PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anket: Türkiye ekonomik krizde mi?

Sayfa : 1 2 [3]

Yigit-Y
03-12-2016, 20:41
Ben bugün seçilsem başbakan olarak

İlk işim yapılan tüm devlet ihalelerini kazanan şirketlere kayyum atarım

İdamı geri getiririm

Trt 1 de canlı yayınla idamı gösteririm

Çoluk çocuk vatan hainlerinin sonu ne olacağını görsün diye herkese açık tutarım

Bende bu kafadayım sosyal mesajlara selam olsun :)

Leonardo
03-12-2016, 20:56
ben burayı anlamadım, taşeronluk eşe dosta maaşlı iş vermek değil, Bahadır abinin asansör firması var ayrıca üretici kendisi, müteahhitlerin asansör firması olacak değil ya? elbette ona gelecekler, ben doğaltaş uzmanıyım, müteahhitin taş ocağı ve cephe kaplama ekibinin olması mümkün mü? ben direk devlete iş yapamam, illa ki arada bir müteahhit oluyor bizlere işi taşere etmiş oluyor... sıkıntı devlet bu kişilere ödeme yapsa bile taşeronlar çoğunlukla para alamamaya başladı, eskiden iş yaparsak alır mıyız diye bir derdimiz olmazdı artık nasıl alırız diye baya baya bir derdimiz var...

Aslinda demek istedigim bence sorun genel olarak devlette degil kisiyede bakiyor cunku bolgeden bolgeye sehirden sehire degisiklik gosterebiliyor

MK8800
03-12-2016, 21:45
Ben bugün seçilsem başbakan olarak

İlk işim yapılan tüm devlet ihalelerini kazanan şirketlere kayyum atarım

İdamı geri getiririm

Trt 1 de canlı yayınla idamı gösteririm

Çoluk çocuk vatan hainlerinin sonu ne olacağını görsün diye herkese açık tutarım

Bende bu kafadayım sosyal mesajlara selam olsun :)

Niyet öldürmekse kafamıza sık başkanım ne gerek var böyle fantezilere :D

Şakası bir yana ihale kısmında belli bir bütçede olan ; karayolları , kamu ( hastane , okul , bakanlık binaları - ek yapılar , baraj , köprü ) tarzı yerlerin Ege Bölgesi hariç neredeyse her bölgesinde olan ihalelerine katılan firmalardan biriyiz . Iktidar zengini değiliz diyelim şükür öncesinde de katılıyorduk ama ne ihale çapları , ne de kar marjları bu kadar yüksek değildi orası herkes tarafından biliniyordur . Yukarıda verilen holding listesi de DAHİL olmak üzere rant kavgaları , kazançlar vs sadece iktidarın adamları arasıdan dönmüyor ki güvenip oy atılan muhalefeti de karşıtı da ortak zaten yolsuzluğa bu şikayet KİME ? Bülent abi işin merkezi Ankara'dasın sektör tecrüben zaten fazla ; sende biliyorsun buradaki sorun direk iktidar değil de karşıt görünüp de iktidar yalakası olan ana ve yan muhalefet partilerinin de gözü aç vekilleri diyebiliriz . Bunu iktidarı savunmak amaçlı yazmıyorum ama iktidar karşıtıyız diye televizyonlarda , sosyal medyada bas bas bağırıp iş kazanca geldi mi ortak olan buraya adı soyadı firmasıyla yazabileceğim , resmiyetten olmasa da hepimizin bildiği el altından teklif vermiş de kazanca bir şekilde ortak olup kendi kitlesine bence ihanet etmiş bir çok politikacımız zaten var . Iktidar suçsuz mu ? Tabiki hayır ama buna göz yummayarak , adam gibi işin ekmeğini yemeden yalan dolana girmeden itiraz eden politikacı var mı ortada ? Akpsi Chpsi Mhpsi , hepsinin vekilleri cebinin derdinde hatta o kadar basite indirgenmiş ki mecliste kendi oy kitlesine bak bizi savunuyor dedirtmek için şov yapıp da muhalefetin başını çekenler akşamına kavga ettiği vekillerle yemekte gap projesinin karını konuşuyor . Düzen bu şekile girmişken 1 , 3 , 5 vekilin dürüstlüğüyle ne bu işler biter ne de kimse takıp da HAK yiyoruz ya görevimize bakalım der . Burası Türkiye ; Ötv zammı konusunda da yazmışlardı Türk insanının çakallığı anca kendilerine olduğu sürece bu memleketten ve bu siyasetten vatandaşa , halka bir yarar beklemek hayaleden öteye geçmez . Sonuca bağlayayım ; her partinin neredeyse her siyasetçisi bu işlerden cebini doldurma meraklısı olduğu sürece bu düzen bozulmaz şemsiye ancak vatandaşa açılır bu da benim fikrim herkese hayırlı akşamlar .

bason
03-12-2016, 22:41
Sistemmiş, partiymiş, osu, busu, pusu... Kültürden gelen çakallık tehlikeli olan zaten. Bu genimize kodlanmış gibi iç güdüsel bu işlerde böyleyiz... Ben kimim bu tespiti yapıyorum değil mi? Bende bir arkadaşımın yardımı ile işe girdim çünkü çevreden destek olmadan denedim geri dönen olmadı, düzene uyduk hemen bulduk... Bu işin küçüğünden büyüğüne böyle... Biri hakkında yolsuzluk davası açılırsa adam aklansa bile istifa ediyor, intihar ediyor vs. Bizde ise suçluysan üstü örtülür, aklanırsan reklamın yapılır... Hep katakulli peşindeyiz... :)

Yigit-Y
03-12-2016, 23:03
Niyet öldürmekse kafamıza sık başkanım ne gerek var böyle fantezilere :D

Şakası bir yana ihale kısmında belli bir bütçede olan ; karayolları , kamu ( hastane , okul , bakanlık binaları - ek yapılar , baraj , köprü ) tarzı yerlerin Ege Bölgesi hariç neredeyse her bölgesinde olan ihalelerine katılan firmalardan biriyiz . Iktidar zengini değiliz diyelim şükür öncesinde de katılıyorduk ama ne ihale çapları , ne de kar marjları bu kadar yüksek değildi orası herkes tarafından biliniyordur . Yukarıda verilen holding listesi de DAHİL olmak üzere rant kavgaları , kazançlar vs sadece iktidarın adamları arasıdan dönmüyor ki güvenip oy atılan muhalefeti de karşıtı da ortak zaten yolsuzluğa bu şikayet KİME ? Bülent abi işin merkezi Ankara'dasın sektör tecrüben zaten fazla ; sende biliyorsun buradaki sorun direk iktidar değil de karşıt görünüp de iktidar yalakası olan ana ve yan muhalefet partilerinin de gözü aç vekilleri diyebiliriz . Bunu iktidarı savunmak amaçlı yazmıyorum ama iktidar karşıtıyız diye televizyonlarda , sosyal medyada bas bas bağırıp iş kazanca geldi mi ortak olan buraya adı soyadı firmasıyla yazabileceğim , resmiyetten olmasa da hepimizin bildiği el altından teklif vermiş de kazanca bir şekilde ortak olup kendi kitlesine bence ihanet etmiş bir çok politikacımız zaten var . Iktidar suçsuz mu ? Tabiki hayır ama buna göz yummayarak , adam gibi işin ekmeğini yemeden yalan dolana girmeden itiraz eden politikacı var mı ortada ? Akpsi Chpsi Mhpsi , hepsinin vekilleri cebinin derdinde hatta o kadar basite indirgenmiş ki mecliste kendi oy kitlesine bak bizi savunuyor dedirtmek için şov yapıp da muhalefetin başını çekenler akşamına kavga ettiği vekillerle yemekte gap projesinin karını konuşuyor . Düzen bu şekile girmişken 1 , 3 , 5 vekilin dürüstlüğüyle ne bu işler biter ne de kimse takıp da HAK yiyoruz ya görevimize bakalım der . Burası Türkiye ; Ötv zammı konusunda da yazmışlardı Türk insanının çakallığı anca kendilerine olduğu sürece bu memleketten ve bu siyasetten vatandaşa , halka bir yarar beklemek hayaleden öteye geçmez . Sonuca bağlayayım ; her partinin neredeyse her siyasetçisi bu işlerden cebini doldurma meraklısı olduğu sürece bu düzen bozulmaz şemsiye ancak vatandaşa açılır bu da benim fikrim herkese hayırlı akşamlar .

Ortağım en büyük mafya ben olacağım

Hayal kurmakta mı yasssakkk :)

GokhanRS
03-12-2016, 23:45
1) dolar yalanını şöyle çürüteyim bulunduğum ve etrafımızdaki 10a yakın ülkeye baktım, dolar ve euro bizde 2 yıldır hiç kıpırdamamış. Çok nadiren türk parası ile mesela 2.55 den 2.56 çıkmış sonra 2.54e düşmüş sonra tekrardan 2.55 olmuş yani sıfır yükselme, sıfır alçalma Trump falan hiç etkilememiş. Yani Trump hikayesi tamamen yalan. Trumpın en büyük yamuk yaptığı Meksika pezosu bile bizim kadar etkilenmedi.

2) dış mihraklar tamamen yalan, çünkü sen reformlara devam etmek isteseydin kim engel olabilir di? Sen fen lisesi açmak istedinde gelip Avrupa mı okullarını imamhatipe çevirdi? Sen hukukta reform yapmak istedinde amerika gelip meclisini mi bastı kanuna evet demenizi engelledi? Sen arge yatırımlarını artırmak istedinde arge fuarına avrupalılar mı papaz eriği imam eriği soktu? Her mahallede yeni okul yaptın 1 tanesi fen lisesi değil, dünyada WhatsApp gibi programı oturduğu yerden yazıp 9milyar dolar ülkesine para sokan adam fen liseli, aynı dünyada bylock gibi kriptolu daha profesyonel yazılımı bedava yazıp teroriste hediye eden adam imamhatip liseli.

Yazacak çok şey var, şu dış güçler bi oxfordlu harvardlı olamadı, bakıyorum hapse attıkları adamların hepsi kuran kurslu. Yazık ülkede zeki adam bırakmadınız, kendini keşfeden kaçtı gitti o dış güçlere hayatını kurtarmaya. 2 gemi az alaydınızda ülkenizin en zeki vatandaşı nasa da profesörlük yapmasaydı, icad ettiği ilaç amerikaya değil ülkesine milyar dolar kazandırsaydı.

Dış güçler bizle uğraştığı için güçsüz değiliz
Güçsüz olduğumuz için dış güçler bizle uğraşmakta

Vekiline 20 30 bin vereceğine bilim adamlarına vereydin.
Adamlar para kazanmak için kitap yazmaktan işlerine odaklanamıyorlar.

Yigit-Y
04-12-2016, 00:32
Bu ülkenin başına ne geldiyse hep imamlardan geldi

Bu reisde imam dinci sevdiğinden durum malesef bu :)

http://www.aljazeera.com.tr/sites/default/files/styles/aljazeera_article_main_image/public/2015/04/07/erdogan-gulen.jpg?itok=FsnfiRVb
http://www.aljazeera.com.tr/sites/default/files/styles/aljazeera_article_main_image/public/2015/04/07/erdogan-gulen.jpg?itok=FsnfiRVb

https://zete.com/wp-content/uploads/2015/07/erdoğan-hikmetyar.jpg
Sayfa bulunamadı (https://zete.com/wp-content/uploads/2015/07/erdoğan-hikmetyar.jpg)

http://img6.mynet.com.tr/hbr/2014/08/10/101732982/fft81-mf2339777-640x360.jpg

Adamın geçmişi belli ne olmasını bekliyorsunuz beyler

Bu ülke kimlere kalmış atanın mirasını nasıl yemişler be :)

KÖROĞLU
04-12-2016, 00:33
Saygıyla dinledim. 9. Dk dan sonra kurmuş olduğu şu cümle ile ben TR de kriz olmadığına ikna oldum. Konuyu kapatıp,çıkabiliriz.

Şu cümle: Benim de alanım ekonomi biraz bilirim. Döviz baskı aracıdır. ..... Bu millidir bundan zarar etmezsin merak etme, bunda bereket vardır.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cevahir Alışveriş Merkezi Acılış Konuşması 3 Aralık 2016 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UHF_jvlcGko)

Ekonomi hocalarının yorumlarını dinlemek isterdim keşke okuyor olsaydım sorup öğrenirdik peh.

bason
04-12-2016, 10:56
1) dolar yalanını şöyle çürüteyim bulunduğum ve etrafımızdaki 10a yakın ülkeye baktım, dolar ve euro bizde 2 yıldır hiç kıpırdamamış. Çok nadiren türk parası ile mesela 2.55 den 2.56 çıkmış sonra 2.54e düşmüş sonra tekrardan 2.55 olmuş yani sıfır yükselme, sıfır alçalma Trump falan hiç etkilememiş. Yani Trump hikayesi tamamen yalan. Trumpın en büyük yamuk yaptığı Meksika pezosu bile bizim kadar etkilenmedi.

2) dış mihraklar tamamen yalan, çünkü sen reformlara devam etmek isteseydin kim engel olabilir di? Sen fen lisesi açmak istedinde gelip Avrupa mı okullarını imamhatipe çevirdi? Sen hukukta reform yapmak istedinde amerika gelip meclisini mi bastı kanuna evet demenizi engelledi? Sen arge yatırımlarını artırmak istedinde arge fuarına avrupalılar mı papaz eriği imam eriği soktu? Her mahallede yeni okul yaptın 1 tanesi fen lisesi değil, dünyada WhatsApp gibi programı oturduğu yerden yazıp 9milyar dolar ülkesine para sokan adam fen liseli, aynı dünyada bylock gibi kriptolu daha profesyonel yazılımı bedava yazıp teroriste hediye eden adam imamhatip liseli.

Yazacak çok şey var, şu dış güçler bi oxfordlu harvardlı olamadı, bakıyorum hapse attıkları adamların hepsi kuran kurslu. Yazık ülkede zeki adam bırakmadınız, kendini keşfeden kaçtı gitti o dış güçlere hayatını kurtarmaya. 2 gemi az alaydınızda ülkenizin en zeki vatandaşı nasa da profesörlük yapmasaydı, icad ettiği ilaç amerikaya değil ülkesine milyar dolar kazandırsaydı.

Dış güçler bizle uğraştığı için güçsüz değiliz
Güçsüz olduğumuz için dış güçler bizle uğraşmakta

Vekiline 20 30 bin vereceğine bilim adamlarına vereydin.
Adamlar para kazanmak için kitap yazmaktan işlerine odaklanamıyorlar.

Özgür Demirtaş'ın katıldığı programı izlediniz sanırım... :) Orada da aynısı vardı, hiç cevap alamadı kendisi... Şaşırttı mı? Şaşırtmadı tabi ki... :) Birde profesyoneller böyledir diye yafta yediler... Adamın uzmanlık alanı o, hayatını piyasa ve ekonomiye adamış ama yok anlatamadı...

cabrioleter
04-12-2016, 11:26
Saygıyla dinledim. 9. Dk dan sonra kurmuş olduğu şu cümle ile ben TR de kriz olmadığına ikna oldum. Konuyu kapatıp,çıkabiliriz.

Şu cümle: Benim de alanım ekonomi biraz bilirim. Döviz baskı aracıdır. ..... Bu millidir bundan zarar etmezsin merak etme, bunda bereket vardır.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cevahir Alışveriş Merkezi Acılış Konuşması 3 Aralık 2016 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UHF_jvlcGko)

Ekonomi hocalarının yorumlarını dinlemek isterdim keşke okuyor olsaydım sorup öğrenirdik peh.

ben sizin yerinize sorup öğrenmiş oldum..
bilindik şeyler. üretim-arge olmaması, bir ülkeyi yöneten insanları ona atar buna gider yapıp "madik" yemesi, suriye krizi, mülteci problemi, dışarı kaçan sıcak para, başkanlık sistemi için diretilen ülkede yatırımcının baştakilere güven kaybı vs. vs.

asıl olay ise opec ülkelerinin petrol arzını kısma kararı.. bu gördüklerimiz göreceklerimizin çok ufak kısmı olarak kalıyor. petrol fiyatları yükseldiği gibi dolarla kısır döngüye girecek ve 4 liralar bekleniyor dolarda.. petrole gelen zamla beraber de iğneden ipliğe her şeye zam.

Anıl E.
04-12-2016, 11:38
Gahrolsun amerigaa

Aero
04-12-2016, 11:43
Emre Çetin'e ait bir blok yazısı, uzun ama okumanızı rica ederim.

http://www.emrecetinblog.com/2017-2018-turk-ekonomik-krizi/

kadioglu
04-12-2016, 12:01
Üzmeyin kendinizi. Başkanlık gelecek sonra her şey güllük gülistanlık :D
Hakkaten başkanlık hakkında bilgisi ya da tahmini olan var mı? Nasıl bir şey olacak?

Aero
04-12-2016, 12:08
Üzmeyin kendinizi. Başkanlık gelecek sonra her şey güllük gülistanlık :D
Hakkaten başkanlık hakkında bilgisi ya da tahmini olan var mı? Nasıl bir şey olacak?

Taze kan olmadığı sürece isterse padişahlık gelsin hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.

Yigit-Y
04-12-2016, 12:10
http://i.hizliresim.com/X9orlD.jpg

Kriz bu şekilde gerçekleşiyor bizde hep :)

Aero
04-12-2016, 12:10
Yukarıda paylaştığım linkte paylaşılan Atatürk'ün 2. 5 yıllık kalkınma planından...
http://www.emrecetinblog.com/wp-content/uploads/2015/12/ataturk-sentetik-benzin.png

kurtbil
04-12-2016, 12:49
Yukarıda paylaştığım linkte paylaşılan Atatürk'ün 2. 5 yıllık kalkınma planından...
http://www.emrecetinblog.com/wp-content/uploads/2015/12/ataturk-sentetik-benzin.png

Bu yazıyı dün okuduğumda, yine hayran kaldım Atamıza.

İbrahim33
04-12-2016, 12:52
Emre Çetin'e ait bir blok yazısı, uzun ama okumanızı rica ederim.

404 Not Found (http://www.emrecetinblog.com/2017-2018-turk-ekonomik-krizi/)

sayfa açılmıyor...

GokhanRS
04-12-2016, 13:21
Özgür Demirtaş'ın katıldığı programı izlediniz sanırım... :) Orada da aynısı vardı, hiç cevap alamadı kendisi... Şaşırttı mı? Şaşırtmadı tabi ki... :) Birde profesyoneller böyledir diye yafta yediler... Adamın uzmanlık alanı o, hayatını piyasa ve ekonomiye adamış ama yok anlatamadı...

Oldum olası özgür bey gibi düşünüyorum zaten. Bence söylemek istediklerimize tercüman oluyor tınlayan yok.

Aero
04-12-2016, 13:24
sayfa açılmıyor...

Oha siteyi uçurmuşlar. Ya da yoğunluktan dolayı limitleri doldu. Bilmiyorum.

Aero
04-12-2016, 13:28
sayfa açılmıyor...

