmur etiketi F mi? Bence yağışta çıkma :D
Sen lastiklere dikkat et o ölçülerde şu an 4 lastik fiyatına motor satıyorlar :hehe:
Sen lastiklere dikkat et o ölçülerde şu an 4 lastik fiyatına motor satıyorlar :hehe:
:Deli::mad2::sorybom: diyorum sadece :D
Ya sorma, zamanında alırken bile pahalıydı da, şimdi iyice manyamış. 4 mevsim almakla iyi yapmışım diyordum. Bi dahakine ciddi ciddi Petlas metlas alıp geçicem galiba bu gidişle :D
ben aldığım zaman taurus-tıgar ve kormoran markaları ki aynı zaten hepsi 250 tl ye satılıyorlardı.aslında benim gibi standart kullanıcı için aslında onlardan mı alsaydım sorusu hep aklımda kaldı
ben aldığım zaman taurus-tıgar ve kormoran markaları ki aynı zaten hepsi 250 tl ye satılıyorlardı.aslında benim gibi standart kullanıcı için aslında onlardan mı alsaydım sorusu hep aklımda kaldı
Ben jantları yeni aldım abi, ve bütçemden dolayı geçici olarak(6 ay - 1 sene) mecburen Taurus aldım :)
Islak zemin çok kötü diyebilirim hafif rampada direk pati çekiyor (fren performansını denemedim hiç, çok şükür öyle bir durum da olmadı)
Kuru zeminde gayet memnunum, hatta yanak koruma yok diye bana patlar çabuk 40 yanak falan jant yamultur dediler. çok belediye çukuruna girmek zorunda kaldım(mecbursunuz kenarlarda araç var kaçamıyorsunuz) Allah'a şükür hiç sıkıntı yok 3 aydır kullanıyorum.
Ama hep korku var içimde tabi bu yüzden PS4 geçmek istiyorum veya alternatif
Ben jantları yeni aldım abi, ve bütçemden dolayı geçici olarak(6 ay - 1 sene) mecburen Taurus aldım :)
Islak zemin çok kötü diyebilirim hafif rampada direk pati çekiyor (fren performansını denemedim hiç, çok şükür öyle bir durum da olmadı)
Kuru zeminde gayet memnunum, hatta yanak koruma yok diye bana patlar çabuk 40 yanak falan jant yamultur dediler. çok belediye çukuruna girmek zorunda kaldım(mecbursunuz kenarlarda araç var kaçamıyorsunuz) Allah'a şükür hiç sıkıntı yok 3 aydır kullanıyorum.
Ama hep korku var içimde tabi bu yüzden PS4 geçmek istiyorum veya alternatif
ara ebat lastik diyorlar bazı ölçülere onlar ciddi pahalı oluyor.yoksa 225-45-17 yada 205-55-16 gibi bugün satılan çoğu araçtaki standart ebatlar daha uygun oluyor.PS4 eminim güzeldir ama 4000 tl de iyi para şimdi :D
Kayınpeder de CEAT almış ucuz olsun diye. Ya zaten 15 ölçü, 50 TL ucuza alsan ne olacak almasan ne olacak. Islakta hiç iyi değil diyor kayınbiraderim. Boşa para vermişsin diyorum, niye diyor normalde sıkıntı yok. Normalde hiçbirinde sıkıntı yok ki zaten. Olay "ihtiyaç olması halinde"ki tavırları lastiğin.
Ki bir de bu lastiği, rahmetli bir tanıdık "çooook güzel, çooooohhhhk güzel lastik" diye satıyordu. Nesi nasıl güzel ben anlamadım.
