Orijinalini görmek için tıklayınız : Hizlial.com İflas eşiğinde sakın alışveriş yapmayın.
Skyhawk34
02-02-2017, 06:07
Yaklaşık 1 ay önce hizlial.comdan bi alışveriş yaptım. Ürünün ellerinde olmadığını ve para iadesi yapacakları konusunda anlaştık. 1 hafta içerisinde karta yatması gereken para yatmayınca kıllandım müşteri hizmetlerine yazı yazdım. Kullandığım bankayla anlaşmalarının olmadığını 1 ay içerisinde paranın yatacağını söylediler. Ben de sikayetvar.com dan firmaya bi bakayım dedim. Bakmaz olaydım, yüzlerce aynı şikayet. Herkese aynı cümleler: " bankanızla anlaşmamız yok - 1 hafta sonra - 1 ay sonra - 2ay sonra" diye diye insanları oyalıyorlar.
Mağdur sayısı bayağı fazla ve mağdurların içinde laptop telefon çamaşır makinesi vs. Gibi pahalı eşyalar alan bir çok insan var.
Hiç biri ödemesini geri alamıyor.
Anladığım kadarıyla adamların elinde stok yok herkese elimizde yok paranızı iade edelim diyip diyip duruyorlar.
Sizlere diyeceğim sakın ama sakın hizlial.com ve gold bilgisayar dan alışveriş yapmayın.
phoenixs
02-02-2017, 06:26
Aynı sıkıntıyı ben aylar önce sanalpazar sitesi için yaşamıştım biz 4 ay sonunda alabilmiştik
Gold'un yan kuruluşu hızlıal..
Gold batmış iken yan kuruluşundan da uzak durmak lazım haliyle
Birkan61
02-02-2017, 08:31
bizim bahçelievler gold mağazası pert olalı epey oluyor :D
hepsiburada iyidir
semsialtunbas
02-02-2017, 08:46
ben de 4 ayda alabildim sanalpazardan paramı, uzak durmak lazım
Piyasa da firma kalmadı arkadaş ya. Bugün dikkatimi çekti Bursa Özlüce bulvarında bir sürü yer kapanmış dükkanlar boş,avmlerin içinde bizim iş yerimiz dahil bir dünya dükkan kapandı.
Piyasa da firma kalmadı arkadaş ya. Bugün dikkatimi çekti Bursa Özlüce bulvarında bir sürü yer kapanmış dükkanlar boş,avmlerin içinde bizim iş yerimiz dahil bir dünya dükkan kapandı.
Kıyamet günü yaklaşıyor türkiye için :).
ehonomi çoh eyi... adamlar 20.000km duple yol yaptı, küprü yaptı..
ghibli06
02-02-2017, 09:22
be son 2 senedir batışın hızlandığını söylüyordum, kimse inanmıyordu, çünkü kimse ekonomik veri okumuyor, bilmiyor, anlamıyor ya da anlamak istemiyor... senin cebinde 10 lira var ama sen kredi kartı, kredi, eş dost borç vs ile 100 liralık hayat yaşıyorsun ve de '100 liralık hayat iyidir daha ne olacak?' diyorsun... kimse kendi pozisyonunun farkında değil maalesef... bu ekonomik durumda 10 liranı 100 lira yapamazsın artık, aradaki 90 lirayı nasıl bulurum onu düşünmek gerekiyor...
Bimeks de aynı yolda gidiyor. Konusu açılmıştı galiba. Dikkat etmek lazım valla artık. Batan batana.
onursumer
02-02-2017, 09:28
gold a kayyum atanali yil oluyor, tum yan kuruluslarindan uzak durun , alacaginiz kalmaz bisekilde alirsiniz ama kimbilir nezaman
ghibli06
02-02-2017, 09:31
burda isim yazmak olmaz durumları netleşmeden ama çok firma var iflas edecek, şu anda vakit kazanıp içlerini başka firmalara boşaltıyorlar, yani GOLD olmaz yarın SILVER diye bir firma çıkar aynen devam eder...
mikelazi
02-02-2017, 09:42
kadıköyde esnafım.piyasa zaten kötüydü,dahada kötüye gidiyor.
sonumuz hayır olsun inş.
ben hep n11 i kullanırım.onda bir sıkıntı yok dimi beyler
Skyhawk34
02-02-2017, 09:47
N11 ve GittiGidiyor gibi siteler
Hepsiburada hizlial vs gibi sitelerden farklı
Biri firma deposu
Diğeri bir sürü şahıs bir sürü mağazadan oluşuyor.
