PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonra insanlar iş beğenmiyor oluyor !!

kaptan
22-11-2016, 21:44
Bugun ankarada bir iş görüşmesine gittim k.örende oturuyorumiş yeri incekte konuşuyorum ve beynimden vurulmuşa döndüm sabah 6.20 de servis alacak akşam 6 bucukta iş çıkışı servise binilip 8 de keçiörene burakacakmış ve cumartesi dahil tam gün sadece pazar izin 1.400 tl maaş bu nasıl bir mantıktır diyince insanlar iş beğenmiyor oluyor şimdi ben akşam 8 de eve gelsem yemek yesem saat 9 ve engeç 11 de uyusam sabah 5.40 da kalkmak zorundayım bu nasıl bir iştir gerçekten içimi dökmek istedim diyeceğim buki insanlar iş beğenmiyor demeyin gerçekten bi sebebi vardır . Kusura bakmayın biraz uzun bi yazı oldu

burakgunay
22-11-2016, 21:48
Allah yardımcınız olsun...

kaptan
22-11-2016, 21:50
Allah yardımcınız olsun...

İnş işte kafamda bir sürü soru işareti hiç ailemle vakit geçiremiyecekmiyim ben diyo insan çalışmasanda olmuyor kafayı yiyeceğim

_driver_
22-11-2016, 21:55
Büyük şehirden kaçışlar bu sebeple oluyor zaten aile önceliği. Ben evimden iş yerime yürüyerek 10 dakikada varıyorum. Herkesin büyükşehir sevdasını bildikleri için ne kadar sömürebilirsek kardır diyor işverenler. Ama sizin mevcut düzeni bozamama ihtimalinizi bildikleri için sinek ve yağ durumu yaşanıyor

kalipson
22-11-2016, 21:57
HAVAŞ'ta bir mesai anlayışı var ki dillere destan. Allah muhtaç etmesin. Geceyarısı 04:00 gibi servis geliyor. 1 saat sonra mesain zaten başlamış oluyor. Pert oluyor zaten adam ondan sonra

Grimlord
22-11-2016, 21:57
Ben İngilizce öğretmenliği için bir koleje başvurdum, görüşmede bana "1000 lira veririz, işine gelirse" dediler. Tesadüfen o kolejde çalışan bir arkadaşımla konuştum, 2 aydır maaş alamıyorum dedi. Demek ki 1000 bile alamayacaktım. Allah sonumuzu hayır etsin.

XSi
22-11-2016, 21:58
Daha yakında bir iş bulamıyor san işsiz kalmaktan iyidir.

Şartları daha iyi olan işler var mutlaka ama en kotu iş bile işsizlikten iyidir.

Girdigin işte çok çalışıp, işi öğrenip değerli aranılan ve vazgecilmeyen eleman olmaya çalış.

Bu şekilde gelirini de arttirabilirsin.

İş deneyimini arttırdıkça da daha iyi şartlarda calisabileceksin.

kaptan
22-11-2016, 21:59
Büyük şehirden kaçışlar bu sebeple oluyor zaten aile önceliği. Ben evimden iş yerime yürüyerek 10 dakikada varıyorum. Herkesin büyükşehir sevdasını bildikleri için ne kadar sömürebilirsek kardır diyor işverenler. Ama sizin mevcut düzeni bozamama ihtimalinizi bildikleri için sinek ve yağ durumu yaşanıyor abi inan bende artık gitmek istıyorum buradan çünkü gerçekten çok bunaltıyor insanı artık büyük şehir hem iş stresi hem trafik hem geçim herşey problem olmaya başladı hiç düşünmüyorlar işten çıkınca sadece evde 3 saat vakit geçirip uyuyacaksın bu nasıl bi mantık ya

Ekrem_06
22-11-2016, 22:01
Kapitalizme hoş geldin ama ayfon almanın keyfi bambaşka ;) şaka bi yana şehir çok darladı artık beni de az kaldı son demlerimi yaşıyorum.

fthdrn
22-11-2016, 22:01
4.5 saat yol sürüyordu eski işimdeyken. Şimdi yürüyerek 5 dk mesafede yeni işim. Hayat varmış diyorum. Allah yardimcin olsun diyorum.

kaptan
22-11-2016, 22:02
[QUOTE=XSi;8231089]Daha yakında bir iş bulamıyor san işsiz kalmaktan iyidir.

Şartları daha iyi olan işler var mutlaka ama en kotu iş bile işsizlikten iyidir.

Girdigin işte çok çalışıp, işi öğrenip değerli aranılan ve vazgecilmeyen eleman olmaya çalış.

Abi problem sadece maaş değil işte 8 de evde olup 9 da çayımı yemeğimi yemiş içmiş olsam ben eşimle 9 dan sonra bi avm ye gidemem yada bi sosyal aktivite yapamam çünkü sabah 5 :40 da kalkmak için en geç 11 de uyumam lazım

McKrop
22-11-2016, 22:02
Bu devirde evi işe göre almak lazım. O yüzde kiralık en iyisi. İş değiştirince evide değiştirceksin, işede motorla gidiceksin. Dünyanın en mutlu insanı olursun :)

ghibli06
22-11-2016, 22:04
Bugun ankarada bir iş görüşmesine gittim k.örende oturuyorumiş yeri incekte konuşuyorum ve beynimden vurulmuşa döndüm sabah 6.20 de servis alacak akşam 6 bucukta iş çıkışı servise binilip 8 de keçiörene burakacakmış ve cumartesi dahil tam gün sadece pazar izin 1.400 tl maaş bu nasıl bir mantıktır diyince insanlar iş beğenmiyor oluyor şimdi ben akşam 8 de eve gelsem yemek yesem saat 9 ve engeç 11 de uyusam sabah 5.40 da kalkmak zorundayım bu nasıl bir iştir gerçekten içimi dökmek istedim diyeceğim buki insanlar iş beğenmiyor demeyin gerçekten bi sebebi vardır . Kusura bakmayın biraz uzun bi yazı oldu

42 yaşındayım, 20 senedir 6:30-7:00 arası uyanır 7 den aşağı eve dönmem,ctesi tam pazar yarım gün çalışırım, kendi işim ama maaşlı çalışırken de bu böyleydi... iş dediğin 8de başlar dan önce bitmez, sizin şanssızlığınız iş yerinin uzak lması...

Ertekin
22-11-2016, 22:05
Benim istanbuldan çorluya geliş sebeplerimden biri de bu.
Şimdi hayat çok daha kolay. Allah yardımcın olsun.

kaptan
22-11-2016, 22:08
42 yaşındayım, 20 senedir 6:30-7:00 arası uyanır 7 den aşağı eve dönmem,ctesi tam pazar yarım gün çalışırım, kendi işim ama maaşlı çalışırken de bu böyleydi... iş dediğin 8de başlar dan önce bitmez, sizin şanssızlığınız iş yerinin uzak lması...

Kendi işim olsa erinmem abi emin ol buna

XSi
22-11-2016, 22:11
[QUOTE=XSi;8231089]Daha yakında bir iş bulamıyor san işsiz kalmaktan iyidir.

Abi problem sadece maaş değil işte 8 de evde olup 9 da çayımı yemeğimi yemiş içmiş olsam ben eşimle 9 dan sonra bi avm ye gidemem yada bi sosyal aktivite yapamam çünkü sabah 5 :40 da kalkmak için en geç 11 de uyumam lazım

Haklisiniz tabiki de, avm yi bırak bi çay içmeye vakit bulamayacaksın belki ama en azından asgari ihtiyaçlarını giderebilirsin.

Daha iyi bir seçenek yoksa, çalışıp yaptığı işi çok iyi öğrenip degerli eleman aranılan eleman olmaktan başka çıkar yol yok.

Yol çileli kesin ama sabır edip calisirsan odulunu ileride alacaksın mutlaka.

_driver_
22-11-2016, 22:13
@ghübli06 abi benim de kendi işim. İş yerim 06:30 açılır ben de en geç 7 de işe giderim cumartesi pazar da dahil turizm taşıma işindeyim bu arada. Ama kendi işin için gitmek başka "bizde şartlar bu işine geliyosa başka" mantığındayım abi her zaman

_driver_
22-11-2016, 22:15
Edit yok özür dilerim ghibli06

kaptan
22-11-2016, 22:16
@ghübli06 abi benim de kendi işim. İş yerim 06:30 açılır ben de en geç 7 de işe giderim cumartesi pazar da dahil turizm taşıma işindeyim bu arada. Ama kendi işin için gitmek başka "bizde şartlar bu işine geliyosa başka" mantığındayım abi her zaman

Aynen öyle işte abi

Emre-Dylan
22-11-2016, 22:17
Bu devirde evi işe göre almak lazım. O yüzde kiralık en iyisi. İş değiştirince evide değiştirceksin, işede motorla gidiceksin. Dünyanın en mutlu insanı olursun :)

Kira da bir ayrı dert ama motor kısmına katılıyorum her gün işe giderken 5tl yol parası veriyorum ve biraz yol yürüyorum git gel günlük 30 32km kadar. Bahar ayına girince cruiser bir motosiklet almayı planlıyorum en azından işe giderken 1 saat değilde 30 35dk'da giderim yakıtta gidiş geliş aşağı yukarı 5 5.5tl tutar.

turboman
22-11-2016, 23:16
Malesef bütün sektörlerde bi sıkıntı var benim anlamadığım adam işten anlayan usta aldığı maaş 1800 tl başka bi işte bimde kasiyerlik yapıyo onada 1800 veriyorlar böyle adaletsizlik mantıksızlık olmaz yakın arkadaşımda bu durumla karşı karşıya mesleği torna kaynak ustası adama tutuyorlar 2000 lira maaş veriyorlar bu adam usta çalışmaktan imanı gevriyor geçenlerde dedim olum çık gel evinin yanında bim var gir orda çalış en azından daha az yorulur saatin belli olur dedim ve şu an bimde çalışio ve huzuru yerinde sizede allah yardım etsin ne diyelim.

c20let
22-11-2016, 23:24
Kuşadası'ndan Kocaeli'ye taşındım İstanbul ve ya Ankara ile mukayese edilemez belki ama büyük şehirde yaşamak çok zor gerçekten. 8 yıllık Kuşadası macerasında unutmuşum metropolün iğrençliğini.

Emre-Dylan
23-11-2016, 00:02
Kuşadası'ndan Kocaeli'ye taşındım İstanbul ve ya Ankara ile mukayese edilemez belki ama büyük şehirde yaşamak çok zor gerçekten. 8 yıllık Kuşadası macerasında unutmuşum metropolün iğrençliğini.

Aslında böyle sahil kenarlarına gidesim var ufak bir bisiklet motosiklet tamir yeri açayım diyorum(1.5 senelik tecrübem var tamir ve satışta) ekmeğime bakayım diyorum ama büyük cesaret istiyor gerçekten.

34btr1907
23-11-2016, 00:09
Aslında böyle sahil kenarlarına gidesim var ufak bir bisiklet motosiklet tamir yeri açayım diyorum(1.5 senelik tecrübem var tamir ve satışta) ekmeğime bakayım diyorum ama büyük cesaret istiyor gerçekten.

23 yasımda abd ye gıttım cebımde 2000$ ile ne ıngılızcem vardı ne para vardı,okul bahanesıyle gittım,3 sene kaldım,evden de 1 kuruş almadım o süre boyunca,rahat durmadık atıldık ayrı konu ama cesaret falan değil mesele,demek sen oldugun yerden memnunsun canın ıstemıyor gıtmeyı yoksa kımse tutamaz bahane üretmeyin kendinize.

onurcu
23-11-2016, 00:12
Kanunen haftalık çalışma saatı 45 saat ama buna uyan iş yerleri çok az kelimeleri de hep aynı ''işine geliyorsa kardeşim''. Bende aynı durumdayım 1 buçuk aydır iş arıyorum ama yok..

Emre-Dylan
23-11-2016, 00:15
23 yasımda abd ye gıttım cebımde 2000$ ile ne ıngılızcem vardı ne para vardı,okul bahanesıyle gittım,3 sene kaldım,evden de 1 kuruş almadım o süre boyunca,rahat durmadık atıldık ayrı konu ama cesaret falan değil mesele,demek sen oldugun yerden memnunsun canın ıstemıyor gıtmeyı yoksa kımse tutamaz bahane üretmeyin kendinize.

Gerekli cevabı ö.m ile attım.

c20let
23-11-2016, 00:19

Kusadasina gittiniz mi bilmiyorum ama o videolarda izlediğimiz uzak doğu ülkeleri ve ya Hindistan gibi her yer motosikler. Emin ol iş yaparsın.

Emre-Dylan
23-11-2016, 00:20
Kusadasina gittiniz mi bilmiyorum ama o videolarda izlediğimiz uzak doğu ülkeleri ve ya Hindistan gibi her yer motosikler. Emin ol iş yaparsın.

Yok gitmedim beni maalesef kısıtlayan bazı hususlar var iş yapacağıma eminim ama aması var işte bazı şeylerin...

gkhn55
23-11-2016, 00:27
Doğma,büyüme istanbulda olmama rağmen,küçüklüğümden beri hep memleket hayali kurdum.Rabbim nasip etti çok şükür.+büyük şehirlerde alınan 2000lira maaş ile buralarda alınan asgari ücret gözümde eşdeğer(giyim,yemek,alışveriş,pazar,kira,vs)

Evrenoz
23-11-2016, 07:47

Bu anlattığın İstanbul'un standart çalışma saatleri.. Hatta 6.20 iyi bile.. Çoğu servis 6 da alıyor.
Akşam eve dönüş saati de 7.5 - 8 arası değişiyor

Anormal bir durum yok yani bu saatlerde. Ayrıca şükret ki servis var.. Yine İstanbul'da bir çok kişi 6 da evden çıkıp 8 de eve giriyor ve ulaşımını toplu taşıma ile sağlıyor..

LnchCntrl
23-11-2016, 07:58
Evet çalışma saatleri ağır fakat genel durum bu.
Ben 2 sene boyunca 7 de dükkanda olup 9 da çıktım. Eve gidip 2 ye kadar çalışıp sabah geri kalktım. Sadece pazari izinliydim, onda da extra durumlar olursa yine sabah 7 de ordaydım.

Savunulucak tek bi yanı yok bu sistemin fakat elden gelen bişe yok. madem serviste var kaçırmayın derim naçizane

Orhan
23-11-2016, 07:59
Şu an 13 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum saat 6 da kalkıyorum saat 7.30 iş başı evim işime 80 km
akşam en erken 7 normalde 8 - 9 arası geliyorum yani senin şartlarına benzer ilk yıllarda cumartesi ya da pazarda çalışıyordum.
Şimdi hafta sonum boş.
İşçi vs alımı da yapıyorum genel tavır işe CEO olarak çalışmaya başlayacaklarını sanmaları
Emek vermeden kendini ispatlamadan iyi şartlarda iş malesef çok zor.
Mesleğiniz deneyiminiz nedir bilemiyorum ama uzman ve bilinen bir eleman olunduğunda bahsettiğiniz ücretin 2'ye ya da 3'e katlanacağına emin olun
Ben mesleğimi ilk bir et deposunda yapmaya başladım şu ana üretim müdürlüğü yapıyorum.
Ücret kısmına gelirsek şu ana ilk maaşımın 6 katına çalışıyorum.

LnchCntrl
23-11-2016, 08:00
+

Asgari ücret felan da almıyordum. Sigortam da yoktu. Çalışmak ayrı bi olay boş duramazdım ve daha iyi bi seçeneğim yoktu.

fthdrn
23-11-2016, 08:07
Bu anlattığın İstanbul'un standart çalışma saatleri.. Hatta 6.20 iyi bile.. Çoğu servis 6 da alıyor.
Akşam eve dönüş saati de 7.5 - 8 arası değişiyor

Anormal bir durum yok yani bu saatlerde. Ayrıca şükret ki servis var.. Yine İstanbul'da bir çok kişi 6 da evden çıkıp 8 de eve giriyor ve ulaşımını toplu taşıma ile sağlıyor..

Çok iktidarvari gördüm abi yazını :D Şükret falan çok tanıdık geldi. hayırlı olsn :D

BahadırALTUN
23-11-2016, 08:25
Alıntıdır
Kölelik kaldırılmadı. Bütün renkleri içine alacak şekilde genişletildi.

facia
23-11-2016, 08:30
Daha iyi şartlar altında çalışıyorsan iş beğenmeme diye birşey vardır ve bu da herkesin lüksüdür. Anca hali hazırda işiniz yoksa ve ülkenin içinde bulunduğu duruma işsiz bir şekilde girmeyi göze alıyorsanız bu iş beğenmemedir ne yazık ki... İş işte aranır bence. Pazarlık o zaman yapabilirsiniz.

Nightfish
23-11-2016, 08:32
Hocam Keçiören ve İncek arasındaki mesafeyi yazın isterseniz, insanlar daha rahat değerlendirebilsin. 30-35 km arasında olması gerekiyor mesafenin. 8'de başlayacak mesai için servisin 6'da Keçiörenden insanları alıyor olması gayet doğal bence.

rahmitanir
23-11-2016, 08:36
Benzer durumları hemen hemen tüm çalışanlar olarak yaşıyoruz, savunulacak hiç bir yanı yok.
Ama şunları unutmamak lazım; en kötü iş, işsizlikte iyidir. Ve iş, işte bulunur. Yani sen 1 yıl boyunca hiç çalışmayıp, bir iş görüşmesine gidince pek bir şey anlatamazsın, karşındaki de seni işe ihtiyacı olmayan biri olarak görebilir. Ama iyi kötü bir şeylerde çalışırsan, daha iyi işi bulman kolay olacaktır.
Son olarak iş hayatımdaki felsefem; kadere inanırım ama kaderci değilimdir, kendi nasibimi yaratmak için çabalarım...

DOHC
23-11-2016, 08:43
Servis sana özel servis değil, senden önce ve senden sonra çalışanları alıyor. Saat gayet normal.
Para konusunu bilemem ama eğitim durumun, tecrüben ve başvurduğun pozisyonu yazarsan daha net yorum yapabiliriz.

aposport
23-11-2016, 08:48
1400 tl için b.çekmeceden - beylikdüzünden sabah 05:20 de servise binip 07:00 da sabiha gökçende kart basıp işe başlayan, Akşam 16:00 da çıkıp yol durumuna göre 19:00- 20:00 de evine varan bir sürü taşeron arkadaşım var. Bu Türkiye gerçeği maalesef. Yapacak birşey yok. Her geçen gün şartlar daha da zorlaşıyor.

karsiyakaliozi
23-11-2016, 09:08
Malesef vahşi kapitalizmin ülkeyi getirdiği durum budur her şey birbiriyle o kadar ilintili ki kötü eğitim sistemi ,nufus planlaması olmayışı çok insan az iş sonucu işverenlerin insan deyil köle çalıştırmasının sonucudur bunlar kelebek etkisi teorisi tam da budur aslında kaybedecek şeyleri olan insan isyan da edemez durumumuz budur kısaca ...

mrbars
23-11-2016, 09:14

Bu düşünce ve görüş çok doğru değil. Maaşla da çalışsan, kendi işin senin verdiğin emek. İşçi, memur, sekreter, müdür, patron; herkes kendi emeğinde; yani herkes kendi işinde çalışıyor.

Biraz sert olacak ama, ona erinmem buna erinirim düşüncesi ile kimsenin bir yere geldiğini görmedim.

srkns
23-11-2016, 09:21
Sabah 05:00 de uyanıp 05:30 da evden çıkıp (Avrupa yakası) Mecidiyeköy servis durağına aracımla gidip personel servisine binerek,
Hafta içi her gün Kocaeli Gölcük Ford Otosan fabrikasına gidiyordum..
Evet her gün il değiştiriyordum, akşam da 18:00 de işten çıkıp köprü trafiği ile birlikte 20:30-21:30 arası eve gelmiş oluyordum..

Ama mesleğimi seviyordum, bildiğin aşıktım.. hafta sonu 2 gün tatilinde mutlaka etkisi vardı tabi bu sabrıma..

Rockford
23-11-2016, 09:36
çalışma saatleri cok garip gelmedi 8-6 fakat genel olarak büyük şehirde yolda geçirilen süreden kaynaklı bir sorun bencede.
sabah 7 de cıkıyorum 9 da işbaşı yapıp akşam eve gelmem 8u-9 buluyor. Dediğin gibi yemek ye biraz dinlen sonra yine aynı döngü devam.
Mesleğiniz büyükşehirde olmayı zorunlu kılmıyorsa daha ufak sehirlerde bu çalışma saatleriyle şikayet etmeden rahatlıkla çalışılabilir.

mrbars
23-11-2016, 09:36

Hep özendim erken kalkabilenlere.

Üniversitede ilk dersler pert. Kalkamazdım.

Bankaya girdim. 4 ay eğitim vs. sonrası başladık şubeye. Başlangıç 09.00. İlk gün gene kalkamadım tabi, şubeye girdim 09.30. İlk günden Şube Müdürü çağırdı, "sen hergün böyle geç mi geleceksin" diye sordu. Yalan söyleyecek halim yok, "valla yapacak fazla bir şey yok, muhtemelen evet geç kalacağım" dedim :) Gülüştük, o zaman anlamamıştım ama samimiyet de bir meziyetmiş. Başladık öyle, 17 senedir hergün işe geç giderim; demin 09:30'da girdim ofise :)

Hikayenin espirili olmayan tarafında ise, geç geldiğimden fazlasını akşama kompanse ettim, haftasonuna yaydım; 50 birim iş isteniyorsa konsantre oldum pastorize oldum 70 saatlik çalıştım. Çanta taşıdım, senede 30 yurtdışı yaptım, iş yetişmedi ofiste uyudum. Bir kişiye bile lan bu niye geç geliyor dedirtmedim. Bu da böyle bir versiyon dediler.

Şimdi şirkette erken gelen de var, saatinde gelen de, geç gelen de. Beyaz yakada kim kaçta gelmiş kaçta gitmiş, katiyen karışmam, nihai sonuca bakarım. İsterse Starbucks'tan çalışsın.

fthdrn
23-11-2016, 09:42
Hep özendim erken kalkabilenlere.

Üniversitede ilk dersler pert. Kalkamazdım.

Bankaya girdim. 4 ay eğitim vs. sonrası başladık şubeye. Başlangıç 09.00. İlk gün gene kalkamadım tabi, şubeye girdim 09.30. İlk günden Şube Müdürü çağırdı, "sen hergün böyle geç mi geleceksin" diye sordu. Yalan söyleyecek halim yok, "valla yapacak fazla bir şey yok, muhtemelen evet geç kalacağım" dedim :) Gülüştük, o zaman anlamamıştım ama samimiyet de bir meziyetmiş. Başladık öyle, 17 senedir hergün işe geç giderim; demin 09:30'da girdim ofise :)

Hikayenin espirili olmayan tarafında ise, geç geldiğimden fazlasını akşama kompanse ettim, haftasonuna yaydım; 50 birim iş isteniyorsa konsantre oldum pastorize oldum 70 saatlik çalıştım. Çanta taşıdım, senede 30 yurtdışı yaptım, iş yetişmedi ofiste uyudum. Bir kişiye bile lan bu niye geç geliyor dedirtmedim. Bu da böyle bir versiyon dediler.

Şimdi şirkette erken gelen de var, saatinde gelen de, geç gelen de. Beyaz yakada kim kaçta gelmiş kaçta gitmiş, katiyen karışmam, nihai sonuca bakarım. İsterse Starbucks'tan çalışsın.

iş alımı var mı :)

Rockford
23-11-2016, 09:45
mrbars bu son saat değişikliğinden sonra gün 7bucukta aydınlanıyor vs dolayısıyla uyanamıyorum. Dediğin gibi uyan işe git 10u buluyor bir hafta 9da gitmem gereken işe 10da gittim dediğin gibi müdürle konuştuk hep böle mi devam edecek dedi, sanırım hala gmt +2 ye göre 10-7 çalışıyorum patron dedim gülüştük geç kaldıysan biraz geç çıkabiliyorsan çıkmak lazım, gerekiyosa öğlen arasında hızlıca yiyip gelip çalışıp geç gelmenin açığını kapatmak lazım. İşin özü geç kalsanda parçaladınmı kimse birşey diyemiyor doğru fakat bu şirket politikasıyla şirket yöneticileriyle de ilgili bi konu. Şanslıyız ki buna uygun firmalarda çalışıyoruz. Aynı binada turizmle uğraşan başka bir ofiste 15dk dan fazla geç kalıyorsan yarım günün yanıyor. İstanbul gibi her an kaza bela intihar arıza trafik vs olabilen bir şehirde 15dk o kadar sıkıntılı toleranski eminim yılda 2-3gün izinleri bu geç kalma konusuna gidiyor.

Kahn23
23-11-2016, 09:47
İş ve ev birbirine ters istimakette olunca bu saatler normal bence.

6 sene Garanti Güneşli Kompleksinde çalıştım. Anadolu yakasından gelen arkadaşlar vardı. Sabah 06:30/07:00 arası servis alır 08:00/08:30 arası bankaya gelirlerdi.
09:00 mesai başlangıcı. Akşam 18:15 servis hareket. Ev'e 20:30/21:00'den önce varamazlar. Hele bir de mesai varsa 22:00 eve gidişleri. Üst baş değiştir, yemek yiyim de 23:00. Hergün monoton bi iş koşturması.

mrbars
23-11-2016, 09:48

Var kardeşim.
Organizasyon yeteneği yüksek (düğün salonu işletiyoruz, limonata pasta sayabilecek),
insan ilişkileri kuvvetli (yalan söylemede başarılı),
esprili (tükürdüğünü yalayabilen),
iyi seviyede ingilizce bilen (patron boğaziçili, push ediyor, forse ediyor, mutabık kalamıyor ama çok pis confirme ediyor),
takipçi (sistem yok, her bir haltı insana yıkıyoruz)
askerliğini yapmış (küfür yemiş, bot boyamış, devreciliği yaşamış)

çalışma arkadaşları arıyoruz. (maaş yok, arkadaşça çalışacak)

dragon
23-11-2016, 09:50
Haftada 60 saat çalışacak ve 1400 lira maaş alacak! Eğitimi veya mesleğinin,tecrübesinin hiçbir önemi yok. Kanunen böyle bir hakları yok. Şartlar bu, ülkenin durumu bu, ben daha çok çalışıyordum gibi söylemler de hoş değil. Herkesin kendi tercihi ama ben asla çalışmam bu şartlarda -ki 2 tane de çocuğum var! Zaten asgari ücret 1300 lira. İşsiz kalmam tabii ki ama 1400 hatta 1500-1600 almam da 1300 alırım ADAM GİBİ şartlarda, ADAM GİBİ insanların yanında çalışırım.

mert_can 41
23-11-2016, 09:51

Starbucks konusunda en kıdemli benim çık aradan :D

Kendi işim olsa daha rahat düşüncesi çok yanlış benim dedemden beri ailem esnaf hep dükkanlarda büyüdüm inanın 17 yaşımdan beri aktif çalıştım son 2 senedir az uzaklaştım işten gerçekten esnaflık yapılcak iş değil her gün ne kadar kazancağınız garanti değil ay sonu tüm masraflar çıktıktan sonra geçinebilicekmiyiz stresi var ben resmen yaşlandım saçlarım döküldü her gün türlü türlü insanla uğraşıyorsunuz. Ama maaşla çalışmak inanın en iyisi işim batıcak riski herşeyimi kaybedicem riski yok her ay ne kadar geliriniz olduğunu bilirsiniz vb vb.

fthdrn
23-11-2016, 09:54
Var kardeşim.
Organizasyon yeteneği yüksek (düğün salonu işletiyoruz, limonata pasta sayabilecek),
insan ilişkileri kuvvetli (yalan söylemede başarılı),
esprili (tükürdüğünü yalayabilen),
iyi seviyede ingilizce bilen (patron boğaziçili, push ediyor, forse ediyor, mutabık kalamıyor ama çok pis confirme ediyor),
takipçi (sistem yok, her bir haltı insana yıkıyoruz)
askerliğini yapmış (küfür yemiş, bot boyamış, devreciliği yaşamış)

çalışma arkadaşları arıyoruz. (maaş yok, arkadaşça çalışacak)
Hahahaa abi o zaman biz bu projeyi skip geçelim :)

GKS
23-11-2016, 09:55
En basit istanbulda gündelik temizliğe gelen kadınlar 150 TL alıyor yani ayda 4500 TL ve hiç boş günü olan kadın neredeyse yok gibi. Geçen taksiye bindim şöför bana 5000 lira kalıyor yetmiyor diyip sızlanıyordu. iş piyasası arz-talep dengesi üstüne kurulu insan sayısı ve işgücü az olursa piyasa rakamıda yükselir. Çoksa azalır. Üniversite okumayada hiç gerek yok elde meslek olmadıktan sonra gerisi boş. şimdi zaten heryer tabela üniversite dolu eskisi gibi bir anlamı kalmadı. işi bilen bir ilkolkul mezunu 1000 tane uni mezununu yanında çalıştırabiliyor.
Üretim toplumu olmayıp sadece tüketime dayalı bir ekonomi döngüsü içinde olduğumuz ve ülkenin yarısıda büyükşehirlere toplandığı için şartlar bu sonuçları meydana getiriyor.

