PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toyota Land Cruiser Yardým

Shadow_Dancer
24-12-2016, 17:45
Çok sevdigim bir arkadaşım kafayı takmış vaziyette ama genel bilgi sahibi degiliz.

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-cok-cok-uygun-fiyata-vx-100-372740437/detay)

İlandaki araçla ilgileniyor fakat detaylı bilgiye ihtiyacımız var.

Tanıyan bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

ruudvan
24-12-2016, 18:00
1 lira benzinde 50 krs lpg de yakıyor.
sorunlu bir araç değil.
hafif hantaldır kalkışta.
4 ileri vites pek atik değil. araziye girecek mi?

şehir içi ise yakıt ciddi üzer.

ErayCerit
24-12-2016, 18:06
tek sorunu airmatik o da bir defa yaptırınca kolay kolay arıza vermiyor. yakıt yönünde üzerse üzer onun dışında vx100'ler ömürlük sıkıntısız araçlardır

Shadow_Dancer
24-12-2016, 18:26
Sagolun arkadaşlar peki ilandaki aracı tanıyan var mı ?

tylan
24-12-2016, 18:38
Sorunsuz bi araçtır kalkışları çok ağırdır ama gidişi şahanedir 200 le gidersin sankı 100 le gidiyormuşsun gibi gelir :) yakıt üzer. Biz lpg de kullandık ama hiç hesaplamadık. Sunroof ve kapı camları yaşından dolayı sıkıntı cıkarabilir. İlandaki aracın bayaa uygun fiyatı ama araç içime hiç sinmedi

Sert@ç
24-12-2016, 18:44
İlan sahibi Ali Çapan acaba swisswaxla alakalı mı ?

b.ustaoglu
24-12-2016, 18:45
İzmitte bir tane var lpg hic takilmamis servis bakimli 450k kmde. Yakiti disinda sorunsuz bir arac

Octane
24-12-2016, 18:47
Land cruiser yardım deyince, içimden 'nasıl lan nolmuş land cruisera' dedim. Konuya girince baktım ki insanlar satın almak istiyor. Haa dedim.

Land cruiser işte böyle bir araçtır. Tanktır.

turbo&quattro
24-12-2016, 18:55
Suv un dibi denilecek arac :D

PROMINENT
24-12-2016, 19:02
fiyat aslinda olmasi gereken fiyat cok degil 2 sene once iyileri bu fiyataydi. yakit harici tepe tepe bin arabasi.

Shadow_Dancer
24-12-2016, 19:06
İnanıyorum ki tanıyan birisi çıkacak :)

997TT
24-12-2016, 19:17
LC de olsa 16 senelik bir arac aldiginizi unutmayin.2 sahip oldum,yazilanlara katiliyorum ve yol tutus beklemeyin.

Shadow_Dancer
24-12-2016, 20:27
haydi beyler vardır tanıyan..

8.000rpm
24-12-2016, 20:53
Lc vx100 şehir içi 20 litre şehir dışı sakin 90-95 ortalama ile cruise kullanımında 17 litre civarı lpg yakıyor ortalama
Airmatic sayesinde ciddi konforludur
Motor atmo ve düşük devirlidir , ömrü şayet bakımları aksamamışsa ciddi çok uzundur
Linktekinin vergisi yıllık 1200 lira civarındadır
Linkteki aracın ahc yani airmatic sistemi iptal edilmiştir
Aracın tramer geçmişinde toplam 50.000 liralık kayıt var , bir tanesi 42 liraydı yanlış hatırlamıyorsam
Bana göre linkteki araç kullanım için alınır şayet yakıt sıkıntı değilse
Ustaya baktırılır ve nedir be değildir rahatça belli olur
Maslak tem servis bu araçlar için en doğru adrestir
İleride de olur da sıkılırsanız hardcore proje arabası olur
Bigfoot gibi bişey de yapılabilir , stroker kit ve uyumlu sc veya turbo kitleri yapıştırılıp ortaya kafa karıştırıcı bişey de çıkarılabilir
Sonuçta alım maliyeti ciddi uygun olacak