Gunes G.
02-02-2017, 09:52
be son 2 senedir batışın hızlandığını söylüyordum, kimse inanmıyordu, çünkü kimse ekonomik veri okumuyor, bilmiyor, anlamıyor ya da anlamak istemiyor... senin cebinde 10 lira var ama sen kredi kartı, kredi, eş dost borç vs ile 100 liralık hayat yaşıyorsun ve de '100 liralık hayat iyidir daha ne olacak?' diyorsun... kimse kendi pozisyonunun farkında değil maalesef... bu ekonomik durumda 10 liranı 100 lira yapamazsın artık, aradaki 90 lirayı nasıl bulurum onu düşünmek gerekiyor...
Cevap basit, bulamaz.
Kacinilmaz sona dogru emin adimlarla ilerliyoruz, allah sonumuzu hayir etsin filan demeyecegim en ufak bir hayir olmayacak bunun sonunda. Sirf ser.
Yillarca soyledik bakin bu sekilde ulke yonetilmez diye, dinlemediler gidip gidip verdiler oylari. Eh aga verin madem devam edin, benim gelirim 10'da bire inse ben gene yasarim da kaciniz ac karninizi doyurabileceksiniz geliriniz 10'da bire inince onu hep beraber gorecegiz iste...
Ekonominin bu hale gelmesinin iki sebebi var.
Lozan ve Serv.
Hadi eyv.
Edit geri gelsin adını bile yazamıyoruz sevr olacaktı sevr
Ekonominin bu hale gelmesinin iki sebebi var.
Lozan ve Serv.
Hadi eyv.
lozan antlaşması bitsin bak o zaman nasıl rank atlıyoruz :D
kelalper
02-02-2017, 10:34
bu tip firmaların çoğu balon firmalar. Sizden parayı kesiyorlar 3 ay 4 ay faizini kullanıp aynen geri ödüyorlar. Bunu yapanlarda hacı hoca takımı ama baktığın zaman faiz haram.
Kötü gidişatın meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık.Özel sektör zaten açık vere vere giderken şimdi bayrağı çekmiş durumda.Bu yüzden biraz olsun piyasaya canlılık gelsin diye,düşük faizli ve uzun vadeli kredi,kamu borcu erteleme,sicil affı gibi yöntemlerle para pompalamaya başlıyacak hükümet,sallananlar da bayrağı çekmesin diye.Ama yine yanlış yapıyor bana göre piyasayı daha da borçlandırarak.
ghibli06
02-02-2017, 12:51
yemek biletleri patlamak üzere, lokantaların derdi bu paraları hiç alamama ihtimali o nedenle daha yeni yeni düzene isyan etmeye başladılar...
ghibli06
02-02-2017, 13:06
Kötü gidişatın meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık.Özel sektör zaten açık vere vere giderken şimdi bayrağı çekmiş durumda.Bu yüzden biraz olsun piyasaya canlılık gelsin diye,düşük faizli ve uzun vadeli kredi,kamu borcu erteleme,sicil affı gibi yöntemlerle para pompalamaya başlıyacak hükümet,sallananlar da bayrağı çekmesin diye.Ama yine yanlış yapıyor bana göre piyasayı daha da borçlandırarak.
yahu bu kadar gerizekalılık olmaz! adam kara listede ve banka kredi vermiyor, bankaya diyorsun ki 'sil databese i, adam aklansın böylece sen de gönül rahatlığyla kredi ver, adam seni bir kez daha daha dolandırsın ama en azından piyasa 1-2 sene para görsün!'...
yahu bu kadar gerizekalılık olmaz! adam kara listede ve banka kredi vermiyor, bankaya diyorsun ki 'sil databese i, adam aklansın böylece sen de gönül rahatlığyla kredi ver, adam seni bir kez daha daha dolandırsın ama en azından piyasa 1-2 sene para görsün!'...