997TT
23-11-2016, 10:08
Arkadaslar size 340'dan fazla kisi calistiran ve 380'den fazla bayisi olan bir isveren olarak yazayim.
İnsanlarin calisanlarinise alirken somuren cokk yer var,katiliyorum ancak sunu unutmayin. Bu iktidarin yarattigi ekonomi yuzunden karlar cokk dustu,nereden ne kisicagimizi sasirdik. Onceleri para kazanip bunu dagitiyorduk ancak 4 senedir masraflari nereden kisicagimizi sasirdik. Adam calistirmanin "legal" maliyeti cok artti. Bizim gibi sirketler katakulli yapmaz,en azindan biz yapmiyoruz. Simdi bana birisi soylesin,koca sirketler var yaptigi ciroya gore kazanclari kus gibi,ne yapmamiz gerek?
Piyasa bombok oldu,vergiler-zamlar ve yeni uygulamalar yuzunden nefes alamiyacak duruma geldik... İssizler ordusunun sebebi emin olun isverenin durumudur...
Binlerce sirket zorda,2017'de cok supriz seyler duyucaksiniz...

Emre-Dylan
23-11-2016, 10:34
Arkadaslar size 340'dan fazla kisi calistiran ve 380'den fazla bayisi olan bir isveren olarak yazayim.
İnsanlarin calisanlarinise alirken somuren cokk yer var,katiliyorum ancak sunu unutmayin. Bu iktidarin yarattigi ekonomi yuzunden karlar cokk dustu,nereden ne kisicagimizi sasirdik. Onceleri para kazanip bunu dagitiyorduk ancak 4 senedir masraflari nereden kisicagimizi sasirdik. Adam calistirmanin "legal" maliyeti cok artti. Bizim gibi sirketler katakulli yapmaz,en azindan biz yapmiyoruz. Simdi bana birisi soylesin,koca sirketler var yaptigi ciroya gore kazanclari kus gibi,ne yapmamiz gerek?
Piyasa bombok oldu,vergiler-zamlar ve yeni uygulamalar yuzunden nefes alamiyacak duruma geldik... İssizler ordusunun sebebi emin olun isverenin durumudur...

Abi yanlış anlamada türk firmalarında çalışmak ızdırap. Brillant firmasında çalıştım sırf aylık ben 300 400bin liralık ürün çıkışı yapardım 3 vardiya vardı. Maaşı 2 3 taksitle ve üstelik geç alırdık zorunlu mesai yaparlardı kalanlar 10 12 hafta sonra mesaiyi elden alırdı. Ben kalmazdım kavga ederdim maaşım ne zaman düzgün yatar o zaman kalırım derdim baktım düzgün yatacağı yok çıktım işten. Şimdi yabancı bir firmanın şubesinde çalışıyorum adamlar maaşı tam zamanında yatırıyor hatta haftasonu ayın 1'ine denk geliyorsa 1'inden önce yatırıyorlar. Gerçi yine hakettiğimizi vermiyorlar ama en azından zamanında veriyorlar...

İbrahim Erdem
23-11-2016, 10:43
İş mevzuları sıkıntı. Hele büyük şehirler ayrıca sıkıntı. Vasıflı işlerde bile nasıl olsa yerine eleman buluruz kafası ile maaşlar cidden düşük. Vasıflı işlerde bazen küçük sayılabilecek şehirler daha avantajlı zira o işi yapacak pek kimseyi bulamayabiliyorlar.

Eski işim taşeron idi. Maaşım azdı ama düzenli yatardı. Mesai saatleri rahattı. Ama yediğim azarın fırçanın haddi hesabı olmazdı. Sonra bitti gitti zaten. Şu an ona göre çok daha yüksek maaşta anlaştığım bir yerdeyim. Şartlar da kötü değil ama nerdeyse 2 aydır para alamıyorum. Bakalım birkaç yerden haber gelsin de burdan da kaçacam.
Tanıdığım arkadaşlarım sırf düzenli ödeme ve boş vakit için daha az kazanmalarına rağmen kamuya geçiyorlar zaten.

Aero
23-11-2016, 11:32
13 yaşımdan beri çalıştım/okudum. Yapmadığım iş kalmadı. Pazarda kurabiye/limonata satmakla başladım ve pazarda tshirt şort satmayla devam ettim. Farklı farklı sektörlerde çalıştım. Hepsi benim için iş tecrübesi oldu. 13 yıldır da bilfiil çalışıyorum. Kötü komşu ev sahibi yapar derler, kötü patronda 5 sene önce iş sahibi olmama vesile oldu. O günden beri sene de en fazla 5-10 gün tatil yapıyorum. Her gün 7 de kalkar akşam 10'da paydos ederim. Gece 1'de uyurum. Evli ve iki çocuğum olmasına rağmen çalışmak zorundayım. Personelimi sıfırdan yetiştirdim ve iki kişi çalışıyoruz. Yoruluyor muyum evet. Şimdi ise bu işime ek başka bir girişim fikri üzerinde çalışıyorum. Hafta da 3 gün erken çıktığımı da iptal edip o işi de yapacağım. Genç yaşta bir şeyler yapamazsanız sonra hiç yapamazsınız.

PiscocuK
23-11-2016, 11:39
ben bi alo diyecek sekreter bulamıyorum
1500 TL maaş yol yemek ssk hepsi var :)
cumartesi pazar yok sabah 08:30 akşam 19:00
herkesin cep tlf var kimse numara istmez günde 5-6 fax ya çeker ya çekmez

gelen iş beğenmiyor sıkılıyor gidiyor bende bu şekilde bakınca kimse bana işsizlikten bahsetmesin diyorum.Millet ne istiyor merak ediyorum

Emre-Dylan
23-11-2016, 12:24

gelen iş beğenmiyor sıkılıyor gidiyor bende bu şekilde bakınca kimse bana işsizlikten bahsetmesin diyorum.Millet ne istiyor merak ediyorum

Abi işsizlik diye bir şey yok valla iş çok ama yüksek maaşı veren yok orası doğru bir sürü mağaza market varken bu kadar işsizlik nasıl oluyor anlamıyorum herkes deli gibi eleman arıyor. İşten çıktım 10 yere başvurdum 7'si geri dönüş yapmıştı sadece 10 gün kadar bekledim ama maaşları asgari gerçi 8 saat çalışıyorsun orası da var...

HaKo
23-11-2016, 12:27

Aynı fikirdeyim işsizlik var diyip duruyorlar , gelin esenyurtu bi yarım saat gezin , tüm fabrikaların önünde afiş var eleman aranıyor diye.
Millet burnundan kıl aldırmıyor , kalifiye işleri geçtim şurada sekreter , çaycı bile tutamıyoruz 1 sene. 100e yakın çalışan var şu an çektiğimiz çileyi düşünün artık.

onursumer
23-11-2016, 12:36

lokasyon neresi emre belki yonlendirebiliceğim 1-2 kişi olabilir bu iş için

DOHC
23-11-2016, 12:36
Piyasa bu valla. Kendi şirketinizi kurup masanın öteki tarafına geçerseniz farklı davranacağınızı sanmıyorum..... En az maliyet amaç........

4rd4
23-11-2016, 12:37
Bende okul bittikten sonra iki sene iş aradım. 3 yerde calıstım şimdi ise yaklaşık 2 senedir grafik alanında calışıyorum ama sımdıye kadar aldığım maasın en azını alıyorum. Evime uzak hafta sonuda calışıyorum ve genelde mesaiye kalıyorum. Sırf işsiz gezmemek için çalışıyorum resmen. Sürekli iş bakıyorum ama yok. Bakalım nereye kadar gidecek böyle? Firmalar en iyi en deneyimli çalışanı arıyorlar ama iş maaşa gelince asgari veririz..

kaptan
23-11-2016, 12:55
Bu düşünce ve görüş çok doğru değil. Maaşla da çalışsan, kendi işin senin verdiğin emek. İşçi, memur, sekreter, müdür, patron; herkes kendi emeğinde; yani herkes kendi işinde çalışıyor.

Biraz sert olacak ama, ona erinmem buna erinirim düşüncesi ile kimsenin bir yere geldiğini görmedim.

Sen ne iş yapıosun abi kendi işinmi senin ?

lnd_samet
23-11-2016, 13:23
şimdi evet rakamsal bazda düşük haklısın belki 2000 verseler düşünürsün iyi bile dersin ama masanın diğer tarafındakini de düşünmek empati yapmak lazım.
devlet sigorta maliyetini adam başı 550 tl yapmış
eh adam sana servis veriyor sanmam 350 400 tl den aşağı malietini olacagını servisin
öglen emeği desen 25x10 tl den 250 tl
1400+550+350+250 toplam 2550 gibi bir rakam maliyetin var o adama.
yani insanlar herife bak yaaa bana ne kadar maaş veriyor diyor. haklıda ama maliyetler o kadar fazla ki,
keşke sigorta 100-150 tl olsada o arada ki farkı elemanlara verilse

Yarbay
23-11-2016, 13:24
abi bence konu sahibi haklı, burada sizler olumsuzluğa çok fazla ayak uydurmuşssunuz ve sizin için anormal olan aslında gezegendeki ülkelerin %90ında normal olan.

abi gözünü sevim 1500tlye ne bekliyorsun? hele birde İstanbulda? baldızım benim Çukurova Ziraatda asistan bir nebze sekreter de sen ve aldığı maaş 2000tl hemde adanada ve buna ek sodexo vs sınırsız cep tlfda veriliyor gün içersinde webde gezmekten başka birşey yapmıyor oda saat 830-1800 5 gün.

1500tlye iş veriyorum (üstelik istanbulda) sonra kimse gelmiyor kimse laf etmesin diyorsanız bence sorunun kaynağını tekrar gözden geçirmeniz lazım bugün 1500tl dediğin para 500 euro etmiyor naptınız gözünüzü seveyim.

açıkcası biz 62 ülkeden insan ağırlıyoruz, 54 ülkesini bizzat gezmiş kimisinde 15-20 defa bulunmuşluğum var ve çin,kore,japonya gibi asya haricinde ben cmt çalışmaya, saat 17:00 heleki saat 18:00dan sonra ara ara değilde hergün çalışmaya normal çeken / diyen bir ülke görmedim.

maalesef artık avrupada bizlere ayak uydu artık fransada,belçikada almanyada birçok şirket görüyorum saat 18:00ye kadar çalışan ama adamlar yılda bilmem kaç gün tatil, hergün saat 18:00değil ve zaten 16:00dan sonrada gayet sakin sanki öncesi çokta tempoluymış gibi :)

isveç norveç bu gibi iskandinav ülkelerinde benim doğduğum büyüdüğüm kanadada çoğu firmada çıkış saat 16:00 sadece sayılı kişi değişmeli nöbete kalır oda 18:00e kadar.

inanın o bizdeki 19:00 ile onlardaki 16:00 arasındaki o 3 saat fark varya kelimelerle tarif edilemez.

johnie
23-11-2016, 13:25
Kanunen haftalık çalışma saatı 45 saat ama buna uyan iş yerleri çok az kelimeleri de hep aynı ''işine geliyorsa kardeşim''. Bende aynı durumdayım 1 buçuk aydır iş arıyorum ama yok..

Kanunu zaten denetleyen kimse olmadığından bu durumda insanlar.
Geçen bir yere gittim, kız 12-13 saattir buradayım dedi.
3-4 Sene mağazacılık yaptım iyi bilirim. Vardiyalı işte de çalıştım..
Konu sahibine değil lafım ama biraz ezileceksin, bu işin fıtratında var.
2 Dil biliyorum, üni mezunuyum 2. üni bitecek diyen arkadaşlarım var hepsi işsiz, neden ? Para beğenmiyorlar. Direk 3-4 K TL almak istiyorlar. Neden versin ki bir iş sahibi sana bu kadar para birden ?

DOHC
23-11-2016, 13:47
Haftalık 45 saat ama ücreti karşılığı yıllık 270 saate kadar fazla mesai yaptırma hakkı var işverenin senden yazılı onay aldıktan sonra.

MBuğra
23-11-2016, 13:47
Ne patronda emege saygi, ne de isci de yaptigi ise saygi, ozen olmadiktan sonra hic birsey duzelmez.

Evet, dunya da belki en uzun calisma saatlerine sahip ulkelerden birisiyiz, ama ayni zamanda en verimsiz calisan ulkelerden de birisiyiz.

Butun bu ahlaksizligimizin ustune, bir de devlet memuru olarak atanirsak, degme keyfimize.

Hic sabah dakikasinda mesaiye baslayan, isini duzgun yapan gordunuz mu kamuda? 75 bin TL'ye Boyasiz S2000 bulmaniz bile daha olasi.

Ablacim sabah lutfen geliyor sabah devlet dairesine, ilk 45 dakika zaten pogcasini cayla beraber yiyip facebook'ta takilmakla geciyor. Sonra yalandan dosya aciyor onune, bi kac is yapiyormus gibi gozukuyor, saat 11.30'a geldiginde ne yesek ya bugun derdine dusuyor. Yemegi yiyip geldikten sonra da, bi yorgunluk kahvesi iciyor, bi kac is daha derken hop mesai bitiyor.

Su dunya da bizimkisi kadar devlet memuru alimi yapan ulke var midir bilmiyorum. Kadroyu alan, bacaklari uzatip emekli olmaya bakiyor.

Bakin daha geldigi pozisyonun verdigi yan haklardan bahsetmedim. Gumrukler de neler donuyor mesela, iyi bilirsiniz.

O yuzden patronun da, calisanin da zihniyetini degistirmesi sart. Dunyanin neresine gidersen git, kaliteli hizmeti ucuza alamazsin. O yuzden yaninda calistirdigin elemana her turlu eziyeti yapip, hem de 3 kurusa calistirmak isteyince, 'eleman dayandiramiyoruz yav, gelen hemen geri cikiyor' diye aglamayacak patron kesimi. Elemani gozun tutmussa, yaptigi isten hosnutsan karsiligini da vereceksin. Bunun yaninda, calisan da terbiyeli, disiplinli olacak. Iyi hizmet almak istiyorsan, iyi para vereceksin.

MBuğra
23-11-2016, 13:50
Ek olarak su da bonus olsun : beyaz yakalı dramı - #63022308 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/63022308)

Zorbey
23-11-2016, 14:18
Dünyada en zor öğrenilen dili konuşup 2000 tl maaş teklif ediyorlar. İş bulmak zor iş

HaKo
23-11-2016, 14:21
Ne patronda emege saygi, ne de isci de yaptigi ise saygi, ozen olmadiktan sonra hic birsey duzelmez.

Evet, dunya da belki en uzun calisma saatlerine sahip ulkelerden birisiyiz, ama ayni zamanda en verimsiz calisan ulkelerden de birisiyiz.

Butun bu ahlaksizligimizin ustune, bir de devlet memuru olarak atanirsak, degme keyfimize.

Hic sabah dakikasinda mesaiye baslayan, isini duzgun yapan gordunuz mu kamuda? 75 bin TL'ye Boyasiz S2000 bulmaniz bile daha olasi.

Ablacim sabah lutfen geliyor sabah devlet dairesine, ilk 45 dakika zaten pogcasini cayla beraber yiyip facebook'ta takilmakla geciyor. Sonra yalandan dosya aciyor onune, bi kac is yapiyormus gibi gozukuyor, saat 11.30'a geldiginde ne yesek ya bugun derdine dusuyor. Yemegi yiyip geldikten sonra da, bi yorgunluk kahvesi iciyor, bi kac is daha derken hop mesai bitiyor.

Su dunya da bizimkisi kadar devlet memuru alimi yapan ulke var midir bilmiyorum. Kadroyu alan, bacaklari uzatip emekli olmaya bakiyor.

Bakin daha geldigi pozisyonun verdigi yan haklardan bahsetmedim. Gumrukler de neler donuyor mesela, iyi bilirsiniz.

O yuzden patronun da, calisanin da zihniyetini degistirmesi sart. Dunyanin neresine gidersen git, kaliteli hizmeti ucuza alamazsin. O yuzden yaninda calistirdigin elemana her turlu eziyeti yapip, hem de 3 kurusa calistirmak isteyince, 'eleman dayandiramiyoruz yav, gelen hemen geri cikiyor' diye aglamayacak patron kesimi. Elemani gozun tutmussa, yaptigi isten hosnutsan karsiligini da vereceksin. Bunun yaninda, calisan da terbiyeli, disiplinli olacak. Iyi hizmet almak istiyorsan, iyi para vereceksin.

bütün söyldeklerine sonuna kadar katılıyorum. Ama inan bu işin çok maaş vermekle falan da alakası yok. Gayet iyi maaşlar ödüyoruz insanlara. Zihniyet değişmedikten sonra istersen 10 bin lira ver herkese. Adam yine kaytarma peşinde. Türk milletinde çalışma ahlakı diye bir şey yok bu çok net. Kimsenin ne işine ne işverenine ne de kendine saygısı yok.

KÖROĞLU
23-11-2016, 14:26

% 100 Katılıyorum. Cirosu milyonlar seviyesinde olup 3. geçici vergide zarar yazacağı belli olan çok firma var.

Dürüst firmalar kar marjı yüksek bir sektörde değil ise durum cidden vahim. (İlaç firmaları ya da savunma vb. çok iyi kazanır örneğin onlara bir şey olmaz)

Seneye zam bekleyen varsa şimdiden unutsun, işyeri sıkıntı yaşamasın diye de dua etsin.

dorukky
23-11-2016, 14:38
Allah yardımcımız olsun 4 5 aydır iş arıyorum 50 yerle görüştüm girdim denedim çalıştım ama yok heryer aynı olmuş ne işi olursa olsun tecrube olsun olmasın diplomaya bile bakan kalmamış sabit 1500 1600 rakam veriyo işine gelirse 100 kişi basvurdu diyo.Köylere dönecez başka çare yok kira 1100 lira maaş 1500 lira.

Yarbay
23-11-2016, 14:38
Mersinde ihracat ve ithalat üzerine çalışan bir firma var örnek verebileceğim.

adam en az 5 sene tecrübesi olmayanı almıyor (sebeb kendi artısı bilinsin diye)

beyaz yaka,üni mezunu hemen hemen herkes 2500tl -4500tl arası sabit maaş alıyor buna bahsi geçen sekreterde dahil.

yakalanan yeni satışta kasaya artı olarak giren paranın %5ini çalışan ile paylaşıyor buda ciddi bir komisyon oranı, şöyle diyim ben bizim firmada bunun onda birini alıyorum ve 3 ayda 9-10bin tl prim kaldırıyorumki onların cirosu benim 3-5 katım siz hesabını yapın. 3 aylık 54bin tl prim alabilmişi duydum.

saat 08:30 giriş- 17:00 çıkış kalmamak en doğal seçenek rica ile diretmeden mesaiye bırakıyor. 5 gün ve resmi tatillerin hepsi tatil.

kılık kıyafet zorunluluğu yok

yemekler öğlen diliyene 10tl dışarıdan dileyene kantin.

ofiste bir oda playstation,sinema dahil sorgulanmaksızın 7/24 çalışana açık

her cuma bir aktive yapılıyor hemde iş saati sırasında maaş ödenerek. mangal,sinemadan,cafe,kahve gibi.

ofisin anahtarı her bir çalışanda var gerek kiler gerek sinema odası lig tv için gerek parti için kullanılabiliyor.

bahsi geçen firmaya inanın girmek için tam 5 senedir can atıyorum ama öyle kemikleşmiş bir kadroya sahipki tek bir kişi firmayı bırakmış değil ve her sene neredeyse %100 büyüyorlar , en önemliside istisnasız her gittiğimde inanılmaz bir mutlu enerji dolu.

MBuğra
23-11-2016, 14:39
bütün söyldeklerine sonuna kadar katılıyorum. Ama inan bu işin çok maaş vermekle falan da alakası yok. Gayet iyi maaşlar ödüyoruz insanlara. Zihniyet değişmedikten sonra istersen 10 bin lira ver herkese. Adam yine kaytarma peşinde. Türk milletinde çalışma ahlakı diye bir şey yok bu çok net. Kimsenin ne işine ne işverenine ne de kendine saygısı yok.

Onun da en buyuk sebeplerinden bir tanesinin, yaptigimiz meslegi severek icra etmemizden kaynaklandigini dusunuyorum. Turk milleti olarak, title'a cok onem veriyoruz. Meslek secimini yaparken, ne kadar cok para kazanirsak, o kadar mutlu olacagimizi dusunuyoruz. Ama hayat hic oyle degil.

Benim kendi babam bile, ki yanlis anlasilmasin kendisi hayatta en cok hurmet ettigim ve saygi duydugum kisidir; universite ve bolum secimi yaptigim sene, olum psikoloji ile hukuk ayni paraymis, madem o kadar para verecegim universitene, bari hukuk oku dedi.

Cunku o gecmiste avukatin, doktorun, muhendisin iyi paralar kazandigini ve cevresinde saygi duyulan insanlar oldugunu gormus. Neyse, sonradan ben avukatlik meslegini sevdim ama ya sevmeseydim?

Su bir gercek ki, su an TR'de en cok ihtiyac duyulan calisan tipinin kendisini yetistirmis kalifiyeli ara eleman oldugunu dusunuyorum. Genclerimiz universite okumanin, en azindan siradan bolumlerden mezun olmanin artik TR'de cok fazla bir getirisi olmadiginin farkina varip, kendilerini bir alan uzerinde gelistirip, kendilerini vazgecilmez calisan haline getirseler hem sevdikleri meslegi yaparlar, hem de tatmin edici maaslari olur.

Aksi halde bizim ulkede oldugu gibi, en vasifsiz eleman bile kendinin CEO yapilmasini gerektigini dusunur.

Yarbay
23-11-2016, 14:44
şunuda belirtim örnekte verdiğim arkadaşımızın firmayı açtığında ihracat anlamında ortadoğu'ya treylerlerini biz ürettik adamın ilk ihracat yıllarında geldiği araç fiat marea'ydı ofisi hiç abartısız 15m2 ve ekibi kendi dahil 3 kişiden oluşuyordu.

5 yıl sonrası şu anki hali adamın çalıştırdığı iş hanı komple kendine ait, çalışan sayısını bilmemekle beraber tahmin ediyorum 20 cıvarı ve altında 3lt A5 ile geziyor Mersinde yacht sahibi.

özetle emin olun adamın yani iş verenin kendi çıkarınada gelmiş çok güzel bir örnektir ve çok sıkça bahsederim çevremde.

korki
23-11-2016, 15:02
Yaklaşık 10 senelik makina mühendisiyim 10 seneyi de dolu dolu geçirdim bunun 5 yılı şantiyeydi büyük endüstriyel tesis projelerinden enerji santrallerine üst yapı projelerinden alt yapı projelerine uzakyol gemilerine kadar ki çoğunda üstümden tulum çıkmazdı :) şu an çalıştığım şirketin durumu da çok kötü battı diyebiliriz ki bu zaten belliydi özellikle türk şirketlerinin çoğunda malesef belli bir sistematik program yok özellikle de çalışanların maaşlarında pazarlık politikası çalışanların moral ve motivasyonunu düşürmekte öz verili kendi işiymiş gibi çalışanını daha fazla sömürmekte üstüne yok özellikle bu şirketlerde patronların kalıplaşmış bir beyaz yaka personeli vardır genellikle bu tipler işten anlamazlar patronla araları iyidir ama bu insanları iş ile ilgili ikna çabalarıyla geçer alt kadronun zamanı ve bu döngü böyle devam eder o iyi kazanır sana gelince de malasef şu olmaz mı bu olmaz mı derler bu klasik böyledir

Evrenoz
23-11-2016, 15:54
Çok iktidarvari gördüm abi yazını :D Şükret falan çok tanıdık geldi. hayırlı olsn :D

Maşallah inşallah :)

Şaka bi yana senelerce bu sekilde çalıştığım için garipsemedim dert yandığı şeyleri o yuzden yazdim :)

Ers
23-11-2016, 16:27
Maşallah inşallah :)

Şaka bi yana senelerce bu sekilde çalıştığım için garipsemedim dert yandığı şeyleri o yuzden yazdim :)

normal olanı arkadaşın temenni ettiği , sizinki kabullenilmiş olan :) maalesef şartlar kötü ülkemizde.

Thracian
23-11-2016, 16:32

Bence 1.400TL evinin çok yakınında standart bi iş bak bence gücenme olmadan. 8-8 çalışsan bile hem zamanın kalır hem yol yorgunluğun olmaz.

KÖROĞLU
23-11-2016, 16:42
Atadan babadan torpil yoksa ilk basamaktan başlamaktan başka çare yok.

Kendim geldim aklıma 2008 de mezun olduğumda asgari ücretin 4te 3'ü gibi bir ücrete güya muhasebe için bir firmada çalışmak için anlaştım, ne fayans taşımak kaldı ne şoförlük yapmak.

Ama o sayede sonraki işimi buldum. Orada da 8 ay çalıştım askere gittim.

Döndüğümde iyi ya da kötü cv ye yazabilecek 2 firma oldu. Askerde yedek subay iken aldığım maaşın tam 3 te 1 ine işe girdim.

