Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüp Mide Ameliyatı
Selam beyler, 3 yıl önce kendi azmim ve iradem sayesinde tam 60 kg vermiş idim ve 95 kiloya kadar inmiştim. Aradan geçen zamanda özellikle son 6 ayda inanılmaz hızlı kilo aldım, bunun üzerine bir doktora gözükmeye karar verdim, şeker ve hormonlarla alakalı bir durumum olmadığını söyledi ve daha önce hızlı kilo verdin mi diye de ekledi. Bende 6 ayda 150'den 95'e kadar düştüğümü söyledim, nasıl yaptığımı sorunca tane tane anlattım. Ben o dönem üniversiteye yeni başlamıştım ve bir kıza tutulmuştum, sabah 1 kase çorba öğlenleri ise bir tabak yemek yiyerek zayıfladığımı doktora anlattım, bana söylediği 'metabolizmanın ırzına geçtiğim ve uzun yıllar boyunca da kendine gelemeyeceği' idi.
Beni cerraha yönlerdirdi, adam da sağolsun hiç sıkılmadan yarım saat bana ameliyatı anlattı, sizin çevrenizde hiç bu ameliyatı olanlar varmı ? İnternette inanılmaz fotoğraflar var çünkü.
Eklemeyi unuttum tekrar boğazını tut derseniz eğer 1 yıldır diyete başlıyorum her sabah ama eski irademe sahip değilim +olarakta çok alkol tüketiyorum.
ufuksaracci
30-11-2016, 15:19
Çok yakın bir tanıdığım ameliyat oldu, adam resmen eridi ama hayvan gibi spor yapıyor sarkık bedeni gergin hale getirmek için . Nedense bir şeyler emanet duruyor.
nick entry uyumu olmuş kesicide gitmişsin:) Öncelikle geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Etrafımda bu amelyattan olup ciddi kilolar veren arkadaşlarım var tek problemin eskisi gibi kana kana su içememediklerini söylüyorlar ilk 1 ay dikkat ediyorsun corba vs ile 6 7 aya normal yemeğe geçtiller gözemlerim bu şekilde ama amelyat hep en son çare olmalı nihayetinde risksiz amelyat yok.
Çok yakın bir tanıdığım ameliyat oldu, adam resmen eridi ama hayvan gibi spor yapıyor sarkık bedeni gergin hale getirmek için . Nedense bir şeyler emanet duruyor.
Bunu hep söylüyorlar ama ben eski kilo verdiğim dönemde böyle bir problem ile karşılaşmadım, oldum olası body building yaparım ara ara olsa da belki ondan dolayı olabilir.
insecure
30-11-2016, 15:22
Her cerrah tüp mide ameliyatı yapmaya başladı. Rica ediyorum çok dikkatli ol ve konuştuğun hiç bir doktoru üstünkörü dinleme.
1.5 sene önce çok araştırdıktan sonra Gastric By-Pass ameliyatı oldum. Bu işe en çok para harcayanlardan biriyim.
Olur da sana ameliyatın kendisi yerine fiyatından falan bahsedecek olurlar ise koşarak kaç.
mikelazi
30-11-2016, 15:27
çevremde 3 kişi oldu.biri ***** elazıgda,digeri sivasta ve istanbulda
nisan ayında elazıgda olan bayan arkadaşım 40kg verdi.şuan 60 kg
sivasta yaptıran arkadaşım 4 ayda 30kg verdi şuan 103-105 falan
istanbulda özel hastanede yaptıran bir abimde içinden 2.bir insan çıktı sanki ameliyatının üzerinden 2 sene geçmiştir şuan 65 kg 75-80kg verdi diye hatırlıyorum.
nick entry uyumu olmuş kesicide gitmişsin:) Öncelikle geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Etrafımda bu amelyattan olup ciddi kilolar veren arkadaşlarım var tek problemin eskisi gibi kana kana su içememediklerini söylüyorlar ilk 1 ay dikkat ediyorsun corba vs ile 6 7 aya normal yemeğe geçtiller gözemlerim bu şekilde ama amelyat hep en son çare olmalı nihayetinde risksiz amelyat yok.
Doktorla çok konuştuk, bu insanların kilo problemini. Bana ilk söylediği obez olan bir insanın kilo vermesinde bir problem olmadığı önemli olanın o kiloyu korumak olduğu, yani zor kısmın. Doktor açık açık söyledi obez olan bir kişi hayatı boyunca diyet yapmalı diye. Çünkü vucut az kaloriye alıştığı için kendini ona göre adapte ediyor ve normal bir bireyin yemesi gerektiği kadar beslenmeye başlayınca, vücut onu fazla sanıp yağ olarak depoluyormuş.
Her cerrah tüp mide ameliyatı yapmaya başladı. Rica ediyorum çok dikkatli ol ve konuştuğun hiç bir doktoru üstünkörü dinleme.
1.5 sene önce çok araştırdıktan sonra Gastric By-Pass ameliyatı oldum. Bu işe en çok para harcayanlardan biriyim.
Olur da sana ameliyatın kendisi yerine fiyatından falan bahsedecek olurlar ise koşarak kaç.
Kaç kg verdiniz abicim ? Daha sonra bir probleminiz oldumu peki ?
PiscocuK
30-11-2016, 15:31
bence yapabiliyorsan kendin yap.iyisiyle kötüsüyle kendin yap.bende 120 den 106 ya düştüm hala uğraşıyorum kaldı gitmiyor ama ısrarla devam ediyorum bırakmayacağım gerekirse 1 sene sürsün hedefim 95
Ben ameliyatın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ve tavsiye etmiyorum.Sonuçta ameliyat sonrası yine yemeğe gömülürsen o mide yine genişleyecek yine büyüyecek
yapabiliyorsan spor yap..Bende başlamayı düşünüyorum
Hiç su içmiyorum ben zaten ya sorun yok :D Aklıma geldikçe günde 500ml. felandır herhalde.
Yiğit G.
30-11-2016, 15:34
Bende senin gibiydim valla düşünmediğim şey kalmadı en son herballife a başladım bide arkadaşım benim diyet koçluğumu yaptı şu an için 20 kg a yakın verdim. 115 le başladım 96 falanım.İşe yaramaz falan diyordum cidden işe yaradı.Hemde hiç zorlanmadan yapıyorsun.
