Orijinalini görmek için tıklayınız : Anket: Türkiye ekonomik krizde mi?
Kullanıcı
25-11-2016, 12:08
Ben hep 20 TL mazot alıyorum sikinti yogg sikilişmeye devam:)
ufuksaracci
25-11-2016, 12:16
Ne alakası var ? Avrupa ve Amerika krizde
mikelazi
25-11-2016, 12:16
zengin dahada zenginleşti
fakir dahada fakirleşti
orta direk aman kimse bana dokunmasın durumunda
Ben hep 50 liralık benzin alıyom, benzin zamlansa bana 54-55 liraya vermeleri lazım değil mi, bunlar hep yalan haberler yok kriz falan
yilmazcatalbas
25-11-2016, 12:34
Ben hep 50 liralık benzin alıyom, benzin zamlansa bana 54-55 liraya vermeleri lazım değil mi, bunlar hep yalan haberler yok kriz falan
ağlanacak halimize güldürdü :D
i-vtec07
25-11-2016, 12:56
Hayır tabiki yok üstelik sen bide bizi 2023 te gör ok mu ? Reis iyiki varsın .
Ne alakası var ne krizi saçmalamayın.Dolar bizim paramızda mı biz düşünecez.Amerikalılar düşünsün:hahaha:
mert_can 41
25-11-2016, 13:04
saçmalamayın lütfen ne kırizi ötv ye yeni zam yaptık siz şimdi görün yeni gemimi
Şıklara lütfen "teğet geçti" veya "dolar alan yaya kalır" seçenekleri eklensin.
cagalazade
25-11-2016, 13:42
o evinde bekleyen %50 dışarı çıksa kalmayacak kriz filan, esnafız sokaktan insan geçmiyor..!
Burak Mehmet
25-11-2016, 13:42
saçmalamayın ülkenin altı hep Bor... Borun üstünde oturuyoruz da ondan böyle.. kıskanıyorlar borumuzu.. onların bizimki gibi değil...
Münafık münafık konu açmayın ya. Töbe haşa çarpılacağız
saçmalamayın ülkenin altı hep Bor... Borun üstünde oturuyoruz da ondan böyle.. kıskanıyorlar borumuzu.. onların bizimki gibi değil...
2023 gelsede şöyle ekmek arası bol tereyağlı bi bor yesek off...
Ahmetfikri
25-11-2016, 14:02
"olm kriz falan yok sokaklar lüks araba dolu demek ki millette para var bırak inanma hep ameriganın almanyanın işi gör bak 2023de musul kerkük bize bağlancak lozanın süresi doluyo zaten gizli maddelerde varmış halepe kadar incez azeriler zaten bize bağlanmak istiyo ondan büyümeyelim die yapıyolar görmüyonmu ayda bir köprü açılıyo heryer inşaat"
son 5 aydır çevremde bu şekilde konuşan çok fazla inanmış insan var
"olm kriz falan yok sokaklar lüks araba dolu demek ki millette para var bırak inanma hep ameriganın almanyanın işi gör bak 2023de musul kerkük bize bağlancak lozanın süresi doluyo zaten gizli maddelerde varmış halepe kadar incez azeriler zaten bize bağlanmak istiyo ondan büyümeyelim die yapıyolar görmüyonmu ayda bir köprü açılıyo heryer inşaat"
son 5 aydır çevremde bu şekilde konuşan çok fazla inanmış insan var
Ekşide okumuştum geçen gün bu entry i
2001 yılından bir haber: Beşinci vites - Ekonomi Haberleri (http://mobil.hurriyet.com.tr/besinci-vites-39232738)
türkiye'de, bmw satışları 2001 krizinde %37.6 artmış.
mercedes satışları %15.4 artmış.
porsche satışları %53.8 artmış.
ekonomik krizlerde zengin fakir uçurumu artar. orta sınıf biter, fakirlerin ve çok zenginlerin sayısı artar.
hepimizin aynı gemide olduğu söylemi bir zengin masalıdır, fakirlere yedirirler.
Şimdi ben 2. şıkkı seçtim ama niye seçtim, çünkü kriz olmamalı. Son dakikaya kadar Allah ne verdiyse yardıracağız. İşler öyle böyle zorlaşmadı. Tuzumuz kuru da değil başkaları gibi. Araba falan umurumda değil. Bisikletle idare ederim. Ama gerisi için ne yaparım bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı.
onursumer
25-11-2016, 14:18
ne krizi ya ben 100tl lik alıyorum hep :D
Kullanıcı
25-11-2016, 14:22
Merak ettim erdoğan'ın satmadığı ne kaldı benim bildiğim 10+ havaalanı, 10+ hastane,5-6 tane otoban doğru mudur? yoksa daha satacak bir şeyler varmıdır?
i-vtec07
25-11-2016, 14:30
Merak ettim erdoğan'ın satmadığı ne kaldı benim bildiğim 10+ havaalanı, 10+ hastane,5-6 tane otoban doğru mudur? yoksa daha satacak bir şeyler varmıdır?
Aynen havaalanları satıldı yakın zamanda. Ama onlara göre bu satmak değil özelleştirmekmiş . Yanlış bilmiyosam ptt bile satıl dı aynı şekilde tedaş vs vs . Yani savaş cıksa elin cavurunun ülkemizi karanlağa boğması bi şartele bakıyo .
Daha TMSF nin elindeki şirketler var satılacak.. Daha el koyacağı şirketler var.. Durun bakalım.. En çok BankAsya para eder herhalde.. Onlar bitince de bulunur bişeyler elbet dert ettiğiniz şeye bak..
onursumer
25-11-2016, 14:36
Daha TMSF nin elindeki şirketler var satılacak.. Daha el koyacağı şirketler var.. Durun bakalım.. En çok BankAsya para eder herhalde.. Onlar bitince de bulunur bişeyler elbet dert ettiğiniz şeye bak..
en son bankasya için fiyat teklifi bile gelmemişti diye hatırlıyorum , sadece mal varlıkları vs gibi şeylerden para çıkar diye düşünüyorum
34btr1907
25-11-2016, 14:49
Türkiye'nin gündemini meşgul eden ekonomik kriz ile ilgili oldukça ilginç bir yorum yapan Adnan Oktar, ekonomik krizin Allah tarafından "insanların azmaması için" çıkarıldığını iddia etti.
"Allah istese tüm dünyayı zengin eder. İmtihan için Allah tarafından ekonomi kasten daraltılıyor. Çok fazla şeyde azma oluyor. Allah'a dine karşı olmaya başlıyorlar. Ekonomi kısıldığında insanlar daha da Allah'a yaklaşıyorlar. Daha halim, selim, daha sevgi dolu oluyorlar.
Ekonominin kısılması Allah'ın güzel bir sanatıdır. Nerede, nasıl ekonomik kriz olacağını Allah kaderde tespit etmiş. Fakirlere dikkat edin, Allah'ı daha çok severler."
Adnan Oktar: 'İnsanlar Azmasın Diye Allah Ekonomik Kriz Yaratır' - onedio.com (https://onedio.com/haber/adnan-oktar-insanlar-azmasin-diye-allah-ekonomik-kriz-yaratir--741095)
Kriz olsa bi kere darphanede sabahtan akşama kadar türk lirası basılır piyasaya sürülür. Hükümeti eleştirmek için yalandan konu açıp insanlara yanlış şeyleri empoze etmeye çalışmayın...!
Caner B.
25-11-2016, 14:54
Türkiye'nin gündemini meşgul eden ekonomik kriz ile ilgili oldukça ilginç bir yorum yapan Adnan Oktar, ekonomik krizin Allah tarafından "insanların azmaması için" çıkarıldığını iddia etti.
"Allah istese tüm dünyayı zengin eder. İmtihan için Allah tarafından ekonomi kasten daraltılıyor. Çok fazla şeyde azma oluyor. Allah'a dine karşı olmaya başlıyorlar. Ekonomi kısıldığında insanlar daha da Allah'a yaklaşıyorlar. Daha halim, selim, daha sevgi dolu oluyorlar.
Ekonominin kısılması Allah'ın güzel bir sanatıdır. Nerede, nasıl ekonomik kriz olacağını Allah kaderde tespit etmiş. Fakirlere dikkat edin, Allah'ı daha çok severler."
Adnan Oktar: 'İnsanlar Azmasın Diye Allah Ekonomik Kriz Yaratır' - onedio.com (https://onedio.com/haber/adnan-oktar-insanlar-azmasin-diye-allah-ekonomik-kriz-yaratir--741095)
Okudugum en dogru yorumu adnan hocamiz yapmis.Konu kilitlenebilir.
M_PROJECT
25-11-2016, 15:26
Listemde bi kac tane hukumet sevdalisi arkadas var , onlarin sayesinde bu sayfayi gordum adamin fotografa aciklama olarak yazdigi sey su asssagidaki gibidir , olm anlarim cok fanatiksinizdir , sizi bi tarafindan ceken bir yani vardir vsvs ama mal olmayin ya , salak olmayin ya bu seylere inanmayin , arkadas ayakta sikiyolar sizi , bizi zaten siktiler de sizi ayri sikiyolar haberiniz yok .
Hani utanmadan bilmiyormuş gibi soruyorlar ya, "Dolar niye böyle oldu?"
Cevabı çok basit : SİZİN ŞEREFSİZLİĞİNİZ YÜZÜNDEN BÖYLE OLDU.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15193556_554359908094477_8660608321818859762_n.jpg ?oh=37d47d2add1ed07a7d61342666072265&oe=58B29626
sayfanin adi Buyuk Devlet Turkiye
Kullanıcı
25-11-2016, 15:28
Beyler bu ihanete ortak olmayın dolar almayın kaynak:Omer TURAN auf Twitter: "9. Şu aşamada bilerek dolar alan herkes haindir. Bu ihanete ortak olmayın, devletin gittikten sonra doların olsa ne olacak." (https://twitter.com/omerturantv/status/802056929182973952)
Sıçımda değil, ay başı gelsede dolar alsak
turboman
25-11-2016, 16:22
Dolar dolar boşalır bukadar şeyapmamak lazım. Dolar yeşil olan paramıydı...!
Ya şu şangay'ı bi beklemiyorsunuz .
Bu ülkede ekonomik kriz var diyenler,feto kafasına sahiptirler.
Şükürler olsun. Allah devletimize zeval vermesin.
mikelazi
25-11-2016, 16:30
nisan mayıs gibi milli piyango satışa çıkıcak diye biliyorum
Ankete göre kamoyu yoklamasında yüzde 83 krizdeyiz diyor
Demek ki doğruymuş teğet geçen birşey yok
Bugün aksarayda parça almaya gittim
Esnaf akp iş varmı yok eee o zaman olsun diyor
Adam euro ile parça satıyor dükkana malzeme almıyor
Ee malzeme bitince ne olacak bakacaz diyor
Geçen sene 2 adam çalıştırıyormuş işten çıkarmış neden dedim
Gerek yok dedi boşuna masraf
Ulanm ibine desene piyasa moku yemiş ne kadar zor kabullenmek
Benimle sidik yarışı yaptı ama gözleri haklısın bakışı yediremiyor kandırıldığını vatandaş sanırım
Beyler yazar kasayı nereye atmamız gerek :):):)
Yazar kasa atan dayı ortalıkta görünmüyordu ...
SinanAdalı
25-11-2016, 20:15
O zamanlar yazar kasayı atmayı ifade edecek kadar özgürlük vardı en azından. Şimdi yiyosa atsana ? fetoculuktan başlar suikaste kadar kimbilir ne suçlardan yargılanır bide yapacak olan kişinin 7 sülalesi kurutulur vatan haini olur muhtemelen. Birde yakında beklediğim bir konusmanın bilindik bir repliğini paylaşıyorum '' KANDIRILDIKKK!!! ''
Kullanıcı
25-11-2016, 20:28
Ak parti baş sıvacılarından(partide yetkili) çok kandırıldığımıza inanmıyoruz diyor, ne istedilerse verdik diyorlardı sonra kandırıldık hay ben sizin kafa yapınıza oy verenize
Oy veren kesimde bir akıllanmadı arkadaş ya herhalde oy vermekten vazgeçmeleri için ülkemize savaş açılıp kaybetmemiz lazım,ama onuda yine muhalefete yıkarlar
SONUÇTA KANDIRILDIK
Ferhat_V
25-11-2016, 20:59
valla kendi semtimde çarşı full dolu mağazalardan hep alışveriş yapan var..saymadım ama 1 km mesafe içinde 12 13 den fazla kuyumcu var..araçları saymıyorum bile *** kadar mesafede 50 tane 320d görüyorum...bilmiyorum kriz kime var kime yok bu ülkenin son 10 senesinden bi *** anlamadım.
Dolar bu inerde çıkarda Trump abiyle Eyyyyy ABD düşünsün. Benzin zamlarına gelince 50 TL alın zamdan etkilenmiyormuşsunuz o zaman :)
Tüketime odaklı ve tepeden tırnağa sağlıksız olan türkiye ekomisinin durumunu "kriz" olarak nitelendirmek, en hafif tabiriyle devekuşu şekilde yaşamış olmayı gerektirir.
ani ya da beklenmedik hiç bişey olmuyor şuanda. tamamiyle ilgisiz olan ben bile doların yıl sonu beklentisinin bu seviyelerde olacağını aylar öncesinde defaat kez duymuştum.
çürüyen ekonomilerde kriz olmaz.
Tüketime odaklı ve tepeden tırnağa sağlıksız olan türkiye ekomisinin durumunu "kriz" olarak nitelendirmek, en hafif tabiriyle devekuşu şekilde yaşamış olmayı gerektirir.
ani ya da beklenmedik hiç bişey olmuyor şuanda. tamamiyle ilgisiz olan ben bile doların yıl sonu beklentisinin bu seviyelerde olacağını aylar öncesinde defaat kez duymuştum.
çürüyen ekonomilerde kriz olmaz.
Doğru 2 ay önce söyledi bakan 3.30 da olur 3.40 da
Bize birşey olmaz
Yakıta neden zam geldi
Ötv neden zamlandı
Amaç para harcamayın borçlanmayın koyun gibi yaşayın
En büyük tefeci çeteci hükümet
Babalık yapacağına bize üvey evlat muamelesi yapıyor 14 yıldır
Cep doldurmakla devlet yönetilmez
Diledikleri kadar doldursun giyecekleri kefenlerde cep yok
Allah zaman gelince herkese hesap soracak nasılsa
Doğru 2 ay önce söyledi bakan 3.30 da olur 3.40 da
Bize birşey olmaz
Yakıta neden zam geldi
Ötv neden zamlandı
Amaç para harcamayın borçlanmayın koyun gibi yaşayın
En büyük tefeci çeteci hükümet
Babalık yapacağına bize üvey evlat muamelesi yapıyor 14 yıldır
Cep doldurmakla devlet yönetilmez
Diledikleri kadar doldursun giyecekleri kefenlerde cep yok
Allah zaman gelince herkese hesap soracak nasılsa
ekonominin cenaze namazının kılınmasından önce gelmesi beklenen mahşerin 5 atlısından ilki : eyyyy bankalar... indirin faizleriniziiiiii
bunun sebebi devletin bizzat halkın borçlanmasını istemesi.
Aslında bu herkesin işine geliyor .
- bankalar faizi indirir, insanlar daha ucuza borçlanır. kendisine ait olmayan parayla ev araba alan adam mutlu
- arabaya , eve önündeki yıllarını haczederek koyuna dönmüş insanlar, itaat eden ucuz insan gücüne dönüşür. şirketler mutlu
- ucuz insan/beyin gücü sayesinde yatırımlarını artıran şirketlerin kredi aldıkları bankalar mutlu.
borçlanma üzerine kurulmuş olan bankaların şuan kendilerini döndürmekte güçlük çekiyor olması şuan problem olan. Zira pahalıya borçlandı pek çoğu.
He benim fikrim halen çok net : ekmek 5 lira olsun.
bu sayede;
ya fakirler açlıktan ölür. bu hükümet gider..
ya da karbonhidrat tüketimi azalacağı için millet daha akıllı hale gelir. bu hükümet yine gider:)
30 yaşındayım, hatırladığım 5-6 yaşlarımda fakirdik. ulan hep fakirdik hala fakiriz ya :D
GokhanRS
25-11-2016, 23:46
Herşeyin suçlusu geziciler aq. Herşeyin suçlusu biz çapulcular. A kdmn i.neleri euro yu 3.60 yapan i.ne nerdesin? Ne oldu herşeyi geziye yıkıyorlar. Faiz lobisinin mi oyunları? Şimdi de tutturmuşkar bir bütün avrupa birleşti kurlarla oynayıp hükümeti yıkıcaklarmış mış. Ya koyun dedikçe zammı koyuyor i.neler. O yüzden demicem artık
Kimin ne dusundugu beni baglamiyor da saygi duymak zorundayiz sanki, bizim gibi dusunmeyenleri beyinsiz diye yargilamak hos degil, akpliyim bilmem ne diye sallamayin hic. Bu sene batan eden cok oldu hakkimizda hayirlisi gidisat iyi degil, ama bi yerden bu luks yasanti patlayacakti artik. Yatirim icin guvenli bi ortam yok bu ulkede ne zaman ne olacagi belli olmuyor..
Bari o lüks yaşantıyı yaşasaydık öyle patlasaydık. :D
İnceldiği yerden kopsun en temizi. Çok şükür aileden 3-5 kalacak çok olmasa da açlıktan öldürmez beni. %90 ihtimalle sağlık sorunlarımı hallettim mi memur olacağım. Eee bu ülke için çabalamanın karşılığını gezi zamanı çok güzel aldım. Olan yine o kömüre makarnaya oyunu satan ve ceplerini fazlasıyla dolduran godamanlara olacak. Ben fakirin bi tık üstüydüm öyle de kalacağım. Bırakayım da onlar düşünsün.
Ülke yönetimine de Ovacık belediye başkanı Fatih Maçoğlu gelsin. :D
kiraccemal
26-11-2016, 00:07
ulan adam kriz var diyor ama ne mercedesini almaktan ne ona yakıt koymaktan ne vergisini ödemekten vazgeçmiyor. hep siz çok biliyosunuz amk
Kimin ne dusundugu beni baglamiyor da saygi duymak zorundayiz sanki, bizim gibi dusunmeyenleri beyinsiz diye yargilamak hos degil, akpliyim bilmem ne diye sallamayin hic. Bu sene batan eden cok oldu hakkimizda hayirlisi gidisat iyi degil, ama bi yerden bu luks yasanti patlayacakti artik. Yatirim icin guvenli bi ortam yok bu ulkede ne zaman ne olacagi belli olmuyor..
Şaka mısın kardeş daha gidişat mı kalmış ülkede güvenli ortam yokmuş tabi bunlar kendi kendine gelişen durumlar sende haklısın hülo kardeş
turboman
26-11-2016, 07:06
Bana sorarsan kriz yok maaşımı alıyorum 50 tl lik benzinimi alıyorum.ohh altım kuru keyfim yerinde.
Bu modellere göre yok tabi 10 yıldır piyasa en kötü günlerini yaşıyor böyle bitik bi piyasa görmedim bunun adı gizli kriz yada orjinal kriz başka açıklaması yok bence
ghibli06
26-11-2016, 07:20
beyler aslında kimsenin zenginleştiği falan da yok,o mercedesler yatlar katlar hep geçici... adama veriyorlar 60 milyonluk iş, 5 milyon da avans, gidiyor mercedes alıyor villa alıyor residance a taşınıyor... işin sonunda bir bakıyor 5 milyon alacak kalmış ama piyasa ve taşeron borcu 15 milyon, hemen gidiyor biraz yağlama biraz ajitasyon hooop 30 milyonluk iş 10 milyon avans, bununla da biraz ödeme yapıp taşeronları susturduktan sora yola devam!!! en acısı ne biliyor musunuz? ülkede yerli, adam gibi profesyonel ve kurumsal firma kalmadı, yükünü tutan kaçma planını hazırlıyor, işleri çeviremeyince bir iflas erteleme sonra ara ki bulasın, çalışan kesim resmen eziyet görmeye başladı... klişe olacak ama bunlar iyi günlerimiz, daha bunlar olacakların başı!
beyler aslında kimsenin zenginleştiği falan da yok,o mercedesler yatlar katlar hep geçici... adama veriyorlar 60 milyonluk iş, 5 milyon da avans, gidiyor mercedes alıyor villa alıyor residance a taşınıyor... işin sonunda bir bakıyor 5 milyon alacak kalmış ama piyasa ve taşeron borcu 15 milyon, hemen gidiyor biraz yağlama biraz ajitasyon hooop 30 milyonluk iş 10 milyon avans, bununla da biraz ödeme yapıp taşeronları susturduktan sora yola devam!!! en acısı ne biliyor musunuz? ülkede yerli, adam gibi profesyonel ve kurumsal firma kalmadı, yükünü tutan kaçma planını hazırlıyor, işleri çeviremeyince bir iflas erteleme sonra ara ki bulasın, çalışan kesim resmen eziyet görmeye başladı... klişe olacak ama bunlar iyi günlerimiz, daha bunlar olacakların başı!