Normal markalar bile birbirine karşı araçtan araca değişecek şekilde farklar ve memnuniyetler/memnuniyetsizlikler sergilerken, yan markalar iyice kafamda soru işareti şeklinde yer ediyor. Hiç güven vermiyorlar. Sanıyorum sadece Kleber falan düşünülebilir diyordum kendi adıma, o da fiyatlanmış...
ara ebat lastik diyorlar bazı ölçülere onlar ciddi pahalı oluyor.yoksa 225-45-17 yada 205-55-16 gibi bugün satılan çoğu araçtaki standart ebatlar daha uygun oluyor.PS4 eminim güzeldir ama 4000 tl de iyi para şimdi :D
benim de bu ebat sanırım abi :)
işte 4000 tl çok para ama ıslak zeminde Allah korusun birşey olursa keşke o 4000 verseydim demekte var lastik çok önemli :)
ama mecbur birkaç ay daha bu lastiklere binmem gerekiyor :)
valla abi benide korkuttu ama hakkımızda hayırlısı ne diyelim :D
Bence hem doğru hem yanlış.
Katılmadığım nokta, "pazar farklılaştırma" amacıyla büyük markalar tarafından üretilen farklı marka lastiklerin de ana marka ile "aynı" olarak kabul edilmesi. Bu noktada "fazla para vermek birşey sunmuyor" kısmı bence yanlış mesela bu anlamda.
Örneğin Skoda ve Seat kesinlikle bir VW ile aynı değil. Görünmeyen yerlerde nerelerden çalıp çırpıyorlar. Octavia'nın eskisinden daha kötü yalıtımı vardı mesela yeni kasada. Çok şikayet gelince makyajlı kasada artırdılar mesela.
Pirelli'nin CEAT'ı var mesela, biliyorsundur, Pirelli ile aynı olmasını bekleyemeyiz. Kaldı ki P7 ve Pzero bile aynı ebatta çok farklı davranan lastikler.
Çok büyük bi genelleme olmuş bu sanki, lastikte markalar modellerine göre bile değişirken, Tigar-Kormoran'ı veya bi CEAT vs'yi aracıma takmam şahsen. Bunların yerine Petlas alır geçerim mesela.
Benim ağırlıklı olarak söylemek istediğim şey Michelin markası ile alakalıydı. Gereksiz pahalılıkta bir lastik bana göre. Aynı lastik continental'de 100-125 lira daha hesaplı olarak bulunuyor. Michelin'e göre hiçbir olumsuz durumu yok.
Söylediklerinize katılıyorum, ancak petlas lastik aracınızın altına takarken bir kez daha düşünün derim. Sonuçta araçta kendi canınızı taşıyorsunuz :)
kesinlikle pahalı olan premium markalarda biraz farklılık oluyor. Pirelli P7 mesela kullandım *** gibi ama p7 cinturato övüle övüle bitirilemiyor. Premium alacağım diye düşündüğüm vakitte de herşeye zam kol gibi girince f/p yüksek olan modellere geçtim ve Falken ile şu an 2500km'den fazla yol yaptım memnunum conti alsaydım bu kadar memnun olurmuydum onu da bilmiyorum ama fırsatım olursa premium marka da deneyeceğim.
Şirket araçlarında conti filan var ama kendi aracım gibi dinamikleri olmadığı için kendi aracım gibi tepkisini ölçemiyorum tabi (Lancer vs. Egea)
günlük kullanım araç için (dacia-sandero) hangi lastiği önerirsiniz? 285/65/15
yukcell88
27-06-2019, 14:35
N'fera Su-1 kullanıyorum. 225/45R17.
Ben çok beğendiğimi söyleyebilirim. Lastikten kaynaklı bir ses, bir kayma/kompa yaşamadım daha. Araç üzerinde daha önce 2013 imali Lassa vardı, onunla hiç kıyaslamıyorum bile. Daha önceki aracımda olan Nokian zLine ile kıyasladığımda onun kadar sessiz olduğunu söyleyebilirim. Onun kadar yumuşak değil, çabuk eriyeceğini düşünmüyorum. Benim aldığım versiyon ses seviyesi 67 DB idi. Çok üst seviye lastik almayacaksanız n'fera su-1 ideal...
*Yaklaşık 8 bin km'dir lastikleri kullanıyorum bu arada.