Biri yazın başı biri sonu
http://i.hizliresim.com/OVq3Zn.jpg
bence yapabiliyorsan kendin yap.iyisiyle kötüsüyle kendin yap.bende 120 den 106 ya düştüm hala uğraşıyorum kaldı gitmiyor ama ısrarla devam ediyorum bırakmayacağım gerekirse 1 sene sürsün hedefim 95
Ben ameliyatın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ve tavsiye etmiyorum.Sonuçta ameliyat sonrası yine yemeğe gömülürsen o mide yine genişleyecek yine büyüyecek
yapabiliyorsan spor yap..Bende başlamayı düşünüyorum
Yok be abi tutamıyorum boğazımı, eskisi olduğu kadar istek yok içimde zaten. Bir de alkole resmen bağımlı oldum diyetimi yapsam bile alkole hayır diyemiyorum. Artık bana mutluluk verdiğindenmidir nedir ertesi gün hangover olmaz isem her gün alkol tüketiyorum.
tüp mide ameliyatı da çözüm olamıyor uzun vadede. Bu tarz ameliyatı olup da 5/7 sene sonrasında eski kiloya dönüş yüzdesi çok yüksek. elzem durumlarda yapılması gereken bir ameliyat, kesin çözüm ise yaşam tarzı değişikliğinde.
Bende senin gibiydim valla düşünmediğim şey kalmadı en son herballife a başladım bide arkadaşım benim diyet koçluğumu yaptı şu an için 20 kg a yakın verdim. 115 le başladım 96 falanım.İşe yaramaz falan diyordum cidden işe yaradı.Hemde hiç zorlanmadan yapıyorsun.
Fotoğraf çekilirkenki mutsuzluğun çok belli abi ya eski halinde :D
Bende olmak istiyorum ama çevremde herkes yapma diyor. Arkadaşım gecen sene oldu 1 senede 60 kılo verdi eridi resmen herif. Ama eskisi kadar sağlıklı değil. Gözle görülüyor. En basiti yürümeye mecalı kalmıyor. Kıloluyken bile her yere yürüyen adam şuan arabadan inmiyor, Benimle bilek güreşi yapan adamı şuan 2 parmağımla yenerim. O halini görünce korku sardı benide Ama hala ciddi düşünüyorum doktor tavsiyeniz varsa ciddiye alırım
Bende olmak istiyorum ama çevremde herkes yapma diyor. Arkadaşım gecen sene oldu 1 senede 60 kılo verdi eridi resmen herif. Ama eskisi kadar sağlıklı değil. Gözle görülüyor. En basiti yürümeye mecalı kalmıyor. Kıloluyken bile her yere yürüyen adam şuan arabadan inmiyor, Benimle bilek güreşi yapan adamı şuan 2 parmağımla yenerim. O halini görünce korku sardı benide Ama hala ciddi düşünüyorum doktor tavsiyeniz varsa ciddiye alırım
Bu işin piri Halil Coşkun ama o da 40.000 Tl istiyor diye duydum ben. 1300'e yakın ameliyat yapmış adam ve dünyaca ünlü. Randevu almak istedim 1.000 Tl randevu parası istediler :D
Ben tahlilleri yapıyorum şuan muhtemelen 1,5 aya kadar olmuş olurum ameliyatı. Bugün biriyle tanıştım 23 yaşında 165 kilodan 83 kiloya düşmüş çok hafif sarkma var dedi vücudumda gençlerde o kadar sarkma olmuyormuş ve bu kişi spor yapmamış. Düzgün sporunu da yaparsan ben bir sorun olmayacağını düşünüyorum.
Yiğit G.
30-11-2016, 15:47
Fotoğraf çekilirkenki mutsuzluğun çok belli abi ya eski halinde :D
mutsuzdum tabi baksana jabbaya benziyorum
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/07/bf/05/07bf059e5f850ead6ae498616cab96e3.jpg
Bu işin piri Halil Coşkun ama o da 40.000 Tl istiyor diye duydum ben. 1300'e yakın ameliyat yapmış adam ve dünyaca ünlü. Randevu almak istedim 1.000 Tl randevu parası istediler :D
Benim arkadasım da 40.000 tl verdi sağlık söz konusu olduğundan fiyatı pek düşünmüyorum ama. Dediğin gibi mum gibi ericekmiyim halsiz kalıcakmıyım aklımda deli sorular :D
Madem zamanında bukadar kilo verdin.Demek ki verebiliyomuşsun..Ameliyat en son çözümün olsun.. Ameliyatı düşünene kadar iradeli olmaya çalış..
Alkol konusunda bende senin gibiydim hergün 3-4 bira içmezsem uyuyamıyordum yavaş yavaş azalttım çevremi değiştirdim, arkadaş ortamımı değiştirdim 2-3 günde bir içmeye başladım derken derken 15 günde bir, ayda bir :) Şuan 2 tane içeyim bildiğin çarpıyor :) Yavaş yavaş azaltmaya çalış sonra vücudun alışacak..
Yürüyüş grupları falan oluyo onlara katıl..Dağ,bayır,bisiklet,tırmanıyorlar,yürüyorlar hem spor yapmış olursun hem kendini gırtlaktan ve alkoldan bi nebze uzaklaştırmış olursun..
MertSerhanÖ.
30-11-2016, 16:12
yakın arkadaşım oldu.ilk ameliyat sonrası çok sıkıntılıydı.2. günü ayağa kalktı.Ama bizim aygır boğazına dur diyemediğinden dolayı 2 haneleri göremeden kilo vermesi durdu.eğer ki ameliyat sonrasında diete uymayacaksan,sporunu yapmayacaksan hiç boşu boşuna kestirme kendini.
4 Sene önce ablam oldu ameliyatı.. ameliyat ın ilk 2 ayı agrıları devam etti 15 günde 1 kontrole gitti şehir dışında oldugu içinde baya sıkıntı çekmişti..
1 yıl gibi bi sürede yaklasık 40 kiloya yakın verdi.. diğer senede 2 kilo verdi diye hatırlıyorum. guatr hastası olduğu için kilo veremiyordu..
ilk 1 ay bebek gibi besleniyorsunuz zten mama şeklinde püre şeklinde çorbalar vs. ameliyatın üstünden yaklasık 4 sene geçti taş çatlasa aldığı kilo geri 10 kilo felandır..
her ne kadar miğdenizin yarısı alınmıs olsada yediğinize içtiğinize dikkat etmeni lazım yoksa kiloyu tekrar alabiliyorsunuz..
rahmitanir
30-11-2016, 16:24
Hiç 100 kg'yi görmemiş olsam da, ben de ne yesem yarayan tipte bir insanım. En yüksek kilom olan 96Kg'ye ulaştığım vakit çok fazla alkol tüketiyordum. Sonra askere gittim, 5 ayda 81 kg robocop gibi döndüm. 6 yıldır da kilomu 85kg civarı koruyorum çok şükür.
Kısacası, en kritik şey burada alkol hocam. Alkolü kesersen kilo illa ki verirsin. kaldı ki ameliyat olursan, iyileşebilmen için zaten alkolü kesmen gerekecek. Sen en iyisi, ilk başta alkolü azaltmaya bak, son çare ameliyat olsun....