Shadow_Dancer
24-12-2016, 21:02
Lc vx100 şehir içi 20 litre şehir dışı sakin 90-95 ortalama ile cruise kullanımında 17 litre civarı lpg yakıyor ortalama
Motor atmo ve düşük devirlidir , ömrü şayet bakımları aksamamışsa ciddi çok uzundur
Aracın tramer geçmişinde toplam 50.000 liralık kayıt var , bir tanesi 42 liraydı yanlış hatırlamıyorsam
Bigfoot gibi bişey de yapılabilir , stroker kit ve uyumlu sc veya turbo kitleri yapıştırılıp ortaya kafa karıştırıcı bişey de çıkarılabilir

Abi çok teşekkür ederim, agzına saglık. Sen inceledin mi aracı_?

ef186
24-12-2016, 21:19
Fiyat piyasaya göre anormal uygun.
Aklıma şu geldi :
Bir şey gerçek olmayacak kadar iyiyse, muhtemelen gerçek değildir.
Bukowski

ruudvan
24-12-2016, 21:34
projesini biz yaptık offroad için. motora girmedik baya bir yerini elden geçirdik. motor sorunsuz airmatic kullanmıyoruz. yakıt dediğim gibi biraz abartı .
konforu ama efsanedir.
günlük kullanıma bence uygun değil.
EL TORO MEVZU BÜYÜK - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TuciveuRiR0&t)

Shadow_Dancer
24-12-2016, 21:40
projesini biz yaptık offroad için. motora girmedik baya bir yerini elden geçirdik. motor sorunsuz airmatic kullanmıyoruz. yakıt dediğim gibi biraz abartı .
konforu ama efsanedir.
günlük kullanıma bence uygun değil.
EL TORO MEVZU BÜYÜK - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=TuciveuRiR0&t)

Linkteki araç için mi konuşuyosun Rıdvan ?

8.000rpm
24-12-2016, 21:55
Yok onunki başka , eklediği linkteki yüksek şey onunki :)

Ben ilandakini bizzat incelemedim
Ama içinin diriliği ciddi güzel görünüyor , dediğim gibi yakıtı dert etmeyeceksen alırsın ki bunu şu aralar benim de sık sık bunu söylediğim bir arkadaşım var bu araba için..
Bu Araç gündelik kullanılır ama trafik dur kalk gereksiz oluyor lcvx
Keyif için ciddi ciddi en konforlu en gösterişli makine bana göre
Mekaniğine baktırıp şasiyi de iyi bir rotçuda baktırırsan sorun olmaz
Lpg hazır var , ha en kötüsü kit değişir daha iyi bir ustalık ve parçalarla çok daha iyi hale gelir
Ama mevcut kit ne marka bilmiyorum
Parası ciddi komik
Sahibi uzun zamandır satmaya çalışıyor ama ahc iptali ve kaza geçmişinden çekiniyor sanırım millet

Shadow_Dancer
24-12-2016, 22:03
Abi araba Antalyada kullanılacak, hafta içi için şirket arabası var zaten. Güzel bi AT lastik alınıp hafif araziye girilecek. Römork baglanıp motosiklet taşınacak arazi için. Yani günlük kullanımla hiç alakası yok. Kaza geçmişi dedigin gibi korkutucu. Niyet çok ciddileşirse gidip baktıracam zaten.

Teşekkür ederim.

onursumer
24-12-2016, 22:17
kaza geçmişi olması bence onemli değil , kupası vs güzelce kontrol ettirilip herturlu alınır fiyat iyi gibi geldi bana , ustune biraz harcanırsada istenilen amaca gorede rahatlıkla modlanıcak bir araç

8.000rpm
24-12-2016, 22:42
Bir de şöyle birşey var
O paraya bunun kadar çok yönlü ne alabilirsin?
Baktırılıp alınır ciddi ciddi
Hatta antalya'da olsam hiç düşünmem alırım
Tek problemin o civarda bu makineden hakikaten iyi anlayan ustalara uzak olman

hddsheriff
24-12-2016, 22:47
Facebook arazi aracı gruplarından birinde ilanı var bu arabanın. 30-35 bin Hasar kaydı varmış en son 48 e bırakırım yazmış.

ruudvan
24-12-2016, 22:51
kaza gecmısı muhtemelen yan yatma sonucu flndır dıcem ama tramer karısmaz sanırım yan yatmaya

8.000rpm
24-12-2016, 23:01
8 kayıt var tramerde
En büyüğü 40 küsur lira
Hatta bir de 2000lerin başında çalınma var 500 lira mı ne onun da kaydı
Şu anki sahibi ahc iptalli olarak aldı , tüm hikayeyi anlatır bence ciddi alıcıya

PROMINENT
24-12-2016, 23:29
Abi araba Antalyada kullanılacak, hafta içi için şirket arabası var zaten. Güzel bi AT lastik alınıp hafif araziye girilecek. Römork baglanıp motosiklet taşınacak arazi için. Yani günlük kullanımla hiç alakası yok. Kaza geçmişi dedigin gibi korkutucu. Niyet çok ciddileşirse gidip baktıracam zaten.

