PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Belediyeden Koyulan Haciz Hakkında..

jeffy
28-01-2017, 22:54
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar;

Bugün girdiğim rutin bir trafik kontrolünde aracıma işyerimin bulunduğu yerel Belediye tarafından yakalama kararı çıkarıldığını öğrendim ve aracı kapattılar.. Belediyede çalışan yakın bir arkadaşıma ulaştım önce öyle bir uygulama olmadığını söyledi ama tabi nafile aracı çektiler.. O arada belediyenin sitesinden kontrol ettiğimde 147.25 tl tutarında bir çöp vergisi tutarı ve Bana daha önce ibraz edilen ancak apartmanın alanını kullandığım için itiraz ettiğim ve itirazın sonucu henüz elime ulaşmayan bir işgaliye borcu gözüküyor. E-Devletten kontrol ettim en son bu borç için Haciz kararı çıkartmışlar hakikatten :)

Kısaca Çöp Vergisi ve İşgaliye den araç kapattıran sanırım nadir insanlardan biri oldum.. Bu arada Belediyede çalışan arkadaş sağolsun birkaç müdürünü aramış sormuş uygulamanın yeni başladığını ve yılbaşından itibaren tebliğsiz şekilde birçok araca haciz kararı çıkardıklarını söylemiş..

Aramızda Esnaf olan birçok arkadaş var kontrol edin Yerel belediyenin sitelerini benim canım bu küçük meblağ için haftasonu haftasonu sıkıldı sizin sıkılmasın...

300E
28-01-2017, 23:05
Çöp vergisi ile araç bağlamanın bir alakasını kuramadım, bu ne mantıksızlıktır anlamıyorum. Belediye için söylüyorum yanlış anlaşılmasın.

jeffy
28-01-2017, 23:11
Çöp vergisi ile araç bağlamanın bir alakasını kuramadım, bu ne mantıksızlıktır anlamıyorum. Belediye için söylüyorum yanlış anlaşılmasın.

Ben ilk başta belediyeyle bi alaka kuramadım dosya numarası elimizde var pazartesi bakıcaz artık farklı birşey çıkıcakmı ama e-devletten sorguladığımda tek haciz Buca Belediyesinden çıkıyor E-Belediyeden baktığımdada birtek bu söylediğim borçlar çıkıyor..

darkmoon
28-01-2017, 23:18
çok saçma geldi bana istanbulda milyonlarca insan çöp vergisi emlak vergisi deprem vergisi ödemiyor.. hadi onu geçdim ispark borcu olupda bilmeyen on milyonlarca insan var.. plakasını sorgulatssa herkesin aracına ispark dan bir yerde plakalarına işlenmişdir borç... böyle bir şey olursa istanbulda sokakda gezicek araç kalmaz alayına haciz gelir..

Kaldıki hacizden önce bir şekilde tebligaht ihtar uyarı gelmesi gerekir.. direk haciz yollatamazlar..

o işde bence bir şey var iyi araştırın..

darkmoon
28-01-2017, 23:24
bu arada bir düzeltme yapıyım emlak vergisinde haciz olabilir ama buda bir hamlede olmaz borç birikir birikir misal 2-3 yıllık borç olur ondan sonra işlem başlatırlar ama başlatmadan öncede pek çok defa uyarı ihtar yaparlar tebligaht yollarlar hiç birine geri dönmesseniz işleme başlayabilirler.. çünkü emlak vergisi kamu alacağı olarak geçiyor...

Octane
28-01-2017, 23:28
Para lazım çünkü. Çöpten de araba bağlarlar b.ktan da. Geçmiş olsun.

bhb
28-01-2017, 23:33
bu arada bir düzeltme yapıyım emlak vergisinde haciz olabilir ama buda bir hamlede olmaz borç birikir birikir misal 2-3 yıllık borç olur ondan sonra işlem başlatırlar ama başlatmadan öncede pek çok defa uyarı ihtar yaparlar tebligaht yollarlar hiç birine geri dönmesseniz işleme başlayabilirler.. çünkü emlak vergisi kamu alacağı olarak geçiyor...