Linki googleda aratın ve çıkan sonuçlarda linkin sağında aşağı ok tuşuna basarak Önbellek'e tıklayın. Sayfa önbellekten açılacaktır.

umutcan
04-12-2016, 13:49
Her düşünen, içinde bulunulan duruma kahreden her insan gibi, konu ile ilgili yazılan ve çizilenleri okuyorum.
Onlarca yazılanın arasında en kısa ve net ve her derde derman cümleleri sözlükten "sfift" isimli yazar söylemiş.
Buyrun aşağıda veriyorum...

burada yıllarca,
1) ucuz dolar döneminin çok önceden fed tarafından duyurulduğu şekilde biteceğini, dolar'ın değer kazanacağını,
2) petrol fiyatlarının hep düşük kalmayacağını,
3) türkiye'nin hiçbir değer üretmeyen beton dışında birşeye yatırım yapmadığını,
4) tarımsal reformların yapılmadığını, çiftçiliğin bitirildiğini
5) devletin hayırsız mirasyedi gibi herseyi satıp elde bişey bırakmadığını
6) aksaray gibi lüzümsuz ve aşırı maliyetli boş işlerin yapılmaması gerektiğini
7) diyanet gibi kurumlara eşek yüküyle para boca edilmesinin israf olduğunu (israf dinime göre günahtır)
8) suriye'de ne işimiz olduğunu, turizm'in ağzına sıçılacağını
9) akp'nin kendi iktidarını sürdürmek için devlet hazinesinden yandaşları zengin ettiğini, trilyonluk vergi borçlarını sildiğini
10) erdogan'in ekonomiyi bu gunlerden korumak icin mecburen faiz artirimina gidilmesi gerektigini soyleyen merkez bankasi baskanina atar yapip yerine lafini gecirebilecegi fakat bilgisi, tecrubesi yetersiz birini gecirdigini,
10) iranla yapılan kolay para, altın ticaretinin, uzun soluklu olmayıp ülkeyi kurtaramayacağını söyledi,
defalarca söyledi...

bu yetmezmiş gibi amacı belli olmayan maliyeti hep yüklü askeri harekat başlatıldı. türkiye bir külhanbeyi yüzünden bataklğa çekildi.

erdoğan dün 'hedefimiz esed rejimini yıkmak' derken ertesi gün 'tek hedefimiz terör'ü bitirmek' diyerek hedefsizliğini belli etti.

bizim o operasyondan sağlayabileceğimiz hiçbir kazanç da yok. kendimizi kandırmayalım. tam tersine komşularla iyice düşman olarak oralarla yapılan ticaret de sıfırlandı.

iste baslica bunlar ve bunlar gibi onlarca sebepten dolayi ulkenin icinde bulundugu aciz ve korkunc durumun
tek ve tum sorumlusu imam hatip lisesi mezunu, istanbul kasimpasa dogumlu, ahmet oglu recep tayyip erdogan'dir.

felaket geldikten sonra onlem almanin manasi yoktur.
bugun atilacak tek adim.
devletin tum kurumlarini tek elinde toplamis ve cahilce idare eden cumhurbaskaninin yetkilerini derhal meclise devretmesidir.

8-9-3
04-12-2016, 15:29
Bu ülkenin başına ne geldiyse hep imamlardan geldi

Bu reisde imam dinci sevdiğinden durum malesef bu :)

https://zete.com/wp-content/uploads/2015/07/erdoğan-hikmetyar.jpg
Sayfa bulunamadı (https://zete.com/wp-content/uploads/2015/07/erdoğan-hikmetyar.jpg)

Adamın geçmişi belli ne olmasını bekliyorsunuz beyler

Bu ülke kimlere kalmış atanın mirasını nasıl yemişler be :)

bunca yıl sevgi sevişmeden sonra büyük düşmanlık garip çok garip, danışıklı dövüş planlama mı acaba? yada patlak gözlü fetönün amerikada yaşaması bu yüzden mi? gücü kaybetmeye yakın yapılacak bir iş miydi tekrar parlamak için?

bu soruların cevabını bulmadan herşey kolpa bence, ama kolpa olmayan tek şey ülkenin bitecek olması

bazen yükselmek için dibi görmek lazım :)

Sadık Özyer
04-12-2016, 15:42
Beyler peki para birimi olarak $ a gecsek ekonomimiz duzelmis olur mu ? Asgari ucret 1300$ gibi ��

Aero
04-12-2016, 15:45
Beyler peki para birimi olarak $ a gecsek ekonomimiz duzelmis olur mu ? Asgari ucret 1300$ gibi ��

Yemezler :)

MetalliHead
04-12-2016, 19:49

Dolara geçersen tamamen abd sömürgesi olursun . Ayrıca doları sadece abd merkez bankası fed basabilir , devlet olarak abd doları basmak savaş nedenidir.

Kullanıcı
04-12-2016, 19:51
Uzun gene inşaat'tan hava basıyor 'anıtkabir 12 yılda bitti, benim saray 2 yılda bitti'

Adam 1940'ların durumuyla şimdiyi kıyaslıyor.

Aero
04-12-2016, 20:18
Her düşünen, içinde bulunulan duruma kahreden her insan gibi, konu ile ilgili yazılan ve çizilenleri okuyorum.
Onlarca yazılanın arasında en kısa ve net ve her derde derman cümleleri sözlükten "sfift" isimli yazar söylemiş.
Buyrun aşağıda veriyorum...

burada yıllarca,
1) ucuz dolar döneminin çok önceden fed tarafından duyurulduğu şekilde biteceğini, dolar'ın değer kazanacağını,
2) petrol fiyatlarının hep düşük kalmayacağını,
3) türkiye'nin hiçbir değer üretmeyen beton dışında birşeye yatırım yapmadığını,
4) tarımsal reformların yapılmadığını, çiftçiliğin bitirildiğini
5) devletin hayırsız mirasyedi gibi herseyi satıp elde bişey bırakmadığını
6) aksaray gibi lüzümsuz ve aşırı maliyetli boş işlerin yapılmaması gerektiğini
7) diyanet gibi kurumlara eşek yüküyle para boca edilmesinin israf olduğunu (israf dinime göre günahtır)
8) suriye'de ne işimiz olduğunu, turizm'in ağzına sıçılacağını
9) akp'nin kendi iktidarını sürdürmek için devlet hazinesinden yandaşları zengin ettiğini, trilyonluk vergi borçlarını sildiğini
10) erdogan'in ekonomiyi bu gunlerden korumak icin mecburen faiz artirimina gidilmesi gerektigini soyleyen merkez bankasi baskanina atar yapip yerine lafini gecirebilecegi fakat bilgisi, tecrubesi yetersiz birini gecirdigini,
10) iranla yapılan kolay para, altın ticaretinin, uzun soluklu olmayıp ülkeyi kurtaramayacağını söyledi,
defalarca söyledi...

bu yetmezmiş gibi amacı belli olmayan maliyeti hep yüklü askeri harekat başlatıldı. türkiye bir külhanbeyi yüzünden bataklğa çekildi.

erdoğan dün 'hedefimiz esed rejimini yıkmak' derken ertesi gün 'tek hedefimiz terör'ü bitirmek' diyerek hedefsizliğini belli etti.

bizim o operasyondan sağlayabileceğimiz hiçbir kazanç da yok. kendimizi kandırmayalım. tam tersine komşularla iyice düşman olarak oralarla yapılan ticaret de sıfırlandı.

iste baslica bunlar ve bunlar gibi onlarca sebepten dolayi ulkenin icinde bulundugu aciz ve korkunc durumun
tek ve tum sorumlusu imam hatip lisesi mezunu, istanbul kasimpasa dogumlu, ahmet oglu recep tayyip erdogan'dir.

felaket geldikten sonra onlem almanin manasi yoktur.
bugun atilacak tek adim.
devletin tum kurumlarini tek elinde toplamis ve cahilce idare eden cumhurbaskaninin yetkilerini derhal meclise devretmesidir.

Suriye bataklığına girilmesinin tek avantajı var siyasiler için, ekonomik krizi Suriye'de ki operasyonlara bağlamak. Ben öyle düşünüyorum.

darkmoon
04-12-2016, 20:25
her şey harika gelmeyin oyuna bütün bunlar oyun .. durumlar şahane kriz falan yok bunlar dış güçlerin oyunu..

1 dolar 3.6 tl değil .. 0.5 dolar 1.5 tl böyle düşünmek lazım.. ekmekde dolar üstünden değil dimi.. yastığınızın altındaki dövizleride bozun ekonomiye can verin benim paralar isiviçrede getirtemiyorum zaman alır ama siz bozun..

mrtngn
04-12-2016, 20:27
'TULUMBADA SU YOK, TULUMBAYA SU KOYMAK LAZIM'

Su verin beyler su su...
Bknz. Link (http://www.hurriyet.com.tr/erdogan-milliyiz-biz-bizim-turk-liramiz-bere-40296708)

EmreS13
04-12-2016, 20:39
'TULUMBADA SU YOK, TULUMBAYA SU KOYMAK LAZIM'

Su verin beyler su su...
Bknz. Link (http://www.hurriyet.com.tr/erdogan-milliyiz-biz-bizim-turk-liramiz-bere-4029o6708)

Neyzen tevfik'in şiiri geldi bu haberi görünce nedense?

darkmoon
04-12-2016, 20:55
bunlar hiç bir şey... yakında suv lar ayrı bir mtv sınıfında minibüs pick up gibi değerlendirilirse araba sınıfında geçmesse hiç şaşırmayın.. hadi geçmiş olsun..

Anıl E.
04-12-2016, 22:15
İyi geceler beyler yaşıyor muyuz ?

atituti
04-12-2016, 22:26
4 tane manita ne zaman alabilecez ondan haber var mı

Anıl E.
04-12-2016, 22:39
4 tane manita ne zaman alabilecez ondan haber var mı

24 Nisan :" Eskiden insanlarımız 1 tane manita bulamazdı,şimdi herkesin önünde 3-4 tane var daha ne olsun."

26 Kasım:" Ee şimdi bakıyorum insanlarımıza 1 tane manita neyinize yetmiyor,3-4 tane manita israftır. "

Yigit-Y
04-12-2016, 23:24
Şalvara ne kadar kaldı peki :)

Kullanıcı
04-12-2016, 23:33
Şalvara ne kadar kaldı peki :)

Başkanım 2023'te 4 köprü ile birlikte oda geliyor merak etmeyin:D

Yigit-Y
04-12-2016, 23:52
Başkanım 2023'te 4 köprü ile birlikte oda geliyor merak etmeyin:D

Çok kalmadı yumurtalar rahatlayacakk desene :)

CanBasel
05-12-2016, 08:08
Kriz olmaması için hep beraber çalışacağız. Türk ve Müslümanım diyen herkes bu şekilde davranmalı. Bu vatan hepimizin, kriz şakşakçılarına fırsat vermemek lazım. Ekonomik krizi sadece kura bağlamak yanlış olur öyle olur ise 1988-1997 arası dolar tl grafiklerini inceleyebilirsiniz Google dan bakıp. Zevk için hepimiz arabamıza benzin alıp gazlayacak durumda isek kriz var diye bağırmak en son bize düşer bence. Halep'te ve dünyanın çeşitli yerlerinde Türk ve Müslüman olan insanlar zor durumdalar bu kişilere yardımcı olmak hepimizin borcu ahiret inancı olan bir insan benim sorumluluğum yok diyemez hesap gününde sorulacak yetim ve mazlumlar. Vatanını seven herkes elinden geleni en iyi şekilde yapsın...

Kullanıcı
05-12-2016, 08:22
CanBasel uzun uzun yazmaya gerek yok sadece 1 cümle Sen yap yap sonra halkım yardım et doları bozalım (ufak mebla dolar aldım yardım da bulundum)

Tabiki de kimse kriz çıksın istemez fakat sen herşeyi bize yıkıyon para yok vergi ver, darbe var engelle, döviz sıkıntısı var döviz boz, ekonomik kriz var para bul harca o zaman sen niye orda 1000 odalı saraylarda maybach'larda gezip bide yetmezmiş gibi kendisinin ve yardakçılarının cebini dolduruyor. Gitti din kardeşlerimiz diye süriyeleri aldı geçen gün salarım mültecileri diyor hani din hani kardeşlik fıss

Neyse sonumuz hayrola

BahadırALTUN
05-12-2016, 08:26
Kriz olmaması için hep beraber çalışacağız. Türk ve Müslümanım diyen herkes bu şekilde davranmalı. Bu vatan hepimizin, kriz şakşakçılarına fırsat vermemek lazım. Ekonomik krizi sadece kura bağlamak yanlış olur öyle olur ise 1988-1997 arası dolar tl grafiklerini inceleyebilirsiniz Google dan bakıp. Zevk için hepimiz arabamıza benzin alıp gazlayacak durumda isek kriz var diye bağırmak en son bize düşer bence. Halep'te ve dünyanın çeşitli yerlerinde Türk ve Müslüman olan insanlar zor durumdalar bu kişilere yardımcı olmak hepimizin borcu ahiret inancı olan bir insan benim sorumluluğum yok diyemez hesap gününde sorulacak yetim ve mazlumlar. Vatanını seven herkes elinden geleni en iyi şekilde yapsın...

Son 3 yılda evimi , işyerimi , arabalarımı kısacası maddi her şeyimi kaybettim. Bütün bunlar hemde yılda 6-8 Milyon TL ciro yaparken oldu.
Çünkü klasik , Müteahit ödemelerinin zamanında tahsil edilememsi , kur farkı peşinden banka kredisi , factoring ve sonuç ortada. Aslında ciro ile krediler arttı.
Bütün her şey satılınca bile borçlar kapanmadı.

Hem Türk hemde elhamdürüllah Müslümanım , sanırım yukarıdaki bilgiler ışığında tanımınıza da uyuyorum. Afganistan da durumu düzeltmeye çalışıyorum.

Tüm dünyadaki Müslüman ve Türklere yardımcı olmak için ***** adamı başkan yapmamak ile başlayabilirsiniz. Dolar felan bordurmanız gerek yok.

oabayram
05-12-2016, 08:31
Ozgur Demirtaş - Dış Mihraklar (Tarafsız Bolge, 01.12.2016, CNN TURK) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=3MKpJV_i4_o) Israrla izlemenizi tavsiye ederim. 14 yıllık argümanın 4 dakikada yok olması...

jeffy
05-12-2016, 08:39

Kriz şakşakçısı? Faiz lobisi gibi birşeymi buda?

Kusura bakma hocam bu ülkeyi yönetenler önce elinden gelenin en iyisini yapsın.. Onlarında elinden en iyi gelen şey Paraya sıkıştıkça , ekonomi dara düştükçe yandaşlarından alamadığı , bir kalemde sildiği vergilerin kat kat fazlasını vatandaş olarak bana yüklemek.....

Halep ve Müslümanlarla ilgili yazdığına gelince.. Bu ülke bu vatan Türk ve Müslüman kimliği altında Kurtuluş savaşı ve Pkk gördü deki bana dünyada şu müslüman ülke bize yardım etti ,ediyor.. He yardım etmeyelimmi? Edelim.. Önce kendi g.tümüzü kurtaralım.. 2 gün önce 3 şehit daha verdik doğuda pkk terörüne mesela. ne oldu? Bırak birşey yapmayı doğuda şehit düşen askerlerimiz artık manşet bile olmuyor.. Kendi ülkemizde kendi şehidimiz bile değersizleştirilmişken kimse bana Halep demesin.. Başımızdakilerde Halep e veya operasyonlara eminimki Müslümanları , Türkmenleri korumak amacıyla girişmiyor.. Gazze için kendince atar yapıp 2 gün sonra 'Tepkim moderatöreydi' melodisi hala gözümün önünde...

CNR
05-12-2016, 08:40
Benzine yine zam var diyolaaa

CanBasel
05-12-2016, 08:42
Son 3 yılda evimi , işyerimi , arabalarımı kısacası maddi her şeyimi kaybettim. Bütün bunlar hemde yılda 6-8 Milyon TL ciro yaparken oldu.
Çünkü klasik , Müteahit ödemelerinin zamanında tahsil edilememsi , kur farkı peşinden banka kredisi , factoring ve sonuç ortada. Aslında ciro ile krediler arttı.
Bütün her şey satılınca bile borçlar kapanmadı.

Hem Türk hemde elhamdürüllah Müslümanım , sanırım yukarıdaki bilgiler ışığında tanımınıza da uyuyorum. Afganistan da durumu düzeltmeye çalışıyorum.

Tüm dünyadaki Müslüman ve Türklere yardımcı olmak için ***** adamı başkan yapmamak ile başlayabilirsiniz. Dolar felan bordurmanız gerek yok.

Yaşadığınız iflastan dolayı bende çok üzüldüm, geçmiş olsun ve inşallah kısa sürede daha iyi hale gelirsiniz. Benim çevremde de iflas eden yakın akrabalarım oldu bunun yanı sıra varlıklarını daha da artıranlarda oldu. Zaten iflas edenlerin en büyük nedeni alacaklarını tahsil edememiş olması piyasada bulunan tokatçılar ve bunlara gerekli caydırıcı cezaların bulunmaması, özetle ahlaksız ticaret anlayışı! muhtemelen sizin de durumunuz bu tür kişi ve kurumlar tarafından oluşmuştur. (Bu kişilere ve çetelere de gerekli cezanın uygulandığını düşünmüyorum ve sorumlusu elbette ki hükümet) benim demek istediğim sadece yandık bittik kül olduk anlayışından çok sizin gibi kaldığımız yerden ya Allah bismillah deyip tekrar başlamak. 3 günlük dünyada namus ve şeref ile yaşamak zor durumdakilere elimizden geldiğince yardımcı olup yaşadığımız hayata hem şükretmek hemde daha iyi hale getirmek için daha çok çalışıp dua etmek. Nasip ve rızk Allah'tan... Kimseyi kırmak istemem söylediklerim tamamen kendi fikirlerimdir.

Kullanıcı
05-12-2016, 08:44
Reis'ten RR'lardan bir tane

http://i.hizliresim.com/o09ZoR.jpg (http://hizliresim.com/o09ZoR)

TEQUILA
05-12-2016, 08:53
Buna en güzel cevabı Putin verdi;
"Erdoğan önce konuşuyor sonra düşünüyor" dedi.

Rezil etti bizi rezillll...

Yarbay
05-12-2016, 09:14

keşke öyle olsada en azından adam antrapoza girmiş derler oda konuştuğunu düşündükten sonra hani özür mözür yapıp çözümler fln diyecem.

daha gerçekcisi o önce mıçıyor sonra sıvıyor, 2 aylık bebeğimde bukadar mıçmıyor adamı her tvde gördüğümde bir arızaya sebeb olmuş oluyor.

Yigit-Y
05-12-2016, 09:15

Ben kriz şakşakçısı değilim de

Sen hangi okulu müh bitirdin onu yazda

Kimseye tavsiye etmiyeyim hele ;)

Yarbay
05-12-2016, 09:16
Çok kalmadı yumurtalar rahatlayacakk desene :)

ahahhahahahhahahahahahahahaha allahım yaa sabah sabah :)

semavi
05-12-2016, 09:18

Son dönemde Putin tenezzül etmiyor, yerine sarışın abla ayar veriyor... Düştüğümüz durum bu maalesef... Hamaset Politikası içte sınırlı olsa da tutar ama Dış Politika'da sürdürülemez bir tutumdur...

Arap Sokağında parlatılan söyleme dayalı ütopik siyaset "Yıkılmış Arap sokaklarında" bitiyor... Ama bizim yanlışımız olmaz, siyonizm, yahudiler, ermeniler, abede.... onlarda olmazsa içimizdeki düşmanlardır büyümemizi engelleyen...

Siyaset bilimi dersi sınavında kağıdına en alakasız şeyleri yazan öğrencilerim, partilerin gençlik kollarından selfie paylaşıyorlar... Tezat ki ne tezat! Kitap okumaktan siyonizm alıkoyuyor gencecik beyinlerimizi!

Baskın Hoca'nın Cumhuriyet'e verdiği röportaj... Vakti olan okuyabilir... Güzel tespitler var...