MertSerhanÖ.
30-11-2016, 16:26
buarada eklemeyi unutmuşum.Arkadaşım 2 hanelere düşemediği gibi,birde kilo almaya başladı.
buarada 4 sene önce 12.000 tl ye ankara medicanada olmustu :)
Madem zamanında bukadar kilo verdin.Demek ki verebiliyomuşsun..Ameliyat en son çözümün olsun.. Ameliyatı düşünene kadar iradeli olmaya çalış..
Alkol konusunda bende senin gibiydim hergün 3-4 bira içmezsem uyuyamıyordum yavaş yavaş azalttım çevremi değiştirdim, arkadaş ortamımı değiştirdim 2-3 günde bir içmeye başladım derken derken 15 günde bir, ayda bir :) Şuan 2 tane içeyim bildiğin çarpıyor :) Yavaş yavaş azaltmaya çalış sonra vücudun alışacak..
Yürüyüş grupları falan oluyo onlara katıl..Dağ,bayır,bisiklet,tırmanıyorlar,yürüyorlar hem spor yapmış olursun hem kendini gırtlaktan ve alkoldan bi nebze uzaklaştırmış olursun..
Aga ben artık 6-7 duble rakı içmeden sarhoş olamıyorum o derece alıştım bu illete. Eskiden 2 duble viski ile çakırkeyf olurdum.
Eliniz ayağınız tutuyorken spor yapın , diyet yapın. Mide ameliyatı vs türü şeyler bir ömür boyu hayatınızı etkileyecek onuda unutmamak gerek. Yaşınız 26 gözüküyor haliyle daha önünüze uzun ömürler olur inşallah , bir ömür boyu mide ameliyatlı bir şekilde gezmek ? Ben olsam tercih etmezdim. Ayrıca allah korusun bıçak altına yatmak her türlü risktir.
Bende sizin gibiydim kendimi bileli kiloluydum ve hiç zayıf halimi hatırlamıyorum en son 140 kilolara kadar çıktım. Yaklaşık 6 ay kadar sürede 100 lere kadar düştüm daha sonra en son gördüğüm dip nokta 92-93 dü ama şuan tekrar aldım çünkü yiyorum :) Şuanda da 100-99-98 bandında gidiyorum demek istediğim şu ki siz istedikten sonra her şey oluyor haliyle bıçak altına , ameliyatına şuna buna gerek yok. Şuan bilerek yiyorum çünkü artık kendimi biliyorum istersem verebilirim , 2 hafta dişimi sıkıyorum hemen 97-98 lere düşüyorum 100 küsürlerden. Şuan stabil 99-100 şeklinde gidiyorum , 1.85 de boyum var. Biraz boğazınızı tutun , biraz azim gösterin kısa sürede toparlarsınız ameliyata falan gerek yok , Allaha şükür herhangi bir sağlık probleminiz de yok yani yediğiniz için kilo alıyorsunuz bu yüzden yemeyin ve sorun çözülsün , yemeyinden kastım sağlıklı beslenin :) ben 140 kilo iken antepte dışarı da yemek yerken önden yarım kavurma (yarım pide) , üzerine 3 şiş lavaş arası kebap yiyen adamdım.
rain man
30-11-2016, 17:24
Eliniz ayağınız tutuyorken spor yapın , diyet yapın. Mide ameliyatı vs türü şeyler bir ömür boyu hayatınızı etkileyecek onuda unutmamak gerek. Yaşınız 26 gözüküyor haliyle daha önünüze uzun ömürler olur inşallah , bir ömür boyu mide ameliyatlı bir şekilde gezmek ? Ben olsam tercih etmezdim. Ayrıca allah korusun bıçak altına yatmak her türlü risktir.
Bende sizin gibiydim kendimi bileli kiloluydum ve hiç zayıf halimi hatırlamıyorum en son 140 kilolara kadar çıktım. Yaklaşık 6 ay kadar sürede 100 lere kadar düştüm daha sonra en son gördüğüm dip nokta 92-93 dü ama şuan tekrar aldım çünkü yiyorum :) Şuanda da 100-99-98 bandında gidiyorum demek istediğim şu ki siz istedikten sonra her şey oluyor haliyle bıçak altına , ameliyatına şuna buna gerek yok. Şuan bilerek yiyorum çünkü artık kendimi biliyorum istersem verebilirim , 2 hafta dişimi sıkıyorum hemen 97-98 lere düşüyorum 100 küsürlerden. Şuan stabil 99-100 şeklinde gidiyorum , 1.85 de boyum var. Biraz boğazınızı tutun , biraz azim gösterin kısa sürede toparlarsınız ameliyata falan gerek yok , Allaha şükür herhangi bir sağlık probleminiz de yok yani yediğiniz için kilo alıyorsunuz bu yüzden yemeyin ve sorun çözülsün , yemeyinden kastım sağlıklı beslenin :) ben 140 kilo iken antepte dışarı da yemek yerken önden yarım kavurma (yarım pide) , üzerine 3 şiş lavaş arası kebap yiyen adamdım.
Altına imzamı atarım.
Ne yazık ki performans sistemi ve özelde paranın güzelliği etik kavramını biraz kapı dışarda bırakmış olacak ki ölümcül sınırlarda olmayan ve henüz başka bölüme yönlendirmeden genç yaştaki hastaya direk operasyon takvimi öneren genel cerraha da çok çok selamlar.
Kesici dostum, ilerlemen gereken yol iradeni ele alıp hayat tarzı değişikliği yapmaktan geçiyor. Yiyip içtiğin, gittiğin mekanlardan, uyuduğun kalktığın saatler ve kullandığın maddeleri düzenlemekten yani. Onları yapmadan olacağın herhangi bir operasyonun sana yararı oldukça kısa olacaktır. Tüp mide ameliyatı, yani sleeve gastrektomi belli yaşın üzerinde olup kalan ömrü göreceli olarak az ve vücut kitle endeksi (bkz: vücut kitle endeksi nedir) (https://vucut-kitle-endeksi.hesaplama.net/) 40'ın üzerindeki hastalara önerilen, yaşam tarzı değişikliğini uzun süre uygulayıp başaramamış kişilere önerilir. Midenin büyük kısmı çıkarılıp küçültülerek "temelde daha az yemek yemeni" sağlamasının yanında küçümsenmeyecek geniş bir komplikasyon listesi var.
Ve unutmadan ekleyeyim her operasyonda olabilecek rutin komplikasyonlar da listeye eklenince kendi sağlığın için bunu tavsiye etmiyorum. Tabi dediklerimi uyguladıysan ve yıllar süren bir başarısızlık varsa durum başka. Geçmiş olsun.