Çöp vergisi george soros un alacağı mı?

mert_can 41
29-01-2017, 00:02
Bu haciz kararı için falan hiç bir kağıt göndermedilermi kağıdı siz kabul edip almadan bağlayamaz böyle saçmalıkmı olur nerden çarpacaklarını şaşırdılar milleti.

darkmoon
29-01-2017, 00:15
Çöp vergisi george soros un alacağı mı?

çöp vergisi yani çevre temizlik vergisi iş yeri değilse yer ev ise ki arkadaşın dediği kadarı ile ev ... su faturasından alınıyor o vergi belediyeye direk ödenmiyor..

jeffy
29-01-2017, 12:01
çöp vergisi yani çevre temizlik vergisi iş yeri değilse yer ev ise ki arkadaşın dediği kadarı ile ev ... su faturasından alınıyor o vergi belediyeye direk ödenmiyor.. Yok işyeri hocam ilk mesajdada belirtmiştim.. Bu arada Edevlet sorgulamasının ve Ebelediye sorgulamasının fotoğraflarını atarım öğleden sonra başka hiçbirşey olmadığına dair :)

Bu haciz kararı için falan hiç bir kağıt göndermedilermi kağıdı siz kabul edip almadan bağlayamaz böyle saçmalıkmı olur nerden çarpacaklarını şaşırdılar milleti. İşyerinde 3 kişiyiz ben , babam ve bir çalışanımız var Bana ve Babama gelmedi ki Babam bu konularda benden çok daha hassastır. Çalışanımızda dün izinliydi telefonla konuştuk bana birşey gelmedi dedi..

Kısacası Sanırım elimize ulaşan birşey yok.. Birazda bu yüzden açtım konuyu kontrol edin sıkıntı yaşamayın diye.. Kimsenin aklına gelecek bir durum değil.. Yarın birgün sıkıntılı bir durumda ortaya çıkar can sıkar..

mert_can 41
29-01-2017, 12:09
Yok işyeri hocam ilk mesajdada belirtmiştim.. Bu arada Edevlet sorgulamasının ve Ebelediye sorgulamasının fotoğraflarını atarım öğleden sonra başka hiçbirşey olmadığına dair :)

İşyerinde 3 kişiyiz ben , babam ve bir çalışanımız var Bana ve Babama gelmedi ki Babam bu konularda benden çok daha hassastır. Çalışanımızda dün izinliydi telefonla konuştuk bana birşey gelmedi dedi..

Kısacası Sanırım elimize ulaşan birşey yok.. Birazda bu yüzden açtım konuyu kontrol edin sıkıntı yaşamayın diye.. Kimsenin aklına gelecek bir durum değil.. Yarın birgün sıkıntılı bir durumda ortaya çıkar can sıkar..
Benim aracımda site yöneticisi ile kavgalı olduğumuz için çekilirken polise durumu anlattım olmaz öyle şey haklısınız demişti. Yakalama kararı çıkaran avukatın başını yakıcaktım çok eski tarihte gelen bir kağıdı aldığım için durumu kabulendim sayıldım. Eğer böyle bir kağıt yoksa avukatınıza danışıp uğraşın karşı tarafla aracınızı alırkende otoparkta motor kulakçıklarına kadar bakın benim e90 nın kırmışlardı farkedemedim. Çok geçmiş olsun.

süleymann
29-01-2017, 12:12
çok saçma geldi bana istanbulda milyonlarca insan çöp vergisi emlak vergisi deprem vergisi ödemiyor.. hadi onu geçdim ispark borcu olupda bilmeyen on milyonlarca insan var.. plakasını sorgulatssa herkesin aracına ispark dan bir yerde plakalarına işlenmişdir borç... böyle bir şey olursa istanbulda sokakda gezicek araç kalmaz alayına haciz gelir..

Kaldıki hacizden önce bir şekilde tebligaht ihtar uyarı gelmesi gerekir.. direk haciz yollatamazlar..

o işde bence bir şey var iyi araştırın..

konu ile yok ama sizin yazınızı görünce sorguladım isparktan 2 adet ceza cıktı. Aracı ben almadan önce yazılmış. Bana herhangi bir cezai işlem uygularlarmı?