Teşekkür ederim.

antalyaysa yakiti cok dert etme. ben klima ful acik erbilden basraya gittim hic kontak kapamadan. bagdat basra arasi ortalama 55 derece basra 60 derece calan ne hararet yapti nede tik dediki orada benzin 90 oktan ve yoldan bidondan aliyorsun. camlar da zirhli olmasina ragmen bebek gibi rahattik. lpg ile gayet nefis binersin.

ahmetbaha-drs
25-12-2016, 00:55
LandCruiser'ın tüm modelleri neredeyse ölümsüz suv'lar ama bu aracı uyguna alıp, üstünede masraf yapılır gibi duruyor, Antalya'da o şartlarda yakıtı pek rahatsız etmez ama bu kadar büyük güce ihtiyacı yoksa farklı seçeneklerede yönelebilirler. Hayırlısı olsun.. Bu Prado'ya da bir göz atın Soner abi. :)
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-bayandan-yetkili-servis-bakimli-land-cruiser-3.4-v6-prado-at-365046709/detay)

darkmoon
25-12-2016, 04:07
50 bin tl bence baya bir yüksek.. direkleri şase poryaları çok iyi kontrol ettirin.. yatması falan varsa bence başka lc lere yönelin..

Sinan
25-12-2016, 05:59
yaklasık 8-9 aydırda ilanda. durmadan fiyat düsüyor.

Korollacı
25-12-2016, 07:16

tam ben diyecektim ciddi alici iseniz maslakta tem otoda ufuk var ona gosterin diye siz yazmissiniz. motoru ve saseleri saglamsa bence fiyat cok komik. hakkinizda hayirlisi olsun

300E
25-12-2016, 10:25
İlandaki aracı bilmem ama, Land Crusier jipin vakkosudur.. Her ne kadar G Class aşığı olsamda, Land Crusierin hakkını yiyemem. :)

Shadow_Dancer
25-12-2016, 12:04
antalyaysa yakiti cok dert etme. ben klima ful acik erbilden basraya gittim hic kontak kapamadan. bagdat basra arasi ortalama 55 derece basra 60 derece calan ne hararet yapti nede tik dediki orada benzin 90 oktan ve yoldan bidondan aliyorsun. camlar da zirhli olmasina ragmen bebek gibi rahattik. lpg ile gayet nefis binersin.

Kankam o cografyanin milli taşıtı zaten, benimde dubai-muscat arasinda benzer bi deneyimim var.

Çôl safarisinde o kadar agirlikla yikilmiyorsa hic bi yerde yikilmaz.

darkmoon
26-12-2016, 02:39
lc ye hiç bir şey olmaz dünyanın etrafında iki tur atmış bir araçdan söz ediyoruz.. sanırım geuniess dünya rekorlarınada girdi.. bütün iklim koşullarına meydan okuyan bir araç.. arazi aracı sınıfında çok farklı bir dünya..

bana kalırsa bir fors exploerr bir lc birde g class bunların sınıfı konumu süren kesim çok farklı..
şu anda şehir içinde yakışıklı arazi aracı diye gezinen pek çok kibar nazik araçların giremiyceği her tür arazi koşulunda kürdan diye dişlerini kaşırlar bu araçlar..