Prof. Baskın Oran: Erdoğan cıkmaz sokağa girdi, manevra yapamıyor; duvara carpacak - Politika - T24 (http://t24.com.tr/haber/prof-baskin-oran-erdogan-cikmaz-sokaga-girdi-manevra-yapamiyor-duvara-carpacak,374849)

Anıl E.
05-12-2016, 09:18
Arkadaş şu halep'e mısır'a suriyelilere üzüldükleri kadar,kendi topraklarındaki insanlara üzülmüyorlar.

Bu nasıl Türk milliyetçiliği arkadaş aklım almıyor,en çok oraları seviyorsanız gidebilirsiniz babalar tutan yok. O kadar da güzel olur ki kendi ekmeğimizle kavruluruz huzur bulur ülke huzur . Düşündüm de sigara yakasım geldi keyifden :)

SULTANOGLU
05-12-2016, 09:24
Demin amazon dan birşey almak istedim :D 1 dolar = 3,73 dedi. durdum iyiki köprülerimiz yollarımız var dedim çıktım yollardayım yeni yapılan yollarda dolaşıyorum.

Yigit-Y
05-12-2016, 09:25
Anlaşılan şu ki bunlar bir gün giderse bu ülke 30 yılda abdest alsa zor düzelir

Bunlar hayvancılığı geliştirmesi gerekirken

İnsanları koyun sığıra çevirmeyi başarmışlar

Bir kaç çapulcu bizler kalmışız allahtan

Okumuş adam diyorsun beyin terk çıkıyor :)

B16
05-12-2016, 09:26
Nikaragua da halk perişan onlara yardım etmek hepimizin boynunun borcudur. Ahirette kalkıp hey sen evinde tok yatıp Nikaragua'da ki halka yardım etmeyen diye sorguya çekilicez.

Bak bak sırf müslüman diye insanlara yardım eden ahiretlik abimiz de gelmiş.

B16
05-12-2016, 09:27
Demin amazon dan birşey almak istedim :D 1 dolar = 3,73 dedi. durdum iyiki köprülerimiz yollarımız var dedim çıktım yollardayım yeni yapılan yollarda dolaşıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=JoNpixuioVE

Ferhat Gocer feat. Volga Tamoz - Duştum Ben Yollara - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JoNpixuioVE)

ercan26esk
05-12-2016, 09:27
ahhhh ulan Rıza sarraf nerelere kayboldun yakalanmasaydın mis gibi dolarlar geliyordu ülkeye :)

mikelazi
05-12-2016, 09:31
Ozgur Demirtaş - Dış Mihraklar (Tarafsız Bolge, 01.12.2016, CNN TURK) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=3MKpJV_i4_o) Israrla izlemenizi tavsiye ederim. 14 yıllık argümanın 4 dakikada yok olması...

biri tv ye çıkıp neyin ne oldugunu anlattı sonunda

çok iiii bir bölümdü

CanBasel
05-12-2016, 09:33
Ben kriz şakşakçısı değilim de

Sen hangi okulu müh bitirdin onu yazda

Kimseye tavsiye etmiyeyim hele ;)

Anlaşılan şu ki bunlar bir gün giderse bu ülke 30 yılda abdest alsa zor düzelir

Bunlar hayvancılığı geliştirmesi gerekirken

İnsanları koyun sığıra çevirmeyi başarmışlar

Bir kaç çapulcu bizler kalmışız allahtan

Okumuş adam diyorsun beyin terk çıkıyor :)

:) Sen bu terbiye ve edep ile mi ülkenin durumunu sorgulayıp doğru yola koymak adına fikir beyan edebiliyorsun? Yazık kardeşim.

KÖROĞLU
05-12-2016, 09:44
Özgür Hocayı tebrik ediyorum tanışıp sohbet etmeyi çok isterdim adam veri bankası gibi maşallah.

Rakamlar ile konuşup net argümanlar ile tezini savunuyor. Bu bölümü izlemenizi tavsiye ederim.

Yıllar Sonra CNN Turk'de Duzgun Konuşan Biri (Bir Ampul Daha Patladı) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=py43Vc9uX2Y)

GokhanRS
05-12-2016, 09:48
Özgür Hocayı tebrik ediyorum tanışıp sohbet etmeyi çok isterdim adam veri bankası gibi maşallah.

Rakamlar ile konuşup net argümanlar ile tezini savunuyor. Bu bölümü izlemenizi tavsiye ederim.

Yıllar Sonra CNN Turk'de Duzgun Konuşan Biri (Bir Ampul Daha Patladı) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=py43Vc9uX2Y)

Ben izledim de, bunu nasıl anlatacaksın? Geçen bacanakla konuşuyoruz bu durumu, Osmangazi nin haftada 10 milyondan fazla zarar ettiği haberini okuyoruz yandaş gazeteden hemde!

Oradan kaynana lafa atladı, aman bee adam azıyla kuş tutsa yaranamıyor size, yol yaptı yollll dedi resmen :D bu arada 2 senedir para biriktiriyorlar boktan bir araba almak için şimdi zamlardan gene alamadılar, halâ yol yaptı yoll diyor. Lan dedim içimden, ilerde benim hanım buna zerre benzerse basarım tekmeyi kovarım evden :D

Anıl E.
05-12-2016, 09:48
Adam kendine çapulcu yakıştırmasını yapıyor,ama koyun diyince aaauuuvvv.

https://www.youtube.com/watch?v=KsMjyQGFJ0Y

Yigit-Y
05-12-2016, 09:51
:) Sen bu terbiye ve edep ile mi ülkenin durumunu sorgulayıp doğru yola koymak adına fikir beyan edebiliyorsun? Yazık kardeşim.

Senin rektörde mi imam hatipden gelme

Sen onu söyle hele

Asıl tehlikeli olan ne biliyormusun

Tahsilini yapmış cahiller

Terbiyemiş alın size ülkedeki eğitimli bireylerin kafa yapısı

Kriz yok ortalığı velveleye veriyorlar

Tam reisin adamı olmuşsun

Bimere yaZayım de senide külliye aldıralım sen olmuşsun çünkü

Anıl E.
05-12-2016, 09:52
Yoksa forumdaki dayımıza özel mesaj yoluyla ''arkandayız abi,dik dur eğilme.'' diyenlerden misin :(

GokhanRS
05-12-2016, 09:53
Yoksa forumdaki dayımıza özel mesaj yoluyla ''arkandayız abi,dik dur eğilme.'' diyenlerden misin :(

şkolota dayı mı?

Yigit-Y
05-12-2016, 09:54
şkolota dayı mı?

Şikolata külliyeye gitmiş diyorlar :)

CanBasel
05-12-2016, 09:56
Senin rektörde mi imam hatipden gelme

Sen onu söyle hele

Asıl tehlikeli olan ne biliyormusun

Tahsilini yapmış cahiller

Terbiyemiş alın size ülkedeki eğitimli bireylerin kafa yapısı

Kriz yok ortalığı velveleye veriyorlar

Tam reisin adamı olmuşsun

Bimere yaZayım de senide külliye aldıralım sen olmuşsun çünkü

Kardeşim daha fazla kırıcı olmamak adına sadece şunu söyleyim sana, rektörüm kimdir tanımam bile. Cahillik kimde onun kararını sen ben veremeyiz, zira bana göre sen şu konuşma üslubun ve benim siyasi görüşümü bile bilmeden ötekileştirmeci davranışınla beni Akp li gibi yaftaladığın için cahilin önde gidenisin. Kriz yok demiyorum kriz elbette var ama bu durumdan sevinecek olanlarda bu ülkenin ve milletin dostu olanlar değiller. Son olarak kimsenin adamı değilim Elhamdulillah olmamda devlet ve millet bizim davamız... Son olarak bir şey daha söyleyim bu şekilde insanları dışlamak ve aşağılamak ile iyi muhalefet yapılmaz bu ülkede kurtulmaz, madem akıllıyız insanları ikna edip anlatmamız gerekiyor. Diğer türlü çok geç olduktan iş işten geçtikten sonra tarih bu laflarını yazmaz.

Anıl E.
05-12-2016, 09:56
Yiğit bulut'a hangi wax'ı kullandığını sormak için aramızdan kısa süreliğine ayrılmış. Herhalde danışmanlık görevi için çabalıyor.

GokhanRS
05-12-2016, 10:00
şkolota dayıyı banlıyanın klavyesi bozulsun, mousu kablosuz ise wifi alıcısı bozulsun. Clikleyen parmaklarına çay dökülsün :D

Yigit-Y
05-12-2016, 10:01
Kardeşim daha fazla kırıcı olmamak adına sadece şunu söyleyim sana, rektörüm kimdir tanımam bile. Cahillik kimde onun kararını sen ben veremeyiz, zira bana göre sen şu konuşma üslubun ve benim siyasi görüşümü bile bilmeden ötekileştirmeci davranışınla beni Akp li gibi yaftaladığın için cahilin önde gidenisin. Kriz yok demiyorum kriz elbette var ama bu durumdan sevinecek olanlarda bu ülkenin ve milletin dostu olanlar değiller. Son olarak kimsenin adamı değilim Elhamdulillah olmamda devlet ve millet bizim davamız... Son olarak bir şey daha söyleyim bu şekilde insanları dışlamak ve aşağılamak ile iyi muhalefet yapılmaz bu ülkede kurtulmaz, madem akıllıyız insanları ikna edip anlatmamız gerekiyor. Diğer türlü çok geç olduktan iş işten geçtikten sonra tarih bu laflarını yazmaz.

Kriz olmaması için beraber çalışmalıyız
Kriz var diye bağıranlara kulak asmayın

Bunları diyen sensin

Ya bunu ilkokul mezunu birisi dese tamam derimde

Sen tahsillisin ve bu durum çok vahim

Tahsillide böyle diyorsa biz kimseye hiçbirşey inandıramayız

Yanlışdan döndüremeyiz

Rakamlar var sayfalarca görseller var

Aklı selim olan idrak edecek şekilde hazırlanmış

Kriz yok diyen iki satır yazıyor

Kriz var diyenler sayfalarca boğuyor ve kaçıyor

Nedeni cevap veremiyor bir türlü

Kandırıldık diyecek sizsiniz reisiniz değil

Ben oy vermedim o vermedi kim verdi bunlara arkadaş

Yürekli olun biraz allah aşkına

jeffy
05-12-2016, 10:04

Şıkodra dayı en son geçen gün Özgün ün konusuna bu araba olmaz yazmış sanırım ondan sonra yine tekmeyi yedi :)

Adam dünya forum tarihinin en fazla uzaklaştırma alan üyesi sanırım :)

CanBasel
05-12-2016, 10:06
Kriz olmaması için beraber çalışmalıyız
Kriz var diye bağıranlara kulak asmayın

Bunları diyen sensin

Ya bunu ilkokul mezunu birisi dese tamam derimde

Sen tahsillisin ve bu durum çok vahim

Tahsillide böyle diyorsa biz kimseye hiçbirşey inandıramayız

Yanlışdan döndüremeyiz

Rakamlar var sayfalarca görseller var

Aklı selim olan idrak edecek şekilde hazırlanmış

Kriz yok diyen iki satır yazıyor

Kriz var diyenler sayfalarca boğuyor ve kaçıyor

Nedeni cevap veremiyor bir türlü

Kandırıldık diyecek sizsiniz reisiniz değil

Ben oy vermedim o vermedi kim verdi bunlara arkadaş

Yürekli olun biraz allah aşkına

kardeşim krizin daha büyük ve kötü olmaması için beraber çalışmalıyız evet, kriz var diyenlere kulak asıpta motivasyonumuzdan ülkeye olan umudumuzdan vazgeçmemeliyiz evet. Teknik veriler ve göstergeler kriz olduğunu açık bir şekilde gösteriyor zaten pekala ama demek istediğim düşmanı sevindirmemek... biz kendi içimizde motivasyonumuzu artırıp doğruya ulaşmak için daha çok çalışmalıyız. Adaletin tesis olmadığı bir yerde huzur olmaz, adalet şu an bu ülkede yok. Bizim reisimiz vefat edeli çok oldu kardeşim başkada reisimiz olmadı. Yürek konusunda da hiç şüphen olmasın benden yana anket sonucunu görerek benim gibi düşünmesine rağmen buraya cevap yazmayanlara söyleyebilirsin ;) dikkat et kendine..

Yigit-Y
05-12-2016, 10:07
Şıkodra dayı en son geçen gün Özgün ün konusuna bu araba olmaz yazmış sanırım ondan sonra yine tekmeyi yedi :)

Ben diyordum birisi toprak atsın

Helva yiyelim diye

Çok şükür doktor fişi çekmiş :)

Yigit-Y
05-12-2016, 10:10
kardeşim krizin daha büyük ve kötü olmaması için beraber çalışmalıyız evet, kriz var diyenlere kulak asıpta motivasyonumuzdan ülkeye olan umudumuzdan vazgeçmemeliyiz evet. Teknik veriler ve göstergeler kriz olduğunu açık bir şekilde gösteriyor zaten pekala ama demek istediğim düşmanı sevindirmemek... biz kendi içimizde motivasyonumuzu artırıp doğruya ulaşmak için daha çok çalışmalıyız. Adaletin tesis olmadığı bir yerde huzur olmaz, adalet şu an bu ülkede yok. Bizim reisimiz vefat edeli çok oldu kardeşim başkada reisimiz olmadı. Yürek konusunda da hiç şüphen olmasın benden yana anket sonucunu görerek benim gibi düşünmesine rağmen buraya cevap yazmayanlara söyleyebilirsin ;) dikkat et kendine..

Sen renolara yazılım yapan arkadaştın sanırım karşıda öyle hatırlıyorum

Güzel bir kardeşsin

Ama

Bizim bizden başka ne düşmanımız var ne de dostumuz

Biz ilk önce abdest alacaz

Başımızdakiler gittikten sonra hep beraber çalışıcaz

Ben bu hükümet için kılımı kıpırdatmam

Ayakkabı kutularını başkaları doldursun

imprezaWRC
05-12-2016, 10:10
Altın alın ne demek yahu, o da zaten dolara bağlı değil mi? Sen bütün projelerin anlaşmalarını dolar veya euro üzerinden yaptın. Adamlarla 2milyon euro diye anlaşma yaptıysan ben sana TL ödeyeceğim diyebilmen için sözleşmeyi yeniden yapman lazım. Proje bitmeye yakın kimse sözleşme değişikliğine gitmez. En baştan bu hesaplamalar yapılır. Kaldı ki adamlara TL ödemekte diretsen bile yine adamların para birimi esas alınıp kur ile çarpacaaksın dolayısıyla birileri senin apranı yine exchange edip dolara veya euro'ya çevirecek sen yine döviz almış olacaksın.

O değilde, bankada dolar hesabı olanların hesaplarına da el koyup kendilerince bir kur belirleyip TL'ye de çevirebilirler.

Anıl E.
05-12-2016, 10:11

Benim dayım o değil :D

B16
05-12-2016, 10:13
Altın alın ne demek yahu, o da zaten dolara bağlı değil mi? Sen bütün projelerin anlaşmalarını dolar veya euro üzerinden yaptın. Adamlarla 2milyon euro diye anlaşma yaptıysan ben sana TL ödeyeceğim diyebilmen için sözleşmeyi yeniden yapman lazım. Proje bitmeye yakın kimse sözleşme değişikliğine gitmez. En baştan bu hesaplamalar yapılır. Kaldı ki adamlara TL ödemekte diretsen bile yine adamların para birimi esas alınıp kur ile çarpacaaksın dolayısıyla birileri senin apranı yine exchange edip dolara veya euro'ya çevirecek sen yine döviz almış olacaksın.

O değilde, bankada dolar hesabı olanların hesaplarına da el koyup kendilerince bir kur belirleyip TL'ye de çevirebilirler.

Bu aralar çok fazla söylenti var bu konu ile ilgili. Ufak miktar yatırımım var hesabı kapatmayı düşünüyorum

brv
05-12-2016, 10:14
Son 15 gündür ampül kafasında takılıyorum, çok eğlenceli...
Öyle de giriyor, böyle de giriyor, bu daha eğlenceli...
Örnek;
Benzini TL ile alıyorum niye dolar yükselince zam geliyor anlamıyorum mesela?
Ayrıca dolar yükselmiş bana ne, ben TL harcama yapıyorum...
Kriz kelimesi türkçemize yabancılar tarafından dayatılmış bir kelimedir, dış mıhrapların oyunudur,
Çok şükür ülkemizde kriz olmamaktadır, olmayacaktır, bunlar paralel uydurmalar, ekonomik darbe planları,
Sen Dik dur eğilme, bu millet eğiliyor zaten....

Berkan
05-12-2016, 10:14

Adamlar ordan görüyor bizimkiler burdan görmüyor bunu :)

ahanda bir örneği daha ettiği lafa bak birde alkışlıyorlar :ofk::Deli:

https://www.youtube.com/watch?v=gxoBGkeo91Y

anıtkabir 12 yılda bitti saray'ı 2 yılda bitirdik - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gxoBGkeo91Y)

Yigit-Y
05-12-2016, 10:15
Yastık altı yapsak

Yurttaki tüm hırsızları külliye toplayacak

Bu oyunu bozun diyecek :)

Hangi banka bunu yaparsa batar intihar eder benden söylemesi

Yigit-Y
05-12-2016, 10:17

anıtkabir 12 yılda bitti saray'ı 2 yılda bitirdik - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=gxoBGkeo91Y)

Hazır beton,nevrulu demir,bilgisayar,cep telefonu gibi şeylerin icat tarihi sanırım 1453

Sığır ordusu ya :)

serkanokan
05-12-2016, 10:25
Herkes dolara odaklanmış haklı olarak, ancak krize inanmayanlar, Trump geldiği için doların böyle yükseldiğine inananlara bir ek bilgi vereyim.

Tam 30 gün önce, 1 İngiliz Sterlini 3.80TL idi. Çünkü tam 1 ay önce bugün Sterlin ile cep telefonu aldım oradan biliyorum. Bugün 4.80TL olmuş. Matematik hesabı yapmak istemeyenlere Bilal'e anlatır gibi yazayım. Sterlin 30 günde 1TL yükselmiş.

Ne bereketli adammış bu Trump, bi bizim ülkeye yaramadı bereketi.

GokhanRS
05-12-2016, 10:27
merak etmeyin bozdurmayan bozdurmaz, kimseye bulaşamazlar o konuda. çünkü akplilerin bile çoğu bozdurmuyor, bakmayın siz adamlar seviyor olabilir ama o kadar tapanı genelde parası az tayfa, paralı tayfa tamamen çıkar peşinde, öyle bozdur demeyle bozdurmazlar, çünkü 4 tl yi geçeceği bariz belli doların.

bu duruma kesinlikle üzülüyoruz ama gerçekler böyle, bir de bu duruma sevindiğimizi sanan zavallılara da selam olsun.

Yigit-Y
05-12-2016, 10:33
Herkes dolara odaklanmış haklı olarak, ancak krize inanmayanlar, Trump geldiği için doların böyle yükseldiğine inananlara bir ek bilgi vereyim.

Tam 30 gün önce, 1 İngiliz Sterlini 3.80TL idi. Çünkü tam 1 ay önce bugün Sterlin ile cep telefonu aldım oradan biliyorum. Bugün 4.80TL olmuş. Matematik hesabı yapmak istemeyenlere Bilal'e anlatır gibi yazayım. Sterlin 30 günde 1TL yükselmiş.