Bunun amacıda piyasa da suni bir iyilişme yaratarak tribünlere sevimli gözükmek.Ahali vaziyeti şu referandum geçene kadar farketmesin,hissetmesin de sonrasına bakarız mantığı.Bilinir ki alt ve orta sınıf ekonomik kriz duysun,görsün hemen başka alternatif parti aramaya başlar.
Bunlar batalı hani oluyor yau, hiç denk gelmediniz mi internette dolaşırken. Gold-sanalpazar-hızlıal hepsi aynı firma zaten.
Yalnız haklarını yemeyelim. Vakti zamanında türlü kart bonuslarını (world, çip para, bonus) buradan altın almak suretiyle paraya çevirebiliyordunuz. Hatta hepsini bi araya getirip kullanma özelliği falan vardı. donanımhaberciler sağlam para kaldırdı hızlıal'dan.
yemek biletleri patlamak üzere, lokantaların derdi bu paraları hiç alamama ihtimali o nedenle daha yeni yeni düzene isyan etmeye başladılar...
Kesinti miktarını %10'a çıkarmışlar. Tüm restoranlar isyanlarda.
Kesinti miktarını %10'a çıkarmışlar. Tüm restoranlar isyanlarda.
ödeme süreleri de 60 gün o da alabilirsen. Binbir türlü bahane ile onu öteliyorlarmış.
ödeme süreleri de 60 gün o da alabilirsen. Binbir türlü bahane ile onu öteliyorlarmış.
hangi firmalar ticket sodexo multinet mi?
mikelazi
02-02-2017, 15:31
eveti bir alsın siz o zaman görürsünüz piyasayı.uçucaz uçucazzz
gürbetçilere bile dügünlerinizi gelim burda yapın diyor.truzim bitmişti,iyice suyu çıktı
imprezaWRC
02-02-2017, 15:38
Ülkenin genel olarak halini özetlemek gerekirse;
Riviera kıyısında küçük bir kasaba. Yaz sezonu, ancak yağmur yağıyor ve kasaba bomboş. Herkesin birbirine borcu var ve kredi ile yaşıyorlar. Şans eseri otele zengin bir Rus geliyor ve resepsiyona 100 dolar bırakıyor. Ancak odayı beğenmezse parasını alıp gideceğini söylüyor ve yukarı çıkıyor. Otel sahibi parayı alır almaz kasaba olan borcunu ödüyor. Kasap, 100 doları hemen alarak toptancıya olan borcunu vermeye gidiyor. Toptancı büyük bir sevinçle parayı alıp, kriz nedeniyle kredili hizmet veren hayat kadınına götürüyor. Kadın parayı alıp aynı otele giderek oraya olan borcunu kapatıyor. Ve o anda Rus müşteri odadan geri dönüyor, odayı beğenmediğini söyleyip 100 dolarını geri istiyor. Parasını geri alan Rus müşteri, kasabayı terk ediyor. Rus müşterinin bu ziyaretinden somut olarak hiç para kazanan olmuyor. Ancak tüm kasaba borçlarından kurtuluyor.
Riviera kıyısında küçük bir kasaba. Yaz sezonu, ancak yağmur yağıyor ve kasaba bomboş. Herkesin birbirine borcu var ve kredi ile yaşıyorlar. Şans eseri otele zengin bir Rus geliyor ve resepsiyona 100 dolar bırakıyor. Ancak odayı beğenmezse parasını alıp gideceğini söylüyor ve yukarı çıkıyor. Otel sahibi parayı alır almaz kasaba olan borcunu ödüyor. Kasap, 100 doları hemen alarak toptancıya olan borcunu vermeye gidiyor. Toptancı büyük bir sevinçle parayı alıp, kriz nedeniyle kredili hizmet veren hayat kadınına götürüyor. Kadın parayı alıp aynı otele giderek oraya olan borcunu kapatıyor. Ve o anda Rus müşteri odadan geri dönüyor, odayı beğenmediğini söyleyip 100 dolarını geri istiyor. Parasını geri alan Rus müşteri, kasabayı terk ediyor. Rus müşterinin bu ziyaretinden somut olarak hiç para kazanan olmuyor. Ancak tüm kasaba borçlarından kurtuluyor.