Yılmadım çalıştım didindim yeri geldi öğle arasını 10 dk yaptım, yeri geldi millet yatarken ben kar kış pazar günü gidip rapor yaptım.

Ama 2. yılın sonunda net %50 artış'ı aldım. Oransal olarak iyiydi ama tutarsal olarak kötü.

Sonra buradan çok iyi bir firmaya net 2 katı anlaşarak gittim. Yetti mi yetmedi ? gelişime devam.

3 Yılda hem yüksek yapıp hem de Mali müşavirlik belgesini aldım. Yetiyor mu ? Hala yetmiyor dil öğrenmek için bişeyler yapmam lazım.

Dolayısıyla bir yerden iyi ya da kötü demeden başlamak lazım. En güzel iş çalışırken bulunuyor.

Sonrasında kendini geliştirdiğin kadar kıymetlisin. Artık her yer içi boş üni mezunu kim ne yapsın aöf den mezun adamı.

Fark yaratmak lazım, kalanı kısmet işi. Nasibin varsa zaten oluyor.

trafik işi sıkıntı avrupadan kayışdağına gelen çalışanlar vardı 5.30 da evden çıkıyorum diyordu adam servis yok.

Çalışmak mesele değil de o yol büyük problem. İmkanı olan küçük şehire taşınmalı, tıpkı benim gibi.

7.45 evden çık 7.58 Kart bas.

emir91
23-11-2016, 16:46
Türkiyede yaşayan çoğu insan öğrenilmiş çaresizliğin esiri olmuş durumda burada bile hayatını işe gidip gelmek ve bunu neredeyse karın tokluğu parasına yapmak normal gösterilmeye çalışılıyor. Patron takımında zaten çalışana gelince hiç para olmaz hep bir sıkıntı vardır ama masraf çok ama vergi... çalışanı 3 kuruş zam isteyince eli titreyen adam en güzel villada oturmayı karısının altına range çekmeyi bilir ama. Arkadaş ortamına girdiğinde havasından yanına yaklaşılmaz yok onu aldık yok oraya tatile gittik bu adam nedense işe geldiğinde ağlanmaya başlar. falan filan yalan dolan :)

halilcan9455
23-11-2016, 16:50
Karadenizin en büyük hastanesinde biyomedikal teknikeriydim. Çalıştığım şirket batma sürecine girdi.bizim ihale fesh edildi.Hastane yönetimi bizi kendi şirketine geçirmek istediğini söyleyip temizlikçilerin aldığı parayı teklif etti.Ben de ultrason , anestezi , röntgen , tomografi , Respiratör gibi cihazlara temizlikçilerin bakmasını tavsiye edip işten ayrıldım .DGS ye girdim şuan mühendislik okuyorum bu arada her türk gencinin yapması gereken açıktan işletmeyi de bitirdim. Mühendislikten sonra neler ile karşılaşacağımı bilmiyorum nasipse göreceğiz..

kaptan
23-11-2016, 16:52
normal olanı arkadaşın temenni ettiği , sizinki kabullenilmiş olan :) maalesef şartlar kötü ülkemizde.

Aynen öyle abi

By CrAzY
23-11-2016, 17:14
Eski işimden ayrılalı 2 ay olacak sabah 8 aksam 4 çok da yakındı eve fakat iş arkadaşlarıyla kafa uyuşmadı.Şimdiki işim daha çok potansiyelli sabah 9 aksam 7 kafam daha rahat ve işe otobüs 1.5 saat araba 18 dk sürdüğü ve otobüs 8.5 tl araba 10 tl yaktıgı için araba ile gelip gidiyorum mutluyum.İnş seninde gönlüne göre olur mesafeyi dert etme insanlar iyi olsun.

kaptan
23-11-2016, 17:17
Türkiyede yaşayan çoğu insan öğrenilmiş çaresizliğin esiri olmuş durumda burada bile hayatını işe gidip gelmek ve bunu neredeyse karın tokluğu parasına yapmak normal gösterilmeye çalışılıyor. Patron takımında zaten çalışana gelince hiç para olmaz hep bir sıkıntı vardır ama masraf çok ama vergi... çalışanı 3 kuruş zam isteyince eli titreyen adam en güzel villada oturmayı karısının altına range çekmeyi bilir ama. Arkadaş ortamına girdiğinde havasından yanına yaklaşılmaz yok onu aldık yok oraya tatile gittik bu adam nedense işe geldiğinde ağlanmaya başlar. falan filan yalan dolan :)

Aynen öyle hangi esnafa soraan ağlıyor iş yok bilmem ne diye ama tabelanın altındada "1970" den beri yazıyor be adam bu nasıl bi iştir yaa

ERkut 205
23-11-2016, 17:38
İsmini vermeyim çalıştığım firma da Sabah mesai başlangıç saati 08:15 di. Yer Çankaya yıldız. Elvankent, sincandan gelen arkadaşlarımız vardı. Yaklaşık 30-40 km lik yol ve Büyük şehir trafiğinde. 2-3 aktarma toplu taşım. Evden 6 da çıkıyorlar, Sabah 5 gibi felanda kalkıyorlardı. Akşam mesai bitişi saha satış olduğu için mesaisi olmaz bu insanların zihniyeti ile artık duruma göre 6-7-8 eve gitmeleri 9-10 :D
Maalesef bu şartlarda çalışan bir çok kişi var, bende çalıştım. Ama bu kadar bu şekilde sağlıklı kaç yıl çalışılır orası tartışılır. Ne yönden bakarsan bak hukuken de , iş kanununa göre de aykırı. Ama bu millet böyle yaşamayı kendi seçtiğinden beridir bu işler böyle gidecek merdiven altı zihniyetindeki firmalarda.
Kurunun yanında yaşta yanıyor. Yapacak bir şey yok burası Türkiye :D Üzücü.

220T
23-11-2016, 18:04
Para Avcısı filmi izlenmeden işçi-işveren olayına farklı bir bakış açısı getirmek zor.Türkiye'de haksız kazanç artıyor.Bu durum da tüm sınıfları etkiliyor.Ben işveren olsam kesinlikle sabit maaşla işçi çalıştırmazdım.Çünkü sabit maaş,hep patronu hedefte tutuyor.Kişi,işi sahiplenmiyor,sonuç hep aynı nasıl olsa.İş nasıl benimsenir?Kazanç artarsa veya artma yolu açıksa benimsenir.Bu sonuca nereden ulaştık?Sabit maaşlı birini bayramda işe çağır,bak bakalım kulakların çınlıyor mu çınlamıyor mu.Lakin,aynı adama bakıyorsun,dükkan açtığında bayramın birinci kalkıp açıyor,ağzında da tek bir olumsuz kelam yok.

C.Kaan
23-11-2016, 20:05
Meslek Lisesi Otomotiv Elektromekaniği Bölümünü Okudum, MYO Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölümü Mezunuyum.

Henüz Askerliğimi Yapmadım.

1.5 Yılı Aşkın Süredir İlk Ciddi İşimde Çalışıyorum Maaşım 1700 - 1800 Arası Değişiyor, Sabah 7'de Uyanıyorum 7.15'de Servise Biniyorum 7.30'da İşyerimdeyim Mesai Başlangıcı 8. Saat 10'da 15 Dakika Çay Molam Saat 12'de 30 Dakika Yemek Molam Saat 3'te 15 Dakika Çay Molam Var, Akşam Mesai Bitimim Yaz Dönemi 6 Kış Dönemi 5.

Yeri Geliyor Mesai Saatlerim Esniyor, Yeri Geliyor 30 Dakikalık Yemek Molasını 10 Dakika Yaptığım Oluyor.

Günde Ortalama 30 Tane Araca Biniyorum İşimi Yaparken.

Ailem Balıkesir Merkez'de Yaşıyor ve Ben 1.5 Senedir Tek Başıma Ayvalık'ta Yaşıyorum, Bazen Hafta Sonları Gidiyorum Tabi Yanlarına.

İşimden Memnunmuyum ? Değilim.

Ama Şükretmek Gerekiyor Hele Birde Bu Piyasanın Halini Görünce.

Allah Hepimizin Yardımcısı Olsun..

Birkan61
23-11-2016, 20:45
Valla aga bi süre ayıya dayı diyecen

Askerden geldim, bi süre babaya yardım baaabında turizm işi yaptım

Ardından mesleki bir iş aramaya koyuldum. Bi süre iş bulamazken yedek parça üretimi yapan bi firmaya resmen asgari ücrete başladım

Çalışmıyorken neredeyse asgari ücrete yakın aylık giderim vardı öyle diyeyim :) birde evime uygun servisi yoktu, aracım ile gidip geliyordum günde 30 km yol..

5 ay kadar çalıştım orada. 2 vardiyalı.. Sabah 08.00 akşam 20.00, gece oldumu 21.00 - 05.00 normalde pazar tatil sadece ama pazar günleride çağırıyorlardı ve mecbur tuttukları hafta oluyordu ( mesai verilerek tabi )

Pskolojim bozulma noktasına gelmişti artık gece vardiyasındayken zaten 2 hafta kimseyle görüşemiyordum. Gündüzleride akşam 8e kadar çalışıp yorgunluktan zaten görüşmeye fırsatım kalmıyordu evde ailemi düzgün göremiyodum resmen

5 ay orada kendimi iptirmenin faydasını iş ararken aynı sektörde bi japon firmasına başvurduğumda gördüm. Kısada olsa bi iş tecrübemin olması makinalarla az buçuk uğraşmış olmamın faydasını gördüm..

şuanda haftasonusu olmayan, mesaisi 08,45 - 17,45 olan bir firmada çalışıyorum şirket aracım altımda 3 liradan biraz fazla maaşım var ve ofisteki en düşük maaş bende her yıl düzenli zamlarımız var. Devlet dairesinden fazla tatilimiz var yıllık olarak

Umarım yazım faydalı olmuştur.. Bu bahsettiğim yeni işimdede pek bir tecrübem yok he, eğitiliyorum şuan çırak misaliyim..

SinanAdalı
23-11-2016, 21:21
Yaklasık 7 yıldır vardiyalı sistemde çalısıyorum 7 yıldırda ne bayram ne seyran nede resmi tatilim oldu, millet haftasonu gezer dolaşır tatil planları yapar, resmi tatillerin arkasına izin yazardı ben işe giderdim bide maaşım düşüktü. 5 Yıl eski şirketimde bu tatillerin mesai parasını almadım. Şimdi en azından şu an çalıştığım şirkette 2bucuk yıldır 2 katı maaş ve resmi tatillerin mesai parasını alıyorum. Çalışma sistemim değişmedi ama inan bende normal çalışma saatlerine dönmek istiyorum, bunu isterken etrafımada bakıyorum ekonomi/sektör çok şükür diyorum halime yinede en azından çekilebilir oldu hakkımı alıyorum :) Demem o ki zorluklar gözünü korkutmasın, bi yerden başla. Bana sorarsan İş işte bulunur...

serkanokan
23-11-2016, 21:36
5 sayfayı okuyunca, cebine 30 bin lira koyanların neden "al-sat" yaptığı daha iyi anlaşılıyor..

0M42
23-11-2016, 22:07
Arkadaşlar ne yapın edin kendi işinizi yapmaya bakın *** taşıyın ama kendi işiniz olsun.

phoenixs
23-11-2016, 22:10
Bence sabırlı olmak lazım etrafım daki 30 yaş altı bir çok insan hemen çok para kazanayım diyor böyle bir dünya Yok bence bi yerde sabredip çalışın sonra oranın esas elemanı olun para da saygı da tam anlamıyla 3-5 yıl içinde gelecektir.
Birde tavsiye motorla gidip gelin zaman dan tasarruf edin

Ferhat_V
23-11-2016, 22:31
Arkadaşlar ne yapın edin kendi işinizi yapmaya bakın *** taşıyın ama kendi işiniz olsun.

bence memur olun..kendi işiniz bile olsa ülkedeki vergi ve ticaret sistemimiz dolayısıyla zorluk çekersin..memurda salla başı al maaşı :=)

hazar
23-11-2016, 22:52
23 gün öncesine kadar Ankara'da 3 şubesi olan bir işletmem vardı. düz tabanım, uzun süre 08:00-22:00 çalıştım, daha sonra 10:00-22:00 ye döndüm ve sürekli ayaktaydım. son seçime kadar 6 tane çalışanım vardı. seçimden sonra asgari ücret 1300 tl oldu. ssk'yla birlikte adam başı 350-400 tl maaliyet birden arttı. bir anda işçi maliyeti %30 civarında arttı! tabi ki sattığın ürüne hiç bi türlü %30 zam yapamıyorsun.. haziranda işler kesildi, ramazan bayramı, kurban bayramı, darbe, bomba derken kasım 1'de işi bıraktığımda ben dahil 3 çalışan ve baya fazla borcum vardı. esas mesleğim reklamcılık, mesleğime döneyim dedim, görüşmelere gidiyorum, kurumsal iletişim uzmanı adı altında "grafiker, iletişim danışmanı, pazarlama uzmanı, sosyal medya uzmanı, fotoğraf ve video sanatçısı" 5-6 işi tek bir adama yıkmaya çalışıyorlar. hepsine asgari ücret verse ödeyeceği para 8000 tl, bana teklif ettiği 2500-3000 tl.

Çok zor bir ülkede yaşıyoruz, doğru düzgün, küfür yemeden iş verenlik yapmak istersen büyük ihtimalle batıyorsun.
Doğru düzgün, maaşımı-hak ettiğimi alıyım, mesaimi biliyim dersen büyük ihtimalle (benim mesleğimde) iş bulamıyorsun..

allah yardımcımız olsun..

c20let
23-11-2016, 22:56
bence memur olun..kendi işiniz bile olsa ülkedeki vergi ve ticaret sistemimiz dolayısıyla zorluk çekersin..memurda salla başı al maaşı :=)

6 ay öncesine kadar tek hayalim kendi işimin olmasıydı özellikle de fast food üzerine ufak bi dükkan istiyordum.

Şimdi bi memur olayımda en temizi bu kafasındayım. :D

sahinek
23-11-2016, 23:14
çevremde dil bilen üniversite mezunu her genç yurtdışına kapağı atmaya çalışıyor :S

dasemert
24-11-2016, 00:31
Sırf maaş vs. değil bence problem.Düşük maaş alıp her sabah severek gittiğim iştede çalıştım.Tamamen deneyimsiz olarak başladığım işte 4.ayda yönetime geçtiğimde oldu.Kendini geliştirmek,sevmek ile alakalı bir durum tamamen birde üstünüzde çalışanların kişilikleri ile alakalı.En son büyük şirketlerden birinde çalışıyordum güzel bir maaş ile olanakları vs çok güzel.Yeni müdür olmuş ve yeni kıdem atlamış kişilerin egoları yüzünden 6.ay istifa verdim.Sırf uyuzluğuna yemeğe çıkamadığımı bilirim.İhtar süresi boyunca 15 gün lanet ederek gittim işe ve benim arkamdan 5 kişi daha ayrıldı.Kısacası iş beğenmemek değil ama kesinlikle çalıştığınız insanlar da en önemli faktör.Bazı üyelerin dediği gibi Allah yardımcımız olsun.

MDeniz
24-11-2016, 00:58
Kahır olası bir vaziyet İstanbul da yaşamak zor Zanaat ben bir araba aldım otobana çıkana kadar 14km lik yolu 2 saatte aldım kaldı ki sürekli yaşamak iş güç koşturmak herhalde berbat bir durum Allah yardımcımız olsun

Faruk_Vtec
24-11-2016, 01:00
hayat gerçekten pahallı, geçınmek çok zor hele bıde anadan babadan bışey yoksa Allah yardımcısı olsun..

5 yıldır 7 gun çalışıyorum, sosyal hayatım yok hayat koşturmacasına devam edıyorum..

çalışarak anca karın doyuruluyor, ınsanda bıraz da hayat şansı olacak anadan babadan bışeyler kalacak..

son bı kaç senedır mılletın pım'ı çekılmış bomba gıbı olmasının sebebı, buluttan nem kapmasının sebebı, ıncır çekırdeğını doldurmayacak mevzularda parlamasının sebebı hep bu geçım sıkıntısından stresten..

çok doluyum çok, kelımeler kıfayetsız kalıyor...

agresive
24-11-2016, 03:35
3 tane mekan açtım olmadı başaramadık kapattık bir kurumsal firmada kurye olarak işe başladım 2 sene motor üstünde yağmur çamur soğuk 12 saat çalıştım
yeri geldi 14 saat oldu sosyal hayatı unuttum asosyal oldum arkadaşlarımla bile buluşmak zor ama zaman geçti motordan aldılar beni kasiyer yaptılar
zaman geçti şimdi şubenin müdürüyüm zor olamayan iş yok yeter ki gözün kara olsun bir hedefin olsun hedefin yoksa yol çalışma saati uyku bunları hesaplarsan
olmaz ödün vereceksin zor evet ama koşullar bunlar sahilde hep şişe toplayan bir abimiz var adam kendine iş edinmiş torbalarla başladı motor aldı şimdi altında arabası
var ama yine aynı işi yapıyor kango almış bagajı şişe dolu insanlar ezik gözlerle bakar böyle insanlara ama azim oldumu oluyor sen şimdi 11 de yatmam lazım diyorsun
12 de yat 1 de yat kendinden ödün ver ver ki başarma isteğin olsun eğer bu iş yerinde önün açıksa

Diyadin
24-11-2016, 07:48
8 senedir iş hayatındayım açıköğretim iktisat mezunuyum.

İlk işim kırtasiyede ön muhasebe.
Sonra Smmm denetim firması portföy yöneticiliği
İş makinası servisi muhasebe
Radyatör fabrikası
Askere gidip geldikten sonra borsada işlem gören bir firmada maliyet muhasebesi yapmaya başladım.

Bu arada hayatımda hiç işsiz kalmadım. 17 yaşımdan beri çalışıyorum bu yaşıma kadar 2 kere tatile gittim onlarda son 2 sene öncesi hep sınav kurs vs hazırlığı içindi.

İnsanlar okulu bitirince hemen masa başı iş dolgun maaş yan haklar vs derdine düşüyor ben girdiğim işlerde maaş konuşmadan başladım 2. sene istediğim ücreti zaten verdiler.

Önce azimli ve fedakar olmayı öğrenmeliyiz. Örneğin işletme mezunu bir arkadaşıma 6 ay asgari ücretle mali müşavir yanında iş buldum çalışmadı. Maaşı beğenmedi. Sonrası güzel olacaktı sabretmedi.

Diğer konu piyasada çok fazla beyaz yakalı var hatta çoğu fabrikada üretim bölümü maaşları idari kadrodan fazladır. Bugünün şartları ile düşündüğümde keşke okul okumasaydım bir kaporta boya ustası olsaydım diyorum. Siz hiç direk arabanıza başlayan usta gördünüz mü? Hepsinde sıra var. Devir artık usta devri inşaat ustası alçı ustası döner ustası uydu ustası masa başı..

Masa başı çalışan herkes komik paralara çalışıyor. Akşama kadar ucuz kahvaltı ucuz kıyafet kovalıyor eve giderkende bimden yoğurt alıyor. Sosyal medyaya baksan ceo dersin :D

Ayrıca saate paraya çok takılmayın elinizden geleni yapın çalışın bilmiyorum yapamam demeyin devir internet devri araştırın her konuda güncel ve bilgili olun. 1-2 sene sabırla zaten şartları siz belirlersiniz.

oguz
24-11-2016, 08:23
Mesleki açıdan başarılı olmak için üniversitede özellikle stajları sağlam ve dolu dolu yapmak lazım , tabi sizi iyi şekilde yönlendirmeliler ( hoca yada çevreden bir abi gibi ) okunan bölüm ile ilgili araştırma yapmak öngörü sahibi olmak lazım..

Üniversite aslında ilk iş yeri .. ne kadar iyi değerlendirirseniz o kadar çok faydasını görüyorsunuz.

En çok gördüğüm hata işi beğenmiyorsanda bunu işyerinde dile getirmeyeceksin , iş yerinde milletin aldığı ettiği para imkan üzerine konuşmayacaksın ( insan içine ata ata psıkolojıyı bozuyor orası ayrı) Sadece işini yapan ve hakkını veren adam her zaman değerli ve eninde sonunda hakettiği değeri buluyor.

Tabi şans kısmet yada başka faktörler de var. Sevdiğim bir abim iki şeyi unutma derdi '' geldiğin yeri ve seni oraya getirenleri ...

Son olarak babam bizi prens gibi büyütmedi erkenden işle güçle uğraştırmıştı ne kızardım ki ; arkadaşlar denize gider gezer tozar biz dükkanda uğraşalım..)) Şimdi bakıyorum üni.tede iken iflas ettik 1 liraya muhtaç hale düştük:/ ancak garsonluktur vs rahat rahat girdim çalıştım elimden de geldi komple buhran yada saçmalamadım.. 4-5 saat uykuyla günlerim geçerdi.. Şuan geldğim nokta için Allah a ve Aileme şükrediyorum elimden gelenide yaptım yapıyorum..

Ana baba çevreden şanslı olmayan insan için tek şansı çalışıp kendini geliştirmek ne kadar bilgi tecrübe o kadar para-imkan-rahatlık-..

ghibli06
24-11-2016, 08:32
ülkede şartlar giderek zorlaşıyor, kimse üretmek istemiyor, herkes KPSS derdinde... ülkede üretim yapan devlet kurumu mu kaldı da bu kadar alım var?yani bu alımların hiçbiri ülkeye para getirmeyecek... paranın olmadığı yerde de ne büyüme olur ne de gelişme...

herkes öğretmen polis asker bankacı memur olma derdinde, özel sektör üretimin ve paranın bütün yükünü çekerken bin bir türlü sıkıntıyla uğraşıyoruz, devlet tepemizde potansiyel suçlu muamelesi görüyoruz...

Yarbay
24-11-2016, 09:28
ülkede şartlar giderek zorlaşıyor, kimse üretmek istemiyor, herkes KPSS derdinde... ülkede üretim yapan devlet kurumu mu kaldı da bu kadar alım var?yani bu alımların hiçbiri ülkeye para getirmeyecek... paranın olmadığı yerde de ne büyüme olur ne de gelişme...

herkes öğretmen polis asker bankacı memur olma derdinde, özel sektör üretimin ve paranın bütün yükünü çekerken bin bir türlü sıkıntıyla uğraşıyoruz, devlet tepemizde potansiyel suçlu muamelesi görüyoruz...

her kelimesine katılıyorum , üretimin ta derininde olan bir firma olarak şunu net söyleyebilirim işçi sınıfımız çok eğitimsiz, kalitesiz vede genelde vefasız,hayırsız.

Adana en kral kaynakçıya 1700tl verilirken genel ortalama 1500tlyken bizim firma 2000tl verdiği halde yok Rusya'da Türk firmasına giderler yok mevsimsel olan maden ocaklarına sonra yüzsüzce geri gelmeye çabalarlar alınmayınca binbir şey bahane edilerek dava açarlar içerdekileri bezdirir karamsar bir havaya sokarlar gazlarlar.

Kanada'da 3 sene ben işçi sınıfı olarak çalıştım öyle okul paramı yapabildim ve inanın elalem saatlik 18-20 hatta 25-30dolar alırken ben ve ekipteki herkes 11-12 dolar alır gram söylenmez patronumuz önemli iş var mesai rica etsem benlemisiniz dediğinde sormana gerek yok diye geri dönerdik.

o firmada okulum bitti patronum beni sevdi devamında 8 yılın sonunda kendimi 36 kişilik ekibi yöneten satış direktörü olarak buldum yaşımda oldukça gençken.

yurtdışında patronki bizim patronun Lexus ve Bentleysi, helikopteri, pervaneli özel uçağı vardı 3 generasyonluk zengin ve kültürlü bir beyefendiydi adam işçi ile maç izlemeye gidebilir , bira içebilir, muhabet edebilirdi çünkü işçide dolu.

burda lannet olası işçi ile yüzyüze gelinmiyor az laf et üstüme çöküyoru oynar, az yumuşa poponda 5cmlik parmak bulursun aklı fikri cinlik ve cehalet hat safhada

PiscocuK
24-11-2016, 09:30
lokasyon neresi emre belki yonlendirebiliceğim 1-2 kişi olabilir bu iş için

Pendik Onur.Şu an bir kız var deneme sürecindeyiz bakalım ama daha iyisi olursa hayır demem

srdralc
24-11-2016, 09:32
14 yıldır kendi aile şirketimizde çalışıyorum aynı zamanda ortağıyım şirketin.

Sene sonu itibariyle tasfiye edeceğiz işimizi.
Bugün kazandığımızdan daha azına iş bulabileceğimiz bile muamma ama ne verirlerse yapmak durumundayız.

Çocuk var, ufak tefek borç var.
3 ay bekleyeyim, tüm görüşmeleri yapayım daha iyisi daha iyisi deme şansımız olmayacak.

Bir zamanlar alt bayiliğimi yapan firmalara sene başından sonra gidip iş başvuru yapacağım.
Hayat bir yerden tekrar başlama şansı veriyorsa şükür buna.

Ne olursa olsun gireceğiniz iş bir sektör olsun,
İçinde olduğunuz sektörün tüm ana hatları ve işleyişine hakim olmaya çalıştıkça gerisi gelir inşallah.

Size ve geleceğinize değer katacak bir iş olsun.

BİM, A101 vs. gibi marketlerde bir yerden başlayıp kısa sürede bölge sorumlusu vs. olunabiliyor yeter ki çalışma azmi olsun.
kendi işimiz her gün sabah 8 akşam 7 çalışıyoruz.

suriyeye tur yaptığımız dönemde neredeyse 72 saat içinde 6-7 saat uykuyla 2000 km yol yapıyorduk her hafta sonu.

CRX
24-11-2016, 09:34
özel sektörde kendi tecrübem ve yorumum doğrultusunda satış tabanlı işlerde halen eleman açığı var, tabiri caizse yırtık bir adam olursanız piyasaya göre iyi denebilecek paralar ile altınızda 7/24 araba çalışabilirsiniz. Kolay mı değil tabi ama okumak vs bir yere kadar , özel sektör canlı para getirecek adama aç şu an.

PiscocuK
24-11-2016, 09:35
abi bence konu sahibi haklı, burada sizler olumsuzluğa çok fazla ayak uydurmuşssunuz ve sizin için anormal olan aslında gezegendeki ülkelerin %90ında normal olan.

abi gözünü sevim 1500tlye ne bekliyorsun? hele birde İstanbulda? baldızım benim Çukurova Ziraatda asistan bir nebze sekreter de sen ve aldığı maaş 2000tl hemde adanada ve buna ek sodexo vs sınırsız cep tlfda veriliyor gün içersinde webde gezmekten başka birşey yapmıyor oda saat 830-1800 5 gün.