Trump gelişi bir meksikayı birde bizi etkiledi

Dünyada hiçbir para birimi bu kadar mikilmedi

Ki trump bu hükümetle iyi anlaşır birde

Yani yersen her zaman ki gibi

Doların çıkmasının nedeni

1- Yapılan projelere verilen krediler
2- işsizlik
3- ab girmeme olayı
4- suriyede çıkarsız bir savaşa müdahil olma
5- suriyeli 3.500.000 kişiyi besleme
6- söylemleri yapıcılıktan çok uzak yıkımcı ve diktatör
7- çifçti ve tarım bitimi
8- betona bel bağlama
9- herkesin kredi ve kredi kartı borcunun maaşından fazla olması zenginler hariç
10- Gereksiz harcamalar tasarufun sıfır olması
11- Gereksiz satışlar yani kurumların tek tek satılması

İsteyen altına yine eklesin

Hangisi yalan bunların birisi ispatlasın :)

kelalper
05-12-2016, 10:50
iş bulma sitesinde iyi bir pozisyonda olan arkadaşımdan aldiğım bilgi aynen şudur. Kimsenin şu anda işçi vs aradığı falan yok. Verilen ilanların çoğu bilgi toplama amacıyla açılan ilanlar. Hevesini kırmak istemem ancak durum bu. Burada da işler iyi gitmiyor üst yönetim sürekli pazarlamacıları sıkıştırıyor iş yokken işçi alımı yokken firmaları ilan vermeye yönlendirin gibi bir garip tutum içerisindeler maalesef. Gerisini siz düşünün. Kriz falan yok arkadaş valla yok. Kriz geçici bir süreçtir. Biz o süreci aştık artık. Yıkıma doğru gidiyoruz.

KÖROĞLU
05-12-2016, 10:54

Bilal oğlan gel grafik var burada daha basit anlarsın. Sonra abaküs alıcam sana :)

http://i.hizliresim.com/ZMJJlG.jpg (http://hizliresim.com/ZMJJlG)

http://i.hizliresim.com/GP55lZ.jpg (http://hizliresim.com/GP55lZ)

http://i.hizliresim.com/bkYYWb.jpg (http://hizliresim.com/bkYYWb)

Kullanıcı
05-12-2016, 11:01
Rte'den kriz önlemleri no:X

http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/ihkib-doviz-hesaplarini-turk-lirasina-cevirdi-286223.html

Enflasyonda %7'miş

Kullanıcı
05-12-2016, 11:03
Rte'den kriz önlemleri no:X

İHKİB doviz hesaplarını Turk Lirası'na cevirdi (http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/ihkib-doviz-hesaplarini-turk-lirasina-cevirdi-286223.html)

Enflasyonda %7'miş

Opps açıklamayı unuttum

İHKİB döviz hesaplarını TL'ye çevirmiş.

GokhanRS
05-12-2016, 11:15
Merak etmeyin dostlar tedavi de bulunmuş memlekette, derdi olan başvursun :D

http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2016/12/02hastanedikfoto21cm.jpg

Hastane actılar, 400 liraya buyu bozup, cin cıkarıyorlar – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/hastane-actilar-400-liraya-buyu-bozup-cin-cikariyorlar-1546464/)

Bunlar öpülmeyi çok uzun zamandır mutluluk sayıyorlar.

Anıl E.
05-12-2016, 11:19
O reklam tabelasındaki eller mutlu sonlu masaj yapıyor mu acaba :(

Black_Eagle
05-12-2016, 11:19
Benim dikkatimi ülke daha çok poka battıkça burdaki ankette krizde değil diyenler çekiyor çünkü gittikçe oranları da yükseliyor hayır eğer krizde olmadığımızı ekonominin iyi olduğunu düşünüyorsanız burada da argümanınızı yazın, ortaya koyun tartışalım. Yoksa sırf akp nize *** sürülmesin diye partizanlık yapmak için oy kullandığınızı düşünücem. Aslında keşke o 97 kişinin nicklerini görebilsek ve sorsak neden ekonominin iyi olduğunu düşünüyorlar bize de anlatsalar belki biz yanlış pencereden bakıyoruzdur bizi de aydınlatırlar. Ama muhtemelen bize anıtkabir 12 yılda saray 2 yılda bitti ekonomi çohhh iyi hüloooo diyeceklerdir.

jeffy
05-12-2016, 11:26

1923 ün şartlarıyla şimdiyi bir tutup bu ülkeyi demir ağlarla biz ördük biz diyebilen bir adamdan gayet normal sözler bunlar :)

kelalper
05-12-2016, 11:43
anket gerçek mi lan. Ben dalgasına altta 50tl lik işaretledim.

GokhanRS
05-12-2016, 11:48
50 tl işaretleyenlerin yarısı zaten makara gırgırına işaretledi, herkes farkında krizin.

rebel
05-12-2016, 12:06
Trump gelişi bir meksikayı birde bizi etkiledi

Dünyada hiçbir para birimi bu kadar mikilmedi

Ki trump bu hükümetle iyi anlaşır birde

Yani yersen her zaman ki gibi

Doların çıkmasının nedeni

1- Yapılan projelere verilen krediler
2- işsizlik
3- ab girmeme olayı
4- suriyede çıkarsız bir savaşa müdahil olma
5- suriyeli 3.500.000 kişiyi besleme
6- söylemleri yapıcılıktan çok uzak yıkımcı ve diktatör
7- çifçti ve tarım bitimi
8- betona bel bağlama
9- herkesin kredi ve kredi kartı borcunun maaşından fazla olması zenginler hariç
10- Gereksiz harcamalar tasarufun sıfır olması
11- Gereksiz satışlar yani kurumların tek tek satılması

İsteyen altına yine eklesin

Hangisi yalan bunların birisi ispatlasın :)

Şu kısımda yanlış sadece suriyeli konusu abi onu 2 ile çarp

Berkan
05-12-2016, 12:15
Valla 50 lira şıkkındada ince kinaye var :D onu işsaretleyendenim, 97 kişinin yaırsıda eminim öyledir

rebel
05-12-2016, 12:16
Millete laf atıyor denyolar yok her evin önünde 3 tane adaba var bu böyle olmaz vs. Bu konuda bir nebze haklı çünkü ispanya italya ve yunanistani inceledinizmi bilmiyorum fakat onlar iflas bayrağını çektiğinde bizim ülkedeki gibi bir tablo olmasina rağmen tüketim çılgınlıgi ve lüksden geri kalmadan hayatlarına devam ettiler. Bu bizim halkta aynı böyle. Asgari maasa calisir 4000 tl ye iphone 7 alir. Yav arkadas senin neyine iphone 7 ? Ise arabayla gider,haftanın 3 4 günü disarda yer kafelerde hesap öder vs vs. Ayağıni yorganına göre uzatmiyor bizim insanimiz. Birde bakkaldan sakiz alir gibi krediyle araba,elektronik aliyoruz. Hele birde az bi indirim yakaladikmi obaaa gelsin yeni cihazlar,araclar vb... Bu bana lazımmi ihtiyacim varmi yokkkkk !

Ornek arkadaslarimdan bir anektot
3000 e iphone 6s aliyor ve bir sure kullaniyor.
Sonra bunu 2000e elden cikartip üstüne bir bukadar daha koyup iphone 7 aliyor. Bu nasil bir olaydir ya :) Ekonomiden iktisattan anlamiyorsun okey, matematiktendemi anlamiyorsun sayilarla bukadar mi araniz kötu :) velhasil acimiyorum bu denli tuketim cilginligi yapanlara. Alirken en iyisini alip uzunnn yillar kullanan arkaslara lafim yok bende ayni kafadayim fakat bisey alip 6 ay sonra yari fiyatına satip sirf YENİ diye alan adamda 'borç batigindayim' diye aglamasin komik oluyor.

Genel ekonimiye gelirsek forum ahalisine ufak bir soru.
Sarayin aylik gideri nekadardir ? Tahminleri alalim konuyu bağliyalim.

Anıl E.
05-12-2016, 12:20
Şimdi o lanet olası ceketinizin önünü ilikleyin,ayağa kalkın ve saygı duyun.

http://i.hizliresim.com/8PQ2Rd.jpg (http://hizliresim.com/8PQ2Rd)

rebel
05-12-2016, 12:21
Şimdi o lanet olası ceketinizin önünü ilikleyin,ayağa kalkın ve saygı duyun.

http://i.hizliresim.com/8PQ2Rd.jpg (http://hizliresim.com/8PQ2Rd)

Kamooon :)

oabayram
05-12-2016, 12:28
iş bulma sitesinde iyi bir pozisyonda olan arkadaşımdan aldiğım bilgi aynen şudur. Kimsenin şu anda işçi vs aradığı falan yok. Verilen ilanların çoğu bilgi toplama amacıyla açılan ilanlar. Hevesini kırmak istemem ancak durum bu. Burada da işler iyi gitmiyor üst yönetim sürekli pazarlamacıları sıkıştırıyor iş yokken işçi alımı yokken firmaları ilan vermeye yönlendirin gibi bir garip tutum içerisindeler maalesef. Gerisini siz düşünün. Kriz falan yok arkadaş valla yok. Kriz geçici bir süreçtir. Biz o süreci aştık artık. Yıkıma doğru gidiyoruz.

Alper abi çok doğru söylemiş. Haziran ayından itibaren tam 102 iş başvurum oldu, görüşme sadece 2 firma... Onlarda olumsuz.

GokhanRS
05-12-2016, 12:28
Millete laf atıyor denyolar yok her evin önünde 3 tane adaba var bu böyle olmaz vs. Bu konuda bir nebze haklı çünkü ispanya italya ve yunanistani inceledinizmi bilmiyorum fakat onlar iflas bayrağını çektiğinde bizim ülkedeki gibi bir tablo olmasina rağmen tüketim çılgınlıgi ve lüksden geri kalmadan hayatlarına devam ettiler. Bu bizim halkta aynı böyle. Asgari maasa calisir 4000 tl ye iphone 7 alir. Yav arkadas senin neyine iphone 7 ? Ise arabayla gider,haftanın 3 4 günü disarda yer kafelerde hesap öder vs vs. Ayağıni yorganına göre uzatmiyor bizim insanimiz. Birde bakkaldan sakiz alir gibi krediyle araba,elektronik aliyoruz. Hele birde az bi indirim yakaladikmi obaaa gelsin yeni cihazlar,araclar vb... Bu bana lazımmi ihtiyacim varmi yokkkkk !

Ornek arkadaslarimdan bir anektot
3000 e iphone 6s aliyor ve bir sure kullaniyor.
Sonra bunu 2000e elden cikartip üstüne bir bukadar daha koyup iphone 7 aliyor. Bu nasil bir olaydir ya :) Ekonomiden iktisattan anlamiyorsun okey, matematiktendemi anlamiyorsun sayilarla bukadar mi araniz kötu :) velhasil acimiyorum bu denli tuketim cilginligi yapanlara. Alirken en iyisini alip uzunnn yillar kullanan arkaslara lafim yok bende ayni kafadayim fakat bisey alip 6 ay sonra yari fiyatına satip sirf YENİ diye alan adamda 'borç batigindayim' diye aglamasin komik oluyor.

Genel ekonimiye gelirsek forum ahalisine ufak bir soru.
Sarayin aylik gideri nekadardir ? Tahminleri alalim konuyu bağliyalim.

Tahmine ne gerek var ki? Sayıştay raporları ortada :) 230 milyoncuk yıllık gideri.

rebel
05-12-2016, 13:32
Tahmine ne gerek var ki? Sayıştay raporları ortada :) 230 milyoncuk yıllık gideri.

Sayistay raporu az bile 30 milyona yakin aylik gideri olduğu söyleniyor o raporlarin yazili halini bulamadim ama bulunca paylasirim.
1 milyon tl ortalama gunluk gider var dusunebiliyormusunuz ? Ne icin ?
Millwtvekillerin bakanların hepsinin altinda son model merso bmw audiler çoğuda zirhli. Ya tbmm nin giderleri ? Bedavaya yakin tutarda alinan milletvekili hizmetleri ?
Binlerce makam aracinin servis ve yakit masraflari ?Okadar israf var ki bu ulkede...

Yonetici ve siyasetcilerin giderlerini kessen zaten bu ulke duzluge cikar. Sadece bu bastaki yolsuzlarin degil tum siyasetcilerin defterini dürmek lazim

Asgari maaşın 1350 tl oldugu ülkede ;
emekli milletvekili 30 bin tl ye yakin maas aliyorsa
Kaçak saray aylik 30 milyon tl giderle dönüyorsa
20 bin tl ye yakin maas alip tbmm lüks alakarti 10 tl ye yiyip,son model zirhli 1 milyon dolarlik araci ve koruma ordusuyla caka satıyorsa, ihalelerden para vurmak icin tanidiklara ihale aldirip çorbasına bakiyorsa kimse bu ulkrden ekonomi beklemesin. Yav sadece su yazdigim 3 5 kalem gideri minimuma getirsek bu ülke agirliklarini atip havalanir be.

2jz
05-12-2016, 13:38
Her şeyi türk lirasına çevirmek çözüm mü?

Hammadde için sabah, öğle, akşam ayrı fiyat. Türk lirasıyla iş yapan hiç bir firma fiyat veremiyor şuan. "Abi yarın fiyat ne olur bilemiyorum" diyor. Dolar olduğunda karşında iş isteyen adama fiyat verebiliyorsun en azından.

Misal 48 dolar yarında 48 dolar. 6 ay sonrada 48 dolar.
Cumadan önce 168 lirayken cumadan sonra 173 lira, 6 ay sonra ne olacağını bilmek mümkün değil.

Çöllü
05-12-2016, 13:42
Yahu neyin tartışması bu, Boşuna kırıp dökmeyin birbirinizi, Mesele Siyasi Parti Meselesi Değil, Kültür Meselesi..

Her siyasi iktidarın belli bi kısmı Rant için belli bi kısmı da Hizmet için gelir. Hangisinde hangisinden ne kadar var hangimiz bilebilir.

Şairin çok doğru bir sözü var: “Bu memlekette sağcı-solcu, ilerici-gerici yoktur. Namuslular ve namussuz lar vardır.” diyor Burdaki namuslu dan anlaşılması gereken (vicdan sahibi, vatan ve millet sevgilisi) her kesimde bir miktar namuslular olduğu gibi bir miktar namussuzlarda var, o yüzden bitmiyor birinin diğerine öfkesi, kini, şüphesi..

Evo34
05-12-2016, 14:08
Lütfen yazmaya devam edin...

Yok bira yok ne etsek olmuyor'un ranza arkadaşıyım
Bilinen en uzak yatılı bölge okulundan
Ben bıraktım siz konuşun,
Yoruldum ben siz koşun...

GokhanRS
05-12-2016, 14:19
gerçekten boşa yiyoruz birbirimiz, kürsüde akpli vekile nerdeyse küfür edercesine giydiren chpli veya mhp li vekili meclis yemekhanesinde birbirlerine kanka bizim şu ihaleyi napıyoruz derken görebilirsiniz.

bence tüm partiler danışıklı şekilde yiyip bitiriyorlar memleketi. Ya hepsini birden tekmelemek lazım yada anca seyrederiz, mümkün mü? sanmıyorum, geçmiş olsun türkiyeme.

KÖROĞLU
05-12-2016, 14:34
Biri de çıkıp demiyor ki 14 yıldır ne halt etmeye tüm ihalelere yabancı döviz bazında garantör oldunuz.

Madem bereket vardı şartlar bu kardeşim köprü/otoyol vs sana kirayı TL Olarak öderim işine geliyorsa.

Avm lerde kiralar USD üzerinden *****, neymiş kayseri bilmem kim başkanı aranmış.

C.B'na "mesaj alındı" demiş. O makamda oturana saygın yoksa da makama saygından böyle bir laf edemezsin.

Kira TL olsunmuş. Şu kılıçdarı son zamanlarda sevmiyorum ama geçen güzel bişey söylemiş.

Bizde USD yok sıfırladıklarınızı TL ye çevirin diye. Aferim ucundan muhalefet olmayı denemiş.

GokhanRS
05-12-2016, 15:02
Nerede şu sahte israil düşmanı ak dostlar yahu :)

http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2016/12/israil-m.jpg

Yigit-Y
05-12-2016, 15:08
Lütfen yazmaya devam edin...

Yok bira yok ne etsek olmuyor'un ranza arkadaşıyım
Bilinen en uzak yatılı bölge okulundan
Ben bıraktım siz konuşun,
Yoruldum ben siz koşun...

Can senin gibi değil

Boşuna çabalama :)

Quantum
05-12-2016, 15:25
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin de depolara endeksli fiyatlarını tamamen tl ye çevirsinler ve sabitlesinler, samimiyetlerine inanayım.
Bırak milyon dolarları 100 milyar dolar bozdursan bile bu aksiyon doların seyrini değiştiremez. Önce çeneler kapanacak, ağzına geldiği gibi konuşulmayacak, buluttan nem kapan piyasanın Kaprisi bol bir kadın gibi olduğu öğrenilecek, ona göre hareket edilecek. Kahvehanede atıp tutan kekolar gibi bağırıp çağırırsan orada burada, dolar 5 tl olur bir kaç ay içinde.. Belki de hedef bu kim bilir.

Anıl E.
05-12-2016, 15:28
Koş yoksa düşersin.

Kinetix

mrtngn
05-12-2016, 15:32
İyice tiksindirdiler kendilerinden yaa.. Şuan hastaneden geldim 82 lira para aldılar eczaneden.. Yok ilaç fark parası, yok daha önce muayene olmuşsunuz, yok bunu sigorta karşılamıyor... Allah hepinizin belasını versin..

Benzinde 5TL'yi ohhhh

GokhanRS
05-12-2016, 15:34
İyice tiksindirdiler kendilerinden yaa.. Şuan hastaneden geldim 82 lira para aldılar eczaneden.. Yok ilaç fark parası, yok daha önce muayene olmuşsunuz, yok bunu sigorta karşılamıyor... Allah hepinizin belasını versin..

Benzinde 5TL'yi ohhhh

Hastaneler bedava diyen arkadaşların nickleri belli, pm ile hesap numaranı yolla farkları yollasınlar...

bu arada geçmiş olsun.

MCN21
05-12-2016, 15:38
Bizde USD yok sıfırladıklarınızı TL ye çevirin diye. Aferim ucundan muhalefet olmayı denemiş.

Yaa öyle şey olur mu :) Hazır yükseliş yakalanmışken 5 lira olmadan bozmazlar :redspotda

mrtngn
05-12-2016, 15:44
Açık açık konusuyorum hastane bedava diyen varsa ciddi anlamda kalp kırarım.. Anasını belledikleri piyasa yüzünden dükkanı kapatmak zorunda kaldık..

Şuan haplı kafayla sisteme soktukları GSS'ye tabiyim. Şuan için işim gücüm gelirim yok 1600 TL birikmiş gss borcunu ödedim hastahaneye gidip muayene olabileyim diye gidiyoruz muayene oluyoruz eczaneden ücret çıkıyor.. Eee nerde ücretsiz sağlık hizmeti ! Ulan benim gelirim yok işim gücüm yok benden her ay 68 TL GSS parası kesiyorsun.. 2. ay ödemeyim o haktan mahrum kalıyorum ama borç haneme her ay yazılıyor..

Emeklilerin maaşından kesildiği için kimse bilmiyor nereye nekadar kesilmiş.. Atm'den ne çekerlerse onu biliyorlar bide sağlığın ücretsiz olduğunu... YERSEN !!

kurtbil
05-12-2016, 15:55
Açık açık konusuyorum hastane bedava diyen varsa ciddi anlamda kalp kırarım.. Anasını belledikleri piyasa yüzünden dükkanı kapatmak zorunda kaldık..

Şuan haplı kafayla sisteme soktukları GSS'ye tabiyim. Şuan için işim gücüm gelirim yok 1600 TL birikmiş gss borcunu ödedim hastahaneye gidip muayene olabileyim diye gidiyoruz muayene oluyoruz eczaneden ücret çıkıyor.. Eee nerde ücretsiz sağlık hizmeti ! Ulan benim gelirim yok işim gücüm yok benden her ay 68 TL GSS parası kesiyorsun.. 2. ay ödemeyim o haktan mahrum kalıyorum ama borç haneme her ay yazılıyor..