Adana ceyhan hastanesinin yüklenicisinden mekanik medikal taşeronluğunu aldık sözlesme tamam ise baslandı bugun yarın dıye dıye 2 3 ay oyaladılar.Projede 5 6 defa yuklenıcı degıstı taseronlar degıstı adamın cebınde sıgara parası yok altına cekmıs kıralık mercedes ankaradada dayısı var almış ihaleyi sorgusuz sualsiz işçiye taşerona şantiyede çalışana 1 kuruş vermez 2 3 ay oyalar , hakediş çıktımıda parayı vurur kaçar.Adanada yaşayanlar bilir tam 5 kere yuklenıcı degıstı ve hepside 2 3 milyon lira vurup kaçtı.Tokiye gidiyoruz biz bilmeyiz diyolar memleket öyle bi olmuşki herkes hırsızlık peşinde ve cezasıda yok
Şaka mısın kardeş daha gidişat mı kalmış ülkede güvenli ortam yokmuş tabi bunlar kendi kendine gelişen durumlar sende haklısın hülo kardeş
Okudugunu anlamada sorun var heralde bak orda iyi bisey mi yazmisim? Kardes yazinca atarmi oluyor ? Bazi konularda da edebiyati guzel olan insanlar dokturuyor biri suriyelilere salliyor vatanlarini hemen satmislar , biri buradan sallar her ay foruma araba konusu acar, klavyeden sallamasi kolay, gidisat yoksa rx8 binmeyiver az yakana bin yakittan forumlarda dert yanip rx e binmekte bi meziyet, en boktan ulkede yasiyoruz ya sonuc olarak. Kriz var yok ben ekonomist degilim klavyeden cok bilmislik taslamam, yaklasik gecen seneden beri ulkede olan gelismeler, turizm sektorunu baltaladi, insaat
Sektorunde calisiyordum firmalar batti kiminin sahibi kacti, kimi haysiyetsizce battim deyip luks arabalarini 3-5 ay sakladi sonra tekrar cikardi battim ettim deyip trilyonlar borcuna ragmen batik olmayanlardan guzel yasiyor, bunlar da koklu firmalardi. Patlamalarin bombalarin arkasi kesilmedi yetmedi darbe oldu, hepsini feto yapti, yersek. Fetonun ne oldugunu devlet cok iyi biliyordu, en azindan ispati 99 yilinda siyaset meydani programinda degerli bilim insanlarimiz fetonun ne mal
Oldugunu programda ortaya serdi, kimi olduruldu vs.. bana da batiyor gordugumde bu duruma ragmen luks arabalarla gezen, bilmem kac santim topuklu , 5 karis makyajli donemsel turbanli zaman zaman acan zaman zaman kapanan musluman bayanlarimiz cok turedi kocasi akpden ekmek yiyen, yine de saygisizlik etmeyi kendime yakistirmiyorum, onlarda o sekilde ekmeginin pesinde heralde basi acik oldularmi kocasi partiden birine bu kadar yaranamiyor..
Okudugunu anlamada sorun var heralde bak orda iyi bisey mi yazmisim? Kardes yazinca atarmi oluyor ? Bazi konularda da edebiyati guzel olan insanlar dokturuyor biri suriyelilere salliyor vatanlarini hemen satmislar , biri buradan sallar her ay foruma araba konusu acar, klavyeden sallamasi kolay, gidisat yoksa rx8 binmeyiver az yakana bin yakittan forumlarda dert yanip rx e binmekte bi meziyet, en boktan ulkede yasiyoruz ya sonuc olarak. Kriz var yok ben ekonomist degilim klavyeden cok bilmislik taslamam, yaklasik gecen seneden beri ulkede olan gelismeler, turizm sektorunu baltaladi, insaat
Sektorunde calisiyordum firmalar batti kiminin sahibi kacti, kimi haysiyetsizce battim deyip luks arabalarini 3-5 ay sakladi sonra tekrar cikardi battim ettim deyip trilyonlar borcuna ragmen batik olmayanlardan guzel yasiyor, bunlar da koklu firmalardi. Patlamalarin bombalarin arkasi kesilmedi yetmedi darbe oldu, hepsini feto yapti, yersek. Fetonun ne oldugunu devlet cok iyi biliyordu, en azindan ispati 99 yilinda siyaset meydani programinda degerli bilim insanlarimiz fetonun ne mal
Oldugunu programda ortaya serdi, kimi olduruldu vs.. bana da batiyor gordugumde bu duruma ragmen luks arabalarla gezen, bilmem kac santim topuklu , 5 karis makyajli donemsel turbanli zaman zaman acan zaman zaman kapanan musluman bayanlarimiz cok turedi kocasi akpden ekmek yiyen, yine de saygisizlik etmeyi kendime yakistirmiyorum, onlarda o sekilde ekmeginin pesinde heralde basi acik oldularmi kocasi partiden birine bu kadar yaranamiyor..
Kardeş yazınca atar olmuyor nickinde ismin yazıyor dikkat etmemişim kusura bakma. Suriyelilerede sallıcaklar evde oturan işsiz gencimizi gss adı altında borçlandırıp üremek için ülkeye girip her doğurdukları çocukları iş kapısı gören oturduğu yerden maaş alıp hizden daha iyi şartlarda yaşayanlara tabi ki tepki göstericekler niye t.c vatandaşlığına geçmedi hiç biri maaş kesilsin istemiyorlar. Neye binip binmeyeceğim seni ilgilendirmez bu ayrı konuda ortada yanlış bir durum var ve tepki vermemekse koyunluk göstergesi benim gözümde. Bizden kötü durumda olan ülkeler bizden ucuz benzin kullanıyorlar elektrik du vs cabası. Ülke arabasını üretmez vergi varken niye üretsin üretip 5 kazanmaksa vergiyle 50 kazanırım mantığında halbu ki üretse gençlere iş kapısı olsa ama gerek yok ne olsa koyunlarımız var bu senenin yeni yalanıda batanlar çok oldu piyasalsr ondan kötü
Fetö kötü biriydi kuçağından inmiyorlardı olimpiyatlarda salya sümük ağlıyorlardı neyse ya yoruluyorum sana bunları yazarken boşa anlatıyorum
Kardeş yazınca atar olmuyor nickinde ismin yazıyor dikkat etmemişim kusura bakma. Suriyelilerede sallıcaklar evde oturan işsiz gencimizi gss adı altında borçlandırıp üremek için ülkeye girip her doğurdukları çocukları iş kapısı gören oturduğu yerden maaş alıp hizden daha iyi şartlarda yaşayanlara tabi ki tepki göstericekler niye t.c vatandaşlığına geçmedi hiç biri maaş kesilsin istemiyorlar. Neye binip binmeyeceğim seni ilgilendirmez bu ayrı konuda ortada yanlış bir durum var ve tepki vermemekse koyunluk göstergesi benim gözümde. Bizden kötü durumda olan ülkeler bizden ucuz benzin kullanıyorlar elektrik du vs cabası. Ülke arabasını üretmez vergi varken niye üretsin üretip 5 kazanmaksa vergiyle 50 kazanırım mantığında halbu ki üretse gençlere iş kapısı olsa ama gerek yok ne olsa koyunlarımız var bu senenin yeni yalanıda batanlar çok oldu piyasalsr ondan kötü
Fetö kötü biriydi kuçağından inmiyorlardı olimpiyatlarda salya sümük ağlıyorlardı neyse ya yoruluyorum sana bunları yazarken boşa anlatıyorum
Ben akpli degilim merak etme ya da chpli degilim benim gibi dusunmeyeni aptal, koyun, hulocu diye yargilamam, evet biliyorum suriyelilerin durumunu, baska memleketten biri Tr de yasamak isterken ikamet izni, calisma izni diye bagirttiriyolar, onlar belesten dilenip yasiyorlar. Benim anlatmak istedigim konu baskaydi, tabi ki istedigin arabaya binersin kazanan sensin kimseye laf dusmez de ama bu forum ortaminda bazi insanlar var dolar ciktimi seviniyorlardi kagit aldiklari icin, ya da supersporlari degistirip degistirip ulkemizi boklayan, sen de yazmissin 50 tl bilmem ne aliyoruz hep diye, evet vergiler kol gibi de madem oyle bu ne perhiz bu ne lahana tursusu, kolpadan her cuma kildigi namazi ya da hadisleri vs. sosyal medyayi bombalayan mumin kardeslerimizden ne farki var?
Ben akpli degilim merak etme ya da chpli degilim benim gibi dusunmeyeni aptal, koyun, hulocu diye yargilamam, evet biliyorum suriyelilerin durumunu, baska memleketten biri Tr de yasamak isterken ikamet izni, calisma izni diye bagirttiriyolar, onlar belesten dilenip yasiyorlar. Benim anlatmak istedigim konu baskaydi, tabi ki istedigin arabaya binersin kazanan sensin kimseye laf dusmez de ama bu forum ortaminda bazi insanlar var dolar ciktimi seviniyorlardi kagit aldiklari icin, ya da supersporlari degistirip degistirip ulkemizi boklayan, sen de yazmissin 50 tl bilmem ne aliyoruz hep diye, evet vergiler kol gibi de madem oyle bu ne perhiz bu ne lahana tursusu, kolpadan her cuma kildigi namazi ya da hadisleri vs. sosyal medyayi bombalayan mumin kardeslerimizden ne farki var?
Ben koyun diyede hülocu diyede *** kılı diyede yargılarım adam sırf ak parti çıkardığı için tecavüz yasasını savunuyor sen ne anlatıyorsun ya sıçsalar sorgulamadan bokunu yiyecek insanlar var. Hiç denk gelmedim superspor değiştirip dolar çıktığı için sevinen birilerine benim etrafımda yok forumdada görmedim ama elbette ki vardır olacaktır adam 2 lirada 100 bin dolar almışsa 3.40 olmasına elbette sevinir. Bu durumu düzeltmek devletin görevi başa geldiklerinden beri ülkenin her sene biraz daha geri gittiğine inanan biriyim. 50tl alıyorum kısmı işin geyik kısmı bir kesim var 50 lira alarak benzin zammından etkilenmediğini düşünüyor o kesime salladım orada.
Ne için saygı duymalıyız ? Kendi gibi düşünmeyen insanların da bu ülkede yaşadığını düşünmeden, kendi menfaatleri için memleketin içine eden bir topluluk söz konusu. Senin hayat standartını düşürecek kadar fanatik olmuş adama saygı duyma gereksimin nereden geliyor onu anlamadım. Ülkeyi satıp savan, yerine hiç bir şey koymayan, üretim yerine tüketim toplumu yaratan bir hükümet ve onun yandaşları söz konusu burada. Olay 80 lerde olduğu gibi sağcı ya da solcu olmak gibi görüş farklılıklarınının ötesine geçmiş ulunmakta. Sen muhafazakar da olsan, seküler de olsan en nihayetinde halkın çıkarlarını düşünerek ekonomik kalkınmayı sağlamak zorundasın. Bunu yerine getirmeyen hükümetin arkasında durup, hiç bir şey olmamış gibi davranırsan kusura bakma her türlü lafı da yersin. Gemi battı mı tamamen batar, onu batıran adamların kıçında başında duruyorum bana bir şey olmaz tavrına da saygı falan duyamam.
LnchCntrl
26-11-2016, 09:43
Rx8 e binme az yakan arabaya bin tarzı uslüplarınızdan gına geldi artık. Kimse kimseye sormayacak dostum hangi arabaya bineceğini
benzin pahalı 20 kuruş yakan arabaya da pahalı 2 lira yakanada pahalı. o yüzden şu akıl tutulmasından kurtulup kimseye şöyle yap böyle yap tatava yapmayın
LnchCntrl
26-11-2016, 09:46
Ekonomik kriz var ve bulabildiğiniz tek çözüm az yakan arabaya binin, doğalgazı kısın azcık tarzında şeylerse defolun gidin.
Az önce simit falan almak için pastaneye girdim. Cuzdanimda da 15 tl kadar bozuk para vardi 1 tl 50 kurus falan. Parayi verirken bozuklardan vereyim problem olmaz degil mi dedim. Bu krizde parayi beğenmeyen .... Dedi :) ama krizde degilmisiz ya,baksana oyle diyorlar dedi :) esnaf da farkinda bazi seylerin.bizde esnafiz otomobil sektöründe iş çok para yok.arabayi birakiyorlar 1 ay boyunca almayan var aracı..
GokhanRS
26-11-2016, 13:19
Arkadaş bizim ülke hep kendi vatandaşına iteliyor. Örneğin elin yabancısı gelince vergisiz araba alıyor 60bine. Sen aynı arabayı alıyorsun 160 bine. Ben hiç bir ülkede böyle muameleye denk gelmedim. Adamlar kendi vatandaşından %20 alıyorsa bendende aldılar hep.
Arkadaş bizim ülke hep kendi vatandaşına iteliyor. Örneğin elin yabancısı gelince vergisiz araba alıyor 60bine. Sen aynı arabayı alıyorsun 160 bine. Ben hiç bir ülkede böyle muameleye denk gelmedim. Adamlar kendi vatandaşından %20 alıyorsa bendende aldılar hep.
Ondan sonra devlet araba üretmiyor niye üretsin ki üretse 10 kazanacak şimdi üretmeden 100 saplıyor :)
erdem325
27-11-2016, 13:42
Ben bu ülkede, devlet açısından hep sömürülen tarafta olmaktan bıktım!
Benden alıp bana hizmet etmeyen, benle en alakasız insanlara benim paramla "gereği olmadığı halde" hizmet eden anlayıştan bıktım!
Hiçbir siyasi oluşumun da bi halt yapacağı yok, sağolsunlar hepsi prof siyasi sporgazetesi..
o yüzden batmakta olan geminin bir köşesine oturup sigaramı yakar izlerim..
İnceldiği yerden kopsun sporgazetesi....
http://i.hizliresim.com/qj3rJR.png
Anket de son durum :)
50 TL lik parayı bulamayınca mı bitecek bu çile acaba :)
Misafirperverliğimizi her yerde yansıtabiliyoruz turistlerimize ne kadar gurur duysak az
Parası olmaya her zaman kriz aktif.. Olanda fırsata çevirirse no sikinti no darlık.. Krizsiz Türkiye düşünülemez..
Ne krizi? Faiz lobisi , Dış mihraklar , Büyümemizi hazmedemeyen avrupa , Fetö.....
Hep bu saydıklarımın oyunu bunlar..
Grimlord
27-11-2016, 17:29
Ne krizi? Faiz lobisi , Dış mihraklar , Büyümemizi hazmedemeyen avrupa , Fetö.....
Hep bu saydıklarımın oyunu bunlar..
Gezicileri ve çapulcuları unuttun abi :D
Gezicileri ve çapulcuları unuttun abi :D
Büyümemizi kaldıramayan düşmanlar o kadar çokki bazen bir anda aklına gelmiyebiliyor insanın :)
-Murat Özcan-
27-11-2016, 21:15
Krizde falan değiliz.
salih_560
27-11-2016, 21:22
Bu gün maliye bakanı açıklama yaptı dövize müdahale etmicez edersek paramız değer kaybeder diyor hayırlısı dedim hala kriz yok diyor dışarı çıkıp bir baksa kriz var mı yok mu acaba bunlardan bi 130k olmaz rakamları birileştirin :)
GokhanRS
27-11-2016, 22:47
http://i.hizliresim.com/vXgoyD.jpg
Valla ben şahsım adına çok memnunum.
Çocuk okula başladı mesrafım giyim kuşam kırtasiye 300 lira tuttu. Ben zamanında proshot mu ne kitap vardı alamamıştım 200 dolardı lisedeyken. Arkadaşımdan fotokopi çekmiştim.
Zamanında babam emekli olduğu haldr pazara çıkardı hırdavat satmaya gene de sobalı evde geçinemezdik. Pastırma sucuk mucuk yiyemezdik. Şimdi evimde belki 6 çeşit peynir belki 5 çeşit kahvaltılık et ürünü var. Babam beni küçükken hastahaneye götürmek için amcamdan borç almıştı hatırlıyprum. Şimdi geçen dişim kırıldı 4 gün 4 aşamada yaptılar 5 kuruş soran olmadı. Annem babam da istediği gibi istediği hastaneye gidiyor, zaten 65 yaş üstü oldukları için toplu taşıma bedava onlara:)
Evi 190 metre kare bütün kaloriferler açık 3 tane arabam var 4. Ye bakıyorum ve tek iş yapıyorum evde tek çalışanım hiç de yorulmuyorum. Hamd olsun her yerde devletin kolaylıkları çıkıyor karşıma. Ben krizdeyiz yada değiliz demiyorum fakat şunu söyleyebilirim rahatlıkla ki şu döneme kadar daha iyi bir yönetici çıkmadı. Daha iyisi olabilirmi ? Evet herzaman olabilir..
Tüpcüde çalışan arkadaşım sıfır jetta alıyor, belediyede elektrik işi yapan işci arkadaşım golf 6 ya biniyor diğer arkadaşım bildiğin güvenlik görevlisi 2009 mazda 6 ya biniyor birde yamaha motoru var. Hepsi 40 yaş altında hepsinin kendi evi ve aileden gelen bişey yok.
Ben şahsım adına gayet mutluyum.. daha iyisi olabilir belki ve temennim herkes gibi daha iyisi olması yönünde.
Allah kimseyi sıkıntı çekeceği duruma koymasın.
Benim arabalarımın toplam ederi belki 100 bin ve 200 binlik neden değil diye düşünüp üzülmüyorum çünkü eski zamanları çok iyi biliyorum.
İnsanoğlu yaradılışı gereği genelde neyi varsa daha fazlasını arzu eder vaziyette. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Bana göre kriz böyleyse krizsiz dönem de devlet görevlileri hergün kapıya bir yarım altın bırakır gider sanırım hahaha . Neyse kimseyle 1 gram tartışmaya girmek istemiyorum ben şahsi fikrimi yazdım ve kimsenin ne yazdığını okumadan yazdım. Herkesin görüşüne saygım var.
Kullanıcı
27-11-2016, 23:06
Ertekin dişin için geçmiş olsun abi:) Ülkenin dişini bile... neyse
Ertekin dişin için geçmiş olsun abi:) Ülkenin dişini bile... neyse
Teşekkür ederim kardeşim. Dişim orjinal oldu bem söylemesem kimse darbeli düzeltenli olduğunu anlamaz
Valla ben şahsım adına çok memnunum.
Çocuk okula başladı mesrafım giyim kuşam kırtasiye 300 lira tuttu. Ben zamanında proshot mu ne kitap vardı alamamıştım 200 dolardı lisedeyken. Arkadaşımdan fotokopi çekmiştim.
Zamanında babam emekli olduğu haldr pazara çıkardı hırdavat satmaya gene de sobalı evde geçinemezdik. Pastırma sucuk mucuk yiyemezdik. Şimdi evimde belki 6 çeşit peynir belki 5 çeşit kahvaltılık et ürünü var. Babam beni küçükken hastahaneye götürmek için amcamdan borç almıştı hatırlıyprum. Şimdi geçen dişim kırıldı 4 gün 4 aşamada yaptılar 5 kuruş soran olmadı. Annem babam da istediği gibi istediği hastaneye gidiyor, zaten 65 yaş üstü oldukları için toplu taşıma bedava onlara:)
Evi 190 metre kare bütün kaloriferler açık 3 tane arabam var 4. Ye bakıyorum ve tek iş yapıyorum evde tek çalışanım hiç de yorulmuyorum. Hamd olsun her yerde devletin kolaylıkları çıkıyor karşıma. Ben krizdeyiz yada değiliz demiyorum fakat şunu söyleyebilirim rahatlıkla ki şu döneme kadar daha iyi bir yönetici çıkmadı. Daha iyisi olabilirmi ? Evet herzaman olabilir..
Tüpcüde çalışan arkadaşım sıfır jetta alıyor, belediyede elektrik işi yapan işci arkadaşım golf 6 ya biniyor diğer arkadaşım bildiğin güvenlik görevlisi 2009 mazda 6 ya biniyor birde yamaha motoru var. Hepsi 40 yaş altında hepsinin kendi evi ve aileden gelen bişey yok.
Ben şahsım adına gayet mutluyum.. daha iyisi olabilir belki ve temennim herkes gibi daha iyisi olması yönünde.
Allah kimseyi sıkıntı çekeceği duruma koymasın.
Benim arabalarımın toplam ederi belki 100 bin ve 200 binlik neden değil diye düşünüp üzülmüyorum çünkü eski zamanları çok iyi biliyorum.
İnsanoğlu yaradılışı gereği genelde neyi varsa daha fazlasını arzu eder vaziyette. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Bana göre kriz böyleyse krizsiz dönem de devlet görevlileri hergün kapıya bir yarım altın bırakır gider sanırım �� hahaha . Neyse kimseyle 1 gram tartışmaya girmek istemiyorum ben şahsi fikrimi yazdım ve kimsenin ne yazdığını okumadan yazdım. Herkesin görüşüne saygım var.