GokhanRS
29-01-2017, 14:35
konu ile yok ama sizin yazınızı görünce sorguladım isparktan 2 adet ceza cıktı. Aracı ben almadan önce yazılmış. Bana herhangi bir cezai işlem uygularlarmı?

satış kağıdı ile düşürtebiliyorsun sana ait olmadığını kanıtlayıp.

imprezaWRC
29-01-2017, 16:09

İspark dediğin özel şirket, özel şirkette ceza kesemez.

arda35
29-01-2017, 22:31
Geçmiş olsun Onur. Buca Belediyesi ise gayet normal. Bizim bi araca haciz koymuşlardı gidip kaldırdım birkaç sene evvel (yakalamalı değildi). Ben de tesadüfen edevletten kontrol ettiğimde öğrenmiştim.

Bizdeki durum şöyle oldu. İşyerinde çıkan tenekeleri hurdacı veletlere veriyorduk sevabına. Alan fırlamalar içlerindeki çer çöbü tarlaya boca etmiş. Orada belediye çalışanları bunları yakalamış. Nereden aldınız diye sormuş, bizim dükkanı göstermişler. Sorgusuz sualsiz bize kesmişler cezayı. Artık kimseye hibe etmiyorum, direk birilerine satıyorum hurdaları.

darkmoon
29-01-2017, 23:05
İspark dediğin özel şirket, özel şirkette ceza kesemez.

ispark benim bildiğim özel bir şirket olsada istanbul belediyesinin kurduğu ve tamamen park yeri otopark olaylarını belediyeden ayrı organize edilsin diye gene belediye bünyesinde kurulan bir şirket.. yani belediyeye ait.

darkmoon
29-01-2017, 23:06

bende 24 tl borcum var.. istanbulda yaşayıpda olmıyan yoktur herhalde..

jeffy
30-01-2017, 16:07
Evet arkadaşlar aracı çıkardım kazasız belasız bi şekilde..

Yukarda yazdığım gibi Çevre Temizlik vergisi ve İtiraz ettiğim ama dilekçeme cevap vermedikleri işgaliye borcum yüzünden koyulmuş haciz.. Biraz sohbet ettik benimle ilgilenen arkadaşla sadece geçen hafta 400 den fazla araca aynı sebeplerden haciz konduğunu söyledi. İzmir Büyükşehirden yerel belediyelere bu yetkinin verildiğinden falan bahsetti.

Özellikle İzmirde yaşayan esnaf arkadaşlar dikkatli olsun bu konuda..

GokhanRS
30-01-2017, 16:11
yazık ya. bu kadar şerefsizlik olmaz. En azından yalaka değiliz, Ben CHP li olmama rağmen söylüyorum, bu kadarı gerçekten şerefsizlik. Her bokta esnafa saldıran zihniyette birine kendi partimde basarım küfürü arkadaş.

canozgur106
30-01-2017, 23:55
Seninki şanssızlık olmuş be bro :)

karsiyakaliozi
31-01-2017, 07:45
Malesef İzmirde durum böyle bornova da işyerim var belediye tek tek dükkanları dolaşıp tabela vergisi v.s devamlı hatırlatır beyaname verir hatta sonra listeyle kontrol ederler kim yatırmamış falan diye muhalif şehir olmanın acısı sanırım belediyeye para gelmeyince mecburen kendi toplamaya çalışıyor yapılan işlem kanunsuz deyil sadece etik deyil .

CenkB
31-01-2017, 08:16

Aracın benden önceki sahibinden borcu var isparka. Bende geçende park ettim ödemedim 6 TL onu biliyorum da toplam borç 36 TL çıkıyor. Ödemezsek noluyor ki?