1500tlye iş veriyorum (üstelik istanbulda) sonra kimse gelmiyor kimse laf etmesin diyorsanız bence sorunun kaynağını tekrar gözden geçirmeniz lazım bugün 1500tl dediğin para 500 euro etmiyor naptınız gözünüzü seveyim.

açıkcası biz 62 ülkeden insan ağırlıyoruz, 54 ülkesini bizzat gezmiş kimisinde 15-20 defa bulunmuşluğum var ve çin,kore,japonya gibi asya haricinde ben cmt çalışmaya, saat 17:00 heleki saat 18:00dan sonra ara ara değilde hergün çalışmaya normal çeken / diyen bir ülke görmedim.

maalesef artık avrupada bizlere ayak uydu artık fransada,belçikada almanyada birçok şirket görüyorum saat 18:00ye kadar çalışan ama adamlar yılda bilmem kaç gün tatil, hergün saat 18:00değil ve zaten 16:00dan sonrada gayet sakin sanki öncesi çokta tempoluymış gibi :)

isveç norveç bu gibi iskandinav ülkelerinde benim doğduğum büyüdüğüm kanadada çoğu firmada çıkış saat 16:00 sadece sayılı kişi değişmeli nöbete kalır oda 18:00e kadar.

inanın o bizdeki 19:00 ile onlardaki 16:00 arasındaki o 3 saat fark varya kelimelerle tarif edilemez.

Abi bu olayı yurtdışı ile karşılaştırırsak işin içinden çıkılmaz.Bende ihracat yapan bir firmadayım işim hep yabancılarla ama bence karşılaştırılması gereken en son konu bu olur :) adam psikolojim bozuldu diye 6 ay kafa izni yapıyor.Türkiye'de böyle bir imkan sunulduğunu düşünsene :)

rebelh
24-11-2016, 09:35
aslında üretmeye herkes sıcak bakar ama bugün bir işletme açmanın hiç bir teşviği yok neredeyse
hele bide kosgeb falan kullanmadıysanız devlet biniyor sırtınıza
memurum işi bırakma gibi bir durum söz konusu oldu bir işletme açtım 9 kişi istihdam ettim 1 buçuk sene sonunda zararım 110bin tl
bu sürede 2 seçim 1 darbe gördüm dolar 2.2den 3.2ye çıktı asgari ücret zammı falan vs..
hükümetin şuan tek ilgilendiği konu faiz düşsün de ev satılsın
e ticarete girenler işçi istihdam edenler kimsenin umrunda değil
bana çok büyük bir ders oldu memuriyetin kıymetini anladım bu mantık devam ettikçe bu ülkede yatırım yapmam devlet sırtımda kocaman bir yük
2 seneye hukuk bitiriyorum belki avukatlık yaparım

individual
24-11-2016, 09:52
25 KASIM 2015 Dolar 2,88TL
22 KASIM 2016 Dolar 3,40TL

500.000 $ Doları olan bir iş adamı yeni bir iş kurmak istiyor.

500.000 $ x 2,88TL =1.440.000TL
500.00 $ x 3,40TL = 1.700.000TL

1 Senede 260.000TL Getirmiş.

Ayık 21.666TL kazancı olmuş.

Normal olarak bu tarz kur oyanamalarını gören iş kurmayı düşünen iş adamlarıda iş kurmuyor.

Bu sebeplerden üretim yapamıyoruz.

(Geçen bir bir projemiz vardı çalıştığım firmanın bu rakamın 3 katı falan.8Aydır peojelendirmedeydi bu rakamlardan dolayı rafa kalkma durumunda.

Aero
24-11-2016, 09:59
25 KASIM 2015 Dolar 2,88TL
22 KASIM 2016 Dolar 3,40TL

500.000 $ Doları olan bir iş adamı yeni bir iş kurmak istiyor.

500.000 $ x 2,88TL =1.440.000TL
500.00 $ x 3,40TL = 1.700.000TL

1 Senede 260.000TL Getirmiş.

Ayık 21.666TL kazancı olmuş.

Normal olarak bu tarz kur oyanamalarını gören iş kurmayı düşünen iş adamlarıda iş kurmuyor.

Bu sebeplerden üretim yapamıyoruz.

(Geçen bir bir projemiz vardı çalıştığım firmanın bu rakamın 3 katı falan.8Aydır peojelendirmedeydi bu rakamlardan dolayı rafa kalkma durumunda.

Şu an iş adamlarını geçtim, elinde 5-10.000tl birikimi olan insanlar da günlük 40-50 lira kazanmak için şu an dolar alıp satıyorlar. Piyasada nakit dönmüyor.

individual
24-11-2016, 10:02
Şu an iş adamlarını geçtim, elinde 5-10.000tl birikimi olan insanlar da günlük 40-50 lira kazanmak için şu an dolar alıp satıyorlar. Piyasada nakit dönmüyor.

Katılıyorum bizim ofiste bir arkadaş var 5.000TL kenarda parası var o bile elinde telefon doviz kuru kovalıyor.

Dedim değiyormu ne kazanıyorsun dedim.

1 paket sigara parası çıksa bile allah bereket versin dedi.

Yani düşün :D nereye düştü :D

johnie
24-11-2016, 10:04
8 senedir iş hayatındayım açıköğretim iktisat mezunuyum.

İlk işim kırtasiyede ön muhasebe.
Sonra Smmm denetim firması portföy yöneticiliği
İş makinası servisi muhasebe
Radyatör fabrikası
Askere gidip geldikten sonra borsada işlem gören bir firmada maliyet muhasebesi yapmaya başladım.

Bu arada hayatımda hiç işsiz kalmadım. 17 yaşımdan beri çalışıyorum bu yaşıma kadar 2 kere tatile gittim onlarda son 2 sene öncesi hep sınav kurs vs hazırlığı içindi.

İnsanlar okulu bitirince hemen masa başı iş dolgun maaş yan haklar vs derdine düşüyor ben girdiğim işlerde maaş konuşmadan başladım 2. sene istediğim ücreti zaten verdiler.

Önce azimli ve fedakar olmayı öğrenmeliyiz. Örneğin işletme mezunu bir arkadaşıma 6 ay asgari ücretle mali müşavir yanında iş buldum çalışmadı. Maaşı beğenmedi. Sonrası güzel olacaktı sabretmedi.

Diğer konu piyasada çok fazla beyaz yakalı var hatta çoğu fabrikada üretim bölümü maaşları idari kadrodan fazladır. Bugünün şartları ile düşündüğümde keşke okul okumasaydım bir kaporta boya ustası olsaydım diyorum. Siz hiç direk arabanıza başlayan usta gördünüz mü? Hepsinde sıra var. Devir artık usta devri inşaat ustası alçı ustası döner ustası uydu ustası masa başı..

Masa başı çalışan herkes komik paralara çalışıyor. Akşama kadar ucuz kahvaltı ucuz kıyafet kovalıyor eve giderkende bimden yoğurt alıyor. Sosyal medyaya baksan ceo dersin :D

Ayrıca saate paraya çok takılmayın elinizden geleni yapın çalışın bilmiyorum yapamam demeyin devir internet devri araştırın her konuda güncel ve bilgili olun. 1-2 sene sabırla zaten şartları siz belirlersiniz.

Kırmızı ile belirttiğim cümle,
insanlarımız sabırsız. İşe girdiğinde 3-4 K maaş alacak ama hiç bir şeyde yapmayacak. Sabah 8,30-9 başlangıç akşam 17:30 bitsin. Hafta sonu olmasın, sodexo, ticket' ım yüksek yatsın ki istediğim yerde yiyim. Arada sırada markafoniye gireyim, spor sitelerine gireyim alış veriş yapayım.. Millet hep bu kafada. Ne ekersen onu biçersin mantığı akla gelmeli bir şeyler yaparken.
İnsan önce ne istediğini bilmeli, ondan sonra hareket etmeli.. Mağazacılık yaptıktan sonra baktım ki bana göre değil sektörü değiştirdim iyi ki de değiştirmişim dedim. Çünkü insanlarla uğraşmak gerçekten çok çok zor. O yüzden kendi sınırlarını zorlaması gerek insanın. Okudum 5 dil biliyorum falan diye o kadar paralar biraz hayal. Ezilirsin, çalışırsın dersın ki ben bunu hak etmiyorum benim hakkım bu o zaman eyv.. İstanbul gerçekten zor bir şehir. Faruk' un da dediği gibi ana babadan da kalmalı biraz ..

lnd_samet
24-11-2016, 10:06
herkes hayat hikayesinin anlatmış ufak ufak hehe :) ,
şu oldu başıma şunlar geldi yıkılmadım ayaktayım zırvalarımı bir kenara bırakıp hakikaten öz kardeşime dahi söylediğim şeyi söylüyeyim arkadaşlar size.
29-30 yaşa geldik 12-13 yaşımdan beridir calısıyorum tam 13. yıldır farklı şehirlerde dükkan işletiyorum.(dededen esnafız)
bu ülkeden gidin abicim.
eğerki cocugunuz yoksa gidin!
yok devletmiş yok milletmiş hiçbirşey cocugunuzdan kıymetli olmayacak. anneymiş babaymış evet kıymetliler ama onlara hasret cekersiiz ziyaret edersiiz ama cocuk yetiştirmek o na sahip çıkmak cok zor.
gidin çöp taşıyın bulask yıkayın 2-3 yıl sürünün ama 5. yılda İNSAN GİBİ yaşayın yurtdışında amerikada vs vs yaşayın.

Yarbay
24-11-2016, 10:06
Abi bu olayı yurtdışı ile karşılaştırırsak işin içinden çıkılmaz.Bende ihracat yapan bir firmadayım işim hep yabancılarla ama bence karşılaştırılması gereken en son konu bu olur :) adam psikolojim bozuldu diye 6 ay kafa izni yapıyor.Türkiye'de böyle bir imkan sunulduğunu düşünsene :)

hahahhaaha :) haklısın valla.

ya şirketden kendi ayrılıp işe geri dönüş davasımıdır nedir açıp 6 ay sonra her ne akla hizmetse devletin bu emri onaylayıp aramızda çalışmaya devam eden yüzsüzler var.

dediğin gibi ordaki hakları bu zihniyetde işçiye verildiğini düşünemiyorum muhtemelen Ghana bizden fazla üretken olurdu.

sizde sektör ne, iş yerinde görev ne? ihracat departmanından sorumluysanız benzer sektörse seve seve destek olurum.

individual
24-11-2016, 10:13
Bu arada bende çalışanım arkadaşlar.

16 Yaşımdan beri çalışıyorum ailevi durumlardan.

Zamanında yaşım geldiğimde işimi bırakıp 15 ay askerlik yaptım.

Geldim 1.5 senede doğru düzgün bir iş bulamadım iş beğenmemezlik yapmadım bu arada (1-2-3 ay maaş vermediler firmalar kapandı falan freelance işler yaptım)

Şuan çalıştığım firmadan teklif geldi.Sektörde çalışan diğer arkadaşlarıma göre nerdeyse 3 katı az maaşa işe başladım 3.senenin sonunda maaşımda düzeldi prim sistemimde.

8 yıldır aynı firmada çalışıyorum.O zamanlar bana bu paraya orda çalışılırmı diyen arkaşlarımla kazandığımız parayı 8 sene sonunda topladığımızda ben onlardan 3 katı hatta 4 katı fazla para kazanmışım.

İşe başlayan arkadaşlar sabretmeyi öğrenmeli.

Bir abimin giyim mağzası var.Adam ağlıyor eleman bulamıyorum diyor 1500TL+yemek+yol vericem bide prim veriyorum diyor.

Bayan erkek fark etmez işe başlıyor iphone6S parası biriktirince çıkıyormuş işten.

Milletin vizyonu misyonu iphone yani düşün adamın hayali o onu alsam yeter kafasıyla işe başlıyor.

Geçen sene nişan yaptım.Kuyumcudan alışveriş yapıyoruz tanıdık abi dediki geçen bir çift nişan yaptı nişanda takılan takıları getirdiler hepsini sattılar iphone alıcaklarmış dedi.

Ya dedim nasıl insanlar var tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

Sonra ilerde aile içi şiddet kavga dövüş eşini kesti diye haberleri çıkacak.

Yarbay
24-11-2016, 10:17
Kırmızı ile belirttiğim cümle,
insanlarımız sabırsız. İşe girdiğinde 3-4 K maaş alacak ama hiç bir şeyde yapmayacak. Sabah 8,30-9 başlangıç akşam 17:30 bitsin. Hafta sonu olmasın, sodexo, ticket' ım yüksek yatsın ki istediğim yerde yiyim. Arada sırada markafoniye gireyim, spor sitelerine gireyim alış veriş yapayım.. Millet hep bu kafada. Ne ekersen onu biçersin mantığı akla gelmeli bir şeyler yaparken.
İnsan önce ne istediğini bilmeli, ondan sonra hareket etmeli.. Mağazacılık yaptıktan sonra baktım ki bana göre değil sektörü değiştirdim iyi ki de değiştirmişim dedim. Çünkü insanlarla uğraşmak gerçekten çok çok zor. O yüzden kendi sınırlarını zorlaması gerek insanın. Okudum 5 dil biliyorum falan diye o kadar paralar biraz hayal. Ezilirsin, çalışırsın dersın ki ben bunu hak etmiyorum benim hakkım bu o zaman eyv.. İstanbul gerçekten zor bir şehir. Faruk' un da dediği gibi ana babadan da kalmalı biraz ..

abicim kendi açından belki haklısın amacımda asla muhalefet olmak değil ama:

1) ülkemizde büyük kentde kira 2000-3000tl normal karşılanıyor = 600-900 usd

2) yakıtın litresi 1.3 usd

3) araçlar kendi ederi kadar belki fazla vergiye maruz kalmış

4) etin kilosu 50tl = 15 usd

5) elektrik elektronik, giyim aklına ne geliyorsa zaten yurtdışı kadar pahalı

bugün götü boklu türk servisleri bile saatlik 50 -60 euro yazıyor mekanikte heleki iş makinası sektöründe ulan adam amerikada buna 100 usd yazıo.

özetle her birşey orası yada daha fazla pahalıyken sen okumuş etmiş biri olarak çok gördüğün 3000tl maaşı alamazsan şoka girmezmisin 3000tl 900 usd ediyor adam bunun 2 katını Mcdonalds da çalışarak kazanıyor.

çoğu global firmada yeni yetmede olsa Mühendis ile tecrübeli üst yönetici arasında kralı olsa %200 fark olur müdür kanadada yıllık 60,000 dolar alırken yeni yetme mühendis 30000 dolar.

ülkemizde müdür 15,000tl yeni yetme kendini yırtındıra yırtındıra ailesini maddi zorluklarda bırakarak borc harc alarak okumuş gence 1500tl teklif ediliyor adamın kendine gelip 3000tl alması eski borçlarını kapatması 5 sene ozamanda geliyor evlikik nişan askerlik adam oldu 30 bu sefer elindeki 3000tllik işi kaybetme korkusuna kala kalıyor poktan işte.

şahsen bence tablo çok kötü ve asla kabul edilemez

PiscocuK
24-11-2016, 10:23
hahahhaaha :) haklısın valla.

ya şirketden kendi ayrılıp işe geri dönüş davasımıdır nedir açıp 6 ay sonra her ne akla hizmetse devletin bu emri onaylayıp aramızda çalışmaya devam eden yüzsüzler var.

dediğin gibi ordaki hakları bu zihniyetde işçiye verildiğini düşünemiyorum muhtemelen Ghana bizden fazla üretken olurdu.

sizde sektör ne, iş yerinde görev ne? ihracat departmanından sorumluysanız benzer sektörse seve seve destek olurum.

Tekstil , bayan dış giyim üretim ve ihracat

Yiğit G.
24-11-2016, 10:33
Bence bu kadar söylenmemek lazım atom mühendisi olmadıgınız sürece kimse size 5000 maaş ile hadi gel yarım gün çalış demez.Ben 8 yıl çalıştım sabah 8 aksam 8 haftasonu dahil.750 tl ile başlamıştım işe düşün.. Çalışırken birde yüksek lisans yaptım akşam üstü çıkıp anadolu yakasından avrupaya gidip derse giriyordum gece çıkıp eve dönüp sabah 8 de işte oluyordum.Ki benim gibi tembel bir adam bunları yaptı... İsteyince herşey oluyor işinde de ilerlersin maaşında yükselir.Ha şu anda çalışmıyorum birikim yaptım daire al sat yapıyorum ordan kazanıyorum.

mikelazi
24-11-2016, 12:21

yer neresi??? 1.400 e bile razı yani o derece

PiscocuK
24-11-2016, 12:31
yer neresi??? 1.400 e bile razı yani o derece

Pendik/kaynarca
Şuan için bir arkadaş deneme sürecinde ama düşünen varsa mail adresimi vereyim cv göndersin değerlendirelim

mikelazi
24-11-2016, 12:34
Pendik/kaynarca
Şuan için bir arkadaş deneme sürecinde ama düşünen varsa mail adresimi vereyim cv göndersin değerlendirelim

üst kaynarca,alt kaynarca.şahıs kadıköyde oturuyor.

siz mail verin isterseniz.ben arkadaşıma ileteyim.

AşkınS.
24-11-2016, 12:37
Askerlik cok büyük sıkıntı. Surekli önümüze çıkıyor bakalim ne olacak.

MDeniz
24-11-2016, 12:46
İstanbul'da arttırıyorlar ama ben işe girdiğimde 2010 yılıydı 620 lira asgari ücretle başladım 6 sene çalıştım 2015 aralık ayı işten çıktı gösterip sigortasız 8 ay çalıştırdı ve maaş öyle 3 senede düzelmedi. Mesleğim ön muhasebe ve petrol saha müdürlüğü 2 iş birden hatta tahsilata da çıkıyordum ama 6 sene ufacık maaşımı kımıldatmadı. Yine efkarlandım ib.ne aklıma geldi

mikelazi
24-11-2016, 13:08
1-sabah 6.30da kalkarım.
2-7:30da dükkanı açarım
3-akşam 8:00 da kaparım.
4-8:30-9 gibi evdeyim.10:30-11 gibi yatarım.
5-1. şıktan gene devam.izin ve komple aileme ayırabildigim tek gün pazar.

senede 1 hafta tatil yaparım.

zamanda böyle geçer gider.yaş 41

judgeGTI
24-11-2016, 13:21

benden sana bir örnek sabah 08.00 açılış. akşam kapanış 22.00 ç.tesi pazar dahil. çalışman gerekiyor cenaze düğün vb. işleri çokdandır unuttum zaten.

beterinde beteri var.

johnie
25-11-2016, 10:21
45 saati aşıyorsanız ucrete yuzde 50 zam var | Ekonomi Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/ekonomi/haber/1328389-45-saati-asiyorsaniz-ucrete-yuzde-50-zam-var)

EREN34
25-11-2016, 10:26
45 saati aşıyorsanız ucrete yuzde 50 zam var | Ekonomi Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/ekonomi/haber/1328389-45-saati-asiyorsaniz-ucrete-yuzde-50-zam-var)

Bu yeni bir düzenleme yada kanun değil ki.

Zaten varolan ancak maalesef ki kurumsal firmalar hariç uygulanmayan bir durum.

c20let
25-11-2016, 10:26
herkes hayat hikayesinin anlatmış ufak ufak hehe :) ,
şu oldu başıma şunlar geldi yıkılmadım ayaktayım zırvalarımı bir kenara bırakıp hakikaten öz kardeşime dahi söylediğim şeyi söylüyeyim arkadaşlar size.
29-30 yaşa geldik 12-13 yaşımdan beridir calısıyorum tam 13. yıldır farklı şehirlerde dükkan işletiyorum.(dededen esnafız)
bu ülkeden gidin abicim.
eğerki cocugunuz yoksa gidin!
yok devletmiş yok milletmiş hiçbirşey cocugunuzdan kıymetli olmayacak. anneymiş babaymış evet kıymetliler ama onlara hasret cekersiiz ziyaret edersiiz ama cocuk yetiştirmek o na sahip çıkmak cok zor.
gidin çöp taşıyın bulask yıkayın 2-3 yıl sürünün ama 5. yılda İNSAN GİBİ yaşayın yurtdışında amerikada vs vs yaşayın.

Aslında yabancı dilimde var anlaşırım büyük sıkıntılar çekmem ama en net şekilde yemiyor işte. :D Yoksa bu ülkede yaşam gün geçtikçe kalitesizleşiyor.

lnd_samet
25-11-2016, 14:07
yemeyen kısım ne biliyormusun. bilgi cesaretsizliği.
yurtdışına cıkan insanların büyük bir cogunlugu hayatında ne ankarara ne istanbul görmüş harbi harbi köyünün adamı. Adamın dışarı hayatıyla alakalı hiç korkusu yok karnımı doyursam yeter mantıgıyla gidiyorlar. yahu daha Türkçe konuşamayan adam gidiyor hebele hübele anlaşıyor dilini geliştiriyor.
aptal cesaretine sahip olmak en güzeli aslında. ne güzel dünya ya la.

lnd_samet
25-11-2016, 14:11
benim yurtdışına çıkma yerleşme kıstasım tamamen cocuk, evliyken bile düşündüm, aman işimiz var aman evlendik. aman eş napar. sıcayım aklıma.
şuna bak adana valiliğinde patlama(adana lan orası adana) sokayım böyle hayata. akşama eve bombalanmadan gideceğimiz belli değil

Quantum
25-11-2016, 14:15
Marabalığını yapmadığın işin ağalığını yapamazsın demişler..

Herkes ağa olmak istiyor da yok öyle bir dünya kimse kusura bakmasın.. Hayat şartları vs geçin bu işleri.. Welcome to the real world..

arda35
25-11-2016, 14:29
Bu aralar yurtdışında yaşam hakkında birçok vlog izledim. Benim açımdan gitmemek çok daha mantıklı. Burada geçiniriz ölmezsek. Orada bir alameti farikanız olmadan tutunmak zor. Bazı işler buradaki kadar kolay da yürümüyor.

Evet, her geçen gün daha zor olacak. Ama gittiği yere kadar devam.

Yarbay
25-11-2016, 15:07
yemeyen kısım ne biliyormusun. bilgi cesaretsizliği.
yurtdışına cıkan insanların büyük bir cogunlugu hayatında ne ankarara ne istanbul görmüş harbi harbi köyünün adamı. Adamın dışarı hayatıyla alakalı hiç korkusu yok karnımı doyursam yeter mantıgıyla gidiyorlar. yahu daha Türkçe konuşamayan adam gidiyor hebele hübele anlaşıyor dilini geliştiriyor.
aptal cesaretine sahip olmak en güzeli aslında. ne güzel dünya ya la.

1970ler 1980ler toronto nüfüs 1.6milyon -1.8milyon türk sayısı o denli azdıki 80ler sonlarında bile Toronto'nun belli başlı parklarında barbeque adı altında Türk eğlencesi / günü derlenirdi sayı 500kişiyi geçmezdi komple şehirde.

90larda ülke yaşlı nufüs çok artı deyip göçmen alacağını bildire bildire geleni gideni aldı 2000 ortalarında Toronto nufüsü 8milyonu geçti ve 15000 türk var deniliyordu geneli aynen dediğiniz sınıf insan ve gerçekten hiçbir katkıları olmadığı gibi bizide lekeliyorlar.

2000 ortalarında artık ülke uyandı politikası tamamen değişti ve gerçekten çok vasıflı olmadığı ve aradığı kriterlere uygun insanlar olmadığı sürece göçmen almıyor.

maalesef bugün giden türklerin geneli sizin belirtiğinizin aksine en kıymetli mühendislerimiz,cerrahlarımız, bilim insanlarımız.
Mersinde bir insandan söz ediyorlardı bizim yazlıkta kendisini tanımam ama oldukça başarılı ve zeki adam üni sınavı ful, boğaziçi mezunu ve yurtdışı masterı yapmış dolu bir insan burda 3 sene iş bulamadı şu an Nasa'nın uyduları tamir etmek için gönderdiği robotların projesinin başındaki insanlardan biri.

halimize gerçekten üzülüyorum, ufak kentlerde vasıflı kim varsa İstanbul ankara izmir büyük kentlere kaçtı, istanbulda tecrübe eden halinden fazlasını isteyen kim varsa yurtdışında ülkenin kalitesi gitgide hızla düşüyor.

eskiden Adana dediğiniz ilin bir ağırlığı vardı gerek çağ lisesi gerek tarsus amerikanı gerek sanayisi şehir maddi anlamda zengin, insanı elit ve kültürlüydü ama şu an bildiğiniz conodan geçilmiyor :(

ahmet3425
25-11-2016, 15:31
8 personelin çalıstıgı üretici bir firmada imalat muduruyum, 2015 yılı ciromuz 650.000 tl masraflara bakıyoruz 580.000 tl bu cironun %90 ı ihracat

şimdi en düsük personel maası 2000 tl en yuksegi 3200 tl +ssk+olursa mesai (bol bol oluyor) +yemek+cumartesi pazar yatış.

yeni yıl geldi elamanlar yine zam istiyor bu yılki ciromuz malesef gecen yıldan daha dusuk onlarda haklılar herseye zam geliyor surekli ama bizde kazanamıyoruz ne yapacaz hiç bilmiyorum onumuzdeki ay tek tek toplantı yapacagız belki yollarımız ayrılacak belki orta yol bulacagız.

ama samimiyetle is yapan ve üreten firmaların cogunda sıkıntı var gercekten adam kazanamıyorki dagıtabilsin allah sonumuzu hayır etsin...

Sinan58
06-12-2016, 02:27
Geçen yol sabah 6:30 kalkış 7:00 başlangıç 17:00 bitiş yol yapım şirketine girmek http://www.techturkey.com/forum/sohbet/221920-sonra-insanlar-ith-bedhenmiyor-oluyor.html kaldım, eee öğrenciyiz tabi para lazım. Çalıştığım yer Türk şirketiydi, eee haliyle sigortada yok. Günlük 70 euro"dan 1 ay çalışırdım diye tahmin ediyordum.

1 gin çalıştım ertesi gün çıktım, zaten paramıda alamadım.

O günden sonra zaten Türk şirketlerinde kolay kolay çalışmayacağını anladım :D

Sinan58
06-12-2016, 02:28
Hay senin gibi klavyeyi. :D

Yol yapım şirketine girmiştim işe.

oabayram
06-12-2016, 07:54
kaptan meslek nedir?