Benim
İki evim üç arabam bir motorum var işim tıkırında
Ben neden küfrediyorum bunlara
Sanırım nankörüm :)
Yigit-Y bilmem. Memnun olmadığın şeyler vardır , daha fazlasını istiyorsundur , küfür etmeyi seviyorsundur bu tahminler onlarca olabilir. Sen neden küfrettiğini bilirsin kardeşim. Ben bi 25 sene evvele kadar olan siyasi geçmişi az çok hatırlıyorum. Ben küfretmiyorum. Hiç bir hükümet e de etmedim şahsen. Gıyaben küfrü sevmem genelde:) vardır bir memnuniyetsizliğin. Ben şahsım adına memnunum.
Yigit-Y bilmem. Memnun olmadığın şeyler vardır , daha fazlasını istiyorsundur , küfür etmeyi seviyorsundur bu tahminler onlarca olabilir. Sen neden küfrettiğini bilirsin kardeşim. Ben bi 25 sene evvele kadar olan siyasi geçmişi az çok hatırlıyorum. Ben küfretmiyorum. Hiç bir hükümet e de etmedim şahsen. Gıyaben küfrü sevmem genelde:) vardır bir memnuniyetsizliğin. Ben şahsım adına memnunum.
Adam birde hemşehrim ya rizeliyim yani
Sanırım ben nankörüm
Ki telekte ekmek almak için bozuk para aramış adamım yoksulluktan düzlüğe çıkmış birisiyim
Nankörüm ben :)
eldorado
27-11-2016, 23:30
Ertekin hemen hemen aynı şeyleri yazıcaktım fakat yazmadım tartışmak istemediğim için çevremdeki insanlara bakıyorum herkes memnun hayatından aklıma gelen dediğiniz gibi hastane gittiğimizde 5 kuruş para vermiyoruz,evlerde artık 1 yerıne 3 bilemedin 4 araç var öğretmenide kırtasiyeciside pazarcısı şöförüde hepsinin arabası ve kendine ait evleri var çocuklarını çoğu özel okullarda okuyor eskiden böylemiydi? ha allaha şükür demeyiz biz daha fazlasını isteriz yok bu araba ötvleri niye bu kadar yok bu benzin niye 5tl yok dolar 3tl derseniz muhalefet olmaktan başka bi işe yaramazsınız afedersiniz eşşek gibi çalışıp kazanıyoruz sizin istediğiniz galiba hem ayranım dökülmesin hem g*tüm s*k*lmesin
Adam birde hemşehrim ya rizeliyim yani
Sanırım ben nankörüm
Ki telekte ekmek almak için bozuk para aramış adamım yoksulluktan düzlüğe çıkmış birisiyim
Nankörüm ben :)
Bende Trabzonluyum :) ben bilemem nankörmüsün değilmisin. Bana bir nankörlüğün olmadı valla benim 2 abim avrupa da yaşıyor. Onlar anlattıkca ben hamd ediyorum burda olduğum için.
eldorado
27-11-2016, 23:32
Yigit-Y sen nankör değilsin sadece boş konuşuyorsun herkes seninle aynı görüşte olacak diye bişi yok
Kullanıcı
27-11-2016, 23:35
Yigit-Y sen nankör değilsin sadece boş konuşuyorsun herkes seninle aynı görüşte olacak diye bişi yok
Zaten eleştirenler 3 köprüyü kıskanıyor. Kimse yaptığı şeylere(zaten onlarda yol,köprü,hastane) laf söylemiyor. İlk sayfaları okursan niye eleştirdikleri anlarsın.
Neyse Ey AB sen kimsin ya
eldorado
27-11-2016, 23:37
Kullanıcı ben genel konuştum buradaki yorumlara cevap niteliğinde yazmadım
Can Yücel in bana şiirlerinde niye küfür ediyorsun diyorlar sözü aklıma geldi
Kullanıcı
27-11-2016, 23:43
[MENTION=25892] hastane gittiğimizde 5 kuruş para vermiyoruz,evlerde artık 1 yerıne 3 bilemedin 4 araç var öğretmenide kırtasiyeciside pazarcısı şöförüde hepsinin arabası ve kendine ait evleri var çocuklarını çoğu özel okullarda okuyor eskiden böylemiydi? ha allaha şükür demeyiz biz daha fazlasını isteriz yok bu araba ötvleri niye bu kadar yok bu benzin niye 5tl yok dolar 3tl derseniz muhalefet olmaktan başka bi işe yaramazsınız afedersiniz eşşek gibi çalışıp kazanıyoruz sizin istediğiniz galiba hem ayranım dökülmesin hem g*tüm s*k*lmesin
Bu yazdıkların ne anlama geliyor peki? Ak parti bunları yaptı diğerleri bi boq yapmadı ülkeyi on numara yönetiyor herkesde araba kaynıyor ev kaynıyor(insanları ömür boyu borçlandırılarak aldırmak kolay tabi)
Sokaklar lüx araba dolu ne krizi der gibi.
Ertekin hemen hemen aynı şeyleri yazıcaktım fakat yazmadım tartışmak istemediğim için çevremdeki insanlara bakıyorum herkes memnun hayatından aklıma gelen dediğiniz gibi hastane gittiğimizde 5 kuruş para vermiyoruz,evlerde artık 1 yerıne 3 bilemedin 4 araç var öğretmenide kırtasiyeciside pazarcısı şöförüde hepsinin arabası ve kendine ait evleri var çocuklarını çoğu özel okullarda okuyor eskiden böylemiydi? ha allaha şükür demeyiz biz daha fazlasını isteriz yok bu araba ötvleri niye bu kadar yok bu benzin niye 5tl yok dolar 3tl derseniz muhalefet olmaktan başka bi işe yaramazsınız afedersiniz eşşek gibi çalışıp kazanıyoruz sizin istediğiniz galiba hem ayranım dökülmesin hem g*tüm s*k*lmesin
Şimdi bir örnek vereyim de o örnek den isteyen anlasın isteyen anlamasın. Ben kimseyle şahsıma hakaret olmadığı sürece polemiğe girmem.
Ben 19 yaşımdayken mahalleden bir arkadaşım vardı benle akran..
Derdiki bir transporter ım olsun isterse en eski model motoru çalışmayan olsun daha da bişey istemem... sonra bu arkadaş fabrikada çalışarak bir tane döküntü t4 transporter aldı borcunu ödedi üstüne de biriktirdi t5 aldı sonra yıllar geçti sıfır aldı sene olmuş 2016 geçen gün benzinlikte gördüm arabasını yıkıyor, hoş beş den sonra baktım arabasında son model caravelle lerin brosürü var kendi arabası da 2014 model. Bana dediki şu en son çıkan caravelle lerden alsam daha bişey istemem. Yani cümle hep şu olsun daha bişey istemem ama insan istiyor. 19 yaşındayken o arkadaşım ve ben bir hastahaneye gittiğinde senet imzalamadan ameliyat olamıyorduk ihtiyaç olsa.. Sıfır araba almış olmak büyük olaydı. Biri sıfır tempra aldı diye mahalle de 1 hafta konuşulurdu. Şimdi istesem yarın sabah girer bir bayiye zart diye alırım. Çıkın bakın bi yollara yav herkesin altında yeni lüks araba aha en fakiri benim vallahi. Herkesin üstü başı marka herkes dışarda yiyor içiyor. Babam zamanında eve lahmacun getirince bir tarafımız tavana vuruyordu. Şimdi benim oğlum of baba ya yemeğe çıkmayalım telefon et eve getirsinler diyor.
eldorado
27-11-2016, 23:46
Kullanıcı kriz olsada daha sana vurmaz merak etme bi 5-10 sene sonra konuşalım sen bi okulunu bitir işinin gücünün başına geç ondan sonra
Bu yazdıkların ne anlama geliyor peki? Ak parti bunları yaptı diğerleri bi boq yapmadı ülkeyi on numara yönetiyor herkesde araba kaynıyor ev kaynıyor(insanları ömür boyu borçlandırılarak aldırmak kolay tabi)
Sokaklar lüx araba dolu ne krizi der gibi.
Yav gelirine güvenmiyorsan borçlanma. Borçlanacaksın diye zorlayan yokki. Bak benim 1 kuruş borcum yok. Borç benim prensiplerime uymuyor. Ama uyarsa gelirine yapar hesabını çekersin krediyi alırsın evini. Benim kuzenim de 800 lira kira ödüyordu, birikmişinin üstüne çekti krediyi 1300 lira kredi ödüyor ev kendinin şimdi. Çokda memnun kendisi de eşide bildiğin bi market zincirinde çalışan yani öyle fabrikada genel müdür değil.
Kullanıcı
27-11-2016, 23:52
Kullanıcı kriz olsada daha sana vurmaz merak etme bi 5-10 sene sonra konuşalım sen bi okulunu bitir işinin gücünün başına geç ondan sonra
Yazdıklarınızı sordum gelen cevaba bak. Bu ara Üni. öğrencisiyim ama gitmiyorum çalışıyorum,
eldorado
27-11-2016, 23:56
Kullanıcı allah kolaylık versin
emirarslan34
27-11-2016, 23:59
Chppkk
Bahçeli / Erdoğan iyi sallıyor alayını..
Vereyimmi bi mehter seversiniz.
%100 Yerli ERKAN TAN Sabah Ajansı 'VER MEHTERİ' - YouTube (https://youtu.be/6RNDE3ViswM)
Siyonistler, haçlı'lar yahudiler ve onların maşaları chppkk ypg,pyd,ypj,lpg,daeş,fetö vs vs top yekün devletimize milletimize saldırıyorlar, 15 twmmuzda yaptığınız'ın aynısını yapıyorsunuz şuanda. İsyaaannnn... Başka bişey bildiğiniz yok.
Boşuna uğraşıyorsunuz, ekonomi yerin dibinede batsa biz bu adamın yanında olmaya devam edicez. Çıktığı yolda asla geri adım atmıcaz. ALLAH'ımıza hamdolsun şükürker olsun kalbimizi karartıp, gözlerimize perde indirmediği her güne..
Yeni konular açmaya isyan etmeye devam.. BAŞARAMAZSINIZ.
Grimlord
28-11-2016, 00:08
Chppkk
Bahçeli / Erdoğan iyi sallıyor alayını..
Vereyimmi bi mehter seversiniz.
%100 Yerli ERKAN TAN Sabah Ajansı 'VER MEHTERİ' - YouTube (https://youtu.be/6RNDE3ViswM)
Siyonistler, haçlı'lar yahudiler ve onların maşaları chppkk ypg,pyd,ypj,lpg,daeş,fetö vs vs top yekün devletimize milletimize saldırıyorlar, 15 twmmuzda yaptığınız'ın aynısını yapıyorsunuz şuanda. İsyaaannnn... Başka bişey bildiğiniz yok.
Boşuna uğraşıyorsunuz, ekonomi yerin dibinede batsa biz bu adamın yanında olmaya devam edicez. Çıktığı yolda asla geri adım atmıcaz. ALLAH'ımıza hamdolsun şükürker olsun kalbimizi karartıp, gözlerimize perde indirmediği her güne..
Yeni konular açmaya isyan etmeye devam.. BAŞARAMAZSINIZ.
Troll olarak mı yazdınız yoksa ciddi mi çözemedim. Bu arada LPG nedir? Likit gaz satan terör örgütü mü?
eldorado
28-11-2016, 00:09
Tek seÇİm yapmadan 49 yil kÜba'ya baŞkanlik yapan,ayakta duracak halİ kalmayinca yerİne 85 yaŞindakİ kardeŞİnİ getİren fİdel amcanin demokratliĞini Öve Öve bİtİremeyen chp ve hdp 15 yildir gİrdİĞİ her seÇİmİ kazanan adama dİktatÖr demek !!!! KeŞkek beyİnlİ olmak lazim !!
Kullanıcı
28-11-2016, 00:10
Yav gelirine güvenmiyorsan borçlanma. Borçlanacaksın diye zorlayan yokki. Bak benim 1 kuruş borcum yok. Borç benim prensiplerime uymuyor. Ama uyarsa gelirine yapar hesabını çekersin krediyi alırsın evini. Benim kuzenim de 800 lira kira ödüyordu, birikmişinin üstüne çekti krediyi 1300 lira kredi ödüyor ev kendinin şimdi. Çokda memnun kendisi de eşide bildiğin bi market zincirinde çalışan yani öyle fabrikada genel müdür değil.
Abi ben zaten Gelirine güvenen alsın güvenmeyen almasın mı dedim. Sadece demek istediğim insanlar ömürleri boyunca borçlanarak bir şeylere sahip olmaya çalışıyor haa benimde kafama göre de ters asla borçlanarak ev-araba-telefon filan almam
halilcakir
28-11-2016, 00:10
Anti tayyipciğin aydınlık zannedildiği bir ülkedeyiz
İyi olan birşeyi tayyip yaparsa kötü yada tayyip düşmanı biri kötü birşey yaparsa iyi
Gel gelelim genelde tayyip gelince menfaati kesilmiş kişilerin aşırı tepkisi var.
Nasıl kesildiği ise meçhul.
Tayyipci birine kaydı o iş yada belki gerçekten düzgün bir şekile girdi ve bu kaymak kesildi vs orası muamma
Bence doğrularıda var yanlışlarıda var ama doğrularıda var dediğim an tayyipciyim direk bu kesime göre :)
sadece biz vatandaşlar kendi gözümüzde şahıs olarak kendimizi sonra ülke olarak memleketimizi çok büyütüyoruz
tüm dünyanın bu halde olduğu zamanlarda tüm sınırlarımız kaos içinde yanarken ben ekmek bulabildiğime şükrediyorum onu söyleyim en başta
trump başkan oldu brexit oldu yani olmaz denen ne varsa herşey tüm dünyada oluyor üstüne kendi ordusu kendi polisini vurdu ülkemizde neler neler
Allah sonumuzu hayır etsin
Ha bunun dışına mesela sosyolojik olarak en iğreti olduğum gerçeklerden biridir bu tayyip dindarları
anti tayyipciler bile tayyip ile selamun aleyküm der hayırlı cumalar diler rabbim der oldu :)
ben iyi hatırlıyorum ortaokul zamanlarımda selamun aleyküm demek kıroluktu
ben anadolu lisesindeydim ortaokul ve lisede
ülkeyle değilde kendinizle uğraşın kendinizi geliştirin öyle bir iş yapınki para etsin para etsin diye birşey yapmaya çalışmayın
o zaman işte her yönetimde her şahısta para kazanıyor olursun
halilcakir
28-11-2016, 00:13
Ha en başta kendim o kalifikasyonda değilim olmadığım içinde pişmanım
Yani öyle bir iş yapıyorumki para ediyor para etsin diye iş yapıyor cümlesi
emirarslan34
28-11-2016, 00:16
Bu arada LPG nedir? Likit gaz satan terör örgütü mü?
Başka 3 harfi kurabilecekleri terör örgütü kalmadı o.ç larının... Citti citti sormasaydın iyiydi..
Kullanıcı
28-11-2016, 00:24
Rte(sıvacı şirin) kandırıldık der allah der olay biter. Her ne halt olursa chp, dış mihrablar, fetö, Ab
Bir seferde biz demez neyse zaten onlar zaten doğuştan kandırılmış.
emirarslan34
28-11-2016, 00:33
Ya demirtaşı içeri tıktıklarında şimdi chp yeri göğü inletti sende şimdi canım ya, kartal merkez'de pkk ile yaptığınız mitinge ne demeli, apo ile atamızın bayrağı yanyanaydı? Sloğanlar atıp larkılar söyleyip halaylar çektiniz, buğun hayatta olsa ilk chp nin ipini çekerdi.. Yazıklar olsun. Chppkk
Konumu açsak chpkk ile kartalda miting yaptı diye.
İyi giderrrr...
Kullanıcı
28-11-2016, 00:37
FETÖ'NUN OYUNU
http://i.hizliresim.com/r6gj6N.jpg (http://hizliresim.com/r6gj6N)
Kullanıcı
28-11-2016, 00:44
eldorado nickli tahminimce mesleği koyunlarla ilgili olan üyemiz rica etsem yukardaki fotorafları ve hdp ile olan fotorafları açıklaya bilir mi? yada 5-10 sene bekle daha mı dicek.
emirarslan34
28-11-2016, 00:47
http://i.hizliresim.com/3v9NpA.jpg (http://hizliresim.com/3v9NpA)
Pkk ile atamızın bayragı yanyana getirdiniz, halaylar çekip şarkılar söylediniz, PKK ile birlikte iyi salladık dediniz, yoksa KANDIRILDINIZMI?
emirarslan34
28-11-2016, 00:48
eldorado nickli tahminimce mesleği koyunlarla ilgili olan üyemiz rica etsem yukardaki fotorafları ve hdp ile olan fotorafları açıklaya bilir mi? yada 5-10 sene bekle daha mı dicek.
Koyunlar, dediniz, yobaz dediniz, kyş beyinli vs vs bir dünya hakaret ettiniz sonra bu adamlar bizi iyi yönetemiyor dediniz. Anlamadımki kim koyun kim kuzu yahu.
Kullanıcı
28-11-2016, 00:50
Koyunlar, dediniz, yobaz dediniz, kyş beyinli vs vs bir dünya hakaret ettiniz sonra bu adamlar bizi iyi yönetemiyor dediniz. Anlamadımki kim koyun kim kuzu yahu.
Ben Chp'yi savunuyorum zaten bütün yorumlarımda (mhpliyim)
eldorado
28-11-2016, 00:56
Kullanıcı bak çocuk sen benimle sidik yarıştıracak yaşta olgunlukta değilsin burada saçma sapan yorumlar atıp meşgul etme beni ve konuyu sen gelipte bacak kadar boyunla benim mesleğime koyunlarla ilgili diyemezsin saygısızlık etme kafanı o ekranla bütünleştiririm bir daha benimle muhattap olma okulunu oku belli bi yaşına geldiğinde işine gücüne bak senin için siyaset daha erken kendi kendine konuşup siyaset yaptığını düşünme 1 saattir kendi kendine konuşuyorsun bir daha yazma tek tek koyunlara sevdiririm seni mutlaka bu dediklerimi aklının bir köşesine yaz
Burda tartışmak yerine herkes kendi fikrini beyan edip çekilse daha doğru olur. Çünkü tecrübeyle sabittirki bu tip tartışmalarla hiç kimse karşısındakini kendi doğrularına inandıramaz.
Herkesin inandığı kendine.
Kullanıcı kardeşim 21 yaşında genç ve inşaAllah istigballi bir kardeşimiz. Mesut Yılmazı Ecevit i Tansu Çiller i Erbakanı Süleyman Demirel i yönetici olarak değerlendirebilemez. Ben bu sebeple bu tutumuna kızmıyorum. Gerçi bilse ve bu tutumda olsa gene kızmazdım. Her lider in seveni ve sevmeyeni, her yönetim biçiminin beğeneni beğenmeyeni olur. Çok da doğaldır. Ben şahsen şükrediyorum şikayet etmiyorum. Her açıdan ülkenden, devletimden ve halimden memnunum. Hamd olsun.
emirarslan34
28-11-2016, 01:05
Ok abi tartışmasın kimse ama hakaretler diz boyu, hergün bir konu açıyor adamlar devlet aleyhinde.
Ne yani bizdemi açalım devamlı chpkk kartalda miting yaptı, ne diyorsunuz diye. Napalım?
Kullanıcı
28-11-2016, 01:05
Kullanıcı bak çocuk sen benimle sidik yarıştıracak yaşta olgunlukta değilsin burada saçma sapan yorumlar atıp meşgul etme beni ve konuyu sen gelipte bacak kadar boyunla benim mesleğime koyunlarla ilgili diyemezsin saygısızlık etme kafanı o ekranla bütünleştiririm bir daha benimle muhattap olma okulunu oku belli bi yaşına geldiğinde işine gücüne bak senin için siyaset daha erken kendi kendine konuşup siyaset yaptığını düşünme 1 saattir kendi kendine konuşuyorsun bir daha yazma tek tek koyunlara sevdiririm seni mutlaka bu dediklerimi aklının bir köşesine yaz
Meslek sadece bir tahmindir aşağılamak yoktur eğer aşagılamak ise sizin şuan kullandığız sözler ve 5-10 daha bekle sözleriniz kesin aşagılamak o zaman neyse anlatsamda bişey değişmez kafa yapınız çok güzel hülogg
Ertekin abi 2002 öncesi hükümetleri veya parti savunma derdim asla olmamıştır(kendi tuttuğum partide dahil) Akp hükümetide sadece *** atmaya çalışmıyorum yol,hastane,köprü yaptı helal olsun aferin dedim.
Ok abi tartışmasın kimse ama hakaretler diz boyu, hergün bir konu açıyor adamlar devlet aleyhinde.
Ne yani bizdemi açalım devamlı chpkk kartalda miting yaptı, ne diyorsunuz diye. Napalım?