Emeklilerin maaşından kesildiği için kimse bilmiyor nereye nekadar kesilmiş.. Atm'den ne çekerlerse onu biliyorlar bide sağlığın ücretsiz olduğunu... YERSEN !!

Mesajlarımda bu durumu ayrıntılı şekilde tekrarlayıp, ekonominin iyi olduğunu savunan arkadaşlardan bir yorum bekledim ama ses çıkmadı :)

jeffy
05-12-2016, 16:09

Evo34 konuya bekleniyorsun..

KÖROĞLU
05-12-2016, 16:22
jeffy geçen sf larda dolu dolu yazdık bir cvp alamadım. Al gülüm ver gülüm oldu hep.

Buna da cvp vermez. Kimse de savunduğunu çıkıp yazıp bizi çürütemiyor ya demek ki doğru yoldayız.

Düzeltmedir. (İlk 10 Dk edit geri gelsin Sn.Adminler.)
Yukarıdaki mesajım yabancı döviz olmuş yabancı para / dolar olacak orası.

erdalss
05-12-2016, 16:28
daha çok beklersiniz, o abimiz işine gelene yazıyor sadece.

imprezaWRC
05-12-2016, 16:38
Siz onu beklerken bakın THY ne yapmış.
https://pbs.twimg.com/media/Cy6cqvqWEAE3ROI.jpg
THY 77.8 milyon dolara VIP ucak aldı – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/thy-78-milyon-dolara-vip-ucak-aldi-1547025/)

Dolar bozdurma sanırım THY'yi kapsamıyor.!!! Evet Evo34, söz sende anam.

Anıl E.
05-12-2016, 16:43
Dayı özel mesaj da yazdığım gibi "arkandayız abi bizlerin sesine tercüman oluyorsun."

Dik dur eğilme.

imprezaWRC
05-12-2016, 16:52

Hastane actılar, 400 liraya buyu bozup, cin cıkarıyorlar – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/hastane-actilar-400-liraya-buyu-bozup-cin-cikariyorlar-1546464/)

Biz halen bu saçmalıklarla uğraşırken, elin adamı element buluyor, uzaya gidiyor, eğitim kalitesini yükseltiyor, kitap okuyor, özellikle çocuklara ilk yardım ve yangın söndürme gibi eğitimler veriyorlar...vs Sonra niye küçümsüyorsunuz diyorlar. Buna kim müsade etti ben mi ettim. Sonra birde kalkıp sağlık sistemi harika oldu diyorlar.

Yigit-Y
05-12-2016, 17:10
THY 77.8 milyon dolara VIP ucak aldı – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/thy-78-milyon-dolara-vip-ucak-aldi-1547025/)

1- Sen Fetöcüsün
2- Sen PKK lısın
3- Sen dış mihraplara çalışan ajansın
4- Montaj

Diyecek de diyemiyor sana

Yoksa diyecek o cahil cücük beyni ile sana bunları söylecek

Reisin laflarını ama şafağı yetmiyor totomun çeperi yetmiyor

O yüzden cevap gelmezzzzzzz :)

darkmoon
05-12-2016, 17:51
osmangazi köprüsü zaten indirimli normal fiyatı 35 dolar + kdv idi .. devlet fiyatı tl ye çevirip 90 tl yapıp aradaki farkıda kendi ödüyor yapan mütahit şirkete.. ve benim bildiğim anlaşma gereği 2017 de osmangazi geçişi 40 dolar olucak..

köprüden zaten geçen yok.. istenilen performansın yakınından bile geçimiyor geçen araç sayısı.. devlet zaten zararın çoğunu cepden ödüyor geçmeyen her aracın parası sizin bizim cebimizden çıkıyor üstüne 35 doların farkıda sizden bizden çıkıyor.. devlet çünkü mütahit şirkete dolar üstünden ödeme yapıyor yani 35 dolardan ödüyor.. bereketli türk lirasından ödemiyor.. benim bildiğim bunlar yanlışsa biri düzeltir..

kısaca bunlar iyi günler bence öyle yastık altındaki dolarları bozarak ekonomiye can verilmez..

bir yandan israfın kralını yapıyorsan istediğin kadar bu halkdan fedakarlık bekle sen fedakarlık yapmadığın sürece sen dediğim türkiyedeki gerçek zenginler siyasiler ... ekonomi şu haldeyken gidip 78 milyon dolara uçak alırsan .. bir yandan gidin yastık altındaki 50 dolarınızı 100 dolarınızı bozun denirse bu işde bir terslik vardır..

isviçre bankalarında türkiyedeki zenginlerin milyon milyon dolarları var gariban ahmet mehmetin yastığının altındaki 50 dolara 100 dolara tenezzül ediliceğine gidip o zenginlerin parasını türkiyeye getirtmeye çalışsınlar.. esas onların paraları gelse ülke şaha kalkar..

şu anda kendine muhafazakar diyen yada demeyen bazı iş adamı zenginlerin yurtdışında offshore larda hesapları var hatta türkiyedeki paraları sembolik rakamlarda .. baksanız bazısı koyu ak partici bazısı koyu muhafazakar sembolik çeviriyor güya bankadaki 500 bin 1 milyon dolarını tl ye.. iyi güzel o zaman getir şu vergi cennettindeki paralarınıda o zaman.... cayman adalarındaki isveç bankalarındaki .. 50 milyon 100 milyon 200 milyon dolarları..

Kısaca uzun zamandır deniyordu kulak arkası ediliyordu bu bugünün meselesi değil 2 yıldır ağır ağır gelen olan bir şeydi dolara gelene kadar doalr en belirgin etkendi.. pek çok şeyde 2 yıldır sinyal veriyordu.. dedik burdada inşaat sektöründe devasal bir balon var .. dedik yatırımlar yapılıyor ama başkalarına ihale edilerek büyük mesuliyet altına girilerek yapılıyor bunların ilerde ödemeleri çok zor olabilir gibi gibi.. işte osmangazi köprüsü örneği günde 40 bin araç geçişi tahattür edilmiş günde ortalama 13 bin araç geçiyormuş.. . farkı kim ödiyor sen ben arabası olan olmayan insanlar herkes..

Eray35
05-12-2016, 17:55

Abi haberi geldi evo abi biliyomuş yarın 90 milyon dolara sahibindene koycaklarmış....

Sinan58
05-12-2016, 17:56
Ahahahha amk salakarı a haberde çıkmış küresel borç oyunu diye borcu 80 milyona bölüyorlar, daha sonra nüfusu 30-40 milyon olan avrupa ülkelerinin borcunu 30-40 milyona bölüyorlar.

Sonrada borç oyunu diyorlar, şaka gibi ya a haberde asdgddffd :D

Borçada batının oyunu diyor beyinsizler, e sen ne ürettin?

Nasıl bir buluş yaptın, nasıl mühendis yetiştirdin?

De gelişmeyi bekliyorsun?

Kullanıcı
05-12-2016, 18:17
Abiler bir şey sormak istiyorum

Sabahtan beri dövizi takip ediyorum bir ara 3.56 sınırlarını zorladı şimdi ise resmen 1 iler 2 geri yapıyor sürekli 3.54 civarında takılıyor

Şimdi gelelim soruya bazı yorumlar da filan okuyorum sermaye kontrolü yapıyorlar diyenler bu sermaye kontrol nedir? açıklayacak birisi varsa sevinirim

MCN21
05-12-2016, 18:23
3.80 e merhaba deyin

kelalper
05-12-2016, 18:36
Sağlık bedava beyler gerçekten yaw yapmayın allah aşkına. Annem emekli. Gözünde sarı nokta var. 2 senedir de aktif olarak yaş tipe döndü. Ara ara kontrollerle gözüne iğne oluyor eğer kanama varsa. Her iğne 1300 TL çünkü ameliyat olur gibi yapılıyor Emekli sandığı ile 380 lira ödüyoruz ama her iğneden sonra devlet maaşından 400 lira düşüyor. Devlet hastanesine götürdük OCT için 2 hafta dediler. Çekili vardı onları verdik iğne için 2 ay sonraya gün verdiler ama iğneyi anında olmak zorundasın yoksa kanın içindeki demir bütün görme dokularını öldürüyor ve o noktalarda görme kaybı yaşıyorsun bir daha düzelmeyecek şekilde. Tamam dedik çıktık normal her zamanki doktora gittik yakın arkadaşım olan. Abi neden gittiniz ki ben size dedim zaten devlet hastanesinde olsa bile 1500 lira ödeyeceksiniz dedi. Neyse iğneyi olduk 2 ay sonra ya yürü gidelim bakalım kaç para isteyecekler dedim. İğneyi dışarıdan sana aldırıyor gene emekli sandığı ile para ödemiyorsun iğne 887TL. Ama emekli maaşından 448TL kesiliyor. Hastane de senden 300 Tl nakit istiyor geri kalanını da emekli sandığı emekli maaşından keserim diyor Ne kadar kesilir diye soruyorsun 300 TL diyorlar. Evet gerçekten sağlığa para vermiyorsun o zaten senin emekli maaşından kesiyor. Kredi kartı kullanmana gerek kalmıyor. Lan kadının maaşı zaten 2700 TL. Her ay rutin kontrol olmak zorunda. İlk 15 ay her ay iğne olduk. Allahtan şu anda son 7 aydır aktif değil. Ödeyecek durumumuz olmasa bitti kadın. Gözü kaybedecek. Acil müdehale edilmesi gereken hastaya 2 ay süre ne demek. Lan her ay zaten kontrol edilmesi gereken vaka. İğnenin etkisi 30 gün. Şimdi bu sağlık hizmeti evet bedelsiz gerçekten.

BahadırALTUN
05-12-2016, 18:42
Yaşadığınız iflastan dolayı bende çok üzüldüm, geçmiş olsun ve inşallah kısa sürede daha iyi hale gelirsiniz. Benim çevremde de iflas eden yakın akrabalarım oldu bunun yanı sıra varlıklarını daha da artıranlarda oldu. Zaten iflas edenlerin en büyük nedeni alacaklarını tahsil edememiş olması piyasada bulunan tokatçılar ve bunlara gerekli caydırıcı cezaların bulunmaması, özetle ahlaksız ticaret anlayışı! muhtemelen sizin de durumunuz bu tür kişi ve kurumlar tarafından oluşmuştur. (Bu kişilere ve çetelere de gerekli cezanın uygulandığını düşünmüyorum ve sorumlusu elbette ki hükümet) benim demek istediğim sadece yandık bittik kül olduk anlayışından çok sizin gibi kaldığımız yerden ya Allah bismillah deyip tekrar başlamak. 3 günlük dünyada namus ve şeref ile yaşamak zor durumdakilere elimizden geldiğince yardımcı olup yaşadığımız hayata hem şükretmek hemde daha iyi hale getirmek için daha çok çalışıp dua etmek. Nasip ve rızk Allah'tan... Kimseyi kırmak istemem söylediklerim tamamen kendi fikirlerimdir.

Fikirlerinize katılmasam da nazik üslubumuz icin cevap vereyim. Malesef iflas etmedim :) . Belki öyle olsa sıfırdan başlamak daha kolay olurdu. Mücadeleye devam. Halimize şükür diyip çalışmaya devam etmekten başka bir şey yapacak yok. Sonuçta önce kızıma bir gelecek borçluyum. Bu gelecek te Türkiye'de olacak. Bu heriflerin hepsi savrulur gider bir yana . Heleki baştaki hayattayken gücü elinden kaybederse ipini en yakindakiler çeker. Hemde birbirleriyle yarışarak .

kelalper
05-12-2016, 18:45
Arkadaşlar şu vatan için canım feda ama böyle gidecekse bizleri de istemiyorlarsa Hadi bölüyorum ülkeyi izmir ve Güney Egeyi size veriyorum s. gidin ne yaparsanız yapın desin yarın giderim. Arkama bile bakmam. Yeter şu beyinsizlerden çektiklerimiz gerçekten yeter. Cinnahtan aşağı freni patlamış hafriyat kamyonu gibi gidiyoruz ve hala bu ülkenin bittiğini anlayamıyorlar. Arkadaş sen eğer kendi milli paranın değerini kontrol edemiyorsan koruyamıyorsan senin merkez bankan buna müdehale edemiyorsa devletin başını işgal eden bunu halka seslenerek saçma sapan çözümlere iterek yapmaya çalışıyorsa o ülke bitmiştir arkadaş. Bunu anlayın artık. Uzatma dakikalarını falan geçtik penaltıları atacak süremiz bile yok.

imprezaWRC
05-12-2016, 18:49
Bu aralar çok fazla söylenti var bu konu ile ilgili. Ufak miktar yatırımım var hesabı kapatmayı düşünüyorum

KAhin değilim, biryerlerden duyumda almıyorum, şahsi fikrim ve görüşümdür. Gör bak, bu hafta bile yapabilirler.

darkmoon
05-12-2016, 19:13
Türkiyede eğitimli insanlar bile körleşmiş durumda.. adam bir konuşuyor sanırsın ünv değil ömrü boyu okul okumamış cahil cühela bir adam.. ülke nin algılama durumu çok kötü durumda.. ve en kötüsü ne yazık ki herkesi kendimiz gibi sanıyoruz dünya gerçekleri görürken biz kendimiz hayal aleminde yaşıyoruz..

olmayan şeylere inanmış kendimizi kandırıyoruz.. kendi kandırılmamızı alkışlayıp kendimizi yalan dünyasında avutuyoruz.. Allah yardımcımız olsun en kötüsü bu çünkü..

bir insan algılarını kapatmışsa ona hiç bir şey anlatamassın kör sağır ve dilsiz olmuşdur artık sadece bakmak için bakıyordur sadece duymak istediğini duyuyodur yalanda olsa ve sadece ona söylenen şeyleri papağan gibi tekrarlıyodur kendi fikri düşüncesi yoktur....

mrtngn
05-12-2016, 21:25
kelalper

Abi yok emekli insan hastane için ne kesildiğini naptığını görmüyor..Bankadan aldığını bilip maaşını o zannediyor.. Haliyle hastanede ücretsiz sanıyor.. Gözümün önünde beyin mr'ı için adama 65 gün sonraya randevu verdiler.. Bu adam ölecek mi,kanaması mı var,damarlarda sıkıntı mı var 65 gün nedir yaaa.. Manyak mısınız siz !!
Bazı konularda kimseyle münakaşaya girmem tartışma yazma gereği görmem bile..Geçen sayfalarda biri boş hastane koridoru falan paylaştı. Keşke hastanede sabahki rezilliği çekseydim görseydiniz.. Persembe tomografi randevum var unutmazsam o rezilliği fotoğraflar buraya yüklerim ;)

MCN21
05-12-2016, 22:14
1,5-2 yil sonrasina bile sira veriyorlar. Bakmiyorum desin daha iyi.

Ome_RS
06-12-2016, 08:36
Ekonomik kriz yok bence. Olsaydi 78milyona kelepir ucak almazdik.

Berkan
06-12-2016, 08:40
Ekonomik kriz yok bence. Olsaydi 78milyona kelepir ucak almazdik.

aynı zamanda yedek uçak :)

MCN21
06-12-2016, 08:42

Hastaneyi kapatmışlar :D Bu zamana kadar akılları nerdeydi acaba

Evo34
06-12-2016, 08:56
3.80 e merhaba deyin
“OHAL’i kaldırın, FETÖ operasyonlarını durdurun, HDP’lileri ve tutuklu gazetecileri salıverin, doların düştüğünü göreceksiniz.”

E bunları da yapmayacağımıza göre, varsın fezaya çıksın. Görelim elmi yaman bey mi yaman...

Anıl E.
06-12-2016, 09:12
Bu adam tam dayaklık ya .

erdalss
06-12-2016, 09:19
Tarafsız Bolge 1 Aralık 2016 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=YgfaFkH_3KY)

vakti olan 46.30 dk dan sonra izleyebilir. üstteki posta az bi ucundan bi tık anlayabilirse cevap var.

oabayram
06-12-2016, 09:38
Tarafsız Bolge 1 Aralık 2016 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=YgfaFkH_3KY)

vakti olan 46.30 dk dan sonra izleyebilir. üstteki posta az bi ucundan bi tık anlayabilirse cevap var.

Bence vakti olan tamamını izlesen gerçekten insana bir şeyler katan bir bölüm olmuş.

imprezaWRC
06-12-2016, 10:10
“OHAL’i kaldırın, FETÖ operasyonlarını durdurun, HDP’lileri ve tutuklu gazetecileri salıverin, doların düştüğünü göreceksiniz.”

E bunları da yapmayacağımıza göre, varsın fezaya çıksın. Görelim elmi yaman bey mi yaman...

Doların, Euro'nun parmağına ip bağlada bulutların arasına girip gözden kaybolduğunda yüreğine fazla inmesin. Kimse sana Ohal'den sonra yazdıklarını yapsınlar dolar düşer dememiş ki, kalkıp bu kadar bir taraflara rahat rahat çekilecek şekilde yazıyorsun, üstleik bu kadar sığ olduğunu da bilmiyordum.

Sana meydanlara çıkıp ne diyorlar, dolarları TL'ye çevirin, kapının önünde 3 araba var bu israftır diyorlar sonra devletin uçağını başbakana bile kullandırtmıyor, gidip bir başka uçağı DOLARLA alıyorlar.

Benim uydum dediğin uyduyunun parçalarını Fransızlar topladı, İtalyanlar yaptı, Fransız Guanasından fırlatıldı, bilgiler Norveç'ten bize gelecek, sen sonra el mi Yaman bey mi Yaman diyorsun, valla artık sana neremle gülsem bilemiyorum. Senin yapabildiğin şey bina yıkıp yerine bina yapmak başka birşey değil.

Sen az sabret, sana Yaman'ları gösterecekler. :D :D :D

M U R A T
06-12-2016, 10:15
aynı kafadan istiyorum tertemiz

kelalper
06-12-2016, 10:33
OHAL lan hala neyin OHAL i. Kaç ay geçti üzerinden. OHAL den önce zaten istediklerini yapamıyor muydu zaten yapıyordu. Bana Fetodan bahsetme yavşak yavşak. Kendi koyduğunuz kendinizin beslediği adam Sizi siz yapan adam. Sizlerde onun karbon kağıdından çıkar kopyasısınız. O yüzden zaten dayanamıyorsunuz. Bildiğiniz her türlü pisliği size bu adam öğretti ondan sonra da Terörist ilan ettiniz terör örgütü PKK ile yandaş dediniz. Sizler iktidara gelmeden önce zaten PKK bitmişti. Şimdi bi anda yaw bunlar yandaşmış yaw diosunuz. O yandaşlığın içinde sizde olduğunuz için zaten hortladı ve bunu bildiğiniz içinde şimdi beraber suçluyorsunuz. O hapiste yatan adamlar veya peşinde koştuklarınız ne kadar suçluysa sizlerde onlar kadar suçlusunuz. O kadar yüzsüzsünüz ki günde 5 vakit namaz kılıp hiç bir *** yapmamış gibi Allahın adıyla dua ediyorsunuz. Cehenneme gittiğiniz zaman Şeytan ve zebaniler bile acımayacak bi taraflarınıza mızrakları sokarken. Ama söyliim böyle gitmeye devam ederse maçın ikinci yarısına gerek kalmayacak. O pezevenkler küplerini doldurup kaçarken arkalarında bıraktıkları siz zavallılara bakmayacaklar. Siz yavşaklarda istediğiniz kadar kıçınızı yırtın kandırıldık diye bi boka yaramayacak.