EmreS13
06-12-2016, 12:28
Şu an yaptığım işle çok iyiyim. Mutlu muyum tam değil ama bi süre sonra çok mutlu olacağım kesin.
Önce eski işimden bahsediyim, düşününce iyi çalışmışım ben diyorum. :)
O zaman liseden atıldım evde 8 ay dışarı çıkmadan yatak ve pc arasında geçti bu süre. Ailemden biriside çıkıp nabıon sen? demedi sağolsunlar. Sonra arkadaşlarımla gittiğim karting pistinde eleman lazım mı? dememizle işe başladım. İlk sene çok düşük ücret aldım, sabrettim. Sabah 8 akşam 8 mesai. Haftasonuda dahil. Haftaiçi bi gün izinliydim. İşi öğrendim sonra diğer pistte işe geçtim, orada resmen kurdu oldum. Sonra baktık olacak gibi değil bi geleceği yok burada iş değiştiriyim derken iş bulduk oda şöyle oldu;
Dünyadaki 4 büyük asansör firmasının birisinde montaj teknisyeniyim 3 yıldır.
Tanıdık vasıtasıyla "sıfır" bilgiyle işe girdim, askerliğimide yapmadan. İlk girdiğimde çok sıkınıtı çektim işi öğrenmek için yapmadığım taklalar kalmadı çünki mecburdum. Kendimi göstermemle ön plana çıkmaya başladım ilk yıldan. Daha sonra mobbing yedim sabrettim. Bu arada da firma bana araba verdi. 7/24 bende kalıyo. Bu sürede firma kendisi cumartesi mesailerini kaldırdı haftaiçine taşıdı ki çok süper oldu. 1,5 yıl sonra seviye atlama durumum oldu firma küçülmeye gitti yerimde saydım kaç kere.
Şu anda güvenilir elemanların içinde sayılılardanım. Firmanın iş yükü bursa-izmir kısmına kaydığı için seviye atlayarak bu iki bölgeden birine gitmem gerekti. Kabul ettim yoksa yerimde saymam benim için olumsuz durum oluşturacağının bilincindeyim.
Şu anda açıktan üniv okuyorum, askerliğe bile gitmeden maaşımı 1,5-2 katına çıkartıcak iş teklifini önüme aldım. Önümdeki 2 sonrası ise bu maaşımı belkide 4'e katlama imkanı sahibi oldum.
Yapılacak işte ezilmeden o işi ne öğrenebiliyosun, ne de iş hayatında rahata erebiliyosun. Bi iş yapılacaksa eğer aranan adam olmak çok önemli bence.

gkhn55
06-12-2016, 13:13
2008'de Üsküp/Makedonya'ya 1+4 yıl üniv.okumak için gittim 1 yıl ingilizce hazırlık okuduktan sonra buralar bana göre değil,buralarda yapamam diyerekten o zaman daha yeni açılan okulunda denklik problemini bahane ederekten bıraktık geldik.Şimdi açıköğretim kasıyoruz.Tüm arkadaşlarım okulu bitirdi,oraya yerleşen hatta oradan evlenen arkadaşlarım dahi var.Pişmanmıyım evet :D:DNasipp

canimrecepcim
06-12-2016, 13:56
2008'de Üsküp/Makedonya'ya 1+4 yıl üniv.okumak için gittim 1 yıl ingilizce hazırlık okuduktan sonra buralar bana göre değil,buralarda yapamam diyerekten o zaman daha yeni açılan okulunda denklik problemini bahane ederekten bıraktık geldik.Şimdi açıköğretim kasıyoruz.Tüm arkadaşlarım okulu bitirdi,oraya yerleşen hatta oradan evlenen arkadaşlarım dahi var.Pişmanmıyım evet :D:DNasipp

Bu işler nasip hocam. 2009da ben de St.Petersburg'a gittim,uluslararası ilişkiler okumak için.Ki gittiğim okul alanında dünya çapında ilk 3teydi.Sonra kız arkadaşımı vs. bahane ettim kendime bir kılıfını uydurup geri döndüm çocuk aklımla zaten gittiğimde 17 yaşındaydım.İlk 4 - 5 sene zerre pişman olmadım döndüğüme.Ama sonrasında memleketin mevcut durumu ve gidişatı beni pişman etmeye başladı.Hele bir de gittiğim arkadaşlarımın doktoraya falan başladığını görünce iyice kafama vuruyorum.

Burak SARIKAYA
06-12-2016, 13:59
1 0'dan her zaman büyüktür.İş dünyası acımasız ve ne yazık ki böyle başlangıçlarla dolu.Zamanla herşey gönlünce olsun inşallah.

Batum
06-12-2016, 14:19
köle düzeni.. ev nasıl alıcak bu insanlar kimse düşümüyor

Equinox
06-12-2016, 20:56
2012 de maliyeden mezun oldum evim eryamanda gop ta ise girdim bir hafta sonra ufak capli insaat malzemeleri uzerine bir sirketti amacim mali musavir olmakti asgari ucretten daha az paraya ayrica bu paranin nerdeyse 3 de 1 ini gunde 2 saat otobus yolculuguna veriyordum ama derdim para degildi isi ogrenmekti amacim, patronla aram iyi olmasina ragmen mudurle anlasamadik ve ayrildim. Baba isiine girdim balata toptanciligina burda da asgari ucret vardi ama bana gore degildi satis buradan cikardilar. Ne yapacagim konusunda bir fikrim yoktu bi anda dersaneye yazildim ve kpss ye hazirlandim 1,5-2 yilimi verdim nerdeyse ama 2,5 yildir uzman yardimcisi olarak calisiyorum. Ama yukarda bahsedilen salla basi al maasi durumum yok cok sukur her gun 600-700 suriyelinin derdiyle ugrasiyorum. Neyse demek istedigim su andaki isimi ilk girdigim ise borcluyum o zor sartlar olmasa kim bilir nerdeydim.

Emre-Dylan
06-12-2016, 21:29
Marabalığını yapmadığın işin ağalığını yapamazsın demişler..

Bugün bir arkadaş vasıtasıyla biriyle tanıştım oturduk sohbet muhabbet derken mevzu iş giyim sektörüne geldi. Bu dediğim arkadaş ankarada büyük bir lcw mağazasında çalışıyor orada reyon yöneticisi olarak geçiyor mevkisi. Arkadaşım 28 yaşında şuan, zamanında 22 23lerinde lcwye girmiş çalışmış didinmiş yükselmiş şimdi ise müdür. Ve aldığı maaş her ay değişiyormuş ama ortalama 4000 4500tl arasında gidip geliyormuş.

Şimdi demem o ki bu konuyu okurken bu sözü görünce quantum abinin sözü ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

gkhn55
07-12-2016, 00:37
Bu işler nasip hocam. 2009da ben de St.Petersburg'a gittim,uluslararası ilişkiler okumak için.Ki gittiğim okul alanında dünya çapında ilk 3teydi.Sonra kız arkadaşımı vs. bahane ettim kendime bir kılıfını uydurup geri döndüm çocuk aklımla zaten gittiğimde 17 yaşındaydım.İlk 4 - 5 sene zerre pişman olmadım döndüğüme.Ama sonrasında memleketin mevcut durumu ve gidişatı beni pişman etmeye başladı.Hele bir de gittiğim arkadaşlarımın doktoraya falan başladığını görünce iyice kafama vuruyorum.

Böyle fırsatlar insanın karşısına her zaman çıkmıyor krdeşm.Hoppala zamanlarımızda önümüze altın tepside sunulan fırsatları teptik.Geriye kalan 4 yıllık okul hayatımda,orada neler yaşayacak olmam ve bu geçen zaman hayatımı ne denli etkileyecek olması içimde bi ukte olarak hep kalacak.

ckrc
18-12-2016, 17:57
Gündelik iş arayan bir arkadaşım var, cumartesi veya pazar günü için. Var mı bu işle uğraşanlar?

Sinan58
04-01-2017, 23:31
Peki iş verenlerin belirli bir kısmının hakkında ne düşünüyorsunuz?

Babasından dükkan kalan ve kendini uyanık zannedip işçiyi düşük ücretle çalıştırıp birde işçiyi ezmeye çalışan insanlar var bide.

Marketle iş başvurusu için görüşme yaptım, öğrenci işi azda olsa çalışacağım.

Umarım görüşme yaptığımızda üstte bahsettiğim insan profili karşıma çıkmaz.

Ben anlamıyorum bu milleti, bazen görüyorum marketlerde falan benim yaşlarımda çalışanlar.

Akşama kadar 2 kişilik işi yaptırıyorlar patron çakmaları, kimsenin gıkıda çıkmıyor.

Millet bu kadarmı meraklı kendini ezdirmeye.

canozgur106
05-01-2017, 02:29
özel sektörde kendi tecrübem ve yorumum doğrultusunda satış tabanlı işlerde halen eleman açığı var, tabiri caizse yırtık bir adam olursanız piyasaya göre iyi denebilecek paralar ile altınızda 7/24 araba çalışabilirsiniz. Kolay mı değil tabi ama okumak vs bir yere kadar , özel sektör canlı para getirecek adama aç şu an.

Vurdun parayı mapper vuuurdunnn:D

jeffy
05-01-2017, 09:32

Babasından dükkan kalan ve kendini uyanık zannedip işçiyi düşük ücretle çalıştırıp birde işçiyi ezmeye çalışan insanlar var bide.

Ben anlamıyorum bu milleti, bazen görüyorum marketlerde falan benim yaşlarımda çalışanlar.

Akşama kadar 2 kişilik işi yaptırıyorlar patron çakmaları, kimsenin gıkıda çıkmıyor.

Bunun sebebi bana göre ucuz ve vasıfsız işçi bolluğu..

İşyerim üniversite yakınında ve çevremde yaklaşık 40-50 cafe , bar var.. Hepsinde kemik kadro sayılabilecek piyasaya nazaran iyi para alan 1-2 eleman geri kalanların tamamı İzmire okumaya gelmiş ek iş yapan öğrenci gençler.. Çocuklar neredeyse aynı ama her hafta üstlerinde farklı bir cafe nin gömleği. 1-2 hafta canlarını alasıya kadar çalıştırıyorlar çocuklar biraz ses çıkardımı yol veriyorlar çünkü biliyorlarki paraya ihtiyacı olan öğrenci çok.. haliyle eleman çok.. Haliyle İşletmenin umrunda değil kim girdi kim çıktı ne kadar çalıştı iyi bir elemanmı falan.. Kasada kendi dursun çocukların başında sağlam bi şef olsun onlar için yeterli..

Burda aslında birazda bizim ülkemizde öğrenci kesiminin neden bu kadar çalışmaya ihtiyacı olduğu sorgulanmalı.. Devlet öğrencilere yeterli imkan sunuyormu? Ailelerin desteği bir yere kadar yetiyor. e gençlerde üniversiteye bambaşka hayallerle geliyorlar.. Herkes 3 arkadaş evde kalsın istiyor , en kaliteli sigarayı içsin , gezsin tozsun eğlensin istiyor.. bunları yapabilmek için bir yerden sonra destek gerekiyor..

Yani bahsettiğin konuyu biraz irdeleyince olay çok derinleşiyor benim gözümde :)

streetracer_nos
05-01-2017, 10:51

20 yaşındasın hiç bir sorumluluk yok üzerinde.O yüzden böyle relax düşünüyosun.Yaşın ilerledikçe daha farklı düşüneceksin..
Akşama kadar 2 kişilik iş yapan adam belki ev geçindiriyo çalışmak zorunda baktığı birisi var.
Piyasa şartları arz talep ne dersen de sonuçta adamlar kimseye görüşmede silah dayayıp şartlar bunlar çalışacaksın demiyo öyle değil mi?

Sinan58
05-01-2017, 13:11

İşyerim üniversite yakınında ve çevremde yaklaşık 40-50 cafe , bar var.. Hepsinde kemik kadro sayılabilecek piyasaya nazaran iyi para alan 1-2 eleman geri kalanların tamamı İzmire okumaya gelmiş ek iş yapan öğrenci gençler.. Çocuklar neredeyse aynı ama her hafta üstlerinde farklı bir cafe nin gömleği. 1-2 hafta canlarını alasıya kadar çalıştırıyorlar çocuklar biraz ses çıkardımı yol veriyorlar çünkü biliyorlarki paraya ihtiyacı olan öğrenci çok.. haliyle eleman çok.. Haliyle İşletmenin umrunda değil kim girdi kim çıktı ne kadar çalıştı iyi bir elemanmı falan.. Kasada kendi dursun çocukların başında sağlam bi şef olsun onlar için yeterli..

Burda aslında birazda bizim ülkemizde öğrenci kesiminin neden bu kadar çalışmaya ihtiyacı olduğu sorgulanmalı.. Devlet öğrencilere yeterli imkan sunuyormu? Ailelerin desteği bir yere kadar yetiyor. e gençlerde üniversiteye bambaşka hayallerle geliyorlar.. Herkes 3 arkadaş evde kalsın istiyor , en kaliteli sigarayı içsin , gezsin tozsun eğlensin istiyor.. bunları yapabilmek için bir yerden sonra destek gerekiyor..

Yani bahsettiğin konuyu biraz irdeleyince olay çok derinleşiyor benim gözümde :)

Bulmuşlar geceye kadar çalışan, sigorta istemeyen işçiyi abi.

Patron bırakırmı :D

Sinan58
05-01-2017, 13:14
20 yaşındasın hiç bir sorumluluk yok üzerinde.O yüzden böyle relax düşünüyosun.Yaşın ilerledikçe daha farklı düşüneceksin..
Akşama kadar 2 kişilik iş yapan adam belki ev geçindiriyo çalışmak zorunda baktığı birisi var.
Piyasa şartları arz talep ne dersen de sonuçta adamlar kimseye görüşmede silah dayayıp şartlar bunlar çalışacaksın demiyo öyle değil mi?

Öylede bunu tanıdığım insanlarda yapıyor abi, üstelik bu dediğim insanlar evde geçindirmiyor eve ek olarak çalışıyor.

Mesela ben anlamıyorum markette, kafede çalışıpta aynı parayı alacak adam gidip akşama kadar inşaatta çalışıyor.

Sonra 40-45 yaşında hastalıklar peşini bırakmıyor.

canozgur106
05-01-2017, 13:44

Gece 10dan sonra alkol sakın vermeyesin dikkat et..

GKS
05-01-2017, 14:04
en güzel meslekler futbolcu-şarkıcı-oyuncu birde futbol yorumcusu gerisi hikaye..

streetracer_nos
05-01-2017, 14:10
Öylede bunu tanıdığım insanlarda yapıyor abi, üstelik bu dediğim insanlar evde geçindirmiyor eve ek olarak çalışıyor.

Mesela ben anlamıyorum markette, kafede çalışıpta aynı parayı alacak adam gidip akşama kadar inşaatta çalışıyor.

Sonra 40-45 yaşında hastalıklar peşini bırakmıyor.

İşte o tarz meselesi.Adam akşama kadar inşaatta çalışıp hem bişeyler öğrenir hemde sadece bedenen yorulur.Kafede akşama kadar ayakta dikil, yok çay soğuk yok kahvem nerde yok kaşarlı tost söylemiştik salamlı çıktı ordan oraya akşama kadar koştur kaprisle uğraş sıkıntılı iş ha o pencereden bakarsakta adam karı kızın ortamın içinde olmak istiyodur yazın serin kışın sıcak vs. herkezin kendince haklı olduğu sebepler vardır.

Denizyaren
05-01-2017, 14:43

Söylediklerinin sonuna kadar haklısın, sabah 9 akşam 6 7 gibi çıkıyorsun, buna cumarteside dahil sadece pazar günü izin. Gel 1400e çalış. İnsanları sömürmeyi seven çok yer var.

yaşar
05-01-2017, 15:07
Çok param olduğu için çok maaş vermiyorum, çok maaş verdiğim için çok param var :)

Robert BOSH.

Günümüzdeki sistem, çok çalış az kazan, en yüksek performansı ver.

jeffy
05-01-2017, 17:34
Bulmuşlar geceye kadar çalışan, sigorta istemeyen işçiyi abi.

Patron bırakırmı :D bırakıyorlar çünkü dediğim gibi o vasıfta öğrenci kaynıyor ortalık kardeşim :) Bütün öğrencilerin elinde burslarının yattığı gençkart var.. Ama hepsinin kredi kartı kısmıda açık.. bütün çocuklara burs yatıyor akşamına kredi kartına geçiyor para onu harcıyorlar.. Daha üniversitede hiçbir geliri olmadan borçlandırılıyor öğrenciler.. Bi yerden sonra tıkanıklık başladımı hadi part time iş bulalım.. sonra bahsettiğim döngünün içinde buluyorlar kendilerini :)

Gece 10dan sonra alkol sakın vermeyesin dikkat et..

Verirmiyim kardeşim 2 aydır tepemizdeler dükkanın önünden ayrılmıyorlar.. Dükkanı devredip torbacılığa başlamayı düşünüyorum.. Onları bizim kadar sıkmıyorlardır..

canozgur106
05-01-2017, 21:29
Biliyorum feci sıkıştırıyorlarmış herşey bitti o kaldı sanki..

Emre-Dylan
05-01-2017, 21:34
bırakıyorlar çünkü dediğim gibi o vasıfta öğrenci kaynıyor ortalık kardeşim :) Bütün öğrencilerin elinde burslarının yattığı gençkart var.. Ama hepsinin kredi kartı kısmıda açık.. bütün çocuklara burs yatıyor akşamına kredi kartına geçiyor para onu harcıyorlar.. Daha üniversitede hiçbir geliri olmadan borçlandırılıyor öğrenciler.. Bi yerden sonra tıkanıklık başladımı hadi part time iş bulalım.. sonra bahsettiğim döngünün içinde buluyorlar kendilerini :)

Doğrusun abi ama benim iş yerinde arkadaş var kendisi odtü de uzay müh. okuyor çocuk birde fulltime çalışıyor son 2 yıldır 3. sınıfta üstelik garibim. Ha ihtiyacı var mı bence yok tek başına evde kalıyor, aylık 800 kira veriyor onun yediğini içtiğini ben sen yemiyoruzdur fuzuli masrafı çok olanda var olmayanda :)

Sinan58
15-02-2017, 14:28
Ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama işsizlik 4 milyona yaklaşmış.

4 yıl ciddi bir ortalamayla üniversite bitiren adamlar iş bulamıyor.

Seyfettin777
15-02-2017, 15:11
2002 krizinden sonra işsizlik oranı %10.3'müş.

Tüik bugün bu oranı %12.3 olarak açıklamış.Tüik bile güvenilmez bir kurum haline geldi enflasyon hesaplamalarını sırf düşük çıksın diye "güncelliyor".Ona rağmen işsizliği bu şekilde yansıtabilmişler.
Bu arada kaynak;
Turkiye İstatistik Kurumu, İşgucu İstatistikleri, Kasım 2016 (http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=24624&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter)

İnsanlar ne yapsın.Ya torpille sokarlar devlete memur diye,sonra bucusun şucusun der gönderirler, ya da özel sektörde köle gibi kırbaçlarlar.Sen istemezsen de senin 1/4 maliyetine alır bir Suriyeli, onu çalıştırır.Hatta bazen hiç seni düşünmez bile.Bunlar daha iyi günler.Şuraya bir adet örnek köle ilanı da koyup iletiyi sonlandırayım.
http://galeri8.uludagsozluk.com/436/kole-araniyor-ilanlari_977354.jpg

cookies
15-02-2017, 15:36
O iş biraz da ailelerin ''şey'' yemesi.. Herkesin evladı üstün zekalı anasını satayım.. Beygir savaşları.. Hiç fakülteden çıkmasa 35 yaşına gel Ar.gör ol, ömrün yarısı gitti zaten..

Ülkeye şimdi ki gibi değil, daha nitelikli, daha kültürel, daha donanımlı tam teşekküllü meslek liseleri lazım.. Açık & net! zamanla iş sahalarını kendileri yaratacaklardır..

Gorky
15-02-2017, 15:50

Tüik bugün bu oranı %12.3 olarak açıklamış.Tüik bile güvenilmez bir kurum haline geldi enflasyon hesaplamalarını sırf düşük çıksın diye "güncelliyor".Ona rağmen işsizliği bu şekilde yansıtabilmişler.
Bu arada kaynak;
Turkiye İstatistik Kurumu, İşgucu İstatistikleri, Kasım 2016 (http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=24624&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter)

İnsanlar ne yapsın.Ya torpille sokarlar devlete memur diye,sonra bucusun şucusun der gönderirler, ya da özel sektörde köle gibi kırbaçlarlar.Sen istemezsen de senin 1/4 maliyetine alır bir Suriyeli, onu çalıştırır.Hatta bazen hiç seni düşünmez bile.Bunlar daha iyi günler.Şuraya bir adet örnek köle ilanı da koyup iletiyi sonlandırayım.

unutmuşlar:
-tercihen s*kiyle tır çekebilen (mesai saatleri dışında)

KÖROĞLU
15-02-2017, 16:14
Konuya biraz renk gelsin, çok geriliyor insanlar iş ararken.
Çok şükür işsiz hiç kalmadım ama dışarıda olup iş arayanlar gördükçe çok üzülüyorum.
Akıllı başlı insanlar ciğeri beş para etmeyen insanların elinde kullanılıyor resmen.
Ekonomik verilere baktığımda (şahsi yorumum) ilerleyen zamanda durum daha da kötü olacak.
Mevcut işe sarılmak ve bir yerden başlamak lazım. Maalesef ezilmeden bu ülkede bir şey olmak çok zor. (torpil ve zengin aile yoksa)

http://i.hizliresim.com/njvjXg.jpg (http://hizliresim.com/njvjXg)

emir91
15-02-2017, 16:32

Bu arada kaynak;

Yalan dolan böyle bir şey olamaz devlet adamın canına okur eczanemiz var denetimler o kadar sıkı ki ve devlet patrondan değil çalışandan yana herhangi bir dava durumunda. eski çalışanlardan sistemdeki açıkları kullanarak bile dünya tazminat alan oldu kendi isteğiyle çıktığı halde...

Seyfettin777
15-02-2017, 16:40
Kariyer.net adlı sitede vardı bu ilan.Sanal ortamda paylaşıldıktan sonra da ilanı geri çektiler.Çok büyük bir platformda yer almış bir ilan, sanmıyorum sahte olduğunu.Zaten eczanenin ismini falan da kesmişler benim görüntüyü aldığım yerde.Ekşi'deki ileti de mahkeme kararıyla kaldırılmıştı.Eczanenin adresi, numarası falan hep paylaşıldı orada.

Burası Türkiye olmaz demeyin, 10-15 dakika önce Cnn'de izledim 94 yılından bari sahte diplomayla çalışan öğretmen varmış Meb'de.Her şey mümkün yani.

_FrKn_
15-02-2017, 16:55
http://i.hizliresim.com/X9n05D.png

bu da çok iyi. bayağıdır yayında.

Thracian
15-02-2017, 17:48
http://i.hizliresim.com/X9n05D.png

bu da çok iyi. bayağıdır yayında.

Çalışıyoruz op op op.

Vur bana vur bana vur bana.

Sinan58
15-02-2017, 18:50
Eğitim sistemi olarakda gelişime ihtiyacımız var arkadaşlar.

250 puanla girdiği üniversiteden mühendislik bitirmiş adam 450 puanla üniversiteye giren adamla aynı maaşı bekliyor.

Kusura bakmayında ygs-lys"den 200-250 puan alan öğrenci " boşu boşuna" bu puanlardaki üniversitelere girmesin.

YEMİN EDİYORUM ailesine yazık, bende bu puanlarla 3 yıl önce üniversiteye yerleştim, ve gördümki okulumdaki arkadaşlarımın %90"ı boş adam.

250-260 puanla mühendislik okuyan adam zaten başarılı değildir, (İstisnalar Hariç) zaten genel ortalaması düşük olan öğrenci mühendis, doktor falan olamaz.

Ülkemizde kaç tane mühendisliğin ana konularını öğrenmeden okul bitiren üniversite mezunları vardır.

Üniversitemi okuyacaksın kardeşim?

Koy 100.000 barajını, geçen okusun geçemeyenlerden zaten kolay kolay bir verim alamazsın.

Günlük konuları tekrar etmeyen bir adamla; günlük 6 saat ders çalışan adamların getiri-götürü ortalaması birmi?

Zaten okuyan adam gerekli sınavlara çalışır.

Eğitim sistemi çok önemli, kural basit:

Sisteme tutunamassan asgari ücretle çalışırsın, en azından sınavdan aldığın 200 puanla ben üniversite okuyacağım diyip ailene yük olma.

İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bırak ders çalışmaktan kafasında saç kalmayan adam okusun, ders çalışmaya üşenen adamda okumasın isterse.

Başarıya sahip olmanın tek yolu çalışmaktır, zaten barajı ne kadar yükseltirsen eline o kadar potansiyelli adam geçer.

TABİ bunun için sağlam bir altyapı ve plan yapılmalı, ayrıntıları iyi düşünülmeli.

Sonra niye işsizlik çok.

Emre-Dylan
16-02-2017, 00:13

250 puanla girdiği üniversiteden mühendislik bitirmiş adam 450 puanla üniversiteye giren adamla aynı maaşı bekliyor.

Kusura bakmayında ygs-lys"den 200-250 puan alan öğrenci " boşu boşuna" bu puanlardaki üniversitelere girmesin.

YEMİN EDİYORUM ailesine yazık, bende bu puanlarla 3 yıl önce üniversiteye yerleştim, ve gördümki okulumdaki arkadaşlarımın %90"ı boş adam.

250-260 puanla mühendislik okuyan adam zaten başarılı değildir, (İstisnalar Hariç) zaten genel ortalaması düşük olan öğrenci mühendis, doktor falan olamaz.

Ülkemizde kaç tane mühendisliğin ana konularını öğrenmeden okul bitiren üniversite mezunları vardır.

Koy 100.000 barajını, geçen okusun geçemeyenlerden zaten kolay kolay bir verim alamazsın.

Günlük konuları tekrar etmeyen bir adamla; günlük 6 saat ders çalışan adamların getiri-götürü ortalaması birmi?

Sisteme tutunamassan asgari ücretle çalışırsın, en azından sınavdan aldığın 200 puanla ben üniversite okuyacağım diyip ailene yük olma.

Bırak ders çalışmaktan kafasında saç kalmayan adam okusun, ders çalışmaya üşenen adamda okumasın isterse.

Başarıya sahip olmanın tek yolu çalışmaktır, zaten barajı ne kadar yükseltirsen eline o kadar potansiyelli adam geçer.

TABİ bunun için sağlam bir altyapı ve plan yapılmalı, ayrıntıları iyi düşünülmeli.

Sonra niye işsizlik çok.

Kardeşim bu ülkenin sorunu okuyan veya okumayan değil bu ülkenin sorunu okumuşlara sahip çıkmaması, okumamışları devletin başına koymasıdır halkın fazlasıyla suçu var kim ne derse desin. Bak gencecik kız nasa'da bir projede görev alacak tübitakın kabul etmediği proje sayesinde iyi ki de kabul etmemiş dedim haberleri görünce.

KÖROĞLU
16-02-2017, 07:22
Sinan58 olay üniye ne kadar yüksek sıradan girdiğin değil.

Hayatın 3 saatlik sınav ile belirleniyor.

Benim sınav öncesi full çıkaran kuzenlerimden bir tanesi öyle bir sonuç aldı şok olduk.

Kız inanılmaz başarılı ama o an stres / sıkıntı / dış etken seni çok alakasız bir yere itebilir.

Bizim sorunumuz üniversiteye girmek değil, nitelikli personel / ara elaman yetiştirmek.

Herkesin üniversite okuyup bir yerde yönetici olduğu toplum çok ütopik olur.

Toplumda çaycı da olacak akademisyen de ceo da. O yüzden (isviçre örneğin) çocuğun eğitimine başladığı ilk andan itibaren takip edip geleceğini mesleğini ona
göre planlamak lazım. Ebeveyn olarak herkes ister evladı çok iyi yerlerde olsun. Ama gel gelelim yaradılıştan ve sonrasındaki şartlardan ötürü eşit değiliz.

Yönlendiren bir ailede çok zeki /çalışkan olmayan bir insan ortalamanın üstüne çıkabilir kendini de geliştirirse başarılı olur.