Aga ben artık 6-7 duble rakı içmeden sarhoş olamıyorum o derece alıştım bu illete. Eskiden 2 duble viski ile çakırkeyf olurdum.
Bence su tüketimini arttırmanızda fayda var, su tüm vücudumuz için en gerekli sıvı ve günlük en az 2.5 litre içmeniz lazım aksi durumda vücut kendini kasıyor ve tüketimi min.'e düşürmeye çalışıyor ve bu da kilo vermenizi etkiliyor çünkü metebolizmamız yavaşlıyor. Benim görüşürüm bu yönde
Muharrem C.80
30-11-2016, 18:29
Ablam ve iki kuzenim geçirdi ablam medical parkta kuzenlerim biri aussie melbourne de diğeri acıbademde oldu valla toplamda çeyrek ton verdiler :) Baya eziyetli bir süreç geçirdi hatta ablama sordum ameliyattan sonra böyle olacağını bilsen olurmuydun dedim. İmkanı yok kandırdılar beni dedi. He şimdi sorsan hala aynı şeyi diyor ama o kilo egosu dediğimiz sey. Yoksa hiç bukadar mutlu ve özgüvenli görmemiştim desem yeridir. 100gr mide kalmış 3 kayısı yiyemiyordu beslenme şekli okadar yanlıştıki özel diyet programları yazdılar çok zorlandı yoksa eski haline dönmesi kaçınılmazdı.
Yani önce beslenme şekline çeki düzen vermek gerek yoksa birkaç yılda mide tekrar büyür ve eski haline döner beden. Bende 100lü kiloalrı buldum bir dönem sonra farkettim naptığımı şuan 75-80 arası gidiorum. Canavar gibiyim maşallah. Hani akıl vermek gibi olmasın çünkü o yollardan geçtiğim için kim ne dese pek anlamak istmiyorsun biliyorum da biri iki temel kural uyguladım sayesinde şuan çok zor kilo alıyorum ve istediğim herşeyi istediğim kadar yiyorum.
Birincisi vucut kas kütleni arttır spor yap. Nekadar çok kas okadar çok yemek özgürlüğü. Alkollü içecekleri falan kovayla içerdim artık sadece özel günlerde, bunun etkisi çok büyük metobolizmaya.
İkincisi normal insanlar nasıl yiyor nekadar yiyor bak incele çok yemek marifet değil öyleymiş gibi gözükebiliyor o açıdan.
benim kuzenim oldu malatyada.daha bugün beraberdik sordum 50 kilo vermiş daha 1 yıl olmadı bile.ilk etapta cok sıkıntı olmuştu herşeyi sıvı besleniyordu.protein tozu felan sütle içiyordu.şimdi normal herşeyi yiyor.gayette sağlıklı.tek sıkıntı midesi alındığı için midenin enzimleri sindiremediğinden dolayı ömür boyu vitamin hapları kullanıcak.
golgeoyunu03
30-11-2016, 19:08
tüpü bilmemde bir arkadaşımın babası kelepçe taktırmak için gitti, ameliyathaneden sağ çıkamadı, toprağı bol olsun.
Eğer hormanel vs bir sorun yok ise yapmanız gereken iradenize sahip çıkmak.
sinanbaysal
30-11-2016, 19:33
Merhabalar;
3 ay sonra 2 yıl olacak tüp taktıralı. :D
Hiç bir sıkıntım olmadı çok şükür buna sarkma da dahil düzenli olarak spor yaparak bunu siz de yapabilirsiniz. Ben günlük yaklaşık 10 km yol ve üzerine mekik ve barfiks ile destekledim ve sarkmam sıfır. Aşağıdaki resimde soldaki 06.03.2015 sağdaki 06.03.2016 farka bak kafana takılan birşey olursa ulaş bana yardımcı olurum.http://i.hizliresim.com/BvM0jQ.jpg (http://hizliresim.com/BvM0jQ)
ertantamer
30-11-2016, 19:41
1.90 boyum var üniversteye başladığımda 130 kilo gittim. Sıkıntılı bi süreç geçirdim günde 1 öğün yemek yiyordum oda öğlen. sonrasında sıgara ve sudan başka birşey ağzıma sürmedim. 105 kilo memleketime geldim. Sonrasında 113 oldum şuan 115 felan civarıyım. Annem guatr hastası ben test felan yaptırmadım kilo almaya acayip müsaitim. Şekerimi ölçtüm normal çıktı. Kuzenim şeker hastası çıktı 20 yaşında. İstanbulda bi doktora gitti şişe şişe sular içiyo 2 kapsül hap kullanıyo 1 ayda 10 kilo verdi ama sarktı hala devam ediyo gözlemleyelim biraz işe yarıyo buraya paylaşırım
Bu tup mide amelyati prensipte mideyi kucultturup az yemeye bagli olarak kilo verdiren bir ameliyat degil mi?
Eger oyleyse baska farki yoksa tut bogazini spor yap alkolu birak ver kilonu. 40binlede bir hobini gerceklestir. Ben ne olursa olsun olmazdim diye dusunuyorum.
Askerlik yapmadiysan askere git. 85 kilo geldim 4.5 ay oldu simdi 73 kiloyum. Daha fazla vermiyim die onlem almaya basladim. 45 gun sonra 75 kilo olarak donup sabitlemeyi duaunuyorum.
mehmetRS
30-11-2016, 20:52
Yapmayın!
Neden yapmayın?
Ben hatırı sayılır büyüklükte ve ciddiyette bir üniversite hastanesinde MR ve Tomografi teknikeriyim. Gerek hastanemizde yapılan ameliyat hastaları, gerek dış merkezlerde ameliyatları yapılan hastalar gelir bize, ufak tefek şikayetleri olur tomografilerini felan çekeriz. Bu konudaki bilgim, malumatım bir doktorunkinin yanından dahi geçemez en başta bunu belirteyim ki ben sadece izlenimlerimi paylaşacağım.
Bu gelen hastalardan yine hatırı sayılır bir çoğunluğu, ameliyat sonrası şiddetli göğüs ağrısı ile gelir. Pulmoner emboli protokolünde Toraks Tomografisi çekeriz, damarlarından bir miktar kontrast yaratacak ilaç verip, ilaç pulmoner arterden ( akciğerinize ait bir arterdir bu ) geçerken görüntüleri alırız.. 0.5 mm lik kesitler kullanarak alınan görüntüler bize rekonstrüksiyon imkanı ile 3 farklı planda damarı inceleme olanağı sağlar. Bize derken, bize değil, doktora..
Genelinde Pulmoner arter embolisi çıkıyor. Pulmoner arter embolisi, pulmoner arterinizdeki kanın akışını yavaşlatarak, temiz kan dolaşımını baltalayan bir mevzudur, neden oluşur, nasıl oluşur, çok teknik detaya girmem etik değil, dediğim gibi, bu işin uzmanları dururken bana *** yemekten ötesi düşmüyor.