Berkan
31-01-2017, 08:28

Katlı otopark harici şu yol kenarlarında şahin gibi bekleyenleri var onlara katien ödemiyorum ödemeyecemde. hangi semtte olursa olsun abi şukadar borcun var diye yanaşıyor ee diyorum kalsın hatta şuandan varsa onuda yaz diyorum :D. Zaten ödemezseniz üstüne zam gelmiyor faiz işlemiyor bişey olmuyor

GokhanRS
31-01-2017, 08:51
Katlı otopark harici şu yol kenarlarında şahin gibi bekleyenleri var onlara katien ödemiyorum ödemeyecemde. hangi semtte olursa olsun abi şukadar borcun var diye yanaşıyor ee diyorum kalsın hatta şuandan varsa onuda yaz diyorum :D. Zaten ödemezseniz üstüne zam gelmiyor faiz işlemiyor bişey olmuyor

şimdi böyle diyorsun ama bu hükümet onları da almanın yolunu bulur emin ol. alacak devri v.s yapar devlet alacağı haline getirir yasadaki boşluklarla. gerekirse boşluk oluşacak hasa çıkarır. hatta şuanda bir kararnameye bakar seni soyup soğana çevirmesi.

Berkan
31-01-2017, 08:57
şimdi böyle diyorsun ama bu hükümet onları da almanın yolunu bulur emin ol. alacak devri v.s yapar devlet alacağı haline getirir yasadaki boşluklarla. gerekirse boşluk oluşacak hasa çıkarır. hatta şuanda bir kararnameye bakar seni soyup soğana çevirmesi.

tabi orası hep soru işareti bir khk'ya bakar yaslamaları :) gittiği yere kadar illaki af maf bişey dayıyorlar ozaman gelirse öderim 19 TL mi yoksa mezar spec ilelebet yürür benle :D

GokhanRS
31-01-2017, 09:00
tabi orası hep soru işareti bir khk'ya bakar yaslamaları :) gittiği yere kadar illaki af maf bişey dayıyorlar ozaman gelirse öderim 19 TL mi yoksa mezar spec ilelebet yürür benle :D

19 tl ise bişi değil. ama bazısı biriktirip duruyor. 400 500 olanlar var daha fazlası da. onlar yüzünden yakında yaslarlar.

CenkB
31-01-2017, 09:05
19 tl ise bişi değil. ama bazısı biriktirip duruyor. 400 500 olanlar var daha fazlası da. onlar yüzünden yakında yaslarlar.

Geçenlerde çalıştığım yere ispark görevlisi gelmişti. Sormuştum 6 tl lik borcum için bişey olur mu diye. Onlardan birşey olmaz ama miktar artınca haciz işlemi yapılıyor demişti.

jeffy
31-01-2017, 09:26
Seninki şanssızlık olmuş be bro :)
hahah sorma hacı çölde kutup ayısıyım :)

Malesef İzmirde durum böyle bornova da işyerim var belediye tek tek dükkanları dolaşıp tabela vergisi v.s devamlı hatırlatır beyaname verir hatta sonra listeyle kontrol ederler kim yatırmamış falan diye muhalif şehir olmanın acısı sanırım belediyeye para gelmeyince mecburen kendi toplamaya çalışıyor yapılan işlem kanunsuz deyil sadece etik deyil .
Ya parayı alsın eyvallah tamam İzmir zaten diğer illere göre devletten çok daha az pay alıyor ihtiyacı var kendi yağında kavruluyor falan filan bunların hepsine amennah e ama bi tebligat gönder kardeşim , dün belediyede dosyamı çıkardılar üstünde eşşek kadar telefon numaram yazıyor oturt birini telefonun başına arasın desinki kardeşim bak haciz koyucaz 1 hafta içerisinde bu kadar borcun var.. Beni mağdur etmeden alsın parasını.. Ki zaten alıyor işgaliyeye itiraz etmemiş olsam neden ödemiyeyim.. Hem benim itiraz dilekçeme cevap verme , hem tahakkuk etmeye devam et üstüne haciz koy..

Valla ne bileyim hakikatten enteresan geliyor..

darkmoon
01-02-2017, 02:35

benimde ödeme gibi bir niyetim yokta ara sıra bakarım çıkıyor işte :) ..

mtay
01-02-2017, 20:36
Milletten para koparmak için artık ne yapacaklarını şaşırdılar... Gram içleri de sızlamıyor. Yüzsüzler... Biz de ses çıkarmamaya devam edelim...