MK8800
06-12-2016, 10:44
Şuan memleketi kurtaracak da vatanına sahip çıkacak siyasi parti hangisi merakımdan soruyorum ? Vekilleri biliyoruz da hepsi aynı b*kun laciverti çünkü

ibozum
06-12-2016, 10:55

Durmak yok yola devam..
Yetmez ama evet!..

Aynen daha da çıksın.. Bu seviye ne ki öyle fakir gibi.. Hep destek tam destek..

Daha çok çalışmalıyız ay sonunda hiç olmazsa doları 3.99 yaptıralım, gösterelim herkese gücümüzü.. Kimse test etmesin bizi..

altugkocer
06-12-2016, 10:58
Kriz mi

http://i66.tinypic.com/14idk5v.jpg

imprezaWRC
06-12-2016, 11:19

Olm hiç arama temizi yok hepsi kandırılmış çıkıyor. Kandırılmış takıntın yoksa... :D :D :D

Yigit-Y
06-12-2016, 12:17
Kriz mi

Bu varya adam adam

:):)

M U R A T
06-12-2016, 12:36
Olm hiç arama temizi yok hepsi kandırılmış çıkıyor. Kandırılmış takıntın yoksa... :D :D :D

başkan ben temiz diye istiyorum hiç kullanılmamış ama kandırıldıysa ancak 50 tl lik alabilirim :D:D

yilmazcatalbas
06-12-2016, 12:59
Kriz mi

Kafalar yine pırıl pırıl...

ikuybu
06-12-2016, 13:27

videoyu yarım saat önce izliyordum kaldırılmış şimdi izleyemiyorum.

oabayram
06-12-2016, 13:33

sanırım CNN telif atmış. Buradan ulaşabilirsiniz 1 aralık tarafsız bolge - YouTube (https://www.youtube.com/results?search_query=1+aral%C4%B1k+tarafs%C4%B1z+b %C3%B6lge)

BahadırALTUN
06-12-2016, 13:35

https://www.youtube.com/watch?v=YgfaFkH_3KY

Ben Afganistandan bu linkten izleyebiliyorum şu an.

Yarbay
06-12-2016, 14:16

:hehe: ya sorma adam harbi uçmuş

Anıl E.
06-12-2016, 14:20
Dayıma ettiğiniz lafları kendime edilmiş kabul ediyorum. Bu kadar da olmaz ayıptır ya.

imprezaWRC
06-12-2016, 15:45
Şu bizi çok kıskanıyorlar biz daha iyisini de yapacağız diyenlere haberim var.

http://staff.aljazeera.com.tr/sites/default/files/2016/12/05/PISA_FEN.jpg
http://staff.aljazeera.com.tr/sites/default/files/2016/12/05/PISA_MAT.jpg
http://staff.aljazeera.com.tr/sites/default/files/2016/12/05/PISA_TABLO.jpg

Haberin gerisini pek sevdiğiniz adamların web sitesinde bulabilirsiniz. (tabi okursanız ve bu veriler sizlere birşeyler ifade ediyor ise...)
Turkiye'nin fen, matematik ve okuma karnesi acıklanıyor | Al Jazeera Turk - Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Turkiye ve cevresindeki bolgeden son dakika haberleri ve analizler (http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/turkiyenin-fen-matematik-ve-okuma-karnesi-aciklaniyor)

KÖROĞLU
06-12-2016, 15:54
imprezaWRC rakamlar ve istatistikler bir şey ifade etmiyor bazı arkadaşlara.

Bi amca vardı resmi gazete de yayınlandı ama diyen muhabire sen boşver onları yok öyle bir şey diyen.

Burada da 41 de 35 ken 65 de 41. olmayı savunacak arkadaşlar çıkacaktır. (içlerinden tabiki yazacak özgüven yok maalesef)

Tablo nerden baksan kötü.

Finlandiya - kore - kanada da yaşamak lazım :) Zaten yaşanabilir ülkere içerisindeki yerlerinden belli. bu 3 ülke ilk 10 da.

Dunyada yaşanılacak en guzel ulkeler sıralaması 2016 * Soosyo - Sosyal İcerik (http://soosyo.com/album/dunyada-yasanilacak-en-guzel-ulkeler-siralamasi-2016)

MCN21
06-12-2016, 15:56
İstikrarın farkında değil misiniz!!!111!!1

dorukky
06-12-2016, 16:22
Siz bide 2023 de BORUMUZU çıkartınca görün bizi.

8-9-3
06-12-2016, 18:17
Siz bide 2023 de BORUMUZU çıkartınca görün bizi.

onun haricinde aramızda barış olan iyi ilişki yaşadığımız ülkede kalmadı her ülke nefret ediyor, sayelerinde

ibozum
06-12-2016, 18:23

Bi amca vardı resmi gazete de yayınlandı ama diyen muhabire sen boşver onları yok öyle bir şey diyen.

Burada da 41 de 35 ken 65 de 41. olmayı savunacak arkadaşlar çıkacaktır. (içlerinden tabiki yazacak özgüven yok maalesef)

Finlandiya - kore - kanada da yaşamak lazım :) Zaten yaşanabilir ülkere içerisindeki yerlerinden belli. bu 3 ülke ilk 10 da.

Dunyada yaşanılacak en guzel ulkeler sıralaması 2016 * Soosyo - Sosyal İcerik (http://soosyo.com/album/dunyada-yasanilacak-en-guzel-ulkeler-siralamasi-2016)

O kadar sayı, tablo kim bakıpta yorumlayacak.. Pisa testi desen bir dilim alırım der..

Tüm liseler imam hatip olsun..

ghibli06
06-12-2016, 18:51
enflasyon tek hanelere döndü, otomobil satışları son yılların en iyisi, IMF e borç verecek hale geldik, köprüler tüp geçitler havaalanları vs. yatırımlarla dünyayı çok korkuttuk, Rusyayı petrol fiyatlarını düşürerek nasıl bitirmeye çalışıyorlarsa, doları yükselterek de üzerimizde bir oyun oynuyorlar... bu krizin ülkemizle bir alakası yok tamamen yapay ve de dış mihrak kaynaklı, birbirinize düşmeyin, liderinize güvenin...

Kullanıcı
06-12-2016, 22:21
Reis'imiz için çok güzel kampanyalar başlattık, durmak yok yola devam. Kahrolsun israil cehepe.. (Kampanyalarda sınır yok)

http://i.hizliresim.com/Jq6PpW.jpg (http://hizliresim.com/Jq6PpW)

Ome_RS
06-12-2016, 22:42

Kardesim 4 senedir guney korede yasiyor. Malesef kore uzaktan gorundugu kadar kolay degil. Okuma orani olarak bakarsank metroda bos oturan yokmus oyle diyordu.
Ihracat yapabilen kuruyemis ihrac edip korede dukkan acsin koselik olur. Kolay olsaydi benim icin o ise girmeyi dusundum ulke iyice boka sararsa hala dusunuyorum

Anıl E.
06-12-2016, 22:43
Bu ülkeyi dışarıdan seven yok beyler farkında mısınız ? Herkes nefret ediyor . Beşiktaş maçını izliyor musunuz bilmem ama çalınan penaltı ve kırmızıyı gördünüz mü ?

İvan bebek ile başladı bu jenerasyon,fenerbahçe basketbol maçında taraftarın oyuncuya vurmasıyla devam etti. Sahip çıkamıyoruz ,ülkenin sahibi yok. Napoli beşiktaş deplasmanın da napoli için her şeyi yaptı hakem .

Her şeyin sonu siyasete mi bağlanır bilmiyorum ama bunu sadece ben düşünmüyorum yıllardır avrupada ki spor müsabakalarında bize karşı takınılan tavır koymaya başladı.

vectra-tuner
06-12-2016, 22:45
Ab'den 700 küsür milyon euro geldi.. (3 milyar euro suriyelilerin Ab'ye geçişini önleme parası) Usd düşüşü suni müdahale ile, amaç dolar düşecek algısı yayarak döviz sahiplerine usd leri sattırmak..

MK8800
06-12-2016, 23:27
Bu ülkeyi dışarıdan seven yok beyler farkında mısınız ? Herkes nefret ediyor . Beşiktaş maçını izliyor musunuz bilmem ama çalınan penaltı ve kırmızıyı gördünüz mü ?

İvan bebek ile başladı bu jenerasyon,fenerbahçe basketbol maçında taraftarın oyuncuya vurmasıyla devam etti. Sahip çıkamıyoruz ,ülkenin sahibi yok. Napoli beşiktaş deplasmanın da napoli için her şeyi yaptı hakem .

Her şeyin sonu siyasete mi bağlanır bilmiyorum ama bunu sadece ben düşünmüyorum yıllardır avrupada ki spor müsabakalarında bize karşı takınılan tavır koymaya başladı.

Avrupa'nın bize tavrı değil de Türk'üm diye geçinip bayrağımızın memlektimizin takımı uluslararası arenada mağlup olunca buna sevinen , dalga geçenler var ya asıl kahpe çocukları onlar gavura şaşırmıyorum da bu piçler daha çok zoruna gidiyor insanın

Anıl E.
07-12-2016, 00:13
Avrupa'nın bize tavrı değil de Türk'üm diye geçinip bayrağımızın memlektimizin takımı uluslararası arenada mağlup olunca buna sevinen , dalga geçenler var ya asıl kahpe çocukları onlar gavura şaşırmıyorum da bu piçler daha çok zoruna gidiyor insanın

Sorma kardeşim gavur diyebileceğin kaleci fabri ağlıyor 4-0 dan sonra millet neler yazıp çiziyor . Bizim bu ülkeden bir şey olmayacağı aslında kendi içimizde saklı. Bizim milliyetçiliğimiz vatanseverliğimiz falan hepsi lafta

darkmoon
07-12-2016, 01:52
Ab'den 700 küsür milyon euro geldi.. (3 milyar euro suriyelilerin Ab'ye geçişini önleme parası) Usd düşüşü suni müdahale ile, amaç dolar düşecek algısı yayarak döviz sahiplerine usd leri sattırmak..

bunu sen biliyorsan ve buralarda yazıyorsan şahsen ben bilmiyordum misal eminimki türkiyede parayla oynıyan iş yapan pek çok iş adamı tüccar esnaf da bunu biliyordur.. yani şu ankinden değişen bir şey olmaz ancak bir iki ay piyasalar durgunlaşır o parayla sonra kaldığı yerden devam eder.. tüketim ülkede aşırı fazla .. üretim desen tüketimin yanında esamesi okunmaz.. devamlı gider var hem devlet için hem millet için.. yani kovada büyük delik var üstten su koysanda o suda boşalıcak elbet bir gün..

Bu arada beşiktaş maçı tamamen siyasi bir maçdı bana göre.. ben orda futbol maçı izlemedim böyle bir maç olmaz..
orda hangi takım olsa aynısı olucakdı fb gs yada bir başkası .. o yüzden taraftarlık yapmanında manası yok..

vectra-tuner
07-12-2016, 07:17
Ab'den gelen paranın haber linki

Kaynak: AB'den 677 milyon Euro geldi (http://www.haber10.com/guncel/kaynak_ab_den_677_milyon_euro_geldi-673003)

KÖROĞLU
07-12-2016, 07:20
Kardesim 4 senedir guney korede yasiyor. Malesef kore uzaktan gorundugu kadar kolay degil. Okuma orani olarak bakarsank metroda bos oturan yokmus oyle diyordu.
Ihracat yapabilen kuruyemis ihrac edip korede dukkan acsin koselik olur. Kolay olsaydi benim icin o ise girmeyi dusundum ulke iyice boka sararsa hala dusunuyorum

Şu fikri benimsiyorum kendi ülken haricinde yaşamak psikolojik olarak zordur bir kere.
Ama maalesef ülke öyle bir hale gelip o kadar kutuplaşıyor ki 80 darbesindeki gibi bir sağdan bir soldan mı olacak korkusu sarıyor beni.
Çünkü ülkenin makam sahibi insanları evde zor duran % lik dilimlerden bahsediyor.
Bu bahsedişin ardından elinde palalarla foto çekip altına "öl de ölelim reis" tadında paylaşımlar yapıyorlar.
Ülke olarak bütünsek te bireysel temelde canıma malıma kasteden adamı tanımam. Kimse de tanımaz.
Dolayısı ile yaşanabilir ölçütlerde olan ülkeler imkanları olup gidebilenler için hala alternatif bence.
Bir vatandaşın en son isteyeceği şeydir terk-i diyar edip gitmek ama bu duruma zorlanıyoruz.
Çocuğu olanlar daha iyi anlar elbet, bir gelecek göremiyorum ben. Aklımda hep okulda hocası taciz mi eder ?
P.çin birine takılır kötü alışkanlık mı edinir, alkollü bir manyak gelir çarpar mı ?
Daha büyük ölçü de bu ülkenin geleceğinde evladım ne olur , nasıl yaşar ?
Nasıl bir eğitim alır gibi binlerce soru peydah oluyor insanın zihninde, maalesef cevaplar hep olumsuz.
Yaşadığım özel durumlardan dolayı gitme imkanım yok ama olsa ailemi alır giderim.

Ne demiş üstat Necip Fazıl.

Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

Bold kısım bir çok kişinin hissettiği.

ozyt1000
07-12-2016, 07:57
Zombi kardeşlerimiz için tek kriter 50 TL lik benzin ya, yıllar içinde 50 TL lik benzin 50 dolarlık benzinle eşitlendi.

Şöyleki;
2002 yılında 50 TL ile 33 litre benzin alınabilirken,
Bugün 50 USD ile 33 litre benzin alabiliyoruz. (kur 3,43 TL x 50 usd = 171,5 TL / benzin 5,09 TL/ litre = 33,6 litre)

GokhanRS
07-12-2016, 09:42
Zombi kardeşlerimiz için tek kriter 50 TL lik benzin ya, yıllar içinde 50 TL lik benzin 50 dolarlık benzinle eşitlendi.

Şöyleki;
2002 yılında 50 TL ile 33 litre benzin alınabilirken,
Bugün 50 USD ile 33 litre benzin alabiliyoruz. (kur 3,43 TL x 50 usd = 171,5 TL / benzin 5,09 TL/ litre = 33,6 litre)

ben 2005de ilk defa bir sti kullandığımda, gazlayıp kullandığımda zorlayarak max 50 kuruş yaktırabiliyordum, bu yıl konuştuğumuzda arkadaşlarla gazladınmı 1 lirayı geçiyor diyorlar :D çünkü 2005 de tonla zamma rağmen 2.50 2.60 olmuştu. şimdi 5 lira

imprezaWRC
07-12-2016, 11:38
Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısı;

2004
“Babalar gibi satıyoruz” diye övünürlerken, asrın liderimiz “paranın dini olmadığı gibi, ekonominin de dini olmaz, parayı bir mezhebe, bir etnik kökene dayandırmaya kalkarsanız, akamete uğrar” diyordu.. *.

2005.
Etmeyin eylemeyin, limanları elaleme satmayın diye yalvarılırken, asrın liderimiz “yabancı sermayeyi öperim başımın üstüne koyarım, ister körfez sermayesi olsun, ister yahudi sermayesi olsun, ister batı sermayesi olsun, öperim başımın üstüne koyarım” diyordu..

2006.
Bari telefonları yabancıya satmayın diye dil dökülürken, asrın liderimiz “paranın dini olmaz, bunlar istemezük zihniyetine sahip olanlardır, eski komünist kafadır, sermaye ırkçısıdır” diyordu..

2007
Hiç olmazsa medyayı elaleme vermeyin diye itiraz edilirken, asrın liderimiz “paranın dini olmaz, ben bunlara sermaye ırkçısı diyorum, ilerde bugünlerin tarihi yazıldığında, bunlar olsa olsa matbaayı geciktiren zihniyetle aynı safta anılacaklar, ayakbağı olarak hatırlanacaklar” diyordu..

2007
Lütfen bir daha düşünün, bankalarımız yabancıya gitmesin denilirken, asrın liderimiz “neymiş, bankalar yabancılara gidiyormuş, bunlar bu işi bilmiyor, asla bilemeyecekler, bu kafayla olmaz, doğru davranan biziz, paranın dini, milleti, ırkı olmaz” diyordu..

2008
Müslüman ülkelerin D-8 zirvesinde konuşan asrın liderimiz “yabancı sermaye gibi kavramları terk edelim, küresel sermaye anlayışını benimseyelim, ben paranın dini olduğuna inanmıyorum, paranın milleti olduğuna inanmıyorum, paraya dini yaklaşmayalım” diyordu..

2009
Elde avuçta ne varsa gitti, hiç olmazsa madenleri yabancıya satmayın diye ricacı olunurken, asrın liderimiz “ne yazık ki hâlâ paranın dini, milleti olduğunu zannedenler var, paranın dini, dili olmaz, bu devirler artık kapandı, ben sonuca bakarım, bunu böyle bilin” diyordu..

2010 Bari topraklarımızı yabancıya satmayın ona da razıyız denilirken, asrın liderimiz “yahu paranın dini, imanı, ırkı olmaz, bu bağnaz zihniyetle aydınlık yarınların Türkiyesi'ne yürünemez” diyordu..

2011
Ormanları elaleme verdiniz, dereler bize kalsın en azından diye yalvarılırken, “batılı yatırımcıya yahudi diyorlar, arap yatırımcısına yeşil sermaye diyorlar, tukaka ediyorlar, bu kafalardan çok çektik, paranın dini imanı, milleti olmaz” diyordu..

2012
Ne fabrika bıraktınız, ne santral, yabancılara daha başka nelerimizi vereceksiniz diye sorulurken, asrın liderimiz ”paranın dini, imanı, milleti, vatanı olmaz, para paradır, para cıva gibidir, kendisine nereyi uygun görürse oraya akar, bunların kafası almıyor” diyordu..

2013
Paranın diniyle alakalı olarak en son üç sene evvel konuştu, memleketi komple dışarıya bağladınız, her konuda ithalata bağımlı hale geldik, cari açık korkunç boyutlara ulaştı, bu döviz talebi başımıza iş açacak diye eleştirilirken, asrın liderimiz kendinden gayet emindi, “geçmişte yapılan hataya düşmedik, sermayeyi renklerine, milliyetine, coğrafyasına göre bölme yanlışına biz son verdik, paranın dini, imanı, milleti olmaz, para paradır” diyordu..

Şimdi ne diyor?. “Gelin şu dolarları TL'ye çevirin, milli paramızda bereket var!”. *. Ekstra hazin tarafı ...Tüm dünyada dini, imanı olan, tek dindar para var.. O da dolar.. Üstünde “biz Allah'a güveniriz” yazar!.

kadioglu
07-12-2016, 12:22
Tulumbanın altındaki klepeyi düzgün yapmazsan üzerinden ne kadar su eklersen ekle kullanımın bittikten sonra bir sonraki ihtiyaç zamanında tekrar su eklemen gerekir. O yüzden tulumbanın klepesini iyi takacaksın ya da boruya bir vana takacaksın ki hava alıp suyu geri kaçırmasın. C.B. milletin döviz bozdurmasını tulumbanın üzerinden dökülen suya benzettiği için yazdım bunu.

Sinan58
07-12-2016, 21:24
Benim düşüncem en bıyık sorunumuzun ülkemizin "aşırı x" grup tarafından yönetilmesi.

Mesela bakın şuan ülkemizin başında aşırı sağcı bir yönetim grubu var buda çok büyük bir kutuplaşma getiriyor.

Bu diğer solcu grup içinde geçerli onlarda yönetime gelse bu sefer bu kutuplaşma yine devam edecek.

Bence yeri geldiğinde sağcı, yeri geldiğinde milliyetçi, yeri geldiğinde de Milliyetçi olacak bir yönetim kurulu ihtiyacımız var.