Herkes kendine yakışanı yapar.
i-vtec07
28-11-2016, 01:26
Benim bu konudan cıkardığım şuanda başımızdakilerin hic birinden bi ... olmaz . Hergün şehit haberlerimi dersin . Pkk ile açılış yapıp kurdele kesmeler diğer yanda miting yapıp üç beş oy toplarmıyım diyen . Tutuklanan pkk lıyı ziyarete gitmeler. Yazık, Atam cıkıp gelse bunların alayını denize döker . Biz vizyonumuzdan şaşmayalım .
Bknz: Gençliğe hitabe .
Tamam tamam kriz yok herşey güllük gülüstanlık.
emirarslan34
28-11-2016, 01:52
Tek seÇİm yapmadan 49 yil kÜba'ya baŞkanlik yapan,ayakta duracak halİ kalmayinca yerİne 85 yaŞindakİ kardeŞİnİ getİren fİdel amcanin demokratliĞini Öve Öve bİtİremeyen chp ve hdp 15 yildir gİrdİĞİ her seÇİmİ kazanan adama dİktatÖr demek !!!! KeŞkek beyİnlİ olmak lazim !!
bide demezlermi kuzu, inek, koyun, at. Sonrada çıkıp demezlermi bizi 15 senedir iyi yönetemiyorlar. Kendi kendini bu kadar çabuk *** edenlere raslayamazsınız.
Ne işaretlesem bilemedim. Yani şu anki duruma kriz dersek 2017 deki olacakları ne olarak adlandıracağız. Kriz derinleşti mi diyeceğiz?
Maxiboost
28-11-2016, 06:06
Bence kriz yok, varsada kandırılmışızdır diye tahmin ediyorum.
O konuda fidele ben de çok kırgınım.
Zira daha genç yaşta oğlunu yetiştirmeli, onun kafası basmıyorsa damadını bakan falan yapmalıydı..
Rahmetli Erbakanın '' Kağıt paranın anatomisi '' diye youtube da anlattığı bir videosu var feyz alınması gerekir.. Kriz var yok demek inkar etmektir. Bana ilginç gelen zamanında kriz varken ortalığı yıkan halkımızın aşırı sessiz kalması.. Valla üreticiden çok tüketici olduk ( olmamız sağlandı vs .. ) Üreticiye hala ve neden destek yok hala nedentüccarın insafındayız ben ona takıldım.. FINDIK hala 10 lira Satış 76 lira :D aradaki 60 lira kimin cebinde ?? ( nutella.. bingo :)) LAN PAzarın yarısını en güçlü olduğun tarımsal üründe neden SATIŞA izin verıyorsun ?? ( Oltan gıdanın satışı )
Fabrıkalar ara elaman dıye bagırıyor ... Endustrı meslek lıselılerı hayata donmeli .. Tarım ve hayvancılıkta teşvik değil ürettiği maldan kazanmasını sağlamalı .. Kredi ile ev almak evet guzel ve kolay .. 150 bin krediyi 289 bin ödemek ise enayilik bu kadar da öpülmemeliyiz..
Çevremde çoğu kişi geçinemediğini söylüyor ancak dışardan bakınca hiç öle görünmüyor ... ALLAH yardımcımız olsun..
Faizleri düşürün derken , kriz geldiğini anlamamışmıydınız?Adamda ki mantık şu dolar ne kadar artarsa artsın zengin daha zenginleşir , fakir daha fakirleşir alım gücü düşer.Ama faizleri düşürürsek herkes 1000 liraya çalışıp kredi çekip ev araba alır 10 20 sene öder robot gibi olur bize bulaşmaz kriz var demez.Şu ülkede şuan bi ailenin geçim maliyeti asgari 4 5 bin lira.Herşeyin fiyatıda avrupadan pahalı ozaman maaşlarıda dolar euro almalıyız.Asgari ücret 1300euro olsun al sana kampanya.
Öyle mesajlar var ki valla beyin ölümü gerçekleşmiş
Benim parayla pulla dersim yok bunlar geldi daha çok zengin oldum
Ben niye bunlara sövüyorum biri açıklasın
Mesele para pul değil basmıyor kafa arkadaş
Mesele memleketin kendisi anasını bellediler adam hikaye anlatıyor hala :)
Ya demirtaşı içeri tıktıklarında şimdi chp yeri göğü inletti sende şimdi canım ya, kartal merkez'de pkk ile yaptığınız mitinge ne demeli, apo ile atamızın bayrağı yanyanaydı? Sloğanlar atıp larkılar söyleyip halaylar çektiniz, buğun hayatta olsa ilk chp nin ipini çekerdi.. Yazıklar olsun. Chppkk
İyi giderrrr...
Sizde aynısını yaptınız. Hakimleri ayaklarına götürüp kırmızı halılarla davul zurnayla karşıladınız.
Teröristler teslim olsun iş vereceğiz diye kim söyledi? Çözüm süreci ayağını bahane etmeyin sakın
http://galeri13.uludagsozluk.com/694/megri-megri_1170780.jpg
Bayrağımızı çok önemsiyorsanız bunlarda sizin mitinglerinizde defalarca oldu;
http://d.ulkucumedya.com/news/39737.jpg
Anti tayyipciğin aydınlık zannedildiği bir ülkedeyiz
İyi olan birşeyi tayyip yaparsa kötü yada tayyip düşmanı biri kötü birşey yaparsa iyi
Gel gelelim genelde tayyip gelince menfaati kesilmiş kişilerin aşırı tepkisi var.
Nasıl kesildiği ise meçhul.
Tayyipci birine kaydı o iş yada belki gerçekten düzgün bir şekile girdi ve bu kaymak kesildi vs orası muamma
Bence doğrularıda var yanlışlarıda var ama doğrularıda var dediğim an tayyipciyim direk bu kesime göre :)
sadece biz vatandaşlar kendi gözümüzde şahıs olarak kendimizi sonra ülke olarak memleketimizi çok büyütüyoruz
tüm dünyanın bu halde olduğu zamanlarda tüm sınırlarımız kaos içinde yanarken ben ekmek bulabildiğime şükrediyorum onu söyleyim en başta
trump başkan oldu brexit oldu yani olmaz denen ne varsa herşey tüm dünyada oluyor üstüne kendi ordusu kendi polisini vurdu ülkemizde neler neler
Allah sonumuzu hayır etsin
Ha bunun dışına mesela sosyolojik olarak en iğreti olduğum gerçeklerden biridir bu tayyip dindarları
anti tayyipciler bile tayyip ile selamun aleyküm der hayırlı cumalar diler rabbim der oldu :)
ben iyi hatırlıyorum ortaokul zamanlarımda selamun aleyküm demek kıroluktu
ben anadolu lisesindeydim ortaokul ve lisede
ülkeyle değilde kendinizle uğraşın kendinizi geliştirin öyle bir iş yapınki para etsin para etsin diye birşey yapmaya çalışmayın
o zaman işte her yönetimde her şahısta para kazanıyor olursun
Aslında en kolayı bir görüşün tam zıttında yer alıp eleştirmek, beyinde enerji harcamıyor düşünmeye, kendi haz,araba alımı, menfaatlerini ön planda tutucaksın en güzeli.
Sizde aynısını yaptınız. Hakimleri ayaklarına götürüp kırmızı halılarla davul zurnayla karşıladınız.
Teröristler teslim olsun iş vereceğiz diye kim söyledi? Çözüm süreci ayağını bahane etmeyin sakın
http://galeri13.uludagsozluk.com/694/megri-megri_1170780.jpg
Bayrağımızı çok önemsiyorsanız bunlarda sizin mitinglerinizde defalarca oldu;
http://d.ulkucumedya.com/news/39737.jpg
şunuda eklemek lazım atlamadan :)
https://img-s1.onedio.com/id-55abd0ffdb3461105a00e4b2/rev-0/raw/s-db2f4810fa1ef19a9c165435754e85fd8863c91c.jpg
> senden alıntı yaptım ama senin alıtıladıgın mesajla alakalı bu kısım:) <
cohopo nin veya senin kafada olan birinin anlamak istemedigi: arkadaşım sen bu adamları secime soktunmu g.tümüzn dibine kadar demokratik secimle neyine bıdı bıdı ediyosun simdimi aklınıza dank etti bilmem kac zaman once nerdeydiniz yinemi kandırıldık amk
vtec powe®
28-11-2016, 09:55
İyi giderrrr...
hangi chp li pkk yla miting yapmış birader ?
nerden cıkardın sen bunu? varsa elinde bir kaynak paylaşırmısın?
hangi chp li pkk yla miting yapmış birader ?
nerden cıkardın sen bunu? varsa elinde bir kaynak paylaşırmısın?
Kaynak ''GÖtü '' ...
Hiç bir partiyle işim olmaz ülkede particilik değil menfaatçilik var .. Şuan kriz var .. teğet değil içimizden geçiyor...
t-jet ali
28-11-2016, 11:02
Öyle bir anlatılıyor ki bu ülkede herkesin kapısın da iki araba, evler , yatlar, katlar.
Devlet ne diyor Türkiye de 100 kişiye düşen binek araç 16, ortalama yaş 16, nerede bu her kapıda 3-4 araç.
6 kardeş okuduk tamam kitap parası veriyorduk şimdi aidatından , temizlik parasından tutun her şeye para veriyoruz.
Evet sağlık da güzel şeyler oldu, ilk geldiklerin de sigorta primini %10 dan , 14 e çıkarttılar benim gibi bir adamın bile yıllık 3-4 bin lirası gitti. Daha katkı paylarını, muayene ücretlerini saymıyorum, kaç milyar toplanıyor ve karşısın da alınan hizmet ne araştırın bakalım.
Emekli olmak , emekli olunca rahat hayat yaşamak için çalışıyoruz, bakın bakalım emekli maaşı bağlanma oranlarını kim nereye düşürmüş.
Çok şey var yazılacak, ödediğimizin karşılığını gerçekten alabiliyor muyuz mesele bu.
Ben ce konuşurken mişli, mışlı değil de gerçek rakamlardan konuşmak lazım.
anıl turan
28-11-2016, 11:11
İyi giderrrr...
yanlış biliyorsun, hemde cok yanlış...
o mitingin oldugu gun ben işlerim sebebi ile kartaldaydim...
hdp ve pkk pacavralari acilinca chplilerin alani terk ettiklerini bizzat ben gordum.
chpli degilim, akpli de degilim ama dogruluguna emin olmadigin şeylere inanmamak lazım...
Dolar yükselse de mutsuzsunuz, düşse de.
Ekonomi iyi olsa da mutsuzsunuz, kötü olsa da.
Yazık, ömür geçiyor Ağalar :)
Nameless34
28-11-2016, 11:12
esnaf olup ekonominin hareketli olduğu zamanlarda işini düzgün yapıp köşeye de bişeyler biriktirenler biraz sıkıntı yaşasalarda hallerinden memnunlar ama onun dışında maaşlı kayıtlı çalışan adam hep zarada.
2-3 ayda maaşım 250 dolar azalmış oldu.Zammı enflasyona göre yapıcaz diyorlar oran %7 - en baba % 9 . maaşlı sıradan bir çalışanım devlet sırf benim maaşımdan ayda en az 1500 tl kazanıyor.
öte yandan adam kuyumculuk yapıyor paralar havada uçuşuyor ama baksan kayıtlı aylık geliri 1000 tl vergisi kuş kadar. Bu ülkede kayıtlı herşeyi kitabına göre yapmaya çalışırsan hep düzülüyorsun.
65 yaşında emekli olacakmışım çok afedersiniz turrup sıkayım öyle emekliliğe bu şartlarda o yaşı görmem imkansız. Babam hep okuyun maaşlı çalışan olun bizim gibi ticaret riskleriyle boğuşmayın diye diye bizi beyaz yakalı yaptı, şimdi çok kızıyorum keşke okutmasaydı keşke sanayiye falan çırak verseydi.
Ben yırtınıyorum her gün bişeyler öğrenip kendimi geliştiriyorum devlet ben geliştikçe daha çok biniyor, zam alıyorum tam sevinicem hoop bir üst vergi dilimine girmişim zam uçtu gitti. Bizim trafik cezamızı bile silmezler büyük şirketlerin milyon dolarlık borçları bir kalemde siliyorlar, babasının hayrına silmiyor tabi herkes biliyor perde arkasında döneni ama bir şekilde o perdenin arkasına kendiside saklananlar ya da saklanabilecek potansiyeli olanlar, ağamsın paşamsın yaşasın kralımız diye haykırıyor.
Bu ülke de adam olmak para etmiyor. Boşuna dememişler 2 gün pezevenk derler 3. gün beyfendi. Son dönem iş adamlarına ünlülere bir şekilde zengin ve popüler olmuşlara bakıyorsun yemin ediyorum suratlarına ayakkabını silmezsin kirlenir diye.
Herkeste bmw mercedes varmış evet var ama nasıl var? eskiden vw 1 se mercedes bmw 3-4 tü şimdi vw 1,7 bmw 2 lira, üstelik son 10-15 yılda otomotiv ve parça sanayisi inanılmaz gelişti ve ucuzlayıp alım seviyesine düştü. her evde 3 araba olmasıda gelişmişlik değil toplum olamamanın aksine daha da çok bireyselleşmenin ürünüdür. Hepinize soruyorum eşiniz-kızkardeşiniz-kızınız anneniz metrobüse bineceği zaman tedirgin olmuyor musunuz? insanlar ev almadan araba almaya çalışıyor sırf tacizden kurtulmak için ve sene 2016.
Sadece ekonomik değil ahlaki ve de toplumsal kriz var.
GokhanRS
28-11-2016, 12:10
Valla kusura bakmayın. Küfür etmek istemezdim ama bazı adil mert korkusuz çocukları şerefini haysiyetini kaybetmiş tipler,
chp defalarca kartalda biz hdp mitingine katılmadık diye açıklama yapmasına rağmen, keni ak teroristlerin yolladığı iki i.nenin elindeki bayrakla chp terör örgütüyle miting yapmış gibi çığırıyorlar. Facebooktan çalıntı saçma fotolarla iftiralar atıyorlar. Sizin müslümanlığınız bu kadar. O mitinge her partide olduğu gibi bir kaç çürük elma gitmiştir sadece gitmeyeceksiniz denmesine rağmen ki gereğini yapıcaklar. Ulan Tayyip defalarca teroristlerle yemek bile yedi gıkınız çıkmadı.
Halbuki konu kriz var mı yok mu? Kriz yoksa çıkarsın ispatlarsın. CHP bu ülkede neredeyse 70 senedir iktidar olmadı. Hiç iktidar olmamış resmen ZAVALLI durumdaki bir partiye her bokunuzu atıyorsunuz. Ben chp nin şuanki halini hiç sevmediğim halde adamları savunmak durumunda neden kalıyorum? Lan bu adamlar çok partili hayata geçildiği günden beri hiç iktidar olmadı ki?
Tek partili dönemde yaptıkları da ortada 1500e yakın büyük iş yaptılar o dönemde.
GokhanRS
28-11-2016, 12:20
birde o beş kuruş vermeden muane olduğumuz yerler neresi arkadaşlar bizde adres verin? annem daha geçen sene fenalaştığında emar lazım dediler. tamam yapın hemen dedim.
dediler 2 ay sonrasına gün verebiliriz. gidip parayla 400 lira bayılarak emar çektirdik özelde. devlet hastanesi adamın olmadan ertesi güne emar vermiyor.
O anlattıklarınız anca çorlu balıkesir v.s gibi belki küçük şehirlerde olur anca ki, türkiye çok büyük. herkes kendi yaşadığı yer iyiyse tüm türkiye aynı durumda sanıyor.
Sosyal Medyada 'Dovizini Bozdur' Kampanyasına Yoğun İlgi (http://www.haberler.com/sosyal-medyada-dovizini-bozdur-kampanyasi-9004232-haberi/)
beyin bedava
birde o beş kuruş vermeden muane olduğumuz yerler neresi arkadaşlar bizde adres verin? annem daha geçen sene fenalaştığında emar lazım dediler. tamam yapın hemen dedim.
dediler 2 ay sonrasına gün verebiliriz. gidip parayla 400 lira bayılarak emar çektirdik özelde. devlet hastanesi adamın olmadan ertesi güne emar vermiyor.
O anlattıklarınız anca çorlu balıkesir v.s gibi belki küçük şehirlerde olur anca ki, türkiye çok büyük. herkes kendi yaşadığı yer iyiyse tüm türkiye aynı durumda sanıyor.
diyolarya hastanelerde kuyruğu bitirdik.Kuyruğu bitirmediler e randevuya geçtiler şimdide telefonda kuyruktayız 1 hafta 2 haftaya gün veriyolar.Hastane bedava ha? ınanıyolarmı buna acaba eczaneye gıttıgınızde muayene bedeli diye 10 15 20 lira haşırtttt diye almıyolarmı?
GokhanRS
28-11-2016, 12:24
Sosyal Medyada 'Dovizini Bozdur' Kampanyasına Yoğun İlgi (http://www.haberler.com/sosyal-medyada-dovizini-bozdur-kampanyasi-9004232-haberi/)
beyin bedava
Buna inanan da tonla insan var. Dövizi bozdurunca türk lirasının değerleneceğini zanneden. Farkında değiller Fetöyle aynı taktiğin yapıldığının, millet kredi çekip asya banka yatırdıda noldu banka mı kurtuldu?
Döviz bozdur ülke kurtar :D yazık yahu. nelere inanıyor insanlar.
Hastaneler bedava yalanı güldürdü.
Her gün kullanmak zorunda olduğum 2 ayrı ilaç var. Devlet hastanesine gidip doktora yazdırırsam 30 lira pahalıya geliyor. Reçetesiz satıldığı için gidip nakit satın alıyorum ben de. Öbür türlü katkı payından fazla muayene ücreti kesiliyor.
Bu arada insanlarda para yok. 3-5 liralık ilaçları karttan geçirmek durumunda kalıyorlar. Muayene ücreti kesilmesin diye acilde tedavi olmaya çalışanlar var. (acilde ücret alınmıyor. Poliklinikte muayene olursanız ilk eczane ziyaretinizde çatır çatır alıyorlar muayene ücretini.)
Sağlık konusunda Türkiye"nin hakkını yemeyin beyler, avrupa ülkelerinde para=sağlık.
Ekonomik olarak ayvayı yedik ama.
Devletin pazarcı kuruluşlara bence el atması gerekiyor, tarladan karpuzun kilosunu 10 KURUŞ"a alan pazarcı üreticiden 3-4 kat daha fazla kazanarak kilosunu 50 KURUŞ"tan satıyor. Eee bunu birde yabancı yatırımcı yaparsa biz üretiyoruz elin gavuru üreticimizden daha çok kazanıyor.
Tayfun.O
28-11-2016, 14:09
Forumda artık bence siyaset yasaklansın burada bir birimizi kırmaktan başka bir şey olmuyor ve aşırı sıktı aynı tartışmaları görmekten. Doktorlar dizi gibi yeminle ezberledim biri diyor yol,hastahane yaptı öteki ülkeyi sattı,dolar uçtu ... vs vs.
Herkesin derdi memleket ise bence sıkıntı yok her görüşe açığım herkesin böyle olması lazım. Herkes vatandaşlık görevini yerine getirse bu sıkıntılar olmaz zaten doların düşmesi veya çıkması çözülmeyen denklem değil.
Forumda artık bence siyaset yasaklansın burada bir birimizi kırmaktan başka bir şey olmuyor ve aşırı sıktı aynı tartışmaları görmekten. Doktorlar dizi gibi yeminle ezberledim biri diyor yol,hastahane yaptı öteki ülkeyi sattı,dolar uçtu ... vs vs.
Herkesin derdi memleket ise bence sıkıntı yok her görüşe açığım herkesin böyle olması lazım. Herkes vatandaşlık görevini yerine getirse bu sıkıntılar olmaz zaten doların düşmesi veya çıkması çözülmeyen denklem değil.
Siyasetle alakası yok ki konunun
Türkiye Cumhuriyeti Numarası taşıyan kişilerin kafa yapısı ile alakalı bir konu :)
Revolution
28-11-2016, 14:27
http://pbs.twimg.com/media/BzcBqISCEAAbbnu.jpg:large
MetalliHead
28-11-2016, 14:51
Hastaneler bedava yalanı güldürdü.
Her gün kullanmak zorunda olduğum 2 ayrı ilaç var. Devlet hastanesine gidip doktora yazdırırsam 30 lira pahalıya geliyor. Reçetesiz satıldığı için gidip nakit satın alıyorum ben de. Öbür türlü katkı payından fazla muayene ücreti kesiliyor.
Bu arada insanlarda para yok. 3-5 liralık ilaçları karttan geçirmek durumunda kalıyorlar. Muayene ücreti kesilmesin diye acilde tedavi olmaya çalışanlar var. (acilde ücret alınmıyor. Poliklinikte muayene olursanız ilk eczane ziyaretinizde çatır çatır alıyorlar muayene ücretini.)
Acilde kırmızı alan harici hastalardan para kesiliyor diye biliyorum .