Ama bizim ülkemiz içi boş mezun vermekte oldukça başarılı olduğu için bahsettiğim eğitim kalitesini yakalayıp ve bu özelliklerde nitelikli mezun vermek uzun iş.

Ülkelerin en az değişmesi gereken sistemleri eğitimle ilgili olmalıdır. Eğitim'in çıktısı uzun vadede (20 yıl gibi düşüneli) meydana gelir.

Ama sen eğitim sistemini delik deşik eder kerameti kendinden menkul insanlara emanet edersen, her gelen bir değişiklik yapar ve allak bullak olursun.

Bu konuda çok uzun yazılır ama gereği yok.

Yukarıdaki ilan da 6-12 ay eğitim diyor. Astronot mu yetiştireceklermiş ? Bu ilanları hangi ruh hali ile veriyor bu firmalar ilginç.

Sinan58
16-02-2017, 13:54
Kardeşim bu ülkenin sorunu okuyan veya okumayan değil bu ülkenin sorunu okumuşlara sahip çıkmaması, okumamışları devletin başına koymasıdır halkın fazlasıyla suçu var kim ne derse desin. Bak gencecik kız nasa'da bir projede görev alacak tübitakın kabul etmediği proje sayesinde iyi ki de kabul etmemiş dedim haberleri görünce.

Sistem diye birşey yokki, herşeyde torpilin varsa geçersin mantığı.

Bundan 3 yıl önce kaç tane VATANSEVER arkadaşım Astsubaylık sınavlarına girdi, öyle bahanelerle elendilerki duysanız aklınız şaşar.

O günden sonra adaletin saçma bir kavram olduğunu uygulamalı olarak öğrenmiş oldum.

Sinan58
16-02-2017, 13:57
Sinan58 olay üniye ne kadar yüksek sıradan girdiğin değil.

Hayatın 3 saatlik sınav ile belirleniyor.

Benim sınav öncesi full çıkaran kuzenlerimden bir tanesi öyle bir sonuç aldı şok olduk.

Kız inanılmaz başarılı ama o an stres / sıkıntı / dış etken seni çok alakasız bir yere itebilir.

Bizim sorunumuz üniversiteye girmek değil, nitelikli personel / ara elaman yetiştirmek.

Herkesin üniversite okuyup bir yerde yönetici olduğu toplum çok ütopik olur.

Toplumda çaycı da olacak akademisyen de ceo da. O yüzden (isviçre örneğin) çocuğun eğitimine başladığı ilk andan itibaren takip edip geleceğini mesleğini ona
göre planlamak lazım. Ebeveyn olarak herkes ister evladı çok iyi yerlerde olsun. Ama gel gelelim yaradılıştan ve sonrasındaki şartlardan ötürü eşit değiliz.

Yönlendiren bir ailede çok zeki /çalışkan olmayan bir insan ortalamanın üstüne çıkabilir kendini de geliştirirse başarılı olur.

Ama bizim ülkemiz içi boş mezun vermekte oldukça başarılı olduğu için bahsettiğim eğitim kalitesini yakalayıp ve bu özelliklerde nitelikli mezun vermek uzun iş.

Ülkelerin en az değişmesi gereken sistemleri eğitimle ilgili olmalıdır. Eğitim'in çıktısı uzun vadede (20 yıl gibi düşüneli) meydana gelir.

Ama sen eğitim sistemini delik deşik eder kerameti kendinden menkul insanlara emanet edersen, her gelen bir değişiklik yapar ve allak bullak olursun.

Bu konuda çok uzun yazılır ama gereği yok.

Yukarıdaki ilan da 6-12 ay eğitim diyor. Astronot mu yetiştireceklermiş ? Bu ilanları hangi ruh hali ile veriyor bu firmalar ilginç.

Kural basit eğer siyasi bir partinin yalakasıysan okuma yazma bilmesen dahi bilmesen belediye başkanı olursun abi, eğitim falan kimin umrunda.

Tam konunun üzerine bu resimi gördüm. Umarımlinki düzgün atarım.

https://store.donanimhaber.com/98/c1/98/98c198f811ee037e08b0bfa0fb4a0b9b.jpg

Sinan58
16-02-2017, 13:58
https://store.donanimhaber.com/98/c1/98/98c198f811ee037e08b0bfa0fb4a0b9b.jpg

rebelh
16-02-2017, 14:02
ülkemizde3ki çoğu üniversitenin asıl amacı kente öğrenci çekip kentin gelirine katkı sağlamaktır
ilimle bilimle alakası yoktur bir çoğunda dersane hocasından mütevelli hocalar bulunur

KÖROĞLU
16-02-2017, 14:05
Kural basit eğer siyasi bir partinin yalakasıysan okuma yazma bilmesen dahi bilmesen belediye başkanı olursun abi, eğitim falan kimin umrunda.

Onursuz bir insan olmak lazım bunu yapmak için, 31 yaşındayım 4. iş yerim, imkanım olmasına rağmen çevrem / ailem 1 defa bile bir yere referans olmamıştır.

Olay kişide bitiyor. Buraya yazmıştım geçen yineleyeyim bir hatun kişiyle tanıştık ankara belediyesinde çalışıyor laf lafı açtı ücrete geldi,

mezun olmamasına rağmen benim kadar ücret alıyor, ne yapıyorsun dedim "hiiç" dedi :) ***** beyefendinin eşrafındanmış.

Karakter meselesi işte.

kadioglu
16-02-2017, 14:37
Abi mantar gib her ilçeye yüksek okul ya da üniversite açarsan bu açtığın okulları doldurmak için sınavları kolaylaştırman gerekir. Sonra çıkar bir açıklama yaparsın. 6 yıl şunu almıyorum 10 yıl bunu almıyorum diye. Sonra da işsizlik arttı. Artar tabi. Memlekette herkes üniversite mezunu. Eeee sonra teknik eleman yok piyasada. Çünkü herkes üniversiteye gidiyor. Ama memlekette teknik eleman ihtiyacı var. Planlama programlama sıfır olursa bunlar iyi günlerimiz derim ben.

Anıl E.
16-02-2017, 14:41
1.5 senedir iş arıyorum akp'li dayım olmadığı için almıyorlar.

powERS
16-02-2017, 15:46
Abi mantar gib her ilçeye yüksek okul ya da üniversite açarsan bu açtığın okulları doldurmak için sınavları kolaylaştırman gerekir. Sonra çıkar bir açıklama yaparsın. 6 yıl şunu almıyorum 10 yıl bunu almıyorum diye. Sonra da işsizlik arttı. Artar tabi. Memlekette herkes üniversite mezunu. Eeee sonra teknik eleman yok piyasada. Çünkü herkes üniversiteye gidiyor. Ama memlekette teknik eleman ihtiyacı var. Planlama programlama sıfır olursa bunlar iyi günlerimiz derim ben.

Aynen buda etken, ilçeleri kalkındırmak için hareketlendirmek için üniversitenin her bölümünü başka ilçeye açarsan sonra birde buraları doldurmak gerekir. kaldı ki tabiki sadece öğrenci yönünden bakmamak lazım. ciddi akademisyen kactane var?
Araştırma görevlisi ders veriyor adı üstünde araştırma görevlisi ders vermek için yeterlimi bakan yok.
Akademisyenler de danışmanlık yapsın para kapsın... bunun peşinde.

Universite dediğin yer hakkaten artık mesleki faaliyetlerle ilgili eğitim yeri olması lazım. Müfredatımız traş bir kere, adam gelmiş 21 22 yaşına artık hayatını idame ettirecek mesleği ögrenmesi gerekirken hâla 15 yıldır gördüğü dersleri göstermeye çalışıyorlar.. buda bir dram.

Kendimden örnek vereyim CBÜ İth-İhr. Mezunuyum aynı senelerde aynı bölümü istanbulda Özel de okuyan bir arkadaşla konuşuyorum şu dersı naptın bu dersı naptın..

1 2 ders uyuştu sonra Hö ?? biz onları geçen sene bitirdik bu dönem dış ticarette şu ithalatta bu şunun istatistiği bunun maliyeti derslerini alıyoruz. Hö?? olm bunlar bizde yok... ve olmadıda hiç bi zaman..

Peki özel firmalar bilin bakalım kimi işe aldı.. tabii ki ithalat ihracat bölümünde inkılap tarihini okuyan beni değil..

Sinan58
16-02-2017, 21:50
Onursuz bir insan olmak lazım bunu yapmak için, 31 yaşındayım 4. iş yerim, imkanım olmasına rağmen çevrem / ailem 1 defa bile bir yere referans olmamıştır.

Olay kişide bitiyor. Buraya yazmıştım geçen yineleyeyim bir hatun kişiyle tanıştık ankara belediyesinde çalışıyor laf lafı açtı ücrete geldi,

mezun olmamasına rağmen benim kadar ücret alıyor, ne yapıyorsun dedim "hiiç" dedi :) ***** beyefendinin eşrafındanmış.

Karakter meselesi işte.

Aynen öyle abi, ilerde olursa dükkan alıp kiraya veririm. Akrabası sayesinde milletin hakkını çalıp patron olan insanların işlerinde çalışamam.

Bunlarda karakter yok maalesef.

jeffy
16-02-2017, 22:31
bu ülkede okul ve diploma demeyin ne olur... Ortaokulda sınıfımızın en zeki çocuğu anadolu lisesini de dereceyle bitirip Dokuz Eylül Hukuk kazandı okudu tabiri caizse bütün gençliğini resmen bu uğurda harcadı benden bir yaş küçük kuzenim ortaokuldan itibaren kolejlerde kendini kasmadan okuyup üniversite sınavından sadece barajı geçtiği halde kıbrısta özel üniversitede ve okuduğu sürenin yarısından fazlasını türkiyede geçirerek sıfır burslu hukuk okudu ve rahatça mezun oldu.. sonunda ikisininde elinde aynı geçerlilikte diploma vardı.. Hatta ailesinin çevresinden dolayı kuzenim muhtemelen daha iyi kazanıyordur..

Belirli yetenek , bilgi isteyen mesleklerin özel üniversitelerde bölümünün olmaması lazıım.. Tabi paralı olduğu halde eğitimin hakkını veren Üniversiteler vardır onları ayırıyorum.. Ama her boş bina bulana Üniversite açtırıp her bölümün okutulması maalesef ülkede diplomasında çok mühim meslekler yazıp beyninde o kadar bilgi barındırılmayan gençlerle doluyor...

sanctuary35
17-02-2017, 21:05

Sonra niye işsizlik çok.

öss puanı herhangi bir başarının yada zekanın tespiti değildir. öss ygs adı artık her neyse sadece sıralamaya yarar ve tercihlere göre bölüm sıralamaları değişir. şöle bir örnek vereyim size ege üni tekstil müh. 2000li yılların başında ege tıp ile aynı puandayken şuan snn beğenmediğin puan sınıfında. her mühendislik dalı kendisine özgü zorlukları kolaylıkları vardır ve bunu öss puanıyla değerlendiremezsin. taban puanla girilen su ürünleri müh. ile tavan puanla girilen elektronik mühendisliğine biri çok kolay biri çok zor diyemezsin ikisininde işi gücü konusu farklıdır. burada tartışılması gereken tek önemli konu üniversitelerimizin içi boş olmasıdır. kıymetli hocaların yurtdışına yada özel ünilere gitmesi, kadro açılmadığından özel sektöre dönen veya hayatından bezen öğretim görevlilerinin kıymeti bilinmedikçe buda düzelmez.
mühendislik aynı zamanda sorumluluk işidir. sen şantiyede çalışırsın sorumluluk üstlenirsin, üretimde çalışırsın yine sorumluluk üstlenirsin, tarlada çalışırsın yine sorumluluk üstlenirsin ve bu sorumluluğa göre para talep edersin. okulda aldığın puana göre kimse sana para vermez. ister 500 puan al ister 100 puan al mühendis sıfatın varsa o sorumluluk senindir. birşey olduğunda hem patron hem adli kurumlar hesabını sana sorar sende benim puanım 100dü benim bu kadar diyemezsin. o yüzden aldığı sorumluluğun farkında olan insan ona göre parada ister.

bizim fabrikada işe başlayıp aynı gün bırakan çok insan var iş beğenmemezlik, ücreti beğenmemezlik çok ama işçiye iş çok, işverene işçi çok bu dünyada. ben jeoloji mühendisi ve b sınıfı isg uzmanıyım her sabah 06.30 da kalkıp işe gidiyorum bornova-akhisar akşamda 19.30da geliyorum ama yapıcak birşey yok malesef

Sinan58
18-02-2017, 01:08
öss puanı herhangi bir başarının yada zekanın tespiti değildir. öss ygs adı artık her neyse sadece sıralamaya yarar ve tercihlere göre bölüm sıralamaları değişir. şöle bir örnek vereyim size ege üni tekstil müh. 2000li yılların başında ege tıp ile aynı puandayken şuan snn beğenmediğin puan sınıfında. her mühendislik dalı kendisine özgü zorlukları kolaylıkları vardır ve bunu öss puanıyla değerlendiremezsin. taban puanla girilen su ürünleri müh. ile tavan puanla girilen elektronik mühendisliğine biri çok kolay biri çok zor diyemezsin ikisininde işi gücü konusu farklıdır. burada tartışılması gereken tek önemli konu üniversitelerimizin içi boş olmasıdır. kıymetli hocaların yurtdışına yada özel ünilere gitmesi, kadro açılmadığından özel sektöre dönen veya hayatından bezen öğretim görevlilerinin kıymeti bilinmedikçe buda düzelmez.
mühendislik aynı zamanda sorumluluk işidir. sen şantiyede çalışırsın sorumluluk üstlenirsin, üretimde çalışırsın yine sorumluluk üstlenirsin, tarlada çalışırsın yine sorumluluk üstlenirsin ve bu sorumluluğa göre para talep edersin. okulda aldığın puana göre kimse sana para vermez. ister 500 puan al ister 100 puan al mühendis sıfatın varsa o sorumluluk senindir. birşey olduğunda hem patron hem adli kurumlar hesabını sana sorar sende benim puanım 100dü benim bu kadar diyemezsin. o yüzden aldığı sorumluluğun farkında olan insan ona göre parada ister.

bizim fabrikada işe başlayıp aynı gün bırakan çokinsan var iş beğenmemezlik, ücreti beğenmemezlik çok ama işçiye iş çok, işverene işçi çok bu dünyada. ben jeoloji mühendisi ve b sınıfı isg uzmanıyım her sabah 06.30 da kalkıp işe gidiyorum bornova-akhisar akşamda 19.30da geliyorum ama yapıcak birşey yok malesef

Abi iyi hoş demişsinde en basitinden herhangi bir meslekte dersler üzerinden öğretiliyor.

Şu an sence x bir sınavdan 200 puan alan bir öğrenciyle aynı sınavdan 400 puan alan öğrenciden aynı verimi alabilmek mümkünmü?

Yanlış anlaşılmasın düşük puan alan daha potansiyelli bir öğrenci olabilir ama o potansiyeli ortaya çıkaramadıktan sonra bir anlamı yok maalesef.

Benim sınav sistemine zorluk getirmek gibisinden düşüncemin sebebi çalışkan insanları ortaya çıkarabilmek.

Günümüz şartları potanaiyelden çok uygulamaya bakıyor maalesef.

Bu eğitim sistemindede böyle, çalışan insan sınavları vs. rahat geçiyor.

Zaten sınav sisteminin amacı bu değilmi?

Sizin dediğinizi yapmak için temelden eğitim sistemini değiştirmek lazım.

Sinan58
18-02-2017, 01:16
Beğenmemezlik yapmıyorum puanı, bende zamanında bu puanlardan almıştım.

Başarı sıralaması bence herşeyi açıklıyor abi, sonuçta çalışan başarılı oluyor.
Bu yoldan gidersek başarılı insan=verimli insan diyebiliriz diye düşünüyorum.

Sizin dediğinizi yapmak için bu işin çok çok temeline girilmesi lazım, yoksa ülkemizden dünya çapında kaç tane futbolcu, mühendis, doktor çıkıyor?

Ki bizde standart bir öğrenci hangi mesleği olacağını 12. sınıfta belirliyor.

Ayrıca birçoğumuz yapacağımız mesleğin sadece parasına bakıyoruz maalesef, yani en azından ben doktor olacak olsaydım sırf para için olurdum.

Neden gidipte açlık sınırında normal bir meslek yapayım?

Sorun çooook büyük :)

korki
19-02-2017, 06:23
Abi iyi hoş demişsinde en basitinden herhangi bir meslekte dersler üzerinden öğretiliyor.

Şu an sence x bir sınavdan 200 puan alan bir öğrenciyle aynı sınavdan 400 puan alan öğrenciden aynı verimi alabilmek mümkünmü?

Yanlış anlaşılmasın düşük puan alan daha potansiyelli bir öğrenci olabilir ama o potansiyeli ortaya çıkaramadıktan sonra bir anlamı yok maalesef.

Benim sınav sistemine zorluk getirmek gibisinden düşüncemin sebebi çalışkan insanları ortaya çıkarabilmek.

Günümüz şartları potanaiyelden çok uygulamaya bakıyor maalesef.

Bu eğitim sistemindede böyle, çalışan insan sınavları vs. rahat geçiyor.

Zaten sınav sisteminin amacı bu değilmi?

Sizin dediğinizi yapmak için temelden eğitim sistemini değiştirmek lazım.

O x denilen sınavdan 200puan alan kişi ile 400puan alan kişinin iş hayatına atıldığında aynı düşüncelere aynı niyete mi sahip? 400 puan alan kişinin düşüncesi nasıl olsa isim yapmış bir üniden mezun oldum rahat bir işe gireyim cumartesi pazar tatil olsun vede iyi kazanayım mı oluyor yoksa cumartesi de çalışırım gerek görülürse dağ başına gider orada da ütopik olmayan bir kazanca da çalışırım mı oluyor.

İsim yapmış kurumsal firmalara bakalım bunların çoğunda cumartesi de tatildir haftalık çalışma sürelerine uyarlar en alttan en yukarıya kadar bölümlere ayrılmıştır şimdi 400 puan alan arkadaşın böyle bir yerde çalıştığını düşün arkadaşa belirli bir iş veriliyor o da diyelim ki yayıla yayıla işini yapıyor sonuçta yapıyor özel sektör olduğu için devlet dairelerine hiç girmiyorum :)

Özel sektörde herhangi bir firmaya bakalım cumartesi çalışılıyor gerekirse pazarda çalışıyor haftalık çalışma süresi mi o hak getire 200puan alan arkadaş ise böyle bir yerde çalışıyor satın alma yaptırıyorlar sahaya gidiyor üretime bakıyor projeleri inceliyor vs... elinden geldiğince koşturuyor.

Bu arkadaşların hangisi verimli hangisi potansiyelini kullanıyor? Kurumsal firmadaki arkadaşı diğer firmada çalıştırabilir misin veya diğer arkadaşı kurumsal firmada?

emir91
19-02-2017, 09:51
200 puan alan arkadaşa yazık olmuş mecbur olduğu için kurumsal şirkette insani şartlarda (sizin tabirle yayıla yayıla ) 2 veya 3 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yükleyip hayvan gibi çalıştıran sömürücü bir özel şirkette patronunu daha çok zengin etmek için üç kuruşa 'elinden geldiğince koşturacak'...

Sinan58
19-02-2017, 14:04
İşte bende onu diyorum, sonuçta herhangi bir öğrenci sınav, vs. gibi durumlarında çalışmayınca asgari ücretle çalışacağını biliyormu?
-Biliyor.

Üniversite vb günde 2 saat ders çalışan adam doktorda olur, mühendiste, mimarda.

Abi doğru düzgün bir işte çalışmayı bu kadar isteyen adamda bi zahmet sadece bir kriter olan sınavada çalışsın.

Madem 2000+ maaş almak istiyorsun; sınavmış, oymuş, buymuş bunlar kimse için bahane değil.

İlk 20 bin ile ilk 100 bindeki insanların arasındaki tek bir fark daha fazla çalışması, bakın TEK BİR FARK DİYORUM.

Bunu yapsa zaten oda onla başarı anlamında aynı seviye olur, ki geleceğini düşünüyorsa yapacak bunu.

Sizin dediğinizin olmasını bende isterim ama şu anki eğitim sistemimiz bunun üzerine kurulu değil.

gökan
19-02-2017, 18:10
bızde kardesıme iş arıyoruz askerlık tamam uluslararası ılıskıler lojıstık gumruk hersey olur şirket vs

4 dil bılıyor askerlık bıttı

Sinan58
21-02-2017, 18:34
Biraz önce a haber"de 6-7 BİN TL"YE sanayi işlerinde kalıpçı bulamıyorlar diye haber çıktı.

Patron görünümlü yavşağın biriside çıkıp " omo oşşozlok yok, mollot çoloşmoyor oş boğonmoyor" diyor.

Küfür edeceğim şimdi, 6-7 BİN TL"Yİ ver zaten memlekette mühendis, doktor işi bırakıp kaynakçı olur.

Şu amk kanalına sabah akşam küfür ediyorum, gidip iş sorup 6-7 BİN TL"Yİ vermezlerse a haber canlı yayınında bunları yağlı kazığa oturtacaksın.

Amk yüzsüzleri.

d3n1s
22-02-2017, 09:24
Biraz önce a haber"de 6-7 BİN TL"YE sanayi işlerinde kalıpçı bulamıyorlar diye haber çıktı.

Patron görünümlü yavşağın biriside çıkıp " omo oşşozlok yok, mollot çoloşmoyor oş boğonmoyor" diyor.

Küfür edeceğim şimdi, 6-7 BİN TL"Yİ ver zaten memlekette mühendis, doktor işi bırakıp kaynakçı olur.

Şu amk kanalına sabah akşam küfür ediyorum, gidip iş sorup 6-7 BİN TL"Yİ vermezlerse a haber canlı yayınında bunları yağlı kazığa oturtacaksın.

Amk yüzsüzleri.

al kaynak sertifikanı, sen de 6-7 bin lira maaşa çalışırsın, belki daha bile fazlasına. Ya haberde içeriği tam olarak vermediler, ya da sen tam olarak dinlemedin.

delta0o
22-02-2017, 09:57
al kaynak sertifikanı, sen de 6-7 bin lira maaşa çalışırsın, belki daha bile fazlasına. Ya haberde içeriği tam olarak vermediler, ya da sen tam olarak dinlemedin.

otomotiv anasanayiye çalışan ihracat yapan firmada çalışıyorum 5 yıllık kaynak mühendisi o kadar para almıyor Bursa'da

d3n1s
22-02-2017, 10:02
otomotiv anasanayiye çalışan ihracat yapan firmada çalışıyorum 5 yıllık kaynak mühendisi o kadar para almıyor Bursa'da

kaynak sertifikalı metalurji mühendisi arkadaşlarım var, bahsi geçen paralardan daha fazlasını alıyorlar.

kesici
22-02-2017, 10:22
O bahsedilen haberi sanki ilk kez A Haber yaptı. Ben çocuklugumdan biliyorum her kanal ana haberlerde bu tür haberler yapıyor. Sırf yandaş diye *** atmayın kanala.

PiscocuK
22-02-2017, 10:24
Pendik /kaynarca yanyol e-5 üzerindeki ofisimize
sekreter arıyoruz
asgari ücret + yol +ssk + yemek
08:30-19:00
cumartesi pazar yok

iş tanımı
ortalama günde 2-3 fax çekilir
ortalama günde 8-10 tlf bağlar (herkesin cep tlf var çünkü)
yeni gelen kumaşları şirket kartelamıza aktarır

işe gerçekten ihtiyacı olan 20-30 yaş ve yukarıdaki kriterlere uygun olduğunu düşündüğünüz kişiler var ise bana yönlendirebilirsiniz

MBuğra
22-02-2017, 10:35
Aklim olsa berber olurdum, o kadar net konusuyorum. 14'unde cirak, 16'da kalfa, 18'inde askerden dondugunde kendi dukkanimi acmis usta olurdum.

Mis gibi meslek valla. Kendi isinin sahibisin, eve is goturme olayin yok, makas-tarak bulabildigin her yerde meslegini icra edebilirsin.

Hele bi de biraz kendini gelistirip, modern caga ayak uydurabilirsen isim yapar koseyi donersin. Pet groomer dedikleri, evcil hayvan tirasi mesela. Luks semtteki pelinsu, ecelerin Chihuahua'larini, Bichon Frise'larini saatini 100 liradan kesersin.

Bunu 4 sene uni okumus, 1 sene staj yapmis ve su an Ingiltere'de, alaninda en iyi okulda yuksek lisans yapan ancak donuste Istanbul'da max. 2000 TL'ye kole olarak calisacak biri olarak soyluyorum.

canimrecepcim
22-02-2017, 10:51
O kadar okuduk ettik,okul bitsin hemen işimizi kuralım dedik hooop bi darbe bi savaş turizm pert.
Bazen fırın açıp ekmek satasım geliyor sırf Rizeliyim diye,sonra soyadım tüylüoğlu değil diye vazgeçiyorum.

Ama durum özetle bu,şu durumda parası olan sanayi alanında yatırım yapmaz ki MBuğra gibi arkadaşları istihdam edebilsin.Kimsenin derdi üretim yapmak döviz getirmek değil ki.
Aynı adam mevcut duruma bakarak o riski alacağına daha az para ve riskle gider bi inşaat yapar keyfine bakar.

Her cuma hayırlı cumalar,vatanlı reisli paylaşımlar,şehitler haberlerini teröre lanet diye paylaş olay bu.Vatanı değil parayı seviyor adam.

Sabahlara kadar tartışalım,geçen bir laf söyledi babam ki normalde siyasi görüşüyle de çok alay ederim "biz toplumca çoğunluk olarak,sağcısı,solcusu falanı filanı doğru düzgün insanlar değiliz ki bizi düzgün insanlar yönetsin."
Bakıyorsun hakikatten öyle bir elin her parmağı tabi ki aynı değil.Ama işin özüne ve çoğunluğuna bakarsak , ben bugün siftah yaptım yan dükkandaki kardeşimden al diyen milletten,kardeşim aynısı bende daha ucuz ondaki daha traş diyen millete bir şekilde geçiş oldu.

Dilerim ki yaşadığımız son 15 - 20 senelik dönem,yaşacağımız asıl kötü dönem için geçiş süreci olmasın.2000 lira kağıt parayla böyle eline çok gelir ama,2000 lira ile 1 ay boyunca hafif sosyalleşerek geçinmek cidden büyük uğraş yani.Hele de bu kadar eğitimden sonra.

Umut_Akkuş
22-02-2017, 11:25
Yaklaşık bir buçuk yıldır işsizim ve babam berber az çok bu iş elimden geliyor fakat adam akıllı keşke dediğiniz yaşlarda öğrenseydim diye çok pişmanım şimdi elimde bir mesleğim olurdu.

powERS
22-02-2017, 11:56
Yaklaşık bir buçuk yıldır işsizim ve babam berber az çok bu iş elimden geliyor fakat adam akıllı keşke dediğiniz yaşlarda öğrenseydim diye çok pişmanım şimdi elimde bir mesleğim olurdu.