Eğer herkesin birbirine borcu 100 dolarsa bu fıkra çalışır :). Değilse gümler bizde olduğu gibi.......
eyyyy avrupa ekonomimizi kıskanma :hahaha:
En büyük aktörler onlar gibi duruyor.
3.5 milyon kişinin oğle yemeği tehlikede - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/3-5-milyon-kisinin-ogle-yemegi-tehlikede-40345498)
darkmoon
02-02-2017, 16:17
çıkın arabanızla beşiktaş fulya ordan etiler levente doğru bir gidin yol üstündeki avm lere uğrayın içini gezin..
Bu gezinizde yüzlerce camında kiralık yazısı olan yada içi boş dükkanlar görüceksiniz ..
bazı avm lerde boş gözükmesin diye boş dükkanların önüne avm kendi reklamını koymuş paneller şeklinde yani dükkan gözükmüyor orda duvar gibi reklam panel var..
iş yapmayan herkese göre herşey yolunda ve gün geçdikçe çevremde gözlemlediğim insanlar iş yapmayı bırakıyor.. daha bugün öğrendim çok üzüldüm çok sevdiğim bir arkadaşımın kıyafet ayyakkabı üstüne dükkanı vardı kapatıyormuş.. özellikle parayı zulalamış bir birikimi olan iş adamları esnaflar falan filan susmuşlar ses etmiyorlar etliye sütlüye karışmıyorlar..
phoenixs
02-02-2017, 16:54
Beyler bana bugün mesaj göndermiş hızlıal
http://i.hizliresim.com/yNgNqn.png (http://hizliresim.com/yNgNqn)
http://i.hizliresim.com/6rdrNl.png (http://hizliresim.com/6rdrNl)
Thracian
02-02-2017, 17:02
Aynı hikayeyi üni de anlatmıştı hoca. Bu ülkeye özgü olan kısmı ise Kasap Aldığı 100 dolarla başka kasabadaki hayat kadına gittiği için rus un parasını geri veremediğinin versiyonunu yaşıyoruz.
Bizim milletimizde parası olan borcunu ödemeyi değil. Arabayı değiştirmeyi, mıbilyayı değiştirmeyi, fb a kahvaltıdayız fotosu atmaya çalışıyor.
Haa birde normal ekonomi dışı giderlerimiz var 1 millet vekiline 2.000.000 lik mektup faturası geliyor. Diğer parti yandaşına 400.000.000 vergi indirimi yapar.
SULTANOGLU
02-02-2017, 17:08
Gecen gun sans eseriogrendim burger king mesela sodexo ve ticket ile calismayi sonlandirmis. 01.01.2017 itibariyla calistiklarimiz diyede tabela koymuslar
hddsheriff
02-02-2017, 17:49
gold krizden dolayı batmadı , parayı bulunca inşat işine girmeye kalkınca beceremeyip battılar neredeyse 2 senelik mevzu
Nightfish
02-02-2017, 17:54
Gecen gun sans eseriogrendim burger king mesela sodexo ve ticket ile calismayi sonlandirmis. 01.01.2017 itibariyla calistiklarimiz diyede tabela koymuslar
Keşke sadece Burger King olsa. Bir çok firma Sodexo ve Ticket ile çalışmayı durdurdu. Yemek yiyecek yer bulamadığımızdan alışverişte kullanıyoruz Sodexo'yu artık.