Ulan megri megri salya sümük ağlıyordunuz lan şivan perverle barzaniyle adamı saraylarda ağırladınız siz mi vatan seversiniz bırakın bu işleri. Bir diğer konuda fetonun kucağında hocam gel hocam diye agıtlar yakıyordunuz mit var istihbarat var kandırıldınız siz masumsunuz haklısınız. 15 temmuzdan sonra ortalık kahramancıklarla dolmuş ya
MetalliHead
28-11-2016, 14:58
Devletin pazarcı kuruluşlara bence el atması gerekiyor, tarladan karpuzun kilosunu 10 KURUŞ"a alan pazarcı üreticiden 3-4 kat daha fazla kazanarak kilosunu 50 KURUŞ"tan satıyor. Eee bunu birde yabancı yatırımcı yaparsa biz üretiyoruz elin gavuru üreticimizden daha çok kazanıyor.
Asıl parayı götüren aradaki komisyoncular
krizde ama hükümet belli etmiyo üstelik sorumluluklarına almıyolar doların yükselmesi bizlik birşey degil gibi açıklamalar yapıyolar
bi ara sigortam olmadıgı için benden acilde ücret almadılar ama fizik ilaç çart çurt ücretli
Ulkenin bacaklar omuzlarda geziyor hala polyanna etraf..
50 liralik yetmez 100 liralik yanin.
vtec powe®
28-11-2016, 18:15
Dolar niye yükseliyor anlamak mümkün değil. O kadar şirkete el koyduk gazeteleri kapattık, gazetecileri içeri attık, demokrasiyi bitirdik, yasamayı yürütmeyi denetlemeyi tek kişinin kucağına verdik, adaleti mülkün değil iktidarın emeli yaptık, muhalif olan, düşünen herkesi içeri alıp hırsızı katili salıverdik, çevremizdeki bütün ülkelerle savaşa girdik, AB ile köprüleri attık, eğitimi bitirdik, çocuklara kadınlara tecavüzü normalleştirdik. Ülkeyi olduğundan yüz sene geriye götürdük. Ayranımız yokken içmeye üzerinden geçmeye paranın yetmediği köprüler diktik. Hala niye yükseliyor bu dolar anlamak mümkün değil. Dış mihrakların işi kesin.
Onurkk06
28-11-2016, 18:38
Memleket elden giderken typer mi konuşalım ki şu son zammlardan sonra artık çoğu araba bizim için hayal oldu:D.
Zamanında ne mutlu türküm diyene sözünün kaldırılmasına sesi çıkmayanlar TC nin heryerden silinmesine sesçıkarmayanlar şimdi milliyetçi oldu
A haberi acın kriz felan yok dolar 1 lira benzin 1 lira asgari ucret 3000 euro
Bu anketi gerçeği yansıtmıyor
Siz fetöcüsünüz diyenler var bu forumda bize
Yazacak cesaretleri yok sadece beğenmiyorlar
Fetöcüse paralelcide terörüde besleyen sizlersiniz bunca yıldır
Biz atanın yolunda yürüyen bir kaç çapulcuyuz
Üç beş çıkar için oy satmayan bir avuç çapulcuyuz
Ahiret yolunda hesap verdiğimizde biz hırsızlardan yobazlardan
Sapıkları savunanlardan değiliz diyebileceğiz çok şükür :)
imprezaWRC
28-11-2016, 20:59
Ne krizi ya, bakın şimdi nereler talan olacak. Muhtemelen alım-satım işleri bittikten sonra haber yapmışlardır. Artık, o bölgeler komple betona bağlayınca zeytini, zeytin yağını, pembe domatesi gider Yunanistan'dan, İtalya'dan falan alırsınız.
https://pbs.twimg.com/media/CyVaVIlXAAUqC_e.jpg
Onurkk06
28-11-2016, 22:17
Foto (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1329500697091899&substory_index=0&id=124375750937739)
Bu arada muayene ücreti hakkında
Foto (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1329500697091899&substory_index=0&id=124375750937739)
Bu arada muayene ücreti hakkında
Şu mesajını beğenmeyenler olursa şaşırma
Seni her an fetöcü vatan haini ilan edebilirler :):)
Hastaneler ücretsiz diyenlere kapak olsun
türkiyeyi de akp yide tek bir kişi yönetiyo bu olumsuzlukların sebebi bu kişidir
pardon karısıda var iki kişi yönetiyo
Shadow_Dancer
28-11-2016, 23:31
https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjl6_KBs8zQAhWFuhoKHbS7CakQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fslideplayer.biz.tr%2Fslide%2F3808 599%2F&psig=AFQjCNGCZ7T9mDu_7CF7b0nej1p9Osc55Q&ust=1480455046246791
Tayfun.O
29-11-2016, 02:16
Memleket elden giderken typer mi konuşalım ki şu son zammlardan sonra artık çoğu araba bizim için hayal oldu:D.
Zamanında ne mutlu türküm diyene sözünün kaldırılmasına sesi çıkmayanlar TC nin heryerden silinmesine sesçıkarmayanlar şimdi milliyetçi oldu
Herkes milliyetçi olmalı zaten.
Konuşmanın dozu olur sen gittin ona laf o sana laf attı vs. vs. Sonu yok bence yani. Bir yere varılmıyor anca batıyoruz olduğumuz yere. Senin düşüncelerin başkalarının düşüncelerin değiştirmeyeceği gibi başkalarının düşüncesi de seninkileri değiştiremez .
Siyaset bana göre biraz daha yetişme tarzı örn annen baban sağcı ise akp sağcı milliyetçi ise mhp solcu ise chp görüşlü olunuyor :)
Ulan amk..
Araba tutkunu olduğumuzdan keyfi olarak arabayla gezerdim. Artık gezeni silksinler.
Sigara kullanıyorum (1-1,5 paket günde )
Alkol tüketiyorum ( Haftada minimum 150-200 TL, mekanlar falan hariç )
Bir de memlekette benim gibi adamı sevmezler, lan amk verdiğim vergilerle yaşıyor bu ülke ( benim gibilerin verdiği vergilerden )
Şimdi ne oldu 2013 te 57.500 e aldığım araba hali hazırda 100.000 ötv zamlarından sonra olacak temiz 110 bin.. Arkadaşlar araba alanı da silksinler, içeni de sıçanıda... Bütün giderlerimi %50 kısacağım...
Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka amk ? Şu alaka amk, herkes benim gibi %50 olmasa da %10 kısarsa bu ve bu tarz giderleri o zaman görürüm ben o ötv zamlarını vergileri vs... Araba almayın, benzin almayın, sigarayı azaltın arkadaşlar hem sağlığa da zararlı, alkol düşkünlüğünüz varsa boğma rakı için... Ondan sonra görücez bakalım neler olacak... İMF ye borç vermişiz de vırrık cırrık.. İçkiliydi bilmemne amk...
Türkiye krizde mi mi ? Krizden çıktık mı ki amk ?
GokhanRS
29-11-2016, 08:37
Herkes milliyetçi olmalı zaten.
Konuşmanın dozu olur sen gittin ona laf o sana laf attı vs. vs. Sonu yok bence yani. Bir yere varılmıyor anca batıyoruz olduğumuz yere. Senin düşüncelerin başkalarının düşüncelerin değiştirmeyeceği gibi başkalarının düşüncesi de seninkileri değiştiremez .
Siyaset bana göre biraz daha yetişme tarzı örn annen baban sağcı ise akp sağcı milliyetçi ise mhp solcu ise chp görüşlü olunuyor :)
Benimkiler tapıyor Tayyipe, yatacak yerleri yok gözümde. Tek savunmaları alnı secde görüyormuş. Bende tam tersi solcuyum. Hatta bana gavur bile derler Tayyibe laf söylediğimde çünkü onlar gibi düşünmeden müslüman olabileceğime inanmazlar.
Ancak yinede ailemdir birbirimizi severiz. Hatta hoşuma gidiyor onlarla böyle olmamız. Hep tartışacağımız zevk aldığım şeylerimiz var :)
Sadece ilaç konusuna değinmek istiyorum;
Her evde buzdolabı vardır bilirsiniz,
lütfen gidin açın ve kapak kısmında en üstte yumurtaların olması gereken yerde birçok kutu ilaç olduğunu görün.
Türkiye'de ilaç israfı çok üst seviyelerde. Üstelik evlerdeki kutu kutu stoklanan ilaçların çoğunun da son kullanma tarihi geçmiş durumda.
Bu durumda siz ilacı tamamen ücretsiz yaparsanız(ki çalışmalarına başlandı ve bana göre yanlış bir iş) bu israfı kat kat yukarı taşımış olursunuz.
Yurt dışından gelen akrabalarım(Almanya,Belçika,İngiltere) eczaneden neredeyse bedava aldığım ilaçları görüdüğünde şaşırıyorlar.
Oralarda bir kutu ilaca çok yüksek rakamlar ödendiğine dair. Neredeyse buradan %40daha pahalı ilaçlar.
lütfen gidin açın ve kapak kısmında en üstte yumurtaların olması gereken yerde birçok kutu ilaç olduğunu görün.
Türkiye'de ilaç israfı çok üst seviyelerde. Üstelik evlerdeki kutu kutu stoklanan ilaçların çoğunun da son kullanma tarihi geçmiş durumda.
Bu durumda siz ilacı tamamen ücretsiz yaparsanız(ki çalışmalarına başlandı ve bana göre yanlış bir iş) bu israfı kat kat yukarı taşımış olursunuz.
Yurt dışından gelen akrabalarım(Almanya,Belçika,İngiltere) eczaneden neredeyse bedava aldığım ilaçları görüdüğünde şaşırıyorlar.
Oralarda bir kutu ilaca çok yüksek rakamlar ödendiğine dair. Neredeyse buradan %40daha pahalı ilaçlar.
Geçmişte şuan tr de adı hızla yükselen bir ilaç firmasında çalıştım.
Faturalarını ben kesiyordum TR deki en büyük ecza depolarına (Selçuk, hedef vb.)
Kesilen adetleri verilen mal fazlalarını ( mf= 1000 adet alırsan 100 adet bedava veririm gibi.) görsen aklın dururdu.
Misal bir ilaç için 55.000 Adet MF verildi. Yazıyla ellibeşbin adet.
Dr'lara ilaç yazmaları için reprezantların ne yalakalıklar yaptıklarını, ne promosyonlar verdiklerini, ne taklalar attıklarını, ne pazarlıklar yaptıklarını bilseniz şaşırırsınız.
Sadece 1 örnek vereyim aylık xx kutu ilaç yazma karşılığında tatil isteyen dr da var çocuğunu her gün okuldan aldıran dr da.
Yanıldığın nokta ilacın ucuz olması değil , dr'ların hastalara gereksiz ve ilaç firmasından beklenti karşılığı fazla ilaç yazması ayrıyeten toplumsal olarak ilaç kullanmayı bilmiyor olmamız.
Devlet daha doğrusu SGK vatandaşın sağlık alanında hizmet almasını sağlamak durumunda buna ilaç ta dahil.
İlaç eczacılık gen müd. sürekli liste yayınlar hangi ilaçların ödeme kapsamına alındığına dair açın bir inceleyin.
Ayrıca ilaç sektöründeki promosyon ve kar marjını araştırırsanız firmaların derdinin insanları sağlığa ulaştırmak olmadığını görürsünüz.
Link:http://www.titck.gov.tr/ReferansBazliFiyatListesi
GokhanRS
29-11-2016, 09:52
İlaç orda daha pahalı veya şu bu daha pahalı örneğine oldum olası karşıyım. Bahsettiğiniz avrupada da kısada olsa yaşadım. Maaşlar türkiyeye göre ciddi yüksek. Örneğin akpli biri birkeresinde dediki sigara zammına niye laf ediyorsunuz burda 10 tl ise avrupada 30 tl dedi.
Doğru avrupada 10 euroya sigara alırsın. Ama asgari ücrette 1300 euro. Baktığın zaman orana bizden pahalı değiller. Hani sigara zammına hatta ilacın paralı olmasınada lafım yok.
Ancak o ücretli veya ücretsiz muhabbeti kesinlikle bilinçsiz ilaç alımına engel değildir. Eğer reçetesiz ilaç satılamaz hale getirirsen ve doktorlarıda ağır bir şekilde uyarırsan gereksiz ilaç yazımında anında soruşturma açılacağını anlatmayı başarırsan bence o şekilde düzelir.
Yoksa ilacı bırak bedava, sen ağrı kesiciyi 100 tl de yapsan bilinçsiz adam çocuğunun rıskından kısar gene o ilacı alır. Çünkü kafa öyle basıyor. 1 hap içince tüm derler o an geçicek sanıyor insanlar.
birsürü konu açılıyor siyaset ekonomi vs,
Her konuda yorumun var, tabiki olabilir tartışma forumu. Her yorumun çürütülüyor farkındaysan. Ama yeni yeni illa birşeyler ekliyorsun ve gidiyorsun abicim. Abi kaç yaşında insanlarsınız neden Kabul etmiyorsunuz ? GSMH diye birşey var hesaplamasıda kolay. eliniz kalem kağıt tutuyordur illa neden birşeyleri hesaplayarak sonuca ulaşmayı denemiyorsunuz ? Bizimde yurt dışında akrabalarımız var ve hiç ağlandıklarını görmedim ya ilacıdır osu busu alınıyor abi alınıyor , adamlar hasret çekiyorlar gelin diyoruz aslaaaaa. He öyle doctor mühendis falanda değiller sıradan işçiler. Karşılaştırırken kriterleri göz önünde bulunun.
Adamlar orada euro kazanıp euro harcıyor bir türlü idrak edilemiyor
Sen türksün kazandığın para tl euro ile alakan yok kaç yıl bu saçmalıkla uyutuldu bu ülke
Yeter be kardeşim valla akıl tutulmasından çıkın artık
Geçmişte şuan tr de adı hızla yükselen bir ilaç firmasında çalıştım.
Faturalarını ben kesiyordum TR deki en büyük ecza depolarına (Selçuk, hedef vb.)
Kesilen adetleri verilen mal fazlalarını ( mf= 1000 adet alırsan 100 adet bedava veririm gibi.) görsen aklın dururdu.
Misal bir ilaç için 55.000 Adet MF verildi. Yazıyla ellibeşbin adet.
Dr'lara ilaç yazmaları için reprezantların ne yalakalıklar yaptıklarını, ne promosyonlar verdiklerini, ne taklalar attıklarını, ne pazarlıklar yaptıklarını bilseniz şaşırırsınız.
Sadece 1 örnek vereyim aylık xx kutu ilaç yazma karşılığında tatil isteyen dr da var çocuğunu her gün okuldan aldıran dr da.
Yanıldığın nokta ilacın ucuz olması değil , dr'ların hastalara gereksiz ve ilaç firmasından beklenti karşılığı fazla ilaç yazması ayrıyeten toplumsal olarak ilaç kullanmayı bilmiyor olmamız.
Devlet daha doğrusu SGK vatandaşın sağlık alanında hizmet almasını sağlamak durumunda buna ilaç ta dahil.
İlaç eczacılık gen müd. sürekli liste yayınlar hangi ilaçların ödeme kapsamına alındığına dair açın bir inceleyin.
Ayrıca ilaç sektöründeki promosyon ve kar marjını araştırırsanız firmaların derdinin insanları sağlığa ulaştırmak olmadığını görürsünüz.
Link:http://www.titck.gov.tr/ReferansBazliFiyatListesi
Bahsettiğin durumlara hakimim, referans için Boeh..r'de yaptığım çalışma sonucu yazdığım tezi gösterebilirim.
Bahsettiğiniz dr konusu da tabiki israf kousunda büyük etkendir.
Ama son yıllardaki kadar hastaları sömürmemeleri konusunda hekimlerle karşı karşıya gelen başka bir hükümet yoktur sanıyorum.
Birçok ilacı alabilmeniz için Araştırma Hastanelerinde heyet raporu almanız gerekiyor.
Yine Aile Hekimleri de her ilacı yazamıyor, örneğin göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı kategorisindeki ilaçları yazamazlar...
Tabi bu konu hassas bir konu, yakında kanser ilaçları dahi ücretsiz verilecek. Umarım her hamlede israf düşünülür.
İlaç orda daha pahalı veya şu bu daha pahalı örneğine oldum olası karşıyım. Bahsettiğiniz avrupada da kısada olsa yaşadım. Maaşlar türkiyeye göre ciddi yüksek. Örneğin akpli biri birkeresinde dediki sigara zammına niye laf ediyorsunuz burda 10 tl ise avrupada 30 tl dedi.
Doğru avrupada 10 euroya sigara alırsın. Ama asgari ücrette 1300 euro. Baktığın zaman orana bizden pahalı değiller. Hani sigara zammına hatta ilacın paralı olmasınada lafım yok.
Ancak o ücretli veya ücretsiz muhabbeti kesinlikle bilinçsiz ilaç alımına engel değildir. Eğer reçetesiz ilaç satılamaz hale getirirsen ve doktorlarıda ağır bir şekilde uyarırsan gereksiz ilaç yazımında anında soruşturma açılacağını anlatmayı başarırsan bence o şekilde düzelir.
Yoksa ilacı bırak bedava, sen ağrı kesiciyi 100 tl de yapsan bilinçsiz adam çocuğunun rıskından kısar gene o ilacı alır. Çünkü kafa öyle basıyor. 1 hap içince tüm derler o an geçicek sanıyor insanlar.
Benim bu örneği vermedeki amacım ekonomik alınabilirlikten ziyade, orada israf konusunun bu şekilde dizginlendiği anlamındaydı.
Yoksa Avrupa ve Ülkemiz insanının alım gücü karşılaştırması anlamında birşey yazmak istemedim.
birsürü konu açılıyor siyaset ekonomi vs,
Her konuda yorumun var, tabiki olabilir tartışma forumu. Her yorumun çürütülüyor farkındaysan. Ama yeni yeni illa birşeyler ekliyorsun ve gidiyorsun abicim. Abi kaç yaşında insanlarsınız neden Kabul etmiyorsunuz ? GSMH diye birşey var hesaplamasıda kolay. eliniz kalem kağıt tutuyordur illa neden birşeyleri hesaplayarak sonuca ulaşmayı denemiyorsunuz ? Bizimde yurt dışında akrabalarımız var ve hiç ağlandıklarını görmedim ya ilacıdır osu busu alınıyor abi alınıyor , adamlar hasret çekiyorlar gelin diyoruz aslaaaaa. He öyle doctor mühendis falanda değiller sıradan işçiler. Karşılaştırırken kriterleri göz önünde bulunun.
Öncelikle, yorumum olmasına olabilir şeklinde yaklaştığın için Teşekkür ederim.
Gökhan'a yazdığım mesaj senin için de geçerli.
Değinmek istediğim konu gereksiz ilaç alımı ile bahsettiğin GSMH'da yer alan tüketici harcamaları kalemlerinden (yemek, kira, ilaç gibi kişisel harcamalar) kaleminin etkisidir.
bahsettiğin durumlara hakimim, referans için boeh..r'de yaptığım çalışma sonucu yazdığım tezi gösterebilirim.
Bahsettiğiniz dr konusu da tabiki israf kousunda büyük etkendir.
Ama son yıllardaki kadar hastaları sömürmemeleri konusunda hekimlerle karşı karşıya gelen başka bir hükümet yoktur sanıyorum.
Birçok ilacı alabilmeniz için araştırma hastanelerinde heyet raporu almanız gerekiyor.
Yine aile hekimleri de her ilacı yazamıyor, örneğin göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı kategorisindeki ilaçları yazamazlar...
Tabi bu konu hassas bir konu, yakında kanser ilaçları dahi ücretsiz verilecek. Umarım her hamlede israf düşünülür.
Bold yaptığım kısımda haklı olduğunu düşünüyorum. Ama bu fazladan ilaç yazma kısmı toplumsal bir durum maalesef toplumun büyük çoğunluğu kendi faydasına olacak bir şeyi diğer kişilerin zararına da olsa yapabiliyor. Sistem de zaten bizi buna itiyor karakter açısından zayıf olanlar eğitimli de olsa çıkarı için "amaca giden yolda her şey mubahtır" diyerek devam ediyor.
Kanser ilaçları zaten ücretsiz verilmeli devlet bireyin yaşama ve hayatını devam ettirmesini sağlayacak sağlık önlemlerini almak ZORUNDA.
Ama hatırlayanlar olur kanser hastası bir bayan arkadaşın cebine para sıkıştıran bir sağlık bakanını da gördü bu gözler. Bunu münferit bir olay diyip geçmek isterdim ama adının önünde sağlık bakanı yazan birisi bunu yapmamalıydı.
Göz hekiminin gidipte ülser ilacı yazması zaten saçmaydı bunun önüne geçilmesi güzel.
Sadece (sedatif olanları hariç tutuyorum) bazı ilaçların heyet ile verilmesi bazen kişileri mağdur edebiliyor bunun için ara çözümler bulsalar keşke.
Kanser ilaçları satış fiyatının belki 10 da 1 ine üretiliyor bunu hem devlet karşılamıyor hem de hasta alamıyorsa o toplumda birileri zarar görüyordur. Buna müdahale edilmeli. Umarım gün olur daha yaşanılabilir bir ülkede uyanırız.