Yani hepsini tek başlıkta toplayacak bir yönetim grubuna sahip olursak herşey istediğimiz gibi olur :)

Sinan58
07-12-2016, 21:25
Yani Milliyetçi+Sağcı+Solcu bir siyasi partiye ihtiyacımız var :)

Yigit-Y
07-12-2016, 21:28
Laik,Atatürk ilke ve inkilaplarını benimsemiş,tüketen yerine üreten projeler sunan, okumuş 3,4 yabancı dil bilen

Mümkünse zengin birisi olursa o Zaman çok kral oluruz

Sağ sol hikayesini bırakmak gerek

Eğer ilk üç hayalimiz varsa

cookies
08-12-2016, 08:49
Laik,Atatürk ilke ve inkilaplarını benimsemiş,tüketen yerine üreten projeler sunan, okumuş 3,4 yabancı dil bilen

Mümkünse zengin birisi olursa o Zaman çok kral oluruz

Sağ sol hikayesini bırakmak gerek

Eğer ilk üç hayalimiz varsa

O kapasitede ki bir insan da siyasetçi olmuyor işte..

Sinan'S2k
08-12-2016, 10:01
Yani Milliyetçi+Sağcı+Solcu bir siyasi partiye ihtiyacımız var :)

Sinan ben sağ sol kavramının kalmadığına inanıyorum. Sağ sol eskiden ülkeyi bölmek için amerikanın oynadığı oyundu.
Tabanı Bir tarafın komunist, bir tarafın kapitalist olduğu bir ayrışımdı. Burada komunist kısmı gerçek manada sosyalist ve kapitalizm karşıtı olanlar, diğer taraf ise milliyetçi ve komunizm düşmanı olan taraftı.
Ancak kimse kafayı çalıştırmadığı için bir taraf, sosyalist ve komunist düşünceye sahip kitlenin milliyetçi olmadığı ve ülke düşmanı olduğu, diğer taraf ise milliyetçi kesimi faşist olarak nitelendirip hepsinin ülke düşmanı olduğunu düşündü.
Yani anlayacağınız saçma sapan bir ayrıştırmadan dolayı bu ülkeyi böldüler ve o zamanki vatan severliği şimdi mumla arıyoruz.
Şimdi gene aynısı yapılıyor. Şimdi bölünmeyi dinli, dinsiz olarak yapma peşindeler. Gene işin gerçeği bu değil ancak mevcut yönetim bölünme olsun diye elinden geleni yapıyor.

BahadırALTUN
08-12-2016, 10:09
Sinan ben sağ sol kavramının kalmadığına inanıyorum. Sağ sol eskiden ülkeyi bölmek için amerikanın oynadığı oyundu.
Tabanı Bir tarafın komunist, bir tarafın kapitalist olduğu bir ayrışımdı. Burada komunist kısmı gerçek manada sosyalist ve kapitalizm karşıtı olanlar, diğer taraf ise milliyetçi ve komunizm düşmanı olan taraftı.
Ancak kimse kafayı çalıştırmadığı için bir taraf, sosyalist ve komunist düşünceye sahip kitlenin milliyetçi olmadığı ve ülke düşmanı olduğu, diğer taraf ise milliyetçi kesimi faşist olarak nitelendirip hepsinin ülke düşmanı olduğunu düşündü.
Yani anlayacağınız saçma sapan bir ayrıştırmadan dolayı bu ülkeyi böldüler ve o zamanki vatan severliği şimdi mumla arıyoruz.
Şimdi gene aynısı yapılıyor. Şimdi bölünmeyi dinli, dinsiz olarak yapma peşindeler. Gene işin gerçeği bu değil ancak mevcut yönetim bölünme olsun diye elinden geleni yapıyor.

Yazdiklarinizda haklısınız, sadece ekleme yapayım. Dinli dinsiz den ziyade mezhep farklılıkları ön planda. Yoksa dünyada en fazla müslüman öldürenler sanırım yine kendilerini müslüman olarak adlandiranlar.

GokhanRS
08-12-2016, 10:16
Şu konuyu bir netleştirelim, Ben tüm siyasilerin sahtekar olduğunu düşünüyorum, Akp iktidar olduğu için başı çekiyor o ayrı konu, ancak chp si mhp si hdpsi hepsi aynı ***. Bizim milletimiz medya neyi sunarsa onların arasında tercih yapıyor hep malesef.

Şimdi şunu düşünün, mesela millet vekili olmak istiyorsunuz. Önce ne yapmanız lazım? Bırak adayı, aday olma adayı bile olsanız milyon bağışı akp chp mhp hangisi olursa bir bağışlamanız gerekiyor önce, oldu da aday seçildiniz, tekrar milyonlar havada bir uçuşması lazım, sadece partinin sizin için para harcayacağını mı sanıyorsunuz? Fazlasını sizden koparacak milyon milyon hemde.

Hangi dürüst, helal para kazanmış, haramdan korkup sürekli kaçan adam, alnının teriyle binbir zorlukla kazandığı milyonları hiç bir garantisi olmayan seçimlere adaylığa ve aday adaylığına harcar?

Gerçekten bir düşünün, binbir zorlukla milyonlar kazansanız alın teri ile, bu paraları hiç bir garantisi olmayan seçimlere gömer miydiniz? Gömmez di hiç biri. Yani kimse oraya vay efendim ben ilimin milletimin sorunlarını çözeyim diyerek vekil olmuyor bu devirde. Bir kere millet vekilliği namuslu bir iş olsa idi, aslı 1300 tl alırken vekili 20bin almazdı.

Sert@ç
08-12-2016, 10:20
Gerçekten bu kanalı izleyip bunlara inanmak için tek hücreli veya amip filan olmak lazım
Tereciye tere satıyolar amk gazetesi
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15421013_1269256949797677_3624950440223721923_n.jp g?oh=569b20a1e8fb1485e3ade023aa63bad4&oe=58BAEB91

Sinan'S2k
08-12-2016, 10:51
Gerçekten bu kanalı izleyip bunlara inanmak için tek hücreli veya amip filan olmak lazım
Tereciye tere satıyolar amk gazetesi
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15421013_1269256949797677_3624950440223721923_n.jp g?oh=569b20a1e8fb1485e3ade023aa63bad4&oe=58BAEB91

Valla bütün gün bu kanalı izlesem ben bile dünyayı farklı görebilirim :)

Sinan'S2k
08-12-2016, 10:56
Yalan haber sunma üstüne kurulu bir propaganda televizyonu.
Bu kanalı gördüğümde hep aklıma V for Vendetta'daki tv sunucusu gelir nedense :)

rebelh
08-12-2016, 11:00
bizim tl rezervimiz var mı ya ?
adam parayı kendi basıyor amk niye rezerv tutsun senin kadar mal oğlu mal

B16
08-12-2016, 11:02
bizim tl rezervimiz var mı ya ?
adam parayı kendi basıyor amk niye rezerv tutsun senin kadar mal oğlu mal

he amk kafası esen para basıyor zaten.
Rezervinde ki altına göre para basabilirsin öyle parayı kendi basıyor niye rezerv tutsun diye bi mantık olsaydı ooo oooo, bileklerini kolonya ile ovala iyice

rebelh
08-12-2016, 11:11
he amk kafası esen para basıyor zaten.
Rezervinde ki altına göre para basabilirsin öyle parayı kendi basıyor niye rezerv tutsun diye bi mantık olsaydı ooo oooo, bileklerini kolonya ile ovala iyice

merkez bankaları neden rezerv tutar?
KENDİME YAZILAR - Mahfi Eğilmez yazıları: Doviz ve Altın Rezervleri Ne İşe Yarar? (http://www.mahfiegilmez.com/2012/03/doviz-ve-altn-rezervleri-ne-ise-yarar.html)

hiç bir ülke kendi parasını rezerv tutmaz gerekte yoktur paranın değirini arttırmak istersen faizi arttırırsın paranın değerini düşürmek istersen faizi indirirsin
diğer kurlar içinse mesela uganda elinde uganda lirası tutmazabd doları tutar dünya ticaretinde abd doları kullanılır çünkü
ugandanın parası abd doları karşısında zayıflarsa uganda piyasaya rezervinden dolar sürüp kendi parasını canlandırabilir
ama uganda elinde abd doları yerine uganda lirası tutsaydı piyasaya bi *** yapamazdı
yani o yüzden ülkeler kendi paralarından rezerv tutmazlar

evet abd doları ile emtialar ters koreleasyondadır
o zmn da abd 2011 de 1780 dolarları gören altının ons fiyatını düşürmek için faiz arttırımına gideceğini açıklar böylece altın yatırımcısı altından çekilir faiz arttırımıyla beraber artacak olan dolara yönelir hooop dolar artar altın düşer

sakın bizde çeyrek düşmediki gibi şeyler yazmayın kalbinizi kırarım

basit bir iktisat dersi gibi oldu umarım anlaşılır abdnin neden dolar rezervine ihtiyaç duymayacağı
ha ztn 120-130 milyar dolar rezervde abd için günlük politikalar seviyesindedir

Yigit-Y
08-12-2016, 11:39
Abd deseki ben doları bıraktım molar yapttım :):)

Ne olacak tuvalet kağıdı bile olmaz

Biz batarız ama :)

Kullanıcı
08-12-2016, 16:30
Abd deseki ben doları bıraktım molar yapttım :):)

Ne olacak tuvalet kağıdı bile olmaz

Biz batarız ama :)

Başkanım dolar çoştu:) bana da güzel kar kaldı.

2017 kriz yılı gibi

Yigit-Y
08-12-2016, 16:39
Başkanım dolar çoştu:) bana da güzel kar kaldı.

2017 kriz yılı gibi

Pm le bir kaç arkadaşada yazdım

3.34 den döndü gibi duruyor

14 aralık fed faiz arttırırsa 3.50-3.60 görüyorum

Valla keşke düşse ama zor gibi

Dediğin gibi 2017 sıkıntılı geçecek

Allah yardımcımız olsun

B16
08-12-2016, 16:41
Pm le bir kaç arkadaşada yazdım

3.34 den döndü gibi duruyor

14 aralık fed faiz arttırırsa 3.50-3.60 görüyorum

Valla keşke düşse ama zor gibi

Dediğin gibi 2017 sıkıntılı geçecek

Allah yardımcımız olsun

Bana pm gelmedi başqanım

BARR
08-12-2016, 16:57
30 yaşına geliyorum, daha bir sonraki sene için bu sene süper geçecek denildiğini duymadım. Hep XXXX yılı zorlu geçecek, XXXX yılında bizi zor günler bekliyor vs..

jeffy
08-12-2016, 17:17
30 yaşına geliyorum, daha bir sonraki sene için bu sene süper geçecek denildiğini duymadım. Hep XXXX yılı zorlu geçecek, XXXX yılında bizi zor günler bekliyor vs..

35 e merdiven dayadım bende zorlu geçecek denip süper geçen bir yıl hatırlamıyorum..

Sinan58
08-12-2016, 17:19
Sinan ben sað sol kavramýnýn kalmadýðýna inanýyorum. Sað sol eskiden ülkeyi bölmek için amerikanýn oynadýðý oyundu.
Tabaný Bir tarafýn komunist, bir tarafýn kapitalist olduðu bir ayrýþýmdý. Burada komunist kýsmý gerçek manada sosyalist ve kapitalizm karþýtý olanlar, diðer taraf ise milliyetçi ve komunizm düþmaný olan taraftý.
Ancak kimse kafayý çalýþtýrmadýðý için bir taraf, sosyalist ve komunist düþünceye sahip kitlenin milliyetçi olmadýðý ve ülke düþmaný olduðu, diðer taraf ise milliyetçi kesimi faþist olarak nitelendirip hepsinin ülke düþmaný olduðunu düþündü.
Yani anlayacaðýnýz saçma sapan bir ayrýþtýrmadan dolayý bu ülkeyi böldüler ve o zamanki vatan severliði þimdi mumla arýyoruz.
Þimdi gene aynýsý yapýlýyor. Þimdi bölünmeyi dinli, dinsiz olarak yapma peþindeler. Gene iþin gerçeði bu deðil ancak mevcut yönetim bölünme olsun diye elinden geleni yapýyor.

Bende sadece solcu sağcı kavramının adının değiştiğini düşünüyorum abi.

Yani bence sistem başka bir isimle devam ediyor.

Ülkemizin yarısı birbirine şişman hiç ortayı bulalım diyen yok, birisi cahil olduğu için Din düşmanı; biriside cahil olduğu için Laiklik düşmanı.

Sonuç=İki zıt kutup ve ben bu iki kutuptanda nefret ediyorum.

2 el her zaman 1 elden üstündür ama bizim şafaklarda bu düşünce yok.

Ki olayın birde medya gücü var, a haberi aç ortalığı yakıyoruz.

Dünya bize muhtaç, dünyayı biz yönetiyoruz.

sözcü gazetesini aç her sokakta tecavüz vakaları, taciz vakaları.

Yokmu bu yolun bir ortası, ben kimseye ömür boyu oy vermemiş ve vermeyecek sıradan bir vatandaş olarak sadece huzur istiyorum çokmu?

Ve yine benden bir meslek sahibi olabilmem için neden "x" partinin gençlik kollarına üye olmam istemiyordu?

Sinan58
08-12-2016, 17:20
Bu nasıl bir klavyedir yahu.

Kullanıcı
08-12-2016, 17:44
http://i.hizliresim.com/ZMQzQZ.jpg (http://hizliresim.com/ZMQzQZ)

Yigit-Y
08-12-2016, 19:28
14 aralık gelsin bakalım daha neler olacak :)

darkmoon
08-12-2016, 19:40
cihan hükümdarlığından evlerinizdeki doları bozun ekonomiye can verine nasıl geldik anlamadım.

kadioglu
08-12-2016, 19:41
Bu gün B.B açıklama yaptı. 2017 yılında vergi artışı olmayacak diye söz verdi. Millette sevindi. 2017 nin artırımını 2016 yaptığını kimse farketmiyor mu yahu? Kafayı yiyeceğim. Ne saçma işlerimiz var. Ha bir de 2017 de tasarrufa gidecekmişiz. Gülermisin ağlarmısın? :Deli:

darkmoon
08-12-2016, 19:46
benim anlamadığım ne muhalifim ne yandaş ne başka bir şey tarafsız biriyim .. mantıksız gördüğümü yazıyorum.. Hükümete yakın kanalları izliyorum dolardaki oyunu bozduk diyorlar arkadaş dolar şu anda 3.45 neyin oyununu bozdunuz doların olması gereken şu anda normalde 3 tl 3.10 falan .. 3.40- 3.30 olsa bile fazla..

hangi oyunu bozdunuz neyi bozdunuz dolar gene orda yüksek fiyattan duruyor.. Allah aşkına biri bana bunu anlatsın anlayamıyorum..

Yigit-Y
08-12-2016, 20:06
benim anlamadığım ne muhalifim ne yandaş ne başka bir şey tarafsız biriyim .. mantıksız gördüğümü yazıyorum.. Hükümete yakın kanalları izliyorum dolardaki oyunu bozduk diyorlar arkadaş dolar şu anda 3.45 neyin oyununu bozdunuz doların olması gereken şu anda normalde 3 tl 3.10 falan .. 3.40- 3.30 olsa bile fazla..

hangi oyunu bozdunuz neyi bozdunuz dolar gene orda yüksek fiyattan duruyor.. Allah aşkına biri bana bunu anlatsın anlayamıyorum..

ben sana olanı söylüyorum

Merkez bankasına telefon açarsın

250 milyar türk lirası bastırın

Başbakanı ararsın herkeşe kredi dağıt

Yani para ver sussunlar

Eee sonra doları 5 tl yapma peşine mi düştüler anlamadım ki

Bu kadar saçma birşey olmaz

Oyunu bozmuş :)

Karşılığı olmayan para basmak

Bakalım ne olacak bu film sonu :)

kurtbil
08-12-2016, 20:13

Akılları sıra algı yönetimi yapıyorlar ama başarılı da oluyorlar çünkü sorgulamayan bir kitleleri var. Adam iliklerine kadar dolarla yaşadığının farkında değil, bunun farkında olanı da dinlemeye niyeti yok. Adamlar para bozdurmaya gidip reklamını yaparken 1 dolarları yakıyorlar. Be salak adam, sen doları neden bozduryosun bir düşündün mü acaba, sen onu yakıp aşağılarken acaba kim zarara giriyor. Teknoloji bu kadar ilerlemişken bu sogulamayan beyinlerin de bu kadar çoğalmış olması bir yandan komik geliyor, diğer yandan da mantıklı buluyorum çünkü mecralar artıyor kitle yaratmak için.

darkmoon
08-12-2016, 20:52
şu anda çevremde ne kadar iş veren patron varsa keyifsiz içlerinde eskiden hükümete çok yakın duran oy veren insanlarda var ve artık sıcakda bakmıyorlar.. eminönünde laledeki sirkecide dükkanı olan arkadaşlarım var adamların hepsi dolar üstünden kirada.. Adamla sohbet ediyorum dükkanda iş yok sinek avlıyoruz diyor kiramda bir senede 2.90 dan 3.5 oldu diyor.. otomatik 650-750 tl arası zamlandı bir senede diyor..

geçen sirkeci eminönü geziyorum açık dükkan nerdeyse yok.. o bildiğin adım atamadığın insan kalabalığından nefes bile alamadığın kimse cüzdanı arka cepden çalmasın diye oramıza buramıza sıkıştırdığımız :) sirkeci eminönü tahtakale gitmiş yerine inlerle cinlerin top oynadığı bomboş bir yer gelmiş.. bür sürü dükkan boş.

ben ekonomi iyimiyi kötümüyü öyle kağıt üstünde verilere bakarak tv leri izleyerek karar vermem sokağa çıkarım ordan anlarım ve şu anda sokakdan aldığım izlenim büyük kriz var..

her akşam gittiğim nargile cafe bile eskiden tıklım tıklım olurdu heleki maç günleri oturucak yer bulamazdın şimdi içerde 10-15 kişi oturuyor bomboş .. geçen maç vardı maç günü tıklım tıklım olan cafe boşdu bir kaç masa doluydu..

şu anda tek memnun insanlar normal maaş ile çalışan kesim.. iş veren memnun değil çalışan memnun çünkü onlara bir etkisi yok bu krizin maaşlarını alıyorlar patronlarına var.. ne zaman patronları artık bu yükü kaldıramıycak artık ufalmalara işden çıkarmalara gidilicek o zaman onlarada yansıycak bu ekonomik sıkıntı..

kurtbil
09-12-2016, 01:13
Köprü yaptık diyen gerim gerim gerilirken, devlete bile pahalı gelmiş :)

Emniyet’e pahalı geldi - Son Dakika Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/emniyete-pahali-geldi-40301320?utm_source=t.co&utm_medium=post&utm_campaign=gundem_xmlfeed)

Wankel Batu
09-12-2016, 03:08
şkolota dayıyı banlıyanın klavyesi bozulsun, mousu kablosuz ise wifi alıcısı bozulsun. Clikleyen parmaklarına çay dökülsün :D

keske gelse de su konuya iki makara yapsak

M3CSL
09-12-2016, 08:24

Ülkemizin yarısı birbirine şişman hiç ortayı bulalım diyen yok, birisi cahil olduğu için Din düşmanı; biriside cahil olduğu için Laiklik düşmanı.

Yokmu bu yolun bir ortası, ben kimseye ömür boyu oy vermemiş ve vermeyecek sıradan bir vatandaş olarak sadece huzur istiyorum çokmu?

Ve yine benden bir meslek sahibi olabilmem için neden "x" partinin gençlik kollarına üye olmam istemiyordu?