20 bin tane çok yüksek döviz borçlu firma varmış şuan piyasada çöp alırken bile 2 kere düşünmek gerek çok geçmiş olsun size
Bu sefer sadece küçüklerin başı yanmayacak demekki büyükler de bulacak belasını
Sanal alışveriş varken fiziki elektronik mağazaları giyim mağazaları marketler hepsi yavaş yavaş kapanacak
Elenen mağazalar olacaktır, lakin alışverişin tamamen sanala kayması hayalden öteye gitmez. En basitinden özel dikim bir elbiseyi internetten sipariş edin bakalım nasıl oluyor. Bunca teknolojik gelişmeye rağmen basılı yayınlar bitmedi, hazır giyim sektörü de bir şekilde devam edecektir.
Yine elektronik ürünlerde bir Vatan gerçeği var. Fiyatları ortalama üstünde, ama peynir ekmek gibi ürün satıyorlar. Çünkü ulaşılabilir durumdalar.
Gıdada acil olmayan ürünleri netten sipariş edebilirsiniz. Günlük ürünleri yine bakkaldan veya marketten almanız gerekecek.
Yani anlayacağınız; perakende sektörü belki değişir ama asla bitmez.
darkmoon
02-02-2017, 19:36
Sanal alışveriş varken fiziki elektronik mağazaları giyim mağazaları marketler hepsi yavaş yavaş kapanacak
giyimde öyle bir şey olmaz ben şahsen üstüme giymediğim bir şeyi asla almam bir pantalonda 32 beden olur üstüme bir başka pantalonda kalıbından ötürü 31 beden olur.. normalde üstüme medium giyerim ama kalıbı farklıdır o montun largeı olur üstüme.. kıyafet giyilmeden bence alınmaz.. riskli.. birde yakışıp yakışmaması da cabası ekranda görürsün canlı manlı afilli bir şey sipariş edersin eline gelir bambaşka bir ürün.. resimdeki ile alakası yoktur..
yada çok beğenirsin alırsın üstüne giyersin hiç yakıştıramassın beğenmessin..
rus gelip 100 dolar vermesede bi araya gelip borçlardan kurtulurlardı zaten..
çünkü herkes 100 dolar borçlu ve 100 dolar alacaklı
anlattığın hikayede kimse toplamda ekside yani borçlu değil.. dolayısıyla kimse yazıda bahsedildiği gibi var olmayan borcundan kurtulmadı.
anlattığın hikayede kimse toplamda ekside yani borçlu değil.. dolayısıyla kimse yazıda bahsedildiği gibi var olmayan borcundan kurtulmadı.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/223837-hizlial-com-flas-eiinde-sakn-alveri-yapmayn-2.html#post8278638
Keşke sadece Burger King olsa. Bir çok firma Sodexo ve Ticket ile çalışmayı durdurdu. Yemek yiyecek yer bulamadığımızdan alışverişte kullanıyoruz Sodexo'yu artık.
Firmalar neden sodexo veriyo anlamis degilim ver nakit para maasta gitsin. Bosuna araciya para kazandiriyosun
sonumuz hayır olsun inş.
n11 doğuş holding'in, eğer bilmiyorsanız :)
GokhanRS
02-02-2017, 20:47
Firmalar neden sodexo veriyo anlamis degilim ver nakit para maasta gitsin. Bosuna araciya para kazandiriyosun
Kredi kartıyla yükleyebiliyor, yeri geliyor çek çevirebiliyor. Büyük firmalar ayrıca personel ik satınalmaya hediyeler filan gidiyor. Birçok artısı oluyor. Ayrıca gider vergilendirmesiyle ilgili bir detay anlatmıitı muhasebecimiz ama hatırlayamadım şimdi
Kredi kartıyla yükleyebiliyor, yeri geliyor çek çevirebiliyor. Büyük firmalar ayrıca personel ik satınalmaya hediyeler filan gidiyor. Birçok artısı oluyor. Ayrıca gider vergilendirmesiyle ilgili bir detay anlatmıitı muhasebecimiz ama hatırlayamadım şimdi
Anlasildi var bi numara demekki:)
imprezaWRC
03-02-2017, 09:26
Kimsede para olmayınca bir araya gelip o borçları nasıl kapatacaklardı. Sorun zaten kimsede para olmaması ve herkesin borçlu olması. Biri gelip sıcak para getirdiğinde durum böyle oluyor.
imprezaWRC
03-02-2017, 09:27
İşveren için vergi avantajı var(mış).
geçmiş yıllarda işyeri sigortalarını yaptığımız dükkan sahiplerini arıyoruz yüzde 80'i kapatmış yada devretmiş yurtdışına gidenlerde var.