Asýl parayý götüren aradaki komisyoncular
Üreticiden 3-4 kat kar yapmak nedir.
MetalliHead
29-11-2016, 13:18
Üreticiden 3-4 kat kar yapmak nedir.
Bu konuda katılıyorum . Bi ürün 10 liraysa üreten 2 ,aracı 5 satıcı da 3 lira kazanıyor. En çok kazanması gereken asla kazanmıyor .
Tayfun.O
29-11-2016, 13:27
Benimkiler tapıyor Tayyipe, yatacak yerleri yok gözümde. Tek savunmaları alnı secde görüyormuş. Bende tam tersi solcuyum. Hatta bana gavur bile derler Tayyibe laf söylediğimde çünkü onlar gibi düşünmeden müslüman olabileceğime inanmazlar.
Ancak yinede ailemdir birbirimizi severiz. Hatta hoşuma gidiyor onlarla böyle olmamız. Hep tartışacağımız zevk aldığım şeylerimiz var :)
İstisnalar kaideyi bozmaz ,:)
imprezaWRC
29-11-2016, 13:57
Bir dahaki gelişlerinde sorarmısın, yurt dışında da aynı burada olduğu gibi eczaneleri vezne niyetine mi kullanıyorlar? Randevu alıp haftalarca aylarca evde mi bekliyorlar sonra da sıra olayı kalktı mı diyorlar? Başlarına bir hal geldiğinde devlet hastanesine gittiklerinde üzgünüz ama protez takılması gerek ve o portez içinde ihaleye çıkmamız mı gerek diyorlar?
Oralarda askeri hataneler var ise askeri hastanelerde harp çıktığında ne halt edeceğinden bir haber sivil doktorlar mı çalışıyor?
Bir sorsana akrabalarına onlar işsiz kaldıklarında devlet onlara kucak mı açıyor yoksa özel sağlık sigortasından daha pahallıya gelen gss gibi birşey mi talep ediyorlar?
Orda ilaç 30 euro sende 30 TL ise kur farkı ile çarpıp bölüp onlar bizden daha pahallı demek yanlış olur. Adam euro kazanıyor euro harcıyor, sen TL kazanıp TL harcıyorsun. Böyle birşeyleri bölüp çarpıp çıkartıp kendinizi de avutmaktan vazgeçin.
Bizim buzdolabında ilaç yok ama möllers balık yağı var; bak tadı çok güzel değil ama birçok şeye faydası olduğu kesin, deutschland'da 12 euro, Turkei'da 74 TL. Kuru kaçtan alsamda fiyatları eşitlesem acaba.
Bir dahaki gelişlerinde sorarmısın, yurt dışında da aynı burada olduğu gibi eczaneleri vezne niyetine mi kullanıyorlar? Randevu alıp haftalarca aylarca evde mi bekliyorlar sonra da sıra olayı kalktı mı diyorlar? Başlarına bir hal geldiğinde devlet hastanesine gittiklerinde üzgünüz ama protez takılması gerek ve o portez içinde ihaleye çıkmamız mı gerek diyorlar?
Oralarda askeri hataneler var ise askeri hastanelerde harp çıktığında ne halt edeceğinden bir haber sivil doktorlar mı çalışıyor?
Bir sorsana akrabalarına onlar işsiz kaldıklarında devlet onlara kucak mı açıyor yoksa özel sağlık sigortasından daha pahallıya gelen gss gibi birşey mi talep ediyorlar?
Orda ilaç 30 euro sende 30 TL ise kur farkı ile çarpıp bölüp onlar bizden daha pahallı demek yanlış olur. Adam euro kazanıyor euro harcıyor, sen TL kazanıp TL harcıyorsun. Böyle birşeyleri bölüp çarpıp çıkartıp kendinizi de avutmaktan vazgeçin.
Bizim buzdolabında ilaç yok ama möllers balık yağı var; bak tadı çok güzel değil ama birçok şeye faydası olduğu kesin, deutschland'da 12 euro, Turkei'da 74 TL. Kuru kaçtan alsamda fiyatları eşitlesem acaba.
Dostum konu bu değil, yukarıda da yazdım.
Eczaneden tahsili yapıyor ki
Heppop bu fetöcü eczanelerrr diyip sıyrılmak için
Ya valla karadeniz fıkrasından beteriz :)
Kuru 6.16'dan alırsan eşitlenmiş oluyor abi
Eczaneden tahsili yapıyor ki
Heppop bu fetöcü eczanelerrr diyip sıyrılmak için
Ya valla karadeniz fıkrasından beteriz :)
Yiğit, hastanelerin durumu zaten ***** yoğun, bir de oralara tahsilat için para kasaları mı kurulsun istiyorsun?
Bunun yerine tedavin bittiğinde ilaçlarını alırken topluca ödeme yapmak daha konforlu değil mi?
imprezaWRC
29-11-2016, 15:08
Yiğit, hastanelerin durumu zaten ***** yoğun, bir de oralara tahsilat için para kasaları mı kurulsun istiyorsun?
Bunun yerine tedavin bittiğinde ilaçlarını alırken topluca ödeme yapmak daha konforlu değil mi?
Sigorta kapsamında muayene ol ama ilaç alma, seneye bir daha, bir daha... sonra birgün ilaç alman gerekince biriken ücretleride eczane yolu ile senden tahsil etsinler sen ödeme esnasında oraya bayıl kal. Sen devletin hastanesinde muayene ol, sonra git özel sektöre muayene parasını bayıl. Özel sektörü niye kendi tahsildarın yapıyorsun?
Ayrıca, hani hastanelerde sıra yoktu, hani sağlık sistemi düzelmişti, hastanelerin durumu m-a-l-u-m demek ne demek ?
ufuksaracci
29-11-2016, 15:10
Ne büyük konfor ne büyük lütuf valla. Daha ne kadar konforlu olabilir diye düşünüyorum .
Ne büyük konfor ne büyük lütuf valla. Daha ne kadar konforlu olabilir diye düşünüyorum .
1 tl ile çalışan masaj koltukları misali konfor .
Bak yıllık 150 Milyon TL ulan yazık vallaha yazık seninle aynı ülkede nefes almak ama senden daha fazla vergi verdiğim halde senin bulduğun kadar süper bir ülke bulamamak vallaha bana dokunuyor. Baka aşağıda ki yazıyı iyi incele 150 milyon TL'ye bu ülkede kaç tane okul, hastane yapılır. 2023 hedefi de kol gibi bize saplanıcak haberin yok. Senin hükümetin çatırdıyor cumhurbaşkanı şangay 5lisi diyor eski ekonomi bakanı avrupa çökmüyor diyor.
Erdoğan’ın örtülüsü 150 milyon TL: Raporda “Cumhurbaşkanlığı’nın Gizli Hizmet Gideri” 150 milyon TL olarak belirlendi. Yani 27 Mart 2015’te yapılan yasal düzenleme ile gizlenen Cumuhrbaşkanlığı örtülü ödeneği için 150 milyon TL harcandı. Yasaya Mart 2015’te koyulan bir madde ile Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki ödeneklerin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile belirlenmesi ve uygulanması düzenlemesine gidildi. Bu da Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinin gizli kalması olarak yorumlandı.
Şahsi ödeneği 43 bin TL: Erdoğan’ın kendisine 525 bin TL ödeme yapıldı. Cumhurbaşkanı ödeneği hanesine yazılan bu tutardan, Erdoğan’ın aylık maaşının 43 bin 750 TL olduğu anlaşıldı. Saray’ın personeline 2015 yılı içinde 67 milyon 255 bin 79 TL harcandı.
Suya 3 milyon, deterjana 155 TL: Bir yıl içinde “kullanmaya yönelik su tüketimi aboneliği” için 3 milyon 2 bin 878 TL harcandı. Buna karşılık, “Sabun, deterjan ve temizlikte kullanılan kimyevi maddeler ile bu amaçlarla kullanılmak üzere diş macunu, diş fırçası, kova, força, paspas” alımına ile sadece 155 TL harcanması dikkat çekti.
Aylık ısıtma 266 bin TL: Saray’ın ısıtılması için bir yılda toplam 3 milyon 200 bin 196 TL harcandı. Bu da Saray’ın aylık ısıtma giderinin 266 bin 666 TL olduğunu gösterdi. Saray’ın kullandığı taşıtların akaryakıt ve yağ alımları için ise 4 milyon 330 bin TL harcandı.
Parıltıya aylık 806 bin TL: Sarayın bir yıllık elektrik tüketim bedelinin ise 9 milyon 672 bin 688 lira olduğu görüldü. Yani Saray’ın aylık elektrik faturası yaklaşık 806 bin TL.
Organizasyonlara 30 milyon TL: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdiri ile temsil ve ağırlamanın gerektirdiği her türlü tören, fuar ve organizasyon giderleri için bir yılda 30 milyon 648 bin 492 TL harcandı.
birde sayın cb demişki her evin önünde 3 araba duruyor bu israftır diye.
1250 odalı sarayda oturmak çok tutumluluktan geliyor sanki .mn koyim
bildiğin çıldırıyorum ya adam millete laf atıyor ama kendi para saçıyor. 1250 odalı saraya + 250 haneli konuk evi, 500 bin tl'lik eğlence paketli mercedesler falan efsanesiniz. ama milletin kapısının önünde ki arabaya göz dikiyolar.
bir de milleti fişleyip dolarları bozduralım dış mihrakların oyununu bozalım diye sosyal medyadan saldırıyolar. 1250 odalı saray da dış mihraklar yüzünden yapıldı abdullah gül hala huber köşkün de kalıyor devletin geçici bir süre tahsis ettiği köş bir orası
bu tecavüz yasasına falan değinmiyorum küçük çocukları taciz eden kuruma 1 kereden bişey olmaz diyen soysuzların bulunduğu parti nede olsa ama suriyede ki çocuk için rabiyaaaaaaa :(
baş şurdan siktirolun gidin biz bize kalalım ülke mis gibi olur
birde sayın cb demişki her evin önünde 3 araba duruyor bu israftır diye.
1250 odalı sarayda oturmak çok tutumluluktan geliyor sanki .mn koyim
bildiğin çıldırıyorum ya adam millete laf atıyor ama kendi para saçıyor. 1250 odalı saraya + 250 haneli konuk evi, 500 bin tl'lik eğlence paketli mercedesler falan efsanesiniz. ama milletin kapısının önünde ki arabaya göz dikiyolar.
bir de milleti fişleyip dolarları bozduralım dış mihrakların oyununu bozalım diye sosyal medyadan saldırıyolar. 1250 odalı saray da dış mihraklar yüzünden yapıldı abdullah gül hala huber köşkün de kalıyor devletin geçici bir süre tahsis ettiği köş bir orası
bu tecavüz yasasına falan değinmiyorum küçük çocukları taciz eden kuruma 1 kereden bişey olmaz diyen soysuzların bulunduğu parti nede olsa ama suriyede ki çocuk için rabiyaaaaaaa :(
baş şurdan siktirolun gidin biz bize kalalım ülke mis gibi olur
Eyyy AP :( :(
Şunu söyleyebilirim ki çok kötü bir zamana denk geldik. O kadar hükümet,o kadar adam geldi geçti belki kötüsü de vardı ama daha iyilerini hak ediyorduk . Olmadı..
Ve yıllardır *** yoluna girdik,çıkabileceğimizi sanmıyorum. Artık insanlara bir şeyler anlatmak yerine bol bol dua etmek en mantıklısı. Hiçbir şey değişmeyecek,el birliğiyle uçurumdan düşüyoruz. Bu saatten sonra büyük bir mucize gerekli.
imprezaWRC
29-11-2016, 15:36
B16 Dolarla işimiz yok ama köprülerin geçiş ücretlerini hay aksi dolar üzerinden yaptık. Osmangazi vaktiyle zaten dolar üzerinden hesapları yapıyordu, adını köprüye verince de geçiş ücretlerini de dolar üzerinden yaptılar ne kadardı 35 dolar +kdv miydi? Dolarda sürekli tırmanıyor, yükselince beğenmiyorsunuz diyen birisi vardı burada mı kendisi?
Köprünün işletmesini verdiğin adamlar haliyle dolar yükselince mutlu olur, düşünce de mutsuz olur.
B16 Dolarla işimiz yok ama köprülerin geçiş ücretlerini hay aksi dolar üzerinden yaptık. Osmangazi vaktiyle zaten dolar üzerinden hesapları yapıyordu, adını köprüye verince de geçiş ücretlerini de dolar üzerinden yaptılar ne kadardı 35 dolar +kdv miydi? Dolarda sürekli tırmanıyor, yükselince beğenmiyorsunuz diyen birisi vardı burada mı kendisi?
Köprünün işletmesini verdiğin adamlar haliyle dolar yükselince mutlu olur, düşünce de mutsuz olur.
Sabah güçlü mete aynı konudan bahsediyordu 87,5 tl köprü ücreti dolar kuru ile 141tl oluyor arada ki farkı devlet cebinden ödüyor (not: ama aynı devlet göz damlasına estetik diyerek ilacı ödemeyi reddediyor ilaç parasını (emekli) hastadan tahsil ediyor) arada ki 53 tl yi devlet ödüyor. Yine aynı soktuğumun devleti 40 bin araç sözü vermiş günlük, günde 20 bin araç geçse geri kalan 20 bin için kendi ödüyor. Geçen 20 bin araçtan alınacak eksik ücret farkını da hesaplayınca ortaya hülooğğğ çıkıyor.
Ondan sonra biz çomar diyince kızıyorlar. 2023 hedefi koyuyolar
SekoLive
29-11-2016, 15:51
Kuyruk bekliyorduk v.s. diyordunuz şimdide paramızla kuyruğu kaldırdık başka yere böldüğünüze getirdiniz durumu...
konforu kendi cebimizden sağlıyoruz. SGK kâr yaptı diye bi talihsiz açıklaması oldu zamanında yetkililerin. SGK neden kâr eder anlamış değilim.
sonrasında parası olan zaten özele gidebiliyordu şimdi devlet hastanelerinde sgklarda bi şekilde ilaçla, muayene ile, müdahale ile hatta randevu hatları kurup randevu başına olmak kaydıyla bi şekilde parasını veriyoruz....
önceden kuyruk vardı insanlar bekliyordu evet... ama bugünkü gelinen sistemde parasız bişey olmuyor. illa acil olmalısın uzuv veya hayat kaybına yol acıcak durumun olmalı yoksa para şart.
bu arada hastanelerimiz yoğun doğru haklısınız ama gidin bir büyük şehirde devlet hastanesine görün bizim insanımızı eze eze geçen yabancıların ücretsiz muayene oluşları ameliyatları ilaçları hepsi ücretsiz şekilde hallediliyor...
imprezaWRC
29-11-2016, 15:58
Sabah güçlü mete aynı konudan bahsediyordu 87,5 tl köprü ücreti dolar kuru ile 141tl oluyor arada ki farkı devlet cebinden ödüyor (not: ama aynı devlet göz damlasına estetik diyerek ilacı ödemeyi reddediyor ilaç parasını (emekli) hastadan tahsil ediyor) arada ki 53 tl yi devlet ödüyor. Yine aynı soktuğumun devleti 40 bin araç sözü vermiş günlük, günde 20 bin araç geçse geri kalan 20 bin için kendi ödüyor. Geçen 20 bin araçtan alınacak eksik ücret farkını da hesaplayınca ortaya hülooğğğ çıkıyor.
Ondan sonra biz çomar diyince kızıyorlar. 2023 hedefi koyuyolar
Adamı takip etmeden aynı şeye barnak basmışım. :)
Bana yazacak cevap bırakmamışsınız pis öcülerrrr :):):):):)
Bak yıllık 150 Milyon TL ulan yazık vallaha yazık seninle aynı ülkede nefes almak ama senden daha fazla vergi verdiğim halde senin bulduğun kadar süper bir ülke bulamamak vallaha bana dokunuyor. Baka aşağıda ki yazıyı iyi incele 150 milyon TL'ye bu ülkede kaç tane okul, hastane yapılır. 2023 hedefi de kol gibi bize saplanıcak haberin yok. Senin hükümetin çatırdıyor cumhurbaşkanı şangay 5lisi diyor eski ekonomi bakanı avrupa çökmüyor diyor.
Erdoğan’ın örtülüsü 150 milyon TL: Raporda “Cumhurbaşkanlığı’nın Gizli Hizmet Gideri” 150 milyon TL olarak belirlendi. Yani 27 Mart 2015’te yapılan yasal düzenleme ile gizlenen Cumuhrbaşkanlığı örtülü ödeneği için 150 milyon TL harcandı. Yasaya Mart 2015’te koyulan bir madde ile Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki ödeneklerin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile belirlenmesi ve uygulanması düzenlemesine gidildi. Bu da Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinin gizli kalması olarak yorumlandı.
Şahsi ödeneği 43 bin TL: Erdoğan’ın kendisine 525 bin TL ödeme yapıldı. Cumhurbaşkanı ödeneği hanesine yazılan bu tutardan, Erdoğan’ın aylık maaşının 43 bin 750 TL olduğu anlaşıldı. Saray’ın personeline 2015 yılı içinde 67 milyon 255 bin 79 TL harcandı.
Suya 3 milyon, deterjana 155 TL: Bir yıl içinde “kullanmaya yönelik su tüketimi aboneliği” için 3 milyon 2 bin 878 TL harcandı. Buna karşılık, “Sabun, deterjan ve temizlikte kullanılan kimyevi maddeler ile bu amaçlarla kullanılmak üzere diş macunu, diş fırçası, kova, força, paspas” alımına ile sadece 155 TL harcanması dikkat çekti.
Aylık ısıtma 266 bin TL: Saray’ın ısıtılması için bir yılda toplam 3 milyon 200 bin 196 TL harcandı. Bu da Saray’ın aylık ısıtma giderinin 266 bin 666 TL olduğunu gösterdi. Saray’ın kullandığı taşıtların akaryakıt ve yağ alımları için ise 4 milyon 330 bin TL harcandı.
Parıltıya aylık 806 bin TL: Sarayın bir yıllık elektrik tüketim bedelinin ise 9 milyon 672 bin 688 lira olduğu görüldü. Yani Saray’ın aylık elektrik faturası yaklaşık 806 bin TL.
Organizasyonlara 30 milyon TL: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdiri ile temsil ve ağırlamanın gerektirdiği her türlü tören, fuar ve organizasyon giderleri için bir yılda 30 milyon 648 bin 492 TL harcandı.
Yıllık ne kadar vergi ödüyorsunuz? (yanlış anlamayın lütfen, konuyu kişiselliğe getirdiğiniz için sorma cüreti gösteriyorum).
Kuyruk bekliyorduk v.s. diyordunuz şimdide paramızla kuyruğu kaldırdık başka yere böldüğünüze getirdiniz durumu...
konforu kendi cebimizden sağlıyoruz. SGK kâr yaptı diye bi talihsiz açıklaması oldu zamanında yetkililerin. SGK neden kâr eder anlamış değilim.
sonrasında parası olan zaten özele gidebiliyordu şimdi devlet hastanelerinde sgklarda bi şekilde ilaçla, muayene ile, müdahale ile hatta randevu hatları kurup randevu başına olmak kaydıyla bi şekilde parasını veriyoruz....
önceden kuyruk vardı insanlar bekliyordu evet... ama bugünkü gelinen sistemde parasız bişey olmuyor. illa acil olmalısın uzuv veya hayat kaybına yol acıcak durumun olmalı yoksa para şart.
bu arada hastanelerimiz yoğun doğru haklısınız ama gidin bir büyük şehirde devlet hastanesine görün bizim insanımızı eze eze geçen yabancıların ücretsiz muayene oluşları ameliyatları ilaçları hepsi ücretsiz şekilde hallediliyor...
Serkan, sembolik 5-10TL sence gerçekten rahatsız edici ve ödenemez bir meblağ mı?
Ayrıca şu duruma konforsuzluk diyorsanız, 2000 yılından önce hastaneye gitmediğiniz yada yaşınız küçüktü hatırlamıyorsunuz sonucu çıkıyor;
http://fsmhastanesi.gov.tr/hastanefotogaleri/fsm/slides/12.png
http://fsmhastanesi.gov.tr/hastanefotogaleri/fsm/slides/9.png
http://fsmhastanesi.gov.tr/hastanefotogaleri/fsm/slides/7.png
http://fsmhastanesi.gov.tr/hastanefotogaleri/fsm/slides/39.png
http://fsmhastanesi.gov.tr/hastanefotogaleri/fsm/slides/63.png
http://www.hekimpostasi.org.tr/wp-content/uploads/2013/03/hastanede-kalabalık.jpg
Rahatlık diz boyu
ufuksaracci
29-11-2016, 16:54
Sen de bu fotoğraflara inandın . Sembolik 5-10 lira haaa, bir arkadaş az önce koydu o sembolik rakamı? Ya cidden hasta mısınız kardeşim benim maaşımın yarısı nereye gidiyor, elini vicdanına koy da cevap ver.