Öte yandan gelen kişilerin ortak şikayeti ; " yahu, bir yıl boyunca bilmem ney yasak, ilk altı ay şu yasak, ilk 3 ay sıvı ile beslendim, ben bunlara uysam zaten zayıflardım Antony Queen, keşke yapmasaydım."
Ben 140 kiloyum, 40 bin liralık ameliyatınızı beş kuruş vermeden yaptırabilecek imkanım var. Ama yaptırmıyorum, neden?
Çünkü 140 kilo olmamın getirdiği kondüsyon eksikliği, yada kondüsyon eksikliğinden dolayı 140 kilo oluşumun benden alıp götürdüğü kocaman bir olay var ; Akciğer performansı, solunum kapasitesi..
Hal böyle iken yakın zamanda geçirdiğim sırtımdaki fıtıkların ameliyatında bile solunumum sekteye uğramış, ameliyatı 2 part şeklinde yapmak üzere beni kapatıp uyandırmışlardı.
Düşündüğümde geriye dönüp, yahu bu ameliyatı olursam neler olacak? yaşanan tecrübeler, görülen vakalar vs bir sürü ihtimal geliyor aklıma.
Genel Cerrahların şöyle bir huyu vardır. Onlar ameliyat ederler abicim.. Ameliyat etmek için varlar ve bu ameliyatınız size kilo kaybı sağlarken onlarada referans sağlıyor. Türkiyedeki sağlık sisteminin çivisine dahi güvenmeyen ben, işlerin ne kadar reklam koktuğunun içinde olan ben, zerre kadar yanaşmıyorum bu işlere..
Bakın bu forumda dahi, profesyonel düzeyde sporla uğraşan bir sürü adam var, konusu var, yazıyorlar çiziyorlar. Bazen oturup hevesli hevesli saatlerce okuyorum.. Ben iradesiz herifin tekiyim, siz öyle olmayın. Son raddeye kadar deneyin, bıkmadan usanmadan deneyin. Tüp mide dediğiniz şey, yemeği abarttığınızda tekrar büyüyerek eski boyutuna gelecek bir yapıya sahip mide dokusundan başka birşey değil. Bir su bardağı hacminde mideniz kalacak, ve gerçekten stresli günler geçireceksiniz. Farzetki ameliyat oldun, öyle yaşa..bunu deneyebilirsiniz en basit..
Buradan oturduğum yerden konuşmak gerçekten çok kolay, ama inanın size yazarken ulan Mehmet, adama söylüyorsun sen ne *** yiyorsun demekten alamıyorum kendimi..
Çok çok iyi düşünüp, süslü zayıflamış vaka fotograflarından ziyade, işin karanlık tarafını size anlattığım kadarıylada kendi terazinizde tartın ve tekrar düşünün.
Bu kadar.
mehmetRS
30-11-2016, 20:54
Anastomoz kaçakları vs gibi gerçekten teknik konulardan bahsetmedim. Doktorunuza danışarak bilgi alıp vaka istatistiği vs isteyebilirsiniz. Vermezler büyük ihtimal hasta bilgileri güvenliği gereği ama, araştırılması gereken bir konuda bu. Ameliyat handikapları, her ameliyatın riskli ve başarısız olma ihtimalinin kocaman bir gerçek olduğu vs.
İyi akşamlar
porsuk Gokhan gardasim çok dogru yazmis. kesinlikle ameliyat olmayin bence. ne gerek var kilo icin kesilmeye. o parayla spor a gitsen diet yapsan ve devam etsen cok da duzenli bir hayata sahip olursun. agirligina cok takilma onemli olan ayna da goruntun
ben de 106kg yim boyumda 182 cm. sorsak kilo fazla derler. ama benim icin aslolan goruntudur
http://i.hizliresim.com/vXEnlr.jpg (http://hizliresim.com/vXEnlr)
porsuk Gokhan gardasim çok dogru yazmis. kesinlikle ameliyat olmayin bence. ne gerek var kilo icin kesilmeye. o parayla spor a gitsen diet yapsan ve devam etsen cok da duzenli bir hayata sahip olursun. agirligina cok takilma onemli olan ayna da goruntun
ben de 106kg yim boyumda 182 cm. sorsak kilo fazla derler. ama benim icin aslolan goruntudur
Abi senle tanıştığım için yazıyorum sen kilolu değilsin "bir miktar" irisin. :D :D
Bende bu ameliyat serüvenine başlarken 60 kilo olayım bi deri bi kemik kalayım diye düşünmedim zaten. Diyet yapıyorum spor yapıyorum 2-3 ay gibi sürede 20 kilo veriyorum ondan sonra devamı gelmiyor bir türlü. Midem çok genişlediği için (normal isanlarda 600 ml bende 1100 ml) doyma hissi oluşmuyor açlığıa da 2 aydan fazla dayanamıyorum. "Ameliyat olduğunda yediğin kadar yesen kilo verirsin zaten." diyorsunuz da o şekilde şuan beslenmeye kalksam 3 gün ancak idare edebilirim devamı gelmez. Operasyon sonrası en azından tokluk hissi olacak yemek isteği olursa da alışkanlıkt yüzünden olacak ve bu ameliyat yolunda sigara-şeker-tuz bırakmış biri olarak o alışkanlığımı da yenerim.
Abi senle tanıştığım için yazıyorum sen kilolu değilsin "bir miktar" irisin. :D :D
Bende bu ameliyat serüvenine başlarken 60 kilo olayım bi deri bi kemik kalayım diye düşünmedim zaten. Diyet yapıyorum spor yapıyorum 2-3 ay gibi sürede 20 kilo veriyorum ondan sonra devamı gelmiyor bir türlü. Midem çok genişlediği için (normal isanlarda 600 ml bende 1100 ml) doyma hissi oluşmuyor açlığıa da 2 aydan fazla dayanamıyorum. "Ameliyat olduğunda yediğin kadar yesen kilo verirsin zaten." diyorsunuz da o şekilde şuan beslenmeye kalksam 3 gün ancak idare edebilirim devamı gelmez. Operasyon sonrası en azından tokluk hissi olacak yemek isteği olursa da alışkanlıkt yüzünden olacak ve bu ameliyat yolunda sigara-şeker-tuz bırakmış biri olarak o alışkanlığımı da yenerim.
Tamam anlıyorum kardeşim ama kesilmeden halledilsin bence. Yani biraz zor olucak biraz ızdırap olucak belki ama ameliyat olmadan en doğal yolla halledilmiş olmıycakmı? Uzun süre dikkat edilince yemeğe içmeye miğde olması gereken büyüklüğe dönmüyormu 600ml ye? Yani sen diet yapsan da zayıflasanda miğden büyük kalıp hep açlık hissedecekmisin?