şimdi ver kendini 5 yıl sonra olsun. en azından..

Anıl E.
22-02-2017, 12:06
Ben de bu berber olayından yola çıkarak konuşmak istiyorum haklısınız hem de sonuna kadar . Tıp ya da hukuk gibi yüksek düzeyde bölümler okumuyorsanız boşuna üniversitede cebelleşmeyin ,aksi takdirde tek artısı erkekler için askerliği kısa dönem yapmak olur.

Ne okuması ? Eskidenmiş onlar . Keşke diyorum sanayide yıllarca çocukken çalışsaydım bir şeyler öğrenirdim,sonra kendi ustalığımı geliştirerek bir şeyler yapar ekmeğimi kazanırdım. Benim bir tane arkadaşım var yüksek lisanslı iki üniversite mezunu yapıkredi çağrı merkezinde isyan ederek çalışıyor. Ne yapsın iş mi var ? Dayısı da yok partiden bir yerlere soksun.

89 puan alan var kpss'den umudu yok adamın,nasıl olsa mülakatta eliyorlar neden 1 senesini stresli geçirsin? O kadar çalış didin gelsin dayılar gitsin amcalar yerleşsinler bir yerlere.

Berber olun,sanayide usta olun yani el emeği işiniz olsun. Tıp ya da hukuk dışındaki çoğu bölüm çöp bu ülkede gereksiz yani.

İnşaat mühendisi arkadaşım var ,2 sene sonra zar zor istanbul'da büyük bir şirkete girdi 2100 lira maaşı var . Değer mi ? Değmez .

İmkanı olan,tıpası yeten yurtdışına gitsin oraya yerleşsin . 50 sene sonrası da bu ülke aynı kalacak değişen hiçbir şey olmayacak,belki bu anımıza dua bile edebiliriz.

kesici
22-02-2017, 12:37
Aklim olsa berber olurdum, o kadar net konusuyorum. 14'unde cirak, 16'da kalfa, 18'inde askerden dondugunde kendi dukkanimi acmis usta olurdum.

Mis gibi meslek valla. Kendi isinin sahibisin, eve is goturme olayin yok, makas-tarak bulabildigin her yerde meslegini icra edebilirsin.

Hele bi de biraz kendini gelistirip, modern caga ayak uydurabilirsen isim yapar koseyi donersin. Pet groomer dedikleri, evcil hayvan tirasi mesela. Luks semtteki pelinsu, ecelerin Chihuahua'larini, Bichon Frise'larini saatini 100 liradan kesersin.

Bunu 4 sene uni okumus, 1 sene staj yapmis ve su an Ingiltere'de, alaninda en iyi okulda yuksek lisans yapan ancak donuste Istanbul'da max. 2000 TL'ye kole olarak calisacak biri olarak soyluyorum.

Bu berberlik olayı benimde hep aklıma gelirdi ara ara dönemlerde. Gerçi berber değilde bayan kuaförü olmak...

Güzellik salonu açacaksın, solaryumu, cilt merkezi vs. vs. herşey olacak işim içinde. Güzel bir avm içine koydunmu örn, Capa City doktordan yüksek mühendisten fazla kazanırsın.

korki
22-02-2017, 12:51

Metalurji mühendisi arkadaşlarınıza söyleyin kesinlikle oradan ayrılmasın.Bilmiyorum bu sektörlerde mi çalıştınız, 3 tane enerji santrali bitirdim. Birisi revizyondu şantiye şefiydim , diğeri ise bu işlerin duayeni olan bir firmada boru işleri şefiydim. Enerji santrallerinde kaynak çok önemli bir konudur. Çünkü hatlar basınçlıdır ki santral yapısına göre değişir hat basınçları olarak en düşük 50bar olarak kabul edin 300barlara kadar gördüm tabiki farklı materyaller vs var işin içinde O şantiyelerde bile o kadar almıyorlardı ki işin su altı kaynağından sonra ki top noktasıdır su altı kaynağı fazla bilinmediğinden dolayı o da. Yurtdışında çalışıyorsa o miktarların üstünü de rahatlıkla alır.

Sinan58
22-02-2017, 13:42

Tam olarak dinledim merak etme, ki aynı haber başlığının içinde işsizlik diye bişeyin olmadığını insanların iş beğenmediğini belirtiyorlardı.

Ki sadece 1 tane dalda 400.000 işçi açığının olduğunu, insanların iş beğenmediği için yüksek paralarda olsa çalışmadığından bahsediyordu.

Yalnız herkes o parayı vermez yapmayın etmeyin, ki 6-7 BİN TL"ye işçi bulamamak ayrı bir ironidir.

Üniversite mezunu birçok kişinin asgari ücret veya asgari ücretin bir tık üstü maaşlara çalıştığınıda herkes biliyordur.
kesici reis işsizlik diye bir şeyin olmadığı haberi yapılıyor, bu halkı mal yerine koymaktır. Ne demek işsizlik hiç yok?

d3n1s
22-02-2017, 15:02
Tam olarak dinledim merak etme, ki aynı haber başlığının içinde işsizlik diye bişeyin olmadığını insanların iş beğenmediğini belirtiyorlardı.

Ki sadece 1 tane dalda 400.000 işçi açığının olduğunu, insanların iş beğenmediği için yüksek paralarda olsa çalışmadığından bahsediyordu.

Yalnız herkes o parayı vermez yapmayın etmeyin, ki 6-7 BİN TL"ye işçi bulamamak ayrı bir ironidir.

Üniversite mezunu birçok kişinin asgari ücret veya asgari ücretin bir tık üstü maaşlara çalıştığınıda herkes biliyordur.
kesici reis işsizlik diye bir şeyin olmadığı haberi yapılıyor, bu halkı mal yerine koymaktır. Ne demek işsizlik hiç yok?

ülkede iş beğenmeme olduğunu ben de savunabilirim. Bu demek değildir ki herkes hak ettiği yerde veya hak ettiği maaşı alıyor. Bu ülkede diplomalı işsiz çok. Diplomalı insan da haklı olarak o kadar emek verip, binbir zorlukla aldığı eğitimin karşılığını istiyor, ancak aynı bölümden her üniversitede olduğu noktada, senin 10 birim paraya yapacağın işe bir başkası 8 birim paraya talip olduğu noktada sen işsiz kalıyorsun. Bu ayrı bir tartışma konusu.

İş beğenmeme örneğine gelirsek. Vaktiyle İzmir'de şantiyedeyim. İnşaat işiyle haşır neşir olanlar bilir, inşaata başlarken işçi bulamazsınız, işçi bulup işe başlarsınız, her gün tonla adam gelip "abi işçi lazım mı" diye sorar. Neyse, işe başlanmış, ekipler kurulmuş, eksik de yok, haliyle adam ihtiyacı da yok. Ancak yine de her gün gelen gidenin haddi hesabı yok. Bir gün mesai saatleri içinde gelmesi gereken mal, yol durumundan ötürü mesai bitiminden sonra gelebildi. Şantiyede 3 kişiyiz, şantiye şefi, ben ve bekçi. Gelen mal 1 tır. Bizim indirmemiz çok zaman alacak. Çıktık şantiye şefiyle kahvehanelere. Mal geldi, inmesi lazım, gelen her adama adam başı 50 lira, malı indirin yeter. Sene 2010, günlük işçi yevmiyesi 50 lira değildi. Sabah bizden "iş dilenen"ler akşam olunca okeyi, iskambili 1 saatliğine bırakıp gelmediler. yahu 100 lira olsun, gelin dedik, yine gelen olmadı. Bu durumda, gerçekten işsizlik vardır, diyebilir misin?

Anıl E.
22-02-2017, 15:07
Lisans mezunlarına işsizlik yok diyen varsa,benimle bir bardak çay içebilir anlatabilirim.
d3n1s evet genelde o işlerde çalışan insanlarda olan bir hoşnutsuzluk biliyorum ve katılıyorum. Yakında üniversite mezunlarını günlük 50 veya 100 tl yevmiye ile alakasız yerlerde çalışırken görebilirsiniz.

d3n1s
22-02-2017, 15:15
Lisans mezunlarına işsizlik yok diyen varsa,benimle bir bardak çay içebilir anlatabilirim.
d3n1s evet genelde o işlerde çalışan insanlarda olan bir hoşnutsuzluk biliyorum ve katılıyorum. Yakında üniversite mezunlarını günlük 50 veya 100 tl yevmiye ile alakasız yerlerde çalışırken görebilirsiniz.

Orası kesin. Ülkede her köşebaşında üniversite var, ve bütün öğrenciler sanki üniversite okumak zorundaymış gibi yetiştiriliyor, ara kademede çalışacak adam kalmadı piyasada. İş arayanlara bir bakın, ya okumamış insanlar, ya da üniversite bitirmiş insanlar. Hani teknik lise mezunları?

Üstüne basa basa her önüme gelene söylüyorum, herkes üniversite okumak zorunda değil, hatta ben üniversite okumasam şu an çok daha mutlu bir insan olabilirdim, ama ailem sağolsun, lise yaz tatillerinde sanayiye gitmeme izin vermeyip lise bitince de zorla üniversiteye gönderdikleri için şu an bu noktadayım.

Anıl E.
22-02-2017, 15:17
Orası kesin. Ülkede her köşebaşında üniversite var, ve bütün öğrenciler sanki üniversite okumak zorundaymış gibi yetiştiriliyor, ara kademede çalışacak adam kalmadı piyasada. İş arayanlara bir bakın, ya okumamış insanlar, ya da üniversite bitirmiş insanlar. Hani teknik lise mezunları?

Üstüne basa basa her önüme gelene söylüyorum, herkes üniversite okumak zorunda değil, hatta ben üniversite okumasam şu an çok daha mutlu bir insan olabilirdim, ama ailem sağolsun, lise yaz tatillerinde sanayiye gitmeme izin vermeyip lise bitince de zorla üniversiteye gönderdikleri için şu an bu noktadayım.

aynen aq keşke okumasaydım . Askerliği de uzun yapardım nolacaktı. ya da dışarıdan aöf bitirirdim yine kısa giderdim .

d3n1s
22-02-2017, 15:20
Daha çok yazarız çizeriz de, ülkece komple şu çarpık ve saçma "benim evladım siyo olcak" kafasından çıkmamız lazım. Geçen özel bir dersane, artık temel lise mi oldu, neyse, sahibi çağırdı, çok da severim kendisini, sağolsun, inşaat mühendisliği okumak isteyen bir öğrenci varmış, onunla konuşmam için. "Herkes üniversite okumak zorunda değil, ben okumasam daha mutlu olurdum mesela" dediğimde dersane sahibi, sanki kendisine hakaret etmişim gibi baktı. Herkesin evladı, herkesin öğrencisi iyi bir firmada, en az genel müdür olacak sanki.

Thracian
22-02-2017, 15:28
ülkede iş beğenmeme olduğunu ben de savunabilirim. Bu demek değildir ki herkes hak ettiği yerde veya hak ettiği maaşı alıyor. Bu ülkede diplomalı işsiz çok. Diplomalı insan da haklı olarak o kadar emek verip, binbir zorlukla aldığı eğitimin karşılığını istiyor, ancak aynı bölümden her üniversitede olduğu noktada, senin 10 birim paraya yapacağın işe bir başkası 8 birim paraya talip olduğu noktada sen işsiz kalıyorsun. Bu ayrı bir tartışma konusu.

İş beğenmeme örneğine gelirsek. Vaktiyle İzmir'de şantiyedeyim. İnşaat işiyle haşır neşir olanlar bilir, inşaata başlarken işçi bulamazsınız, işçi bulup işe başlarsınız, her gün tonla adam gelip "abi işçi lazım mı" diye sorar. Neyse, işe başlanmış, ekipler kurulmuş, eksik de yok, haliyle adam ihtiyacı da yok. Ancak yine de her gün gelen gidenin haddi hesabı yok. Bir gün mesai saatleri içinde gelmesi gereken mal, yol durumundan ötürü mesai bitiminden sonra gelebildi. Şantiyede 3 kişiyiz, şantiye şefi, ben ve bekçi. Gelen mal 1 tır. Bizim indirmemiz çok zaman alacak. Çıktık şantiye şefiyle kahvehanelere. Mal geldi, inmesi lazım, gelen her adama adam başı 50 lira, malı indirin yeter. Sene 2010, günlük işçi yevmiyesi 50 lira değildi. Sabah bizden "iş dilenen"ler akşam olunca okeyi, iskambili 1 saatliğine bırakıp gelmediler. yahu 100 lira olsun, gelin dedik, yine gelen olmadı. Bu durumda, gerçekten işsizlik vardır, diyebilir misin?

Senin konundan çok daha eski hatıram var. Cocuğum ne nedir yeni yeni öğreniyorum hayatta. Spottan mal alıyoruz bölgedeki marketlere dağıtıyoruz. Her gün 3-4 kamyon mal gelir ağırı hafifi her türlü. Babamın bir arkadaşı geldi babamdan harçlık borç istedi. 50-100 adını sen koy. Babamda bak kamyon sırada yardım et bu yarım kamyonu indirelim borç değil hakkını vereyim dedi. Adamın cevabını 'ben mal taşıyacak adam değilim' oldu. Ben bile babam anlatıktan sonra kavrayabildim. Babam 2 amcam 2 personel ve 12-13 yşında ben sıcakta atletle mal taşıyoruz. Adam kendini bizim yaptığımız işe laik görmedi.

d3n1s
22-02-2017, 15:32
Senin konundan çok daha eski hatıram var. Cocuğum ne nedir yeni yeni öğreniyorum hayatta. Spottan mal alıyoruz bölgedeki marketlere dağıtıyoruz. Her gün 3-4 kamyon mal gelir ağırı hafifi her türlü. Babamın bir arkadaşı geldi babamdan harçlık borç istedi. 50-100 adını sen koy. Babamda bak kamyon sırada yardım et bu yarım kamyonu indirelim borç değil hakkını vereyim dedi. Adamın cevabını 'ben mal taşıyacak adam değilim' oldu. Ben bile babam anlatıktan sonra kavrayabildim. Babam 2 amcam 2 personel ve 12-13 yşında ben sıcakta atletle mal taşıyoruz. Adam kendini bizim yaptığımız işe laik görmedi.

O dangoza denilecek çok laf var da neyse...

KÖROĞLU
22-02-2017, 15:48
2008 de mezun oldum 1 ay sonra işe girdim. O yıl asgari ücret 638.70 tl iken ben haftalık 150 TL ile (sigorta yok) bir mutfakçıda sözümona muhasebe olarak çalışacaktım. Lisans mezunuydum bu arada. 2 ay çalıştım şöförlük te yaptım kabin de taşıdım, fayansta. O sayede 2. işimi buldum asgari ücrete. 8 ay çalışıp askere gittim. Döndüm 5 ay iş aradım çok alakasız bir yerden işe girdim. Askerde 3000 alırken işe girdiğimde 800 civarı bir şeydi aldığım ücret. Sonra 2 sene sıktım dişimi net %50 zam aldım ama tutarsal karşılığı yetersizdi. En güzel iş çalışırken bulunur derler aynen öyle. 2 katından fazla ücrete teklif geldi başka firmaya geçtim. Yıl oldu 2013. Boş durmadık tabi önce yüksek bitti, sonra smmm ruhsatını aldık.

Bunları rakamla yazmamın sebebi; mezun oldum işverenler gel kardeş al masa + telefon + araba anahtarı üstüne de 5 bin maaş beklentisindeki genç kardeşlerin gerçekleri görmesi. Öyle bir dünya yok arkadaşlar. (sağlam torpil veya aile şirketiniz falan yoksa)

Yanlış doğru bilmem ama bir laf var "emeksiz yemek olmaz" yaptığın işte fark yarattığın kadar öne çıkarsın.
Kendini geliştirmezsen olduğun yerde sayarsın.

Bazıları doğuştan şanslıdır atadan babadan gelir yer içer gezer tozar.
Bazıları ana baba açısından şanslıdır (ben gibi) eğitim için kendinden feragat eder sana destek olur sende kafayı kullanır bir şeyler yaparsın.
Bazıları da hem şanssız hemde kendinde bir şey yoktur ne yapsa olmaz.

Kuzenlerle konuşurken şu örneği veririm akılda kalıcı ve iyi bir örnek bence.

Oğlum ya okursun kendini geliştirirsin "x bey bu işi nasıl yapalım" diye sorarlar.
yada okumazsın "x şunu yap getir" derler. Hangisi olacağına sen karar verirsin.

Bütün bunların yanında şans yada baht ne derseniz deyin o da lazım.

İş arayan herkese rabbim yardım etsin, işveren olmakta iş gören olmakta zor bu ülkede.

rebelh
22-02-2017, 16:22

bu biraz farklı gibi geldi bana ya
açık söyliim kuzenimin büyük bi cafesi var arada borç alır veririz
hani desem bana 300 borç ver o da dese bugün garsonluk yap direk veriim
bence bende yapmazdım garip gelebilir insana bence layık görmemek değil bu
bence babanızın pek sevdiği bir arkadaşı değildi ve vermek istemedi ben öyle düşünürdüm

220T
22-02-2017, 17:17
Bu, süreç meselesi.Diplomaların içi hızla boşaldı ama beklentiler aynı hızla düşmedi.Eskiden küçük yaşta meslek edindirmeye çalışıyordu toplum.Sebebi,özellikle yüksek eğitimin sınırlı olmasıydı.Bu sınır, kendisini aşacak kitleyi de sınırlandırıyordu aynı zamanda.Sınırı aşan da "okumuş adam" sıfatıyla o günün statüsünü elde ediyordu.Zaman içerisinde okumak, hızlı bir yükselişe geçti.Okuyan "masa başı" iş sahibi oluyordu.Okuyan arttıkça nitelik düştü,okuyan arttıkça zanaat zayıfladı.Diplomalılık kıymetlenirken ustalık ihmal edildi.Toplumun değer yargıları,tutumu değişti ve başa döndük.Lakin toplum bunun farkında değil.

Sanayiye uğradığımda öyle göz ucuyla adamları kontrol ediyorum.Adam arabadan söktüğü vidaların yarısını masada bırakıp arabayı teslim ediyor ve bu esnafın kapısında,20 araba tamir edilmeyi bekliyor.Sebep?Sebebi,eli alet tutuyor diye.2 balata değişiyor,maksimum yarım saatini harcıyor,50 lirasını alıyor.Bugün okuyan kaç kişinin yarım saati 50 lira ediyor?Şu forumdaki bilgilere haiz olan birinin kendi dükkanı olduğunu düşünsek kazanacağı para gerçekten memnun eder.

Küçük yaştaki yakınlarınızın kariyer planlamalarına yardımcı olun.Gelenekçi bakış açısı,gerçekçi bakış olmuyor her zaman.Meslek öngörülerini revize etmeyi bilmek lazım.At antrenörlüğü,bilişim suçları bilirkişiliği(Adı tam bu değildi,hatırlayamadım,yalnızca bir üniversitede vardı bu bölüm.),hatta yukarıda bir arkadaşımızın bahsettiği evcil hayvan kuaförlüğü gibi yeni iş sahalarını değerlendirmek lazım.

Küçüklerinize mutlaka ve mutlaka dil öğrenmelerini salık verin.O olmadıysa bir spor,sanat dalıyla profesyonel olarak ilgilensinler.Hiçbiri olmadıysa yemek yapmayı bilsinler.:)

Anıl E.
22-02-2017, 17:36
Bu, süreç meselesi.Diplomaların içi hızla boşaldı ama beklentiler aynı hızla düşmedi.Eskiden küçük yaşta meslek edindirmeye çalışıyordu toplum.Sebebi,özellikle yüksek eğitimin sınırlı olmasıydı.Bu sınır, kendisini aşacak kitleyi de sınırlandırıyordu aynı zamanda.Sınırı aşan da "okumuş adam" sıfatıyla o günün statüsünü elde ediyordu.Zaman içerisinde okumak, hızlı bir yükselişe geçti.Okuyan "masa başı" iş sahibi oluyordu.Okuyan arttıkça nitelik düştü,okuyan arttıkça zanaat zayıfladı.Diplomalılık kıymetlenirken ustalık ihmal edildi.Toplumun değer yargıları,tutumu değişti ve başa döndük.Lakin toplum bunun farkında değil.

Sanayiye uğradığımda öyle göz ucuyla adamları kontrol ediyorum.Adam arabadan söktüğü vidaların yarısını masada bırakıp arabayı teslim ediyor ve bu esnafın kapısında,20 araba tamir edilmeyi bekliyor.Sebep?Sebebi,eli alet tutuyor diye.2 balata değişiyor,maksimum yarım saatini harcıyor,50 lirasını alıyor.Bugün okuyan kaç kişinin yarım saati 50 lira ediyor?Şu forumdaki bilgilere haiz olan birinin kendi dükkanı olduğunu düşünsek kazanacağı para gerçekten memnun eder.

Küçük yaştaki yakınlarınızın kariyer planlamalarına yardımcı olun.Gelenekçi bakış açısı,gerçekçi bakış olmuyor her zaman.Meslek öngörülerini revize etmeyi bilmek lazım.At antrenörlüğü,bilişim suçları bilirkişiliği(Adı tam bu değildi,hatırlayamadım,yalnızca bir üniversitede vardı bu bölüm.),hatta yukarıda bir arkadaşımızın bahsettiği evcil hayvan kuaförlüğü gibi yeni iş sahalarını değerlendirmek lazım.

Küçüklerinize mutlaka ve mutlaka dil öğrenmelerini salık verin.O olmadıysa bir spor,sanat dalıyla profesyonel olarak ilgilensinler.Hiçbiri olmadıysa yemek yapmayı bilsinler.:)

" İş arayanlar" topicin de ingilizce dil bilen eleman aranıyormuş 2500 tl maaş'a onu da öğrenmek çok mantıklı değil türkiye'de. Yurtdışın da işe yarar belki .

Thracian
22-02-2017, 19:29
bu biraz farklı gibi geldi bana ya
açık söyliim kuzenimin büyük bi cafesi var arada borç alır veririz
hani desem bana 300 borç ver o da dese bugün garsonluk yap direk veriim
bence bende yapmazdım garip gelebilir insana bence layık görmemek değil bu
bence babanızın pek sevdiği bir arkadaşı değildi ve vermek istemedi ben öyle düşünürdüm

O günde verdi, öncesi sonrasında da verdi. Şahsı ben bizzat tanıdığım ve babamın cocukluktan okul arkadaşı olduğu için biliyorum. Adamın istediğinin adı borç ama hiç geri ödeme yapmadığını söylemeyi/yazmayı atlamışım. Yani senin o cafe sahibine hafta 2 kere abi 50 lira varmı ....... sebepten evden almadan çıkmıştım - aliye vermiştim. Veliden gelecekti gibi bahaneleri.

KOSEREN
22-02-2017, 19:39
Durumun farkına yeni yeni varmaya başladılar bence.Mesela artık 4 yıllık aöf için ygs de 180 barajını geçip lys ye girmek ve orada da 180 i geçmek gerekecek.Bu durumun zincir şeklinde diğer bölümleri de etkileyeceğini düşünüyorum..

AOF Lisans Okumak İsteyen Artık LYS Sınavına Girecek... | aofabi.com (http://www.aofabi.com/aof-lisans-okumak-isteyen-artik-lys-sinavina-girecek/)

Er34
22-02-2017, 19:50
Çalıştığım firma kurulduğundan beri iş ilanları veriyor. Sürekli görüşmeye biri geliyor - biri gidiyor. İşverenimi severim ama az para verir. Ayın 1inde hesabına yatırır ama az verir.
Ben ay sonu odaklı değilim. Kendimi bir yatırım görüp her an işimle ilgili daha çok şey öğrenmeye çalışıyorum.
Eee hıyar değilsem 3-5-10 sene bana iyi para verecek biri illa çıkar. Hıyarsam da cacık olmaya çalışırım yapacak bir şey yok.

powERS
23-02-2017, 08:12
Türkiyenin en batısında bir otel varmış orta halli birşey belediye oteliymiş bu. Otelin Müdür statüsündeki muhasebe bölümünde çalışan çocuk 2 eşeğin samanını bölemeyecek düzeyde bir altyapıyla lise mezunu olup otele ilk olarak bulaşıkçı olarak girmiş, sırf lise mezunu diyede muhasebeye yerleştirilmiş muhasebeci yokluğunda.. üstelik şu anda 2600 2700 lirada maaş alıyormuş.. tabiki yol yemek hepsi ayrıca :)

kesici
23-02-2017, 16:47

Doğru hacı işsizlik var yalan yok, işi olanlarda kısıtlı imkanlar da işe alınıyor zaten. Bak senin yaşların tam isyan yaşları, yaşına göre inanılmaz derece de olgun ve bilgilisin bu çok belli fakat tekil şahıs olarak bizim yapabileceğimiz tek şey kendimizi geliştirip daha fazla maddi imkanlı iş nasıl bulabiliriz ? Bunun derdinde olmalı gençlerimiz ve bizler. İş yok, memleket çok kötü, ekonomi kötüye gidiyor demek tekil olarak elimize birşey geçiremez. Ya dönemin ihtiyaçlarından faydalanıp kazanımlar çıkarmamız gerek ya da siyasi olarak bir grup oluşturup veya bir siyasi gruba dahil olup bu işi çözmek gerekli bana kalırsa.

Hoş keşke başımızdakiler bunu yapsa da bizde vatandaş olarak mutlu mesut yaşasak ama bu memlekette çok zor.

kesici
23-02-2017, 16:57
Türkiyenin en batısında bir otel varmış orta halli birşey belediye oteliymiş bu. Otelin Müdür statüsündeki muhasebe bölümünde çalışan çocuk 2 eşeğin samanını bölemeyecek düzeyde bir altyapıyla lise mezunu olup otele ilk olarak bulaşıkçı olarak girmiş, sırf lise mezunu diyede muhasebeye yerleştirilmiş muhasebeci yokluğunda.. üstelik şu anda 2600 2700 lirada maaş alıyormuş.. tabiki yol yemek hepsi ayrıca :)

Benim babamda 16 yaşında gurbete gelip katçı olarak işe başlamış lalelide bir otelde. En son oteli sattı ve emekli oldu adam 40 sene aynı binada çalıştı en alttan en üste çıkmış.

Şimdiki gençler istiyor ki (ben de dahildim bikaç sene evvel) yaş 20 olunca altında Bmw cepte sınırsız kredi kartı. Adama iş veriyorum 1 ay çalışıp 3-4 ay boş geziyor. Ondan sonra işsizlik var. E tamam var da işsizlik, isteyene de iş mutlaka var. Bir de işin bu tarafı var.

ozoozo
23-02-2017, 17:45

Okuyunca aklıma geldi aslında köklü bir çok şirket ve holdinglerde buna benzer hikayeler var. Borusan da şuan Türkiyenin en çok 2. el araba satan , 2. el satış danışmanı ilk borusana girdiğinde araç teslim elemanı olarak başlıyor , buda işte buyrun efendim anahtarınız arabada şu şu var güle güle hayırlı olsun :) bütün iş bundan ibaret ama adam daha sonra ilgisi,becerisi ve yeteneği keşfediliyor Satış destek oluyor daha sonra Satış danışmanı oluyor ve şuan Uzman satış danışmanı olarak Ankara da ve Türkiye de en çok 2. el araç satışı gerçekleştiren Uzman Satış Danışmanlarından birisi. Kasım ayında 47 tane araba sattı ve 1. oldu :)

Geçenlerde Avis Ankara Bölge müdürü ile tanıştım ve kariyer planın ne vs diye sohbet ettik , adam bu işe Şirketin en düşük mevkisinden başladığını Şoför olarak işe girdiğini söyledi :) Şuanda Otokoç'un Avis Bölge Müdürü.