Sembolik olarak bana rahatsız etmeyecek meblağ gönderir misin her ay ?
onursumer
29-11-2016, 16:58
bakırkoy sadi konukta ilk yapıldığında resimlerdeki gibiydi :D
ufuksaracci
29-11-2016, 17:05
http://i4.ofpof.com/content/1vzlzllt5i/gallery/_780x870-1it487vye8.jpeg
bakırkoy sadi konukta ilk yapıldığında resimlerdeki gibiydi :D
O zaman kill him gelsin
https://www.youtube.com/watch?v=nqYQ1eW7XPw&feature=share
Vatan Şaşmaz & Hayrettin İETT Metrobüs Reklamı - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nqYQ1eW7XPw&feature=share)
MetalliHead
29-11-2016, 17:25
❤️💙N.G💙❤️ - Dunya Lideri R.T.Erdogan | Facebook (https://www.facebook.com/1497619783899364/photos/a.1497681313893211.1073741829.1497619783899364/1716400595354614/?type=3)
Hayaller :D
â¤ï¸N.Gâ¤ï¸ - Dunya Lideri R.T.Erdogan | Facebook (https://www.facebook.com/1497619783899364/photos/a.1497681313893211.1073741829.1497619783899364/1716400595354614/?type=3)
Hahahahahahahahaa :):):):)
Evo34 Haseki, çapa, cerrahpaşa ( kısmen düzeltildi yakın zamanda) gibi hastanelere gittin mi ? Kendini kandırma yeni açılmış hastane fotoğrafları ile. O fotoğraflarda ne göründüğü değil, ne görmek istedikleri var. 1 sene sonraya sıra vermeleri falan hiç saymıyorum bile zaten herkes aynı şeyleri yazmış. Eskiden şuydu buydu muhabbetini yapmak yerine, bunlar zaten hakkımız olan ve daha iyi şartları da sağlamak zorundalar demeyi ne zaman bileceksiniz ? Senin hükümetin bu ülkede ayakkabıdan su geçirmez vergisi alıyor milletten, daha ötesi mi var. Gss' yi de şimdi mantıklı buluyosundur. Bana bir açıklasana, çalışmayan adamdan 65 lira para almanın mantığı nedir ? Senin evine birileri para getiriyor ben hesapladım, bana bu parayı vereceksin yoksa seni borçlu çıkarırırım diyeceksin, borçlu çıkardığın adama hizmeti de vermeyeceksin, ödemediği primlerden faiz de alacaksın, sonra eskiden parasız hizmet yoktu biz bedava yaptık diye ortalıkta gerim gerim gerileceksin. Eskiden almadığın hizmete bir şey ödemeyip sürünürken, şimdi hem hizmeti alamıyosun hem de üstüne borçlu çıkıp sürünüyor insanlar. Hop sonra bir yapılandırma geyiği ile almadığın hizmetin primlerini sana taksit taksit ödeme imkanı tanıyacaklar :) Bayağı bedavaymış sistem. Beyin bedava tabi, maksat para kaynağı yaratmak olsun nasıl olsa halk öyle ya da böyle bunu ödeyecek :)
Ne krizi beyler boş konuşmayın.
Dolar 4 TL olsa yine etkilenmez.
İmf borç verecek durumdayız ekonomi gayet yerinde paralarımız nereye gidiyor diye soran arkadaşlara selam olsun kusura bakmayın ama eşşek gibi çalışın bunlar için.
Kommentare (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1201992989854699&id=273776019343072)
Durun sakin olun,kenan sofuoğlu dövizlerini bozduruyor . Yürü be koca yürekli insan ..
Kenan abimize for
imprezaWRC
29-11-2016, 19:47
â¤ï¸N.Gâ¤ï¸ - Dunya Lideri R.T.Erdogan | Facebook (https://www.facebook.com/1497619783899364/photos/a.1497681313893211.1073741829.1497619783899364/1716400595354614/?type=3)
Oysa, Trump görevi ancak 20 Ocak'ta devir alabilecek :D :D
Onurkk06
29-11-2016, 20:05
Yahu bu ülkenin yeni üniversite mezunlarından gss ayağına sırf sigortası yok diye işsiz adama özel sağlık sigortası borcu çıktı şunu Başka parti yapsa hırsız dolandırıya çıkar adı
Yahu bu ülkenin yeni üniversite mezunlarından gss ayağına sırf sigortası yok diye işsiz adama özel sağlık sigortası borcu çıktı şunu Başka parti yapsa hırsız dolandırıya çıkar adı
Kendi borçlandırıyor sonra faizi siliyor bizim eşşeklerde dövlet daha ne yapsın hökumet çok çalışıyor
Emrecan-R
29-11-2016, 20:29
abiler siz ciddiye alıp cevap verdikçe daha çok yazıyor aslında istediği o bence.
turbo&quattro
29-11-2016, 20:31
Korkuyorum.... Tasi taragi topladim donuyorum TR ye :D
akapenin içindeysen sana kriz yok dışardaysan yada oy atan piyonsan kriz yeni değil 14 senedir var :)
SekoLive
29-11-2016, 22:30
Yıllık ne kadar vergi ödüyorsunuz? (yanlış anlamayın lütfen, konuyu kişiselliğe getirdiğiniz için sorma cüreti gösteriyorum).
Serkan, sembolik 5-10TL sence gerçekten rahatsız edici ve ödenemez bir meblağ mı?
Ayrıca şu duruma konforsuzluk diyorsanız, 2000 yılından önce hastaneye gitmediğiniz yada yaşınız küçüktü hatırlamıyorsunuz sonucu çıkıyor;
Konforsuzluk demedim illaki yeni yapilanlar iyi olcak ama uygulamaya bakmak lazım ulkede hala yogun bakimlik hastan varsa yer skintisi cekiyosun yogun bakimlik hasta icin tanidik ariyorsun basina gelenler vardir illa bu durum.
10-20 tl degil mevzu bunlar yazarken az gözüküyor. Bugun bu parayı ödüyorsak o kuyrugu biz kaldırmışız olarak düşünüyorum eger para almayacaz ssklara sabah siraya girip randevu alin aksam cikisda ilacini alin secenegi sunsalar ucretsiz olsa ciddi talep olacakdir. Sonrasinda son modern randevu sistemiyle devlet hastanelerinde randevu sorunu var adam keyfe muayene randevusu aliyor senin polkink muayeneden gecip arastrtman gereken derdin icin yarin yada bi sonraki gune randevu cogu bransda buyuk sehirlerde alman mumkun değil. Önceden sabah erken kalkip bi sekilde aliniyordu sirayla yada internetten ama suan cok ileri tarihler bile dolu.
Saglik sisteminde iyi seyler var bunlari yaZdim acildi vs diye ama siz israrla hersey dort dortluk resmi ciziyorsunuz a eksigini b dogrusuyla kapattildigini kabul etmek ne kadar dogru?
gemsazr9
29-11-2016, 22:47
Sağlık bakanlığı muayene süresini 8 dakikadan 5 dakikaya indirdî . O kadar hızlı hasta bakalırsa tabi kuyruk azalır . Avrupada bu süre 30 dakika
Sağlık bakanlığı muayene süresini 8 dakikadan 5 dakikaya indirdî . O kadar hızlı hasta bakalırsa tabi kuyruk azalır . Avrupada bu süre 30 dakika
İt muamelesi bildiğin desene
Doktor ne yapsın
İsyan etmeleri normal
Suriyelisi bitmez hastasına hemen baksın diye hasta yakınlarından dayak yer
Yaranamaz neden devlette kalmak istemedikleri çok net
Adam kaç yıl okuyor dayak yemek için mi :)
Kriz falan yokki ne ekonomik krizi, kriz beyinlerde, cebi doldurmak isteyenlerin aklında
Oğrenci yurdu yanarken AKP Meclis'te vekillere zammı oylamış (http://www.birgun.net/haber-detay/ogrenci-yurdu-yanarken-akp-meclis-te-vekillere-zammi-oylamis-137598.html)
Sen de o kadar yoğun çalış,geceni gündüzüne karıştır ,kafanı yor senin de maaşın zamlansın .
mimarsertac
30-11-2016, 09:29
Goztepe'te iş cinayeti: İnşaat işcisi şaft boşluğuna duşup yaş**ını yitirdi | Gazete Yolculuk Gazete Yolculuk (http://gazeteyolculuk.net/gundem/goztepete-is-cinayeti-insaat-iscisi-saft-bosluguna-dusup-yasamini-yitirdi.html)
Bu işçi kardeşimiz hastaneye getirildiğinde ben de hastanedeydim. Doktorların ilgisizliğini birebir gördüm. Gencecik adam annemi istiyorum annem diye sayıklaya sayıklaya öldü. Burada hala yok hastaneler şöyle yok böyle diye katalog fotoğrafı paylaşan var. Valla kafalar pırıl pırıl hiç kullanılmamış. Bir gidin bakın o hastanelerin aciline. 70-80 yaşında insanlar 5dk doktor bakacak diye 1 saat ayakta sıra bekliyorlar. Zor değil bir gün gidin göztepe araştırma hastanesine kapıdan giren bir hastanın randevu aldığı saate bakın tedavi olduğu saate bakın, ne şartlarda beklediğine, ne kadar insani muamele gördüğüne bakın.
ufuksaracci
30-11-2016, 10:04
Kriz falan yokki ne ekonomik krizi, kriz beyinlerde, cebi doldurmak isteyenlerin aklında
Oğrenci yurdu yanarken AKP Meclis'te vekillere zammı oylamış (http://www.birgun.net/haber-detay/ogrenci-yurdu-yanarken-akp-meclis-te-vekillere-zammi-oylamis-137598.html)
Her şeye zam geldi, hak veriyorum maaşlarına zam yapılmasına, nasıl geçinecek bu vekil efendiler hiç düşünmüyorsun.
Üzerinde durmamız gereken bir diğer önemli husus verimliliktir. Biz insanlar olarak verim mi israf ekonomisi üzerinde mi duracağız. Bir ailede 2-3 tane araba var. Bunun adı israf ekonomisidir. Verim ekonomisinde devreye yatırımlar ve istihdam girecek. O toplumda sonrasında ise rekabet başlayacaktır. 2014'te BM'nin yaptığı tahmine göre küresel gıda ihtiyacı yüzde 60 fazla olacaktır. Topraktan daha fazla ürün elde edeceğimiz anlamına geliyor.
* Küresel gıdaların 3'te biri atığa dönüşüyor. Gıda israfı neredeyse Sahraaltı'nın yıllık üretimine denktir. Toplam 222 milyon tonluk gıda israfı yapılıyor. İnsan odaklı ekonomi temellerinden birinin de verim ekonomisi, tutumluluk ekonomisi olduğu anlamına geliyor.
* Diğer önemli detay şehirleşme. Şehirde yaşayan nüfus oranının yüzde 56'ya çıkması bekleniyor. Yeni dönemde telefon ve internet ekonominin de vazgeçilmezi olacak. İletişim imkanları çok önemli bir fırsattır. Mirasçısı olduğumuz medeniyet içinde yapmalıyız. Aksi takdirde yolumuzu da yönümüzü de kaybederiz. Özgürlüğümüzü muhafaza etmeliyiz. Yerlilik ve milliliği kaybetmemeliyiz.
tamamını okumak isteyene link : Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsraf ekonomisi almış başını gidiyor | İş-Yaş** Haberleri (http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1330169-cumhurbaskani-erdogan-israf-ekonomisi-almis-basini-gidiyor)
Reyiz İroni yapmış heralde 324767867852 odalı saraylarda oturup maybachlarda 546754643 tane koruma zart zurtla gezerken :)
"Ama yol yaptı köprü yaptı ne diyorsunuz siz taş olursunuz" dendi mi. Ha aklınıza gelmediyse bak buradan da dalabilirsiniz badem arkadaşlar.
ghibli06
30-11-2016, 12:28
bu doların artması ekonomiye tüy dikti... şimdi bazıları 'benim dolarla işim yok!' diye masal okumasın, parası olan adam dolara yatırdı artık ben diyeyim 3 ay siz diyin 6 ay bozdurmaz! bu para iç piyasadan dolaylı olarak çekilmiş oldu, yastık altına gitti, zaten nakit olmayan piyasada, artık parası olanın da 'Türk lirası' yok! vadesi gelene kadar da bozdurmazlar...
son 1 ay iyice rezilleşti durum, bayram öncesi konu açmıştım, tahsilatlar ne durumda diye, kendi adıma söyleyeyim, ödemesi gelen alacaklarımdan sadece 4.690 TL tahsil edebildim... isyan edip sağa sola dalasım var çok pis dayak yiyesim de var çünkü bir gün patronun birine kafa göz dalacağım yanındakilerde bana dalacak, en azından stresimi atacağım...
Her şeye zam geldi, hak veriyorum maaşlarına zam yapılmasına, nasıl geçinecek bu vekil efendiler hiç düşünmüyorsun.
Yardım falan mı toplasak acaba onlara :)
Adamlar üşümüşler
Amerika'ya tepki olarak dolarları ateşe verdiler (http://www.birgun.net/haber-detay/amerika-ya-tepki-olarak-dolarlari-atese-verdiler-137667.html)
GokhanRS
30-11-2016, 13:54
Adamlar üşümüşler
Amerika'ya tepki olarak dolarları ateşe verdiler (http://www.birgun.net/haber-detay/amerika-ya-tepki-olarak-dolarlari-atese-verdiler-137667.html)
Biz, Boşkomutan Recep Tayyip Erdoğan bu protestoya yeter diyene kadar dolar ve euroya hayır diyoruz” dedi.
ufuksaracci
30-11-2016, 13:56
kurtbil Bak dediğimden feyz aldın, aydınlandın. Keşke herkes senin gibi olsa, herşeye itiraz ediyorlar yok ötv artmış yok benzine zam gelmiş... Ne yapsın adamlar taş mı yiyecekler
Konu başlığı "Türkiye'de beyni olan insan krizi var" olarak değiştirilebilir mi ?
Bu şuursuz arkadaş belli ki o kapıların sadece içeriden açıldığını bilmeyecek kadar aydınlık birisi. (Uygun yapıldıysa tabi)
Bunlarla aynı havayı teneffüs etmek bilemedim ne desem. 2. Yorum pek bir yerinde olmuş.
Ayrıca o yakılan dolarlar %99 renkli fotokopiden kesilmiştir şov dur başka bir şey değil inanmıyorum.
http://i.hizliresim.com/JqpRrn.jpg
rain man
30-11-2016, 14:13
Kemer sıkma böyle olmaz ki. Önce sen sıkacaksın o kemeri. Sonra ben yaparım gerekeni.
Her şeyi yap, kazanmadığın paranın vergisini daha en başında ver, sonra aldığın her şeyden kat be kat yine ver ona rağmen bir de eleştiriye maruz kal vs vs.
Niye bir kodamana veya mevki sahibine bunlar uygulanmıyor? Neden bunları gündeme getirmiyorlar? Örnek olalım, düşük hacimli araçlara binelim illa ki zırhlı olmasın ya da 4 çeker olması da zorunlu değil denmiyor? Neden korumalar, harcamalar azaltılmıyor da halkın yediği 2 kuruşluk ekmekte gözleri var.
Sayenizde biz zaten yetinerek yaşamayı öğreniyoruz, eğer çok niyetiniz varsa bir ara misafirimiz olun da biz size öğretelim değerli büyükler.
Bu adam ilçeye geliyor diye Allah'ın dağındaki yerleşim birimine helikopter pisti yaptılar, yıllar boyu düzeltilmeyen çatlak bozuk asfaltı 2 hafta içinde tamir ettiler, o zamana kadar ilçe hastanesinin görmediği techizatı yüklediler ( havadan geliyor olmasına rağmen). Bu ülkede birilerinin, bir yerlerin adam gibi hizmet alması için yakınınızda mı olması lazım? İçinde mi olmanız gerekiyor.
Kemer sıkma böyle olmaz ki. Önce sen sıkacaksın o kemeri. Sonra ben yaparım gerekeni.
Her şeyi yap, kazanmadığın paranın vergisini daha en başında ver, sonra aldığın her şeyden kat be kat yine ver ona rağmen bir de eleştiriye maruz kal vs vs.
Niye bir kodamana veya mevki sahibine bunlar uygulanmıyor? Neden bunları gündeme getirmiyorlar? Örnek olalım, düşük hacimli araçlara binelim illa ki zırhlı olmasın ya da 4 çeker olması da zorunlu değil denmiyor? Neden korumalar, harcamalar azaltılmıyor da halkın yediği 2 kuruşluk ekmekte gözleri var.
Sayenizde biz zaten yetinerek yaşamayı öğreniyoruz, eğer çok niyetiniz varsa bir ara misafirimiz olun da biz size öğretelim değerli büyükler.
Bu adam ilçeye geliyor diye Allah'ın dağındaki yerleşim birimine helikopter pisti yaptılar, yıllar boyu düzeltilmeyen çatlak bozuk asfaltı 2 hafta içinde tamir ettiler, o zamana kadar ilçe hastanesinin görmediği techizatı yüklediler ( havadan geliyor olmasına rağmen). Bu ülkede birilerinin, bir yerlerin adam gibi hizmet alması için yakınınızda mı olması lazım? İçinde mi olmanız gerekiyor.
Zaman ayırdın, çok güzel yazdın ama cevap ne yazıkki kısacık bir EVET
Biz, Boşkomutan Recep Tayyip Erdoğan bu protestoya yeter diyene kadar dolar ve euroya hayır diyoruz” dedi.
Ağızlarına sağlık ne güzel söylemişler, yarın öbür gün açız diye bağırdıklarında da açık izlerler :)
GokhanRS
30-11-2016, 14:20
boşverin arkadaşlar, günlük ihtiyacımız olan, olmazsa nefes alamayacağımız açlıktan öleceğimiz pırlantalarda takılarda vergi yok en azından.
sıfır vergiyle her gün ihtiyacınız olan karnınızı doyuran pırlantaya takıya vergi vermiyorsunuz, sonra laf ediyorsunuz lüks kullanım olan şeylerin ötvsine. telefon araba ihtiyaç mı sanki? :) :)
Reisi araplar da kınamışlar, neyse ekonomik krizi başkalarına iteleyebilecekleri bir haber daha çıkmış oldu :)
Arap Birliği'nden Turkiye'ye: IŞİD'i siz buyuttunuz! (http://www.abcgazetesi.com/arap-birliginden-turkiyeye-isidi-siz-buyuttunuz-35703h.htm)
rain man
30-11-2016, 14:40
İşte o cevabın kısalığı da hayatın komik olması kadar üzücü ne yazık ki. Yazdım, bir şey değişmedi...Yine yazarım, hep yazacağım. Ama değişmeyecek. Değişmesi dileğiyle.
mikelazi
30-11-2016, 14:47
bırakın yaa adam yol yaptı yol.
ne demişler yol yapılan yerde,yolsuzluk olmaz...beyin error
GokhanRS
30-11-2016, 14:49
bırakın yaa adam yol yaptı yol.
ne demişler yol yapılan yerde,yolsuzluk olmaz...beyin error
Fakir çalmasını bilmediğinden fakirdir de demişti :D adam haklı. çalmayı bilmiyorsun sonra para yok :D
Konu başlığı "Türkiye'de beyni olan insan krizi var" olarak değiştirilebilir mi ?
Bu şuursuz arkadaş belli ki o kapıların sadece içeriden açıldığını bilmeyecek kadar aydınlık birisi. (Uygun yapıldıysa tabi)
Bunlarla aynı havayı teneffüs etmek bilemedim ne desem. 2. Yorum pek bir yerinde olmuş.
Ayrıca o yakılan dolarlar %99 renkli fotokopiden kesilmiştir şov dur başka bir şey değil inanmıyorum.
http://i.hizliresim.com/JqpRrn.jpg
Alayına one minute nedir aq ya .
Konforsuzluk demedim illaki yeni yapilanlar iyi olcak ama uygulamaya bakmak lazım ulkede hala yogun bakimlik hastan varsa yer skintisi cekiyosun yogun bakimlik hasta icin tanidik ariyorsun basina gelenler vardir illa bu durum.
10-20 tl degil mevzu bunlar yazarken az gözüküyor. Bugun bu parayı ödüyorsak o kuyrugu biz kaldırmışız olarak düşünüyorum eger para almayacaz ssklara sabah siraya girip randevu alin aksam cikisda ilacini alin secenegi sunsalar ucretsiz olsa ciddi talep olacakdir. Sonrasinda son modern randevu sistemiyle devlet hastanelerinde randevu sorunu var adam keyfe muayene randevusu aliyor senin polkink muayeneden gecip arastrtman gereken derdin icin yarin yada bi sonraki gune randevu cogu bransda buyuk sehirlerde alman mumkun değil. Önceden sabah erken kalkip bi sekilde aliniyordu sirayla yada internetten ama suan cok ileri tarihler bile dolu.
Saglik sisteminde iyi seyler var bunlari yaZdim acildi vs diye ama siz israrla hersey dort dortluk resmi ciziyorsunuz a eksigini b dogrusuyla kapattildigini kabul etmek ne kadar dogru?