Tamam anlıyorum kardeşim ama kesilmeden halledilsin bence. Yani biraz zor olucak biraz ızdırap olucak belki ama ameliyat olmadan en doğal yolla halledilmiş olmıycakmı? Uzun süre dikkat edilince yemeğe içmeye miğde olması gereken büyüklüğe dönmüyormu 600ml ye? Yani sen diet yapsan da zayıflasanda miğden büyük kalıp hep açlık hissedecekmisin?
Onları sana karşı yazmadım aslında sadece kilolu değilsin diye alıntı yaptım. :D Bir miktar adalet uygulama şimdi ameliyat olmayacaksın diye.
Midenin hacmi küçülmüyor abi doktorların söylediği ve araştırdığım kadarıyla alışkanlığın değişiyor zamanla daha az porsiyonlar ile ama ben o porsiyonları küçültmeye ve spora 3 ay anca dayanabildim bugüne kadar. :D Kesinlikle haklısın ameliyat olmadan olsa en sağlıklısı en güzeli tabi ki ailemde olmamam için sürekli baskı yapıyor ama çevremde 2 arkadaşım oldu çok kısa sürede hem sağlıklarına hemde düzgün görüntüye kavuştular.
Valla ben aşırı bir sağlık problemi olmadığı sürece ameliyat olmayı doğru bulmuyorum. Zaten aynı şeyi söylüyoruz. Benim demek istediğim kilo sayısını düşürmektense yağ oranını düşürmeye çalışmak yönünde. Bol bol spor motivasyon video ları tavsiyemdir :) ilerde pişman olsan miğdeni sana geri veremezler. Gene de çok bilgili değilim o ameliyatla ilgili
20 yaşımdayım, 117 kg civarındaydım, yazın 10 günlüğüne ayvalığa gittim 121 kilo olarak geri döndüm, yüzerken falan kilo vermişimdir diye düşünüyodum ama dünyam başıma yıkıldı, gelince hemen yürüyüşe başladım, çikolata, kola vs şeyleri kestim, tuz ve şeker zaten kullanmıyordum, kurban bayramına kadar 8 kg verdim ama bayramda etleri görünce saldık tabi, havalar soğuyunca yürüyüşe gidemedim, şuan kilom sabit 112 ile 113 arası değişiyor ama, havalar ısınınca hedef 85 inşallah. :)
Annem bu ameliyatı oldu. Izmir medifema hastahanesinde op.dr Metin Karadeniz e oldu. 8 ay geçti. 50 kg verdi. Cok memnun
Ferhat_V
30-11-2016, 23:38
çevremde 3 kişi oldu..en az 130 lardan düştüler şuan omuzları filan inik 3 adım yürümeye üşeniyorlar..
bende 120 lerden 86 ları görmüş biri olarak diyorum ki bol bol yürüyüş yapın..eve uzay bisikleti almıştım 2 ay onu yaptım bacaklarım aşırı açılmıştı yürü yürü yorulmuyordum..şuan hiç spor yapmıyorum en az 100 105 arası kilom var..yılbaşına kadar akşamdan akşama yürüyüş yapıp alışıcam yılbaşı sonrası yaza kadarda hiç bozmadan devam edip tekrar 80 90 aralığını görücem hemde bedava...
sporu sevin gerekirse ailece yapın ama 40.ooo verip ameliyat filan biraz iradesiz insanların işi ver parayı kaç kolaya :)
bu arada şu toz şeklinde sütle içilen ürünler var herbalife..kardeşim kullanıyor yok böyle bir şey eridi gitti 3 4 ayda :)
ErayCerit
01-12-2016, 00:32
40.000 liraya eve gym center kurarım,akşamdan akşama bir iki tek atıp yine sporumu yaparım. Ne olursa olsun bıçak altına yatmak en son ihtimal olmalı diye düşünenlerdenim (Hergün içen,1.73 boy 78 kiloda ve fazlasıyla göbekli biriyim )
tamamen ıstemekle alakalı kılo vermek. 106 ya kadar dusmustum. bı kac uzucu olay yasadık o yuzden sporu dıyetı bıraktım 113 um suan.tekrar o kafaya erısınce yıne kılo verıcem.ıstersen yaparsın dıyorum
ÖmerF.Bayar
02-12-2016, 13:57
Herballife işe yarıyormu peki ?
Bende birkaç hafta önce detoks yaptim 5 kilodan fazla verdim, biraz fazlam kaldı boy 1.81 kilo 89 suanda, eger işe yarıyorsa nereden temin ediyorsunuz ?
helal olsun valla.
askerde 30 kg verdim, gelince aldım, 4 senedir veremiyorum 30 kiloyu. valla helal olsun sana.
aslanneron
02-12-2016, 14:15
Ameliyat falan banada çok gereksiz geliyor irade ile alakalı sadece 88 lere kadar düşmüştüm bünye kilo almaya müsait olunca gene 111 oldum resmen insalıkdan çıkmış haldeyim.
Yazıyı okudugum gün niyetliydim zaten diyete yaz başında aldığım takımı denedim olmadı buraya kadar dedim başladım bugunden sonra birde yürümeye başlarım yaza kadar daha fit bir şekilde çıkıcam inşallah
175 boy 111 kiloyum burayada not düşelim
2 senede 35 kilo verdim hala da verilecek 15 20 kilom var cunku boyum kisa. iyi bir diyetisyen ve spor programi ile kendini cok yormadan kilo vermen mumkun. onceden eve giderken bakkala ugrayip cola meyve suyu vs alirdim hep o aksamda icerdim 1 2 litre hepsini kestim su ile devam ediyorum. bazen canim cekiyo yemegin yaninda cola soyluyorum eski tadi tuzu olmadigi icin icmiyorum. gecen sene 44 beden kot giyiyodum gecen hafta 34 beden kot aldim butun dolabimi degistirdim. sende yapabilirsin bence spor sart degil haftada 3 4 gun yarim saat yurume ile yaptim bunu. aktif bir hayat edinmek ameliyattan daha onemli. babam 155 kiloydu bu yaz mide aldirma ameliyati oldu 35 kilo verdi 6 ayda ama adam 50 yasinda. kilo artik yer yapmis yurumeye enerjisi yoktu ameliyat oldu canlandi. ameliyat isin kolay kacis yani beslenme aliskanligini duzeltmedikten sonra 3 4 sene sonra tekrar aynisini yasiyacaksin. telefonlarda adim sayarlar var ve ya harici bi adim sayar al kendine gunde 10.000 adima sartla kendini bi yarisma gibi olsun biyerden baslamak lazim.