*Aklıma geldikçe ekliyorum ama aquaplanting de çok başarılı... Suyun direkt içine dalıyor. Tabana erişiyor daha doğrusu.
valla nexen arkadaşta vardı lastik yanağı çapı boyunca yarıldı. garantiye sokmadılar kullanıcı hatası dediler. lastik inik de kullanılmadı.
ben eski serilerinden birini kullanmıştım 2009'da iyiydi. (n3000 diye aklımda)
Kormoran aldım son seti şaşırtıcı derece iyi çıktılar
Kormoran aldım son seti şaşırtıcı derece iyi çıktılar
215\45\17 lastik bakıyorum bende lastikcim tavsiye etti banada güzel lastik diye. Sanırım Michelin'in yan ürünü.
215\45\17 lastik bakıyorum bende lastikcim tavsiye etti banada güzel lastik diye. Sanırım Michelin'in yan ürünü.
205/45/17 aldim bende iyi tutuyor yeni diyemidir michelin yan ürünü diyemidir bilemedim
285 Tl'den 2019 üretim 195/50 R15 Kumho Ecsta HS51 aldım bugün.
Her yeni lastik gibi yumuşak, sessiz ve iyi hissettiriyor. Deneyimleyip göreceğiz.
285 Tl'den 2009 üretim 195/50 R15 Kumho Ecsta HS51 aldım bugün.
Her yeni lastik gibi yumuşak, sessiz ve iyi hissettiriyor. Deneyimleyip göreceğiz.
Ben de Mini JCW'de bi tık serti olan PS71 kullanıyorum 1 senedir, fiyat performans olarak 10 numara.
By_Carizma
27-06-2019, 21:31
yaklaşık 2 aydır kullanıyorum aşırı derecede sessiz lastik ve konforlu ( hankook ventus s1 evo2 kullanıyordum öncesinde ) yağmurda yol tutuşu çok çok iyi zaten en çok güvendikleri konulardan bir tanesi bu. başkada aklıma birşey gelmiyor sizin soracağınız varsa memnuniyet ile cevaplarım :)
TOYO kullandım beklentimin bayaa üzerinde.(Kışlık dahil).. Tavsiye ederim hocam...
yaklaşık 2 aydır kullanıyorum aşırı derecede sessiz lastik ve konforlu ( hankook ventus s1 evo2 kullanıyordum öncesinde ) yağmurda yol tutuşu çok çok iyi zaten en çok güvendikleri konulardan bir tanesi bu. başkada aklıma birşey gelmiyor sizin soracağınız varsa memnuniyet ile cevaplarım :)
Öncelikle teşekkür ederim :)
Konfor nasıl peki? 40 yanak biliyorum 50 60 gibi konfor olamaz ama diğer lastiğe göre mesela? Birde aracınız nedir :)
By_Carizma
27-06-2019, 22:23
Öncelikle teşekkür ederim :)
Konfor nasıl peki? 40 yanak biliyorum 50 60 gibi konfor olamaz ama diğer lastiğe göre mesela? Birde aracınız nedir :)
aracım skoda octavia bende 45 yanak kullanıyorum, konfor olarak parasını kesinlikle hakediyor :)
Ben de Mini JCW'de bi tık serti olan PS71 kullanıyorum 1 senedir, fiyat performans olarak 10 numara.
Arkadaşım da senin lastikten kullanıyor. Aşırı memnun kendisi de
Michelin PS4 ile sonunda bi PZero yaptı :) Pzero zarıl zarıl ve sert gerçi.
Yağmurda çoğu Michelin modeli cortlardı eskiden. 2007'de aldığım 207nin üzerinde Energy'ler gelince üzülmüştüm, sonra baktım ki yağmurda çatır çatır tutuyor, aa ne güzel demiştim.