Size nakit olarak verse parayı muhasebeleştiremez. Muhasebeleşebilmesi için sana aylık 400 tl paramı verdi sen o 400 tl nin fişini getirmen lazım şirkete. Böyle adam direkt hizmet satın alıyor ve sana veriyor. Yani en baştan muhasebeleştirilebilen bir satın alma var işin içinde.
giyimde öyle bir şey olmaz ben şahsen üstüme giymediğim bir şeyi asla almam bir pantalonda 32 beden olur üstüme bir başka pantalonda kalıbından ötürü 31 beden olur.. normalde üstüme medium giyerim ama kalıbı farklıdır o montun largeı olur üstüme.. kıyafet giyilmeden bence alınmaz.. riskli.. birde yakışıp yakışmaması da cabası ekranda görürsün canlı manlı afilli bir şey sipariş edersin eline gelir bambaşka bir ürün.. resimdeki ile alakası yoktur..
yada çok beğenirsin alırsın üstüne giyersin hiç yakıştıramassın beğenmessin..
Ben genelde mağazada deneyip internetten indirimliyse o şekilde alıyorm :d
İşveren için vergi avantajı var(mış).
8% avantajı var. yemek için ödenen bedele fatura kesiliyor.
darkmoon
03-02-2017, 15:02
Ben genelde mağazada deneyip internetten indirimliyse o şekilde alıyorm :d
bende aynısını yapıyorum bazen ama neticede illa o mağazaya giriyoruz :)
mağaza işi nasıl son bulur hani artık teknoloji öyle bir gelişir bizim birebir en gücel son halimizi basit makinelerle görsel olarak ekrana scan yaparız kilomuza kadar ağırlığımıza kadar ayak numaramıza kadar ...
o model üstünde kıyafetleri giydirir izler bakar ona göre sipariş veririz işte o zaman dükkan mantığı biter kimse gitmez..
Kimsede para olmayınca bir araya gelip o borçları nasıl kapatacaklardı. Sorun zaten kimsede para olmaması ve herkesin borçlu olması. Biri gelip sıcak para getirdiğinde durum böyle oluyor.
illa yazdırıcan yani..
profesyonel sex işçisi, otelciye derki benim sana olan borcumu toptancı ödeyecek. (tabi otelci alternatif bir ödeme isterdi genelde :) ama bu hikayede mutlu son yok otelci için)
Toptancı bu durumda otelciye derki, "ee benim kasaptan alacağım var, bu borcu sana kasap ödesin."
kasapta "ey otelci, senin bana 100 borcun vardı zaten, bu durumda hesap kapandı, borç alacak kalmadı, ok mi pampa, öptüm kib bye, hade naş" der.
bitti gitti.
Bunun için rusa sıcak paraya gerek yok. Zaten rustan sıcak parada gelmez.
Bizim sorunumuz, alacağımız yokken borca girmek.
Sıcak para bu işe yarıyor işte. herkes borçla yaşıyor, ana para ödemiyor herkes faiz ödeyerek günü kurtarıyor..
sıcak para / sermaye akışı olmayınca, çarklar bir anda kilitleniyor.
kazanan kim para sahibi, kasa.. ne demişler kasa her zaman kazanır :)
sıcak para / sermaye akışı öcü değil.. yönetmesini bilirsen para da kazanırsın (mikro ölçekte), ekonomiyi de iyi kötü yürütürsün (makro ölçekte)
bu beğenmediğiniz sıcak paralar , yani esasen bize ait olmayan paralar sayesinde, birçok firma katma değer sağladı ihracat yaptı ve ülkeye sermaye kazandırdı.