çevremde diyetisyene giderek kilo verenlerin hepsi kilolarını fazlasıyla geri aldılar. kısa sürede kilo vermek nasıl yapılırsa yapılsın kalıcı ve sağlıklı olmuyor. aynı olay vücut geliştirme içinde geçerli. protein takviyeleriyle kısa sürede kasları şişirip sporu bıraktıkları anda balon gibi sönüp sarkıyorlar. herbalife veya benzeri katkılarla kilo vermekte doğru bir yöntem değil. o ürünü kullanmanın uzun vadede vücuda be gibi zararları olabilir hiç düşünülmüyor. belki ilerde kanser olmanıza veya başka türlü sağlık sorunları yaşamanıza sebep olabilecek ürünler bunlar. mide ameliyatına hiç girmiyorum hiç bir koşulda yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. en çok masada kalınan ameliyat budur heralde.
evolution_9
02-12-2016, 20:49
kuzenim oldu 125 kilodan 80 e düştü. ufak bi operasyon değil bilgin olsun. ayrıca şu an oda alkol içiyor yediklerine dikkat etmiyor ve tektar kilo almaya başladı. şu an belki 95 tir belkide daha fazla mideyi tekra genişletmeye başladı. yani işin özü sen ameliyattan sonra boğazını tutmazsan tekrar aynı kiloya ulaşıyosun. ayrıca ilk 1-2 ay vitaminlizlikten ve yeterli besin alamamaktan saçları aşırı derecede döküldü baya zayıfladı bünyesi güç kaybetti. ben senin yerinde olsam o kadar eziyeti ameliyat masasında çekeceğime iyi bi hocan kick box dersi falan alırım, lüx fitsen salonlarında oyalama değilde gerçek bi hocadan almanı tavsiye ederim.yediğine içtiğine dikkat et alkolude azalt ki ameliyat olursan zaten 6 ay içemiyceksen o psikolojiyle yaklaş.zaten ayda en az 6-7 kilo verirsin
İşim gereği direk olarak bariatrik ve metabolik cerrahi ile ilgili çalışıyorum. Kalıcı kilo vermekte zorlanıp, bu cerrahi prosedürlerden herhangi birini geçirip sağlığı çok iyi durumda olan birçok örnek mevcut. Özellikle diyabet ile ilgili de çok iyi sonuçlar alınıyor.
Ameliyatın kolay ya da kısa yol olduğuna inanmıyorum. Gerçekten kilo vermekte çok zorlanan, kilosu yüzünden birçok yandaş hastalıkla uğraşan insan bulunuyor. Normal boy kilo endeksinde bir insanın kilo fazlasında ki gibi kilo kaybı belirli durumlarda çok kolay olmayabiliyor.
Özellikle hekim konusunda iyi bir karar vermeniz gerektiğine inanıyorum. Belirli bir vaka serisini tamamlamış güvenilir bir hekime danıştığınızda, sizin durumunuza göre hangi prosedürün(sleeve gastrektomi,by-pass, mini by-pass, vs vs...) uygun olduğunu belirticektir.
Bazı prosedürlerde emilimin azalması sebebi ile vitamin ve besin desteğine bağlılık olabiliyor, ama dediğim gibi size uygun prosedürün seçimi esas olmalı bence.
Geri kilo alma konusu ise hem sizle hem operasyon ile alakalı. Özellikle mide poşu büyük bırakılan vakalarda geri kilo alımı daha kolay olabiliyor. İkincisi ise mide büyüyebilen bir organ olduğu için vakanın ardından hayat şeklini tamamen değiştirmek gerekiyor.
Maalesef ülkemizde ki herşey gibi bariatrik ve metabolik cerrahi de çok hızlı kirlendi. Facebook ve instagramdan sayfa açan herkes obezite cerrahı oldu.
Herkes gitsin ameliyat olsun demiyorum bu arada lütfen yanlış anlaşılmasın. Doğru endikasyon en önemli şey bence.
Kafanızda soru işareti olan birşey varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
onursumer
03-12-2016, 08:18
halam 2 yıl olcak sanırım ameliyet oldu , 4 kişilik asansore tek başına binerdi oyle diyim
ameliyat sonrası zaten 1 çay bardağı çorba ile doğduğun için ozellikle ilk 4-5 ay ciddi hızlı kilo veriyorsun , bu donemde dikkat etmen gereken bir suru nokta vs oluyor
fakat bu ameliyat olayının en buyuk dez avantajı omrun boyunca nekadar zaman geçerse geçsin yediklerine herzaman dikkat etmen gerekiyor , herşeyi herzaman istediğin şekilde tuketme şansın olmuyor diye düşünüyorum
çok zorda kalınmadıkca bu tarz ameliyatlar en sona bırakılmalı
kelalper
03-12-2016, 09:27
Ameliyat olan çoğu insan kilo veriyor neden veriyor çok basit. Zaten belli bir süre midenin fiziksel değişimine yeniden uyum sağlayabilmesi için herşeyi sıvı tüketiyorsun astronot hesabı. (Katı yemek yiyenler ağrı hissediyor ve enzim düzenlemesi yapılamadığı için fazla enzim üretilip mide yanması yaşanıyor. Yani mide sıvısı mideyi doldurup mide agzına kadar yükseliyor.) Bu nedenle de sıkı diyet yapıyorsunuz ama yapmıyormuş gibi hissediyorsunuz ve kilo veriyorsunuz çünkü ameliyat oldum sağlığıma kavuşmak için bunları yapmam gerek diyorsunuz. Akciğer kanseri olan insanların sigarayı bırakması şeker hastası olduğunu öğrenenlerin dikkat etmesi gibi bir şey yani. Daha sonra da mideniz ufaldığı için az gıda tüketiyorsunuz çünkü vücut artık o ritme alışıyor ve mide ufaldığı için beyine ulan ben açım beni doyur diye sinyal yollamıyor beyine. Ama metabolizmanız kaloriye ihtiyaç duyduğu için var olan yağlarınızdan parçalayarak devam ediyor. Vücut belli bir kiloya ulaştıktan sonrada metabolizmanızın ihtiyacı dengelenmiş oluyor ancak belli bir noktaya kadar. Belli bir zamandan sonra mide elastik olduğu için zamanla büyümeye ve yeniden zamanla kilo almaya başlıyorsunuz eğer yeni sisteme adapte olamazsanız. Yani mide küçültme ameliyatı beyine giden açlık sinyallerini engelleyen bir killswitch. Belli bir süre için.