Primacy'den uzak durun yalnız. Lastik hala kötü hala kötü. Babam yeni serisini aldı yine beni dinlemeyip... "Mercedes'e Michelin" gibi malca bi 30 senelik Türk tüketici hurafesine kapılmış gidiyor. Daha önce eski arabasına da almıştı, kuru asfaltta bile berbattı, hadi belki bu yeni seridir şudur budur dedim. Yine berbat. Seni dinleseydim diyor. Eh dedim bu kaçıncı :D
ben 2senedir jinyu kullanıyorum hem güzel hemde en bulunmaz ebat bu markada var
misal 185*45*15 benim corsa için ilaç :D
aracım skoda octavia bende 45 yanak kullanıyorum, konfor olarak parasını kesinlikle hakediyor :)
teşekkür ederim, kararlı gibiydim PS4' te şimdi sizin yorumlarınızdan sonra kesin kararım :)
teşekkür ederim, kararlı gibiydim PS4' te şimdi sizin yorumlarınızdan sonra kesin kararım :)
kesin kararlıysan bak burda güzel indirim var
Michelin Pilot Sport 4 Lastikleri (https://www.lastikcim.com.tr/otomobil/michelin/pilot-sport-4/)
kesin kararlıysan bak burda güzel indirim var
Michelin Pilot Sport 4 Lastikleri (https://www.lastikcim.com.tr/otomobil/michelin/pilot-sport-4/)
teşekkür ederim abi, önümüzdeki ay alıcam inşallah..
Bu ay sıkışığım :)
Bakım, sigorta ve kasko hepsi aynı ayın içinde oldu .(
By_Carizma
28-06-2019, 10:53
Hala da kafanızda soru işareti varsa İstanbul'da iseniz müsait bir zamanda çay ısmarlayabilirim :)
Hala da kafanızda soru işareti varsa İstanbul'da iseniz müsait bir zamanda çay ısmarlayabilirim :)
Çok teşekkür ederim, olur tabi ki müsait zamanda pm atacağım :)
CloudGrey
28-06-2019, 12:47
bende şuan Michelin Primacy 3 205/55R16 91V lastik kullanıyorum.
fakat sanıyorum artık miladı dolduruyor 2015de takılmış km olarakta 25bin km'de
çok kararsızım ;
Michelin Primacy 4 205/55R16 91V alayım yoksa
Goodyear Efficientgrip Performance 205/55R16 91V ?
başka marka düşünmüyorum.
kullanıp fikri olan varmıdır ?
çok kararsızım ;
2 arkadaşım var kullanan Goodyear Efficientgrip.
1 Honda civic - 2015 model kasa
1 Megane 3
ikisi de aşırı memnun yani ses ve yumuşaklık olarak. bende iki aracı da kullandım benim 40 yanaktan sonra özellikle çok çok konforlu lastik :)
yağmurda da memnunlardı açıkçası.
çok kararsızım ;
Goodyear efficentgrip performance serisini dediğin ölçülerde 3 yıl kullandım. 1 yıl dolmadan lastiğin karakteri değişti. Çok kolay patinaja düşüyor, kuru zeminde yol tutuş zayıf ve abs sürekli devreye giriyor fren mesafem çok uzamıştı. 30 bin km kullanımdan sonra lastikte kopmalar ve yanakta çatlamalar olmuştu. İşin özü asla tavsiye etmeyeceğim bir lastik. Ondan sonra Falken ziex914 aldım rahatlıkla söyleyebilirim ki goodyear dan çok daha güzel bir lastik bende şaşırdım açıkçası. Michelin primacy 4 benim de denemek istediğim bir lastik hiç kullanmadım merak ediyorum.
CloudGrey
28-06-2019, 14:30
2 arkadaşım var kullanan Goodyear Efficientgrip.
1 Honda civic - 2015 model kasa
1 Megane 3
ikisi de aşırı memnun yani ses ve yumuşaklık olarak. bende iki aracı da kullandım benim 40 yanaktan sonra özellikle çok çok konforlu lastik :)
yağmurda da memnunlardı açıkçası.
yumuşaklığını insanlar beğeniyor evet ama biraz narinmiş yanakları..
öyle haldur huldur kullanımda zarar görebiliyormuş , bende biraz öyle kullanırım, pek dikkat edemem öyle çukur kaldırım vs...