Önemli olan sıcak para ile ne yapıldığı, sıcak para ile katma değer yaratıp, ihracat yaratıyorsan, sıkıntı yok artıdasın.
Ama yok sıcak para ile ben ayfon 7s+ slx alıcam dersen (ki malesef böyle oluyor çoğunlukla) geçmiş olsun patlamaya doğru gidiyoruz.
2 gündür sms atıyolar bana şöyle kampanya yaptık böyle kampanya yaptık diye
Size nakit olarak verse parayı muhasebeleştiremez. Muhasebeleşebilmesi için sana aylık 400 tl paramı verdi sen o 400 tl nin fişini getirmen lazım şirkete. Böyle adam direkt hizmet satın alıyor ve sana veriyor. Yani en baştan muhasebeleştirilebilen bir satın alma var işin içinde.
gene muhasebeleşir, orda ben şahıs murat olarak kdv ödüyorum ama hiç bir işe yaramıyor ya, şirket ona göz koyuyor işte.
Al sen şu kartı bunla öde diyor.
Sonra ödenen KDV yi, kendi ödeyeceğinden mahsup ediyor.
Ortada pasta var, sodexocular ile şirket muhasebeleri kapışıyor işte.
halbuki gözünü sevdiğimin devleti, bana da hayatımı idame ettirmek için zorunlu olan, ev kirasıi market, giyim alışverişi gibi şeyleri gider göstermeye izin verse, ozaman sorun fln kalmaz :)
lethaldoze
03-02-2017, 16:06
Banada hergün mesaj geliyor, kampanya fırsat vs diye, demek ki gemileri yakmışlar.
illa yazdırıcan yani..
profesyonel sex işçisi, otelciye derki benim sana olan borcumu toptancı ödeyecek. (tabi otelci alternatif bir ödeme isterdi genelde :) ama bu hikayede mutlu son yok otelci için)
Toptancı bu durumda otelciye derki, "ee benim kasaptan alacağım var, bu borcu sana kasap ödesin."
kasapta "ey otelci, senin bana 100 borcun vardı zaten, bu durumda hesap kapandı, borç alacak kalmadı, ok mi pampa, öptüm kib bye, hade naş" der.
bitti gitti.
Bunun için rusa sıcak paraya gerek yok. Zaten rustan sıcak parada gelmez.
Bizim sorunumuz, alacağımız yokken borca girmek.
Sıcak para bu işe yarıyor işte. herkes borçla yaşıyor, ana para ödemiyor herkes faiz ödeyerek günü kurtarıyor..
sıcak para / sermaye akışı olmayınca, çarklar bir anda kilitleniyor.
kazanan kim para sahibi, kasa.. ne demişler kasa her zaman kazanır :)
sıcak para / sermaye akışı öcü değil.. yönetmesini bilirsen para da kazanırsın (mikro ölçekte), ekonomiyi de iyi kötü yürütürsün (makro ölçekte)
bu beğenmediğiniz sıcak paralar , yani esasen bize ait olmayan paralar sayesinde, birçok firma katma değer sağladı ihracat yaptı ve ülkeye sermaye kazandırdı.
Önemli olan sıcak para ile ne yapıldığı, sıcak para ile katma değer yaratıp, ihracat yaratıyorsan, sıkıntı yok artıdasın.
Ama yok sıcak para ile ben ayfon 7s+ slx alıcam dersen (ki malesef böyle oluyor çoğunlukla) geçmiş olsun patlamaya doğru gidiyoruz.