Ameliyat olan çoğu insan kilo veriyor neden veriyor çok basit. Zaten belli bir süre midenin fiziksel değişimine yeniden uyum sağlayabilmesi için herşeyi sıvı tüketiyorsun astronot hesabı. (Katı yemek yiyenler ağrı hissediyor ve enzim düzenlemesi yapılamadığı için fazla enzim üretilip mide yanması yaşanıyor. Yani mide sıvısı mideyi doldurup mide agzına kadar yükseliyor.) Bu nedenle de sıkı diyet yapıyorsunuz ama yapmıyormuş gibi hissediyorsunuz ve kilo veriyorsunuz çünkü ameliyat oldum sağlığıma kavuşmak için bunları yapmam gerek diyorsunuz. Akciğer kanseri olan insanların sigarayı bırakması şeker hastası olduğunu öğrenenlerin dikkat etmesi gibi bir şey yani. Daha sonra da mideniz ufaldığı için az gıda tüketiyorsunuz çünkü vücut artık o ritme alışıyor ve mide ufaldığı için beyine ulan ben açım beni doyur diye sinyal yollamıyor beyine. Ama metabolizmanız kaloriye ihtiyaç duyduğu için var olan yağlarınızdan parçalayarak devam ediyor. Vücut belli bir kiloya ulaştıktan sonrada metabolizmanızın ihtiyacı dengelenmiş oluyor ancak belli bir noktaya kadar. Belli bir zamandan sonra mide elastik olduğu için zamanla büyümeye ve yeniden zamanla kilo almaya başlıyorsunuz eğer yeni sisteme adapte olamazsanız. Yani mide küçültme ameliyatı beyine giden açlık sinyallerini engelleyen bir killswitch. Belli bir süre için.
Aynen bende böyle düşünüyorum. Tok hissedeceğim.
Zaten kimsenin sihirli değneği yada doğa üstü güçleri yok spor ve diyet olmadan kilo vermek pek mantıklı değil. Diyet yaparken normalde açlığa dayanamayıp bozduğum zamanlarda aç hissetmeyeceğim için devamlı olacağını düşünüyorum.
Beyler hort ettim ama bi kaç kelam da bulunmak istiyorum kiloları ile sıkıntıları olan arkadaşlara binayen.
Ameliyat için herşeyi hazırlamıştım sedyeye yattım tam ameliyathaneye gidiyordum ki peder bey hastaneyi birbirine katıp izin vermedi sırf korkusundan. O gün 147 kg idim. Ayrıca kalpte büyüme vs bir çok problem çıkmış idi. Ameliyat iptal olduktan sonraki gün tekrar doktor arkadaşımın yanına gittim ve bana mide balonu önerdi. Toplamda 5 dk süren bir işlem ve endoskopik olarak uyguluyorlar. Bu gün 1.5 ay oldu balon takılalı ve ben 129 kg'a düştüm :) 2-3 günlük bulantı ve kusma haricinde hiç bir sıkıntım yok. Alkolü anlamadığım şekilde bıraktım, hiç birşey yemesem bile 24 saat tok hissediyorum ve yarım porsiyon yemek bile bana yetiyor. Sonuca geleyim; eğer kiloları ile başı dertte olan var ise hiç düşünmeden balon yöntemini uygulasın gerçekten işe yarıyor. İnternette hep tüp mide ile bilgi var ve doktorlar balona sıcak bakmıyorlar çünkü ceplerine giren para ameliyata nazaran %10 civarı bir miktar. Sorusu olan varsa çekinmeden sorsun bana hatta ameliyattan korkanlar ciddi ciddi bu yöntemi düşünsünler.
Bir cok tup mide yaptiran arkadasim var bende o safaya gelmisken dondum 110 kiloydum en son suan 85 kiloyum he diger tup mide yaptiranlarmi ne oldu? Yine hepsi kilo aldi beyler irade girtlagi tutamazsan yine kilo alicaksiniz doktorlarin en sevdigi burun meme estetegi tup mide ameliyati su gotleri zengin etmeyin sisman olmayan diyetisyene gidin zayiflayin bol pompali gunler
Bende oldum 143 ile başladığım süreç 106 ile devam ediyor 3 ay oldu. Devlet hastanesinde hiç ücret ödemeden oldum ameliyatıda. Son 15 gündür sporu aksattım kilo verimi yavaşladı haliyle.
Annem oldu tüp mide.
İzmir medifema hastahanesinde DR. METİN KARADENİZ e
1.5 yıl oldu. 126 kg dan 70 kg ya düştü ve sorun yok.
metin karadeniz nurullah bülbüller birde adanada heralde ismini unuttugum hocamız var ben nurullah bulbullere oldum antalyada 107den 88e dustum 1.5 ayda ama bypass benımkısı bıraz karısık bır amelıyat tup mıde daha hızlı verıyor ılk 2 3 hafta cok zorlandım ne yalan soylıyeyım ama sonu duzluk kardesım suan cok rahatım eskıden calısamıyordum bıle yazın gelmesını ıstemezdım ter yuzunden sımdı super calısıyorum her ıstedıgımı yapıyorum cocugumla parka gıdemezdım terlıcem dıe :(
saded olarak su hayat felsefesini benımsıyeceksen ol
beslemek ıcınmı yasıyacaksın yoksa yasamak ıcınmı besleneceksın :)
sweatcaptain
07-05-2017, 18:28
Selamlar
Zaruri nedenlerlerden dolayi annem oldu. Migde zari yirtildi kilodan oturu spor esnasinda zorlanma sebebiyle. Olmusken ol dedik o sekilde gelisti.
Reklama girermi bilmiyorum ama liv hospital da hasan diye bi doktor bey gerveklestirdi ameliyatini. Yaklasik 40 bin tl ye mal oldu bize.
Simdi iyisi kotusu herseyini anlatiyorum.
Baya bi yogun testler yapiyolar
Her turlu doktor gorup onay veriyor.
Onay aldiniz
Laaps ameliyattasiniz
5 saat kadar suruyor
3 gun hastanede kaldik
Ilk 3 gun sadece tukettiguniz sey sivi meyve suyu. Baska hersey yasak.
Migde devamli gaz yapiyor devamli gaz cikarmaniz gerek aksi halde dikis patliyor icerden
Nette gormussunuzdur migde ameliyati olupta olum vakalarinin hepsi bu nedenledir. Farkedilmemesindendir.
Duzenli kontrolleriniz oluyor.
Annem 105 kg dan 57 ye dustu suan
Ciddi sekilde demir eksikligi ve kas kaybi yasaniyor
Bu ise giricekseniz baya bi bodybuildinge sarmaniz gerek
Zira asiri ani zayiflamada ciddi sarkiklar catlaklar oluyor
Toparlamasi gercekten guc hee derseniz ben gerdirme vs hallederim onada bi 50 bin tl istiyorlar :)
Gercekten zahmetli acili bir donem.
Gercekten artik hic bir secenek yoksa tercih edilmeli bence
Yemek kulturun icme kulturun vs vs herseyinizi degistirmeniz gerek zira.
Gecmis olsun simdiden