Goodyear efficentgrip performance serisini dediğin ölçülerde 3 yıl kullandım. 1 yıl dolmadan lastiğin karakteri değişti. Çok kolay patinaja düşüyor, kuru zeminde yol tutuş zayıf ve abs sürekli devreye giriyor fren mesafem çok uzamıştı. 30 bin km kullanımdan sonra lastikte kopmalar ve yanakta çatlamalar olmuştu. İşin özü asla tavsiye etmeyeceğim bir lastik. Ondan sonra Falken ziex914 aldım rahatlıkla söyleyebilirim ki goodyear dan çok daha güzel bir lastik bende şaşırdım açıkçası. Michelin primacy 4 benim de denemek istediğim bir lastik hiç kullanmadım merak ediyorum.
3ten pek bir farkı olduğunu sanmıyorum.
3 ten memnunum , sanıyorum maceraya gerek yok direk 4ten devam edeceğim.
yumuşaklığını insanlar beğeniyor evet ama biraz narinmiş yanakları..
öyle haldur huldur kullanımda zarar görebiliyormuş , bende biraz öyle kullanırım, pek dikkat edemem öyle çukur kaldırım vs...
3ten pek bir farkı olduğunu sanmıyorum.
3 ten memnunum , sanıyorum maceraya gerek yok direk 4ten devam edeceğim.
Okuduğum yorumlarda primacy 4 için 3 ten çok daha üstün özellikleri var diyorlardı kullananlar gayet memnunmuş. Dediğim gibi goodyear ı baştan eleyebilirsiniz.
ardicli2000
28-06-2019, 15:32
Petlas cidden çok kötü yaaa. Arabadan anlamayan annem Petlası takınca "oğlum bu lastikler çok kötü" demeye başladı. O kadar hissettiriyor. Taktıjtan 6 ay sonra iptal :D
Şu an aracımda Kumho var bayadır yumuşaklığını koruyor. Fren cidden iyi. Ses iyi. Yol tutuş vasat ve üstü civarlarda. Performans lastiği değil sonuçta.
Egea aldık üzerinden Nexen le geldi. Yeni diye mi bilmiyorum baya hoşuma gitti.
Petlas cidden çok kötü yaaa. Arabadan anlamayan annem Petlası takınca "oğlum bu lastikler çok kötü" demeye başladı. O kadar hissettiriyor. Taktıjtan 6 ay sonra iptal :D
Şu an aracımda Kumho var bayadır yumuşaklığını koruyor. Fren cidden iyi. Ses iyi. Yol tutuş vasat ve üstü civarlarda. Performans lastiği değil sonuçta.
Egea aldık üzerinden Nexen le geldi. Yeni diye mi bilmiyorum baya hoşuma gitti.
Petlas bir yaz gorsun yanaklardan catlamaya basliyor evlerden ırak
overblack
28-06-2019, 16:52
ekonomik sebeblerden mi nedir memlekette 1-2 model dışında adam gibi lastik yok. alayı çöp.zaten dunlop,falken burda üretim yapmaya başlamış. 3. sınıf kalite ile.
ekonomik sebeblerden mi nedir memlekette 1-2 model dışında adam gibi lastik yok. alayı çöp.zaten dunlop,falken burda üretim yapmaya başlamış. 3. sınıf kalite ile.
3. sınıf böyle ise 1. sınıf nasıl acaba :beuj:
ÜSTÜNERC
28-06-2019, 22:03
Ben 2 aracımada starmaxx naturen st562 modelli bir lastik taktım.Fiyat performans ürünü gerçekten.En güzel yanıda yumuşak bir lastik ve yağmur performansı olarak başarılı buldum.Eski lastiklerim goodyear eagle sport idi,gerçekten böyle leş bir lastik daha önce kullanmadım.Yağmurda ıslak zeminde aracın kafası arkası her yeri saçma sapan şekilde kayıyordu.Starmaxx'ın naturen st562 modelini önerebilirim.Tanesini 200 tl ye almıştım.Yaklaşık 1 bucuk senedirde kullanmaktayım,herhangi bir çatlama ve anormallik görünmemektedir.
Petlas bir yaz gorsun yanaklardan catlamaya basliyor evlerden ırak
Aynen abi katılıyorum. Arkadaşımda var çatlamadan öte bildiğin parçalar koptu lastikten
300-500TL fazla verin adam gibi 3-4 sene kullanacağınız lastik alın yağmurdan kaçarken doluya tutunmayın.