En basitinden Babam dan örnek vericek olursam Antepin bir köyünde Nizipte doğup büyüme ve köyün ilk okuyan çocuğu. İlk Sınava girdiğinde Odtü Makine Mühendisliğini kazanıyor ancak hem dedemin uyuşukluğundan hemde şartlardan dolayı bir türlü Ankara ya gelemiyorlar ve en sonunda geldiklerinde kayıtların kapandığını söylüyorlar :) Her zaman düşünürüm böyle bir şey benim başıma gelse helede Odtü gibi bir okul ve Makine mühendisliği gibi bir bölüm heralde yaşama sevincim , umudum kalmazdı , dava güderdim köyde. Daha sonra Azim ediyor , çalışıyor ve Ankara Tıp'ı kazanıyor.

Yani özetle bu iş bulma olayları da biraz kişide bitiyor , şuan kimse nereden mezun olmuşsun napmışsın öyle kolay kolay bakmıyor , sen kimsin ve ne yaparsın ? bana neler katabilirsin ? diye bakılıyor. Herkesin söylediği gibi birde iş beğenmeme daha doğrusu maaş ve şartları beğenmeme durumu var. Okuduğum bölümün , yöneldiğim sektör ile uzaktan yakından alakası yok ancak keyif aldığım ve kariyer gördüğüm yerleri tercih ediyorum. Kimse , kimsenin kara kaşına kara gözüne ayda 5000 bin tl vermiyor elbetteki alttan başlayıp yükselmek lazım. Ne olursa olsun özel sektörde kurumsal şirkette her zaman kötü bile olsa iyidir.

SULTANOGLU
23-02-2017, 18:43
Şu an kafam allak bullak ama bir kaç gündür bu konuyu görüp yazsammı yazmasammı diyorum.

İş bulamamak değilde genelde bizim sıkıntımız birden kabarık maaş, yöneticilik yada zart zurt olmak. Afedersin ama kimse sen üniden mezun oldun diye gel arkadaş yaa bende yönetici arıyordum demiyor. Demez!! çünkü ne tecrüben var, ne de iş ortamında insanlarla nasıl anlaşacağını bildiğin bir bilgi dağarcığın.

Ben Kültür üni. endüstri mühendisliği mezunuyum. Mezun olduktan sonra da kalite ve üretim yönetimi dalında yüksek lisans yaptım.

Üniversitedeyken sırf araba hobim için para kazanmak adına gittim organizasyon şirketlerinde çalıştım. Düğünleri kurardık akşamları toplardık. Deli gibi çalışırdım ne o arabaya emme manifoldu alıcaz, egzantrik alıcaz diye :D 3 e 5 e bakmadım gocunmadım yaptığımdan. Millet eğlenirdi ben normalde bunu ev geçindirmek için yapan adamlarla yapardım. Gel zaman git zaman gittim Babamla Annemle sigorta acentemiz vardı sigorta sattım. Getir götür işleri yaptım. şimdi adını hatırlayamadığım bir sigorta şirketinde sigorta sattım. Tabi bu esnada stajlarımıda Adam gibi şirketlerde yaptım Hyundai de Coca-Cola da vs vs...

Yüksek lisans yaparken bu arada İngiltereye gittim ingilizcemi daha iyileştirmek için dil eğitimi aldım.

Hepsinin ardından yüksek lisans yaparken mülakatlardan geçip bu bahsettiğim dünyaca ünlü ve milletin büyük oyunu bozuyoruz diye boynuna ipler bağlayıp yerlere döktüğü dev içecek şirketinde tam zamanlı stajer olarak çalışmaya başladım. aldığım para para değildi 3 e 5 e bakmadım. sonuçta bir araba hobimiz vardı ve para gerekiyordu :D Ortam aşırı güzeldi iyikide çalışmışım, iyikide oradaki insanlar bana global uluslar arası bir şirkette nelere dikkat etmem gerektiğini göstermiş öğretmiş. Tam 16 ay çalıştım ve askere gittim. Tek hayalim tekrar geri dönüp artık bir çalışan olarak orada çalışmaktı. Orada çalıştığım dönem bana çok şey katmıştı ilişkilerim iyiydi. Geldim döndüm ne yazıkki olmadı. olmamasının nedeni 2 farklı grup vardı ve onları birleştirmişlerdi.

Tam dedim ulan ne yapıcam. Para lazımdı çünkü askerden önce Camaronun motorunu kırmışım manyak gibi :D toplamam gerekli. Hem toplarken en iyisi olması lazım :D

Hemen yine iş ilanlarına hayvanat gibi başvuruyorum. Aslında yine 3 5 önemli değildi, Camaro her türlü toplanırdı., olmadı garajda yatardı. Önemli olan tecrübeydi. Bu sefer yine baya baya herkes tarafından bilinen bir şirkette işe girdim. Ama ne giriş böyle bir MÜLAKAT YOK !!! adamı adama kırdırıyorlar. survivor gibi 1 kiş çıkıyor odadan. Bu şirkette uluslararası bir şirketti ve herkesin girmek istediği bir şirketti. Ürünlerini syiyim siz tahmin edin dondurması var, çamaşır deterjanı var, yemeklik yağ var, deodorantı var, yazları caddede dükkanı var... Girdim 6 ay çalıştım :D Şunu anladım nerede çalışacaksan çalış, en önemli olan senin yaptığın işten keyif alman. Bu benim mantığım katılır veya katılmazsınız.

Sonra devam ediyorum yine ilan başvuruları ora bura görüşme süreçler derken bir pompa şirketine girdim. yer gebzede, benim ev zincirlikuyu da verilen para benzin parasına yetmez. servis göztepeye kadar var dediler önemli değil arabam var dedim. Smartla gidicem birde o sıralar smartın bana ateş ettirdiği en problemli zamanları. abi işe girdiğim ilk gün daha öcneden staj yaptığım yerden teklif geldi (yukarda yazıyor.) 4. günü çıktım. beklediğim gibi olmadı dedim. Diğer işe başladım ulan nasıl mutluyum sektör otomobil güle oynaya geliyorum. işte ilk gün biri geldi seni neden aldılar dedi. senin eğitimin zatın zurtun fazla buraya ediler o ne ya dedim kendi kendime. bu sırada en son iş başvurumuda mevcut şirketime yapmıştım. aradan 2 ay geçti PATT!!! o da ne beni buradan arıyorlar gelin görüşelim diyorlar. görüştüm. 1. mülakat ok 2. mülakat sektör otomobil boyası ve abi ben Amerikancı ve daha önceden araba toplamış adamım. Başladım araba hobimi anlatmaya o sıra üni bölümüymüş bişeymiş önemli değil !! ok etkisi var ama burada en önemlisi ben onlara tutkumu anlatıyordum. Sonuç, beni işe aldılar. !! verilen para o sıra benim daha önceden aldıklarımın yanında azdı ama önemli değildi.

Aradan 5 yıl geçti kendi birimimin yöneticisiyim. Aynı zamanda Boyacıyım desek yeridir :) İşe gülerek geliyorum. Baktığım bölge tüm Türkiye, Azerbeycan, Gürcistan, Kıbrıs ve ihtiyaç oldumu Ortadoğu ülkeleri dubai, mısır vs....

Bütün iş ilanlarına kariyer den başvurdum bu arada.

Hikaye okunur okunmaz yada bir şey çıkartılır çıkartılmaz bilemem ama buradaki toplam süreç 8 yıl. Herşey ne yazıkki hemen olmuyor. Bazen sıkıntılı geçecek, bazen eğlenerek, bazen nefret ederek ama sonunda elbet bir yere geliyorsun bunu unutmamak lazım.

umarım sıkılmazsınız.

Suleyman
23-02-2017, 18:54
Şu an kafam allak bullak ama bir kaç gündür bu konuyu görüp yazsammı yazmasammı diyorum.

İş bulamamak değilde genelde bizim sıkıntımız birden kabarık maaş, yöneticilik yada zart zurt olmak. Afedersin ama kimse sen üniden mezun oldun diye gel arkadaş yaa bende yönetici arıyordum demiyor. Demez!! çünkü ne tecrüben var, ne de iş ortamında insanlarla nasıl anlaşacağını bildiğin bir bilgi dağarcığın.

Ben Kültür üni. endüstri mühendisliği mezunuyum. Mezun olduktan sonra da kalite ve üretim yönetimi dalında yüksek lisans yaptım.

Üniversitedeyken sırf araba hobim için para kazanmak adına gittim organizasyon şirketlerinde çalıştım. Düğünleri kurardık akşamları toplardık. Deli gibi çalışırdım ne o arabaya emme manifoldu alıcaz, egzantrik alıcaz diye :D 3 e 5 e bakmadım gocunmadım yaptığımdan. Millet eğlenirdi ben normalde bunu ev geçindirmek için yapan adamlarla yapardım. Gel zaman git zaman gittim Babamla Annemle sigorta acentemiz vardı sigorta sattım. Getir götür işleri yaptım. şimdi adını hatırlayamadığım bir sigorta şirketinde sigorta sattım. Tabi bu esnada stajlarımıda Adam gibi şirketlerde yaptım Hyundai de Coca-Cola da vs vs...

Yüksek lisans yaparken bu arada İngiltereye gittim ingilizcemi daha iyileştirmek için dil eğitimi aldım.

Hepsinin ardından yüksek lisans yaparken mülakatlardan geçip bu bahsettiğim dünyaca ünlü ve milletin büyük oyunu bozuyoruz diye boynuna ipler bağlayıp yerlere döktüğü dev içecek şirketinde tam zamanlı stajer olarak çalışmaya başladım. aldığım para para değildi 3 e 5 e bakmadım. sonuçta bir araba hobimiz vardı ve para gerekiyordu :D Ortam aşırı güzeldi iyikide çalışmışım, iyikide oradaki insanlar bana global uluslar arası bir şirkette nelere dikkat etmem gerektiğini göstermiş öğretmiş. Tam 16 ay çalıştım ve askere gittim. Tek hayalim tekrar geri dönüp artık bir çalışan olarak orada çalışmaktı. Orada çalıştığım dönem bana çok şey katmıştı ilişkilerim iyiydi. Geldim döndüm ne yazıkki olmadı. olmamasının nedeni 2 farklı grup vardı ve onları birleştirmişlerdi.

Tam dedim ulan ne yapıcam. Para lazımdı çünkü askerden önce Camaronun motorunu kırmışım manyak gibi :D toplamam gerekli. Hem toplarken en iyisi olması lazım :D

Hemen yine iş ilanlarına hayvanat gibi başvuruyorum. Aslında yine 3 5 önemli değildi, Camaro her türlü toplanırdı., olmadı garajda yatardı. Önemli olan tecrübeydi. Bu sefer yine baya baya herkes tarafından bilinen bir şirkette işe girdim. Ama ne giriş böyle bir MÜLAKAT YOK !!! adamı adama kırdırıyorlar. survivor gibi 1 kiş çıkıyor odadan. Bu şirkette uluslararası bir şirketti ve herkesin girmek istediği bir şirketti. Ürünlerini syiyim siz tahmin edin dondurması var, çamaşır deterjanı var, yemeklik yağ var, deodorantı var, yazları caddede dükkanı var... Girdim 6 ay çalıştım :D Şunu anladım nerede çalışacaksan çalış, en önemli olan senin yaptığın işten keyif alman. Bu benim mantığım katılır veya katılmazsınız.

Sonra devam ediyorum yine ilan başvuruları ora bura görüşme süreçler derken bir pompa şirketine girdim. yer gebzede, benim ev zincirlikuyu da verilen para benzin parasına yetmez. servis göztepeye kadar var dediler önemli değil arabam var dedim. Smartla gidicem birde o sıralar smartın bana ateş ettirdiği en problemli zamanları. abi işe girdiğim ilk gün daha öcneden staj yaptığım yerden teklif geldi (yukarda yazıyor.) 4. günü çıktım. beklediğim gibi olmadı dedim. Diğer işe başladım ulan nasıl mutluyum sektör otomobil güle oynaya geliyorum. işte ilk gün biri geldi seni neden aldılar dedi. senin eğitimin zatın zurtun fazla buraya ediler o ne ya dedim kendi kendime. bu sırada en son iş başvurumuda mevcut şirketime yapmıştım. aradan 2 ay geçti PATT!!! o da ne beni buradan arıyorlar gelin görüşelim diyorlar. görüştüm. 1. mülakat ok 2. mülakat sektör otomobil boyası ve abi ben Amerikancı ve daha önceden araba toplamış adamım. Başladım araba hobimi anlatmaya o sıra üni bölümüymüş bişeymiş önemli değil !! ok etkisi var ama burada en önemlisi ben onlara tutkumu anlatıyordum. Sonuç, beni işe aldılar. !! verilen para o sıra benim daha önceden aldıklarımın yanında azdı ama önemli değildi.

Aradan 5 yıl geçti kendi birimimin yöneticisiyim. Aynı zamanda Boyacıyım desek yeridir :) İşe gülerek geliyorum. Baktığım bölge tüm Türkiye, Azerbeycan, Gürcistan, Kıbrıs ve ihtiyaç oldumu Ortadoğu ülkeleri dubai, mısır vs....

Hikaye okunur okunmaz yada bir şey çıkartılır çıkartılmaz bilemem ama buradaki toplam süreç 8 yıl. Herşey ne yazıkki hemen olmuyor. Bazen sıkıntılı geçecek, bazen eğlenerek, bazen nefret ederek ama sonunda elbet bir yere geliyorsun bunu unutmamak lazım.

umarım sıkılmazsınız.

Sıkılmadan okudum, alakasız olacak belki ama tonlarca başvuru yapıp, mülakatlara gidiyorum; "Biz daha tecrübeli aday arıyorduk, aslında.."

Benim için de tecrübe kazanmak tabii çok önemli ama mezun olduğum ve ilgili olduğum sektörlerde işe alan yok ki, yerimde mi kazanacağım tecrübeyi. Normalde maaşı ikinci planda tutardım ama artık pat diye net şekilde söylüyorum, ne de olsa iki türlüde olumsuz oluyor :hihih:

SULTANOGLU
23-02-2017, 19:02
Sıkılmadan okudum, alakasız olacak belki ama tonlarca başvuru yapıp, mülakatlara gidiyorum; "Biz daha tecrübeli aday arıyorduk, aslında.."

Benim için de tecrübe kazanmak tabii çok önemli ama mezun olduğum ve ilgili olduğum sektörlerde işe alan yok ki, yerimde mi kazanacağım tecrübeyi. Normalde maaşı ikinci planda tutardım ama artık pat diye net şekilde söylüyorum, ne de olsa iki türlüde olumsuz oluyor :hihih:

Abi cok haklisin ama bu bence seni o gorusmeye cagiran kisinin dengesizligi ve ayibi. Boyle bir manyaklik olurmu :D

Bu kadar cok sk is degistirmis ora bura diyen biri olarak buraya yazdigim gibi oldu bitti benimde olmadi tabi. Hatirlayamadigim kadar cok gorusmeye gittim. Hatta bir sigara firmasina gittigimde oyle bir sacmalamistimki neden bize basvurdunuz burada sizi etkileyen ne sorusuna "lucky strike i turkiyeye getirdiniz zaman etkilen gibi sacma bir cevap bile vermistim" :D

Sinan58
23-02-2017, 19:52
Doğru hacı işsizlik var yalan yok, işi olanlarda kısıtlı imkanlar da işe alınıyor zaten. Bak senin yaşların tam isyan yaşları, yaşına göre inanılmaz derece de olgun ve bilgilisin bu çok belli fakat tekil şahıs olarak bizim yapabileceğimiz tek şey kendimizi geliştirip daha fazla maddi imkanlı iş nasıl bulabiliriz ? Bunun derdinde olmalı gençlerimiz ve bizler. İş yok, memleket çok kötü, ekonomi kötüye gidiyor demek tekil olarak elimize birşey geçiremez. Ya dönemin ihtiyaçlarından faydalanıp kazanımlar çıkarmamız gerek ya da siyasi olarak bir grup oluşturup veya bir siyasi gruba dahil olup bu işi çözmek gerekli bana kalırsa.

Hoş keşke başımızdakiler bunu yapsa da bizde vatandaş olarak mutlu mesut yaşasak ama bu memlekette çok zor.

VAlla reis sene 2015, Sivas"ta üniversite okuyorum o zamanlar.

Ne adamlara burs çıktı görsen aklını yitirirdin, o zamanlar ay sonunu zor getiriyordum.

Benimle aynı imkanları olup ay sonunu getiremeyen öğrencilerde oy, siyaset davası için birbirlerini yiyorlardı.

Hadi diğeri zengin torpilden falan parayı gömüyor ama bizim ay sonunu getiremeyen adamda gidip milletle siyaset kavgası yapıyor.

Daha sonra en son seçeneği kullanıp cepte 5 Kuruş yok okulu bırakıp yurtdışına yerleştim.

Okuyamazsam en azından asgari ücretle sabah 8 akşam 5 çalışırım, en azından alım gücüm olur.

Kimsede çıkıp demiyorki hayırdır kardeşim dünyanın her yerine neredeyse 1000/asgari ücret olup benzin bizde niye 270/asgari ücret?

Ama yok işte, eee madem bişeyleri değiştiremiyorum bende yapabileceğim en son şeyi yaptım.

Birşeyleri sorgulamak bu kadarmı zor?

powERS
24-02-2017, 08:57
Benim babamda 16 yaşında gurbete gelip katçı olarak işe başlamış lalelide bir otelde. En son oteli sattı ve emekli oldu adam 40 sene aynı binada çalıştı en alttan en üste çıkmış....

Okuyunca aklıma geldi aslında köklü bir çok şirket ve holdinglerde buna benzer hikayeler var. Borusan da şuan Türkiyenin en çok 2. el araba satan , 2. el satış danışmanı ilk borusana girdiğinde .....

Dostlarım arkadaşlar, bakın sizinkinler bir başarının hikayesi, katçı olarak girip çalışıp bişeyler kapıp yükselmek, yada araç teslimden bu iş nasıl oluyomuş diyip satış yardımcısı olmak vs.

Tabi duygu ve tonlama yazı dilinde olmadığı için, ben de tam yazmadığım için vermek istediğimi tam anlatamadım haklısınız.

Olay şu ki. yazımda da yazdığım gibi iki eşeğin samanını bölemeyecek birisi Belediyenin Oteline sırf bir partinin gençlik kollarına üye olduğu için bulaşıkçı olarak giriyor..

Ve yükselme gibi bir durum değil bunun ki otel devamlı zarar ediyor özel şirket kuruluşu olduğu için devamlı personel değişiyor muhasebe müdür şu bu, bir gün gene muhasebeci giderken demiş ki oteldeki en okumuş adam kim ? bu lise mezunu tamam gel seni muhasebeye aldım..

ve muhasebe adına birşey bilmeyen bir adam. hiç bir iş yapmıyor.. hala da yapmıyor :) fakat gençlik kolları sağolsun...

Muhasebe okuyan yuksek yapan uni mezunları asgarı ucrete calısmaya zorlanırken bu tur olaylar da oluyor.

Birkan61
24-02-2017, 09:30
Dostlarım arkadaşlar, bakın sizinkinler bir başarının hikayesi, katçı olarak girip çalışıp bişeyler kapıp yükselmek, yada araç teslimden bu iş nasıl oluyomuş diyip satış yardımcısı olmak vs.

....
......
....

Muhasebe okuyan yuksek yapan uni mezunları asgarı ucrete calısmaya zorlanırken bu tur olaylar da oluyor.

Valla gençlik kolları tarafında olsaydım oturduğum yerde evime yürüme 3 dakikalık mesafede belediyeye işe alınacaktım teklifini aldım biri vasıtasıyla

İş rahat, saat zaten on numara, maaşı ortalamanın üstünde.. Fakaaat gençlik kolları çağırdığında hemen hemen çoğuna gideceğim, etkinliklere katılacak bayrak vs sallayacağım gibi saçma sapan şeyler zorunlu tutuldu :D Zaten başından beri kabul etmeyecektim ama sistem genel manada böyle yürüyor

Tanıdık olmasına rağmen bunu kabul etmeyeceğimi söylediğimde trafik cezanı öderken bile bol bol sıra beklemeye işini son sıradan halletmeye devam et dedi herif :D

İki kelimeyi bir araya getirmekten aciz insanları dayılar bu konuma getirdiği sürece bu sistemden bir pok olmaz

powERS
24-02-2017, 10:37
...

İki kelimeyi bir araya getirmekten aciz insanları dayılar bu konuma getirdiği sürece bu sistemden bir pok olmaz

Hah işte demek istediğim bu.. eğitimide düzelt kendinide geliştir biyerlerini yırt sonra git biryerde çalışmaya başla üstündeki müdür böyle olsun..

KÖROĞLU
24-02-2017, 10:53
Size ilginç bir durumdan bahsedeyim. Çalıştığım yer İ.K. Md. Yrd. arıyor.
Benim Md. aynı zamanda İ.K nın da Md'ü
Ara ara sohbet ediyoruz gelen cv leri gösteriyor. Yemin ediyorum görseniz ağlarsınız.
Adam yazmış konuşur gibi ne imla var ne büyük harf. Md. Dedi ki ben bu adamı aldım işe dedim sgk ya bir dilekçe yaz ne yazar sizce dedi.
Düşündüm yazamaz. Talip olduğu pozisyon Md. Yrd. sı.
Bir başka bayan 3 defa başvurmuş tecrübesi 12 yılmış. Cv de yazan adı soyadı telefonu sigara kullanmıyormuş bir de kitap okumayı seviyormuş.
Şimdi siz bu cv leri gördükten sonra ne yaparsınız ? Direkt üstü çiziliyor böyle insanların.
Bir diğer komedi de elemanın biri geliyor görüşmeye (finans için) sohbet muhabbet ediyorlar, görüşme de olumlu geçiyor.
Adam kalkıp ben çalışacağım yeri görmeye geldim diyerek (diğer firmamız) çat kapı gidiyor.
O da direkt elendi bu sebepten. Olay kişi de bitiyor bazen. Bunlar ibretlik hikayeler bana göre.

O yüzden başvuru yaparken iyi bir cv sizi çok yukarı çıkarabilir siz farkında olmadan.

TarikS
27-02-2017, 07:46

umarım sıkılmazsınız.

İşte olay tamamen burada özetlenmiş, ben de altına imzamı atarım. Eline sağlık Hakan :)

Bu arada o dediğim çok markalı firmaya 3. sınıfta proje stajı için başvurmuştum, oradaki kasıntıyı gördükten sonra saldım, board süreçlerini de bildiğim için mezuniyet zamanı hiç başvurmadım bile :D Çalışma şartlarını da biliyorum sırf havalı bir firmada çalışmak için o şekilde eşek misali binilmeye tahammül edemeyeceğimi bildiğimden uğraşmadım bile. Sonra yine Allah yüzümüze güldü zaten başka global bir firmada yeni mezunken ekip yöneten bir adam olmuştum, alacağımı aldım sonra orayı da saldım tabii :D

Özetle hiçbir şey kolay olmuyor ama bu işler çok uzun süreçli, çok öncesinden(üniye ilk attığın adımdan itibaren) ekmeye başladığınız tohumların meyvesini almak şeklinde gelişiyor tamamen.

Mpower
27-02-2017, 09:46
Herkes bir şeyler yazmış gençler şöyle gençler böyle vs vs diye ama aslında gençlerin işe girer girmez yüksek maaş alayım yönetici olayım gibi bir derdi yok en azından az çok bir yerlerde çalışıp bir şeyler görmüş olanların...Bizim beklentimiz insan gibi muamele görmek ve insan gibi saatlerde çalışmak kendimden örnek vereyim Kargo firmasında çalıştım günde 11 saat çalışıyorsun sabah 8 akşam 7 ki lavuğun teki son an da ya kusura bakmayın geciktim diyerek 10 tane kargo getiriyor saat oluyor 8 eve git,yemek ye saat oluyor 10 sonra yatıp uyuyorsun zaten yorgunluktan.Ağır eşya taşımayacaksın diyorlar maksimum 30 kilo diyorlar yemin ederim buzdolabı taşıdığımızı biliyorum,sonra diyorlar ki hafta sonu yarım gün çalışıyoruz cumartesi günü işten 5-6 gibi çıkıyoruz ve aldığımız maaş asgari ücret sonuç sosyal hayat sıfır stres o biçim ve birde kargocuların hiç biri iş yapmaz sen iş yaparsan patron yükü sana yıkar.Neyse bunu geçtim gittim valelik yapmaya başladım günde 10 saat çalışıyoruz hafta sonları 12 saat çalışıyoruz hafta içi 1 gün tatil 1 ay boyunca bahşişlerden gelen parayla ya sigara aldım ya yol parasına gitti ya yemek yedim ayın sonunda maaşımı alamadım ve benimle birlikte çalışan hiç kimse maaşını alamadı vale şubelerini kapadı mahkemelik olduk vs vs temmuzdan bu yana maaşını alamayan insanlar varmış meğerse.Daha sonra bir rent a car da şöförlük yaptım günde 11 saat genelde daha fazla çalıştım
mesai ücreti yok cumartesi yarım gün dendi araçlar biterse işi bırakıp gideceğiz dendi hiç biri olmadı boş boşta olsa o dükkanda durduk tuvalet temizledik içi karınca dolan şekerliği temizledik defalarca ilaçlama yapılması yerine patron geldi arabasını yıkadık beğenmedi bir daha beğenmedi bir daha yıkadık ( su damlası kalmış üstünde ) daha anlatabileceğim çok şey var hadi şimdi gelin diyin ki insanlar iş beğenmiyor evet beğenmiyoruz kimsenin köpeği değiliz maaş veriyor diye kimseye kölelik yapacak durumumuz yok.Şuanda ticaretle uğraşıyorum kış boyunca polar al sat yaptım şimdi düğün mevsimi sünnetlere filan pamuk şeker patlamış mısır yapıcam yakın zamanda da dükkan açıcam kendime en kötü ihtimalle asgari ücret kazanırım ama kimseye kullandırtmam kendimi.

M3CSL
27-02-2017, 09:52

umarım sıkılmazsınız.

Yeni okudum güzel olmuş, çoğu insanın anlamadığı şeylerden biri zoru görmeden kolaylık gelmiyor, emek vermeden güzellik gelmiyor.Her başarı hikayesinin ardında binbir türlü sıkıntılar vardır. Hatadan,başarısızlıktan, üzülmekten sıkıntı çekmekten korkmayın, bunlar sizi daha güçlü yapar. Başarının formülü basit, sevdiğin iş, inanmak ve çalışmak.