Güzel tespitler ama maalesef bu kaç yüzyıldır değişmedi değişmeyecekte, batının yarattığı Seküler hayat ve dindar olarak devam ediyor sistem, Bu tip işler sorgulanmadıkça düzelmez, zaten yapılan araştırmalarda insanların %95i mantıklarıyla karar vermediği için herkes sürü psikolojisine kapılıp gidiyor.Neye neden karar verdiğini bile bilmiyor ve medyada tv sayesinde buna güzel çanak tutuyor.
Hatta dün okudum 90larda gençler için en büyük öncelik özgürlük iken şimdi para olmuş. Buda hazcılık menfaatin artıp insanlar arasında sevginin azaldığının göstergesi.

semavi
09-12-2016, 08:43

Benim üniversite ilk yıllarımda ki halim gibisin, ki o yaşlardasın... Duygulandım...

Bu şekilde devam et korkusuzca... Vicdanen o kadar rahat olursun ki, bunun rahatlığını anlatamam...

Maalesef, ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamayacaksın lakin... Çünkü "taraf" olamazsın bu mantıkla... Doğruya taraf olmak ise kimin umurunda? Umarım sadece kendi göbeğini kesebildiğin iş imkanları yakalarsın da sorun yaşamazsın...

Değişeceğini sanmam bu düşünce yapının ama sistem zorlamaz umarım seni...

Başarılar...

Anıl E.
09-12-2016, 09:41
Ama sıkışınca 15 temmuz'dan itibaren her yere '' Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.'' yazıları asılıyor.

Katmer gibi bir o yana bir bu yana.

Demet Akalın- Çalkala

Wromm
09-12-2016, 09:53
şu anda çevremde ne kadar iş veren patron varsa keyifsiz içlerinde eskiden hükümete çok yakın duran oy veren insanlarda var ve artık sıcakda bakmıyorlar.. eminönünde laledeki sirkecide dükkanı olan arkadaşlarım var adamların hepsi dolar üstünden kirada.. Adamla sohbet ediyorum dükkanda iş yok sinek avlıyoruz diyor kiramda bir senede 2.90 dan 3.5 oldu diyor.. otomatik 650-750 tl arası zamlandı bir senede diyor..

geçen sirkeci eminönü geziyorum açık dükkan nerdeyse yok.. o bildiğin adım atamadığın insan kalabalığından nefes bile alamadığın kimse cüzdanı arka cepden çalmasın diye oramıza buramıza sıkıştırdığımız :) sirkeci eminönü tahtakale gitmiş yerine inlerle cinlerin top oynadığı bomboş bir yer gelmiş.. bür sürü dükkan boş.

ben ekonomi iyimiyi kötümüyü öyle kağıt üstünde verilere bakarak tv leri izleyerek karar vermem sokağa çıkarım ordan anlarım ve şu anda sokakdan aldığım izlenim büyük kriz var..

her akşam gittiğim nargile cafe bile eskiden tıklım tıklım olurdu heleki maç günleri oturucak yer bulamazdın şimdi içerde 10-15 kişi oturuyor bomboş .. geçen maç vardı maç günü tıklım tıklım olan cafe boşdu bir kaç masa doluydu..

şu anda tek memnun insanlar normal maaş ile çalışan kesim.. iş veren memnun değil çalışan memnun çünkü onlara bir etkisi yok bu krizin maaşlarını alıyorlar patronlarına var.. ne zaman patronları artık bu yükü kaldıramıycak artık ufalmalara işden çıkarmalara gidilicek o zaman onlarada yansıycak bu ekonomik sıkıntı..

Eminönü'ne gitmeye gerek yok aslında. Şu içinden çıkmadığımız dağı taşı doldurduğumuz AVM'ler yılbaşı öncesi olmasına rağmen sinek avlıyor. Kalabalık olanlar ise iki kahve içmeye gidenlerle dolu.

Uzun zamandır gitmediğim önceleri tıklım tıklım olan bir AVM'ye gittim dün akşam tam 10 tane dükkan kapanmış. Bunların hepsi büyük firmalar. Allah sonumuzu hayır etsin.

imprezaWRC
09-12-2016, 10:53
Ooo kafalar pırıl pırıl. İyiki bu kanalı izlemiyorum. (twitter'da gördüm )
https://pbs.twimg.com/media/CzK6uJTUsAAQ7hF.jpg

GokhanRS
09-12-2016, 10:56
Birde sanki sadece dolar artıyor aslında türk lirası değer kaybetmiyor gibi muhabbet yapıyor ya o kanal, çıldırıyor insan.

dolar euro hepsi arttı:) hadi onlar dış mihrak oyun yapıyorlar. geçen ay 1 tl ye 38 sırp dinarı alırken, şimdi sadece 32.5 sırp dinarı alabiliyorum, yani hiçbir şey artmıyor, burada dolar euro aynı hiç kıpırdamadı, tek olan TL değer kaybediyor.

darkmoon
09-12-2016, 11:50
üretimde bile yurtdışından gelen her ham madde montaj ürünleri v.b dolar euro üstünden geliyor mantıken ve mantıklı olarak.. elin çinlisi avrupalısı amerikalısı bizden türk lirası istiycek hali yok.. hala neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum ..

iyi niyetli temiz kalpli türk insanının yastığının altındaki 50-100 dolara kaldıysa doların düşüşü vah ki vah halimize..

birde şimdi dolar bozdurduğuna dair dekontu getir şunu bunu bedava al ye iç traş ol furyası başladı iyide güzel kardeşim o dekontu bilgisayarda 10 yaşında bir çocuğun bile printerdan çıkartması 5 dakkasını almaz..
adam basar printerda çakma dekontu gider bedava traşınıda olur yemeğinide yer..

semavi
09-12-2016, 12:11
Bir musibet bin nasihatten iyidir... Yaşanması lazım bazı şeylerin... Ülke olarak o kadar ayrıştırıldık ki, karşı tarafı ikna gibi bir imkan kalmadı taraflar arasında... Herkes kedi saflarını sıklaştırdı... Maalesef istenen de bu Gezi sürecinden beri... Ancak bu şekilde ortak yada gerçek doğru yerine senin benim onun doğrusuna biat ettirebilirsiniz... Yazık oluyor ülkeye de insanlara da...

ghibli06
09-12-2016, 12:17
sağ sol nedir yahu? ismim Bülent'i rahmetli dedem koymuş, koyu Ecevitçiydi ama kendi halinde gösteriş içinde olmadan namazında niyazında adamdı, eskiden sol partiler köylerden ciddi oy alırlardı, bu ülke Özal'a söverdi sayardı bir sürü eksi yönü vardır, başımıza bir sürü de bela açacak işlere girişmiştir, çocukları şaibeli işler yapmıştır vs vs... ama en azından TV ye çıkıp isteyen gazeteye mülakat vermiş adamdır, ilk ağızdan duyabilirdik sorunları, ekonomik verileri sıkıntıları... seçim zamanı bütün liderlerle açık oturum yapabilecek kadar medeni bir yarım da olsa demokrasimiz vardı, enflasyon varsa karşılığı da vardı...

şu an sağ sol orta herhangi bir politika yok ülkeyi yöneten, milli bir politikmız olduğunu da düşünmüyorum, vaadedilmiş topraklarda saha boşaltma evresindeyiz şu anda, ikinci evrede görüşürüz ama iş işten geçmiş olur...

Mutu
09-12-2016, 12:40
Birde sanki sadece dolar artıyor aslında türk lirası değer kaybetmiyor gibi muhabbet yapıyor ya o kanal, çıldırıyor insan.

dolar euro hepsi arttı:) hadi onlar dış mihrak oyun yapıyorlar. geçen ay 1 tl ye 38 sırp dinarı alırken, şimdi sadece 32.5 sırp dinarı alabiliyorum, yani hiçbir şey artmıyor, burada dolar euro aynı hiç kıpırdamadı, tek olan TL değer kaybediyor.

Kabin memuruyum, işin gereği ocaktan hazirana kadar 5 kere kırgızistan yatıya gittim. Her gittiğimde aynı rakamı aynı atmden çekmeme rağmen kademeli olarak her ayı daha yüksek TL'ye mal oldu bana. Hadi euro dolar anladık da kırgız somu bile değer kazanıyor dediydim. Aynı örnek olmuş. =)

ghibli06
09-12-2016, 14:12
Turk lirasının yıldızı parlıyor - Ahaber (http://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2016/12/08/turk-lirasinin-yildizi-parliyor)

ben daha da yorum yapmıyorum...

GokhanRS
09-12-2016, 15:00
Turk lirasının yıldızı parlıyor - Ahaber (http://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2016/12/08/turk-lirasinin-yildizi-parliyor)

ben daha da yorum yapmıyorum...

Bundan sonra a haber izleyeceğim, ben niye mutlu olmayayım ki? A haber izle mutlu ol sende :)

Düşünsene ülkede dolar düşüyormuş, asrın en iyi günlerini yaşıyoruz, benzin bedava, ayda 10bin usd maaş alıyoruz filan :) Oku a haberi yakında kralız be olum ülke çok iyi yere gidiyor de :D

Mutluluğun formülünü ben çözdüm, herkese a haber tavsiye ediyorum :D

darkmoon
09-12-2016, 15:03
en güzeli flash tv gene en azından samimi dürüst içden çek halayı yap kolbastıyı bak keyfine..

ghibli06
09-12-2016, 15:07
Bundan sonra a haber izleyeceğim, ben niye mutlu olmayayım ki? A haber izle mutlu ol sende :)

Düşünsene ülkede dolar düşüyormuş, asrın en iyi günlerini yaşıyoruz, benzin bedava, ayda 10bin usd maaş alıyoruz filan :) Oku a haberi yakında kralız be olum ülke çok iyi yere gidiyor de :D

Mutluluğun formülünü ben çözdüm, herkese a haber tavsiye ediyorum :D

zaytung haltetmiş ne diyeyim!

ghibli06
09-12-2016, 15:51
bu da güzelmiş...

You are being redirected... (http://www.yeniakit.com.tr/haber/tlye-destek-icin-300-turk-fransadan-ucak-kaldiracak-bakin-ne-kadar-ile-geliyorlar-243745.html)

vectra-tuner
09-12-2016, 16:26
Dün haber seyrediyordum A haber değil ... Spiker Kurlar 3.30'a indi milletin gücü vs. diyordu ama kurlar o anda 3.46 idi ki dün 3.5'e çok yaklaştı...

PTT dahil döviz satmayan kamu kurumu kalmadı, geçen hafta Mb rezervi 1.6 Milyar Usd eridi...

Şimdi dövizinizi satın derken, kurtlar o dövizleri ucuza kapmak için bekliyordu .. Bunu tahmin edememek nasıl bir zekanın ürünü çok merak ediyorum...

Devletin çökertildiği yerde düzgün ekonomi olmaz... 2017 Senesinde sayın Başbakanımızın söylediği gibi "Muazzam bir tasarruf yılı olacak" demesi aslında yeterli bir cümle sanırım.

Reis dövizinizi satın dediği anda gerçek meali şudur "aman satma satanların dövizini kap !!!"

Birde şu dolar alana vatan haini gözüyle bakan bir gurup var, sanki altlarındaki borç harç kredi ile bindikleri Bmw'leri dövizle alınmadı...

Sinan58
09-12-2016, 16:34
Benim üniversite ilk yıllarımda ki halim gibisin, ki o yaşlardasın... Duygulandım...

Bu şekilde devam et korkusuzca... Vicdanen o kadar rahat olursun ki, bunun rahatlığını anlatamam...

Maalesef, ne İsa'ya ne Musa'ya yaranamayacaksın lakin... Çünkü "taraf" olamazsın bu mantıkla... Doğruya taraf olmak ise kimin umurunda? Umarım sadece kendi göbeğini kesebildiğin iş imkanları yakalarsın da sorun yaşamazsın...

Değişeceğini sanmam bu düşünce yapının ama sistem zorlamaz umarım seni...

Başarılar...

Umarım abi, etliye sütlüye karışmadan yoluma devam etmeye çalışıyorum.

Sinan58
09-12-2016, 16:36
Güzel tespitler ama maalesef bu kaç yüzyıldır değişmedi değişmeyecekte, batının yarattığı Seküler hayat ve dindar olarak devam ediyor sistem, Bu tip işler sorgulanmadıkça düzelmez, zaten yapılan araştırmalarda insanların %95i mantıklarıyla karar vermediği için herkes sürü psikolojisine kapılıp gidiyor.Neye neden karar verdiğini bile bilmiyor ve medyada tv sayesinde buna güzel çanak tutuyor.
Hatta dün okudum 90larda gençler için en büyük öncelik özgürlük iken şimdi para olmuş. Buda hazcılık menfaatin artıp insanlar arasında sevginin azaldığının göstergesi.

İnsanların zayıf noktasını iyi biliyorlar abi, sonrası zaten *****.

darkmoon
09-12-2016, 17:35
işin gerçek yüzü şu .. ülkenin gideri çok çok fazla.. aşırı arttı .. bunu başka konudada yazdım sadece sarayın aylık gideri 21 milyon tl gazetede okumuşdum osmangazinin sadece 2 haftalık zararı devlete 20 milyon dolarmış .. bir yandan içerde pkk dışarda suriyede savaşdayız ordunun giderleri azımsanamaz kadar çokdur.. bir yandan artık rakamlarını bilmiyorum 3.5 milyonmu 5 milyonmu suriyeliye bakıyoruz sadece onların masrafı 2011 den bu yana 10 milyar doları geçmiş..

Bu saydığım binlerce gider kaleminden devletin bir kaçı .. böyle hepsini alt alta koyun bakalım yekün ne tutuyor.. buna paramı dayanır buna canmı dayanır..

birde sıkıntıdayız açık seçik ortada bu kadar sıkıntı içinde gidiyoruz 78 milyon dolara çok şartmış gerekliymiş gibi uçak alıyoruz.. resmen lale devrini yaşıyoruz..

Anıl E.
09-12-2016, 18:30
Her gün daha çok kederleniyorum niye bunların dönemine denk geldik diye.

Eğer öteki dünyada bir sual şansım olursa sitemden değil sadece meraktan soracağım. Neden ?

Onurkk06
09-12-2016, 18:52
Hamile kadına saldırıda flaş gelişme
Hamile kadına saldıran şahıs tutuklandı | Gundem Haberleri (http://hbr.tk/0EPWbx)

Ülke ekonomi olarak çöktü zaten ama birde araplaşma yolunda ciddi yol kat ettik maşallah

kadioglu
09-12-2016, 19:38
Bu gün haberleri izledim. Çok şaşırdım valla. Millet dolarları bozduruyor ama hiç umulmayacak tiplerden ilginç meblağlar çıkıyor. Bir hacı amca vardı 100.000 usd bozdurmuş. İ.B.B. 41 milyon dolar bozdurmuş. Bir yer daha böyle büyük bir meblağ bozdurmuş. Ama dolar 3,41 le başlayıp 3,44 le kapatmış. Eeee bu kadar dolar bozdurmayla dolar yine de yükseliyorsa, dolar bozdurmanın mantığı nerede?
Bir de bir yerde adamlar manşet atmışlar. Dolarda çok sert düşüş diye. Dolar 3,61 den 5,33 e düşmüş. Sadece küfredebiliyorsun başka bir şey yapamıyorsun.

GokhanRS
09-12-2016, 19:50
Ooo kafalar pırıl pırıl. İyiki bu kanalı izlemiyorum. (twitter'da gördüm )
https://pbs.twimg.com/media/CzK6uJTUsAAQ7hF.jpg

Bu gün haberleri izledim. Çok şaşırdım valla. Millet dolarları bozduruyor ama hiç umulmayacak tiplerden ilginç meblağlar çıkıyor. Bir hacı amca vardı 100.000 usd bozdurmuş. İ.B.B. 41 milyon dolar bozdurmuş. Bir yer daha böyle büyük bir meblağ bozdurmuş. Ama dolar 3,41 le başlayıp 3,44 le kapatmış. Eeee bu kadar dolar bozdurmayla dolar yine de yükseliyorsa, dolar bozdurmanın mantığı nerede?
Bir de bir yerde adamlar manşet atmışlar. Dolarda çok sert düşüş diye. Dolar 3,61 den 5,33 e düşmüş. Sadece küfredebiliyorsun başka bir şey yapamıyorsun.

ABD Savunma Bakanlığının 619 milyar dolarlık 2017 bütçe tasarısı, geçtiğimiz gün Senato'da kabul edilerek Beyaz Saray'a gönderildi.

Anlatabildim sanırım, sadece savunma bakanlığının yıllık bütçesi bu :D A Haberin dediği gibi, türkiyenin dolar rezervi abd den bile yüksek, kesin dış mihraklar bişi yapıyor :D

Onurkk06
10-12-2016, 00:30
TC 1. Başkanı RTE | Facebook (https://www.facebook.com/rterdoganbaskan2023/)

Şu sayfa Türkiyenin özetidir. Ne kadar aptal potansiyeline sahip olduğumuzun kanıtı

Anıl E.
10-12-2016, 09:00
TC 1. Başkanı RTE | Facebook (https://www.facebook.com/rterdoganbaskan2023/)

Şu sayfa Türkiyenin özetidir. Ne kadar aptal potansiyeline sahip olduğumuzun kanıtı

Aslında sosyal medya bizim ülkemizde yasaklanmalı ,keşke 2-3 aylığına komple kapatılabilse içinde biz de yanalım ama olsun komple yasaklansın.

kurtbil
10-12-2016, 11:57
Aslında sosyal medya bizim ülkemizde yasaklanmalı ,keşke 2-3 aylığına komple kapatılabilse içinde biz de yanalım ama olsun komple yasaklansın.

Sosyal medyayı yasaklasan da bir şey fark etmez. Sorgulamayan, okumayan bir kesim var bu ülkede, buna bir de rüzgar nereden eserse oraya gidenlerle birleşince bugün başka bir parti de çıksa şuanki hükümet gibi, yine oylar oraya gidecek. Öncelikle insanların masasına oturulup, bilinçlendirilmeli. 2002 de bu adamlar sosyal medya yokken, kapı kapı dolaşıp insanların zayıf noktalarından yakaladılar. Adamlar hoca efendi dediler alkışlandılar, kandırdı bizi fetö dediler yine alkışlanıyorlar. Sosyal medya tabiki de algı yönetiminde çok kuvvetli bir araç ama Türkiyedeki asıl algı yönetimi dindarlık üzerinden yapılıyor.

kurtbil
10-12-2016, 13:30
Fırıldaklık diz boyu :) Sonuç bekledikleri gibi çıkmayınca, top benim dediler oyun bitti :D

Bakan'dan Avrasya Tuneli anketi ile ilgili flaş acıklama - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/avrasya-tuneli-anketi-amacinin-disina-cikti-40302672)

kelalper
10-12-2016, 14:43
imam osurursa cemaat sıçar diye boşuna dememişler. Buyrun aşağıda haber. Kafasında türban var ama yedikleri *** aynı.

Sucustu yakalandı! Dun de sevgilisi... - Son Dakika Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/sevgililer-bir-gun-arayla-dolandiriciliktan-40302605)

darkmoon
10-12-2016, 15:07
benim tanıdığım ne insanlar var adam tansu çiller zamanı koyu dyp ilidi sonra refahlı oldu bir ara mhp ye yanaşdı ak parti kurulunca şimdide en koyu ak partici ..

bu verdiğim örnek bir kişi için geçerli değil çok böyle tanıdığım var eminim şu forumda çoğu kişilerinde çevresinde bu tip tanıdıkları vardır .. bugün ak parti çöküşe geçse başka bir parti yükselişe geçse o insanar bu sefer o partiye ağır ağır çark etmeye başlar..