Zero
26-12-2016, 02:51
Hazır bu kadar LC hakkında bilgili arkadaş varken sorayım VX100 de arka differansiyelde fabrikasyon LSD mi var? Birde orta differansiyeli hakkında fikri olan ne derece başarılıdır? Benim bildiğim fabrikasyon olarak G serilerinde Ön Arka ve Orta kilitlenebiliyor birde pajeroların bazı modellerinde arkada LSD opsiyonel sunulmuş zamanında. Açıkçası kilit olmayan hiç bir 4 çeker en ufak bir iş yapmaz arazide bu araçların efsaneleşmesinin sebebi sadece şu fabrikasyon kilitlerse şaşırırım.

ruudvan
26-12-2016, 05:10
Hazır bu kadar LC hakkında bilgili arkadaş varken sorayım VX100 de arka differansiyelde fabrikasyon LSD mi var? Birde orta differansiyeli hakkında fikri olan ne derece başarılıdır? Benim bildiğim fabrikasyon olarak G serilerinde Ön Arka ve Orta kilitlenebiliyor birde pajeroların bazı modellerinde arkada LSD opsiyonel sunulmuş zamanında. Açıkçası kilit olmayan hiç bir 4 çeker en ufak bir iş yapmaz arazide bu araçların efsaneleşmesinin sebebi sadece şu fabrikasyon kilitlerse şaşırırım.
lc100 de orta ve arka kilit var , bugun bu ıkı kılıt pıck up lardada var.
onede havalı kilit attıgında komple gemıcı dugumu oluyo.
arazıde kılıt yardımcıdır ama motor gucu tork devir lastık amortisor agırlık denge gıbı bırsuru etken var .
ve en onemlısı dayanıklılık.

Aero
26-12-2016, 08:36
Hasar kaydına takılı kalmayın. Geçen yaz Saab 9-5 ile kaza yapmıştım. Aracın zamanında ki sıfır fiyatı 60.000 euro seviyelerinde. İkinci el fiyatı 36-38.000TL arası idi. Serviste 38.000TL hasar çıktı :)
Kazada şaselerde vs herhangi bir sıkıntı yoktu. Sadece 2 far 8.000TL tutuyordu. Ama Türkiye'de iş biraz abartılıyor kanımca.

Zero
26-12-2016, 09:09
lc100 de orta ve arka kilit var , bugun bu ıkı kılıt pıck up lardada var.
onede havalı kilit attıgında komple gemıcı dugumu oluyo.
arazıde kılıt yardımcıdır ama motor gucu tork devir lastık amortisor agırlık denge gıbı bırsuru etken var .
ve en onemlısı dayanıklılık.

Tabi tabi daha bir sürü etken var hepsi bir arada olmalı ki ortaya işte G serisi gibi birşey çıksın ama dediğim gibi isterse 1000hp olsun açık differansiyel hiç bir işe yaramıyor maalesef kaldırıma bile çıkamıyor bazen dıştan heybetli SUV lar. Pick up larda arkada mekanik kilit bulunduğunu bilmiyordum ucuz yollu arazi aracına çevirmel için idealmiş aslında. Hangi pick up larda var bildiğiniz modelleri yazarmısınız? Aslında güçlü motoru şanzımanı ve aksları bulunan orta differansiyeli başarılı yüksek bir arazi aracı ve air locker la olay tamamen çözülüyor :) p38 lere çok sardım bu ara da ondan soruyorum aslında..

Tunacan
26-12-2016, 09:27
Bende commander ı almadan önce çok niyetlenmiştim. Günlük kullanacağım için 2004 model üstü 5 ileri olanları tercih etmem gerektiğini söylemişlerdi. Onun da temizini bulamadığım için alamamıştım.

b.ustaoglu
26-12-2016, 11:01
Tabi tabi daha bir sürü etken var hepsi bir arada olmalı ki ortaya işte G serisi gibi birşey çıksın ama dediğim gibi isterse 1000hp olsun açık differansiyel hiç bir işe yaramıyor maalesef kaldırıma bile çıkamıyor bazen dıştan heybetli SUV lar. Pick up larda arkada mekanik kilit bulunduğunu bilmiyordum ucuz yollu arazi aracına çevirmel için idealmiş aslında. Hangi pick up larda var bildiğiniz modelleri yazarmısınız? Aslında güçlü motoru şanzımanı ve aksları bulunan orta differansiyeli başarılı yüksek bir arazi aracı ve air locker la olay tamamen çözülüyor :) p38 lere çok sardım bu ara da ondan soruyorum aslında..

Babamda 1999 model nissan skystar var. 3.2 atmo dizel. 2h, 4h, 4l secenekleri mevcut. 4h ve 4l de ortadan %100 kilitleniyor. Arkada lsd ise her modda calisiyor. 2h da bile bir teker bosa ciktiginda tak diye kilitliyor arka tekerlekleri.