Yoğun bakım için bizzat şuan 2 tane teyzemiz var, Devlet Hastanesinden Özel hastaneye yönlendirildi ve şuan Yoğun Bakım faliyetleri orada gerçekleştiriliyor(Ümraniye Erdem Hastanesi).
Devlet hastayı eğer devlet hastanesinde yer yoksa Özel Hastanelerin yoğun bakımlarına yönlendiriyor ve ödemesini karşılıyor.
Evet 10-20 lira alınan hizmetin yanında kusura bakmayın ama bana göre sembolik, ailelerin yaptığı gereksiz harcamaları gördükçe(sigara tüketimi, çöpe atılan yemekler vb.) sembolik kalmaya da devam edecek gözümde.
Güzel kardeşim, ben nerede yazdım lütfen göster herşeyin dört dörtlük olduğunu.
Burada sanki devlet vatandaşını terk etmiş, gerek hekimleri kontrolü, gerek ilaç tedariki, gerekse fiziksel binalar anlamında konfordan yoksun bırakmış bu kalemleri unutmuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben de bunun karşısında durup diyorum ki, son yıllarda sağlık alanında Türkiye birçok ülke tarafından örnek alınmaktadır.
2017 yılı bütçesinde daha şimdiden Sağlık 122milyar ile ilk sırada.
Herşey tabi ki dört dörtlük değil ama dünden daha iyi olduğu da ve önemsendiği de bir gerçek.
Sağlık konusunda şüpheleriniz varsa lütfen sokaktan geçen yaşlı bir teyze veya amcayı çevirin sorun,
memnunmusunuz değilmisiniz diye. Bakalım ne cevabı verecekler(cevaplar içinde ortalama alın).
Dev Şehir Hastaneleri tamamlandığında sağlık alanında türkiye daha da imrenilen bir Ülke olacaktır.
Sağlık önemli çünkü İnsan önemli. İnsan sağlığı bize inancımızın da bir tavsiyesidir...
mikelazi
30-11-2016, 15:09
unutmayın orhangazi köprüsü geçiş ücreti 35 dolar.ama araçlardan alınan 89tl üzerini devlet karşılıyordu.
dolar şuan nekadar hesaplıyanınız varmı.hiç orhangaziden geçmesek bile cebimizden kaç tl aldıkları paranın haddi hesabı yok.
celladına aşık olmuş bir milletiz.
Yoğun bakım için bizzat şuan 2 tane teyzemiz var, Devlet Hastanesinden Özel hastaneye yönlendirildi ve şuan Yoğun Bakım faliyetleri orada gerçekleştiriliyor(Ümraniye Erdem Hastanesi).
Devlet hastayı eğer devlet hastanesinde yer yoksa Özel Hastanelerin yoğun bakımlarına yönlendiriyor ve ödemesini karşılıyor.
Evet 10-20 lira alınan hizmetin yanında kusura bakmayın ama bana göre sembolik, ailelerin yaptığı gereksiz harcamaları gördükçe(sigara tüketimi, çöpe atılan yemekler vb.) sembolik kalmaya da devam edecek gözümde.
Burada sanki devlet vatandaşını terk etmiş, gerek hekimleri kontrolü, gerek ilaç tedariki, gerekse fiziksel binalar anlamında konfordan yoksun bırakmış bu kalemleri unutmuş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben de bunun karşısında durup diyorum ki, son yıllarda sağlık alanında Türkiye birçok ülke tarafından örnek alınmaktadır.
Herşey tabi ki dört dörtlük değil ama dünden daha iyi olduğu da ve önemsendiği de bir gerçek.
Sağlık konusunda şüpheleriniz varsa lütfen sokaktan geçen yaşlı bir teyze veya amcayı çevirin sorun,
memnunmusunuz değilmisiniz diye. Bakalım ne cevabı verecekler(cevaplar içinde ortalama alın).
Dev Şehir Hastaneleri tamamlandığında sağlık alanında türkiye daha da imrenilen bir Ülke olacaktır.
Sağlık önemli çünkü İnsan önemli. İnsan sağlığı bize inancımızın da bir tavsiyesidir...
Gss yani Genel Sağlık Sigortası uygulaması hakkında ne düşünüyorsun peki ? İkinciye soruyorum.
GokhanRS
30-11-2016, 15:11
unutmayın orhangazi köprüsü geçiş ücreti 35 dolar.ama araçlardan alınan 89tl üzerini devlet karşılıyordu.
dolar şuan nekadar hesaplıyanınız varmı.hiç orhangaziden geçmesek bile cebimizden kaç tl aldıkları paranın haddi hesabı yok.
celladına aşık olmuş bir milletiz.
sorun değil haftada altı üstü 10milyon. Evo abimiz yıl sonunda toplu bir çek yazar kimsenin kul hakkı yenmesine izin vermez. adamın dibidir. :)
mikelazi
30-11-2016, 15:15
dünya bizi kıskanıyor.hastanelerimiz lüks otel gibi masallah.
allah kimsenin başına vermesin ama babanıza yogum bakımda yer yok çevre illere bakın dendiginde görürüm sizi.
Alayına one minute nedir aq ya .
Entelektüel birikiminin iz düşümü olarak düşündüm ben ama çok cahilim yanlışta düşünmüş olabilirim :soru:
ufuksaracci
30-11-2016, 15:16
Devlet yoğun bakımda olduğu sürece ödemeyi yapıyor acil olarak gönderildiği için , yoğun bakımdan sonra arkada hoppi şarkısı çalmaya başlıyor. Paracıklar paracıklar diye...
Yoğun bakımın ardından kimse öyle apar topar çıkmıyor en azında bir hafta daha yatıyor o hastanede, neden o kısıma da değinmediniz ? Yoksa o kısım işinize gelmedi mi ?
Sağlık alanında kim bizi örnek alacak, Kenya mı ?
Dev şehir hastaneleri, uçak gemileri, otomobiller... kim yapacak bunları, imam hatip mezunları mı ?
Sağlık konusunda şüphem var, kimseyi çevirip teyit almam gerekmiyor. Gözümle gördüklerim bana yeter.
Devlet yoğun bakımda olduğu sürece ödemeyi yapıyor acil olarak gönderildiği için , yoğun bakımdan sonra arkada hoppi şarkısı çalmaya başlıyor. Paracıklar paracıklar diye...
Yoğun bakımın ardından kimse öyle apar topar çıkmıyor en azında bir hafta daha yatıyor o hastanede, neden o kısıma da değinmediniz ? Yoksa o kısım işinize gelmedi mi ?
Sağlık alanında kim bizi örnek alacak, Kenya mı ?
Dev şehir hastaneleri, uçak gemileri, otomobiller... kim yapacak bunları, imam hatip mezunları mı ?
Sağlık konusunda şüphem var, kimseyi çevirip teyit almam gerekmiyor. Gözümle gördüklerim bana yeter.
Olsun sen yine de eskileri bir yolda çevir sor, eskiden satalım dediğimizde elde ne vardı şimdi ne kalmış aradaki farkı anlatır en azından :)
SekoLive
30-11-2016, 15:34
:) sizin hukuk sistemindeki bilginizle benim sağlık konusundaki bilgim aşşağı yukarı aynı derinliktedir kuşkunuz olmasın.
paramızla iç kanaması olan hastaya yoğun bakım bulamadık bırakın sgk olayını... tanıdıkla bulmak durumuna itildik. istemeden de olsa can kaybı olcak durumda olduğu için maalesef bu şekilde yer bulduk arkadaşımızın annesine. devlet yer olmayınca özele sevk ediyor v.s v.s bunların prosedürünü gerçekten iyi biliyorum ince ince yazmaya gerek duymuyorum.
sizin yazdıklarınız olmasını istediklerimdir ama maalesef dedıgınız gıbı olmayan durumlar var.bu arada kendi adıma konfordan ziyade adalet beklentim daha yüksektir.
bunları sizle yazarak sonuca bağlayamayız bu konuda bende diğer arkadaşlar gibi düşünmeye başladım . uzak değiliz bi ara yüz yüze konuşur tartışırız daha ıyı aydınlatırız bırbırımızı.
Gss yani Genel Sağlık Sigortası uygulaması hakkında ne düşünüyorsun peki ? İkinciye soruyorum.
Hep benim sizi anlamamı bekliyorsunuz, bir kez de siz yukarıdaki mesajımı okuyup, evet şurası şöyle doğru veya yanlış dediğinizi görmedim hiç Hocam.
GSS, keşke imkanlar yeterli olsaydı da bu yönteme başvurulmadan her birey sınırsız ücretsiz bakım kapsamında olsaydı diyorum.
Devlet yoğun bakımda olduğu sürece ödemeyi yapıyor acil olarak gönderildiği için ,
Ufuk sen herşeyin farkındasın ve sohbet için yazıyorsun demek ki :)
O imasını ettiğin, hor gördüğün, aşşağıladığın kesim şuan da Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyor.
Bahsettiğin gündelik iş haline gelmiş materyalleri mi yapamayacak. alasını yapacak ama oralarla uğraşacak enerji kalırsa tabi.
Şuanda dört bir yanımızdan saldırı altındayız. Neden? İşte yukarıda saydıklarımızı ve fazlasını yapıyor ve yapacak olduğumuz için.
Yani siz sanmayın ki 3.köprü yapıldı, 3.hava limanı yapıldı ve Dünya bizi taktir etti, hayır tam tersi. Ekonomik, siyasi vb. birçok alanda aleni bir savaş açtılar...
mikelazi
30-11-2016, 15:49
köprüyle ilerledigimizi düşünüyor yaaa
usta 83 te canada sayemizde mercimekle tanıştı şimdi bize satıyor.
şuan sofralarda hindistan ve meksikadan aldıgımız nohut yeniyor.
2003 e kadar dünyaya canlı hayvan satarken şuan sattıgımızın 2 katı kadar angus alıyoruz.
samanı bulgaristan ve fransadan alıyoruz.
evine aldıgın ceviz,badem abd den geliyor.
dünya bizim neyimizi taktir etti.ne üretiyoruz.paso tüketiyoruz.nerde o yerli arabacılar.bu ötv ile oda yalan oldu
http://i.hizliresim.com/6r2l6v.png
Bu da bunlarla uğraşıyor
Buna birde emekli maaaşı veriyorlar :)
Bu ülke harbi bitmiş
chevelle
30-11-2016, 15:54
bizi kıskandıkları için dış güçlerin ekonomik kriz yaratmaya çalıştığını söylüyor. açıkça böyle dememiş de, yokluyor diyelim. padişahından iyi öğrenmiş nasıl nabız yoklayacağını. o da ölümü gösterip sakat kalmaya razı eder :)
Bu da bunlarla uğraşıyor
Bu ülke harbi bitmiş
Olum adam gizli fun ın dicem ama gizlide değil aq :D
rain man
30-11-2016, 16:01
Bu da bunlarla uğraşıyor
Bu ülke harbi bitmiş
Birileri ciddi kızmış :D Ahahahah. Çok iyi ya.
Kimlere neler veriyorlar. Bu hiçbir şey :)
Olum adam gizli fun ın dicem ama gizlide değil aq :D
Birileri ciddi kızmış :D Ahahahah. Çok iyi ya.
Kimlere neler veriyorlar. Bu hiçbir şey :)
Bunu amca 120 gün şutlandı
Cezası bittiği gibi geldi
Yine bana bilendi
Hala ignore basıyor la basınca ben ölmüyorum :):)
Bir mod şunun üstüne toprak atsın
Söz atana dondurmalı irmik ısmarlayacağım :)
imprezaWRC
30-11-2016, 16:07
Hep benim sizi anlamamı bekliyorsunuz, bir kez de siz yukarıdaki mesajımı okuyup, evet şurası şöyle doğru veya yanlış dediğinizi görmedim hiç Hocam.
GSS, keşke imkanlar yeterli olsaydı da bu yönteme başvurulmadan her birey sınırsız ücretsiz bakım kapsamında olsaydı diyorum.
Ufuk sen herşeyin farkındasın ve sohbet için yazıyorsun demek ki :)
O imasını ettiğin, hor gördüğün, aşşağıladığın kesim şuan da Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyor.
Bahsettiğin gündelik iş haline gelmiş materyalleri mi yapamayacak. alasını yapacak ama oralarla uğraşacak enerji kalırsa tabi.
Şuanda dört bir yanımızdan saldırı altındayız. Neden? İşte yukarıda saydıklarımızı ve fazlasını yapıyor ve yapacak olduğumuz için.
Yani siz sanmayın ki 3.köprü yapıldı, 3.hava limanı yapıldı ve Dünya bizi taktir etti, hayır tam tersi. Ekonomik, siyasi vb. birçok alanda aleni bir savaş açtılar...
Bu memleketin bu kadar fazla imam hatip ve imam hatipliye mi ihtiyacı var? Sen hiç Proje okul nedir duydun mu? Başarılı okullardaki öğretmenleri sürgün ettiler. Neden, çünkü imam hatipli ile eğitim seviyesini aynı yere getirmeye çabalamak için.
Eski enerji bakanının söylemini aç internetten bir kezde sen dinle, adam ne dedi, eğitim seviyesi yükseldikçe oy oranımız düşüyor. Aydınlanmış yeni nesil istemiyorlar.
ayrıca, sana Peter Furtado'nun hazırladığı Ülkelerin Tarihleri adlı kitabı okumanı öneririm, bizim için denilen ne biliyormusun, Türkler Feth Edebilirler Ama Yönetemezler. Durum da malesef ortada, bu benden, o benden değil, sen kimsin ...vs demekle de ülke yönetilemiyor. Ki zaten biri birşey diyor diğeri başka şey anlatıyor, sürekli birbirlerini yalanlamakla meşguller.
Sürekli bu henüz bağlantı yolları bitmemiş ama sana göre Pareto etkisi ile bitmiş sandığın 3.köprüyü övmen çok garip. Görende seni sürekli 3.köprüyü kullanır sanır. At nalı şeklinde bir yol yap, 2.köprüden al, 2.köprüye geri ver. Merak ediyorum bizden başka Dünyanın neresinde böyle gereksiz, işe yaramaz ve neredeyse km başına para alınan bir köprü var. O yolun bağlantı yollarına kadar her yerde kameralı geçiş sistemi var. Ben sana söyleyeyim, en ufak mesafe bile 2,85 TL birde dönüşü var yine 2,85 TL. Ne yaptın hepi topu 3km yol gittin ve 3km geri geldin. Bence her 1 mt'de bir gişe koysunlar oranın parası anca öyle çıkar.
Sanırım sen Pareto etkisi ile bardağın boş kısımlarını da dolu sanıyorsun. 1923 ile 1938 arasında imkansızlıklar ile yapılanları şimdiki imkanlar ile bile yapamayan veya yapmayan veya yapmak istemeyeni kim neden kıskansın.
Sen kendi torpakalrında yaptığın HES'leri kalkıp yabancılara veriyorsun sonra onlar elektrik üretip bize satıyor. Bence kıskanmaktan çok dalga geçiyorlardır.
Hadi herşeyi geçtim, senin paranın değeri yerlerde, bu bağlamda bizi anca Somali, Kenya...vs kıskanır.
Thracian
30-11-2016, 16:08
Şuan bütün dünya ağır olmayan bir krizde. 2008 krizi sonrası dünya piyasasına sağalanan aylık 150 milyar dolar kademeli olarak sonlandırıldı. Buda bütün dünyada nakit sıkıntısına sebep oldu.
Ama ülkemizde gerek kötü ekonomi, gerek dış borçlar gereksede darbeyle beraber dünyadan daha ağır bir ekonomik sıkıntı içindeyiz.
Bütün olay budur
Neden kendinizi bu kadar yoruyorsunuz anlasın diye ?
ufuksaracci
30-11-2016, 16:24
Evo34 Evet sohbet için yazıyorum, burada başka ne amacımız olabilir ki ? Hor görme falan yok, gayet açık ve net, senin değindiğin noktalar imam ve hatip yetiştiren okullarla yapılacak iş değil .
Ben Türkiye'nin adı bilinen iki üniversitesini bitirdim ama camiye girip bugün namazı ben kıldıracağım diyemiyorsam, o okullardan çıkanlar benim işimi yapamaz.
Öyle benim yazdıklarımdan işine gelen kısımları koyu olarak alıntılayarak olmaz, diğer kısımlara da cevap yetiştir. Mesela yoğun bakımdan sonra olanları yazar mısın ?
Bu arada dünya senin köprünü niye takdir etsin ? Alt tarafı köprü ya bu iki tane kıyıyı birleştirdin duyan da uzaya çıktık ya da kanserin çözümünü bulduk sanar . İnşaat ve yapı ile övünüp kalkındığını sanan
başka millet yoktur herhalde. Kim bu güne kadar Uganda havalimanını taktir etti ?
Beni anlamana gerek yok, sen sistemin saçmalığını otur bir araştır bence. Kafalarına göre insanları prim ödemeye mecbur edip, üstüne ödeyemeyene hizmet vermedikleri gibi ödenmemiş her prime faiz uyguluyorlar, işin sonunda da sen hiç bir hizmet alamadan gırtlağına kadar borçlanıyorsun. Hizmeti bedava yapmayabilirsin ama kimseyi de borçlandıramazsın.
Anlamadığın ya da inatla yandaş olmak adına çabaladığın bir konu var ki o da yapılanların onları yüceltmemesi gerektiğidir. Sen yığınla vergi ödediğin bir ülkede şuan yapılanları bunlar zaten benim en doğal hakkım diyerek kendini önemseyeceğine, gidip hükümeti övme derdindesin.
bizi kıskandıkları için dış güçlerin ekonomik kriz yaratmaya çalıştığını söylüyor. açıkça böyle dememiş de, yokluyor diyelim. padişahından iyi öğrenmiş nasıl nabız yoklayacağını. o da ölümü gösterip sakat kalmaya razı eder :)
Biz kimizki ya bir şey olmaz bizden zaten, geri kalmış 3 dünya ülkesiyiz, halk yobaz insanlar ahlaksız. Öğrenilmiş çaresizlik böyle bir şey demekki...
M3CSL de kendi tabanından çok ümitli.
Hadi dolar yakın siz :)
http://www.resimle.net/data/media/6/Atatrk_szleri.gif
Evo34 çok merak ediyorum ne işle ilgileniyorsunuz acaba ?
Yani bu dolar krizi sizi hiç vurmadı mı benzin yiyecek giyecek araba fiyatlarıda size fazla gelmiyor mu ?
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/216425-avrupaya-vizesiz-seyahat-doenemi-bathlyyor.html
Mesela böyle bi konu açmışsınız hiç merak ediyo musunuz ne oldu vize işi ?
Hiç hükümet bizi kandırıyor diye düşünmüyor musunuz ?
imprezaWRC
30-11-2016, 16:38
Evo34 Evet sohbet için yazıyorum, burada başka ne amacımız olabilir ki ? Hor görme falan yok, gayet açık ve net, senin değindiğin noktalar imam ve hatip yetiştiren okullarla yapılacak iş değil .
Ben Türkiye'nin adı bilinen iki üniversitesini bitirdim ama camiye girip bugün namazı ben kıldıracağım diyemiyorsam, o okullardan çıkanlar benim işimi yapamaz.
Öyle benim yazdıklarımdan işine gelen kısımları koyu olarak alıntılayarak olmaz, diğer kısımlara da cevap yetiştir. Mesela yoğun bakımdan sonra olanları yazar mısın ?
Bu arada dünya senin köprünü niye takdir etsin ? Alt tarafı köprü ya bu iki tane kıyıyı birleştirdin duyan da uzaya çıktık ya da kanserin çözümünü bulduk sanar . İnşaat ve yapı ile övünüp kalkındığını sanan
başka millet yoktur herhalde. Kim bu güne kadar Uganda havalimanını taktir etti ?
İnşaat ile de övünülecek bir kısım da yok zira dün hepimiz bir kez daha işi bilmeden yapmanın ne olduğunu gördü, olan o yavrucaklara oldu.
M3CSL de kendi tabanından çok ümitli.
Hadi dolar yakın siz :)
:icon_tup::icon_tup:
ufuksaracci
30-11-2016, 16:43
Benim bir tezim var;
Bence amaç konuyu sabote edip kilitlenmesini sağlamak, eksiklerin yazılıp çizilmesini engellemek. Eskiden bu gibi konularda küfür kıyamet olurdu ama şimdi herkes akıllandı onu göre cevap veriyor.
Evo34 çok merak ediyorum ne işle ilgileniyorsunuz acaba ?
Yani bu dolar krizi sizi hiç vurmadı mı benzin yiyecek giyecek araba fiyatlarıda size fazla gelmiyor mu ?
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/216425-avrupaya-vizesiz-seyahat-doenemi-bathlyyor.html
Mesela böyle bi konu açmışsınız hiç merak ediyo musunuz ne oldu vize işi ?
Hiç hükümet bizi kandırıyor diye düşünmüyor musunuz ?
Hükümet'in Pr işlerine bakıyor bence :)