Bunlara ilave olarak cebinde 60 bin lirası olan, gidip 60 binlik araç almak yerine bir o kadar daha kredi çekip 120 binlik araç alıyor. Yurtdışında ceo işine bisiklet ile gelip giderken bizde asgari ücret çalışan son çıkan iphone kullanıp eski bmw-mercedes alma peşinde koşuyor. Bilinç ve egolarımız muhteşem iş çıkarıyor.
darkmoon
03-02-2017, 18:36
Bunlara ilave olarak cebinde 60 bin lirası olan, gidip 60 binlik araç almak yerine bir o kadar daha kredi çekip 120 binlik araç alıyor. Yurtdışında ceo işine bisiklet ile gelip giderken bizde asgari ücret çalışan son çıkan iphone kullanıp eski bmw-mercedes alma peşinde koşuyor. Bilinç ve egolarımız muhteşem iş çıkarıyor.
dünyanın hiç bir yerinde capital finansın olduğu ülkelerde cebinde 60 bin lira ile gidip 60 bin liralık araba almassın aldırmazlar adama.. cebinde 60 bin liran varsa 6 bin liralık araba aldırırlar.. geriye kalan senin güvencen ve kötügün parandır.. dara düşdünmü ordan yersin oda bankadaki parana dokunmadan bu senin sıcak parandır.. yani sigortanın önündeki ek sigorta..
bizde böyle bir şey yok çünkü biz kendimide katıyorum ne kadar frenlesemde böyle yetişmedik.. varsa yeriz sonuna kadar sömürürüz hemde borca harca girerek yoksada elimizdeki her şeyi kaybeder küçülmenin dibine vururuz..
sonumuz hayır olsun inş.
Abi ben bu semt kadar garip bir semt görmedim. Cafe ve barlara dikkat ediyorum neresi leş ve kalitesiz millet oraya akın ediyor. Kaldırımda tahta iskemlede oturmaya bayılan insan semti olmuş resmen. Lüks bi mekan açılsa eminim kimse gitmez o derece :D
gene muhasebeleşir, orda ben şahıs murat olarak kdv ödüyorum ama hiç bir işe yaramıyor ya, şirket ona göz koyuyor işte.
Al sen şu kartı bunla öde diyor.
Sonra ödenen KDV yi, kendi ödeyeceğinden mahsup ediyor.
Ortada pasta var, sodexocular ile şirket muhasebeleri kapışıyor işte.
halbuki gözünü sevdiğimin devleti, bana da hayatımı idame ettirmek için zorunlu olan, ev kirasıi market, giyim alışverişi gibi şeyleri gider göstermeye izin verse, ozaman sorun fln kalmaz :)
Şirket muhasebesi neyin pastasını paylaşacak ki. Bir işveren, aynı fiyata kdv dahil hizmet almak varken neden mal gibi kdv'siz hizmeti tercih etsin, devletten zengin mi işverenler.
Devlet masraf göstermekten çok daha fazlasını sunsun; herkes kendi vergi ve sigorta primini ödesin mesela. İşte o zaman hakkaniyetli olur.
dünyanın hiç bir yerinde capital finansın olduğu ülkelerde cebinde 60 bin lira ile gidip 60 bin liralık araba almassın aldırmazlar adama.. cebinde 60 bin liran varsa 6 bin liralık araba aldırırlar.. geriye kalan senin güvencen ve kötügün parandır.. dara düşdünmü ordan yersin oda bankadaki parana dokunmadan bu senin sıcak parandır.. yani sigortanın önündeki ek sigorta..
bizde böyle bir şey yok çünkü biz kendimide katıyorum ne kadar frenlesemde böyle yetişmedik.. varsa yeriz sonuna kadar sömürürüz hemde borca harca girerek yoksada elimizdeki her şeyi kaybeder küçülmenin dibine vururuz..
Ek olarak eklemek istiyorum abi.
Dünyanın hiçbiryerinde şirketiniz yoksa vs. kazanılmamış parayla hiçbirşey alamazsınız, aldırmazlar.
Hesabınıza giren-çıkan para her zaman devlet kontrolündedir, ki almaya çalışırsanızda elinizdeki hesabın girdi ve çıktıları kontrol edilir.
Öyle enişteden 30 BİN TL borç alayım istediğimi alırım durumu yok bizden başka hiçbir yerde, çalışmıyorsan devlet birşey almanı engeller.
Ama bizde 100 BİN TL"si olan 10 yıl geri ödemeli 100 BİN TL daha kredi alıp 200 BİN TL"lik herhangi birşey alıyor. :D